Test-oversigt: De bedste el-cykler ifølge eksperterne

Sidst opdateret: 23. januar 2022 af Redaktionen | Artiklen er en annonce

Bedste10 er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Elcyklen vinder indpas i Danmark, hvor bakker og blæsten på cykelstierne afholder mange fra at tage cyklen på arbejde eller i skole. Er du én af dem, der kunne bruge lidt medvind?

En elcykel letter din tur og er samtidig god mod miljøet. Står du og overvejer et køb, så giver vi dig alt den information, du har behov for i denne artikel.

Vi har udvalgt en række elcykler, som er populære blandt forbrugere, og som eksperterne har fremhævet og givet gode bedømmelser. Elcyklerne er blevet vurderet på forskellige parametre, herunder batterilevetid, effektivitet og pris.

Du finder mange forskellige typer til flere formål, så du kan finde den helt rigtige til dig. Det bliver rigtig svært at gå tilbage til en normal cykel, når du først har sat dig på en jernhest med motor.

Vi fraråder som altid at anvende elløbehjul i trafikken, som ikke overholder dansk lovgivning. Hvis du køber et elløbehjul, der kan køre mere end 20 km/t, anbefaler vi ikke, at du kører ude i trafikken. Læs mere om lovgivning om elektriske løbehjul i dansk trafik her

Det skal du overveje, før du køber en ny elcykel:

 • Skal du have en cykel med center- eller forhjulsmotor?
 • Hvordan skal stelkonstruktionen se ud?
 • Til hvilken pris?

Der er meget stor forskel på motorens konstruktion, og det har en indvirkning på hvilken type kørsel, elcyklen er beregnet til. Du kan få elcykler med enten en centermotor eller en forhjulsmotor. Centermotoren er placeret midt på stellet, giver god balance og er den kraftigste.

Den er særligt velegnet til længere køreture. En forhjulsmotor er til stor hjælp, når du skal accelerere og egner sig bedst til kortere distancer.

Stellet er en anden vigtig overvejelse. Hvis du er på jagt efter en praktisk og komfortabel cykel med lav indstigning, er den klassiske elcykel et godt valg. Leder du efter et mere moderne design, kan det være, du skal kigge efter en cykel med en fremoverbøjet siddeposition. Det giver god fremdrift.

Husk, at det er en investering at købe el-cykel, selv om produktet har fået en væsentligt billigere markedspris. Du skal vurdere på dit hverdagsbehov og tænke på både funktion, gear og bremser, holdbarhed og slid, inden du vælger den endelige model.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Urbanglide M4 Elcykel – strømlinet citycykel med diskret batteri i stellet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Er du på jagt efter en citycykel? Så er elcyklen Urbanglide M4 et godt bud, da den er som skabt til dig, der elsker at tage cyklen med på gader og stræder. Det kompakte aluminiumsstel fører dig ubesværet fra A til B – cyklen har en produktvægt på 22 kg. Du får desuden stor glæde af de mange integrerede funktioner, der gør det ekstra sjovt at satse på en elcykel. Urbanglide M4 får vores varmeste anbefaling. Cyklen er lovlig og godkendt, så du trygt kan hoppe op i sadlen.

Med smart cykelcomputer
Én af de vigtigste egenskaber for Urbanglide M4 tæller en integreret cykelcomputer og speedometer. Du kan derfor løbende følge med i, hvor hurtigt det går fra hjemmet til arbejdspladsen. Samtidig kan du vælge mellem 5 forskellige modes, så du kan variere fra tur til tur. Ifølge Urbanglide har cyklen en rækkevidde på op til 40 km og en topfart på max. 25 km/t. M4-modellen har i alt 6 gear.

Batteri integreret i stellet
Når du skal vælge elcykel, spiller det ofte en stor rolle, hvor og hvordan batteriet er placeret. Du ønsker sandsynligvis ikke, at det er alt for synligt. På Urbanglide M4 er det integreret direkte i stellet. Det giver et meget strømlinet design, der forkæler øjet – i skøn kombination med de gode materialevalg. Samtidig er cyklen – med 28” hjul og i den klassiske grå nuance – forsynet med alle de nødvendige sikkerhedselementer såsom skivebremser, lys og reflekser.

Der medfølger flere former for tilbehør samt oplader og manual.

Pros

 • Integreret batteri i stellet
 • Holder til vandflaske
 • Indbygget cykelcomputer
Cons

 • Bedst til bykørsel

Specifikationer:

 • 250W
 • 25 km/t
 • Rækkevidde op til 40 km
 • 2 x skivebremser, speedometer samt lys og reflekser
 • Antal gear: 6
 • Farve: Grå

Gazelle Cityzen S10 Dame

Testvinder

 • Testvinder hos Forbrugerrådet TÆNK

 

GAZELLE CITYZEN S10 DAME

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Pedelec elcykel op til 45 km/t
Gazelle Cityzen S10 er en pedelec elcykel, der har en højere tophastighed end andre elcykler. Du kan med denne model komme helt op på 45 km/t, så derfor kan den konkurrere med bilen, hvis du skal bruge den til at pendle til og fra arbejde. Så kan du få frisk luft og motion på vej til arbejde uden at bruge al din energi og bruge uønsket ekstra tid på det.

Elcyklen har et aluminiumstel og en stærk Bosch centermotor, som sikrer at du kommer hurtigt og effektivt frem. Batteriet er placeret sådan, at den nærmest er skjult i stellet, det ligner ikke en elcykel, som kan få dig op på hele 45 km/t. Batteriet er 500 wh, så det rækker op til 55 km på en opladning.

Den har 10 gear og vejer kun 25,5 kg, så du ikke skal bakse med ekstra vægt, når du skal op ad bakkerne. Cyklen har en klassisk design for damecykler og fås i flere størrelser, så du kan få den mest ergonomiske og behagelige siddestilling muligt.

Pas på farten
Pedelec elcykler er tilladt på cykelstierne i Danmark, hvis du kører efter forholdene. Dog skal du være opmærksom på, at det er nødvendigt med en ansvarsforsikring ved køb af en elcykel som denne. Det er også lovpligtigt at anvende en hjelm, når du cykler rundt på denne elcykel.

Der er både for- og bagbremse tilknyttet denne model, så du hurtigt kan komme ned i fart. Det er hastigheder, som man ikke er vant til på cykel, så vi anbefaler, at man har en tilvænningsperiode, hvor man vænner sig til farten uden at tage alt for store chancer.

Derfor anbefaler vi Gazelle Cityzen S10
Denne cykel er anbefalingsværdig, da den har en høj tophastighed. Derved er den oplagt at bruge til at pendle frem og tilbage på arbejdet, da du både sparer tid og kræfter. Samtidig er den fremstillet i et klassisk og stilrent design, hvor komfort stadig er i højsædet.

Fordele

 • Tophastighed på 45 km/t
 • Centermotor
 • Skjult batteri
Ulemper

 • Skal tilkøbe ansvarsforsikring

Udvalgte specifikationer:

 • Tophastighed på 45 km/t
 • Bosch centermotor
 • 55 km rækkevidde på en opladning
 • 10 gear

Gazelle Ultimate T10 HMB

Bedste premiumvalg

 • Topscorer ved det amerikanske cykelmagasin Bicycling
Gazelle Ultimate T10 HMB Dame 2020
Se priser og tilbud på Gazelle Ultimate T10 HMB her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Hvis du holder af lange cykelture i din fritid, er Ultimate T10 HMB et oplagt valg til dig. Cyklen har et ergonomisk design, som sikrer god komfort på turen. Du kan cykle op til 130 km på én opladning.

Ultimate T10 HMB har et praktisk bagagebærer, og du kan vælge cyklen i enten grå eller hvid. Begge farver gør designet tidløst og minimalistisk. Når du køber cyklen, kommer den med både for- og baglygte. 

Ergonomisk design
Fokus på komfort kommer til udtryk i hver detalje af Ultimate T10 HMB. Cyklen har ergonomiske håndtag, som giver et godt og sikkert greb, når du er ude på din cykeltur. 

Stellet i aluminium er stift og slankt, og det giver også stabilitet. Du vil føle god kontrol over cyklen, og du kan hurtigt bremse op, også selvom du cykler med god fart i pedalerne. Bremsetypen er skivebremse, som kræver færre kræfter i brug end en klassisk fælgbremse. 

Med hele 10 gear kan du hurtigt skifte tempo, mens du cykler. Det høje antal gear hjælper med at aflaste kroppen og kan være skånsomme for leddene. Det er også nemmere at holde et konstant tempo på den lange strækning, uanset om du cykler i med- eller modvind. Gearene er af mærket Shimano og er placeret udvendigt. 

Bosch Performance Line
Cyklen fra Gazelle er udstyret med en Bosch Performance Line-motor, som hjælper dig godt på vej, når du skal ud og cykle. Motoren er en centermotor, som har en diskret placering centralt og lavt på stellet. Jo flere kræfter du bruger, når du træder i pedalerne, desto hurtigere vil du cykle. 

Batteriet er indbygget i stellet af Ultimate T10 HMB. Det betyder, at det er mere modstandsdygtigt over for forskellige vejrforhold, og samtidig holder det længere. 

Derfor anbefaler vi Gazelle Ultimate H10 HMB
Ultimate T10 HMB er en førsteklasses el-trekkingcykel i et ergonomisk design – med en rækkevidde på 130 km og en maksimal hastighed på 25 km/t er du godt kørende.

Cyklen er bedre end de fleste til at balancere det sporty, hurtige og afslappede i ét design, hvilket bliver anerkendt og bekræftet i det amerikanske cykelmagasin Bicyling.

”Det er en robust, velkonstrueret og pålidelig cykel, der føles solid på vejen”, skriver magasinet.  

Fordele

 • Op til 130 km på en opladning
 • Slankt, ergonomisk design
 • Føles afbalanceret og kontrolleret
Ulemper

 • Bedst til terrænkørsel

 

Udvalgte specifikationer:

 • Køn: Dame
 • Årgang: 2020
 • Rækkevidde: 130 km
 • Max hastighed: 25 km/t
 • Antal gear: 10
 • Farver: Hvid, Grå

GORUNNER E-BIKE MINI ELCYKEL


Urbanglide C7

Forbrugerfavorit hos Innoliving.dk

 • 5 stjerner af forbrugerne på Innoliving

 

Se priser og tilbud på El-cykel Urbanglide C7 her: 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Med Urbanglide C7 får du en el-cykel i god kvalitet. El-cyklen er en allround-cykel, som egner sig godt til asfalt og alle former for terrænkørsel. Det gør cyklen perfekt til dig, som ønsker en robust el-cykel, så du hurtigt og ubesværet kan suse fra sted til sted. Derfor er den oplagt at bruge som et alternativ til bilen eller toget, når du skal pendle til og fra arbejde. 

Det er også en foldbar elcykel, så du nemt kan opbevare den eller tage den med dig. Den vejer 27 kg og fylder ikke meget, når den er foldet sammen. Så kan du for eksempel tage den med i toget og cykle resten af vejen. 

Elcyklen kan køre op til 60 km på en opladning, hvilket er én af de længste afstande her på listen. Det betyder, at du på ingen tid kan køre lange strækninger – helt uden besvær. Den har en tophastighed på 25 km/t, hvilket er indenfor lovgivningen. Du kan følge med i hastigheden på speedometeret på styret, så du altid har kontrollen. Cyklen har desuden et aftageligt batteri, så du kan lade cyklen stå og blot tage batteriet med ind til genopladning. 

Urbanglide C7-modellen er udstyret med godkendte bremser og lygter samt en støddæmper, som gør den 100 procent lovlig at køre på. Cyklen leveres samlet, så derfor er der intet bøvl, inden du kan komme ud på cykelstierne. 

Derfor anbefaler vi Urbanglide C7
Denne model er anbefalingsværdig grundet dens lange rækkevidde på helt op til 60 km på én opladning. Derudover er denne elcykel velegnet både til asfalt, men er desuden også velegnet til alle former for terrænkørsel.  Samtidig er det muligt at folde denne cykel sammen, så den let kan opbevares eller transporteres rundt.

Fordele

 • God til terrænkørsel
 • Foldbar elcykel
 • Aftageligt batteri
Ulemper

 • Maxbelastning på 150 kg

Udvalgte specifikationer:

 • God til terrænkørsel 
 • Foldbart design
 • Maks. belastning 150 kg. 
 • Aftageligt batteri
 • Syv gear


Kildemoes City Retro Dame – Billig dameelcykel

Winther Black Superbe 2 Elcykel

 

Se priser og tilbud på Kildemoes City Retro Dame her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Vi fortsætter listen over de bedste elcykler med endnu en fantastisk og billig elcykel fra Kildemoes. Igen er der tale om en cykel i en kvalitet, som er svær for konkurrenterne at matche, og der er god fidus i at vælge netop denne model: Du får en hamrende god bycykel, som også er en billig elcykel.

Kildemoes City Retro er en damecykel, der gør sig mageløst i enhver sammenhæng, hvor du skal køre kortere ture med et ekstra boost på bagsmækken! Du får en veldesignet cykel, der har centermotor for god ydeevne med et batteri, der ligesom de dyrere modeller er langt foran alle konkurrenternes.

Kraftfuld centermotor og solid rækkevidde
Kildemoes har alle dage været kendt for at fremstille cykler af meget høj kvalitet, som giver en herlig oplevelse at køre på, men også har den power, som du har brug for. Dette gælder bestemt også for City retro-modellen, der er udstyret med en kraftfuld motor, som er centralt placeret ved pedalerne. Dette giver god balance i cyklen, ligesom du får en mere flydende oplevelse, når du kører ud i det blå.

Ligesom de nyeste modeller fra Kildemoes får du et fantastisk batteri, hvis du vælger at købe netop City Retro-modellen. Batteriet har en rækkevidde på op til 80 km, hvilket burde kunne tilfredsstille de flestes behov for nem transport til og fra arbejde – og når alt kommer til alt må vi bare konkludere, at Kildemoes virkelig har fat i den lange ende i forhold til holdbare og effektive batterier!

Den kraftfulde motor er naturligvis intet værd, hvis du skal op i meget høj fart for, at den sætter i gang, men dette skal du heldigvis ikke tænke på med denne fantastiske model fra Kildemoes! Her får du nemlig walk-assistent, som gør, at du kan sætte motoren i gang ved en fart på blot 5-6 km/t – virkelig smart, hvis der er kort distance mellem lyskryds, og du har behov for motorens hjælp hele tiden.

Alt udstyr inkluderet – og et velkendt, dansk design
Det man får, når man køber en cykel fra Kildemoes, er et færdigt produkt, hvor du ikke skal tænke på, om det ene eller det andet er inkluderet i pakken fra starten. Dette betyder, at du hurtigt kan komme ud på de danske veje, hvor elcyklen virkelig kan komme til sin ret! Du får bl.a. rullebremser, batterilygte, cykellås og kurv foran på cyklen med i købet, ligesom du kan tilkøbe et væld af accessoires direkte ved Kildemoes.

Herudover blev vi meget betagede af det helt klassiske, danske design med udgangspunkt i ”bedstemorcyklen”, som Kildemoes City Bosch har taget inspirationen fra. Der er ingen dikkedarer i et meget minimalistisk design, som passer perfekt til storbyens mange indtryk.

Til sidst er det værd at nævne, at denne elcykel kommer med et utrolig let og slidstærkt aluminiumsstel, som gør cyklen lettere at håndtere. Du får en kvalitet og en pålidelighed, som mange af de andre elcykelproducenter ikke har kunnet præstere i vores store elcykel oversigt.

Kildemoes City Bosch fortjener dens placering på 5. pladsen på listen over de bedste elcykler til dato, og den er perfekt til dig, der både går op i god stil og effektivitet, når du cykler derudaf.

Fordele

 • God pris
 • Lang batterirækkevidde
 • Walk-assistent
 • Let aluminiumstel
Ulemper

 • Mindre god til terræn

Udvalgte specifikationer:

 • Årgang: 2019
 • Bremser: V-bremse og fodbremse
 • Gear: Nexus 7 (indvendige gear)
 • Batteri: 250W (du får op til 80 km. på en opladning)

GoRunner E-bike Mini elcykel – prisvenlig og sammenklappelig elcykel

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


GoRunner E-bike Mini er en dansk designet elcykel. Den er et ideelt valg til dig, der gerne vil være fleksibel – det sammenklappelige design på 21 kg muliggør, at du nemt kan pakke cyklen i bilen, hvis du f.eks. skal en tur op i sommerhuset. Et stort plus er også, at den er godkendt i henhold til de danske regler, samt at den er en af de mere prisvenlige produkter på listen. GoRunner er endvidere et af de mest populære brands på markedet for elcykler og står bag en række testvindende produkter.

Masser af sikkerhed med i pakken
Trods den favorable pris er der ikke skåret ned på sikkerheden. GoRunner E-bike Mini har eksempelvis håndbetjente skivebremser, dobbelt LED-lys, indbygget bremselys og støddæmper. Den er også forsynet med horn, så du kan advare andre i trafikken. Der er ligeledes blevet plads til en god affjedring samt praktiske elementer såsom støtteben. Du får derfor en god og komplet pakke.

Elcykel med god rækkevidde
GoRunner E-bike Mini med 14” luftgummihjul har en tophastighed på 25 km/t og overholder dermed de danske regler. Den har i alt 3 gear, så du kan veksle smidigt mellem de forskellige hastigheder. Rækkevidden er fastsat til 35 km, så du kan komme et godt stykke ud i landskabet, uden at skulle oplade batteriet undervejs. Via infodisplayet kan du holde et vågent øje med gearvalg, antal tilbagelagte kilometer, batteristatus og hastighed. Det er en af de ting, der gør brugen endnu mere intuitiv.

Pros

 • Lovlig ifølge de danske regler – op til 25 km/t
 • Sammenklappelig – let at transportere
 • Prisvenligt valg – smarte valg såsom infodisplay
Cons

 • Lidt begrænset farvevalg (sort og hvid)

Specifikationer:

 • 250W
 • 25 km/t
 • Rækkevidde op til 35 km
 • Skivebremser, LED-lys, bremselys og støddæmper
 • Infodisplay med bl.a. batteristatus, hastighed og antal tilbagelagte kilometer
 • Horn, støtteben og skærme
 • Højdejusterbar sadel
 • Aflåselig motor
 • Antal gear: 3
 • Farve: Sort og hvid

Batavus Torino E-Go 2021 – God til bykørsel

 • Opdateret model af topscorer ved det svenske magasin M3 – testet maj 2020

BATAVUS TORINO E-GO 2021

 

i samarbejde med PriceRunner

Eksperterne ved det svenske magasin M3 taler godt om cyklens forgående model fra 2018 og giver den 4 ud af 5 stjerner. De kalder det en behagelig cykel, der giver meget for pengene samt det perfekte valg for dig, der gerne vil i gang med cykling, men som ikke ønsker at kæmpe. 

2018-modellen fik også en positiv vurdering af det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet TÆNK. De vurderer, at cyklen er ”bedst til småture i byen”. Her får Torino E-Go blandt andet en positiv vurdering på gear, batteri, stabilitet, display og hastighedsregulering.

Klassisk city-bike
Torino E-Go 2021 fra Batavus har et behageligt og elegant design. Den er udformet med et klassisk damestel i aluminium med lav indstigning. Du kan vælge Torino E-Go 2021 i én af flere forskellige farver og på den måde personliggøre dit valg.  Cyklen har en praktisk cykelkurv fortil i et let design. Den har også et bagagebærer, så du har god plads til opbevaring af taske, mulepose, og hvad du ellers vil fragte med dig. Det gør hverdagen nemmere, og cyklen egner sig godt til ærinder og ture rundt i byen.  

Behagelig ved høj fart
Cyklen er med E-motion Entry Frontmotor. Frontmotoren gør det lettere at komme op i høj fart sammenlignet med en centermotor. Det kræver ikke lige så mange kræfter for dig at køre med høj hastighed, og på den måde adskiller den sig mere fra en almindelig cykel. 

Bremsetypen er mekanisk fælgbremse, som er et traditionelt og sikkert bremsesystem med en lettere vægt, som de fleste cykler er udstyret med. Modellen er blevet tre kilo lettere end 2018-udgaven og vejer nu kun 17 kg i forhold til 2018’erens 20 kg. 

Med Torino E-Go er det muligt at cykle op til 80 km ad gangen takket være motoren og det solide 400 W batteri. Batteriet har også fået en opgradering, der nu kan har 2700 mAh mod forgængerens 2400 mAh.

Nem at vedligeholde
Med 7 indvendige gear har du god mulighed for at indstille cyklen til dit behov. Det er en fordel, at gearene er indvendige, da de kræver mindre vedligeholdelse end udvendige gear. Stellet i aluminium er modstandsdygtigt og hårdført over for slid. Det er robust og kan bedre tåle styrt end andre stelmaterialer. Cyklen er udstyret med en solid 250 W motor, som er nem at vedligeholde. 

Fordele

 • Behagelig ved høj fart
 • Modstandsdygtigt aluminiumstel
 • Op til 80 km på en opladning
Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer:

 • Køn: Dame
 • Årgang: 2021
 • Rækkevidde: 60-80 km
 • Antal gear: 7
 • Fås i flere farver 

Urbanglide M4 Elcykel – strømlinet citycykel med diskret batteri i stellet

 

Urbanglide M4 Elcykel

Se priser og tilbud på Urbanglide M4 Elcykel her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

10.995,00 DKK

 

Er du på jagt efter en citycykel? Så er elcyklen Urbanglide M4 et godt bud, da den er som skabt til dig, der elsker at tage cyklen med på gader og stræder. Det kompakte aluminiumsstel fører dig ubesværet fra A til B – cyklen har en produktvægt på 22 kg. Du får desuden stor glæde af de mange integrerede funktioner, der gør det ekstra sjovt at satse på en elcykel. Urbanglide M4 får vores varmeste anbefaling. Cyklen er lovlig og godkendt, så du trygt kan hoppe op i sadlen.

Med smart cykelcomputer
Én af de vigtigste egenskaber for Urbanglide M4 tæller en integreret cykelcomputer og speedometer. Du kan derfor løbende følge med i, hvor hurtigt det går fra hjemmet til arbejdspladsen. Samtidig kan du vælge mellem 5 forskellige modes, så du kan variere fra tur til tur. Ifølge Urbanglide har cyklen en rækkevidde på op til 40 km og en topfart på max. 25 km/t. M4-modellen har i alt 6 gear.

Batteri integreret i stellet
Når du skal vælge elcykel, spiller det ofte en stor rolle, hvor og hvordan batteriet er placeret. Du ønsker sandsynligvis ikke, at det er alt for synligt. På Urbanglide M4 er det integreret direkte i stellet. Det giver et meget strømlinet design, der forkæler øjet – i skøn kombination med de gode materialevalg. Samtidig er cyklen – med 28” hjul og i den klassiske grå nuance – forsynet med alle de nødvendige sikkerhedselementer såsom skivebremser, lys og reflekser.
Der medfølger flere former for tilbehør samt oplader og manual.

Fordele

 • Holder til vandflaske
 • Integreret batteri i stellet
 • Indbygget cykelcomputer
Ulemper

 • Bedst til bykørsel

Udvalgte specifikationer:

 • 250W
 • 25 km/t
 • Rækkevidde op til 40 km
 • 2 x skivebremser
 • Speedometer, lys og reflekser
 • Antal gear: 6
 • Farve: Grå

Batavus Razer E-Go – Testvinder

 • Testvinder ved det svenske magasin M3 – testet maj 2020

Batavus Razer E-Go

i samarbejde med PriceRunner

Kom sikkert og nemt afsted med Razer E-Go Limited. Cyklen fra Batavus er let af en elcykel at være med sine 20 kg. Samtidig har den en attraktiv lethed i designet udadtil. Det klassiske aluminiumsstel sikrer også en komfortabel køreposition.

Her får du en gennemtænkt elcykel, der egner sig godt til pendling og hverdagstransport. Cyklen fås både i en herre- og damemodel, og der er mulighed for at påmontere barnesæde på bagagebægeret. Vælg mellem flere moderne farver. 

7 Shimano gear
Du kan nemt og fleksibelt indstille gear til den rette fart, da cyklen har en god gearkasse med 7 indvendige Shimano gear. 

Mange foretrækker 7 gear på deres cykel, da det er et håndterbart og ofte velkendt antal, som giver god komfort på cykelturen uanset dit tempo. 

Solid centermotor
Modellen fra Batavus kan klare lange strækninger på op til 80 km ad gangen med en centermotor i gedigen kvalitet og et 396 W batteri. 

Centermotoren giver mere modstand end en frontmotor, når du kører ved høje hastigheder. Det betyder, at du skal bruge flere kræfter, jo mere du vil op i tempo. Det kan være en fordel for dig, der ønsker ekstra motion på cykelturen. Motoren er diskret placeret centralt og lavt. 

Høj sikkerhed
Selv med god fart på pedalerne kan du bremse sikkert op med de hydraulistiske skivebremser. Skivebremser giver god bremsekraft, så du ikke skal bruge så mange kræfter som normalt, når du bremser.

Sikkerheden er også i orden takket være lygte både for- og bagtil, lås og kædeskærm.

Bagagebæreren er solidt bygget, så den kan holde din taske sikkert på plads, mens du cykler. Du behøver heller ikke at føle utryghed, hvis du monterer et barnesædet herpå. 

Stellet i aluminium er også en robust konstruktion, som giver god stabilitet på cykelturen. Materialet er modstandsdygtigt over for brugsspor og slag ved styrt. 

Derfor bør du vælge denne

 • Sådan her skal en elektrisk cykel være
 • Agil og let model
 • God gearkasse

Batavus Razer E-Go vs. markedet
Holder du af at cykle i indre by, er Razer E-Go perfekt til formålet. Det udtrykker det svenske magasin M3. Magasinet udnævner elcyklen som testvidner og giver den en høj vurdering på 4 ud af 5 stjerner.  

Razer E-Go brillerer ved den pæne og lette konstruktion, gode gearkasse og kraftfulde motor. Det fremhæver de svenske eksperter. 

Her får du en moderne og stabil cykel med centermotor, 7 gear og en fornuftig rækkevidde. Elcyklen byder på gode cykeloplevelser med høj sikkerhed. Brug den til pendling og hverdagsture.  

Udvalgte specifikationer:

 • Køn: Herre/Dame
 • Årgang: 2021
 • Rækkevidde: 60-80 km
 • Antal gear: 7
 • Farver: Fås i flere farver – se dem hos forhandleren

GoRunner E-bike Mini elcykel – Prisvenlig og sammenklappelig elcykel

GoRunner E-bike Mini elcykel

Se priser og tilbud på GoRunner E-bike Mini elcykel her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

5.995,00 DKK

 

GoRunner E-bike Mini er en dansk designet elcykel. Den er et ideelt valg til dig, der
gerne vil være fleksibel – det sammenklappelige design på 21 kg muliggør, at du nemt kan pakke cyklen i bilen, hvis
du f.eks. skal en tur op i sommerhuset. Et stort plus er også, at den er godkendt i henhold til de danske regler,
samt at den er en af de mere prisvenlige produkter på listen. GoRunner er endvidere et af de mest populære brands på
markedet for elcykler og står bag en række testvindende produkter.

Masser af sikkerhed med i pakken
Trods den favorable pris er der ikke skåret ned på sikkerheden. GoRunner E-bike
Mini har eksempelvis håndbetjente skivebremser, dobbelt LED-lys, indbygget bremselys og støddæmper. Den er også
forsynet med horn, så du kan advare andre i trafikken. Der er ligeledes blevet plads til en god affjedring samt
praktiske elementer såsom støtteben. Du får derfor en god og komplet pakke.

Elcykel med god rækkevidde
GoRunner E-bike Mini med 14” luftgummihjul har en tophastighed på 25 km/t og
overholder dermed de danske regler. Den har i alt 3 gear, så du kan veksle smidigt mellem de forskellige
hastigheder. Rækkevidden er fastsat til 35 km, så du kan komme et godt stykke ud i landskabet, uden at skulle oplade
batteriet undervejs. Via infodisplayet kan du holde et vågent øje med gearvalg, antal tilbagelagte kilometer,
batteristatus og hastighed. Det er en af de ting, der gør brugen endnu mere intuitiv.

Fordele

 • Prisvenligt valg –
  smarte valg såsom infodisplay
 • Sammenklappelig – let
  at transportere
 • Lovlig ifølge de danske
  regler – op til 25 km/t
Ulemper

 • Lidt begrænset farvevalg (sort og hvid)

Udvalgte specifikationer:

 • 250W
 • 25 km/t
 • Rækkevidde op til 35 km
 • Skivebremser og LED-lys
 • Bremselys og støddæmper
 • Infodisplay 
 • Horn, støtteben og skærme
 • Højdejusterbar sadel
 • Aflåselig motor
 • Antal gear: 3
 • Farve: Sort og hvid

 


Kalkhoff Agattu 1.B Dame – god rækkevidde og lækkert design

 

KALKHOFF AGATTU 1.B DAME grå

 

Se priser og tilbud på Kalkhoff Agattu 1.B Dame her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Strygende direkte ind som nummer 3 på vores liste over markedets bedste elcykler har vi Kalkhoff Agattu 1.B, der er en elcykel til den smarte kvinde. Her får man virkelig meget elcykel for pengene, og herudover kan du prale af god rækkevidde og ikke mindst et lækkert design, som mange vil misunde dig på de danske cykelstier.

Perfekt transportmiddel til og fra byen
Hvis du kører i bil til dagligt, men er træt af de lange køer, som man ofte ser i de større, danske byer, så er dette det perfekte transportmiddel for dig. Køreturen fra A til B bliver så let som ingenting med den effektive motor, der sikrer maksimal performance på hele din cykeltur, og batteriet er virkelig let og har lang levetid, således at du kan nyde din elcykel i mange år fremover.

Kalkhoff Agattu 1.B kan prale af en rækkevidde på 150 kilometer afhængigt af, hvor meget du selv hjælper til, og dermed kan du pendle fra de fleste forstæder uden problemer. Herudover er prisen et stort plus for denne model, da den ligger i den lave- til middelprisklasse for elcykler af denne kaliber. De 7 gear er ydermere med til at sikre, at du ikke skal servicere din cykel så ofte, som man ellers kan forvente. 

Til sidst er det værd at nævne, at Kalkhoff Agattu 1.B er fremstillet i aluminium, hvilket er med til at gøre den lettere at træde rundt, ligesom de 26-28” hjul giver dig masser af power uden den store indsats.

Kalkhoff Agattu 1.B ligger bestemt lunt i svinget på cykelstierne og i test, og der er ingen tvivl om, at dette er en stilfuld og effektiv elcykel til prisen. Du får rigelig rækkevidde til alle de daglige gøremål, og alt i alt får du en elcykel af en flot kvalitet, hvis dette er din favorit. Den bliver rost i testresultaterne rundt omkring – og derfor får den naturligvis også ros her på vores liste.

Fordele

 • Batterirækkevidde på 150 km
 • Let batteri
 • Letvægtsstel
Ulemper

 • Høj pris

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Hvid
 • Gear: Shimano 7-gear – indvendige
 • Rækkevidde: 150 km pr. opladning
 • Hånd- og fodbremse

140 Urbanglide – Foldbar elcykel

Electric bike 140 Urbanglide

 

Se priser og tilbud på 140 Urbanglide her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Har du brug for et transportmiddel, der nemt kan transportere dig omkring? Så er Urbanglide 140 en fantastisk mulighed. Den billige elcykel har et innovativt design, der ikke fylder meget i landskabet. Samtidig har den en størrelse, der gør, at den nemt kan stå i et lille skur, men som stadig er behagelig og komfortabel at sidde på.

Batteri på telefonen
Urbanglide 140 er en elcykel og kræver naturligvis en opladning fra tid til anden. Urbanglide har udviklet en app, hvor du nemt kan følge med i din cykels batteristatus, så du ikke pludselig står flere kilometer hjemmefra uden strøm på den foldbare elcykel. Fra appen kan du også kontrollere dit lys på cyklen, så du kan køre lovligt i mørke. Elcyklen er et godt og miljørigtigt alternativ til både knallerten og bilen, og det er mere fleksibelt med en cykel end med offentlige transportmidler. Selvom der er hjælp at hente fra motoren giver det også frisk luft og motion at tage cyklen, så det er absolut en positiv oplevelse. 

God at tage med på tur
Cyklen er designet, så den kan klappes sammen. Det betyder, at du kan have den med i bagagerummet, i campingvognen eller sågar på en båd. På den måde er du altid sikret at have en cykel, hvor end du tager til. Det giver rigtig god mening, når man tager på campingferie og typisk har et lille stykke til seværdigheder og købmand – så er det muligt at tage en tur på cyklen og få den friske luft i håret med i købet.

Fordele

 • Foldbar elcykel
 • Veludviklet app
 • Let i vægt
Ulemper

 • Maxbelastning 120 kg
Opladningstid Fem timer
Tophastighed 25 km/t
Maks belastning 120 kg
Stel Aluminium
Motorkraft 350 Watt
Vægt i kg 15,0
Hjulstørrelse 14″

Specialized Turbo Vado 4.0 – Bedste by-elcykel

 • Anbefalet af det britiske magasin TechRadar med dommen “Lang rækkevidde og en kraftig motor”
 • Testvinder hos PriceRunner – opdateret 27. juli 2020
 • Bedst til bykørsel

Specialized Turbo Vado 4.0

 

Se priser og tilbud på Specialized Turbo Vado 4.0 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Er du på udkig efter en hurtig og komfortabel elcykel i en trendy herre-model? Så er Specialized Turbo Vado 4.0 et godt bud til dig. Cyklen er skabt med fokus på kvalitet i konstruktion og materialer. 

Den populære Turbo Vado 4.0 bliver fremstillet i flere farver, der passer til den moderne bruger. Modellen er udstyret med det nye Specialized TCD-w display, så du kan have alle de relevante cykeldata, og mere til, placeret på styret. Displayet viser blandt andet hastighed, kadence, batteriniveau, puls og afstand.

Ideel til bykørsel
I en travl hverdag er Turbo Vado 4.0 god at have. Som navnet siger, leverer cyklen høj fart, så du kan komme hurtigt og godt fra A til B. Modellen er bedst til bykørsel og kan køre med en maksimal hastighed på 25 km/t. 

Skivebremsen sørger for god sikkerhed, også hvis du hurtigt skal bremse op. Skrivebremser kræver færre kræfter fra dig end normalt. Det kan være en fordel i en trafikeret og mennesketæt by. Generelt har cyklen et gennemført, sikkert design. Andre sikkerhedsfunktioner er Simple Bell ringeklokken, skærme, for- og baglygte og hastighedsbegrænsningen på max 25 km/t. 

Støjsvag centermotor
Med Turbo Vado 4.0 skal du ikke bekymre dig om en støjende cykel. Modellen har et behageligt design med en stille og blød centermotor uden vibrationer. En centermotor er generelt kendt for at få elcyklen til at føles mere som en almindelig cykel, hvor du stadig har god gavn af hjælpefunktionen. Jo flere kræfter du bruger under cykelturen, jo højere fart vil du opnå. 

Elcyklen er udstyret med 10 udvendige Shimano-gear, der også gør cykelturen mere behagelig. De mange gear forbedrer komforten, når du skifter fart på cykelturen. De gør det også lettere at opretholde en konstant kadence i med- og modvind. 

Du kan nemt lade batteriet op, da det er udtageligt fra stellet, hvor det diskret er integreret.  Rækkevidden på 133 km er længere end normalt, så du skal ikke oplade batteriet for ofte. 

Fordele

 • Støjsvag
 • Komponenter af høj kvalitet
 • God affjedring
 • Hurtig opladning
Ulemper

 • Ikke den bedste til terrænkørsel

Specialized Turbo Vado 4.0 vs. markedet
Med Turbo Vado 4.0 får du ekstraordinær komfort i en elcykel under bykørsel. Cyklen er udnævnt som bedst i test hos PriceRunner, som giver den 4 ud af 5 stjerner. Dommen lyder: ”Høj komfort og eksklusive komponenter i veldesignet konstruktion”. 

Blandt mange plusser fremhæver PriceRunner, at Turbo Vado 4.0 er støjsvag og stabil, at opladningen går hurtigt, og at displayet har mange funktioner. 

Udvalgte specifikationer:

 • Køn: Herre
 • Årgang: 2020
 • Rækkevidde: 133 km
 • Max hastighed: 25 km/t
 • Antal gear: 10
 • Farver: Metallic Crimson, Black, Rocket Red

Moveit White – rækkevidde på op til 50 kilometer

Moveit White – Rækkevidde på op til 50 kilometer

 

Se priser og tilbud på Moveit White her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Denne billige elcykel er én af de lidt ekstra fede. Ikke nok med at den har et utal af fede fordele og funktioner, så er den også designmæssigt som sendt fra oven. Det er en lille let sag på 21 kg, og derudover er dimensionerne ganske fornuftige, hvis du skal parkere i byen eller på meget lille plads.

Det kraftige 10.4a batteri sikrer, at du kan køre op til 60 km på en enkelt opladning, og du kan komme helt op på en fart på 25 km/timen. Der er god affjedring integreret i cyklen, ligesom der er skivebremser både foran og bagtil, så du får en behagelig cykletur. 

Der er desuden vandafvisende IP54 på cyklen, så du ikke skal tænke på skader grundet det danske regnfyldte vejr. Med en opladningstid på 6-7 timer kan du med fordel lade cyklen oplade hen over natten, så den er klar til brug om morgenen.

Fordele

 • Op til 25 km/t
 • Effektive skivebremser
 • Mange praktiske funktioner
 • Foldbar elcykel
Ulemper

 • Maxbelastning 150 kg

Moveit White vs. markedet
El-cyklen har en perlerække af forskellige fede funktioner, men den absolut smarteste er, at den kan foldes sammen. Det er dermed nemt og enkelt at have den med på farten, ligesom du endda kan tage den med ind i hjemmet eller på kontoret, hvis du ikke bryder dig om, at den står ude på gaden.

Ligeledes kan du hurtigt hoppe på bussen, hvis du skulle blive fanget af dårligt vejr, eller hvis du får ekstra travlt. Cyklen vejer kun 21 kg og fylder i sammenfoldet tilstand kun 71 x 34 x 64 cm. Den er dermed også ganske nem at tage under armen på farten.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner (udfoldet): 122 cm x 49 cm x 108 cm
 • Max belastning: 150 kg
 • Sammenklappelig
 • Rækkevidde: 50 km
 • Opladningstid: 6-7 timer
 • Vandafvisende IP54
 • Max hastighed: 25 km/t

Moveit Black – den mest kompakte model

Moveit Black – Sammenklappelig elcykel til en skarp pris

 

Se priser og tilbud på Moveit Black her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Der findes efterhånden utroligt mange elcykler på markedet, og mange af dem er lidt tunge og klodsede i udtrykket. Men denne el-cykel fra Moveit er i den grad ikke hverken tung eller klodset. Her får du en let sag i et moderne design, som er både lille og elegant – og dermed også perfekt til parkering på selv de mindste pladser.

Designet er desuden særdeles innovativt, og kommer med en lang række lækre funktioner, som gør din hverdag og transportoplevelse så meget sjovere.

Derfor bør du vælge denne

 • Moderne design
 • Gør cykelturen sjovere
 • Let at pakke sammen

Funktioner
El-cyklen har et meget kraftigt batteri på hele 10aH, som sikrer, at du kan køre op til 50 km på en enkelt opladning. Selv hvis du skulle løbe tør for strøm, kan du naturligvis sagtens cykle på ganske almindelig vis. Du kan køre med en hastighed på op til 25 km i timen, og der er integreret affjedring i cyklen, så den er super behagelig at køre på.

Der er skivebremser både for og bag, så din opbremsning bliver både behagelig og ergonomisk korrekt, og så er der vandafvisende IP54, så cyklen ikke tager skade af det danske, ustadige vejr.

Moveit Black vs. markedet
Cyklen vejer kun 21 kg og sammenlignet med mange andre el-cykler er det således en lille, let sag. Den kan holde til en personvægt på op til 150 kg og har en opladningstid på 6-7 timer. Derudover er det en foldbar elcykel, og du kan derfor nemt have den med ud at rejse. På samme måde kan du også hurtigt hoppe på toget eller bussen med cyklen under favnen, hvis du for eksempel skulle blive fanget i en regnbyge.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner (udfoldet): 122 cm x 49 cm x 108 cm
 • Max belastning: 150 kg
 • Sammenklappelig
 • Rækkevidde: 50 km
 • Opladningstid: 6-7 timer
 • Vandafvisende IP54
 • Max hastighed: 25 km/t

Kildemoes elcykler – få ekspertviden hos Cykelexperten!

Du kan finde et stort udvalg af de populære Kildemoes cykler hos CYKELEXPERTEN.DK, de er ét af landets førende, samt rådgiver gerne.
Der er ingen tvivl om, at en elcykel er en investering i sig selv, og pris og kvalitet må unægtelig siges at hænge sammen. Ung eller gammel, tyk eller tynd – der kan altid være et behov for en elcykel; uanset om det er et kendt eller ukendt behov. Der er mange udnyttelsesmuligheder med en elcykel: Om du er gammel og har gigtplagede knæ eller har behov for at trække et par børn rundt i en cykeltrailer – en elcykel er helt sikkert den bedste løsning i mange tilfælde!
Kildemoes producerer nogle af Danmarks bedste elcykler, og netop disse cykler har fået en særlig plads i butikken hos Cykelexperten.dk! Vi har alle de forskellige EGOING-modeller på udstilling, og vi står klar med råd og vejledning til, hvilken model der passer til dine behov. Skal du f.eks. helst have en frontmotor eller centermotor? Og hvilken størrelse batteri passer til dine kørselsvaner? Spørgsmålene er mange, og vi kan svare på dem alle i vores butik!

Hvilke muligheder giver en elcykel egentlig?

Det giver jo naturligvis sig selv, at en elcykel er en cykel, der er blevet udstyret med en elmotor, som kan være med til at hjælpe dig med at træde i pedalerne, når du har brug for lige det ekstra, der kan få dig over den højeste bakke på vej til arbejde. Men hvilke døre åbner en elcykel egentlig for dig? Det skal vi fortælle dig!

Først og fremmest bruges en elcykel primært som transportmiddel til kortere ture i hverdagen, der f.eks. kan være turen til og fra arbejde eller daginstitutioner forskellige steder i byen. Dette skyldes den realtivt begrænsede batterilevetid, der ikke muliggør deciderede langture uden en opladning undervejs. Med det sagt, så er der også mange, der er begyndt at bruge deres elcykel som en form for bil nr. 2, da den trods alt kan tage dig meget længere og hurtigere omkring, end en almindelig cykel vil gøre dig i stand til!

Bedste10 bedste el-cykel Elcyklen kan være et godt og motiverende redskab til at få dig ud på cyklen og afsted på arbejde – selvom vejen måske er meget kuperet eller har stykker med meget modvind! Den er perfekt til at hjælpe dig op af de mest krævende bakker, der normalt tager pusten fra de fleste, og den passer rigtig godt til dig, der gerne vil kunne komme til og fra arbejde uden at blive alt for svedig! Alt det, som normalt afholder dig fra at cykle, er intet problem med en elcykel – naturligvis undtaget vejret, der altid er meget lunefuldt i vores herlige, lille land.

Det giver lidt sig selv, at en elcykel er noget tungere end en normal cykel, da den har et stort batteri og en motor, der selvfølgelig bidrager med en del vægt. Dette betyder dog stort set ingenting, da cyklen jo hjælper dig fremad, hvilket gør, at du ikke mærker den ekstra vægt! Selvom elcyklerne er tungere, så er det dog værd at bemærke, at de faktisk er blevet lettere og lettere med årene, ligesom batteriet er blevet bedre og bedre. Batteriet holder meget længere, end det gjorde før i tiden – og udviklingen fører kun bedre og bedre batterier med sig!

Hold dig fra de billige elcykler!

I forbindelse med vores grundige elcykel oversigt fik vi også muligheden for at berette om en række af de billigere elcykler, som har fundet vej til det danske marked – og vores anbefaling er at man bør holde sig fra de billige! Naturligvis er der aldrig nogen garanti for, at et dyrere produkt er bedre end et billigere produkt, men ud fra vores erfaring hænger pris og kvalitet i den grad sammen for elcykler. F.eks. har mange af de billigere cykler et relativt ringe batteri, som ikke holder så længe, hvilket gør rækkevidden meget skuffende!

I Danmark har du altid 2 års reklamationsret på et produkt, men du skal dog ikke forvente, at batteriets levetid følger denne 2-årige tidsramme! Normalt ser vi, at batterierne på de billigere elcykler oftest kun holder i omkring ét år, hvilket naturligvis er meget skuffende, når man anskaffer sig en relativt dyr cykel. Dette faktum bakkes også op af Politiken.dk. Derfor kan du ikke forvente guld og grønne skove, når du køber en billigere elcykel! Det skal dog nævnes, at mange forhandlere har mellem 2 og 3 års garanti på batteriet, som de selvfølgelig skal skifte, hvis det skulle blive dårligt i mellemtiden.

Der er dog ingen tvivl om, at et dårligt batteri på en billig elcykel er en rigtig dårlig ide, da et nyt batteri nemt kan løbe op i 3000 – 4000 kr. Det slår nemt bunden ud af enhver god økonomi, hvorfor det ikke kan anbefales at købe en elcykel for billigt! Generelt behøver du ikke bruge 15.000 – 20.000 kr. på en elcykel af god kvalitet, men vi anbefaler at købe en elcykel i prisklassen 10.000 – 13.000 kr., da du får utrolig meget kvalitet for pengene i denne prisklasse!

Hvilke ulemper er der ved en elcykel?

Langt de fleste ting har både fordele og ulemper, og dette gælder naturligvis også for elcykler. Generelt må elcyklen dog siges at være et fantastisk valg til pensionister, fritidscyklister osv., da det mageløse batteri virkelig kan få dig langt ud på landet! Der er dog også nogle ulemper, som vi ikke er bange for at nævne her – de må siges at være i bagatel kategorien.

Læs mere om de bedste elcykler til ældre her Beddste elcykel For det første har du et batteri, der selvfølgelig skal have noget strøm indimellem. Dette kan, alt afhængig af modellen, tage mellem 5 og 6 timer, hvor du således ikke får den motorhjælp, som du egentlig køber cyklen for. Dette er dog til at leve med, da du kan sætte batteriet til opladning om natten, hvorefter det er klar til en ny cykeltur fra morgenstunden af.

Den anden store ulempe ved elcyklen er, at den er relativt tung. Typisk ligger den gennemsnitlige vægt på mellem 20 og 25 kilo, hvilket kan gøre det særdeles tungt at cykle en tur, hvis du ikke lige har husket at lade batteriet op om natten. Det begrænser selvfølgelig din frihed en smule, men igen kan dette afhjælpes ved, at du husker at lade batteriet op om natten. Vægten kan dog mærkes, hvis du transporterer din cykel op i din lejlighed hver dag, og lige netop i denne situation kan elcyklen være lidt af en hæmsko.

Lovgivningen for elcykler i Danmark

Selvom Danmark er et land for cyklister, så er der dog nogle særlige regler, der gælder for elcykler. Dette er sat i verden for at gøre cykelstierne mere sikre, ligesom det skal beskytte dig, når du kører afsted på din nye elcykel. Generelt ser reglerne således ud:

 • På de danske veje må elcyklernes motor max have en effekt på 250 W
 • Motoren må kun give effekt ved hastigheder på maksimalt 25 km/t
 • Motoren må kun virke, hvis der samtidig blive trådt i pedalerne

Bedste elcykel 2017


Modeller fra El-cykel testen 2022 forhandles her: 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

MBR
MBR skriver anmeldelser, “how to” guides og andre artikler om mountainbikes. CONTESSA STRIKE ERIDE 910 er blevet anmeldt af MBR.
Anmeldelsen er udført den: 7. juli 2021
Du kan se anmeldelsen her
Radfahren
Radfahren er en tysk side, der både forhandler cykler, men som også anmelder dem og skriver om dem. De giver Contessa Strike Eride 910 en god anmeldelse, der baserer sig på tests.
Anmeldelsen er opdateret den: 11. maj 2021
Du kan se anmeldelsen her
Forbrugerrådet Tænk
Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.  Tænk har testet Batavos Torino E-Go, som får en god anmeldelse og bedømmelsen ”Bedst til småture i byen”. Forbrugerrådet vurderer forskellige aspekter af produkter ved at tildele mærkater fra ”Dårlig” til ”Meget god”. Torino E-Go får en samlet middel bedømmelse. Cykelgear og batteri får mærkatet ”Meget god”, mens blandt andet display og betjening mærkeres for ”God”. Intet aspekt af cyklen får symbolet ”Dårlig”. 
Testen er udført den: 7. juni 2017
Læs hele testen her
Techradar
Det britisk magasin formidler, tester og anmelder gadgets. Magasinet har mange afdelinger med erfarne skribenter verden over, blandt andet i London, Sydney og New York. Magasinet giver en god anmeldelse af Specialized Turbo Vado 4.0 med dommen: ”Lang rækkevidde og kraftig motor”. Anmelderne opvejer for og imod og kommer omkring cyklens pris, tilgængelighed, design og ydeevne. Baseret på de aspekter får modellen en samlet høj bedømmelse på 4,5 ud af 5
stjerner. 
Anmeldelsen er udført den: 17. december 2019
Læs hele anmeldelsen her
PriceRunner

Mange forbrugere tyr til Pricerunner.dk for at få overblik over produkter og priser. Sammenligningstjenesten opdaterer og udvider løbende databasen med nye tests og produkter. Specialized Turbo Vado 4.0 er udnævnt som testvinder af Pricerunner.dk med 4 ud af 5 stjerner. Her kommer tjenesten rundt om blandt andet cyklens konstruktion, motor, gearsystem og bremser. Pricerunner.dk opvejer fordele og ulemper, hvor listen af fordele er klart længst. Dommen lyder: ”Høj komfort og eksklusive komponenter i en veldesignet konstruktion”.

Testen er opdateret den: 27. februar 2021
Læs hele testen her

Bicycling

Bicycling er et af verdens førende cykelmagasiner, der dækker alle hjørner af cykelverdenen. Her kan forbrugere finde anmeldelser, gode råd og information om markedets nyeste cykler og udstyr. Ved det amerikanske cykelmagasin er Gazelle Ultimate T10 HMB topscorer. Anmelderen giver en personlig gennemgang af cyklen ved blandt andet at komme omkring design, materialer, funktioner og ydeevne. Magasinet skriver mange positive ord om cyklen og konkluderer: ”Det er en robust, velkonstrueret og pålidelig cykel, der føles solid på vejen”.

Anmeldelsen er udført den: 8. juli 2020
Læs hele anmeldelsen her

M3

Det anerkendte svenske magasin bestræber sig på at være først med den nyeste teknologi og de sjoveste gadgets. På sitet kan læserne finde relevante guides, tests og nyheder.  Magasinet har testet Batavus Torino E-Go, som her er topscorer med 4 ud af 5 stjerner. Her opvejes plusser og minusser, og testen kommer blandt andet omkring motor, komfort, pris og gear. ” Torino E-Go er en komfortabel cykel, der giver meget for pengene”, lyder dommen. 

Testen er udført den: 8. juni 2020
Læs hele testen her

Det svenske magasin udnævner Batavus Razer E-Go som testvinder baseret på parametre som fleksibilitet, strøm og gearkasse. Cyklen får 4 ud af 5 stjerner og en positiv dom med ord som: ”Razer E-Go imponerer os med sin kraftfulde og velfungerende motor”.

Testen er udført den: 8. juni 2020
Læs hele testen her

 

FAQ

Hvilke elcykler er de bedste?
Det er primært dit anvendelsesmål med en elektrisk cykel, der afgør, hvilken model du skal vælge af det populære transportmiddel. Der findes elcykler til både mænd og kvinder, og der findes de moderne, nye modeller, der er lavet i sammenfoldelige udgaver.
Hvordan vælger jeg den bedste elcykel?
Du skal starte med at vælge elektrisk cykel, som i design og model matcher dine behov for komfort og bevægelsesfrihed. Der findes elcykler, som både er beregnet til motion, off-road og almindelig transport. Sørg for at holde øje med batterikapacitet, så du får et transportmiddel, der komplimenterer dit anvendelsesformål.
Er elektriske cykler pengene værd?
En elcykel kan være alle pengene værd, når du ønsker et funktionelt og moderne transportmiddel, der skal bruges i fritiden, til praktiske ærinder samt til og fra job. Der er kommet mange udgaver og designs på markedet, så du kan finde en elcykel, der dækker dine behov og krav.
Hvor hurtigt kan en elcykel køre?
Det er batteriets ydeevne og din aktivitet, der afgør, hvor hurtigt en elektrisk cykel kan køre. Cyklerne kan i gennemsnit køre op til cirka 30 km/t. I Danmark er der en hastighedsgrænse på 20 km/t, når du kører på elektriske transportmidler i den offentlige trafik.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Witt E-Bike model E650 med 7 gear – Topscorer

 • Flot herrecykel med diskret motor og batteri
 • Trukket med forhjulsmotor fra Bafang
 • Op til 50 km på en fuld opladning

Witt E-Bike model E650 med 7 gear

 

Denne el-cykel fra Witts er fra deres særlige E650-serie, der er ekstra flotte i designet, så du kan komme frem med stil. Modellen er en flot sort herrecykel i aluminium, der har særlige detaljer såsom den buede frempind, der giver et helt særligt præg.

Størrelsen er en herrecykel på 53 cm, der er udstyret med 28” hjul. Der er i alt 7 gear, der sammen med motoren giver dig mange muligheder.

Du kan holde øje med de forskellige informationer såsom batterilevetid på det smarte integrerede computerdisplay på styret. Her kan du ligeledes tænde for cykellygterne for og bag, så du altid er sikker på at være synlig i mørke.

Selve motor og batteri er så diskret integreret i stellet, at du slet ikke bemærker det. Cyklen er trukket af en Bafang forhjulsmotor, der har 36v/250W, der giver fin kraft til hverdagsbrug. Med en forhjulsmotor skal du dog selv træde lidt hårdere i pedalerne, end hvis den var udstyret med en centermotor. Der er derfor lidt mere motion i denne flotte model fra Witts, når du skal cykle i byen, til arbejde eller bare for at få lidt kilometer i benene med en smule ekstra hjælp.

Når batteriet er fuldt opladt, kan du afhængigt af din vægt og terræn få ekstra skud i pedalerne til 50 km. Max hastigheden for motorhjælp går op til 25 km/t med denne cykel, så du ikke risikerer at overtræde lovgivningen for fart på cykelstierne.

Fordele

 • Hjælp op til 25 km/t
 • 7 gear
 • Integreret computerdisplay på styret
Ulemper

 • Batterilevetid op til 50 km
 • Forhjulsmotor

Udvalgte specifikationer:

 • Stelstørrelse: 53 cm, 28” hjul
 • Bafang forhjulsmotor, 36v/250W
 • 7 gear
 • Hjælp op til 25 km/t
 • Batterilevetid: op til 50 km
 • Bagagebærer til opbevaring

Gazelle Orange C8 HMS Dame Di2 2019

Gazelle Orange C8 HMS Dame Di2 2019

 

Velfungerende elcykel, som giver en fantastisk køreoplevelse. Testpanelet var begejstret for den, og den er “Bedst i Test”. Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019

Elcyklen koster 21.999,-, hvilket gør det til en af de dyrere modeller i klassen, men som det beskrives af eksperterne i TÆNK-panelet, er der værdi for pengene på et køb, man ikke kommer at fortryde.

Nogle af de åbenlyse fordele tæller blandt andet:

✓ Kraftfuld og robust centermotor ✓ Fantastisk kvalitet og holdbarhed ✓ Ubesværet cykling og utrolig god køreoplevelse ✓ 8 automatgear (du får ikke et hurtigere og mere præcist gearskift) ✓ Skifter automatisk ned, når du stopper. ✓ Motorassistance op til 6 km/t til at trække cyklen til fods. ✓ Trædeassistance med en naturlig, sporty cykelfornemmelse.

Det er svært at sige noget kritisk om cyklen. Den kører godt, har fin affjedring, og den har også fart op ad bakker.
Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019

Tweet

Et kritikpunkt er dog, at bagagebæreren er udstyret med elastik i stedet for en klap, og det kan for nogle være irriterende. Mens der også er en smule lang fra håndtag til bremse, hvis man har korte fingre.


Dame: Mustang Shopper elcykel

Denne elcykel er ganske enkelt en solid og robust elcykel. Du får alt hvad du betaler for her, og brugere er vilde med modellen. Den har fået 4,6 stjerner ud af 5, baseret på hele 41 anmeldelser. Cyklen er udrustet med en række lækre funktioner, såsom 5 assistanceniveauer + en gå-funktion, specielle dæk med punkteringsbeskyttende indlæg og refleksstribe og en lækker motorassistance, der let kan justeres.

Mærke Mustang
Farve Charcoal Grey
Aldersgruppe Voksne
Stel Aluminium
Motor Forhjulsmotor
Vægt i kg 25,0
Antal gear 1

KAYZA Tanana Dry 2

KAYZA Tanana Dry 2

 

Når du skal ud at cykle, så er denne el-cykel fra KAYZA et godt valg, hvis du ønsker en flot og funktionel cykel med motor til hverdagsbrug. Den er oplagt både til de korte cykelture i byen eller lange distancer for god motion.

 • Et smart og sporty design i matsort og orange
 • 4 hjælpetrin og særlig “walk assistant”, når du trækker cyklen
 • Batteriet er diskret integreret i stellets frempind

Kvalitet i flot design KAYZA leverer altid god kvalitet, hvor der samtidigt er tænkt over designelementerne. Denne el-cykel er i en flot matsort farve med detaljer og brandets navn i orange. Det giver et simpelt, men sporty look. Cyklen har i alt 9 gear og er udstyret med 28” hjul.

Cyklen fra KAYZA har en kraftig el-motor, der har i alt 4 forskellige indstillinger, alt efter hvor meget hjælp du har bug for. Du kan derfor let komme frem selv i modvind og op ad bakke. Den kan desuden hjælpe dig, når du trækker den, da den har en særlig ”walk assistant”.

Batteriet er diskret integreret på selve frempinden, så den ikke sidder under bagagebæreren som på mange andre el-cykler i denne oversigt.

Du kan holde styr på din fart og andre informationer såsom batteriniveau og andre vigtige detaljer på den praktiske skærm. Skærmen tænder automatisk for lyset, når den fornemmer at mørket falder på, så du altid kan følge med. Selve indstigningen er lav, så det er let at komme op på sædet, når du skal suse afsted med vind i håret.

Udvalgte specifikationer:

 • Sporty design i matsort med orange detaljer
 • 28” hjul
 • BOSCH centermotor, 36 V, 250 W
 • 9 gear med 4 hjælpetrin
 • ”Walk assistant” når du går med cyklen
 • Bagagebærer til opbevaring
 • Lav indstigning

Herre: Mustang Classic elcykel

Denne elcykel minder meget om den førnævnte damemodel; solid og robust elcykel. Du får alt hvad du betaler for her, og den har fået gode brugeranmeldelser. Den har fået 4,5 stjerner ud af 5, baseret på hele 12 anmeldelser. Cyklen er udrustet med en række lækre funktioner, såsom 5 assistanceniveauer + en gå-funktion, specielle dæk med punkteringsbeskyttende indlæg og refleksstribe og en lækker motorassistance, der let kan justeres.

Mærke Mustang
Farve Black
Aldersgruppe Voksne
Stel Aluminium
Motor Forhjulsmotor
Vægt i kg 25,0
Antal gear 1

CONTESSA STRIKE ERIDE 910 – Bedste mountainbike til kvinder

CONTESSA STRIKE ERIDE 910

 

Scott Contessa Strike eRIDE 910 er en MTB til kvinder. Det er en el mountainbike, som giver dig nogle muligheder, du ikke ellers ville have – du kan komme afsted selv på de stejle bakker og i kraftig modvind.
MTB’eren bliver rost af MBR, som skriver, at der er masser af god frihøjde samt plads til en vandflaske og adapter. Du skal låse op med en nøgle til det eksterne batteri, hvilket kan være en ulempe, hvis du nemt mister din nøgle. Til gengæld har du mulighed for at lade batteriet op ved at cykle uden hjælp.
Rasfahren skriver om cyklen: ”Scott Strike eRIDE er en sporty touring fuldt ud. Bosch CX og valgfri batteriforlængelse til 1125 Wh sikrer masser af sjov på sporet – selv på lange cykeldage.”

Contessa Strike Eride 910 vs. markedet
Med Contessa Strike Eride 910 får du en el mountain bike, som kan tage dig ud på de svære ruter, du måske ellers ville have svært ved at klare.
Prisen er høj, fordi det er en elcykel, men det kan sagtens være pengene værd.
Cyklen er med full-suspension og en kraftig Bosch motor. Den giver dig god komfort i svært terræn, og den hjælper dig til at følge med, hvor du måske ikke ellers ville kunne træde hårdt nok i pedalerne. Du kan køre alle de svære ruter i skoven, på bakker eller i bjerge.

Fordele

 • Behagelig
 • Pålidelig motor
 • God mudderhøjde
 • Skabt til vanskelige ruter
Ulemper

 • Hurtige dæk mangler bid
 • Høj pris

Udvalgte specifikationer:

 • Stel materiale: Aluminium
 • Steltype: Damestel
 • Forbremse: Hydraulisk skivebremse Shimano BR-MT420 4 Piston
 • Bagbremse: Hydraulisk skivebremse
 • Samlet antal gear: 12
 • Geartype: Udvendige gear
 • Drivlinje: Kædetræk
 • Hjulstørrelse: 29″
 • Vægt: 23,1 kg
 • Estimeret rækkevidde (km): 100 – 120
 • Maksimal fart: 25 km/t
 • Model motor: Bosch Performance Line CX


Winther Black Superbe 2 Elcykel – Billig dameelcykel

Winther Black Superbe 2 Elcykel

 

Denne flotte damecykel er en utrolig smart elcykel. Winther Black Superbe 2 elcyklen er lavet af aluminium og farvet i matsort. Dette giver et utroligt moderne og flot udtryk, som passer perfekt til alle typer.
Elcyklen kan køre helt op til 25 km/t ved hjælp af sin smarte centermotor. Motoren er en Promovec centermotor med en ydeevne på 250 W. Alt efter hvilken batteripakke, man vælger at købe med til sin elcykel, har cyklen forskellig rækkevidde. Den mindste batteristørrelse, som medfølger gratis, er 317Wh 8,8 AH. Denne svarer til, at cyklen kan køre mellem 30 og 50 km.

Derudover er der to andre batteristørrelser, man kan tilkøbe, hvor den største åbner op for en ekstrem holdbarhed i batteriet, hvor cyklen altså kan køre helt op til 130 km. Batteriet sidder ved bagagebæreret.
Elcyklen har indvendige gear, hvilket gør den utrolig nem at benytte under gearskift, da man blot skal rulle i gearene. Der er i alt 7 gear at rulle mellem, hvilket betyder, at der er 7 forskellige tryk at køre med, hvor 7. gear er det hårdeste. Geartypen er et Shimano Nexus gear.

Derudover er cyklen også udstyret med fodbremse som bagbremse, hvilket også gør standsningen meget nemmere, da man med foden selv kan føle hvor kraftig eller rolig ens bremsning er. Bremsetypen på elcyklen foran er en hydraulisk skivebremse.

Selvfølgelig har elcyklen også lygter på. Forlygten er LED-forlygte, og bagpå er der en Diodebaglygte. Begge lygter er integreret i batteri. Hele elsystemet i elcyklen er af mærket Promovec.
Elcyklen er udstyret med en Bike Attitude lås i sort, hvilket gør, at man nemt kan låse sin cykel, når den skal parkeres uden for ens hjem. Cyklen har også et støtteben til at gøre parkeringen af den meget nemmere. Derudover har elcyklen en smart og komfortabel sadel fra Selle Royal. Dette gør hele cykelturen på den smarte Winther Black Superbe 2 Elcykel meget bedre. 

Ud over alle de andre smarte funktioner, som følger med i købet, så følger der også en kurv med.

Fordele

 • Hjælp op til 25 km/t
 • Centermotor
 • 7 indvendige gear
Ulemper

 • Batterirækkevidde på 30-50 km

Læs også: