5 uundværlige tips:
Sådan får du mest ud af Black Friday

Årets største udsalgsdag venter lige rundt om hjørnet – Black Friday. Den falder altid sidste fredag i november, så du kan roligt krydse dagen af i din kalender.

I 2021 falder Black Friday den 26. november.

Mange venter på Black Friday i spænding, fordi det er den ultimative shoppedag, hvor både webshops og fysiske butikker præsenterer stribevis af attraktive tilbud.

Black Friday er en måneds tid fra juleaften, og derfor er det oplagt at lade tilbuddene blive startskuddet på årets julegaveshopping – særligt fordi du kan spare en masse penge.

Black Friday er på overfladen en ren guldgrube for dig, der vil gøre gode udsalgsfund – men der er også visse faldgruber, hvis du ikke ser dig ordentligt for. Med blackfridaydanmark.dk får du 5 undværlige tips, så du får mest ud af din Black Friday 2021 – uden at blive snydt:

 • 1. Kend dine svagheder
 • 2. Læg din strategi
 • 3. Få styr på dit gear
 • 4. Hav is i maven
 • 5. Skab overblik

Hemmeligheden er, at du nærmest med militær præcision bør planlægge din Black Friday, så du for alvor er klar til at gå i kamp, når startskuddet lyder til årets Black Friday-udsalg.

Tip 1 – kend dine svagheder

Er du impulstypen, der gerne falder for det første det bedste tilbud? Så kan Black Friday blive lidt af en udfordring, da dagen bliver én lang fristelse med gode tilbud, der popper op på telefonen og gule udsalgsskilte overalt i bybilledet.

Selvom der skal være plads til spontanitet på Black Friday, kan du med fordel overveje, hvordan du undgår at lave alt for mange impulskøb, så du ikke sprænger budgettet.

Vores bedste tip er, at du gør følgende:

 • Lav på forhånd en liste over de ting, du gerne vil købe på Black Friday
 • Fastsæt et budget for de forskellige punkter på listen (sæt gerne lidt af til impulskøb)

Vil du have styr på julegaveindkøbene i god tid, kan du med fordel indhente ønskesedler fra familien inden den magiske fredag i november. Black Friday er en god anledning til at få købt billigt legetøj til børnene. Måske finder du også et godt Black Friday-tilbud på smykker til mor eller søster?

Dan dig et overblik over, hvad du gerne vil nå at få købt i løbet af udsalgskampagnen, så du gør din søgningen mere effektiv – og ikke bare flakker rundt i blinde uden nogen klar plan. Ellers ender du måske med at gå glip af et godt tilbud. På blackfridaydanmark.dk finder du en samlet oversigt over de butikker, der deltager i Black Friday.

Du kan også søge ud fra specifikke kategorier. Nogle af de mest eftertragtede kategorier på Black Friday er tøj, sko og elektronik, og det er derfor også her, at du ofte kan spare mest.

Tip 2 – læg din strategi

Når du først ved, hvad du går efter – og hvad du må bruge rent budgetmæssigt – kan du begynde at lægge din strategi for, hvordan du bedst muligt kommer i mål. Nøgleordet er research.

Det er ikke den store kunst at finde gode tilbud på Black Friday. Spørgsmålet er blot, hvor gode de er i virkeligheden. Både butikker og webshops kan være ret kreative, når det kommer til førpriser og rabatter. Sæt derfor tid af til at researche og følge priserne på de produkter, du er interesseret i. Det kan du med fordel gøre et stykke tid i forvejen. Det giver dig et langt bedre billede af, om du rent faktisk opnår en besparelse – og om rabatten dermed er reel. Prissammenligningsportaler som Pricerunner.dk er et godt sted at holde øje med priserne.
Du kan lægge forskellige strategier for, hvordan du finder de bedste tilbud.

Er du en sand Google-haj, kan du naturligvis sætte lid til dine evner ved tasterne, når Black Friday-kampagnerne lanceres ved midnat fredag den 26. november 2021.
Du kan dog også gå mere målrettet til værks og forberede dig. Har du allerede en idé om, i hvilke butikker du vil shoppe, kan du på forhånd tilmelde dig nyhedsmails og få mere konkret info om bl.a. timetilbud eller andre specifikke tilbud. Det giver dig en lille tyvstart i forhold til andre kunder. Er du heldig, kan du også hente særlige medlemsfordele. Måske finder du ad den vej et ekstra godt tilbud på den elcykel, du har ønsket dig? Eller måske går du i første omgang efter et pulsur eller andet træningsudstyr.

Der kan også i flere tilfælde være en gevinst ved at downloade webshoppens app.

Har du fået øjnene op for en ny hjemmeside, så spørg dig selv, om den virker troværdig:

8 gode spørgsmål

 • Er det en nyere hjemmeside (vær ekstra opmærksom, hvis den er lanceret kort tid før Black Friday)?
 • Er den skrevet på et formfuldendt dansk?
 • Er der oplistet forskellige former for kontaktoplysninger, herunder telefonnummer?
 • Bærer webshoppen certificeringen for sikker webshop – E-mærket – som er udstedt af bl.a. Forbrugerrådet og Dansk Erhverv?
 • Hvordan har kunderne på Trustpilot.dk bedømt webshoppen?

 

Vær også OBS på returregler, og om webshoppen sender fra et land uden for EU. De nye toldregler pr. 1. juli 2021 gør, at der bliver lagt told på alle forsendelser uden for Europa, uanset ordresum.
Når du skal researche til Black Friday, kan du gå ud fra disse punkter:

 • Skeln mellem fup og kup – følg prisudviklingen på de ønskede produkter i god tid inden Black Friday
 • Tilmeld dig nyhedsmails hos favoritbutikkerne – hop foran i køen og få adgang til særlige tilbud
 • Research på de butikker, du ikke allerede kender – virker de troværdige?

Tip 3 – få styr på dit gear

Det tredje råd er lidt kortere og har en mere lavpraktisk karakter.

De første Black Friday-tilbud plejer at tikke ind omkring midnat, og tilbuddene kommer i en lind strøm resten af dagen. Planlægger du at holde det store overblik via de online kanaler, er det en god idé at sørge for, at dine elektroniske enheder er ladet godt op – og sørg for at have styr på, hvor opladeren til både telefonen og computeren befinder sig.

Ved mange slagtilbud gælder det om at være hurtig på tasterne, så få styr på dit gear – inden det store slag skal udkæmpes!

Tip 4 – hav is i maven

Selvom det gælder om at slå til i en fart på Black Friday, skal du også i nogle tilfælde have en smule is i maven. Har du på forhånd holdt øje med prisen på det ønskede produkt, så lav en hurtig sammenligning mellem tilbudsprisen og normalprisen. Er rabatten klækkelig? Eller kan det betale sig at have is i maven og vente med at købe?

Én af de forbrugsvarer, der hurtigt falder i pris, er elektronik. Det gælder særligt for bærbare computere og telefoner, hvor der er en hurtig udskiftning af de forskellige modeller. Det kan f.eks. ikke altid betale sig at gå efter de sidste nye telefoner, hvis du har planer om at gøre et godt fund.

Har du tid til at vente, kan du ofte med fordel vente et par måneder, inden du slår til. Er det omvendt en gave, eller står du og mangler en ny telefon, så er Black Friday en god anledning til at købe telefonen her og nu. Undersøg gerne, om flere butikker kører med tilbud på samme telefon – måske kan du spare et par hundrede kroner ved blot at lave en ekstra Googlesøgning.

Så inden du trykker KØB, så husk:

 • Vurdér rabatten – er den høj nok?
 • Overvej, om du i virkeligheden har tid til at vente – indtil varen falder endnu mere i pris

Tip 5: Skab overblik

Når Black Friday er nået til vejs ende, kan du passende gøre en status over, hvor din strategi har været en succes, og hvor du har misset målet. Måske kan du lære af dine fejl – mange af de ovennævnte tips fungerer også perfekt til andre typer udsalg, såsom januarudsalget.

Hvis du ikke nåede at få købt alle de ønskede produkter til Black Friday, er der gode nyheder. Mange butikker har valgt at hoppe med på trenden, hvor Black Friday-udsalget bliver udvidet med nogle ekstra dage. Nogle kører med kampagnen Black Week, hvor du kan hente gode tilbud i hele ugen op til Black Friday. Også Cyber Monday – mandagen efter Black Friday – er blevet en populær udsalgsdag. Her kan du ofte gøre lige så gode tilbud som på Black Friday; så missede du målet på Black Friday, kan du sagtens nå at gøre et par ekstra gode fund.

Black Friday – husk den positive indstilling
Black Friday er i mange lande et tilløbsstykke, og det er blevet en af årets vigtigste – hvis ikke den vigtigste – for en lang række butikker – og mange prøver at byde ind med de bedste tilbud for at vinde kundernes gunst. Du skal derfor også være indstillet på, at der hurtigt kan blive kø på de enkelte hjemmesider samt trængsel ude i butikkerne. Så det hjælper at have en positiv indstilling, inden du kaster dig ud i tilbudsjagten. Det gælder om at bevare det kølige overblik og ikke handle overilet.

Grundet COVID-19 situationen forventes det, at mange vælger at handle online i forbindelse med Black Friday 2021. Der kan derfor komme et ekstra pres på de større webshops. Vær opmærksom på, hvordan du er stillet, hvis leveringen bliver forsinket – hold også godt øje med bytteregler, hvis du går efter at købe julegaver.

Husk, at du altid kan finde en række inspirerende blogindlæg med en række gode råd på blackfridaydanmark.dk, samtidig med at du får præsenteret en overskuelig oversigt over de deltagende butikker på Black Friday. Klikker du i øvrigt ind på Amtsavisen.dk, kan du få en god præsentation af ejer Jeppe Tøgersen og hans egne personlige erfaringer med køb på Black Friday.

Et sidste godt råd: Black Friday er, hvad du gør det til. Brug det som et afsæt til en hyggelig slentretur gennem byen med mulighed for at finde et par ekstra gode tilbud hos de lokale butikker – eller gør dagen til den ultimative shoppingoplevelse på nettet med indkøbslister og en 24-timers intensiv jagt på de bedste tilbud.

Det er naturligvis helt op til dig, hvordan du griber tingene an – og hvor mange af de gode råd, du følger.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Amtsavisen.dk

Lokalavisen Randers Amtsavis – i folkemunde ofte blot betegnet som Amtsavisen – dækker Randers og oplandet. Den udgives både i fysisk form og online. Avisen hører under mediekoncernen Jysk Fynske Medier P/S, og den er blevet udgivet siden 1810. Vi har benyttet Amtsavisens interview med Jeppe Tøgersen – stifter af Blackfridaydanmark.dk. Artiklen indeholder også 9 gode råd til køb på Black Friday.

Artiklen er offentliggjort den: 17. november 2018
Du kan læse artiklen her

Dealnews.com

Dealnews.com er en amerikansk prissammenligningsportal, der oplister dagens bedste deals. Websitet blev etableret tilbage i 1997 og er blevet en bragende succes med sine 14,5 mio. besøg hver måned. Vi har anvendt Dealnews’ artikel, der giver læserne 15 gode tips til, hvordan man bedst muligt forbereder sig til Black Friday.Artiklen er offentliggjort den: 6. november 2020
Du kan læse artiklen her

FAQ

Hvad er Black Friday?
Black Friday er et kendt begreb inden for detailbranchen og refererer til den sidste fredag i november, hvor en lang række butikker skyder gang i julesalget ved at presse priserne helt i bund.
Du kommer langt ved at forberede dig ekstra godt til udsalget. Begynd med at lave en detaljeret liste over de ting, du søger – og hold derefter øje med prisudviklingen, inden Black Friday skydes i gang. Det gør det nemmere at afgøre, hvor attraktivt prisbesparelsen er. Nogle butikker kan være ekstra kreative med førpriser, hvorfor rabatterne ser bedre ud på papiret.
Hvad er bedst at shoppe på Black Friday?
Elektronikvarer er særligt eftertragtede sammen med tøj og sko. Du kan her finde gode besparelser, særligt på de elektronikenheder, der måske ikke er de nyeste i rækken.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme