Robotstøvsuger test 2020 – Her er de bedste robotstøvsugere!

Det er svært at finde ud af hvilken robotstøvsuger man skal vælge, derfor har vi forsøgt at hjælpe dig godt på vej med denne robotstøvsuger test anno 2020.

Det er de færreste, som værdsætter og holder af at gøre rent. Dette er en af de største bevæggrunde for at det bliver mere populært at automatisere rengøringsopgaverne. Butikkerne har i de seneste fem år oplevet markante stigninger i antallet af solgte robotstøvsugere, da det ganske enkelt er en mere efterspurgt vare end hvad det før har været.

I takt med teknologien konstant udvikler sig, så bliver disse robotstøvsugere også bedre og bedre. I mange år har mange fravalgt at vælge en robotstøvsuger i frygt for at denne ikke ville være kraftig nok, eller teknologien ikke var helt færdigudviklet. I dag findes der selvkørende biler, så dét at skulle producere en robotstøvsuger der fungerer til absolut UG er ikke længere en udfordring. Der findes et hav af forskellige på markedet, som virkelig gør det godt. Løbende oplever vi også, at der kommer flere til, både fra anerkendte brands, men også nye, som mange endnu ikke har hørt eller set så meget til i Europa endnu.

Før man vælger en robotstøvsuger, så er det meget vigtigt at man vurderer sit budget, samt hvad den skal kunne. Ligesom det gør sig gældende med alle mulige andre husholdningsmaskiner, så fås disse støvsugere altså også til flere forskellige priser. Der findes billige modeller og så findes der også de dyre. Normalt hænger kvalitet og pris også sammen, så køber man den billigste model, jamen så er garantien for at den holder ligeså længe, eller har den samme ydeevne som den dyrere variant heller ikke lige så sikker.

I denne test af robotstøvsugere får du:

 • En grundig gennemgang af markedets bedste robotstøvsugere, der alle har klaret sig godt i diverse, uvildige tests.
 • En overskuelig liste over de bedste robotstøvsugere på markedet, hvor du let kan finde din favorit.
 • En række gode råd til, hvordan du kan få mest muligt ud af din robotstøvsuger

Bemærk venligst: I denne robotstøvsugere test har vi ikke selv testet de forskellige produkter her på Bedste10.dk – vi har i stedet samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Ud fra disse har vi samlet et overskueligt overblik over de bedste robotstøvsugere på markedet, således at du ikke selv behøver, at gennemlæse alle testresultaterne på egen hånd – valget må du dog selv tage!


1. iRobot Roomba 980 Robotstøvsuger

iRobot robotstøvsuger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.999,00 DKK
4.295,00 DKK

iRobot Roomba 980 har vi glædet os til at præsentere. Er du på udkig efter en robotstøvsuger, hvor du får kvalitet for pengene, så er det værd at tage et kig nærmere på denne elegante model fra iRobot. Modellen er iRobot Roomba 980 og er det nyeste skud på stammen fra iRobot. iRobot er en af de første overhovedet, som har produceret en robotstøvsuger og med snart 16 års erfaring, så har dette brand i den grad forstand på hvordan sådan en støvsuger skal produceres. I den nye model er der blevet isat et lithium batteri, som gør at maskinen ligesom den testvindene model fra Miele kan køre helt op til 2 timer pr ladning. Dette betyder også at iRobot Roomba 980 modellen har en langt bedre ydeevne, end hvad vi før har set fra deres øvrige udvalg.

Det smarte ved denne model, er at hvis den ikke bliver færdig med at støvsuge inden for de to timer, så vender automatisk tilbage på sin plads og starter opladning og derefter fortsætter hvor den slap. Så når du tager på arbejde om morgenen, så kan du med ro i maven være sikker på at der er gjort rent, når du kommer hjem igen.

Støvsugeren er udstyret med tæppeboost, som gør at den har en ekstra ydeevne, når der skal støvsuges på tæpper, således den kan klare alle udfordringer det måtte være.

Til støvsugeren findes der også en app, som du kan installere. Via denne app kan du kontrollere robotten direkte fra telefonen, således du hele tiden er orienteret på status.

En robotstøvsuger der kan alt hvad den skal kunne. Den er utrolig nem at håndtere, og har ikke gjort dens funktioner mere forvirrende end nødvendigt er. Ønsker man en maskine, hvor teknologien er noget af det bedste som fås på markedet, så skal man tage et kig på iRobot modellen. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at de fleste vil synes godt om denne model, da den stort set kan det hele også lidt mere til. Det er især meget importende, at maskinen automatisk kan registrere sin genopladnings station, hvorfor man næsten ikke kan få en model der fungerer mere automatisk, end denne her gør.

Nøglespecifikationer 

 • Li-Ion Batteri
 • Køretid pr. opladning: 120 minutter
 • Navigerer rundt om møbler og andre forhindringer
 • Start støvsugeren med din smartphone
 • Opladningstid: 3 timer
 • Testvinder – Tek.no
 • Topscorer – Dinside.no

2. iRobot Roomba 966

iRobot roomba 966

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Den næste famøse robotstøvsuger, som vi ønsker at fremhæver er denne iRobot Roomba 966, som har været igennem en dybdegående test hos det britiske Ekspertreviews.co.uk. I denne test har en række eksperter vurderet kvaliteten af støvsugeren, hvilket ender med en rigtig fornuftig købsanbefaling af Roomba 966.

Modellen fremhæves især for den formidable sugeevne, men ikke mindst også dets evne til at undgå at sidde fast rundt omkring (hvilket kan være et problem hos robotstøvsugere).

En fantastisk støvsuger til hjemmet 

iRobot Roomba 966 gør hvad der er forventeligt af en robotstøvsuger når kalenderen skriver 2020. Du får en robotstøvsuger, som arbejder grundigt og fjerner alt støv på dets vej. Som tidligere nævnt, så er evnen til at undgå at sidde fast rigtig stor. Derudover gør den også hvad man forventer af robotstøvsugere, nemlig at den selv kan finde på plads når den enten er færdig med at støvsuge eller blot er løbet tør for strøm.

Modsat almindelige robotstøvsugere, så kan man godt gå en smule op i designet på en robotstøvsuger, da den ofte kører rundt i hjemmet i længere perioder, end hvad en almindelig støvsuger ville gøre.

Hvis du har læst gennemgangen af nogle af de andre modeller i denne test, så vil du bemærke at vi har ret meget fokus på evnen til at suge omkring kanter og ikke mindst hjørner. Denne model er super god til netop dette, hvilket også fremhæves i testresultaterne. De børster som er monteret på siden gør nemlig, at der ikke efterlades noget støv langs lister og hjørner. iRobot har ligeledes et AeroForce rengøringsmodul, som med en Generation 2 motor formår at gøre rent super effektivt.

Kan bruges til alle formål

iRobot Roomba 966 er en ganske fin robotstøvsuger, som både kan bruges i større og mindre hjem. Arbejdstiden er meget gennemsnitlig, hvor den med en makismal arbejdstid på 75 minutter kan nå at gøre rigtig store overflader rene. Bemærk at du kan få den til at gøre rent når du ikke er hjemme, hvorfor at den nok skal sørge for at hele arealet er støvsuget når du er hjemme og trænger til at slappe af.

Batteriet tager omkring 2 timer at lade op, men igen så er den super smart og returnerer selv til ladestationen efter endt støvsugning.

Hvis du mod forventing er hjemme når robotstøvsugere skal støvsuge, så vil du ikke blive synderligt forstyrret af støvsugere, da lydniveauet for iRoomba 966 kun ligger på 58 dB, hvilket er forholdsvis lavt for en støvsuger. Alle støvpartikler opsluges af det moderne HEPA-filter, som sikrer optaget af flest muligt støvpartikler.

Styres via app

iRobot Roomba 966 er super smart og moderne, hvorfor at du selvfølgelig også kan monitorer rengøringen vha. den moderne applikation til din smartphone, som gør at du selv kan vælge hvornår den skal støvsuge eller holde pause. Du kan også indstille forskellige arealer, sådan at den f.eks. ikke behøver at støvsuge et rum hver dag, hvis det kun bruges sjældent. Generelt har appen mange smarte funktioner, men det finder du ud af, hvis du vælger denne fantastiske robotstøvsuger.

iRobot Roomba 966 måler 13,3 cm x 42 cm x 52 cm og vejer 3,9 kilo.

Specifikationer:

 • AeroForce rengøringsmodul og børste på siderne
 • 75 minutter på en opladning
 • Timer-funktion
 • Kan styres med iRobot Home app
 • Super gode sensorer
 • 4/5 stjerner – Expertreviews.co.uk


3. Cecotec Conga 3290 Titanium robotstøvsuger og gulvvasker – smart navigation og fleksibel styring

Cecotec Conga 3290 Titanium

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne robotstøvsuger kan meget mere, end hvad man kunne forvente. Udover støvsugning kan du både bruge den til at få fejet, moppet og skrubbet gulvet, alt efter overfladens behov. På bundlinjen besidder Cecotec Conga 3290 rigtigt mange smarte basale funktionaliteter, som gør den til et solidt sted at starte, hvis du er interesseret i at anskaffe dig en robotstøvsuger.

Batteritiden er på 2,5 timer, hvilket er mere end rigeligt til langt de fleste brugsscenarier i hjemmet. Maskinen er desuden i stand til selv at rejse hen til sin ladestation, hvis den har brug for en opladning, så den proces kommer du ikke til at mærke meget til. Derudover ligger støjniveauet på 64 dB, hvilket er i skala med, hvad du kan forvente af en almindelig støvsuger. 

Masser af rengøringsprogrammer styret via app og stemmekontrol

Denne robotstøvsuger besidder en masse smarte og avancerede features, som tager hele konceptet op et ekstra nyk. Først og fremmest er der indtænkt en masse fleksibilitet og brugervenlighed, når det kommer til, hvordan du styrer modellen.

Du kan bruge en dedikeret app til at styre støvsugeren og indstille den til at følge en blandt de ca. 50 rengøringsplaner og 10 rengøringsprogrammer, som maskinen er præindstillet til at kunne følge. Denne styring foregår over internettet, hvilket antyder, hvad du tror: Du kan styre denne robotstøvsuger fra lange afstande, mens du er på arbejde eller i byen. Når du kommer hjem, er dit gulv så på magisk vis blevet rent.

En anden mulighed for at betjene støvsugeren er stemmekontrol. Dette foregår via Google Assistent eller Alexa, som kan siges at være de mest avancerede stemmegenkendelsesteknologier, som vi har i dag. Altså er der med denne maskine indarbejdet meget fleksibilitet i, hvordan du bruger den i din dagligdag.

Den smarte navigationsteknologi 

Udover at du nemt kan styre maskinen, er den også god til selv at finde rundt. Conga 3290 bruger den såkaldte ITech Laser 360 smart navigation til at komme grundigt rundt i hjemmets afkroge. Teknologien er meget avanceret her, men kort sagt er maskinen i stand til at scanne og kortlægge gulvet i dit hjem, så den kan planlægge og finde den mest effektive rute til at få gulvet rengjort. Støvsugeren er altså i stand til selv at foretage de forskellige optimeringer, som gør, at maskinen kan levere et godt rengøringsresultat, samtidig med, at det gøres med optimalt energiforbrug.


4. Cecotec Conga 1099 Connected 2-i-1 REFURBISHED – robotstøvsuger med multifunktionalitet og mange styringsmuligheder

Cecotec Conga 1099

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Til at starte med skal det siges, at Conga 1099 er en robotstøvsuger med mange gode basale faciliteter, som gør den til et solidt køb, uanset om du føler dig som en avanceret bruger eller ej. Maskinen er først og fremmest meget diskret, når den arbejder for dig, og decibel-niveauet er bestemt til at overkomme. Derudover er der tænkt over energiforbruget, hvis du gerne vil bruge din strøm effektivt eller måske give rengøringen et ekstra nyk: Du kan vælge såvel en Eco som en Turbo indstilling på maskinen, så du selv kan bestemme her.  

Find et program til din gulvoverflade

En af de mest smarte features ved maskinen er imidlertid dens mulighed for at rengøre dit gulv på mange forskellige måder, alt efter hvad du har brug for. Hele støvsugerbetegnelsen kunne måske godt siges at være lidt misvisende. For apparatet kan altså meget mere end det. Du kan bruge modellen til både at vaske, moppe og skrubbe dit gulv, så selv de sværeste overflader fremstår helt rene. Du skal bare vælge program og trykke start, for maskinen kan selv finde rundt i dit hjem.

Maskinen har flere forskellige børster inkorporeret i sig for at løse alle disse opgaver for dig. Den har bl.a. en gummibørste, som er specialiseret i at fjerne hår fra hjemmets afkroge – hvis du har pelsede kæledyr eller mange nullermænd i hjemmet, kan støvsugeren altså være din redning her.

Styring med fjernbetjening, stemme eller app

Du har mange muligheder for at styre denne støvsugers arbejde, alt efter hvad du foretrækker. Hvis du er en fan af den traditionelle remote, er der en medfølgende LCD-fjernbetjening, som du kan bruge til at vælge program osv.

Der er dog også muligheder for at prøve smarte og avancerede styringsmuligheder af med denne robot. Den besidder den såkaldte VirtualVoice-teknologi, hvilket gør den i stand til at modtage stemmekomandoer. Dette foregår enten via Amazon eller Googles stemmestyringsteknologier (tænk Alexa og Google Home), alt efter hvad du foretrækker. Uanset hvad du vælger, er der i hvert fald tale om de mest avancerede stemmegenkendelsesalgoritmer på markedet i dag.

Alternativt kan du bruge en app til at styre din støvsuger over wi-fi. På denne måde kan du få din robotstøvsuger til at arbejde for dig, så længe du har forbindelse via internettet. Du kan altså potentielt gøre dette fra den anden side af kloden.


5. Xiaomi Roborock S5 Max robotstøvsuger

XIAOMI Roborocks S5 Max

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.982,00 DKK
2.985,00 DKK
3.028,00 DKK
3.199,00 DKK
3.382,00 DKK
3.699,00 DKK

Hvis du er interesseret i en robotstøvsuger, der kan klare rengøringen bedre, end du selv kan, skal du stoppe med at scrolle her. Xiaomi har nemlig ramt plet med Roborock S5 Max-modellen, som er super intelligent og leverer et fremragende stykke arbejde for pengene. Det er i hvert fald det, anmeldelserne siger om robotstøvsugeren, som scorer fem ud af fem stjerner.

Udover at støvsuge dit gulv, uden du behøver at røre en finger, får du i denne robotstøvsuger en moppefunktion, som kan sørge for skinnende, nyvaskede gulve. Den har en større vandbeholder end Xiaomis andre robotstøvsugere og kan altså rumme 290 milliliter vand. Så forstår Roborock S5 Max også at spare på vandet, for kører den over et område, som allerede er vasket, stopper den vandtilførslen. Du kan bestemme mængden af vand, den skal bruge fra Xiaomis app.

Intelligent robotstøvsuger med nem styring via app

Robotstøvsugeren fra det kinesiske brand Xiaomi styres nemt via en app, som både er kompatibel med iPhone og Android telefoner. I denne kan du let lave de justeringer på robotstøvsugeren, du har lyst til. Det er let at skemalægge dens rengøringsrutiner, så det passer perfekt til den måde, du gerne vil have gjort rent på.

Når robotstøvsugeren skal i gang, scanner den selv lokationen og bestemmer den mest effektive rute for dit hjem. Der er ingen grund til tvivl, hvis du for eksempel har et hus på flere etager, for S5 Max-modellen kan huske op til tre forskellige ruter ad gangen. På den måde skulle den gerne kunne finde rundt i hele dit hus.

Udover at være klog på både gulvvask og den mest effektive rute i dit hjem, sørger robotstøvsugeren også selv på at lade op på den mest effektive måde. Når den sidder i opladeren, lader den nemlig kun så meget, den har brug for, for at gennemføre rengøringen hjemme hos. På den måde kan du spare på unødig brug af strøm til opladningen. På en fuld opladning kan du regne med en køretid på 120 minutter. Så er du altså sikker på, S5 Max kan nå at tage alle rum uden at gå død på vejen.

Du får også en støjsvag løsning, skulle du være hjemme, mens robotstøvsugeren kører. Den har et lydniveau på cirka 60 dB.

Specifikationer:

 • Vægt: 3,5 kg.
 • Kan styres via app.
 • Støvkapacitet: 460 ml.
 • Vandbeholder til gulvvask: 290 ml.
 • Dørtrin: op til 2 cm.


6. Severin RB7025 Chill

 

Sverin-robotstøvsuger i test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Severin RB7025 Chill er en robotstøvsuger som klarer sig rigtig godt kontra den virkelig lave pris, hvorfor den også bliver kåret som “bedste køb” af magasinet Altomdata.dk.

Hvis du godt kunne tænke dig en robotstøvsuger, men ikke lige umildbart har planer om at investere flere tusinde kroner i effektiv rengøring, så er denne simple og billige robotstøvsuger et helt eminent valg. Sammenlignet med andre modeller på markedet, så er denne virkelig billig, selvom at den klarer sig rigtig godt på de basale områder om rengøring og effektivitet. Severin er ét af de billigere mærker generelt, men denne model lever op til en lang række krav, som gør den til et fornuftigt valg af robotstøvsuger.

Prisen isoleret set giver stort set de fleste muligheden for at eje en robotstøvsuger.

Super rengøringsevne til en fantastisk pris

Severin RB7025 Chill udmærker sig ved at være utrolig simpel i brug. De helt dyre modeller har ofte rigtig mange funktioner, hvilket kan skabe mere forvirring end måske gavn for nogle personer. Hvis vi snakker funktioner for Severin RB7025 Chill, så begrænser funktionerne sig mere eller mindre til start/stop. Ingen app eller lignenede, men til gengæld er prisen også helt i bund, så hvis dit primære formål er at slippe for manuelt at støvsuge, så er løsningen lige her.

Severin RB7025 Chill kan rengøre rum på op til 100 m2, hvor den kan køre 90 minutter på en opladning. Sammenligner vi dette med modellen ovenfor, så er det faktisk hele 15 minutters køretid mere. Den mangler desværre funktionen ift. at køre tilbage til opladeren selv, men til prisen er dette også meget at forlange.

Rengøringsmæssigt er der ikke meget at brokke sig over. Severin RB7025 Chill klarer rengøringen super godt. To børste monteret på siden gør at den fanger stort set alt skidt rundt om den, samtidig med at gummilisterne på siden gør at der ikke laves mærker eller andre skader hvis den kører ind i sårbare ting.

Severin RB7025 Chill er forholdsvis lydsvag, hvilket er noget de forskellige producenter har været super gode til at sætte fokus på de senere år.

Specifikationer:

 • Indbygget trappesensor
 • Støjsvag
 • Ekstra lange sidebørster
 • God til gulve og tæpper
 • Arbejdstid på 90 minutter
 • “Bedste køb” – Altomdata.dk


7. Neato Botvac D7 Connected

 

NEATO BOTVAC D7 CONNECTED

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.269,00 DKK
3.999,00 DKK
3.999,00 DKK
4.038,00 DKK
6.488,09 DKK

Neato Botvac D7 Connected er en moderne robotstøvsuger, som er blevet testet af mange forskellige testmagasiner, hvilket blandt andet inkluderer Trustedreviews, samt det svenske magasin Teknikmagasin M3.

Det ville være en skam at sige at Neato Botvac D7 Connected ikke får gode anmeldelser, fordi den bliver fremhævet for en lang række funktioner hvor den klarer sig super godt i test. Nogle af de testede områder er blandt andet rengøringsevne, holdbarhed, funktioner, samt batterilevetid. Modellen kåres som topscorer og får generelt rigtig gode karakterer.

Neato Botvac D7 Connected er en robotstøvsuger med mange funktioner, hvilket selvfølgelig også afspejles i prisen, som ligger markant over den sidste model vi fremhævede. Du får dog rigtig meget værdi for pengene, hvis du går op i detaljer og funktioner.

Neato Botvac D7 Connected er super god til store områder. Modsat nogle af de andre modeller, så er denne Neato Botvac D7 Connected faktisk også super god til forhindringer, krumninger og hjørner, selvom ingen af disse ligefrem er ønskescenariet for en støvsuger. Neato Botvac D7 Connected har to effektive børster, som er med til at fjerne skidt og støvpartikler rigtig effektivt. Blandt andet bør combobørsten fremhæves, vis primære funktion er at samle hår effektivt op fra gulvet og sende det direkte i støv-tanken, som rummer 0,7 liter.

Sidebørsten er som på de andre robotstøvsugere god til at fjerne skidt og støv fra kanter og lister.

Neato Botvac D7 Connected har en gps funktion, som gør det muligt at planlægge ruter hvor støvsugeren skal støvsuge. Hvis du udelukkende ønsker rengøring i specifikke områder, så kan du via appen opsætte en virtuel væk, som gør at den ikke køre længer end denne væg.

Hvis du har et ønske om at den skal gøre rent om natten, så kan Neato Botvac D7 Connected faktisk gøre dette uden problemer, da den kan registere støv i mørke, samt bevæge sig under møbler og andre steder uden lys.

Lang batteritid sikrer effektiv rengøring

Neato Botvac D7 Connected er hvad vi bør kalde en ægte arbejdshest. Den kan støvsuge i rigtig lang tid sammenlignet med andre modeller – igen en god grund til at den koster lidt mere, da teknologien er mere avanceret. Den kan køre omkring 120 minutter i eco-tilstand, hvilket er det strømbesparende program, samt 90 minutter på turboprogrammet.

Som vi har været inde på ved andre modeller, så vender denne Neato Botvac D7 Connected selv tilbage til ladestationen hvis den registrerer at den er ved at være lav på batteri. En smart funktion, som gør den mere automatisk end andre modeller.

Som tidligere nævnt, så er der også en app til denne robotstøvsuger, hvilket gør at du kan styre modellen fra mobiltelefonen, selv når du ikke er hjemme. Smart ikke?

Denne robotstøvsuger har et lydniveau på 69 dB og vejer 4,1 kg.

Specifikationer:

 • Model med to effektive børster til støvfjerning og hårfjerning
 • Mulighed for selv at planlægge rute
 • Med virtuel væg
 • Lang arbejdstid på 120 minutter
 • Kan styres med timer og app
 • Topkarakter –  Teknikmagasin M3
 • 4,5/5 stjerner – Trustedreviews.com


8. iRobot Roomba 605 Robotstøvsuger

 

irobot room robotstovsuger test 2017

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.499,00 DKK
1.599,00 DKK

Avanceret rengøring med Roomba 605

Med et enkelt tryk på en knap, så kan du lade Roomba® 605 robotstøvsugeren klare rengøringen i hjemmet, så du bliver fri for at bruge weekender og aftenerne på at støvsuge. Roomba® 605 robotstøvsuger er kraftig og kan fjerne støv, hår, snavs og fnuller fra gulvene på forskellige overfalder. Med et patenteret rengøringssystem har denne støvsuger en ekstra kraftfuld sugeevne og roterende børster der efterlader alle overflader super rene!

Roomba® 605 er en robotstøvsuger, som er super nem at betjene. Med blot et enkelt tryk på CLEAN-knappen er du klar til at læne dig tilbage. Så begynder det avancerede iAdapt system at styre robotstøvsugeren rundt i alle kroge og hjørner af hjemmet.

Robotstøvsugeren er udstyret med sidebørste, hvilket bevirker at støvsugeren rengør effektivt langs vægge. Det smarte ved denne robotstøvsuger er netop at den selv finder tilbage til lade stationen når batteriniveauet er ved at være lavt.

Pakken indeholder:

 • iRobot® Roomba® 605 Robotstøvsuger
 • Home Base™ ladestation
 • iRobot® Bateri med XLife
 • Godt køb
 • høj kvalitet
 • Stilrent design

Nøglespecifikationer ved iRobot Roomba

 • 60 minutters køretid pr. opladning
 • Trappesensor
 • Sort/hvid
 • 3 timers opladning
 • Lydniveau: 61 dB (A)

9. Electrolux Pure i9

 

Electrolux-Pure-i9-robotstoevsuger

Næste støvsuger i denne robotstøvsuger test er denne Electrolux Pure i9 model, som er blevet testet godt og grundigt af to hold eksperter i henholdsvis Norge (dinside.no) samt Sverige (teknikmagasinet M3).

Electrolux Pure i9 er en robotstøvsuger, som klarer sig rigtig godt i diverse tests. Disse kvaliteter leder også til en kategorisering som testvinder hos det svenske M3 magasin, hvilket må siges at være super flot. Det er altså en robotstøvsuger med en høj kvalitet.

Kvalitet for pengene

Electrolux Pure i9 er ikke en robotstøvsuger, som man vil kategorisere som billig. Dog skyldes den forholdsvis høje pris at du her får rigtig meget kvalitet for pengene, da denne støvsuger virkelig formår at gøre arbejdet til UG, samt præstere på top niveau hver gang.

Den trekantede form skyldes ikke at man har forsøgt at skabe et anderledes design end vi kender det fra den runde model. Det skyldes primært at man har regnet på at lave en støvsuger som kan komme helt ind i hjørner og kanter, samt blinde vinkler. Med avanceret teknologi, så er denne robotstøvsuger noget af det bedste du kan anskaffe dig, hvis kvalitet er et varemærke for dig.

Infrarød teknik 

Electrolux Pure i9 har en teknologi, som vi ikke ser på vildt mange robotstøvsugere, nemlig den infarøde teknik, som opdeler rummet i zoner og derved forhindrer at støvsugeren støder på møbler eller andre forhindringer.

Du kan også trygt anvende støvsugeren på første sal, hvis du har et hus i to plan. Dette skyldes at Electrolux Pure i9 har sensorer, som kan registere hvis den måtte ankomme til en kant/trappe, sådan at du undgå at den ikke falder ned af trappen og går i stykker.

Electrolux Pure i9 har som andre moderne støvsugere selvfølgelig også en app til din smartphone, hvor du kan styre, samt indstille hvilke ruter samt tidsrum støvsugeren skal være aktiv. Med andre ord betyder dette, at du kan få støvsuget når du ikke er hjemme, samt sørge for at den ikke kører hvis du har gæster med hjem.

Batterilevetiden for Electrolux Pure i9 er ikke fantastisk sammenlignet med andre modeller. Den formår at støvsuge i omkring 40 minutter. Du behøver dog ikke bekymre dig omkring hvorvidt den måtte stoppe midt i det hele. Electrolux Pure i9 har selvfølgelig også funktionen hvor den selv kan søge tilbage til opladerstationen og derefter fortsætte når den er færdigopladet (cirka 180 minutter efter).

Denne Electrolux Pure i9 er en rigtig god robotstøvsuger til rengøring. Eneste umildbare minus er batterilevetiden, som er en smule lavere end hvad man kan forvente.

Denne robotstøvsuger har et lydniveau på 75 dB og vejer 3,32 kg.

Specifikationer:

 • Trekantet form for bedre støvoptag
 • Infrarød teknik med 3D Vision System
 • Inddeler hjemmet i zoner
 • Mulighed for at styre robotten via app
 • 40 minutters arbejdstid
 • Testvinder – Teknikmagasin M3
 • 4/6 stjerner – Norske Dinside.no


10. Electrolux MotionSense ERV5210TG

Electrolux MotionSense ERV5210TG

Til dig som ønsker en brugervenlig og ret simpel robotstøvsuger, med en ret stabil ydeevne, så er denne model helt perfekt.

Modellen MotionSense fra Electrolux scorer topkarakterer i mange test, da den har en fremragende evne til at opsamle helt op til mere end 95 procent af det støv, som testerne havde spredt ud. Det er et betydeligt bedre resultat, end testens andre modeller. Denne succes kan blandt andet tilskrives maskinens effektive navigationssystem, men samtidig også dens ekstremt effektive sugeevne.

Håndteringsevnen på denne model fra Electrolux er meget nem, og så kan den ydermere komme rundt i alle hjemmets hjørner og afkroge. Med denne effektive MotionSense model, får du en maskine som bringer et friskt og nyt pust, som med en rimelig pris, alligevel kan konkurrere med markedets dyreste modeller.

Innovativ robotstøvsuger

Modellen MotionSense ERV5210TG fra Electrolux er en innovativ robotstøvsuger, som i 2016 blev lanceret i Sverige. Ved dens flotte trekantede design, skiller den sig lidt ud fra sine konkurrenter på markedet. Med det trekantede skelet, er det muligt fra denne robotstøvsuger at nå helt ud i hjemmets hjørner og kanter. Derudover kan maskinen klatre over forhindringer på gulvet, helt op til en højde på 2 centimeter. Dette betyder at små niveauforskelle ikke er noget problem for denne maskine.

I efteråret 2016 udgav Electrolux to modeller af MotionSense robotstøvsugere, modellen her har lidt flere funktioner. Der følger blandt andet en smart fjernbetjening med, som kan gøre at maskinen kan styre på afstand, i stedet for at du skal hen og trykke på selve maskinen. MotionSense-navnet bringer en speciel teknologi, som gør at maskinen kan tilpasse sig hvordan underlaget er og derved effektivisere rengøringen derhjemme. Ved brug af en infrarød sensor og SoftTouch Motion, kan robotten let navigere rundt i hjemmet, og uden om forhindringer og møbler.

Såfremt du ønsker at afskære robottens arbejdsområde, kan du sætte en virtuel barrikade op. Derudover kan maskinen indstilles til lige præcis hvornår du ønsker den skal køre, og derudover benytte teknikken spot-rengøring, så den fokuserer på enkelte områder.

Nøglespecifikationer:

 • Højde 9 cm
 • Bredde 35 cm
 • Li-Ion batteri
 • Infrarødt navigationssystem
 • Sidebørste i højre side
 • Frontmonteret børsterulle på 21 cm.
 • LED-display med timerfunktion
 • Fjernbetjening medfølger
 • Klatrefunktion (op til 2 cm.)
 • Testvinder – Råd og Rön

Læs også: ROBOTPLÆNEKLIPPER TEST 2020 – FIND DEN BEDSTE MODEL


 

Tre gode pointer om robotstøvsugere i 2020

Hvorfor vælge en robotstøvsuger?

Hvis du er træt af at bruge din weekend og fri aftenener på at fise rundt i lejligheden er stuen med støvsugere, så er det måske tid til at du anskaffer dig ekstra hushjælp i form af en robotstøvsuger. Efter dette er støvsugning næsten fortid, da en effektiv robotstøvsuger fra 2020 kan fjerne alt fra hundehår, kattehår til fnuller og nullermænd generelt. En robotstøvsuger klarer det hele for dig!

Du behøver ikke være bange for at din robotstøvsuger kører udover trappen, da de fleste støvsugere i dag er udstyret med et stort antal censorer mm. Der gør robotstøvsugeren effektiv. Nye robotstøvsugere fra 2020 kan klare de fleste overflader som plankegulve, parket, fliser, trægulve, linoleum og mange flere!

Robotstøvsugere er ikke blot en mindre maskine der kører tilfældigt rundt – det er styret med gps, sådan at du sikrer dig at hjørnet også bliver støvsuget. Støder robotstøvsugeren ind i noget, som den ofte vil, så vil den automatisk skifte retning og derved komme over alt!

Hvilken robotstøvsuger er bedst?

At vælge den bedste robotstøvsuger i 2020 er ikke nemt. Faktisk er det svært at give én bestemt robotstøvsuger titlen som den absolut bedste, dog er der nogle, som er bedre end andre målt på antallet af forskellige features mm. Det vigtigste ved en robotstøvsuger er at den kan dække dine behov, samt sikre dig at du bliver fri for at svinge den almindelige støvsuger.

Når du leder efter den bedste robotstøvsuger skal du overveje en masse faktorer. Skal den være stor, lille, billig, dyr, støvsvag, strømbesparende, testvinder eller noget helt andet? Hvor mange kvm kan den komme over på en opladning? Kan den selv finde tilbage til opladeren? Sådan er der rigtig mange faktorer der kan være med til at afgøre hvilken en du skal vælge, det bestemmer du bedst selv!

Hvordan vælger jeg den rigtige?

At vælge den rigtige er ofte baseret på det du kan læse dig frem til. Hvis du nærlæser specifikationerne nøje, så vil du også opdage de mærkbare forskelle der er på robotstøvsugerne. På Wupti.com kan du sammenligne robotstøvsugere med hinanden, og derved måske udelukke en bestemt robotstøvsuger? Prøv at se om det ikke kan hjælpe dig at stille disse gode robotstøvsugere op mod hinanden.

Vi ønsker dig alt mulig held og lykke med købet af din robotstøvsuger. Vi håber at du kunne bruge vores guide til at komme nærmere en endelig beslutning!

Se også Robotstøvsuger Test 2020 – De bedste robotstøvsugere ifølge eksperterne skrevet af forbrugsguiden.dk.

Læs også vores artikel om: HÅNDSTØVSUGER TEST 2020 – HER ER DEN BEDSTE

 

Denne side er anmeldt af: Thea J. Kristoffersen Rating 10/10