Gryder test-guide:
De 6 bedste gryder til dit køkken

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Uanset, om du elsker at stå i køkkenet eller mere anser det som en nødvendig pligt, så gøres arbejdet bare meget nemmere, når du har de rette redskaber. Derfor er det da også en rigtig god ide at investere dine penge i et par gode, solide gryder.

Hvis du mangler en eller flere gryder til køkken, så bør du læse med her. Vi har nemlig samlet en række af de bedste gryder i denne gryde test, sådan at du nemt kan få et overblik over disse gryders forskellige fordele og egenskaber. På den måde vil du hurtigt være i stand til at finde frem til den bedste gryde for dig.

De 6 bedste gryder i test-guiden 2023:

Det skal du overveje, før du køber ny gryde:

 • Materiale: Materialet i gryden kan påvirke dens holdbarhed, varmefordeling og generelle brugervenlighed. Rustfrit stål og aluminium er populære valg, fordi de er holdbare, lette og har en god varmefordeling. Kobber- og støbejernsgryder er også gode valgmuligheder, da de har en rigtig solid varme fastholdelse, og er dermed ideelle til langtidskogte måltider. Gryder uden klæbemiddel er perfekte til tilberedning af delikate fødevarer som f.eks. fisk, men de kan være udsat for ridser, og holder måske nødvendigvis ikke lige så længe.
 • Størrelse og kapacitet: Det er vigtigt at vælge en, der passer til dine behov, når det kommer til måltider. Hvis du laver mad til en stor familie eller nyder at være vært for diverse middagsselskaber, så skal du have en gryde med en stor kapacitet. Hvis du omvendt kun laver mad til en eller to personer, så kan du nok godt nøjes med en lidt mindre gryde. Du skal også overveje størrelsen på dit komfur og din ovn for at sikre, at gryden passer til.
 • Håndtag og låg: De håndtag og låg gryden kan have, har betydning for, hvor let den er at bruge og transportere. Kig efter en gryde med robuste, varmebestandige håndtag, der er lette at gribe fat i, især hvis du skal bruge gryden ofte. Et låg, som sidder ordentligt, er også vigtigt for at bevare fugten og smagen i dine retter.
 • Pris: Gryderne kan variere i pris afhængigt af materiale, størrelse og mærke. Selv om det kan være fristende at vælge den billigste løsning, så kan du spare mange penge i det lange løb ved at investere i en gryde, som er af højere kvalitet. Gryder af høj kvalitet kan typisk holde i årevis, og tilbereder også din mad mere jævnt, hvilket gør dem til en investering, der er pengene værd.

 

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste gryde med non-stick

ONYX Hybrid Non-Stick gryde 5L - ONYX gryde med try-ply clad teknologi

Denne Hybrid Non-stick ONYX kasseroller er blandt de bedste gryder på markedet. Den er kendetegnet ved dens smukke, tidløse design, såvel som dens fantastiske kvalitet. 

ONYX Hybrid Non-Stick gryde 5L
Bedste gryde med non-stick
 • God til metalredskaber
 • Alle varmekilder
 • Unikt og tidløst design

ONYX Hybrid Non-Stick gryde 5L

Denne ONYX kasserolle er udstyret med det patenterede hybrid non-stick, hvilket vil sige, at kasserollen består af tre forskellige lag. Til sammen skaber disse lag en super solid kasserolle, som kan bruges på alle komfurtyper.

Hybrid non-stick elementet gør kasserollen nem at rengøre, hvilket også er en god egenskab ved lige netop denne kasserolle. På den måde kommer du nemlig ikke til at ridse gryden, når du forsøger at skrabe madrester af. Vær dog opmærksom på, at udskifte gryden, hvis belægningen bliver beskadiget. Dette kan nemlig medføre et udslip af skadelige kemikalier, såsom PFAS.

Vi har selv testet gryden på redaktionen og er imponerede over dens non-stick egenskaber – både under madlavning og rengøring. Under madlavning bruge vi mindre varme og fedtstof end med andre pander, og fik samme resultat. Efterfølgende var den meget nem at gøre ren, og selv madresterne, der havde stået lidt for længe var nemme at få af, da belægningen gør, at vi kunne bruge ståluld på grydens overflade.

Denne kasserolle ligger i den relative dyre ende af prisskalaen, som er repræsenteret i denne gryde guide, men til gengæld får du også en gryde af en enorm god kvalitet.

 • 5 års garanti og 100 dages returret
 • Tåler opvaskemaskine
 • Forstærket PTFE belægning med diamant støv
 • Kapacitet: 5 liter

Redaktionens vurdering

Vi mener, den her gryde er for alle kokke, både de professionelle og hverdagens, som ønsker sig en gryde med en super non-stick effekt.

Den patenterede non-stick gør, at du nemt kan lave mad med metalredskaber, samt gøre gryden ren med ståluld, hvis maden har brændt sig fast. Alt dette fandt vi i vores test af gryden super brugbart, hvilket gør, at vi nemt kan anbefale gryden, hvis du er på udkig efter en ny makker i køkkenet.

Bedste gryde med naturlig non-stick-effekt

Gastrotools støbejernsgryde 4L - energibesparende gryde med naturlig non-stick effekt

Vil du i gang med at lave mad på en lidt sundere, mere energibesparende måde? Så skal du se den her 4L gryde fra Gastrotools, som kan bruges på alle typer varmeoverflader.

Gryden er lavet af sort emalje, som har en helt unik, olie-absorberende effekt, der med tiden giver den en naturlig non-stick effekt.

Gastrotools støbejernsgryde 4L
Bedste gryde med naturlig non-stick-effekt
 • Lavet af sort emalje med en unik, olie-absorb
 • Kan bruges på alle varmeoverflader
 • Tyk bund på 4,3 mm med fremragende styrke

Det skal du vide, før du køber Gastrotools gryde 4L

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 3,9 L
 • Materiale: matsort emalje
 • Farve: sort

Solidt støbejernsmateriale
Den her gryde er lavet af matsort emalje, som er et fremragende materiale. Emaljen er olieabsorberende, og med tiden vil dét give den en helt naturlig non-stick effekt, fri for kemikalier og andet, andre redskaber ellers ville bruge.

Kemikalierne brugt til non-stick i madlavningsredskaber er ikke giftig, men med den her gryde får du det 100% naturligt!

God størrelse til simremad og kogeretter
Gryden her fra Gastrotools hedder 4L, men har en anbefalet kapacitet på 3,9, så den ikke løber over. Gryden er alsidig og kan bruges både til simremad, kogninger og diverse led af større retter.

Størrelsen på en gryde har ikke så lidt at sige, og det er ofte bedre at have rigeligt med plads, frem for at skulle gøre komfuret rent bagefter.

En energibesparende gryde
Den sorte emaljegryde varmes hurtigt op, og du sparer energi i det lange løb. I og med selve gryden hurtigt bliver varm, er det ikke kun bunden, der skal være varmekilde. Nu får maden varme fra alle fronter, og på den måde kan din mad hurtigere blive færdige eller klar til at simre.

Vær i den forbindelse gerne opmærksom på emaljen, når du rydder op, og brug altid ovnhandsker ved håndtering.

Mere om Gastrotools støbejernsgryde 4L

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 3,9 L
 • Materiale: matsort emalje
 • Farve: sort

Redaktionens vurdering

Vi mener, den her gryde er for alle kokke, både de professionelle og hverdagens, som ønsker sig en gryde med en naturlig non-stick effekt.

Den tykke bund på 4,3 mm har en fremragende styrke, så gryden kan holde til varmen, og den hurtige varmedistribuering sørger for, din mad kan blive færdig meget hurtigere end før. Dét sagt er den stadig nem at vedligeholde og arbejde med.

Fordele og ulemper ved Gastrotools støbejernsgryde 4L

Fordele

 • Non-stick effekt
 • Hurtig varmedistribuering
 • Kondensering løber hurtigt af gennem de indre ringe
 • Nem at vedligeholde

Ulemper

 • Emalje har muligvis tendens til at krakelere
Bedste grydesæt

Eva Trio grydesæt - induktions gryder i dansk design

Disse Eva Trio gryder kommer i ét sæt, som indeholder en kasserolle og to gryder. Disse induktions gryder er lavet med fokus på god kvalitet og indeholder en række gode fordele, hvilket placerer dem i denne gryde test. Deres gode egenskaber består af:

Eva Trio grydesæt
Bedste grydesæt
 • Nem at rengøre
 • Slidstærke materialer
 • Sandwichbund med god varmefordeling

Mere om Eva Trio grydesæt

SPECIFIKATIONER

 • Indeholder 3 dele: 1 x kasserolle (1,1 liter) og 2 x gryde (2,2 liter og 3,6 liter)
 • Fungerer på alle varmekilder
 • Varmafvisende håndtag

Disse Eva Trio gryder er designet til at være af en god kvalitet. De er lavet med slidstærke materialer, sådan at du kan være sikker på, at de kommer til at holde igennem lang tid.

Selvom disse gryder er af en rigtig god kvalitet, så bør du være opmærksom på, at der ikke medfølger låg til gryderne i dette sæt. Dermed skal du købe disse ved siden af, hvilket er lidt et minus, da det ville have en god detalje, hvis de var inkluderet i sættet.

Bedste gryder til induktion

Rösle Elegance gryder induktion - Gode gryder til induktion

Dette grydesæt fra Rösle Elegance indeholder hele syv forskellige dele, hvilket er en super lækker detalje. DDet gør den velegnet til folk, der ønsker et alsidigt grydesæt til tilberedning af forskellige typer mad.

Rösle Elegance gryder induktion
Bedste gryder til induktion
 • Låg medfølger
 • Ovnfast
 • Litermål på grydernes inderside

Mere om Rösle Elegance gryder induktion

SPECIFIKATIONER

 • Indeholder 7 dele: 1x kasserolle (1,5 L) og 3x høj gryde m. låg (2 L, 3,6 L og 5,9 L)
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kan bruges på alle varmekilder
 • Ovnfast op til 180 grader

Dette Rösle Elegance Set er et super fint grydesæt, som er enormt praktisk i brug. I dette sæt får du fire gryder i forskellige størrelser, hvormed du er super godt dækket ind, når det kommer til madlavning.

Dette er et super fint og praktisk sæt, såvel som at det fås til en ganske fin pris. I dette sæt får du nemlig hele syv forskellige dele for den samme pris, som nogle af de enkelte gryder i denne gryde test koster, hvilket er super praktisk, hvis du ikke ønsker at investere alt for mange penge i dine gryder.

Bedste letvægtsvalg

Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde - lækker gryde, som er nem at bruge

Leder du efter en lækker gryde med non-stick belægning, er Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde et rigtig godt bud. Den er lavet i aluminium og har derfor en lav vægt, der gør gryden nem at håndtere. Den fås i forskellige størrelser og har 5 års garanti, så du vil få glæde af den i lang tid.

Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde
Bedste letvægtsvalg
 • Lavet af aluminium
 • 5 års garanti
 • Fås i forskellige størrelser fra 1,3-6 liter

Det skal du vide, før du køber Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde

SPECIFIKATIONER

 • Non-stick belægning
 • Lav vægt
 • Store håndtag
 • Induktionsbund i rustfrit stål

Smart non-stick og lav vægt

Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde har en ret lav vægt, fordi den er lavet i aluminium, som er et let materiale. Aluminium er dog stadig meget holdbart og ruster desuden ikke, hvilket er en stor fordel, når det kommer til køkkenudstyr.
Non-stick belægningen hjælper dig til at undgå, at din mad brænder på, men kræver også, at du passer ekstra godt på gryden. Den skal vaskes op i hånden og du bør bruge redskaber i træ eller nylon for at beskytte belægningen.

Mange størrelser i serien

Det er helt nødvendigt at have gryder i forskellige størrelser til forskellige ting og portioner. Derfor er det en fordel, at Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde fås i størrelser fra 1,3-6 liter. Det giver dig mulighed for at samle et helt sæt, så har du har lige de størrelser, du har brug for både til hverdagens madlavning og når der skal stables en større middag på benene.

Mere om Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde

SPECIFIKATIONER

 • Non-stick belægning
 • Lav vægt
 • Store håndtag
 • Induktionsbund i rustfrit stål

Bedste10's vurdering

Denne gryde er særligt velegnet til dig, der ofte oplever, at din mad brænder på. Den har nemlig en rigtig smart non-stick belægning, der hjælper dig, mens du laver mad. Samtidig har gryden en kraftig bund, der fordeler varmen meget jævnt.
Gryden kan anvendes på alle varmekilder, så den er god til dig, der gerne vil have muligheden for at udskifte dit komfur, uden at skulle udskifte alle dine gryder og pander.

Fordele og ulemper ved Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde

Fordele

 • Non-stick belægning
 • Lav vægt
 • Induktionsbund i rustfrit stål

Ulemper

 • Kan ikke vaskes i opvaskemaskine
Bedste gryde til prisen

Tefal Talent Pro Gryde - god non stick gryde

Denne Talent Pro gryde fra Tefal er en super god non stick gryde, som er udstyret med mange fede detaljer og egenskaber, som vil gøre madlavningen nemmere for dig. Nogle grydens bedste egenskaber, som gør den kvalificeret til at optræde i denne gryde test, er bl.a.:

Tefal Talent Pro Gryde
Bedste gryde til prisen
 • Udstyret med non stick belægning
 • Tyk bund i hård titan
 • Kapacitet på hele 5,4 liter

Mere om Tefal Talent Pro Gryde

SPECIFIKATIONER

 • Banebrydende Titanium Excellence teknologi
 • Lang holdbarhed
 • Kapacitet: 5,4 liter
 • Fungerer på alle komfurtyper

Denne Tefal Talent Pro gryde er den perfekte gryde, hvis du mangler en stor gryde, som er af en super kvalitet. Denne gryde er nemlig udstyret med Titanium Excellence teknologi, hvilket vil sige, at grydens non stick belægning er forstærket med titan-partikler, hvilket gør den super holdbart.

Derudover så har gryden en god, stor størrelser, som gør den til en god tilføjelse til ethvert køkken. Prismæssigt er gryden alle pengene værd.

Den er relativ billig sammenlignet med nogle af de andre gryder i denne gryde test, hvormed den vil være en super god investering.

Hvorfor du burde købe en ordentlig gryde

En god gryde er et af de mest alsidige og uundværlige køkkenredskaber, og det er en investering, der kan betale sig på mange måder. Uanset om du er en erfaren kok, eller at du lige har lært at lave mad, så kan en gryde i høj kvalitet gøre hele forskellen, når du skal lave nogle lækre måltider. Det samme gælder også, hvis du ønsker en ordentlig pande. Vi har samlet nogle af de bedste keramik pander af præcis denne årsag, så du ikke behøver at lede.

Hvis du dog primært bruger din gryde til at koge æg, så vil vi anbefale du læser vores guide til æggekogere, som er en nem og billigere måde at koge æg på.

En af de mest betydningsfulde fordele ved at have en god gryde er dens holdbarhed. En ordentlig gryde kan holde i årevis. Selv ved et hyppigt brug, hvilket sparer dig penge i det lange løb. Derudover er gryder af høj kvalitet ofte designet med sikkerhedsfunktioner. Det kan f.eks. være robuste håndtag og tætsluttende låg, der forhindrer spild og ulykker.

Du kan også overveje at købe en sous vide, som kan monteres på din gryde, og på den måde få endnu mere ud af din gryde. Vi har samlet nogle af de bedste sous vide, hvor vi blandt andet har inkluderet en, som kan monteres på siden af en gryde. Her kan du også kigge på vores liste over de bedste vakuumpakkere, som kan bruges til madretter i gryden og til sous vide.

En anden fordel ved at eje en solid gryde er dens alsidighed. Fra kogning af pasta til tilberedning af supper og gryderetter – en pålidelig gryde kan klare en lang række forskellige retter, som du nu kan finde på. Desuden er nogle gryder designet til at blive brugt på forskellige typer kogeplader eller endda i ovnen, hvilket udvider dine muligheder for måder at tilberede dine måltider.

Ud over de mange funktionelle fordele, så kan en gryde i den dyrere prisklasse også forbedre det æstetiske udtryk, som der er i dit køkken. Mange af de bedste mærker tilbyder slanke og stilfulde designs, som tilføjer et element af kvalitet til dit hjem. Her kan du også overveje at investere i et ordentlig knivsæt, så du virkelig kan vise dit køkken frem, samtidig med du får nogle af de bedste knive til hjemmet.

Endelig er en investering i en kvalitets gryde også en investering i din sundhed. Ved at bruge ikke-giftige materialer som rustfrit stål eller keramiske belægninger uden skadelige kemikalier som PFOA eller PTFE kan du sikre, at din mad tilberedes sikkert uden yderligere risici for dit helbred.

Afslutningsvis er det at eje en god gryde mere end blot endnu en køkkengadget – det er en investering, som betaler sig både funktionelt og i stil. Uanset om du laver mad til dig selv, eller du skal underholde gæster, så kan en ordentlig gryde gøre det nemmere og sjovere. Men hvis du gerne vil tilføje et relevant gadget til dit køkken, så burde du overveje at investere i et stegetermometer, så du kan holde øje med, at maden bliver tilberedt ordentligt.

Ligesom en ordentlig gryde er en vigtig ting at have i køkkenet, lige så vigtigt er det, at have en ordentlig stegepande. Derfor har vi også samlet de bedste stegepander for dig, så du kan supplere din nye gryde med en ordentlig pande.

Hvis du har fået lavet en stor portion med dine nye gryder, og du har en masse tilovers, så kan en mikrobølgeovn være praktisk at have. Vi har derfor samlet en masse forskellige mikrobølgeovne, både store og små, til dig.

FAQ

Hvilke gryder er bedst for ens helbred?
Nogle gryder kan indeholde materialer, som ikke er optimale til madlavning. Hvis du derfor søger gryder, som er de bedste for ens helbred, så kan det være en fordel at købe keramiske gryder. Dertil er gryder lavet af aluminium, støbejern og rustfrit stål også gode for ens helbred.
Hvis du vil være sikker på at vælge en god gryde, som du bliver glad for, så bør du gå efter en model, som passer til dine behov. Hertil er det vigtigt, at du overvejer grydens kapacitet, såvel som designet, sådan at det matcher dine præferencer.
Hvilket materiale er det sundeste at lave gryder og pander ud af?
Det absolut sundeste materiale til gryder og pander er keramik, da det ikke indeholder nogle usunde eller skadelige stoffer, som kan overføres til maden. Dog er materialer såsom aluminium, rustfrit stål, støbejern og kobber også sundt at lave gryder og pander ud af.
Er keramiske gryder sikre at bruge?
Ja, keramiske gryder er ganske sikre at bruge, da det egner sig bedre til høje temperaturer, end mange andre af de materialer, som vi laver gryder og pander ud af. Dertil vil keramiske gryder ikke overføre nogle skadelige stoffer til maden, hvormed de altså er sikre at lave mad i.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

OBH Supreme Steel Kasserolle

Eva Solo Gravity Gryde

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme