Action kamera test – de bedste af de bedste

Sidst opdateret: 20. august 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Indholdsfortegnelse

Danskerne rejser mere og mere, ligesom de dyrker ekstremsport og vilde og mindre vilde sportsgrene i større og større omfang. Tidligere har det været helt umuligt at forevige de ellers stærkt minderige oplevelser, da almindelige kameraer ganske enkelt ikke kan holde til mosten. De vilde sportsgrene omfatter alt fra udspring af fly, bungy jump, skiferier og skateboarding til river rafting, kitesurfing og dykning – og alt det andet midt imellem. Det er ganske svært at forvente, at et helt almindeligt kamera skulle kunne holde til den slags.

Men det er der råd for med et action kamera. Det er nemlig særligt udviklet til at kunne forevige dine mere ekstreme sportsminder, og det kan tåle nogle knubs og slag. Desuden er de typisk udviklede i en størrelse, hvor det hverken er tungt eller besværligt at have dem med på tur. Ofte kan du fastspænde dem på hovedet, på cyklen, eller hvor det nu er mest praktisk for dig.

Du behøver derfor ikke tænke på, om du kommer til at hænge med hovedet ned af, om du har en høj fart, eller om du er i et terræn, som får dig til at bevæge dig heftigt. Desuden findes kameraet som et vandtæt action kamera, så du skal heller ikke tænke på, om det kommer under vand. Action kameraet er nemlig lavet til netop disse ekstreme former for sport.

De fleste har hørt om GoPro action kameraet, men det er bestemt ikke den eneste producent. Således har blandt andet Sony, Garmin og Denver også lavet nogle fantastiske action kameraer, som er værd at tjekke ud, når du er på udkig. Der findes efterhånden rigtigt mange udgaver af det populære action kamera, og vi har derfor lavet denne test-guide, så det er nemt og overskueligt for dig at vælge det rigtige til dit behov. Anmeldelserne i denne test-guide er baseret på en række internationale action kamera tests.

Du har ligeledes rigtigt gode muligheder for at finde et billig action kamera på tilbud – særligt hvis du har tålmodighed og tid til at undersøge markedet grundigt igennem.

GoPro Hero 9 – Black Edition – Bedste actionkamera på markedet (2021)

 • Vuderet bedst i test iblandt action kameraer

gopro-hero-9-black-action-kamera

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

GoPro Hero 9 Black Edition er en velkendt klassiker, der har fået en gedigen opgradering. Med 240 frame rates i sekundet, der giver 8x slow motion, en ekstremt kraftig processor og sublime billedkvalitet, er GoPro Hero 9 Black ét af de kraftigste og mest avancerede actionkameraer på markedet. 

Med GoPro Hero 9 Black får du et kamera med en opløsning på helt op til 5k og 20 MP, hvilket sikrer et knivskarpt billede i selv de vanskeligste forhold. Den nye HyperSmooth 3.0 er den mest avancerede stabilisator på noget kamera, så ingen optagelser bliver uskarpe. Du får derfor et modstandsdygtigt kamera, som afviser både vand, støv og rystelser. 

Video- og billedkvaliteten er dermed helt i top, og det samme gælder mikrofon og lydkvaliteten på GoPro Hero 9. Du kan desuden redigere billeder og videoer direkte på touch-skærmen og fange op til 30 sekunders ekstra film inden du trykker på optageknappen. På den måde går du aldrig glip af et unikt øjeblik. 

Kameraet kan stemmestyres og har en 2” touch-skærm på bagsiden samt en 1” LCD-skærm med live-billede på forsiden. Der medfølger en lang række mounts, så du kan anvende kameraet til forskellige aktiviteter. GoPro har samlet alle sine lækre features i ét kamera, og det betyder, at du får samtlige fordele fra GoPro med i denne model. 

GoPro Hero 9 Black giver dig de bedste betingelser for at fange og nyde de unikke øjeblikke igen og igen.

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: 2” LCD-touchskærm på bagsiden
 • LCD-skærm med 1080p livebillede på forsiden
 • Stemmestyring
 • Vandtæt ned til 10 meters dybde – uden hus
 • Hypersmooth 3.0 – sikrer et stabilt billede imod alle rystelser
 • Støvafvisende
 • Megapixels: 20
 • Opløsning: 5k
 • HindSight der sikre op til 30 sekunders ekstra optagelse før du trykker på knappen
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Kan styres direkte fra din smartphone
 • Understøtter SD kort på op til 64gb
 • Kompatibel app (Ez iCam)
 • 8x Slo-Mo
 • Mulighed for at redigere i optagelserne direkte på skærmen
 • Passer også til mounts fra tidligere modeller

Insta360 ONE R Twin Edition – Bedste all-round actionkamera

Insta360 ONE R Twin Edition

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Onlinemagasinet Cnet.com har testet actionkameraer, hvor de gav Insta360 One R en andenplads ud af fem produkter. De fremhæver Insta360 One R for en stor alsidighed. Derfor nævner de også, at kameraet er til dig, der vil have alt i ét kamera. Det er et kamera, der giver dig mulighed for flere forskellige funktioner og optagemuligheder. 

Modulindstillingerne på kameraet inkluderer et 4K-vidvinkel kamera, der giver dig 4K-optagelser. Du får også et 360-graders kamera med dobbelt linse og et Leica-konstrueret kamera med en 1-tommer sensor. Det giver dig den bedst mulige billedkvalitet – også når lysforholdene er imod dig. 

Med actionkameraet får du mulighed for at udfolde din kreativitet med kameraets væld af unikke indstillinger. Skulle du alligevel løbe tør for idéer, er der hjælp at hente i virksomhedens mobil-app. Den har superintelligente redigeringsfunktioner, der gør det nemt for dig at oprette klip, som senere kan deles. Hvis du ønsker at redigere dine optagelser, er der rig mulighed for dette med kameraets FlowState-billedstabilisering. 

Med kameraets WiFi kan du også livestreame med 360-kameraet. Der medfølger et dykkerhus og en selfiestick. Når du anvender 360-funktionen på kameraet, forsvinder selfiesticken fuldstændig af syne. Det giver dig en langt bedre oplevelse, hvor selfiesticken ikke dominerer billedet. 

Insta360 One R vs. markedet:

Insta360 One R Twin Edition er det rette valg til dig, der ønsker et kamera med en stor alsidighed. Du får en fantastisk billedkvalitet og mulighed for at anvende kameraets 360-funktion. Mest af alt skal kameraets sublime redigeringsmuligheder fremhæves. Det er derfor også virkelig et godt kamera til dig, der er særligt kreativt anlagt. 

Udvalgte specifikationer:

 • Letanvendelig modulærsystem 
 • Er praktisk talt to kameraer i ét
 • Fantastisk billedkvalitet
 • Ved anvendelse af app kan der foretages 360 graders videoredigering

Ulemper:

 • Billedstabilitet matcher desværre ikke GoPro Hero8
 • Virker ikke til at være vandtæt

GoPro HERO8 – Bedste kamera til hverdagsbrug

GoPro HERO8 Black

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.599,00 DKK

Med det nye Hero8 har GoPro gentænkt de tidligere GoPro-designs. Derfor har de fjernet den ramme, som tidligere var nødvendig for, at du kunne montere kameraet. I stedet har Hero8 fået indbygget sine monteringsfingre i selve kameraet.

Onlinemagasinet Cnet.com har testet kameraet og placerer det på en tredjeplads ud af fem actionkameraer. De fremhæver ændringen med monteringsfingrene som en af kameraets vigtigste fordele. 

Ændringen betyder, at du nemt kan skifte både batterier og kort og oplade kameraet – også selvom kameraet allerede er monteret. Til trods for ændringen er kameraet stadig vandtæt ned til 10 meter. Derudover har GoPro også flyttet både batteriet og microSD-kortsporet. De er nu på højre side med en USB-C-port, hvilket gør dem nemmere at tilgå.

GoPro har også fjernet det aftagelige linsedæksel og lavet objektivet af Gorilla Glass. Det er dobbelt så slagfast som glasset på de tidligere Hero-modeller. Den ændring har også gjort selve kameraet lidt slankere. Derfor kan du også sagtens have Hero8 med i din lomme. 

Med Hero8 får du også en utrolig god elektronisk billedstabilisering. De har opgraderet deres HyperSmooth. Uanset hvad der måtte skabe vibrerende eller skurrende kamerabevægelser, kan du gøre det næsten usynligt.

I test tog Cnet.com kameraet med på en løbetur, hvor rystelserne næsten ikke var synligt på videoen. Kun et par lejlighedsvise hop forstyrrede billedet. Til trods for at billedstabiliseringen er elektronisk, får du stadig en sublim videokvalitet.

GoPro har opgraderet deres TimeWarp. Det er GoPros svar på en time-lapse-tilstand. Kameraet er i stand til automatisk at justere hastigheden baseret på landskabet, bevægelsen og belysningen. Du har også mulighed for at trykke på skærmen og bremse til realtid. Klippene er lydløse i hele processen, men hvis du nogensinde har ønsket dig evnen til at kunne stoppe en video, har du nu muligheden.

Hero8 vs. markedet:

Med Hero8 er det rette valg til dig, som gerne vil have et kamera, der er let at montere og anvende. Det leverer en rigtig god billed- og videokvalitet, og er lige til at have med. Kameraets særlige egenskaber er time-lapse-funktionen, den elektroniske billedstabilisering, og at det kan optage i 4K 50/60 fps. 

Udvalgte specifikationer:

 • Lineært perspektiv i 4K 50/60 fps
 • TimeWarp 2.0, der kører hurtige timelapse-videoer mere jævnt
 • Kan monteres uden ekstra hus

Ulemper:

 • Begrænset batterikapacitet

DJI Osmo Action – Bedste selfie-kamera

DJI Osmo Action

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Onlinemagasinet Tom’s Guide har testet DJI Osmo Action og givet den 4 stjerner ud af 5 mulige. De fremhæver, at en særlig egenskab ved Osmo Action er kameraets 1.4” farveskærm foran. Den gør det nemmere for dig at få dig selv med på billedet, hvis du er selfie-typen.

Osmo Action har også en Quick Selection-knap på venstre side. Knappen giver dig mulighed for at skifte mellem forskellige optagetilstande. Derudover kan du indstille, hvilke tilstande der skal vises i menuen. På den måde kan du nemt og hurtigt tilgå dine favorit-tilstande. 

Du har mulighed for at skrue frontlinsedækslet af Osmo Action og i stedet fastgøre et andet filter. Kameraet leveres nemlig med både en neutral densitet, polarisator samt undervandsfiltre. Alle filtrene er skruemonterede og derfor også nemmere at bytte ud. Kameraet er både stødsikkert, støvtæt og vandtæt ned til 11 meter under overfladen. Hvis du anvender et hus, kan du endda bruge kameraet helt ned til 60 meter under vandet.

Onlinemagasinet Cnet.com har også testet Osmo Action, hvor de giver den en fjerdeplads ud af fem mulige pladser. De fremhæver, ligesom Tom’s Guide, også Quick Selection-funktionen. Muligheden for at anvende stemmekontrol på kameraet bliver også rost, så du nemmere kan skifte mellem funktionerne. Cnet.com fremhæver også kameraets store display på 2.25”, som adskiller den fra mange af konkurrenterne. Kameraets digitale stabilisering, som hedder RockSteady. Det giver dig en sublim billed- og videokvalitet.

DJI Osmo Actions vs. markedet:

Osmo Action er det rette kamera til dig, der primært anvender kameraet i selfie-tilstand. Kameraet er klart sine konkurrenter overlegen med sit frontkamera. Derudover kan kameraet også styres via stemmekontrol, hvilket gør det endnu nemmere at håndtere. Kameraet giver dig også en god billedkvalitet, og kameraets særdeles gode digitale stabilisering skal også fremhæves. 

Udvalgte specifikationer:

 • God billedkvalitet
 • Ekstra ”selfieskærm” foran
 • Rigtig god digital stabilisering
 • Kan optage langsomme film direkte på kameraet
 • Vandtæt
 • Med en god lyd
 • Brugervenlig med en indbygget touch-skærm

Ulemper:

 • Ingen GPS eller sensordata 
 • Inddrager kanterne meget, når RockSteady-funktionen er aktiveret
 • Bevægelsesstabilisering virker ikke sammen med HD
 • Ikke muligt at livestreame til sociale medier

DJI Osmo Pocket action kamera test – fantastisk oplevelse og nem at have med i lommen

dji-osmo-pocket-action-kamera

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

DJI Osmo Pocket action kamera test

Det tredje kamera i vores action kamera test-guide er dette lækre DJI Osmo Pocket action kamera. Det er blandt de nyeste modeller af action kameraer fra kinesiske DJI, og den byder på flere dejlige nyheder. Det har også betydet, at dette kamera lynhurtigt blev ét af de allermest populære på markedet.

Du får en 1” LCD skærm, hvor du kan se, alt det du optager, samtidig med at du optager. Bagskærmen fylder ca. halvdelen af kameraets bagside, så du kan se bedst muligt. Du navigerer rundt i menuen med 2 knapper og kameraets touch-skærm.

Der er desuden tilføjet Gyro Anti Shake teknologi, der sikrer dig en knivskarp video, selvom du på ingen måder står stabilt. Det er således et oplagt kamera at anvende til sportsgrene, hvor rystelser og manglende stabilitet er en naturlig konsekvens, for eksempel mountainbiking og skateboarding.

Der er desuden tilføjet Night Shooting, som sørger for at korrigere farverne og kontrasterne til de omkringliggende omstændigheder. Kameraet har i øvrigt et god vidvinkel objektiv, hvorfor det er fremragende til eksempelvis vlogging eller optagelser i byen og naturen.

Desuden optager dette kamera i absolut højeste kvalitet – nemlig 4K – ligesom det understøtter microSD-kort op til 64gb, så du har rigeligt med plads til at gemme dine vilde oplevelser.

Den kan ligeledes tilsluttes din smartphone, og den er således også nem at styre, hvis du for eksempel går rundt i en storby.

Endelig giver den app dig mulighed for at administrere dine videoklip via WiFi, ligesom du kan se videoerne i app’en med det samme.

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: 1” LCD
 • Understøtter 32 og 64gb microSD kort (kort medfølger ikke)
 • Opløsning: op til 4k (gemmer i mp4 format)
 • Megapixels: 12 megapixels
 • Indbygget Wi-Fi
 • 2 knapper
 • Digital zoom
 • Batteri levetid: Afhængig af, hvilken opløsning du vælger (1,5 timer ved 1080p30 og 50 minutter ved 1080p60)
 • Kompatibel app tilknyttet, hvor du kan se og administrere videoer over Wi-Fi
 • 0 7G 140 grader A+HD Ultra-Wide linse

GoPro Max action-kamera – Bedste 360 grader actionkamera

 • Fanger verden i høj kvalitet

action-kamera-test de bedste af de bedste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Dette GoPro Max action-kamera lader dig fange verden i billeder og videoer af høj kvalitet. Kameraet optager videoer i 5,6K opløsning, og det har desuden en høj lydkvalitet. Det betyder, at du ved hjælp af kameraet kan genopleve alle dine oplevelser med masser af skønne detaljer.

Med kameraet følger et hårdført kabinet, der gør, at kameraet kan modstå at blive behandlet lidt hårdt. Du kan desuden anvende GoPro Max action-kamera ned til 5 meter under vandet. Det er derfor et rigtig godt kamera for dig, der holder at snorke, surfe eller ro kajak. Ved hjælp af et eksternt kabinet kan kameraet anvendes

endnu længere end 5 meter ned under vandet.

Du kan forbinde dit kamera til den tilhørende GoPro mobilapp, hvis du vil sørge for automatisk sikkerhedskopiering af dine billeder og videoer. Appen giver dig desuden mulighed for at konvertere dine billeder til QuickStories samt til at streame dine videoer live.

Med kameraet kan du optage i forskellige tilstande, nemlig Hero-stil, vlogs og 360-videoer. Ved hjælp af digital videostabilisering bliver dine videoer stabile. Dermed undgår du både rystelser og slør, som typisk opstår i forbindelse med, at man filmer med et håndholdt kamera.

Kameraet er udstyret med en touchskærm, der giver dig mulighed for at redigere dine billeder og videoer samt ændre på kameraindstillingerne.

Udvalgte specifikationer:

 • Tre forskellige fototilstande
 • Foto-timer
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Stereolyd-optagelse, der reducerer vind
 • GPS-sporing, der identificerer lokationen af dine billeder og videoer
 • Touchskærm 
 • Vandtæt

GoPro Hero 7 Black edition – action kamera – Bedste actionkamera på markedet

gopro-hero7

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.090,00 DKK

Om GoPro Hero7 Action kamera test

Det ottende kamera i vores action kamera test-guide er en ganske velkendt klassiker, og det er tilmed også ét af de kraftigste og mest avancerede action kameraer på markedet til dato. Den har 2x hurtigere video frames rates, en ekstremt kraftig processor og en virkelig god billedkvalitet. Opløsningen kan komme helt op til 4k, hvilket sikrer dig et knivskarpt billede, der også kan bruges professionelt.

Der medfølger en lang række mounts, så du kan anvendes kameraet til de forskellige aktiviteter, du måtte ønske. GoPro har samlet alle sine mange lækre features i ét kamera, og det betyder, at du får samtlige fordele fra GoPro, hvis du køber dette kamera.

Således er kameraet vandtæt, stemmestyret, stødafvisende, stabilisering af billede og 2” touch-skærm på bagsiden. Du skal ikke til at fumle rundt med et vandafvisende case, da kameraet er vandtæt på forhånd. Således kan du altså sagtens springe i vandet med dit GoPro, selvom I egentlig blot skulle på mountainbike-tur.

Således skal du heller ikke tilkøbe en masse forskellige ting, da alt er inkluderet i købet. Både video- og billedkvalitet er i top, og det samme er lydkvaliteten. Du kan desuden redigere i billederne og videoerne direkte på touch skærmen.

Som nævnt er dette kamera stemmestyret, og det må siges at være én af de allermest seje features – og en feature der sjældent er set. GoPro forstår således 7 forskellige sprog, og i stedet for at klikke og taste, kan du blot bede kameraet gøre det, du har brug for. Det betyder, at du kan blive i øjeblikket og nyde det i stedet for at skulle fumle med dit kamera.

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: 2” LCD-skærm
 • Stemmestyret
 • Vandtæt ned til 10 meters dybde – uden hus
 • Er modstandsdygtig over for støv, rystelser og kan ikke knuses
 • Megapixels: 12 megapixels
 • Mounts medfølger
 • Opløsning: 4k
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Kan styres direkte fra din smartphone
 • Understøtter SD kort på op til 64gb
 • Kompatibel app (Ez iCam)
 • Touchskærm
 • Mulighed for at redigere i optagelserne direkte på skærmen
 • Passer også til tidligere udgavers mounts

X’trem Actionkamera – innovativt actionkamera (4k)

X’trem Actionkamera

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

De tre største fordele: 

 • Film i 4k kvalitet og få de skarpeste billeder og videoer
 • Kom hurtigt i gang med en simpel opsætning
 • Tag det med dig overalt – det vejer blot 566 gram

Om X’trem Actionkamera

Vil du gerne dokumentere alle dine fede oplevelser? Så kan du gøre det med dette actionkamera fra X’trem.
Kameraet vejer under 600 gram, og så er det vandtæt. Derved kan du tage kameraet med dig overalt – ligegyldigt om du skal bestige bjerge eller snorkle.
Kameraet har en kameravide på 170 grader, som sikrer, at du får hele det smukke landskab med. Herudover filmer det i 4k kvalitet, så du kan være helt sikker på at skyde nogle lækre billeder, som du kan vise til venner og familie.
I actionkameraet indsætter du det medfølgende Micro SD-kort, og så kan du let overføre optagelserne til din computer eller mobil, så du altid har adgang til dem.
Det perfekte actionkamera til dig, der vil have en god pris, men som stadig vil filme i høj kvalitet.

Specifikationer

 • Skærmstørrelse: 2”
 • Kamera: 8 Megapixels
 • Indbygget mikrofon: Ja
 • Indbygget højtaler: Ja
 • Vandtæt: Ned til 30 meter
 • Vægt: 566 gram
 • Størrelse: 59,27 x 41,13 x 29,28 millimeter

CamLink Full HD Action kamera test – Full HD i letvægterklassen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om CamLink Full HD Action kamera test

Det femte kamera i vores action kamera test-guide er en rigtig letvægter, der kan sættes på et både styr, hjelm, håndled og diverse andre steder ved hjælp af de medfølgende mounts. Det er så let, at du knapt vil bemærke, at det er der, og samtidig optager kameraet i Full HD. Der er indbygget Wi-Fi-forbindelse, så du kan styre kameraet direkte fra din smartphone eller tablet.

Der er desuden en 2” skærm med indbygget mikrofon, og kabinettet er robust, så du netop kan bruge det til de allervildeste oplevelser, du har. Via Wi-Fi forbindelsen kan du dele videoer og optagelser med din smartphone med det samme, så du ikke skal vente på at forbinde via kabler.

Kamerahuset er desuden vandtæt helt ned til 30 meters dybde. Kameraet har 12 megapixels og med sin 120 graders vidvinkel linse er du sikker på at få alt med – i knivskarp kvalitet

Kameraet understøtter SD kort op til 32gb og har en opløsning på 1080p.

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: 2” TFT LCD-skærm
 • Indbygget mikrofon
 • Vandtæt hus medfølger – kan holde ned til 30 meters dybde
 • Understøtter SD kort op til 32gb (medfølger ikke)
 • Megapixels: 12 megapixels
 • Mounts medfølger
 • Vægt: 635 g
 • Opløsning: 1080p
 • Indbygget Wi-Fi
 • Kan styres direkte fra din smartphone
 • 120 graders vidvinkel linse
 • 2 års garanti og udskiftningsaftale

Sony RX0 Action kamera test – ekstrem detaljegrad

i samarbejde med PriceRunner

 

Om Sony RX0 Action kamera test

Det sjette kamera i vores action kamera test-guide er en lækker sag fra Sony, som altid forstår at brillere til perfektion. Kameraet har et førsteklasses objektiv med avancerede processor og sensor indenfor billedteknologi. Detaljegraden er ekstremt omhyggelig, og kameraet har en detaljeringsgrad på 0,1 mm. Det passer rigtigt godt, når kameraet skal anvendes i omgivelser, hvor fleksibilitet er nøgleordet.

Kamerahuset har en ekstra stivhed, som gør det ekstremt holdbart under barske og vanskelige forhold, og kameraet sikrer samtidig, at dine optagelser – de barske forhold til trods – vedbliver at være knivskarpe og stabile.

Det kan således fint bruges både i luften, til vands og til lands. Du kan desuden montere det til både styr, håndled, hjelm og så videre. Opløsningen er på hele 4k, og du kan dermed ikke opnå en højere opløsning. Desuden er kameraet med Zeiss motiv, og kameraets megapixel lyder på hele 15,3. Du får altså knivskarpe billeder i meget høj opløsning – og så er der selvfølgelig både Wi-Fi og bluetooth indbygget, så du kan lege med optagelserne med det samme på din smartphone

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: 1,5” LCD-skærm
 • Kan filme i super slowmotion
 • Vandtæt hus medfølger – kan holde ned til 10 meters dybde
 • Er modstandsdygtig over for støv, rystelser og kan ikke knuses
 • Megapixels: 15,3 megapixels
 • Mounts medfølger
 • Opløsning: 4k
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Kan styres direkte fra din smartphone
 • Zeiss linse

Denver 5030W Action kamera test – alt du har brug for til husbehov

i samarbejde med PriceRunner

 

Om Denver 5030W Action kamera test

Det syvende kamera i vores action kamera test-guide er en fin lille og lækker sag, der fylder minimalt, men giver dig præcis det, du har brug for. Med 12 megapixels og en opløsning på 1080p leverer den fantastisk billedkvalitet til privat brug – det vil sige, at dette kamera er helt oplagt til de videoer, du gerne vil bruge til Youtube, Instagram og Facebook, ligesom det er et fint kamera, til når du skal vise familie og venner optagelser fra din skiferie eller din dykkertur.

Kameraet har en 2” skærm samt indbygget Wi-Fi og mikrofon. Den understøtter SD kort op til 32gb, og så er den kompatibel med en app, hvor du kan administrere og lege med dine optagelser.

Kameraet er vandtæt helt ned til 55 meter, hvis det puttes i en særligt vandtæt case (der følger med), og der medfølger diverse mounts, så du kan sætte kameraet fast på hjelm, styr og så videre. Du kan desuden betjene kameraet via en fjernbetjening.

Udstyret med en skærm, der fylder det meste af bagsiden af kameraet, foregår styringen i menuen nemt og enkelt. Dette er et rigtigt godt begynder action kamera, da det indeholder alle de nødvendige funktioner, er særdeles modstandsdygtigt over for diverse slag, stød, vand og så videre, ligesom prisen ligger i den lave ende.

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: 2” skærm
 • Indbygget mikrofon
 • Vandtæt hus medfølger – kan holde ned til 55 meters dybde
 • Understøtter SD kort op til 32gb (medfølger ikke)
 • Megapixels: 12 megapixels
 • Mounts medfølger
 • Opløsning: 1080p
 • Indbygget Wi-Fi
 • Kan styres direkte fra din smartphone

Denver ACT-5040W action kamera test – den gode til prisen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Denver ACT-5040W Action kamera test

Det niende kamera i vores action kamera test-guide er også et godt bud på dit næste action kamera – hvor prisen også ligger i den lave ende. Den er vandtæt ned til 30 meter, hvis du anvender det medfølgende vandtætte hus.

Opløsningen ligger på 1080p og megapixels på 8. Det betyder, at dette kamera er rigtigt godt til film og fotos, du gerne vil bruge på dit tv, computer og telefon, ligesom opløsningen er super god til Youtube, Facebook og Instagram.

Kameraet understøtter SD kort op til 32gb, og du kan administrere dine optagelser på app’en Denver Action Cam.

Du får desuden adskillige mounts inkluderet, så du kan holde kameraet på cykelstyret, hjelmen, ned på surfbrættet eller på ryggen af din hund. Kun fantasien sætter grænser, og netop dette kamera er super godt til nybegynderen, der gerne vil teste, om action kameraet kunne være interessant at lege med på de vilde oplevelsesture.

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: LCD-skærm
 • Vandtæt hus medfølger – kan bruges ned til 30 meter under vand
 • Megapixels: 8 megapixels
 • Mounts medfølger
 • Opløsning: 1080p
 • Understøtter SD kort på op til 32gb
 • Kompatibel app (Denver Action Cam)
 • Objektiv: 5.0 CMOS Sensor 120 grader

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 


Sony FDR-X3000R action kamera test – bedst i test

 

Sony FDR-X3000R action kamera test

Det næste kamera i vores action kamera test-guide er dette fine, hvide action kamera fra Sony: Med det indbyggede SteadyShot er der markant færre kamerarystelser og dermed et knivskarpt billede. Kameraet er robust og kan derfor snildt klare sig igennem mere krævende forhold og samtidig bevare den høje kvalitetsoptagelse.

Hele 4k ligger den tårnhøje opløsning på, og du kan både styre kameraet i hånden eller styre det via en fjernbetjening, du kan bære på håndleddet eller via et fingergreb. Du kan desuden også tænde og slukke kameraet via din smartphone, så du hele tiden sørger for at spare på batteriet.

Dette kamera har desuden sin egen app, hvor du kan skabe timelapsefilm i Full HD. Det vil sige, at du via timelapsefunktionen på kameraet kan optage en række stillbilleder af et motiv i 4k igennem en nærmere angivet tidsperiode og herefter skabe din helt egen timelapsefilm i app’en bagefter.

Kamerahuset er stænk- og kuldesikkert, men der medfølger et undervandshus, som både er stød- og støvsikkert, ligesom det er vandtæt helt ned til forbløffende 60 meters dybde-

Udvalgte specifikationer

 • Skærm er ikke bygget ind i kameraet og kan flyttes rundt
 • Vandtæt samt støv- og stødsikkert hus medfølger – kan holde ned til 60 meters dybde
 • Kan holde til temperaturer mellem -10 grader og op til 40 grader.
 • SteadyShot sikrer stabile billeder
 • Kamerastativ medfølger
 • Opløsning: op til 4k
 • Mulighed for at lave timelapsefilm i 4k
 • Indbygget Wi-Fi
 • Fjernstyring er muligt – fjernbetjening medfølger
 • Kompatibel app tilknyttet (Action Cam-app’en)
 • Zeiss linse

Rollei Action kamera test

 

Om Rollei Action kamera test

Det fjerde kamera i vores action kamera test-guide er denne prisvenlige sag fra Rollei. Den lave pris til trods er den et super godt bud på et action kamera til diverse ekstreme sportsgrene og vilde naturoplevelser.

Kameraet er vandtæt og kan holde helt ned til 40 meters dybde, og er dermed rigtigt god til både vandsport, såsom kitesurfing og svømning, men i mindst lige så høj grad til undervandsjagt og dykning. Du kan desuden tilkøbe diverse mounts, så du kan sætte kameraet fast på hjelm, styr, skistav og lignende.

Kameraets opløsning er på 720p, hvilket egner sig perfekt til Youtube, Instagram og Facebook. Det har op til 5 megapixels og en variable stillbillede opløsning. Desuden er der isat en 140 graders super vidvinkel linse, så du er helt sikker på at få det hele med. Skærmen på bagsiden af kameraet sørger for at give dig en krystalklar billedkvalitet.

Når kameraet er fuldt ud opladet, kan det holde i cirka 120 minutter, og billederne lagres på et SD kort med en kapacitet på op til 32gb.

Du får desuden 2 års garanti og udskiftningsaftale på dit Rollei action kamera.

Udvalgte specifikationer

 • Skærm: 3,8 cm TFT LCD-skærm
 • Vandtæt hus medfølger – kan holde ned til 40 meters dybde
 • 1 meter stødsikker
 • Megapixels: 5 megapixels
 • Tilkøb af mounts muligt
 • Vægt: 59 g
 • Opløsning: 720p
 • Batteri levetid: 120 minutter
 • Kompatibel app tilknyttet (Canany), hvor du kan se og administrere videoer over Wi-Fi
 • 140 graders super vidvinkel linse
 • 2 års garanti og udskiftningsaftale

 

 


Hvad skal du være opmærksom på, når du køber action kamera?

Action kameraer er alle sammen relativt små, har en lav vægt, uden mange indstillingsmuligheder og særdeles modstandsdygtige over for tæsk fra dig og naturen. Derudover kan der dog være store forskelle på, hvad hvert enkelt kamera kan og ikke kan. Derfor kan det også være noget af en udfordring at finde ud af, hvad netop du har behov for, når du skal ud og se på action kamera for første gang. Af samme grund har vi som en del af denne action kamera test-guide forsøgt at besvare så mange af det hyppigst stillede spørgsmål som muligt.

Først og fremmest skal du være bevidst om, hvad du skal bruge kameraet til. Det er helt og aldeles afgørende for at finde det rigtige kamera, at du har styr på, hvilke omstændigheder kameraet skal kastes ud i. Skal du for eksempel på skiferie, skal kameraet kunne tåle meget lave temperaturer i længere tid. Skal du ud og surfe eller dykke, skal kameraet være vandtæt, ligesom det skal kunne tåle det tryk, der kan opstå under vand. Skal du stå på skateboard eller klatre i bjergene, skal du have et kamera, der kan tåle nogle seriøse tæsk.

Du kan sagtens regne med, at de fleste action kameraer i denne action kamera test-guide er særdeles hårdføre og derfor ikke nødvendigvis kun er beregnet til ét formål. Men det er ikke alle kameraer i denne action kamera test-guide, som er vandtætte eller kan klare stød og slag, uden at de pakkes i enten housing eller case.

Batteri og hukommelse

Du skal også overveje, hvor meget du kommer til at bruge kameraet af gangen. Filmer du meget, skal du  vælge et kamera med en god batteri levetid. Et action kamera er meget lille, og der er således også sparet på pladsen til kameraet. Desuden påvirkes batteriet af meget høje og meget lave temperaturer, ligesom det har en betydning, om du benytter dig af Wi-Fi eller bluetooth. Regn i det hele taget med en gennemsnitlig batteri levetid på mellem 1-3, hvorefter batteriet skal i opladeren. Det er desuden en god idé at have ekstra batterier med, hvis du ikke har adgang til at oplade batterierne løbende.

Husk desuden også at overveje, hvor lang tid der typisk går mellem dine overførsler af filer til computeren. Jo længere tid der går imellem dine overførsler, jo større memory card har du brug for. Du kan eventuelt overveje altid at have et ekstra memorycard med dig, så du ikke risikerer at løbe tør for hukommelse halvvejs igennem vildmarken.

Hvor vigtig er video-funktionen for dig?

Du skal gøre op med dig selv, om du kommer til at bruge video-funktionen, og hvis ja, hvor stor en betydning har den for dig. Nogle optager primært video med deres action kamera, hvorimod andre tager både billeder og videoer. Nogle bruger videoerne i en mere professionel sammenhæng, hvor andre blot skal bruge dem som små minder derhjemme på computeren.

Den højeste opløsning er pt. på 4K, men du er nødt til at gøre op med dig selv, om du på nogen måde har brug for det. Mange mennesker ejer ikke engang en tv- eller computerskærm, der kan trække så høj en opløsning, og så er der jo ingen grund til at betale ekstra for en tårnhøj opløsning. Skal du blot lægge videoer på Instagram, Facebook og Youtube, vil en opløsning på 1080p være mere end rigeligt for dig.

Det er vigtigt at overveje, inden du køber ét af kameraerne fra denne action kamera test-guide, så du ikke bliver skuffet over opløsningen, når du kommer hjem.

Vil du gerne kunne se dine billeder og optagelser hurtigt?

Nogle af kameraerne i denne action kamera test-guide har ikke skærm, og hvis du gerne vil se optagelserne og billederne igennem med det samme, er du nødt til at vælge et kamera med skærm – medmindre du har en computer ved hånden konstant. Det er trods alt tvivlsomt, hvis du er ude på tur.

Andre mennesker foretrækker først at se billeder og videoer, når de er hjemme igen for at bevare de overraskende momenter.

Alle kameraer i denne action kamera test-guide har mulighed for at blive tilsluttet til en computer eller tv via et medfølgende kabel. Enkelte i action kamera testen har desuden adgang til en trådløs overførsel af data fra kameraet til din telefon, computer eller tv.

Dit behov, herunder behovet for at se billeder og video i umiddelbar forlængelse af optagelserne, afgør fuldt ud, hvad du bør købe i den forbindelse.

Betyder designet på action kameraet noget?

De fleste kameraer i denne action kamera test-guide er firkantede, idet de dermed er nemmere at placere i på brystet eller på cyklen. Vil du imidlertid gerne have kameraet til at sidde i et bånd rundt om hovedet eller på cykelhjelmen, vil det cylinderformede kamera muligvis være et bedre valg, da det nemmere kan sidde fast.

Designet bør dog under alle omstændigheder være sekundært for dig, da det allervigtigste er det, du optager, og hvordan du optager det.

Hvilket tilbehør er helt uundværligt for dig?

Der findes utroligt mange ekstra gadgets og sejt tilbehør til kameraerne i denne action kamera test-guide. Særligt GoPro-kameraerne har et større arsenal af seje dimser og ekstraudstyr, som kan gøre din filmoplevelse endnu mere uovertruffen.

Du skal altid have fokus på, hvad du skal bruge kameraet til og så indstille dit behov i overensstemmelse med det – der er ingen grund til at købe et kæmpe udvalg af ekstra gadgets, som du aldrig vil få brugt. Omvendt er det også fedt med lidt ekstra lir til video-oplevelsen.

Andre seje kameraer, der kunne være noget for dig?

Hvis du er en vaskeægte gadget type, vil en drone eventuelt også kunne være noget for dig. Med en drone kan du fotografere fra oven og langt væk fra, og det kan give en helt anden effekt, fordi oplevelsen filmes fra et fuldstændigt objektivt plan foroven. Det kan være sejt, hvis du for eksempel gerne vil filme dig fyre den af på surfbrættet i bølgerne, eller hvis du gerne vil dokumentere den lange vej, du har klatret op af en klippe.

Et action kamera er stadig guld værd i disse situationer, men en drone kan filme det fra en helt anden vinkel, hvor det er muligt for seeren at få et langt bedre helhedsbillede af både afstande, omgivelser og udfordringerne. Du skal dog blot være opmærksom på, at når du bruger en drone, gælder der et specifikt sæt lovregler, som ikke må brydes. Det er blandt andet af hensyn til privatlivets fred, ligesom du heller ikke må filme for tæt på offentlige bygninger, lufthavne og så videre.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
TechRadar.com

TechRadar.com er et onlinemagasin, som skriver både nyheder og anmeldelser inden for teknologi. Alle deres skribenter er selv eksperter inden for området, og samtlige produkter underkastes samme grundige test.
TechRadar tester løbende actionkameraer, hvor de giver dem en karakter, der rangerer fra 0-5 stjerner. SJCAM SJ8 Pro har fået en karakter på 4,5 stjerner, hvor de særligt fremhæver evnen til at optage i 4K/60fps. Dog trækker design og batteriholdbarhed ned.

Testen er foretaget den: 26. april 2019
Du kan se testen her

Tom’s Guide

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at tage de bedste valg inden for teknologiens verden. Et hold af eksperter laver en række forskellige tests, hvor de efterfølgende giver en bedømmelse og skriver en anmeldelse.

Deres ratingsystem består af stjerner, der rangerer fra 1-5. Tom’s Guide har testet DJI Osmo Action, hvor de giver den 4 stjerner. De fremhæver særligt selfie-egenskaberne. Det trækker dog ned, at kameraet ikke kan livestreame til sociale medier. Foruden deres egen praktiske testning af produktet holder de også produktet op imod kameraets konkurrenter.
Testen er foretaget den: 17. september 202.
Du kan se testen her

Cnet.com

Cnet.com er et onlinemagasin, som blandt andet tester teknologiprodukter. De fokuserer på de it- og gadget-interesserede, der holder af den nyeste viden om udviklingen på markedet.
De har derfor også foretaget en test af actionkameraer, hvor de tester både Insta360 ONE R Twin Edition, GoPro Hero8 og DJI Osmo Action. Cnet.com fremhæver fordele og ulemper ved de forskellige produkter, som kan læses længere oppe ved anmeldelserne af de respektive kameraer.

Testen er foretaget den: 22. maj 2021.
Du kan se testen her

Se vores artikel om: EL SKATEBOARD – DE 10 BEDSTE I TEST

Læs også: DE BEDSTE DJI DRONER PÅ MARKEDET

FAQ

Hvilket action kamera brand er det bedste?
Der findes flere forskellige brands på markedet, som laver nogle super gode action kameraer. Nogle af de allerbedste inden for branchen er dog blandt andre GoPro, som efterhånden er et meget velkendt brand, når det kommer til action kameraer. Deres kameraer får konstant nogle super gode anmeldelser af forbrugerne.
Hvordan vælger jeg et godt action kamera?
Hvis du vil vælge et godt action kamera, så bør du først og fremmest kigge på, hvor god videokvaliteten er. Dertil er kameraets størrelse og vægt også en god ting at overveje, da det kan have stor effekt på, hvor gode dine optagelser bliver. Batteriets levetid er ligeledes vigtigt.
Hvad er den bedste opløsning for et action kamera?
Den bedste opløsning, som du kan få hos action kameraer, er 4K. Den gode videokvalitet finder du dog kun hos de absolut bedste modeller, da det er langt fra alle action kameraer, som kan optage i den opløsning. Værd derfor opmærksom på det, inden du køber dit kamera.
Er det pengene værd at købe et action kamera?
Ja, det kan sagtens være pengene værd at købe et action kamera. Hvis du skal på en aktiv ferie, eller bare elsker at opleve udfordrende og ekstreme aktiviteter generelt, så kan et action kamera være en super god investering, som tillader dig at genopleve din vildeste minder.

Denne side er anmeldt af: Alma E. Koch 10/10