Test-oversigt: Elkedel
Her er den bedste 8 elkedel

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

28 Produkter analyseret
8 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Stort set alle husstande i Danmark ejer en elkedel og den bliver på landsplan også brugt flittigt uanset om det er til the eller nudler der skal laves. Priserne på elkedler er ikke specielt høje generelt – dette afspejler selvfølgelig dine behov. Har du brug for en elkedel med et stort udvalg af funktioner vil prisen ofte være lidt højere end hvis du vælger en mere ‘simpel’ model, som blot skal bruges til at bringe vand i kog. Hvis du er til mere tidssvarende design og nogle smarte funktioner der muliggør at indstille elkedlen på forskellige grader mm. så er der helt afgjort nogle nye modeller på markedet du bør taget et kig på! Disse modeller kan fås for relativt få penge, og det koster jo ikke noget blot at snuse lidt til mulighederne.

Vi har i denne elkedel test valgt at bringe nogle forskellige elkedler i fokus, dog er fællesnævneren for dem alle at de lever op til en række krav og er designmæssige over den almindelige hvide elkedel vi alle kender. På baggrund af grundige testresultater samt brugeranmeldelser er vi kommer frem til en top 5 i vores elkedel test, hvilket gerne skulle gøre det nemmere for dig at købe en ny elkedel hvis den gamle er træt og mæt af dage!

Først gennemgår vi elkedlerne i den rækkefølge vi har fundet dem mest relevante – dog skal det siges at alle disse elkedler i vores test er super gode elkedler og leverer på et andet niveau end mange andre, så du kan næsten lukke øjnene og blot vælge den første og bedste elkedel. Vi har udvalgt 6 modeller, som vi mener fortjener lidt ekstra fokus, og grunden til at de er kommet på denne liste kommer vi til nu. Læs med.

Redaktionens anbefalinger

Graef WK 502 - alsidig elkedel med fire temperaturindstillinger

Elkedlen WK 502 fra producenten Graef er både flot og alsidig i brug. Hos det tyske testmagasin Testberichte.de er WK 502 testvinder med anmærkningen ”Meget god, Overklasse”. 

Bedste pris: 631,00 hos KitchenOne.dk

Gå til forhandler

Fordele og ulemper ved Graef WK 502

Fordele

 • Flot udseende og alsidig brug
 • Glat overflade der gør den nem at rengøre
 • God ”hold varmen ”-funktion der er specialdesignet til at opvarme babymad

Ulemper

 • Ikke den mest lydløse elkedel
 • Relativt lang tid om at nå til kogepunktet

Mere om Graef WK 502

Særligt roser de WK 502 for de mange indstillinger, som giver mulighed for at bruge elkedlen i forskellige sammenhænge.  Den har en indstilling specielt til opvarmning af babymad, en særlig ”hold-varmen ”-funktion, og så følger der en ekstra indsats med til sutteflasker til familien med en baby i huset.

Også hos Amazon.co.uk får WK 502 gode noter med på vejen fra brugerne, der giver den en samlet vurdering på 4,3 ud af 5 mulige.

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 1 liter
 • Temperaturvalg: Ja
 • Ledningsoprul: Ja
 • Bedst i test hos TestBerichte.de

Her får du en elkedel, der er stilet og passer ind i ethvert køkken. WK 502 er ikke den hurtigste af de elkedler vi har fremhævet, men til gengæld har den fire forskellige temperaturindstillinger. De tæller både en indstilling specifikt til den perfekte kop filterkaffe, og en indstilling til babymad.

Alt i alt en elkedel til hele familien, der ikke kræver, at du går på kompromis med design eller brugervenlighed.

Se priser og tilbud på Graef WK 502


For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Graef WK 502

Carrera 551 Water Kettle 2200W - moderne design, flere indstillinger og nem at rengøre

Der er en grund til, at Carrera 551 får kommentaren “Testvinder i øverste klasse” hos tyske testberichte.de. Grunden er særligt elkedlens forfinede temperaturindstillinger. Temperaturen er nøjagtig, og det gør den ideel til tilberedning af te, kaffe og andre drikke.

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Fordele og ulemper ved Carrera 551 Water Kettle 2200W

Fordele

 • Flot moderne design med gode funktioner
 • Mange indstillingsmuligheder
 • Produkt i høj kvalitet
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Selve kedlen bliver meget varm under opvarmning.

Mere om Carrera 551 Water Kettle 2200W

Hos Testberichte.de sammenligner de et bredt felt af tests og anmeldelser fra både forbrugere og professionelle og holder det op imod deres egne granskninger af produkterne. De har haft fingrene i Carrera 551 og giver den en topscore på 91,9%.
Også hos Amazon.de klarer kedlen sig flot med 3,7 ud af 5 mulige stjerner.

Elkedlen er designet i et flot mat grå udseende med en 360 graders sokkel og adskillige indstillingsmuligheder.

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Temperaturvalg: Ja
 • Kalkfilter: Ja
 • Ledningsoprul: Ja
 • Topscorer og testvinder hos Testberichte.de

Laver du te eller filterkaffe, har brug for at kunne opvarme vandet til nøjagtige temperaturer for at få den perfekte kop, og det egner Carrera 551 sig rigtig godt til.

Designet gør, at det er virkelig nemt at rengøre kedlen og holde den pæn. Til gengæld har Carrera 551 den udfordring, at den ikke har en indre beholder til vandet, som andre tilsvarende modeller. Derfor bliver overfladen på selve kedlen temmelig varm, når den er i brug.

Du skal købe Carrera 551, hvis kogt vand ikke bare er 100 grader for dig, men du har brug for en kedel med forfinede indstillinger til dit behov.

Se priser og tilbud på Carrera 551 Water Kettle 2200W


For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Carrera 551 Water Kettle 2200W
Testvinder

Siemens TW86103P elkedel

 • 5 ud af 6 stjerner hos norske forbrugermagasin Klikk.no
 • Topscorer hos det svenske testmagasin Råd & Rön
 • Vinder af IF design award

Siemens TW86103 elkedlen ligner ved første øjekast lidt en kombination af en traditionel samt en nyere elkedel. Designet er dog helt tidssvarende på denne smarte elkedel der indtager en flot anden plads i vores elkedel test.

Bedste pris: 549,00 hos Coop.dk

Gå til forhandler

Mere om Siemens TW86103P elkedel

Det lille display man kan ane i bunden gemmer på nogle smarte funktioner og features hvilket også påvirker prisen en smule. Denne elkedel ligger prismæssigt lidt over de andre modeller på markedet; dog er dette ikke ubegrundet! Prissætningen er nok meget realistisk hvis man kigger på det anerkendte forbrugermagasin Råd & Rön, da de gav denne elkedel en flot 3. plads på deres top 40 liste. Denne vurdering er ikke helt skæv, da det norske magasin Klikk.no giver Siemens TW86103 rigtig flotte bedømmelser!

Siemens TW86103 ser ved første øjekast relativ normal ud, dog byder elkedlen på nogle smarte funktioner der også bakker prisen op. Du kan med dets ekstrafunktioner justere hvor varmt du ønsker dit vand efter kog – dette er yderst praktisk hvis du har brug for en kop kaffe der kan drikkes uden at stå 10 minutter og køle ned først. Kanden bliver heller ikke særlig varm på ydersiden, ligesom man ser hos rigtig mange andre modeller. Konstruktionen på kanden bevirker at elkedlens isoleringsevne er god – vandet kan godt stå på kedlen et stykke tid efter opkog og stadig have den ønskede temperatur. Kanden har hvad du vil kalde en indbygget thermokande, hvilket er en af de funktioner der selvfølgelig koster lidt mere sammenlignet med den hvide elkedel vi alle kender.

Vandtemperaturen kan indstilles på forholdsvis 70, 80, 90 eller 100 grader. Te har ofte forskellige optimale trække temperature, så hvis du er en te-drikker der nyder en god kop te, så er sådan en elkedel et must i husholdningen! Kanden kan holde vandet varmt op til 30 minutter efter opkog.

Dette er afgjort en af de bedste elkedler der findes – hvis du mangler en elkedel der kan lidt mere – som dog også koster lidt mere, så er dette den perfekte elkedel!

Se priser og tilbud på Siemens TW86103P elkedel


Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK

Philips HD9350/90 elkedel

 • Best i test hos Forbrugerådet Tænk

Philips elkedel er en stilren, rummelig og effektiv elkedel, som har fået topkarakter hos Forbrugerrådet Tænk. Med denne elkedel får du langtidsholdbar kvalitet for pengene.

 • Rummelig
 • Hurtig og effektiv
 • Flot design

Bedste pris: 269,00 hos Coop.dk

Gå til forhandler

Mere om Philips HD9350/90 elkedel

Forbrugerrådet Tænk undersøger produkterne til bunds og ser på elkedlernes funktionalitet, brugervenlighed og holdbarhed.  I testen måles, hvor hurtigt vandet koges, og hvor meget kedlen larmer. Tænk undersøger også kedlens kalkfilter og ser på dens sikkerhed og brugervenlighed. Testen munder ud i en samlet bedømmelse, som også tager hensyn til vigtige parametre som pris og design – og samlet set har denne elkedel scoret topkarakter.

SPECIFIKATIONER

 • Mål (H x B x D) 244 x 228 x 198 mm
 • Effekt 2200W
 • Kapacitet 1,7 l

Philips HD9350 udmærker sig i forhold til andre elkedler på dens rummelighed og kogeevne. Kedlen kan rumme helt op til 1,7 liter vand, hvor mange andre kedler på markedet rummer max 1,5 liter. Den store rummelighed betyder, at du ikke behøver at koge vand over flere omgange.

Kedlen er desuden udstyret med et meget fintmasket micro mesh-filter. Filtret opfanger selv meget små kalkpartikler og sørger for, at du ikke får kalkrester i koppen, når du hælder.

Kedlen adskiller sig også fra andre kedler på markedet, fordi den, med sine 2200 W og flade, skjulte varmelegeme, varmer vandet utroligt hurtigt. Samtidig er den så godt som lydsløs. Kedlen er desuden ledningsfri og har en stor praktisk åbning, som gør den nem at rengøre.

Philips HD9350 er designet i rustfrit stål.  Materialet er elegant og gør sig godt på køkkenbordet. Og så er det slidstærkt og meget nemt at vedligeholde.

Philips HD9350 udmærker sig på forskellige parametre, så som funktionalitet, design og brugervenlighed, og er én af de absolut bedste elkedler på markedet.

Forbrugerrådet Tænk har testet 11 elkedler og giver Philips HD9350 topkarakter. Det er således en elkedel, hvor funktionalitet og kvalitet er helt i top.

Philips HD9350 får også topkarakterer i andre forbrugerundersøgelser og er en af de absolut bedst ratede kedler på markedet.

Se priser og tilbud på Philips HD9350/90 elkedel


Testvinder

Bosch TWK8613P El-kedel

 • Testvinder hos Råd & Rön
 • Testvinder – Test.de
 • 5 ud af 6 stjerner hos det norske forbrugermagasin Klikk.no

Din første indskydelse når du tænker på en elkedel er nok den traditionelle hvide kedelige elkedel. Der er dog ingen der har sagt at en elkedel skal være kedeligt og klodset – dette kan man heller ikke betænke Bosch i at have tænkt da de designede dette pragteksemplar af en elkedel.

Bedste pris: 499,00 hos Coop.dk

Gå til forhandler

Mere om Bosch TWK8613P El-kedel

Dette er en elkedel som udentvivl kan pynte på køkkenbordet, og ikke behøves at pakkes ned i skabet med de andre husholdningsmaskiner. Enkel og designet med sans for æstetik beskriver nok denne elkedel meget godt – vi er vilde med den!

Designet er selvfølgelig ikke det eneste du skal gå med når du køber din næste elkedel. Der er mange elementer du bør have i overvejelserne, dermed ikke sagt at design ikke er én af dem, fordi.. Det er det!

SPECIFIKATIONER

 • Keep warm-funktion
 • Overophedningsbeskyttelse
 • Bund i rustfrit stål med skjult element
 • Udtageligt kalkfilter i rustfrit stål
 • Udvendig vandindikator
 • 360 grader sokkel
 • Ledningsoprul

Denne elkedel har en smart temperaturjusteringsfunktion der giver dig muligheden for at vælge mellem 4 forskellige temperaturer til din vand. Disse temperaturer er henholdsvis 70º, 80º, 90º og 100º C. Dette er yderst praktisk hvis du er en ihærdig te drikker, hvor bryggetemperaturen har indflydelse for smagen i din te.

Se priser og tilbud på Bosch TWK8613P El-kedel


KitchenAid 1522EER elkedel

 • Testvinder hos Testberichte.de

KitchenAid Artisan er en rigtig kraftfuld elkedel. Et design der lægger sig meget op af en retro stil gør denne elkedel lidt anderledes i forhold til hvad der ellers gives på markedet.

Bedste pris: 1.616,00 hos KitchenOne.dk

Gå til forhandler

Mere om KitchenAid 1522EER elkedel

Kapaciteten er i denne elkedel fra KichtenAid på hele 1,5 liter og har en smart funktion på siden af kanden der gør det muligt at vælge den ønskede temperatur. Denne temperaturstyring bliver hurtig uundværlig for dig!

KitchenAid Artisan har dobbelt ‘vægge’ hvilket gør at vandet holdes varmt relativ længe efter opkog. De tykke sider på kanden reducerer også mængden af støj, som det kogende vand kan udsende. Dette må siges at være en bonus, da en elkedel som udgangspunkt ikke er kendt for at støje vildt meget.

SPECIFIKATIONER

 • Temperaturmåler kontrollerer hele tiden vandets aktuelle temperatur
 • Temperaturen kan justeres fra 50 til 100
 • 2400 watt
 • 3 års garanti
 • Hurtig kogetid
 • Synlig vandstand
 • Soft touch håndtag
 • Udtageligt kalkfilter
 • H 21,8 x B 26,3 x D 21 cm
 • Vægt: 2,1 kg

KitchenAid Artisan er formstøbt i metal og vejer derfor lidt mere end hvad du ellers er vant til. Et ergonomisk håndtag gør elkedlen rigtig stabil og ikke mindst robust. Den er nem at kontrollere og er virkelig en flot elkedel at have stående i køkkenet. Det er næsten en skam at pakke dette pragteksemplar væk.

Se priser og tilbud på KitchenAid 1522EER elkedel


For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om KitchenAid 1522EER elkedel

Sådan vælger du den bedste elkedel

Vi kan næppe komme udenom at en elkedel bør være fast inventar i et køkken på den ene eller anden måde. Det kan være du ikke selv drikker te, stempelkaffe eller spiser nudler, men det kan være at dine gæster ville sætte pris på en lækker kop te, hvor temperaturen ligeledes er ideel i forhold til den optimale brygge temperatur. En elkedel sparer meget strøm i forhold til at varme vand i en gryde – hvilket næsten gør at du bør koge vand i din nye elkedel selv når der skal koges kartofler. En elkedel er ofte blandt de billige apparater i køkkenet, hvilket er en god grund til at anskaffe sig en elkedel af en vis kvalitet.

De elkedler vi har vurderet i vores test er selvfølgelig ikke billige elkedler – du kan uden tvivl finde billigere i supermarkedet eller andre steder på nettet. Dette er vel og mærke kun aktuelt hvis det eneste formål er at koge vand til 100 grader. Disse modeller der har ekstra funktioner at byde ind med koster naturligvis lidt mere end de billigere fra supermarkedet – pengene er dog rigtig godt givet ud til en elkedel i flot design med de nødvendige funktioner!

Et emne som sikkerhed er helt afgjort også noget du skal have i overvejelserne. De billige elkedler fra supermarkedet har sjældent autosluk funktion, hvilket er en meget betrykkende faktor at have i ens husholdnings apparater som bliver varme i brug. Det handler altså ligeså vel om sikkerhed og brugervenlighed når man køber en ny elkedel. Prisforskellen fra en billig elkedel til en model af en hvis kvalitet er relativ lille. Så hvorfor ikke sætte sikkerhed og funktionalitet i højsædet når du vælger den næste elkedel?

Opvarmningstid er også en faktor du kan have i tankerne hvis du ofte har travlt om morgenen eller blot ønsker ikke at vente 2-3 minutter på at vandet bliver varmt. Mange af de nyere modeller kan varme vand på kortere tid grundet de kraftige ‘motorer’ der sidder i dem. Når vandet nu er opvarmet, så er det selvfølgelig også rart at vandet forbliver varmt, dette vil du som du måske læste ofte opleve i disse modeller der har kvaliteten i fokus.

Vi håber at vi med denne elkedel test har gjort det nemmere for dig at vælge den næste elkedel. Vi håber du tænker fornuftigt og vælger en elkedel hvor kvalitet og sikkerhed er i fokus. Den koster ikke meget.

God fornøjelse med din nye elkedel!

Se også Test af de 7 bedste elkedeler skrevet af forbruger-test.dk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testberichte

Testberichte.de er grundlagt i 2000 og er Tysklands største uafhængige medie der beskæftiger sig med tests af forbrugerprodukter. Ud fra en samling af testresultater både fra forbrugere og magasiner samt tekniske data, giver de læserne solide og velfunderede råd til deres næste køb.

Vi har anvendt Testberichte til at få et tydeligt overblik over to af produkterne i vores oversigt. De er blevet sammenlignet med andre populære modeller og klarer sig rigtig godt i test.

Testen af Graef WK 502 er udført: April 2017
Du kan se testen her

Testen af Carrera 551 er udført: April 2017
Du kan se testen her

Amazon

Amazon er en international salgsside, som forhandler stort set alle former for produkter online. I USA står platformen for næsten 50% af alle online køb. På hjemmesiden har forbrugerne også mulighed for at anmelde de forskellige produkter.

Over 300 globale forbrugere har anmeldt Carrera No 551 elkedel. De giver elkedlen 3,6 stjerner ud af 5 mulige. De fremhæver særligt elkedlens lave støjniveau, smagen af vandet fra kedlen samt dens temperaturkontrolfunktion. Anmeldelserne fra forbrugerne opdateres løbende, som flere bedømmer produktet.

Du kan se anmeldelserne her

Klikk.no

Klikk.no er norsk hjemmeside, som ejes af Egmont Publishing. Det er den største redaktionelle forbrugerplatform i Norge, hvor hjemmesiden har op til 960.000 unikke besøgende om ugen. Platformen beskæftiger sig med blandt andet bolig, børn, mode, teknologi, mad og meget mere.

Klikk.no har testet elkedler. I deres test kårede de Siemens TW 86103 som testvinder. De fremhæver især dens hurtige opvarmning, dens gode kontakter og klare indikatorlys. Produktet får også ros for, at du får nem adgang til filteret, temperaturvælgeren og hold-varm-funktionen.

Testen er opdateret den: 24. juni 2017
Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er den største platform til forbrugere i Sverige. Platformen er sammenlignelig med den danske forbrugerplatform Tænk.

Råd & Rön har testet elkedler. I deres test har de været særligt fokuseret på kedlernes opvarmningshastighed, deres sikkerhedsniveau og energiforbruget. Siemens TW86103 får en 3. plads i testen, mens Bosch TWK8613P løber med titlen som testvinder. BOSCH TWK7801 får ros for at være den hurtigste til at varme vand op.

Testen er udført den: 14. august 2019
Du kan se testen her

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest er en tysk organisation for forbrugere. Organisationen blev grundlagt i 1964 af den daværende Forbundsrepublikken Tyskland. Stiftung Warentest beskæftiger sig med at undersøge og sammenligne varer og tjenester objektivt. Deres rangeringssystem går fra 0,5 til 5,5 points.

Stiftung Warentest har testet Bosch TWK8613, hvor de har givet elkedlen 2,1 points samt deres næstbedste mærkat ”God”. Den er bedømt på baggrund af: kvalitet, tidsforbrug, hvor godt den holder vandet varmt, brugervenlighed og sikkerhed. Modellen scorer højt i forhold til tidsforbrug, sikkerhed og hvor godt, den holder vandet varmt.

Du kan se testen her

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er Danmarks største, uafhængige platform for forbrugere. Organisationen består af mere end 85.000 medlemmer og er i øvrigt det mest citerede testmedie i Danmark.

Tænk har testet Philips HD9350, der er bedømt på kriterierne: kogning, brugervenlighed, støjniveau og sikkerhed. Philips klarer sig flot i alle tests, og modellen ender som testvinder ud af de modeller, Forbrugerrådet Tænk har undersøgt i 2019.

Testen er udført den: 19. september 2019
Du kan se testen her

FAQ

Hvilke er de bedste elkedler?
Du finder mange forskellige elkedler på markedet, som alle indeholder gode og brugbare funktioner. Ønsker du en elkedel med et smart og fancy design, skal du investere i Graef WK 502 elkedlen. Elkedlen har hele fire forskellige temperaturindstillinger, og har desuden en glat overflade, der kan rengøres meget let.
Du kan som udgangspunkt trygt bruge elkedler, hvis du er voksen og vurderer, at du kan kontrollere det. Alle elkedler på det danske marked har en smart afbryde funktion, der sikrer, at vandet ikke koger over eller koger helt væk og ødelægger elkedlen. Brug trygt og sikkert din elkedel.
Er glaskedler bedre end rustfrit stål?
Det er op til dig selv og dine egne erfaringer at vurdere, om en glaskedel er bedre end en elkedel af rustfrit stål. Vælger du en glaskedel af glas, er det vigtigt, at du vælger en, der er af god kvalitet – på den måde undgår du skader.
Er det okay at genkoge vand i en elkedel?
Ifølge forskere er det på ingen måde farligt for dig at genkoge vand fra din elkedel. Det er blot en myte, at det er usundt. Grunden til at nogle fravælger at genkoge vandet er, at de har en følelse af, at der sidder bakterier tilbage – det gør der ikke.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Morphy Richards 102002

Bosch TWK7801

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme