Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

5G router test-guide:
De 5 bedste 5G routere i test

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Har du hørt tale om 5G netværket? Det er pt. et af de store buzzwords, når det kommer til lynhurtigt internet.

I de fleste husstande kommer der et større og større krav til en både hurtigere og mere stabil internetforbindelse, og det kan skyldes en lang række forskellige faktorer.

Du er måske begyndt at få flere hjemmearbejdsdage, eller så er du muligvis hoppet med på diverse streamingtjenester, der kræver en god forbindelse, så du ikke misser de vigtigste plotlines i den spændende thriller på skærmen.

Det hurtige og nyskabende 5G netværk er blevet en realitet i Danmark. Vil du udnytte de lynhurtige hastigheder, skal du have fat i en 5G-kompatibel router, der kan fordele signalet til hele husstanden. Vi har sonderet terrænet og præsenterer dig her for 6 gode bud på 5G routere. Vi har inddraget testanmeldelser fra internationale kilder såvel som forbrugeranmeldelser.

Vores favorit 5g routere

Zyxel Nebula FWA510 5G
Lager
Fremragende 5G-hastighed

Zyxel Nebula FWA510 5G

Gå til bedste pris
2.995 Kr. hos Dustin Home
Se vores anmeldelse
Lager
Huawei 5G CPE Pro 2
Lager
Bedste upload-hastighed

Huawei 5G CPE Pro 2

Gå til bedste pris
2.782 Kr. hos happii.dk
Se vores anmeldelse
Lager
ZTE 5G MC801A
Lager
Bedste forhold mellem ydelse og pris

ZTE 5G MC801A

Gå til bedste pris
2.782 Kr. hos happii.dk
Se vores anmeldelse
Lager
Netgear Nighthawk M6 Pro
Lager
Kraftfuldt hotspot

Netgear Nighthawk M6 Pro

Gå til bedste pris
6.427 Kr. hos Elgiganten
Se vores anmeldelse
Lager
D-Link DWR-978 5G router
Lager
Bedste 5G router til øde områder

D-Link DWR-978 5G router

Gå til bedste pris
4.549 Kr. hos El-Salg
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af 5G routere, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

14. marts 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste 5G routere i test-guiden 2024:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 5g routere

Fremragende 5G-hastighed test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Zyxel Nebula FWA510 5G - lynhurtig stationær 5G-netværk

Zyxel Nebula FWA510 5G er en 5G router med en imponerende Wi-Fi-kapacitet, der kan understøtte op til 64 enheder på samme tid. Med sådan en funktion er routeren her en ideel løsning til små og mellemstore virksomheder og kontorfællesskaber, som gerne vil have problemfrie forbindelser uden afbrydelser på tværs af en lang række enheder.

Zyxel Nebula FWA510 5G
Fremragende 5G-hastighed

Dagens bedste priser og tilbud på Zyxel Nebula FWA510 5G:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nebula Cloud
 • Meget hurtige 5G ethernet-hastigheder
 • Forbinder 64 samtidige enheder

Anmeldelse: Produktanalyse af Zyxel Nebula FWA510 5G

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 2
 • Trådløs sikkerhed: MAC, WPA3, SSIDs/hide SSIDs
 • Maks. hastighed: 5 Gbps
 • Wi-fi standard: 802.11ax

Praktisk styring af store netværk
Nebula Cloud-integrationen giver dig flere fordele, når vi sammenligner den med andre routere. Cloud management-systemet giver nemlig en centraliseret kontrol over dine netværksindstillinger – hvor som helst og når som helst. Mange konkurrerende og lignende routere er stadig afhængige af en traditionel lokal administration, hvilket kan være besværligt og tidskrævende. Desuden muliggør cloud-platformen også for problemfrie opdateringer, og på den måde sikrer, at din 5G router altid er opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser og forbedringer.

Lynhurtige internethastigheder
Nebula FWA510 kan prale med en imponerende maksimal 5G-hastighed på op til 5 Gbps. Det er faktisk betydeligt højere end mange af konkurrenterne. Zyxels har en specialiseret quad-core chipsæt, hvilket resulterer i en mere strømlinet opgavestyring og gennemstrømning af data. Hastigheden sikrer en jævn internetoplevelse uden forsinkelser, uanset om du streamer videoer, spiller spil online eller deltager i videokonferencer. Samtidig giver dens Wi-Fi op til 3,6 Gbps-hastigheder til tilsluttede enheder – enhver tilsluttet enhed får altså mest muligt ud af Nebulas hastigheder.

Bred dækning med understøttelse af 64 enheder
Som tidligere nævnt, så skiller Zyxel Nebula sig ud med muligheden til at forbinde op til 64 enheder på samme tid. Funktionen bliver hurtigt en game-changer for miljøer med høje krav til gode forbindelser – det kunne være store husstande, travle kontorer eller tech-orienterede områder, hvor mange enheder kræver en stabil og hurtig internetadgang. Sammenlignet med konkurrenterne er der mange, der slet ikke kan understøtte så mange forbindelser, med mindre de skal gå på kompromis med enten hastighed eller stabilitet. Med sådan en bred dækning får du også stillet din sikkerhed i fremtiden bedre, da routeren kan håndtere et stigende behov, hvis der skulle komme flere enheder, som ville kræve en internetforbindelse. Derudover leveres modellen også med fire TS9-porte til eksterne antenner – på den måde kan du yderligere øge dit netværks stabilitet og samtidig øge dækningen.

Mere om Zyxel Nebula FWA510 5G

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 2
 • Trådløs sikkerhed: MAC, WPA3, SSIDs/hide SSIDs
 • Maks. hastighed: 5 Gbps
 • Wi-fi standard: 802.11ax

Redaktørens vurdering

Zyxel Nebula FWA510 5G-routeren er et godt valg for både virksomheder og dig med en stor husholdning. De imponerende 5G-hastigheder sikrer, at alle tilsluttede enheder kan browse og streame problemfrit – op til hele 64 enheder via Wi-Fi. Derudover tilbyder Nebula Cloud en problemfri, ekstern netværksadministration, hvilket faktisk kan gå hen og blive en meget værdsat egenskab. Routeren kommer med fire eksterne antenneporte og en WAN failover-funktion, som sikrer at dit netværk ikke bliver afbrudt.

På trods af dens ret store størrelse og vægt, sammen med manglen af et batteri, kunne modellen godt tyde på, at den ikke er den mest oplagte bærbare løsning. Vi synes dog dette afbødes af designet som en stationær model. I bund og grund er Zyxel Nebula et solidt valg for dig, der søger pålidelig 5G router med høj hastighed og muligheden for at administrere den på afstand – alt sammen med muligheden for at have hele 64 enheder tilsluttet på en gang.

Fordele og ulemper ved Zyxel Nebula FWA510 5G

Fordele

 • Enestående 5G-hastigheder
 • Wi-Fi understøtter 64 enheder
 • Nebula Cloud til strømlinet, ekstern netværksadministration
 • Fire porte til eksterne antenner
 • Mulighed for WAN-failover

Ulemper

 • Vægt, størrelse, mangel på batteri - ikke en bærbar model
Bedste upload-hastighed test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Huawei 5G CPE Pro 2 - uploader router med bred og stabil dækning

 • 4,1 stjerner på Amazon

Huawei 5G CPE Pro 2, som selvfølgelig kommer udstyret med den karakteristiske Huawei Super Link-teknologi, sætter en ny standard for dit internet i hjemmet. Med nye og forbedrede uploadhastigheder er 5G routeren her ideel til dig som streamer eller er kreativ, og som ofte uploader indhold på dine yndlings platforme. 

Huawei 5G CPE Pro 2
Bedste upload-hastighed

Dagens bedste priser og tilbud på Huawei 5G CPE Pro 2:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Huawei 5G Super Link
 • DNB- og Chipset Synergy-teknologier
 • OFDMA og X-Shape Wi-Fi-antenne

Gennemgang: Produktanalyse af Huawei 5G CPE Pro 2

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 3
 • Wi-fi standard: 802.11ax
 • Maks. hastighed: 2,4 Gbps

Pålidelig og effektiv forbindelse til flere enheder
Huawei CPE Pro 2’s flotte præstationer kan i høj grad tilskrives dens 5G DNB- og Chipset Synergy-teknologier. Dynamic Narrow Bandwidth (DNB) er ansvarlig for dynamisk at styre signalet mod netop dine enheder, mens Chipset Synergy (samspil mellem Wi-Fi og netværkschipsæt) sikrer en optimal dækning, fordeling af opgaver og båndbredde samt en solid modtagelse – selv når enhederne er langt fra routeren. Alt det resulterer i en optimal ydeevne for alle dine forbundne enheder, hvilket med andre ord stiller CPE Pro 2 op som et rigtig godt valg, hvis du ønsker en god forbindelse.

Stærkt og jævnt fordelt signal til bred og pålidelig dækning
Orthogonal Frequency-Division Multiple Access (OFDMA) er en teknologi, der tillader simultan transmission af flere datastrømme. Det betyder i bund og grund at routeren markant forøger effektiviteten af båndbredden. Sådan en funktion er særdeles fordelagtig for dig, der gerne vil bevæge sig problemfrit rundt på nettet, samtidig med at der er et stort antal af tilsluttede apparater.

Yderligere er implementeringen af X-Shape Wi-Fi-antennedesignet, som betydeligt forbedrer både signaldækning og -styrke, endnu en styrke ved Hueawei Super Link. I kontrast til de mere konventionelle antenner sikrer X-Shape-designet, at Wi-Fi-signaler bliver jævnt fordelt ud, hvilket resulterer i mindre døde zoner, og i sidste ende sikrer en solid og pålidelig forbindelse – hvilket gælder over hele dit dækningsområdet.

Gode uploadhastigheder til problemfri streaming og hurtige uploads
Huawei Super Link er en ret unik teknologi, da den kombinerer FDD (Frequency Division Duplexing) og TDD (Time Division Duplexing) metoder, hvilket optimerer tildelingen af dine ressourcer. Det fører altså til meget solide uploadhastigheder, som kun sjældent kan matches af konkurrerende modeller. Hvis du går ind på Huaweis officielle hjemmeside, kan du læse om, at Super Link teknologien reducere upload forsinkelser med hele 30% og samtidig booster uploadhastigheder med op til 60% – det kalder vi for en win/win.

Med forbedringer som dem bliver Huawei Pro til et oplagt valg for dig, som skaber indhold til internettet, er livestreamer eller bare dig, der hyppigt uploader store mængder af data til internettet.

Hvad siger brugerne om Huawei 5G CPE Pro 2?

Brugere på Amazon roser den nye CPE’s Wi-Fi-forbindelse og -hastighed, og at den er nem at sætte op med plug-and-play-opsætning. Andre nævner den gode dækning i store 3-værelses lejligheder, samt de stabile og pålidelige forbindelser til flere enheder på en gang. Nogle brugere, som har dårligere 5G-service, finder manglen på porte til eksterne antenner en anelse beklagelig, hvilket har resulteret i flere anmeldelser med lave karakterer. Dog er de fleste anmeldelser bedømt med 4 eller 5 stjerner, som har resulteret i en samlet score på 4,1/5.

Mere om Huawei 5G CPE Pro 2

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 3
 • Wi-fi standard: 802.11ax
 • Maks. hastighed: 2,4 Gbps

Redaktørens vurdering

Huawei 5G CPE Pro 2 er en god mulighed for dig, der gerne vil have en pålidelig og hurtig internetforbindelse, gode upload hastigheder, samt en bred og stabil dækning. Alt dette giver dig en problemfri og sjovere oplevelse på internettet. Inkluderingen af Wi-Fi 6+-teknologi kan give dig nogle ret imponerende hastigheder på op til 3 Gbps, hvilket burde imødekomme dine krav til selv de mere intensive aktiviteter.

Derudover forbedrer HiLink Mesh-mulighederne dækningen i større områder, så du er sikret en bredere rækkevidde i hele dit hjem eller på dit kontor. Manglen på TS9-porte til ekstra antenner er dog en smule ærgerligt, og det er helt sikkert en bekymring, som du skal tage med i dine overvejelser, f.eks. hvis du bor i områder med høj tæthed. Vi synes dog ulempen her opvejes mere eller mindre af modellens interne design – især DNB og det dobbelte chipsæt – som har gjort, at den har fortjent sin plads her på listen.

prisvenlig

90

brugeranmeldelser

85

alsidighed

100

app-synkron.

80

signal

100

Fordele og ulemper ved Huawei 5G CPE Pro 2

Fordele

 • Fremragende upload-hastigheder
 • Bred, stærk og stabil dækning
 • Stabil forbindelse til flere enheder
 • Wi-Fi 6+ giver op til 3 Gbps hastighed
 • HiLink Mesh-muligheder for bredere dækning

Ulemper

 • Mangel på porte til eksterne antenner

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Huawei 5G CPE Pro 2
Bedste forhold mellem ydelse og pris test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ZTE 5G MC801A - budgetvenlig 5G-mulighed

 • 4.1 brugeranmeldelse på Amazon

Ved hjælp af ZTE’s opfindsomme “Smart ANT”-algoritme optimerer MC801A signal valget, hvilket giver dig en stabil og effektiv forbindelse. Egenskaben her egner sig særligt godt til dig, som arbejder hjemmefra eller er online gamer, som dermed har brug for en konstant forbindelse med høj, høj hastighed.

ZTE 5G MC801A
Bedste forhold mellem ydelse og pris

Dagens bedste priser og tilbud på ZTE 5G MC801A:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • ZTE "Smart ANT"-funktion
 • Skorstensudluftning og blæserfrit design
 • 4 MIMO-antenner for bred dækning og mesh-flek

Anmeldelse: Produktanalyse af ZTE 5G MC801A

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 2 Ethernet LAN ports
 • Trådløs sikkerhed: WPA3, SSIDs/hide SSIDs, IP filtering, etc.
 • Maks. hastighed: 3,8 Gbps
 • Wi-fi standard: IEEE 802.11n

Smarte funktioner til pålidelig dækning
ZTE 5G skiller sig ud med sin unikke “Smart ANT”-funktion. Funktionen optimerer nemlig dynamisk antennens ydeevne baseret på netværksforhold, og hvor du har placeret enheden, hvilket giver dig en pålidelig forbindelse, samtidig med at det reducerer døde zoner eller svage signaler. Samtidig forbedrer det også netværks effektiviteten, hvilket giver dig hurtigere hastigheder til aktiviteter som streaming og gaming – især i områder, hvor der er mange signaler, som krydser hinanden.

Blæserløst køledesign for minimal støj
Et unikt aspekt ved 5G routeren er designet og at den er blæserfri. Mens mange af de mere traditionelle routere bruger blæsere til at undgå overophedning, hvilket ofte kan føre til støj og potentielle problemer, har ZTE 5G i stedet en passiv køleteknologi med en “skorstenstype” udluftningsmekanisme – det lyder måske lidt mærkeligt, men det fungerer faktisk rigtig godt. Løsningen er nemlig meget effektiv til at fordele varmen, og har dermed ikke brug for blæsere.

Skorstenens udluftningssystem muliggør også for en støjfri drift, som skaber en mere rolig og behagelig atmosfære, som især er fordelagtig i private hjem eller på kontorer, hvor støj kan være forstyrrende og irriterende. Derudover resulterer fraværet af blæsere faktisk også i en mindre risiko for mekaniske problemer, hvilket bidrager til en længere levetid for routeren.

Mesh-fleksibilitet til alsidige netværksbehov
5G routeren er udstyret med fire MIMO-antenner (Multiple-Input Multiple-Output). Det giver dig en bred dækning, samt muligheden for at lave mesh-opsætninger. MIMO-teknologien bruger flere antenner til at forbedre den trådløse ydeevne ved at øge signalstyrken, reducere ventetiden og helt generelt forbedre netværksstabiliteten. Det resulterer også i en problemfri udvidelse af dækningen i større områder, fjerner mængden af døde områder, og giver dig i sidste ende et ensartet signal – på tværs af hele netværket. Mesh-funktionen forbedrer kun ZTE’s overordnede fleksibilitet og muligheden for at skalere, hvilket velegner den til forskellige miljøer og situationer – lige fra små lejligheder til store hjem eller kontorer.

Hvad siger brugerne om ZTE 5G MC801A?

Amazon-brugeranmeldelser er for det meste ret positive for 5 routeren, med kommentarer, som påpeger ZTE’s funktionalitet, slanke design og gode hastigheder på 5G-netværk. Mange brugere har også fundet frem til, at den faktisk giver en ret god værdi for pengene, og så er den også meget nem at sætte op og installere. Bemærk, at nogle har dog oplevet problemer med at opdatere routerens firmware.

Mere om ZTE 5G MC801A

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 2 Ethernet LAN ports
 • Trådløs sikkerhed: WPA3, SSIDs/hide SSIDs, IP filtering, etc.
 • Maks. hastighed: 3,8 Gbps
 • Wi-fi standard: IEEE 802.11n

Redaktørens vurdering

ZTE 5G MC801A er en oplagt mulighed for dig, der har brug for en pålidelig 5G-forbindelse med en høj hastighed. Du får måske ikke fordelen ved at kunne flytte rundt på den, som andre modeller normalt giver i produktkategorien her, men stationære 5G-routere kompenserer til gengæld med fordele som stabile forbindelser, og har normalt råd til tungere komponenter, som giver dig en bredere dækning.

Dertil får du fire MIMO-antenner pakket sammen med en god processor, som sørger for en bred og optimal forbindelse, der kan understøtte op til hele 30 enheder. Derfor mener vi også, at ZTE 5G virker som et rigtig godt valg, hvis du planlægger at opgradere til 5G, da den helt sikkert vil give dig en problemfri oplevelse online – ligegyldigt hvor du befinder dig i huset.

Fordele og ulemper ved ZTE 5G MC801A

Fordele

 • Bred dækning og stabil forbindelse
 • Anstændig 5G-hastighed
 • Fleksibel til opskalering af netværk gennem meshing
 • Enkel installation og opsætning
 • Lav støj og varme
 • To eksterne antenneporte

Ulemper

 • Har ikke et batteri (ikke en bærbar model)

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om ZTE 5G MC801A
Kraftfuldt hotspot test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Netgear Nighthawk M6 Pro - 5G+ og 6E Wi-Fi-understøttet router til ultra hurtigt trådløst netværk

 • Kåret til bedste AT&T-hotspot af pcmag.com
 • 8.8/10 bedømmelse på gadgetguy.com
 • 4,2 brugeranmeldelser på Amazon

Netgear Nighthawk M6 Pro omfavner fremtiden, når det kommer til trådløse forbindelser, og er desuden forstærket med 5G Plus-understøttelse. Nighthawk M6 er nærmest uundværlig, hvis du er en ivrig onlinespiller, arbejder på afstand eller bare er en tech-entusiast, som søger uovertrufne internet hastigheder og en problemfri digital oplevelse.

Netgear Nighthawk M6 Pro
Kraftfuldt hotspot

Dagens bedste priser og tilbud på Netgear Nighthawk M6 Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • AT&T 5G Plus-understøttelse
 • Understøtter Wi-Fi 6E-forbindelse
 • Op til 32 samtidige forbindelser

Anmeldelse: Produktanalyse af Netgear Nighthawk M6 Pro

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 1
 • Trådløs sikkerhed: WAP3, SSIDs/hide SSIDs, IP filtering
 • Maks. hastighed: 2,5 Gbps
 • Wi-fi standard: 802.11ax

Slip lynhurtige trådløse hastigheder løs
5G routeren her udnytter kraften i et AT&T’s avancerede 5G-netværk, som resulterer i lynhurtige trådløse hastigheder og faktisk bare en virkelig god brugeroplevelse. Med problemfri streaming, onlinespil uden forsinkelser og hurtige filoverførsler adskiller Nighthawk M6 Pro sig fra konkurrenter, som ikke understøttes af 5G Plus. Det er vigtigt at bemærke, funktionen her er kun tilgængelig til dig, der bruger AT&T som operatør, og selv der er det kun i 43 byer (i skrivende stund) verden over, som er dækket af 5G plus-netværket. Til gengæld er M6 Pro på den måde fremtidssikret, og vil derfor være en klog investering på længere sigt.

Uafbrudt ydeevne selv i overfyldte miljøer
M6 Pro’s Wi-Fi 6E-understøttelse sikrer en forbindelse i højeste kvalitet. Ved at bruge 6 GHz-frekvensbåndet ud over 2,4 GHz og 5 GHz får du en forbedret ydeevne, en reduceret overbelastning, højere båndbredde og en lavere latenstid – med andre ord; det er virkelig en god 5G router. Fordelene her adskiller routeren fra sine konkurrenter, som er begrænset til Wi-Fi 6 eller tidligere generationer, og dermed giver solide forbindelser i ellers overfyldte Wi-Fi miljøer. Nighthawk M6 Pro er optimal til opgaver, der kræver høj båndbredde og håndtering af flere enheder på en gang. Det sikrer dig en konstant stabil ydelse, som i sidste ende også er lidt ekstra bekvemmelig.

Alsidige netværk med understøttelse af flere enheder
Med understøttelse af op til 32 forbindelser på en gang tilbyder M6 Pro en stor alsidighed. 5G routeren overstråler faktisk sine konkurrenter, som har lavere forbindelsesgrænser, hvilket gør den perfekt til dig med en stor husstand, har en lille virksomhed, eller hvis du holder mange events. Med sådan en funktion får du en problemfri forbindelse til smartphones, computere, smart home enheder og IoT-enheder. Nighthawk M6 evne til at håndtere mange forbindelser på en gang, uden at gå på kompromis med ydeevnen, resulterer kun i en høj brugertilfredshed – ligegyldigt hvad den skal bruges til.

Hvad siger eksperter og brugere om Netgear Nighthawk M6 Pro?

Anmeldere på pcmag.com rangerer denne 5G routeren højt. Det er især dens 5G plus- og Wi-Fi 6E-understøttelse, som bliver fremhævet her. Folkene fra gadgetguy.com giver den faktisk 10/10 for ydeevnen og kalder den “den bedste mobile bredbåndsrouter, der findes i dag”. Brugeranmeldelserne er også for det meste meget rosende; det er især hastigheden, stabiliteten og den intuitive brugerflade på displayet med masser af muligheder, som bliver værdsat her. Både ekspert- og brugeranmeldelser ærgrer sig dog over, at den fedeste funktion desværre kun er tilgængelig for visse operatører og i større byer – men dette burde ændre sig med tiden.

Mere om Netgear Nighthawk M6 Pro

SPECIFIKATIONER

 • Antal porte: 1
 • Trådløs sikkerhed: WAP3, SSIDs/hide SSIDs, IP filtering
 • Maks. hastighed: 2,5 Gbps
 • Wi-fi standard: 802.11ax

Redaktørens vurdering

Netgear Nighthawk M6 Pro viser sig at være et godt valg for dig, der gerne vil have en kraftfuld og bærbar internetløsning. Med en evne til at understøtte en lang række forbindelsesmuligheder sikrer den, at du kan opleve lynhurtige internethastigheder – næsten ligegyldigt hvor du er. Med sin vægt og størrelse kan den også nemt fungere som et slags bærbart hotspot. Plus med sine TS9-porte til en ekstern antenne kan M6 Pro endda fungere som en dedikeret router, som har til formål at dække en større husstand.

Den er uden tvivl bedre end sin tidligere generation, M5-modellen, som du i øvrigt også kan finde i artiklen her. 5G+-netværket er som nævnt begrænset til 43 byer verden over i skrivende stund, og derfor kan M5 modellen måske være en bedre løsning, hvis du skal holde dig indenfor et budget. Men når det så også er sagt, garanterer M6 Pro’s overlegne 5G- og 4G-funktioner stadig for hurtige hastigheder, hvilket efter vores mening gør den til et robust og pålideligt valgt for dig, som gerne vil have noget rigtig hurtigt internet.

Fordele og ulemper ved Netgear Nighthawk M6 Pro

Fordele

 • Understøttelse af 5G+, 5G, 4G og 3G
 • Lynhurtige internethastigheder med Wi-Fi 6E-forbindelse
 • Enkel, intuitiv skærmgrænseflade til nem opsætning og konfiguration
 • Kompakt og letvægts
 • To porte til eksterne antenner

Ulemper

 • Begrænset tilgængelighed for 5G+-netværk
Bedste 5G router til øde områder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

D-Link DWR-978 5G router - godt signal i alle dele af hjemmet

 • 4,2 stjerner på Amazon

Den trådløse router fra D-Link DWR-978 giver dig hurtig 5G forbindelse på op til 128 enheder.

Den har to eksterne antenner til at fange signalet, som hjælper med at du ikke har nogen døde hjørner, der ikke får hurtigt internet.

D-Link DWR-978 5G router
Bedste 5G router til øde områder

Dagens bedste priser og tilbud på D-Link DWR-978 5G router:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Indbygget Wi-Fi AC2600
 • Tilkobl op til 128 enheder
 • Indbygget internet hastighedstest

Det skal du vide, før du køber D-Link DWR-978

SPECIFIKATIONER

 • Trådløs sikkerhed: WPA , WPA2 , WPA3 , WPS
 • Antal porte: 1
 • Antal antenner: 2
 • Maks. hastighed: 2,6 Gbps
 • Wi-fi standard: 802.11ac

Hurtig 5G forbindelse uden døde hjørner

Den trådløse router fra D-Link giver dig 5G hastigheder op til 1,6 Gbps og Wi-Fi hastighed på op til 2,6 Gbps på alle dine enheder. Den understøtter op til 128 enheder. 

Routeren er super nem at sætte op, da den blot skal sættes til strøm og så kan du bruge den. Det gør den oplagt at have med på rejser, i campingvognen eller hvor du ellers kan få brug for en internetforbindelse i en fart. 

Den har en dobbeltbåndet Wi-Fi-ac antenne, der hjælper med at eliminere døde hjørner, så du har god forbindelse alle steder.

Det siger forbrugerne om D-Link DWR-978

D-Link DWR-978 routeren er populær blandt forbrugerne. Flere anmeldere skriver, at de modtager godt signal til routeren på grund af to eksterne antenner, så download og upload er hurtigt. 

Andre nævner, at det er en brugervenlig router, der kan konfigureres direkte på enheden. Flere fortæller om udfordringer med firmwaren, der ikke opdateres så ofte, hvilket er værd at have med i overvejelserne. 

Mere om D-Link DWR-978 5G router

SPECIFIKATIONER

 • Trådløs sikkerhed: WPA , WPA2 , WPA3 , WPS
 • Antal porte: 1
 • Antal antenner: 2
 • Maks. hastighed: 2,6 Gbps
 • Wi-fi standard: 802.11ac

Bedste 10's vurdering

Vi anbefaler D-Link DWR-978 routeren til dig, der vil have den nyeste 5G teknologi i hjemmet. Du får et stabilt signal i alle dele af dit hjem, da den hjælper til at eliminere døde hjørner. 

Det er en brugervenlig mobil router, der er god at have med på farten, da du hurtigt kan koble op på en hurtigt 5G hastighed.

prisvenlig

90

brugeranmeldelser

85

alsidighed

100

app-synkron.

95

signal

90

Fordele og ulemper ved D-Link DWR-978 5G router

Fordele

 • MU-MIMO teknologi giver høj båndbredde
 • To eksterne antenner
 • God til øde områder

Ulemper

 • Firmwaren kunne opdateres oftere

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om D-Link DWR-978 5G router

Hvad skal du overveje, før du køber 5g routere

 • Hvilket mærke? Du kan med fordel købe en 5G router fra et af de mærker, der generelt klarer sig godt i både tests og forbrugeranmeldelser. Det giver dig en god formodning om, at du får et kvalitetsprodukt med høje dataoverførselshastigheder.
 • Pris: Det første du skal overveje er, hvor meget du vil betale for din nye 5G router, da de rangerer meget i pris alt efter hastighed, rækkevidde m.m.
 • Forbindelsesmuligheder: Hold øje med, hvor mange enheder du kan koble til routeren og hvilke forbindelsesmuligheder, der er i forhold til USB og WLAN indgange.
 • Rækkevidde: Sørg for, at routeren har en rækkevidde, der passer til dine behov og størrelsen på dit hjem.
 • Wi-Fi standard: Wi-Fi standarden påvirker din routers hastighed, rækkevidde og forbindelse. Jo højere standard, desto bedre, men det driver prisen op, så sørg for at finde en balance, der passer til dine ønsker og behov.

arrow-more

GUIDE TIL KØB AF 5G ROUTER – HVAD ER FORDELENE VED 5G NETVÆRKET?

Scratch…. Du har sikkert mere end én gang bandet højt over din internetforbindelse. Måske forsvandt WiFi-forbindelsen lige i dét øjeblik, hvor Oscaren for Bedste Film skulle uddeles? Eller da du nåede det næste niveau i dit yndlingsspil?

Hvad enten du vil gøre ved det eller ej, spiller en god og stabil internetopkobling på eksempelvis din bærbare computer eller tablet en afgørende rolle i din hverdag. Det kan være på hjemmearbejdspladsen, når du skal have videresendt den store rapport til kollegerne; når du lige skal have købt en busbillet online; i aftentimerne, når du vil streame yndlingsserien, eller når de store børn i husstanden skal game med vennerne.

Også på et mere globalt plan er der kommet et stigende behov for at kunne levere hurtigere og hurtigere internetforbindelser. 5G er den nye standard inden for mobilnetværk – den 5. generation, og ifølge eksperterne kan du roligt stille store forventninger. 5G er ganske enkelt lynende hurtigt i forhold til det gamle 4G netværk grundet den ekstremt store mængde data, der kan sendes i minuttet. Eksperter bruger gerne ord som game changer og revolutionerende.

Der blev åbnet op for 5G netværket på dansk grund tilbage i 2020 – og i dag har de fleste danske forbrugere en rigtig fin dækning. 5G netværket kræver dog også, at du har det udstyr, der kan håndtere de høje hastigheder. Det gælder bl.a. en 5G router.

Kilde: Gadgetsnow.com

OPTIMÉR PLACERINGEN AF DIN 5G ROUTER

En router er vigtig for din internetforbindelse, da den elektroniske boks udsender signalet fra udbyderen til de forskellige steder i hjemmet. 5G routere findes inden for mange prisklasser, men de bedste af de bedste koster gerne et par tusinde kroner. Til gengæld får du også mulighed for at udnytte den nye teknologi for fuld kraft.
Der er blot et lille ”aber dabei”. Når du hører om de forskellige hastigheder for 5G netværket, er de altid målt ud fra, hvad der er muligt i laboratoriet. I praksis møder dit signal langt flere udfordringer. Det kan være alt fra mure til lofter og andre elektroniske gadgets, der kan skabe forstyrrelser eller latens. Du skal også være OBS på, at vand – som i akvarier – kan være en særligt stor udfordring for internetsignalet.

Du skal altid placere din 5G router på et sted, hvor signalet i videst muligt omfang kan få frit spil. Ved monteringen har din teleudbyder givetvis placeret den et mere eller mindre tilfældigt sted. Du kan derfor med fordel forsøge at placere den mere centralt. Et godt tip er at placere antennerne i forskellige retninger, så signalet kan spredes mere optimalt. Tænk også gerne på at placere din router på et højt beliggende sted (da signalet ofte sendes i en nedadgående retning) – og gerne væk fra hjørner, hvor ”signalet” kan blive fanget.

Har du problemer med at få en optimal forbindelse, er der flere gode løsninger, eksempelvis ved at tilføje en WiFi forstærker. Du kan også vælge et såkaldt meshnetværk, hvor hovedrouteren forbindes med flere trådløse enheder placeret rundt om i hjemmet.

Kilde: Gadgetsnow.comCnet.com/What-is-5GCnet.com/best-location-for-router og laptopmag.com

BESKRIVELSE AF KILDER OG TESTS

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Tomsguide.com

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at tage de bedste valg inden for teknologiens verden.

Tomsguide.com har anmeldt flere af routerne på listen. Det drejer sig om ASUS RT-AX86U, Netgear Nighthawk AX8 og Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500. Produkterne er alle rangeret ud fra en 5-trinsskala på baggrund af parametre som design, pris og dataoverførselshastigheder. Alle tre produkter ligger på karakteren 4,5.

Anmeldelsen er udført den: 3. maj 2021
Læs anmeldelsen for ASUS RT-AX86U her

Anmeldelsen er udført den: 1. februar 2021
Læs anmeldelsen for Netgear Nighthawk AX8 her

Anmeldelsen er udført den: 18. juli 2018
Læs anmeldelsen for Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 her

Tom’s Hardware

Tom?s Hardware har som website dedikeret sig til computerområdet, herunder routere. Websitet er en god blanding af nyhedsartikler og anmeldelser.

Tom?s Hardware har anmeldt produktet ASUS RT-AX86U, der scorer 3/5. Der er i anmeldelsen taget højde for kategorier som pris, design og dataoverførselshastigheder. Eftersom routeren kun har dual band, og gamingydelsen samtidig kunne være endnu bedre, ender karakteren på en blød 3?er.

Anmeldelsen er udført den: 5. januar 2021
Læs anmeldelsen her

CNET

CNET er et magasin, der har valgt at behandle emner som kultur, videnskab og teknologi. Det sker ved at give forbrugerne adgang til anmeldelser og nyhedsartikler.

CNET har anmeldt 3 forskellige routere fra vores liste: ASUS RT-AX86U, Netgear Nighthawk AX8 og ASUS ROG Rapture GT. De er blevet bedømt ud fra en 10-trins skala på baggrund af parametrene opsætning, ydelse og egenskaber. Alle 3 routere har scoret over 8 i gennemsnit, hvilket underbygger den høje kvalitetsstandard, som andre magasiner også har bemærket.

Anmeldelsen er udført den: 8. november 2018
Læs anmeldelsen for ASUS RT-AX86U her

Anmeldelsen er udført den: 28. marts 2018
Læs anmeldelsen for Netgear Nighthawk AX8 her

Anmeldelsen er udført den: 7. juni 2017
Læs anmeldelsen for ASUS ROG Rapture GT her

Dongknows.com

Bag Dongknows.com finder du vietnamesiske Dong Ngo ? både kendt som The Router Guy og ?Dongknow?. Websitet indfanger al Dong Ngos ekspertviden omkring routere og tilhørende udstyr.

Dongknow.com har vurderet routeren TP Link Archer ud fra 4 præmisser: Ydelse, egenskaber, brugervenlighed og værdi for pengene. I gennemsnit ender den prisvenlige router på karakteren 8,6. Den har ikke så mange funktioner som de dyrere modeller, men klarer sig overraskende godt inden for de forskellige kategorier, bl.a. hastighed.

Anmeldelsen er udført den: 7. maj 2020
Læs anmeldelsen her

PC Gamer

PC Gamer har dækket gamingområdet i flere årtier, og det er derfor også her, at magasinet har sit hjerteblod. Det sker bl.a. gennem anmeldelser og nyhedsartikler, der vedrører PC-området.

PC Gamer har anmeldt routeren Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500, der totalt scorer karakteren 80 ud af 100 mulige point. Den bliver vurderet ud fra parametre som hastighed, egenskaber og pris. Det bliver understreget, at det er en router spækket med fine egenskaber, men at den stadigvæk også er en af de dyrere løsninger.

Anmeldelsen er udført den: 24. juli 2020
Læs anmeldelsen her

PC MAG

PCmag er et onlinemagasin, der fokuserer på computere, gaming og udstyr dertil. Med afdelinger i USA, Storbritannien, Australien, Grækenland, Indien, Israel, Mellemøsten og Sydøstasien spænder magasinet bredt, og penge indtjenes via links til diverse forhandlere. På den måde kan du være sikker på, at alle anmeldelser er uafhængige. PCmag har testet følgende produkter:

Du kan se anmeldelserne af Netgear Nighthawk M5 (MR5200) her.
Du kan læse anmeldelsen af Netgear Nighthawks M6 Pro her.

Tech Radar

Techradar er Storbritanniens største websted, der fokuserer på tech-nyheder. Deres team består af erfarne skribenter, der arbejder over hele verden, og der er fokus på Futures principper for en redaktionel uafhængighed. TechRadar har anmeldt følgende produkter:

Du kan se anmeldelserne af Netgear Nighthawk M5 (MR5200) her.

PC For Alla

PC for All er Sveriges største uafhængige kilde til indkøbsrådgivning og viden inden for IT. De har testet følgende produkter:

Du kan se anmeldelserne af Huawei 5G Mobile WiFi E6878-380 her.

5G Price

5G Price er en amerikansk forhandler af routere, hotspots, smartphone og andet elektronik. Her kan forbrugerne dele deres anmeldelser af produkterne på siden. Forbrugerne har anmeldt følgende produkter:

Du kan se anmeldelserne af Zte MC801A 5G router her.

Gadgetguy.com.au

“GadgetGuy.com.au er Australiens førende, ældste (midt i 90’erne) og største (500.000 unikke månedlige læsere) forbrugerlivsstil/teknologiske ‘afmystificerer’. Kort sagt handler GadgetGuy om, hvordan man vælger og bruger elektronik og teknologi. Vi dækker alt fra computere til kaffemaskiner og hjælper dig med at undgå citronerne derude!” – taget fra gadgetguyt.com.au’s ‘om os’-side.

Du kan læse anmeldelsen af Netgear Nighthawk M6 Pro her.

Kundeanmeldelser

Amazon

E-handelsvirksomheden Amazon er et amerikansk verdensfænomen, der brød lydmuren tilbage i 1990?erne; først med salg af bøger og efterfølgende med et gigantisk varesortiment inden for nærmest alle kategorier. Det er i dag en af verdens største platforme inden for e-handel.

Amazon giver adgang til adskillige brugeranmeldelser med tilhørende karaktergivning, og vi har valgt at bruge dette som et supplement til de omtalte ekspertkilder. Nedenfor oplister vi links til de forskellige anmeldelser, så det er muligt både at se den aktuelle karakter samt brugernes individuelle kommentarer.

Du kan se anmeldelserne af ASUS ROG Rapture GT her
Du kan se anmeldelserne af Huawei CPE Pro 2 Router her
Du kan se anmeldelserne af Netgear Nighthawk M5 (MR5200) her.
Du kan se anmeldelserne af Huawei 5G Mobile WiFi E6878-380 her.
Du kan se anmeldelserne af D-Link DWR-978 her.
Du kan læse anmeldelsen af Netgear Nighthawk M6 Pro her.
Du kan læse anmeldelsen af Huawei 5G CPE Pro 2 her.
Du kan læse anmeldelsen af ZTE 5G MC801A her.

Google Shopping

Internetsøgning og Google er blevet to ord, der hænger uløseligt sammen. Google er en af verdens største søgemaskiner og har lanceret flere tilhørende annonceværktøjer, herunder Google Shopping.

Google Shopping præsenterer en bred vifte af kundeanmeldelser som en del af annonceværktøjet, og vi har valgt at bruge dette som et supplement til de omtalte ekspertkilder. Nedenfor oplister vi links til anmeldelserne, så det er muligt både at se den aktuelle karakter samt brugernes individuelle kommentarer.

Du kan se anmeldelserne af Zte MC801A 5G router her

FAQ

Hvilken 5G router er bedst?
Tag gerne et kig på vores bedst i test-oversigt, hvor vi vurderer fordele og ulemper ved de forskellige 5G routere. Vores personlige favorit er Zyxel Nebula FWA510 5G.
Hvad koster en 5G router?
5G routere findes inden for mange prisklasser, men de bedste af de bedste koster gerne et par tusinde kroner. Til gengæld får du også mulighed for at udnytte den nye teknologi for fuld kraft. Du kan dog også sagtens finde modeller til få hundrede kroner, uden mange avancerede funktioner.
Kan 5G erstatte bredbånd?
Ja, det mobile netværk 5G kan erstatte bredbånd.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme