Skrevet d. 16. maj 2017 af Andreas Thomsen

Bedste Espressomaskine 2018: Købers guide & anmeldelser

Bedste Espressomaskine 2018: Købers guide & anmeldelser
5 (100%) 2 votes

Hvis du arbejder hjemmefra, eller du måske blot ønsker at løfte niveauet og kvaliteten på den kaffe du drikker, så er du måske klar til at tage skridtet og investere i en din egen Espressomaskine, hvor du kan løfte kvaliteten af din kaffe markant.

Hvis dette er tilfældet, så finder du formegentlig denne komplette guide meget anvendelig, da vi har sammenlignet de bedste espressomaskiner du kan købe herhjemme, sådan at du kan vælge lige netop den maskine der matcher dine behov bedst. Vi har taget udgangspunkt i hvilke behov der er mest normale, når vi snakker den almene kaffeforbrug i 2018 – hvorfor du finder espressomaskiner i forskellige prisklasser. Prisen har ikke valgt rækkefølgen – vi har udvalgt disse efter hvad du får mest kvalitet for pengene ved.

Hvilken Espressomaskine er den bedste at købe i 2018?


Vores top 10 liste over bedste espressomaskiner:

1. DeLonghi ECAM 21.117.B

Delonghi ECAM EspressomaskineDeLonghi ECAM 21.117.B er en fuldautomatisk espressomaskine, som tilbyder en lang række af justeringer for at ramme lige netop den kaffe du synes er perfekt. Med andre ord er denne maskine ideel til at lave kaffen meget personlig, og ligesom du kan lide den. Espressomaskinen er i et meget simpelt, men kompakt design, hvilket giver mange fordele når det kommer til placering af maskinen i køkkenet.

Denne Espressomaskine kan anvende både kaffebønner, men også formalet kaffe, hvilket giver nogle muligheder for at lave endnu flere typer af kaffer.

DeLonghi maskinen har et brugervenligt display, hvor selv den mest uerfarne bruger kan foretage både valg, men ligeledes også justeringerne, der gør kaffeoplevelsen helt unik. Den er nem at betjene, og alle knapperne på maskinen er placeret foran på et frontpanel, hvor det tydeligt fremgår hvilke funktioner knapperne har hver især.

DeLonghi 21.117.B espressomaskinen har en kraftig motor. Ikke en der larmer, men en god motor der leverer når der er behov for det, og med en produktion der er ens uanset om der brygges en eller to kopper kaffe af gangen. Kaffemaskinen har en smart autosluk funktion, der gør at den er energibesparende, samt mindsker risikoen for at der skulle ske uheld når man ikke var ved maskinen. Med en effekt på 1450 watt, så er motoren klart en force hos denne Espressomaskine.

Hvis du kan lide at lege med kaffensverden og vil lave diverse chokolatter, eller latter generelt, så har denne maskine en manuel mælkeskummer, som fungerer rigtig godt. Mælkeskummeren blander mælk, luft og damp hvilket resulterer i den kraftige fyldige mælkeskum, som du måske kender fra den lokale café.

Hvis du virkelig vil kræse for din kaffe, så giver DeLonghi modellen muligheden for at tilpasse temperatur, aroma, vandmængde og kaffemængde lige som du ønsker det. Med tre justerbare temperaturer, kan du få din kaffe lige præcis som du ønsker den. Kværnen kan male din kaffe ligesom du drømmer om, med 13 forskellige niveauer giver det dig muligheden for at lege med smagen, og derved teste hvordan du bedst kan lide din kaffe.

Rengøringen af denne DeLonghi ECAM 21.117.B er nem, da den er udstyret med både rengørings- og afkalkningsprogram.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.999,00 1.999,00 Til butik →
2.217,00 2.217,00 Til butik →
2.217,00 2.217,00 Til butik →
2.499,00 2.499,00 Til butik →

2. DelonghiECAM 25.462 B

Delonghi ECAM 25.462 BDelonghi ECAM 25.462 B er ligesom den sidste Delonghi en fuldautomatisk espressomaskine, som er blevet udstyret med en flot LCD skærm, og modsat den sidste model hvor mælkeskummeren var manuel, så er den her en integreret del af maskinen. 25.462 B kan klare både formalet kaffe, men ligeledes kaffebønner, som gør at du kan lave kaffe på den måde du bedst kan lide.

Med to haner giver det muligheden for at brygge 2 kopper kaffe af gangen. DeLonghi ECAM 25.426B er nem at benytte for selv den uerfarne kaffebrygger. LCD skærmen giver et fornuftigt overblik over de mange muligheder der findes, som er tydeligt afmærkede med piktogrammer. Det er muligt at lave en bred vifte af tiltalende kaffespecialiteter, hvor alt kan justeres ned til mindste detalje, inklusiv kaffestyrken, samt den lækre mælkeskum. Espressomaskinen har steam funktion samt koplys.

Du får muligheden for at lave et stort udvalg af de mange populære kaffespecialiteter herunder cappuccino, latte espresso, machiato og mange andre. Et panteret lattecrema system sørger for at din mælkeskum bliver helt perfekt, og du vil kunne få din kaffe ligesom du ønsker det, blot med et enkelt tryk på den smarte LCD skærm.

Kaffestyrken er regulerbar, så du kan lege lidt med de mange muligheder og finde lige præcis den kaffestyrke der tiltaler dig mest. Kopvarmeren sørger for at din kaffe er varm på det valgte tidspunkt hvilket er en dejlig funktion at have, og blandt andet noget der giver denne espressomaskine en anden plads på vores top 10 liste.

Rengøringen af maskinen er relativ simpel – den er udstyret med et automatisk renseprogram, hvilket betyder at den klarer stort set det hele selv. Det er kun kværnen som skal gøres ren, dog er denne utrolig nem at gøre ren.

Espressomaskinen har kapacitet til 1.8 liter vand i beholderen, så der er plads til at lave et par kopper kaffe inden der skal nyt vand i – dog skal vandet generelt ikke være alt for længe i sådan en beholder. Maskinen har en effekt på 1450 watt. Pumpetrykket ligger på 15 bar i denne maskine, samt en kapacitet på 250 g. til umalede kaffebønner.

En rigtig god espressomaskine der helt fortjent indtager andenpladsen på vores liste.


3. DeLonghi Ecam 23.210 espressomaskine

DeLonghi Ecam 23.210Hvis du går og drømmer om at få kaffen på et utroligt højt niveau, og med muligheden for at tilpasse kaffen efter lige netop dine personlige præferencer, så er DeLonghi ECAM 23.210 en espressomaskine for dig. Med et enkelt tryk laver den nogle gyldne dråber kaffen, som falder i de flestes smag!

Som hos mange af de ande Delonghi Ecam espressomaskiner, så er denne model født med 15 bar, som må siges at være et helt bevidst valg fra Delonghi, da de simpelhen bare ved at dette er det bedste. Udover dette, så er er der tale om en kompakt type maskine, som er automatisk, hvilket betyder at du med et tryk kan få din kaffe færdigbrygget.

Det brugervenlige display gør det muligt for enhver at brygge kaffe på maskinen, da alle ikonerne på displayet har forklaring omkring dets funktioner. Igennem det brugervenlige kontrolpanel kan du vælge 1-2 kopper af din drik, damp, styrken på kaffen, hvor der er hele 5 forskellige valgmuligheder, samt 5 forskellige kopstørrelser. Den nye termoblok der sidder i maskinen sikrer dig at din kaffe altid er den rette temperatur, allerede fra den første kop kaffe, som sammen med det lækre mælkeskum, som maskinens streamer fremstiller til perfektion kan sætte prikken over i’et på din kop kaffe.

Med streameren giver det dig muligheden for at få forskellige kaffespecialiteter.

Der er så mange valgmuligheder med denne maskine, at den første periode du ejer espressomaskinen bliver nødt til at teste så mange størrelser samt kaffestyrker, indtil at du finder den helt rette til din smag. Muligheden for at eksperimentere med disse ting er i hvert fald noget du bør prøve, selvom du synes den første kaffestyrke også smager helt fantastisk.

Rengøring er nem på denne maskine, og der medfølger en nem guide til netop rengøring.

Med denne fantastiske espressomaskine kan du tilberede 2 kopper kaffe samtidigt. Den er perfekt til morgenkaffen, hvor du ikke skal vente på den trivielle langsomme bryggehastighed. Ideel til når gæsterne kommer på uanmeldt besøg, og generelt fantastisk når du skal nyde en kaffespecialitet.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.049,00 3.049,00 Til butik →

4. Saeco HD8977 espressomaskine

Saeco HD8977Espressomaskinen vi har valgt at give 5. pladsen til tilfalder Saeco HD8977. Der er her tale om en som de andre fuldautomatisk espressomaskine, som giver dig en lang række muligheder. Med over 18 kaffespecialiteter at vælge, så er det ydermere muligt at tilslutte din tablet, hvor du nemt kan starte ligenetop den kaffe du gerne vil have serveret. Som en ægte espressomaskine, så har denne også en mælkebeholder, som gør at der kan laves en lækker og skummet mælkeskum, som går perfekt til dine latter mm.

Du kommer helt afgjort til at lege lidt med de mange muligheder denne maskine tilbyder. Muligheden for at indstille alt ligefra kaffestyrke, længde, temperatur smag og flere giver dig et fantastisk resultat, og alle disse specialiteter kan klares med et enkelt tryk på din iPad. Du kan fra din tablet bestille to kopper kaffe ad gangen, da den har to haner – men husk at stille kopper under hanerne inden du drager nytte af teknologien og bestiller kaffe fra sofaen.

Espressomaskinen er mulig at teste i 60 dage – hvis du mod forventning ikke er tilfreds, så gives alle pengene retur. Maskinen har 2 års garanti.

Denne espressomaskine fra Saeco har autosluk funktion, så det giver ikke anledning til bekymringer hvis du har glemt at slukke – ligeledes er det også energibesparende. Den er fremstillet i lækre materialer hvor rustfrit stål og plastic udgør det flotte skelet. Espressomaskinen kan brygge 18 forskellige specialiteter, og alle kan justeres efter de tidligere nævnte parametre. Saeco har hukommelse til at du på displayet kan gemme op til 6 personers yndlingskaffe – så kan de fleste i husstanden have deres eget program.

Kapaciteten er på 270 g. bønner, og vandbeholderen i maskinen kan indeholde 1,7 liter vand. Pumpetrykket er forholdsvis normalt, og ligger på 15 bar, som vi også ser det i mange andre maskiner. Effektforbruget ligger på 1900 watt, lidt højere end andre modeller.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
10.034,00 10.034,00 Til butik →
10.034,00 10.034,00 Til butik →

5. Jura E8 espressomaskine

JURA E8 ESPRESSOMASKINENummer seks på listen af bedste espressomaskiner, bringer os til Jura E8 espressomaskinen, som er fyldt med de nyeste teknologier. Her får du en espressomaskine i højeste kvalitet, som er den største model i E-serien fuldt med en række fantastiske funktioner. Som en rigtig espressomaskine så giver denne model dig muligheden for at tilberede mælkedrikke såsom latte, cappuccino og macchiato mfl.

Det hele fungerer med en one touch funktion, hvor automatiseringen øger brugervenligheden for dig som bruger. Du benytter blot displayet til at vælge den kaffe du kunne tænke dig. Du får ydermere muligheden for at brygge to kopper kaffe samtidigt.

Jura E8 maskinen bruger Claris Smart filter, som er en ny filtertype der indeholder en chip, sådan at maskinen kan genkende filteret og derved automatisk vedligeholder og informerer ud fra netop dette. Når du udskifter filteret, så er afkalkning af Jura E8 aldrig nødvendigt, da alt dette foregår automatisk. Espressomaskinen giver selv besked hvis den trænger til at bliver afkalket, dog sker dette kun hvis filteret ikke er blevet skiftet som anbefalet. Rengøring er automatisk, og super nem at betjene.

  • Nyudviklet bryggemetode (P.E.P.)
  • Mælkedrikke med ét tryk på en knap
  • Nyeste teknologier fra Jura
  • 12 forskellige produktvalg

P.E.P. (Pulse Extraction Process) er en ny teknologi i disse maskiner der giver den helt perfekte kop espresso. Vandet pumpes igennem kaffen vha. små hurtige pulseringer hvilket giver du et helt unikt produkt. Kaffen og vandet er nemlig i berøring med hinanden længere tid en normalt, hvilket gør at der trækkes mere aroma ud af bønnerne, som i sidste ende giver en markant forbedret kaffesmag. Den nye kaffekværn efterlader over 60% mindre kaffegrums i kværnen end hvad man tidligere har kunne opleve – altså en klar forbedring på denne front også.

Et væld af muligheder

Du kan frit vælge mellem de 12 forskellige kaffespecialiteter, sådan at du hele tiden kan både teste nye kaffesmage, men også tilbyde gæster lige netop deres favorit drik.

Alle disse ting kogt ind til en anmeldelse placerer denne espressomaskine som nummer 6 på vores liste over bedste espressomaskiner 2018.


6. DeLonghi ECAM 23420 espressomaskine

Delonghi ECAMNummer 7 på listen over bedste espressomaskiner 2018 bringer os til den italienske Delonghi ECAM 23420 SB.

Her er der tale om en espressomaskine af høj kvalitet som er fuldautomatisk – dog er alle andre hidtil på listen også det. Maskinen er designet et smart og elegant sølvfarvet samt sort look, som passer ind i de fleste hjem.

Som nævnt ovenfor, så er dette en fuldautomatisk espressomaskine, som derfor selv kan male kaffebønnerne, tilberede ved den helt perfekte temperatur samt stampe. Du kan anvende næsten alle typer for kaffebønner, da kværnen kan klare det meste. Du kan dog også anvende formalet kaffe, hvilket gør maskinen markant mere fleksibel samt anvendelig til forskellige formål.

Eftersom at maskinen er designet meget simpelt, med få knapper og et mindre display, er så er det meget brugervenlig og derfor nem at anvende uanset hvor vant du er til at benytte espressomaskiner – du kan med andre ord være sikker på at få det fulde udbytte af denne maskine.

DeLonghi ECAM 23.420.SB laver den perfekte kop espresso blot med et enkelt tryk på en knap. Maskinen er udstyret med en tilhørende manuel steam arm, hvilket gør den perfekt til at lave andre typer kaffer, da du kan producere den bløde og velsmagende mælkeskum relativt nemt så din cappuccino eller latter bliver ligesom du ønsker den. Med et stort udvalg af funktioner bliver det muligt at lave forskellige størrelse kopper alt fra lille, mellem eller long kaffe. Om den skal være mild eller rigtig stærk er også en beslutning der 100% hviler på dine skuldre. Temperaturen kan som tidligere nævnt også justeres på, hvilket åbner op for muligheden for at lave kaffe som enten er rygende varm, eller nærmest drikkeklar med det samme – en meget anvendelig funktion hvis du har travlt en morgen eller lignende.

Programmet “MY COFFEE” gør at du kan indstille maskinen til at huske din foretrukne kaffestørelse.

Vandtanken kan rumme hele 1.8l vand, og du har mulighed for at brygge to kopper på samme tid.

Espressomaskinen har ydermere en “My Coffee” funktion, så den kan huske din yndlings størrelse.


7. Philips HD8829 espressomaskine

Som nummer 8 på listen over bedste espressomaskiner har vi valgt Philips HD8829/01. En espressomaskine der er designet i et meget kompaktlook, med en keramisk kværn af virkelig høj kvalitet. Udstyret med en en knaps betjenings funktion til enten almindelig kaffe, cappuccino eller espresso. Du har mulighed for at regulere på kværningen, hvilket betyder at hver bruger af maskinen kan tilpasse kaffens smag efter ønske. Som mange andre maskiner, så er denne ligeledes udstyret med en ekstern mælkebeholder som kan producere den lækre bløde mælkeskum.

Philips HD8829/01 betjenes på den skrå front hvor knapperne er mærket med piktogrammer. Med muligheden for at brygge to kopper kaffer samtidig forventes det også at det kan klares på relativ kort tid. Den hurtige vandkoger i denne Phillips espressomaskine, samt de 2 haner gør at de to kopper er brygges på samme tid som én. Hanens udløb er justerbart i højden, hvilket giver mulighed for at benytte alle former for glas du ønsker til din kaffespecialitet – du er altså ikke indlagt til kun at kunne bruge en størrelse kop.
Kværnen kan som tidligere nævnt justeres til forskellige grader af hvor kværnet bønner skal være, men der er også en indbygget hukommelse der gemmer dine favoritindstillinger.

Philips HD8829/01 har som tidligere nævnt en keramisk kværn af høj kvalitet, hvilket giver en række fordele i forhold til eksempelvis de meget brugte stål kværne. En af fordelene ved dette er at du mindsker risikoen for en brændt kaffesmag på grund af overophedning. Keramiske kaffekværne arbejder mere stille sammenlignet med de rå stål kværne, og faktisk også ofte har en længere levetid, så klart et plus for Philips HD8829/01.

Mælk kan nemt blive surt/beskidt, så derfor har Philips HD8829/01 en “milk clean” funktion, som nemt rengør de mælkeførende dele af espressomaskinen. Automatisk rengøringsprogram er også en del af maskinen ligesom det automatiske afkalkningsprogram.

Kapaciteten i denne maskine er 1,8l vand, samt plads til 250 gram bønner i beholderen.


8. Jura Ena Micro 9 espressomaskine

Jura Ena Micro 9 er en meget enkel med dog stilfuld espressomaskine. Maskinen passer rigtigt godt ind i et hjem hvor der ikke er voldsomt meget plads på køkkenbordet, eller hvor end man havde tænk sig at placere den, dog er den super hvis plads ikke er det største aktiv. På trods af et ellers meget minimalistisk og kompakt design, så er det der dog garanti for en meget velsmagende kop kaffe. Der er mulighed for at vælge imellem hele 5 i forvejen indstillede kaffespecialiteter, med muligheden for at justere kaffestyrken ved hver enkel slags kaffe. Der kan justeres for mængden af bønner der kværnes til en kop kaffe, og dette interval svinger mellem 6 og 10 gram per kop.

Trods en mindre motor i denne model espressomaskine, så leveres der god og vedvarende drift. Effektforbruget i denne lille maskine ligger på 1450 watt under driften, og pumpen har et tryk på 15 bar som er meget almindeligt i espressomaskiner, og langt størstedelen af lignende maskiner benytter også 15 bar.

Den automatiske slukfunktion er en del af maskinen, og sikrer både at du ikke forlader en varm maskine i flere timer, samt at den er energibesparende, da den slukker efter ‘x’ antal minutter uden aktivitet. Den indbyggede kaffekværn fungerer rigtig fint, og kan male bønnerne efter eget ønske. Fordelen ved den indbyggede beholder er at den bevarer de mange aromaer i kaffen, og bibeholder deres gode smag.

Når det kommer til den populære mælkeskum, så er det et personligt valg du tager med denne maskine. Den er udstyret med 2 haner, hvor den ene giver en let creme til toppen, mens den anden giver dig en lækker blød mælkeskum, alt dette kan du selv vælge blot med et tryk på knapperne der bestemmer om dette er med eller ej.

Der er to udløb som er til kaffe og mælkeskummen. Disse er justerbare, sådan at du kan benytte den type kop/glas du ønsker under hanernes udløb. Du kan justere vandmængden hvis du benytter mindre kopper.

Det smarte rengøringsprogram gør at den er utrolig nem at rengøre. Kaffegrumsbeholder skifter du naturligvis manuelt – her er der plads til 9 portioner inden den skal skiftes igen.


9. Philips HD8914/01 espressomaskine

Philips espressomaskinePhilips HD8914/01 er også en fuldautomatisk og helt afgjort en eksklusiv model i et meget elegant design der vil pryde de fleste hjem. Espressomaskinens udforming giver anledning til at placere dem forskellige steder i hjemmet, og det elegante rustfrie stål ser meget moderne og ekslusivt ud. Maskinen tilbyder de flest tænklige former for kaffer, hvor både formalet kaffe samt kaffebønner er en mulighed. Der er mange justeringsmuligheder, som dog er overkommelige at mestre, men giver mulighed for at få din kaffe eller espresso med lige præcis de forhold du ønsker. Valg af aroma, temperatur og kaffens fyldighed er nogle af de indstillinger der gør denne maskine ret attraktiv.

Frontpanelet der er designet yderst flot er der hvor du vælger dine kaffespecialiteter. Det hele styres på dette frontpanel, hvor du vælger hvilken type kaffe/espresso du gerne vil have, blot med et tryk på en af knapperne. Som tidligere nævnt kan du indstille maskinen efter dine smagsløg, sådan at du kaffen serveres med præcis den aroma mængde du godt kan lide. Du skal på ingen måde frygte om denne kan betjenes af uerfarne espresso kyndige folk – knapperne på frontpanelet indikerer meget tydeligt de forskellige knappers funktioner, og gør det nemt for de fleste at brygge en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Espressomaskinen kan selv huske hvilken kaffe du bedst kan lide – så dette kan du indstille som værende den standard kaffe.

Espressomaskinen skal først afkalkes efter at have brygget 5.000 kopper kaffe – dette skyldes det gode filter der sidder i maskinen. Ligeledes har maskinen et automatisk rengøringsprogram, som blot gør det endnu nemmere at være ejer af denne Philips HD8914/01.

Philips HD8914/01 har en yderst kraftig motor hvis man sammenligner med andre modeller, men den leverer en fin drift. Effekten ligger på 1850 watt og har en standby funktion, hvilket gør maskinen mere energivenlig. Man kunne måske have ønsket sig en autosluk funktion, men det har denne maskine dog ikke.

Philips HD8914/01 er udstyret med keramiske kværne, som uden tvivl er den bedste type af kværne du kan få. Du undgår nemlig alle tænklige former for overophedning under kaffens brygning, hvilket gør at du ikke får en brændt smag af bønner i din kaffe. En klar fordel sammenlignet med de traditionelle stålkværne. Disse keramiske kværne er ydermere også markant nemmere at rengøre, hvilket er et tema der går meget igen på denne espressomaskine. Kværnene giver ligeledes mulighed for at du selv kan bestemme aroma styrken i din kaffe, hvor mulighederne er jævn, mild eller stærk.

Mælkeskummeren som ofte er ekstern er en intergreret del af denne espressomaskine. Det kan være en fordel for smagen at den er integreret, da luft, mælk og damp blandet i det bedste forhold, hvilket ofte giver det bedste resultat når man kigger på den endelige skum. ‘

Philips HD8914/01 har en vandbeholder der kan rumme 1.8l vand, så der kan laves relativt mange kopper inden genopfyldning. Der er plads til 250 gram kaffebønner i beholderen, og med et pumpetryk på 15 bar er dette er ganske fornuftig espressomaskine.


Hvis du nåede helt til vejs ende i dette indlæg, så håber vi at du nu er lidt mere besluttet på hvilken espressomaskine du skal købe.