Kaffekværn test – Her er den bedste kaffekværn

Findes der noget bedre end friskmalet kaffe?

Næppe!

Denne kaffekværn test-guide tager dig rundt om de bedste modeller i 2021.

Kaffekværnen har en stor betydning, for hvordan smagen bliver i din friskbryggede kaffe, hvorfor det kun er endnu vigtigere at vælge den bedste kaffekværn. Vi har derfor grundigt gennemgået alle tests, sådan at vi kunne udarbejde denne komplette kaffekværn test, som er helt opdateret.

Danskerne elsker deres kaffe. Vi drikker morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe og aftenkaffe – ja, vi leder egentlig bare efter en undskyldning for at sætte den varme drik på bordet! Der er dog ingen grund til at nøjes med andenrangs kaffe, og derfor skal du male dine egne bønner med den bedste kaffekværn på markedet!

Når man leder efter en rigtig solid kaffekværn i test, så leder man naturligvis efter en maskine, der maler kaffen til perfektion hver gang. Her skal kaffen helst være så ensartet som mulig, da det simpelthen gør brygningen og hele oplevelsen meget bedre! Herudover skal kværnen helst være let at bruge og ikke mindst let at gøre rent, da man ellers hurtigt kan komme til at forfalde til den hurtige neskaffe løsning. Der er ofte stor forskel på kaffekværne, og det er langt fra ligegyldigt, om du brygger din kaffe på stempelkande eller espressomaskine efterfølgende – og derfor vil vi gerne hjælpe dig godt på vej til en bedre kaffeoplevelse!

 Bedste kaffekværn Testvinder  Set hos
1) Melitta Calibra Tænk Elgiganten LÆS MERE
1) Krups GVX242 Tænk Proshop.dk LÆS MERE
1) Smeg CGF01 Tænk KitchenOne.dk LÆS MERE
1) Krups GVX2 Tænk Proshop.dk LÆS MERE
2) Wilfa WSCG 2 The Independent Elgiganten LÆS MERE
3) DeLonghi KG79 Klikk.no Computersalg DK LÆS MERE
4) Graef CM800 Råd & Rön Whiteaway DK LÆS MERE
5) Bodum Bistro Smartson Shopping.coop.dk LÆS MERE
6) Melitta Molino Klikk.no Skousen.dk LÆS MERE

7) Baratza Encore

Aftonbladet KitchenOne.dk LÆS MERE

Vi har gennemgået en lang perlerække af kaffekværn test, der er lavet af troværdige og uvildige testorganisationer og har ud fra deres testresultater lavet vores top 7 over de bedste kaffekværne på markedet. Testene har bl.a. kigget på kaffekværnenes evner indenfor jævn og ensartet maling af bønner, ligesom brugervenlighed og let rengøring også har spillet en stor rolle. Vores top 7 liste beskriver de absolut bedste og højest scorende kaffekværne i test, ligesom vi henviser til de forskellige tests, resultaterne kommer af. Dette skulle gerne være med til at give dig det fulde overblik over markedets bedste kaffekværne!

Denne artikel indeholder

 • Et overskueligt overblik over de absolut bedste kaffekværne på markedet
 • En lille guide til, hvilke bryggemetoder og formalingsgrader der går bedst sammen
 • En grundig gennemgang af de kaffekværn test, der ligger til grund for vores artikel og liste

Bemærk venligst: Vi tester ikke selv produkterne her hos Bedste10, men vi har i stedet indsamlet testresultater fra en række grundige og uvildige tests. Dermed har vi sparet dig for al den besværlige research – og i stedet givet dig den mest overskuelige oversigt over de bedste kaffekværne på markedet! – Vi har ligeledes lavet en oversigt over de bedste kaffemaskiner, hvis du ønsker at læse den. 


1. Melitta Calibra – Til kaffeentusiasten 

Anbefalet til:

 • Stempelkaffe
 • Filterkaffe
 • Espresso

Duften af friskmalet kaffe lige fra morgenstunden er noget af det bedste. Det er en god start på dagen, og det får os hurtigt ud af starthullerne. Det tyske brand Melitta Calibra har i sandhed skabt en moderne og effektiv kaffekværn for alle pengene! Både eksperter og forbrugere er intet mindre end imponeret. 

Melitta Calibra - Til kaffeentusiasten 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Anbefalelsesværdig hele vejen igennem

Denne kaffekværn har ikke bare imponeret med sin alsidige brug, den er blevet vurderet som testvinder og bedste køb af det britiske nyhedsmedie The Independent. Derudover er et andet britisk magasin techradar.com også ekstatisk over denne kværn, hvor de giver den 4,5 ud af 5 stjerner. 

Det er en populær sag denne kværn, og det ses endvidere også hos magasinet pocket-lint.com, som varmt anbefaler den til kaffeelskere, der går op i deres kaffe kværning. Til sidst har det tyske testmagasin testberichte.de også været inde over denne kværn, og de vurderer den som værende i topklasse. 

Kværnen er derfor tydeligt anbefalelsesværdig ud fra eksperternes mening, men også fra forbrugerne selv, som har givet kværnen via testberichte.de 4,5 ud af 5 stjerner. 

Du kan være din egen barista

Det tyske brand imponerer eksperter og testmagasiner, og det er både deres mange år på bagen (opfinderne af de første kaffefiltre i 1908) og deres moderne og stilrene look, som har en indbygget vægt, der sørger for, at du kan lave kaffe lige som en barista. 

Udover at du med Melitta Calibra får 39 forskellige slibeindstillinger, får du ydermere 3 programmer til kværnen. Du kan nemlig stille et automatisk program, som maler kaffen efter antal kopper, mens der på den anden side er et manuelt program, som kværner efter tid. 

Til sidst kan du stille kværnen efter, hvor mange gram du har behov for, og du kan endda gemme denne, hvilket betyder, at du altid kan ramme den præcise mængde, lige som du kan lide den. Disse indstillinger gør det utrolig nemt for dig at bruge den, og den kan altid indstilles efter dine behov. 

En exceptionel oplevelse 

Dette er en kaffekværn til dig, der ikke går ned på udstyr hverken på de designmæssige parametre eller på de funktionsmæssige parametre. Du vil her få en utrolig fed oplevelse af, at kaffen bliver malet, lige som du gerne vil have den.

I forhold til andre kaffekværne på markedet får du her en moderne og stilren kaffekværn, med utrolig mange indstillinger og funktioner, som kan stille enhver kaffeelskers lyster. Den er utrolig nem at anvende, og så tåler delene at gå i opvaskeren. 

Udvalgte specifikationer om Melitta Calibra Kaffekværn

 • Kaffebønnebeholder: 375 g
 • Vægt: 2,9 kg
 • Kværnens slibeindstillinger: 39 forskellige
 • Digital vægt indbygget
 • Konisk stål
 • Elektrisk mølle 

Udvalgte fordele ved Melitta Calibra Kaffekværn

 • Kan klare at gå i opvaskemaskinen 
 • Mange forskellige indstillinger
 • Nemt og brugervenlig med indbygget vægt
 • Højkvalitetsmaterialer 

2. Krups GVX242 – Til nybegynderen og espressoelskeren

Anbefalet til

 • Espresso 
 • Filterkaffe
 • Stempelkaffe

Det er med denne kaffekværn fra Krups, at du kan være sikker på, at dine kaffebønner bliver behandlet lige, som de skal, da den imponerer på sin præcise maling af kaffen og dens utrolig nemme betjening. 

Krups GVX242 - Til nybegynderen og espressoelskeren

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

En testvinder 

Krups GVX242 er et rigtig godt bud på en kaffekværn, der sørger for, at du får korrekt og friskmalet kaffe, når som helst på dagen. Hos Forbrugerrådet Tænk er det netop den effektive maling af kaffen og den nemme håndtering af kværnen, der gør, at de vurderer den som testvinder med 83 pointscorer i deres test. 

Hos det britiske magasin baristadelcaffe.co.uk vurderer de også denne kværn til at være bedst i test, hvilket de konkluderer ud fra, hvordan dens lette system stadig har en professionel mølle, der kan lave rigtig god kaffe også til nybegynderne. 

Det er en helt igennem god kaffekværn, som virkelig imponerer eksperterne. Den er nemlig også vurderet som testvinder på det svenske testmagasin radron.se, hvor den får hele 83 point, som den højeste vurdering i testen. 

En ægte lille espressomager

Dette er en fantastisk kaffekværn, som har 17 slibeindstillinger, der ligger i et spænd fra grov til fin. Det mest utrolige ved denne kværn er, at den kan male så fint, at selv den mest kyndige espressodrikker kan være med. Denne kaffekværn fra Krups er nemlig vurderet som den bedste til espresso. 

Dette er også kaffekværnen til både eksperten og nybegynderen. Den er til eksperten, der bare vil have arbejdet gjort og elsker, at kaffen er malet lige, som den skal, mens den også er til nybegynderen, fordi den ikke har særlig mange funktioner, som netop gør den brugervenlig og letanvendelig

Dette er en automatisk kaffekværn, så det er ikke nødvendigt selv at finde ud af, hvor lang tid den skal køre, det finder den selv ud af, lige så snart du har indikeret, hvor mange kopper du skal bruge. 

God kaffe til en god pris

Krups har i sandhed skabt en peoplepleaser med denne kaffekværn, da den kan falde i god jord hos enhver, der bare bryder sig lidt om kaffe. Den har lige nok funktioner og slibeindstillinger til at tilfredsstille kaffeentusiasten, og så har den heller ikke for mange, så det bliver uoverskueligt for den helt nye begynder til kaffeeventyret. 

Denne kværn er et rigtig godt bud på en god og funktionel kaffekværn til en rigtig god pris, hvor den i forhold til andre af sin slags på markedet er meget brugervenlig og passer helt fint til nybegynderen. Eksperterne lægger især tryk på, at det er en perfekt kværn til espresso. Dog vurderer nogle af dem, at den er lidt langsom om malingen af kaffen og så kan den også have en tendens til at larme lidt. 

Udvalgte specifikationer om Krups GVX242

 • Kaffebønnebeholder: 122 g
 • Vægt: 1,4 kg
 • Kværnens slibeindstillinger: 17 forskellige
 • Mål: B 11.5 cm x D 15.5 cm x H 26 cm

Udvalgte fordele ved Krups GVX242

 • Perfekt til espresso 
 • Gennemsigtig kaffebeholder 
 • Brugervenlig
 • Få funktioner
 • God til nybegynderen
 • Kan klare at gå i opvaskemaskinen

3. Smeg CGF01 – Retro design til dit moderne køkken

Anbefalet til 

 • Espresso
 • Filterkaffe
 • Stempelkaffe

En eksklusiv kaffekværn i et lækkert retro design, der kan stille dine kaffebehov lige fra morgenstunden af. Dette er en lidt dyrere kaffekværn, men den kan bestemt betale sig, da den både har forudindstillinger til den lette løsning eller muligheden for at indstille den manuelt til, når der er lidt mere tid til at kræse om kaffen.  

Smeg CGF01 - Retro design til dit moderne køkken

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.090,00 DKK

Anbefalet i stor stil

Det britiske magasin techadvisor.co.uk har selv fået slået benene væk under sig af bare fornøjelse over dens stilrene og funktionelle ydre, og derfor giver de den da også 4,5 ud af 5 stjerner. 

Det er også en favorit hos The Independent og GQ-magazine.co.uk, som begge roser kværnen for sit enormt retro design, der stadig er perfekt til det moderne køkken. De anbefaler begge denne kværn fra Smeg på baggrund af, at den lever fuldt op til dens pris, hvor funktionerne på kværnen gør prisen det værd. 

Til sidst vil magasinet pocket-lint.com også varmt anbefale denne funktionelle og stilrene kværn, fordi den virkelig stiller dine behov for de kaffeindstillinger, du har behov for, og så er den også bare super pæn at kigge på.

Masser af kaffe til eksperten og novicen 

Denne kaffekværn fra Smeg gør eksperterne glade over hele linjen. De er både glade for det intuitive design, som giver nybegynderen en chance i kaffeekspertise, og samtidig giver den eksperten kamp til stregen med sine mange slibeindstillinger. 

Der skal være kaffe nok. Og der skal være en kværn til alle typer. Dette er en kværn, der har 30 forskellige slibeindstillinger, som netop tilfredsstiller dig, der går utrolig meget op i kaffe. På den anden side har denne kværn også 8 forudindstillede programmer, der automatisk sørger for at male kaffen efter behov. 

Dette er en super intuitiv maskine, der både har en beholder på hele 350 g, så der er plads nok til kaffen, og så er den også let at finde ud af. 

Et smart og lækkert design

I forhold til andre kværne på markedet er denne en meget præcis kværn, der sørger for, at dine bønner bliver behandlet lige netop, som de skal og har kvalitet til. Det er en dyrere kaffekværn, vi har med at gøre, men det er enstemmigt hos eksperterne, at det er pengene værd. 

Dette er også en af de mere lydløse kværne, så du nærmest ikke opdager, at den er i gang. Derudover har den også et utrolig lækkert design, der passer ind i næsten alle køkkener. 

Udvalgte specifikationer om Smeg CGF01

 • Kaffebønnebeholder: 350 g
 • Mål: B 25 cm x D 17 cm x H 46 cm
 • Kværnens slibeindstillinger: 30 forskellige
 • Konisk stål

Udvalgte fordele ved Smeg CGF01

 • Højkvalitetsmaterialer
 • Retro design 
 • Mange funktioner
 • Intuitiv og brugervenlig 
 • Utrolig fintmalet kaffe

4. Krups GVX2 – Alsidig kaffekværn med topkarakterer! 

Anbefalet til:

 • Stempelkaffe
 • Filterkaffe
 • Espresso

Hvis du både søger efter god kvalitet og en overkommelig pris, så er denne kaffekværn fra Krups det perfekte bud på din nye kaffekværn! Det er en kaffekværn, der klarer sig fantastisk i test hos både Tænk, svenske Råd & Rön og Familiejournalen, hvor den scorer topkarakterer over hele linjen – du får med andre ord en fantastisk kop kaffe, hvis du vælger denne kværn til jobbet!

Krups GVX2, Alsidig kaffekværn med topkarakterer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Perfekt malede bønner i en let og kompakt størrelse!

Krups GVX2 – også kendt som ’Grind Expert’ – er en lille, men utrolig effektiv, kaffekværn, der med sin koniske kværn kan male din kaffe i 17 forskellige malegrader. Dette gør den utrolig alsidig til mange forskellige bryggetyper, hvilket også ses på testresultaterne hos Tænk og Råd & Rön! Herudover har Krups GVX2 indbyggede beholdere til både kaffebønner og den malede kaffe, hvilket er en rar detalje.

Krups Grind Expert er en meget kompakt kaffekværn, der let kan stå på køkkenbordet hele tiden, og den er utrolig brugervenlig, da du let kan indstille både malegrad og antal kopper, den skal male kaffe til. Designet er helt i top med sort plastik og børstet stål i en fantastisk symbiose, ligesom den gennemsigtige bønnebeholder er en lækker feature!

I test hos Tænk bliver det også fremhævet, at denne kaffekværn fra Krups er godt bygget, og det er med garanti en maskine, som du vil have glæde af i mange år fremover. Sikkerheden er der heller ikke sparet på, da Krups GVX2 er udstyret med en indbygget sikkerhedsfunktion, så dine fingre er i sikkerhed – og så er kaffekværnen tilmed let at rengøre; man kan i virkeligheden ikke ønske sig meget mere!

Alt i alt er denne kaffekværn fra Krups én af de absolut bedste på markedet, og med topkarakterer hos Tænk og Råd & Rön er du garanteret et produkt, der giver det perfekte resultat hver gang! Den perfekte kaffekværn til dig, der gerne vil komme lidt billigere til en god kop kaffe – en klar nr. 1 på vores liste over kaffekværn test!

Specifikationer:

 • Velbygget, konisk kværn
 • Gennemsigtig bønnebeholder på 200 g
 • Kværner mellem 2-12 kopper helt automatisk
 • 17 forskellige malegrader

5. Wilfa WSCG-2 – brugervenlig testvinder

Anbefalet til:

 • Stempelkaffe
 • Filterkaffe
 • Espresso

Skeler man til nogle andre af de uvildige testfirmaer, så bliver denne fantastiske kaffekværn fra Wilfa vurderet til at være blandt de bedste af de billige! Her får du utrolig meget kaffekværn for pengene, hvor især kvaliteten af kværnen bliver fremhævet som værende i topklasse. En testvindende kaffekværn, som du helt sikkert vil blive glad for!

Kaffekværn test brugervenlig Wilfa WSCG-2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wilfa WSCG-2 er kåret til testvinder hos bl.a. Smartson, Helsingborgs Dagblad og Icakuriren, ligesom at den får markante karakterer i test hos både Tænk og Råd & Rön. Der er med andre ord ingen tvivl om, at vi her har at gøre med en kaffekværn i verdensklasse – og når den kan fås til omkring 550 kroner, så er det et særdeles godt køb!

Nem, hurtig og effektiv!

Med Wilfa WSCG-2 får du en særdeles effektiv kaffekværn, der maler kaffen på tid. De 250 gram kaffe, som beholderen kan indeholde kan males fra 0 til 30 sekunder, hvilket giver perfekt ensartethed hver eneste gang. Dette sikrer dig slet og ret en bedre kop kaffe, der altid vil være lavet til perfektion! Kværnegraden kan justeres til de forskellige brygningstyper – men hvis du udelukkende laver espresso, så bør du købe en lidt mere kraftfuld kværn!

Med 31 overvejende positive anmeldelser hos Whiteaway er der ingen tvivl om, at dette er en kaffekværn, der er let at bruge. Den elektroniske timer justeres let, og der er ingen slinger i valsen, når det kommer til rengøringen – det er let som en leg!

Herudover er Wilfa WSCG-2 tilmed blevet tildelt prisen ”Den gyldne bønne” af European Coffee Brewing Center, hvilket kun sker for de bedste af de bedste produkter indenfor kaffebrygning! Du får med andre ord en kvalitet, som sjældent er set så god til prisen – og en kop kaffe, som helt sikkert vil gøre naboen misundelig!

Wilfa WSCG-2 er blandt de bedste kaffekværne på markedet, og derfor tøver vi heller ikke med at anbefale den til dig, der gerne vil have bedre kaffe til en god pris. Du får ufattelig god kvalitet for pengene, og denne testvinder finder derfor naturligvis vej til vores liste over de bedste kaffekværne i kaffekværn test!

Specifikationer:

 • 160 Watt
 • Bønnebeholder på 250 g
 • Timer-funktion (0-30 sekunder)
 • UV-filter i bønnebeholder for bedre kvalitet
 • Vinder af ”Den gyldne bønne”


6. DeLonghi KG79 – Brugervenlig og flot kaffekværn

Anbefalet til:

 • Stempelkaffe
 • Filterkaffe
 • Espresso

Når man ser på testresultaterne hos bl.a. Tænk, så får denne kaffekværn fra DeLonghi utrolig mange roser – og det forstår vi godt! Her får du en særdeles robust og brugervenlig kværn, der tilmed ser utrolig strømlinet og moderne ud – og når kvaliteten af kaffen også er på et virkelig højt niveau, så har man et fantastisk produkt!

Topkarakterer kaffekværn test DeLonghi KG79

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Automatisk maling i god kvalitet!

Noget af det, som denne kværn fra DeLonghi gør særligt godt er maling af grov og medium kaffe, hvor den får topkarakterer i Tænks grundige test. Den rustfrie kværn maler kaffe til perfektion, og det gennemsigtige låg gør, at du hele tiden kan følge med i processen. Herudover står kværnen solidt på bordet, hvilket sikrer, at du ikke skal hen og redde den, fordi den er på vej ud over kanten!

DeLonghi KG79 kan male mellem 2 og 12 kopper af gangen, og det hele foregår automatisk – du skal ikke holde øje med noget som helst! Du får en bønnebeholder på 120 gram, og bønnerne kan males ved 12 forskellige malingsgrader, hvilket giver denne kværn de bedste forudsætninger for at male bønnerne perfekt.

Brugervenligheden og designet får ligeledes store roser i test, hvor det særligt fremhæves, at den enkle betjening på fronten er intuitiv og fungerer optimalt! Designmæssigt er denne kaffekværn holdt i et klassisk design, der dog er blevet opdateret betragteligt – og den vil dermed passe kanon ind i dit moderne køkken!

DeLonghi KG79 kommer med et design i verdensklasse, der er kombineret med en god oplevelse i forhold til malingen af kaffen. Du får et bundsolidt produkt, der er brugervenligt og lækkert, og Tænks topkarakterer gør bestemt denne kaffekværn til et godt køb – en sikker 3. plads i kaffekværn test!

Største fordele ved DeLonghi KG79:

 • Maler bønner til både espresso-, filter- og stempelkaffe
 • 12 forskellige indstillinger af formalingsgrad
 • Bønnebeholder med kapacitet på 120 gram
 • Lækkert, moderne design
 • Skridsikkert design

7. Graef CM800 – Testvinder til begynder-entusiaster

Anbefalet til:

 • Stempelkaffe
 • Filterkaffe
 • Espresso

Hvis du har en spirende interesse for kaffe, og hvis du er nysgerrig på kaffens mange forskellige muligheder og lækre egenskaber, så er denne kaffekværn fra Graef perfekt til dig! CM800 er den perfekte begynderkværn, hvis du er begyndt at blive entusiastisk omkring din kaffe – og du får en kanon oplevelse, som helt sikkert vil give dig mod på mere!Testvinder kaffekværn Graef CM800

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.017,00 DKK
1.017,00 DKK
1.104,00 DKK
1.359,00 DKK

Den perfekt kaffekværn til fint malet kaffe!

Til en pris, der ikke ligger langt over de 1.000 kroner, får du en fantastisk kaffekværn, der høster store roser i test hos Tænk, Råd & Rön og svenske Icakuriren, der tilmed kårede denne kværn til testvinder. Kværnen er suveræn til fint malet kaffe, hvor den slår mange af de dyrere konkurrenter. Dette kan især tilskrives de effektive koniske knive i kværnen, der er i en klasse for sig selv!

Med 4,2 ud af 5 stjerner fra forbrugerne hos den tyske del af Amazon er dette én af de bedst vurderede kaffekværne på hjemmesiden, og kaffen taler bestemt også for, at dette bør være tilfældet! Du får en bønnebeholder, der kan indeholder op til 350 gram bønner, ligesom der er en holder til bajonet, der er rar at have. Kværnen står solidt på bordet med de solide gummifødder, og din kaffe er dermed hele tiden i sikre hænder!

Rengøringen er ingen sag med denne lækre kaffekværn fra Graef, og der er tilmed en medfølgende rensebørste, hvilket gør det endnu nemmere at holde kværnen ren! Dette er en lækker lille detalje, som vidner om et firma, der virkelig har styr på det, de laver.

Graef CM800 markedsføres som en rigtig god begynderkværn til kaffeentusiasten, og det må siges at være helt på sin plads! Du får en kanon kaffekværn, der har meget at byde på, og da den også klarer sig godt i test, belønner vi naturligvis denne kaffekværn med pladsen som nr. 4 på vores liste over de bedste kaffekværne i kaffekværn test!

Specifikationer:

 • 128 Watt motor
 • Enorm bønnebeholder – op til 350 gram bønner
 • Effektive, koniske knive i rustfrit stål
 • Gummifødder
 • Lækker rensebørste inkluderet i pakken

8. Bodum Bistro Elektrisk Kaffekværn

Anbefalet til:

 • Stempelkaffe
 • Filterkaffe
 • Espresso

Hvis du leder efter en kaffekværn, der hører til i eliten, når det kommer til prisvindende design og ikonisk værdi, så er denne Bodum Bistro det perfekte match til dig! Designet er simpelthen i verdensklasse, og kværnen får ros af både Tænk og Råd & Rön i deres kaffekværn test. Herudover bliver den kåret som testvinder i Søndagsavisens test af kaffekværne – der er med andre ord tale om kvalitet fra inderst til yderst!Bodum Bistro Elektrisk Kaffekværn i test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.020,00 DKK
1.087,00 DKK

Indbygget timer og fantastisk kvalitet af maling!

Bodum Bistro er en af de mere lækre kaffekværne på markedet, og denne model kommer med indbygget timer, der gør det let at brygge lige nøjagtig den mængde kaffe, som du har brug for. Selve kværnen er utrolig simpel og meget brugervenlig, og formalingsgraden ændres let ved at dreje bønnebeholderen – ja, der er tilmed en skala, der hjælper dig til f.eks. perfekt malet kaffe til stempelkande!

Den brugervenlige oplevelse bakkes op af særdeles gode egenskaber i test hos Tænk og Søndagsavisen, der begge roser Bodum Bistro for dens kvalitet af maling. Hvis du er mest til fin- eller medium-maling, så kan du glæde dig over, at topmodellen fra Bodum scorer særligt høje karakterer i disse kategorier! Den færdige kaffe ender i en gennemsigtig beholder i bunden, som let kan afmonteres, når kaffen skal brygges.

Med Bodum Bistro vil du opleve, at dine bønner holder på både aroma og smag, hvilket skyldes den lufttætte bønnebeholder, der har plads til 220 gram kaffebønner. Dermed kan du roligt fylde kværnen helt op – og du skal ikke hen og påfylde bønner, når du skal bruge den! Du får naturligvis også skridsikre fødder og ledningsoprul, hvilket gør kværnen sikker og gør, at den fylder mindre i køkkenet.

Alt i alt er Bodum Bistro en fantastisk kaffekværn, der helt sikkert hører til på denne liste. Du får utrolig meget kvalitet i en samlet pakke, der bare siger spar to, og vi tøver bestemt ikke med at anbefale denne kaffekværn til dig – den klarer sig mageløst i kaffekværn test!

Største fordele ved Bodum Bistro elektrisk kaffekværn:

 • Lufttæt bønnebeholder – kapacitet på 220 gram
 • Indbygget timer
 • Trinløs indstilling af formalingsgrad – medfølgende skala
 • Velegnet til både espresso, filterkaffe og stempelkaffe
 • Konisk kværn i rustfrit stål


9. Melitta Molino – Billig testvinder

Anbefalet til:

 • Filterkaffe
 • Stempelkaffe

Ønsker du mest af alt en solid kaffekværn, der giver god kvalitet til den bedst mulige pris, så er Melitta Molino et rigtig godt bud! Melitta har altid været kendt for gode produkter til særdeles fornuftige priser, og hvis du bare vil højne din kaffeoplevelse fra det normale, så er du godt tjent med denne kaffekværn!Billig kaffekværn i test Melitta Molino

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Melitta Molino klarer sig overraskende godt i kaffekværn test, hvor den bl.a. bliver kåret til testvinder i test hos det tyske ETM Testmagazin. Her fremhæves det især, at Molino-kværnen er utrolig brugervenlig og giver et flot kafferesultat, hvis du maler fint kaffe til filter- eller stempelkande. Eneste haltende punkt er den grove maling, hvor Melittas kværn ikke klarer sig helt ligeså godt.

17 forskellige grader af formaling!

Melittas kaffekværn er virkelig intuitiv og kommer med mulighed for hele 17 forskellige formalingsgrader, der er delt op i ét trin til espresso, seks til filterkaffe og 5 trin til stempelkaffe. Dermed vil du garanteret finde lige nøjagtig den malingsgrad, som passer til din, perfekte kop kaffe! Det er herudover let at justere mængden af kaffe, da du med den brugervenlige drejeknap kan vælge mellem 2 og 14 kopper ad gangen.

Melitta Molino får også stor ros for de to formalingsskiver, der kan justeres i forhold til hinanden. Dette giver en mere ensartet formaling uanset hvilken indstilling, du vælger. Kværnen slukker automatisk, når den er færdig, og du kan presse helt op til 200 gram bønner ned i bønnebeholderen. Til sidst fuldender den transparente opsamlingsbeholder en gennemført maskine, der kan tilfredsstille langt de flestes behov!

Melitta Molino er ikke verdens bedste kaffekværn, men det må siges at være en fantastisk kværn til prisen! Alle testresultater peger på, at dette er en kanon kværn, hvis du nyder en kop filter- eller stempelkaffe, og dermed passer Molino til langt de flestes behov. En bundsolid og brugervenlig kaffekværn, der bestemt hører til på vores liste over kaffekværne i test!

Specifikationer:

 • 17 forskellige formalingsgrader
 • Bønnebeholder med kapacitet på 200 gram
 • Justerbar kaffemængde (2-14 kopper)
 • Utrolig brugervenlig

10. Baratza Encore – Forbruger favoritten

Anbefalet til:

 • Stempelkaffe
 • Filterkaffe
 • Espresso

Når man ser på testresultater, så ser man meget nøgternt på de fakta, der er om de forskellige kaffekværne – men den sidste kaffekværn på vores liste er anderledes! Her er der naturligvis stadig tale om en kaffekværn, der klarer sig godt i kaffekværn test, men Baratza Encore er herudover også en favorit blandt forbrugerne hos både Amazon og Seattle Coffegear!

Test af kaffekværn Baratta Encore

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Baratza Encore udmærker sig særligt ved at have fået utrolig mange rosende ord blandt forbrugere og entusiaster, der faktisk selv har købt kværnen! Her får den ros for at male ensformig og flot kaffe hver gang, og den får ros for at levere et flot resultat i forhold til prisen. Dermed får du en solid prisbasker som den 7. og sidste plads på vores liste!

Koniske knive i rustfrit stål leverer varen!

Baratza er kendt for at producere kaffekværne til entusiasterne, og dette er deres ”begynder-kværn” til dig, der har fået mod på at smage på mange forskellige typer af kaffe. Du får imponerende, koniske knive, der giver dig et fantastisk pænt og ikke mindst ensartet resultat hver gang – og det er fuldstændig ligegyldigt, om du maler fin eller grov kaffe; Baratza Encore leverer flotte resultater i test!

Encore-kaffekværnen er udstyret med timer på siden, der gør det let at male kaffe til lige den portion, du ønsker at lave, og den er også udstyret med on/off knap, hvis du hellere vil male kaffen mere manuelt. Du får hele 40 forskellige formalingsgrader, og med en kapacitet på 227 gram kaffebønner er der rigeligt med plads til gode kaffe-eksperimenter!

Baratza Encore lever op til devisen om, at tungere udstyr leverer bedre resultater, da kaffekværnen vejer hele 3 kg. Dette er i den tunge ende, og du bør derfor helt sikkert finde en fast plads på køkkenbordet til denne imponerende maskine!

Baratza slutter vores top 7 liste flot af med en maskine til dig, der er nysgerrig på kaffe og har lyst til at udforske den fantastiske verden, som kaffen kan rive dig ind i. Du får kvalitet for alle pengene, og du får friskkværnet kaffe til perfektion hver gang – en absolut værdig afslutning på denne kaffekværn test!

Specifikationer:

 • 40 forskellige formalingsgrader
 • Timer
 • Beholderkapacitet: 227 gram
 • Vægt: 3,1 kg
 • Materiale: Plast
 • Mulighed for maling af kaffe i beholder eller bajonet

Lidt om bryggemetoder og formalingsgrad…

Afsluttende vil vi gerne komme med lidt refleksioner og gode råd omkring bryggemetoder og formalingsgrad, der er hovedingredienserne bag en god kop kaffe.

Der er mange faktorer, der spiller ind på en kop kaffe, og her er det ikke nødvendigvis typen af kaffebønner eller prisen på selvsamme bønner, der er af den største betydning. Mange mennesker tror fejlagtigt, at dyre kaffebønner per definition giver en bedre kop kaffe end de billigere bønner – dette er dog ikke altid tilfældet! Faktisk er det sådan, at hvis de billigere bønner males rigtigt, så kan de sagtens smage lige så godt, hvis ikke bedre end de dyre bønner – og det er her, at en ordentlig kaffekværn kommer ind i billedet!

Nymalede bønner har meget mere smag og aroma end allerede malede bønner, og det er heller ikke helt ligegyldigt, hvordan bønnerne bliver malet. Her er det f.eks. at foretrække, hvis din valgte kaffekværn har koniske skiver eller kværne, da de maler mere ensartet og herudover udvikler meget lidt varme, der kan have indflydelse på dine bønner. Hvis dine bønner får for meget varme i kværnen kan du risikere at miste både aroma og smag allerede inden brygningen – og dette skal naturligvis undgås!

… Og det er også omkring malingen af kaffebønnerne, at vi støder på begrebet ”formalingsgrad”. Formalingsgraden er et udtryk for, hvor fint eller groft din kaffe bliver malet i kværnen, og din valgte grad bør variere efter den bryggemetode, du gør brug af. Her kan det f.eks. nævnes, at en kop espresso kræver en meget fin formaling, hvor en stempelkande giver et bedre resultat med en meget grovere formaling. Formalingsgraden er altså alfa og omega for en succesfuld kaffebrygning, og de forskellige bryggemetoder kræver forskellige formalingsgrader. Målet er ultimativt at suge mest mulig smag ud af bønnerne, og tommelfingerreglen lyder i denne sammenhæng:

”Jo længere tid, vandet er om at ”komme igennem” systemet, desto finere formalingsgrad bør du benytte”

Baseret på ovenstående tommelfingerregel kan man således opdele formalingsgraden til de fire forskellige bryggemetoder på denne måde:

 • Espressomaskine: ekstra fin
 • Mokkabrygger: fin
 • Filterkaffe: medium
 • Stempelkande: grov

Din kaffekværn SKAL kunne male ensartet kaffe!

Uanset hvilken kaffekværn du måtte vælge, så er det utrolig vigtigt, at du får dig en kaffekværn, der maler bønnerne ensartet hver gang! Dette er især vigtigt, hvis du har en espressomaskine, hvor evt. ujævnheder kan resultere i en bitter kop espresso, der mest af alt er lige til at hælde ud. Vandet kan simpelthen ende med at løbe for hurtigt eller for langsomt igennem kaffen, hvilket trækker alle de dårlige bismage med ned i din musselmalede kaffekop. Dette kan også ske, hvis du f.eks. vælger en grov kaffe til din normale filtermaskine, hvor du kan ende med en mere syreholdig kaffe, end du ønsker. Alle disse bismage kan i høj grad undgås, hvis din kaffekværn maler ensartet, og du er derfor bedre tjent med en kaffekværn med koniske kværne eller skiver, der er mere nøjagtige!

Køb en dyr kaffekværn – spar penge i det lange løb!

I rigtig mange tilfælde er det tilrådeligt at vælge en dyrere kaffekværn fra starten af, hvis du ikke vil blive negativt overrasket i fremtiden. Dette lyder måske som et dårligt salgstrick, men faktum er dog, at mange mennesker får en større passion for kaffe, når de køber en kaffekværn. Herefter skal der ofte investeres i en bedre kværn, hvilket naturligvis er en stor udskrivning – og derfor er det bedst at købe en dyrere kaffekværn til at starte med! Hvis du ønsker at bruge din kværn flere gange om dagen, så bør du virkelig overveje en mere lækker kaffekværn – både med henblik på design og egenskaber; pengene er godt givet ud, når du på 5. og 6. år stadigvæk får fantastisk kaffe fra din oprindelige investering!

Vi vil gerne takke dig for at have dykket et spadestik dybere ned med vores kaffekværn test – vi håber, at det har været interessant! Hvilken kaffekværn, der passer perfekt til dig er svært at sige, men vi håber nu, at du er bedre klædt på til at træffe en god beslutning. Det har været en fornøjelse at gennemgå de mange testresultater for dig!

Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Kaffekværn test – her er de 8 bedste

Denne side er anmeldt af: Emilie B. Kristoffersen Rating 10/10