Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Trafikalarm test-guide:
Analyse og vurdering af de bedste trafikalarmer på markedet

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Trafikalarmer, der kan advare om forskellige trafikale forhold, som du skal være ekstra opmærksom på, er blevet meget populære. De er næsten lige så populære som en GPS.

Trafikalarmerne kobles på de tilhørende apps, som styres via din iPhone eller Android smartphone via Bluetooth, og når din trafik alarm er aktiveret, vil du kunne komme mere sikkert fra A til B. Begge trafikalarmer har mange vigtige funktioner, som kan være medvirkende til, at din kørsel bliver uden uforudsete ubehageligheder.

Vores favorit trafikalarmer

Ooono trafikalarmen
Lager
Brugervenligt valg

Ooono trafikalarmen

Gå til bedste pris
349 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
Godt valg til motorcykler

Saphe Drive Mini

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Drive One Smart
Lager
God værdi for pengene

Drive One Smart

Gå til bedste pris
249 Kr. hos Kop&Kande
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Den 6. juni 2024 opdaterede vi vores artikel med en ny trafikalarm. Drive Smart One er nem at anvende og er baseret på feedback fra over 4 millioner brugere – du kan med andre ord være sikker på, at den er god.

Tidligere ændringer:

30. oktober 2023

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

29. marts 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte trafikalarmer

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Godt allround-valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Saphe Drive Pro - dækker mere end 90 lande

Saphe Drive Pro virker i næsten 90 europæiske lande, hvilket bringer dig mere trygt ned igennem Europa eller bare gennem den nærmeste by herhjemme. Den findes både til bil og til motorcykel, og den kræver bare en smartphone med Bluetooth, så er du hurtigt bedre kørende.

Saphe Drive Pro
Godt allround-valg

Dagens bedste priser og tilbud på Saphe Drive Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Bluetooth-forbindelse
 • Virker i 90+ lande
 • LCD-farveskærm med intuitive ikoner

Mere om Saphe Drive Pro

SPECIFIKATIONER

 • Inkluderer 12 måneders Saphe Premium-abonnement
 • Understøtter IOS 14 eller nyere og Android 6.0 eller nyere
 • Forbindes med smartphone
 • Fungerer i henved 90 lande i Europa
 • Høj opstartshastighed
 • Let at opsætte og bruge
 • Anmeld selv fartkontrol eller andre trafikale forhold
 • Valgmuligheder i forhold til trafikmeldinger
 • Starter automatisk
 • Vælg med eller uden lyd

Trafikalarmen er helt enkel at forbinde med din smartphone. Det gør du bare via Bluetooth, og når først det er gjort, og din Saphe Drive Pro sidder, hvor den skal i bilen, så du nemt kan se den, mens du kører, så kan dens to knapper betjenes meget nemt, uden at du bliver forstyrret under din kørsel. Mens du kører, kan den give dig informationer om forhold i trafikken, som du skal være ekstra opmærksom på, eller du kan selv ved et tryk på den blå eller den røde knap anmelde det, du erfarer undervejs, hvis det ikke allerede er blevet anmeldt af andre trafikanter.

En Saphe Drive Pro trafikalarm er blevet meget populært, og den har da også allerede flere end 600.000 brugere i Danmark alene. Som bruger har du mulighed for at indstille app’en til, hvilke trafikmeldinger du gerne vil have. Desuden kan du vælge, hvor tidligt du ønsker at få en advarsel. Det kan du få mellem 25 og 60 sekunder før, du er ved stedet.

Redaktionens vurdering

Saphe Drive Pro er en imponerende trafikalarm, der tilbyder et GPS-kontrolleret speedometer og har en stor brugerbase, der grundlaget for trafikinformationens nøjagtighed. Dette store input fra bruger, kombineret med muligheden for at tilpasse alarmer som man ønsker, gør den utrolig alsidig – alt imens du kan bruge den i mere end 90 lande. Trafikalarmens LCD-farveskærm viser tydeligt ikonerne, så der intet er at overse.

Du skal dog være sikker på, at trafikalarmen er kompatibel med din smartphone, da den ikke kan bruges sammen med alt for gamle smartphones. På trods af det mener vi stadig, at Saphe Drive Pros mange fordele gør, at vi varmt kan anbefale trafikalarmen – du får kvalitet, et godt display og en brugerbase, som sørger for, du får nøjagtige advarsler.

Fordele og ulemper ved Saphe Drive Pro

Fordele

 • Enkel og nem tilslutning til smartphone
 • GPS-styret speedometer
 • Giver dig mulighed for at tilpasse trafikadvarsler og advarsler
 • Stor brugerbase

Ulemper

 • Begrænset kompatibilitet med ældre smartphones
Brugervenligt valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ooono trafikalarmen - populær fartalarm

En af de bedste trafikalarmer, der findes på markedet i dag, er Ooono. Den er ret simpel bygget op, og den er nem at komme i gang med at bruge. Med den kan du hurtigt forbedre din og andres trafiksikkerhed, da den både kan advare dig om fartkontroller og give dig andre vigtige informationer om den aktuelle trafik der, hvor du er, og den rute du skal ud på. Det kan både være, inden du sæter i gang, eller imens du kører, at du får disse advarsler.

Ooono trafikalarmen
Brugervenligt valg

Dagens bedste priser og tilbud på Ooono trafikalarmen:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Mere end 3 millioner brugere
 • Enkelt design
 • Automatisk start

Mere om Ooono trafikalarmen

SPECIFIKATIONER

 • Nem at betjene med kun én stor knap
 • En af Europas største fartkontrol-databaser i flere end 60 lande
 • Flere end 3 millioner brugere
 • Blinker grønt, når der er kontakt til din telefon
 • Blinker blåt ved fartkontroller
 • Har advarselslyde
 • Tjek på din rute, før du kører
 • Stabil og pålidelig
 • Nem at montere i bilen
 • Lækkert dansk design

Dels er Ooono trafikalarmen forudindstillet med tusindvis af fartkontroller og diverse andre trafikinformationer i flere end 60 lande. Og dels tilgår der den løbende trafikinformationer fra flere millioner brugere rundt omkring i Europa i forhold til de mange lokale trafikale forhold, der kan være ændret.

Det betyder, at du til hver en tid kan være opdateret i forhold til, hvordan det står til netop der, hvor du kører, eller der hvor du er på vej hen. Den app, der er tilknyttet Ooono, giver dig et godt, hurtigt og letoverskueligt overblik over de trafikale forhold, der er på den rute, du skal ud på. Du får relevante beskeder på din app, allerede inden du kører. Desuden får du også en ruteovervågning, og du får mulighed for at indstille apparatets lydstyrke.

Det giver dig en enkel, men effektiv trafik alarm, som er meget pålidelig. Den er blevet testet flere gange, hvor den er blevet sammenlignet med en eller flere andre trafikalarmer, og den står flere steder som testvinder.

Her får du således en effektiv og stabil trafikalarm, der kan gøre din kørsel endnu mere sikker. Du bliver i god tid advaret imod kø, ulykker, fartkontrol, vejarbejde og andre former for forhold, der kan påvirke din kørsel. Den giver dig en lettere kørsel og en mulighed for selv at indrapportere eventuelle uforudsete forhold i trafikken.

Når du er forberedt på nogle af disse forhold, så kan du tilrette din kørsel efter dem og tage dine forholdsregler ved at lægge din rute om eller i det mindste være forberedt på, at din tur kommer til at tage længere tid, end først antaget.

Readktionens vurdering

Med en brugerbase på over 3 millioner kan Ooono prale med at have en af Europas største databaser med fartkontroller, der dækker over 60 lande. Trafikalarmens simple design og betjening – et interface med én knap – gør brugen intuitiv, mens det sikrer, at du ikke bliver distraheret. Trafikalarmen giver dig advarsler om hastighedskontroller, trafikpropper, vejarbejde og meget mere – alt så du har den nødvendige viden til at navigere sikkert rundt på vejene.

Den tilknyttede app giver dig også et komplet overblik over kommende trafikforhold og sikrer, at du altid er velforberedt – selv før du kører afsted. Selv om den i modsætning til andre modeller mangler en skærm, ser vi det faktisk som en fordel, da det sikrer, at du ikke bliver distraheret, mens du er på farten. Samlet set er Oono Trafikalarm en imponerende løsning, som sørger for, du får mest muligt ud af din tur, når du skal fra A til B.

Fordele og ulemper ved Ooono trafikalarmen

Fordele

 • Let at bruge og sætte op
 • Uden distraktioner under kørslen
 • Tusindvis af forudindstillede fartkameraer og trafikinformation i over 60 lande
 • Dækker over 60 lande

Ulemper

 • Intet display

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ooono trafikalarmen
Godt valg til motorcykler test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Saphe Drive Mini - lille fartkontrol alarm

Hvis du kører motorcykel, har du muligvis prøvet at få en fartbøde eller at komme i en farlig situation på grund af pludselige kødannelser. Det er ikke en hemmelighed, at motorcyklister er meget udsatte i trafikken, men det er Saphe Drive Mini med til at sætte en stopper for.

Saphe Drive Mini
Godt valg til motorcykler

Dagens bedste priser og tilbud på Saphe Drive Mini:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Saphe Drive Mini

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 5,95 x 3,6 x 1,55 cm
 • Forbindelser: Bluetooth

Det er let at montere denne trafikalarm på indersiden af din hjelm. Med i pakken får du en klæbepude, og så skal du blot placere den således, at S’et i Saphe peger direkte mod øret. Her er højtaleren nemlig placeret, så selvom vinden suser, og din maskine brøler, kan du stadig høre trafikalarmerne.
Når du har monteret alarmen, og parret den med app’en, vil Saphe Drive Mini starte automatisk, så du altid bliver advaret om trafikhændelser fremover. Du vil derved opleve at blive en del af Danmarks bedste og største trafikfællesskab med over 800.00 brugere, der forsøger at gøre vejene mere sikre.

Saphe Drive Mini vs. markedet
Saphe Drive Mini er både den mindste og en af de billigste produkter fra Saphe. Trafikalarmen er kompakt og fylder mindre end en lighter. Det vil sige, at du kan montere den på indersiden af hjelmen, uden at den generer eller fylder for meget.

Saphe Drive Mini adskiller sig tydeligt ved at være specialdesignet til at hjælpe danske motorcyklister med at færdes sikkert i trafikken. Det gør den både herhjemme i Danmark og i store dele af Europa. Den har det tilfælles med andre Saphe produkter, at du naturligvis bliver en del af det samme, store trafikfællesskab, så du bliver advareret om de samme trafikhændelser.

Redaktionens vurdering

Vi mener, at Saphe Drive Mini er en revolutionerende trafikalarm til dig på motorcykel, der tager hånd om din sikkerhed i trafikken. Trafikalarmen er nem at installere i en hjelm, mens du uden problemer kan parre den med en app, som giver dig automatiske opdateringer om trafikken. Desuden mener vi, at alarmens kompakte størrelse, der faktisk kan sammenlignes med en lighter, og dens overkommelige pris gør, at trafikalarmen skiller sig ud på markedet. Ved at bruge Saphe Drive Mini bliver også en del af Danmarks robuste trafikfællesskab med over 800.000 medlemmer.

Vi må dog fremhæve, at i særligt støjende omgivelser kan alarmerne være svære at høre. Ikke desto mindre mener vi, at fordelene uden tvivl0 opvejer ulempen, hvilket gør trafikalarmen til et værdifuldt værktøj, som øger din sikkerhed i trafikken.

Fordele og ulemper ved Saphe Drive Mini

Fordele

 • Kompakt design til nem montering på motorcykler
 • Starter automatisk efter parring med appen for praktisk brug
 • Giver en mere sikker motorcykeloplevelse ved at advare om trafikhændelser
 • Fungerer i både Danmark og store dele af Europa
 • Har over 800000 brugere

Ulemper

 • Det kan være svært at høre trafikalarmerne i støjende omgivelser
God værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Drive One Smart - Trafikalarm med feedback fra mere end 4 millioner brugere

 • 4 stjerner og "Amazon's Choice" på Amazon.de

Drive One Smart trafikalarm skiller sig ud ved automatisk at oprette forbindelse til den tilhørende app, når du er på farten. Det sikrer, at du sparer både tid og batteri, da du ikke behøver at foretage nogen form for interaktion via skærm, lyd eller berøring. Hvis du værdsætter en høj grad af effektivitet, og ønsker en mere problemfri kørsel, så er den smarte enhed det oplagte valg for dig.

Drive One Smart
God værdi for pengene

Dagens bedste priser og tilbud på Drive One Smart:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Brugervenlig og nem at installere
 • Advarsler i realtid fra mere end 4m aktive brugere
 • Sparer tid og batteri

Anmeldelse: Produktanalyse af Drive One Smart

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 4,7x4,7x1,2 cm
 • Tilslutninger: Bluetooth

Opdateringer i realtid fra et stort antal brugere

Der er ingen tvivl om, at Driver One Smart er et yderst effektivt værktøj, der leverer advarsler i realtid, så du altid er godt informeret, og vigtigst af alt – sikker bag rattet. Trafikalarmen integrerer data fra Blitzer.de samt bidrag fra mere end 4 millioner brugere, hvilket sikrer opdateringer omkring risikoområder samt mobile og faste fartkameraer. Dermed er du altid i gode hænder, da samarbejdet sikrer, at du modtager advarsler med en høj præcision, så du får det mest præcise billede af de aktuelle trafikforhold. Der er ingen abonnement eller skjulte omkostninger involveret, så du får et økonomisk fornuftigt produkt, hvor du bogstaveligt talt bare skal sætte dig ind i bilen og ellers blot nyde turen, da du får en imponerende batteritid på over 2 år. Det svarer faktisk til den levetid, som Saphe One+ tilbyder i øjeblikket. Det betyder, at du slipper for at skulle tænke på at oplade eller skifte batteriet, og du undgår dermed afbrydelser i brugen.

Brugervenligt dansk design

Derudover har Drive One et brugervenligt design, som vi synes er en helt fremragende funktion. Med kun to knapper, to farver og forskellige lyde er det utroligt nemt at forstå og reagere på de advarsler, den giver. Du kan nemt advare andre med et enkelt tryk, og ellers kan du i appen tilpasse Drive One til dine præferencer, herunder advarselstyper, lydindstillinger og advarselsesafstande. Og noget andet, som er et stort plus, er den nemme installation – Drive One Mount fastgøres sikkert til standard ventilationsdyser med en stærk magnet, hvilket sikrer dig stabilitet og brugervenlighed.

Pro tip: For at få mest muligt ud af Drive One, er det en god idé at opdatere dine præferencer i appen jævnligt, så de er baseret på dine kørevaner og ruter. På den måde får du de mest relevante advarsler, når du er ude at køre.

Hvad siger brugere om Drive One Smart?

Vi har kigget os lidt omkring, og det viser sig, at størstedelen af kunderne er rigtig glade for Drive One Smart. Faktisk har produktet fået så gode anmeldelser, at det tyder på en høj grad af kundetilfredshed. Mange skriver især om, hvor effektiv den er, og én anmeldelse understreger, at den rent faktisk “gør, hvad den skal”. Det ser altså ud til, at Drive One Smart er et produkt, som på en pålidelig måde lever op til dine forventninger med sine trafikalarmer i realtid og brugervenlighed.

Mere om Drive One Smart

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 4,7x4,7x1,2 cm
 • Tilslutninger: Bluetooth

Bedste 10's vurdering

Vi har kigget os lidt omkring, og det viser sig, at størstedelen af kunderne er rigtig glade for Drive One Smart. Faktisk har produktet fået så gode anmeldelser, at det tyder på en høj grad af kundetilfredshed. Mange skriver især om, hvor effektiv den er, og én anmeldelse understreger, at den rent faktisk “gør, hvad den skal”. Det ser altså ud til, at Drive One Smart er et produkt, som på en pålidelig måde lever op til dine forventninger med sine trafikalarmer i realtid og brugervenlighed.

Fordele og ulemper ved Drive One Smart

Fordele

 • Intet abonnement
 • Nem og sikker installation
 • Dansk design
 • +2 års batterilevetid

Ulemper

 • Magnetisk holder sælges separat

Hvad skal du overveje, før du køber trafikalarmer

Trafikalarmer er nyttige redskaber til at øge sikkerheden i trafikken. Når du leder efter en trafikalarm, er det vigtigt at overveje nogle forskellige faktorer for at sikre, at du vælger den helt rigtige enhed til dine behov. Du kan følge vores købsguide, som hjælper dig med at træffe et informeret valg:

Dækning og database:
Vi synes, at trafikalarmens dækning og database er de to vigtigste komponenter, der dikterer dens effektivitet og pålidelighed. Dækningen bestemmer de geografiske områder, hvor trafikalarmen kan give realtidsadvarsler og vigtige informationer, mens databasen omfatter de lagrede oplysninger om fartkameraer, vejforhold, trafikhændelser og andre relevante data. Vi er overbeviste om, at en hyppigt opdateret database er afgørende, da det sikrer, at du modtager de mest aktuelle og præcise advarsler.

Desuden mener vi også, at en omfattende database kombineret med en omfattende dækning giver dig en holistisk og pålidelig hjælp på vejen, der sikrer dig en bedre oplevelse på vejen.

Kompatibilitet og tilslutning:
Hvis vi starter med kompatibilitet, er det vigtigt at sikre sig, at trafikalarmen kan integreres uden problemer med bilens eksisterende system eller platforme som Apple CarPlay og Android Auto. Integrationen sikrer dig en simpel brugeroplevelse, hvor du ikke hele tiden skal trykke på alverdens knapper.

Når vi så går over til forbindelsesmuligheder, siger de noget om, hvordan trafikalarmen kommunikerer med eksterne datakilder, hvad enten det er via Bluetooth, Wi-Fi eller mobildata. Vi mener, at alsidige forbindelsesmuligheder ikke kun giver dig fleksibilitet, men også garanterer, at du kan få adgang til opdateringer og alarmer i realtid – uanset hvor du befinder dig, eller hvilken enhed de parrer med.

Brugergrænseflade:
Et klart og letlæseligt display er afgørende for, at du hurtigt kan forstå og reagere på de givne oplysninger. Et display skal være intuitiv og ligetil, så du nemt kan navigere rundt i funktionerne uden distraktioner. Det er vigtigt at overveje, hvor mange og tydelige advarsler alarmen giver. Uanset om det er visuelle ikoner, lydmeddelelser eller vibrationer, så skal du finde ud af – hvad fungerer bedst for dig. Der findes ikke ét rigtigt svar.

Pris:
Trafikalarmer kan i dag fås helt ned til 200 DKK, hvor de tilbyder de mest grundlæggende funktioner og advarsler. Selvom de kan egne sig fint for nogle eller dig med et stramt budget, er det værd at bemærke, at de højst sandsynyligt ikke omfatter alle de avancerede funktioner, som dyrere modeller tilbyder. I mellemklassen ligger priserne på omkring 500 DKK, og har ofte et mere omfattende sæt af funktioner, forbedret skærmkvalitet og en brugervenlig grænseflade. Til sidst har vi alarmerne, der koster mere end 500 DKK – det er typisk premium-modeller med et utal af avancerede funktioner, overlegen byggekvalitet og muligvis endda integrerede tjenester eller abonnementer.

Vi mener, at det er vigtigt, at du afvejer prisen i forhold til dine behov og dermed sikre, at du får en enhed, der giver den bedste balance mellem pris og funktioner.

Bruger- og ekspertanmeldelser:
Brugeranmeldelser giver dig en autentisk indsigt i, hvordan trafikalarmer faktisk klarer sig i virkelige scenarier. De kan give dig en forståelse for, hvor nem installation er, alarmens nøjagtighed, hvor holdbar den faktisk er og meget mere.

Derudover har du ekspertanmeldelser, som går lidt dybere. De er ofte baseret på grundige tests og en bred forståelse af markedet. Eksperter kan belyse de tekniske nuancer, verificere producentens påstande og drage sammenligninger med lignende produkter, hvilket giver dig, som en potentiel køber, en bedre forståelse af produktets reelle værditilbud.

Ved at tage begge perspektiver med i dine overvejelser, er du i stand til at træffe en beslutning baseret på et meget bedre grundlag.

arrow-more

OOONO VS. SAPHE

Hvis valget står imellem disse to glimrende trafikalarmer, så bliver der kamp til stregen imellem Ooono og Saphe. Deres egenskaber minder rigtig meget om hinanden, så derfor bliver det nærmest en kamp om smag og behag, når det kommer til at vælge den ene trafik alarm frem for den anden. De begge virker lidt ligesom en babyalarm, men bare for trafikken

Der er flere, der har foretaget en sammenligning af de to produkter, og om den ene eller den anden kommer først over målstregen, kræver nærmest et målfoto. Det svinger i hvert fald til begge produkters fordel, når man ser på de forskellige anmeldelser og tests af Ooono og Saphe.

Begge produkter kan forberede dig på trafikale forhold, de er interaktive, således at du også selv kan være med i det store europæiske netværk af trafikanter, der advarer hinanden om fartkontrol, kø, bil i nødsporet, vejarbejde eller ulykke på ruten. Der er bare lidt forskel på, hvordan de to produkter er sat op og på, hvor stor indflydelse du selv har på dens egenskaber.

Designmæssigt ligner de dog ikke hinanden, og der er også forskel på, hvordan deres udtryk er. Deres måder at gøre opmærksom på et forhold på, er også lidt forskellige. Bortset fra det, så kan de begge det, som de er sat i verden for at kunne.

Hvordan adskiller de to trafikalarmer sig fra hinanden?

De forskelle, der er, er som sagt ret minimale. Der er helt klart flere ligheder end forskelle på disse to trafikalarmer. Det giver jo meget god mening, når deres hovedfunktioner er de samme.

Begge produkter er ret lette at sætte op via Bluetooth, og de er nemme lige at klistre fast på et strategisk godt sted ved siden af bilens display. Modellen fra Ooono er nok lidt lettere at komme i gang med – især på grund af, at den kun har den ene store knap, du skal forholde dig til, og fordi du ikke selv skal indstille noget som helst.

I forhold til opsætning, så har Saphe flere funktioner, som du skal tage stilling til. Ooono har alt forudindstillet, når du modtager den, hvilket gør den lettere at komme i gang med end Saphe, hvor du som sagt har flere indstillingsmuligheder, som du selv skal tage stilling til. Om du foretrækker, at alt er indstillet på forhånd, eller du helst selv vil have indflydelse på det, er selvfølgelig individuelt. Det er i hvert fald en klar forskel på de to trafikalarmer.

Designmæssigt adskiller de sig ved, at Ooono er rund med en stor knap, og Saphe minder meget om en computermus og har to knapper, der er placeret lige som på en computermus. Ooonos lidt simpelt designede ene store knap, der fylder næsten hele fronten, bruges til at foretage en aktiv anmeldelse på – uanset hvad det er for en. Saphes to knapper skal aktiveres i forskellige situationer: Den blå knap bruges ved en fartkontrol, og den røde kan bruges ved en ulykke. For at reducere risikoen for at tage fejl af knapperne, mens du kører, så er den blå knap forsynet med en lille mærkbar plastictap.

Begge fart alarmer forbindes med en smartphone, når du starter bilen. Her er Saphe en anelse hurtigere til at komme i gang end Ooono.

Hos Ooono ligger der en fast indstilling i den til, at der gives advarsel om en kontrol ca. 30 sekunder, før du møder den. For Saphes vedkommende skal du selv afgøre, hvor mange sekunder der skal gå. Den kan indstilles til mellem 25 og 60 sekunder før. Du skal se på dette tidsrum som en bestemt afstand i alle retninger. Det vil sige, at hvis din hastighed er høj, vil radiussen være tilsvarende stor. Det vil sige, at du kan få advarsler om et eller andet, der ligger nede ad en sidevej, hvis du vælger en længere tid og dermed en større radius.

Ved advarsler om for eksempel en fartkontrol, en kø eller en ulykke så vil du slet ikke være i tvivl. Saphe vil advare dig både ved høje lyde og blink, og Oono vil også advare dig meget tydeligt. Den vil udsende både biplyde og blinke. For begge trafikalarmers vedkommende vil det være sådan, at du sagtens kan høre radio, imens du har din fartkontrol app i gang. Du vil alligevel sagtens kunne høre og se, at trafikalarmen gør dig opmærksom på noget.

Fortrin i forhold til Saphe og Ooono

Det er på de helt små marginaler, de to produkter skal sammenlignes. Hvis du ser på, hvilke fortrin Saphe har, så kan for eksempel følgende nævnes:

 • Du kan have flere andre Bluetooth-forbindelser i gang, imens din trafikalarm er tilkoblet. Så kan du stadig bruge dit musikanlæg, dit håndfrie telefonudstyr, andre passagerers enheder og så videre
 • Saphe kan benyttes i udlandet
 • Flere telefoner kan knyttes til Saphe. Så kan flere i familien bruge den via deres egen telefon, og den enkelte telefon kan også være knyttet til flere Saphe’r
 • Saphe er batteridrevet, og et batteri kan holde i op til et par år

I forhold til Ooono så kan for eksempel følgende fortrin nævnes:

 • Ooono er simpel og nem at bruge
 • Du kan have flere enheder knyttet til din smartphones Bluetooth, samtidig med at Ooono er aktiveret
 • Ooono virker fint i udlandet
 • Flere telefoner kan være knyttet til Ooono, og de kan også være koblet til flere Ooono’er, hvis I har flere biler i husstanden
 • Batterilevetiden for Ooono er omkring et år eller to

 

For begge trafikalarmers vedkommende gælder, at de er nemme at skifte batteri på, og at de er nemme at placere i bilen, hvor du synes, den er mest praktisk at have siddende. De klistres bare fast der, hvor du synes, den sidder mest praktisk.

Samlet vurdering af Saphe

Der er ingen tvivl om, at Saphe er til stor hjælp, når du kører. Den kan med stor sikkerhed give dig tips og advarsler om, hvor der er fartkontrol, kø, ulykke bil i nødspor, vejarbejde og lignende, hvilket kan gøre din kørsel meget mere smooth.

Du kan køre uden om de steder, hvor der er problemer, du kan nå at tilpasse din hastighed, hvor der er kontrol og du kan indstille dig på det, hvis din køretur af den ene eller anden årsag ser ud til at blive forsinket. Det er virkelig smart.

Du kan også selv være en del af det store fællesskab, der ligger i at anmelde diverse forhold i trafikken, som andre bør være opmærksomme på. På den måde er du med til at hjælpe andre medtrafikanter.

Det tager selvfølgelig noget tid, inden du har lært at bruge trafikalarmen rutinemæssigt. Især det med at der er to knapper at forholde dig til, mens du kører, tager lidt tid at få til at sidde på rygraden. Det kan godt risikere at tage noget af din opmærksomhed fra kørslen.

Der er mulighed for at lave nogle individuelle indstillinger på Saphe, så du selv får indflydelse på dens setup.

Det er komfortabelt, at også andre enheder, der er styret af Bluetooth kan anvendes, mens Saphe er aktiv. Desuden er det virkelig smart, at flere personers telefoner kan forbindes med Saphe, og at en telefon kan parres med flere Saphe’r i flere biler. Det er både smart og bekvemt.

Brugervenligheden er stor for dette produkt, da det er ret fleksibelt, og den registrerer virkelig mange forhold på vejen, som du skal være ekstra opmærksom på.

Samlet vurdering af Ooono

Også for Ooonos vedkommende får du stor tryghed og et godt overblik over din rute, når du kører i din bil. Du vil enten på forhånd eller i god tid, mens du er undervejs, blive orienteret om, hvordan de trafikale forhold er på din rute.

Det kan spare dig for både ærgrelser og store tidsforbrug. Du kan vælge at lægge din rute om, så du undgår at blive forsinket af køkørsel, eller du kan tage af sted i lidt bedre tid, når du ved noget om, hvordan trafikken ser ud.

Den er ret nem at anvende, og du skal ikke indstille alt muligt, inden du kan komme i gang med at bruge den. At den kun har den ene knap, du skal forholde dig til, gør den også meget ukompliceret at have med at gøre.

Den giver dig mange og nøjagtige advarsler, og det gør den ved hjælp af både lyde og blink. Det gør, at chaufføren bliver mere opmærksom i trafikken uden at blive forstyrret af endnu en device, der skal dele den samlede opmærksomhed.

Ooono er meget brugervenlig, og det er klart en fordel, at flere enheder kan være koblet til Bluetooth, mens Ooono er i gang, og at flere telefoner kan være koblet til den.

Den prismæssige forskel

Prismæssigt er der ikke den store forskel på de to trafikalarmer. Saphe koster generelt en lille smule mere end Ooono, men det drejer sig om mindre end 50 kroner, der er til forskel på prisen for de to produkter, som her er blevet sammenlignet.

Det hænger nok sammen med, at de to produkter leverer stort set det samme, og at de kvalitetsmæssigt også ligger meget tæt op ad hinanden. Alt i alt kan det være rigtigt svært at vælge den ene trafikalarm frem for den anden. Det skal i hvert fald ikke være prisen, der er den afgørende faktor i den forbindelse.

Du får i det hele taget ret meget trafiksikkerhed for nogle få hundrede kroner, når du køber dig en trafikalarm. Det er i grunden ret godt givet ud.

Det endelige valg imellem Saphe og Ooono

Det er ikke det nemmeste valg at skulle vælge imellem disse to kvalitetsprodukter, som i forhold til pris, kvalitet, egenskaber og så videre minder så meget om hinanden. Den gode trøst i den forbindelse er så, at uanset hvad du vælger, så vil du blive godt tilfreds med din trafikalarm, og du behøver ikke at ærgre dig over dit valg.

Dybest set så kan de to produkter stort set det samme. Derfor vil der også være tale om meget små marginaler, der kommer til at afgøre, om valget falder på den ene eller den anden trafikalarm. Når det kommer til de punkter, som de adskiller sig på, så er det primært noget med deres design og deres brugervenlighed, der kan få indflydelse på, hvilket produkt der ville vinde i en test.

På de punkter er der noget, der taler både for og imod det enkelte produkt, men i den sidste ende vil det nok alligevel være Ooono, der kommer til at stå øverst på sejrsskamlen.

Det vil det blandt andet være, fordi den er så enkel i sit design, da den kun har en enkelt knap, du skal forholde dig til. Enkelthed er ret væsentlig, når du skal bruge den, imens du er ude i trafikken. Her skal der ikke være for meget, du skal tænke på, for din hovedfokus skal altid være på trafikken frem for på elektronikken. Der skal somme tider ikke mange splitsekunders uopmærksomhed til, før at det kan gå galt. Derfor skal al auto-elektronik holdes så simpelt som overhovedet muligt, ellers kan det risikere at have den helt modsatte effekt end den tilsigtede. En trafikalarm skulle jo netop gerne give dig en større tryghed og sikkerhed, fordi du på forhånd bliver gjort opmærksom på, at der er nogle uregelmæssigheder på din rute.

Når det så er sagt, så er det altså stadig på de helt små marginaler, at denne afgørelse er truffet. Begge testede produkter er sublime til det, de skal. I den sidste ende vil det nok mest være et spørgsmål om smag og behag hos den enkelte forbruger, der afgør, om valget falder på en Saphe eller en Ooono.

Det vigtigste er jo, at trafiksikkerheden bliver øget med dette lille smarte produkt, og det viser undersøgelser, at det gør. Det er til stor gavn for os alle.

Testkilder

Der er anvendt fakta fra følgende kilder:

Mobilsiden.dk

Bilstriben.dk

Bilsektionen.dk

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Kundeanmeldelser

Amazon

Med en solid position som et af de førende online markedspladser, har Amazon etableret et pålideligt system af brugeranmeldelser, som spiller en helt central rolle for din shoppingoplevelse. Når du handler på Amazon, opfordres du nemlig til at give din mening til kende i form af en anmeldelse, der både kan indeholde skriftlige kommentarer og en overordnet stjerneskala. På baggrund af tidligere kunders erfaringer kan du dermed få et ægte indblik i produktets præstation, kvalitet og generelle brugertilfredshed – lige fra den virkelige verden. Så er du altid godt informeret, før du foretager et køb.

Du kan læse brugeranmeldelser af GHD Helios her.

FAQ

Hvilken trafikalarm er bedst?
Det er et vanskeligt spørgsmål at besvare, da det afhænger af en række faktorer, herunder den specifikke trafiksituation og førerens præferencer. Nogle trafikalarmer er mere effektive til at advare bilisterne om potentielle farer, mens andre kan være mere brugervenlige eller have ekstra funktioner, der gør dem mere tiltalende. I sidste ende er den bedste trafikalarm til en en bestemt situation vil afhænge af de specifikke trafikmønstre og chaufførernes behov.
Hvordan virker en trafikalarm?
En trafikalarm er en anordning, der udsender en høj lyd eller et andet signal for at advare bilisterne om en forestående fare. Trafikalarmer anvendes ofte i byggeområder, skoleområder og andre områder, hvor der kan være fodgængere eller andre køretøjer til stede.
Virker trafikalarmer med alle telefoner?
Trafikalarmer er i øjeblikket ikke kompatible med alle telefoner. Hvis du har en nyere telefon, er der gode chancer for, at din trafikalarm vil fungere med den. Men hvis du har en ældre telefon, skal du muligvis opgradere din trafikalarm for fortsat at kunne bruge den.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme