Høreværn med bluetooth – oversigt over de bedste modeller på markedet 

Sidst opdateret: 17. juli 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Indholdsfortegnelse

Mange danskere har deres arbejdsgang på en arbejdsplads, hvor støj er mere eller mindre konstant. For at bevare både helbredet og koncentrationen er høreværn disse steder nødvendige. Samtidig er høreværn anvendelige til private, som har byggeprojekter eller andre håndværkerrelaterede fritidshobbyer, som også involvere mange dB. Heldigvis behøver høreværn ikke være kedelige, og i dag findes mange med både radio og – endnu bedre – Bluetooth, som giver mulighed for at lytte til egen musik eller besvare vigtige opkald. 

I denne oversigt har vi samlet nogle af de allerbedste høreværn med Bluetooth, som findes i dag. Vi har skævet til forskellige tests og anmeldelser for at gøre det nemmere for dig at finde netop det sæt høreværn med Bluetooth, som vil gøre dit arbejde eller dine fritidsprojekter mere behagelige og langt sjovere. 

Zekler 412rdb høreværn – Testvinder

Zekler 412rdb horevaern

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

Ekstra Bladet lavede i 2017 en test af markedets bedste høreværn. Her blev Zekler 412 rdb overlegent kåret som vinder, særligt på baggrund af den gode pasform, komfort og Bluetooth funktionen, som fungerer utroligt godt. Det svenske blad ’Byggaren’ testede høreværn i 2018, og her roste de forskellige testere blandt andet Zekler 412rdb for den fremragende lyd, den nemme opkobling til telefon og de brugervenlige knapper på høreværnet. Tre ud af fire testere i denne test kunne tænke sig at eje dette høreværn. 

Om Zekler 412rdb høreværn 

Zekler er en svensk producent af beskyttelsesværn til både øjne, øre og luftveje, og de har siden 2003 gjort sikkerhed langt mere innovativt og komfortabelt. Zekler 412rdb høreværnet med Bluetooth er et skønt eksempel på deres vision, og her er der virkelig tale om et høreværn, som er designet med fokus på velbehag og intuitiv anvendelse. 

Den trådløse Bluetooth teknologi gør det nemt at tilslutte disse høreværn til telefon, tablet eller kommunikationsradio i op til 10 meters afstand. Derudover har høreværnet FM-radio, automatisk tilslutning mellem stereo og mono for mere stabilt lydbillede samt Automatic Frequency Control, der mindsker sus i ørene under søgning. Høreværnet har også praktisk boommikrofon, så du nemt kan besvare opkald.

I forhold til komfort er der både justerbar issebøjle samt blød, udskiftelig issepude. Høreværnet har en imponerende batteritid på knap et døgn, og skal blot lade op 3 timer i en vægkontakt for at være klar igen. 

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth: 

 • Testvinder 
 • Nem Bluetooth tilslutning op til 10 meter 
 • Batteritid på næsten et døgn 
 • God komfort og pasform 
 • FM-radio 
 • Boommikrofon 

Boxer høreværn – Bedst til prisen

Boxer horevaern

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Hvis du er på udkig efter et høreværn, som har nogle af de lækreste funktioner, men samtidig ikke koster en formue, så er dette høreværn fra Boxer et virkelig stærkt bud. Det kan erhverves til under 1000 kroner, hvilket for alvor gør, at det skiller sig ud i forhold til konkurrenterne. 

Om Boxer høreværn med Bluetooth

Der er tale om et letvægtshøreværn på bare 340 gram, som både har DAB+ og FM-modtager, som giver dig rig mulighed for at lytte til radio eller musik under dit arbejde. Desuden er der indbygget Bluetooth og mikrofon, så du nemt kan besvare opkald uden at skulle have din telefon op ad lommen. Dette høreværn med Bluetooth er desuden udstyret med genopladeligt batteri, og har en driftstid på ca. 15 timer per opladning. 

Sidst, men bestemt ikke mindst, er dette høreværn modstandsdygtigt over for vand, hvilket betyder, at du sagtens kan anvende det i regnvejr uden problemer. Her er der for alvor tale om et virkelig godt høreværn med Bluetooth, som kan fås på et stramt budget, hvor du får meget for pengene. 

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth: 

 • Bedst til prisen 
 • Utroligt god værdi for pengene 
 • Nem Bluetooth tilslutning 
 • DAB+ og FM-radio 
 • Vejer blot 340 gram 
 • 15 timers batteritid (genopladeligt batteri)

Peltor WS Alert XP bluetooth høreværn – Premium valg

Peltor WS Alert XP bluetooth horevaern

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Peltor er allerede ganske kendt på markedet inden for høreværn, og det er der god grund til. De leverer nemlig noget af de bedste sikkerhedsudstyr til ørene, og netop denne model har fået meget ros. Blandt andet skriver ’Byggaren’ i deres test, at høreværnet sidder godt, har god lyd, fantastisk lyddæmpning og tilbyder nem samtale selv i et rum med meget støj. Fire ud af fire testere kunne tænke sig at eje netop dette høreværn trods den lidt høje pris.  

Om Peltor WS Alert XP 

Her er der for alvor tale om et lækkert og moderne høreværn, som passer perfekt til den krævende og bevidste forbruger. Via Bluetooth kan du nemt koble dette høreværn til din mobil, tablet eller bærbar, og den tilhørende mikrofon gør det således nemt at besvare opkald. Den har FM-radio, og du kan nemt gemme op til fem kanaler i høreværnet, så du aldrig behøver lede efter din favoritstation igen. Den har automatisk tilkobling, som gør hverdagen endnu nemmere, og gør tilslutning til en gnidningsfri oplevelse. 

Høreværnet kan dæmpe op til 82 dB, hvilket i høj grad kan øge livskvalitet og koncentration på en støjende arbejdsplads. Derudover har den imponerende batteritid på hele 73 timer, hvilket gør dét at have et trådløst høreværn noget sjovere. 

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth:

 • Premium valg
 • FM-radio
 • Bluetooth
 • Automatisk tilslutning
 • Gem op til 5 kanaler
 • 73 timers batteritid 

Honeywell Sync Wireless høreværn – Stilrent høreværn i mellemklassen

Honeywell Sync Wireless horevaern

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den amerikanske konglomerat Honeywell, som er producent af teknologi og udstyr til både private og professionelle har her skabt et høreværn, som giver rigtig god værdi til prisen.  

Om Honeywell Sync Wireless høreværn

Høreværnet har smart og praktisk integreret Bluetooth, som giver god mulighed for at forbinde til kommunikationsradio eller for eksempel din mobiltelefon. Høreværnet er ligeledes designet med en anvendelige boommikrofon, som gør det nemt at besvare opkald, uden at du behøver tage høreværnet af eller fjerne dig fra støjen omkring dig. 

Dette moderne sæt høreværn fra Honeywell er måske ikke lige så iøjnefaldende som mange af konkurrenterne. Det er nemlig designet med langt mere simple og rene linjer, og fremstår i sorte og mørkegrå nuancer. Issebøjlen er bred for god komfort og de bløde puder i ørekopperne gør det nemt at have dette høreværn på i mange timer ad gangen. 

I høreværnet sidder et genopladeligt litium batteri, som giver dig op imod 16 timers driftstid, mens du streamer. Høreværnet vejer omkring 500 gram og er altså ikke blandt de letteste, hvilket kan være et minus for nogle. 

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth: 

 • Integreret Bluetooth 
 • Praktisk boommikrofon 
 • Moderne og stilrent design 
 • Genopladeligt batteri
 • Op til 16 timers driftstid under streaming 

Zekler 412S – Et solidt og prisvenligt valg

Zekler 412S

i samarbejde med PriceRunner

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Her er der tale om endnu et pletskud fra svenske Zekler, som i denne omgang imponerer med et høreværn, der kan overraskende meget til prisen. Det er populært blandt forbrugerne, som blandt andet nævner den gode lyd, den intuitive anvendelse og den effektive støj-reduktion. 

Om Zekler 412S

Også her er der tale om et flot og stilrent høreværn, som nemt kan anvendes til diverse arbejdsopgaver eller hobbyprojekter, hvor støjniveauet fordrer god lydbeskyttelse. Zekler bryster sig af, at disse høreværn har samme gode lydkvalitet som helt almindelige hovedtelefoner, men uden at de går på kompromis med sikkerheden. 

Foruden den integreret Bluetooth-funktion, som giver en rækkevidde på hele 10 meter, kan du også nyde godt af den indbyggede mikrofon, som gør det nemt at besvare opkald, mens du arbejder. Dette høreværn med Bluetooth er designet med praktiske knapper, som gør det nemt at afspille, pause, justere volumen, besvare og afslutte opkald og mere. Den indbyggede EPS-funktion (Electronic Protection System) sikrer, at lyden i højttalerne aldrig stiger til et skadeligt niveau. 

Som en ekstra fordel er der indbygget et genopladeligt litium-ion-batteri, som giver dig hele 38 timers batteritid før næste opladning. Alt i alt er der tale om et skønt høreværn til den prisbevidste forbruger. 

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth:

 • Rigtigt godt til prisen
 • Bluetooth 
 • Praktiske knapper for nem navigation 
 • Indbygget mikrofon
 • Genopladeligt batteri 
 • Op til 38 timers batteritid 

Peltor WS ALERT XPI – Nemt at anvende 

Peltor WS ALERT XPI

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

I testen foretaget af ’Byggaren’ var de fire testere ganske begejstrede for dette høreværn fra Peltor. Fire ud af fire testere gav udtryk for, at de gerne ville eje dette høreværn selv, og særligt var det den gode lyd, den høje grad af komfort, muligheden for at tilkoble to telefoner og den praktiske stemmestyrede menu, der begejstrede panelet.

Om Peltor WS ALERT XPI

Peltor har produceret dette moderne høreværn, som i høj grad vil fange opmærksomheden hos de fleste. Dette skyldes ikke kun det friske og farverige design, men også de mange lækre detaljer og funktioner, som samtidig er intuitive og nemme at anvende i dagligdagen. For eksempel har dette høreværn elektronisk stemmestyret menu, som kan være en fordel for nogle.  

Udover Bluetooth og praktisk mikrofon har høreværnet både FM-radio og automatisk tilslutning til enheder, hvilket igen gør brugen af netop dette sæt høreværn nemt og bekvemt. Høreværnet kan dæmpe op til 82 dB, hvilket kan gøre en verden til forskel for dig, som arbejder i meget støj til daglig. Batteritiden på denne model er hele 73 timer, hvilket er blandt det bedste, som markedet kan tilbyde i disse år. 

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth:

 • Nem at anvende for de fleste 
 • Bluetooth og FM-radio 
 • Automatisk tilslutning 
 • Praktisk mikrofon 
 • Stemmestyret menu
 • 73 timers batteritid 

3M Peltor WS ProTac XP – Kraftfuld beskyttelse

3M Peltor WS ProTac XP

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne model af høreværn er ganske populær blandt forbrugerne, hvoraf flere nævner, at de både er solide og komfortable at have på. De har således en gennemsnitlig score på 4,7/5 på tværs af forskellige hjemmesider. Dette sæt høreværn tilbyder god og effektiv beskyttelse, og er et godt bud på nogle af de bedste høreværn med Bluetooth til professionelle. 

Om Peltor WS ProTac XP

Dette lækre sæt høreværnet har integreret Bluetooth 2.1-teknologi, som giver håndfri kommunikation og mulighed for at parre med din mobil, tablet eller lignende. En stor fordel ved denne model er, at den har en indbygget aktiv lydstyrkefunktion, der ‘lytter’ til dine omgivelser og tilpasser sig det, den ‘hører’, så du stadig kan høre, hvad der foregår omkring dig, såsom advarselssignaler, maskinlyde og samtaler. Samtidig er du godt beskyttet mod høje lyde over 85 dB. Det gør netop dette sæt høreværn med Bluetooth ganske anvendeligt i miljøer, hvor støjniveauet kan forårsage permanent skade såsom industrielle miljøer (byggepladser), landbrug, skovbrug eller tømrerarbejde.

Høreværnet er udstyret med en effektiv boommikrofon, som gør det nemt at besvare opkald uden at være påvirket af baggrundsstøj. Høreværnet bruger to AA-batterier og har en levetid på cirka 24 timer, når Bluetooth er aktiveret og 150 timer, når Bluetooth er slukket. Strømmen slukkes automatisk efter to timer, hvis der ikke bruges nogen funktion. Når det tændes igen, vil det automatisk bruge den sidst anvendte indstilling.

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth:

 • God beskyttelse i alle støjende miljøer 
 • Bluetooth 2.1-teknologi
 • Boommikrofon 
 • Automatisk justeret lydstyrke 
 • Lang batterilevetid 

Howard Leight Sync Stereo 1030111 – billigt alternativ med mulighed for Bluetooth

Howard Leight Sync Stereo 1030111

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Her er et rigtigt godt alternativ til dig, som for alvor er på budget, og som måske ikke har brug for Bluetooth hele tiden i dit høreværn. Med Howard Leight Sync Stereo 1030111 får du nemlig et billigt alternativ til et sæt høreværn, hvor du selv kan tilkøbe mulighed for Bluetooth. 

Om Howard Leight Sync Stereo 1030111 

Howard Leight er en del af Honeywell-koncernen og er den del af virksomheden, som primært beskæftiger sig med sikkerhedsudstyr, heriblandt primært hørebeskyttelse.  Denne model er et rigtigt godt eksempel på et sæt høreværn, der i høj grad omfavner Honeywells visioner om moderne teknologiudstyr, og som samtidig er svær at slå på prisen. 

Dette sæt høreværn har indbygget stereohøjttalere, som gør lyden god og naturlig, mens du arbejder. Det er nemt at tilslutte mp3 afspillere, en telefon eller andre enheder via det medfølgende AUX-kabel. Det er desuden nemt og relativt billigt at omdanne denne model til et sæt høreværn med Bluetooth via en Bluetooth adapter. Disse koster typisk ikke mere end omkring 100 kr., og på den måde kan du altså let skabe dit eget sæt høreværn, der passer til dine behov. Alt i alt en meget simpel model, som kunne være blandt de bedste til begynderen eller dig, som ikke har høje krav. 

Derfor bør du overveje dette høreværn:

 • Billigt alternativt
 • Nemt at omdanne til høreværn med Bluetooth (adapter skal tilkøbes separat)
 • God stereolyd
 • AUX-kabel medfølger

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Peltor WS Sporttac – Perfekt til jagt og sport 

Peltor WS Sporttac

Peltor formår at skabe endnu et pletskud med dette flotte og veldesignede høreværn. Det er særligt udviklet med jægere og skytter for øje, og er altså et fantastisk valg til dig, som kan lide aktiviteter udendørs, der byder på jævnlig eller konstant støj. 

Om Peltor WS Sporttac

Høreværnet har integreret Bluetooth og medhør, så du nemt kan forbinde det til din telefon eller en radiostation. Det vejer kun 318 gram og er således en af de letteste modeller på markedet. Som en stor fordel er dette høreværn designet med en automatisk sluk-funktion, som tillader uskadelige lyde i øret, men lukker ned automatisk ved høje støjniveauer.

I forhold til design er denne model fra Peltor igen absolut gennemtænkt. For det første medfølger der nemlig både grønne og orange skaller til høreværnet, så du nemt kan tilpasse udseendet i forhold til den aktivitet, du skal bruge det til. Derudover kan du nemt folde høreværnet sammen, når det ikke bruges, hvilket gør det nemt at have høreværnet med på farten. Dette høreværn anvender AA-batterier. 

Derfor bør du overveje dette høreværn med Bluetooth:

 • Ideelt til jagt- og sportsaktiviteter
 • Lav vægt (318 gram)
 • Bluetooth og medhør
 • Skaller i både orange og grøn
 • Nemt at folde sammen og have med på farten

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekstra Bladet

I 2017 foretog Ekstra Bladet en test af høreværn for at afdække, hvilke modeller på markedet der er bedst for tiden. De bad producenter af høreværn om at udvælge deres topmodel samt en model, der ikke var i den dyreste ende, men som stadig var et sikkert alternativ. Herefter fik de en dansk tømrer, som arbejder hos firmaet Andersen & la Cour, til at skifte fra de høreværn, han normalt bruger, og afprøve de andre i en test, som forløb over ca. en uge. 

Byggaren (SE)

Byggaren (på dansk: bygherren) er et svensk industrimagasin, som henvender sig til små og mellemstore byggefirmaer. De tester blandt andet værktøjer og lette lastbiler og skriver om ny teknologi og nye produkter, som er relevante for denne branche. I deres test af høreværn fra 2018 fik de fire forskellige håndværkere og branchefolk fra byggebranchen i Sverige til at prøve forskellige høreværn. Alle fire anvendte høreværnene i løbet af en uges tid i forbindelse med deres almindelige arbejde. I forbindelse med bedømmelsen skulle de vurdere de enkelte sæt høreværn på parametre om komfort, dæmpning af lyd, anvendelighed og håndtering, lydkvalitet, radio og værdi for pengene. 

Sådan vælger du det rette høreværn med Bluetooth til dine behov 

Lige som i mange andre tilfælde, så er det heller ikke her den bedste fremgangsmåde blot at vælge det første og det bedste sæt høreværn med Bluetooth. For at finde den rette model til dig kan det være en stor fordel at sætte dig ind i, hvilket behov du faktisk gerne vil have afdækket. Til dette formål kan du med fordel stille dig selv de følgende spørgsmål. 

Hvor støjdæmpende skal de være? 

For at svare på dette spørgsmål, skal du først og fremmest overveje, hvor og i hvilke situationer høreværnet skal anvendes. Når du ved dette, kan det være praktisk at vide, hvor højt støjniveauet faktisk er disse steder. Nogle smartphoneapps hævder at kunne måle støjniveau i dag, men hvis du gerne vil have en præcis måling, skal du anvende en professionel støjmåler. Hvis du arbejder på en støjplaget arbejdsplads (fx en byggeplads eller et landbrug) burde der være et sådant måleredskab til rådighed. 

Når du har bestemt støjniveauet i den relevante situation, kan du langt bedre udvælge det rette sæt høreværn til dig. For eksempel kan det være relevant at undersøge, hvor meget hvert sæt høreværn faktisk kan dæmpe lyden, og også overveje om funktioner som automatisk sluk-funktion (hvor høje og pludselige lyde blokeres) er relevante for dig. 

Skal høreværnet have mikrofon – og i så fald hvilken?

Nogle, men ikke alle, vil have gavn af en mikrofon i deres høreværn. Det vil særligt være en relevant funktion at overveje for dig, som gerne vil kunne tage vigtige opkald eller kommunikere over en intern kommunikationsradio, mens du har dine høreværn på. Det kan for eksempel være, hvis du arbejder i et støjfyldt miljø, hvor det ikke umiddelbart er muligt at finde et stille sted til at tale, men det kan også være praktisk for dig, som regner med ikke at have hænderne fri i den situation, du påtænker at anvende høreværnet. 

En del høreværn har indbygget mikrofon, mens andre har en ekstern mikrofon for enden af en arm (boommikrofon). Hvilken type, du skal vælge, er en smagssag, men langt de fleste boommikrofoner vil være bedre til at opfange lyd, og nogle er sågar også designet til at reducerer baggrundsstøj kraftigt, hvilket igen er en fordel i støjende miljøer.  En indbygget mikrofon kan dog sagtens være tilstrækkeligt i nogle af de bedste høreværn til begyndere, da de ofte er lidt billigere. 

Skal høreværnet have radio – og i så fald hvilken slags? 

Hvorvidt et sæt høreværn skal have radio afhænger primært af, hvor du skal bruge høreværnet og hvordan du godt kan lide at arbejde. Mange finder det afslappende at lytte til radio i løbet af en støjende arbejdsdag, hvor de måske har begrænset mulighed for at tale med kollegaer. 

Hvis du godt kan lide almindelig FM-radio, kan det være en fordel med et sæt høreværn med denne funktion. Nogle modeller har også mulighed for at lytte til DAB-radio, som er en radiostandard baseret på digital teknologi, der øger lydkvaliteten. Når du vælger et høreværn med Bluetooth, har du dog også rig mulighed for at lytte til musik eller internetradio via din telefon eller tablet, så hvorvidt FM eller DAB er relevant for dig vil være en smagssag.  

Batterier og batteritid – hvad er vigtigt? 

Der er stor forskel på, hvordan mennesker foretrækker deres elektroniske enheder. Nogle er mest til udskiftelige batterier, mens andre foretrækker de genopladelige slags. I dag understøtter begge typer en relativt lang batterilevetid og høreværn med Bluetooth findes ligeledes i begge udgaver. 

Mange finder det nemt at kunne lade sine høreværn op på samme måde som andre enheder, mens andre bedst kan lide den gammeldags facon, hvor batterierne blot udskiftes, og der ikke er nogen ventetid på at høreværnene er klar igen. 

Enkelte modeller vil også kunne have udskiftelige genopladelige batterier, hvilket vil være et godt kompromis til dig, som gerne vil kunne bruge dit sæt høreværn med det samme, men som heller ikke ønsker at belaste miljøet med engangsbatterier. 

Skal komfort og pasform understøtte mange timer brug i træk? 

Komfort og pasform er måske det vigtigste element, når du skal finde det helt rigtige sæt høreværn til dig. Igen afhænger det dog af, hvor længe du skal bruge høreværnene ad gangen. Jo længere tid du skal have dem på, desto mere komfortable er de nødt til at være. Ukomfortable høreværn, som enten glider ned eller måske trykker på hovedet kan være enormt generende i dagligdagen, og kan også gøre at høreværnet ikke sidder ordentligt, hvilket kan kompromittere sikkerheden. 

Skal du anvende dit næste sæt høreværn på arbejdspladsen, er det alfa og omega, at de sidder godt. Vælg gerne nogle som er lette og justerbare, og som har bløde puder på både issebøjlen og ørekopperne. Denne type vil være de bedste høreværn med Bluetooth til professionelle. 

Skal du blot anvende dit næste par høreværn som del af et hobbyprojekt, du bruger en time eller to på om ugen, så kan du slække lidt på komforten, hvilket i nogle tilfælde vil gøre et sæt høreværn med Bluetooth lidt billigere at investere i. 

Hvilke andre funktioner er potentielt vigtige? 

Som du har kunne læse dig frem til i denne artikel, så findes der meget avanceret og teknisk veludstyrede høreværn med Bluetooth på markedet i dag. Hvis du godt kan lide teknologisk innovation og smarte funktioner, så kunne det være en fordel at overveje, hvilke der skal være installeret i dit næste headset. 

 • Udover at være et høreværn med Bluetooth kunne du måske også have gavn af, at høreværnet kan kobles op på flere enheder ad gangen. Det er for eksempel smart, hvis du i dit arbejde både skal kunne modtage indkomne opkald på din private telefon og din arbejdstelefon. 
 • Derudover kan det være en fordel med et høreværn, der kan gemme radiokanaler, så du aldrig behøver bruge tid på at finde de forskellige relevante frekvenser. 
 • For andre igen vil det være ønskværdigt med høreværn, der har display, så du nemt kan se, hvilke kanaler den kører på uden at skulle lytte dig frem til det alene. 
 • Sidst men ikke mindst kan automatisk parring også være en fin detalje at have for nogle brugere, som måske regner med at have hænderne travlt optaget med komplekse opgaver det meste af dagen. 

Hvor stort er mit budget? 

En sidste ting du selvfølgelig også bør spørge dig selv om, er hvad dit budget er. Hvor mange penge har du egentlig at bruge på et høreværn med Bluetooth? Som med de fleste andre elektroniske produkter, så findes høreværn med Bluetooth i forskellige prisklasser. 

I den nedre prisklasse finder du modeller, som har de mest basale funktioner, og som faktisk kan være nogle af de bedste høreværn med Bluetooth til begyndere. Det skyldes særligt, at førstegangskøbere kan være i tvivl om, hvilke funktioner de faktisk har brug for. 

I mellemklassen findes en del forskellige varianter, og det er særligt her du i mange tilfælde vil kunne finde exceptionelt gode høreværn med Bluetooth til prisen. Antallet og kvaliteten af funktioner i denne prisklasse vil variere betragteligt, så her kan det være en god idé at vide lidt mere om, hvad du går efter. 

I den øverste prisklasse finder du selvfølgelig de allerbedste høreværn med Bluetooth på markedet. Her er der ikke sparet på noget, og det vil typisk være de modeller med de bedste nye funktioner, med længst batteritid, bedste lydkvalitet, bedste mikrofon og så videre. Denne type er uden tvivl de bedste høreværn med Bluetooth til professionelle, som ved præcis, hvad de går efter og ikke ønsker at gå på kompromis. 

Er Bluetooth bare Bluetooth? 

Bluetooth er en trådløs teknologi, der bruger radiobølger med lav energi til at sende trådløse data mellem Bluetooth-aktiverede enheder.

Bluetooth er dog ikke bare Bluetooth og lige som med al anden trådløs teknologi, så findes der forskellige ’generationer’ af Bluetooth. Det kan potentielt være relevant for dig at vide, hvis du står og skal ud at købe et sæt høreværn med Bluetooth i den nærmeste fremtid. 

Bluetooth 1.x 

En næsten uddød og meget tidlig version af Bluetooth. Hvis du overhovedet finder en enhed, der annonceres som 1.x, kan det ikke anbefales at købe den (medmindre du selvfølgelig vil have den som et samleobjekt). Denne generation tilbyder kun Bluetooth-basisfrekvens (det tilbyder i teorien maksimalt 1 Mbps datahastighed). 

Bluetooth 2.x 

Dette er den mest populære og gængse variant i dag. Særligt er 2.1-versionen udbredt, da den gør det lettere at parre med forskellige enheder (også på tværs af forskellige producenter) og øger pålideligheden i sig selv i parringsprocessen. Denne generation har introduceret Enhanced Data Rate (EDR) kapacitet, som i teorien tilbyder en 3 Mbps datahastighed). De fleste høreværn med Bluetooth vil formentlig have netop denne generation af Bluetooth integreret. 

Bluetooth 3.x 

Denne generation introducerede understøttelse af et alternativt underlag, dvs. alle de applikationer, der var tilgængelige med Bluetooth-radio tidligere, kan køres over en alternativ radio, f.eks. 802.11. Denne funktion kaldes High Speed ​​(HS), og som navnet antyder, var netop dette hensigten og formålet med den nye generation. 

Uanset hvad dine ønsker og behov er, så er der næsten med garanti et høreværn med Bluetooth, som passer til dine præferencer og budget. Vi håber, at du med denne oversigtsartikel over produkter, der har klaret sig godt i diverse tests, er blevet klogere på, hvilken type høreværn med Bluetooth, der kan gøre din hverdag eller dit hobbyprojekt nemmere og sjovere.

Læs også vores artikel om: På jagt efter en mixerpult? Find markedets bedste i test

FAQ

🤩 Hvilke høreværn med Bluetooth er de bedste?

Hvis du søger et par gode høreværn med Bluetooth indbygget, så bør du blandt andet tage et kig på modellerne Zekler 412RDB, Boxer Høreværn og Peltor WS Alert XP Bluetooth Høreværn. Disse høreværn skal nok gøre arbejdet langt mere fornøjeligt med deres fantastisk gode egenskaber og indbyggede Bluetooth.

🧐 Hvordan vælger jeg et par høreværn med Bluetooth?

Når du skal vælge et par høreværn med Bluetooth, så bør du tænke specielt over pasformen. Det er vigtigt, at høreværnet sidder behageligt på dine ører, såvel som at de formår at lukke størstedelen af alle lyde udenfor. På den måde sikrer du, at høreværnet er behageligt at arbejde med.

🤓 Hvad er en god støjreduktions rating?

En støjreduktions rating måles i NRR, som står for ”Noise Reduction Rating”. Jo højere et tal et par høreværn her scoret, jo bedre. Ønsker du nogle høreværn, som virkelig formår at beskytte dine ører, så bør du gå efter et par høreværn med en NRR på 29, 30 eller 31.

🤔 Ved hvilket støjniveau anbefales det at bruge høreværn?

Der skal faktisk overraskende lidt støj til, førend det anbefales at bruge høreværn. Du bør generelt iføre dig høreværn, når lydniveauet rammer 70-80 dB. Det lydniveau svarer generelt til en støjende restaurant, en kørende personbil, en hårtørrer eller en trafikeret gade, så der skal altså ikke meget støj til.

Denne side er anmeldt af: Mark E. Søndergaard Rating 10/10