Skrevet d. 12. januar 2019 af Markus Tornefeldt

Mikrobølgeovn test 2019 – Find den bedste!

Mikrobølgeovn test 2019 – Find den bedste!
4.6 (92.31%) 13 votes

Mikrobølgeovn test 2019 – Her er markedets bedste!

Vores hjem er proppet med forskelligt udstyr, som er meget specifikt produceret til netop den opgave, som vi står overfor. Vi har alt fra espressomaskiner til smoothie-blendere, men der er få ting i hjemmet, der er ligeså universalt brugbare som mikrobølgeovnen. Man kan lave stort set alt i mikroovnen, og med undtagelse af nogle få ting er det kun fantasien, der sætter grænser for de kreative påfund. Vi bruger mikroovnen mere og mere i vores moderne, travle samfund, hvor varm mad helt skal gå hurtigt – og her excellerer mikroovnen som ingen anden maskine i hjemmet!

Den smarte teknologi i mikroovnene har været kendt i rigtig mange år, og det er stadigvæk de samme grundprincipper, der er med til at gøre ovnene effektive og brugbare den dag i dag. Med det sagt, så har mikroovnene fået mange flere funktioner nu, end da de først kom på markedet, og de er i høj grad blevet tilpasset vores moderne livsstil. Herudover er langt de fleste mikroovne blevet meget mere effektive end for bare et par år siden, og derfor er det måske tid til at skifte den gamle model ud med en ny.

Som du sikkert allerede har måttet konstatere, så er der ufatteligt mange mikroovne på markedet, og de har alle forskellige funktioner og – ikke mindst – forskellige priser. Derfor kan det være svært at finde frem til den rette model til netop dine behov, hvorfor vi har lavet denne overskuelige liste over markedets bedste mikroovne for dig. Vi har kigget mange forskellige mikrobølgeovns tests igennem, og skabt en liste over de 8 bedste på markedet netop nu!

Testresultaterne kommer fra nogle af de mest anerkendte testfirmaer i både ind- og udland, og vi har læst alle resultaterne igennem, så du ikke behøver at gøre det. Dermed kan vi herunder præsentere en overskuelig liste, hvor du nemt og hurtigt kan finde frem til den mikrobølgeovn, der passer til dine behov. Læs videre og bliv meget klogere på de bedste mikrobølgeovne på markedet!

 Bedste Mikrobølgeovne Testvinder Set hos:
1) Sharp: R642
TestvinderWhiteaway.dk Læs mere
2) Gorenje MI 281 WTopscorerWhiteaway.dk Læs mere
3) Samsung MS23F302EASTopscorerWupti.com Læs mere
4) Caso M20 ElektronicTopscorerWhiteaway.dk Læs mere
5) Whirlpool MAX 38TestvinderWupti.dk Læs mere
6) Bosch HMT75M421 TopscorerWhiteaway.dk Læs mere
7) Electrolux EMM21000WTopscorerWhiteaway.dk Læs mere
8) Electrolux EMS304000XTopscorerCoop.dk Læs mere

I denne mikrobølgeovn test kan du:

 • Få en uvildig og ikke mindst grundig gennemgang af markedets bedste mikrobølgeovne
 • Få hjælp til at vælge den rette mikrobølgeovn ud fra vores overskuelige liste af testvindere og topscorere i test

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv testet de forskellige mikrobølgeovne – vi har blot gennemlæst og samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Dermed giver vi dig et overskueligt overblik over markedets bedste mikrobølgeovne, så du ikke behøver at læse forskellige testresultater igennem på egen hånd!


1. Sharp: R-642 – Billig testvinder

 • Testvinder – Stiftung Warentest

Mikroovn Sharp testvinder

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
659,00 599,00 Til butik →
659,00 631,00 Til butik →

 

Øverst på vores liste over de bedste mikrobølgeovne finder vi denne testvindende model fra Sharp! Her får du en bundsolid mikroovn, der klarer sig særligt godt, når det kommer til de automatiske programmer og det lave strømforbrug, der gør den ekstremt velegnet til hverdagsbrug. Alt i alt taler både testresultater og den lave pris for, at dette skal være din nye mikrobølgeovn!

Sharp R-642 blev kåret som ”Bedst i test” hos det tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest, og de kunne slet ikke få armene ned over de fantastiske egenskaber, som denne ovn kan præsentere. Den effektive 2-i-1 mikroovn var utrolig brugervenlig, ligesom den var let at rengøre i deres test, og derfor fremhæves den som et godt køb – især til prisen!

Med 1000 Watt har du power nok!

Som allerede nævnt er Sharp R-642 en 2-i-1 mikroovn, som både er i stand til at fungere som en normal mikroovn, ligesom den har en effektiv grillfunktion, der kan nå en effekt på hele 1000 Watt. Dette gør mulighederne uendelige, når det kommer til madlavning, og du kan let styre det hele med de 11 individuelle niveauer – kold mad er en saga blot med denne mikroovn på køkkenbordet!

Sharp har fremstillet en mikroovn, der har en kapacitet på 20 liter, hvilket er perfekt til dagligdagens opgaver, og du kan sætte børnesikring på ovnen, så nysgerrige fingre ikke kan bruge den. Brugervenligheden er i top med det indbyggede touch-display, og med 8 automatiske programmer behøver du ikke famle dig vej frem til den rette temperatur – ovnen klare det for dig!

Alt i alt finder du ikke en bedre mikroovn end Sharp R-642 til prisen, og du får en solid mikrobølgeovn fra inderst til yderst. Titlen som testvinder kommer ikke af sig selv, og vi kan kun anbefale denne model – specielt til den almindelige husholdning, der ikke altid kan nå at spise sammen. Effektivitet, rengøring og brugervenlighed går op i en højere enhed!

Specifikationer:

 • Effekt: 1000 Watt
 • Kapacitet: 20 liter
 • 2-i-1 mikrobølgeovn med grill-funktion
 • Let at rengøre
 • Brugervenligt touch-display
 • Børnesikring

2. Gorenje MI 281 W

 • Gode anmeldelser hos køberne på WhiteAway & Skousen

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
984,00 929,00 Til butik →
935,00 935,00 Til butik →
984,00 984,00 Til butik →

 

Vores andenplads på listen over markedets bedste mikrobølgeovne går til Gorenje MI 281 W, der – lidt atypisk – ikke har indgået i nogle tests endnu. Den hører dog alligevel til på vores liste, da køberne hos de to sværvægtere WhiteAway og Skousen vurderer den i meget positive toner – den bliver særligt rost for den imponerende kapacitet og den gode kvalitet for pengene!

Gorenje MI 281 W har fået hele 44 positive anmeldelser hos de to førnævnte internetbutikker, og det er da også et fund til pengene. Det fremhæves bl.a., at de indbyggede varmluft- og grill-funktioner er utrolig velfungerende, ligesom den høje effekt giver en hurtig opvarmning af alle typer af madvarer. Herudover får ovnen også ros for at være intuitiv i brug!

Ekstra rummelig – ekstra effektiv!

Som allerede nævnt har denne mikrobølgeovn et ekstra rummeligt ovnrum, der har en kapacitet på hele 28 liter. Her kan du altså få plads til det meste, ligesom du kan lave det meste i ovnen takket være den smarte varmluftsfunktion. Du kan nemt lave

en frysepizza eller andre, lette retter ved hele 1250 Watt, og dermed er det faktisk en kombinationsovn, der ikke fylder særlig meget i dit køkken.

Selve mikrobølgeovnen fungerer ved en effekt på 900 Watt, og du får 5 automatiske programmer, der kan hjælpe din madlavning godt på vej. Herudover er der bl.a. et effektivt defrost-program, der kan redde dig, hvis du har glemt at tage kødet ud af fryseren i god tid. Alt betjenes let ved hjælp af de brugervenlige knapper, og du kan indsætte tallerkener op til 30 cm i diameter uden problemer!

Gorenje MI 281 W præsterer godt ved daglig brug, og dette vidner de flotte brugeranmeldelser bestemt også om. Her får du rigtig meget mikroovn for pengene, og den er f.eks. virkelig brugbar i campingvognen, hvor du ikke har plads til en stor, almindelig ovn. Vi kan klart anbefale denne mikrobølgeovn, der vil gøre hverdagen meget lettere for dig og din familie!

Specifikationer:

 • Effekt: 900 Watt / 1250 Watt (Mikroovn / Varmluftovn)
 • Kapacitet: 28 liter
 • 2-i-1 mikrobølgeovn med både grill- og varmluftfunktion
 • Varmluft ved helt op til 250 grader
 • Digitalt display
 • Børnesikring

3. Samsung MS23F302EAS

 • Brugervenlig
 • Topscorer i anmeldelser

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
999,00 749,00 Til butik →

 

Samsung MS23 mikrobølgeovnen er ikke just den mest avancerede model på markedet, men til trods for dette, så er det en af de mest populære. Vi giver denne mikroovn en 3. plads i vores test, hvilket gøres på baggrund af respons fra brugere, eftersom at ovnen endnu ikke har indgået i nogle officielle testresultater.

Mikrobølgeovnen er fantastisk til prisen, hvor den specielt fremhæves for at være rigtig nem at betjene, samtidigt med at den ligeledes er yderst stabil. Denne kombination gør det til en helt ideel mikroovn til almindeligt brug.

Kapacitet og rengøring

Samsung har med denne mikrobølgeovn fået lavet en mikroovn, som passer til stort set alle husholdninger. Med en kapacitet på 23 liter, så formår den at dække de mest almindelige gøremål, som måtte være ved brug af mikroovne.
Selve ovnrummet har en keramisk emalje, som gør at mikroovnen er yderst nem at rengøre, men samtidig undgår at blive ridset, ved brug og rengøring. Brugen af netop keramisk emalje sikrer, at skadelige bakterier efter madrester ikke absorberes, hvilket gør at eventuelle bakterier på ingen måde overføres til næste måltid.

Design og funktionalitet

Hvorvidt en mikroovn skal have de helt vilde designs er vist en smagssag: dog har denne mikroovn et helt klassisk design, som bør falde i alles smag. Ovnen har en maksimal effekt på 800W, samtidig med at der er mulighed for at bruge de syv programmer, som mikroovnen tilbyder.

Værd at bemærke ved denne mikrobølgeovn fra Samsung er det tredobbelte distributionssystem, som sørger for at varmen bliver fordelt ligeligt i hele ovnrummet. Fordi findes der noget værre end en lasagne, som er brændende-varm udenpå, men iskold indvendigt? Dette undgår du i hvert fald med denne Samsung mikrobølgeovn.

Hvis du vælger at gå med denne Samsung model, så kan du være garanteret at få en stabil og driftssikker ovn, som designmæssigt passer ind i stort set alle hjem. En mikrobølgeovn hvor der er tænkt på brugervenlighed i form at de meget brugervenlige panel, som virkelig kommer til udtryk i de mange positive anmeldelser


4. Caso M20 Elektronic

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
714,00 714,00 Til butik →
752,00 752,00 Til butik →
752,00 759,00 Til butik →
1.029,00 1.029,00 Til butik →

 

På fjerdepladsen finder vi denne simple mikrobølgeovn Caso M20 Elektronic, som er en helt fantastisk mikroovn til prisen. Den indeholder alle nødvendige basisfunktioner for at leve op til de forventelige krav. Ydermere, så er dette en mikroovn, som ligesom ovenstående svømmer i positive anmeldelser for brugervenligheden.

Mikrobølgeovn med mange muligheder

Hvis du overvejer hvorvidt at denne Caso M20 Elektronic kunne være den ideelle mikrobølgeovn til Jeres hjem, så får du her lidt mere information, som kan være med til at styrke dit beslutningsgrundlag. Ovnrummet har en kapacitet på 20 liter, hvilket gør at den passer perfekt ind i de klassiske skabe. Hvis du ønsker at måle efter, så har mikroovnen en bredde på 45 centimeter.

Caso M20 har alle de fornødne funktioner, samt findes til en pris på under 1.000 DKK, hvilket gør mikroovnen til et særdeles godt køb!

Caso M20 Elektronik har 5 forskellige indbyggede niveauer, samt 8 specialprogrammer. Du får med andre ord mulighed for at styre varmen, samt vælge mellem de funktionelle programmer, som blandt andet indeholder optøning, som er super praktisk.

Opsummering:

 • 20 liter ovnrum
 • 800 Watt
 • Digitalt display
 • Optøningsprogram

5. Whirlpool MAX 38

 • Testvinder hos svenske Test.se

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
675,00 675,00 Til butik →

 

Test.se er en svensk testportal, de er anerkendt for deres mange tests. Heriblandt har de testet Whirlpool MAX 38. De har testet den for blandt andet dens effektivitet og de funktioner som den besidder. Størrelsesforholdene på MAX 38 er følgende: 39,2 cm (bredde) 35,3 cm (dybde) 36 cm (højde)

Modellen der er plads til i alle hjem

Som man kan se på målene herover, så er det ikke den største mikrobølgeovn på markedet, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Den egner sig dog logisk nok bedst til mindre portioner. Perfekt for studerende som har begrænset plads, eller til den lille lejlighed. Selvom det er en lille mikroovn, så er den meget kraftfuld og effektiv. Med hele 700 Watt er der ikke det den ikke kan klare! Du har nok også lagt mærke til, at denne mikroovn har et lidt specielt design, hvilket gør den meget unik sammenlignet med normale mikroovne.

En mikroovn med mange funktioner

Funktioner er der mange af i denne charmerende lille mikroovn. Man vil især komme til at sætte pris på dens grillfunktion.  Som i forhold til andre mikroovne, rent faktisk lykkes med at få en lækker sprød overflade. Derudover har MAX 38 en patenteret teknologi, nemlig dets ”Jet-Defrost”.

Grunden til at dette er patenteret, er fordi at teknologien, som her bliver brugt formår at optø fødevarerne op til 7 gange hurtigere end alle konkurrenterne. Derudover skal det nævnet at ”Jet start” funktionen er meget belejlig hvis man har lidt travlt. Hele mikroovnen er klar inden for få sekunder.

Bedst i test hos eksperterne

Eksperterne er helt vilde med Whirlpool MAX 38, især dens 3D-teknolgi får positive kommentarer med i beskrivelsen af mikroovnen. Måden maden bliver varmet op på, så det er varmt helt inde i midten af det der bliver opvarmet, er helt fantastisk. Generelt er alle dens funktioner et kæmpe plus, og giver rigtig mange muligheder på trods af dens størrelse.

Fordele ved Whirlpool MAX 38:

 • Lille model som er god til den mindre husstand
 •  Model med grill-funktion
 •  Jet Defrost gør optøningsprocessen meget hurtigere
 •  God til hurtig opvarmning
 •  Velfungerende 3D-teknologi

6. Bosch HMT75M421

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
806,00 806,00 Til butik →
848,00 959,00 Til butik →

 

Hvis du ikke har de helt store behov, men blot skal have dækket de mest basale, Såsom optøning, opvarmning, eller bare poppe popcorn. Så er dette den helt rigtige mikroovn for dig. Den kan det, de fleste bruger deres mikroovn til, og så der den ovenikøbet billig!

Derfor skal du købe Bosch HMT75M421:
Hvis du er typen der ikke har sindssygt meget plads, enten fordi du bor i en mindre lejlighed, kollegieværelse eller blot ikke vil ofre alt pladsen i dit køkken til en mikrobølgeovn, så er denne Bosch lige noget for dig!

Der er plads til 17 liter, og den er meget funktionel og let at finde ud af. Der er ikke nogle unødvendige knapper eller ligegyldige programmer. Den har hele 800 Watt at gøre godt med. Hvilket må siges at være rigtig meget af en mindre mikrobølgeovn.

På mikroovnen kan du blot indstille tid og vægt på det du varmer ved hjælp af drejeknapper. Når du skal vælge hvilken effekt den skal anvende er det via nogle trykknapper. Du kan vælge fra 90 Watt til 800 Watt. Hvis du bruger den samme program igen og igen, så kan du ved hjælp af en memory-knap gemme det program du bruger allermest.

Bosch HMT75M421 er en mikroovn, der dækker basale behov. Den har 4 optøning programmer og 3 tilberednings funktioner. Som sagt er der plads til 17 liter, som burde være mere end rigeligt.

Specifikationer

 • 17 liter ovnrum
 • 800 Watt
 • Digitalt display
 • Memoryfunktion til 1 program
 • Defrost program til optøning

7. Electrolux EMM21000W

 • Anbefales i Testfakta.se

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
613,00 613,00 Til butik →
749,00 749,00 Til butik →
999,00 999,00 Til butik →
645,00 1.089,00 Til butik →

 

Simpel men effektiv
Denne mikrobølgeovn fra Electrolux er yderst effektiv. Den minder om de gode gamle mikroovne, men med nyere varme teknologi. Den besidder manuel betjening frem for elektronisk. Dette er ikke en dårlig ting tværtimod. Den er let af finde ud af på grund af dens drejeknapper. Du kan vælge imellem 5 forskellige effekt-indstillinger fra 90 W til 800 W. Du kan derfor selv styrer hvor meget varme maden skal have, så det hverken får for meget eller for lidt

Nem at betjene
Denne mikrobølgeovn er så simple, at alle kan finde ud af at betjene den, unge som gamle. Du kan bare smide brugsanvisningen ud, det bliver der ikke behov for.Den er designet til den travle hverdag, så du får ikke problemer med at nå det du skal, netop fordi at den er så effektiv og besidder så mange Watt som den gør.

Hvis du vil sikre dig at alle i husstanden kan betjene mikroovnen så er denne helt sikkert noget for dig, hurtig, nem, og effektiv!

 • 800 Watt
 • Optøning
 • Opvarmning
 • 18.5 liter ovnrum

8. Electrolux EMS304000X

 • Avanceret mikroovn med mange funktioner. Electrolux EMS304000X har både grillfunktion og varmluft, og en række automatikfunktioner gør det nemt og enkelt at bruge den.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.599,00 2.599,00 Til butik →

 

Denne mikroovn fra Electrolux er en helt igennem fantastisk ovn til dig, som enten bor alene eller blot ønsker en fantastisk kombiovn, som kan fungere som et supplement til den almindelige ovn. Med et ganske pænt design, samt flere forskellige funktioner som varmluft, grill og det indbyggede automatikprogram, så bliver det nemt at lave mad med denne ovn, samt optø og genopvarme forskellige retter.

Electrolux er kendt for at lave nogle yderst brugervenlige produkter, hvor denne mikroovn bestemt ikke er nogen undtagelse. Det store display giver en godt overblik, samt en god mulighed for at benytte de mange forskellige funktioner – sidst og ikke mindst er den super nem at anvende, hvilket især kommer til udtryk hvis man læser brugeranmeldelser af denne model.

Electrolux EMS304000X har en kapacitet på 24,5 liter i ovnrummet.

Den funktionelle kombinationsløsning

Electrolux EMS304000X kommer som sagt som en kombiovn, hvilket selvfølgelig giver prisen et nyk op sammenlignet med tidligere modeller i vores mikrobølgeovn test, men hvis det er lige netop en kombiovn du har brug for, så er dette et pragteksemplar. Værd at bemærke er automatikprogrammet, som helt basalt kan formå at kigge på indholdet på tallerkenen, hvorefter den selv kan udregne hvornår dette er tøet op eller gennemvarmet. – Super smart og anvendeligt!

Designmæssigt er der ikke noget unikt over denne model. Vi får med Electrolux EMS304000X en ganske pæn og præsentabel mikroovn, som formår at gøre arbejdet til perfektion hver gang. Så hvis du er på udkig efter en kombinationsløsning ift. dine ovne, så er det helt sikkert værd at overveje lige netop denne model en ekstra gang.

Opsummering:

 •  24,5 liter ovnrum
 • 900 Watt
 • Digitalt display
 • Defrost program til optøning
 • Varmluft (140 – 230 grader)
 • Grillfunktion