Skrevet d. 17. april 2018 af Andreas Thomsen

Elkedel test 2018 – Her er den bedste elkedel!

Elkedel test 2018 – Her er den bedste elkedel!
4.7 (93.33%) 6 votes

Vælg den bedste elkedel 2018 – Stor elkedel test 

Stort set alle husstande i Danmark ejer en elkedel og den bliver på landsplan også brugt flittigt uanset om det er til the eller nudler der skal laves. Priserne på elkedler er ikke specielt høje generelt – dette afspejler selvfølgelig dine behov. Har du brug for en elkedel med et stort udvalg af funktioner vil prisen ofte være lidt højere end hvis du vælger en mere ‘simpel’ model, som blot skal bruges til at bringe vand i kog. Hvis du er til mere tidssvarende design og nogle smarte funktioner der muliggør at indstille elkedlen på forskellige grader mm. så er der helt afgjort nogle nye modeller på markedet du bør taget et kig på! Disse modeller kan fås for relativt få penge, og det koster jo ikke noget blot at snuse lidt til mulighederne.

Vi har i denne elkedel test valgt at bringe nogle forskellige elkedler i fokus, dog er fællesnævneren for dem alle at de lever op til en række krav og er designmæssige over den almindelige hvide elkedel vi alle kender. På baggrund af grundige testresultater samt brugeranmeldelser er vi kommer frem til en top 5 i vores elkedel test, hvilket gerne skulle gøre det nemmere for dig at købe en ny elkedel hvis den gamle er træt og mæt af dage!

Først gennemgår vi elkedlerne i den rækkefølge vi har fundet dem mest relevante – dog skal det siges at alle disse elkedler i vores test er super gode elkedler og leverer på et andet niveau end mange andre, så du kan næsten lukke øjnene og blot vælge den første og bedste elkedel. Vi har udvalgt 5 modeller, som vi mener fortjener lidt ekstra fokus, og grunden til at de er kommet på denne liste kommer vi til nu. Læs med.

Elkedel model:AutoslukTestvinder Set hos
Bosch TWK7801JaJaHW-homeware.dk Læs mere
Siemens TW86103PJaJaProshop.dk Læs mere
Bosch TWK8613PJaJaWupti.com Læs mere
KitchenAid 1522EERJaNejKitchenone.dk Læs mere
Espressions ElkedelJaNejSkousen.dk Læs mere

Ovenstående er en lyn guide, hvor elkedlerne i vores test er opsat i den givne rækkefølge vi har fundet mest relevant. Det er også i denne rækkefølge at vi nedenfor her vil gennemgå det ene produkt efter det andet, netop for at sætte det hele lidt mere i perspektiv, sådan at du som forbruger kan blive mere sikker på hvilken model du skal vælge.

Uden yderligere introduktion synes jeg at vi skal springe til den første elkedel på vores liste. God læselyst.


1. Bosch TWK7801

 • Topscorer – Råd & Rön

Denne Bosch elkedel er en simpel og budget venlig elkedel, som dog gør arbejdet til perfektion. Du får med Bosch en elkedel i et robust design, som passer ind i det fleste hjem. En helt fantastisk elkedel til prisen.

Bosch elkedel

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
299,95 338,95 Til butik →
399,00 399,00 Til butik →

Denne Bosch elkedel er yderst populær blandt forbrugerene, hvorfor at man også har valgt at den kommer i en lang række forskellige farver, herunder blandt andet: Gylden, rød, rustfrit stål, kobber, antracit. Bosch TWK har været gennem en større række tests, hvor den har klaret sig flot, hvilket primært skyldes en unik konstruktion, hvor den får høje karakterer for en fantastisk brugervenlighed, samt ikke mindst den meget budget venlige pris, hvis man sammenligner med kvaliteten du får med denne elkedel.

Eneste umildbart minus er, at vandmåleren sidder placeret bag på håndtaget, så hvis du har brug for konstant at have præcise mængder vand, så er denne model måske lidt irriterende på dette ene punkt. Omvendt, hvis du ikke har behov for at se vandmåleren, så er dette et virkelig godt køb.

Eminent, hurtig og forbrugerfavorit

Én af de klare grunde til, at denne elkedel vinder indpas på vores liste her er dets testresultater. I tests hos de store testmagasiner, har denne elkedel slået samtlige andre elkedler i hvor hurtigt den formår at varme vandt op. Så du får med andre ord – markedets hurtigste elkedel.

Du kan altid se når elkedlen er tændt, da den lyser mens den varmer.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Temperaturvalg: Nej
 • Kalkfilter: Ja
 • Ledningsoprul: Ja

2. Siemens TW86103P elkedel – Testvinder

 • 5 ud af 6 stjerner hos norske forbrugermagasin Klikk.no
 • Topscorer hos det svenske testmagasin Råd & Rön
 • Vinder af IF design award

Elkedel nummer to i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
467,00 502,00 Til butik →

Siemens TW86103 elkedlen ligner ved første øjekast lidt en kombination af en traditionel samt en nyere elkedel. Designet er dog helt tidssvarende på denne smarte elkedel der indtager en flot anden plads i vores elkedel test. Det lille display man kan ane i bunden gemmer på nogle smarte funktioner og features hvilket også påvirker prisen en smule. Denne elkedel ligger prismæssigt lidt over de andre modeller på markedet; dog er dette ikke ubegrundet! Prissætningen er nok meget realistisk hvis man kigger på det anerkendte forbrugermagasin Råd & Rön, da de gav denne elkedel en flot 3. plads på deres top 40 liste. Denne vurdering er ikke helt skæv, da det norske magasin Klikk.no giver Siemens TW86103 rigtig flotte bedømmelser!

Brugervenlig og smarte funktioner

Siemens TW86103 ser ved første øjekast relativ normal ud, dog byder elkedlen på nogle smarte funktioner der også bakker prisen op. Du kan med dets ekstrafunktioner justere hvor varmt du ønsker dit vand efter kog – dette er yderst praktisk hvis du har brug for en kop kaffe der kan drikkes uden at stå 10 minutter og køle ned først. Kanden bliver heller ikke særlig varm på ydersiden, ligesom man ser hos rigtig mange andre modeller. Konstruktionen på kanden bevirker at elkedlens isoleringsevne er god – vandet kan godt stå på kedlen et stykke tid efter opkog og stadig have den ønskede temperatur. Kanden har hvad du vil kalde en indbygget thermokande, hvilket er en af de funktioner der selvfølgelig koster lidt mere sammenlignet med den hvide elkedel vi alle kender.

Vandtemperaturen kan indstilles på forholdsvis 70, 80, 90 eller 100 grader. Te har ofte forskellige optimale trække temperature, så hvis du er en te-drikker der nyder en god kop te, så er sådan en elkedel et must i husholdningen! Kanden kan holde vandet varmt op til 30 minutter efter opkog.

Dette er afgjort en af de bedste elkedler der findes – hvis du mangler en elkedel der kan lidt mere – som dog også koster lidt mere, så er dette den perfekte elkedel!


3. Bosch TWK8613P El-kedel – testvinder

 • Testvinder hos Råd & Rön
 • Testvinder – Test.de
 • 5 ud af 6 stjerner hos det norske forbrugermagasin Klikk.no

Elkedel testvinder

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
457,00 457,00 Til butik →
418,00 480,00 Til butik →
849,00 849,00 Til butik →

Din første indskydelse når du tænker på en elkedel er nok den traditionelle hvide kedelige elkedel. Der er dog ingen der har sagt at en elkedel skal være kedeligt og klodset – dette kan man heller ikke betænke Bosch i at have tænkt da de designede dette pragteksemplar af en elkedel. Dette er en elkedel som udentvivl kan pynte på køkkenbordet, og ikke behøves at pakkes ned i skabet med de andre husholdningsmaskiner. Enkel og designet med sans for æstetik beskriver nok denne elkedel meget godt – vi er vilde med den!

Elkedel med temperaturregulering

Designet er selvfølgelig ikke det eneste du skal gå med når du køber din næste elkedel. Der er mange elementer du bør have i overvejelserne, dermed ikke sagt at design ikke er én af dem, fordi.. Det er det!

Denne elkedel har en smart temperaturjusteringsfunktion der giver dig muligheden for at vælge mellem 4 forskellige temperaturer til din vand. Disse temperaturer er henholdsvis 70º, 80º, 90º og 100º C. Dette er yderst praktisk hvis du er en ihærdig te drikker, hvor bryggetemperaturen har indflydelse for smagen i din te.

Specifikationer:

 • Keep warm-funktion
 • Overophedningsbeskyttelse
 • Bund i rustfrit stål med skjult element
 • Udtageligt kalkfilter i rustfrit stål
 • Udvendig vandindikator
 • 360 grader sokkel
 • Ledningsoprul

4. KitchenAid 1522EER elkedel

 • Testvinder hos Testberichte.de

KitchenAid Artisan er en rigtig kraftfuld elkedel. Et design der lægger sig meget op af en retro stil gør denne elkedel lidt anderledes i forhold til hvad der ellers gives på markedet. Kitchenaid rød elkedel

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.509,00 1.499,00 Til butik →
1.587,00 1.587,00 Til butik →
1.587,00 1.587,00 Til butik →
1.699,00 1.699,00 Til butik →

Kapaciteten er i denne elkedel fra KichtenAid på hele 1,5 liter og har en smart funktion på siden af kanden der gør det muligt at vælge den ønskede temperatur. Denne temperaturstyring bliver hurtig uundværlig for dig!

KitchenAid Artisan har dobbelt ‘vægge’ hvilket gør at vandet holdes varmt relativ længe efter opkog. De tykke sider på kanden reducerer også mængden af støj, som det kogende vand kan udsende. Dette må siges at være en bonus, da en elkedel som udgangspunkt ikke er kendt for at støje vildt meget.

Solide materialer – flot og brugbar

KitchenAid Artisan er formstøbt i metal og vejer derfor lidt mere end hvad du ellers er vant til. Et ergonomisk håndtag gør elkedlen rigtig stabil og ikke mindst robust. Den er nem at kontrollere og er virkelig en flot elkedel at have stående i køkkenet. Det er næsten en skam at pakke dette pragteksemplar væk.

Specifikationer:

 • Temperaturmåler kontrollerer hele tiden vandets aktuelle temperatur
 • Temperaturen kan justeres fra 50 til 100
 • 2400 watt
 • 3 års garanti
 • Hurtig kogetid
 • Synlig vandstand
 • Soft touch håndtag
 • Udtageligt kalkfilter
 • H 21,8 x B 26,3 x D 21 cm
 • Vægt: 2,1 kg

Har du en retro indretningsstil, så er dette helt afgjort en elkedel for dig. Se i videon nedenfor om dette ikke kunne være en elkedel for dig.


5. Espressions Elkedel med temperatur justering

Her kommer vi til rosinen i pølseenden i vores elkedel test. Dette gør dog ikke at du automatisk bør afstå fra at købe denne virkelig flotte elkedel fra Espressions. Dette er en elkedel der i sit fantastiske ståldesign arbejder utrolig lydløst. Kombinationen af poleret og børstet stål kan rumme hele 1,8 liter vand.Espressions elkedel med termo

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Hvis du leder efter lidt ekstra lir i din elkedel, så har denne elkedel nogle smarte funktioner at byde på. Du får et lækkert LCD display der kan vise vandets temperatur, samt den tid der vil gå før at vandet rammer den ønskede temperatur. Du kan ligeledes på elkedlens indikator følge med i hvor meget vand der er i elkedlen, så er du fri for at koge mere vand en nødvendigt.

Med hele 2300 watt kan denne elkedel koge meget vand på kort tid, end hvis du sammenligner med mange andre modeller.

Kombinationen af alle disse smarte funktioner og det ydest minimalistiske design gør at denne elkedel virkelig er et godt bud på din næste elkedel. Designet gør helt afgjort at elkedlen kan stå frit fremme uden at virke forstyrrende – den pryder nærmest køkkenbordet, og passer ofte perfekt ind ved siden af kaffemaskinen.

Specifikationer om Espression Elkedel

 • Hurtig kogning , 2300 watt, skjult varme element.
 • Vandindikator
 • Låg som betjenes på håndtaget
 • Flytbar filter
 • 360 graders “ledningsfri” base.
 • 5 temperatur indstillinger: 80oC, 85oC, 90oC, 95oC and 100oC.
 • 1,8 L kapasitet

Sådan vælger du den bedste elkedel

Vi kan næppe komme udenom at en elkedel bør være fast inventar i et køkken på den ene eller anden måde. Det kan være du ikke selv drikker te, stempelkaffe eller spiser nudler, men det kan være at dine gæster ville sætte pris på en lækker kop te, hvor temperaturen ligeledes er ideel i forhold til den optimale brygge temperatur. En elkedel sparer meget strøm i forhold til at varme vand i en gryde – hvilket næsten gør at du bør koge vand i din nye elkedel selv når der skal koges kartofler. En elkedel er ofte blandt de billige apparater i køkkenet, hvilket er en god grund til at anskaffe sig en elkedel af en vis kvalitet.

De elkedler vi har vurderet i vores test er selvfølgelig ikke billige elkedler – du kan uden tvivl finde billigere i supermarkedet eller andre steder på nettet. Dette er vel og mærke kun aktuelt hvis det eneste formål er at koge vand til 100 grader. Disse modeller der har ekstra funktioner at byde ind med koster naturligvis lidt mere end de billigere fra supermarkedet – pengene er dog rigtig godt givet ud til en elkedel i flot design med de nødvendige funktioner!

Et emne som sikkerhed er helt afgjort også noget du skal have i overvejelserne. De billige elkedler fra supermarkedet har sjældent autosluk funktion, hvilket er en meget betrykkende faktor at have i ens husholdnings apparater som bliver varme i brug. Det handler altså ligeså vel om sikkerhed og brugervenlighed når man køber en ny elkedel. Prisforskellen fra en billig elkedel til en model af en hvis kvalitet er relativ lille. Så hvorfor ikke sætte sikkerhed og funktionalitet i højsædet når du vælger den næste elkedel?

Opvarmningstid er også en faktor du kan have i tankerne hvis du ofte har travlt om morgenen eller blot ønsker ikke at vente 2-3 minutter på at vandet bliver varmt. Mange af de nyere modeller kan varme vand på kortere tid grundet de kraftige ‘motorer’ der sidder i dem. Når vandet nu er opvarmet, så er det selvfølgelig også rart at vandet forbliver varmt, dette vil du som du måske læste ofte opleve i disse modeller der har kvaliteten i fokus.

Vi håber at vi med denne elkedel test har gjort det nemmere for dig at vælge den næste elkedel. Vi håber du tænker fornuftigt og vælger en elkedel hvor kvalitet og sikkerhed er i fokus. Den koster ikke meget.

God fornøjelse med din nye elkedel!