Skrevet d. 21. juni 2018 af Markus Tornefeldt

DAB+ Radio Test – Den bedste nye DAB+ radio

DAB+ Radio Test – Den bedste nye DAB+ radio
4.5 (90%) 6 votes

DAB Radio test – Køb den bedste DAB+ Radio

Fremtiden bringer altid masser af nye tiltag med sig, og dette gælder bestemt også indenfor radio-markedet. Radioen har været en central del af vores liv, siden den blev opfundet, og der er sket mange forskellige ændringer, der har haft indflydelse på radioen i tidens løb. Vi er gået fra de store transistorradioer til mere handy DAB-radioer – men det nyeste indenfor radiofoniens verden er de såkaldte DAB+ radioer, der er fremtidens måde at høre radio på!

Gennem de seneste måneder er der sket en markant stigning i salget af DAB+ radioer, hvilket naturligvis skyldes, at det gamle DAB-signal nu ikke længere transmitteres til det danske folk. Hertil kan det nævnes, at Regeringen planlægger at lukke for det traditionelle FM-signal senest i 2019, hvilket gør netop nu til det perfekt tidspunkt at investere i en DAB+ radio. DAB+ er fremtidens måde at høre radio på: Lyden er bedre og mere stabil, og der er flere radiokanaler at vælge mellem – DAB+ er med andre ord en kæmpe gevinst for os som forbrugere!

De nye DAB+ radioer er naturligvis meget mere smarte end de ældre modeller, og DAB+ radioen kan ofte meget mere end blot at spille radio. Mange modeller er blevet mere velspillende end tidligere, ligesom at de har fået flere funktioner; nu kan du i flere tilfældet tilslutte din smartphone via WiFi og Bluetooth til DAB+ radioen, og dermed bruge den som hele stuens musikcenter. DAB+ radioen er kommet for at blive, og netop derfor har vi lavet denne overskuelige DAB radio test over de bedste DAB+ radioer på markedet!

 Bedste DAB+ Radio Testvinder Set hos
1) Philips AE5220/12
Ja Dustinhome.dk Læs mere
2) Pure Evoke D4Ja Wupti.com Læs mere
3) IRC The TransistorTopscorer Wupti.com  Læs mere
4) Pure Pop MidiJa Wupti.com Læs mere
5) Nordklang DAB1200JaWupti.com Læs mere
6) IRC IKR1360Ja Wupti.com Læs mere

7)  Nordklang DAB300

Ja Wupti.com Læs mere

Vi har gennemgået alle de forskellige DAB radio test, som er til at opstøve på nettet, for at give dig det bedst mulige overblik over de fantastiske nye radioer. Vi har skelet til både danske, norske og tyske testorganisationer, som har det til fælles, at de er fuldstændig uafhængige og velansete. Ud fra deres testresultater indenfor kategorier som lydkvalitet, funktionalitet og design har vi skabt en overskuelig top 7 liste over de absolut bedste DAB+ radioer – og vi håber, at den kan hjælpe dig med at finde den helt rette DAB+ radio til dit køkken eller stue!

I denne artikel finder du:

 • Det mest overskuelige overblik over de bedste, testvindende DAB+ radioer
 • En grundig gennemgang af de forskellige testorganisationer og deres resultater
 • Den mest simple vej til den perfekte DAB+ radio!

Bemærk: Her hos Bedste10 tester vi ikke selv de forskellige produkter på vores liste – vi har i stedet valgt at samle de testvindende DAB+ radioer fra en række uvildige og grundige tests. Dermed kan du hurtigt og let finde frem til de bedste DAB+ radioer på markedet!


1. Philips AE5220/12 – Testvinder & et rigtigt godt køb

 • Testvinder
 • Topscorer

 

Godt køb & Testvinder Philips AE5220/12 DAB+ radio

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
610,00 669,00 Til butik →

Øverst på vores DAB radio test over markedets bedste DAB+ radioer finder vi Philips AE5220/12, der er en bundsolid DAB+ radio uden de store dikkedarer! Denne radio er perfekt til f.eks. køkkenet eller badeværelset, og den blev kåret til testvinder hos tyske Stiftung Warentest. Alt i alt en fantastisk og ikke mindst billig DAB+ radio, der kan lige nøjagtig det, den skal!

God lyd og mobilitet – lavt strømforbrug!

Philips rammer som regel hovedet på sømmet, når de sender nye produkter på markedet, og denne DAB+ radio er bestemt ingen undtagelse! AE5220/12 kommer med solid lydkvalitet, der i kombination med den gode mobilitet blev rost til skyerne i test hos Stiftung Warentest – og der er ingen tvivl om, at denne DAB+ radio er perfekt til dig, der bare gerne vil have god lyd fra din yndlings radiokanal!

DAB+ radioen fra Philips kan modtage både FM- og DAB+ signaler, og den kan tages med overalt, da den kan bruge batterier. Med en vægt på lige under 1.400 gram og et smart bærehåndtag er den perfekt at have med i sommerhuset eller lignende steder, og den kan bryste sig af et særdeles lavt strømforbrug.

Philips AE5220/12 er dog heller ikke tabt bag en vogn, når det kommer til designet, hvor panelerne i trælook giver et klassisk og lækkert udtryk. I det hele taget er der tale om en moderne radio i et klassisk design, der perfekt kombinerer fortiden og fremtiden. Radioen er desuden nem at indstille, ligesom det smarte display viser dig, hvis batteriniveauet er lavt.

Philips AE5220/12 er perfekt til dig, der bare gerne vil have en simpel DAB+ radio, der kan spille radio nøjagtig, som du er vant til – bare i meget bedre kvalitet! Den er billig og lækker at se på, og alle disse positive aspekter gør, at vi ikke er sene til at anbefale denne DAB+ radio til alle – en værdig nr. 1 på vores liste over DAB+ radioer i test!

Dine muligheder med denne radio:

 • Kan både bruge FM / DAB+ signalerne
 • Præinstallerede stationer (Kan udskiftes)
 • Kan bruge batterier – lavt strømforbrug’

2. Pure Evoke D4 – DAB+ radio 

 • Topscorer
 • Godt signal

 

Stilfuld DAB+ radio Pure Evoke D4

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.067,00 2.067,00 Til butik →

Hvis du gerne vil have en ny radio til soveværelset, som kan hjælpe dig med at komme op om morgenen, så er Pure Evoke D4 med garanti perfekt til dig! Her får du en DAB+ radio, der bliver rost til skyerne i test, hvor både Lyd & Billede og Datatid uddeler topkarakterer – og med denne radio i huset behøver du ikke andre højtalere, da lyden er utrolig god! Derfor modtager denne radio også en fortjent 2. plads i denne DAB radio test.

Universal DAB+ radio med oceaner af muligheder!

Pure Evoke D4 er en virkelig moderne DAB+ radio, der er fulgt med udviklingen i forhold til at udvikle radioen, så den passer til fremtidens højere krav. Dette roses Evoke D4 også for i test, hvor de gode tilslutningsmuligheder er i fokus. Du kan nemlig tilslutte din telefon eller tablet ved hjælp af enten AUX-stik eller Bluetooth, hvilket i høj grad gør dette til en universal DAB+ radio!

Udover de gode kvaliteter indenfor tilslutning, så kommer Pure Evoke med et stabilt DAB+ signal, så du kan høre alle dine favoritkanaler i forbedret kvalitet. Der er mulighed for brug af både FM-signal og DAB+-signal, og du kan lagre op til 15 stationer – med andre ord er din yndlingsmusik altid kun ét klik væk!

Pure Evoke D4 får topkarakterer hos Datatid, når det kommer til god lydkvalitet, og for at sige det ligeud: Din radio har aldrig lydt bedre! Herudover kan du glæde dig over den medfølgende fjernbetjening, som bare gør dit liv meget lettere. Pure Evoke D4 kan desuden bruges som vækkeur, hvor du hver dag kan stå op til lyden af lige netop din favoritstation!

Pure har skabt en fantastisk DAB+ radio, som er gennemført fra lydkvalitet og til det utrolig stilrene design. Kombinationen af træ og flot metal-finish giver testresultaterne endnu et spark opad, og denne DAB+ radio vil passe perfekt ind i dit moderne hjem.

Alt i alt får du en alsidig og ikke mindst flot DAB+ radio, hvis dit valg falder på Pure Evoke D4 – en radio som klarer sig godt i DAB+ radio test! Lydkvaliteten er i absolut topklasse, og det er da også derfor, at Evoke D4 ligger nr. 2 på vores liste – du får en DAB+ radio, som i den grad kan spille selv større stuer op!

Dine muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • Bluetooth og AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Kan bruges med batteripakke (skal tilkøbes)
 • Indbygget vækkeur
 • Medfølgende fjernbetjening

3. IRC The Transistor – Den minimalistiske DAB+ radio

 • Topscorer
 • Flot design

Minimalistisk DAB+ radio IRC The Transistor

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.298,00 1.298,00 Til butik →
1.529,95 1.529,95 Til butik →

Lyder god mobilitet, fantastisk design og mageløs lydkvalitet som noget, du kan bruge? Så er IRC The Transistor et godt bud på din nye DAB+ radio! Her er der tale om en minimalistisk DAB+ radio fra danske IRC, som har stor erfaring med design og fremstilling af stilfulde radioer i verdensklasse – du er med andre ord i helt trygge hænder!

IRC The Transistor klarer sig virkelig flot i test, hvor især Alt Om Data sender radioen mange rosende ord. The Transistor roses for at være både brugervenlig og mobil, ligesom det åbenlyse, fantastiske design naturligvis også vejer højt i testresultaterne. IRC har virkelig gjort det igen, og vi kan ikke vente med at fortælle dig mere om denne DAB+ radio!

Multifunktionel DAB+ radio med fantastisk mobilitet!

The Transistor er en moderne DAB+ radio, der har taget mobiliteten til nye højder – du kan faktisk have den med dig overalt! Selve radioen er utrolig smal og let at have med at gøre, og det stilfulde læderhåndtag gør det let at bære rundt på den. Herudover kan du tilslutte din telefon via den smarte Bluetooth (NFC) forbindelse, der virker perfekt og er let at tilslutte!

IRC har også tænkt over, at man skal kunne være uafhængig af strømkilder, når man er på farten. Af netop denne grund kan radioen bruge batterier, som kan give den op til 6 timers afspilning uden ledning! Dette gør denne radio oplagt til at have med på længere ture, og designet er også i top – tag din DAB+ radio med og vis den frem til alt og alle!

Udover det mobile design er her tale om en radio, der er let at bruge med de simple 6 knapper og det lille display, som giver dig fuld kontrol hele tiden. Du kan naturligvis afspille både FM- og DAB+-kanaler, hvilket giver dig den optimale lydoplevelse overalt!

… og fik vi sagt, at lydkvaliteten er i verdensklasse? Alt Om Data roser i hvert fald netop denne feature, og fremhæver denne DAB+ radio, hvis du går meget op i god lyd!

Listens tredjeplads går fortjent til denne DAB+ radio fra IRC, der er den perfekte kombination mellem god lyd, flot design og praktisk mobilitet. En all-round radio, som du med garanti vil finde fantastisk, og som klarer sig særdeles godt i DAB+ radio test. Vi kan kun anbefale The Transistor – det er én af vores klare favoritter!

Dine muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • Bluetooth (NFC) – tilslut din telefon
 • Udgang til høretelefoner
 • Kan bruges med batterier – op til 6 timers afspilning!

4. Pure Pop Midi – En fiks lille DAB+ radio med vækkeur

 • Flot design
 • Indbygget vækkeur
 • Topscorer

Kompakt og god i test - Pure Pop Midi DAB+ radio

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
968,00 968,00 Til butik →

På 4. pladsen på listen over markedets bedste DAB+ radioer finder vi endnu en radio fra Pure – Pure Pop Midi! Her er der tale om en utrolig kompakt DAB+ radio, som endte helt i toppen af DAB+ radio test hos Stiftung Warentest – den perfekte radio til dit sengebord eller køkkenbord, hvilket bringer den direkte ind i denne dab radio test, som en absolut topmodel.

En billig, men virkelig fornuftig DAB+ radio!

Udover, at denne radio kun optager et areal på 9 x 10 centimeter, så får du virkelig smæk for skillingen, når det kommer til kvalitet for pengene! Pure Pop Midi kan modtage både FM- og DAB+-signaler, ligesom at der er mulighed for tilslutning via AUX-stik, således at du kan spille din egen musik direkte fra telefonen. Herudover kan du også tilslutte et sæt hovedtelefoner, hvis du ønsker en mere privat radio-session!

Pop Midi er den perfekte radio til dit sengebord, da den udover god lydkvalitet også kan fungere som vækkeur, hvor du kan sætte 2 forskellige alarmer. Dermed kan du også i fremtiden vågne til lyden af din favorit radiokanal! Designmæssigt får denne model også ros i test hos Stiftung Warentest, der fremhæver det kubistiske design med afrundede hjørner – simpelthen verdensklasse!

Efter bare få sekunders brug vil du opleve, at Pure Pop Midi er en radio, der er utrolig let at betjene: Der er blot nogle simple betjeningsknapper på toppen, som du skal vænne dig til at bruge! Herudover er displayet med synligt ur på forsiden en rar feature, som ligeledes gør sig godt på et sengebord, ligesom muligheden for brug med batterier gør det muligt at tage radioen med på farten!

Pure Pop Midi er en kanon DAB+ radio, hvis mest imponerende feature er det kompakte design, der kan være stort set overalt. En velspillende og veldesignet DAB+ radio, der klarer sig godt i DAB+ radio test, og som med garanti vil klare sig godt hjemme i dit moderne hjem!

Dine muligheder med denne radio:

 • Både FM og DAB+
 • AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Kan tages med overalt ved brug af batterier
 • Indbygget vækkeur

5. Nordklang DAB1200 – Stilfuld DAB+ radio

 • Gode anmeldelser
 • Lækkert stilrent design

Lækker DAB+ radio Nordklang DAB1200

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.049,00 1.049,00 Til butik →

DAB1200 er den større version af lillebroren DAB300, som vi tidligere har nævnt på vores liste, men det er dog stadigvæk en fantastisk DAB+ radio, hvis du søger en radio med god lydkvalitet til en pris, der er til at betale! Det større kabinet har givet plads til stereo-højtalere, hvilket simpelthen bare giver en bedre lydoplevelse under brug – noget, som bestemt bliver rost i DAB radio test!

Dansk Supermarked har fat i den lange ende!

Nordklang er et mærke, der kun producerer radioer for Dansk Supermarked, men det er også her, at begrænsningerne stopper med denne fantastiske DAB+ radio! Den er designet med brugervenligheden i fokus, og det viser sig i et simpelt betjeningspanel, der er let at finde rundt i. Herudover får du et utrolig stilfuldt design med hvide toner og rundede kanter, hvilket alt i alt giver et imponerende indtryk af radioen!

Nordklang DAB1200 roses i test for at have særdeles god lyd, og dette kan du drage nytte af, når du spiller dine favoritkanaler i DAB+ kvalitet. Herudover har du også mulighed for at tilslutte din smartphone via enten Bluetooth eller AUX-stikket på bagsiden, hvilket giver denne DAB+ radio et perspektiv, der gør den brugbar som central højtaler i din stue!

Det er også værd at nævne, at Nordklang DAB1200 kan huske op til 12 radiostationer, hvilket gør det let at skifte mellem de radiokanaler, som du lytter mest til – og du løber med andre ord aldrig tør for muligheder, hvis DAB1200 bliver din kommende DAB+ radio!

Alt i alt er der ingen tvivl om, at dette er en utrolig god DAB+ radio til prisen, og Nordklang har endnu engang skabt et fantastisk produkt, som bliver rost til skyerne blandt både eksperter og forbrugere. Nordklang DAB1200 er et stilfuldt indspark til vores liste, og derfor er vi ikke sene til at anbefale denne DAB+ radio!

Dine muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • Bluetooth og AUX indgang til din smartphone
 • Stilfuld design
 • Stereo-højtalere

6. IRC IKR1360 – Hvid DAB+ radio

IRC IKR1360 DAB+ radio test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.439,00 1.439,00 Til butik →
1.559,95 1.550,95 Til butik →

Leder du efter en moderne DAB+ radio, der stadigvæk kan holde live i dine gamle CD’er, så er IRC IKR1360 den perfekte DAB+ radio til dig! IRC IKR1360 kombinerer det smarte DAB+-signal med den gammeldags CD-teknologi, således at den bliver hele stuens samlingspunkt – og du kan også stadig tilslutte dine moderne enheder via Bluetooth!

Større kabinet – flere muligheder!

IRC klarer sig altid godt i test, og der er da heller ingen slinger i valsen, når det kommer til deres DAB+ radio – der er gode anmeldelser over hele linjen! IKR1360 får stor ros for den indbyggede CD-afspiller, der fungerer fantastisk, og med muligheden for tilslutning via Bluetooth og AUX-stik er det en moderne og universal afspiller til netop din stue!

Lydkvaliteten er helt i top, hvilket bl.a. kan tilskrives det lidt større kabinet, der simpelthen kan give en bedre gengivelse af lyd – særligt når det drejer sig om den dybe bas. Det simple, men stilfulde design er smukt for øjet, og dette er ikke en DAB+ radio, der skal dækkes til eller gemmes væk; der er afrundede kanter og hvid højglans for alle pengene!

Alle de gode egenskaber har selvfølgelig en pris: Et lidt større kabinet. Denne DAB+ radio fylder lidt mere i rummet, end den gennemsnitlige radio gør, men det betyder dog mindre, når man får alle de smarte funktioner, som man gør. Betjeningspanelerne er lette og intuitive, og der medfølger en fjernbetjening, så du kan betjene det hele på afstand!

IKR1360 kan naturligvis spille alle de nye DAB+ radiokanaler, ligesom den kan lagre op til 10 kanaler, som du dermed hurtigt kan finde igen. Til sidst kan du også indstille en alarm, hvilket er handy både til madlavningen i køkkenet eller som vækkeur i soveværelset.

Vores liste over de bedste DAB+ radioer fuldendes med denne solide DAB+ radio fra IRC, der bestemt er en værdig kombattant, når man ser på diverse DAB radio tests! Du får alt i alt et flot design, en god dybde i lyden og en indbygget cd-afspiller, der gør dette til en solid konkurrent til dit mini-anlæg i stuen. Alene af denne grund vil vi gerne anbefale denne DAB+ radio!

Dine muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+-signaler
 • Indbygget CD-afspiller
 • Bluetooth og AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Indbygget alarm til vækkeur
 • Medfølgende fjernbetjening

7. Nordklang DAB300 – God til prisen 

Godt køb til prisen - Nordklang DAB300 DAB+ radio

Er du typen, der bliver festligt stemt, når du finder et kvalitetsprodukt til en overraskende lav pris? Så vil du med garanti lade propperne springe, når du hører om Nordklang DAB300! Denne DAB+ radio får topkarakterer i test hos Lyd & Billede, hvor den universelle tilgang og de smarte features alt i alt giver dig rigtig meget radio for pengene!

Afspil dine yndlingssange via Bluetooth!

Nordklang DAB300 er en moderne DAB+ radio, der udover at afspille det nye DAB+-signal kan give dine egne musiklister et helt nyt liv! Dette sker gennem den velfungerende Bluetooth forbindelse, som gør det muligt at bruge din radio som højtaler til hele køkkenet eller stuen. Lyden er rigtig god og afbalanceret, og trods den beskedne størrelse klarer DAB300 også bassen ganske godt!

Nordklang har, som altid, styr på brugervenligheden, der spiller ligeså godt som højtaleren, og det oplyste digitale display gør det let at finde rundt i, hvilken kanal du lytter til. Herudover kan DAB300 fungere som dit nye vækkeur, hvilket gør dette til en særdeles god universal løsning til musik i f.eks. soveværelset!

Nordklang giver dig også gode muligheder for tilslutning, hvor du f.eks. kan bruge et almindeligt AUX-stik eller hovedtelefoner sammen med radioen, hvis du ønsker dette i stedet. DAB300 kan tilmed oplade andre enheder ved hjælp af et standard USB-kabel, og du kan dermed lade din smartphone op, imens du afspiller al din yndlingsmusik!

Alt i alt får du utrolig meget DAB+ radio for pengene, hvis du vælger DAB300 fra Nordklang, og Lyd & Billede tager sjældent fejl i deres vurderinger: Dette er en imponerende god DAB+ radio til prisen! DAB300 får en fortjent 5.plads på vores liste over de bedste DAB+ radioer i DAB+ radio test.

Dine muligheder med denne radio:

 • Modtager både FM / DAB+ signaler
 • Bluetooth og AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Indbygget vækkeur
 • USB-port til opladning af f.eks. smartphones

Markedet er stort – kig dig grundigt omkring!

Til sidst vil vi gerne slutte vores artikel af med at give dig en velment formaning om at se dig godt for, når du vælger din nye DAB+ radio. Hvis du ikke er blevet helt solgt på én af vores fantastiske DAB+ radioer på listen, så er det utrolig vigtigt, at du først og fremmest gør dig det klart, hvad du har af forventninger til dine DAB+ radio. Ønsker du f.eks. kun at høre radio, eller skal du også have mulighed for at høre din egen musiksamling? Er der plads til lige netop din valgte model i det hjørne eller møbel, den var tiltænkt at stå? Disse overvejelser er vigtige, hvis du ikke vil ende med at blive skuffet, når din længe ventede DAB+ radio kommer frem!

Herudover er det naturligvis også kritisk, at du sammenligner de forskellige modeller, inden du gør dit gode køb! Mange modeller kan stort set det samme, men de har forskellige priser, og de spiller oftest også meget forskelligt. Derfor er det en rigtig god ide at kigge nærmere på testresultater og anmeldelser, da disse typisk er meget mere kritiske og objektive end producenternes egne tekster. Af netop denne grund kan vi varmt anbefale én af de 7 modeller på vores liste: De er alle blevet rost i test hos testfirmaerne og i nogle tilfælde direkte af forbrugerne!

Der er rigtig mange DAB+ radio på markedet lige nu, fordi alle skal ud og investere i en ny model op til udfasningen af FM-nettet i år 2019 – og der er dermed også mange dårligere modeller, som lokker med gode priser, der dog ikke er det værd. Derfor skal du forholde dig kritisk til butikkernes mange tilbud, der ikke altid er så gode, som de skilter med!

Læs blandet andet også: Bluetooth højtaler testen

Vi vil gerne sige mange tak for din opmærksomhed og tid til at læse denne DAB radio test – vi håber virkelig, at læsningen har været underholdende og ikke mindst informativ! Det er svært at beslutte sig for, hvilken DAB+ radio, der er den bedste til lige præcis dit rum, men med vores liste i baghånden kan du næsten ikke gå forkert. Det har været en fornøjelse at gennemgå de mange testresultater for dig!