Affugter test 2020 – Undgå fugt i dit hjem

Hvis du som så mange andre danskere døjer meget med fugt i hjemmet, så er en affugter altid pengene værd! Vælger du ikke en affugter kan en hel husrenovering være alternativet, og der er ingen tvivl om, at dette er en økonomisk udskrivning af de helt store. En moderne affugter er nem og ikke mindst hurtig at sætte op, og du vil med det samme få fugtfrie rum, hvis du vælger den rette affugter!

En affugter gør lige netop det, som navnet antyder: Den affugter dine rum i hjemmet, således at luftfugtigheden holdes nede på et mere acceptabelt niveau. Fugtproblemer er noget, som mange folk lever med, fordi de ikke altid ved, hvad de skal gøre ved det, men det er utrolig synd, når der findes mange forskellige muligheder for at afhjælpe problemet. Mange folk synes, at affugtere virker meget tekniske, og at de er svære at sætte op, men dette behøver dog ikke at være tilfældet, hvis du vælger den rette affugter!

Der er mange forskellige affugtere på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde frem til den rette, og denne forvirring kommer langt fra dig til gode. Af netop denne grund har vi valgt at lave denne affugter test, således at du får en nem og overskuelig vej til et fugtfrit hjem! Vi har i denne test valgt at fremhæve de absolut bedste affugtere i test, således at du ikke behøver at finde frem til dem selv – med andre ord har vi sparet dig for en masse besvær og en masse spildtid!

 Bedste affugter  Testvinder Set hos
1) Woods MRD-10 Testvinder Whiteaway DK LÆS MERE
2) KGK 20L Affugter Topscorer Globaltools.dk LÆS MERE
3) Trotec 70L TTK355S Affugter Topscorer Globaltools.dk LÆS MERE
4) Eeese Adam affugter 20 liter Topscorer (Produktet er udgået) LÆS MERE
5) Affugter 12 ltr KGK TTK25 Topscorer Globaltools.dk LÆS MERE
6) Meaco DD8L Junior og DD8L Standard Topscorer Elgiganten LÆS MERE
7) Woods AD20 Hybrid Topscorer Computersalg DK LÆS MERE
8) Eeese Adam Topscorer Shooping.coop.dk LÆS MERE
9) Thermex E10 Electronic Topscorer (Produktet er udgået) LÆS MERE

10) Woods ED50

Topscorer

Vi har gennemgået utrolig mange testresultater fra forskellige forbrugerråd og testfirmaer, der har lavet affugter test, og vi har herudfra lavet en top 7 liste over de bedste affugtere på markedet! Vi har fokuseret på modellernes funktioner sat op i forhold til deres placeringer i test, og herudover kommer vi også med henvisninger til de forhandlere, der sælger de prisvindende affugtere. Med andre ord giver vi dig det helt optimale overblik, som kan være med til at sikre dig et hjem uden fugt på rekordtid!

Udover, at vi giver dig et nemt og overskueligt overblik over de forskellige affugtere, så vil vi ligeledes komme med referencer til de mange forskellige organisationer, der har haft affugterne i kikkerten! Dermed kan du selv dykke længere ned i affugter testene, hvis du ønsker det for en specifik model. Til sidst giver vi dig et hurtigt overblik over, hvilken affugter du bør vælge alt afhængig af, hvilket rum der skal fokuseres på i forhold til rummet størrelse. Med andre ord har vi lavet alt det hårde arbejde for dig – dermed kan du blot læne dig tilbage og gå på opdagelse på vores liste over de bedste affugtere i test!

Bemærk venligst:

 • Alle affugterne på vores liste er CE-godkendte, hvilket er din garanti for et produkt, der er forsvarligt og ikke kortslutter!
 • Vi tester ikke selv produkterne her hos Bedste10, men har valgt at samle resultaterne fra en række grundige og uvildige tests. Dermed sparer vi dig for besværet – i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste affugtere på markedet!

1. Woods MRD-10

Affugter test Woods MRD-10

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.495,00 DKK
2.535,00 DKK

På 2. pladsen på vores liste over de bedste affugtere i test finder vi endnu en model fra magiske Woods – denne gang en lidt mere kompakt en af slagsen! Woods MRD-10 leverer imponerende resultater, når man tager højde for dens meget kompakte ydre, og der er ingen tvivl om, at dette er en super affugter til mindre rum; f.eks. badeværelset eller et mindre kælderrum!

Woods MRD-10 får ikke blot gode karakterer i affugter test – den får rigtig gode anmeldelser af de forbrugere, der har lagt deres sparepenge i den! Over hele linjen er der store roser for dens effektivitet, ligesom den får mange klap på skuldrene for at være utrolig nem at betjene. Alt i alt den perfekte affugter til den mindre rum!

Lavt støjniveau – høj mobilitet!

Når man køber en mindre affugter som denne, så forventer man naturligvis også, at den både er mere støjsvag og mere mobil end dens større konkurrenter – og det er Woods MRD-10 naturligvis også! Her får du en affugter, der holder et respektabelt lydniveau på blot 48 dB(A), ligesom den er let at flytte rundt på; du kan bruge den i hele huset!

Woods MRD-10 er utrolig mobil: Den vejer blot 9 kg og har et smart håndtag i toppen, hvilket er perfekt, når du skal flytte rundt på den. Herudover gør størrelsesfaktoren, at du nemt kan finde plads til den, når du ikke lige skal bruge den, hvilket er en stor fordel i det mindre hjem! På trods af dette får du et arbejdsområde på hele 40 kvm – meget imponerende for en affugter af denne størrelse!

Affugteren fra Woods fungerer i temperaturer mellem 3 og 35 grader, og hvis temperaturen skulle ændre sig, så slukker den automatisk. Dette gælder også, når vandtanken på 2,7 liter er ved at være fuld – du skal ikke bekymre dig om vand i hele hytten! Med andre ord får du alle de smarteste funktioner fra Woods’ større affugtere – blot i en mindre og mere kompakt størrelse!

Du får præcis det, du forventer!

Nogle gange er det bare virkelig rart at få et produkt i hænderne, som giver dig den oplevelse, som du forventer – og dette er tilfældet med Woods MRD-10! Effektiviteten i de mindre rum under 40 kvm roses til skyerne i de test, som denne affugter har medvirket i, og i så kompakt en kasse er det imponerende at finde så meget råstyrke!

Woods MRD-10 leverer ekstraordinær power i en særdeles kompakt pakke, og netop af denne grund er den én af vores favoritter! Testresultaterne taler for et køb af denne affugter, og du får en kvalitet og brugervenlighed, der er beundringsværdig. Vi kan kun anbefale denne affugter, der klarer sig fantastisk i affugter test!

Nøglespecifikationer:

 • Maksimalt arbejdsområde: 40 m2
 • Luftmængde i timen: 100 m3
 • Tankvolumen: 2,7 liter (automatisk stop)
 • Lavt lydniveau: 48 dB(A)

2. KGK 20L Affugter – perfekt til de mindre hjem

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Har du brug for en luftaffugter i dit hjem og bor du i en mindre bolig? Det kunne være et lille hus eller en lejlighed, så er 20L Affugter-modellen fra KGK det ideelle valg til dig! Denne model er en affugtningsmodel med en affugtningskapacitet på 20 liter pr. dag eller døgn. Alene affugtningskapaciteten på denne model viser, hvor ideel den er til de små boliger. Desuden er KGK 20L Affugter-modellen i høj kvalitet med et yderst moderne og stilrent design, der sikrer, at modellen kan få en plads i dit hjem uden at blive yderligere bemærket. Modellen vejer kun 14 kilo og har et praktisk bærehåndtag, så den er let at montere samtidig med, at den har et brugervenligt styresystem. Der er altså intet at tage fejl af, hvis du vælger at investere i en KGK 20L Affugter.

Af specifikationer tilbyder 20L Affugter-modellen fra KGK:

 • 20 liters affugtningskapacitet pr. dag/døgn
 • Stilrent og enkelt design
 • Vægt på 14 kilo med bærehåndtag – let at bære rundt på
 • Hydrostatstyret affugtningsautomatik
 • Mulighed for indstilling af udblæsningsretning, hvis dette findes nødvendigt
 • Mulighed for tilslutning til eksternt kondensvandsafløb, hvis dette findes nødvendigt
 • Praktisk konstruktion, der gør den yderst vedligeholdelsesvenlig
 • LED-display til at tjekke driftsstatus 
 • Yderst brugervenlig drejekontakt med syv muligheder for luftfugtighed samt automatisk driftsfunktion 

Denne affugtningsmodel fra KGK er altså rigtig smart og praktisk. Derudover er det endnu en fordel, at prisen ligger lavt i forhold til mange andre affugtningsmodeller på markedet. Prisen skal man dog ikke tage fejl af for KGK 20L Affugter-modellen er en fremragende affugter til de mindre boliger og har et hav af lækre funktioner samtidig med, at den er let tilgængelig og brugervenlig i håndtering. Er du på udkig efter den ideelle affugter til en mindre bolig – så sæt din lid til denne affugter fra KGK.

3. Trotec 70L TTK355S Affugter – robust affugter særligt egnet til erhverv

Trotec 70L TTK355S Affugter – robust affugter særligt egnet til erhverv

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Står du og mangler en affugter i forbindelse med erhverv? Hvis du gør det, så er det sikkert et større areal, som du har brug for at få affugtet, og helst i en fart. Her er 70L TTK355S Affugter-modellen fra Trotec lige den model af affugter, som du skal have fat i. Modellen her fra Trotec har en affugtningskapacitet på 70 liter som kan dække et areal på 900m³ pr. døgn. Det er altså et stort areal, som du kan få affugtet i en fart med denne affugter særligt egnet til erhverv. Trotec 70L TTK355S Affugter-modellen har en vægt på 38 kilo, så det er altså en robust og solid maskine, som du ikke blot kan bære rundt omkring, hvor du lige har lyst til det. Det kan godt være modellen her er tung, men til gengæld kan den med sine 70 liters kapacitet affugte helt ned til 32% på et døgn.

70L TTK355S Affugter-modellen fra Trotec er altså en robust maskine. Desuden er den praktisk og driftssikker i brug. Af andre specifikationer kan Trotec-modellen her tilbyde:

 • Afløbsstuds for tilslutning direkte til afløb
 • Elektronisk styresystem – betjeningsvenlig
 • Forsynet med vandbeholder med automatisk vandstop
 • ”hot gas”-funktion – kan virke helt ned til 5°C
 • Kan formindske udgifter til eventuel vedligeholdelse og reparation – undgå svamp og korrosion
 • Indbygget timetæller

Denne model særligt egnet til erhverv fra Trotec er altså lige den maskine, som du skal have fat i, hvis du har brug for affugtning efter vandskade eller byggeri. Desuden medfølger der ved køb af denne model af affugter noget ekstra tilbehør. Dette er:

 • Et pumpekit
 • En drænslange
 • En slange
 • Samt en ventilator

Alt sammen for at sikre dig, at affugteren altid er så effektiv i drift som muligt og kan hjælpe dig med lige netop dit problem. 

4. Eeese Adam affugter 20 liter

affugter test

Denne Eeese Adam affugter er en af de større modeller, der er særdeles velegnet til affugtning af store rum. Affugteren har en vandtank på 4,8 liter, hvilket gør den meget effektiv. På ét døgn kan du affugte helt op til 20 liter fugt fra det rum, du anvender affugteren i. For optimal effekt bør denne model anvendes i områder, der måler mellem 2-70 m2. Den er dog i stand til at affugte områder på helt op til 100 m2.

Hvis du døjer med fugt i et stort område, er denne affugter altså ideel. Du kan for eksempel anvende den til at affugte kælderen, sommerhuset eller garagen. Affugteren måler 54×33,5×28,5 cm og vejer 14,5 kg. Da den ikke er helt lille og let, er det en god idé at anvende denne affugter fast i et bestemt område af dit hjem. Affugteren har et enkelt og stilrent design, der gør, at den ikke skiller sig unødvendigt ud i din bolig.

Flere værdifulde indstillinger og funktioner

Eeese Adam affugteren har en række gode indstillinger og funktioner, der kan optimere affugterens arbejde i dit hjem. Affugterens ventilator kan indstilles i to forskellige trin, hvilket giver dig mulighed for selv at styre ventilatorens hastighed. Du kan nemt fjerne filteret fra affugteren, vaske det og sætte det tilbage på plads.

Affugteren anvender cirka 260W, og dens lydniveau ligger mellem 40-45 dB. Affugterens lydniveau er altså meget lavt, men hvis lyden fra affugteren alligevel generer dig om natten eller på et andet fast tidspunkt i løbet af dagen, har du mulighed for at indstille en timer på affugteren mellem 1-24 timer. I så fald slipper du for at skulle tænde for affugteren hver morgen og slukke for den igen hver aften.

Eeese Adam er udstyret med en særlig tøjtørringsfunktion, der kan forkorte tørretiden af dit vasketøj markant. Ved hjælp af denne funktion trækker affugteren alt overskydende fugt ud af rummet, og dit våde vasketøj tørrer dermed hurtigere. Hvis du anvender affugteren i stedet for tørretumbleren, kan du desuden spare penge på både dit vand- og strømforbrug. Endelig undgår du, at tørretumbleren slider tøjet. Hvis du har affugteren stående i dit bryggers eller i din entré, kan funktionen også hjælpe til, at vådt overtøj hurtigere bliver tørt.

Nøglespecifikationer:

 • Automatisk affugtning
 • Tøjtørringstilstand
 • Automatisk genstartsfunktion
 • Luftfilteret kan vaskes
 • LED display
 • Muligt at indstille affugteren efter en timer
 • Affugteren lukker automatisk ned, når vandtanken er fuld

 


5. Affugter 12 ltr KGK TTK25 – til de rum hvor fugten er mest udbredt

Affugter 12 ltr KGK TTK25 – til de rum hvor fugten er mest udbredt

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne affugter fra KGK model 12 ltr KGK TTK25 er en lille og praktisk affugter som kan benyttes i de rum, hvor fugten i dit hjem er mest udbredt og dermed generende og skadelig. Det kunne være i et værelse, et kælderrum, i dagligstuen eller andet. Det er helt op til dig, hvor du finder det nødvendigt at have denne praktiske affugter fra KGK stående. Det skal dog siges, at den kan dække et rum på omkring de 20m². Det er selvfølgelig noget, som du lige skal tage i betragtning ved overvejelser om køb af denne affugtningsmodel fra KGK.

12 ltr KGK TTK25-affugteren fra KGK er en affugter på blot 12 liter, hvilket, som nævnt ovenover, gør den lille og praktisk. Den er yderst håndterbar og brugervenlig, hvilket gør den let både at håndtere, montere og generelt benytte. Derudover er denne model af affugter:

 • Kompakt 
 • Betjeningsvenlig
 • Sikrer bedre indeklima og dermed sundhed i hjemmet og for dig
 • Den er økonomisk
 • Den kan sættes direkte til afløb, hvis dette findes nødvendigt
 • Den har et klassisk og tidløst design

Affugtningsmodellen her fra KGK kan fås i flere varianter, men den mest populære variant er den stilrene og moderne – nemlig klassisk hvid. Derfor også beskrivelsen som klassisk og tidløst design. Mange er glade for ikke mindst den klassiske hvide farve men også det stilrene design uden alle mulige unødige detaljer som logoer, mønstre og så videre. Dette gør blandt andet, at denne affugter fra KGK kan gemmes lidt væk, hvis man ikke ønsker, at den skal kunne ses i sit hjem. Derudover vil den ikke gøre sig yderligere bemærket, hvis det er, at den kommer til at skulle stå fremme. Her kommer dens lille og praktiske design og funktion også ind i billedet. 

Det er en myte, at affugtere er svære at sætte op og have med at gøre – det behøver de bestemt ikke at være. Hvis dit fugtighedsproblem i dit hjem ikke er større, så investere i denne lille 12 liters affugter fra KGK til et rum i dit hjem og oplev forskellen.


6. Vægbeslag til affugter Meaco DD8L Junior og DD8L Standard – hæng din affugter op

Vaegbeslag til affugter Meaco DD8L Junior og DD8L Standard

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det er normalen i rigtig mange danske hjem at have en affugter. Affugteren skaber et godt indeklima ved at fjerne fugten fra luften. Affugteren, gør som ordet hentyder til, affugter luften og filtrere fugten fra. På denne måde undgår man fugt i sit hjem og dermed skimmelsvamp.

Men mange oplever også, at deres affugter fylder. Den optager en del unødvendig plads, som sagtens kunne, have været til brug for en hel masse andet. Derudover ser man også store problemer i at skulle have en affugter stående på gulvet, på små arealer som i en campingvogn. Her ville det også være ideelt at kunne fjerne den fra gulvet og give mere plads. Hvordan gør man så det? Det gør mn ved hjælp af et vægbeslag til affugtere.

Dette vægbeslag er til affugter Meaco DD8L Junior og DD8L Standard. Begge affugtere er nogle meget traditionelle affugtere, som er til at finde hos mange. Derfor er dette vægbeslag yderst belejligt.

Vægbeslaget løser alle pladsproblemerne og farerne for, at affugteren måtte vælte

Vægbeslaget til Meaco DD8L Junior og DD8L standard kan monteres fast på væggen. Hermed ryddes der gulvplads og i båd eller campingvogn, er man sikker på, at affugteren ikke falder nogle steder. Men derudover kan vægbeslaget også være en fantastisk løsning, hvis affugteren bare står i et lille rum, hvor man ikke ønsker at miste pladsen.

Vægbeslaget monteres vandret på en plan overflade, der er i loddemetode. Dette vil altså sige, at en lige væg ville være ideel til monteringen. For en perfekt ophængning af vægbeslaget, kan man med fordel følge installationsvejledningen som medfølger, når man køber sig et vægbeslag til sin affugter. På denne måde er der også meget hjælp at hente til den uøvede.

Dette yderst behjælpelige vægbeslag er fremstillet i syrefast stål, som tåler at være monteret i en båd, hvor der er maritimt miljø. Derfor er der ingen bekymringer i forhold til sikkerheden, når man bruger dette vægbeslag til Meaci DD8L Junior og DD8L standard. Det er nemlig fremstillet til at kunne klare livet i et hus, livet på båd eller livet i en campingvogn.

Da vægbeslaget er fremstillet i syrefast stål, bliver det også ekstremt blank, hvis det poleres. På denne måde kan man altså helt selv bestemme, hvordan ens vægbeslag skal se ud.


7. Woods AD20 Hybrid – Kombineret affugter og luftrenser

Woods AD20 Hybrid

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.039,00 DKK
3.299,00 DKK
3.299,00 DKK

Woods AD20 Hybrid er en lidt anderledes affugter end dem, vi ellers har kigget på i denne affugter test – og dette er bestemt ikke en ulempe! Denne affugter er nemlig en såkaldte hybridmodel, der både affugter og renser luften på én og samme tid, hvilket er med til at gøre dit indeklima endnu bedre. Dette er derfor en perfekt model, hvis du f.eks. lider af støvallergi!

Flot design med et effektivt touch

AD20 Hybrid-modellen fra Woods er én af de flottere affugtere i testen, men det smarte design betyder langt fra, at denne model er tabt bag en vogn, når man ser på effektiviteten. AD20 er nemlig lavet til både at kunne affugte og luftrense op til 80 kvadratmeter, hvilket er en hel del. Dermed kan du øge luftkvaliteten i selv husets største rum!

Woods AD20 Hybrid er en to-i-en model, der både affugter og renser luften, inden den bliver blæst ud i rummet igen. Dermed kan man få et fantastisk indeklima uden hverken støv eller fugt. Den indbyggede luftkvalitets-indikator måler konstant niveauerne i rummet, hvilket gør dette til en særdeles smart affugter.

En smart affugter er en stille affugter, og også indenfor denne kategori brillerer Woods AD20 Hybrid. Modellen har et støjniveau på 48 dB, hvilket er noget mindre end andre modeller på markedet, og med den store vandtank på 4 liter skal du ikke tømme maskinen særligt ofte. Tanken er herudover udstyret med sensorer, således at den automatisk stopper, når tanken er fyldt – en smart detalje, der bliver fremhævet i test!

Til sidst er det værd at nævne, at Woods AD20 kan arbejde i temperaturer mellem 10 og 32 grader – indeklimaet kan altså sikres i både kælder og kvist. Med de 4 hastighedstrin kan du også tilpasse affugteren til det rum, den står i; det kan være med til at spare strøm.

Hvis du leder efter en 2-i-1 maskine, der kan skabe det helt rette indeklima for dig og din familie, så er Woods AD20 Hybrid et glimrende bud! Testresultaterne taler i hvert fald for, at dette er en kvalitetsfyldt affugter, som du trygt kan sætte din lid til!

Nøglespecifikationer:

 •         Maksimalt arbejdsområde: 80 m2
 •         Tankvolumen: 4 liter (automatisk stop)
 •         Lydniveau: 48 dB
 •         Dimensioner (HxBxD): 61,7 cm x 30 cm x 34,3 cm
 •         Vægt: 11 kilo
 •         Indbygget måler til luftkvalitet og fugt

8. Eeese Adam – Effektiv affugter med vasketøjsprogram

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.599,00 DKK
1.599,00 DKK
1.755,00 DKK

Ens affugter skal helst være et apparat, der kører i baggrunden og passer sig selv, uden at man behøver skænke den mange tanker i hverdagen. Modellen Adam fra producenten Eeese har en vandtank på hele 4,8 liter, hvilket er mere end andre affugtere i samme prisklasse. Der er derfor længere imellem, at du behøver tømme tanken.

Med sin store kapacitet er denne affugter særligt velegnet til store rum på op til 100 kvadratmeter. Men den er også meget effektiv i mindre rum og yder sit maksimale, hvis rummet er mindre end 70 kvadratmeter, hvilket stadig er en stor kapacitet til et privat hjem.

Pr. døgn kan maskinen affugte op til 20 liter. Du kan selv justere dit ønskede niveau for luftfugtighed, og maskinen stopper automatisk, når tanken er fyldt.

Støjsvag og praktisk

En affugter er ikke meget værd, hvis den fjerner fugt i rummet for i stedet at fylde det med støj. Heldigvis er denne model meget stille med et støjniveau på blot 40 decibel. Vil du alligevel undgå helt at høre på affugteren, kan det også lade sig gøre. Du indstiller blot timeren, så maskinen kører i en periode, hvor du ikke opholder dig i rummet.

I det hele taget har denne model mange indstillinger og funktioner, der alle sammen er nemme at anvende. En funktion, som de fleste vil få stor glæde af, er det automatiske vasketøjsprogram. Programmet hjælper med at tørre dit vasketøj ved at fjerne fugt fra tøjet, hvilket er et smart alternativ til en tørretumbler og gør denne affugter til et yderst praktisk stykke hjemmeelektronik.

Ønsker du en kontinuerlig affugtning, er dette også muligt. Du skal blot tilslutte en passende afløbsslange, og du behøver aldrig at bekymre dig om tømme tanken igen. Selv hvis der skulle opstå et strømsvigt, slår affugteren automatisk til igen bagefter. Så bliver det ikke meget mere praktisk.

Modellen Adam har et simpelt og strømlinet design, der gør, at man sagtens kan være bekendt at have den stående i stuen eller køkkenet.

Med sin lave pris, kraftige ydelse og smarte funktioner, er det her en affugter, der kan anbefales til de fleste hjem. Især hvis du skal have affugtet større rum, får du ikke bedre egnede modeller uden at skulle gå væsentligt op i pris.

Nøglespecifikationer:

 • Maksimalt arbejdsområdet: 100 m2
 • Affugtning: 20 liter i døgnet
 • Lydniveau: 40 db
 • Tankvolumen: 4,8 liter
 • Vægt: 14,5 kg

9. Thermex E10 Electronic affugter

Affugter fra Thermex E10 Electronic

 

På en respektabel 6. plads på listen over de bedste affugtere i affugter test finder vi Thermex E10 Electronic! Thermex har efterhånden en del år på bagen, når det kommer til affugtere, og det er da også tydeligt i denne model, der opnår flotte resultater i test. Denne model udmærker sig særligt ved at have muligheden for at skifte vandtank – dermed kan du opnå højere kapacitet!

Thermex har, som nævnt, mange års erfaring med affugtere, og der er da heller ingen tvivl om, at man som forbruger får glæde af dette! Denne model kommer med en kvalitet og en holdbarhed, der er prisværdig, og der er ingen tvivl om, at dette kan mærkes i det daglige. Alting fungerer præcis, som det skal, og det er ikke alt for ofte, at man kan sige dette om elektronik i dag!

Mulighed for flere hastigheder og godt arbejdsområde!

Denne model fra Thermex gør det, den skal: Den affugter dine rum! Der er intet hokus pokus, og du får hverken mere eller mindre; det fungerer fra start til slut, og dine meget fugtige rum kan holdes på et niveau, hvor fugten ikke skader vinduer og andre sarte områder!

Thermex E10 Electronic er især god i mindre kælderrum og lignende, hvor der meget ofte er fugtigt, og den kan affugte op til 10 liter/døgn. Dette er ganske fint til langt de fleste situationer, og med den indbyggede hygrostat er du sikret en konstant luftfugtighed, der er, som du ønsker den!

Thermex holder et respektabelt lydniveau på ca. 38,5 dB(A), hvilket er særdeles flot, når man ser på lignende affugtere. Dermed kan du sagtens bruge denne affugter i rum, hvor du opholder dig meget i! Herudover er der mulighed for to forskellige hastigheder, hvilket er perfekt til tilpasning af affugteren i forhold til rummenes størrelse!

Alt i alt er dette en super affugter til de mindre rum (f.eks. bryggers, kælderrum eller udestuer), hvor du normalt opholder dig rimelig meget! Den er stille og effektiv, og der er ingen tvivl om, at denne model fortjener de flotte resultater, som den har opnået. Vi anbefaler gerne Thermex E10 Electronic – et solidt køb til dig, der vil af med fugten i hjemmet!

Nøglespecifikationer:

 • Velegnet til rum på 60 – 120 m3/t
 • 3,6 l vandbeholder
 • Affugtning op til 10 liter/døgn
 • 2 hastigheder
 • Indbygget hygrostat
 • Hjul
 • Lydniveau: 38,5 dB(A)
 • Nettovægt: 11 kg

10. Woods ED50F

 • Testvinder hos det svenske boligmagasin Villalivet.se
 • Testvinder – Tænk

Testvinder Tænk Woods ED50F

 

Hvis du leder efter den absolut mest effektive affugter, der må siges at være i en liga for sig selv, så er Woods ED50F det perfekte valg! Her får du en affugter, der har næsten dobbelt op på affugtningskapacitet i forhold til de mange andre modeller, hvilket simpelthen gør den til en testvinder i verdensklasse – perfekt til selv de største rum i bygningen!

Woods ED50F bliver kåret som ’Testvinder’ i test hos både Tænk og Villalivet.se, hvilket er din garanti for en særdeles solid affugter, der nemt kan klare fugten i din bygning! Du får den mest energieffektive affugter på markedet, som kan klare et areal på hele 230 kvm, hvilket gør dette til den mest effektive affugter på vores liste – med andre ord: Et særdeles godt køb!

Større varmeudbytte end strømforbrug!

En affugter skal naturligvis kunne fjerne fugt og rense luften i lokalet, men derfor gør det jo ikke noget, at den også er energieffektiv samtidig – og det må man sige, at Woods ED50F er! Der er nemlig tale om, at Woods ED50F afgiver mere varme end en 500 Watts el-radiator, hvilket må siges at være utrolig imponerende – noget, som denne model også roses for i test!

Denne affugter har indbygget hygrostat, hvilket gør det helt simpelt at indstille den fugtighed, du ønsker, og den slukker automatisk, når fugtigheden er nået. Affugteren starter herefter igen, hvis luftfugtigheden er for høj. Kapaciteten er på imponerende 22,7 liter i døgnet med et lavt energiforbrug på 11,4 kWh i døgnet – dette giver en imponerende effekt på 2 liter pr. kWh!

Hvis ovenstående lyder som volapyk for dig, så frygt ikke – det betyder slet og ret, at dette er en utrolig effektiv og energibesparende affugter! Herudover kan Woods ED50F bryste sig af en flot vandtank, der har en kapacitet på hele 10,4 liter med automatisk stop, når tanken næsten er helt fuld. Dermed får du aldrig vand ud over hele gulvet!

Hvis du ønsker at koble affugteren direkte til et afløb, så kan dette også gøres med en slange, således at affugteren kan køre i døgndrift. Dette roses Woods ED50F specielt for i Tænks test, hvor det også fremhæves, at affugterens to forskellige hastigheder giver gode muligheder for at tilpasse den til det rum, den står i!

Leveres med anti-mug filter for bedre indeklima!

Woods fantastiske affugter fjerner ikke blot fugten i luften – den gør luften mere ren og lækker at være i! Villalivet.se og Tænk gav begge topkarakterer for denne smarte detalje, der kan tilskrives det effektive SMF anti-mug filter, som denne affugter er udstyret med. Herudover støjer den ikke voldsomt: Kun mellem 38 og 58 dB!

SMF-filteret fanger alle de skadelige partikler, som vi alle indånder hver eneste dag, og du er dermed bedre sikret mod både støv, svampesporer og andre mikropartikler. Dette gavner indeklimaet, ligesom det beskytter selve affugteren mod støv – hvilket også er derfor, at Woods Danmark giver dig hele 6 års garanti på affugteren, hvis du blot husker at skifte filter én gang om året!

Alt i alt er Woods ED50F vores klare vinder på listen over de bedste affugtere på markedet! Du får markedets mest effektive affugter, der får både energi og performance til at gå op i en højere enhed, og der er ingen tvivl om, at Woods har lavet en fantastisk og testvindende affugter! Går du op i brugervenlighed og power, så er dette den bedste affugter i test!

Udvalgte fordele ved Woods ED50F:

 • Meget energieffektiv
 • Mulighed for op til seks års garanti
 • Arbejdsområde på hele 230kvm
 • SMF Anti-mug filter – fjerner alle de skadelige partikler
 • Automatisk afrimning
 • Indbygget hygrostat

Nøglespecifikationer:

 • Max arbejdsområde: 230 kvm
 • Tankvolumen: 10,4 liter (automatisk stop)
 • Lydniveau: 38 dB(A) – 58 dB(A)

Hvilken affugter bør du vælge til mindre rum?

Hvis du ikke har de største rum i verden, som dog stadigvæk har brug for at blive affugtet, så bør du helt sikkert vælge én af de mindre affugtere på markedet. Disse egner sig perfekt til en lille lejlighed med tørretumbler og lignende scenarier, og de mindste affugtere fjerner al den fugt, der kommer fra både madlavning og bad. Typisk vil en affugter, der kan klare 10 liter i døgnet her være rigeligt.

Herudover bør du bestemt tænke på at vælge en støjsvag affugter, hvis du skal bruge den i en lille lejlighed eller lignende, da du dermed er nødt til at høre på affugteren, når du bruger den. Her bør din affugter holde sig under 40 dB(A) i lydniveau, da du ellers vil opfatte det som irriterende i længere brugsperioder. Du bør altid placere din affugter så centralt som muligt i din lejlighed eller i dit rum, da den dermed opfanger mest muligt fugt i hele rummet!

Ud fra vores liste kan vi anbefale følgende, mindre affugtere:

 • Duracraft DD-TEC16E
 • Fresh L10-D affugter
 • Woods MRD-10
 • Thermex Affugter E10 Electronic

 


Hvis du leder efter en affugter til større rum som kældre, sommerhuse, erhverv eller større boliger…

Hvis du døjer med fugt i kælderen eller i garagen, så er det bestemt en god ide at afhjælpe problemet med en affugter. Her bør du dog især skele til de lidt større affugtere, da de som regel klarer sig lidt bedre ved lavere temperaturer. Dette gælder f.eks. i en garage, hvor temperaturen sjældent kommer over 15 grader. Du bør derfor tænke på en større affugter, hvis du gerne vil have effektiv fugtstyring hele året rundt.

Ud fra vores liste kan vi anbefale følgende, større affugtere:

 • Woods DS28F
 • Woods ED50F
 • Thermex Affugter E20 Electronic

Vi håber meget, at du har kunnet bruge vores affugter test til noget, og at du nu er bedre klædt på til at finde den rette affugter til dit hjem. Det har været en fornøjelse at finde de bedste affugtere til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne markedets mange modeller!

Denne side er anmeldt af: Jeppe F. Svendsen 10/10