Skrevet d. 28. september 2018 af Søren Jensen

Sous vide test 2018 – Find den bedste sous vide

Sous vide test 2018 – Find den bedste sous vide
5 (100%) 8 votes

Sous vide test 2018 – Her er markedets bedste

Der sker noget magisk, når den franske gastronomi krydres med det moderne danske køkken.

Seneste franske opdagelse, som vi danskere har taget til os i køkkenet er fænomenet “Sous Vide”, som uden tvivl får madentusiasten til at juble over det fantastiske resultat, som du kan opnå ved at tilberede dit kød Sous Vide.

Vi kender alle spændingens time; vi har købt et lækkert stykke kød, men nervøsiteten stiger frem mod at tilberedningen, for tænk hvis dette lækre stykke kød enten bliver over- eller undertilberedt?

Bare rolig, løsningen på dette problem findes netop ved brug af Sous Vide tilberedning. Når du tilbereder din mad i en sous vide, sikre du det bedste resultat hver eneste gang. Dog skal du ved anvendelse af en sous vide være forberedt på, at tilberedningen tager længere tid, end hvis du eksempelvis tilbereder dit kød på panden.

Hvad er en Sous Vide?
Princippet bag er, at du vakuumere dit kød, hvorefter du kommer dit kød eller grøntsager i et vandbad på en bestemt temperatur. Vakuumeringen sørger for at beskytte kødet fra vandet, samtidig med, at kødet beholder sine naturlige safter. Hvis du marinere kødet inden det bliver vakuumpakket, kan det også smages ret tydeligt, fordi det hele bliver beskyttet i denne pose.  Hele formålet er, at nå en bestemt kernetemperatur. Rødt oksekød skal være mellem 54-57 grader, for at være perfekt, hverken mere eller mindre kan gøre det. At nå en bestemt temperatur, kan være svært, men ved hjælp af en sous vide er det legende let.

 Bedste Sous vide Testvinder Billigst hos
1) Melissa 16310170
TopscorerSkousen.dk 

2) OBH 7946 ImmersionTopscorerKitchenone.dk

3)  Steba SV100 profTestvinderWupti.com

4) Steba SV50TopscorerWupti.com

5) Sansaire sous videTestvinderCoolstuff.dk

6) Champion CHSV310TopscorerKitchenone.dk

7) OBH Nordica 7948 PrecisionTopscorerCoop.dk


I denne sous vide test kan du:

  • Få en uvildig og ikke mindst grundig gennemgang af markedets bedste sous vide-maskiner 
  • Få hjælp til at vælge den rette sous vide-maskine ud fra vores overskuelige liste af testvindere og topscorere i test

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv testet de forskellige sous vide-maskiner – vi har blot gennemlæst og samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Dermed giver vi dig et overskueligt overblik over markedets bedste sous vide-maskiner, så du ikke behøver at læse forskellige testresultater igennem på egen hånd!


1.Melissa 16310170

  • Topscorer – Råd & Rön

Melissa 16310170

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
590,00 590,00 Til butik →
648,00 648,00 Til butik →

Normalvis bruger de fleste en sous vide-maskine til at lave kød, fordi det er med til at gøre kødet ekstra mørt og saftigt, fordi meget af det bliver langtidstilberedt. Netop på køddelen, er Melissa rigtig god, især fordi at maskinen har en bøfholder så det er lettere at tilberede en perfekt bøf. Man kan godt føle sig sikker ved købet af Melissa, fordi maskinen er meget overbevisende i dens præstationer.

God størrelse
Dette er en forholdsvis lille model, og dette kan også ses på prisen. Det er ikke den dyreste sous vide-maskine, men den kan klare det den skal og mere til. Den kan kapere 6 liter vand, som ikke virker af meget sammenlignet med de store modeller, men det er nok til 3-6 personer.

Energiforbruget på Melissa er meget lavt, så har du fokus på miljøet, er dette bare endnu en grund til du skal vælge netop denne model. Melissa er et kvalitetsprodukt, hvilket også betyder at den er meget sikker at anvende, og risikoen for at den forårsager ulykker er meget lille.

Mange gode funktioner
Som nævnt før, så er dette en lille basismodel som har alle de funktioner som er mest nødvendige. Melissa har en LCD-temperatur display samt timerdisplay med blåt lys. Der er store muligheder for at tilslutte melisser fordi der medfølger en ledning på hele 92 cm. Udover dette er designet gennemtænkt. Du kan se igennem låget som indeholder plastic og et tempereret glasvindue. Denne model er let af rengøre på grund af dens belægning, som sørger for at intet klæber sig fast.

Melissa har mange fordele, eksempelvis kan modellen komme helt op på 90 grader med en start fra 45 grader. Dog er der 1 grads interval, så man kan sikre sig at kødet får den helt rigtige temperatur.

Denne sous vide-maskine har disse mål: 21 cm (h), 41 cm (b), 28 cm (d) Som det måske kan forstås, er denne model MED vandbad, og der medfølger ikke en vakuumpakkemaskine, men derfor fortjener denne model stadig en flot placering i denne sous vide test.

Specifikationer:

  • God til kød
  • Kapacitet på 6 liter vand
  • Energivenlig model
  • Brugervenligt display

2. OBH 7946 Immersion

  • Topscorer – Råd & Rön

OBH 7946 Immersion

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.249,00 1.249,00 Til butik →
1.290,00 1.290,00 Til butik →
1.439,00 1.439,00 Til butik →

Som nr. 2 på listen i denne sous vide test har vi OBH Immersion. Ligesom nr. 1 og de fleste sous vide-maskiner er Immersion rigtig god til at tilberede kød. Denne model er dog også rigtig god til at lave lækre grøntsager, som bibeholder alle vitaminer og mineraler. Du sikre dig at få et kvalitetsmåltid, ved brug af OBH Immersion.

Let anvendelig
Immersion er meget brugervenlig, den er meget let at finde ud af, og du skal ikke stå og bladre i en brugsanvisning før du kan bruge den. Displayet gør det overskueligt og selvom det er første gang du bruger en soues vide-maskine vil du ikke føle dig som en nybegynder. Dog skal man sætte sig ind i hvad de forskellige fødevarer skal have af temperatur, men når du først har det inde under huden, er du mere end klar til at anvende Immersion.  

Denne model har en såkaldt cirkulator som egentlig bare betyder, at du anvender den på din egne gryder, og den kan håndtere op til 30 liter vand. Det eneste man skal gøre er, at sætte Immersion på kanten af sin gryder og nedsætte den i vandet. De 30 liter svarer til, at du kan lave op til 4.5 kg kød, som må siges at være ret meget.

Fantastisk temperatur interval
Modsat modeller som har indbygget vandbad, så fylder OBH modellen her ikke ret meget. Med en vægt på kun 0.66 kg så kan du gemme den væk, uden den skal optage for meget skabsplads. Displayet er oplyst LCD som har mange lækre funktioner. Der er både en timerfunktion hvor du kan vælge op til 99 timer. Dermed er den god til at langtidstilberede. Dens interval af grader er helt exceptionelt fra 25-99 grader med et temperaturinterval helt ned til 0.1 grad, så du i hvert fald sikre dig at dit kød/grøntsager får den helt rigtige temperatur.

Specifikationer:

  • Let anvendelig
  • God til langtidstilberedning
  • Præcis gradevalg

3. Steba SV100 prof

  •  Testvinder – klikk.no

Steba SV100 prof

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.599,00 1.599,00 Til butik →
1.851,00 1.851,00 Til butik →
1.851,00 1.851,00 Til butik →

Nr. tre på vores liste over de bedste sous vide maskiner, finder vi denne model fra Steba. Dette er endnu en model med Cirkulator, som anvendes ved at sænke den ned i en gryde med vand. Herefter vil den selv opvarme vandet til de antal grader du sætter den til, hvor du så kan begynde at tilberede din mad. Som de fleste Sous vide maskiner, er denne model meget god til kød. Fordelen ved netop SV100 er at den varmer vandet hurtigt op, så du kan komme før i gang med madlavningen. Fra 20 – 56 grader tager det kun omkring de 17 minutter, og så bliver den på de grader som du har valgt, så du ikke er i tvivl om kødet får for meget eller for lidt. Kødet vil blive tilberedt ved en ensartet varme som betyder, at det er tilberedt hele vejen igennem, og ikke kun overfladen, som når du steger et stykke kød på panden i kort tid.

Stor størrelse
Sammenlignet med nr. 2 på listen som også er med cirkulator, som vejede 0.66 kg så vejer SV100 prof altså hele 2 kg. Den er designet i rustfrit stål og er bred og firkantet. Ved anvendelse skal man overveje hvilken gryde man skal bruge, fordi den skal være ret dyb, før SV100 kan være der. Gryden skal minimum være 15 cm høj. Den kan opvarme 30 liter vand til ensartet varme, dette kræver de 1500 watt som den kan producere. Som man kan se er det ikke en billig model, men kvaliteten taler for sig selv, og du vil uden tvivl blive rigtig glad for dit køb, hvis du vælger denne model.

Godt display
Steba SV100 prof har en meget enkel betjening, og det er et stort plus, især hvis man er ny i sous vide-faget. Der findes et LCD-display på modellen, som er oplyst, og displayet informerer både om temperaturindstilling, den aktuelle temperatur og timeren. Det er muligt at indstille temperaturen mellem 5-99 grader, så Steba sv100 prof er en meget alsidig model, hvad angår temperaturer.

Som du kan se på følgende mål, så er det en model der fylder meget: 32 cm (h), 15 cm (b), 13 cm (d).

Specifikationer:

  • Let anvendelig
  • Stor men hurtig model
  • Stor kapacitet

4. Steba SV50

  • Topscorer – Råd & Rön
  • Kvalitetsmodel

Steba SV50

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
711,00 711,00 Til butik →
711,00 711,00 Til butik →
711,00 711,00 Til butik →
711,00 789,00 Til butik →
1.199,95 1.199,95 Til butik →

Det er ikke kun kød man kan bruge Sous vide-maskiner til. Denne model fra steba er god over hele linjen, alt fra kød til kartofler kan den tilberede til perfektion. Du kan altså lave stort set alt med denne model, hvorfor at den også fortjener en plads på vores Sous Vide test. Igen som nr. 2 og 3 er denne model også med cirkulator. Dette betyder at når du har sat den på en gryde og ned i vandet, så er der en lille motor der cirkulerer vandet rundt, for at sikre den jævne varme i hele gryden. Derfor kan du altså være sikker på, at du giver maden den helt rigtige temperatur.

Mange muligheder
En af de helt store fordele ved Steba SV50 er det store temperaturområde. Modellen har nemlig en spændevidde, der rangerer fra 0 til 90 grader. Det giver mulighed for at tilberede maden over meget lang tid ved helt lave temperaturer. Så skal vandet heller ikke varmes lige så meget op, og det er også en af grundene til, at Steba SV50 har et lavt energiforbrug. Husk dog aldrig at undertilberede især kød, da man risikerer, at bakterierne overlever.

Udstråler kvalitet
Med et design, der er lavet af rustfrit stål udstråler SV50 modellen kvalitet. Ved hjælp af en enkelt drejeknap har du startet maskinen, som også har et LCD-display. Der bliver både vist temperatur og tid så du kan følge med i hvad der foregår. Denne model kan også sættes op til 99 timer, som er ideelt, hvis du skal lave langtidstilberedt mad. Modellen har en mellem størrelse med en vægt på 1.2 kg. Den er støjreducerende, så den kan godt stå natten over.

Steba SV50 måler: 38 cm (h), 8 cm (b), 11 cm (d)

Specifikationer:

  • Let anvendelig
  • God til alle fødevarer
  • Overskueligt display
  • Robust
  • Kvalitet

5.  Sansaire sous vide

  • Testvinder – klikk.no

 Sansaire sous vide

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.199,00 1.199,00 Til butik →
1.601,11 1.601,11 Til butik →

Nr. 5 på listen er endnu en Sousvide med cirkulator. Dette betyder at man sætter modellen fast på siden af en gryde, og nedsætter den i vandet. Der efter tilføjer du vand, så det passer til den mængde kød du skal lave. Sansaire opvarmer herefter vandet så den laver maden til perfektion. Den er særdeles god til at holde en jævn temperatur, så dit kød kan blive lækkert og mørt.

Professionelt udstyr 

Sansaire kan godt ligne noget en professionel kok ville anvende. Udseendet er trendy og passer ind i det moderne køkken med dens flotte cylinderform. Modellen fylder ikker ret meget, så den kan nemt gemmes væk, selvom dens design tillader den at stå fremme i dit køkken. Selvom dens størrelse ikke er imponerende, så har den en kapacitet på hele 23 liter som passer til 5-6 personer. Eksperter har meget ros til Sansaire, og prisen er til at overkomme, så det vil helt sikker være en god investering.

Brugervenlig 

Selvom du er ny i sous vide verdenen, så er denne model designet til forbrugeren, du kan let anvende den selvom du har har prøvet det før. Displayet gør det let at anvende maskinen, her kan du indstille tid, temperatur som kan justeres. Gradeintervallet går helt op til 100 grader, selvom det meste mad i en sous vide skal tilberedes ved lang lavere temperatur. Fordelen ved Sansaire er at den er meget støjsvag, så den kan sagtens stå natten over og langtidstilberede din mad.

Sansaire sous vide har disse må: 38 cm (h), 10 cm (b), 10 cm (d)

Specifikationer:

  • Brugervenlig
  • Jævn temperatur
  • Flot design
  • God størrelse

6. Champion CHSV310

  • Topscorer

Champion CHSV310

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
878,00 939,00 Til butik →
932,95 1.009,00 Til butik →

Nr. fem på vores liste over bedste modeller er endnu en model med cirkulator, som de andre modeller, betyder dette, at der ikke medfølger et vandbad. Du skal vedhæfte den på siden af en gryde og nedsætte den i vandet. Derefter er den egentlig klar til brug, og du kan begynde at tilberede lige det du vil. Den er god til kød, men kan også bruges til andre fødevare, grøntsager, kartofler osv. Der vil være en jævn varme ved anvendelse af Champion CHSV 310, så du ved at du har tilberedt maden ved den rigtige temperatur.

Tilbered mad som de professionelle

Champion er som navnet nærmest angiver, et professionelt produkt. Den er designet utrolig flot og behøver ikke blive skjult i et skab. Det kan godt se ud som om, at den fylder en del, men kan sagtens passe ind i dine køkkenskabe. Den fylder ikke meget mere end en kande. Det er ikke den største model, men den er utrolig kraftfuld i forhold til hvor stor den er. Med en kapacitet på 23 liter, kan den også sørge for, at en stor mængde mad bliver lavet på én gang. Selvom den måske ligner en stor investering, så er prisen på Champion ikke så høj som man faktisk kunne tro. Den har gode anmeldelser fra eksperter, som blot styrker dens professionelle fremtoning.

Brugervenlig Sous vide maskine

Selvom man måske skulle tro, at en maskine som Champion har en masse avanceret funktioner, som ikke er til at finde ud, så er det let at anvende. Som de andre modeller, kan denne også indstilles på både tid og temperatur, den kan opnå hele 100 grader, som er ret usædvanligt for en sous vide-maskine. Selvom de fleste slet ikke skal helt op på 100 grader, så er det brugbart nok, hvis man skal lave andet end kød og grøntsager. Champion er meget støjsvag, hvilket er godt hvis du skal langtidstilberede mad natten over. Den vejer 1.8 kg, og der medfølger en ledning på hele 110 cm, dette sikre at den kan nå hen til din gryde, selvom dit køkken måske er designet lidt spøjst.

Champion CHSV 310 har disse mål: 38 cm (h), 10 cm (b), 10 cm (d)

Specifikationer

  • Professionelt udstyr
  • Lækkert/brugervenligt design
  • Let anvendelig
  • Holder jævn temperatur
  • God størrelse

7. OBH Nordica 7948 Precision

  • Testvinder Råd & Rön
  • Godt køb
  • Gode anmeldelser
  • Top model

OBH Nordica 7948 Precision

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.999,00 2.999,00 Til butik →

Beskrivelse
På sidste pladsen i vores Sous Vide test finder vi denne maskine fra OBH Nordica, men lad dig endelig ikke narre af ”sidstepladsen”. Vi har nemlig med en maskine i top kvalitet at gøre, som klart er en af de bedste modeller på markedet for Sous Vide.

Modellen er testvinder hos flere anerkendte testmagasiner, herunder det svenske forbrugerråd Råd & Rön, hvilket blot understreger kvaliteten af modellen. Det er en vandkar model, hvilket betyder at du ikke behøver bruge din egen gryde.

Der har været fokus på brugervenlighed, kapacitet og kvaliteten, hvilket blandt andet sikre en utrolig høj temperaturpræcision, som sikrer en perfekt tilberedning hver gang.

Unikke egenskaber
Tager vi et kig på de markante fordele ved netop denne model, så er det først og fremmest værd at hæve brugervenligheden, som er helt i top. Derudover kommer maskinen også med et lækkert display, som har grundige brugervejledninger, der er med til at sikre at du ikke laver fejl og derved opnår et topresultat hver gang. Værd at fremhæve er også at maskinen er miljøvenlig samt meget sikker i brug. Den er ret energivenlig hvis man sammenligner med andre modeller.

Kigger vi alene på kapaciteten, så kan du tilberede helt op til 3 kilo kød i denne maskine, hvilket kan tilberedes mellem de 30 og 90 grader som er mulige på modellen.

Specifikationer:

  • Meget præcision og stabil temperatur
  • Nem funktion til tømning
  • Energivenlig og brugervenlig
  • Stor kapacitet og høj sikkerhed

Vakummeret mad klar til Sous vide

Hvorfor købe en Sues Vide?

Hvis du før har været på restaurant, hvor du efter har haft tanken: “Gid jeg kunne lave kødet, ligeså lækkert derhjemme” Så skal du måske overveje at investere i en sous vide-maskine. Konceptet i sig selv er forholdsvis ny i Danmark, men det bliver mere og mere udbredt. Grunden til dette er også at folk får en øjenåbner omkring madlavning. Hvis man først har lykkedes med at tilberede et stykke kød, som minder om kvaliteten på en fin restaurant, hvorfor så ikke anbefale det til andre? Det er det der sker, herhjemme pt. Folk finder ud af de rent faktisk kan lave Michelin lignende kød, i deres eget hjem.

Sous vide er fransk og betyder “under vakuum”. Hvis man kender til kulturen i Frankrig, så ved man også hvor meget mad betyder i deres liv, de går ikke på kompromis med kvaliteten, og finder hele tiden på nye og spændende metoder, at tilberede mad på. Metoden er med henblik på at få den helt rigtige tilberedning. Eftersom at rødt kød, skal have en kernetemperatur på mellem 54-57 grader, kan du sørge for med Sous vide hverken at give din mad for meget eller for lidt.

Man kan tilberede stort set alt slags kød. Det er især godt til at tilberede store mængder kød, som normalvis godt kan virke lidt sejere og tørre at sætte tænderne i. Det eneste slags kød du skal være opmærksom på er fjerkræ, det får ikke den optimale tilberedning, som alt andet kød gør. Det kan dog sagtens lade sig gøre, men det er nok bedst kun at holde sig til, at vakuumpakke kylling som det eneste fjerkræ. Sous vide er også god til grøntsager. Ligesom kødets safter og smag, så forsvinder grøntsagers vitaminer og mineraler ikke ved en kogning, som det ville gøre ved normalt kogning/stegning.

Her nedenunder kan du se hvor let det kan gøres, når du skal lave mad i en Sous vide

Hvis du mangler lidt inspiration til hvordan man kan tilberede sin mad, også ved brug af en Sous vide-maskine. Så findes der mange forskellige metoder hvor man kan gøre smags oplevelsen endnu større. Sous vide everything, er en amerikanske youtube kanal, som har mange kreative tanker. I videoen herunder er der 5 alternative råd til hvordan du kan tænke lidt ud af boksen, i forbindelse med din sous vide tilberedning

Der er mange at vælge imellem, så vurder hvilken kapacitet du har brug for. Det er en lækker måde at lave mad på, og du vil næsten med garanti ikke komme til at fortryde, hvis du investere i en sous vide-maskine. Vi håber at du kunne bruge vores sous vide test, så du kan finde præcis den sous vide-maskine, der passer til netop dit behov.