Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Sous vide stave test-guide:
Vores gennemgang af de bedste i test-oversigt

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En sous vide sørger for, at kødet beholder sin naturlige saft, og er en god måde at sikre at vi kødet får den ønskede kernetemperatur. Når du tilbereder din mad i en sous vide, har du derfor de det bedste forudsætninger, for at få et godt resultat hver eneste gang. Af samme grund er sous viden for alvor vundet frem i de danske køkkener – for hvem vil ikke gerne lykkedes med madlavningen hver gang?

I takt med at sous viden er blevet et meget populær redskab i de danske køkkener, er udbuddet og antallet af modeller på markedet steget stødt. Derfor har vi researchet markedet og giver vores bud på gode, funktionelle sous vide-maskiner, som passer til forskellige behov.

Vores favorit sous vide stave

Anova Precision Cooker 4.0 WiFi
Lager
God sous de vide ifølge God10

Anova Precision Cooker 4.0 WiFi

Gå til bedste pris
1.851 Kr. hos KitchenLab
Se vores anmeldelse
Lager
Steba SV100 Pro sous vide
Lager
God sous vide i premium klassen

Steba SV100 Pro sous vide

Gå til bedste pris
1.750 Kr. hos KitchenOne
Se vores anmeldelse
Lager
Steba SV50
Lager
En god sous vide til både kød og kartofler

Steba SV50

Gå til bedste pris
712 Kr. hos Punkt1
Se vores anmeldelse
Lager
Sansaire sous vide
Lager

Sansaire sous vide

Gå til bedste pris
999 Kr. hos Shopping4net
Se vores anmeldelse
Lager
Witt Smart SousVide
Lager

Witt Smart SousVide

Gå til bedste pris
1.299 Kr. hos KitchenOne
Se vores anmeldelse
Lager
Champion CHSV310
Lager

Champion CHSV310

Gå til bedste pris
703 Kr. hos KitchenOne
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Onyx Sous Vide til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogle forhandlere.

Tidligere ændringer:

14. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 6 bedste sous vide i test-guiden 2024:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

    1
  • Kunders anmeldelser af produktet
  • 2
  • Produkternes specifikationer og features
  • 3
  • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
  • 4
  • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
  • 5
  • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

God sous de vide ifølge God10 test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Anova Precision Cooker 4.0 WiFi - effektiv sous vide stav med Wi-Fi og høj kapacitet

  • 82/100 point og Editor's Choice hos techgearlab.com
  • Bedst i test hos goodhousekeeping.com
  • 4,5/5 stjerner på Amazon

Denne Anova Precision Cook 4.0 WIFI er et populære valg hos forbrugerne. Den får 4,5/5 stjerner hos Amazon, hvor den er blevet anmeldt i alt 535 gange. En glad bruger skriver følgende om produktet: ”Præcis og konsistent. Den er let at bruge. Fantastiske resultater. Som kødspecialist anbefaler jeg dette produkt meget, især hvis du laver mad i store mængder!”

Anova Precision Cooker 4.0 WiFi
God sous de vide ifølge God10

Dagens bedste priser og tilbud på Anova Precision Cooker 4.0 WiFi:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Kapacitet på 20 liter
  • WiFi opkobling
  • Temperatur op til 92°C

Mere om Anova Precision Cooker 4.0 WiFi

SPECIFIKATIONER

  • Materiale: Stål
  • Effekt: 1000 watt
  • Wi-Fi tilkobling: Ja
  • Temperaturinterval: 0°C - 92°C
  • Nettovægt: 0,7 kg
  • Produkttype: Nedsænkningscirkulator

Dette produkt får også gode tilbagemeldinger i tests. Anova Precision Cook 4.0 WIFI er kåret som bedst i test hos goodhousekeeping.com.

Samtidig er det kåret som ”Editor’s choice” hos techgearlab.com. Her får den en score på 82/100. Dette produkt anbefales på baggrund af gode anmeldelser fra forbrugerne.

Sådan bruger du Anova AN500 EU00
Når du bruger en Sous vide tilbereder du maden på en smagfuld og skånende måde. Denne tilberedning foregår i tre nemme trin. Først krydrer eller marinerer du maden. Herefter vakuumpakker og tilbereder du maden i et vandbad ved svag varme. Denne proces gør, at både formen og smagen fastholdes. Samtidig bevarer du alle næringsstofferne.

Med en Sous vide kan du gøre din madlavning mere lækker. Den helt klare fordel er, at du kan holde en stabil temperatur under tilberedningen af din mad. Samtidig sker tilberedningen under ordnede forhold, så du ikke behøver bekymre dig om meget.

En Sous vide med effekt på 1000 watt
Denne Sous vide stav har en effekt på 1000 watt. Dette er forholdsvis meget. Samtidig har den et temperaturområde på 0-92 grader. Den har 0,1 grads præcision, og den er IPX7 godkendt. Imens den har en maksimumkapacitet på 20 liter, så er minimumkapaciteten på 8 liter.

Denne Sous vide fra Anova er god, hvis du skal lave mad i store mængder. Den har nemlig en kapacitet helt op til 20 liter. Samtidig er den lavet i lækker kvaliter og har flere fordele. Den kan f.eks. styres via. bluetooth eller Wi-Fi. Du kan selvfølgelig også styre den direkte på staven.

Udvalgte fordele ved Anova AN500 EU00

  • Høj effekt på 1000 watt
  • Kan styres via både blutooth og Wi-Fi
  • Maks kapacitet på hele 20 liter

 

Anova AN500 EU00 vs. markedet
Denne Sous vide fås til ca. kr. 1.200,- Den dyreste madkoger fra Anova fås til ca. kr. 3.000, – Hermed er denne sovie maskine blandt de billigste på markedet fra Anova. Det betyder dog ikke, at du ikke får høj kvalitet. Produktet får både gode anmeldelser og er kåret som bedst i test hos goodhousekeeping.com

En bruger skriver om produktet på Amazon: ”Jeg købte denne Sous vide fordi den er bygget til madlavning med større kapacitet. Jeg kogte 2 x 3,175 kg ribbensteg (en frossen) sammen i 16 timer i en iskiste. De endte med at være perfekte, efter jeg havde brunet dem på grillen”.

Fordele og ulemper ved Anova Precision Cooker 4.0 WiFi

Fordele

  • Hurtig opvarmning af vandet
  • God og brugervenlig app
  • Står stabilt i vandbadet eller gryden
  • Støjsvag
  • Inkluderer en masse opskrifter i appen

Ulemper

  • Timeren nulstilles, hvis vandstanden bliver for lav
  • Brugermanualen kunne være bedre
God sous vide i premium klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Steba SV100 Pro sous vide - sikrer god smag og præcise temperaturer

Nr. tre på vores liste over de bedste sous vide maskiner, finder vi denne model fra Steba. Dette er endnu en model med cirkulator, som anvendes ved at sænke den ned i en gryde med vand. Herefter vil den selv opvarme vandet til de antal grader du sætter den til, hvor du så kan begynde at tilberede din mad. Som de fleste Sous vide maskiner, er denne model meget god til kød.

Steba SV100 Pro sous vide
God sous vide i premium klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Steba SV100 Pro sous vide:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Vandtætte elektriske dele
  • Præcis temperaturegulering
  • Sikrer velsmagende mad

Mere om Steba SV100 Pro sous vide

SPECIFIKATIONER

  • Let anvendelig
  • Display: LCD-skærm
  • Effekt: 1500 watt
  • Vægt: 2 kg
  • Temperaturinterval: 5°C - 99°C
  • Dimensioner: 32 x 14,5 cm
  • Kapacitet: 30 liter

Fordelen ved netop SV100 er at den varmer vandet hurtigt op, så du kan komme før i gang med madlavningen. Fra 20 – 56 grader tager det kun omkring de 17 minutter, og så bliver den på de grader som du har valgt, så du ikke er i tvivl om kødet får for meget eller for lidt.

Kødet vil blive tilberedt ved en ensartet varme som betyder, at det er tilberedt hele vejen igennem, og ikke kun overfladen, som når du steger et stykke kød på panden i kort tid.

Stor størrelse
Sammenlignet med nr. 2 på listen som også er med cirkulator, som vejede 0.66 kg så vejer SV100 prof altså hele 2 kg. Den er designet i rustfrit stål og er bred og firkantet. Ved anvendelse skal man overveje hvilken gryde man skal bruge, fordi den skal være ret dyb, før SV100 kan være der. Gryden skal minimum være 15 cm høj. Den kan opvarme 30 liter vand til ensartet varme, dette kræver de 1500 watt som den kan producere. Som man kan se er det ikke en billig model, men kvaliteten taler for sig selv, og du vil uden tvivl blive rigtig glad for dit køb, hvis du vælger denne model.

Godt display
Steba SV100 prof har en meget enkel betjening, og det er et stort plus, især hvis man er ny i sous vide-faget. Der findes et LCD-display på modellen, som er oplyst, og displayet informerer både om temperaturindstilling, den aktuelle temperatur og timeren. Det er muligt at indstille temperaturen mellem 5-99 grader, så Steba sv100 prof er en meget alsidig model, hvad angår temperaturer.

Som du kan se på følgende mål, så er det en model der fylder meget: 32 cm (h), 15 cm (b), 13 cm (d).

Fordele og ulemper ved Steba SV100 Pro sous vide

Fordele

  • Præcist temperaturkontrol
  • Kraftfuld cirkulation
  • Kompakt design
  • Let at sætte op og bruge
  • Automatisk påmindelse om afkalkning

Ulemper

  • I en højere prisklasse
  • Kontakten er en smule følsom
En god sous vide til både kød og kartofler test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Steba SV50 - En god sous vide til alt fra kød til kartofler

  • Topscorer - Råd & Rön

Det er ikke kun kød man kan bruge sovie maskiner til. Denne model fra Steba er god over hele linjen, alt fra kød til kartofler kan den tilberede til perfektion. Du kan altså lave stort set alt med denne model, hvorfor at den også fortjener en plads på vores sous vide test. Igen som nr. 2 og 3 er denne model også med cirkulator. Dette betyder at når du har sat den på en gryde og ned i vandet, så er der en lille motor der cirkulerer vandet rundt, for at sikre den jævne varme i hele gryden.

Steba SV50
En god sous vide til både kød og kartofler

Dagens bedste priser og tilbud på Steba SV50:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Kvalitetsmodel
  • Holder en præcis temperatur

Mere om Steba SV50

SPECIFIKATIONER

  • Let anvendelig
  • God til alle fødevarer
  • Overskueligt display
  • Robust
  • Kvalitet

Derfor kan du altså være sikker på, at du giver maden den helt rigtige temperatur.

En af de helt store fordele ved Steba SV50 er det store temperaturområde. Modellen har nemlig en spændevidde, der rangerer fra 0 til 90 grader. Det giver mulighed for at tilberede maden over meget lang tid ved helt lave temperaturer. Så skal vandet heller ikke varmes lige så meget op, og det er også en af grundene til, at Steba SV50 har et lavt energiforbrug. Husk dog aldrig at undertilberede især kød, da man risikerer, at bakterierne overlever.

Udstråler kvalitet
Med et design, der er lavet af rustfrit stål udstråler SV50 modellen kvalitet. Ved hjælp af en enkelt drejeknap har du startet maskinen, som også har et LCD-display. Der bliver både vist temperatur og tid så du kan følge med i hvad der foregår. Denne model kan også sættes op til 99 timer, som er ideelt, hvis du skal lave langtidstilberedt mad. Modellen har en mellem størrelse med en vægt på 1.2 kg. Den er støjreducerende, så den kan godt stå natten over.

Steba SV50 måler: 38 cm (h), 8 cm (b), 11 cm (d)

Fordele og ulemper ved Steba SV50

Fordele

  • Kan bruges i mange forskellige gryder
  • Holder en præcis temperatur
  • Stabilt og robust design
  • God cirkulation

Ulemper

  • Bunden er fremstillet af plastik

Sansaire sous vide - Indeholder praktisk temperaturguide

  • Testvinder - klikk.no

Nr. 5 på listen er endnu en Sousvide med cirkulator. Dette betyder at man sætter modellen fast på siden af en gryde, og nedsætter den i vandet. Der efter tilføjer du vand, så det passer til den mængde kød du skal lave. Sansaire opvarmer herefter vandet så den laver maden til perfektion. Den er særdeles god til at holde en jævn temperatur, så dit kød kan blive lækkert og mørt.

Dagens bedste priser og tilbud på Sansaire sous vide:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Sansaire sous vide

SPECIFIKATIONER

  • Brugervenlig
  • Jævn temperatur
  • Flot design
  • God størrelse

Sansaire kan godt ligne noget en professionel kok ville anvende. Udseendet er trendy og passer ind i det moderne køkken med dens flotte cylinderform. Modellen fylder ikke ret meget, så den kan nemt gemmes væk, selvom dens design tillader den at stå fremme i dit køkken. Selvom dens størrelse ikke er imponerende, så har den en kapacitet på hele 23 liter som passer til 5-6 personer. Eksperter har meget ros til Sansaire, og prisen er til at overkomme, så det vil helt sikker være en god investering.

Brugervenlig
Selvom du er ny i sous vide stav verdenen, så er denne model designet til forbrugeren, du kan let anvende den selvom du har har prøvet det før. Displayet gør det let at anvende maskinen, her kan du indstille tid, temperatur som kan justeres. Gradeintervallet går helt op til 100 grader, selvom det meste mad i en sovie maskine skal tilberedes ved lang lavere temperatur. Fordelen ved Sansaire er at den er meget støjsvag, så den kan sagtens stå natten over og langtidstilberede din mad.

Sansaire sous vide stav har disse må: 38 cm (h), 10 cm (b), 10 cm (d)

Fordele og ulemper ved Sansaire sous vide

Fordele

  • Jævn varmefordeling
  • Rigtig god temperaturpræcision
  • Brugervenlig og let at rengøre
  • Praktisk temperaturguide inkluderet
  • Kan tilsluttes internationale stikkontakter

Ulemper

  • De fleste dele er lavet af plastik
  • Metallåsen på bagsiden kunne være mere robust

Witt Smart SousVide - Kraftig SousVide med Wi-Fi i en moderne hvid farve

  • 4,3/5 stjerner hos kitchenone.dk
  • 5/5 stjerner hos imerco.dk

Denne Sous Vide er testet af Pricerunner. Her roser sammenligningstjenesten produkter for at holde på temperaturen og være hurtig til at varme vandet op. Pricerunner har vurderet forskellige Sous Vide stave ud fra følgende 4 punkter: temperatur, byggekvalitet, kapacitet og brugervenlighed. Witt Smart Sous Vide ender i testen med en score på 4/5.

Dagens bedste priser og tilbud på Witt Smart SousVide:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • 2,5” LCD-skærm med høj opløsning
  • Høj kapacitet af både varmelegeme og vandpump

Mere om Witt Smart SousVide

SPECIFIKATIONER

  • Mærke: Witt
  • Bredde: 8 cm
  • Dybde: 11 cm
  • Vægt 1,5 kg
  • Effekt: 1000 watt
  • Kan styres via. app

Samtidig bliver dette produkt godt anmeldt hos forbrugerne. Hos kitchenone.dk får sous viden 4,3/5 stjerner, imens den hos imerco.dk får hele 5/5 stjerner. Samtidig roses den af Pricerunner også for at være støjsvag.

Kan du lide virkelig møre bøffer, grøntsager der smager af noget og nem madlavning, så har du virkelig brug for en Sous vide. Sous vide er et fransk begreb. Det betyder ”under vakuum”. Det er en af de mest innovative måder at lave mad på.

Maden vakuumpakkes først, hvorefter den tilberedes langsomt og ved en konstant temperatur. Denne temperatur er ofte mellem 40 og 85 grader.

Dette produkt fra Witt har en effekt på 1000 watt. Det betyder, at den meget hurtigt kan opvarme helt op til 25 liter vand. Du kan selv bestemme til hvilken temperatur. Denne Smart SousVide er en af de mest præcise, du kan finde. Den har en præcision på +/- 1 grader.

Rengøringsvenligt design og kompatibel med Witts app

Denne Sous Vide passer til alle former for gryder og skåle. Den er lavet i et design, som gør det nemt at rengøre den. Desuden har den silikonebelægning. Det smarteste ved denne Smart SousVide er, at den kan kontrolleres med Wi-Fi igennem Witts egen smartphone-app. Appen virker til iOS og Android. 

Du kan også finde de anbefalede tilberedningstider og temperaturer på en lang liste af forskellige madvarer i appen. Med appen opnår du derfor de bedste resultater. Her kommer viden nemlig fra professionelle, og du har alt denne viden lige ved hånden.

Udvalgte fordele ved Witt Smart SousVide

  • Du kan opnå meget møre resultater
  • Du kan varme vandet op lynhurtigt
  • Præcision i temperatur på +/- 1 grader
  • Den er let at rengøre

Witt Smart SousVide vs. markedet

Denne Smart SousVide fås til ca. kr. 1.300,- Den billigste sous vide på markedet fra Witt fås til ca. kr. 900,- Sous viden ligger dog stadig fornuftigt prismæssigt, da du sagtens kan få dem til kr. 3.000, – eller mere.

Fordele ved at investere i denne Smart SousVide er, at du får en af de mest præcise på markedet. Den har en præcision i temperaturen på +/- 1 grader. Samtidig har den auto sluk, indbygget Wi-Fi og en kapacitet på hele 25 liter. Denne sous vide anbefales på baggrund af gode anmeldelser fra forbrugerne samt gode resultater i test.

Fordele og ulemper ved Witt Smart SousVide

Fordele

  • Høj kapacitet af både varmelegeme og vandpumpe
  • 2,5” LCD-skærm med høj opløsning
  • Holder høje temperaturer i lang tid
  • Stabil i brug

Ulemper

  • Lidt dyrere prisklasse
  • App funktionaliteten kunne være bedre

Champion CHSV310 - En sous vide som vedhæftes på siden af en gryde

Nr. fem på vores liste i vores sous vide test er endnu en model med cirkulator, som de andre modeller, betyder dette, at der ikke medfølger et vandbad. Du skal vedhæfte den på siden af en gryde og nedsætte den i vandet. Derefter er den egentlig klar til brug, og du kan begynde at tilberede lige det du vil. Den er god til kød, men kan også bruges til andre fødevare, grøntsager, kartofler osv. Der vil være en jævn varme ved anvendelse af Champion CHSV 310, så du ved at du har tilberedt maden ved den rigtige temperatur.

Dagens bedste priser og tilbud på Champion CHSV310:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Nem at rengøre med aftageligt låg
  • Høj byggekvalitet og godt design
  • Altid gode smagsresultater

Mere om Champion CHSV310

SPECIFIKATIONER

  • Professionelt udstyr
  • Lækkert/brugervenligt design
  • Let anvendelig
  • Holder jævn temperatur
  • God størrelse

Champion er som navnet nærmest angiver, et professionelt produkt. Den er designet utrolig flot og behøver ikke blive skjult i et skab.

Det kan godt se ud som om, at den fylder en del, men kan sagtens passe ind i dine køkkenskabe. Den fylder ikke meget mere end en kande. Det er ikke den største model, men den er utrolig kraftfuld i forhold til hvor stor den er.

Med en kapacitet på 23 liter, kan den også sørge for, at en stor mængde mad bliver lavet på én gang. Selvom den måske ligner en stor investering, så er prisen på Champion ikke så høj som man faktisk kunne tro. Den har gode anmeldelser fra eksperter, som blot styrker dens professionelle fremtoning.

Brugervenlig Sous vide maskine
Selvom man måske skulle tro, at en maskine som Champion har en masse avanceret funktioner, som ikke er til at finde ud, så er det let at anvende. Som de andre modeller, kan denne også indstilles på både tid og temperatur, den kan opnå hele 100 grader, som er ret usædvanligt for en sous vide-maskine. Selvom de fleste slet ikke skal helt op på 100 grader, så er det brugbart nok, hvis man skal lave andet end kød og grøntsager. Champion er meget støjsvag, hvilket er godt hvis du skal langtidstilberede mad natten over. Den vejer 1.8 kg, og der medfølger en ledning på hele 110 cm, dette sikre at den kan nå hen til din gryde, selvom dit køkken måske er designet lidt spøjst.

Champion CHSV 310 har disse mål: 38 cm (h), 10 cm (b), 10 cm (d)

Fordele og ulemper ved Champion CHSV310

Fordele

  • Præcision på +/- 0,1 grader
  • Nem at rengøre med aftageligt låg
  • Høj byggekvalitet og godt design
  • Altid gode smagsresultater
  • Klemme-låsen sætter sig hurtigt og stabilt på både plastik og metal

Ulemper

  • Det tager lidt tid at opvarme vandet

Hvad skal du overveje, før du køber sous vide stave

Kapacitet
En sous vide-maskine er en køkkenmaskine, der tilbereder din mad i en forseglet pose, der er nedsunket i vand. Derfor er det vigtigt at finde en sous vide, der har kapacitet til at tilberede den mængde mad, som du ønsker at bruge den til. Kapaciteten afgøres af den mængde vand, som kan opvarmes jævnt på én gang. De gennemsnitlige sous vide-maskiner er bygget med en vandkapacitet på et sted mellem 10 og 30 liter. Vandgennemstrømningen og vandstanden reguleres af en vandpumpe, og temperaturen styres af et varmeelement.

Temperatur
Når du tilbereder din mad i en sous vide, så bør det gøres i en temperatur mellem 54 og 60 grader. Det er dog vigtigt at tage andre faktorer med i overvejelserne, såsom de råvarer du bruger, mens tykkelsen og tilberedningstiden også har noget at sige. Normalt leveres sous vide-maskiner med vejledninger, der hjælper dig med at bestemme den rigtige temperatur og tilberedningstid. Temperaturområdet mellem 60 og 90 grader Celsius findes på stort set alle sous vide-maskiner, mens at de fleste modeller ikke har en temperatur på over 100 grader, da tilberedning med sous vide ikke bør foregå ved så høj temperatur.

Funktioner
Når det kommer til sous vide-maskiner, er der et par vigtige funktioner, som du bør kigge efter. Generelt kommer sous vide-maskiner med et tydeligt display, der viser den aktuelle temperatur og tid. Sous vide-maskinen bør have et simpelt kontrolpanel, der gør det muligt for dig at justere indstillingerne. I dag findes der mange modeller, der kan forbindes til din smartphone eller tablet, så du kan overvåge tilberedningen fra sofaen. Der er en clips eller klemme på siden af maskinen, så du kan fastgøre den sikkert og gøre den stabil på din gryde. Mange modeller kommer også med en meget nyttig automatisk timer, der slukker den automatisk efter dine indstillinger.

Pris
Prisen på sous vide-maskiner kan variere meget. De billigere modeller starter ved omkring 500 kr., mens modellerne i topklassen koster 2.000 kr eller mere. De billigere modeller har som regel mindre kraft, færre funktioner, samt en svagere konstruktion. De dyrere modeller er udstyret med langt flere funktioner og egenskaber. Disse er normalt mere robuste og har en stærkere og mere justerbar klemme eller clips til montering.

Forbruger- og ekspertanmeldelser
Det kan være en god idé at læse lidt om, hvad andre forbrugere har oplevet med forskellige modeller. Det kan fortælle dig noget om, hvor godt en given model har været til et givent formål og om modellen lever op til det, som producenten siger. Du kan også få idéer til ting, som du måske ikke har tænkt på før. Eksperter laver mere detaljerede anmeldelser og sammenligninger af produkter. De tester dem endda under mere krævende omstændigheder, end den almindelige kunde kan, så det kan derfor være en god idé også at læse dem. Vi har inkluderet disse nedenfor.

arrow-more

Hvad er sous vide?

Sous vide er en tilberedningsmetode, hvor maden forsegles i lufttætte poser og tilberedes i et vandbad ved en meget præcis temperatur. Sous vide (udtales “sue-veed”) betyder “under vakuum” på fransk og henviser til processen med at forsegle maden i en pose før tilberedning.

Denne tilberedningsmetode blev først udviklet i 1970’erne af den franske kok Georges Pralus, men den blev ikke populær før 2000’erne, da sous vide blev lettere tilgængelige.

Sous vide-tilberedning har mange fordele. For det første giver den mulighed for meget præcis kontrol over madens endelige tilberedte temperatur. Det skyldes, at vandbadet omgiver maden og opvarmer den jævnt fra alle sider.

For det andet bliver madens naturlige safter og aromaer lukket inde, fordi den tilberedes i en lufttæt pose, hvilket resulterer i en meget smagfuld og saftig mad.

Og endelig er sous vide-tilberedning meget praktisk, fordi den kan tilberedes i forvejen og derefter færdiggøres hurtigt lige før servering.

Hvorfor købe en sous vide?

Hvis du før har været på restaurant, hvor du efter har haft tanken: “Gid jeg kunne lave kødet, ligeså lækkert derhjemme” Så skal du måske overveje at investere i en sous vide-maskine. Konceptet i sig selv er forholdsvis ny i Danmark, men det bliver mere og mere udbredt. Grunden til dette er også at folk får en øjenåbner omkring madlavning. Hvis man først har lykkedes med at tilberede et stykke kød, som minder om kvaliteten på en fin restaurant, hvorfor så ikke anbefale det til andre? Det er det der sker, herhjemme pt. Folk finder ud af de rent faktisk kan lave Michelin lignende kød, i deres eget hjem.

Sous vide er fransk og betyder “under vakuum”. Hvis man kender til kulturen i Frankrig, så ved man også hvor meget mad betyder i deres liv, de går ikke på kompromis med kvaliteten, og finder hele tiden på nye og spændende metoder, at tilberede mad på. Metoden er med henblik på at få den helt rigtige tilberedning. Eftersom at rødt kød, skal have en kernetemperatur på mellem 54-57 grader, kan du sørge for med Sous vide hverken at give din mad for meget eller for lidt.

Man kan tilberede stort set alt slags kød. Det er især godt til at tilberede store mængder kød, som normalvis godt kan virke lidt sejere og tørre at sætte tænderne i. Det eneste slags kød du skal være opmærksom på er fjerkræ, det får ikke den optimale tilberedning, som alt andet kød gør. Det kan dog sagtens lade sig gøre, men det er nok bedst kun at holde sig til, at vakuumpakke kylling som det eneste fjerkræ. Sous vide er også god til grøntsager. Ligesom kødets safter og smag, så forsvinder grøntsagers vitaminer og mineraler ikke ved en kogning, som det ville gøre ved normalt kogning/stegning.

Hvis du mangler lidt inspiration til hvordan man kan tilberede sin mad, også ved brug af en Sous vide-maskine. Så findes der mange forskellige metoder hvor man kan gøre smags oplevelsen endnu større. Sous vide everything, er en amerikanske youtube kanal, som har mange kreative tanker.

En anden måde du kan holde øje med, at din mad bliver tilberedt under den rigtige temperatur, er et stegetermometer. Vi har samlet en masse af de bedste modeller i forskellige priser.

Der er mange at vælge imellem, så vurder hvilken kapacitet du har brug for. Det er en lækker måde at lave mad på, og du vil næsten med garanti ikke komme til at fortryde, hvis du investere i en sous vide-maskine. Vi håber at du kunne bruge vores sous vide test, så du kan finde præcis den sous vide-maskine, der passer til netop dit behov.

Det kan være en god idé at investere i en vakuumpakker, når du skal bruge en sous vide. Vi har allerede samlet nogle af de bedste vakuumpakkere til dig, hvor vi også har inkluderet en, som især er egnet til sous vide.

Du kan også vælge, når du f.eks. har haft dit køb i din sous vide, at smide det på en stegepande for lige at give kanterne lidt sprødhed. Du kan se vores oversigt af de bedste stegepander, hvor vi har fremhævet nogle, som er bedre til noget slags mad end andre.

Til sidst skal du selvfølgelig også have et ordentlig knivsæt, så du har de rigtige redskaber til at skære din perfekt tilberedte mad ud uden problemer.

Flæskesteg sous de vide

Du skal bruge følgende ingredienser og udstyr til at starte med:

Ingredienser:

  • 1,5 kg flæskesteg
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk. sort peber
  • Laurbærblade (knust)

Udstyr:

  • Sous vide-maskine
  • Stor gryde eller beholder
  • Vakuumforsegler eller lynlåspose
  • Begynd med at forvarme din sous vide-maskine til 65°C (149°F).

Krydr flæskestegen rigeligt med salt, sort peber og laurbærblad. Gnid krydderierne ind i kødet og sørg for at dække det grundigt.

Læg den krydrede flæskesteg i en vakuum forseglingspose eller en lynlåspose. Hvis du bruger en pose med lynlås, skal du fjerne så meget luft som muligt ved at dyppe den i vand og lukke posen, lige før luften er helt fjernet. Hvis du bruger en vakuumforsegler, skal du blot forsegle posen.

Når sous vide-maskinen er forvarmet, placeres posen med flæskestegen i gryden eller beholderen, og sørg for, at den er helt nedsænket i vandet.

Lad flæskestegen koge i sous vide-maskinen i 10 timer. Denne lange tilberedningstid vil resultere i en meget mør og saftig steg.

Efter 10 timer tages posen ud af sous vide-anlægget, og flæskestegen tages forsigtigt ud af posen.

Forvarm ovnen op til 220 °C (428 °F).

Læg flæskestegen på en bageplade, og steg den i ovnen i 10-15 minutter, indtil stegens yderside er sprød og gyldenbrun.

Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.

Og der har du det, en saftig og perfekt tilberedt flæskesteg ved hjælp af en sous vide! God fornøjelse.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Råd & Rön har testet i alt 10 sous vide-maskiner ? 5 maskiner med eget vandbad, og 5 som fungerer i en almindelig kasserolle. Testpanelet har tilberedt både kød, fisk og grøntsager i de forskellige maskiner og har herudfra vurderet resultaterne. Vores omtalte Steba SV50 placerer sig i toppen, og det samme gør Melissa-maskinen, der får ros på flere områder.

Testen er udført den: 3. maj 2017
Du kan se testen her

Techgearlab.com

TechGearLab har dedikeret sig til tests og anmeldelser inden for forskellige kategorier, der har udgangspunkt i teknologiske produkter. Målet er at give forbrugerne den nødvendige viden til at undgå fejlkøb ? uanset behov, budget og interesseområde.

TechGearLab har anmeldt sous vide-maskinen Anova AN500-US00, og den scorer 82 point og bliver kåret som Editor?s Choice. Maskinen er blevet bedømt ud fra parametre som cirkulation af vandet, temperatur og brugervenlighed. Konklusionen er, at det er en både præcis og brugervenlig maskine ? én af de absolutte bedste sous vide-maskiner på markedet.

Anmeldelsen er udført den: 3. marts 2020
Du kan se anmeldelsen her

Goodhousekeeping.com

Good Housekeeping har været på markedet siden 1885, hvor den første trykte udgave af bladet så dagens lys. Indholdet består af en god blanding af artikler inden for husholdning og tests af diverse produkter.

Good Housekeeping har taget et nærmere kig på en række sous vide-maskiner ? ud af 13 maskiner har redaktionen valgt at fremhæve 4, bl.a. Anova AN500-US00. Modellerne er blevet testet ud fra parametre som overordnet ydelse og brugervenlighed. Panelet har testet maskinerne ved at tilberede både steaks, kylling og æg.

Testen er udført den: 24. november 2020
Du kan se testen her

Klikk.no

Klikk.no er et norsk website, der giver læserne en bred palet af artikler og tests inden for livsstilsemner som mode, mad og bolig.

Klikk.no har set nærmere på sous vide-maskiner, bl.a. i samarbejde med professionelle kokke. Maskinerne er blevet sammenlignet ud fra parametre som kapacitet, brugervenlighed og nøjagtighed. Testpanelet konkluderer, at maskinerne især adskiller sig på punktet kapacitet. Sansaire-modellen er kåret som testvinder, men også Steba-maskinen klarer sig godt i bedømmelsen.

Testen er opdateret den: 1. november 2017
Du kan se testen her

Pricerunner.dk

Pricerunner er en gratis online tjeneste, hvor forbrugerne kan sammenligne priser på forskellige produkter fra webshops. Prisportalen er Danmarks største.

Pricerunner har i deres sous vide-test fremhævet 7 forskellige maskiner, der er vurderet ud fra konstruktion og design samt kapacitet, temperatur og brugervenlighed. Én af de maskiner, der er blevet testet, er Witt Smart Sousvide. Den bliver rost som en meget støjsvag maskine, trods den høje kapacitet. Den udmærker sig også på temperaturdelen og er alt i alt et fremragende valg. Testvinderen er Steba SV 50, som præsterer rigtig godt.

Testen er opdateret den: 5. februar 2021
Du kan se testen her

Testberichte.de

Testberichte.de er en stor, tysk hjemmeside, der beskæftiger med at teste produkter og står bag vurderinger af over 500.000 produkter. Testberichte.de baserer deres vurderinger på blandt andet testresultater og diverse tekniske data.

Vi har citeret testsiden, fordi den har bragt en test og bedømmelse af PRINCESS 267003 Sous vide, som vi kan anbefale.

Her bliver maskinen vurderet til en høj score på 91,5%, og der bliver blandt andet lagt vægt på, at modellen er hurtig til at varme vandet op.

Testen er udført i april 2019
Du kan se testen her: testberichte.de

FAQ

Hvilke er de bedste ting at sous vide?
En sous vide kan bruges til et hav af forskellige ting. Du kan blandt andet sous vide en roastbeef, culotte og kylling. Fordelen ved at tilberede maden på den måde er, at du beholder smagen.
Det er svært at sige, hvilken sous vide, som er den bedste, da de fleste har forskellige behov og præferencer. Vi kan dog varmt anbefale Anova Precision Cooker 4.0 WiFi, som alle vil være tilfredse med.
Smager sous vide anderledes?
Ved at tilberede føde-og madvarer i en sous vide vil du opnå op til dobbelt så meget smag. Du kan både tilberede fisk, kød og grøntsager. Skal maden ikke serveres lige med det samme, kan du let sætte det på køl i posen.
Bruger restauranter sous vide?
Mange restauranter bruger sous vide til flere forskellige ting. Skal der eksempelvis serveres lækker brunchbuffet, vælger mange at lave hårdkogte og blødkogte æg i en sous vide. Temperaturstyringen gør det let at opnå det perfekte æg hver eneste gang.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme