Skrevet d. 11. december 2018 af Lars Jespersen
Reklame

Affugter test 2019 – Undgå fugt i dit hjem

Affugter test  – Find den bedste affugter i 2019

Hvis du som så mange andre danskere døjer meget med fugt i hjemmet, så er en affugter altid pengene værd! Vælger du ikke en affugter kan en hel husrenovering være alternativet, og der er ingen tvivl om, at dette er en økonomisk udskrivning af de helt store. En moderne affugter er nem og ikke mindst hurtig at sætte op, og du vil med det samme få fugtfrie rum, hvis du vælger den rette affugter!

En affugter gør lige netop det, som navnet antyder: Den affugter dine rum i hjemmet, således at luftfugtigheden holdes nede på et mere acceptabelt niveau. Fugtproblemer er noget, som mange folk lever med, fordi de ikke altid ved, hvad de skal gøre ved det, men det er utrolig synd, når der findes mange forskellige muligheder for at afhjælpe problemet. Mange folk synes, at affugtere virker meget tekniske, og at de er svære at sætte op, men dette behøver dog ikke at være tilfældet, hvis du vælger den rette affugter!

Der er mange forskellige affugtere på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde frem til den rette, og denne forvirring kommer langt fra dig til gode. Af netop denne grund har vi valgt at lave denne affugter test, således at du får en nem og overskuelig vej til et fugtfrit hjem! Vi har i denne test valgt at fremhæve de absolut bedste affugtere i test, således at du ikke behøver at finde frem til dem selv – med andre ord har vi sparet dig for en masse besvær og en masse spildtid!

 Bedste affugter TestvinderSet hos
1) Woods ED50FTestvinderWupti.comLÆS MERE
2) Woods MRD-10TopscorerSkousen.dkLÆS MERE
3) Duracraft DD-TEC16ETopscorerWupti.comLÆS MERE
4) Fresh L20-DTopscorerWupti.comLÆS MERE
5) Woods AD20 HybridTopscorerSkousen.dkLÆS MERE
6) Thermex E10 ElectronicTopscorerWupti.comLÆS MERE

7)Thermex E20 Electronic

TopscorerWupti.comLÆS MERE

Vi har gennemgået utrolig mange testresultater fra forskellige forbrugerråd og testfirmaer, der har lavet affugter test, og vi har herudfra lavet en top 7 liste over de bedste affugtere på markedet! Vi har fokuseret på modellernes funktioner sat op i forhold til deres placeringer i test, og herudover kommer vi også med henvisninger til de forhandlere, der sælger de prisvindende affugtere. Med andre ord giver vi dig det helt optimale overblik, som kan være med til at sikre dig et hjem uden fugt på rekordtid!

Udover, at vi giver dig et nemt og overskueligt overblik over de forskellige affugtere, så vil vi ligeledes komme med referencer til de mange forskellige organisationer, der har haft affugterne i kikkerten! Dermed kan du selv dykke længere ned i affugter testene, hvis du ønsker det for en specifik model. Til sidst giver vi dig et hurtigt overblik over, hvilken affugter du bør vælge alt afhængig af, hvilket rum der skal fokuseres på i forhold til rummet størrelse. Med andre ord har vi lavet alt det hårde arbejde for dig – dermed kan du blot læne dig tilbage og gå på opdagelse på vores liste over de bedste affugtere i test!

Bemærk venligst:

 • Alle affugterne på vores liste er CE-godkendte, hvilket er din garanti for et produkt, der er forsvarligt og ikke kortslutter!
 • Vi tester ikke selv produkterne her hos Bedste10, men har valgt at samle resultaterne fra en række grundige og uvildige tests. Dermed sparer vi dig for besværet – i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste affugtere på markedet!

1. Woods ED50F

 • Testvinder hos det svenske boligmagasin Villalivet.se
 • Testvinder – Tænk

Testvinder Tænk Woods ED50F

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.166,00 2.166,00 Til butik →

Hvis du leder efter den absolut mest effektive affugter, der må siges at være i en liga for sig selv, så er Woods ED50F det perfekte valg! Her får du en affugter, der har næsten dobbelt op på affugtningskapacitet i forhold til de mange andre modeller, hvilket simpelthen gør den til en testvinder i verdensklasse – perfekt til selv de største rum i bygningen!

Woods ED50F bliver kåret som ’Testvinder’ i test hos både Tænk og Villalivet.se, hvilket er din garanti for en særdeles solid affugter, der nemt kan klare fugten i din bygning! Du får den mest energieffektive affugter på markedet, som kan klare et areal på hele 230 kvm, hvilket gør dette til den mest effektive affugter på vores liste – med andre ord: Et særdeles godt køb!

Større varmeudbytte end strømforbrug!

En affugter skal naturligvis kunne fjerne fugt og rense luften i lokalet, men derfor gør det jo ikke noget, at den også er energieffektiv samtidig – og det må man sige, at Woods ED50F er! Der er nemlig tale om, at Woods ED50F afgiver mere varme end en 500 Watts el-radiator, hvilket må siges at være utrolig imponerende – noget, som denne model også roses for i test!

Denne affugter har indbygget hygrostat, hvilket gør det helt simpelt at indstille den fugtighed, du ønsker, og den slukker automatisk, når fugtigheden er nået. Affugteren starter herefter igen, hvis luftfugtigheden er for høj. Kapaciteten er på imponerende 22,7 liter i døgnet med et lavt energiforbrug på 11,4 kWh i døgnet – dette giver en imponerende effekt på 2 liter pr. kWh!

Hvis ovenstående lyder som volapyk for dig, så frygt ikke – det betyder slet og ret, at dette er en utrolig effektiv og energibesparende affugter! Herudover kan Woods ED50F bryste sig af en flot vandtank, der har en kapacitet på hele 10,4 liter med automatisk stop, når tanken næsten er helt fuld. Dermed får du aldrig vand ud over hele gulvet!

Hvis du ønsker at koble affugteren direkte til et afløb, så kan dette også gøres med en slange, således at affugteren kan køre i døgndrift. Dette roses Woods ED50F specielt for i Tænks test, hvor det også fremhæves, at affugterens to forskellige hastigheder giver gode muligheder for at tilpasse den til det rum, den står i!

Leveres med anti-mug filter for bedre indeklima!

Woods fantastiske affugter fjerner ikke blot fugten i luften – den gør luften mere ren og lækker at være i! Villalivet.se og Tænk gav begge topkarakterer for denne smarte detalje, der kan tilskrives det effektive SMF anti-mug filter, som denne affugter er udstyret med. Herudover støjer den ikke voldsomt: Kun mellem 38 og 58 dB!

SMF-filteret fanger alle de skadelige partikler, som vi alle indånder hver eneste dag, og du er dermed bedre sikret mod både støv, svampesporer og andre mikropartikler. Dette gavner indeklimaet, ligesom det beskytter selve affugteren mod støv – hvilket også er derfor, at Woods Danmark giver dig hele 6 års garanti på affugteren, hvis du blot husker at skifte filter én gang om året!

Alt i alt er Woods ED50F vores klare vinder på listen over de bedste affugtere på markedet! Du får markedets mest effektive affugter, der får både energi og performance til at gå op i en højere enhed, og der er ingen tvivl om, at Woods har lavet en fantastisk og testvindende affugter! Går du op i brugervenlighed og power, så er dette den bedste affugter i test!

Udvalgte fordele ved Woods ED50F:

 • Meget energieffektiv
 • Mulighed for op til seks års garanti
 • Arbejdsområde på hele 230kvm
 • SMF Anti-mug filter – fjerner alle de skadelige partikler
 • Automatisk afrimning
 • Indbygget hygrostat

Nøglespecifikationer:

 • Max arbejdsområde: 230 kvm
 • Tankvolumen: 10,4 liter (automatisk stop)
 • Lydniveau: 38 dB(A) – 58 dB(A)

2. Woods MRD-10

Affugter test Woods MRD-10

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.299,00 1.299,00 Til butik →

På 2. pladsen på vores liste over de bedste affugtere i test finder vi endnu en model fra magiske Woods – denne gang en lidt mere kompakt en af slagsen! Woods MRD-10 leverer imponerende resultater, når man tager højde for dens meget kompakte ydre, og der er ingen tvivl om, at dette er en super affugter til mindre rum; f.eks. badeværelset eller et mindre kælderrum!

Woods MRD-10 får ikke blot gode karakterer i affugter test – den får rigtig gode anmeldelser af de forbrugere, der har lagt deres sparepenge i den! Over hele linjen er der store roser for dens effektivitet, ligesom den får mange klap på skuldrene for at være utrolig nem at betjene. Alt i alt den perfekte affugter til den mindre rum!

Lavt støjniveau – høj mobilitet!

Når man køber en mindre affugter som denne, så forventer man naturligvis også, at den både er mere støjsvag og mere mobil end dens større konkurrenter – og det er Woods MRD-10 naturligvis også! Her får du en affugter, der holder et respektabelt lydniveau på blot 48 dB(A), ligesom den er let at flytte rundt på; du kan bruge den i hele huset!

Woods MRD-10 er utrolig mobil: Den vejer blot 9 kg og har et smart håndtag i toppen, hvilket er perfekt, når du skal flytte rundt på den. Herudover gør størrelsesfaktoren, at du nemt kan finde plads til den, når du ikke lige skal bruge den, hvilket er en stor fordel i det mindre hjem! På trods af dette får du et arbejdsområde på hele 40 kvm – meget imponerende for en affugter af denne størrelse!

Affugteren fra Woods fungerer i temperaturer mellem 3 og 35 grader, og hvis temperaturen skulle ændre sig, så slukker den automatisk. Dette gælder også, når vandtanken på 2,7 liter er ved at være fuld – du skal ikke bekymre dig om vand i hele hytten! Med andre ord får du alle de smarteste funktioner fra Woods’ større affugtere – blot i en mindre og mere kompakt størrelse!

Du får præcis det, du forventer!

Nogle gange er det bare virkelig rart at få et produkt i hænderne, som giver dig den oplevelse, som du forventer – og dette er tilfældet med Woods MRD-10! Effektiviteten i de mindre rum under 40 kvm roses til skyerne i de test, som denne affugter har medvirket i, og i så kompakt en kasse er det imponerende at finde så meget råstyrke!

Woods MRD-10 leverer ekstraordinær power i en særdeles kompakt pakke, og netop af denne grund er den én af vores favoritter! Testresultaterne taler for et køb af denne affugter, og du får en kvalitet og brugervenlighed, der er beundringsværdig. Vi kan kun anbefale denne affugter, der klarer sig fantastisk i affugter test!

Nøglespecifikationer:

 • Maksimalt arbejdsområde: 40 m2
 • Luftmængde i timen: 100 m3
 • Tankvolumen: 2,7 liter (automatisk stop)
 • Lavt lydniveau: 48 dB(A)

3. Duracraft DD-TEC16E affugter

Kompakt affugter Duracraft DD-TEC16E

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.166,00 2.166,00 Til butik →

Vi fortsætter vores gennemgang af affugtere i test med denne herlige model fra Duracraft, der følger i den forrige affugters fodspor! Duracraft DD-TEC16E har måske ikke testens mest kompakte navn, men det ændrer dog ikke på det faktum, at det netop er det, den står for: En kompakt affugter, der let kan affugte alle dine rum i huset!

Duracraft er blevet testet af mange af de testorganisationer, som vi normalt henter vores tests fra – og der er tale om en affugter, der scorer meget højt indenfor stort set alle parametre! Du får en affugter, der er let at betjene samtidig med, at den, trods størrelsen, er utrolig effektiv – og kan man så i virkeligheden ønske sig meget mere?

Flot fugtkapacitet med praktiske funktioner!

Hvis man ser på de testresultater, hvor Duracraft særligt udmærker sig, så falder man hurtigt over den flotte fugtkapacitet, der lyder på hele 16 liter vand i døgnet! Dette er særdeles flot, når man tænker på affugterens størrelse, ligesom det er rart, at vandtanken kan indeholde 2,5 liter vand, hvis du ikke lige har mulighed for tilslutte den medfølgende drænslange.

Duracraft DD-TEC16E kommer med en række praktiske funktioner, som gør livet lettere for dig. Dette inkluderer bl.a. en smart bip-funktion, hvis affugteren registrerer, at der er frost i lokalet, ligesom den elektriske hygrostat måler og kontrollerer fugten hele tiden! Lækre funktioner, der bestemt løfter denne affugter til nye højder!

Affugteren fra Duracraft får store roser for dens brugervenlige udformning, der gør det helt simpelt at betjene den. Du behøver faktisk ikke engang at læse manualen for at forstå, hvordan den virker, og alting fungerer intuitivt og lige, som man forventer det. Vigtigheden af dette er værd at understrege – det er ikke værd at have et produkt, som man ikke kan finde ud af at betjene!

Der er i virkeligheden ikke meget mere at sige om denne simple, men effektive affugter: Du får en brugervenlig oplevelse fra en affugter, der kan affugte rum op til 40 kvm! Det kompakte design bidrager til en god mobilitet, og du skal ikke kæmpe med at få affugteren rundt i huset – det går let som en leg! En fantastisk maskine i affugter test, som bestemt er et klik og en anbefaling værdig.

Nøglespecifikationer:

 • Kapacitet: Op til 16 liter i døgnet
 • Kan affugte rum op til 40 kvm
 • Let betjening (medfølgende slange til dræn)
 • 410W – Lydniveau: 45 dB(A)
 • Vægt: 14 kg
 • Vandbeholder: 2,5 liter – indikator for fuld tank

4. Fresh L20-D affugter

Affugter i test Fresh L20-D

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.166,00 2.166,00 Til butik →

Mangler du en simpel, men alligevel effektiv affugter til de mindre rum i huset, så må du ikke lade Fresh L20-D gå forbi din næse! Her får du nemlig en både smart og kompakt affugter, der med garanti kan forbedre dit indeklima og forebygge skimmelsvamp og andre ubehageligheder – næsten uden, at du lægger mærke til det!

Denne affugter fra Fresh har, ligesom de andre affugtere på vores liste, opnået særdeles flotte resultater i test hos testorganisationerne, og her roses affugteren særligt for det kompakte design og det lave lydniveau. Disse to parametre gør det muligt at benytte affugteren i rum, hvor du opholder dig meget, og dette er utrolig rart for både ører, øjne og ikke mindst luftkvaliteten!

Automatisk regulering af fugtighed og støvfilter!

Fresh gør bare tingene simplere, og derfor får denne affugter også ros for at være særdeles effektiv, uden at du egentlig bemærker det! Her er det særligt lækkert, at du med den elektroniske hygrostat kan justere den relative fugtighed, således at den helt tiden holdes på det niveau, der er gavnligt for netop dine rum.

Fresh L20-D har et effektivt støvfilter, der sørger for færrest mulige, skadelige partikler i det rum, hvor affugteren er placeret. Dette gavner dit indeklima yderligere og er med til at skabe det mest lækre miljø at være i. Med et anvendelsesområde på mellem 10 og 25 kvm er der altså rig mulighed for, at forbedre luftkvaliteten i dit hus!

Udover det effektive støvfilter, så får du også en affugter, der er både støjsvag og energieffektiv. Begge disse fokuspunkter gør denne affugter perfekt til f.eks. kontoret eller en fugtig stue, som gerne skal fungere, mens affugteren kører! Du får også en tankkapacitet på 2,3 liter, og affugteren stopper naturligvis af sig selv, hvis beholderen skulle blive fyldt.

Fugtkapaciteten er flot for størrelsen!

Fresh L20-D kan affugte op til 20 liter i døgnet, hvilket giver selv større kombattanter baghjul, og du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt denne kompakte løsning kan give dig de resultater, du ønsker. Med andre ord er der rigelig saft og kraft i denne affugter til at klare selv meget fugtramte rum!

Det kompakte design med en vægt på 13,7 kg gør det muligt at flytte denne affugter jævnligt, og når man kombinerer dette med effektiviteten, så har man en slagkraftig kombination, der er særdeles anbefalelsværdig! En fantastisk affugter, der helt sikkert fortjener at blive nævnt på vores liste over de bedste affugtere i affugter test!

Nøglespecifikationer:

 • Anvendelsesområde: 10-25 m²
 • Højeffektivt luftfilter
 • Automatisk regulering af fugtighed
 • Tankkapacitet: 2,3 l
 • Kompakt design, ideel til f.eks. kontoret eller kælderrummet
 • Lavt lydniveau: Kun 45 dB(A)
 • Elektronisk hygrostat for regulering af fugtighed
 • Kapacitet på op til 20 liter/døgn

5. Woods AD20 Hybrid – Kombineret affugter og luftrenser

Woods AD20 Hybrid

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.019,00 3.019,00 Til butik →
3.029,00 3.029,00 Til butik →
3.379,00 3.379,00 Til butik →

Woods AD20 Hybrid er en lidt anderledes affugter end dem, vi ellers har kigget på i denne affugter test – og dette er bestemt ikke en ulempe! Denne affugter er nemlig en såkaldte hybridmodel, der både affugter og renser luften på én og samme tid, hvilket er med til at gøre dit indeklima endnu bedre. Dette er derfor en perfekt model, hvis du f.eks. lider af støvallergi!

Flot design med et effektivt touch

AD20 Hybrid-modellen fra Woods er én af de flottere affugtere i testen, men det smarte design betyder langt fra, at denne model er tabt bag en vogn, når man ser på effektiviteten. AD20 er nemlig lavet til både at kunne affugte og luftrense op til 80 kvadratmeter, hvilket er en hel del. Dermed kan du øge luftkvaliteten i selv husets største rum!

Woods AD20 Hybrid er en to-i-en model, der både affugter og renser luften, inden den bliver blæst ud i rummet igen. Dermed kan man få et fantastisk indeklima uden hverken støv eller fugt. Den indbyggede luftkvalitets-indikator måler konstant niveauerne i rummet, hvilket gør dette til en særdeles smart affugter.

En smart affugter er en stille affugter, og også indenfor denne kategori brillerer Woods AD20 Hybrid. Modellen har et støjniveau på 48 dB, hvilket er noget mindre end andre modeller på markedet, og med den store vandtank på 4 liter skal du ikke tømme maskinen særligt ofte. Tanken er herudover udstyret med sensorer, således at den automatisk stopper, når tanken er fyldt – en smart detalje, der bliver fremhævet i test!

Til sidst er det værd at nævne, at Woods AD20 kan arbejde i temperaturer mellem 10 og 32 grader – indeklimaet kan altså sikres i både kælder og kvist. Med de 4 hastighedstrin kan du også tilpasse affugteren til det rum, den står i; det kan være med til at spare strøm.

Hvis du leder efter en 2-i-1 maskine, der kan skabe det helt rette indeklima for dig og din familie, så er Woods AD20 Hybrid et glimrende bud! Testresultaterne taler i hvert fald for, at dette er en kvalitetsfyldt affugter, som du trygt kan sætte din lid til!

Nøglespecifikationer:

 •         Maksimalt arbejdsområde: 80 m2
 •         Tankvolumen: 4 liter (automatisk stop)
 •         Lydniveau: 48 dB
 •         Dimensioner (HxBxD): 61,7 cm x 30 cm x 34,3 cm
 •         Vægt: 11 kilo
 •         Indbygget måler til luftkvalitet og fugt

 


6. Thermex E10 Electronic affugter

Affugter fra Thermex E10 Electronic

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.166,00 2.166,00 Til butik →

På en respektabel 6. plads på listen over de bedste affugtere i affugter test finder vi Thermex E10 Electronic! Thermex har efterhånden en del år på bagen, når det kommer til affugtere, og det er da også tydeligt i denne model, der opnår flotte resultater i test. Denne model udmærker sig særligt ved at have muligheden for at skifte vandtank – dermed kan du opnå højere kapacitet!

Thermex har, som nævnt, mange års erfaring med affugtere, og der er da heller ingen tvivl om, at man som forbruger får glæde af dette! Denne model kommer med en kvalitet og en holdbarhed, der er prisværdig, og der er ingen tvivl om, at dette kan mærkes i det daglige. Alting fungerer præcis, som det skal, og det er ikke alt for ofte, at man kan sige dette om elektronik i dag!

Mulighed for flere hastigheder og godt arbejdsområde!

Denne model fra Thermex gør det, den skal: Den affugter dine rum! Der er intet hokus pokus, og du får hverken mere eller mindre; det fungerer fra start til slut, og dine meget fugtige rum kan holdes på et niveau, hvor fugten ikke skader vinduer og andre sarte områder!

Thermex E10 Electronic er især god i mindre kælderrum og lignende, hvor der meget ofte er fugtigt, og den kan affugte op til 10 liter/døgn. Dette er ganske fint til langt de fleste situationer, og med den indbyggede hygrostat er du sikret en konstant luftfugtighed, der er, som du ønsker den!

Thermex holder et respektabelt lydniveau på ca. 38,5 dB(A), hvilket er særdeles flot, når man ser på lignende affugtere. Dermed kan du sagtens bruge denne affugter i rum, hvor du opholder dig meget i! Herudover er der mulighed for to forskellige hastigheder, hvilket er perfekt til tilpasning af affugteren i forhold til rummenes størrelse!

Alt i alt er dette en super affugter til de mindre rum (f.eks. bryggers, kælderrum eller udestuer), hvor du normalt opholder dig rimelig meget! Den er stille og effektiv, og der er ingen tvivl om, at denne model fortjener de flotte resultater, som den har opnået. Vi anbefaler gerne Thermex E10 Electronic – et solidt køb til dig, der vil af med fugten i hjemmet!

Nøglespecifikationer:

 • Velegnet til rum på 60 – 120 m3/t
 • 3,6 l vandbeholder
 • Affugtning op til 10 liter/døgn
 • 2 hastigheder
 • Indbygget hygrostat
 • Hjul
 • Lydniveau: 38,5 dB(A)
 • Nettovægt: 11 kg

7. Thermex E20 Electronic

Test af Thermex E20 Electronic affugter

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
7.999,00 7.999,00 Til butik →

Leder du efter en lidt større version af den førnævnte Thermex E10 Electronics, så er det da heldigt, at denne model allerede er lavet: Thermex E20 Electronic! Her får du muligheden for at dække et større areal end med E10-modellen, og dermed kan du affugte større rum på samme tid. Endnu en fantastisk affugter fra et erfarent firma!

Med Thermex E20 Electronic får du alle de gode funktioner, som blev nævnt omkring E10 – bare i en større formfaktor, der kan tilpasses præcis til dine ønsker! Denne affugter har fået flotte karakterer i test, og den er både alsidig og i særdeleshed effektiv: Her får du utrolig meget affugter, hvilket for langt de fleste er helt optimalt!

To forskellige størrelser af vandtank!

Det unikke ved modellerne fra Thermex er, at du har mulighed for at udskifte vandtanken, hvis den ikke er stor nok til de behov, du måtte have! Dette betyder, at du kan udskifte den medfølgende 10 liters tank med en 20 liters tank i stedet. Dermed skal du ikke tømme affugteren for vand ligeså ofte, hvilket er rart, når vandet ikke bare kan løbe direkte ned i et afløb!

Thermex E20 kan affugte op til 20 liter i døgnet, hvilket er meget imponerende og med garanti dækker alle de behov, du måtte have. Dermed kan du let affugte alt fra garage til sommerhus, hvor dette særligt er nødvendigt! Herudover har denne affugter en relativt lav vægt, hvilket er optimalt, når den skal flyttes til nye lokaler.

Thermex E20 Electronic slutter vores liste fantastisk af, da den har alle de muskler, som du har brug for, samtidig med at den er relativt let at flytte rundt på. Med det fantastiske arbejdsområde og mulighederne for udskiftning af vandtanken er dette en komplet affugter til alle formål – hvorfor vi da også anbefaler denne Thermex-model som den sidste på vores liste over de bedste affugtere i affugter test!

Nøglespecifikationer:

 • Velegnet til rum på 100 – 220 m3/t
 • 5,5 l vandbeholder (Kan udskiftes)
 • Affugter op til 20 liter/døgn
 • 2 hastigheder
 • Indbygget hygrostat
 • Automatisk afrimning
 • Lydniveau: 38,5 dB(A)
 • Nettovægt: 12,5 kg

Hvilken affugter bør du vælge til mindre rum?

Hvis du ikke har de største rum i verden, som dog stadigvæk har brug for at blive affugtet, så bør du helt sikkert vælge én af de mindre affugtere på markedet. Disse egner sig perfekt til en lille lejlighed med tørretumbler og lignende scenarier, og de mindste affugtere fjerner al den fugt, der kommer fra både madlavning og bad. Typisk vil en affugter, der kan klare 10 liter i døgnet her være rigeligt.

Herudover bør du bestemt tænke på at vælge en støjsvag affugter, hvis du skal bruge den i en lille lejlighed eller lignende, da du dermed er nødt til at høre på affugteren, når du bruger den. Her bør din affugter holde sig under 40 dB(A) i lydniveau, da du ellers vil opfatte det som irriterende i længere brugsperioder. Du bør altid placere din affugter så centralt som muligt i din lejlighed eller i dit rum, da den dermed opfanger mest muligt fugt i hele rummet!

Ud fra vores liste kan vi anbefale følgende, mindre affugtere:

 • Duracraft DD-TEC16E
 • Fresh L10-D affugter
 • Woods MRD-10
 • Thermex Affugter E10 Electronic

Hvis du leder efter en affugter til større rum som kældre, sommerhuse, erhverv eller større boliger…

Hvis du døjer med fugt i kælderen eller i garagen, så er det bestemt en god ide at afhjælpe problemet med en affugter. Her bør du dog især skele til de lidt større affugtere, da de som regel klarer sig lidt bedre ved lavere temperaturer. Dette gælder f.eks. i en garage, hvor temperaturen sjældent kommer over 15 grader. Du bør derfor tænke på en større affugter, hvis du gerne vil have effektiv fugtstyring hele året rundt.

Ud fra vores liste kan vi anbefale følgende, større affugtere:

 • Woods DS28F
 • Woods ED50F
 • Thermex Affugter E20 Electronic

Vi håber meget, at du har kunnet bruge vores affugter test til noget, og at du nu er bedre klædt på til at finde den rette affugter til dit hjem. Det har været en fornøjelse at finde de bedste affugtere til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne markedets mange modeller!