Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Keramik Pande test-guide:
Find vores bud på de bedste keramiske pander ifølge vores research

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Det er ikke sikkert, at du tænker ret meget over over din stegepande. Men for langt de fleste er en stegepande faktisk noget af det vigtigste og hyppigst brugte køkkenudstyr.

En god stegepande kan gøre en verden til forskel, når du skal tilberede dine yndlingsretter. Men med så mange forskellige typer og mærker af stegepander på markedet kan det være svært at vide, hvilken model der er den rigtige for dig.

Det er her, vores guide til keramiske stegepander kommer ind i billedet. Vi har samlet en liste over de bedste keramiske stegepander på markedet, så du kan finde den perfekte pande til dine behov.

Vores favorit keramiske stegepander

Vores anbefaling

ONYX Hybrid Non-Stick 26cm

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Bedst til almindelig madlavning

Gastrotools Iron Pan

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Bedste valg i smart design

ONYX Hybrid Non-Stick 26 cm Keramik Pande

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste keramiske stegepander i test-guiden 2024:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX Hybrid Non-Stick 26cm - keramik pande med slidstærk og kemikaliefri belægning

Onyx Hybrid Non-Stick Stegepanden er et sikkert valg til madlavningen, fordi den ikke indeholder skadelige stoffer, såsom PFOA. Desuden får du et produkt af høj kvalitet til en god værdi, fordi man køber direkte fra producenten og derved sparer mellemleddet væk.

ONYX Hybrid Non-Stick 26cm
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX Hybrid Non-Stick 26cm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Non-stick belægning (teflon eller keramik)
 • Uden PFOA og andre skadelige kemikalier
 • Tåler brug af metalredskaber

Anmeldelse: Produktanalyse af Onyx Hybrid Non-Stick Stegepande 26cm

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Rustfrit stål eller keramisk mulighed
 • Vægt: 1,2 kg

Hybrid-teknologi
Onyx Hybrid Non-Stick er en stegepande i topklasse produceret med hybrid-teknologi, som betyder, at panden indeholder tre lag; magnetisk rustfrit stål, aluminium og rustfrit stål. Pander med denne teknologi er kendt som “3-Ply” eller “Clad” kogegrej, og de er velegnede til alle slags komfurer (gas, keramik eller induktion).

En anden stor fordel ved denne stegepande er dens non-stick belægning, som gør at din mad ikke kommer til at brænde på, og at du ikke behøver at bruge ligeså meget fedt eller olie til at stege i. Du kan du vælge mellem to forskellige overflader, klæbende teflon eller keramisk belægning. Panden tåler også brugen af metalredskaber uden at blive ødelagt.

Tidsbesparende produkt
Stegepanden er let at rengøre, uanset hvilken af de to belægninger, du vælger. For det meste vil du kunne nøjes med skylle den med varmt vand eller tørre den af med en klud, og så er den ren, men det er også muligt at sætte den i opvaskemaskinen. Desuden har stegepande en 5-årig garanti, der dækker alle aspekter af produktet, og 100 dages returret – så det er et køb, du kan være tryg ved.

Mere om ONYX Hybrid Non-Stick 26cm

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Rustfrit stål eller keramisk mulighed
 • Vægt: 1,2 kg

Redaktionens vurdering

Onyx Hybrid Non-Stick Stegepanden er en god mulighed, hvis du leder efter et risikofrit køb. Stegepanden kan bruges på alle typer kogeplader, og den tåler også opvaskemaskine, hvilket gør rengøringen til en leg. Stegepanden har ikke varmeindikator, men produktet er ovnfast med en god non-stick overflade, hvilket gør den til vores all-around anbefaling, der vil passe ind i ethvert køkken

Fordele og ulemper ved ONYX Hybrid Non-Stick 26cm

Fordele

 • Kan tåle opvaskemaskine
 • Velegnet til alle typer komfur
 • 100 dages returret
 • 5 års garanti

Ulemper

 • Ingen varmeindikator
Bedst til almindelig madlavning test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gastrotools Iron Pan - keramik stegepande med stærkt kulstofstål

Gastrotools Iron Pan er et godt valg for dig, der gerne vil have en god, alsidig stegepande som fordeler varmen jævnt, så det bliver nemt at stege uden at brænde noget på.

Gastrotools Iron Pan
Bedst til almindelig madlavning

Dagens bedste priser og tilbud på Gastrotools Iron Pan:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Naturlige non-stick egenskaber
 • Slidstærkt materiale
 • God varmefordeling

Anmeldelse: Produktanalyse af Gastrotools Iron Pan

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Kulstofstål
 • Vægt: 2 kg

Kulstofstål
Gastrotools Iron Pan er lavet i kulstofstål, der kombinerer alle de bedste egenskaber fra non-stick, rustfrit stål og støbejern i én og samme pande. Kulstofstål er et populært materialevalg til stegepander, fordi det har en utrolig høj naturlig varmetolerance, god varmefordeling og er meget slidstærkt.

Det gør panden nem at bruge og giver dig de bedste forudsætninger for at opnå det perfekte stegeresultat hver gang. Du kan bruge stegepanden på alle typer komfurer, herunder gas og induktion, og panden kan endda gå i ovnen.

Langtidsholdbar non-stick belægning
Stegepanden fra Gastrotools har en naturlig non-stick overflade, der opbygges mere og mere over tid. Det betyder, at panden simpelthen bliver bedre, jo mere du bruger den, og bliver mørkere og mørkere med tiden – og til sidst næsten sort. Denne form for non-stick belægning er både fri for kemikalier og slidstærk. Panden leveres smurt med olie for at undgå rust, så den skal lige vaskes før første brug.

Mere om Gastrotools Iron Pan

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Kulstofstål
 • Vægt: 2 kg

Redaktionens vurdering

Gastrotools Iron Pan er takket være dens høje varmetolerance og non-stick belægning et godt valg til tilberedning af alt fra kød til grøntsager og giver ideelle forudsætninger for en perfekt stegning. Panden kan også bruges som en bagesten til at bage brød, der får en god, sprød skorpe, da den tåler ovnens høje temperatur. Panden kan virke lidt tung, men på trods af dette er den et godt og alsidigt valg (den kan den købes i tre forskellige størrelser), som gør den til et af de bedste valg til almindelig hverdags madlavning.

Fordele og ulemper ved Gastrotools Iron Pan

Fordele

 • Velegnet til alle typer komfur
 • Høj varmetolerance
 • Ovnfast

Ulemper

 • Den kan virke lidt tung

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Gastrotools Iron Pan
Bedste valg i smart design test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX Hybrid Non-Stick 26 cm Keramik Pande - keramik stegepande med aftageligt håndtag

Onyx Hybrid Non-Stick Stegepanden er lavet i det, man kalder ”3-Ply” eller ”Clad”- køkkengrej design. Det betyder, at den består af tre lag metal, hvilket gør den til et godt valg for dig, der gerne vil have en stegepande af høj kvalitet med top varmeteknologi.

ONYX Hybrid Non-Stick 26 cm Keramik Pande
Bedste valg i smart design

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX Hybrid Non-Stick 26 cm Keramik Pande:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • ''3-ply'' / ''Clad'' pande
 • Non-stick keramisk- eller teflonbelægning
 • 5 års garanti

Anmeldelse: Produktanalyse af Onyx Hybrid Non-Stick Stegepande

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Rustfrit stål eller keramisk valgmulighed
 • Vægt: 0,967 kg

Valgfri non-stick belægning
Med Onyx™ Hybrid Non-Stick Stegepanden kan du selv vælge, hvilken non-stick belægning du foretrækker, mens design og udseende forbliver identisk. Den originale japanske teflon belægning giver dig høj slidstyrke og gør det nemt at opnå en perfekt stegning, samtidig med at non-stick funktionen fungerer fortræffeligt.

Den keramiske non-stick belægning er, ud over at være naturlig og miljøvenlig, et godt valg til meget klæbrig mad, f.eks. til at smelte ost eller lave æg.

Stegepandens hybridteknologi gør, at den passer til alle komfurer, herunder induktion og gas, mens dens gode varmefordeling sikrer, at din mad tilberedes jævnt hver gang, samtidig med at du kan spare på energien. Derudover kan panden også gå i opvaskemaskinen, så den er dejlig nemt at rengøre.

Kundevenlig
Onyx Hybrid Non-Stick Stegepanden kommer med en altomfattende 5-årige garanti, der dækker alt fra formfasthed til belægninger og finish. Desuden er levering af produktet gratis, og hvis du skifter mening har virksomheden 100 dages returpolitik, hvor du kan få alle penge tilbage.

Mere om ONYX Hybrid Non-Stick 26 cm Keramik Pande

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Rustfrit stål eller keramisk valgmulighed
 • Vægt: 0,967 kg

Redaktionens vurdering

Onyx Hybrid Non-Stick Stegepanden har mange gode kvaliter som f.eks. god non-stick-belægning og kundevenlige politikker. Selv om den ikke har en varmeindikator, er den ovnfast op til 260 °C. Derudover kommer modellen med et aftageligt håndtag for nemmere opbevaring, hvilket gør den til vores “bedst designede valg”.

Fordele og ulemper ved ONYX Hybrid Non-Stick 26 cm Keramik Pande

Fordele

 • Aftageligt håndtag
 • Virker på alle komfur
 • Kan tåle opvaskemaskine

Ulemper

 • Ingen varmeindikator

Hvad skal du overveje, før du køber keramiske stegepander

 • Størrelse
  Størrelsen på en stegepande bestemmes af pandes samlede diameter (topkant til topkant) og ikke af diameteren på selve kogefladen (bundkant til bundkant). En mindre stegepande (20-24 cm) betyder en mere jævnt fordelt varme og mulighed for at nå højere temperaturer på grund af varmeeksponering fra pandens skrå sider.Små pander passer godt i størrelsen til f.eks. at stege et æg, tilberede en omelet eller stege et lille stykke kød. De kan også bruges til at sautere lidt grøntsager som tilbehør. En mellemstor pande (26 cm) er en middelvej, hvor du får plads til mere men stadig med et minimalt varmetab. De passer godt til f.eks. at stege 2-3 æg, lave saucer, stege større stykker kød eller sautere større portioner grøntsager.

  På en stor pande (28-30 cm) kan du selvfølgelig tilberede en stor mængde mad på én gang uden at panden bliver overfyldt og alt maden bliver mast sammen. Det betyder også, at varmen fastholdes bedre, da der er mere materiale til rådighed til at holde på varmen. På en stor pande bør du uden problemer kunne stege 4 æg eller 3 kyllingebryster på én gang eller endda lave en pandepizza.

 • Materiale
  En non-stick-pande består ofte af to dele – grundmaterialet og en non-stick-belægning. Generelt er grundmaterialet forskelligt fra overfladen, men nogle materialer som f.eks. støbejern og kulstofstål har naturlige non-stick egenskaber. Mange mærker anvender aluminium til stegepander i en eller anden form, enten på pandens yderside, som kernematerialet (det midterste lag, som man finder i fuldt beklædte pander af rustfrit stål) eller til hele pandens konstruktion.Selv om aluminium fordeler varmen meget jævnt, holder det ikke ret godt på varmen. Rustfrit stål er et andet stærkt grundmateriale, der ofte bliver brugt i forskellige konstruktioner. En pande i rustfrit stål kan være fuldt beklædt, som betyder at den er bygget op af flere lag. Det øverste og nederste lag er her lavet at slidstærkt stål, mens det inderste lag vil bestå af et ledende materiale, som regel aluminium.
  Man kan også få pander i “impact-bonded” rustfrit stål, der er lavet med en særlig varmeteknologi, der gør at panden først opvarmes fra bunden og så afgiver restvarme til siderne. Et andet ofte brugt materialer til pander er støbejern, som er kendt for sin holdbarhed, jævne varmefordeling og uovertrufne varmefastholdelse.

  Man kan også få pander i kulstofstål, som kombinerer de bedste kvaliteter fra rustfrit stål og støbejernsbunde med fordelene ved en non-stick overflade. Kulstofstål pander er meget slidstærke og ideelle til madlavning ved høj varme. Ligesom med støbejern dannes der med tiden et oliebaseret lag på overfladen, som forbedrer grydens non-stick evner.

 • Type af belægning
  Non-stick belægninger er designet til at fjerne friktion mellem panden og maden, hvilket gør det lettere at lave mad uden at brænde det på samt at rengøre panden bagefter. Der findes flere typer af non-stick belægninger; teflon, keramik og emalje. Når du vælger en non-stick pande, skal du altid overveje hvor varmebestandig, den er, og hvor nem den er at gøre rent.

  F.eks. er teflon den letteste at rengøre, men den naturlige belægning på kulstofstål har en højere varmetolerance. Teflon har døjet med et dårligt ry, da pander med denne belægning før i tiden kunne indeholde skadelige stoffer, der kunne sive ud i maden. I dag er teflon pander dog ikke kun sikre at bruge, men formlen har udviklet sig til også at give mere slidstærke pander, hvor nogle mærker tilsætter additiver som titan eller diamanter. Keramisk non-stick belægning er et godt alternativ, hvis du gerne vil have en løsning, der er fremstillet af naturlige ingredienser.

  Det er giftfrit og frigiver ikke skadelige dampe, hvis det overophedes. Endelig er emaljerede pander fremstillet af en støbejernskerne med en emaljebelægning på inder- og yderside. Emaljen har en høj varmetolerance, og den fungerer til alle kogeplader, herunder induktion. Den er også ovnsikker, holder godt på varmen og er ikke-reaktiv, hvilket betyder, at den ikke frigiver kemikalier, når den kommer i kontakt med syre.
 • Pris
  Generelt er billigere stegepander fremstillet af mindre stærke materialer og har derfor en kortere levetid, så de skal udskiftes noget oftere. Stegepander af højere kvalitet er fremstillet af dyrere materialer, som f.eks. rustfrist stål, der kan tåle meget mere brug. Med kvalitets stegepander kan du godt komme op og skulle betale omkring 1.500 kr., mens du skal slippe 150-300 kr. for de mere budgetvenlige modeller. Når man kigger på prisen på en stegepande, er det vigtigt at finde en balance mellem kvalitet og budget, så man kan sikre sig, at man ikke bliver ruineret, men at man samtidig får en ordentlig stegepande mange år frem.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser
  Brugeranmeldelser kan være nyttige at kigge på, fordi de giver indsigt i, hvordan en bestemt stegepande fungerer, og hvad forbrugerne synes om den. Ekspertanmeldelser derimod er mere objektive og kan give indsigt i ting såsom kvaliteten af materialer og konstruktion. Det kan give rigtig god mening at læse begge typer anmeldelser, før du træffer en beslutning, så du på den måde kan få et bedst muligt helhedsbillede af stegepanden og træffe et velinformeret valg.

arrow-more

Er keramiske stegepander sikre?

Keramikbelagt kogegrej anses for at være et mere sikkert non-stick-alternativ til teflon. Der er dog flere faktorer, der spiller en rolle. Silica, som bruges til den keramiske non-stick-belægning, bruges ofte til fremstilling af forskellige andre fødevaregodkendte produkter, lige fra silikone redskaber til bageudstyr i glas. Indtil nu er der ingen videnskabelige beviser for nogle negative sundhedsvirkninger af silica.

Det er dog vigtigt at sige, at der ikke findes nogen undersøgelser, der kigger på toksiciteten af silikone i fødevarekvalitet, som også bruges i non-stick belægningen, så det vil kræve yderligere eksperimenter for at afklare dette. Problemerne opstår som regel i tilfælde af belægningsskader, hvor metallet fra panden kan ske at komme i kontakt med maden, og det kan potentielt være farligt.

Hvor længe holder keramiske stegepander?

Sammenlignet med andre typer traditionelle non-stick-pander og kogegrejmaterialer som f.eks. pander i rustfrit stål eller teflon, har keramiske stegepander generelt en meget kortere levetid. Gennemsnitligt keramisk kogegrej holder i ca. et år, mens keramisk kvalitetsudstyr kan holde i op til 3 år, hvis det bliver passet godt på.

Hovedårsagen til, at keramisk kogegrej skal udskiftes oftere, er, at det mister sin non-stick-belægning. Selv om keramiske gryder og pander er både slidstærke og modstandsdygtige, kan de hurtigt miste deres nonstick-belægning, hvis de ikke bruges korrekt. Høje temperaturer, madlavningsspray og grov rengøring kan langsomt slide på og til sidst ødelægge belægningen.

Selv om det ikke sker med det samme, er det vigtigt at du passer ordentligt på panden, især når du bemærker at nonstick-belægningen begynder at forsvinde. Brug af skarpe redskaber og stive rengøringsbørster vil svække belægningen og resultere i, at pletter og mad klæber fast til panden. Hvis du opdager, at dine keramiske pander er blevet sværere at rengøre, og dine forsøg på at reparere nonstick-belægningen ikke virker, er det sandsynligvis på tide at smide dine pander ud og købe nye.

Skal du bruge olie i en keramisk stegepande?

Du kan sagtens bruge olie på en keramisk pande. Faktisk har mange fabrikanter specifikke retningslinjer for brug, der tager udgangspunkt i, at man bruger olie. De fleste vil helt sikkert være enige i, at du kan bruge olie, men dog behøver du kun at bruge det i minimale mængder. Keramiske pander har nemlig non-stick-overflader og har ofte ikke brug for olie for at forhindre, at maden klæber fast til panden. Men hvis du kan lide smagen, som olie og smør giver, kan du fint bruge en lille mængde olie på din keramiske pande.

Hvis du gerne vil have en nem måde at skære og snitte mad, inden du bruger dine pander, så kan du investere i et mandolinjern, som er smart og effektiv måde at snitte og skære mad på.

Hvis du er vild med pandekager, men er træt af, de pander du bruger, ikke fungerer helt optimalt, så bør du kigge på vores oversigt af pandekagepander. På den måde kan du altid lave de perfekte pandekager, som man ser i film.

FAQ

Non-stick stegepander kan være fremstillet af forskellige materialer, og der findes ikke noget entydigt svar på, hvilken belægning der er den bedste. Nogle foretrækker keramiske stegepander, fordi de er mere miljøvenlige og ikke frigiver skadelige kemikalier, når man bruger dem, som nogle teflonbelagte pander kan gøre det.
Hvad er den sikreste stegepande på markedet?
Keramiske stegepander anses typisk for at være noget af det sikreste køkkengrej på markedet. Deres keramiske materiale reagerer ikke med mad, så der er lille risiko for overførsel af skadelige kemikalier eller giftstoffer. Derudover varmer keramiske stegepander jævnt og holder varmen godt, så din mad kan tilberedes langsomt og jævnt uden at brænde på i midten eller i kanterne.
Er keramisk non-stick sundt?
Keramiske stegepander er et sundt alternativ til traditionelt non-stick køkkengrej. I modsætning til teflonbelagte pander afgiver keramiske stegepander ikke skadelige dampe, når de opvarmes, hvilket betyder, at de er et mere sikkert valg for dig og din familie.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme