Elcykel test 2020 – Her er den bedste elcykel

Året siger 2020, og der er ingen tvivl om, at vi oplever store tendenser henimod smartere transport, der samtidig helst skal være så miljøvenlig som muligt. Her er elcyklen et genialt transportmiddel, der let kan konkurrere med bilen, hvis du har mindre end 30 km på arbejde. Samtidig kan du prale af at have stort fokus på grøn omstilling, og at du gør miljøet en tjeneste dag for dag!

Elcyklen vinder større og større indpas i Danmark, hvor de mange bakker og den evige modvind på cykelstierne afholder mange fra at tage cyklen på arbejde. Det er der dog bestemt ingen grund til, da elcyklerne er blevet billigere og billigere – og stadigvæk leverer på højeste plan.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Herre: Mustang Classic elcykel – Vores anbefaling

Denne elcykel minder meget om den førnævnte damemodel; solid og robust elcykel. Du får alt hvad du betaler for her, og den har fået gode brugeranmeldelser. Den har fået 4,5 stjerner ud af 5, baseret på hele 12 anmeldelser. Cyklen er udrustet med en række lækre funktioner, såsom 5 assistanceniveauer + en gå-funktion, specielle dæk med punkteringsbeskyttende indlæg og refleksstribe og en lækker motorassistance, der let kan justeres.

Mærke Mustang
Farve Black
Aldersgruppe Voksne
Stel Aluminium
Motor Forhjulsmotor
Vægt i kg 25,0
Antal gear 1

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

140 Urbanglide – Den smarte model i den lave prisklasse

El-cykel 140 Urbanglide

Har du brug for et transportmiddel, der nemt kan transportere dig omkring? Så er Urbanglide 140 en fantastisk mulighed. Elcyklen har et innovativt design, der ikke fylder meget i landskabet. Samtidig har den en størrelse, der gør, at den nemt kan stå i et lille skur, men som stadig er behagelig og komfortabel at sidde på.

Batteri på telefonen

Urbanglide 140 er en elcykel og kræver naturligvis en opladning fra tid til anden. Urbanglide har udviklet en app, hvor du nemt kan følge med i din cykels batteristatus, så du ikke pludselig står flere kilometer hjemmefra uden strøm på cyklen. Fra appen kan du også kontrollere dit lys på cyklen, så du kan køre lovligt i mørke.

Elcyklen er et godt og miljørigtigt alternativ til både knallerten og bilen, og det er mere fleksibelt med en cykel end med offentlige transportmidler. Selvom der er hjælp at hente fra motoren giver det også frisk luft og motion at tage cyklen, så det er absolut en positiv oplevelse. 

God at tage med på tur

Cyklen er designet, så den kan klappes sammen. Det betyder, at du kan have den med i bagagerummet, i campingvognen eller sågar på en båd. På den måde er du altid sikret at have en cykel, hvor end du tager til. Det giver rigtig god mening, når man tager på campingferie og typisk har et lille stykke til seværdigheder og købmand – så er det muligt at tage en tur på cyklen og få den friske luft i håret med i købet.

Opladningstid Fem timer
Tophastighed 25 km/t
Maks belastning 120 kg
Stel Aluminium
Motorkraft 350 Watt
Vægt i kg 15,0
Hjulstørrelse 14″

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Best-of-the-rest

… i test 🙂

  Bedste elcykler Testvinder  Set hos Pris
1) Kalkhoff Agattu Nej (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table) LÆS MERE
2) Elcykel 140 Urbanglide Nej Innoliving.dk 2.995,00 LÆS MERE
3) Kildemoes City Retro Dame Ja (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table) LÆS MERE
4) Gazelle Cityzen S10 Nej (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table) LÆS MERE
Winther Black Superbe 2 Elcykel

5) Winther Black Superbe 2 Elcykel

Nej      

 

 

I Skandinavien og i særdeleshed Danmark er vi kendt for vores fantastiske cykelkultur, men der er jo ikke noget forgjort i, at vi gør det hele lidt lettere for os selv ved at bruge elcykler i stedet. Det er dog de færreste, der har en god og dybdegående viden om disse moderne cykler, hvilket også er derfor, at vi har lavet dette dybdegående og grundige overblik over de forskellige test på elcykler, og generelt hvilke vi mener er værd at anbefale.

I vores store elcykel oversigt har vi kigget på forskellige parametre, som f.eks. batterilevetid, effektivitet og pris, og vi har studeret mange forskellige typer af elcykler, som findes på det danske marked. Alle disse cykler er nogle af de mest populære på markedet, og vi kan garantere dig for, at du vil finde den perfekte elcykel til dine behov ud fra vores liste.

Listen er vores bud på de bedste elcykler på markedet lige p.t., og vi vil garantere dig, at du aldrig nogensinde kan gå tilbage til en normal cykel igen, når du først har prøvet én af disse fantastiske cykler.


1. Kalkhoff Agattu 1.B Dame – Til den glade cyklist

KALKHOFF AGATTU 1.B DAME grå

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Strygende direkte ind som nummer 3 på vores liste over markedets bedste elcykler har vi Kalkhoff Agattu 1.B, der er en elcykel til den smarte kvinde! Her får man virkelig meget elcykel for pengene, og herudover kan du prale af god rækkevidde og ikke mindst et lækkert design, som mange vil misunde dig på de danske cykelstier.

Perfekt transportmiddel til og fra byen!

Hvis du kører i bil til dagligt, men er træt af de lange køer, som man ofte ser i de større, danske byer, så er dette det perfekte transportmiddel for dig! Køreturen fra A til B bliver så let som ingenting med den effektive motor, der sikrer maksimal performance på hele din cykeltur, og batteriet er virkelig let og har lang levetid, således at du kan nyde din elcykel i mange år fremover!

Kalkhoff Agattu 1.B kan prale af en rækkevidde på 150 kilometer afhængigt af, hvor meget du selv hjælper til, og dermed kan du pendle fra de fleste forstæder uden problemer. Herudover er prisen et stort plus for denne model, da den ligger i den lave- til middelprisklasse for elcykler af denne kaliber. Degear er ydermere med til at sikre, at du ikke skal servicere din cykel så ofte, som man ellers kan forvente!

Til sidst er det værd at nævne, at Kalkhoff Agattu 1.B er fremstillet i aluminium, hvilket er med til at gøre den lettere at træde rundt, ligesom de 26-28” hjul giver dig masser af power uden den store indsats.

Kalkhoff Agattu 1.B ligger bestemt lunt i svinget på cykelstierne og i test, og der er ingen tvivl om, at dette er en stilfuld og effektiv elcykel til prisen. Du får rigelig rækkevidde til alle de daglige gøremål, og alt i alt får du en elcykel af en flot kvalitet, hvis dette er din favorit. Den bliver rost i testresultaterne rundt omkring – og derfor får den naturligvis også ros her på vores liste!

Specifikationer:

 • Farve: Hvid
 • Gear: Shimano 7-gear – indvendige
 • Rækkevidde: 150 km pr. opladning
 • Hånd- og fodbremse

3. Kildemoes City Retro Dame

Winther Black Superbe 2 Elcykel

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vi fortsætter listen over de bedste elcykler 2020 med endnu en fantastisk elcykel fra Kildemoes. Igen er der tale om en cykel i en kvalitet, som er svær for konkurrenterne at matche, og der er god fidus i at vælge netop denne model: Du får en hamrende god bycykel til en noget lavere pris, end de nyeste modeller!

Kildemoes City Retro er en damecykel, der gør sig mageløst i enhver sammenhæng, hvor du skal køre kortere ture med et ekstra boost på bagsmækken! Du får en veldesignet cykel, der har centermotor for god ydeevne med et batteri, der ligesom de dyrere modeller er langt foran alle konkurrenternes. Med andre ord kan du ikke blive andet end tilfreds, hvis du vælger denne cykel fra Kildemoes!

Kraftfuld centermotor og solid rækkevidde!

Kildemoes har alle dage været kendt for at fremstille cykler af meget høj kvalitet, som giver en herlig oplevelse at køre på, men også har den power, som du har brug for. Dette gælder bestemt også for City retro-modellen, der er udstyret med en kraftfuld motor, som er centralt placeret ved pedalerne. Dette giver god balance i cyklen, ligesom du får en mere flydende oplevelse, når du kører ud i det blå!

Ligesom de nyeste modeller fra Kildemoes får du et fantastisk batteri, hvis du vælger at købe netop City Retro-modellen! Batteriet har en rækkevidde på op til 80 km, hvilket burde kunne tilfredsstille de flestes behov for nem transport til og fra arbejde – og når alt kommer til alt må vi bare konkludere, at Kildemoes virkelig har fat i den lange ende i forhold til holdbare og effektive batterier!

Den kraftfulde motor er naturligvis intet værd, hvis du skal op i meget høj fart for, at den sætter i gang, men dette skal du heldigvis ikke tænke på med denne fantastiske model fra Kildemoes! Her får du nemlig walk-assistent, som gør, at du kan sætte motoren i gang ved en fart på blot 5-6 km/t – virkelig smart, hvis der er kort distance mellem lyskryds, og du har behov for motorens hjælp hele tiden!

Alt udstyr inkluderet – og et velkendt, dansk design!

Det man får, når man køber en cykel fra Kildemoes, er et færdigt produkt, hvor du ikke skal tænke på, om det ene eller det andet er inkluderet i pakken fra starten. Dette betyder, at du hurtigt kan komme ud på de danske veje, hvor elcyklen virkelig kan komme til sin ret! Du får bl.a. rullebremser, batterilygte, cykellås og kurv foran på cyklen med i købet, ligesom du kan tilkøbe et væld af accessoires direkte ved Kildemoes – dét er simpelthen god service!

Herudover blev vi meget betagede af det helt klassiske, danske design med udgangspunkt i ”bedstemorcyklen”, som Kildemoes City Bosch har taget inspirationen fra. Der er ingen dikkedarer i et meget minimalistisk design, som passer perfekt til storbyens mange indtryk! Vi var i hvert fald ikke i tvivl om de designmæssige kvalitet – og vi er sikker på, at du heller ikke vil blive skuffet!

Til sidst er det værd at nævne, at denne elcykel kommer med et utrolig let og slidstærkt aluminiumsstel, som gør cyklen lettere at håndtere. Så gør det mindre, at prisen er lidt i den høje ende – du får en kvalitet og en pålidelighed, som mange af de andre elcykelproducenter ikke har kunnet præstere i vores store elcykel oversigt!

Kildemoes City Bosch fortjener dens placering på 5. pladsen på listen over de bedste elcykler til dato, og den er perfekt til dig, der både går op i god stil og effektivitet, når du cykler derudaf! Du kan tilmed spare op til 20 % på cyklen i øjeblikket, hvilket gør den til et særdeles solidt køb, der vil glæde dig i mange år fremover!

Vigtigste specifikationer

 • Årgang: 2019
 • Bremser: V-bremse og fodbremse
 • Gear: Nexus 7 (indvendige gear)
 • Batteri: 250W (du får op til 80 km. på en opladning!)

4. Gazelle Cityzen S10 Dame 2019

 • Pedelec elcykel
 • 45 km/t
pedelec elcykel

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Pedelec elcykel op til 45 km/t

Du har nok hørt om de nye elcykler, der kom til i 2019 og som stadig vil være nogle af de bedste i 2020. Der er andre forholdsregler, men man kan ikke komme udenom at disse nye pedelec’s virker spændende og ikke mindst sjove. Du kan med denne model komme helt op på 45 km/t hvilket må siges at være meget på en cykel. Du har måske været oppe på disse hastigheder, men så lyder mit gæt på, at det har været ved hjælp af en racercykel.

Gazelle Cityzen S10 er en flot elcykel som er lavet af de bedste materialer på markedet. Gazelle er generelt kendt for deres design og kvaliteten af det de producere, hvilket giver dig en slags garanti for at du bliver glad for den cykel du køber fra netop Gazelle.

I denne model befinder der sig en stærk Bosch centermotor som sikre at du kommer hurtigt og effektivt frem. Batteriet er placeret sådan, at den nærmest er skjult i stellet, det ligner altså ikke en elcykel, som kan få dig op på hele 45 km/t

Pas på farten

Pedelec elcykler er tilladt på cykelstierne i Danmark, hvis du køre efter forholdene. Dog skal man være opmærksom på, at det er nødvendigt med en ansvarsforsikring ved køb af en elcykel som denne. Det er også lovpligtigt at anvende en hjelm, når du cykler rundt på denne elcykel.

Der er både for og bagbremse tilknyttet denne model, så du hurtigt kan komme ned i fart. Det er hastigheder som man ikke er vant til på cykel, så vi anbefaler at man har en tilvænningsperiode, hvor man vænner sig til farten uden at tage alt for store chancer.

Vigtigste Specifikationer

 • Tophastighed på 45 km/t
 • Bosch centermotor
 • LED for og baglygte

5. Winther Black Superbe 2 Elcykel – når cykelturen bare skal være lidt nemmere

Winther Black Superbe 2 Elcykel

Denne flotte damecykel er en utrolig smart elcykel. Winther Black Superbe 2 elcyklen er lavet af aluminium og farvet i matsort. Dette giver et utroligt moderne og flot udtryk, som passer perfekt til alle typer.

Elcyklen kan køre helt op til 25 km/t ved hjælp af sin smarte centermotor. Motoren er en Promovec centermotor med en ydeevne på 250 W. Alt efter hvilken batteripakke, man vælger at købe med til sin elcykel, har cyklen forskellig rækkevidde. Den mindste batteristørrelse, som medfølger gratis, er 317Wh 8,8 AH. Denne svarer til, at cyklen kan køre mellem 30 og 50 km.

Derudover er der to andre batteristørrelser, man kan tilkøbe, hvor den største åbner op for en ekstrem holdbarhed i batteriet, hvor cyklen altså kan køre helt op til 130 km.
Batteriet sidder ved bagagebæreret.

Elcyklen har indvendige gear, hvilket gør den utrolig nem at benytte under gearskift, da man blot skal rulle i gearene. Der er i alt 7 gear at rulle mellem, hvilket betyder, at der er 7 forskellige tryk at køre med, hvor 7. gear er det hårdeste. Geartypen er et Shimano Nexus gear.

Derudover er cyklen også udstyret med fodbremse som bagbremse, hvilket også gør standsningen meget nemmere, da man med foden selv kan føle hvor kraftig eller rolig ens bremsning er. Bremsetypen på elcyklen foran er en hydraulisk skivebremse.

Selvfølgelig har elcyklen også lygter på. Forlygten er LED-forlygte, og bagpå er der en Diodebaglygte. Begge lygter er integreret i batteri. Hele elsystemet i elcyklen er af mærket Promovec.

Elcyklen er udstyret med en Bike Attitude lås i sort, hvilket gør, at man nemt kan låse sin cykel, når den skal parkeres uden for ens hjem. Cyklen har også et støtteben til at gøre parkeringen af den meget nemmere. Derudover har elcyklen en smart og komfortabel sadel fra Selle Royal. Dette gør hele cykelturen på den smarte Winther Black Superbe 2 Elcykel meget bedre. 

Ud over alle de andre smarte funktioner, som følger med i købet, så følger der også en kurv med.


Kildemoes elcykler – få ekspertviden hos Cykelexperten!

Du kan finde et stort udvalg af de populære Kildemoes cykler hos CYKELEXPERTEN.DK, de er ét af landets førende, samt rådgiver gerne.

Der er ingen tvivl om, at en elcykel er en investering i sig selv, og pris og kvalitet må unægtelig siges at hænge sammen. Ung eller gammel, tyk eller tynd – der kan altid være et behov for en elcykel; uanset om det er et kendt eller ukendt behov. Der er mange udnyttelsesmuligheder med en elcykel: Om du er gammel og har gigtplagede knæ eller har behov for at trække et par børn rundt i en cykeltrailer – en elcykel er helt sikkert den bedste løsning i mange tilfælde!

Kildemoes producerer nogle af Danmarks bedste elcykler, og netop disse cykler har fået en særlig plads i butikken hos Cykelexperten.dk! Vi har alle de forskellige EGOING-modeller på udstilling, og vi står klar med råd og vejledning til, hvilken model der passer til dine behov. Skal du f.eks. helst have en frontmotor eller centermotor? Og hvilken størrelse batteri passer til dine kørselsvaner? Spørgsmålene er mange, og vi kan svare på dem alle i vores butik!

 

Juli ’19: TESTVINDER

Forbrugermagasinet TÆNK færdiggjorde en af deres helt store test af elcykler i juli 2019, og her fik vi en klar testvinder, som panelet var enormt begejstrede for

Nedenfor ses henholdsvis herre- og dameudgaven af modellen. Klik på billedet for at se nærmere.

Gazelle Orange C8 HMS Dame Di2 2019 – TÆNK testvinder

Gazelle Orange C8 HMS Dame Di2 2019

Velfungerende elcykel, som giver en fantastisk køreoplevelse. Testpanelet var begejstret for den, og den er “Bedst i Test”.

Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019

Elcyklen koster 21.999,-, hvilket gør det til en af de dyrere modeller i klassen, men som det beskrives af eksperterne i TÆNK-panelet, er der værdi for pengene på et køb, man ikke kommer at fortryde.

Nogle af de åbenlyse fordele tæller blandt andet:

✓ Kraftfuld og robust centermotor
✓ Fantastisk kvalitet og holdbarhed
✓ Ubesværet cykling og utrolig god køreoplevelse
✓ 8 automatgear (du får ikke et hurtigere og mere præcist gearskift)
✓ Skifter automatisk ned, når du stopper.
✓ Motorassistance op til 6 km/t til at trække cyklen til fods.
✓ Trædeassistance med en naturlig, sporty cykelfornemmelse.

Det er svært at sige noget kritisk om cyklen. Den kører godt, har fin affjedring, og den har også fart op ad bakker.
Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019
Tweet

Et kritikpunkt er dog, at bagagebæreren er udstyret med elastik i stedet for en klap, og det kan for nogle være irriterende. Mens der også er en smule lang fra håndtag til bremse, hvis man har korte fingre.


Hvilke muligheder giver en elcykel egentlig?

Det giver jo naturligvis sig selv, at en elcykel er en cykel, der er blevet udstyret med en elmotor, som kan være med til at hjælpe dig med at træde i pedalerne, når du har brug for lige det ekstra, der kan få dig over den højeste bakke på vej til arbejde. Men hvilke døre åbner en elcykel egentlig for dig? Det skal vi fortælle dig!

Først og fremmest bruges en elcykel primært som transportmiddel til kortere ture i hverdagen, der f.eks. kan være turen til og fra arbejde eller daginstitutioner forskellige steder i byen. Dette skyldes den realtivt begrænsede batterilevetid, der ikke muliggør deciderede langture uden en opladning undervejs. Med det sagt, så er der også mange, der er begyndt at bruge deres elcykel som en form for bil nr. 2, da den trods alt kan tage dig meget længere og hurtigere omkring, end en almindelig cykel vil gøre dig i stand til!

Bedste10 bedste el-cykel

Elcyklen kan være et godt og motiverende redskab til at få dig ud på cyklen og afsted på arbejde – selvom vejen måske er meget kuperet eller har stykker med meget modvind! Den er perfekt til at hjælpe dig op af de mest krævende bakker, der normalt tager pusten fra de fleste, og den passer rigtig godt til dig, der gerne vil kunne komme til og fra arbejde uden at blive alt for svedig! Alt det, som normalt afholder dig fra at cykle, er intet problem med en elcykel – naturligvis undtaget vejret, der altid er meget lunefuldt i vores herlige, lille land.

Det giver lidt sig selv, at en elcykel er noget tungere end en normal cykel, da den har et stort batteri og en motor, der selvfølgelig bidrager med en del vægt. Dette betyder dog stort set ingenting, da cyklen jo hjælper dig fremad, hvilket gør, at du ikke mærker den ekstra vægt! Selvom elcyklerne er tungere, så er det dog værd at bemærke, at de faktisk er blevet lettere og lettere med årene, ligesom batteriet er blevet bedre og bedre. Batteriet holder meget længere, end det gjorde før i tiden – og udviklingen fører kun bedre og bedre batterier med sig!

Hold dig fra de billige elcykler!

I forbindelse med vores grundige elcykel oversigt fik vi også muligheden for at berette om en række af de billigere elcykler, som har fundet vej til det danske marked – og vores anbefaling er at man bør holde sig fra de billige! Naturligvis er der aldrig nogen garanti for, at et dyrere produkt er bedre end et billigere produkt, men ud fra vores erfaring hænger pris og kvalitet i den grad sammen for elcykler. F.eks. har mange af de billigere cykler et relativt ringe batteri, som ikke holder så længe, hvilket gør rækkevidden meget skuffende!

I Danmark har du altid 2 års reklamationsret på et produkt, men du skal dog ikke forvente, at batteriets levetid følger denne 2-årige tidsramme! Normalt ser vi, at batterierne på de billigere elcykler oftest kun holder i omkring ét år, hvilket naturligvis er meget skuffende, når man anskaffer sig en relativt dyr cykel. Dette faktum bakkes også op af Politiken.dk. Derfor kan du ikke forvente guld og grønne skove, når du køber en billigere elcykel! Det skal dog nævnes, at mange forhandlere har mellem 2 og 3 års garanti på batteriet, som de selvfølgelig skal skifte, hvis det skulle blive dårligt i mellemtiden.

Der er dog ingen tvivl om, at et dårligt batteri på en billig elcykel er en rigtig dårlig ide, da et nyt batteri nemt kan løbe op i 3000 – 4000 kr. Det slår nemt bunden ud af enhver god økonomi, hvorfor det ikke kan anbefales at købe en elcykel for billigt! Generelt behøver du ikke bruge 15.000 – 20.000 kr. på en elcykel af god kvalitet, men vi anbefaler at købe en elcykel i prisklassen 10.000 – 13.000 kr., da du får utrolig meget kvalitet for pengene i denne prisklasse!

Hvilke ulemper er der ved en elcykel?

Langt de fleste ting har både fordele og ulemper, og dette gælder naturligvis også for elcykler. Generelt må elcyklen dog siges at være et fantastisk valg til pensionister, fritidscyklister osv., da det mageløse batteri virkelig kan få dig langt ud på landet! Der er dog også nogle ulemper, som vi ikke er bange for at nævne her – de må siges at være i bagatel kategorien.

Læs mere om de bedste elcykler til ældre her

Beddste elcykel

For det første har du et batteri, der selvfølgelig skal have noget strøm indimellem. Dette kan, alt afhængig af modellen, tage mellem 5 og 6 timer, hvor du således ikke får den motorhjælp, som du egentlig køber cyklen for. Dette er dog til at leve med, da du kan sætte batteriet til opladning om natten, hvorefter det er klar til en ny cykeltur fra morgenstunden af.

Den anden store ulempe ved elcyklen er, at den er relativt tung. Typisk ligger den gennemsnitlige vægt på mellem 20 og 25 kilo, hvilket kan gøre det særdeles tungt at cykle en tur, hvis du ikke lige har husket at lade batteriet op om natten. Det begrænser selvfølgelig din frihed en smule, men igen kan dette afhjælpes ved, at du husker at lade batteriet op om natten. Vægten kan dog mærkes, hvis du transporterer din cykel op i din lejlighed hver dag, og lige netop i denne situation kan elcyklen være lidt af en hæmsko.

Lovgivningen for elcykler i Danmark

Selvom Danmark er et land for cyklister, så er der dog nogle særlige regler, der gælder for elcykler. Dette er sat i verden for at gøre cykelstierne mere sikre, ligesom det skal beskytte dig, når du kører afsted på din nye elcykel. Generelt ser reglerne således ud:

 • På de danske veje må elcyklernes motor max have en effekt på 250 W
 • Motoren må kun give effekt ved hastigheder på maksimalt 25 km/t
 • Motoren må kun virke, hvis der samtidig blive trådt i pedalerne
Bedste elcykel 2017

Modeller fra El-cykel testen 2020 forhandles her: 

 1. FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

 2. FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

 3. FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL


Andre cykel-relaterede indlæg:

Forresten, så har vi lige navet en ny testartikel om blækpatroner. Du kan læse den lige her!

FAQ

🏆 Hvilke Elcykler er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Elcykler på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Elcykler?

Elcykler vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange Elcykler?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Elcykler til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Marcus A. Danielsen Rating 10/10

En elcykel letter din tur til og fra arbejde, den hjælper på miljøets velbefindende, og den gør dig sundere alt imens. Alt i alt er en elcykel en win-win-løsning for let transport til og fra arbejde, og det er netop derfor, at vi har lavet denne omfattende elcykel testartikel 2020 her hos Bedste10, hvor vi har opstøvet alle de test og al den information, vi kunne finde online og brugt det som grundlag til denne artikel.

… men konklusionen først:

Dame: Mustang Shopper elcykel – Vores anbefaling

Denne elcykel er ganske enkelt en solid og robust elcykel. Du får alt hvad du betaler for her, og brugere er vilde med modellen. Den har fået 4,6 stjerner ud af 5, baseret på hele 41 anmeldelser. Cyklen er udrustet med en række lækre funktioner, såsom 5 assistanceniveauer + en gå-funktion, specielle dæk med punkteringsbeskyttende indlæg og refleksstribe og en lækker motorassistance, der let kan justeres.

Mærke Mustang
Farve Charcoal Grey
Aldersgruppe Voksne
Stel Aluminium
Motor Forhjulsmotor
Vægt i kg 25,0
Antal gear 1

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Herre: Mustang Classic elcykel – Vores anbefaling

Denne elcykel minder meget om den førnævnte damemodel; solid og robust elcykel. Du får alt hvad du betaler for her, og den har fået gode brugeranmeldelser. Den har fået 4,5 stjerner ud af 5, baseret på hele 12 anmeldelser. Cyklen er udrustet med en række lækre funktioner, såsom 5 assistanceniveauer + en gå-funktion, specielle dæk med punkteringsbeskyttende indlæg og refleksstribe og en lækker motorassistance, der let kan justeres.

Mærke Mustang
Farve Black
Aldersgruppe Voksne
Stel Aluminium
Motor Forhjulsmotor
Vægt i kg 25,0
Antal gear 1

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

140 Urbanglide – Den smarte model i den lave prisklasse

El-cykel 140 Urbanglide

Har du brug for et transportmiddel, der nemt kan transportere dig omkring? Så er Urbanglide 140 en fantastisk mulighed. Elcyklen har et innovativt design, der ikke fylder meget i landskabet. Samtidig har den en størrelse, der gør, at den nemt kan stå i et lille skur, men som stadig er behagelig og komfortabel at sidde på.

Batteri på telefonen

Urbanglide 140 er en elcykel og kræver naturligvis en opladning fra tid til anden. Urbanglide har udviklet en app, hvor du nemt kan følge med i din cykels batteristatus, så du ikke pludselig står flere kilometer hjemmefra uden strøm på cyklen. Fra appen kan du også kontrollere dit lys på cyklen, så du kan køre lovligt i mørke.

Elcyklen er et godt og miljørigtigt alternativ til både knallerten og bilen, og det er mere fleksibelt med en cykel end med offentlige transportmidler. Selvom der er hjælp at hente fra motoren giver det også frisk luft og motion at tage cyklen, så det er absolut en positiv oplevelse. 

God at tage med på tur

Cyklen er designet, så den kan klappes sammen. Det betyder, at du kan have den med i bagagerummet, i campingvognen eller sågar på en båd. På den måde er du altid sikret at have en cykel, hvor end du tager til. Det giver rigtig god mening, når man tager på campingferie og typisk har et lille stykke til seværdigheder og købmand – så er det muligt at tage en tur på cyklen og få den friske luft i håret med i købet.

Opladningstid Fem timer
Tophastighed 25 km/t
Maks belastning 120 kg
Stel Aluminium
Motorkraft 350 Watt
Vægt i kg 15,0
Hjulstørrelse 14″

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Best-of-the-rest

… i test 🙂

  Bedste elcykler Testvinder  Set hos Pris
1) Kalkhoff Agattu Nej (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table) LÆS MERE
2) Elcykel 140 Urbanglide Nej Innoliving.dk 2.995,00 LÆS MERE
3) Kildemoes City Retro Dame Ja (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table) LÆS MERE
4) Gazelle Cityzen S10 Nej (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table) LÆS MERE
Winther Black Superbe 2 Elcykel

5) Winther Black Superbe 2 Elcykel

Nej      

 

 

I Skandinavien og i særdeleshed Danmark er vi kendt for vores fantastiske cykelkultur, men der er jo ikke noget forgjort i, at vi gør det hele lidt lettere for os selv ved at bruge elcykler i stedet. Det er dog de færreste, der har en god og dybdegående viden om disse moderne cykler, hvilket også er derfor, at vi har lavet dette dybdegående og grundige overblik over de forskellige test på elcykler, og generelt hvilke vi mener er værd at anbefale.

I vores store elcykel oversigt har vi kigget på forskellige parametre, som f.eks. batterilevetid, effektivitet og pris, og vi har studeret mange forskellige typer af elcykler, som findes på det danske marked. Alle disse cykler er nogle af de mest populære på markedet, og vi kan garantere dig for, at du vil finde den perfekte elcykel til dine behov ud fra vores liste.

Listen er vores bud på de bedste elcykler på markedet lige p.t., og vi vil garantere dig, at du aldrig nogensinde kan gå tilbage til en normal cykel igen, når du først har prøvet én af disse fantastiske cykler.


1. Kalkhoff Agattu 1.B Dame – Til den glade cyklist

KALKHOFF AGATTU 1.B DAME grå

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Strygende direkte ind som nummer 3 på vores liste over markedets bedste elcykler har vi Kalkhoff Agattu 1.B, der er en elcykel til den smarte kvinde! Her får man virkelig meget elcykel for pengene, og herudover kan du prale af god rækkevidde og ikke mindst et lækkert design, som mange vil misunde dig på de danske cykelstier.

Perfekt transportmiddel til og fra byen!

Hvis du kører i bil til dagligt, men er træt af de lange køer, som man ofte ser i de større, danske byer, så er dette det perfekte transportmiddel for dig! Køreturen fra A til B bliver så let som ingenting med den effektive motor, der sikrer maksimal performance på hele din cykeltur, og batteriet er virkelig let og har lang levetid, således at du kan nyde din elcykel i mange år fremover!

Kalkhoff Agattu 1.B kan prale af en rækkevidde på 150 kilometer afhængigt af, hvor meget du selv hjælper til, og dermed kan du pendle fra de fleste forstæder uden problemer. Herudover er prisen et stort plus for denne model, da den ligger i den lave- til middelprisklasse for elcykler af denne kaliber. Degear er ydermere med til at sikre, at du ikke skal servicere din cykel så ofte, som man ellers kan forvente!

Til sidst er det værd at nævne, at Kalkhoff Agattu 1.B er fremstillet i aluminium, hvilket er med til at gøre den lettere at træde rundt, ligesom de 26-28” hjul giver dig masser af power uden den store indsats.

Kalkhoff Agattu 1.B ligger bestemt lunt i svinget på cykelstierne og i test, og der er ingen tvivl om, at dette er en stilfuld og effektiv elcykel til prisen. Du får rigelig rækkevidde til alle de daglige gøremål, og alt i alt får du en elcykel af en flot kvalitet, hvis dette er din favorit. Den bliver rost i testresultaterne rundt omkring – og derfor får den naturligvis også ros her på vores liste!

Specifikationer:

 • Farve: Hvid
 • Gear: Shimano 7-gear – indvendige
 • Rækkevidde: 150 km pr. opladning
 • Hånd- og fodbremse

3. Kildemoes City Retro Dame

Winther Black Superbe 2 Elcykel

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vi fortsætter listen over de bedste elcykler 2020 med endnu en fantastisk elcykel fra Kildemoes. Igen er der tale om en cykel i en kvalitet, som er svær for konkurrenterne at matche, og der er god fidus i at vælge netop denne model: Du får en hamrende god bycykel til en noget lavere pris, end de nyeste modeller!

Kildemoes City Retro er en damecykel, der gør sig mageløst i enhver sammenhæng, hvor du skal køre kortere ture med et ekstra boost på bagsmækken! Du får en veldesignet cykel, der har centermotor for god ydeevne med et batteri, der ligesom de dyrere modeller er langt foran alle konkurrenternes. Med andre ord kan du ikke blive andet end tilfreds, hvis du vælger denne cykel fra Kildemoes!

Kraftfuld centermotor og solid rækkevidde!

Kildemoes har alle dage været kendt for at fremstille cykler af meget høj kvalitet, som giver en herlig oplevelse at køre på, men også har den power, som du har brug for. Dette gælder bestemt også for City retro-modellen, der er udstyret med en kraftfuld motor, som er centralt placeret ved pedalerne. Dette giver god balance i cyklen, ligesom du får en mere flydende oplevelse, når du kører ud i det blå!

Ligesom de nyeste modeller fra Kildemoes får du et fantastisk batteri, hvis du vælger at købe netop City Retro-modellen! Batteriet har en rækkevidde på op til 80 km, hvilket burde kunne tilfredsstille de flestes behov for nem transport til og fra arbejde – og når alt kommer til alt må vi bare konkludere, at Kildemoes virkelig har fat i den lange ende i forhold til holdbare og effektive batterier!

Den kraftfulde motor er naturligvis intet værd, hvis du skal op i meget høj fart for, at den sætter i gang, men dette skal du heldigvis ikke tænke på med denne fantastiske model fra Kildemoes! Her får du nemlig walk-assistent, som gør, at du kan sætte motoren i gang ved en fart på blot 5-6 km/t – virkelig smart, hvis der er kort distance mellem lyskryds, og du har behov for motorens hjælp hele tiden!

Alt udstyr inkluderet – og et velkendt, dansk design!

Det man får, når man køber en cykel fra Kildemoes, er et færdigt produkt, hvor du ikke skal tænke på, om det ene eller det andet er inkluderet i pakken fra starten. Dette betyder, at du hurtigt kan komme ud på de danske veje, hvor elcyklen virkelig kan komme til sin ret! Du får bl.a. rullebremser, batterilygte, cykellås og kurv foran på cyklen med i købet, ligesom du kan tilkøbe et væld af accessoires direkte ved Kildemoes – dét er simpelthen god service!

Herudover blev vi meget betagede af det helt klassiske, danske design med udgangspunkt i ”bedstemorcyklen”, som Kildemoes City Bosch har taget inspirationen fra. Der er ingen dikkedarer i et meget minimalistisk design, som passer perfekt til storbyens mange indtryk! Vi var i hvert fald ikke i tvivl om de designmæssige kvalitet – og vi er sikker på, at du heller ikke vil blive skuffet!

Til sidst er det værd at nævne, at denne elcykel kommer med et utrolig let og slidstærkt aluminiumsstel, som gør cyklen lettere at håndtere. Så gør det mindre, at prisen er lidt i den høje ende – du får en kvalitet og en pålidelighed, som mange af de andre elcykelproducenter ikke har kunnet præstere i vores store elcykel oversigt!

Kildemoes City Bosch fortjener dens placering på 5. pladsen på listen over de bedste elcykler til dato, og den er perfekt til dig, der både går op i god stil og effektivitet, når du cykler derudaf! Du kan tilmed spare op til 20 % på cyklen i øjeblikket, hvilket gør den til et særdeles solidt køb, der vil glæde dig i mange år fremover!

Vigtigste specifikationer

 • Årgang: 2019
 • Bremser: V-bremse og fodbremse
 • Gear: Nexus 7 (indvendige gear)
 • Batteri: 250W (du får op til 80 km. på en opladning!)

4. Gazelle Cityzen S10 Dame 2019

 • Pedelec elcykel
 • 45 km/t
pedelec elcykel

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Pedelec elcykel op til 45 km/t

Du har nok hørt om de nye elcykler, der kom til i 2019 og som stadig vil være nogle af de bedste i 2020. Der er andre forholdsregler, men man kan ikke komme udenom at disse nye pedelec’s virker spændende og ikke mindst sjove. Du kan med denne model komme helt op på 45 km/t hvilket må siges at være meget på en cykel. Du har måske været oppe på disse hastigheder, men så lyder mit gæt på, at det har været ved hjælp af en racercykel.

Gazelle Cityzen S10 er en flot elcykel som er lavet af de bedste materialer på markedet. Gazelle er generelt kendt for deres design og kvaliteten af det de producere, hvilket giver dig en slags garanti for at du bliver glad for den cykel du køber fra netop Gazelle.

I denne model befinder der sig en stærk Bosch centermotor som sikre at du kommer hurtigt og effektivt frem. Batteriet er placeret sådan, at den nærmest er skjult i stellet, det ligner altså ikke en elcykel, som kan få dig op på hele 45 km/t

Pas på farten

Pedelec elcykler er tilladt på cykelstierne i Danmark, hvis du køre efter forholdene. Dog skal man være opmærksom på, at det er nødvendigt med en ansvarsforsikring ved køb af en elcykel som denne. Det er også lovpligtigt at anvende en hjelm, når du cykler rundt på denne elcykel.

Der er både for og bagbremse tilknyttet denne model, så du hurtigt kan komme ned i fart. Det er hastigheder som man ikke er vant til på cykel, så vi anbefaler at man har en tilvænningsperiode, hvor man vænner sig til farten uden at tage alt for store chancer.

Vigtigste Specifikationer

 • Tophastighed på 45 km/t
 • Bosch centermotor
 • LED for og baglygte

5. Winther Black Superbe 2 Elcykel – når cykelturen bare skal være lidt nemmere

Winther Black Superbe 2 Elcykel

Denne flotte damecykel er en utrolig smart elcykel. Winther Black Superbe 2 elcyklen er lavet af aluminium og farvet i matsort. Dette giver et utroligt moderne og flot udtryk, som passer perfekt til alle typer.

Elcyklen kan køre helt op til 25 km/t ved hjælp af sin smarte centermotor. Motoren er en Promovec centermotor med en ydeevne på 250 W. Alt efter hvilken batteripakke, man vælger at købe med til sin elcykel, har cyklen forskellig rækkevidde. Den mindste batteristørrelse, som medfølger gratis, er 317Wh 8,8 AH. Denne svarer til, at cyklen kan køre mellem 30 og 50 km.

Derudover er der to andre batteristørrelser, man kan tilkøbe, hvor den største åbner op for en ekstrem holdbarhed i batteriet, hvor cyklen altså kan køre helt op til 130 km.
Batteriet sidder ved bagagebæreret.

Elcyklen har indvendige gear, hvilket gør den utrolig nem at benytte under gearskift, da man blot skal rulle i gearene. Der er i alt 7 gear at rulle mellem, hvilket betyder, at der er 7 forskellige tryk at køre med, hvor 7. gear er det hårdeste. Geartypen er et Shimano Nexus gear.

Derudover er cyklen også udstyret med fodbremse som bagbremse, hvilket også gør standsningen meget nemmere, da man med foden selv kan føle hvor kraftig eller rolig ens bremsning er. Bremsetypen på elcyklen foran er en hydraulisk skivebremse.

Selvfølgelig har elcyklen også lygter på. Forlygten er LED-forlygte, og bagpå er der en Diodebaglygte. Begge lygter er integreret i batteri. Hele elsystemet i elcyklen er af mærket Promovec.

Elcyklen er udstyret med en Bike Attitude lås i sort, hvilket gør, at man nemt kan låse sin cykel, når den skal parkeres uden for ens hjem. Cyklen har også et støtteben til at gøre parkeringen af den meget nemmere. Derudover har elcyklen en smart og komfortabel sadel fra Selle Royal. Dette gør hele cykelturen på den smarte Winther Black Superbe 2 Elcykel meget bedre. 

Ud over alle de andre smarte funktioner, som følger med i købet, så følger der også en kurv med.


Kildemoes elcykler – få ekspertviden hos Cykelexperten!

Du kan finde et stort udvalg af de populære Kildemoes cykler hos CYKELEXPERTEN.DK, de er ét af landets førende, samt rådgiver gerne.

Der er ingen tvivl om, at en elcykel er en investering i sig selv, og pris og kvalitet må unægtelig siges at hænge sammen. Ung eller gammel, tyk eller tynd – der kan altid være et behov for en elcykel; uanset om det er et kendt eller ukendt behov. Der er mange udnyttelsesmuligheder med en elcykel: Om du er gammel og har gigtplagede knæ eller har behov for at trække et par børn rundt i en cykeltrailer – en elcykel er helt sikkert den bedste løsning i mange tilfælde!

Kildemoes producerer nogle af Danmarks bedste elcykler, og netop disse cykler har fået en særlig plads i butikken hos Cykelexperten.dk! Vi har alle de forskellige EGOING-modeller på udstilling, og vi står klar med råd og vejledning til, hvilken model der passer til dine behov. Skal du f.eks. helst have en frontmotor eller centermotor? Og hvilken størrelse batteri passer til dine kørselsvaner? Spørgsmålene er mange, og vi kan svare på dem alle i vores butik!

 

Juli ’19: TESTVINDER

Forbrugermagasinet TÆNK færdiggjorde en af deres helt store test af elcykler i juli 2019, og her fik vi en klar testvinder, som panelet var enormt begejstrede for

Nedenfor ses henholdsvis herre- og dameudgaven af modellen. Klik på billedet for at se nærmere.

Gazelle Orange C8 HMS Dame Di2 2019 – TÆNK testvinder

Gazelle Orange C8 HMS Dame Di2 2019

Velfungerende elcykel, som giver en fantastisk køreoplevelse. Testpanelet var begejstret for den, og den er “Bedst i Test”.

Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019

Elcyklen koster 21.999,-, hvilket gør det til en af de dyrere modeller i klassen, men som det beskrives af eksperterne i TÆNK-panelet, er der værdi for pengene på et køb, man ikke kommer at fortryde.

Nogle af de åbenlyse fordele tæller blandt andet:

✓ Kraftfuld og robust centermotor
✓ Fantastisk kvalitet og holdbarhed
✓ Ubesværet cykling og utrolig god køreoplevelse
✓ 8 automatgear (du får ikke et hurtigere og mere præcist gearskift)
✓ Skifter automatisk ned, når du stopper.
✓ Motorassistance op til 6 km/t til at trække cyklen til fods.
✓ Trædeassistance med en naturlig, sporty cykelfornemmelse.

Det er svært at sige noget kritisk om cyklen. Den kører godt, har fin affjedring, og den har også fart op ad bakker.
Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019
Tweet

Et kritikpunkt er dog, at bagagebæreren er udstyret med elastik i stedet for en klap, og det kan for nogle være irriterende. Mens der også er en smule lang fra håndtag til bremse, hvis man har korte fingre.


Hvilke muligheder giver en elcykel egentlig?

Det giver jo naturligvis sig selv, at en elcykel er en cykel, der er blevet udstyret med en elmotor, som kan være med til at hjælpe dig med at træde i pedalerne, når du har brug for lige det ekstra, der kan få dig over den højeste bakke på vej til arbejde. Men hvilke døre åbner en elcykel egentlig for dig? Det skal vi fortælle dig!

Først og fremmest bruges en elcykel primært som transportmiddel til kortere ture i hverdagen, der f.eks. kan være turen til og fra arbejde eller daginstitutioner forskellige steder i byen. Dette skyldes den realtivt begrænsede batterilevetid, der ikke muliggør deciderede langture uden en opladning undervejs. Med det sagt, så er der også mange, der er begyndt at bruge deres elcykel som en form for bil nr. 2, da den trods alt kan tage dig meget længere og hurtigere omkring, end en almindelig cykel vil gøre dig i stand til!

Bedste10 bedste el-cykel

Elcyklen kan være et godt og motiverende redskab til at få dig ud på cyklen og afsted på arbejde – selvom vejen måske er meget kuperet eller har stykker med meget modvind! Den er perfekt til at hjælpe dig op af de mest krævende bakker, der normalt tager pusten fra de fleste, og den passer rigtig godt til dig, der gerne vil kunne komme til og fra arbejde uden at blive alt for svedig! Alt det, som normalt afholder dig fra at cykle, er intet problem med en elcykel – naturligvis undtaget vejret, der altid er meget lunefuldt i vores herlige, lille land.

Det giver lidt sig selv, at en elcykel er noget tungere end en normal cykel, da den har et stort batteri og en motor, der selvfølgelig bidrager med en del vægt. Dette betyder dog stort set ingenting, da cyklen jo hjælper dig fremad, hvilket gør, at du ikke mærker den ekstra vægt! Selvom elcyklerne er tungere, så er det dog værd at bemærke, at de faktisk er blevet lettere og lettere med årene, ligesom batteriet er blevet bedre og bedre. Batteriet holder meget længere, end det gjorde før i tiden – og udviklingen fører kun bedre og bedre batterier med sig!

Hold dig fra de billige elcykler!

I forbindelse med vores grundige elcykel oversigt fik vi også muligheden for at berette om en række af de billigere elcykler, som har fundet vej til det danske marked – og vores anbefaling er at man bør holde sig fra de billige! Naturligvis er der aldrig nogen garanti for, at et dyrere produkt er bedre end et billigere produkt, men ud fra vores erfaring hænger pris og kvalitet i den grad sammen for elcykler. F.eks. har mange af de billigere cykler et relativt ringe batteri, som ikke holder så længe, hvilket gør rækkevidden meget skuffende!

I Danmark har du altid 2 års reklamationsret på et produkt, men du skal dog ikke forvente, at batteriets levetid følger denne 2-årige tidsramme! Normalt ser vi, at batterierne på de billigere elcykler oftest kun holder i omkring ét år, hvilket naturligvis er meget skuffende, når man anskaffer sig en relativt dyr cykel. Dette faktum bakkes også op af Politiken.dk. Derfor kan du ikke forvente guld og grønne skove, når du køber en billigere elcykel! Det skal dog nævnes, at mange forhandlere har mellem 2 og 3 års garanti på batteriet, som de selvfølgelig skal skifte, hvis det skulle blive dårligt i mellemtiden.

Der er dog ingen tvivl om, at et dårligt batteri på en billig elcykel er en rigtig dårlig ide, da et nyt batteri nemt kan løbe op i 3000 – 4000 kr. Det slår nemt bunden ud af enhver god økonomi, hvorfor det ikke kan anbefales at købe en elcykel for billigt! Generelt behøver du ikke bruge 15.000 – 20.000 kr. på en elcykel af god kvalitet, men vi anbefaler at købe en elcykel i prisklassen 10.000 – 13.000 kr., da du får utrolig meget kvalitet for pengene i denne prisklasse!

Hvilke ulemper er der ved en elcykel?

Langt de fleste ting har både fordele og ulemper, og dette gælder naturligvis også for elcykler. Generelt må elcyklen dog siges at være et fantastisk valg til pensionister, fritidscyklister osv., da det mageløse batteri virkelig kan få dig langt ud på landet! Der er dog også nogle ulemper, som vi ikke er bange for at nævne her – de må siges at være i bagatel kategorien.

Læs mere om de bedste elcykler til ældre her

Beddste elcykel

For det første har du et batteri, der selvfølgelig skal have noget strøm indimellem. Dette kan, alt afhængig af modellen, tage mellem 5 og 6 timer, hvor du således ikke får den motorhjælp, som du egentlig køber cyklen for. Dette er dog til at leve med, da du kan sætte batteriet til opladning om natten, hvorefter det er klar til en ny cykeltur fra morgenstunden af.

Den anden store ulempe ved elcyklen er, at den er relativt tung. Typisk ligger den gennemsnitlige vægt på mellem 20 og 25 kilo, hvilket kan gøre det særdeles tungt at cykle en tur, hvis du ikke lige har husket at lade batteriet op om natten. Det begrænser selvfølgelig din frihed en smule, men igen kan dette afhjælpes ved, at du husker at lade batteriet op om natten. Vægten kan dog mærkes, hvis du transporterer din cykel op i din lejlighed hver dag, og lige netop i denne situation kan elcyklen være lidt af en hæmsko.

Lovgivningen for elcykler i Danmark

Selvom Danmark er et land for cyklister, så er der dog nogle særlige regler, der gælder for elcykler. Dette er sat i verden for at gøre cykelstierne mere sikre, ligesom det skal beskytte dig, når du kører afsted på din nye elcykel. Generelt ser reglerne således ud:

 • På de danske veje må elcyklernes motor max have en effekt på 250 W
 • Motoren må kun give effekt ved hastigheder på maksimalt 25 km/t
 • Motoren må kun virke, hvis der samtidig blive trådt i pedalerne
Bedste elcykel 2017

Modeller fra El-cykel testen 2020 forhandles her: 

 1. FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

 2. FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

 3. FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL


Andre cykel-relaterede indlæg:

Forresten, så har vi lige navet en ny testartikel om blækpatroner. Du kan læse den lige her!

FAQ

🏆 Hvilke Elcykler er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Elcykler på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Elcykler?

Elcykler vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange Elcykler?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Elcykler til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Marcus A. Danielsen Rating 10/10