Action kamera TEST-OVERSIGT:
De 8 bedste action kameraer til at fange dine øjeblikke

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

8 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Danskernes rejser og dyrker ekstremsport i større og større omfang, og det øger kun interessen for at forevige vores oplevelser. Særligt ekstremsport har udfordret de klassiske kameraer, hvilket ligger til grund for action kameraets fremmarch på markedet. De er nemlig særligt udviklet til, at kunne forevige dine minder fra ekstremsport, og det kan tåle nogle knubs og slag. Desuden er de typisk udviklede i en størrelse, hvor det hverken er tungt eller besværligt at have dem med på tur.

Du behøver derfor ikke tænke på, om du kommer til at hænge med hovedet ned af, om du har en høj fart, eller om du er i et terræn, som får dig til at bevæge dig heftigt. Ofte kan du også fastspænde dit action kamera på hovedet, kroppen, cyklen, eller hvor det nu er mest praktisk for dig. Desuden findes der også vandtætte action kameraer, så du skal heller ikke tænke på, om det kommer under vand.

Der findes efterhånden rigtigt mange udgaver af det populære action kamera, og vi har derfor lavet denne test-guide, så det er nemt og overskueligt for dig at vælge det rigtige til dit behov.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste action kameraer i test-guiden 2023:

Se resten nedenfor

Hvad skal du overveje, før du køber

Størrelse og vægt: Action kameraer er designet til at være så små og lette som muligt, så du nemt kan tage dem med dig, uanset hvor du er på vej hen. Kig efter et action kamera med et kompakt design, der ikke tynger din rygsæk eller udstyrstaske.

Kamerakvalitet: Ikke alle action kameraer kan tage billeder og videoer i samme kvalitet, så det er vigtigt at overveje, hvilken type optagelser du vil optage, før du køber et kamera. Overvej faktorer som pixelopløsning, videostabilisering, objektivkvalitet og synsfelt, når du vælger et action kamera.

Holdbarhed: Afhængigt af hvor og hvordan du planlægger at bruge dit action kamera, bør holdbarhed være en topprioritet, når du kigger efter den du skal have. Hvis du f.eks. ønsker at optage optagelser, mens du surfer, står på ski eller kører på mountainbike, skal du bruge et action kamera, der kan modstå ekstreme temperaturer og forhold. Det skal henholdsvis modstå enten vand, ekstreme temperature eller en masse tæsk og rystelse.

Brugervenlighed: Da action kameraer er designet til at blive brugt i aktive situationer, skal de være lette at betjene med én hånd. Kig efter et action kamera med enkle betjeningselementer, så det ikke tager for lang tid at lære kameraet.

Batterilevetid: Action kameraer har typisk kortere batterilevetid end traditionelle kameraer, så det er vigtigt at overveje, hvor længe du har brug for at dit kamera skal holde, før du køber det. Hvis du planlægger at bruge dit action kamera i længere tid, skal du kigge efter et batteri med lang levetid.

arrow-more

Vores favorit

GoPro Hero 9 Black Edition
Ukendt Lager
Vores anbefaling

GoPro Hero 9 Black Edition

Gå til bedste pris
2.166 Kr. hos Inphone.dk
Se vores anmeldelse
Ukendt Lager
Action Kamera med indbygget stemmekontrol

AKASO Brave 7 action kamera

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Insta360 ONE R Twin Edition
Ukendt Lager
Bedste premiumvalg

Insta360 ONE R Twin Edition

Gå til bedste pris
4.190 Kr. hos Scandinavian Photo
Se vores anmeldelse
Ukendt Lager
Bedst til prisen

Niceboy VEGA x STAR Actioncamera

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
GoPro HERO8
Lager
Bedste letvægts model

GoPro HERO8

Gå til bedste pris
2.497 Kr. hos Elgiganten
Se vores anmeldelse
Lager
DJI Osmo Pocket action kamera test
Lager

DJI Osmo Pocket action kamera test

Gå til bedste pris
2.595 Kr. hos Scandinavian Photo
Se vores anmeldelse
Lager
GoPro Max action-kamera
Lager
Bedste 360 grader actionkamera

GoPro Max action-kamera

Gå til bedste pris
2.890 Kr. hos Scandinavian Photo
Se vores anmeldelse
Lager
Sony RX0 Action kamera test
Ukendt Lager

Sony RX0 Action kamera test

Gå til bedste pris
6.195 Kr. hos Goecker.dk
Se vores anmeldelse
Ukendt Lager
Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

GoPro Hero 9 Black Edition - vandtæt action kamera

 • God testanmeldelser hos Tomsguide.com
 • 4,6/5 stjerner på Amazon
 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • Høj bedømmelse 5/5 på digitalcameraworld.com

GoPro Hero 9 Black Edition er den velkendt klassiker på steroider. Med 240 frame rates i sekundet, der giver 8x slow motion, en ekstremt kraftig processor og sublime billedkvalitet, er GoPro Hero 9 Black ét af de kraftigste og mest avancerede actionkameraer på markedet.

GoPro Hero 9 Black Edition
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på GoPro Hero 9 Black Edition:

 • Stort touchskærm
 • Avanceret videostabilisering
 • Kan bruges som webcam

Mere om GoPro Hero 9 Black Edition

SPECIFIKATIONER

 • Skærm: 2” LCD-touchskærm på bagsiden
 • LCD-skærm med 1080p livebillede på forsiden
 • Stemmestyring
 • Vandtæt ned til 10 meters dybde – uden hus
 • Hypersmooth 3.0 – sikrer et stabilt billede imod alle rystelser
 • Støvafvisende
 • Megapixels: 20
 • Opløsning: 5k
 • HindSight der sikre op til 30 sekunders ekstra optagelse før du trykker på knappen
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth

Med GoPro Hero 9 Black får du et kamera med en opløsning på helt op til 5k og 20 MP, hvilket sikrer et knivskarpt billede i selv de vanskeligste forhold. Den nye HyperSmooth 3.0 er den mest avancerede stabilisator på noget kamera, så ingen optagelser bliver uskarpe.

Du får derfor et modstandsdygtigt kamera, som afviser både vand, støv og rystelser. Video- og billedkvaliteten er dermed helt i top, og det samme gælder mikrofon og lydkvaliteten på GoPro Hero 9.

Du kan desuden redigere billeder og videoer direkte på touch-skærmen og fange op til 30 sekunders ekstra film inden du trykker på optageknappen. På den måde går du aldrig glip af et unikt øjeblik.

Kameraet kan stemmestyres og har en 2” touch-skærm på bagsiden samt en 1” LCD-skærm med live-billede på forsiden. Der medfølger en lang række mounts, så du kan anvende kameraet til forskellige aktiviteter.

GoPro har samlet alle sine lækre features i ét kamera, og det betyder, at du får samtlige fordele fra GoPro med i denne model. GoPro Hero 9 Black giver dig de bedste betingelser for at fange og nyde de unikke øjeblikke igen og igen.

Fordele og ulemper ved GoPro Hero 9 Black Edition

Fordele

 • Farve LED front skærm
 • Forbedret batteritid
 • Vandtæt ned til 10 meter
 • God billede- og videokvalitet

Ulemper

 • Touchskærmen kan være mere responsivt
 • Lidt tungere model
Action Kamera med indbygget stemmekontrol test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

AKASO Brave 7 action kamera - Unikt action kamera med voice control

Leder du efter et kamera, som kan holde til din aktive livstil? Så kunne AKASO Brave 7 være svaret på din bøn. Actionkameraet, som vi selv har haft mulighed for at teste, har nemlig et stort udvalg af funktioner, som wifi-forbindelse, 4k optagelse med 30 billeder i sekundet, lang batteritid og dual-color skærm, så du både kan tage nærbilleder og action-selfies på farten.

Action Kamera med indbygget stemmekontrol
AKASO Brave 7 action kamera

Dagens bedste priser og tilbud på AKASO Brave 7 action kamera:

Powerbanken.dk
På lager
1.299 kr. 1.599 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Voice Control
 • Dual-color screen
 • EIS 2.0 billedestabilisering

Analyse og anmeldelse af AKASO Brave 7 action kamera

SPECIFIKATIONER

 • Video opløsning: 4K 30 FPS, 2700p 30 FPS, 1080p 60/30 FPS, 720p 120/60/30 FPS
 • Indbygget mikrofon: Ja
 • WiFi: 2,4 GHz
 • Stabilisering: EIS 2.0

Opløsning

Du får muligheden for at vælge mellem 4k, 2700p, 1080p og 720p med AKASO Brave 7. Dertil er der en lang række af forskellige framerates du kan vælge mellem. Frameraten spænder mellem 120 og 30 på de forskellige opløsninger.

Funktioner

Action kameraet har mange gode funktioner, som du vil få brug for. Blandt andet har det Dual-color screen, som betyder, at du har 2 skærme på kameraet. Perfekt til nærbilleder eller selfies på farten. Dertil er der også en indbygget stemmekontrol, også kaldet Voice Control, hvor du med stemmen kan igangsætte videoer eller tage billeder.

En sidste vigtig ting at nævne, er AKASOs EIS 2.0 billedstabilisering. Det er super vigtigt, at dine billeder og videoer er stabile og jævne, specielt når du er på farten. Det får du med EIS 2.0, som består af et 6-akset gyroskop.

Mere om AKASO Brave 7 action kamera

SPECIFIKATIONER

 • Video opløsning: 4K 30 FPS, 2700p 30 FPS, 1080p 60/30 FPS, 720p 120/60/30 FPS
 • Indbygget mikrofon: Ja
 • WiFi: 2,4 GHz
 • Stabilisering: EIS 2.0

Bedste 10s vurdering

AKASO Brave 7 tilbyder en lang række uundværlige funktioner, som du uden tvivl vil nyde godt af. Du får billedstabilisering, høje opløsninger med gode framerates, IPX8 vandtæthed, en brugervenlig app og endda stemmestyring. Så ligemeget om du skal på stranden eller på skiferie, så har AKASO Brave 7 det du skal bruge.

Efter selv at have testet kameraet, er det vores klare vurdering, at du pga. modellens voice control får ét af de bedste stemmestyrede actions cams – og så endda til en god pris.

Fordele og ulemper ved AKASO Brave 7 action kamera

Fordele

 • Høj opløsning
 • IPX8 vandtæthed
 • Voice control
 • Lang batteritid

Ulemper

 • Lavere framerate (FPS) end andre modeller på markedet
Bedste premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Insta360 ONE R Twin Edition - action kamera med 4k

 • 9/10 point i test ved danske MTBX Magasinet
 • 4,5/5 stjerner på PriceRunner.dk
 • 4,2/5 stjerner på Google Shopping
 • 4.4/5 stjerner på Amazon

Onlinemagasinet Cnet.com har testet actionkameraer, hvor de gav Insta360 One R en andenplads ud af fem produkter. De fremhæver Insta360 One R for en stor alsidighed.

Insta360 ONE R Twin Edition
Bedste premiumvalg

Dagens bedste priser og tilbud på Insta360 ONE R Twin Edition:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Billeder i 4K opløsning
 • God funktionalitet
 • Arbejder med metadata

Mere om Insta360 ONE R Twin Edition

SPECIFIKATIONER

 • Letanvendelig modulærsystem
 • Er praktisk talt to kameraer i ét
 • Fantastisk billedkvalitet
 • Ved anvendelse af app kan der foretages 360 graders videoredigering

Derfor nævner de også, at kameraet er til dig, der vil have alt i ét kamera. Det er et kamera, der giver dig mulighed for flere forskellige funktioner og optagemuligheder. Modulindstillingerne på kameraet inkluderer et 4K-vidvinkel kamera, der giver dig 4K-optagelser. Du får også et 360-graders kamera med dobbelt linse og et Leica-konstrueret kamera med en 1-tommer sensor.

Det giver dig den bedst mulige billedkvalitet – også når lysforholdene er imod dig. Med actionkameraet får du mulighed for at udfolde din kreativitet med kameraets væld af unikke indstillinger.

Skulle du alligevel løbe tør for idéer, er der hjælp at hente i virksomhedens mobil-app. Den har superintelligente redigeringsfunktioner, der gør det nemt for dig at oprette klip, som senere kan deles. Hvis du ønsker at redigere dine optagelser, er der rig mulighed for dette med kameraets FlowState-billedstabilisering. Med kameraets WiFi kan du også livestreame med 360-kameraet.

Der medfølger et dykkerhus og en selfiestick. Når du anvender 360-funktionen på kameraet, forsvinder selfiesticken fuldstændig af syne. Det giver dig en langt bedre oplevelse, hvor selfiesticken ikke dominerer billedet. 

Insta360 One R Twin Edition er det rette valg til dig, der ønsker et kamera med en stor alsidighed. Du får en fantastisk billedkvalitet og mulighed for at anvende kameraets 360-funktion. Mest af alt skal kameraets sublime redigeringsmuligheder fremhæves. Det er derfor også virkelig et godt kamera til dig, der er særligt kreativt anlagt.

Fordele og ulemper ved Insta360 ONE R Twin Edition

Fordele

 • Modul opbygget
 • God stabilisering
 • Tager billeder i RAW format og video i 100 mbps
 • 4K billedopløsning
 • God medfølgende app
 • Samme dimensioner som GoPro betyder, at tilbehør passer begge mærker

Ulemper

 • Højere prisklasse
 • Lille LCD skærm
 • Glasset på 360 graders objektiv er lidt skrøbeligt
Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Niceboy VEGA x STAR Actioncamera - Et solidt actionkamera til billige penge

Leder du efter et kamera af høj kvalitet, men uden at bruge en formue? Så er det Niceboy VEGA x Star kameraet du leder efter. Kameraet kan optage video i 4K i helt op til 100 minutter før det skal oplades, og så får du blandt andet et vandtæt etui med i købet.

Niceboy VEGA x STAR Actioncamera
Bedst til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Niceboy VEGA x STAR Actioncamera:

Powerbanken.dk
På lager
849 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 4K Opløsning
 • X-steady som giver stabile optagelser
 • Mange exposure indstillinger

Analyse og anmeldelse af Niceboy VEGA x STAR actioncamera

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 47 g
 • Dimensioner: 59 x 41,4 x 30,9 mm
 • Indbygget mikrofon: Ja
 • Video opløsning: 4K 30 fps, 2700p 30 fps, 1080p 60/30 fps, 720p 120/60 fps
 • Vandsikker: Ja, ned til 30 meter i etui

4K opløsning

Actionkameraet fra Niceboy har opløsningerne 720p, 1080p, 2700p og til sidst 4000p. Det betyder at du kan skyde med mange forskellige slags pixel. Derudover kan kameraet optage video i 4K med 30 fps, frames per second. Det skaber en blød overgang mellem de forskellige frames. Såfremt du ønsker højere fps, så kan du bare nedjustere antallet af pixels. Ved 720p får du 120/60 fps.

X-steady

Du er typisk på farten, når du anvender et actionkamera. Derfor er det utrolig vigtigt, at optagelserne ikke bliver slørrede eller ugenkendelige ved for mange rystelser. Niceboy har løsningen på dette med deres X-steadt funktion på kameraet. Denne funktion sikrer, at du altid vil få en stabil optagelse, selvom du er i bevægelse.

Vandtæt

Ønsker du at dykke eller tage optagelser under vandet, så kan du også det med actionkameraet fra Niceboy. Det eneste det kræver er, at du bruger den medfølgende vandtætte etui. Med etuiet kan du optage kvalitetsfilm helt ned til 30 meter under vandoverfladen. Derfor er det både brugbart hvis du skal dykke, eller bare skal snorkle efter koraller.

Mere om Niceboy VEGA x STAR Actioncamera

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 47 g
 • Dimensioner: 59 x 41,4 x 30,9 mm
 • Indbygget mikrofon: Ja
 • Video opløsning: 4K 30 fps, 2700p 30 fps, 1080p 60/30 fps, 720p 120/60 fps
 • Vandsikker: Ja, ned til 30 meter i etui

Bedste 10's vurdering

Niceboy VEGA x STAR actionkameraet er et prisbilligt kamera med mange gode og anvendelige funktioner. Du får høj billedeopløsning, flere skærme, vandsikkerhed og et stabiliseringsværktøj med i prisen. Så hvis du skal på ferie eller bare generelt er meget aktiv, så er det her bestemt et kamera for dig

Fordele og ulemper ved Niceboy VEGA x STAR Actioncamera

Fordele

 • 4K Opløsning
 • Batteritid i 100 minutter ved 4K optagelse
 • Har X-steady, som skaber stabile optagelser når du bevæger dig
 • Har både skærm foran og bagved

Ulemper

 • Har ikke ligeså mange FPS som andre actionkameraer
Bedste letvægts model test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

GoPro HERO8 - letvægts kamera med god videokvalitet

 • God testanmeldelse på Rthings.com
 • God anmeldelse i test på T3.com
 • 4,7/5 stjerner på Amazon
 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping

Med det nye Hero8 har GoPro gentænkt de tidligere GoPro-designs. Derfor har de fjernet den ramme, som tidligere var nødvendig for, at du kunne montere kameraet.

GoPro HERO8
Bedste letvægts model

Dagens bedste priser og tilbud på GoPro HERO8:

 • 4K videoer, 12 MP billeder
 • God video stabilisering
 • Vandtæt til 10 meter

Mere om GoPro HERO8

SPECIFIKATIONER

 • Lineært perspektiv i 4K 50/60 fps
 • Kan monteres uden ekstra hus
 • TimeWarp 2.0, der kører hurtige timelapse-videoer mere jævnt

I stedet har Hero8 fået indbygget sine monteringsfingre i selve kameraet. Onlinemagasinet Cnet.com har testet kameraet og placerer det på en tredjeplads ud af fem actionkameraer. De fremhæver ændringen med monteringsfingrene som en af kameraets vigtigste fordele. Ændringen betyder, at du nemt kan skifte både batterier og kort og oplade kameraet – også selvom kameraet allerede er monteret. Til trods for ændringen er kameraet stadig vandtæt ned til 10 meter.

Derudover har GoPro også flyttet både batteriet og micro SD-kortsporet. De er nu på højre side med en USB-C-port, hvilket gør dem nemmere at tilgå. GoPro har også fjernet det aftagelige linsedæksel og lavet objektivet af Gorilla Glass. Det er dobbelt så slagfast som glasset på de tidligere Hero-modeller. Den ændring har også gjort selve kameraet lidt slankere.

Derfor kan du også sagtens have Hero8 med i din lomme. Med Hero8 får du også en utrolig god elektronisk billedstabilisering. De har opgraderet deres HyperSmooth. Uanset hvad der måtte skabe vibrerende eller skurrende kamerabevægelser, kan du gøre det næsten usynligt. I test tog Cnet.com kameraet med på en løbetur, hvor rystelserne næsten ikke var synligt på videoen. Kun et par lejlighedsvise hop forstyrrede billedet. Til trods for at billedstabiliseringen er elektronisk, får du stadig en sublim videokvalitet.

GoPro har opgraderet deres TimeWarp. Det er GoPros svar på en time-lapse-tilstand. Kameraet er i stand til automatisk at justere hastigheden baseret på landskabet, bevægelsen og belysningen. Du har også mulighed for at trykke på skærmen og bremse til realtid. Klippene er lydløse i hele processen, men hvis du nogensinde har ønsket dig evnen til at kunne stoppe en video, har du nu muligheden.

Med Hero8 er det rette valg til dig, som gerne vil have et kamera, der er let at montere og anvende. Det leverer en rigtig god billed- og videokvalitet, og er lige til at have med. Kameraets særlige egenskaber er time-lapse-funktionen, den elektroniske billedstabilisering, og at det kan optage i 4K 50/60 fps.

Fordele og ulemper ved GoPro HERO8

Fordele

 • Lav vægt
 • 12 MP sensor
 • Tilslutning via WiFi og bluetooth
 • Nem app til redigering
 • Adgang til batteri og hukommelseskort i siden

Ulemper

 • Begrænset batterikapacitet
 • Der kan komme dug indvendigt op linsen i koldt vejr
 • Performer ikke så godt ved svag belysning

DJI Osmo Pocket action kamera test - fantastisk oplevelse og nem at have med i lommen

 • Høj bedømmelse 4.5/5 på techradar.com
 • 4.5/5 stjerner på Amazon
 • Høj bedømmelse 4.5/5 pa digitalcameraworld.com
 • 4.5 stjerner på Google shopping

Det tredje kamera i vores action kamera test-guide er dette lækre DJI Osmo Pocket action kamera. Det er blandt de nyeste modeller af action kameraer fra kinesiske DJI, og den byder på flere dejlige nyheder. Det har også betydet, at dette kamera lynhurtigt blev ét af de allermest populære på markedet.

Dagens bedste priser og tilbud på DJI Osmo Pocket action kamera test:

Mere om DJI Osmo Pocket action kamera test

SPECIFIKATIONER

 • Skærm: 1” LCD
 • Understøtter 32 og 64gb microSD kort (kort medfølger ikke)
 • Opløsning: op til 4k (gemmer i mp4 format)
 • Megapixels: 12 megapixels
 • Indbygget Wi-Fi
 • 2 knapper
 • Digital zoom
 • 0 7G 140 grader A+HD Ultra-Wide linse
 • Kompatibel app tilknyttet, hvor du kan se og administrere videoer over Wi-Fi
 • Batteri levetid: Afhængig af, hvilken opløsning du vælger (1,5 timer ved 1080p30 og 50 minutter ved 1080p60)

Du får en 1” LCD skærm, hvor du kan se, alt det du optager, samtidig med at du optager. Bagskærmen fylder ca. halvdelen af kameraets bagside, så du kan se bedst muligt. Du navigerer rundt i menuen med 2 knapper og kameraets touch-skærm.

Der er desuden tilføjet Gyro Anti Shake teknologi, der sikrer dig en knivskarp video, selvom du på ingen måder står stabilt. Det er således et oplagt kamera at anvende til sportsgrene, hvor rystelser og manglende stabilitet er en naturlig konsekvens, for eksempel mountainbiking og skateboarding.

Der er desuden tilføjet Night Shooting, som sørger for at korrigere farverne og kontrasterne til de omkringliggende omstændigheder. Kameraet har i øvrigt et god vidvinkel objektiv, hvorfor det er fremragende til eksempelvis vlogging eller optagelser i byen og naturen.

Desuden optager dette kamera i absolut højeste kvalitet – nemlig 4K – ligesom det understøtter microSD-kort op til 64gb, så du har rigeligt med plads til at gemme dine vilde oplevelser.

Den kan ligeledes tilsluttes din smartphone, og den er således også nem at styre, hvis du for eksempel går rundt i en storby.

Endelig giver den app dig mulighed for at administrere dine videoklip via WiFi, ligesom du kan se videoerne i app’en med det samme.

Fordele og ulemper ved DJI Osmo Pocket action kamera test

Fordele

 • Kompakt og i lommeformat, så den er nem at tage med
 • Gyro Anti Shake-teknologi sikrer stabile og skarpe videoer
 • Natoptagelsesfunktionen korrigerer farver og kontraster
 • Mulighed for 4K-videooptagelse i høj kvalitet
 • Nem smartphone-forbindelse til problemfri kontrol og styring af videoer

Ulemper

 • Vandtætheden kunne være bedre
 • Relativ kort batteritid
Bedste 360 grader actionkamera test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

GoPro Max action-kamera - Vandtæt GoPro kamera

 • 4.6/5 stjerner på Amazon
 • Høj bedømmelse 5/5 på digitalcameraworld.com
 • Middel bedømmelse 4/5 på techradar.com
 • 4.1/5 stjerner på Google shopping

Dette GoPro Max action-kamera lader dig fange verden i billeder og videoer af høj kvalitet. Kameraet optager videoer i 5,6K opløsning, og det har desuden en høj lydkvalitet.

GoPro Max action-kamera
Bedste 360 grader actionkamera

Dagens bedste priser og tilbud på GoPro Max action-kamera:

 • Fanger verden i høj kvalitet

Mere om GoPro Max action-kamera

SPECIFIKATIONER

 • Tre forskellige fototilstande
 • Foto-timer
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Stereolyd-optagelse, der reducerer vind
 • Touchskærm
 • Vandtæt
 • GPS-sporing, der identificerer lokationen af dine billeder og videoer

Det betyder, at du ved hjælp af kameraet kan genopleve alle dine oplevelser med masser af skønne detaljer. Med kameraet følger et hårdført kabinet, der gør, at kameraet kan modstå at blive behandlet lidt hårdt.

Du kan desuden anvende GoPro Max action-kamera ned til 5 meter under vandet. Det er derfor et rigtig godt kamera for dig, der holder at snorke, surfe eller ro kajak. Ved hjælp af et eksternt kabinet kan kameraet anvendes endnu længere end 5 meter ned under vandet. Du kan forbinde dit kamera til den tilhørende GoPro mobilapp, hvis du vil sørge for automatisk sikkerhedskopiering af dine billeder og videoer.

Appen giver dig desuden mulighed for at konvertere dine billeder til QuickStories samt til at streame dine videoer live. Med kameraet kan du optage i forskellige tilstande, nemlig Hero-stil, vlogs og 360-videoer.

Ved hjælp af digital videostabilisering bliver dine videoer stabile. Dermed undgår du både rystelser og slør, som typisk opstår i forbindelse med, at man filmer med et håndholdt kamera. Kameraet er udstyret med en touchskærm, der giver dig mulighed for at redigere dine billeder og videoer samt ændre på kameraindstillingerne.

Fordele og ulemper ved GoPro Max action-kamera

Fordele

 • Videoer i høj kvalitet med 5,6K-opløsning
 • Vandtæt op til 5 meter
 • Kompatibel med GoPro-mobilappen
 • Digital videostabilisering giver stabile optagelser
 • Intuitiv touchskærm til nem redigering og justering af kameraindstillinger

Ulemper

 • Begrænset batteritid
 • Dyrt actionkamera sammenlignet med andre

Sony RX0 Action kamera test - ekstrem detaljegrad

 • Høj bedømmelse 5/5 på photographyblog.com
 • 4.2/5 stjerner på Amazon
 • 4.2/5 stjerner på Google Shopping

Det sjette kamera i vores action kamera test-guide er en lækker sag fra Sony, som altid forstår at brillere til perfektion. Kameraet har et førsteklasses objektiv med avancerede processor og sensor indenfor billedteknologi.

Dagens bedste priser og tilbud på Sony RX0 Action kamera test:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Mere om Sony RX0 Action kamera test

SPECIFIKATIONER

 • Skærm: 1,5” LCD-skærm
 • Kan filme i super slowmotion
 • Vandtæt hus medfølger – kan holde ned til 10 meters dybde
 • Er modstandsdygtig over for støv, rystelser og kan ikke knuses
 • Megapixels: 15,3 megapixels
 • Mounts medfølger
 • Opløsning: 4k
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Kan styres direkte fra din smartphone
 • Zeiss linse

Detaljegraden er ekstremt omhyggelig, og kameraet har en detaljeringsgrad på 0,1 mm. Det passer rigtigt godt, når kameraet skal anvendes i omgivelser, hvor fleksibilitet er nøgleordet.

Kamerahuset har en ekstra stivhed, som gør det ekstremt holdbart under barske og vanskelige forhold, og kameraet sikrer samtidig, at dine optagelser – de barske forhold til trods – vedbliver at være knivskarpe og stabile.

Det kan således fint bruges både i luften, til vands og til lands. Du kan desuden montere det til både styr, håndled, hjelm og så videre. Opløsningen er på hele 4k, og du kan dermed ikke opnå en højere opløsning. Desuden er kameraet med Zeiss motiv, og kameraets megapixel lyder på hele 15,3. Du får altså knivskarpe billeder i meget høj opløsning – og så er der selvfølgelig både Wi-Fi og bluetooth indbygget, så du kan lege med optagelserne med det samme på din smartphone

Fordele og ulemper ved Sony RX0 Action kamera test

Fordele

 • Enestående præcision i detaljerne
 • Holdbar konstruktion til barske forhold
 • Alsidig brug på land, i vand eller i luften
 • Video i høj kvalitet og fantastiske billeder
 • Praktisk Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelse

Ulemper

 • Begrænset kompatibilitet med andre enheder
 • Høj pris
 • Begrænset batteritid

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber action kamera?

Action kameraer er alle sammen relativt små, har en lav vægt, uden mange indstillingsmuligheder og særdeles modstandsdygtige over for tæsk fra dig og naturen. Derudover kan der dog være store forskelle på, hvad hvert enkelt kamera kan og ikke kan. Derfor kan det også være noget af en udfordring at finde ud af, hvad netop du har behov for, når du skal ud og se på action kamera for første gang. Af samme grund har vi som en del af denne action kamera test-guide forsøgt at besvare så mange af det hyppigst stillede spørgsmål som muligt.

Først og fremmest skal du være bevidst om, hvad du skal bruge kameraet til. Det er helt og aldeles afgørende for at finde det rigtige kamera, at du har styr på, hvilke omstændigheder kameraet skal kastes ud i. Skal du for eksempel på skiferie, skal kameraet kunne tåle meget lave temperaturer i længere tid. Skal du ud og surfe eller dykke, skal kameraet være vandtæt, ligesom det skal kunne tåle det tryk, der kan opstå under vand. Skal du stå på skateboard eller klatre i bjergene, skal du have et kamera, der kan tåle nogle seriøse tæsk. Hvis dine aktiviteter bliver udført derhjemme eller en andet fast plads, så kan det anbefales at få fat i et udendørs overvågningskamera. De har længere batterilevetid og kan blive ladt op 24 timer i døgnet imens den filmer, så du kan få alt på video.

Du kan sagtens regne med, at de fleste action kameraer i denne action kamera test-guide er særdeles hårdføre og derfor ikke nødvendigvis kun er beregnet til ét formål. Men det er ikke alle kameraer i denne action kamera test-guide, som er vandtætte eller kan klare stød og slag, uden at de pakkes i enten housing eller case.

Batteri og hukommelse

Du skal også overveje, hvor meget du kommer til at bruge kameraet af gangen. Filmer du meget, skal du vælge et kamera med en god batteri levetid. Et action kamera er meget lille, og der er således også sparet på pladsen til kameraet. Desuden påvirkes batteriet af meget høje og meget lave temperaturer, ligesom det har en betydning, om du benytter dig af Wi-Fi eller bluetooth. Regn i det hele taget med en gennemsnitlig batteri levetid på mellem 1-3, hvorefter batteriet skal i opladeren. Det er desuden en god idé at have ekstra batterier med, hvis du ikke har adgang til at oplade batterierne løbende.

Husk desuden også at overveje, hvor lang tid der typisk går mellem dine overførsler af filer til computeren. Jo længere tid der går imellem dine overførsler, jo større memory card har du brug for. Du kan eventuelt overveje altid at have et ekstra memorycard med dig, så du ikke risikerer at løbe tør for hukommelse halvvejs igennem vildmarken.

Hvor vigtig er video-funktionen for dig?

Du skal gøre op med dig selv, om du kommer til at bruge video-funktionen, og hvis ja, hvor stor en betydning har den for dig. Nogle optager primært video med deres action kamera, hvorimod andre tager både billeder og videoer. Nogle bruger videoerne i en mere professionel sammenhæng, hvor andre blot skal bruge dem som små minder derhjemme på computeren.

Den højeste opløsning er pt. på 4K, men du er nødt til at gøre op med dig selv, om du på nogen måde har brug for det. Mange mennesker ejer ikke engang en tv- eller computerskærm, der kan trække så høj en opløsning, og så er der jo ingen grund til at betale ekstra for en tårnhøj opløsning. Skal du blot lægge videoer på Instagram, Facebook og Youtube, vil en opløsning på 1080p være mere end rigeligt for dig.

Det er vigtigt at overveje, inden du køber ét af kameraerne fra denne action kamera test-guide, så du ikke bliver skuffet over opløsningen, når du kommer hjem.

Vil du gerne kunne se dine billeder og optagelser hurtigt?

Nogle af kameraerne i denne action kamera test-guide har ikke skærm, og hvis du gerne vil se optagelserne og billederne igennem med det samme, er du nødt til at vælge et kamera med skærm – medmindre du har en computer ved hånden konstant. Det er trods alt tvivlsomt, hvis du er ude på tur.

Andre mennesker foretrækker først at se billeder og videoer, når de er hjemme igen for at bevare de overraskende momenter.

Alle kameraer i denne action kamera test-guide har mulighed for at blive tilsluttet til en computer eller tv via et medfølgende kabel. Enkelte i action kamera testen har desuden adgang til en trådløs overførsel af data fra kameraet til din telefon, computer eller tv.

Dit behov, for at se billeder og video i umiddelbar forlængelse af optagelserne, afgør fuldt ud, hvad du bør købe i den forbindelse.

Betyder designet på action kameraet noget?

De fleste kameraer i denne action kamera test-guide er firkantede, idet de dermed er nemmere at placere i på brystet eller på cyklen. Vil du imidlertid gerne have kameraet til at sidde i et bånd rundt om hovedet eller på cykelhjelmen, vil det cylinderformede kamera muligvis være et bedre valg, da det nemmere kan sidde fast.

Designet bør dog under alle omstændigheder være sekundært for dig, da det allervigtigste er det, du optager, og hvordan du optager det.

Hvilket tilbehør er helt uundværligt for dig?

Der findes utroligt mange ekstra gadgets og sejt tilbehør til kameraerne i denne action kamera test-guide. Særligt GoPro-kameraerne har et større arsenal af seje dimser og ekstraudstyr, som kan gøre din filmoplevelse endnu mere uovertruffen.

Du skal altid have fokus på, hvad du skal bruge kameraet til og så indstille dit behov i overensstemmelse med det – der er ingen grund til at købe et kæmpe udvalg af ekstra gadgets, som du aldrig vil få brugt. Omvendt er det også fedt med lidt ekstra lir til video-oplevelsen.

Andre seje kameraer, der kunne være noget for dig?

Hvis du er en vaskeægte gadget type, vil en DJI drone eventuelt også kunne være noget for dig. Med en drone kan du fotografere fra oven og langt væk fra, og det kan give en helt anden effekt, fordi oplevelsen filmes fra et fuldstændigt objektivt plan foroven. Det kan være sejt, hvis du for eksempel gerne vil filme dig fyre den af på surfbrættet i bølgerne, eller hvis du gerne vil dokumentere den lange vej, du har klatret op af en klippe.

Et action kamera er stadig guld værd i disse situationer, men en drone kan filme det fra en helt anden vinkel, hvor det er muligt for seeren at få et langt bedre helhedsbillede af både afstande, omgivelser og udfordringerne. Du skal dog blot være opmærksom på, at når du bruger en drone, gælder der et specifikt sæt lovregler, som ikke må brydes. Det er blandt andet af hensyn til privatlivets fred, ligesom du heller ikke må filme for tæt på offentlige bygninger, lufthavne og så videre.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

TechRadar.com

TechRadar.com er et onlinemagasin, som skriver både nyheder og anmeldelser inden for teknologi. Alle deres skribenter er selv eksperter inden for området, og samtlige produkter underkastes samme grundige test.
TechRadar tester løbende actionkameraer, hvor de giver dem en karakter, der rangerer fra 0-5 stjerner. SJCAM SJ8 Pro har fået en karakter på 4,5 stjerner, hvor de særligt fremhæver evnen til at optage i 4K/60fps. Dog trækker design og batteriholdbarhed ned.

Testen er foretaget den: 26. april 2019
Du kan se testen her

Tom’s Guide

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at tage de bedste valg inden for teknologiens verden. Et hold af eksperter laver en række forskellige tests, hvor de efterfølgende giver en bedømmelse og skriver en anmeldelse.

Deres ratingsystem består af stjerner, der rangerer fra 1-5. Tom’s Guide har testet DJI Osmo Action, hvor de giver den 4 stjerner. De fremhæver særligt selfie-egenskaberne. Det trækker dog ned, at kameraet ikke kan livestreame til sociale medier. Foruden deres egen praktiske testning af produktet holder de også produktet op imod kameraets konkurrenter.

Testen er foretaget den: 17. september 202.
Du kan se testen her

Cnet.com

Cnet.com er et onlinemagasin, som blandt andet tester teknologiprodukter. De fokuserer på de it- og gadget-interesserede, der holder af den nyeste viden om udviklingen på markedet.
De har derfor også foretaget en test af actionkameraer, hvor de tester både Insta360 ONE R Twin Edition, GoPro Hero8 og DJI Osmo Action. Cnet.com fremhæver fordele og ulemper ved de forskellige produkter, som kan læses længere oppe ved anmeldelserne af de respektive kameraer.

Testen er foretaget den: 22. maj 2021.
Du kan se testen her

FAQ

Hvilket action kamera brand er det bedste?
Der findes flere forskellige brands på markedet, som laver nogle super gode action kameraer. Nogle af de allerbedste inden for branchen er dog blandt andre GoPro, som efterhånden er et meget velkendt brand, når det kommer til action kameraer. Deres kameraer får konstant nogle super gode anmeldelser af forbrugerne.
Hvis du vil vælge et godt action kamera, så bør du først og fremmest kigge på, hvor god videokvaliteten er. Dertil er kameraets størrelse og vægt også en god ting at overveje, da det kan have stor effekt på, hvor gode dine optagelser bliver. Batteriets levetid er ligeledes vigtigt.
Hvad er den bedste opløsning for et action kamera?
Den bedste opløsning, som du kan få hos action kameraer, er 4K. Den gode videokvalitet finder du dog kun hos de absolut bedste modeller, da det er langt fra alle action kameraer, som kan optage i den opløsning. Værd derfor opmærksom på det, inden du køber dit kamera.
Er det pengene værd at købe et action kamera?
Ja, det kan sagtens være pengene værd at købe et action kamera. Hvis du skal på en aktiv ferie, eller bare elsker at opleve udfordrende og ekstreme aktiviteter generelt, så kan et action kamera være en super god investering, som tillader dig at genopleve din vildeste minder.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

DJI Osmo Action

X’trem Actionkamera - innovativt actionkamera (4k)

Denver ACT-5040W action kamera test - den gode til prisen

GoPro Hero 7 Black edition - action kamera

CamLink Full HD Action kamera test - ull HD i letvægterklassen

Sony FDR-X3000R action kamera test - bedst i test

Rollei Action kamera test

Denver 5030W Action kamera test - alt du har brug for til husbehov

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme