Affugter test 2021 – Undgå fugt i dit hjem

Sidst opdateret: 5. august 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Hvis du som så mange andre danskere døjer meget med fugt i hjemmet, så er en affugter altid pengene værd! Vælger du ikke en affugter kan en hel husrenovering være alternativet, og der er ingen tvivl om, at dette er en økonomisk udskrivning af de helt store. En moderne affugter er nem og ikke mindst hurtig at sætte op, og du vil med det samme få fugtfrie rum, hvis du vælger den rette affugter!

En affugter gør lige netop det, som navnet antyder: Den affugter dine rum i hjemmet, således at luftfugtigheden holdes nede på et mere acceptabelt niveau. Fugtproblemer er noget, som mange folk lever med, fordi de ikke altid ved, hvad de skal gøre ved det, men det er utrolig synd, når der findes mange forskellige muligheder for at afhjælpe problemet. Mange folk synes, at affugtere virker meget tekniske, og at de er svære at sætte op, men dette behøver dog ikke at være tilfældet, hvis du vælger den rette affugter!

Der er mange forskellige affugtere på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde frem til den rette, og denne forvirring kommer langt fra dig til gode. Af netop denne grund har vi valgt at lave denne affugter test, således at du får en nem og overskuelig vej til et fugtfrit hjem! Vi har i denne test valgt at fremhæve de absolut bedste affugtere i test, således at du ikke behøver at finde frem til dem selv – med andre ord har vi sparet dig for en masse besvær og en masse spildtid!

 

 Bedste affugter  Testvinder Set hos
1) Z-2000 Topscorer Proshop.dk LÆS MERE
2) AC3829/60 Testvindende model Elgiganten LÆS MERE
3) Pure Hot + Cool Premium model Elgiganten LÆS MERE
4) Woods MRD-10 Testvinder Whiteaway DK LÆS MERE
5) KGK 20L Affugter Topscorer Globaltools.dk LÆS MERE
6) Trotec 70L TTK355S Affugter Topscorer Globaltools.dk LÆS MERE
7) Meaco DD8L Zambezi Topscorer (Produktet er udgået) LÆS MERE
8) Eeese Adam affugter 20 liter Topscorer Whiteaway DK LÆS MERE
9) Meaco Platinum Topscorer Proshop.dk LÆS MERE
10) Affugter 12 ltr KGK TTK25 Topscorer Globaltools.dk LÆS MERE
11) Meaco DD8L Junior og DD8L Standard Topscorer BilligVVS.dk LÆS MERE
12) Meaco Platinum SuperDry Topscorer (Produktet er udgået) LÆS MERE
13) Woods AD20 Hybrid Topscorer Whiteaway DK LÆS MERE
14) Eeese Adam Topscorer Proshop.dk LÆS MERE

Vi har gennemgået utrolig mange testresultater fra forskellige forbrugerråd og testfirmaer, der har lavet affugter test, og vi har herudfra lavet en top 7 liste over de bedste affugtere på markedet! Vi har fokuseret på modellernes funktioner sat op i forhold til deres placeringer i test, og herudover kommer vi også med henvisninger til de forhandlere, der sælger de prisvindende affugtere. Med andre ord giver vi dig det helt optimale overblik, som kan være med til at sikre dig et hjem uden fugt på rekordtid!

Udover, at vi giver dig et nemt og overskueligt overblik over de forskellige affugtere, så vil vi ligeledes komme med referencer til de mange forskellige organisationer, der har haft affugterne i kikkerten! Dermed kan du selv dykke længere ned i affugter testene, hvis du ønsker det for en specifik model. Til sidst giver vi dig et hurtigt overblik over, hvilken affugter du bør vælge alt afhængig af, hvilket rum der skal fokuseres på i forhold til rummet størrelse. Med andre ord har vi lavet alt det hårde arbejde for dig – dermed kan du blot læne dig tilbage og gå på opdagelse på vores liste over de bedste affugtere i test!

Bemærk venligst:

 • Alle affugterne på vores liste er CE-godkendte, hvilket er din garanti for et produkt, der er forsvarligt og ikke kortslutter!
 • Vi tester ikke selv produkterne her hos Bedste10, men har valgt at samle resultaterne fra en række grundige og uvildige tests. Dermed sparer vi dig for besværet – i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste affugtere på markedet!

1. Z-2000 – topscorer i luftrenser-test

Z-2000

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den smarte Z-2000 fra Leitz er let i vægt, og er derfor nem at flytte rundt på. Alligevel er den kraftfuld og renser luften i rum på op til 35 m2.
Det diskrete design gør, at den let blender ind og bliver en naturlig del af ethvert hjem.
På techgearlab.com har de testet Z-2000, og de er begejstrede for modellen. Den scorer højt på langt de fleste parametre og roses bl.a. for at være støjsvag og meget nem at bruge.

Forbrugerne er også vilde med luftrenseren, og har givet den en samlet rating på 4.5/5 stjerner på Amazon.de.

Velegnet til allergikere

Z-2000 er særligt god til dig, der lider af allergi. Den fjerner effektivt pollen og dyreskæl fra kæledyr, der kan fremkalde allergier. Techgearlab.com fremhæver, at dette var en del af deres test, hvor den scorede særdeles højt. Derfor anbefaler de den også til allergikere.

Samtidig har Z-2000 en række andre specifikationer at byde på: 

 • Carbonfilter, HEPA-filter
 • Nattefølsom tilstand
 • Internt UV-lys
 • Bærehåndtag inkluderet

Z-2000 vs. markedet

Noget af det, der adskiller Z-2000 fra andre luftrensere på markedet er den smarte SensorPod. Den måler kvaliteten af luften omkring den, og kan placeres hvor som helst i dit hjem. Den kommunikerer med selve luftrenseren, som regulerer indstillingerne efter den aktuelle luftkvalitet.
De fleste andre luftrensere er også udstyret med sensorer, men de sidder som regel på selve luftrenseren. Det er et problem, da den reneste luft i dit hjem naturligvis vil være lige omkring luftrenseren. Det problem løses med den separate SensorPod, Z-2000 kommer med.

Derfor bør du vælge Z-2000

Der er flere fordele ved Z-2000 fra Leitz, der gør den til et godt valg:

 • Støjsvag
 • Separat SensorPod
 • Brugervenlig og nem at sætte op
 • Lav vægt, der gør den let at flytte rundt

2. AC3829/60 – testvinder i høj kvalitet

AC3829-60

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

AC3829/60 fra Phillips ligger rent prismæssigt i den høje ende, men der er også tale om en luftrenser- og fugter med masser af smarte funktioner.

Den har fire forskellige hastigheder, en række forskellige indstillinger og en indbygget timer.

En af indstillingerne er et sleep mode, hvor den sænker blæserens hastighed og samtidig dæmper lyden. Den er generelt støjsvag, men på denne indstilling er lyden så lav, at du sagtens kan have den kørende, mens du sover.

AC3829/60 klarer sig rigtig godt, når det kommer til at rense luften for støv, pollen og røgpartikler. Det er også en af de ting Which.co.uk fremhæver i deres test af luftrenseren, hvor den markeres som et ”Best Buy”. De er især imponerede over hvor hurtigt, den fjerner disse partikler fra luften.

Luftrenseren er nem at bruge og har et stort digitalt display, der er let at aflæse. Den har en indbygget sensor, der måler luftkvaliteten og kan regulere indstillingerne efter det.
Det er også nogle af de egenskaber, der gør AC3829/60 populær blandt forbrugerne. Den har fået høje ratings både på Produktbewertungen.org og på Amazon.de, hvor den har fået 4.4/5 stjerner begge steder.

Styres via en app

AC3829/60 kommer ikke med en fjernbetjening, men styres derimod med en app. App’en er både tilgængelig til android og iPhone, og fra den kan du både kontrollere og overvåge din luftrenser, samt få indsigter i luftkvaliteten både indendørs og udendørs.

Appen er blot én af de smarte specifikationer AC3829/60 kommer med. Der er også flere andre:

 • Pre-filter, carbon filter og nanoprotect HEPA filter
 • 41,6 Watt
 • Automatic mode
 • Højde: 68 cm
 • Bredde: 46 cm
 • Dybde: 28 cm

AC3829/60 vs. markedet

Nogle luftrensere på markedet er ikke særligt energieffektive, og kan derfor være dyre i drift. AC3829/60 udemærker sig ved at være meget energieffektiv, og du skal derfor ikke bekymre dig om høje elregninger. Selvom AC3829/60 har en relativt høj pris, kan den ende med at være billigere på den lange bane.

Derfor bør du vælge AC3829/60

AC3829/60 fra Phillips er anbefalelsesværdig af flere grunde. Bl.a.:

 • Flere smarte indstillinger
 • Støjsvag
 • Energieffektiv
 • Kan styres via app
 • Indbygget luftkvalitetssensor

3. Pure Hot + Cool – premium model til den kræsne forbruger

Pure Hot + Cool

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Pure Hot + Cool modellen fra Dyson er luftrenseren til dig, der er på udkig efter smarte funktioner og høj kvalitet, og er villig til at betale for det.
Det er også en ideel luftrenser, hvis du lider af astma og allergi. Den opfanger og renser luften for pollen og er certificeret astma- og allergivenlig.

Det er en meget kraftfuld luftrenser, hvilket er en af de ting Which.co.uk har fremhævet i deres test af den. De er også imponerede over dens evne til at varme et helt rum hurtigt op.

Testsieger.de er også vilde med Pure Hot + Cool og trustedreviews.com har ligeledes givet den en flot anmeldelse.

Pure Hot + Cool kommer med en fjernbetjening, så du kan ændre indstillingerne på afstand. 

Den har et flot og moderne design, så du kan sagtens have den stående i et hvilket som helst rum, uden det ødelægger æstetikken.

Udstyret med det smarte HEPA filter

Pure Hot + Cool er renser effektivt luften i dit hjem. Med det smarte HEPA filter fjerner den 99,97% af allergener og forurenende stoffer på helt ned til 0,3 mikroner. Det inkluderer pollen, støv, mugsporer, bakterier og skæl fra kæledyr.

Samtidig byder den på flere andre nyttige specifikationer:

 • 10 hastighedsindstillinger
 • Sleep timer
 • Opvarmning og køle mode

Pure Hot + Cool vs. markedet

Pure Hot + Cool fra Dyson adskiller fra andre luftrensere på markedet, da den ikke kun er en luftrenser. Den kan også opvarme eller nedkøle dit hjem til den helt rette temperatur. Det gør den til et ganske særligt produkt, der egner sig til den moderne livsstil og det intelligente hjem.

Derfor bør du vælge Pure Hot + Cool

Pure Hot + Cool er et godt valg af flere grunde. Bl.a.

 • Renser luften effektivt
 • Kan både køle og opvarme dit hjem
 • Har en medfølgende fjernbetjening

4. Woods MRD-10

Affugter test Woods MRD-10

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.316,00 DKK
1.599,00 DKK
1.699,00 DKK

På 2. pladsen på vores liste over de bedste affugtere i test finder vi endnu en model fra magiske Woods – denne gang en lidt mere kompakt en af slagsen! Woods MRD-10 leverer imponerende resultater, når man tager højde for dens meget kompakte ydre, og der er ingen tvivl om, at dette er en super affugter til mindre rum; f.eks. badeværelset eller et mindre kælderrum!

Woods MRD-10 får ikke blot gode karakterer i affugter test – den får rigtig gode anmeldelser af de forbrugere, der har lagt deres sparepenge i den! Over hele linjen er der store roser for dens effektivitet, ligesom den får mange klap på skuldrene for at være utrolig nem at betjene. Alt i alt den perfekte affugter til den mindre rum!

Lavt støjniveau – høj mobilitet!

Når man køber en mindre affugter som denne, så forventer man naturligvis også, at den både er mere støjsvag og mere mobil end dens større konkurrenter – og det er Woods MRD-10 naturligvis også! Her får du en affugter, der holder et respektabelt lydniveau på blot 48 dB(A), ligesom den er let at flytte rundt på; du kan bruge den i hele huset!

Woods MRD-10 er utrolig mobil: Den vejer blot 9 kg og har et smart håndtag i toppen, hvilket er perfekt, når du skal flytte rundt på den. Herudover gør størrelsesfaktoren, at du nemt kan finde plads til den, når du ikke lige skal bruge den, hvilket er en stor fordel i det mindre hjem! På trods af dette får du et arbejdsområde på hele 40 kvm – meget imponerende for en affugter af denne størrelse!

Affugteren fra Woods fungerer i temperaturer mellem 3 og 35 grader, og hvis temperaturen skulle ændre sig, så slukker den automatisk. Dette gælder også, når vandtanken på 2,7 liter er ved at være fuld – du skal ikke bekymre dig om vand i hele hytten! Med andre ord får du alle de smarteste funktioner fra Woods’ større affugtere – blot i en mindre og mere kompakt størrelse!

Du får præcis det, du forventer!

Nogle gange er det bare virkelig rart at få et produkt i hænderne, som giver dig den oplevelse, som du forventer – og dette er tilfældet med Woods MRD-10! Effektiviteten i de mindre rum under 40 kvm roses til skyerne i de test, som denne affugter har medvirket i, og i så kompakt en kasse er det imponerende at finde så meget råstyrke!

Woods MRD-10 leverer ekstraordinær power i en særdeles kompakt pakke, og netop af denne grund er den én af vores favoritter! Testresultaterne taler for et køb af denne affugter, og du får en kvalitet og brugervenlighed, der er beundringsværdig. Vi kan kun anbefale denne affugter, der klarer sig fantastisk i affugter test!

Nøglespecifikationer:

 • Maksimalt arbejdsområde: 40 m2
 • Luftmængde i timen: 100 m3
 • Tankvolumen: 2,7 liter (automatisk stop)
 • Lavt lydniveau: 48 dB(A)

5. KGK 20L Affugter – perfekt til de mindre hjem

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Har du brug for en luftaffugter i dit hjem og bor du i en mindre bolig? Det kunne være et lille hus eller en lejlighed, så er 20L Affugter-modellen fra KGK det ideelle valg til dig! Denne model er en affugtningsmodel med en affugtningskapacitet på 20 liter pr. dag eller døgn. Alene affugtningskapaciteten på denne model viser, hvor ideel den er til de små boliger. Desuden er KGK 20L Affugter-modellen i høj kvalitet med et yderst moderne og stilrent design, der sikrer, at modellen kan få en plads i dit hjem uden at blive yderligere bemærket. Modellen vejer kun 14 kilo og har et praktisk bærehåndtag, så den er let at montere samtidig med, at den har et brugervenligt styresystem. Der er altså intet at tage fejl af, hvis du vælger at investere i en KGK 20L Affugter.

Af specifikationer tilbyder 20L Affugter-modellen fra KGK:

 • 20 liters affugtningskapacitet pr. dag/døgn
 • Stilrent og enkelt design
 • Vægt på 14 kilo med bærehåndtag – let at bære rundt på
 • Hydrostatstyret affugtningsautomatik
 • Mulighed for indstilling af udblæsningsretning, hvis dette findes nødvendigt
 • Mulighed for tilslutning til eksternt kondensvandsafløb, hvis dette findes nødvendigt
 • Praktisk konstruktion, der gør den yderst vedligeholdelsesvenlig
 • LED-display til at tjekke driftsstatus 
 • Yderst brugervenlig drejekontakt med syv muligheder for luftfugtighed samt automatisk driftsfunktion 

Denne affugtningsmodel fra KGK er altså rigtig smart og praktisk. Derudover er det endnu en fordel, at prisen ligger lavt i forhold til mange andre affugtningsmodeller på markedet. Prisen skal man dog ikke tage fejl af for KGK 20L Affugter-modellen er en fremragende affugter til de mindre boliger og har et hav af lækre funktioner samtidig med, at den er let tilgængelig og brugervenlig i håndtering. Er du på udkig efter den ideelle affugter til en mindre bolig – så sæt din lid til denne affugter fra KGK.


6. Trotec 70L TTK355S Affugter – robust affugter særligt egnet til erhverv

Trotec 70L TTK355S Affugter – robust affugter særligt egnet til erhverv

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Står du og mangler en affugter i forbindelse med erhverv? Hvis du gør det, så er det sikkert et større areal, som du har brug for at få affugtet, og helst i en fart. Her er 70L TTK355S Affugter-modellen fra Trotec lige den model af affugter, som du skal have fat i. Modellen her fra Trotec har en affugtningskapacitet på 70 liter som kan dække et areal på 900m³ pr. døgn. Det er altså et stort areal, som du kan få affugtet i en fart med denne affugter særligt egnet til erhverv. Trotec 70L TTK355S Affugter-modellen har en vægt på 38 kilo, så det er altså en robust og solid maskine, som du ikke blot kan bære rundt omkring, hvor du lige har lyst til det. Det kan godt være modellen her er tung, men til gengæld kan den med sine 70 liters kapacitet affugte helt ned til 32% på et døgn.

70L TTK355S Affugter-modellen fra Trotec er altså en robust maskine. Desuden er den praktisk og driftssikker i brug. Af andre specifikationer kan Trotec-modellen her tilbyde:

 • Afløbsstuds for tilslutning direkte til afløb
 • Elektronisk styresystem – betjeningsvenlig
 • Forsynet med vandbeholder med automatisk vandstop
 • ”hot gas”-funktion – kan virke helt ned til 5°C
 • Kan formindske udgifter til eventuel vedligeholdelse og reparation – undgå svamp og korrosion
 • Indbygget timetæller

Denne model særligt egnet til erhverv fra Trotec er altså lige den maskine, som du skal have fat i, hvis du har brug for affugtning efter vandskade eller byggeri. Desuden medfølger der ved køb af denne model af affugter noget ekstra tilbehør. Dette er:

 • Et pumpekit
 • En drænslange
 • En slange
 • Samt en ventilator

Alt sammen for at sikre dig, at affugteren altid er så effektiv i drift som muligt og kan hjælpe dig med lige netop dit problem. 


7. Meaco DD8L Zambezi – En god og avanceret affugter med mange lækre indstillinger og funktioner 

Meaco-DD8L-Zambezi

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ikke på lager
Ikke på lager

Denne DD8L Zambezi affugter fra Meaco er blevet testet på Kit.honestjohn.co.uk, hvor den har opnået en super fin score på 4,5 ud af 5 mulige stjerner. I denne test fremhæver siden blandt andet, at de mange gode funktioner, som denne affugter indeholder, er noget af det bedste ved lige netop denne maskine. Dertil så forbedrer den generelt luftkvaliteten rigtig meget, samtidig med at den formår at fjerne damp fra luften.

Udover den fine anmeldelse fra Kit.honestjohn.co.uk så er denne Meaco affugter også blevet testet og anmeldt på en række andre sider på nettet:

 • 4,7 ud af 5 mulige stjerner i brugeranmeldelserne på Meaco.com 
 • 9,2 ud af 10 point i anmeldelserne på Curry.co.uk 
 • 9,3 ud af 10 stjerner i brugeranmeldelserne på Appliancesdirect.co.uk
 • 4,2 ud af 5 i anmeldelserne på Johnlewis.com 
 • Kåret som ”Best buy” med 82 ud af 100 point på Which.co.uk 

Derfor anbefaler vi Meaco DD8L Zambezi

 • Suveræn i alle temperaturer 
 • Avanceret affugter med mange forskellige funktioner
 • Bedst i test hos flere testsider
 • Timer som kan slå til og fra på bestemte tidspunkter
 • Udstyret med et display for fuld kontrol

Er du også rigtig træt af at se på den damp, som har det med at fortætte sig på vinduerne? Så bør du helt sikkert overveje at investere i en god affugter, sådan at du undgår risikoen for skimmelsvamp og andre ubehageligheder, som en for høj fugtighed i luften indenfor kan føre til. 

Brandet Meaco har designet denne Zambezi affugter med deres kunder for øje; de har nemlig designet denne maskine ud fra en række anmeldelser og kommentarer, som forbrugerne havde givet deres tidligere modeller. Dermed er denne Zambezi affugter forbedret på en lang række punkter, hvilket altså er med til at sørge for, at den lever op til forbrugernes forventninger. 

Blandt andet er affugterens vægt blevet formindsket, sådan at den er nem at rykke rundt i hjemmet. Dertil er der blevet tilføjet flere funktioner til maskinen, sådan at den er nem at indstille til sine personlige præferencer. Dette gør dog displayet en smule svær at tyde i starten, men med den medfølgende vejledning i hånden så er det egentlig ganske nemt at finde ud af.

Meaco DD8L Zambezi vs. markedet

Sammenlignet med markedet af affugtere og deres pris generelt, så placerer denne Meaco affugter sig i den lidt dyrere ende af prisskalaen. Dette skyldes, at den netop indeholder så mange ekstra funktioner, som den gør, hvormed det altså er en ganske fair pris, da man får rigtig meget for sine penge. 

Er du dog ikke typen, som vil få brugt disse ekstra funktioner, så kan du altså sagtens nøjes med en billigere model. Men formår du at værdsætte, at du kan indstille maskinen til lige netop dine specifikke præferencer, så kan denne Meaco affugter altså være en rigtig god ting at investere i.

Nøglespecifikationer: 

 • Funktioner: Affugtende, luftioniserende, tørring
 • Filtertype: Antibakterielt filter 
 • Luftstrøm: 150 ku.m/t
 • Maks. affugtningskapacitet: 8 L / 24 timer 
 • Tankkapacitet: 3 liter 
 • Sikkerhedsegenskaber: Børnesikret 

 


8. Eeese Adam affugter 20 liter

affugter test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.695,00 DKK
1.715,00 DKK
1.724,00 DKK
1.799,00 DKK
1.999,00 DKK

Denne Eeese Adam affugter er en af de større modeller, der er særdeles velegnet til affugtning af store rum. Affugteren har en vandtank på 4,8 liter, hvilket gør den meget effektiv. På ét døgn kan du affugte helt op til 20 liter fugt fra det rum, du anvender affugteren i. For optimal effekt bør denne model anvendes i områder, der måler mellem 2-70 m2. Den er dog i stand til at affugte områder på helt op til 100 m2.

Hvis du døjer med fugt i et stort område, er denne affugter altså ideel. Du kan for eksempel anvende den til at affugte kælderen, sommerhuset eller garagen. Affugteren måler 54×33,5×28,5 cm og vejer 14,5 kg. Da den ikke er helt lille og let, er det en god idé at anvende denne affugter fast i et bestemt område af dit hjem. Affugteren har et enkelt og stilrent design, der gør, at den ikke skiller sig unødvendigt ud i din bolig.

Flere værdifulde indstillinger og funktioner

Eeese Adam affugteren har en række gode indstillinger og funktioner, der kan optimere affugterens arbejde i dit hjem. Affugterens ventilator kan indstilles i to forskellige trin, hvilket giver dig mulighed for selv at styre ventilatorens hastighed. Du kan nemt fjerne filteret fra affugteren, vaske det og sætte det tilbage på plads.

Affugteren anvender cirka 260W, og dens lydniveau ligger mellem 40-45 dB. Affugterens lydniveau er altså meget lavt, men hvis lyden fra affugteren alligevel generer dig om natten eller på et andet fast tidspunkt i løbet af dagen, har du mulighed for at indstille en timer på affugteren mellem 1-24 timer. I så fald slipper du for at skulle tænde for affugteren hver morgen og slukke for den igen hver aften.

Eeese Adam er udstyret med en særlig tøjtørringsfunktion, der kan forkorte tørretiden af dit vasketøj markant. Ved hjælp af denne funktion trækker affugteren alt overskydende fugt ud af rummet, og dit våde vasketøj tørrer dermed hurtigere. Hvis du anvender affugteren i stedet for tørretumbleren, kan du desuden spare penge på både dit vand- og strømforbrug. Endelig undgår du, at tørretumbleren slider tøjet. Hvis du har affugteren stående i dit bryggers eller i din entré, kan funktionen også hjælpe til, at vådt overtøj hurtigere bliver tørt.

Nøglespecifikationer:

 • Automatisk affugtning
 • Tøjtørringstilstand
 • Automatisk genstartsfunktion
 • Luftfilteret kan vaskes
 • LED display
 • Muligt at indstille affugteren efter en timer
 • Affugteren lukker automatisk ned, når vandtanken er fuld

 


9. Meaco Platinum – En affugter designet til at spare på strømmen 

Meaco-20L-Platinum

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

3.699,00 DKK
3.999,00 DKK

Denne Platinum affugter, som er lavet af brandet Meaco, er blevet testet på testsiden Which.co.uk, hvor maskinen har opnået et fint resultat med 80 ud af 100 point, hvormed det altså kun er ét enkelt point, som adskiller denne affugter fra sin søstermodel Meaco Zambezi. Den høje mængde er dog nok til, at Platinum kan dele pladsen som ”Best buy” hos Which.co.uk sammen med sin søster model.

Udover den fine placering i Which.co.uks test af affugtere så har denne Meaco Platinum også gjort det godt i en række andre tests og anbefalinger på nettet: 

 • 4,6 ud af 5 mulige stjerner i testen hos Dehumidifier-reviews.co.uk 
 • Stærkt anbefalet med hele 4,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne på Argos.co.uk
 • 4,6 ud af 5 point i brugeranmeldelserne på Johnlewis.com 
 • 9,3 ud af 10 point i forbrugernes anmeldelser på Appliancesdirect.co.uk 
 • 4,8 ud af 5 stjerner i anmeldelserne på Pricerunner.dk 

Derfor anbefaler vi Meaco Platinum

 • Hybrid 2-i-1 affugter og luftrenser med HEPA-filter
 • Har et strømforbrug på kun 255 Watt
 • Har en tørrekapacitet på hele 20 liter
 • Udstyret med et display, som viser fugtigheden i luften

Hvis duggen driver ned af dine vinduer hver morgen, eller efter at du har været i bad, så bør du tage et kig på denne Meaco Platinum affugter – også selvom du måske ikke tror, at du har råd til at have en affugter stående. 

En af de rigtig gode ting ved denne affugter er nemlig, at den er designet til at bruge så lidt strøm som muligt. Før i tiden var det nemlig relativt dyrt at have en luftfugter til at stå og køre, men i dag bliver der altså designet modeller – blandet andet denne Meaco Platinum – som ikke forbruger helt så meget strøm. 

På den måde kan du sagtens få råd til at have en god og sund luftkvalitet i dit hjem, sådan at du undgår ubehageligheder såsom skimmelsvamp. Dertil er affugteren endda en 2-i-1 model, så maskinen fungerer tilmed også som en luftrenser med et HEPA-filter, hvilket er en ekstra god bonus ved denne affugter.

Meaco Platinum vs. markedet

Sammenlignet med markedet af affugtere generelt, så fremstår denne Meaco Platinum affugter som en relativ solid affugter. Et minus ved den er dog, at den er relativt tung. Sammenlignet med for eksempel Meaco Zambezi, så vejer denne Platinum næsten det dobbelte, hvilket godt kan være temmelig tungt, hvis du har brug for at rykke affugteren rundt fra rum til rum. 

Prismæssigt ligger denne affugter relativt i midten af prisskalaen for markedet generelt, hvilket egentlig er en ganske fin pris, når man tager dens egenskaber og funktioner i betragtning. Meaco Platinum kan dermed være en ganske solid tilføjelse til dit hjem.

Nøglespecifikationer: 

 • Funktioner: Affugtende, rensning
 • Filtertype: HEPA-filter
 • Anbefalet rumområde: Op til 100 m2 
 • Luftstrøm: 160 ku.m/t
 • Maks. affugtningskapacitet: 20 l / 24 timer 
 • Dimensioner: B 38,5 cm x D 29 cm x H 59,5 cm 
 • Vægt: 12,6 kg

 


10. Affugter 12 ltr KGK TTK25 – til de rum hvor fugten er mest udbredt

Affugter 12 ltr KGK TTK25 – til de rum hvor fugten er mest udbredt

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne affugter fra KGK model 12 ltr KGK TTK25 er en lille og praktisk affugter som kan benyttes i de rum, hvor fugten i dit hjem er mest udbredt og dermed generende og skadelig. Det kunne være i et værelse, et kælderrum, i dagligstuen eller andet. Det er helt op til dig, hvor du finder det nødvendigt at have denne praktiske affugter fra KGK stående. Det skal dog siges, at den kan dække et rum på omkring de 20m². Det er selvfølgelig noget, som du lige skal tage i betragtning ved overvejelser om køb af denne affugtningsmodel fra KGK.

12 ltr KGK TTK25-affugteren fra KGK er en affugter på blot 12 liter, hvilket, som nævnt ovenover, gør den lille og praktisk. Den er yderst håndterbar og brugervenlig, hvilket gør den let både at håndtere, montere og generelt benytte. Derudover er denne model af affugter:

 • Kompakt 
 • Betjeningsvenlig
 • Sikrer bedre indeklima og dermed sundhed i hjemmet og for dig
 • Den er økonomisk
 • Den kan sættes direkte til afløb, hvis dette findes nødvendigt
 • Den har et klassisk og tidløst design

Affugtningsmodellen her fra KGK kan fås i flere varianter, men den mest populære variant er den stilrene og moderne – nemlig klassisk hvid. Derfor også beskrivelsen som klassisk og tidløst design. Mange er glade for ikke mindst den klassiske hvide farve men også det stilrene design uden alle mulige unødige detaljer som logoer, mønstre og så videre. Dette gør blandt andet, at denne affugter fra KGK kan gemmes lidt væk, hvis man ikke ønsker, at den skal kunne ses i sit hjem. Derudover vil den ikke gøre sig yderligere bemærket, hvis det er, at den kommer til at skulle stå fremme. Her kommer dens lille og praktiske design og funktion også ind i billedet. 

Det er en myte, at affugtere er svære at sætte op og have med at gøre – det behøver de bestemt ikke at være. Hvis dit fugtighedsproblem i dit hjem ikke er større, så investere i denne lille 12 liters affugter fra KGK til et rum i dit hjem og oplev forskellen.


11. Vægbeslag til affugter Meaco DD8L Junior og DD8L Standard – hæng din affugter op

Vaegbeslag til affugter Meaco DD8L Junior og DD8L Standard

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.999,00 DKK

Det er normalen i rigtig mange danske hjem at have en affugter. Affugteren skaber et godt indeklima ved at fjerne fugten fra luften. Affugteren, gør som ordet hentyder til, affugter luften og filtrere fugten fra. På denne måde undgår man fugt i sit hjem og dermed skimmelsvamp.

Men mange oplever også, at deres affugter fylder. Den optager en del unødvendig plads, som sagtens kunne, have været til brug for en hel masse andet. Derudover ser man også store problemer i at skulle have en affugter stående på gulvet, på små arealer som i en campingvogn. Her ville det også være ideelt at kunne fjerne den fra gulvet og give mere plads. Hvordan gør man så det? Det gør mn ved hjælp af et vægbeslag til affugtere.

Dette vægbeslag er til affugter Meaco DD8L Junior og DD8L Standard. Begge affugtere er nogle meget traditionelle affugtere, som er til at finde hos mange. Derfor er dette vægbeslag yderst belejligt.

Vægbeslaget løser alle pladsproblemerne og farerne for, at affugteren måtte vælte

Vægbeslaget til Meaco DD8L Junior og DD8L standard kan monteres fast på væggen. Hermed ryddes der gulvplads og i båd eller campingvogn, er man sikker på, at affugteren ikke falder nogle steder. Men derudover kan vægbeslaget også være en fantastisk løsning, hvis affugteren bare står i et lille rum, hvor man ikke ønsker at miste pladsen.

Vægbeslaget monteres vandret på en plan overflade, der er i loddemetode. Dette vil altså sige, at en lige væg ville være ideel til monteringen. For en perfekt ophængning af vægbeslaget, kan man med fordel følge installationsvejledningen som medfølger, når man køber sig et vægbeslag til sin affugter. På denne måde er der også meget hjælp at hente til den uøvede.

Dette yderst behjælpelige vægbeslag er fremstillet i syrefast stål, som tåler at være monteret i en båd, hvor der er maritimt miljø. Derfor er der ingen bekymringer i forhold til sikkerheden, når man bruger dette vægbeslag til Meaci DD8L Junior og DD8L standard. Det er nemlig fremstillet til at kunne klare livet i et hus, livet på båd eller livet i en campingvogn.

Da vægbeslaget er fremstillet i syrefast stål, bliver det også ekstremt blank, hvis det poleres. På denne måde kan man altså helt selv bestemme, hvordan ens vægbeslag skal se ud.


12. Meaco Platinum SuperDry – En affugter med en enorm høj tørrekapacitet

Meaco-25L Platinum Superdry

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne Meaco Platinum SuperDry affugter er blevet vurderet af forbrugerne på Pricerunner.dk, hvor den har opnået et gennemsnit på 4,8 ud af 5 mulige stjerner, hvilket altså er et rigtig flot resultat. Denne høje score er nemlig en indikation for, at forbrugerne, som har investeret i denne affugter, er rigtig glade for den og dens funktioner. Dermed kan denne affugter altså være et godt produkt at investere i.

Udover det flotte resultat, som affugteren har opnået på Pricerunner.dk, så er maskinen også blevet testet, anbefalet og anmeldt af andre forbrugere og testsider på nettet: 

 • 4,5 ud af 5 mulige stjerner i forbrugeranmeldelserne på Amazon.co.uk 
 • 9,3 ud af 10 point i anmeldelserne på Appliancesdirect.co.uk 
 • 4,8 ud af 5 stjerner blandt brugeranmeldelserne på Meaco.com

Derfor anbefaler vi Meaco Platinum SuperDry

 • Meget høj tørrekapacitet på 25 liter i døgnet
 • Kan fungere som et alternativ til en tørretumbler
 • Udstyret med moderne teknologi og en strømbesvarende DC-motor
 • Har en stor luftstrøm
 • Udstyret med en energieffektiv kompressor

Hvis du har en for høj fugtighed i luften i dit hjem, så kan det altså have en række negative effekter – og det gælder både i forhold til tilstanden af dit hjem, men også din sundhed. Dermed kan det være en god idé at investere i en affugter. 

Og når du alligevel har brug for en sådan maskine, hvorfor så ikke investere i en model, som er lidt udover det sædvanlige? Det er Platinum SuperDry fra Meaco netop, da denne affugter indeholder en række ekstraordinære gode funktioner. For eksempel kan denne affugter fjerne helt op til 25 liter vand fra luften på kun ét døgn. 

Dette er faktisk så meget, at denne Platinum SuperDry affugter kan fungere som et alternativ til en tørretumbler. Det lyder måske vildt, men da maskinen netop kan fjerne så meget fugt fra luften, så kan du sagtens hænge dit tøj til tørre indendørs, uden at du behøver at være nervøs for kondens på vinduerne eller skimmelsvamp i hjørnerne.

Meaco Platinum SuperDry vs. markedet

Sammenligner man denne affugter med de andre modeller på markedet, så har den helt sikkert nogle super gode egenskaber. For eksempel så har den en enormt høj tørrekvalitet på hele 25 liter, hvilket er en fed bonus ved denne model.

Prismæssigt er denne affugter fra Meaco en af højdespringerne, hvormed du altså må grave en lille smule dybt i lommerne, hvis det er lige netop denne model, som du gerne vil have med hjem. Hvorvidt den fuldt ud er prisen værd, må være op til den enkelte køber at vurdere. Hvis du dog formår at nyde de mange gode egenskaber, som affugteren er udstyret med, såvel som dens fine design, så kan den sagtens være affugteren for lige netop dig. 

Nøglespecifikationer: 

 • Funktioner: Affugtende, rensning
 • Filtertype: Standardfilter 
 • Anbefalet rumområde: 10 – 150 m2 
 • Luftstrøm: 280 ku.m/t
 • Maks. affugtningskapacitet: 25 l / 24 timer 
 • Dimensioner: B 37, cm x D 28,7 cm x H 64,4 cm 
 • Vægt: 15 kg

 


13. Woods AD20 Hybrid – Kombineret affugter og luftrenser

Woods AD20 Hybrid

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

3.199,00 DKK

Woods AD20 Hybrid er en lidt anderledes affugter end dem, vi ellers har kigget på i denne affugter test – og dette er bestemt ikke en ulempe! Denne affugter er nemlig en såkaldte hybridmodel, der både affugter og renser luften på én og samme tid, hvilket er med til at gøre dit indeklima endnu bedre. Dette er derfor en perfekt model, hvis du f.eks. lider af støvallergi!

Flot design med et effektivt touch

AD20 Hybrid-modellen fra Woods er én af de flottere affugtere i testen, men det smarte design betyder langt fra, at denne model er tabt bag en vogn, når man ser på effektiviteten. AD20 er nemlig lavet til både at kunne affugte og luftrense op til 80 kvadratmeter, hvilket er en hel del. Dermed kan du øge luftkvaliteten i selv husets største rum!

Woods AD20 Hybrid er en to-i-en model, der både affugter og renser luften, inden den bliver blæst ud i rummet igen. Dermed kan man få et fantastisk indeklima uden hverken støv eller fugt. Den indbyggede luftkvalitets-indikator måler konstant niveauerne i rummet, hvilket gør dette til en særdeles smart affugter.

En smart affugter er en stille affugter, og også indenfor denne kategori brillerer Woods AD20 Hybrid. Modellen har et støjniveau på 48 dB, hvilket er noget mindre end andre modeller på markedet, og med den store vandtank på 4 liter skal du ikke tømme maskinen særligt ofte. Tanken er herudover udstyret med sensorer, således at den automatisk stopper, når tanken er fyldt – en smart detalje, der bliver fremhævet i test!

Til sidst er det værd at nævne, at Woods AD20 kan arbejde i temperaturer mellem 10 og 32 grader – indeklimaet kan altså sikres i både kælder og kvist. Med de 4 hastighedstrin kan du også tilpasse affugteren til det rum, den står i; det kan være med til at spare strøm.

Hvis du leder efter en 2-i-1 maskine, der kan skabe det helt rette indeklima for dig og din familie, så er Woods AD20 Hybrid et glimrende bud! Testresultaterne taler i hvert fald for, at dette er en kvalitetsfyldt affugter, som du trygt kan sætte din lid til!

Nøglespecifikationer:

 •         Maksimalt arbejdsområde: 80 m2
 •         Tankvolumen: 4 liter (automatisk stop)
 •         Lydniveau: 48 dB
 •         Dimensioner (HxBxD): 61,7 cm x 30 cm x 34,3 cm
 •         Vægt: 11 kilo
 •         Indbygget måler til luftkvalitet og fugt

14. Eeese Adam – Effektiv affugter med vasketøjsprogram

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ens affugter skal helst være et apparat, der kører i baggrunden og passer sig selv, uden at man behøver skænke den mange tanker i hverdagen. Modellen Adam fra producenten Eeese har en vandtank på hele 4,8 liter, hvilket er mere end andre affugtere i samme prisklasse. Der er derfor længere imellem, at du behøver tømme tanken.

Med sin store kapacitet er denne affugter særligt velegnet til store rum på op til 100 kvadratmeter. Men den er også meget effektiv i mindre rum og yder sit maksimale, hvis rummet er mindre end 70 kvadratmeter, hvilket stadig er en stor kapacitet til et privat hjem.

Pr. døgn kan maskinen affugte op til 20 liter. Du kan selv justere dit ønskede niveau for luftfugtighed, og maskinen stopper automatisk, når tanken er fyldt.

Støjsvag og praktisk

En affugter er ikke meget værd, hvis den fjerner fugt i rummet for i stedet at fylde det med støj. Heldigvis er denne model meget stille med et støjniveau på blot 40 decibel. Vil du alligevel undgå helt at høre på affugteren, kan det også lade sig gøre. Du indstiller blot timeren, så maskinen kører i en periode, hvor du ikke opholder dig i rummet.

I det hele taget har denne model mange indstillinger og funktioner, der alle sammen er nemme at anvende. En funktion, som de fleste vil få stor glæde af, er det automatiske vasketøjsprogram. Programmet hjælper med at tørre dit vasketøj ved at fjerne fugt fra tøjet, hvilket er et smart alternativ til en tørretumbler og gør denne affugter til et yderst praktisk stykke hjemmeelektronik.

Ønsker du en kontinuerlig affugtning, er dette også muligt. Du skal blot tilslutte en passende afløbsslange, og du behøver aldrig at bekymre dig om tømme tanken igen. Selv hvis der skulle opstå et strømsvigt, slår affugteren automatisk til igen bagefter. Så bliver det ikke meget mere praktisk.

Modellen Adam har et simpelt og strømlinet design, der gør, at man sagtens kan være bekendt at have den stående i stuen eller køkkenet.

Med sin lave pris, kraftige ydelse og smarte funktioner, er det her en affugter, der kan anbefales til de fleste hjem. Især hvis du skal have affugtet større rum, får du ikke bedre egnede modeller uden at skulle gå væsentligt op i pris.

Nøglespecifikationer:

 • Maksimalt arbejdsområdet: 100 m2
 • Affugtning: 20 liter i døgnet
 • Lydniveau: 40 db
 • Tankvolumen: 4,8 liter
 • Vægt: 14,5 kg

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Woods ED50F

 • Testvinder hos det svenske boligmagasin Villalivet.se
 • Testvinder – Tænk

Testvinder Tænk Woods ED50F

 

Hvis du leder efter den absolut mest effektive affugter, der må siges at være i en liga for sig selv, så er Woods ED50F det perfekte valg! Her får du en affugter, der har næsten dobbelt op på affugtningskapacitet i forhold til de mange andre modeller, hvilket simpelthen gør den til en testvinder i verdensklasse – perfekt til selv de største rum i bygningen!

Woods ED50F bliver kåret som ’Testvinder’ i test hos både Tænk og Villalivet.se, hvilket er din garanti for en særdeles solid affugter, der nemt kan klare fugten i din bygning! Du får den mest energieffektive affugter på markedet, som kan klare et areal på hele 230 kvm, hvilket gør dette til den mest effektive affugter på vores liste – med andre ord: Et særdeles godt køb!

Større varmeudbytte end strømforbrug!

En affugter skal naturligvis kunne fjerne fugt og rense luften i lokalet, men derfor gør det jo ikke noget, at den også er energieffektiv samtidig – og det må man sige, at Woods ED50F er! Der er nemlig tale om, at Woods ED50F afgiver mere varme end en 500 Watts el-radiator, hvilket må siges at være utrolig imponerende – noget, som denne model også roses for i test!

Denne affugter har indbygget hygrostat, hvilket gør det helt simpelt at indstille den fugtighed, du ønsker, og den slukker automatisk, når fugtigheden er nået. Affugteren starter herefter igen, hvis luftfugtigheden er for høj. Kapaciteten er på imponerende 22,7 liter i døgnet med et lavt energiforbrug på 11,4 kWh i døgnet – dette giver en imponerende effekt på 2 liter pr. kWh!

Hvis ovenstående lyder som volapyk for dig, så frygt ikke – det betyder slet og ret, at dette er en utrolig effektiv og energibesparende affugter! Herudover kan Woods ED50F bryste sig af en flot vandtank, der har en kapacitet på hele 10,4 liter med automatisk stop, når tanken næsten er helt fuld. Dermed får du aldrig vand ud over hele gulvet!

Hvis du ønsker at koble affugteren direkte til et afløb, så kan dette også gøres med en slange, således at affugteren kan køre i døgndrift. Dette roses Woods ED50F specielt for i Tænks test, hvor det også fremhæves, at affugterens to forskellige hastigheder giver gode muligheder for at tilpasse den til det rum, den står i!

Leveres med anti-mug filter for bedre indeklima!

Woods fantastiske affugter fjerner ikke blot fugten i luften – den gør luften mere ren og lækker at være i! Villalivet.se og Tænk gav begge topkarakterer for denne smarte detalje, der kan tilskrives det effektive SMF anti-mug filter, som denne affugter er udstyret med. Herudover støjer den ikke voldsomt: Kun mellem 38 og 58 dB!

SMF-filteret fanger alle de skadelige partikler, som vi alle indånder hver eneste dag, og du er dermed bedre sikret mod både støv, svampesporer og andre mikropartikler. Dette gavner indeklimaet, ligesom det beskytter selve affugteren mod støv – hvilket også er derfor, at Woods Danmark giver dig hele 6 års garanti på affugteren, hvis du blot husker at skifte filter én gang om året!

Alt i alt er Woods ED50F vores klare vinder på listen over de bedste affugtere på markedet! Du får markedets mest effektive affugter, der får både energi og performance til at gå op i en højere enhed, og der er ingen tvivl om, at Woods har lavet en fantastisk og testvindende affugter! Går du op i brugervenlighed og power, så er dette den bedste affugter i test!

Udvalgte fordele ved Woods ED50F:

 • Meget energieffektiv
 • Mulighed for op til seks års garanti
 • Arbejdsområde på hele 230kvm
 • SMF Anti-mug filter – fjerner alle de skadelige partikler
 • Automatisk afrimning
 • Indbygget hygrostat

Nøglespecifikationer:

 • Max arbejdsområde: 230 kvm
 • Tankvolumen: 10,4 liter (automatisk stop)
 • Lydniveau: 38 dB(A) – 58 dB(A)

 Thermex E10 Electronic affugter

Affugter fra Thermex E10 Electronic

 

På en respektabel 6. plads på listen over de bedste affugtere i affugter test finder vi Thermex E10 Electronic! Thermex har efterhånden en del år på bagen, når det kommer til affugtere, og det er da også tydeligt i denne model, der opnår flotte resultater i test. Denne model udmærker sig særligt ved at have muligheden for at skifte vandtank – dermed kan du opnå højere kapacitet!

Thermex har, som nævnt, mange års erfaring med affugtere, og der er da heller ingen tvivl om, at man som forbruger får glæde af dette! Denne model kommer med en kvalitet og en holdbarhed, der er prisværdig, og der er ingen tvivl om, at dette kan mærkes i det daglige. Alting fungerer præcis, som det skal, og det er ikke alt for ofte, at man kan sige dette om elektronik i dag!

Mulighed for flere hastigheder og godt arbejdsområde!

Denne model fra Thermex gør det, den skal: Den affugter dine rum! Der er intet hokus pokus, og du får hverken mere eller mindre; det fungerer fra start til slut, og dine meget fugtige rum kan holdes på et niveau, hvor fugten ikke skader vinduer og andre sarte områder!

Thermex E10 Electronic er især god i mindre kælderrum og lignende, hvor der meget ofte er fugtigt, og den kan affugte op til 10 liter/døgn. Dette er ganske fint til langt de fleste situationer, og med den indbyggede hygrostat er du sikret en konstant luftfugtighed, der er, som du ønsker den!

Thermex holder et respektabelt lydniveau på ca. 38,5 dB(A), hvilket er særdeles flot, når man ser på lignende affugtere. Dermed kan du sagtens bruge denne affugter i rum, hvor du opholder dig meget i! Herudover er der mulighed for to forskellige hastigheder, hvilket er perfekt til tilpasning af affugteren i forhold til rummenes størrelse!

Alt i alt er dette en super affugter til de mindre rum (f.eks. bryggers, kælderrum eller udestuer), hvor du normalt opholder dig rimelig meget! Den er stille og effektiv, og der er ingen tvivl om, at denne model fortjener de flotte resultater, som den har opnået. Vi anbefaler gerne Thermex E10 Electronic – et solidt køb til dig, der vil af med fugten i hjemmet!

Nøglespecifikationer:

 • Velegnet til rum på 60 – 120 m3/t
 • 3,6 l vandbeholder
 • Affugtning op til 10 liter/døgn
 • 2 hastigheder
 • Indbygget hygrostat
 • Hjul
 • Lydniveau: 38,5 dB(A)
 • Nettovægt: 11 kg

 


Hvilken affugter bør du vælge til mindre rum?

Hvis du ikke har de største rum i verden, som dog stadigvæk har brug for at blive affugtet, så bør du helt sikkert vælge én af de mindre affugtere på markedet. Disse egner sig perfekt til en lille lejlighed med tørretumbler og lignende scenarier, og de mindste affugtere fjerner al den fugt, der kommer fra både madlavning og bad. Typisk vil en affugter, der kan klare 10 liter i døgnet her være rigeligt.

Herudover bør du bestemt tænke på at vælge en støjsvag affugter, hvis du skal bruge den i en lille lejlighed eller lignende, da du dermed er nødt til at høre på affugteren, når du bruger den. Her bør din affugter holde sig under 40 dB(A) i lydniveau, da du ellers vil opfatte det som irriterende i længere brugsperioder. Du bør altid placere din affugter så centralt som muligt i din lejlighed eller i dit rum, da den dermed opfanger mest muligt fugt i hele rummet!

Ud fra vores liste kan vi anbefale følgende, mindre affugtere:

 • Duracraft DD-TEC16E
 • Fresh L10-D affugter
 • Woods MRD-10
 • Thermex Affugter E10 Electronic

 


Hvis du leder efter en affugter til større rum som kældre, sommerhuse, erhverv eller større boliger…

Hvis du døjer med fugt i kælderen eller i garagen, så er det bestemt en god ide at afhjælpe problemet med en affugter. Her bør du dog især skele til de lidt større affugtere, da de som regel klarer sig lidt bedre ved lavere temperaturer. Dette gælder f.eks. i en garage, hvor temperaturen sjældent kommer over 15 grader. Du bør derfor tænke på en større affugter, hvis du gerne vil have effektiv fugtstyring hele året rundt.

Ud fra vores liste kan vi anbefale følgende, større affugtere:

 • Woods DS28F
 • Woods ED50F
 • Thermex Affugter E20 Electronic

Vi håber meget, at du har kunnet bruge vores affugter test til noget, og at du nu er bedre klædt på til at finde den rette affugter til dit hjem. Det har været en fornøjelse at finde de bedste affugtere til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne markedets mange modeller!


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

TechGearLab

Hovedkvarteret for TechGearLab Ligger i Cheyenne, Wyoming. Det består af et hold af redaktører, der har som mission at skabe nogle af verdens bedste tech-produktanmeldelser, så du som forbruger kan træffe bedre købsvalg. De modtager ikke penge fra firmaerne hvis produkter de tester, og de betaler også selv for produkterne, for at sikre objektiviteten.

TechGearLab har testen luftrenseren Z-2000 fra Leitz og de giver den topkarakterer. De har testet den ud fra kriterierne luftrensningsperformance, støj, brugervenlighed og driftsomkostninger. De anbefaler den især til allergikere og roser den for at være støjsvag.

Testen er udført den: 15. august 2019

Du kan se testen her

Which.co.uk

Ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har testen luftrenseren AC3829/60 fra Phillips og er så begejstrede, at de har markeret den som et ”Best Buy”.  De har bl.a. testet den ud fra kriterierne støjniveau, brugervenlighed og evne til at rense luften. De har også testet luftrenseren Pure Hot + Cool fra Dyson, og har ligeledes givet den mærkatet ”Best Buy”. Den har de testet ud fra dens opvarmningsegenskaber.

Testen af AC3829/60 er udført: februar 2019

Du kan se testen her

Testen af Pure Hot + Cool er udført: december 2018

Du kan se testen her 

Vi har også anvendt det engelske forbruger- og testmagasin til beskrivelse af DD8L Zambezi affugteren fra Meaco. Produktet modtager en samlet score af det erfarne og specialiserede testpanel på 82/100 point. Affugteren kåres derudover som ”Best Buy”, da det er den affugter, der er lettest at bruge, og som har de mest pålidelige egenskaber. 

Testen er udført: august 2016

Læs hele testen her 

Which.co.uk har testet og anmeldt den nyeste model fra Meaco – Platinum. Platinum får samme placering i testen som sin søstermodel. Den modtager 80/100 point og får en positiv bedømmelse. 

Platinum roses blandt andet for de stærke og velfungerende egenskaber. Den store fordel ved Platinum er den høje kapacitet, der gør den egnet til at forbedre indeklimaet og affugte i større rum. 

Testen er udført: december 2020

Læs hele testen her

Trusted Reviews

Ligger i London og er et af Storbritanniens mest indflydelsesrige anmeldelses websites. Deres hold af eksperter tester over 1000 produkter om året.

Trusted Reviews har anmeldt Pure Hot + Cool fra Dyson og givet den en flot rating på 5/5 stjerner. De har mange positive ting at sige om den bl.a. at den er støjsvag og effektiv til at opvarme.

Anmeldelsen er udført den: 6. februar 2019

Du kan se anmeldelsen her 

Testsieger.de

Er et tysk website, der opsummerer og præsenterer tests fra over 2000 tyske og internationale kilder. Derudover udfører de også deres egne tests.

Testsieger.de har anmeldt Pure Hot + Cool fra Dyson, og de er begejstrede. De kalder den bl.a. for den mest alsidige luftrenser fra Dyson.

Anmeldelsen er udført: juni 2017

Du kan se anmeldelsen her

Honest John Kit

Honest John Kit er et engelsk site, der tester og anmelder en lang række af de produkter og det udstyr til hus og have, som forbrugere anvender i stort omfang. 

Vi har citeret websiden, fordi de har bragt en grundig anmeldelse af DD8L Zambezi affugteren fra Meaco. Affugteren modtager en samlet score på 4,5/5 stjerner og får ros på en række områder, blandt andet funktioner og værdi. 

Sammenholdt med andre produkter i kategorien er DD8L Zambezi en mere avanceret affugter, der kan installeres med forskellige programmer – herunder programmer til affugtning, forbedring af luftkvalitet og allergivenligt rense-program. 

Anmeldelsen er udført den: 18. januar 2019

Læs hele anmeldelsen her

Dehumidier-reviews.co.uk 

Hos Dehumidier-reviews.co.uk finder du et stort antal testbeskrivelser og vurderinger af affugtere af forskellig karakter. Sitet er specialiseret indenfor produkter til klimaforbedringer i private boliger. 

Vi har anvendt Dehumidier-reviews.co.uk til vurdering af Platinum modellen fra Meaco, som eksperterne har testet. Platinum modellen roses på grund af sin energivenlighed, og den kåres med en bedømmelse på 4,5/5 stjerner.

Blandt fordelene fremhæver testpanelet, at produktet kommer med en børnelås, og at det har en stor tank. 

Testen er opdateret den: 5. januar 2021 

Læs hele testen her

Villalivet.se

Villalivet.se er et svensk site, der handler om boligindretning og designs. Du kan finde en masse blogs med inspiration til boligforbedringer, og du kan dykke ned i tests, der giver dig indblik i, hvilke produkter til hjemmet, der er værd at investere i. 

Vi har anvendt testen af de bedste affugtere fra Villalivet.se til beskrivelse af Woods ED50. I den store test kommer affugteren ind på en 1. plads. Den imponerende kapacitet giver dig frihed og fleksibilitet i hjemmet, da du slipper for at skulle tømme vandbeholderen i tide og utide. 

Testen er udført den: 28. august 2017

Læs hele testen her

FAQ

Er det okay at sove med en affugter tændt om natten?
Ja, det er helt fint at sove med en tændt affugter i dit soveværelse. Affugteren kan være med til at forbedre indeklimaet i dit soveværelse, hvilket kan give dig en bedre søvn. Dog bør du vælge en maskine med et lavt støjniveau, hvis den skal stå tændt om natten.
Hvornår skal jeg bruge en affugter?
Det er oplagt at bruge en affugter, hvis du er plaget af et dårligt og fugtigt indeklima i dit hjem. Det kan komme til udtryk ved, at det begynder at gro svamp i dit hjem. Det kan dog også være, at du selv føler dig generet af fugten.
Hvad er fordelene ved at bruge en affugter?
En af de største fordele, som du kan få ved at bruge en affugter, er, at indeklimaet i dit hjem vil blive meget bedre. På den måde kan du mindske væksten af svamp, som trives i et fugtigt miljø. Dertil kan affugteren også skabe en behageligere indeklima for dig.
Skal jeg lukke døren, når jeg min affugter er tændt?
Ja, du bør altid lukke døre og vinduer, når din affugter er tændt. Ellers vil affugteren bruge energi på at fjerne fugten fra den friske luft, som kommer ind i huset. Hvis det ligeledes et ét rum, som er plaget af fugt, så bør du lukke døren ind til rummet.

Denne side er anmeldt af: Jeppe F. Svendsen 10/10