Bedste Gaming Musemåtte 2020 – Købers guide

Bare en musemåtte? Tro om igen! Selv det, at opgradere de simpleste dele af dit gaming setup, kan tilføje markante forbedringer til din præstation. En musemåtte designet til gaming vil sørge for konsekvent stabilitet og præcision. Selvfølgelig vil en opgradering af en almindelig mus til en ny gamermus have større effekt på dit spil, men hvis du allerede er på plads i den afdeling, er en pålidelig overflade det næste skridt. At finde den bedste gamermus kan være svært, så vi har sammensat en all-inclusive guide til at hjælpe dig med at finde den mest passende musemakker.

På konkurrenceniveau er en mus af gamingrang et must have. Gameplay handler om splitsekunders reaktionstid og stor cursor nøjagtighed. Ét fejlklik eller misset headshot kan tabe kampen. En højkvalitets museoverflade vil hjælpe til hurtig konsekvent cursorbevægelse. Denne konsekvens tillader dig at udvikle muskelhukommelse som gør dig i “et” med din mus.

Derudover vil en gamer musemåtte lette præcise, hurtige bevægelser i de situationer,  hvor du skal skyde fra hoften. Som en gamer engang udtrykte det, “Se mit 360 no scope, kammerat.” De fleste gamer musemåtter har forhøjede sporingsoverflader, som vil sikre, at din mus spores så præcist som muligt. Her er en all-inclusive oversigt over nogle af de bedste på markedet. Tjek det ud.

Vores top 7 over bedste gaming musemåtter 2020.

Uden yderligere introduktion, så giver vi Jer vores bud på det bedste valg af musemåtte i 2020 til gaming.

Maskine Vurdering  Niveau Set Hos
1) Razer Firefly 10/10 PRO Dustin Home LÆS MERE
2) SteelSeries QcK Heavy 10/10 SEMI PRO WEBdanes.dk LÆS MERE
3) SteelSeries QcK XXL 10/10 PRO Dustin Home LÆS MERE
4) Kingston HyperX Fury S Pro Gaming Size XL Speed Edition 10/10 PRO Computersalg DK LÆS MERE
5) Razer Goliathus 8/10 SEMI PRO Elgiganten LÆS MERE
6) ROCCAT Hiro+ 3D Supremacy 8/10 SEMI PRO WEBdanes.dk LÆS MERE
7) Razer Vespula 7/10 ALLE

1. Razer Firefly Hard Gaming Musemåtte

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Razers seneste udgave af deres musemåtte lineup er Firefly. Et passende navn. Denne stilfulde musemåtte vil lyse op på dit skrivebord og fremhæve din gamermus. Den har Razers Chroma lysteknologi, som gør dig i stand til at vælge en af 16.8 millioner farvemuligheder. Du kan styre farver og andre indstillinger igennem Razers Synapse software.

Mikroteksturen i overfladen er optimeret til det fulde spektrum af følsomhedsindstillinger og musesensorer. Dog foreslår Razer en Razer mus (selvfølgelig) med en af deres 4G dobbelte sensorer for optimalt overfladekalibrering,  for at opnå det bedste resultat. Selskabet med det ypperlige gamerudstyr siger selv, at de har tweaket overfladen til netop den rette balance mellem hastighed og kontrol for præcision i musebevægelser og cursorsporing. Vi må indrømme, det er en enestående, blæret musemåtte og den har et prisskilt, der matcher.


2. SteelSeries QcK Heavy Gaming musemåtte

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

QcK Heavy’s musemåtte er en XXL ekstra tyk måtte med gummibund og glat stofoverflade. Hvis du leder efter en lækker stofoverflade til rimelige penge er dette dit bedste bud. Denne musemåtte er lavet specielt for hurtige twitchgamere af FPS og action varianten (høje opløsninger og lave følsomhedsindstillinger på musen). Hvis du foretrækker bløde overflader, er dette en af de bedste på markedet.

En anden virkelig sej ting SteelSeries har gjort er at udgive adskillige versioner af denne musemåtte. Disse fire andre muligheder giver uovertruffen visuel fornøjelse. Så hvis du leder efter en smule tilpasning eller en arvtager til Fnatic eller Navi, har SteelSeries dækket dig ind. QcK Minien er en tyndere version end QcK Heavy og $10 billigere oven i købet. Hvis du ikke kan retfærdiggøre at bruge over 10 dollars på en musemåtte har QcK’en sandsynligvis bedst værdi. Den er intet mindre end den bedst sælgende musemåtte nogensinde.

 


3. SteelSeries QcK XXL

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Modellen QcK XXL fra SteelSeries er en af de mest solgte gaming musemåtter, og er blevet anbefalet som den bedste musemåtte til gaming i 2020.

Den kan købes til en pris på blot 289 kr. Så det er ikke fordi den er hård ved pengepungen.

Bedst i test – Nu i XXL

Fra det danske SteelSeries har de tidligere haft den prisvindende model QcK. Nu er der kommet den nye og forbedrede version QcK XXL. Denne musemåtte er den absolut største gamer musemåtte fra SteelSeries. Det kan ses på billedet at det er muligt at både have gaming tastaturet, samt gamer musen til at stå på denne fremragende musemåtte.

Med denne effekt, bliver dit tastatur nu også skridsikker. Derudover vil du aldrig skulle mangle plads til at bevæge din mus rundt, når du spiller.

QcK XXL er blevet produceret i stof med en længde på imponerende 90 cm. Derudover er måtten 40 cm. bred og har en tykkelse på blot 0,4 cm. Med den skridsikre gummibund, er du sikker på musemåtten ikke bevæger sig rundt på bordet, da den er designet til at være 100% skridsikker.

Modellen her er blevet produceret i et mikro-vævet stof, som giver en fuldt ud optimal glathed på måttens overflade. Derfor kan du uden modstand udføre hurtige og kontrollerede bevægelser med musen, når du gamer.

Såfremt du er på udkig efter en musemåtte af ekstremt høj kvalitet, og med masser af arbejdsplads på, som er SteelSeries QcK XXL det perfekte køb.

 


4. Kingston HyperX Fury S Pro Gaming Size XL Speed Edition – til dig, der er bevidst om tempo og timing

Kingston HyperX Fury S Pro Gaming Size XL Speed Edition

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

En gaming-musemåtte er fordelagtig for dig, der sætter pris på både hastighed og præcision, når du sidder ved computeren. Her er Kingston HyperX Fury S Pro Gaming-musemåtten det oplagte valg, når musemåtten både skal have en overflade, der føles behagelig og ensartet, men også skal have en underside, der sørger for, at musemåtten holdes fast under brug. Musemåtten er tætvævet, hvilket gør det muligt for dig let og  bekvemt at bruge din mus. Her er musemåttens sømløst syede kanter med til at danne en flad overflade. Dette skaber komfort for håndleddet, selv når du bevæger musen hurtigt henover musemåtten.

Generelt har gaming-musemåtten forskellige specifikationer:

  • En vægt på 890 gram, der gør den nem at transportere og flytte rundt
  • Produktmateriale i gummi og vævet materiale
  • Mål på 90 x 42 x 0,4 cm

5. Razer Goliathus Speed and Control musemåtte

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Razer har i den grad gjort mus og musemåtter til en videnskab. Firmaet har endda taget det så langt som til at indføre overflade kalibrering i deres Synapse 2.0 software. Mange argumenterer for, at de laver de bedste museoverfladeprodukter på markedet og med god grund. De er pionererne indenfor musemåtte kategorien. Goliathus er et produkt af Razers ustandselige jagt på perfektion med at skabe den ultimative musemåtte. Goliathus kommer i to forskellige udgaver; hastighed og kontrol. Naturligvis har kontrolmåtten en stærkt tekstureret vævning, mens hastighedsmåtten benytter en glat og stram vævning.

Generelt er kontrolmåtten bedre for RTS gamere og hastighedsmåtten er bedre for action gamere. Men enhver gamer har sine egne unikke præferencer og spillestil. Derudover kommer Goliathus 2014 musemåtten i fire forskellige størrelser: small, medium, large og extended så du kan købe den der bedste passer til dit gaming setup. Den har en meget Razer-agtig stil med grøn og sort grafik, hvilket ser ret sejt ud matchet med Razers andre lækre produkter. Hvis du leder efter det bedste, så er det denne musemåtte.

 


6. ROCCAT Hiro+ 3D Supremacy Surface Gaming musemåtte

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du vil have en musemåtte, som kommer til at holde i rigtig lang tid – måske har du brændt igennem en del – kunne Hiroen være den der redder dig fra dine musemåttekvaler. Denne måtte indeholder den mest avancerede overfladeteknologi vi har set, med flosresistente kanter. ROCCAT har derudover skabt Hiren med en vulkaniseret silikone “3D” overflade, en overflade optimeret til uhindret museglidning. ROCCAT fastholder, at denne musemåtte er en fusion af de bedste hastigheds og kontroloverfladeegenskaber af de bedste museoverflader tilgængelige. Om det er sandt  eller ej er Hiroen den mest flydende glider vi endnu har stødt på. De har valgt et minimalistisk design, indeholdende ROCCAT mærket i det nederste højre hjørne og en standard sort farve.

 


7. Razer Vespula Dual-Sided Gaming musemåtte

Vespulaen indeholder en dobbeltsidet overflade. Den ene side er navngivet kontrol siden (tekstureret) og den anden side hastighedssiden (jævn). Hvis du er ny til gaming musemåtter og ikke er helt sikker på hvilken overflade, der virker bedste for dig, er dette en fantastisk museoverfladeløsning. Vespulaen kommer med en gel håndledsstøtte. Det fede er, at musemåtten selv og håndleddet er to separate stykker. Når man har sat det op kommer håndledsstøtten stadig i vejen i ny og næ, men vi synes den er mindre påtrængende end nogle af de mere pladskrævende udgaver, som er bygget ind i musemåtterne. Den er fladere og gelmaterialet omformer sig til dit håndled på en behagelig måde. De to særskilte overflader kan let skiftes imellem midt i et spil for at justere glidningen til dine specifikke gameplay behov.

 

Se også denne lignende artikel på vores side: GAMING PC TEST – HER ER DE BEDSTE PÅ MARKEDET


At vælge den helt rigtige musemåtte til gaming kan stadig være en stor udfordring selv efter at have læst denne guide. De fleste ender måske med at købe en musemåtte ud fra designet, hvilket man ikke kan betænke så mange i, da det virkelig er kompleks at vælge den helt rigtige musemåtte. Dog kan det have nogle konsekvenser hvis man vælger den forkerte musemåtte. Hvis du har købt en dyr mus, men har en dårlig musemåtte, eller valgt den forkerte, så vil det hurtig føles som om at du er tilbage til den gode gamle standard mus, derfor håber vi at du er blevet lidt klogere på valget af musemåtte til gaming efter at have læst vores lille guide omkring de bedste musemåtter.

Valg af materiale

Materialet i din musemåtte er noget af det som har den største effekt på dit spil. Materialet betyder hvor stor din friktion er, altså rettere sagt hvor stor indflydelse det har på hvordan din mus bevæger sig. Vi kan prøve at kigge på nogle materialer og analysere lidt på det.

Musemåtte lavet af stof

Disse musemåtter har unægteligt i gennem mange år været det mest populære valg af musemåtte. De senere år er gummipriserne steget og kvaliteten er blevet markant mindre, hvilket har bevirket at vi ofte oplever nogle huller i gummiet grundet den forringede kvalitet. Dette ses dog ofte kun i helt billige musemåtter, og det er som sådan ikke noget du skal tænke meget over hvis du køber fra et anerkendt brand.

Hos de store brands får du også hvad du betaler for, dette gør sig egentlig gældende hele vejen rundt – de billige musemåtter er oftest også de dårligste målt på kvaliteten. Hvis du benytter en laser mus så skal du være rigtig opmærksom hvis du vælger en stofmusemåtte. Grundet de små huller i stoffer, så vil din DPI blive nedsat med op til 50% hvilket er en markant forringelse af oplevelsen ved en laser mus. Der findes nogle producenter som er bedre til at fremstille musemåtter i stof til lasermuse, men en generel tommelfingerregel er at det nedsætte din DPI uanset hvilket mærke du køber fra.

Plastik musemåtter

Disse musemåtter vinder teritorium over de seneste år. En markant fordel ved disse musemåtter er at du kan forme overfladen til lige netop den modstand du gerne vi spille med, hvilket med andre ord også betyder at du kan optimere materialet for den laser mus du spiller med.

Størrelse

Der findes rigtig mange størrelser af musemåtter, og du stille måske dig selv spørgsmålet – hvor stor skal en musemåtte være? De findes helt nede fra den lille der er mest anvendelig til almindelig brug samt studier, og så helt til kæmpe musemåtter der er 92x92cm.

Det handler nok meget om hvad du har plads til, det kan være rart med lidt ekstra plads alt efter hvilket spil du spiller. Det er noget du skal gøre op med dig selv, og det afhænger selvfølgelig også af hvilken sensitivity du spiller med, hvor stort dit behov er for at flytte musen.

Hvad er så den bedste musemåtte til gaming?

Det kan som tidligere nævnt være svært at finde den perfekte musemåtte til dig som gamer, men vi håber at vores liste har gjort dig lidt klogere på hvad du måske kunne foretrække. Der er ikke en klar vinder, og det kan være at du skal et stykke ned på listen før du finder den perfekte til din gaming stil, men hvis du vælger en af ovenstående musemåtter er du ret godt kørende.

Se vores artikel om: GUIDE: COMPUTER PÅ AFBETALING – HVOR OG HVORDAN?