Bedste Gaming Musemåtte – Købers guide

Sidst opdateret: 16. oktober 2021 af Redaktionen | Artiklen er en annonce

Bedste10 er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Bare en musemåtte? Tro om igen! Selv det, at opgradere de simpleste dele af dit gaming setup, kan tilføje markante forbedringer til din præstation. En musemåtte designet til gaming vil sørge for konsekvent stabilitet og præcision. Selvfølgelig vil en opgradering af en almindelig mus til en ny gamermus have større effekt på dit spil, men hvis du allerede er på plads i den afdeling, er en pålidelig overflade det næste skridt. At finde den bedste gamermus kan være svært, så vi har sammensat en all-inclusive guide til at hjælpe dig med at finde den mest passende musemakker.

På konkurrenceniveau er en mus af gamingrang et must have. Gameplay handler om splitsekunders reaktionstid og stor cursor nøjagtighed. Ét fejlklik eller misset headshot kan tabe kampen. En højkvalitets museoverflade vil hjælpe til hurtig konsekvent cursorbevægelse. Denne konsekvens tillader dig at udvikle muskelhukommelse som gør dig i “et” med din mus.

Derudover vil en gamer musemåtte lette præcise, hurtige bevægelser i de situationer,  hvor du skal skyde fra hoften. Som en gamer engang udtrykte det, “Se mit 360 no scope, kammerat.” De fleste gamer musemåtter har forhøjede sporingsoverflader, som vil sikre, at din mus spores så præcist som muligt. Her er en all-inclusive oversigt over nogle af de bedste på markedet. Tjek det ud.

Vores top 11 over bedste gaming musemåtter 2022.

Uden yderligere introduktion, så giver vi Jer vores bud på det bedste valg af musemåtte i 2022 til gaming.

 

Maskine Vurdering  Niveau Set Hos
1) Logitech G440 10/10 PRO (Produktet er udgået) LÆS MERE
2) Cooler Master MP510 10/10 PRO Proshop.dk LÆS MERE
3) Razer Acari 10/10 PRO Proshop.dk LÆS MERE
4) SteelSeries Qck Edge 10/10 PRO WEBdanes.dk LÆS MERE
5) Razer Firefly 10/10 PRO
6) SteelSeries QcK Heavy 10/10 SEMI PRO WEBdanes.dk LÆS MERE
7) SteelSeries QcK XXL 10/10 PRO Proshop.dk LÆS MERE
8) Kingston HyperX Fury S Pro Gaming Size XL Speed Edition 10/10 PRO Proshop.dk LÆS MERE

1. Logitech G440 – ”Bedste hårde musemåtte”

Logitech G440

 

i samarbejde med PriceRunner

 

 • Udnævnt som den ”bedste hårde musemåtte” ved det amerikanske tech-magasin IGN
 • 4,5 ud af 5 stjerner ved det amerikanske tech-magasin PC Gamer

Udvalgte fordele ved Logitech G440

 • Højt bedømt af eksperter
 • Ensartet overflade
 • Skridsikker gummibund
 • Velegnet til hurtige bevægelser
 • Overflade med lav friktion

”Spillere, der foretrækker en glattere musemåtte med lavere friktion, bør investere i en hård musemåtte, og der er ingen bedre end Logitech G440”. Sådan skriver det amerikanske tech-magasin IGN.

Innovativt design i tre lag

Logitech G er førende inden for gaming-udstyr og kendt for deres innovative design på området. G440-musemåtten er ingen undtagelse. 

Gaming-musemåtten fra Logitech består af tre funktionelle lag: en overflade af polypropylen, en midte af polystyren og en bund af gummi.

Overfladen af polypropylen er stærk og fleksibel, og materialet bidrager til lav friktion, som er optimal til spil med høj DPI. Selv ved hurtige og små håndbevægelser vil musen let kunne flyttes. Du har altså fuld kontrol over musen. På den måde minimeres risikoen for overkompensation og fejl, når du starter og stopper.

Det midterste lag af polystyren giver et solidt og mellemhårdt underlag. Undersiden af gummi sikrer, at musemåtten stabiliseres, så den bliver, hvor den skal ved brug.

Optimalt fungerende sensorer

Sensorerne fungerer mere optimalt takket være musemåttens ensartede overflade. De forstyrres nemlig ikke af mønstre og ujævnheder på Logitech G440. Det gælder især, når du anvender den med Logitech G-spilsensorer. Som spiller vil du opleve stor præcision, uanset om du bruger en optisk mus eller en lasermus.

Musemåtten fra Logitech har et moderne sort og eksklusivt design, som passer til alt gaming-udstyr. Den måler 34 x 28 centimeter, er 3 millimeter tyk og vejer 229 gram.

Logitech G440 vs. markedet

Logitech G440 er i den lidt dyrere ende for en hård gaming-musemåtte, men du får fuld valuta for pengene. Musemåtten har et eksklusivt design med en ensartet overflade med lav friktion, som giver dig fuld kontrol over musen. Dens gummibund giver ideel stabilitet, så musemåtten ikke flytter sig.

Modellen får generelt en flot bedømmelse fra eksperter. Det amerikanske tech-magasin PC Gamer’s dom lyder: ”For os gør Logitech G440’s enkelthed og ultraglatte overflade den til det bedste valg, når det kommer til hastighed”.

PC Gamer vurderer, at overfladen giver den perfekte mængde modstand, når du spiller. Som fordele ved musemåtten fremhæver tech-magasinet dens massive gummibund og overflade med lav friktion.


2. Cooler Master MP510 – “Bedste stofmusemåtte”

Cooler Master MP510

 

i samarbejde med PriceRunner

 

 • Udnævnt som den ”bedste stofmusemåtte” ved det amerikanske magasin IGN
 • ”En af de bedste ’valuta for pengene’-musemåtter” ved det amerikanske tech-magasin KR4m
 • ”Stærkt anbefalet” af det amerikanske tech-magasin TechPowerUp
 • 7,7 ud af 10 stjerner ved det amerikanske tech-magasin High Ground Gaming

Udvalgte fordele ved Cooler Master MP510

 • Anbefalet af eksperter
 • Høj værdi for pengene
 • Vandafvisende Cordura-stof
 • Meget holdbar
 • Eksklusivt design

”Hvis du vil have den bedste stofmusemåtte, skal du tage et kig på Cooler Master MP510. I stedet for blot at være et firkantet stykke stof er Cooler Master MP510 en ægte ‘måtte’”. Sådan beskrives modellen af det amerikanske tech-magasin IGN.

Holdbar og slidstærk

MP510 fra Cooler Master forbedrer din ydelse og nøjagtighed som gamer.

Gaming-musemåtten er fremstillet i unikt Cordura, som er kendetegnet for at være et holdbart, slidstærkt og højteknologisk stof. Du er derfor garanteret høj kvalitet og et produkt med en lang levetid, hvis du investerer i MP510 fra Cooler Master.

Da MP510 er af stof, er den nem at rulle sammen og bøje, så den kan være i en taske. Det gør den ideel for dig, der ofte transporterer din musemåtte.

Går du op i bæredygtighed, kan du med god samvittighed investere i modellen her, da Cordura er kendt for at være et bæredygtigt tekstil.

Vandafvisende materiale

Du kan drikke din kaffe eller energidrik i nærheden af stofmusemåtten, så længe du selvfølgelig tager hensyn til dit øvrige gaming-udstyr. Cordura-stoffet er nemlig vandafvisende, så du skal ikke bekymre dig, hvis du kommer til at spilde væske på måtten. Væsken vil ikke trænge ind i produktet og efterlade en uønsket plet. 

Den populære model har en elegant og tidløs sort farve. Den måler 32 x 27 centimeter, og tykkelsen er på 3 millimeter. Musemåtten vejer 183 gram.

Cooler Master MP510 vs. markedet

MP510 fra Cooler Master er en af de bedste stofmusemåtter på markedet lige nu. Det er en holdbar og stærk musemåtte med en vandafvisende overflade, som fås til en overkommelig pris. Derfor vækker gaming-musemåtten begejstring blandt eksperter. 

Modellen fra Cooler Master vurderes som en af de musemåtter, der har højst værdi for pengene af det amerikanske tech-magasin KR4m. Begrundelsen lyder: ”MP510 er en vellavet musemåtte, der giver dig fremragende ydeevne og den ensartede overflade, du har brug for, når du spiller”.

Det amerikanske tech-magasin PC Gamer fremhæver som fordele ved produktet:

 • Ingen sporingsproblemer
 • Jævn overflade
 • Syede kanter
 • Fantastisk byggekvalitet

3. Razer Acari – ”Bedste store musemåtte”

Razer Acari

 

i samarbejde med PriceRunner

 

 • Udnævnt som den ”bedste store musemåtte” ved det amerikanske tech-magasin IGN
 • Anbefalet af det amerikanske tech-magasin Computer America
 • Anbefalet af det amerikanske tech-magasin Windows Central

Udvalgte fordele ved Razer Acari

 • Anbefalet af tech-magasiner
 • Overflade med lav friktion
 • Antiskrid-base
 • Ultraviolet-aktiveret nano-perleoverflade
 • Oleofobisk belægning

Dens hårde overflade er ekstra glat, så du føler stort set ingen modstand, når du fejer musen over”. Sådan beskrives Razer Acari af det amerikanske tech-magasin IGN, som udnævner den som den ”bedste store musemåtte”.

Fri bevægelighed og minimal vedligeholdelse

Den anerkendte amerikanske producent Razer har brugt mange år på at specialisere sig i musemåtter, og det kommer til udtryk med Acari-modellen.

Acari fra Razer har et ideelt stort overfladeareal, som giver fri bevægelighed, når du spiller. Den måler 42 x 32 centimeter.

Musemåtten er belagt med en oelefobisk belægning, som er modstandsdygtig over for snavs. Belægningen bidrager til et produkt, der kræver minimal vedligeholdelse. Her får du samtidig et produkt, som er let at rengøre.

Modellen fra Razer har en ultraviolet-aktiveret nano-perleoverflade. Overfladen er vandafvisende, så spildt væske ikke trænger ind i musemåtten og efterlader pletter.

Overflade med ultralav friktion

Razer Acari udmærker sig særligt ved dens hårde overflade med ultralav friktion. Lav friktion er lig med høj hastighed, når det kommer til musemåtter. Selv ved små, hurtige håndbevægelser vil musen med lethed flyttes. Produktet vil med stor sandsynlighed tilfredsstille dit behov for hastighed til fulde. 

Den populære Acari-model fra Razer har et attraktivt design, som står skarpt i al sin enkelthed. Mange foretrækker et minimalistisk udtryk som her, da det passer til alt gamingudstyr. Den sorte klassiske farve forstyrrer ikke øjet, når du spiller. Måtten er knap 2 millimeter tyk.

Razer Acari vs. markedet

Hvis du er på udkig efter en stor musemåtte, får du her et enestående design. Razer har leveret et minimalistisk produkt, som tilfredsstiller enhver gamers behov for hastighed takket være den lave friktion. Som bonus er produktet modstandsdygtigt over for snavs og let at rengøre og vedligeholde. 

Razer Acari anbefales af eksperter ved de amerikanske tech-magasiner Windows Central og Computer America. Førstnævnte magasin giver dommen: ”Razer Acari er en superglat musemåtte med lav friktion til gaming på højt niveau”. 

Computer America’s dom lyder: ”Razer Acari har virkelig sat standarden for musemåtter med hård overflade. Overfladen med lav friktion registrerer enhver lille bevægelse af musen. Designet er super holdbart og let at rengøre”.


4. SteelSeries Qck Edge – ”Bedste budgetvenlige musemåtte”

SteelSeries Qck Edge

 

i samarbejde med PriceRunner

 

 • Udnævnt som den ”bedste budgetvenlige musemåtte” ved det amerikanske tech-magasin IGN
 • ”Redaktørernes valg” ved det amerikanske tech-magasin TechPowerUp

Udvalgte fordele ved SteelSeries Qck Edge

 • Anerkendt af eksperter
 • Fås til lavpris
 • Mikrovævet stof
 • Glat og blød overflade
 • Skridsikker gummibund

Virksomheden SteelSeries laver nogle rigtig gode musemåtter, og de billigste muligheder tilbyder en oplevelse, der er langt større end prisen antyder”. Sådan skriver det amerikanske tech-magasin IGN, som udnævner Qck Edge som den ”bedste budgetvenlige musemåtte”.

Mikrovævet stof for fuld kontrol

SteelSeries er kendt for deres solide og succesfulde arbejde med musemåtter, og med Qck Edge får du høj funktionalitet for pengene. 

Musemåtten har en mikrovævet stofoverflade, som eliminerer ujævnheder og sørger for fuld kontrol over dine bevægelser med musen. Qck Edge er udstyret med en imponerende glat overflade, så du med lethed kan flytte musen. På samme tid føles overfladen blød og lækker at røre ved. 

Qck Edge fra SteelSeries eliminerer risikoen for flossede kanter takket være dens syninger langs kanten. Syningerne bidrager til musemåttens lange levetid. Her vil du ikke støde på problemer med, at byggekvaliteten påvirker din ydeevne.

Skridsikker gummibund

Uønskede skred med musemåtten kan have frustrerende konsekvenser, når man er godt i gang med et spil. Det undgår du med den skridsikre Qck Edge fra SteelSeries. Bunden er udstyret med gummi, som skaber en ideel stabilitet, uanset hvilken overflade du placerer musemåtten på.

Musemåtten er nem at transportere. Elektroderne er nemlig så fleksible og tynde, at det er muligt at rulle den sammen og pakke den i din taske. 

Som bonus er måtten vaskbar, så hygiejnen er i top. Den har en fordelagtig størrelse på 32 x 27 centimeter og er 2 millimeter tyk. Farven er sort, og designet er enkelt. Det er på samme tid tidløst og moderne.

SteelSeries Qck Edge vs. markedet

Man siger ofte, at pris og kvalitet hænger sammen, men med Qck Edge fra SteelSeries er der gjort en undtagelse. Her får du uden tvivl et højkvalitetsprodukt til nærmest ingen penge. 

Den innovative musemåtte får positiv omtale af eksperter ved anerkendte amerikanske tech-magasiner. TechPowerUp ser flere fordele i det populære produkt fra SteelSeries:

 • Jævn overflade, ensartet glidning
 • Ingen sporingsproblemer
 • Syede kanter

Det amerikanske tech-magasin IGN skriver, at musemåtten tillader flydende musebevægelser med dens ”usædvanligt glatte overflade”. Stoffet beskrives som behageligt blødt uden at være så blødt og tykt, at det er i vejen for musens bevægelser.


 5. SteelSeries QcK Heavy Gaming musemåtte

i samarbejde med PriceRunner

 

QcK Heavy’s musemåtte er en XXL ekstra tyk måtte med gummibund og glat stofoverflade. Hvis du leder efter en lækker stofoverflade til rimelige penge er dette dit bedste bud. Denne musemåtte er lavet specielt for hurtige twitchgamere af FPS og action varianten (høje opløsninger og lave følsomhedsindstillinger på musen). Hvis du foretrækker bløde overflader, er dette en af de bedste på markedet.

En anden virkelig sej ting SteelSeries har gjort er at udgive adskillige versioner af denne musemåtte. Disse fire andre muligheder giver uovertruffen visuel fornøjelse. Så hvis du leder efter en smule tilpasning eller en arvtager til Fnatic eller Navi, har SteelSeries dækket dig ind. QcK Minien er en tyndere version end QcK Heavy og $10 billigere oven i købet. Hvis du ikke kan retfærdiggøre at bruge over 10 dollars på en musemåtte har QcK’en sandsynligvis bedst værdi. Den er intet mindre end den bedst sælgende musemåtte nogensinde.

 


6. SteelSeries QcK XXL

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Modellen QcK XXL fra SteelSeries er en af de mest solgte gaming musemåtter, og er blevet anbefalet som den bedste musemåtte til gaming i 2022.

Den kan købes til en pris på blot 289 kr. Så det er ikke fordi den er hård ved pengepungen.

Bedst i test – Nu i XXL

Fra det danske SteelSeries har de tidligere haft den prisvindende model QcK. Nu er der kommet den nye og forbedrede version QcK XXL. Denne musemåtte er den absolut største gamer musemåtte fra SteelSeries. Det kan ses på billedet at det er muligt at både have gaming tastaturet, samt gamer musen til at stå på denne fremragende musemåtte.

Med denne effekt, bliver dit tastatur nu også skridsikker. Derudover vil du aldrig skulle mangle plads til at bevæge din mus rundt, når du spiller.

QcK XXL er blevet produceret i stof med en længde på imponerende 90 cm. Derudover er måtten 40 cm. bred og har en tykkelse på blot 0,4 cm. Med den skridsikre gummibund, er du sikker på musemåtten ikke bevæger sig rundt på bordet, da den er designet til at være 100% skridsikker.

Modellen her er blevet produceret i et mikro-vævet stof, som giver en fuldt ud optimal glathed på måttens overflade. Derfor kan du uden modstand udføre hurtige og kontrollerede bevægelser med musen, når du gamer.

Såfremt du er på udkig efter en musemåtte af ekstremt høj kvalitet, og med masser af arbejdsplads på, som er SteelSeries QcK XXL det perfekte køb.

 


7. Kingston HyperX Fury S Pro Gaming Size XL Speed Edition – til dig, der er bevidst om tempo og timing

Kingston HyperX Fury S Pro Gaming Size XL Speed Edition

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

En gaming-musemåtte er fordelagtig for dig, der sætter pris på både hastighed og præcision, når du sidder ved computeren. Her er Kingston HyperX Fury S Pro Gaming-musemåtten det oplagte valg, når musemåtten både skal have en overflade, der føles behagelig og ensartet, men også skal have en underside, der sørger for, at musemåtten holdes fast under brug. Musemåtten er tætvævet, hvilket gør det muligt for dig let og  bekvemt at bruge din mus. Her er musemåttens sømløst syede kanter med til at danne en flad overflade. Dette skaber komfort for håndleddet, selv når du bevæger musen hurtigt henover musemåtten.

Generelt har gaming-musemåtten forskellige specifikationer:

 • En vægt på 890 gram, der gør den nem at transportere og flytte rundt
 • Produktmateriale i gummi og vævet materiale
 • Mål på 90 x 42 x 0,4 cm

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 


Razer Firefly Hard Gaming Musemåtte

 

Razers seneste udgave af deres musemåtte lineup er Firefly. Et passende navn. Denne stilfulde musemåtte vil lyse op på dit skrivebord og fremhæve din gamermus. Den har Razers Chroma lysteknologi, som gør dig i stand til at vælge en af 16.8 millioner farvemuligheder. Du kan styre farver og andre indstillinger igennem Razers Synapse software.

Mikroteksturen i overfladen er optimeret til det fulde spektrum af følsomhedsindstillinger og musesensorer. Dog foreslår Razer en Razer mus (selvfølgelig) med en af deres 4G dobbelte sensorer for optimalt overfladekalibrering,  for at opnå det bedste resultat. Selskabet med det ypperlige gamerudstyr siger selv, at de har tweaket overfladen til netop den rette balance mellem hastighed og kontrol for præcision i musebevægelser og cursorsporing. Vi må indrømme, det er en enestående, blæret musemåtte og den har et prisskilt, der matcher.


Razer Goliathus Speed and Control musemåtte

 

Razer har i den grad gjort mus og musemåtter til en videnskab. Firmaet har endda taget det så langt som til at indføre overflade kalibrering i deres Synapse 2.0 software. Mange argumenterer for, at de laver de bedste museoverfladeprodukter på markedet og med god grund. De er pionererne indenfor musemåtte kategorien. Goliathus er et produkt af Razers ustandselige jagt på perfektion med at skabe den ultimative musemåtte. Goliathus kommer i to forskellige udgaver; hastighed og kontrol. Naturligvis har kontrolmåtten en stærkt tekstureret vævning, mens hastighedsmåtten benytter en glat og stram vævning.

Generelt er kontrolmåtten bedre for RTS gamere og hastighedsmåtten er bedre for action gamere. Men enhver gamer har sine egne unikke præferencer og spillestil. Derudover kommer Goliathus 2014 musemåtten i fire forskellige størrelser: small, medium, large og extended så du kan købe den der bedste passer til dit gaming setup. Den har en meget Razer-agtig stil med grøn og sort grafik, hvilket ser ret sejt ud matchet med Razers andre lækre produkter. Hvis du leder efter det bedste, så er det denne musemåtte.

 


ROCCAT Hiro+ 3D Supremacy Surface Gaming musemåtte

 

Hvis du vil have en musemåtte, som kommer til at holde i rigtig lang tid – måske har du brændt igennem en del – kunne Hiroen være den der redder dig fra dine musemåttekvaler. Denne måtte indeholder den mest avancerede overfladeteknologi vi har set, med flosresistente kanter. ROCCAT har derudover skabt Hiren med en vulkaniseret silikone “3D” overflade, en overflade optimeret til uhindret museglidning. ROCCAT fastholder, at denne musemåtte er en fusion af de bedste hastigheds og kontroloverfladeegenskaber af de bedste museoverflader tilgængelige. Om det er sandt  eller ej er Hiroen den mest flydende glider vi endnu har stødt på. De har valgt et minimalistisk design, indeholdende ROCCAT mærket i det nederste højre hjørne og en standard sort farve.

Razer Vespula Dual-Sided Gaming musemåtte

Vespulaen indeholder en dobbeltsidet overflade. Den ene side er navngivet kontrol siden (tekstureret) og den anden side hastighedssiden (jævn). Hvis du er ny til gaming musemåtter og ikke er helt sikker på hvilken overflade, der virker bedste for dig, er dette en fantastisk museoverfladeløsning. Vespulaen kommer med en gel håndledsstøtte. Det fede er, at musemåtten selv og håndleddet er to separate stykker. Når man har sat det op kommer håndledsstøtten stadig i vejen i ny og næ, men vi synes den er mindre påtrængende end nogle af de mere pladskrævende udgaver, som er bygget ind i musemåtterne. Den er fladere og gelmaterialet omformer sig til dit håndled på en behagelig måde. De to særskilte overflader kan let skiftes imellem midt i et spil for at justere glidningen til dine specifikke gameplay behov.

 

Se også denne lignende artikel på vores side: GAMING PC TEST – HER ER DE BEDSTE PÅ MARKEDET

 

 


At vælge den helt rigtige musemåtte til gaming kan stadig være en stor udfordring selv efter at have læst denne guide. De fleste ender måske med at købe en musemåtte ud fra designet, hvilket man ikke kan betænke så mange i, da det virkelig er kompleks at vælge den helt rigtige musemåtte. Dog kan det have nogle konsekvenser hvis man vælger den forkerte musemåtte. Hvis du har købt en dyr mus, men har en dårlig musemåtte, eller valgt den forkerte, så vil det hurtig føles som om at du er tilbage til den gode gamle standard mus, derfor håber vi at du er blevet lidt klogere på valget af musemåtte til gaming efter at have læst vores lille guide omkring de bedste musemåtter.

Valg af materiale

Materialet i din musemåtte er noget af det som har den største effekt på dit spil. Materialet betyder hvor stor din friktion er, altså rettere sagt hvor stor indflydelse det har på hvordan din mus bevæger sig. Vi kan prøve at kigge på nogle materialer og analysere lidt på det.

Musemåtte lavet af stof

Disse musemåtter har unægteligt i gennem mange år været det mest populære valg af musemåtte. De senere år er gummipriserne steget og kvaliteten er blevet markant mindre, hvilket har bevirket at vi ofte oplever nogle huller i gummiet grundet den forringede kvalitet. Dette ses dog ofte kun i helt billige musemåtter, og det er som sådan ikke noget du skal tænke meget over hvis du køber fra et anerkendt brand.

Hos de store brands får du også hvad du betaler for, dette gør sig egentlig gældende hele vejen rundt – de billige musemåtter er oftest også de dårligste målt på kvaliteten. Hvis du benytter en laser mus så skal du være rigtig opmærksom hvis du vælger en stofmusemåtte. Grundet de små huller i stoffer, så vil din DPI blive nedsat med op til 50% hvilket er en markant forringelse af oplevelsen ved en laser mus. Der findes nogle producenter som er bedre til at fremstille musemåtter i stof til lasermuse, men en generel tommelfingerregel er at det nedsætte din DPI uanset hvilket mærke du køber fra.

Plastik musemåtter

Disse musemåtter vinder teritorium over de seneste år. En markant fordel ved disse musemåtter er at du kan forme overfladen til lige netop den modstand du gerne vi spille med, hvilket med andre ord også betyder at du kan optimere materialet for den laser mus du spiller med.

Størrelse

Der findes rigtig mange størrelser af musemåtter, og du stille måske dig selv spørgsmålet – hvor stor skal en musemåtte være? De findes helt nede fra den lille der er mest anvendelig til almindelig brug samt studier, og så helt til kæmpe musemåtter der er 92x92cm.

Det handler nok meget om hvad du har plads til, det kan være rart med lidt ekstra plads alt efter hvilket spil du spiller. Det er noget du skal gøre op med dig selv, og det afhænger selvfølgelig også af hvilken sensitivity du spiller med, hvor stort dit behov er for at flytte musen.

Hvad er så den bedste musemåtte til gaming?

Det kan som tidligere nævnt være svært at finde den perfekte musemåtte til dig som gamer, men vi håber at vores liste har gjort dig lidt klogere på hvad du måske kunne foretrække. Der er ikke en klar vinder, og det kan være at du skal et stykke ned på listen før du finder den perfekte til din gaming stil, men hvis du vælger en af ovenstående musemåtter er du ret godt kørende.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
IGN

IGN er en amerikansk videospils- og underholdningsside, der leverer nyheder, anmeldelser og gennemgange af forskellige produkter inde for genren.

Razer Acari er blandt de testede produkter hos IGN. Den bliver rost for en god størrelse, og at der ikke føles nogen form for modstand. Den får prisen som bedste hårde musemåtte. Cooler Master MP510 får prisen som bedste musemåtte med stof. Razer Firefly får prisen for bedste RGB musemåtte, og bliver rost for lyset og præcision. 

Testen er opdateret den: 20. juli 2021
Du kan se testen her

PC Gamer

PC Gamer er en global virksomhed, som i mere end 20 år har dækket blandt andet nyheder, esport og udstyr. De laver tests og anmeldelser, så de bedst muligt kan guide forbrugerne.

PC Gamer tester musemåtter ved at spille forskellige spil med dem, og de kigger på opbygningen. Logitech G440 er bedømt til at være den bedste hårde musemåtte. Den bliver rost for en lav friktion, en solid gummibase og minimal branding. Razer Firefly får prisen for bedste trådløse ladning i en musemåtte og bliver rost for det integrerede RGB-lys.

Testen er udført den: 15. januar 2021
Du kan se testen her

Kr4m

Kr4m er en hjemmeside, der hovedsageligt dækker emnet Fortnite. Derudover skriver ejeren Mark også artikler omkring andre aspekter af videospil med en erfaring på over 17 år.

Cooler Master MP510 bliver beskrevet som anderledes end andre musemåtter. Den er betrukket med det specielle Cordura stof, som giver god respons og er vandtæt. Den bliver rost for at være virkelig hurtigt, og at man får noget af den bedste værdi for pengene i forhold til de musemåtter, der er på markedet i dag.

Anmeldelsen er udført den: 14. juni 2020
Du kan se anmeldelsen her

TechPowerUp

TechPowerUp er en af de førende online publikationer inden for PC, udstyr og teknologien bagved. De laver anmeldelser af produkter, nyheder og har et forum for entusiaster. 

Cooler Master MP510 er ‘Highly recommended’ af TechPowerUp. Den bliver rost for at komme i mange forskellige størrelser, den jævne overflade, en god skridsikker bagside og fantastisk kvalitet.

Anmeldelsen er udført den: 21. oktober 2019
Du kan se anmeldelsen her

SteelSeries QcK Edge bliver rost for at musen glider godt, og at den ikke har nogle former for problemer med at musen sidder fast. SteelSeries Qck Heavy får samme dom og får ekstra ros for, at den er lavet i fantastisk kvalitet, der er tykkere. SteelSeries QcK Edge og SteelSeries Qck Heavy er redaktørens udvalgte favoritter.

Anmeldelsen er udført den: 4. marts 2019
Du kan se anmeldelsen her

High Ground Gaming

High Ground Gaming er en hjemmeside, der dækker det meste inde for gaming. De skriver artikler, der skal hjælpe brugerne til at tage de bedst mulige valg, når de handler udstyr til gaming.

Cooler Master MP510 er blevet testet og anmeldt grundigt, og der er blevet kigget på komforten, hvad den kan, og hvor godt den gør det. Musemåtten ender med en score på 7,7 ud af 10. Den bliver rost for at være resistent over for vandstænk, at den kommer i tre forskellige størrelser, og at den har en ergonomisk overflade.

Anmeldelsen er udført den: 30. maj 2018
Du kan se anmeldelsen her

Computer America

Computer America er et amerikansk radiotalk show, der er dedikeret til teknologi. De laver teknologi-nyheder, interviewer eksperter og laver repræsentative anmeldelser.

Razer Acari bliver rost for at sætte en høj standard, når det kommer til musemåtter med en hård top. Den har lav friktion, hvilket gør, at den registrerer selv de mindste bevægelser fra musen. Den får også positive ord med på vejen, fordi den er nem at holde ren.

Anmeldelsen er udført den: 17. august 2020
Du kan se anmeldelsen her

Windows Central

Windows Central er en side drevet af passionerede Microsoft fans. De laver nyheder, anmeldelser, giver gode råd og laver købsanbefalinger inden for meget forskellig teknologi og produkter.

Razer Acari er en gamer-musemåtte til dem, der virkelig ønsker at forbedre musens reaktion. Den bliver rost for lav friktion og overfladen med en del struktur. Den vil hjælpe med at øge præcision og reaktionstiden ifølge anmeldelsen. Desuden glider den ikke, selvom man spiller intenst og aggressivt. 

Anmeldelsen er udført den: 6. august 2020
Du kan se anmeldelsen her

 

Se vores artikel om: GUIDE: COMPUTER PÅ AFBETALING – HVOR OG HVORDAN?

 

FAQ

Hvilken slags musemåtte er den bedste til gaming?
Den slags musemåtte, som egner sig bedst til gaming, er generelt hårde musemåtter. Grunden til det er, at de hårde musemåtter er nemmere at rengøre for støv og krummer, end de blødere musemåtter er. Støvet og krummerne kan være med til at hæmme musens bevægelser.
Har en musemåtte betydning for gaming?
Ja, en musemåtte kan godt have betydning, når du gamer. Hvis din musemåtte har buler eller er meget beskidt, så kan det være med til at hæmme musens bevægelser. Det er naturligvis ikke optimalt, når du gamer, da det kan føre til uhensigtsmæssige bevægelser, som kan skade dit spil.
Er dyre musemåtter pengene værd?
Det er generelt muligt at finde gode musemåtter til gaming til overkommelige priser. Dog kan en dyrere musemåtte godt være pengene værd, hvis du går meget op i gaming, og derfor gerne vil have en musemåtte, som er ekstra holdbar og er designet til specifikt gaming.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en musemåtte?
Du bør ikke give flere penge for en musemåtte, end du har råd til. Så længe musemåtten dog matcher det budget, som du har bestemt dig for, så er der ingen regler for, hvor mange penge du bør bruge. Dog kan du få gode musemåtter til relativt billige priser.