Bærbar computer test-oversigt:
De 10 bedste bærbar PC'er

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

10 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Skal du på jagt efter en ny bærbar computer? Leder du efter en billig bærbare PC? Eller kigger du efter en bærbar gamer computer? En ting er sikker, det kan være svært at vælge hvilken bærbar computer, du skal vælge. Her har vi samlet nogle af markedets bedste bærbare computere på baggrund af troværdige tests og brugeranmeldelser.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 10 bedste bærbare computere i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Hvad skal du overveje, før du køber et bærbar pc'er

Størrelse:

Det er vigtigt at vælge den størrelse, der passer til dig. Nogle bærbare computere er små og nemme at have med sig (ofte kaldet Ultrabooks). Andre computere er større og derfor sværere at bære rundt på (normaltvis gaming bærbarer), men er for mange også mere fordelagtige til at se film eller arbejde på. Større bærbare computere har ofte også bedre ydeevne, hvilket gør dem til et godt valg for dem, der gamer og ikke skal flytte computeren så ofte. Er du derimod studerende, er en Ultrabook muligvis et bedre valg. 

Specifikationer:
Det er vigtigt at vide noget om en bærbarens specifikationer, fordi de giver oplysninger om computerens ydeevne. Hvis du er en seriøs gamer, er det oplagt at købe en bærbar, der har en god CPU, et godt grafikkort og meget hukommelse. Hvis du derimod bare skal bruge computeren til at surfe på nettet eller tjekke e-mails, vil en mindre kraftig bærbar være passende. I stedet kan det være en god idé at kigge efter en med et godt tastatur, så du får en god skriveoplevelse. Touchskærme bliver i stigende grad populære (og er desuden en standard funktion hos nogle mærker), og i visse situationer kan de være nyttige. Desværre kan touchskærme til tider blænde, selv om det ikke er et generelt kendetegn for den type skærme. Så hvis du gamer, ser film eller redigerer videoer, kan det være et stort problem, du skal tænke over. Det er også en god idé at få en bærbar med en SSD-harddisk, da de er meget hurtigere end de traditionelle HDD’er, og prisforskellen er meget lille.

Batterilevetid:
Det anbefales at finde en bærbar med god batterilevetid, fordi det hurtigt kan blive frustrerende at skulle oplade ofte. Afhængigt af brugsmønster har et normalt batteri en levetid på mellem 2 og 4 år, hvilket svarer til ca. 1.000 opladninger. Når batteriet ikke længere fungerer, kan det nemt udskiftes med et nyt. Sørg også for, at den bærbare computer, du vælger, har en god garanti i tilfælde af, der skulle være noget galt med den.

Pris:
Der er stor prisforskel på bærbare computere, så du skal selvfølgelig have en idé om, hvor mange penge, du vil bruge. Hertil er det vigtigt at overveje, hvilke funktioner, du har brug for, og hvor ofte du egentlig skal bruge computeren. Skal den ofte tages i brug, er det værd at investere i en dyrere model. Hvis den derimod blot skal bruges en gang imellem, og formålet med computeren ikke er krævende arbejdsopgaver, kan en billigere model være tilstrækkelig. Så medmindre du skal bruge computeren til gaming, vil en bærbar med en god skærm, CPU og SSD være ganske fin.

Kunde- og ekspertanmeldelser:
Det kan være brugbart at kigge på kunde- og ekspertanmeldelser, fordi de kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken computer, der passer bedst til dine behov. Kundeanmeldelser kan findes på websteder som Amazon, og er skrevet af folk, der rent faktisk har købt og brugt produktet. De kan derfor give dig personlige holdninger om computeren, hvad de kunne lide og hvad, de ikke kunne lide. Mange ekspertanmeldelser kan findes på internettet og er skrevet af specialiserede folk. De har ofte mere teknisk viden end almindelige kunder, og kan af den grund give dig en mere dybdegående indsigt i en bærbar computers ydeevne, batterilevetid osv. Både kunde- og ekspertanmeldelser kan være nyttige, når du skal beslutte, hvilken bærbar computer, du skal købe. Det er dog vigtigt at læse anmeldelser fra forskellige kilder, før du træffer din endelige beslutning.

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3" - kraftfuld laptop med imponerende skærm

 • 4/5 stjerner i test hos techradar.com
 • 4/5 stjerner i test hos Tomsguide.com
 • 8,5/10 point i test hos Rtings.com
 • 4,8/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Google Shopping
 • 4,7/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Amazon

Vi anbefaler Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3″ til dig, der er professionel kunstner og ikke ønsker at gå på kompromis. Med 2022-modellen af MacBook Pro får du nemlig en højtydende bærbar PC, med et imponerende flot display, og en batterilevetid på hele 16 timer.

Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3":

 • Flot Liquid Retina XDR-skærm
 • Batterilevetid på 16 timer
 • Hukommelsesbåndbredde på 100 GB/s

Det skal du vide, før du køber Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3"

SPECIFIKATIONER

 • 13,3” skærm
 • 8 GB RAM
 • 512 GB SSD harddisk
 • Dansk tastatur og indstillinger
 • Operativsystem: Apple macOS Monterey 12.0 systemet
 • Grafisk-processor: Apple M2 10-core
 • CPU: Apple M2 8-core
 • Display opdateringsfrekvens: 60 Hz
 • 720p FaceTime HD-kamera
 • Batterilevetid på op til 16 timer

Lang batterilevetid
Apples 2022 udgave af MacBook Pro har fået en ordentlig overhaling hvad angår batterilevetiden. 2020 model havde en lang batterilevetid på hele 10 timer, men det er ingenting, sammenlignet med de 17 timer den nye 2022 model kan præstere. Faktisk er der få laptops på markedet som kan konkurrere med den lange batteritid MacBook Pro 2022 13″ har.

Indeholder Apples nye M2 chip
Den nye generation af Apple MacBook Pro, kommer med Apples nye kraftfulde chip M2. Denne chip giver computeren en ekstra god ydeevne, både hvad angår maskinlæring, CPU og GPU. Det betyder, at Apple MacBook Pro 2022-modellen er et god redskab selv til professionelt brug, hvor der stilles store krav.

Flot display med Liquid Retina XDR
2022- modellen af Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3″ kommer med Apples bedste skærm i en bærbar computer nogensinde. Forgængerens Retina-skærm havde en lysstyrke på 500 nits, hvor 2022 udgaven har fået en ordentlig overhaling, og har en lysstyrke på hele 1.000 nits – hvilket er en forbedring på over 200%.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3"?

Eksperter og forbrugere er meget positive overfor Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3″. En ekspert kalder den for det bedste valg til de kreative forbrugere, som redigerer video, billeder eller producerer musik. En anden kalder laptoppen en fremragende arbejdsstation, som kan håndtere tæt på enhver arbejdsbyrde.

Mere om Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3"

SPECIFIKATIONER

 • 13,3” skærm
 • 8 GB RAM
 • 512 GB SSD harddisk
 • Dansk tastatur og indstillinger
 • Operativsystem: Apple macOS Monterey 12.0 systemet
 • Grafisk-processor: Apple M2 10-core
 • CPU: Apple M2 8-core
 • Display opdateringsfrekvens: 60 Hz
 • 720p FaceTime HD-kamera
 • Batterilevetid på op til 16 timer

Bedste10s vurdering

Apple MacBook Pro 2022-model er den bærbare computer fra Apple, med den bedste skærm og højeste ydeevne til dato. MacBook Pro 2022-modellen er et godt valg til dig, der arbejder professionelt med lydproduktion, billed- eller videoredigering. Den nye M2 chip giver nemlig computerens maskineri et ekstra gear, som gør den kan trække en stor arbejdsbyrde. Computerens batteri er desuden til den rigtig gode side, da den holder batteri i helt op til 16 timer. Til gengæld er det en bærbar computer som du i den grad får lov at betale for, da den prismæssigt ligger i den høje ende.

Fordele og ulemper ved Apple MacBook Pro (2022) M2 13.3"

Fordele

 • M2 chip
 • Understøtter 6K display
 • SSD-harddisk med hastighed på 1,4GB/s
 • 500 nits max lysstyrke
 • Elegant design

Ulemper

 • Tastaturet kan blive lidt varmt, når computeren udfordres
Bedste bærbare computer i premiumklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

HP ZBook Studio G9 62T98EA - Bærbar gamer pc med 4k opløsning

 • 4/5 stjerner i test ved Laptopmedia.com
 • 90/100 point i test hos NotebookCheck.net
 • 8/10 stjerner i test på zdnet.com

Den bærbare ZBook Studio G9 62T98EA computer fra HP, er et godt valg til dig, der mangler et muskelbundt af en laptop til gaming og arbejde. Den får ros af eksperterne for sin høje ydeevne og det flotte display, som også forbrugerne er begejstrede for.

HP ZBook Studio G9 62T98EA
Bedste bærbare computer i premiumklassen

Dagens bedste priser og tilbud på HP ZBook Studio G9 62T98EA:

 • GPU med 8GB RAM
 • BrightView 4K OLED
 • Selvhelende proces "Sure Start"

Det skal du vide, før du køber HP ZBook Studio G9

SPECIFIKATIONER

 • Skærm på 16"
 • Processoren: Intel Core i9 (12. Gen)
 • Ram: 64 GB DDR5
 • Operativsystem: Windows 11
 • Max Turbo hastighed: 5 GHz
 • Lagring: 1 TB
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti
 • Skærm: 15.6" WLED 3840 x 2160p / ULTRA HD 4K
 • Audio: Bang & Olufsen
 • Dimensioner: 35,6×24,2×1,9 cm

Grafikkort til 4K gaming
I HP ZBook Studio G9 ligger et NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti grafikkort, hvilket er en opgradering fra den tidligere model, som kun kom med et NVIDIA Quadro RTX 3000 grafikkort. Grafikkortet er en high-end model, bygget til at drive professionelle arbejdsstationer og giver de samtidig mulighed for, at spille de mest krævende spil.

Flot OLED skærm med hurtig opdatering
ZBook Studio G9 fra HP har et rigtig flot OLED display, med en flot 4K opløsning på 3840 x 2160 pixels. Det er en væsentlig opdatering fra forgængeren, som kun havde en opløsning på 1920 x 1080 pixels med en billedklarhed på 250 cd/m², mod denne models billedklarhed på 400 cd/m².

Hvad siger forbrugere og eksperter om HP ZBook Studio G9?

Eksperterne fremhæver særligt HP ZBook Studie G9s mange kræfter og høje ydeevne, men også det flotte og slanke design får rosende ord med på vejen. Modellen er ifølge eksperterne en god mobil arbejdsstation, som er særligt velegnet til content producenten. Forbrugerne giver også modellen mange positive ord med på vejen, og er især imponerede over det flotte OLED display.

Mere om HP ZBook Studio G9 62T98EA

SPECIFIKATIONER

 • Skærm på 16"
 • Processoren: Intel Core i9 (12. Gen)
 • Ram: 64 GB DDR5
 • Operativsystem: Windows 11
 • Max Turbo hastighed: 5 GHz
 • Lagring: 1 TB
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti
 • Skærm: 15.6" WLED 3840 x 2160p / ULTRA HD 4K
 • Audio: Bang & Olufsen
 • Dimensioner: 35,6×24,2×1,9 cm

Bedste10s vurdering

HP ZBook Studio G9 er en kraftfuld bærbar PC, i et pænt og strømlinet design. Vi anbefaler den særligt til dig, som gerne vil have en bærbar computer med mange kræfter, der kan bruges til både arbejde og gaming. Det er ikke en computer, hvor der er lagt vægt på et godt batteri. Til gengæld er computeren spækket med kvalitetskomponenter, som gør at du ikke bliver begrænset i dine arbejdsprocedurer eller i dit valg af programmer og spil. Vi synes til gengæld det er lidt ærgerligt, at du bliver begrænset i dine tilslutningsmuligheder, da du ikke kan tilvælge både en mini display port og en HDMI indgang.

Fordele og ulemper ved HP ZBook Studio G9 62T98EA

Fordele

 • Flot RGB tastatur
 • God performance til gaming
 • High-end CPU til professionelt brug
 • Hurtig batteriopladning
 • OLED skærm med flot billede

Ulemper

 • Man kan ikke tilvælge både mini Display og HDMI indgang
 • Ikke det længste batteritid
Bedste bærbare computer til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Huawei MateBook D 15 2022 i5/8/512 GB - billig bærbar med touch skærm

 • 83/100 point i test hos notebookcheck.com
 • 4/5 point i test på ultrabookreview.com
 • 4,5/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Google shopping
 • 4,6/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Amazon

Huawei MateBook D 15 i5 bliver af rost af eksperterne, som kalder den for et godt alternativ til de mere skrabede MacBooks. Det er en flot bærbar PC, udarbejdet i solid aluminium og med en batteritid, der tillader dig at efterlade opladeren derhjemme.

Huawei MateBook D 15 2022 i5/8/512 GB
Bedste bærbare computer til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Huawei MateBook D 15 2022 i5/8/512 GB:

 • Fingeraftrykslæser
 • Bygget i solid aluminium
 • God kuldespredning med ny blæser

Det skal du vide, før du køber Huawei MateBook D 15:

SPECIFIKATIONER

 • Styresystem: Windows 10 Home
 • CPU: Intel Core i5 11. Gen
 • Der findes 4 CPU-kerner i maskinen
 • RAM: 8 GB
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • GPU: Intel Iris Xe Graphics
 • Batteriets driftstid pr. opladning: Minimum 7 timer
 • Opløsning: 1920×1080
 • Vægt: 1,53 kg
 • Tilslutning: WiFi, Bluetooth 5,0, USB C, HDMI, 3,5mm Stereo Jackstik

Lang batterilevetid
Huawei MateBook D 15 kommer med et stort batteri på hele 42 Wh. Det giver dig en lang batterilevetid, hvor du for eksempel kan afspille video kontinuerligt i 7 timer. Det er en stor forbedring for forgængeren, der kunne præstere en batteritid på maks 5 timer.

Hurtig Core i5 processor
I Huaweis MateBook D15 i5, ligger der en 11. generations Intel Core i5 processer. Det er en kraftfuld processor, som tillader dig at løse flere krævende opgaver samtidig. Processoren har en basehastighed på 2,4 GHz, men kan komme helt op på 4,2 GHz hvis det bliver nødvendigt.

 

Hvad siger eksperter om Huawei MateBook D 15?

Eksperterne giver generelt Hauwei MateBook D 15 i5 pæne ord med på vejen. Den bliver omtalt som et godt valg til dig, der vil have en allround computer med høj ydeevne, som nemt kan tages med på farten. Den anbefales til både privat og professionelt brug, og fremstilles som et godt billigere alternativ til fx de mere skrabede versioner af Apples MacBook.

Mere om Huawei MateBook D 15 2022 i5/8/512 GB

SPECIFIKATIONER

 • Styresystem: Windows 10 Home
 • CPU: Intel Core i5 11. Gen
 • Der findes 4 CPU-kerner i maskinen
 • RAM: 8 GB
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • GPU: Intel Iris Xe Graphics
 • Batteriets driftstid pr. opladning: Minimum 7 timer
 • Opløsning: 1920×1080
 • Vægt: 1,53 kg
 • Tilslutning: WiFi, Bluetooth 5,0, USB C, HDMI, 3,5mm Stereo Jackstik

Bedste10s vurdering

Huawei MateBook D 15 er en pæn bærbar computer, bygget i stilfuldt aluminium og med en god ydeevne. Den er vores anbefaling til dig, der leder efter et alternativ til de mere grundlæggende MacBook modeller. Den har lang batteritid, hvilket vi synes er rigtig positivt, da du således ikke behøver slæbe din oplader med dig overalt.  Til gengæld har den ikke et billede, der er lige så flot som de dyrere modeller, og opdateringsfrekvens er også lidt lavere, hvilket vi synes trækker lidt ned.

Fordele og ulemper ved Huawei MateBook D 15 2022 i5/8/512 GB

Fordele

 • Bluetooth 5.0
 • Flot og velfungerende keyboard
 • Multi-device filoverførsel går rigtig hurtigt
 • God kamera position til private opkald

Ulemper

 • Webcam på kun 720p
Bedste transportable bærbare computer test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dell XPS 15 9520 (9TPWY) - letvægts bærbar PC i aluminium

 • 4,5/5 stjerner i test hos PCmag.com
 • 4/5 stjerner i test på tomshardware.com
 • 8,4/10 point i test hos zdnet.com
 • 4,1/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Google Shopping

Dell XPS 15 9520 får ros af eksperterne for at kombinere et kompakt ydre med et stærkt indre. Den har en skal i aluminium med en skærm i Corning Gorilla Glass, hvilket gør den både slidstærk og solid. Der er desuden også tænkt på bæredygtighed i produktionen af den, både i forhold til de indre komponenter og den ydre emballage.

Dell XPS 15 9520 (9TPWY)
Bedste transportable bærbare computer

Dagens bedste priser og tilbud på Dell XPS 15 9520 (9TPWY):

 • Ultra tyndt letvægtsdesign
 • Corning Gorilla Glass
 • Mulighed for opgradering til OLED skærm

Det skal du vide, før du køber Dell XPS 15 9520:

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i7 / 4.7 GHz / 24 MB Cache
 • Lagring: 1 TB SSD – NVMe
 • Operativsystem: Win 10 Pro 64-bit
 • Ram: 16 GB
 • GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
 • Skærm: 15,6" 1920 x 1200 med 60 Hz opdatering
 • Vægt: 1,92 kg
 • Tilslutning: 2x Thunderbolt stik, 3,5 mm jackstik, microSD-kortlæser
 • Batteritid: Op til 10 timer

Ultratyndt og kompakt design
Dell XPS 15 9520 er udformet i aluminium, for at give en holdbar computer hvor vægten holdes nede. XPS 15 9520 har da også tabt 0,1 kg i vægt ift. forgængeren, men uden at du behøver gå på kompromis med ydeevnen. Den er desuden også blevet størrelsesmæssigt mindre end den tidligere model.

Omtanke for miljøet
Dell forener smart design med en bæredygtig tilgang til produktion. Derfor kan op mod 90% af dele i Dell XPS 13 9310 genbruges. Computeren leveres desuden i en emballagebakke produceret i 100% bambus, som også er genanvendelige. XPS 15 9520 er desuden energibesparende og ENERGY-STAR-certificeret, hvorfor den ligger foran mange af de andre modeller på markedet, hvad angår miljøhensyn.

Mere om Dell XPS 15 9520 (9TPWY)

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i7 / 4.7 GHz / 24 MB Cache
 • Lagring: 1 TB SSD – NVMe
 • Operativsystem: Win 10 Pro 64-bit
 • Ram: 16 GB
 • GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
 • Skærm: 15,6" 1920 x 1200 med 60 Hz opdatering
 • Vægt: 1,92 kg
 • Tilslutning: 2x Thunderbolt stik, 3,5 mm jackstik, microSD-kortlæser
 • Batteritid: Op til 10 timer

Bedste10s vurdering

Dell XPS 15 9520 er en lille og gennemtænkt bærbar computer, med mange gode funktioner. Derfor anbefaler vi den til dig, der er på udkig efter en kompakt i et slankt design med god ydeevne. Holder man computerens størrelse op med dens ydeevne, er vi imponerede over hvad sådan en kompakt computer kan præstere. Til gengæld påpeger en ekspert, at den ikke kan klare de allermest komplekse opgaver, hvilket selvfølgelig trækker lidt ned i forhold til andre performance bærbare.

Fordele og ulemper ved Dell XPS 15 9520 (9TPWY)

Fordele

 • Hurtig ydeevne
 • Kan oplåses via fingeraftryk
 • Godt tastatur
 • InfinityEdge display
 • Indeholder nyeste Core i7 CPU

Ulemper

 • Ingen privatlivsindstillinger til webkameraet
Bedste bærbare gaming computer test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Razer Blade Advanced 2021 - God skærm til gaming

 • 5 ud af 5 på t3.com
 • 4 ud af 5 på pcmag.com
 • 4 ud af 5 på tomshardware.com
 • 4,6 ud af 5 på Amazon
 • 4,5 ud af 5 på Google Shopping

Razer Blade Advanced 2021 er en bærbar computer til gaming med QHD-opløsning og en 240 Hz skærm, som gør ens gameplay smooth og detaljeret. Razers computer har fået flotte anmeldelser fra kunder, eksperter og tech blogs, og vi har derfor valgt at undersøge, hvorfor folk er vilde med den.

Razer Blade Advanced 2021
Bedste bærbare gaming computer

Dagens bedste priser og tilbud på Razer Blade Advanced 2021:

 • Razer Chroma-tastatur med baggrundsbelysning
 • QHD-opløsning og 240 Hz skærm
 • Holdbart design i fuldt metal

Anmeldelse: Produktanalyse af Razer Blade Advanced:

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i7 11800H
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB
 • RAM-hukommelse: 16 GB
 • SSD: 1024 GB
 • Skærmstørrelse: 15,6"
 • Opløsning: 2560x1440
 • Operativsystem: Windows 10
 • Vægt: 1,99 kg

Nogle af computerens specifikationer:

Razer Blade Advanced 2021 er en kraftfuld og funktionsrig computer, der er udstyret med en Intel Core i7 processor, et NVIDIA GeForce RTX 3060 grafikkort med 6 GB hukommelse og 16 GB RAM samt en SSD på 1 TB. Computeren er derfor ideel til de gamere, der har brug for høj ydeevne. Derudover tilbyder den 4 timers brug på en enkelt opladning, hvilket anses som høj batterilevetid for en gaming bærbar. 

Skærm med høj opdateringsfrekvens:

Razers bærbare computer har en 15,6-tommers skærm med en opløsning på 2560×1440, hvilket gør den velegnet til de gamere, der vil spille de nyeste og mest krævende spil på højeste graphics. Skærmens 240 Hz garanterer ydermere, at du har en fordel over andre (specielt i FPS spil). 

Mulighed for at streame:

Razer Blade Advanced 2021 har et indbygget 1080p webcam, som nemt kan anvendes til videochat og streaming, og Chroma backlighting keyboard, der giver din computer et unikt udseende og høj kvalitet, der sikrer lang holdbarhed.

Hvad siger brugere og eksperterne om Razer Blade Advanced 2021:

Razer Blade Advanced 2021 er blevet mødt med ros fra både anmeldere og kunder. Den scorede højt i de produktivitets og content creation tests, som pcmag.com udførte. Derudover beviser Amazons kundebedømmelse på 4,6/5, at computeren er prisværdig.

Mere om Razer Blade Advanced 2021

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i7 11800H
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB
 • RAM-hukommelse: 16 GB
 • SSD: 1024 GB
 • Skærmstørrelse: 15,6"
 • Opløsning: 2560x1440
 • Operativsystem: Windows 10
 • Vægt: 1,99 kg

Redaktionens vurdering:

Vi mener, at Razer Blade Advanced 2021 er et godt bud på en af de bedre gaming bærbare computere på markedet. Den har en rigtig god skærm, masser af tilslutningsmuligheder og et godt grafikkort. Den eneste ulempe er, at den kan være dyr, afhængigt af dine konfigurationsvalg.

Fordele og ulemper ved Razer Blade Advanced 2021

Fordele

 • 6 GB grafikkort
 • 1080p webcam
 • Alle modeller har mindst 1TB lagerplads
 • Ret tynd (taget specifikationerne i betragtning)
 • Masser af porte

Ulemper

 • Dyr (afhænger af konfiguration)

Microsoft Surface Laptop 5 13,5" - Mulighed for at arbejde i mange timer

 • 4 ud af 5 på theverge.com
 • 4 ud af 5 på pcmag.com
 • 83 ud af 100 på engadget.com
 • 4,6 ud af 5 på Google Shopping

Microsoft Surface Laptop 5 er ideel til folk, der har brug for en arbejdscomputer med touchscreen-skærm og høj opløsning. Den høje opløsning sikrer et skarpt billede, mens touchscreen-skærmen gør projektarbejde og præsentationer nemme at overskue. For at vurdere, om computeren er et godt køb, har vi taget et nærmere kig på dens specifikationer. Herunder er nogle af computerens mest brugbare funktioner.

Dagens bedste priser og tilbud på Microsoft Surface Laptop 5 13,5":

 • 19 timers batterilevetid
 • Behageligt tastatur
 • Touchscreen-skærm med høj opløsning

Anmeldelse: Produktanalyse af Microsoft Surface Laptop 5:

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel® Core™ i5 1235U
 • Grafikkort: Intel® Iris® Xe
 • RAM-hukommelse: 8 GB
 • SSD: 256 GB
 • Skærmstørrelse: 13,5"
 • Opløsning: 2256x1504
 • Operativsystem: Windows 11 Pro
 • Vægt: 1,27 kg

Funktioner der kan bruges af alle:

Surface Pen kan bruges på computeren, som gør det nemt at tage noter eller tegne skitser. Derudover bliver skærmens lysstyrke automatisk justeret af den integrerede ambient light sensor. Der har også et 3,5 mm jackstik og Windows Hello kamera til ansigtsgenkendelse. De dobbelte fjernfeltmikrofoner sikrer derudover klar lyd, mens Omnisonic-højttalerne med Dolby Atmos leverer god lydkvalitet.

Touchscreen med høj opløsning:

Ved første øjekast ligner Microsoft Surface Laptop 4 mange af de andre bærbare computere på markedet. Men det, der gør den unik, er dens 10-punkts touchscreen-skærm, som giver dig mulighed for at interagere med dit arbejde på en række forskellige måder. Derudover er den kompakt og let (1,27 kg).

Specifikationer og OS:

Windows 11 er installeret på computeren, så den er klar til brug med det samme. Og takket være
Intel® Core™ i5 1235U, Intel® Iris® Xe grafikkortet og dens 8 GB RAM er den i stand til at håndtere krævende opgaver. Og med en 256 GB SSD og op til 19 timers batterilevetid kan du forblive produktiv på farten uden at bekymre dig om at løbe tør for strøm.

Hvad siger brugere og eksperterne om Microsoft Surface Laptop 5:

Microsoft Surface Laptop 5 har fået meget fine anmeldelser fra både kunder og tekniske eksperter. PCMag gav den en score på 4/5 og udtalte, at tastaturet er et af de bedre, de har prøvet.

Mere om Microsoft Surface Laptop 5 13,5"

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel® Core™ i5 1235U
 • Grafikkort: Intel® Iris® Xe
 • RAM-hukommelse: 8 GB
 • SSD: 256 GB
 • Skærmstørrelse: 13,5"
 • Opløsning: 2256x1504
 • Operativsystem: Windows 11 Pro
 • Vægt: 1,27 kg

Redaktionens vurdering:

Vi mener, at Microsoft Surface Laptop 5 er et godt valg for folk, der skal skrive meget. Udover at have et QWERTY-tastatur, har den de nødvendige funktionstaster, der gør skriveprocesser nemmere. Batterilevetiden er også god, og den fås i forskellige farver, så du kan vælge en, der passer til dig. En ulempe er, at Alcantara-overfladen kan blive beskidt med tiden, men alt i alt vurderer vi, at computeren er fordelagtig til arbejdsmæssige formål.

Fordele og ulemper ved Microsoft Surface Laptop 5 13,5"

Fordele

 • Lang batterilevetid
 • Windows 11 er installeret
 • Dolby Atmos-lyd
 • Elegant design
 • Leveres i forskellige farver

Ulemper

 • Alcantara-overfladen kan blive snavset med tiden

HP Pavilion Gaming 15 - De nyeste Bluetooth- og Wi-Fi-teknologier

 • 7,2 ud af 10 på rtings.com
 • 7,2 ud af 10 på laptopmedia.com
 • 4,9 ud af 5 på Amazon
 • 4,4 ud af 5 på Google Shopping

HP Pavilion Gaming Laptop er ideel til gamere, der leder efter en bærbar computer, der kan klare tunge gaming-sessioner. Denne bærbare computer har Bluetooth 5.2-tilslutning, så den nemt kan tilsluttes til andre enheder som f.eks. controllere og headsets. Dette gør det nemmere end nogensinde før at game uden forstyrrelser eller ‘lag’ (forsinkelse). Vi har kigget på HP Pavilion og dens specifikationer for at se, hvordan den klarer sig til gaming.

Dagens bedste priser og tilbud på HP Pavilion Gaming 15:

 • Udstyret med 5.2 Bluetooth
 • 144hz skærm
 • Lyd fra B&O

Anmeldelse og analyse af HP Pavilion Gaming 15:

SPECIFIKATIONER

 • Processor: AMD Ryzen 5600H
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3050
 • RAM-hukommelse: 8 GB
 • SSD: 1024 GB
 • Skærmstørrelse: 15,6"
 • Opløsning: 1920x1080
 • Operativsystem: Windows 10
 • Vægt: 1,98 kg

Gaming til en overkommelig pris:

HP Pavilion Gaming Laptop 15 er en af de bedste bærbare computere til gaming i sin prisklasse. Denne bærbare computer kommer med en kraftfuld AMD Ryzen 5600H-processor og et NVIDIA GeForce RTX 3050-grafikkort, hvilket gør den glimrende til gamere, der er på udkig efter god ydeevne til en overkommelig pris. Modellen er også udstyret med 8 GB RAM-hukommelse og en stor 1024 GB SSD for endnu hurtigere ydeevne.

Høj opdateringshastighed til gamere:

Med en skærmstørrelse på 15,6 tommer, fuld HD-opløsning og et STB (Screen-To-Body Ratio) på 79 % kan du nyde flotte visuelle billeder, når du gamer eller ser film. En 144 Hz opdateringshastighed sikrer, at du ikke går glip af en eneste detalje, mens en række gaming-specifikke funktioner, gør dit gameplay mere flydende og underholdende.

Hvad siger brugere og eksperterne om HP Pavilion Gaming 15:

HP Pavilion Gaming Laptop 15 scorede 7,2 ud af 10 på LaptopMedia.com og rtings.com. Brugere, der er tilfredse med det nye design og gaming-funktionerne, har generelt rost den. Eksperter hævder, at HP Pavilion er en ganske udemærket bærbær computer til en overkommelig pris.

Mere om HP Pavilion Gaming 15

SPECIFIKATIONER

 • Processor: AMD Ryzen 5600H
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3050
 • RAM-hukommelse: 8 GB
 • SSD: 1024 GB
 • Skærmstørrelse: 15,6"
 • Opløsning: 1920x1080
 • Operativsystem: Windows 10
 • Vægt: 1,98 kg

Redaktionens dom:

Vi mener, at HP Pavilion Gaming Laptop er en super god bærbar gaming computer til en fair pris. Den har nogle virkelig gode funktioner, som f.eks. RGB-tastaturet og masser af lagerkapacitet, der gør den perfekt til både streaming eller gaming. Den eneste ulempe er, at den ikke har en fingeraftrykslæser. Alt taget i betragtning vil vi helt klart anbefale denne bærbare computer til alle, der kan lide at game CS:GO, Valorant, Minecraft eller lignende.

Fordele og ulemper ved HP Pavilion Gaming 15

Fordele

 • Masser af hurtig lagerkapacitet
 • Flot RGB-tastatur
 • RAM-hukommelse kan opgraderes
 • God ydeevne til både hverdagsbrug og gaming
 • Wi-Fi 6

Ulemper

 • Ingen fingeraftrykslæser

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om HP Pavilion Gaming 15

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook - Prisvenlig og enkel model

 • 4,6 ud af 5 på bestbuy.com
 • 4,8 ud af 5 på expert.nl
 • 83 ud af 100 på chromebooksbilliger.de

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook har en blændfri skærm, hvilket betyder, at du kan se, hvad du laver i direkte sollys. Det er virkelig smart til personer, der kan lide at bruge deres bærbare computer på farten eller ude i det fri. Skærmens synsvinkel er også 90°, så du kan se alt på skærmen uden at skulle anstrenge nakken. Vi har undersøgt disse funktioner grundigt i vores anmeldelse af Lenovo IdeaPad 3 Chromebook.

Dagens bedste priser og tilbud på Lenovo IdeaPad 3 Chromebook:

 • Google Security Chip H1
 • ENERGY STAR-kvalificeret
 • Blændfri, 90° synsvinkel

Anmeldelse og analyse af Lenovo IdeaPad 3 Chromebook:

SPECIFIKATIONER

 • Processor: MediaTek MT8183
 • Grafikkort: ARM Mali-G72 MP3
 • RAM-hukommelse: 4 GB
 • SSD: 64 GB
 • Skærmstørrelse: 14"
 • Opløsning: 14 1920x1080
 • Operativsystem: ChromeOS
 • Vægt: 1,3 kg

Elegant design:

Selvom modellen er ganske billig, så har den alligevel et slankt og elegant design, som giver den et professionelt udtryk. Tastaturet med baggrundsbelysning er også en rigtig fin detalje, der gør det nemt at skrive i svag belysning.

Solid ydeevne:

Modellens ydeevne gør, at den kan klare det det meste. Uanset om du streamer film og serier, arbejder i flere faner eller spiller mindre spil, har denne bærbare computer nok kraft til at holde trit. Dens 4 GB RAM giver dig også mulighed for at klare flere ting i forskellige programmer på én gang uden forsinkelse. 

Batteri i timevis:

Batterilevetiden på Lenovo IdeaPad 3 Chromebook er en anden stor fordel. Med en fuld opladning kan du nemt bruge den i 8-10 timer uden at skulle bekymre dig om at finde en stikkontakt. Dette gør den til et fremragende valg for personer, der ofte er på farten eller arbejde væk fra skrivebordet.

Hvad siger brugere og eksperterne om Lenovo IdeaPad 3 Chromebook:

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook er generelt blevet godt modtaget af både forbrugere og eksperter. På Bestbuy har den fået en samlet bedømmelse på 4,6 stjerner ud af 5, hvor forbrugerne fremhæver dens lette og bærbare design samt dens lange batterilevetid. På expert.nl har den fået en tilsvarende høj bedømmelse på 4,8 stjerner ud af 5, hvor forbrugerne roser dens ganske lave pris samt dens ydeevne, som sikrer at den klare det meste som f.eks. internetbrowsing og almindelige arbejdsopgaver. Eksperter har også givet IdeaPad 3 Chromebook høje karakterer. Det har de blandt andet gjort på baggrund af dens lange batterilevetid og overkommelige pris.

Mere om Lenovo IdeaPad 3 Chromebook

SPECIFIKATIONER

 • Processor: MediaTek MT8183
 • Grafikkort: ARM Mali-G72 MP3
 • RAM-hukommelse: 4 GB
 • SSD: 64 GB
 • Skærmstørrelse: 14"
 • Opløsning: 14 1920x1080
 • Operativsystem: ChromeOS
 • Vægt: 1,3 kg

Redaktionens dom:

Vi mener, at Lenovo IdeaPad 3 Chromebook er en rigtig god bærbar computer til prisen. Dens lette design gør den oplagt til studerende eller personer som altid er på farten. Den eneste ulempe er, at den ikke har Wi-Fi 6 understøttelse, selvom det formentlig ikke vil være et stort problem for de fleste. Prisen taget i betragning, så kan vi helt klart anbefale denne bærbare computer.

Fordele og ulemper ved Lenovo IdeaPad 3 Chromebook

Fordele

 • To USB-C 3.2-porte
 • 2x2 W-højttalere
 • God bærbar computer til prisen
 • Letvægt

Ulemper

 • Ingen Wi-Fi 6 understøttelse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Lenovo IdeaPad 3 Chromebook

HP Envy 13 - Prisvenlig model i moderne design

 • 5 ud af 5 på expertreviews.co.uk
 • 4,5 ud af 5 på laptopmag.com
 • 4,2 ud af 5 på Amazon
 • 4,5 ud af 5 på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på HP Envy 13:

 • Fremstillet af naturlig sølvfarvet aluminium
 • Micro-edge fuld BrightView-skærm med mikrokan
 • Thunderbolt 4-hastigheder på op til 40 Gb/s

Anmeldelse og analyse af HP Envy 13:

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i5 1135G7
 • Grafikkort: Intel Iris Xe Graphics
 • RAM-hukommelse: 8 GB
 • SSD: 512 GB
 • Skærmstørrelse: 13,3"
 • Opløsning: 1920x1080
 • Operativsystem: Windows 10
 • Vægt: 1,3 kg

Masser af lagerplads på farten:

HP Envy 13 er en kraftfuld og let bærbar computer, som er god til at have med på farten. Den er udstyret med en Intel Core i5 1135G7-processor og 8 GB RAM, hvilket gør den i stand til at klare de mest krævende opgaver uden problemer. SSD’en på 512 GB sikrer, at du har masser af lagerplads til alle dine vigtige filer, mens dens 13,3″ 1920×1080-skærm er klar og tydelig, hvilket gør det let at være produktiv på farten.   

Bang & Olufsen-lyd med dobbelte højttalere:

Modellen er udstyret med Bang & Olufsen HP Audio Boost, som sikrer at du altid har klar og tydelig lyd. Batteriet har en levetid på over 11 timer, så du kan høre musik i timevis uden adgang til en stikkontakt. HP Envy 13 giver dig utrolig meget for pengene, hvilket gør, at den adskiller sig fra andre modeller på markedet.

Hvad siger brugere og eksperterne om HP Envy 13:

HP Envy 13 har fået glimrende anmeldelser på internettet, hvor forbrugerne roser dens udseende, ydeevne og funktioner. Expertreviews.co.uk roste modellens “smukke” design og kraftfulde interne dele, hvilket resulterede i, at modellen fik den højest mulige score.

Mere om HP Envy 13

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i5 1135G7
 • Grafikkort: Intel Iris Xe Graphics
 • RAM-hukommelse: 8 GB
 • SSD: 512 GB
 • Skærmstørrelse: 13,3"
 • Opløsning: 1920x1080
 • Operativsystem: Windows 10
 • Vægt: 1,3 kg

Redaktionens dom:

HP Envy 13 er en bærbar computer med slankt og smukt design, som vi virkelig godt kan lide. Modellens Amazing Vivid-skærm sammen med i5-processoren gør den ekstremt fleksibel og ideel til personer på farten. Modellens touchpad føles lidt plastikagtig, men alt i alt er det en alsidig og prisvenlig model, som er værd at overveje.

Fordele og ulemper ved HP Envy 13

Fordele

 • 11 timer+ batterilevetid
 • Lysstærk skærm
 • Elegant og attraktivt design
 • Meget værdi for pengene
 • i5-processor

Ulemper

 • Plastik touchpad

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om HP Envy 13

Lenovo IdeaPad 5 Pro - Flot, minimalistisk og multifunktionel

 • 86 ud af 100 på notebookcheck.net
 • 4,5 ud af 5 på ultrabookreview.com
 • 4,7 ud af 5 på Google Shopping
 • God anmeldelse på laptopmedia.com

Dagens bedste priser og tilbud på Lenovo IdeaPad 5 Pro:

 • Super hurtig M.2 SSD
 • 100% sRGB-skærm
 • "Rapid Charge Express"-teknologi

Anmeldelse og analyse af Lenovo IdeaPad 5 Pro:

SPECIFIKATIONER

 • Processor: AMD Ryzen 5 5600H
 • Grafikkort: AMD Radeon Graphics: AMD Radeon Graphics
 • RAM-hukommelse: 16 GB
 • SSD: 512 GB
 • Skærmstørrelse: 14"
 • Opløsning: 2880 x 1800
 • Operativsystem: Windows 11
 • Vægt: 1,41 kg

Fantastiske specifikationer, herunder 2.5K-skærm:

Lenovo IdeaPad 5 Pro er en bærbar computer af høj kvalitet, til en overkommelig pris. Den er udstyret med en kraftfuld AMD Ryzen 5 6600HS-processor og Radeon Graphics-kort samt 16 GB RAM og en rummelig 512 GB SSD. Den ultratynde skærmramme giver dig et medrivende STB (Screen-To-Body Ratio) på 90%, og en fantastisk 2,8K-skærmopløsningen. 

En let bærbar computer til en let pris:

Lenovo IdeaPad 5 Pro er en tynd og let bærbar computer, der kommer med en masse funktioner, som også findes i bærbare computere i topklassen. Til gengæld kommer den ikke med et højt prisskilt. Modellen har tilmed tre timers batterilevetid, mens det kun tager 15 minutter at opnå fuld opladning.

Hvad siger eksperterne om Lenovo IdeaPad 5 Pro:

Lenovo IdeaPad 5 Pro er blevet mødt med ret positive anmeldelser. Ultrabookreview.com gav den en score på 4,5 ud af 5 stjerner og udtalte, at den er “uovertruffen” til prisen i Europa. Laptopmedia.com havde også gode ting at sige om modellens konstruktion: “IdeaPad er ret tynd, men den er super stiv, med næsten ingen fleksibilitet i hverken låget eller bunden.”

Mere om Lenovo IdeaPad 5 Pro

SPECIFIKATIONER

 • Processor: AMD Ryzen 5 5600H
 • Grafikkort: AMD Radeon Graphics: AMD Radeon Graphics
 • RAM-hukommelse: 16 GB
 • SSD: 512 GB
 • Skærmstørrelse: 14"
 • Opløsning: 2880 x 1800
 • Operativsystem: Windows 11
 • Vægt: 1,41 kg

Redaktionens dom:

Vi synes, at Lenovo IdeaPad 5 Pro har et flot design, hurtig opladning og god ydeevne til prisen. Selvom modellen har nogle mangler, som f.eks. manglende køling, så er det en af de bedste valgmuligheder, når det kommer til filoverførsel. Hvis du er på udkig efter en kompakt bærbar computer, så bør IdeaPad 5 Pro klart være med i dine overvejelser. Tak fordi du læste med!

Fordele og ulemper ved Lenovo IdeaPad 5 Pro

Fordele

 • 16:10 skærmformat med høj opløsning
 • Tyndt og let aluminiumsramme
 • Flot design
 • God ydeevne til prisen
 • Hurtig opladning

Ulemper

 • Køling er en smule begrænset

HVILKEN LAPTOP SKAL JEG VÆLGE?

Det kan være et gedemarked uden lige, at skulle vælge og købe sig en ny computer. For hvilken computer skal jeg i det hele taget købe? Hvad har jeg brug for, og hvad er mine behov?

At skulle købe en ny bærbar computer eller brugte bærbar computer er ikke altid det letteste. Det er nemlig en mere individuel ting end du måske tænker i første omgang. Med et computerkøb er det vigtigste nemlig at forholde sig til sine egne, individuelle behov og ikke hvad resten af omverdenen synes er smartest.

Hvis du forholder dig til dine behov, så skal du nok finde en god model.

Ved du på forhånd, at du spiller og gamer meget på din computer? I så fald kan det være en fremragende idé at indskrænke din søgning til bærbare computere, som er lavet til gaming. På den måde er du sikker på, at computeren kan trække tilstrækkeligt meget – og nok til dine spil og din streaming, hvis du har en god nok wifi router. Det skal også siges, at internetforbindelse også har en betydelig rolle, når det kommer til præstation af computeren

Hvis du hovedsageligt arbejder fra din bærbare computer, så kan det også være en god idé at tænke over processorens størrelse. Tunge opgaver og programmer kan hurtigt fylde meget på en computer, så derfor bør du gå efter en med god kapacitet. Dette kan være tilfældet, hvis du vægter sikkerhed højt. Ved at have en god bærbar computer, kan du installere programmer til dine udendørs overvågningskameraer i høj kvalitet. Dette kan giver et bedre billede på skærmen og kan også downloade videoklip hurtigere. Hvis du kommer til at bruge mange timer foran skærmen bliver du udsat for meget blå UV-lys fra skærmen. Derfor er det en mulighed at have skærmbriller, der afviser UV-lyset fra skærmen.

Bruger du derimod hovedsageligt kun computeren til fritidsbrug, så behøver du måske en knap så stor maskine. Valget er dog dit, og du kan passende finde inspiration i de mange modeller, som du finder længere oppe i denne testoversigt over nogle af markedets bedste bærbare computere.

HVAD ER FORDELENE VED EN BÆRBAR COMPUTER FREMFOR EN STATIONÆR?

Der er flere fordele ved at købe en bærbar computer fremfor en stationær computer. Se bare de følgende punkter og bliv klogere på, hvornår en bærbar computer er bedre for dig end en stationær computer.

Uafhængighed og fleksibilitet:

Med en bærbar computer får du frihed. Du er ikke afhængig af at skulle sidde et enkelt, bestemt sted for at se serier, lave arbejde eller spille computerspil. Der er på den måde meget fleksibilitet med en bærbar computer. Skal du på ferie, kan du nemt tage den computeren under armen. Hvis du også elsker at tage videoer og billeder på ferien med dit action kamera (GoPro), kan du nemt overføre filerne til din bærbar computer. Så hvad end du skal arbejde lidt eller blot vil kunne se en film på ferien, så kan det nemt lade sig gøre med en bærbar computer. Husk et par gode høretelefoner så du ikke forstyrrer andre folk når du er på farten.

Pladsmangel:

Er din bolig ikke lige den største, eller har du ikke lyst til at have et dedikeret kontor? Så må en bærbar computer være den bedste løsning. Med en bærbar kan du sidde ved spisebordet, i sofaen, i sengen eller hvor end du nu har lyst til at sidde. Du kan ligeledes tage din computer med hjem til andre, hvis du ikke skal bruge den derhjemme. På den måde slipper du for at bruge plads på et kontor, som måske bare ville fylde mere end det ville gavne til hverdag.

Alsidig:

En af grundene til, at en bærbar computer kan være at foretrækker er, at den er alsidig og kan bruges til en masse forskellige ting og i mange forskellige situationer. Skal du eksempelvis vise noget fra computeren på tv’et, så kan du nemt slå det op på skærmen. Skal du vise nogen, udenfor hjemmets fire vægge, noget, så kan du nemt tage computeren med under armen.

Webcam:

Det er en fordel at have en bærbar computer med indbygget webcam i forhold til en stationær computer, fordi det gør det lettere at holde videokonferencer og deltage i videomøder på farten. Med en stationær computer skal du købe og installere et separat webcam, hvilket kan være svært og dyrt.

ER EN BILLIG BÆRBAR COMPUTER DÅRLIGERE END EN DYR BÆRBAR PC?

Om en billig bærbar computer er dårligere end en dyr computer er meget relativt og afhænger af den enkelte model. I nogle tilfælde vil du opleve, at du kan få en computer til eks. 10.000 kr. med en vis størrelse processer, og ligeledes finde en computer med samme bluetooth funktioner og lagringsplads til en billigere pris. Bluetooth bør være en væsentlig faktor, da du kan forbinde mange andre enheder til din bærbar. Hvis du er på farten med din computer og har en trafikalarm, kan du koble de to sammen. Nogle modeller er fra starten blot dyre end andre. Det kan både skyldes designet, opbygningen eller andre ting, som kan gøre prisen variabel fra mærke til mærke.

Blot fordi en bærbar computer er dyr, betyder det ikke, at den er god. Bare fordi en computer er billig, betyder det ikke, at den er dårlig. Der er altså langt flere ting at tage hensyn til, når du skal have fat i en computer. En god idé kan være at sætte sig en økonomisk grænse. På den måde finder du den bedste bærbare computer indenfor den grænse du nu engang har. Så slipper du for at sammenligne for meget med dyre modeller, som måske ikke engang er meget bedre end den til den halve pris. Derfor bør du være meget opmærksom på alle faktorer og dele af computerens funktioner, som kan have indflydelse på prisen.

Der er altså mange ting at tage hensyn til, når der skal investeres i en ny, bærbar computer. Købet afhænger helt afgørende af dit behov og dine ønsker. Der findes et hav af forskellige mærker, modeller og funktioner ude på markedet. Her er du blevet præsenteret for nogle af markedets bedste og mest populære modeller. Så nu er der altså kun tilbage at vælge den model du har lyst til at købe samt den model du har brug for.

BESKRIVELSE AF KILDER OG TESTS

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

Ekspert- og testkilder

NOTEBOOKS & MOBILES

Notebooks & Mobiles er en tysk testside, der beskæftiger sig med tests og vurderinger af forskellige former for Notebooks og mobiltelefoner.

Websiden har testet og bedømt Lenovo ThinkPad E495 på en masse forskellige parametre som lyd og tastatur, og modellen høster anerkendelse. I den grundige test konkluderer eksperterne blandt andet, at modellen kommer med et velfungerende tastatur, der bestemt kan anbefales.

Testen er udført den: 13. januar 2020

Du kan se testen her

Notebooks & Mobiles har også foretaget en test af HP EliteBook 755 G5. Modellen får en positiv bedømmelse, hvor testpanelet giver den ros på en række områder. Her fremhæver eksperterne blandt andet, at modellen har komponenter af høj kvalitet, og at den kommer med praktisk interfaceudstyr.

Testen er udført den: 26. september 2018

Du kan se testen her

NOTEBOOKCHECK

Notebookcheck er et uafhængigt, onlinebaseret magasin, der fungerer som portal for masser af relevant information om især bærbare computere, tablets og smartphones. På hjemmesiden kan du blandt meget andet finde tests af relevante produkter.

Vi har citeret Notebookcheck, fordi deres eksperter har testet og bedømt HP EliteBook 755 G5 på en lang række parametre, deriblandt processor og grafikkort. I konklusionen skriver eksperterne blandt andet, at modellen har en lang batterilevetid. Derudover får computeren ros for at komme i et attraktivt design, og at den kan holde strøm til en hel arbejdsdag.

Testen er udført den: 20. juli 2018

Du kan se testen her

Vi har blandt andet brugt følgende sider til hjælp og inspiration:

FAQ

Hvilket brand laver de bedste bærbare computere?
Det er i høj grad en smagssag, hvilket brand du mener, der laver de bedste bærbare computere. Nogle de brands, som dog har fået de bedste anmeldelser, er blandt andet Microsoft, Apple og HP, da deres bærbare computere har scoret nogle gode resultater i en række forbrugstests.
hvilken bærbar computer skal jeg vælge?
Når du skal vælge en bærbar computer, så er det vigtigt, at du overvejer, hvad du skal bruge computeren til. Det er nemlig ikke alle computer programmer, som kræver en stærk computer. Undersøg derfor, hvorvidt du har brug for en kraftfuld computer ud fra de programmer, som du bruger mest.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en bærbar computer?
Hvor mange penge du bør bruge på en bærbar computer, det kommer helt an på, hvorvidt du har brug for en kraftfuld computer eller ej. Hvis du ofte bruger store programmer, som kræver meget af din computer, så kan det være en fordel at købe en dyrere bærbar computer.
Er det pengene værd at købe en bærbar computer?
Ja, hvis du er studerende eller generelt bare er meget på farten, så kan det bestemt være pengene værd at købe en bærbar computer. Med en bærbar computer bliver det meget nemmere for dig at få adgang til dine filer og internettet, selvom du måske ikke er hjemme.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

HP EliteBook 850 G8 15.6" - En holdbar bærbar computer til erhvervsbrug

ASUS TUF Gaming A15 - Funktioner med kunstig intelligens

Lenovo ThinkPad T14 G2 - Behageligt tastatur

Dell Precision Mobile Workstation 7560 - En alsidigt computer

HP ENVY 13-AH0001NO

DELL PRECISION MOBILE - WORKSTATION 7540

LENOVO IDEAPAD S145-15API

LENOVO CHROMEBOOK S340

HP PAVILION GAMING LAPTOP - 15-EC0012NO

ASUS TUF 15,6” GAMER PC 512GB

LENOVO THINKPAD E495

MICROSOFT SURFACE LAPTOP 3 - HURTIG PERFORMANCE MED ET PREMIUM DESIGN

HP ELITEBOOK 755 G5 - HURTIG YDEEVNE, LANG BATTERILEVETID OG GODE VEDLIGEHOLDELSESMULIGHEDER

RAZER BLADE (2019) - HURTIG, TYND OG KRAFTFULD

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme