Bedste gaming mus – Købers guide til den bedste gamer mus

Sidst opdateret: 10. december 2021 af Redaktionen | Artiklen er en annonce

Bedste10 er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

At vælge en gaming mus er baseret meget på personlige præferencer samt spillestil. Så det var ikke let for os at komme frem til en liste over de bedste gaming mus i 2022, men vi mener at have fundet frem til en liste, som rammer hovedet på sømmet, når vi taler om det bedste gaming udstyr.

En gaming mus er lavet i mange forskellige former, udtryk, antal knapper mm. for at tjene forskellige formål alt afhængigt af hvilket spil du spiller. Forskellen mellem en standard mus og en gaming mus er enorm. Når du parrer en standard mus med en gaming laptop, vil det næppe give nogen mening. Efter at have investeret i et godt grafikkort, gaming tastatur og en gaming computer, vil en standard mus se ynkelig ud. Dit gaming set-up vil altid være ufuldstændig med en standard mus.

Der er en masse faktorer, som bakker disse teorier op. Lige fra greb, musens følsomhed til DPI switching. Alt varierer mellem en gaming mus og standard mus. Selv inden for kategorien gaming mus, har hvert produkt specialiseret sig i en genre af spil.

Bedste gaming mus 2022

Det vi kender som input lagging, er næsten ikke-eksisterende i gaming mus. En standard mus giver dig en forsinkelse på 10-20ms, mens forsinkelsen ikke overstiger 2-8ms i spil. Hardcore gamere forstår betydningen af de ekstra millisekunder, da det ofte på professionelt niveau kan betyde forskellen mellem et nederlag eller en sejr, derfor er denne parameter uhyre vigtig.

 • First Person Shooter (FPS) spil, er hvor de ekstra millisekunder kommer i spil. Polling rate i en gaming mus er kun 1ms, mens en standard mus har en forsinkelse på 2-3ms.
 • DPI density og sensitivity er markant højere i en gaming mus sammenlignet med en almindelig mus. Du vil opleve nogle aiming hastigheder, som du ikke vidste eksisterede.
 • Med en gaming mus har du muligheden for DPI switching. Med DPI switching kan du styre tempo og bevægelser på kort tid. Derudover får du med mange gaming mus ligeledes muligheden for at tilføje små vægt klodser, hvilket muliggører tilpasning til netop din spillemåde.

Vi har diskuteret en række forskellige gaming udtryk nederst i artiklen.
Når vi taler high-end gaming mus i 2022, er der nogle vigtige specs, som i store træk er diskuteret ovenfor.

Lad os tage et kig på vores liste over de bedste gaming mus i 2022. – Du finder en beskrivelse af hver gaming mus nedenfor dette skema.

Navn Fordele Set hos
Razer DeathAdder Chroma Godt grip WEBdanes.dk
Logitech G502  God sensor WEBdanes.dk
Logitech G PRO Wireless Gaming Mouse God respons Proshop.dk
Razer Mamba Dual sensor Proshop.dk LÆS MERE
SteelSeries Rival 600 Anbefalet Proshop.dk
SteelSeries Sensei Wireless Robust (Produktet er udgået)
Mad Catz R.A.T3 Avanceret (Produktet er udgået)
Corsair Dark Core RGB Godt grip Proshop.dk
Razer Abyssus Meget let (Produktet er udgået)

Lad os fortsætte til de mere detaljerede produktanmeldelser nedenfor. Før du vælger en gaming mus, så tag et kig på “TING DU BØR VIDE” nedenfor.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


1. Razer DeathAdder Chroma

Bedste gamer mus - Razor DeathAdder Chroma

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Dette er afgjort den mest populære gaming mus på markedet. Der findes markant flere versioner af Death Adder end blot denne Chroma model, som også klarer det ret godt og sælges i store antal, men Death Adder Chroma lever i den grad op til nogle af de mest efterspurgte funktioner, som en gaming mus bør have.

Hvis du er venstrehåndet – så findes der også en venstrehåndet udgave af denne mus. Især når vi nu taler venstrehåndede spillere, så findes der nok næppe en gaming mus, der er af så høj kvalitet til netop venstrehåndede spillere.

DeathAdder fra Razer er afgjort en af de mest legendariske gaming mus, der er lavet. Den første udgave af denne mus ændrede måden, man tænkte samt udviklede gaming udstyr på, og derfor har Razer DeathAdder Chroma også lagt sig klart i spidsen med denne model, som er proppet med vilde samt de mest aktuelle specifikationer overhovedet.

Razer DeathAdder Chroma benytter den kendte Razer Synapse software, som sammen med de 100MB hukommelse gør det muligt for dig at benytte dine indstillinger på din mus, uanset hvor i landet du logger på en af disse kendte mus, hvilket er en kæmpe fordel ikke at skulle indstille din mus hver gang du skifter computer.

Der findes flere ualmindelig gode funktioner i denne Razer DeathAdder Chroma, hvor du f.eks. med et klik kan ændre DPI, ud fra hvilken situation du befinder dig i. Dette gøres med de 5 programmerbare knapper på musen, som gør, at du kan aktivere disse funktioner lige når du har behovet for det. Dette kunne være i en given situation i et spil.

Razer DeathAdder Chroma er ubetinget en af de største favoritter for professionelle gamere, og går hånd i hånd med et lækkert design, hvor der er mulighed for at benytte en ud af de 16.8 millioner farverindstillinger.

Lad ikke de kun 105 gram narre dig, for Razer DeathAdder Chroma føles rigtig let. Rullehjulet er utrolig godt, og er designet til at være det bedste de længe har udgivet. For lige at opsummere kort, så kommer det meget an på hvilket type gaming du gør i. Musen har gennemgående nogle fantastiske anmeldelser, og havde det ikke været for fraværet af justerbare vægtklodser, så ville denne mus have haft alt, man kunne drømme om.

Fordele:

 • Godt ‘grip’ – meget brugervenlig.
 • Høj kalibrering software
 • Justerbar lift-off distance

Ulemper:

 • Fraværet af justerbare vægtenheder

Selvom designet på denne mus ikke er det vildeste, man har set, så er det uden tvivl en fantastisk gaming mus, som indtager denne listes førsteplads.


2. Logitech Spectrum G502 – Højeste Native DPI Mus

Logitech G502 - bedste gaming mus

i samarbejde med PriceRunner

 

Det er sikkert at sige – Logitech G502 har det mest unikke design af dem alle.

Logitech har tydeligvis forstået, at alle gamere er forskellige, og det viser de helt afgjort med G502. Den optiske sensor er universel, da den kan indstilles til alle overflader, som du kan komme i tanke om. Dual-mode scroll knappen hjælper med præcis navigation og er et af denne mus’ fantastiske egenskaber.

Derudover kommer den med fem 3.5G vægte, som er til stede i basen til at afbalancere den tunge 168 g mus. Bortset fra det, så peger de fleste anmeldelser på, at dette er en af de bedste gaming mus, der nogensinde er lavet, og må siges at være toppen af gaming mus i 2022.
De fem vægtlodder kan placeres strategisk rundt omkring i musen, således kan den tilpasses præcis til den enkelte spiller, hvilket må siges at være et kæmpe plus, som virkelig understreger kvaliteten, som denne gaming mus har.

Se blandt andet denne youtube anmeldelse af amerikanske LinusTechTips.

Dens kantede design gør, at den identificeres som en gaming mus ved første øjekast. Mini rulle og gummiagtige sider udgør det fedeste greb. Sammen med farverne, og det ergonomiske design gør det en fryd for øjet at se denne mus.

Denne Logitech Proteus Core G502 har hele 11 programmerbare knapper, som kan benyttes alt efter hvilket spil du spiller. Har du behov for mange makroer, bindings og andre ting der kan øge din performance in-game, så har du adgang til mulighederne. Det hele kan gemmes i forskellige profiler, sådan at du nemt kan aktivere lige netop de indstillinger, du har behov for.

Fordele
 • Overflod af programmerbare knapper
 • Forbedret sensor
 • Ergonomisk design
Ulemper
 • Lidt for tung
 • Rodede kabler

De 11 programmerbare knapper er meget sigende om den kontrol, du får som gamer med denne mus. Dens æstetik scorer rigtig godt i de generelle anmeldelser. Der er stadig plads til forbedringer, såsom mangel på gummieret scroll hjul, overdreven vægt, osv.


3. Logitech G PRO Wireless Gaming Mouse – musen til gameren, der virkelig elsker at spille

Logitech G PRO Wireless Gaming Mouse - Gaming Mus - Optisk - 7

i samarbejde med PriceRunner

 

Enhver gamer, som elsker at spille hver dag i længere tid, har brug for en mus, der kan klare det. De har brug for en super smart mus, både i funktion, men også i design. Det skal se fedt ud, og det skal også føles fedt, mens der spilles. For at spillet kan glide gnidningsfrit, er det også nødvendigt at musen, man bruger, glider gnidningsfrit. Hvis ikke dette er tilfældet, kommer der for gameren ikke noget positivt ud af spillet. Derfor er det ekstremt vigtigt at have det rigtige udstyr med de rigtige funktioner.

Logitech G PRO Wireless Gaming Mouse gaming musen er trådløs. På denne måde er der fjernet alle unødvendige trælse ledninger for at få en bedre bevægelsesfrihed og ydeevne. Musen kan derudover også sagtens fungere både til venstre hånd men også til højre hånd.

Musen har derfor ingen begrænsninger for, hvem der kan benytte den, og heller ikke i sine bevægelser. I og med at den er trådløs, så er den også rigtig nem at benytte alle steder, samt at tage med sig til f.eks. LAN-party.

En gaming mus fyldt med smarte funktioner og en ekstrem smidighed

Musens svartid er 1 ms, hvilket sikrer en hurtig reaktion fra musen, så ens spil ikke ødelægges. Derved er den altså ekstremt kvalificeret, når der skal spilles.

Gaming musen har programmerbare knapper, hvilket gør den super smart under spil. Derudover har den også RGB 16,8 millioner flerfarvet belysning, hvilket bare gør den lækker at kigge på, sammen med det smarte og flotte design. Musen har indbygget flash hukommelse, 5 profiler. LIGHTSPEED teknologi HERO sensor.

Andre egenskaber, som musen er lavet med, er ARM 32- bit processor og DPI kontakt. Alle disse smarte funktioner, er lavet for at musen kan yde sit allerbedste. Det er gjort for at kunne skabe den mest ideelle gaming mus, for gameren, der sidder hjemme og bruger rigtig meget tid på at dygtiggøre sig.

Musen er 6,35 cm bred, 12,5 cm dyb og 4 cm høj og så vejer den kun 80 gram. Dette er medvirkende til, at musen er let at flytte rundt, da den er så let. Men også nem at styre i hånden, da den har en perfekt størrelse og et smart design. Dette gør den meget ideel, for de fleste gamere, som gerne vil have en smart, let og funktionsrig gaming mus.


4. Razer Mamba

Razer Mamba gamingmus

i samarbejde med PriceRunner

 

Mamba er i den dyrere ende af gaming mus spektrummet.

Den har ikke alt for mange funktioner til at gå i hånd med prisen sammenlignet med mange andre mus, men niveauet af tilpasningsmuligheder er et oprigtigt forsøg på at gøre prisen retfærdig. Om du ønsker at betale lidt ekstra for blot flere tilpasningsmuligheder, er stadig det store spørgsmål, som vi lader være op til den enkelte køber.

Denne gaming mus fra Razer har stadig masser af smarte funktioner, som enhver gamer kunne drømme om at have. Fra et software synspunkt kan du programmere din mus til hvert spil. Du har altså en fleksibel mus, som kan beskrives som et tilpasset våben, uanset hvilket spil du spiller. Dens 16000 DPI sikrer præcis kontrol i dit spil.

Desuden kommer denne gaming mus fra et mærke, der forstår sig på gaming elektronik som ingen andre.

Razer Mamba er en mus, som både kan benyttes trådløst, men også som almindelig mus med ledning – uanset dit valg, så er reaktionstiden lyn hurtig.

Se denne introduktions film til musn, for at få et bedre billede af hvilken mus der er tale om.

Fordele:

 • Dual sensorsystem
 • Understøtter også venstrehåndede spillere

Ulemper:

 • Ingen

Med alle sine tilpasningsmuligheder, er dette en af frontløberne inden for gaming mus industrien. Den har alle de tilpasningsmuligheder, som du kan tænke på. Du har mulighed for at skifte de fleste knapper til specifikke formål. Alt i alt, er dette den mest fleksible gaming mus du kan få i 2022. Det gør Mamba til en af de bedste gaming mus i 2022.

 


5. SteelSeries Rival 600

 • En af de mest anbefalede gamer muse
 • Godt sensorsystem

SteelSeries-Rival-600-300x300

 

i samarbejde med PriceRunner

 


En af markedets bedste

Med modellen Rival 600 fra det ekstremt populære SteelSeries, er der tale om en af de bedst anbefalede gamer muse for hele 2022. Med det revolutionerende sensor system kaldet TrueMove3+, har modellen her taget gamer verden med storm.

SteelSeries Rival 600 har efter ankomst på markedet vundet en masse priser. I en del tests i anerkendte forbrugsmagasiner har musen generelt fået meget positive kommentarer med på vejen. ‘

Deriblandt har TechRadar kåret modellen til at være den bedste mus til gaming for 2018/19. Hos blandt andet IGN, Tom’s Guide og PC Gamer, har denne fremragende mus fået den ene top anmeldelse efter den anden.

SteelSeries kan med Rival 600 igen klandre toppen for producenter af gamer muse. Den uhørt populære danske producent, har udviklet et banebrydende dual sensorsystem, som magter at kombinere reel 1 til 1 tracking, med en innovativ lift off distance detection.

Rival 600 giver dig muligheden for at, for første gang i gaming historien have komplet kontrol, endda også når musen bliver løftet fra musemåtten.

Med en justerbar vægt, et perfekt antal programmerbare side-knapper kan du indstille musen til lige præcis dine behov. I denne prisklasse, findes der ikke en gaming mus som kan tilbyde alle disse funktioner og det innovative sensorsystem, som Rival 600 kan.

Rival 600 er perfekt til enhver type spil.

 


6. Corsair Dark Core RGB

Corsair Dark Core RBG gaming mus

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Dette er en anden hul gaming mus.

Dens unikhed kommer fra sin manglende funkyhed. Nogle frække små designs dækker de blanke pletter af dens samlede minimalistiske design. Grebet er fremragende, for at sige det mildt. Det føles som om, at  du driver et cockpit når du gamer med Corsair Dark Core RGB.

Den er først og fremmest bygget til MMO og RTS gamere. Nøjagtig sporing og kraftfuld 16000 DPI laser sensor er musens stærke side. Dens kombination af ni makrotaster plus femten knapper kan justeres ved få klik. På software fronten har den fået en blandet modtagelse. Manglende indvielse i softwaren kan bide dig i enden under dine mange gaming timer.

Fordele

 • Effektive sensorer
 • Problemfri ydeevne
 • Ekstensivt programmerbare knapper
 • Føles som præmium

Ulemper

 • Vægten er ikke justerbar
 • Ukendt layout af
 • Ikke lille nok til små teenage fingre

Lad ikke den svage software skuffe dig . Hvis man tænker på antallet af konfigurationsmuligheder, er denne gaming mus et must hvilken som helst dag. Havde det været for trådløs, justerbare vægte, avancerede muligheder for belysning, og andre funktioner, kunne denne mus have været i top 2-3 inden for bedste gaming mus i 2022. Desuden kan du ikke vælge mellem frie scrolls og klik scroll, ligesom i Logitech G700.


Ting du skal vide før du vælger din mus

Vores top 10 liste er baseret på, hvad vi kan lide. Derfor passer de muligvis ikke på dig og dit behov, så derfor foretrækker vi at du tager et kig på alle detaljerne nedenfor. Det vil hjælpe dig med at vælge din gaming mus.

Hvis du ønsker at vide hvilken gaming mus professionelle esportsudøvere benytter, så kan nedenstående måske hjælpe dig lidt på vej.

Professionel League of Legends (LOL) Spillerens mus
Professionel Counter-Strike: GO spillerens mus


Forskellige typer mus til forskellige typer af Gaming

Hver dag kommer der nye produkter fra mange anerkendte producenter af gaming mus.

De store navne inkluderer Logitech, Razer, Mad Catz, CM storm osv. Produkter fra sådanne mærker udgør vores liste over de bedste gaming mus i 2022, men du vil hurtigt vis du selv undersøger markedet stå overfor det bittersøde problem, at der findes et kæmpe udvalg. Gaming mus

Det er rart at have et bredt udvalg at vælge imellem, men dette gør også beslutningsprocessen vanskeligere. Dybest set, så er spil kategoriseret i tre genrer:

 • Real Time Strategy (RTS)
 • Massively Multiplayer Online (MMO)
 • First Person Shooter (FPS)

De fleste spillere foretrækker en eller to af disse tre spilgenrer. Nogle kan lide at spille alle genrer og spille hvert et spil, der rammer markedet. En gaming mus ligesom Logitech G502 Proteus Spectrum ville være god til alle typer af spil.

Typer af greb på gaming mus

Hver gamer finder en bestemt type af greb mere behagelig end andre. Når du vælger din gaming mus, skal du vælge en mus, som matcher dit favorit greb. Der er tre typer af grebsstoffer, som normalt foretrækkes af gamere.

Palm Grip: I dette greb hviler din hånd helt på musen. Hvis du kan lide at håndfladerne bliver støttet, er dette nok dit foretrukne greb.
Claw Grip: Denne type greb er sammenlignelig med palm grippet, men har visse forskelligheder. Din pegefinger og langfinger er buet tilbage for at give en mere vinkelret vinkel til at klikke.
Fingerspids Grip: Her bruges kun to fingre og tommelfingeren for det meste i dette greb på musen. Din hånd er i luften og hviler ikke på musen.


Forskellige begreber ved gaming mus du skal kende til

Prediction

En gaming mus er nødt til at være udstyret med en række smarte teknologier som kan imødekomme enhver gamers behov. En moderne gamer mus fra 2022 er ofte udstyret med prediction, som vil få musen til at undgå at registrere små uregelmæssige bevægelser. Prediction er langt fra altid nyttigt, da præcision i høj grad er kompromitteret ved gameplay.

Følsomhed / sensitivity

Musens følsomhed måles i DPI (dots per inch) eller CPI (characters per inch). DPI kan være alt fra nogle få hundrede til nogle få tusinde. Jo højere DPI, jo hurtigere kan musen flytte sig på en skærm.

Sensor

Der er to typer af sensor i gaming mus – ’optical og laser’. Den optiske sensor er velegnet til selv de hårdeste overflader, hvor en lasersensor imidlertid klarer sig bedre på reflekterende overflader.

Polling Rate

Polling rate er overførsel og svarprocent mellem mus og computer. Det er målt i hertz og svinger praktisk mellem 250-1000Hz på enhver gaming mus. Da musen perifere, bliver der først behandlet data, før du ser bevægelsen på skærmen – dette går dog så stærkt at du med det blotte øje ikke lige lægger mærke til det.

Programmerbare knapper

Programmerbare knapper gør gaming mus og tastaturer mere spændende og fascinerende. Det giver en lang række muligheder, som du helt afgjort ikke har på en almindelig mus. Med disse programmerbare knapper kan du ’binde’ forskellige magier mm. Alt efter hvilket spil der spilles.

Profiler

Med programmerbare knapper kommer et sæt af profilindstillinger. Du kan endda angive forskellige handlinger for knapperne. Med den samme mus, kan du problemfrit skifte mellem genrer og spil.

Lift-Off Distance

Lift-off afstanden er målt ud fra hvor højt musen kan løftes op fra overfladen før at den ikke længere reagere på skærmen. Det er softwaren i din gaming mus der bestemmer dette, og dette varierer fra mus til mus, og hvis du har tendens til at løfte en anelse højt, er dette noget du bør fokusere på når du vælger din gaming mus.

Vægt

Sidst men ikke mindst, så betyder vægten i din mus en hel del for din performance in-game. At du har muligheden for at indsætte vægtlodder giver nogle mærkbare fordele for din mus. Det er helt afgjort en finindstilling som varierer fra spiller til spiller, men at have muligheden er ganske fornuftigt.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Razer Abyssus

Razer Abyssus

 

Razer Abyssus er universal. Fra FPS til MMO til RTS, du kan spille det hele.

Razer Abyssus er den bedst egnede til alle typer af spil. Det er en meget lille trådløs gaming mus, som næppe vil dække hele din håndflade. Den er designet til at give et eksklusivt fingerspids greb.

Man fristes til at betvivle dens præstation efter at have kigget på dens specifikationer. Dens form er en handy bonus. Muligheden for at slukke prediction, angle snapping og mouse smothing er ideel hvor enhver gamer.

Den er dejlig let, når vægtene er fjernet.

Fordele

 • Letvægts
 • Gode ​​følsomhed niveauer

Ulemper

 • Upraktisk lift off distance
 • Begrænset firmware

Razer Abyssus’ design overgår dens præstationers ratings. Alligevel er der mangler i forhold til dens prisklasse. Den bør ikke anses for at kunne bruges som en højere tier mus. Konkurrenter tilbyder de samme funktioner til forholdsvis lavere priser. Den indeholder overlegne funktioner som høj polling rate, omstillelig dpi osv. på et blank slankt design. Det er en grundlæggende gaming mus og det er ligeledes hensigten at være sådan. Produktet er også annonceret som en “tilbage til grundlæggende” gaming mus.


SteelSeries Sensei Wireless – En kombinations gamer mus

Steelseries mus

 

 

Se denne trådløse mus fra SteelSeries som værende en investering.

I pakken får du to ting.

For det første er der en oplader, som er trådløs. Du placerer altså blot musn på pladen.
For det andet har du musen i sig selv.
SteelSeries Sensei kan fungere som en mus med kabel lige så meget som en trådløs mus. Minimalistisk design er alt, hvad du vil få med dette. Bag rullehjulet, venstre og højre knap, har du DPI omskifter sammen med to ekstra programmerbare knapper.

SteelSeries musens primære software hjælper med at justere belysning og følsomhed. Makroer og bindings kan indstilles på de 4 programmerbare knapper. Der er både Windows og Mac-versioner af softwaren tilgængeligt. Da musen har acceleration, er den i stand til at forudsige dine bevægelser, som måske kan lyde super avanceret og som en bonus, men dette har negative bivirkninger i stil med at miste præcision, hvilke trækker denne mus ned på en 7. plads.

På en fuld opladning kan Sensei Wireless musen klare intet mindre end 16 timers non-stop trådløs gaming.

Fordele

 • Robust men fleksibelt bygget
 • Justerbar reponstid

Ulemper

 • Begrænset software og firmware

En ganske fornuftig mus til prisen, som helt klart er med på eliteholdet, når det kommer til gaming mus i 2022.


 Mad Catz R.A.T.3 – Den mest avancerede gaming mus

Mad Catz 3

 

Udseende og asymmetri gør at denne gaming mus skiller sig ud fra mængden, men det er stadig tydeligt at se, at der er tale om en gaming mus.

Det metalliske look gør det til en transformer i gaming mus verdenen. At lave nogle gaming mus der skiller sig ud, har været Mad Catz måde at differentiere sig fra konkurrenterne på – og man må sige at det er lykkedes dem.

Denne mus har et højt niveau af personalisering, og nok noget af det vildeste vi har set på den front længe. Ved første øjekast ser musen meget anderledes ud, og kunne egentlig ligne at den er designet af en ingeniør med forkærlighed for metalliske dele. Musen er dog en formidabel mus. Den besidder en utrolig god præcision og bakkes op af en høj ydeevne. Selv softwaren tilbyder en høj grad af tilpasning og muliggør at oprette 3 definerede profiler.

Denne gaming mus er samlet af brugerne, hvorfra du kan forestille dig hvilket niveau af personalisering, som er muligt. Den ser præcis ud og bakker ligeledes indtrykket om høj ydeevne op. Selv på softwaren siden, tillader den en høj grad af tilpasning. Den tillader oprettelse af et ubegrænset antal af profiler, hvor hver profil har 3 definerede tilstande.

Musen har 6 programmerbare knapper til binds mm.

Fordele:

 • Gode anmeldelser som turneringsmus.
 • Stort udvalg af tilpasningsmuligheder
 • Justerbar

Ulemper:

 • Design ikke universel

Denne gaming mus har ikke mange direkte konkurrenter. Der synes dog at være lidt for mange lappeløsninger til, at den indtager en højere placering. Den har nogle stærke salgsargumenter, som kan få  dig til vælge denne Mad Catz perle. R.A.T.3 er en medium-end løsning, mere for sin ydelse end prisen. Prisen er nok det, der får købere til at tænke sig om en ekstra gang ved denne mus, men den har helt afgjort fortjent sin på listen over de bedste gaming mus 2022.

 


FAQ

Hvilken mus egner sig godt til gaming?
Når det gælder gaming mus, så er der flere modeller på markedet, som bestemt kan være værd at købe. Nogle af de bedste modeller er blandt andet Razer DeathAdder Chroma, Logitech G502 og Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse, som alle har fået nogle gode anmeldelser i en række forbrugstests.
Hvordan vælger jeg en gaming mus?
Når du skal vælge en gaming mus, så bør du indtænke din spillestil i dit valg af mus, sådan at musen passer optimalt til de bevægelser, som dine foretrukne spil kræver. Dertil bør du undersøge sensortypen, om musen er trådløs og om den ligger behageligt i din hånd.
Er det nødvendigt at have en gaming mus?
Ja, hvis du gamer på et nogenlunde højt niveau, så kan det være nødvendigt at have en gaming mus. En gaming mus indeholder en række egenskaber og fordele, som du ikke finder hos en almindelig computer mus. En gaming mus være med til at gøre dig til en bedre gamer.
Hvorfor er gaming mus så dyre?
Grunden, til at gaming mus kan være relativt dyre, er, at de er mere specialiserede end almindelige mus. De indeholder ofte specifikke egenskaber og genveje, som er designet til at kunne tage ens gaming til et højere niveau. Dermed fås de også til en højere pris sammenlignet med almindelige computermus.

Se vores artikel om: GUIDE: COMPUTER PÅ AFBETALING – HVOR OG HVORDAN?