Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Damprenser test-oversigt:
Analyse og vurdering af 10 damprensere baseret på tests og anmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Når støvsugeren ikke længere kan klare husets rengøring, skal en damprenser måske overvejes. En damprenser er ideel til en mere omfattende rengøring, af husets overflader. En damprenser kan rengøre helt uden kemikalier, og blot udnytte vand som opvarmes til damp. Dampen kan hermed blive udledt igennem damprensenerens mundsstykke som påsættes via en monteret slange.

Alle husets beskidte overflader kan nu blive rengjort hurtigt og nemt, og selv stærk fastsat skidt kan blive løsnet af den varme damp og tørres af bagefter. Udover simpelt fast gulv, kan også gulvtæpper og klinker blive renset på et dybere niveau end støvsugeren nogensinde ville kunne.

Damprenseren er  helt perfekt til at rense næsten alle husets beskidte områder, da dampen har mulighed for at opnå temperaturer langt over 100 grader. Ved så høje temperaturer fjernes skidtet ikke blot, men damprenseren dræber også bakterier og desinficerer de rengjorte flader. Eftersom damprenseren kan være så effektiv til at desinficere og dræbe bakterier, er maskinen ideel til rengøring af husets køkken.

I løbet af denne test-guide af damprensere vil vi gennemgå udvalget af netop damprensere, og finde frem til hvilke damprensere der er bedst, for dig at benytte i dit hjem. Herunder kan i se helt præcis hvilke typer og modeller vi vil tage et nærmere kig på, i løbet af denne damprenser test-guide.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit damprensere

Kärcher SC 3
Lager
Vores anbefaling

Kärcher SC 3

Gå til bedste pris
1.596 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste damprensere i test-guiden 2024:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Kärcher SC 3 - effektiv damprenser til gulve og møbler

 • 4,3 / 5 stjerner – Amazon
 • 4,5 / 5 stjerner – Elgiganten

I sammenligningen har denne damprenser en pakke af tilbehør, der er lidt mere begrænset end Nilfisks’. Derudover har tanken til vandet i denne en lidt mindre kapacitet, dog er denne damprensers 1-liters tank ofte længe nok til de fleste husholdningers behov. Generelt er de to maskiner dog ret ens på mange punkter, hvilket gør at vi også rangere denne model højt i test.

Kärcher SC 3
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Kärcher SC 3:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Vandbeholder: 1 liter
 • Vandtemperatur: +100 grader
 • Til rengøring af gulve og møbler

Mere om Kärcher SC 3

SPECIFIKATIONER

 • Den kan nå temperaturer til op over 100 grader
 • Den kan rumme op til 1 liter vand
 • Let og nem med en vægt på 3,14 kilo

Fra forbrugere i både Danmark og udlandet, får denne damprenser en god mængde positive anmeldelser. Hvis det er en damprenser med gode muligheder for udvidelser man er på udkig efter, vil vi ud fra vores damprensertest, vurdere at denne damprenser er et ret godt køb. Der er nemlig flere muligheder for at købe yderligt tilbehør til denne damprenser, så den kan tilpasses til lige præcis det du ønsker af en damprenser.

En anden fin lille detalje, damprenserens tragt som her er bygget ind i maskinen. Derfor bliver det meget nemmere at både fylde tanken op med vand, samt at få tanken tømt igen.

Denne model Kärcher SC 3, er en holdbar damprenser, som har en medfølgende stor pakke med tilbehør. Som standard følger der  et fint mundstykke til at rengøre gulvet med, håndmundstykke, en mindre dampdyse, en lang slange på 2 meter, to styk forlængerrør á 0,5 meter. Derudover får du også i pakken en afkalkningspatron, en gulvklud i frotté samt et overtræk til håndmundstykket i frotté. Alt dette udstyr kan monteres på damprenseren på flere måder, så det bliver tilpasset alt efter hvilken opgave der skal udføres.

Denne damprenser har en vægt, som er meget lig Nilfisks’ model, på 3,14 kilo. Som nævnt tidligere indholder denne damprenser en beholder til vandet, med en kapacitet på op til 1 liter. Denne beholder er naturligvis udarbejdet i rustfrist materiale. Til afkalkning af maskinen er der et indbygget afkalkningssystem, der fortæller når der skal skiftes afkalkningspatron.

I forhold til de høje vandtemperaturer hos Nilfisk, kan SC 3’en ikke helt følge med. Temperaturen på vandet kan komme op på cirka 100 grader, men ved så høje temperaturer kan Kärchers damprenser, desinficere på et ligeså højt niveau.

Damprenseren SC 3 fra Kärcher er især god til at rengøre overflader som gulve i blandt andet køkkenet og badeværelset. Derudover kan damprenseren også benyttes effektivt til at rengøre møbler og vinduer. Den helt store forskel fra Nilfisk, er især pakken af tilbehør. Derudover skal damprenserens indbyggede beholder til vand også nævnes, hvor modellen SC 3 blot har mulighed for 1 liter vand,i forhold til Nilfiskens 1,2 liter.

Fordele og ulemper ved Kärcher SC 3

Fordele

 • Bredt udvalg af tilbehør inkluderet
 • Holdbar og langtidsholdbar rengøringskraft
 • Praktisk indbygget vandtank gør genopfyldning nem og vedligeholdelse hurtig
 • Effektiv desinfektion: SC 3 damprenseren sikrer hygiejniske og rene overflader
 • Alsidige rengøringsmuligheder til gulve, møbler og vinduer

Ulemper

 • Begrænset tilbehørspakke
 • Mindre kapacitet i vandtanken
 • Lavere maksimal vandtemperatur

Hvad skal du overveje, før du køber damprensere

Selvom en damprenser kan virke som en simpel enhed, er der faktisk en del overvejelser, du bør gøre inden du køber en. Her er en købsguide, der vil hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning.

Formål: Først og fremmest skal du overveje, hvad du vil bruge din damprenser til. Skal du bruge den til at rengøre gulve, tæpper eller måske vinduer? Jo mere specifik du kan være omkring dine behov, jo lettere vil det være at finde en model, der passer til dine behov.

Effekt: Damprensere er tilgængelige i forskellige effektstyrker. Jo højere effekt, desto mere kraftfuld er damprenseren, og jo lettere vil det være at rengøre selv de mest genstridige pletter og snavs. Men højere effekt betyder også at prisen vil være højere. Overvej derfor, hvor meget du vil bruge din damprenser, og hvor ofte du vil bruge den.

Tilbehør: Mange damprensere leveres med et udvalg af tilbehør såsom børster, dyser, filtre og slanger. Disse kan hjælpe med at gøre rengøringen mere effektiv og alsidig. Tjek derfor, hvilke tilbehør der følger med, når du overvejer en bestemt model.

Tankkapacitet: Damprensere har forskellige tankstørrelser, og større tanke betyder, at du kan rengøre i længere tid uden at skulle fylde vand op igen. Overvej derfor, hvor meget rengøring du planlægger at udføre på én gang, og vælg en model med passende tankkapacitet.

Mobilitet: Hvis du planlægger at bruge din damprenser til rengøring i forskellige rum eller steder, er det vigtigt at overveje mobiliteten. Lette og bærbare modeller vil være nemmere at transportere rundt, men vil måske have mindre kapacitet og kraft. Tungere og større modeller vil være mere kraftfulde og have større kapacitet, men vil være mindre mobile.

Pris: Endelig skal du overveje prisen. Damprensere kan variere meget i pris, afhængigt af kraft, kapacitet og tilbehør. Sørg for at vælge en model, der passer til dit budget, men også giver dig de funktioner, du har brug for.

arrow-more

Derfor skal du investere i en damprenser til dit hjem

Helt naturligt er der masser af gode grunde til at du skal ud og investere i en damprenser, og efter denne damprenser test er du garanteret blevet klogere på hvorfor.

Selvom mange har en idé om at det blot er personer besat af en god hygiejne, der synes at en damprenser er en god investering, bør det dog være en fast bestanddel i alle danske husstande.

Damprenseren er nemlig en maskine der er ideel til hjemmet, netop på grund af dens utrolig mange funktioner. En damprenser kan klare alt fra gulve og bordplader til, møbler og vinduer. Næsten alt i hjemmet kan altså rengøres, når du bruger en damprenser. Det er også her en af de helt store forskelle er, i forhold til den jævne støvsuger og moppe. Brug af støvsuger og moppe, nemt blive langt mere krævende i forhold til tid, i forhold til det åbenlyse valg, ved at kombinere disse to og købe en super effektiv damprenser.

Disse damprensere kommer ret ofte med en stor tilbehørspakke, hvilket også er med til at gøre dem ekstra attraktive. For med alt dette tilbehør kan det gøres meget lettere for dig at rengøre overalt i huset, og ikke kun gulvet. Med alt dette tilbehør kan også vinduer og møbler få den store tur, hvor damprenseren kan rengøre meget bedre i dybden. Opstået kalkrester i badeværelset, kan for eksempel også få den helt store rengøringsrunde. Kalk kan opstå i mange husholdninger som opvaskermaskiner, vaskemaskiner og brusere.

Skulle det ske at det medfulgte tilbehør, til din nye damprenser, ikke lever op til de krav du ønsker fra damprenseren, så er der masser af muligheder for dig. Til damprenserne kan der nemlig tilkøbes lige præcis det tilbehør som du behøver, for at kunne klare din boligs snavs og skidt.

Til selve dampbehandlingen findes der er ret bredt udvalg er mundstykker, som kan købes til din nye damprenser. Disse mundstykker gør det meget lettere at få rengjort i alle husets krøge og hjørner. Hvis vi vender tilbage til rengøring af kalkrester fra badeværelset, så kan der købes mundstykker specielt til dette formål.

Helt simpelt, så kan der findes tilbehør og udstyr, til ethvert rengøringsformål i dit hjem.

Få rengjort efter indendørsrygning med en damprenser

Rygning indendørs har aldrig været kendt for at være en god idé. Hvis du har røget indendørs i lang tid, så vil du også kunne se hvorfor det bestemt er en dårlig idé.

I SC 3 EASYFIX får du en damprenser med et højt damptryk på 3,5 bar og høj varmeydelse på 1900 Watt. Den fremtryller fremragende resultater ved brug til rens af snavs, kalk, sæberester og afdampning af tapet. Den renser på en mere skånsom måde end for eksempel kraftigt rengøringsmiddel, men formår alligevel at dræbe 99,99 procent af husholdningsbakterierne.Ifølge rigtig mange, er at male væggene dit hjems eneste chance for at komme af med disse misfarvede vægge. Det kan dog gå hen og blive ret krævende i forhold til tid og penge. I stedet for at investere i maling og bruge efterårsferien på at male, kan du med fordel køb en af de damprenser øverst i testen, til at få fjernet resterne af nikotin og tjære. Dette sparer dig for rigtig meget tid og damprenseren kan ses som en investering der kan bruges i et utal af tilfælde.

Du sidder nok og tænker lige nu hvorfor du dog skulle bruge penge på at købe en damprenser. Helt enkelt så er det den letteste og bedste mulighed du har. I stedet for at skulle købe maling og male selv, eller hyre en professionel til det, kan du blot købe damprenseren og blot rette dampen mod de misfarvede vægge, paneler og døre.
Efter væggene igen er hvide, kan damprenseren også klare mange af hjemmets andre formål, og endda erstatte den gamle støvsuger.

Hold allergier og astma væk

Skulle det ske at du eller nogen i husstanden, har nære familiemedlemmer der lider af enten allergier eller astma – måske begge dele endda, så kan en effektiv damprenser være vejen frem for dig. Damprengøringen sørger for at fjerne alle de små bakterier og støvmider, som ofte gemmer sig omkring i tykkere stof som puder, madrasser og meget andet

Derudover, kan det opleves at alle de rengøringsmidler som indeholder forskellige kemikalier, kan være en forhindring for luftvejene, såfremt du skulle lide af astma. Det gode ved damprenseren er at alt rengøres ligeså godt som kemikalierne, men blot med vand. Derfor skal du ikke være nervøs for din vejrtrækning, ved brug af de lækre damprensere.

Med alle disse fremragende kvaliteter ved en damprenser, findes der dog flere. Med damprenserens høje rengøringstemperatur kan dampen dræbe bakterier og desinficere de flader der behandles.

Som oplyst, er der op til flere fordele ved købet af en damprenser. Skulle der helt op til nu have været lidt tvivl i sindet, om der skulle investeres i en damprenser til dit hjem, så håber jeg at du ikke længere er i tvivl omkring, hvor fremragende en damprenser kan være for dig og dit hjem.

Damprenseren kan nemlig være med til at spare dig for utrolig mange penge, meget tid og ekstremt meget besvær. Den ekstra tid du får kan bruges på ting, som helt klart er mere spændende end rengøring i hjemmet.

Ting der før var utrolig besværligt at få rengjort, kan nu gøres let og hurtigt med en damprenser, og helt uden kemikalier. Damprenseren kan simpelt klare alle udfordringer, som hjemmet kaster af sig.

Sådan kan damprenseren benyttes i hjemmet

Eftersom du bliver mere erfaren i rengøring med damprenseren, vil du opnå en idé omkring hvordan de forskellige rengøringsopgaver kan håndteres mest effektivt. Der findes dog utrolig mange forskellige slags damprensere, som har specielle funktioner, så vi vil i det efterfølgende segment prøve at gå lidt længere med nogle generelle råd, til lige præcis hvorledes dagligdagens rengøringsopgaver kan klares nemmest, med en damprenser. Hvis du ikke har plads til en damprenser, kan du finde store håndstøvsuger der også kan dampe.

Damprenseren klares nemt vinduer og spejle

Med helt glatte overflader som netop glasset i vinduer og spejle, kan rengøringen nogle gange være besværlig. Men med en damprenser kan det klares utrolig let. Benyt damprenseren og påfør dampen på hele vinduet eller spejlets falder. Dernæst skal vandet fra kondens, blot skrabes af med en skraber i gummi. Hvis skraberen ikke fik alt vandet med, kan der med fordel poleres med en almindelig klud på den glatte flade.

I kolde perioder, skal man ved disse flader være opmærksom. Hvis der i vinterperioden, bliver påført varm damp direkte på et koldt vindue, vil dette kunne medføre sprængninger i glasset. For at undgå dette, er det nødvendigt at glasset skal kunne tilpasse sig den varme damp. Derfor skal dampen til at starte med påføres for et par centimeters afstand fra glasset. Herefter kan rengøringen klares helt normalt og effektivt.

Rengøring af husets fuger

Til både køkken og bad, er fliser en populær og effektiv løsning. Et af de store problemer er dog i forhold til rengøringen. I fugerene mellem fliserne, kan der nemt blive samlet en masse skidt og urenheder. Disse kan være besværlige at fjerne med helt almindelig rengøring og en almindelig støvsuger. Derfor kan en damprenser anbefales til gulvets fliser. Den ekstreme varme damp, kan trænge ind i alle fugerne og eliminere alle bakterier der gemmer sig.

Har huset silikonefuger, skal du dog være opmærksom, da den varme damp kan overophede materialet. Derfor anbefales det at kun påføre dampen i en kort periode ad gangen.

Vi håber, at du har kunne bruge denne damprenser test til at blive klogere på valg af damprenser – tak fordi at du læste med.

Se også Damprenser test-oversigt – Find de bedste damprensere – Testvinder guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Trusted Reviews

Trusted Reviews fra Storbritannien udkommer med uafhængige nyheder og anmeldelser af alt inden for teknologi og elektronik. Test og anmeldelser bliver lavet af erfarne eksperter. Ind til videre har de anmeldt over 15.000 produkter.

KÄRCHER SC 3 er et af de produkter, der er blevet testet af eksperterne hos Trusted Reviews, og den ender på 4 ud af 5 mulige stjerner. De har undersøgt produktet på baggrund af design og elementer, hvordan den er at bruge, og om den er værd at købe. De skriver, at den gør arbejdet rigtig godt.

Testen er udført den: 6. april 2017
Du kan se testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Eksperterne hos Which.co.uk har blandt andet anmeldt på KÄRCHER DAMPRENSER SC 4. Den anbefales for den store vandtank, der sørger for rigeligt med damp til rengøring af hårde gulve. Modellen er vurderet på: alsidighed, rengøring af hårde gulve, rengøring af overflader, tørring efter dampning, holdbarhed og brugervenlighed.

Anmeldelsen er udført: oktober 2018
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en af verdens største webshops med over 200 millioner besøgende hver måned. Kunderne kan bedømme og anmelde varer inde for alle kategorier. Du er sikret at anmeldelserne kommer fra kunder, som har købt varerne.

KÄRCHER SC 3 er på Amazon blevet bedømt af mere end 160 brugere med 4,3 ud af 5 mulige stjerner. Modellen er vurderet på baggrund af, hvor let den er at samle, brugervenligheden og værdi til pengene. Særligt får den gode karakterer for brugervenligheden og hvor let, den er at samle for forbrugerne.

Du kan se anmeldelserne her

KÄRCHER DAMPRENSER SC 4 er blevet bedømt af over 120 brugere med 4,1 ud af 5 mulige stjerner. I bedømmelsen har forbrugerne anmeldt produktet på: brugervenlighed, alsidighed, dybderens, vægt, værdi til pengene og hvor let, den er at samle. Særligt får den gode karakterer for, hvor nem den er at samle, og alsidigheden og brugervenligheden får også ros.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken damprenser er den bedste at købe?
Der er i øjeblikket flere damprensere på markedet, som kan være nogle rigtig gode køb. Eksempler på nogle af de bedste modeller er blandt andre Kärcher SC 3, Kärcher Damprenser SC4 og Kärcher SC3 Easyfix Damprenser. Kärcher er et af de bedste brands, når det gælder damprensere.
Ja, en damprenser kan helt bestemt være pengene værd. Med en damprenser bliver det meget nemmere for dig at rengøre gulvene i dit hjem grundigt, da en damprenser er specialiseret i at dræbe bakterier. Dermed er en damprenser et effektiv redskab at gøre rent med.
Hvad kan jeg rengøre med en damprenser?
Du kan rengøre mange forskellige materialer med en damprenser. En damprenser kan blandt andet rense fliser og trægulve, men den fungerer også rigtig godt på vaske, badekar, køkkenborde, tæpper, madrasser, ovne, grill, glas og meget andet. Dermed kan du sagtens eksperimentere med din damprensers mange brugsfunktioner.
Hvad bør jeg ikke rengøre med en damprenser?
De ting, som du bør undgå at rengøre med en damprenser, er blandt andet meget porøse overflader såsom for eksempel mursten og marmor. Dertil bør du ikke bruge damprenseren på overflader, som er følsomme overfor varme. Det gælder for eksempel vægge, som er malet med vandbaseret maling og pap.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme