Opvaskemaskine test – Den bedste opvasker til prisen

Sidst opdateret: 7. oktober 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Rigtig mange mennesker kan slet ikke forestille sig en hverdag uden en opvaskemaskine, der tager det tunge læs, når det kommer til oprydningen i køkkenet. Det er én af de vigtigste hvidevarer i din husstand; det udstyr som langt de fleste ville ønske, de havde, og langt de fleste ikke kan undvære, når de først har fået det installeret. Selv i lejligheder, hvor der i årtier og atter årtier er blevet vaskes troligt op efter hvert måltid, kan man efterhånden finde en opvaskemaskine – det sparer megen tid og meget besvær i en travl hverdag. Det er dog langt fra ligegyldigt, hvilken opvaskemaskine du vælger, da dine behov helst skal afspejle dit valg, så du hverken kommer til at betale for meget eller for lidt!

En tilfældig investering i en periode med tilbudsaviser over det hele er sjældent den rette beslutning, og derfor har vi fundet de bedste opvaskemaskiner i test, således at du kan lave et godt og sikkert køb af husets måske vigtigste maskine! Hvidevarer skal vælges med omhug, og da markedet flyder over med kandidater kan det være svært at se skoven for bare træer. Der findes rigtig mange gode, dårlige, dyre og billige opvaskemaskiner, og hvis du føler, at det hele er meget uoverskueligt så frygt ej: Vi guider dig til den bedste investering og de bedste resultater i denne opvaskemaskine test!

Vi ved, at research og undersøgelse af mange forskellige opvaskemaskiner på tværs af flere internetsider kan være utrolig svært og tidskrævende – og derfor vil vi meget gerne give dig et overskueligt overblik over de bedste på markedet! Vores top 12 liste er et udtryk for de opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i omfattende og grundige opvaskemaskine test hos nogle af de mest velrenommerede testfirmaer i Skandinavien. Testene har bl.a. undersøgt parametre indenfor pris, vaskeevne, støj og energivurdering – og vi har gennemgået alle disse data for dig og valgt de absolut bedste opvaskemaskiner. Dermed får du et overskueligt overblik, som er guld værd, når du skal vælge den rette investering til dit køkken!

Denne artikel bidrager med:

 • En grundig gennemgang af de 12 bedste opvaskemaskiner i test
 • Gode råd til, hvordan du bedst vedligeholder og bruger din opvaskemaskine
 • En lille guide til valg af størrelse og den rette pris
 • Et overblik over, hvor de forskellige opvaskemaskiner har været testet

Bemærk venligst: Bedste10 tester ikke selv de produkter, som er på vores liste – testresultaterne er indsamlet hos uvildige testfirmaer, der er kendt for grundige og ikke mindst tidssvarende tests. Vi giver dig dermed det mest overskuelige overblik over markedets bedste opvaskemaskiner i én og samme artikel!


1. Electrolux ESF5545LOW – Topscorer i test!

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du ønsker at optimere dit energi- og vandforbrug mest muligt til gavn for både miljø og pengepung, så er denne opvaskemaskine fra Electrolux et sikkert hit! Her får du nemlig en opvaskemaskine i et klassisk design, der har både god plads, gode funktioner og energibesparende tiltag, der med garanti bringer din opvaske-oplevelse et godt stykke ind i fremtiden!

Energibesparende programmer med særlig tørreteknik!

Electrolux ESF5545LOW har ikke sparet på bogstaverne i modelnavnet, men til gengæld kan du forvente at spare på både el- og vandregningen! Dette skyldes, at maskinens AutoFlex program sørger for at tilpasse tilførslen af energi og vand til den mængde service, som du har sat i maskinen – dermed kan du roligt sætte en halv opvask over uden at tænke på pengepungen!

Opvaskemaskinen fra Electrolux har plads til 13 kuverter, hvilket er alt rigeligt til langt de fleste husholdninger, og den scorer bl.a. topkarakterer i test for dens særlige tørreteknik. Maskinen åbner automatisk lugen med 10 cm efter endt cyklus, hvilket øger den naturlige tørring og damper servicen af – dermed skal du sjældent tørre efter med et viskestykke!

Electrolux giver dig masser af muligheder for forskellige vaskeprogrammer, hvor specielt det smarte Kvik+ 60 graders program får roser med på vejen: Her kan du vaske al din opvask på kun 30 minutter! Herudover får du yderligere 5 programmer – Glasprogram på 45 grader, AutoFlex på 45-70 grader, Intensiv på 70 grader, Økonomi på 50 grader og et skylleprogram.

Til sidst er det værd at nævne, at den støjsvage maskine vasker ved kun 44 dB, hvilket ikke forstyrrer overhovedet, ligesom du får ekstraprogrammer til enten ekstra tørt service eller nedsat vasketid. Herudover kan du lave udskudt start, således at du kan vaske om natten, hvor strømmen er billigere. Indretningen er holdt helt klassisk med bestikkurv, softspikes til glas og krus og justerbare kurve.

Alt i alt er dette en utrolig smart opvaskemaskine, som Electrolux har formået at gøre endnu mere energi- og vandbesparende! Det er med andre ord en solid investering, hvis du ønsker at spare penge i det daglige, og testresultaterne taler også for denne maskine: Den vasker helt rent, helt tørt og helt uden nogen former for besvær! En værdig andenplads og topscorer på vores liste over opvaskemaskine test.

Udvalgte specifikationer og fordele ved denne opvaskemaskine:

 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh
 • Årligt vandforbrug: 2.775 liter.
 • AutoFlex program – tilpasser vand- og energiforbrug til mængden af service
 • Auto-sluk og udskudt start funktion
 • Kvikprogram på kun 30 minutter
 • Topscorer
 • Topscorer – Råd & Rön

2. Bosch SMU6ZDW76S – Premium valg

Bosch SMU6ZDW76S

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater

Bosch SMU6ZDW76S er en brugervenlig opvaskemaskine, der får ros i en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Her kårer eksperterne modellen til ”Bedst i test”. 

I testen bliver maskinen bedømt på en lang række kriterier, blandt andet vaske- og tørreevne, støj og brugervenlighed. 

På de tre parametre scorer modellen henholdsvis ”Meget god”, ”Meget god” og ”God”. 

Samlet set får opvaskemaskinen en rating på 75%, og i konklusionen skriver eksperterne: ”Rigtig god opvaskemaskine, der vasker og tørrer rigtigt fint. Den er brugervenlig og så er den er af de allermest støjsvage modeller i testen”. 

Eksperterne lægger også vægt på, at Bosch SMU6ZDW76S har et rigtig godt energiforbrug, hvilket er vigtigt for en opvaskemaskine. 

På den måde kan den nemlig spare strøm, hvilket både er godt for din elregning og for klimaet. 

Også forbrugerne sætter pris på Bosch SMU6ZDW76S. Kunderne hos Elgiganten vurderer den til 4.5/5 stjerner på baggrund af mere end 20 anmeldelser. En tilfreds køber giver modellen 5/5 stjerner og skriver: ”Intet at klage over, når det kommer til vaskeresultater. Vasker vasken ren og tørrer den som forventet”.

Om Bosch SMU6ZDW76S

Bosch SMU6ZDW76S er kendetegnet ved at være en praktisk opvaskemaskine, der er meget let for dig at betjene. 

Brugervenlighed er vigtigt for en opvaskemaskine, fordi du med let betjening kan få mest muligt ud af produktets funktioner. 

Særligt for modellen er, at den foroven har en tredje kurv, som du i praksis kan få stor gavn af. 

Den hovedsageligt beregnet til grydeskeer, knive og mindre stykker service, mens du placerer resten af bestikket i den nederste kurv. 

Bosch SMU6ZDW76S er desuden kendetegnet ved at være en rigtig støjsvag maskine, og det er en klar fordel for dig.

Generelt er ikke rart at blive generet af ting, der larmer meget i hjemmet, og det gør modellen på ingen måde. 

Tænks eksperter vurderede støjen både objektivt og subjektivt, og deres dom var meget entydig. 

De konkluderede nemlig, at opvaskemaskinen på begge parametre er ”Meget god”. 

Du vil altså sagtens kunne arbejde hjemme og koncentrere dig, selvom Bosch SMU6ZDW76S er i gang i køkkenet. 

Endelig er det vigtigt, at en opvaskemaskine også kan vaske ordentligt, da den ellers ikke opfylder sin vigtigste funktion. 

Og god opvask er i den grad noget, Bosch SMU6ZDW76S kan levere. Eksperterne fra Tænk vurderede, at maskinen har en ”God” vaskeevne og en ”Meget god” tørreevne. 

Du skal altså ikke gå og frygte, at mange af tingene skal have endnu en tur i maskinen, fordi de ikke er blevet ordentligt rene. 

Blandt udvalgte specifikationer kan vi nævne, at den har indikation af resttid, og at den automatisk slukker ved endt program.  

Bosch SMU6ZDW76S har desuden energimærkning A og Wifi. 

Bosch SMU6ZDW76S vs. markedet

Opvaskemaskinen fra Bosch skiller sig ud på markedet ved kombinationen af at være brugervenlig og støjsvag. Begge dele er vigtige kriterier for en opvaskemaskine, og især støjniveauet kan være afgørende. 

Har du en larmende opvaskemaskine, vil du måske ikke kunne koncentrere dig, hvis du har den i gang, når du arbejder hjemme. Det kan du undgå med Bosch SMU6ZDW76S. 

Derudover vasker og tørrer modellen samtidig rigtig godt. På den måde opfylder Bosch SMU6ZDW76S nogle af en opvaskemaskinens vigtigste funktioner: god vask, lav støj og fin brugervenlighed. 

Samtidig får du modellen til en meget rimelig pris, og værdien for pengene er god. Du betaler altså for det, du får, og det er en opvaskemaskine af rigtig god kvalitet. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Brugervenlig opvaskemaskine
 • Udstyret med en tredje kurv
 • Vasker og tørrer meget godt

3. Bosch SMU4HAW48S – Bedst til prisen

Bosch SMU4HAW48S

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater

Bosch SMU4HAW48S er en støjsvag opvaskemaskine, der gør det godt i en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. 

Her får modellen en høj rating på 70% og bedømmelsen ”God”, og den klarer sig rigtig fint på alle testparametre. 

Det første punkt, der skal være i orden, når det kommer til en opvaskemaskine, er vaskeevnen. 

Tænks eksperter vurderer vaskeevnen til ”God” og tørreevnen til ”Meget god”, hvilket er vigtigt for dig som bruger. 

Derudover er modellen blevet vurderet på støjniveauet. Her får den bedømmelsen ”Meget god”, og du får derfor en opvaskemaskine, der ikke larmer ret meget. 

Samtidig er parametrene brugervenlighed og energiforbrug blevet vurderet til ”God” af Forbrugerrådet Tænk. 

Den samlede konklusion fra eksperterne lyder blandt andet: ”Rigtig god opvaskemaskine fra Bosch, der klarer sig godt på alle testparametre”. 

Med Bosch SMU4HAW48S får du alt i alt en velfungerende og pålidelig opvaskemaskine, som præsterer godt i mange henseender.

Om Bosch SMU4HAW48S

Opvaskemaskinen fra Bosch er kendetegnet ved sin gode energieffektivitet og brugervenlighed. Modellens energi- og vandforbrug er godt, og det giver dig flere fordele som bruger. 

Energieffektiviteten kan betyde en lavere omkostning i vand og strøm, hvilket kan spare dig mange penge. De penge kan du bruge på andre ting, som du måske ellers ikke ville have råd til. 

Derudover er en effektiv maskine typisk en del mere klimavenlig end andre modeller. Du kan altså give klimaet en håndsrækning ved at vælge denne model, der har energimærkning B. 

På den måde får du altså med Bosch SMU4HAW48S en opvaskemaskine, der er smart på flere områder. 

Fordi produktet er brugervenligt, vil du lettere kunne få gavn af alle funktionerne. 

Det er et plus, fordi du på den måde vil kunne udnytte maskinens samlede potentiale og egenskaber bedre. 

Bosch SMU4HAW48S er let at fylde og nem at manøvrere, hvilket i praksis vil komme dig til gavn. 

Du skal nemlig ikke bruge unødigt meget energi eller tid på at fylde den op, og du kan ganske nemt flytte den. 

Det kan du drage fordel af, hvis du skal have nyt køkken, eller hvis du får lyst til at placere opvaskemaskinen et nyt sted. 

Blandt udvalgte specifikationer kan vi nævne, at modellen har børnesikring, og at du placerer dit bestik i en flytbar kurv. 

Derudover viser maskinen en indikation af resttid, og den slukker selv automatisk, når det valgte program er endt. 

Det sidste betyder, at du ikke får en opvaskemaskine, der står tændt og bruger en masse strøm længe efter, at den har vasket færdig. 

Det er en klar fordel for dig, der gerne vil spare penge på elregningen.

Bosch SMU4HAW48S vs. markedet

Opvaskemaskinen fra Bosch adskiller sig fra lignende produkter ved sin effektivitet og brugervenlighed. 

Vand- og energiforbruget er godt, og det kan både gavne din økonomi og klimaet, som bliver mindre belastet, når energieffektiviteten er god. 

Samtidig er Bosch SMU4HAW48S let at fylde med beskidt service og andet køkkengrej, som skal vaskes. Det er en markant fordel, fordi en opvaskemaskine helst skal være nem at komme til og hurtig at fylde, da du bruger den meget ofte. 

Samtidig er Bosch SMU4HAW48S kendetegnet ved at være meget støjsvag. Det er endnu en stor fordel for dig som bruger, fordi du ikke vil kunne holde en larmende maskine ud i længden. Det giver dig mulighed for at have maskinen i gang, selvom du arbejder hjemme og skal koncentrere dig. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Energi- og vandforbrug er godt
 • Let at fylde, nem at manøvrere og stille

4. Siemens SN63HX60AE – integreret opvaskemaskine i høj kvalitet

SIEMENS SN63HX60AE

i samarbejde med PriceRunner

Siemens er kendt for at lave stilede husholdningsapparater og opvaskemaskinen er ingen undtagelse. Den er integreret, så du og dine gæster ikke lægger mærke til, at der er en opvaskemaskine bag fronten, du selv vælger. Når opvaskemaskinen er integreret, bliver den en naturlig forlængelse af dit køkken.

Siemens SN63HX60AE får 67 point hos det svenske testmagasin Råd & Rön. De giver den højeste score med 9 point for lydniveauet, der kun er 36 dB. Du får derfor en støjsvag maskine, der ikke generer hverdagen med larm.

Opvaskemaskinen har ifølge testen finde tørreevner, og energiforbruget er forholdsvist lavt. Dog tager den længere tid om de almindelige programmer end tilsvarende modeller på markedet.

6 programmer og 4 tillægsfunktioner

Opvaskemaskinen har 6 programmer, der består af:

 • Øko-programmet på 50 grader
 • Autoprogrammet på 45-65 grader
 • Intensiv på 70 grader
 • Lyn på 65 grader
 • Lyn på 45 grader

Opvaskemaskinen har tillægsfunktioner, der er: Home Connect, intensiveZone, halfLoad, Speed on Demand og VarioSpeed. VarioSpeed giver et skinnende resultat med op til 66 % kortere vasketid. Du kan indstille den til at starte, når du ønsker det inden for 1-24 timer.

Modellen har Home Connect, så den kan kontrolleres gennem Home Connect app’en, uanset hvor du er. Det gør det nemt at klare opvasken i hverdagen, og app’en er både tilgængeligt for iOS og Android enheder.

Opvaskemaskinen har god sikkerhed, da den beskytter mod vandskader og har en beskyttelsesplade mod damp. Med indbygget Machine Care kan opvaskemaskinen nemt gøres ren.

Siemens SN63HX60AE vs. markedet

Siemens SN63HX60AE er en god opvaskemaskine, som ikke har scoret perfekte resultater i test, men den er stilet, moderne og effektiv. Fordelen er især, at den er kompatibel med Home Connect app’en.

Du får alt i alt en god opvaskemaskine. Den er særligt lydsvag, hvilket kan være en fordel for dig, der er sensitiv over for støj eller vil kunne køre en opvask om natten efter sengetid. 

Fordele

 • Gode tørreevner
 • Lavt lydniveau
 • Brugervenlig
 • Forbinder til Home Connect
Ulemper

 • Mulighed for selvvask kunne være bedre
 • Eco-programmet tager lang tid

Udvalgte specifikationer

 • Energiklasse: D
 • Vægtet energiforbrug pr. 100 vaskecykler: 84 kWh
 • Vægtet vandforbrug pr. vaskecyklus: 9.50 liter
 • Antal kuverter: 13
 • Antal programmer: 6
 • Lydniveauklasse: B
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Mål: 815 x 598 x 550 mm

5. Bosch SBD6ECX57E – populær opvaskemaskine blandt forbrugerne

Bosch SBD6ECX57E

i samarbejde med PriceRunner

Forbrugerne er vilde med opvaskemaskinen fra Bosch. Den scorer 4,7/5 stjerner på Google. En af de tilfredse forbrugere skriver: ”En stille og praktisk opvaskemaskine. Nok vaskeprogrammer, og hvad der er interessant er, at du kan oprette din egen vaskekombination”. En anden forbruger skriver: ”Denne model er ekstremt lydsvag og vasker meget godt”. Der er derfor generelt ros til opvaskemaskinen blandt forbrugerne.

Automatisk døråbning for bedre tørreevne

Modellen fra Bosch har 14 kuverter og 7 programmer, som inkluderer: Eco 50 grader, Auto 45-65 grader, Intensiv 70 grader, lynprogram, glas 40 grader, stille program 50 grader og din egen favorit.

Med EfficientDry giver opvaskemaskinen forbedret tørreevne. Den har en automatisk døråbning, når den er færdig, så dampen kan komme ud, og luften vil tørre servicet. Det forhindrer dannelse af kondens, så du kan tage det ud af opvaskemaskinen og sætte det direkte ind i skabet, når du er klar.

Opvaskemaskine har SilencePlus med maksimalt 42 dB.

Den kan forbindes med Home Connect app’en. Det gør det super nemt for dig at sætte opvaskemaskinen i gang, lige når det passer dig. Opvaskemaskinen kan også styres gennem Amazon Alexa, hvor du skal tale direkte til den. 

Høj sikkerhed og optimal brugervenlighed

Opvaskemaskine har AquaStop. Med en dobbelt tilløbsslange, en sikkerhedsventil og en kande med en afbryder giver 100 % beskyttelse mod vandskader. Bosch garanterer, at opvaskemaskine kan holde et helt liv. 

Opvaskemaskinen har TimeLight. Du kan nemt se, om opvaskemaskinen stadig kører, og hvor længe der er tilbage. Du kan se den resterende tid på gulvet, hvor tidsvisningen afspejles med lys.

Opvaskemaskinen åbner automatisk, når den er færdig, så service kan dampe af. Den har også en børnesikring, hvis der er små pilfingre i huset. 

Bosch SBD6ECX57E vs. markedet

Bosch har rigtig mange gode funktioner som automatisk åbning, Home Connect og tidsvisning på gulvet. Det er en lidt dyrere variant, men du får til gengæld også mange ekstra funktioner med i pakken, der gør hverdagen lettere.

Hvis du ønsker en moderne opvaskemaskine, der er optimeret på de fleste fronter, så skal du gå med Bosch. Det bliver både nemt og bekvemt, når du skal ordne opvasken og stille på plads igen.

Fordele

 • Støjsvag
 • Gode rengøringsevner
 • Masser af plads
 • Mange funktioner og programmer
Ulemper

 • Kurve er lidt skrøbelige
 • Tørreevne er ikke den bedste

Udvalgte specifikationer

 • Energiklasse: D
 • Mål: 55 x 60 x 87 cm
 • Touch kontrol
 • Årligt energiforbrug i kWh: 266
 • Vandforbrug pr. vask: 9,5
 • Lydniveau: 42 dB
 • Wifi-styring

6. Miele opvaskemaskine – Kåret som ”Best buy”
Miele opvaskemaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 • Samlet score på 70 ud af 100 hos Råd & Rön
 • ”Best buy” og en score på 85 % hos which.co.uk

Denne Miele opvaskemaskine placerer sig i top 5 blandt de integrerede opvaskemaskiner, som det svenske testwebsite Råd og Røn har udvalgt. De giver Miele opvaskemaskinen en samlet score på 70 ud af 100 og de kriterier, som opvaskemaskinerne bliver bedømt ud fra er de følgende: 

 • Lyd/støj
 • Samlet kvalitetsniveau
 • Miljø
 • Hvor godt opvaskemaskinen vasker tingene rene 
 • Tørretid 
 • De enkelte vaskeprogrammers tidsforbrug 

I et scoresystem fra 1 til 9 i samme test hos Råd & Rön scorer Miele opvaskemaskinen 8 på, hvor godt den vasker servicen ren, hvor miljøvenlig den er og i det samlede kvalitetsindtryk. Herudover scorer den et 7 tal på lydniveauet og et 1 tal på den tid, det tager for dens forskellige vaskeprogrammer. Den ligger dermed i top, når det handler om, hvor godt den vasker tingene rene, dens miljøvenlighed og det overordnede kvalitets-niveau. Den bruger længere tid end andre lignende modeller på sine vaskeprogrammer, men så er man også sikret, at ens service bliver ordentligt rent på en miljøvenlig og lydsvag måde. 

På det engelske website which.co.uk er de ovenud begejstrede for denne opvaskemaskine, der er blevet kåret som ”Best buy” og fået en samlet score på 85 %. Den har desuden fået 5 stjerner ud af 5 i alle de tests, som Which har kørt vedrørende opvaskemaskinens evne til at gøre tingene rene samt tørre dem ordentligt. I deres samlede vurdering udtaler de ”Kiss your dirty dishes goodbye” og “it adds up to one of the best dishwashers out there”. Den bliver her beskrevet som effektiv, lydsvag, med en god tørrefunktion samt nem at sætte ting ind i. 

Om Miele opvaskemaskine   

Denne Miele integrerbare opvaskemaskine er alt, hvad man ønsker sig af en effektiv, lydsvag og miljøvenlig opvaskemaskine. Den måler 60 cm. i bredden, hvilket gør, at den nemt passer ind i mange køkkener. Den er designet i et moderne, rustfri stål look og har fem forskellige opvaskeprogrammer. Af smarte features har den hjælp til lukning af døren via et Comfort Close system. Den angiver den resttid, der er tilbage samt har et svagt lydniveau på 40 decibel. Den har tørringsklasse A samt energieffektivitetsklasse A. Den er yderst skånsom mod glas og service og efterlader ikke nogle vandmærker efter tørring, hvilket skyldes dens SensorDry system og aktive kondenstørring.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Gode anmeldelser og høje rangeringer i diverse tests    
 • Lydsvag  
 • Effektiv rengøring   
 • Gode auto og øko programmer
 • God tørringsfunktion uden at efterlade vandmærker   
 • Miljøvenlig  
 • Nem at sætte ting i og tage dem ud igen. 

Miele opvaskemaskine vs. markedet

Denne Miele opvaskemaskine adskiller sig fra lignende modeller på markedet ved at være top rangeret blandt opvaskemaskiner hos test websiderne Råd & Rön og which.co.uk. De roser den til skyerne for at være ekstremt effektiv, når det handler om at gøre tingene ordentlige rene, være meget lydsvag samt øko venlig. Af alle de fordele, som Miele opvaskemaskinen besidder, bliver der yderligere nævnt, at den ikke efterlader nogle vandmærker efter tørringen. Derudover har den nogle effektive auto og øko programmer, er meget stille, perfekt til at gøre tingene rene samt nem at sætte ting ind i og tage ud igen end mange andre opvaskemaskiner. Den bruger mere tid på sine opvaskeprogrammer end andre lignende modeller. Dette sikrer til gengæld også, at tingene bliver meget rene, hvilket er den vigtigste funktion for din næste, nye opvaskemaskine fra Miele. 

Specifikationer        

 • Mærke: Miele  
 • Lydniveau: 40 Decibel 
 • Mål: 598x805x570. 
 • Vægt: 47 kg. 
 • Samlet tilslutningsværdi i kW: 2,0 
 • Spænding i V: 230 
 • Sikring: A 10 
 • Antal faser: 1 
 • Elektrisk frekvens: 50
 • Vandtilførselsslangens længde i meter: 1,50 
 • Vandafløbsslangens længde i meter: 1,50 
 • Ledningslængde i meter: 1,7 
 • Min – maks frontpladevægt i kg.: 4,0 

7. AEG FFB41600ZW – Simpel og funktionsrig

AEG FFB41600ZW

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Fra den anerkendte hvidevareproducent AEG kommer denne simple og energivenlige opvaskemaskine, der gør sit arbejde utroligt effektivt, uden at gøre et stort væsen af sig ved at støje eller tære på energiregningen.

Fokus har fra producentens side været på den lave pris og den høje ydelse, og fremfor at lave et prangende og overflødigt design har man i stedet valgt at gå med et minimalistisk og stilsikkert design, der vil passe ind i stort set alle køkkener.

Masser af funktioner

Blandt de mange smarte funktioner er auto-sluk funktionen måske den mest praktiske. Du kan sætte maskinen til at køre, når du går i seng, og når vasken er tilendebragt, slukker maskinen automatisk efter 10 minutter. På den måde bruger du ikke unødvendigt med strøm.

Du kan selv indstille, hvornår en vask skal gå i gang med den indbyggede timer funktion. Så ønsker du først, at vasken skal gå i gang, efter du er faldet i søvn, kan du f.eks. sætte maskinen til at starte om natten. Du behøver heller ikke frygte, at maskinen forstyrrer din nattesøvn, hvis du anvender timeren. Kun 47 decibel lyder maskinens støvniveau på, hvilket må siges at være ganske respektabelt.

Maskinen er ikke særligt energikrævende og har energimærkning C. Denne vurdering halter en smule efter de lidt dyrere modeller, men det betyder på ingen måde, at AEG’s opvasker er en strømsluger. Faktisk er den udstyret med den smarte SensorLogic mængdeautomatik, der automatisk justerer vandforbrug og temperatur i forhold til, hvor fyldt maskinen er.

En funktion, de fleste vil få står glæde af, er Pro Intensiv-programmet. Det er specielt udviklet til ekstra snavset opvask og anvender 70 grader varmt vand for at gøre tallerkner og køkkenudstyr skinnende rene igen. Dette program bruger en smule mere energi, men det betaler sig, da du slipper for at skulle vaske to gange, eller brug lang tid på at vaske efter i hånden.

To andre programmer, der hurtigt ikke bliver til at undvære, er ExtraHygiene og XtraDry. Extrahygiene programmet er særligt designet til at bekæmpe bakterier, hvilket især er godt, hvis I er flere om opvaskemaskinen, da det minimerer smitterisiko. XtraDry hjælper, som navnet indikerer, med at sikre, at glas, skåle osv. ikke er våde, når de tages ud af maskinen.

Specifikationer:

 • Installation: Til underbygning
 • Farve: Hvid
 • Energiklasse: C
 • Opvaskeevne: A
 • Tørreevne: A
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Antal programmer: 4
 • Lydniveau: 47 decibel
 • Årligt energiforbrug: 295 kWh
 • Årligt vandforbrug: 3080 liter

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Siemens SX736X19NE 

Siemens SX736X19NE

Simens er en integreret opvaskemaskine, som er enkel og ligetil. Det automatiske program er meget effektivt, hvor alt snavs bliver vasket væk. Den efterlader ingen vandmærker og rengør alle glas og tallerkener.

Simens opvaskemaskine har scoret 82 % på Which.co.uk. Anmelderne skriver om Siemens, at den rengører og tørrer strålende. Den er effektivt nok til, at de klassificerer opvaskemaskinen som energibesparende og let at bruge. De roser den for at have super effektive programmer som auto- og økonomiske-programmer.

På Google har den hos forbrugerne scoret 4,7/5 stjerner. En tilfreds forbruger skriver om produktet: ”Den er meget robust, men samtidig teknologisk. Den bruger lidt vand og energi, men tilpasser først og fremmest varigheden af programmerne efter det faktiske behov”. 

Opvaskemaskine med effektive programmer

Opvaskemaskinen har 14 kuverter og 6 hovedprogrammer. Maskinen har varioHinge, som giver det mindst mulige mellemrum mellem køkkenfronten og apparatet, som er smart til høje glas eller lignende. 

Det automatiske program vurderer, hvor snavset servicet er, og justerer temperaturen, vandet og længden af programmet efter det. Du får også: eco-vask på 50 grader, en intensiv vask på 70 grader og en 40-grader vask til sarte glas samt to hurtige programmer. 

Opvaskemaskinen har VarioSpeed, der reducerer programmets længde med op til 66 %. Hygiejne Plus øger temperaturen til den sidste skylning, så opvaskemaskinen er skinnende ren og hygiejnisk.

Du kan forsinke starten,så det passer ind i din hverdag, og den har en børnesikring.

Opvaskemaskinen har et automatisk plejeprogram, som skal køres et par gange hver måned, når opvaskemaskinen er tom. Det holder den så ren som overhovedet muligt. 

Energibesparende programmer og nordisk design

Du vil måske forvente et højere energiniveau, men auto- og eco-programmerne er begge effektive. Hvis du vil være bedre mod miljøet, bruger miljøprogrammet 30 % mindre vand og 25 % mindre energi i forhold til autoprogrammet. 

Designet på opvaskemaskinen er meget diskret. Den vil gå i ét med de andre køkkenskabe med en front, der passer til dit køkken.

Siemens SX736X19NE vs. markedet

Siemens er en rigtig god opvaskemaskine til dig, der gerne vil have reduceret energi- og vandforbrug med auto-programmet. Du får en del smarte indbyggede funktioner og en opvaskemaskine, der er nem at betjene.

Modellen egner sig godt til børnefamilien med meget service og større omgange opvask i hverdagen. Du skal dog være opmærksom på, at den kun er energiklasse E. 

Fordele

 • Fantastisk tørre- og vaskeevne
 • Effektive programmer
 • Nem at fylde i
 • God værdi
Ulemper

 • Pladsen indeni er ikke helt godt fordelt
 • Et par høje lyde engang imellem

Udvalgte specifikationer

 • Energiklasse: E
 • Mål: 55 x 60 x 87 cm
 • Årligt energiforbrug i kWh: 266
 • Lydnivau: 44 dB 

Siemens SR23EI28MESiemens SR23EI28ME

Testresultater

Siemens SR23EI28ME er en effektiv, fritstående opvaskemaskine, som klarer sig godt i en test foretaget af Which.co.uk. 

I testen scorer modellen en god rating på 69% og bliver kåret til ”Bedste køb” og ”Øko-køb”. 

Det er et udtryk for, at du med Siemens SR23EI28ME får en god opvaskemaskine, som har en rigtig fin værdi for pengene. 

Blandt de fremhævede fordele i testen er, at maskinen er god til at rengøre hverdagens madpletter, og at den laver en grundig tørring. 

I testen blev opvaskemaskinen vurderet på især tre overordnede parametre. Det var rengøring, energieffektivitet på hovedprogrammet og brugervenlighed. 

Her scorede modellen henholdsvis 4/5, 5/5 og 3/5 stjerner og fik samlet set en god vurdering. 

Konklusionen fra eksperterne lyder blandt andet: ”Det, der virkelig imponerede os, er dog, hvor vidunderligt effektiv den er”. 

Derudover lagde eksperterne vægt på, at maskinen er nem at fylde og tømme. Det er guld værd for dig som bruger, fordi du på den måde ikke skal spilde unødig tid og energi, når du skal bruge maskinen. 

Om Siemens SR23EI28ME

Med Siemens SR23EI28ME får du mere end bare en hjælpende hånd i køkkenet. 

Du får en stabil opvaskemaskine, der har en super effektivitet, mens den samtidig kommer i et flot design. 

Modellen er kendetegnet ved at være en meget effektiv opvaskemaskine, der fungerer godt og stabilt i praksis. 

Opvaskemaskinen har auto- og økoprogrammer, der er effektive, og det er smart på flere måder. 

Dels betyder en god effektivitet, at strømforbruget er lavere, hvilket ikke er dårligt for elregningen. 

Faktisk kan du i visse tilfælde spare mange penge på strøm, som du i stedet kan bruge på andre ting. 

Derudover betyder den gode effektivitet, at maskinen belaster klimaet mindre, fordi den ikke kræver så meget energi. 

På den måde er der altså både penge- og klimamæssige fordele ved at vælge Siemens SR23EI28ME. 

Opvaskemaskinen er derudover kendetegnet ved at være en slimline model. Det giver den et friskt udseende, som passer ind i mange forskellige hjem.

Den fylder desuden ikke så meget, fordi den er slimline, og du har derfor flere muligheder, når du skal finde en placering til den.   

Modellen er fritstående, så du ikke skal være bundet af at placere den et bestemt sted, men har mere frihed til selv at vælge. 

Det er meget vigtigt for en opvaskemaskine, at den kan rengøre de ting, du stiller i den, og det kan Siemens SR23EI28ME. 

Maskinen er god til at rengøre dagligdagens madpletter, hvilket eksperterne fra Which.co.uk også roser den for. 

Du skal altså ikke være bekymret for, at mange af de ting, du skal have vasket op, ikke bliver ordentligt rene.  

Produktet kommer desuden med en dræn- og vandforsyningsslange.

Siemens SR23EI28ME vs. markedet

Siemens SR23EI28ME skiller sig ud blandt andre opvaskemaskiner ved sin supergode effektivitet. 

I testen foretaget af Which konkluderede eksperterne følgende: ”Auto- og øko-programmerne er så effektive, at de kan spare dig for £10 om året sammenlignet med andre slimline modeller ved at bruge den fem gange om ugen”. 

Udover effektiviteten er Siemens SR23EI28ME nem at fylde og tømme, hvilket er meget smart for dig i praksis. 

Det er altafgørende for en opvaskemaskine, at den kan rengøre dine ting, og det kan Siemens SR23EI28ME. 

Maskinen er nemlig god til at rengøre de madpletter, der kommer på tingene til daglig. 

Samtidig kommer modellen med brugervenlige touch-knapper, som effektivt reagerer på din betjening. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Meget effektive auto- og økoprogrammer
 • God til at rengøre hverdagens madpletter
 • Klare og responderende touch-knapper

Miele G 4980 VI clst

Miele G 4980 VI clst - NER

Med denne model får du den mest økonomiske opvaskemaskine, som Miele nogensinde har produceret. Maskinen er med energiklasse A++ og giver desuden minimalt vandforbrug ved brug af programmet ”Automatic”. Herudover har du desuden mulighed for at spare helt op til 40 % strøm, da modellen kan tilsluttes en varmtvandsforsyning på max. 60 grader – denne funktion kaldes TermoSpare. Energiforbruget per opvask anslås at være 0,93 kWh, mens vandforbruget per opvask er 9,9 liter. Det årlige energiforbrug ved brug af denne model er 262 kWh og et årligt vandforbrug regnes til at være 2772 liter. Maskinen har både en høj opvaskeevne og en lige så høj tørreevne, der begge svarer til A. Modellen er støjsvag og har et lydniveau på blot 45 dB. I forhold til opvaskemaskinens udvendige mål den i højden 805 mm, i bredden 598 mm og i dybden 570 mm, mens dens niche er fra 81 cm i højden og 60 cm i bredden. Modellen er lavet i rustfrit stål, hvilket sikrer en vis robusthed samt en lang levetid.

En opvaskemaskine med mange smarte funktioner og egenskaber

Miele G 4980 VI clst – NER har mange brugbare og gennemtænkte funktioner. Blandt andet er maskinen designet med ComfortClose, hvilket betyder, at fronten er yderst nem at åbne og lukke, samtidigt med, at den kan blive stående i alle positioner uden at lukke i af sig selv. Herudover kommer modellem med startforvalg, og du kan derfor programmere en programstart helt op til 24 timer før, du ønsker, at maskinen skal starte. Har du brug for, at opvaskemaskinen skal køre uden, at den er helt fyldt, er dette også muligt, da maskinen har en automatisk fyldningsregistrering, der tilpasser vand- og strømforbruget til den mængde service, der skal vaskes op. Opvaskemaskinen kommer med en flytbar og fleksibel bestikkurv, der kan flyttes rundt som ønsket på de forreste spirrækker i underkurven. Herudover er modellen designet med ergonomiske kurvehåndtag, der gør det nemmere for dig som bruger at fylde og tømme opvaskemaskinen. Har du større servicedele, der skal placeres i nederste kurv, er dette ikke et problem. Opvaskemaskinens øverste kurv er justerbar i højden, hvilket giver mulighed for, at større dele kan gå i opvaskemaskinen uden besvær. Sidst, men ikke mindst, er der et MultiComfort-område i underkurven, hvor der er plads til gryder og andre servicedele i alle former og størrelser.

Gram OMI 60-37 T

Gram-OMI-60-37-T-Opvaskemaskine

Vil du have en billig, integrerbar og effektiv opvaskemaskine, som tilmed har klaret sig fantastisk i opvaskemaskine test, så bør du se nærmere på denne Gram OMI 60-37 T-maskine! Den har scoret topkarakterer i test hos Råd & Rön, og selvom dette var i 2016, så er denne maskine stadig i toppen af klassementet!

Nyttige programmer og stor kapacitet!

Gram OMI 60-37 T er en solid opvaskemaskine, der kommer med en række nyttige programmer og ekstra funktioner, der hjælper dig til det bedst mulige resultat. Her får den særligt ros for det smarte Quick&Clean program, der både hurtigt og effektivt kan vaske alt dit service til perfektion. Herudover får du følgende, praktiske muligheder: Auto, Quick 30 min. 35 grader, 60 min. Quick&Clean, Øko 50 grader, Skåneprogram 40 grader, Intensiv 70 grader, Daglig 60 grader, Normal 55 grader og et program til forvask.

Udover mange funktioner, så kan du glæde dig over en tørreevne A-maskine, der har en stor kapacitet på hele 14 kuverter! Dermed løber du aldrig tør for plads, og denne opvaskemaskine er dermed også perfekt til selv den største familie. Betjeningen af maskinen er let og intuitiv, og alle knapperne sidder i toppen af låget, hvor de er gemt væk, når du vasker dit service op!

Gram OMI har opnået energiklasse B, hvilket naturligvis trækker lidt ned i test, men omvendt får du også mulighed for at vælge halv opfyldning, hvis du ikke har fyldt opvaskemaskinen helt op. Dermed kan du let spare vand og energi, hvis der ikke er brug for det alligevel!

Der skal noget helt særligt til for at opnå topkarakterer i test, og der er ingen tvivl om, at denne opvaskemaskine fra Gram er et fantastisk køb til prisen! Du får et perfekt vaskeresultat, en stor kapacitet og nogle effektive programmer, der med garanti vil passe til din husholdning; en sikker 6. plads på vores liste over markedets bedste opvaskemaskiner!

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Årligt energiforbrug: 266 kWh
 • Årligt vandforbrug: 3.640 liter
 • Quick&Clean program for hurtig vask
 • Topscorer – Råd & Rön (2016)

Bosch SMV68MD02E 

Bosch SMV68MD02E

 

Hvis du er på udkig efter en integrer bar opvaskemaskine til dit moderne familieliv, så er denne model fra Bosch et fantastisk match! Her får du en maskine, der bliver rost i diverse, uvildige tests, og herudover har den også vundet købernes gunst, når man ser på deres anmeldelser. Alt i alt får du masser af kvalitet for pengene, hvis du vælger en maskine fra Bosch!

Masser af plads – masser af muligheder
Bosch SMV68MD02E har måske ikke verdens nemmeste produktnavn at huske, men til gengæld kører det som smurt i olie, når man ser på brugervenligheden. Bosch har uden tvivl designet denne maskine med kunderne for øje, og dette viser sig f.eks. ved mulighed for tilpasning af kurvene i maskinen, ligesom lågen let åbner med det velfungerende openAssist!

Udover en brugervenlig oplevelse får du også en god kapacitet på hele 14 kuverter, og dette helt uden, at opvaskemaskinen er højere end standardmålene. Pladsen er altså udnyttet helt optimalt. Helt optimalt er også det lave lydniveau, der kun rammer 42 dB, når maskinen er i gang med at vaske. Dette gør denne model fra Bosch til det perfekte match i et åbent køkken-alrum!

Bosch klarer sig rigtig fornuftigt i test, når det kommer til en effektiv vask; noget der også viser sig i den flotte A++ mærkning. Det er altså en energibesparende maskine, der dog stadig har hele 8 forskellige programmer, som du kan benytte dig af. Herudover er der kælet for detaljerne i netop denne model, hvor f.eks. timeLight funktionen gør, at du kan se resterende vasketid osv. på gulvet under maskinen – dét er smart!

Alt i alt er der ingen tvivl om, at dette er en veldesignet og ikke mindst effektiv opvaskemaskine, der vil gøre sig godt i et moderne, åbent køkken-alrum. Du får masser af funktioner, der dog ikke har ramt brugervenligheden, og de små detaljer er med til at gøre denne model til en favorit hos mange. Bosch leverer med andre ord kvalitet for alle pengene.

Udvalgte specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: Kun 42 dB
 • Kapacitet: 14 kuverter
 • Årligt energiforbrug: 266 kWh
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Høj kvalitet
 • Integrerbar

Whirlpool opvaskemaskine 

Whirlpool opvaskemaskine

 

 • Score på 4.5 ud af 5 stjerner på Pricerunner.dk 
 • Score på 8.7 ud af 10 på appliancesdirect.co.uk
 • Score på 4.4 ud af 5 på skroutz.gr 

Denne Whirlpool opvaskemaskine er til dig, der ønsker en multifunktionel opvaskemaskine med 5 effektive vaskeprogrammer, energibesparende B funktion og en smart funktion med døråbning, så dampen kommer ud af opvaskemaskinen efter endt vask. Den har generelt modtaget rigtigt gode anmeldelser på et dansk site, et engelsk site og et græsk site. Forbrugeren ”Cooke” giver den en score på 10 ud af 10 på det engelske website appliancesdirect.co.uk og udtaler følgende: ”The door opening at end of cycle ensures steam escapes so plastics and glasses come out dry”. På det græske website skroutz.gr får opvaskemaskinen en generel score på 4.4 ud af 5 stjerner og blandt forbruger-anmeldelserne giver forbrugeren Evamvacari opvaskemaskinen 5 ud af 5 stjerner og udtaler følgende: ”Generelt vil jeg sige, at jeg er meget glad!” 

Om Whirlpool opvaskemaskine

Denne opvaskemaskine fra Whirlpool er for dig, der søger en topmoderne opvaskemaskine, der både er strøm og vandbesparende og som har 5 effektive vaskeprogrammer. Det er en slimline model, hvilket gør, at den passer perfekt til dig, der har et smalt eller lille køkken, hvor du har brug for en opvaskemaskine, der ikke fylder så meget i bredden. Denne måler 45 cm. i bredden og er nem at installere i køkkenet. Dens vaskeprogrammer tæller et sensorprogram, en kold forvask på 45 grader, en hurtig vask på 50 grader, en øko vask på 50 grader samt en intens vask på 65 grader. Dens smarte og højteknologiske sensorprogram overvåger konstant forureningsgraden. Dermed bliver programmet løbende justeret, så forbruget af vand og energi forbliver så lavt som muligt. Dette program sørger dermed for, at dit strøm-og energiforbrug holdes på et minimum, hvilket også holder dine udgifter nede. Når den er i gang med at vaske, har den et lavt støjniveau, hvilket især er dejligt, hvis man bor i lejlighed, hvor man ikke kan lukke af for køkkenet og/eller gå så langt væk fra støjen.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Ideel til smalle eller små køkkener med sin slimline model
 • Godt rangeret og anmeldt på diverse sites 
 • Har energiforbrugsklasse B  
 • Smart sensorsystem, der konstant overvåger forureningsgraden  
 • Flot design 
 • Aquastop funktion  
 • Åbner døren ved endt vask, så dampen kan slippe ud. 

Whirlpool vs. markedet 

Denne Whirlpool opvaskemaskine adskiller sig fra lignende modeller på markedet ved at være en slimline model, der passer ideelt til små og smalle køkkener. Derudover har den et højteknologisk sensorsystem, der konstant overvåger forureningsgraden og dermed hele tiden justerer vand – og energiforbruget. Dette gør denne opvaskemaskine til en af de opvaskemaskiner, der ligger i top, hvad angår miljøvenlighed og bæredygtighed. Dens åbning af døren efter endt vask sikrer desuden, at dampen slipper ud og ikke efterlader vandmærker på servicen. Dette er især en stor fordel, når det handler om glassene. Denne opvaskemaskine er dermed ideel til dig, der ønsker en effektiv opvaskemaskine, der samtidig er strøm – og vandbesparende og som har alle top teknologiske funktioner. 

Specifikationer:  

 • Mærke: Whirlpool  
 • Slimline model: 45 cm. i bredden.  
 • Ledningslængde: 1,3 meter  
 • Vandforbrug pr. cyklus: 9 L  
 • Mål: B: 448mm. D: 555 mm. H: 820 mm.  
 • Vægt: 29,6 kg. 
 • Årligt vandforbrug: 2520 L 
 • AC frekvens: 50 Hz 

 


Bosch SMU67MW04S 

opvaskemaskine test

 

Er du på udkig efter en ny opvaskemaskine, og har du tilfældigvis en større familie? Så er SMU67MW04S-modellen fra Bosch den perfekte opvaskemaskine til din husstand. 

Denne opvaskemaskine fra Bosch kan klare op til 14 kuverter, hvilket gør, at du slipper for at skulle sætte den i gang hele tiden. Dette er også med til, at du sparer penge på at have den i gang flere gange end nødvendigt. Desuden er opvaskemaskinen her fra Bosch mærket med A, hvilket er den bedste energimærkning. A er den mest energibesparende energimærkning, der findes. Hvis du er en person, der gør dit for at leve grønt, så er energimærkningen så god, som den kan være, og du kan vaske op med god samvittighed. 

Udover dette har maskinen et yderst lavt støjniveau på blot 42 dB, hvor den ovenikøbet kan indstilles til at kører på et ekstra stille lydniveau på blot 40 dB. På mange måder kan denne opvaskemaskine fra Bosch altså siges at være praktisk og til mindst ubelejlighed for familien med sin højeste energimærkning og lave støjniveau. Opvaskemaskinen har også en funktion, der kaldes udskudt start. Denne funktion går ud på, at du selv kan bestemme, hvornår maskinen skal gå i gang og dermed selv time, hvornår det er bedst, at den er færdig. Så kan maskinen være færdig og klar til tømning, når du for eksempel kommer hjem fra arbejde eller børnene fra skole. 

Medfølgende funktioner og fordele med SMU67MW04S-modellen fra Bosch

Ovenstående er dog ikke de eneste fordele ved SMU67MW04S-modellen fra Bosch. I modsætning til mange andre maskiner så er bestikskuffen på denne maskine placeret øverst, hvilket sparer på pladsen i bunden af maskinen og giver mere plads til flere ting.

Hvis der skulle opstå lækage af den ene eller den anden art, så er du på den sikre side med denne maskine, da den har en funktion, der kaldes Aquastop. Denne funktion sørger for ved lækage at lukke for vandtilførslen, så du ikke risikerer at få større vandskader.

Hvis du er glad for at være så grøn som muligt, så er der endnu en funktion, som kan gøre dig glad. Bosch-maskinen her har en funktion kaldet EcoSilence Drive. Det er en funktion, hvis formål er at gøre maskiner endnu mere energibesparende. Dette sker ved, at funktionen gør maskinen ekstra hurtig, forbruger mindre strøm samt giver mindre støj, da motoren ikke kører med kulbørster.


Siemens SN436S05IS 

Siemens SN436S05IS

Når eksperter tester opvaskemaskiner, kan de naturligvis ikke inkludere alle gode opvaskemaskiner. Dette er også gældende for Siemens SN436S05IS. Denne model er i stedet en af forbrugernes favoritter, hvor brugernes anmeldelser bringer mange positive kommentarer.

Brugeren er nemlig dem der anvender modellen SN436S05IS i deres dagligdag og de ved derfor, hvilke positive kvaliteter modellen har.

Underbygningsopvaskemaskine i den bedste energiklasse

Siemens har med SN436S05IS skabt en opvaskemaskine i klassen af underbygnings-modeller. Dette betyder blot at maskinen er designet til at blive bygget ind under bordpladen, og derfor følger der ikke en topplade med, men blot en frontplade.

Kontrolpanelet på SN436S05IS sidder øverst på maskinen og løber langs håndtaget, i et meget minimalistisk design. Modellen er ekstremt forbrugervenlig, da den lave strømforbrug, giver den en placering i energiklasse A, som er det ypperste på markedet. Forbruget med denne maskine er generelt noget lavere end, markedets mange andre opvaskemaskiner.

Fornuftig rummelighed

I sammenligning med markedets mange andre modeller, så er Siemens SN436S05IS placeret nogenlunde i midterfeltet, når det kommer til størrelse og antal programmer. Kapaciteten i selve maskinen, er på 13 kuverter, som er svarende til den almene danske familie på 4+ medlemmer. Siemens har installeret 6 programmer hertil.

Der er dog 3 tillægsfunktioner tilknyttet – IntensivZone, VarioSpeed Plus og Hygiejne Plus.

Fleksibelt indrettet

Modellen kommer med henholdsvis et VarioFlex kurvesystem samt en højdejusterbar overkurv. Overkurven er justerbar i tre forskellige niveauer. Med VarioFlex kan kurvene også justeres i til flere niveauer.

Med iQdrive motor teknologien, er du sikret en forholdsvis støjsvag opvask, som samtidig er rimelig energibesparende. Med AquaSensor og MængdeSensor sikres du samtidig at mængden af vand bliver tilpasset i forhold til størrelsen af opvasken og mængden af snavs. Dermed bliver der ikke et overforbrug af vand.

Stor brugertilfredshed

Modellen SN436S05IS høster generelt en del positive kommentarer fra brugerne. Der bliver især fokuseret meget på hvor godt et vaskeresultat, maskinen leverer. Derudover bliver det lave støjniveau anerkendt, og de alsidige vaskeprogrammer. I forhold til designet så er dens effektive og solide opbygning meget populær.

Specifikationer:

 • Højde: 81,5 centimeter
 • Maxhøjde: 87,5 centimeter
 • Dybde: 57,3 centimeter  
 • Bredde: 59,8 centimeter
 • Type: Til underbygning
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Antal programmer: 6
 • Støjniveau: 46 dB
 • Populær blandt brugerne (4,6 ud af 5 stjerner)

BOSCH SMU46CW00S underbygningsopvaskemaskine

BOSCH SMU46CW00S

For mange er Bosch et hvidevaremærke, som man forbinder med kvalitet. Og denne opvaskemaskine er slet ingen undtagelse. Hvis du er på udkig efter en opvaskemaskine med god kapacitet og tilsvarende energiklasse, så bør du bestemt kigge nærmere på Bosch SMU46CW00S-modellen.

Her er der tale om en maskine med en kapacitet på intet mindre end 13 kuverter. Det er et rigtig godt match til dig, der bor sammen med tre til fire andre. Derfor er opvaskemaskinen særligt familievenlig. Med et støjniveau på kun 44 decibel er den også egnet til at have sin plads i et køkkenalrum.

Desuden er opvaskemaskinen fra Bosch udstyret med en AquaStop-funktion, som sikrer dig mod vandskader forbundet til maskinen. For eksempel lukker maskinen automatisk for vandtilførslen ved lækage, så du undgår oversvømmelse. Det er desuden en garanti, som Bosch stiller i hele maskinens levetid.

Fornem energiklasse for et bedre forbrug

Det er bestemt også værd at nævne opvaskemaskinens energiklasse, der lander i kategorien A takket være et årligt energiforbrug på 234 kWh. Det pynter både på vandforbruget og på elregningen. Det kan meget vel være en gave, du senere sætter pris på at have givet dig selv. For selvom de energivenlige produkter kan være en anelse dyrere i investeringen, er det penge, du hurtigt tjener hjem i apparatets levetid.

For optimal udnyttelse af vandforbruget er opvaskemaskinen udstyret med en mængdesensor. På den måde registrerer maskinen selv mængden af service. Er der mindre at vaske, bruger den automatisk mindre vand. Er maskinen fyldt bruger den til gengæld en passende mængde vand hertil. På den måde er du sikret, at indholdet altid er rent efter end vask, samtidig med at dit forbrug holdes på et minimum.

Zeolith-tørring sikrer tørt service

Det kan være et stort irritationsmoment, når man åbner sin opvaskemaskine for at finde ud af, alt servicen stadig er drivvådt. Det har Bosch afhjulpet med denne model, som er udstyret med et Zeolith-tørringssystem.

Det er en funktion, som gør opvaskemaskinen i stand til at optage fugten fra det vaskede indhold og omdanne den til varm luft. På den måde kan opvaskemaskinen garantere helt tørt service, hver gang du åbner lågen efter en vask. Det gælder også dine plastbøtter.

Specifikationer:

 • Standardmål: B59,8 x D57,3 x H81,5/87,5 centimeter
 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Energiforbrug: 234 kWh/år
 • Vandforbrug: 2660 liter/år
 • Lydniveau: 44 dB
 • Antal programmer: 6
 • Zeolith-tørring
 • Mængdesensor
 • AquaStop-funktion
 • DoseringsAssistent

Electrolux opvaskemaskine

Electrolux opvaskemaskine

 • Score på 5 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk
 • Score på 4.6 ud af 5 stjerner på emag.ro
 • Score på 4.9. ud af 5 stjerner på electrolux.it

Denne Electrolux opvaskemaskine er en slimline model på kun 45 cm. i bredden, hvilket passer ideelt til et køkken, sommerhus, kollegiekøkken osv, hvor der er knapt med plads. Denne Electrolux opvaskemaskine er miljøvenlig, energibesparende og effektiv opvaskemaskine, der scorer høje karakterer generelt blandt anmelderne og forbrugerne. På Pricerunner scorer den flotte 5 ud af 5 stjerner og på det italienske website emag.ro bliver den vurderet til 4.6 stjerner ud af 5. Her skriver forbrugeren ”Chrisienc” for eksempel i sin anmeldelse: ”Personligt var jeg imod tanken om opvaskemaskine, men da jeg (blev) ejer (af) denne maskine (har) jeg helt ændret min mening”. På et andet italiensk website electrolux.it får den også top karakter med 4.9 ud af 5 stjerner. Det er især dens energibesparende funktioner, hvor den sparer både vand og strøm, der fremhæves. Ligeledes nævnes dens innovative tørresystem ”AirDry”, der er en banebrydende teknologi indenfor tørring samt dens effektive rengøring af al servicen.  

Om Electrolux opvaskemaskine 

Electrolux opvaskemaskine har energiforbrugsklasse A+, hvilket gør, at den er enormt energibesparende. Denne opvaskemaskine er dermed til dig, der ønsker en miljørigtig opvaskemaskine, der også tilgodeser pengepungen i det lange løb. Den har hele 5 vaskeprogrammer, som man kan vælge imellem, og her er det især gradantallet, man skal vælge imellem. Vaskeprogrammerne hedder således: Eco 50°, Intens 70°, Normal 65°, Hurtig 65°, Skyl og understøtte. Der kan indstilles på tre forskellige temperaturer, og derudover har opvaskemaskinen en banebrydende tørringsteknologi, der hedder AirDry. Dette gør, at servicen, potter og pander samt andre ting ikke får efterladt mærker efter vandet og dermed fremstår pæne og klare efter endt vaskeprogram. Den har et lavt støjniveau på 51 decibel, hvilket gør, at den ikke forstyrrer hjemmets lydmiljø, når den er i gang med at vaske.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Gode anmeldelser 
 • Slimline model på 45 cm. i bredden. der passer godt til et lille køkken 
 • Air Dry tørrings teknologi    
 • Energiklasse C som er energibesparende med vand og strømforbrug 
 • Pænt design  

Electrolux vs. markedet

Electrolux opvaskemaskine adskiller sig fra lignende opvaskemaskiner på markedet ved at være en slimline model, der passer ind i ethvert køkken og tilmed dem, der har knapt med plads. Dens bredde på 45 cm. gør, at den er ideel til køkkener, der er små eller meget aflange og smalle i indretningen. Teknologisk er den i topklasse via den banebrydende AirDry teknologi, hvor den tørrer servicen super effektivt. Dette bevirker, at tingene ikke får efterladt mærker fra vandet og fremstår klare. Dette kan især være en udfordring for glas, der i dette tilfælde forbliver klare og flotte. Det er en opvaskemaskine i energiforbrugsklasse A +, hvilket gør, at den sparer strøm og vand, og dermed ligger i top, hvad angår miljøvenlighed og bæredygtighed. 

Specifikationer:

 • Mærke: Electrolux  
 • Energiforbrugsklasse: C  
 • Vandforbrug pr. cyklus: 9,9 L  
 • Årligt vandforbrug: 2775 L 
 • AC frekvens: 50 Hz. 
 • Mål: B: 446 mm. D: 550 mm. H: 818 mm. 
 • Vægt: 32,4 kg. 
 • Ledningslængde: 1,5 meter. 
 • Tilløbsslange, længde: 1.5 meter.  

 

 


Gode råd til at få det bedste ud af din opvaskemaskine

Som nævnt i starten af denne artikel vil vi ikke blot anbefale dig de bedste opvaskemaskiner på markedet – vi vil også gerne give dig en række gode og hjælpsomme råd til, hvordan du får mest ud af din opvaskemaskine. Det kan f.eks. være, at du oplever kalk på dine glas, eller at der tit strømmer sur lugt ud, når du åbner din opvaskemaskine – dette er almindelige problemer, som dog kan afhjælpes, hvis man ved, hvordan dette skal gøres!

Sådan afhjælper du dårlig lugt i din opvaskemaskine:

En opvaskemaskine er dejlig, fordi den tager noget af rengøringsbyrden i det daglige, men det er dog de færreste, der ved, at man bør gøre opvaskeren rent ca. én gang om måneden. Der samler sig f.eks. madrester og andet snavs i bunden af maskinen, der kan give lugtgener, ligesom filteret skal tømmes jævnligt for at undgå problemer med maskinens afløb. Du bør have fokus på disse ting, ligesom du kan forebygge lugtgener ved at skylle madrester osv. af, inden du sætter service i maskinen!

Du kan ligeledes vælge at rengøre maskinen grundigere ved at hælde ca. en halv liter eddike i bunden af vaskerummet, hvorefter den skal startes ved den højest mulige temperatur. Dette frigør bl.a. fedt og andre ting, der kan være medvirkende til dårlig lugt. Hvis du vil slå to fluer med et smæk, så kan du sætte dine glas i maskinen sammen med eddiken – eddike fjerner effektivt alt det kalk, som er efterladt på dine glas!

Når du alligevel er i gang med rengøringen, så er det en god ide at rense maskinens gummilister med almindeligt opvaskemiddel, da der nogen gange kan sidde mindre madrester i listerne. Disse kan også være med til at give lugtgener – så væk med dem!

Hvis du har prøvet alle de ovenstående tiltag, men stadig oplever lugtgener fra din opvaskemaskine, så bør du få en VVS installatør til at se på det – lugten kan nemlig også komme fra rørene, der går til din opvaskemaskine. Der er dog ingen grund til at tilkalde en dyr fagmand, førend du har prøvet de ovenstående husråd, der kan spare dig for en del penge!


Hvilken størrelse er den rette til min opvaskemaskine?

Et af de oftest stillede spørgsmål er meget logisk, hvor stor en opvaskemaskine man egentlig behøver – og her er der ikke noget endeligt svar! Generelt skal maskinen være stor nok til, at den dækker jeres pladsbehov, og hvis jeres nuværende maskine f.eks. ikke bliver fyldt hver gang, så bør i måske overveje en mindre maskine næste gang. Du skal som altid vælge opvaskemaskine ud fra de specifikationer, som du har brug for, og dette gælder især for størrelsen: Mål ud, hvor stor en maskine, du har plads til, og overvej så, hvor meget opvask din husstand producerer!

Der er mange forskellige måder at betragte størrelsen af maskinen på, men det gælder naturligvis, at jo flere mennesker desto større en maskine er der brug for. Omvendt kan der være god fidus i at købe en lidt mindre opvaskemaskine, der dermed skal startes oftere. Dette sikrer dig rent og pænt service hele tiden, ligesom at du aldrig mangler nogle redskaber i køkkenet, der har ligget i maskinen i flere dage. Det er bl.a. sådanne overvejelser, der skal ligge til grund for dit valg af kapacitet: Du betaler mere for en større maskine, og hvis du alligevel ikke bruger pladsen, så er det penge ud af vinduet! 


Hvor meget skal jeg give for en ”god” opvaskemaskine?

Det er altid en god ide at stille sig selv netop ovenstående spørgsmål, når man skal ud og investere i en ny opvaskemaskine – men igen er der ikke noget universalt svar! Du bør altid undersøge markedet for forskellige maskiner i nogenlunde samme prisleje, hvor du herudfra kan bestemme dig for, hvilken maskine der bedst opfylder dine behov. Generelt har de fleste en øvre beløbsgrænse, som pengene kan række til, og her gælder det om bl.a. at tjekke vores opvaskemaskine test for at se, om du kan få en af ”vores” opvaskemaskiner i dit ønskede prisleje. Herudover anbefaler vi helt sikkert også, at du bruger forskellige sammenligningssider, der kan give dig et godt overblik over prislejet på en specifik maskine, som du har i søgelyset!

Mange opvaskemaskiner ligger i et prisleje omkring 3.000 til 7.000 kr., hvor der naturligvis er både billigere og dyrere alternativer, der kan mere eller mindre det samme. Derfor er det i høj grad et spørgsmål om at vurdere, hvilken pris du vil give for din nye opvaskemaskine – det hjælper dig med garanti med at komme på sporet af den bedste opvaskemaskine til dine behov!

Vi håber, at du er blevet klogere på markedets bedste opvaskemaskiner ved at læse vores test igennem – og mange tak for din tid! Det har været en fornøjelse at gennemgå de forskellige testresultater for dig, og der er med garanti en perfekt opvaskemaskine til dig og din husstand iblandt vores gennemtestede og testvindende opvaskemaskiner!


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Which

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Vi har valgt at citere Which.co.uk, fordi deres eksperter har testet en række forskellige opvaskemaskiner, heriblandt Siemens SR23EI28ME. 

Modellen fra Siemens klarer sig rigtig fornuftigt i testen, hvor den scorer en samlet rating på 69%. Testen er baseret på en del parametre, hvor de tre vigtigste er rengøring, hovedprogrammets energieffektivitet og brugervenligheden. Her scorede opvaskemaskinen henholdsvis 4/5, 5/5 og 3/5 stjerner. 

Testen er udført: marts 2020
Læs hele testen her 

Miele G7150SCVi er en anden model, som er at finde på listen over testede opvaskemaskiner hos which.co.uk. Den får en flot score på 85%. Den er desuden også tildelt titlen ”bedste køb”. Den er vurderet på de samme parametre som førnævnte model, og her scorer Miele opvaskemaskinen særligt højt på rengøring med 5 ud af 5 stjerner. 

Testen er opdateret: marts 2020
Du kan se testen her

Udover Siemens SR23EI28ME og Miele G7150SCVi har Which.co.uk også testet Siemens SX736X19NE. Den får samlet en bedømmelse på 82 point. I anmeldelsen fremhæver de den gode vaske- og tørreevne og de effektive programmer. 

Anmeldelsen er opdateret: marts 2019
Du kan se anmeldelsen her

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Vi har valgt at citere Tænk, fordi de har foretaget tests af forskellige opvaskemaskiner, blandt andet Bosch SMU6ZDW76S og Bosch SMU4HAW48S. 

Begge opvaskemaskiner præsterer godt. Bosch SMU6ZDW76S bliver kåret til ”Bedst i test” af Tænks eksperter og høster stor anerkendelse. 

Modellen får en vurdering på 75% og får ros for det lave støjniveau, den gode brugervenlighed og en række andre parametre. 

Også Bosch SMU4HAW48S får ros for en række elementer, blandt andet det meget lave støjniveau. 

Testen er udført: februar 2021
Du kan se hele testen her

Elgiganten

Elgiganten er en stor, dansk butikskæde, der hovedsageligt forhandler forbrugerelektronik og hvidevarer. På deres webshop kan du finde en lang række produkter, og forbrugerne kan anmelde dem. Elgiganten har vi medtaget, fordi de sælger Bosch SMU6ZDW76S, som vi anbefaler. I deres netbutik kan kunderne anmelde de forskellige produkter, og det er også tilfældet med opvaskemaskinen fra Bosch. 

Forbrugerne vurderer modellen til 4.5/5 stjerner på baggrund af over 20 anmeldelser. En glad køber giver modellen 5/5 stjerner og skriver: ”Intet at klage over, når det kommer til vaskeresultater. Vasker vasken ren og tørrer den som forventet”. 

Du kan se anmeldelserne her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Det svenske forbrugermagasin har blandt andet haft ELECTROLUX ESF5545LOW og Miele G7150SCVi med i deres test af 96 forskellige opvaskemaskiner. I testen er produkterne blandt andet blevet bedømt ud fra kriterierne: vaskeegenskaber, tid, miljø, støj, brugervenlighed og kvalitetsindtrykket. 

På disse parametre klarer ELECTROLUX ESF5545LOW sig generelt godt med en score på mellem 5 og 8 point ud af 9. Kun på parameteren ’tid’ halter produktet efter med en score på 3. Med en samlet score på 65 point ud af 100 er opvaskemaskinen alligevel blandt topscorerne på listen.

Miele G7150SCVi får en lidt bedre samlet score på 70 point. Blandt de integrerede opvaskemaskiner er Miele modellen endda blandt top 5 opvaskemaskiner.

Testen er opdateret den: 4. maj 2021
Du kan se testen her

Udover ELECTROLUX ESF5545LOW og Miele G7150SCVi har Rås & Rön også testet Siemens SX736X19NE. Den får samlet en bedømmelse på 67 point og anbefales for dens lave støjniveau, dens brugervenlighed og gode vaskeevne.

Anmeldelsen er udgivet den: 16. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her

 

Se også Opvaskemaskine Test 2020 – Se de bedste opvaskemaskiner – Testvinder guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

FAQ

Hvilke opvaskemaskiner er de bedste i 2021?
Nogle af de bedste opvaskemaskiner i 2021 er blandt Electrolux ESF5545LOW, Bosch SMU6ZDW76S og Bosch SMU4HAW48S. De nævnte maskiner har opnået nogle utroligt flotte resultater i en række tests, hvor de blandt andet er kåret til henholdsvis ’topscorer i test’, ’premium valg’ og ’bedst til prisen’.
Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en opvaskemaskine?
Når du skal købe en opvaskemaskine, så bør du blandt andet være opmærksom på, hvilken kapacitet maskinen har. På den måde kan du gå efter en maskine, som passer til din husstands behov. Derudover bør du også tage et kig på, hvilken energiklasse opvaskemaskinen tilhører.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en opvaskemaskine?
Der findes en række gode opvaskemaskiner, som placerer sig i de lavere prisklasser. Dermed skal du nødvendigvis ikke grave dybt i lommerne for at få råd til en ny opvaskemaskine. Ønsker du dog en mere avanceret model, så kan det godt være pengene værd at ofre lidt mere.
Hvor mange år bør en opvaskemaskine holde?
Når du køber en opvaskemaskine fra ny, så kan du ca. regne med, at den holder seks til ti år. Dog kan du risikere undervejs, at nogle dele til motoren eller lignende kan gå i stykker. Derfor er det også vigtigt, at du formår at vedligeholde maskinen korrekt.

 

Denne side er anmeldt af: Oliver K. Frandsen Rating 10/10