Støvsuger test 2021 – Find den bedste støvsuger

At gøre rent er næppe sjovt, men at gøre rent med en dårlig støvsuger kan være ganske forfærdeligt.

For at du ikke behøver at slås med dårlige støvsugere i fremtiden, har vi udarbejdet denne grundige støvsuger test, som viser nogle af de bedste støvsugere i 2021.

Noget af det mest basale, der holder en husstand oppe, er støvsugeren, der er en vital del af husets udstyr. Alle husstande bruger støvsugeren på den ene eller den anden måde, hvorfor det er essentielt at finde den model, der bedst egner sig til den enkelte husstand.

I sådan en beslutningsproces spiller flere vigtige elementer ind. Dels støvsugerens egenskaber og funktioner, men naturligvis også prisen på modellen. I vores test har vi gjort det nemt for dig at få et hurtigt indblik i testens udvalgte modeller – både i forhold til fremhævede funktioner og pris.

Det er ikke nødvendigvis nemt at gå ud at vælge en ny støvsuger. Netop derfor kommer vores støvsuger test dig til gode. Vi har alle sammen nogle individuelle kriterier, som er vigtige for os, når vi skal vælge en ny støvsuger model. I vores test kommer vi omkring sugeevne, ergonomisk design og medfølgende udstyr.

I vores udarbejdelse af denne støvsuger test har vi gennemgået både danske og udenlandske forbrugsmagasiner til bunds for at sikre, at vores test er opdateret i forhold til de bedste støvsugere på markedet i 2021. Vores liste indeholder hele 11 topmodeller inden for støvsugere, der alle hver især er konkurrencedygtige på hver deres måde.

Vi håber, at nedenstående test kan være behjælpelig i processen af dit valg af støvsuger. God læselyst.

Bedste støvsugere Testvinder Set hos
1) Electrolux UltraOne Ja Coop.dk LÆS MERE
2) Electrolux Silent Performer Ja Whiteaway DK LÆS MERE
3) Miele Complete C3 Black Ja Skousen.dk LÆS MERE
4) Philips PowerPro Expert FC9729 Ja Proshop.dk LÆS MERE
5) Dyson V8 Absolute Nej Elgiganten LÆS MERE
6) Bosch BSGL5333 Ja KitchenOne.dk LÆS MERE
7) Philips PowerPro Compact Nej Whiteaway DK LÆS MERE
8) Kärcher Støvsuger VC 3 Nej Proshop.dk LÆS MERE
9) Severin S’SPECIAL BC7058 Nej
10) Electrolux UltraSilencer Ja
11) Philips FC8721/09 Ja
12) Electrolux EUS8X2RR Nej

I denne test af støvsugere får du:

 • en grundig gennemgang af markedets bedste støvsugere, der alle har klaret sig godt i diverse, uvildige tests
 • en overskuelig liste over de bedste støvsugere på markedet, hvor du let kan finde din favorit
 • en række gode råd til, hvordan du beslutter dig for, hvilken støvsuger du skal købe.

Bemærk venligst: I denne støvsuger test har vi ikke selv testet de forskellige produkter her på Bedste10.dk – vi har i stedet samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Ud fra disse har vi samlet et overskueligt overblik over de bedste støvsugere på markedet, så du ikke selv behøver at gennemlæse alle testresultaterne på egen hånd – valget må du dog selv tage.

Sammen med den uafhængige sundhedstjeneste Doc24, har vi kun udvalgt støvsugere som overholdet EU’s lov omkring at spare 20% på energiforbruget.


1. Electrolux UltraOne Green EUO9GREEN

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

Euo9green støvsuger sort grøn

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.499,00 DKK
1.499,00 DKK
1.499,00 DKK

Den første støvsuger i vores test er denne fantastiske EUO9GREEN fra Electrolux, som er en videreudvikling af en tidligere model, som ligeledes havde vundet flere tests. Vi har med andre ord at gøre med en støvsuger, som af flere gange har vundet flere anerkendte tests.

Electrolux UltraOne Green EUO9GREEN er en ægte miljøstøvsuger, som er fremstillet med 70 % genbrugsplast, hvilket lever op til at blive en del af Green-serien. Ikke nok med, at støvsugeren er miljøvenlig, så er det selvfølgelige essentielt, at den kan klare arbejdet, som kræves af en topklasse støvsuger, hvilket denne model lever fuldt op til.

Støvsugeren er en AAAA-model, hvilket betyder, at den placeres i energiklasse A, rengøringsevne A på både tæpper samt hårde gulve, samt ikke mindst støvemissionsklasse A. En rigtig fantastisk støvsuger, hvor det er værd at fremhæve den helt eminente sugeevne, men samtidig også det utroligt lave støjniveau.

Denne støvsuger er helt afgjort for dig, som ønsker dig en støvsuger, som ikke larmer og samtidig har en helt eminent sugeevne. EUO9GREEN er udstyret med en effektiv motor og luftgennemstrømning, hvilket er med til at sikre, at sugestyrken hele tiden er i top trods et lavere effektoptag. Endnu smartere er det, at den ikke fylder alverden, når den ikke benyttes, hvilket kan tilskrives det smarte design.

Specifikationer: 

 • Effektoptaget på 850 Watt.
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: A
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • 65 decibel
 • 12 meters arbejdsradius
 • Filter: Allergy Plus

2. Electrolux ESP72DB Silent Performer

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser – TopTenReviews.com
 • Gode anmeldelser – Amazon

Electrolux stoevsuger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

En sublim støvsuger, der scorer en topkarakter hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det britiske Toptenreviews.com, der har givet støvsugeren hele 8,55 ud af 10 point i deres anmeldelse.

Electrolux ESP72FB Silent Performer er blandt toppen i støvsugerligaen. Den har nogle eminente funktioner, som gør den ekstrem konkurrencedygtig i forhold til egenskaber, men tager man samtidig også udgangspunkt i prisen, er netop denne Elecrolux en meget attraktiv støvsuger.

Silent Performer fra Electrolux klarer sig rigtig godt, når det kommer til støvsugning af hårde gulve. Det er samtidig med også her modellen yder bedst, hvor den har fået en klasse A klassifikation. Når det kommer til støvsugning af tæpper, er klassifikationen stadigvæk høj, hvor den er placeret i klasse B.

Som bruger af en Electrolux ESP72FB Silent Performer kan du altid selv bestemme hvilket mundstykke, der bedst egner sig til den overflade som skal støvsuges. Modellen kommer nemlig med en DusMagnet Silent kombimundstykke, der gør at du nemt kan tilpasse mundstykket til overfladen.

Høj funktionalitet til de fleste

Kigger man på støvsugerens motor, er det ifølge eksperterne en effektiv én af slagsen, som modellen er udstyret med. Det er ikke markedets mest kraftfulde, men i kombination med de andre egenskaber, såsom kombimundstykket, er motoreffekten på 650 Watt rigtig stabilt. Lydniveauet er en smule højere, end nogle af de andre støvsugere vi har med i denne støvsuger test, som på denne Electrolux model ligger på 70 dB.

Noget af det som eksperterne fra Toptenreviews fremhæver, er støvsugerens brede målgruppe. Dette er en model, som henvender sig til et stort segment, eftersom den kan bruges i de fleste husstande. Grundet til dette er dels på grund af dens fleksibilitet. Her er det især væsentligt at fremhæve støvsugerens 360 graders motion-teknologi.

Denne teknologi gør at støvsugerens hjul kan dreje hele vejen rundt. På den måde bliver det nemt at komme rundt i alle hjørner og kroge. Ydermere er Electrolux ESP72B Silent Performer også udstyret med en 12 meters ledning, der sikrer et stort arbejdsradius. Sidst men ikke mindst, er det også værd at bemærke den 3,5 liter store støvsugerpose, der automatisk via et display indikerer om posen er fyldt. På den måde er man fri for at skulle holde øje med, om det er nødvendigt at skifte posen eller ikke manuelt.

Støvsugeren er placeret i energiklassen A, der betyder at den har et lavt energiforbrug.

Æstetisk er Electrolux ESP72DP designet med en ErgoShock-stødbande. Den sikrer at du undgår at lave skader på dine møbler og lister. Det er tit et problem, hvis man ubevidst kommer til at støde ind i møbler, og man dermed kommer til at lave nogle skader. Dette er ikke et problem ved denne model, eftersom ErgoShock kommer dig til gode.

Højde: 23,8 centimeter
Bredde: 29,3 centimeter
Længde: 44,1 centimeter

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Støvmissionsklasse (filtrering): A
 • Rengøringsevne på hårdt gulv: A
 • Rengøringsevne på tæppe: B
 • Årligt energiforbrug, kWh: 21,4
 • Motoreffekt: 650 watt
 • Lydniveau: 70 dB
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Posestørrelse: 3,5 liter

3. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk
 • Gode anmeldelser over hele linjen

Miele-Complete-C3 støvsuger

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.699,00 DKK
1.699,00 DKK
1.699,00 DKK

De fleste er nok bekendt med Miele og deres produkter. Hvis man ikke er bekendt med Miele, så leverer de højkvalitets produkter som ofte er i toppen af deres kategorier. Det samme gør sig gældende med denne støvsuger Mile Complete C3. Det er en støvsuger som er anerkendt af eksperterne, og det er en støvsuger du vil kunne bruge i mange år, grundet dens store holdbarhed.

Når det kommer til udmærkelser, så klare C3 sig også rigtig godt. Den har klasse A i rengøringsevnen når det omhandler hårde gulve. Dog er dens rengøringsevne på gulvtæpper knap så imponerende, hvor en kun har rengøringsevne D. Derfor skal man lige tænke sig nøje om, hvis man har gulvtæpper rundt omkring i hjemmet. Det er perfekt til hjem hvor der kun er hårde underlag. Endvidere har Miele Complete C3 opnået en energiklasse A+, som er i den høje ende af skalaen.

Kraftig motor

Denne støvsuger besidder en stor og kraftig motor som leverer en fantastisk sugeevne. I modellen er der integreret ”Power Efficiency” Som sørger for at støvsugeren levere den optimale effektivitet, på de nødvendige overflader. Derved sparer den på strømmen, når det ikke er nødvendigt at bruge alt suge kraften. Motoren har 550 Watt, som må siges at være en god sjat til sådan en lille maskine.

For dem som mangler lidt ekstra til rengøringen, kan Miele C3 levere mere end de fleste støvsugere. Med i købet er der et universelt mundstykke, som gør at du kan anvende støvsugeren på forskellige overflader, dette er både møbler og små steder rundt omkring i huset, hvor et normalt støvsugerhoved ikke kan komme til.

Airclean +

Denne model besidder et airclean + filter som suger alle de partikler op som det er muligt. Dette ville hurtigt kunne ses, når du tager støvsugeren i brug, der vil tydeligt være forskel på renheden, da alt støv og andet bliver suget op. Det skal dog siges, at denne støvsuger larmer en hel del, hvilket også er et resultat af dens kraftige motor. Med en DB på omkring de 75 må det siges at være en af de mere larmende støvsugere i vores test. Hvilket også er en af grundene til at den ikke er i top 4.

Dog er dette en brugervenlig støvsuger, som også tager højde for behageligheden når du støvsuger. Det er muligt at justere teleskoprørets længde, så du kan tilpasse den til din højde.

En støvsuger der tager hensyn
C3 er en støvsuger der tager hensyn til dine møbler rundt omkring i hjemmet. Der er på enden af støvsugeren en møbelbeskyttelsesliste, som skåner dine møbler, både når du tilfældigvis støder ind i dem, eller hvis du gør det med vilje. Selve støvsugeren er udstyret med blødt kunststof, hvilket endnu engang viser at Miele har tænkt sig om, da de designede denne model. Endvidere har denne model en temperaturbegrænser, som blot sikre at støvsugeren ikke overopheder ved brug i længere tid. Støvsugeren vil også automatisk slukke, hvis røret bliver tilstoppet af store dele, samtidig starter støvsugeren igen når det er fjernet fra røret.

Alt i alt en rigtig god støvsuger, til dig som har hårde gulve. Det er vigtigt at overveje hvad man har i hjemmet, da denne støvsuger ikke er særlig god til tæpper.

Specifikationer: 

 • Energiklasse: A+
 • Støvmissionsklasse (filtrering): A
 • Rengøringsevne på hårdt gulv: A
 • Rengøringsevne på tæppe: D
 • Årligt energiforbrug, kWh: 20,3
 • 550 watt
 • Lydniveau: 75 dB
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Posestørrelse: 4,5 liter

4. Philips PowerPro Expert FC9729

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.762,23 DKK

Den lille kraftige PowerPro Expert støvsuger fra Philips er til dig, der stræber efter et støvfrit hjem hver gang, du støvsuger. Den er da også særligt velegnet til allergikere, dyreejere eller andre med et behov for et højt hygiejneniveau. Den kan nemlig opfange op til 99,9 procent af det fine støv, samtidig med det indbyggede allergifilter forsegler det hele inde bagved.

Fri for støv og støvsugerposer

PowerPro Expert støvsugeren er udstyret med et særlig grundigt mundstykke, som Philips kalder TriActive. Mundstykket sørger nemlig for at løfte tæppeluv og fjerner støv i dybden, den tager større stykker snavs med en stor åbning på siden, og så har den luftkanaler på både højre og venstre side, som tager støv og snavs langs møbler og vægge. Der skulle ikke være nogen grund til at gå over det samme sted to gange med TriActive-mundstykket.

Noget af det absolut smarteste ved støvsugeren er, at den ikke kommer med plads til støvsugerposer, men i stedet med en støvbeholder. Her sparer man altså udgiften på dyre støvsugerposer, og i stedet tømmer man bare beholderen direkte i skraldespanden.

Indbygget tilbehør med let adgang

Endnu en fordel ved Philips’ PowerPro Expert er, at der er indbygget opbevaring til støvsugerens tilbehør. På den måde har du altså altid det ønskede mundstykke lige ved hånden. Det bløde børstehoved er ovenikøbet integreret i støvsugerens håndtag.

Specifikationer

 • 750 Watt
 • Energiklasse: A
 • Lydniveau: under 76 dB
 • Arbejdsradius: 10 meter
 • Farve: rød
 • Støvkapacitet: 2 liter
 • Vægt: 5,5 kg
 • Filter: Allergy H13-filter

5. Dyson V8 Absolute

 • 5 stjerner ud af 5 amerikanske T3.com
 • 5 stjerner ud af 5 hos britiske Mirror.co.uk
 • 5 stjerner ud af 6 hos norske Klikk.no
 • Kåret som ”støvsugernes Rolls Royce” hos britiske Gizmodo

Dyson-V8-Absolute - God støvsuger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.899,00 DKK
3.899,00 DKK
3.921,00 DKK
4.299,00 DKK

Denne støvsuger er en støvsugerens Rolls Royce, som britiske Gizmodo udtaler. Dyson V8 er en ny, forbedret og endnu mere kraftfuld støvsuger fra Dyson. Blandt de mange test foretaget af eksperter fra ind- og udland er der bred enighed blandt eksperterne. Dette signalerer bedømmelserne også helt klart. Ganske enkelt klarer denne V8’er model sig eminent.

Innovativ Dyson V8 støvsuger

Dyson V8 Absolute er skabt til at gøre støvsugningen lettere. Det er ingen hemmelighed, at for de fleste er støvsugningen ikke hverdagens mest eftertragtede opgave. Netop dette er noget af det Dyson har fokus på i deres nye V8’er serie. Med en innovativ tankegang, er der skabt en serie hvor flere elementer går op i en højere enhed. Blandt andet kommer den poseløs og ledningsløs. Dette sikrer mere effektivitet, men samtidig også en besparelse på drift, eftersom man er fri for at købe nye støvsugeposer gang på gang. Alt sammen til gavn for forbrugeren – eksperterne kalder også V8 Absolute for en evolution blandt støvsugere. Her er altså tale om en ganske speciel model.

V8 Absolute er batteridrevet, hvilket også er en væsentlig forbedret del sammenlignet med nogle af de tidligere modeller på markedet. V8 absolute kan støvsuge i 40 minutter på én opladning. Dette er ganske enkelt imponerende, men det skydes blandt andet også funktionen, hvor man selv skal holde aftrækkeren nede, når der skal suges – denne løsning forlænger batterilevetiden, idet der kun bruges kræfter når støvsugeren suger. 

Let og brugervenlig

Den er kraftig, innovativ, brugervenlig og ikke mindst stilren. Udover dette er den også ekstremt let. Den vejer kun 2,61 kilo, hvilket gør at den er meget nem at håndtere. På den måde er den også nem at have med at gøre, når den skal opbevares.

Generelt er brugervenlighed et nøgleord, når man analyserer Dyson V8 nærmere. Vægten, men også de mange funktioner i støvsugeren taler alt sammen for brugervenlighed. Det er meget nemt at se hvad producenten har gjort af tanker her.

En af de teknologier som mange eksperter især fremhæver, er måden den samler støvet på. Som sagt er støvsugeren poseløs, men i stedet samler støvet i en beholder på 0,54 liter, som er meget nem at tømme og rense. Det er også i den proces, man bemærker en stor forskel sammenlignet med andre modeller på markedet.

Kan også bruges som håndstøvsuger

En ekstra smart anvendelsesmulighed, er det man kalder to-i-en-støvsuger. Det betyder at Dyson V8 Absolute både kan bruges som traditionel støvsuger, men også kan konverteres til en håndstøvsuger. Det er aktuelt hvis man skal støvsuge på mere snævre arealer. Modellen kommer med flere forskellige mundstykker, du kan læse lidt mere om nederst i støvsugetesten her. 

Øvrige fordele: Alt i alt en rigtig fornuftig støvsuger. Udover ovenstående fordele, leveres denne model også med flere mundstykker inklusiv Soft Roller-mundstykke til de lidt hårdere gulve, og Direct Drive-mundstykket til tæpper. Det er også muligt at konvertere denne Dyson V8 model om til en håndstøvsuger. Yderkomme kommer den med både HEPA-filter og vaskbart forfilter.

Udvalgte fordele ved Dyson V8 Absolute:

 • Poseløs og ledningsløs
 • Fleksibel model med bevægelig led og lav vægt på kun 2,61 kilo
 • Flere mundstykker
 • Kan konverteres til håndstøvsuger
 • Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter

6. Bosch BSGL5333

Endnu en af de rigtig gode og solide støvsugere er denne Bosch BSGL5333, der kommer med på sidste vers i vores støvsuger test! En støvsuger der er særdeles velegnet til dyrehår og til allergikere, som den er designet med særligt fokus på!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch BSGL5333 er designet til at være særdeles effektiv til at fjerne dyrehår med det unikke AirTurbo system og den kraftfulde ProAnimal turbo børste, der følger med i købet. Generelt set får du ikke meget bedre rengøring af møbler, gulve og fliser for dyrehår end den rengøring, som Bosch BSGL5333 kan præstere – det hele følger med og er klar til brug med det samme!

Også generelt er Bosch BSGL5333 god til at rengøre stort set alle overflader, hvilket høster denne støvsuger gode point i vores test.

Bosch BSGL5333 er naturligvis også udstyret med et velanset HEPA-filter, der sikrer den en yderst lav støvemission. HEPA-filteret fjerner mere end 99 % af alle de skadelige partikler, og det kan vaskes, når det begynder at stoppe til. Dette giver naturligvis Bosch BSGL5333 en klasse A vurdering indenfor støvemission! Herudover har denne model fra Bosch også et Bionic-filter, som giver en naturligvis reduktion af luft – en lækker detalje at have!

Letanvendelig og lang rækkevidde

Bosch BSGL5333 er også garant for god og let betjening, da teleskoprøret kan justeres, så det passer til netop din højde, og den er udstyret med en ekstra lang ledning på hele 15 meter, så du ikke behøver at skifte stikkontakt hele tiden! Herudover har denne model en beskyttelsesbande, således at dine møbler ikke tager skade, hvis du skulle ramme dem!

Til sidst er det værd at nævne, at denne model fra Bosch har en støvsugerpose med en kapacitet på hele 4,5 liter, hvilket betyder, at du meget sjældent skal skifte pose – en kæmpe lettelse af dit arbejde!

Bosch BSGL5333 er en ganske solid støvsuger til dig, der har mange husdyr eller er allergikere eller astmatiker, og derfor har brug for en grundig rengøring hver gang! En støvsuger, som uden tvivl gør sig fortjent til en plads i denne test.

Specifikationer:

 • 850 W
 • HEPA filter
 • 74 dB(A)
 • Aktionsradius: 15 meter
 • B / A / A

7. Philips PowerPro Compact FC9331/09

 • Gode anmeldelser

Philips PowerPro Compact FC9331/09

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Støvsugere som er poseløse, behøver ikke nødvendigvis være dyre, for at være af kvalitet. Til det mindre hjem er modellen FC9331/09 fra Phillips et rigtig solidt valg.

Testens vurdering

Hos rigtig mange købere, klarer denne lille og billige støvsuger sig rigtig godt. Derfor er vi ikke et sekund i tvivl om hvorvidt denne model hører til blandt toppen i klassen. Med den lave pris på langt under 1.000 kr., får du altså en ret stabil poseløs støvsuger, som sagtens kan benyttes i den knap så store bolig med eventuelle husdyr. Samtidig er støvsugeren her fra Phillips blevet placeret i rengøringsklassen A for de hårde gulve. Generelt er det en ret habil støvsuger uden pose, som sagtens kan vælges over nogle alternativer til højere priser.

Modellen PowerPro compact FC9331/09 fra Phillips er en støvsuger der er særdeles velegnet til rengøring i mindre boliger som eventuelt har husdyr. Hvis der i mindre boliger ønskes en særdeles økonomisk og effektiv støvsuger, så er den ideel. Man får de bedste resultater på hårde gulve, men den kan sagtens også benyttes på mindre områder dækket af gulvtæppe.

Det er vores opfattelse, at Phillips umiddelbart har det primære fokus på ydeevne og effektivitet for denne model. Det betyder at egenskaberne i forbindelse med sugestyrke og gennemstrømning af luft fremhæves. Med den fine tilbehørspakke betyder det derudover at den er meget alsidig, og derfor fint kan benyttes på forskellige typer overflader.

Meget komfortabel

Denne støvsuger er ikke helt så fokuseret på komfort som andre topmodeller, da designet er holdt på et meget simpelt niveau. Dog er der tænkt på hvordan man tømmer beholderen for støv. Beholderen klikkes nemt ud af støvsugeren, hvorefter man nemt kan bære den hen til skraldespanden, i en lukket tilstand. Ved et simpelt tryk på en knap åbnes beholderen, og kan tømmes.

Denne simple støvsuger vejer blot 4,5 kilo, og er derfor en af de letteste modeller der er at finde. At bære den op og ned ad trapper bliver blandt andet klaret let, uden overbelastning af ryggen.

Derudover følger der et TriActive-gulvmundstykke med, samt et sprækkemundstykke og derudover en børste der er integreret. Den sidder på selve maskinens håndtag.

Specifikationer

 • 650 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: C
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • Lydniveau: Maks. 79 dB
 • Arbejdsradius: 9 meter
 • Filter: Allergifilter
 • Vægt: 4,5 kg

8. Kärcher Støvsuger VC 3 – HEPA-filter og smart gennemsigtig støvbeholder

Kärcher Støvsuger VC 3

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Kärcher VC 3

Hvis du gerne vil slippe for bøvlet med støvsugerposer, så kan du gå med den smarte model VC 3 fra Kärcher. Det er en støvsuger med en gennemsigtig beholder, der opsamler alt det skidt og nullermænd, som du suger op gennem det smarte teleskopiske støvsugerrør.

Den gule og gennemsigtige beholder gør det let at se, når støvsugeren trænger til at blive tømt, og du vil samtidigt kunne observere denne støvsugers fantastiske sugeevne. Beholderen kan rumme 0,9 liter støv, hvilket holder længe i et lille hjem.

Denne maskine anbefales særligt til dig, der bor i et mindre hjem, hvor du gerne vil have en effektiv og nem måde at få klaret støvsugningen på. Denne VC 3 er oplagt til dig, der ønsker en praktisk og hurtig maskine, der fylder mindst muligt.

Kraftig og lydsvag maskine

Når du støvsuger, kan du nå 7,5 m med støvsugeren fra Kärcher, og du har hele 700 kraftige Watt, der giver masser af power. Når der er fuld knald på maskinen, så kommer den maksimalt op på et lydniveau på 75 dB. Det er derfor sammenlignet med en hårtørrer, der rammer de 80 dB, en relativt lydsvag maskine, der giver en god sugeevne.

Derudover slipper du for at skulle investere i støvsugerposer, for dette er en engangsinvestering. Støvsugeren er allerede i forvejen en af de billige i denne oversigt, og du slipper derfor for yderligere udgifter til rengøringen.

Det er også et bæredygtigt valg, fordi du ikke skal smide mere skrald ud end højst nødvendigt.

Effektivt HEPA-filter

Støvsugeren er udstyret med et HEPA 12-Filter, der sikrer, at dit hjem er så støvfrit som muligt. Luften, støvsugeren sender ud i cirkulation igen, er derfor renset, så du ved, at der bliver helt rent.

Sammen med støvsugeren får du et gulvmundstykke, et teleskopisk fugemundstykke og en møbelbørste, så du kan komme helt ud i krogene og ned i revnerne.

Når du ikke benytter støvsugeren fra Kärcher, så kan du let opbevare den, da den er lavet til at fylde mindst muligt. Ledningen bliver også automatisk oprullet, så du skal bøvle mindst muligt med støvsugeren, når du endelig er færdig med rengøringstjansen.

Specifikationer:

 • 700 Watt
 • Energiklasse: A
 • Kapacitet: 0,9 liter
 • HEPA H12-filter
 • Lydniveau: max 75 dB
 • Arbejdsradius: 7,5 m
 • Vægt: 4,4 kg

9. Severin S’SPECIAL BC7058

 • Topscorer – Stiftung Warentest

Severin støvsuger

Severin S’SPECIAL BC7058 er en støvsuger, som generelt har en rigtig god evne til at klare rengøring, hvilket også samlet set giver den nogle gode bedømmelser, især på hårde gulve.

Severin S’SPECIAL BC7058 er en yderst lydsvag støvsuger, som klarer sig flot i de test hvor den har medvirket. Det tyske testmagasin Stiftung Warentest fremhæver som tidligere nævnt støvsugeren for dets evner på hårde gulve, hvor sugeevnen synes at være helt i top. Monteret i støvsugeren finder vi det fantastiske HEPA 14 filter, vis primære egenskab er at opsamle stort set alle støvpartikler, som den måtte møde (99,995%). Generelt får du her en støvsuger, som lever op til alle forventelige krav omkring hvad en støvsuger ano 2021 skal kunne præstere.

Hvis vi tilmed kigger på prisen for Severin S’SPECIAL BC7058, så har vi her med en støvsuger at gøre, som faktisk ikke koster alverden, hvorfor den til prisen er et super godt køb. Eneste umildbare negative ting som er værd at fremhæve ved denne model er arbejdsradiusen. Den er for Severin S’SPECIAL BC7058 nemlig ‘kun’ 9 meter, hvorimod andre modeller ofte har en længde på typisk 12 meter, men hvis man ikke har store rum i hjemmet, så kan 9 meter stadig være rigtig fint.

Favoritoverflade

Severin S’SPECIAL er klart bedst på hårde gulve. Dermed ikke sagt, at modellen slet ikke fungerer på gulvtæpper eller din måtte i gangen, men det er blot vigtigt at man overvejer at denne model primært gør sig godt på hårde gulve, så hvis du har gulvtæpper i hele huset, så vil denne model umildbart ikke være det bedste valg. Det er også værd at bemærke, at Severin S’SPECIAL kan indstilles til at suge på forskellige niveauer, hvilket kan være meget anvendeligt både hvis man ønsker mindre støj, men også hvis du har en overflade, hvor du ikke vil være så hård.

Der medfølger et teleskoprør til denne støvsuger, hvilket gør at du kan rengøre områder eller hjørner ved loftet, hvor man normalt ikke ville kunne nå med en almindelig støvsuger.

Så hvis du er på udkig efter en ganske habil støvsuger til hverdagsbrug eller måske som sekundær støvsuger til anden sal, så kan du være ganske tryg ved at købe denne model.

Specifikationer

 • 750 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: C
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • Lydniveau: Maks. 72 dB
 • Arbejdsradius: 9 meter
 • Filter: HEPA 14
 • Vægt: 6,5 kg


10. Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer ZEN Green

 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Som navnet indikerer er dette en meget støjsvag støvsuger, som har fortjent en 2.-plads i vores store støvsuger test. Dens støjniveau er kun 58 decibel, som må siges at være meget lavt.

Electrolux UltraSilencer er den af de mest støjsvage støvsugere, der findes på markedet. Hele serien UltraSilencer fokuserer meget på at være den, der udgiver mindst larm. Selvom støjen er så lav, så får hele serien gode bedømmelser, både på sugekraften, men også bare i helhed. Forgængerne til denne ZEN Green var de førende inden for støjsvage støvsugere, da de først udkom, det var på daværende tidspunkt den mest støjsvage støvsuger, der fandtes. På det tidspunkt var det en overraskelse, at den kunne klare alle de opgaver, som en normal, god støvsuger kunne.

Det samme gør sig gældende for EUS8GREEN, den kan klare alt fra små til store opgaver. Den er det helt rigtige valg for dig, som sætter pris på mindre støj, og som har brug for de mest basale behov, den er dog bedst egnet til hårde gulve.

Electrolux har med deres UltraSilencer-serie udover at have fokus på at mindske støjen fra motoren også haft deres tanker på miljøet. Motoren på denne model er produceret af 55 % genbrugsplast, og 92% af selve støvsugeren kan genbruges, når den engang ikke kan anvendes længere. Dette er et virkelig godt tiltag, der er ikke mange andre producenter af støvsugere, der tænker så langt ned i produktionen, når det gælder miljøet.

Som sagt er EUS8GREEN’s decibel på max 58 decibel, som svarer til en helt almindelig samtale, her kan man sammenligne med f.eks. en hårtørrer, som har en decibel på 80.

Det er en energiklasse A-støvsuger, som opnår en effekt på hele 700 Watt, derudover er den i støvemissions A klasse, som skyldes det filter, der sidder i støvsugeren. På hårdt gulv har den en rengøringsevne, som også er i A klassen.

Hvis du køber en EU8GREEN er der med i pakken et 3-i-1-mundstykke, der kan fungere som henholdsvis fuge-, børste- og møbelmundstykke.

Specifikationer:

 • 750 Watt
 • Energiklasse: A
 • Lydniveau: max 58 dB
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Vægt: 5,9 kg

11. Philips FC8721/09

 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk
 • Topscorer – Råd & RönPhilips FC8721/09

Philips Performer Expert serie har været et positivt bekendskab med forbrugerne. Især eksperter hos både danske, såvel som svenske testmagasiner er super imponeret over kvaliteten af netop denne støvsuger. Der fremhæves blandt andet den ekstra store pose, som støvsugeren her har. Derudover bliver det også fremhævet og meget positivt nævnt hvor nem denne model er at betjene.

Phillips FC8721/09 er en støvsuger, som prismæssigt bevæger sig på et niveau hvor de fleste kan være med. Prisen for denne støvsuger svinger omkring 1.200 kroner, hvilket ikke er meget hvis man tænker på kvaliteten, samt ikke mindst kapaciteten på hele 3,5 liter i støvsugerposen. Denne ekstra kapacitet bevirker også, at der går markant længere tid mellem skift af støvsugerpose – noget som vi alle synes er en god ting. En tendens blandt mange støvsugere vil ofte være, at jo mere støv der ophober sig i støvposen, så vil sugeevnen langsomt forringes hen mod at den til sidst er fuld, hvorefter sugeevnen er nærmest ikke-eksisterende. Ved Phillips FC8721/09 oplever man dog først, at sugeevnen mindskes lige før at posen er helt fuld, hvilket også er noget som støvsugeren for meget stor ros for.

Rengøring til UG 

Rengøringsmæssigt er Phillips FC8721/09 også ganske godt med. Den får en B-klassificering på hårde gulve og et C på gulvtæpper, hvilket er henholdsvis godt og gennemsnitligt. Du vil dermed sjældent opleve problemer i det daglige, medmindre du har mange husdyr, da Phillips FC8721/09 kan have lidt problemer med at fjerne hundehår fra gulvtæpper. Hvis du derfor har et hjem hvor det primære underlag er tæpper, så vil der findes støvsugere som er bedre egnet til netop dit behov. Dermed ikke sagt at Phillips FC8721/09 på nogen måde er decideret dårlig til tæpper, men den får en ganske gennemsnitlig placering, hvis vi udelukkende rangerer den ud fra evnen til at støvsuge gulvtæpper.

Phillips FC8721/09 er særdeles nem at betjene, da alle de relevante knapper sidder på oversiden af maskinen, hvor du finder en tænd/sluk knap og en knap til at rulle ledningen op. Her finder du også en skydeknap til at regulere sugestyrken med – dermed kan du støvsuge overalt uden at beskadige sofaer osv.

Videre til støjniveauet, hvor Phillips FC8721/09 må siges at være temmelig langt efter dens konkurrenter. Støvsugeren larmer mere end gennemsnittet med en måling på 74 dB – ikke imponerende og langt efter f.eks. Electroluxs topmodel. Dette kan dog accepteres i forhold til, at denne Phillips-model er mere end halvt så billig end den tilsvarende model fra Electrolux!

Til gengæld scorer Phillips FC8721/09 rigtig højt indenfor støvemission, hvor den får et solidt A i testen. Den er udstyret med et HEPA-13 filter, der filtrerer stort set alle de skadelige partikler, og den er dermed et oplagt valg for allergikere eller astmatikere, der virkelig får noget for deres penge! Udover denne smarte funktion, så udmærker støvsugeren sig også for den forholdsvis lange ledning, som måler hele 11 meter, hvilket gør at man ikke konstant skal skifte stikkontakt, fordi det er noget som kan være irriterende hvis man har et større hjem at rengøre.

Der medfølger en række forskellige elementer, sådan at du kan gøre rent på forskellige overflader samt møbler. Du får blandt andet det smarte universale 3-i-1 mundstykke, som er godt til både hårde gulve og tæpper. Derudover medfølger der også møbel- og fugemundstykke, sådan at du rigtigt kan komme ind i revner, hjørner og kanter.

Specifikationer:

 • 650 Watt
 • Energiklasse: A
 • Lydniveau: 78 dB
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • Vægt: 5 kg

12. Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

 • Gode anmeldelser – Forbrugerrådet Tænk

Electrolux-EUS8X2RR ultrasilencer i rød

Denne Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er testet og vurderet af det danske forbrugerråd Tænk. Denne vurdering har været god, og vi har i denne test på Bedste10 taget nogle af de centrale punkter med. Vi kommer omkring støvsugerens funktionalitet, og fremhæver både modellens gode og dårlige sider.

Overordnet har vi fat i en model fra Electrolux, der både har en række gode egenskaber med en god sugeevne, men også en model der egner sig til de fleste husholdninger. Man får her en rigtig fin støvsuger, til en rigtig fin pris.

Når det kommer til støvsugning på hårdt gulv, er denne Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer klassificeret som en A model, der ganske vidst også er medvirkende til den gode karakter støvsugeren får. Ligeledes har modellen også en god rengøringsevne på gulvtæpper, hvor den er placeret i klasse B.

Derfor en meget alsidig støvsuger, der klarer flere forskellige overflader fint.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er en energiklasse A+ model, der sikrer et lavt energiforbrug. Selv om energiforbruget er lavt, er sugeevnen stadigvæk høj. Støvsugeren har en motoreffekt på 600 Watt, der snildt kan klare alle hjørner og kroge.

Lydsvag støvsuger med stor fleksibilitet

Støvsugeren er super fleksibel, da den med en arbejdsradius på hele 12 meter nem kommer rundt i boligen. Ydermere har den en stor støvsugerpose på hele 3,5 liter, der sikrer at man ikke konstant behøver at skifte støvsugerpose. I samme omfang kommer denne Electrolux model også med en støvsugerposeindikator, der sikrer at du altid ved hvornår posen skal skiftes.

En rigtig komfortabel støvsuger med masser af fleksibilitet, og så endda lydsvag. Modellen er forsynet med ny og forbedret lydsvag slange, der sikrer et lavt lydniveau på 61 dB. Dette er forholdsvis lavt, sammenlignet med nogle af de andre modeller vi har med i denne støvsuger test.

Du skal heller ikke være nervøs for om denne UltraSilencer fra Electrolux kan komme helt ud i hjørnerne. Med støvsugerens 360 graders næsehjul, er den super nem at have med at gøre. Hjulene er lavet af gummi, for at skåne møbler, gulv og lister for eventuelle skader.

Højde: 26,6 centimeter
Bredde: 30,8 centimeter
Længde: 40,2 centimeter

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Støvmissionsklasse (filtrering): A
 • Rengøringsevne på hårdt gulv: A
 • Rengøringsevne på tæppe: B
 • Årligt energiforbrug, kWh: 21,3
 • Motoreffekt: 600 watt
 • Lydniveau: 61 dB
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Posestørrelse: 3,5 liter

Overvejelser omkring køb af ny støvsuger

Vi ved udmærket, hvor svært det kan være at finde frem til lige netop den støvsuger, der passer til din husstand. Af netop denne grund har vi lavet denne lille guide, som kommer med nogle gode overvejelser, som du bør gøre dig, inden du køber din støvsuger!

Mundstykket

Én af støvsugerens vigtigste komponenter er mundstykket, der dog i høj grad er ens på mange af de forskellige støvsugere. Normalt kommer de som et kombimundstykke, der kan bruges på både tæpper og hårde gulve med tryk på én enkelt knap – de er dog bedst til hårde gulve som standard.

Langt de fleste støvsugere fungerer fantastisk på hårde gulve, men både tæpper og dyrehår kan volde store problemer for rigtig mange støvsugere.

Hvis du derfor har et stort behov for at støvsuge tæpper eller dyrehår væk fra dine gulve, så kan du overveje en støvsuger med elektrobørster på et turbomundstykke, der giver dig den power, der skal til, for at støvsuge dyrehår op fra gulvtæpper. Helt sikkert en overvejelse værd, hvis du har mange dyr i hjemmet!

Med eller uden støvsugerpose?

Langt de fleste danskere vælger en støvsuger med pose, fordi de er noget billigere i indkøb, og fordi de larmer meget mindre end modellerne uden pose. Der kan dog være den klare fordel ved en poseløs støvsuger, at du ikke hele tiden skal investere i dyre støvsugerposer til den. Igen kan dette være at foretrække for især dyreejere, hvis støvsugerposer hurtigt fyldes op med hår og støv!

Her er det dog også værd at holde sig for øje, at poseløse støvsugere skal tømmes ud i skraldespanden, hvilket kan give anledning til støv ud i luften. Derfor skal beholderne ofte tømmes udenfor.

Ekstra tilbehør – hvad har du egentlig brug for?

Alle støvsuger kommer med en større eller mindre række af udstyr, som bl.a. inkluderer små mundstykker til alt fra møbler til trapper og fuger i badeværelset. Det optimale er at vælge en støvsuger, hvor mundstykkerne er individuelle og kan opbevares i støvsugeren, således at de er mest effektive og ikke bliver væk. Mange støvsugere leveres dog med et 3-i-1 mundstykke, som kan ændres efter behov.

Vores anbefaling er, at du vælger en støvsuger med mindst et børste- og fugemundstykke inkluderet. Disse er utrolig nyttige i rengøringen, og du vil helt sikkert blive ked af at mangle dem, når du står midt i støvsugningen!

Støjniveau – larmende eller støjsvag?

Det er de færreste, der synes godt om lyden af en støvsuger, så det klare råd er naturligvis at vælge en støvsuger, der støjer mindre end gennemsnittet på 70 dB. En støjsvag maskine gør, at du f.eks. kan føre samtaler eller høre musik samtidig med, at du støvsuger – det gør det hele lidt sjovere!

En støjsvag støvsuger behøver ikke at være dyrere end en meget larmende støvsuger, men det er en god ide at holde sig prisen for øje alligevel!

El-forbrug

Med de teknologiske fremskridt, som der er gjort på støvsugermarkedet, så er det i dag ikke længere nødvendigt at have energitunge motorer på flere tusind Watt til at drive en effektiv støvsuger. Dette er bl.a. sket på baggrund af nogle EU-regulativer, der kræver, at motorerne skal være mere og mere energivenlige for at måtte sælge i Europa.

Det betyder derfor ikke nødvendigvis det store, hvor mange Watt de forskellige støvsugere er på den dag i dag – selvom du dog stadig vil kunne mærke forskel på en motor på 600 Watt og én på 1500 Watt! I dagligdagsbrug betyder det dog ikke så meget, da en motor på 600 Watt er rigeligt til at klare langt de fleste opgaver – og på den måde sparer du også pengepungen og miljøet for nogle bekymringer.

Som forbrugere ønsker vi altid, at vores produkter performer bedst muligt, hvilket vi i mange tilfælde relaterer til mængden af watt, som støvsugeren bruger. Efter at have læst omkring støvsugermodellerne ovenfor, så vil du måske undre dig over hvorfor, at disse støvsugere har et markant lavere effektoptag målt på watt, end hvad din gamle støvsuger har.

Har en ældre støvsuger, så vil denne muligvis have omkring 2000 watt, hvor nyere modeller har markant færre watt – men hvorfor forholder det sig sådan? Er støvsugeren dårligere når den ikke har højt watt?

Det forholder sig næppe sådan, selvom det er mest logisk.

De 700 watt beskriver ikke støvsugerens sugeevne, men blot motorens effektoptag, hvilket praktisktalt intet har at sige ift. sugeevnen. EU har nemlig med deres nye energimærke, forsøgt at ændre indstilling til hvorvidt watt har en betydning ift. sugeevnen. Ved lov er det blevet bestemt, at støvsugere som er fremstillet efter 2017 ikke må have et højere effektoptag end 900 watt, hvilket er del i en større indsats for at nedsætte CO2-udledningen frem mod 2020. Måden hvorpå at sugeevnen ikke er blevet dårligere i takt med et lavere effektoptag finder vi i konstruktionen for modellerne. Man har nemlig være god til at tætte støvsugerne bedre, hvilket gør at der derfor ikke tabes sugeevne.

Vi anbefaler, at du vælger en støvsuger med en effekt på mellem 700 og 800 Watt, da du her får den perfekte afvejning mellem god sugeevne og energibesparende støvsugere!

Vi håber, at du samlet set har fået en god viden omkring, hvilken støvsuger der skal være din den næste, ud fra vores støvsuger test og den lille guide ovenover. Hvorvidt du skal vælge den ene eller den anden er svært at sige, men du er garanteret et godt (og rent) resultat uanset hvilken af ovenstående støvsugere, du måtte vælge!

Se også denne artikel på taenk.dk: Støvsuger: Sådan køber du den rigtige

Læs også: HER ER DE BEDSTE FEJEMASKINER PÅ MARKEDET.

Denne side er anmeldt af: Nikolaj S. Andresen Rating 10/10