Skrevet d. 17. januar 2019 af Lars Jespersen

Elcykel test 2019 – Her er den bedste elcykel

Elcykel test 2019 – Her er årets bedste el cykel

Året siger 2019, og der er ingen tvivl om, at vi oplever store tendenser henimod smartere transport, der samtidig helst skal være så miljøvenlig som muligt. Her er elcyklen et genialt transportmiddel, der let kan konkurrere med bilen, hvis du har mindre end 30 km på arbejde. Samtidig kan du prale af at have stort fokus på grøn omstilling, og at du gør miljøet en tjeneste dag for dag!

Elcyklen vinder større og større indpas i Danmark, hvor de mange bakker og den evige modvind på cykelstierne afholder mange fra at tage cyklen på arbejde. Det er der dog bestemt ingen grund til, da elcyklerne er blevet billigere og billigere – og stadigvæk leverer på højeste plan.

En elcykel letter din tur til og fra arbejde, den hjælper på miljøets velbefindende, og den gør dig sundere alt imens. Alt i alt er en elcykel en win-win-løsning for let transport til og fra arbejde, og det er netop derfor, at vi har lavet denne omfattende elcykel test 2019 her hos Bedste10.

Opdatering juli ’19: NY TESTVINDER

Bedste af de bedste: Gazelle er nutidens bedste elcykel på markedet.

Forbrugermagasinet TÆNK har her i uge 29 netop færddiggjort deres helt store test af elcykler, og her fik vi en klar testvinder, som panelet var enormt begejstrede for

Nedenfor ses henholdsvis herre- og dameudgaven af modellen. Klik på billedet for at se nærmere.

Gazelle Orange C8 HMS Dame Di2 2019 – TÆNK testvinder

Gazelle el cykel
Klik på billedet for at se nærmere

Velfungerende elcykel, som giver en fantastisk køreoplevelse. Testpanelet var begejstret for den, og den er “Bedst i Test”.

Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019

Elcyklen koster 21.999,-, hvilket gør det til en af de dyrere modeller i klassen, men som det beskrives af eksperterne i TÆNK-panelet, er der værdi for pengene på et køb, man ikke kommer at fortryde.

Nogle af de åbenlyse fordele tæller blandt andet:

✓ Kraftfuld og robust centermotor
✓ Fantastisk kvalitet og holdbarhed
✓ Ubesværet cykling og utrolig god køreoplevelse
✓ 8 automatgear (du får ikke et hurtigere og mere præcist gearskift)
✓ Skifter automatisk ned, når du stopper.
✓ Motorassistance op til 6 km/t til at trække cyklen til fods.
✓ Trædeassistance med en naturlig, sporty cykelfornemmelse.

…eller se herremodellen her

Det er svært at sige noget kritisk om cyklen. Den kører godt, har fin affjedring, og den har også fart op ad bakker.
Forbrugerrådet TÆNK, juli 2019
Tweet

Et kritikpunkt er dog, at bagagebæreren er udstyret med elastik i stedet for en klap, og det kan for nogle være irriterende. Mens der også er en smule lang fra håndtag til bremse, hvis man har korte fingre.

Forresten, så har vi lige navet en ny test af forhandlere af blækpatroner. Du kan læse den lige her!

Best-of-the-rest

… i test 🙂

 Bedste elcyklerTestvinder Set hosPris
1) Kalkhoff Entice NejCykelexperten18.999,00LÆS MERE
2) Cannondale Mavaro Neo City 2 2019Nej(AFP: Error loading reseller from price table)(AFP: Error loading price from price table)LÆS MERE
3) Kalkhoff AgattuNejCykelexperten15.999,00LÆS MERE
4) Kildemoes City Retro DameJa(AFP: Error loading reseller from price table)(AFP: Error loading price from price table)LÆS MERE
5) Gazelle Cityzen S10NejCykelexperten32.999,00LÆS MERE

Har du hørt om de nye funktioner, som Kildemoes har inkorporeret i deres elcykler? Det har du mulighed for hos de forskellige Kildemoes testcentre, hvor du kan prøve de nyeste Kildemoes modeller og opdage de mange nye funktioner, som modellerne anno 2019 har bragt med sig. Klik på nedenstående link for at finde ud af, både hvor og hvornår du har mulighed for at prøve nogle af verdens bedste elcykler!

Kildemoes El-cykelSE HERCykelexperten.dk Kildemoes

 

I Skandinavien og i særdeleshed Danmark er vi kendt for vores fantastiske cykelkultur, men der er jo ikke noget forgjort i, at vi gør det hele lidt lettere for os selv ved at bruge elcykler i stedet. Det er dog de færreste, der har en god og dybdegående viden om disse moderne cykler, hvilket også er derfor, at vi har lavet en dybdegående og grundig elcykel test for dig.

I vores store elcykel test har vi kigget på forskellige parametre, som f.eks. batterilevetid, effektivitet og pris, og vi har studeret mange forskellige typer af elcykler, som findes på det danske marked. Alle disse cykler er nogle af de mest populære på markedet, og vi kan garantere dig for, at du vil finde den perfekte elcykel til dine behov ud fra vores liste.

Listen er vores bud på de bedste elcykler på markedet lige p.t., og vi vil garantere dig, at du aldrig nogensinde kan gå tilbage til en normal cykel igen, når du først har prøvet én af disse fantastiske cykler.


1. Kalkhoff Entice 5.B Move Herre

 •  Spritny model med masser af potentiale

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
18.999,00 18.999,00 Til butik →

Som nummer 1 på vores liste over markedets bedste elcykler finder vi denne spritnye Kalkhoff elcykel, der kombinerer to hidtidigt adskilte verdener – den sporty og den praktiske. Her får du nemlig en elcykel, der ligner og opfører sig som en sporty cykel, men har alle de praktiske fordele, som en elcykel kan give dig i det daglige.

Kalkhoff Entice 5.B gør det slet og ret lettere at dyrke den sport, du elsker. Den er f.eks. velegnet til krævende ture i skoven, og fordi den kører på el, har du mulighed for at køre længere ture, end du plejer. Dette kan tilskrives det kraftige batteri, der sidder i cyklen, og som kan give dig op til 150 km kørsel på blot én opladning!

Kraftfuld motor og masser af affjedring

Kalkhoff har skabt en virkelig sporty elcykel, der er lavet til at kunne klare det meste, og centermotoren fra Bosch giver dig rigelig saft og kraft til at komme ud over stepperne. Ingen bakker er for stejle til denne smarte klatrer, og du kan også sagtens tackle de mange bump, du måtte møde på vejen. Dette kan du takke den solide affjedring i forgaflen for, da den absorberer en masse unødige stød.

Elcyklen er herudover udstyret med 9 gear fra Shimano, der er kendt for udstyr af høj kvalitet, og på trods af både motor og batteri holdes vægten godt i skak af stellet, der er af aluminium. Dette gør cyklen let at styre, og når du endelig står af den igen, kan du roligt stole på det monterede støtteben, der er ekstra stærkt.

Selvom du måske anser dig selv som værende en ekstra sporty type, så er der ingen skam i at vælge en elcykel til dine aktiviteter. Man nyder turene, lige meget om man arbejder hårdt eller ej – og så kan du jo vælge at slå motoren fra, når du skal have lidt ekstra udfordringer. Motoren er dog i den grad rar at have, når man skal hjem fra skoven med ømme ben efter flere timers træning.

Alt i alt får du en stabil og ikke mindst sporty elcykel, hvis du vælger denne spritnye model fra Kalkhoff. Selvom cyklen endnu ikke har indgået i de store elcykel tests, så kan du trygt sætte dig i sadlen og køre afsted med denne model – der er høj kvalitet malet over hele stellet! Dette er det perfekte alternativ til den traditionelle, terrængående cykel.

Specifikationer:

 •         Kraftig centermotor fra Bosch
 •         Op til 150 km på én opladning
 •         God affjedring i forgaflen
 •         9 gear lavet af Shimano
 •         Let aluminiumsstel

2. Cannondale Mavaro Neo City 2 2019

 • Komplet elcykel

Med Mavaro Neo City fra Cannondale får du en stort set komplet elcykel, som har 8 indvendige gear og ekstremt stærke komponenter. Den indbyggede elektriske motor er en Bosch Active Line Plus motor, som kan yde 400 watt fra sit batteri. Med den effektive motor kan det danske bakkede terræn let klares.

Cyklen er ekstremt stabil og sikker i drift, og den er kombineret med et ekstremt kvalitetsfuldt gearsystem og bremser, som er blevet leveret fra Shimano. Når det er producenter som Cannondale og Shimano, der samarbejder, så kan man også være sikker på at få et kvalitetsprodukt. Fælgene er dobbeltbundede, og der er derudover monteret nogle ret brede punkteringshæmmende dæk, som giver dig sikkerhed på vejene.

Cannondale har skabt et flot og stilrent stel til denne model i form af deres Mavaro NEO City Step-Thru, SmartForm C2 Alloy, Si Dropouts. Stellet kan fås i størrelser fra 45 cm til 62 cm for herremodellen fra Cannondale.

Med den effektive motor og det forholdsvis store batteri på 400 watt er der en forventet rækkevidde på lidt over 100 kilometer for Cannondale Mavaro Neo City 2 Herre 2019-modellen.

Specifikationer:

 • Steltype: Mavaro NEO City Step-Thru, SmartForm C2 Alloy, Si Dropouts
 • Gear: Shimano Acera 8g
 • Bremser: Shimano MT200 hydro disc, 160/160mm RT10 rotors
 • Bremsetype: skivebremse
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh
 • Motor: Bosch Active Line Plus 250W

3. Kalkhoff Agattu 1.B Dame – Til den glade cyklist

KALKHOFF AGATTU 1.B DAME grå

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
15.999,00 15.999,00 Til butik →

Strygende direkte ind som nummer 3 på vores liste over markedets bedste elcykler har vi Kalkhoff Agattu 1.B, der er en elcykel til den smarte kvinde! Her får man virkelig meget elcykel for pengene, og herudover kan du prale af god rækkevidde og ikke mindst et lækkert design, som mange vil misunde dig på de danske cykelstier.

Perfekt transportmiddel til og fra byen!

Hvis du kører i bil til dagligt, men er træt af de lange køer, som man ofte ser i de større, danske byer, så er dette det perfekte transportmiddel for dig! Køreturen fra A til B bliver så let som ingenting med den effektive motor, der sikrer maksimal performance på hele din cykeltur, og batteriet er virkelig let og har lang levetid, således at du kan nyde din elcykel i mange år fremover!

Kalkhoff Agattu 1.B kan prale af en rækkevidde på 150 kilometer afhængigt af, hvor meget du selv hjælper til, og dermed kan du pendle fra de fleste forstæder uden problemer. Herudover er prisen et stort plus for denne model, da den ligger i den lave- til middelprisklasse for elcykler af denne kaliber. Degear er ydermere med til at sikre, at du ikke skal servicere din cykel så ofte, som man ellers kan forvente!

Til sidst er det værd at nævne, at Kalkhoff Agattu 1.B er fremstillet i aluminium, hvilket er med til at gøre den lettere at træde rundt, ligesom de 26-28” hjul giver dig masser af power uden den store indsats.

Kalkhoff Agattu 1.B ligger bestemt lunt i svinget på cykelstierne og i test, og der er ingen tvivl om, at dette er en stilfuld og effektiv elcykel til prisen. Du får rigelig rækkevidde til alle de daglige gøremål, og alt i alt får du en elcykel af en flot kvalitet, hvis dette er din favorit. Den bliver rost i testresultaterne rundt omkring – og derfor får den naturligvis også ros her på vores liste!

Specifikationer:

 • Farve: Hvid
 • Gear: Shimano 7-gear – indvendige
 • Rækkevidde: 150 km pr. opladning
 • Hånd- og fodbremse

4. Gazelle Arroyo C7+ HMB Dame 7g 2018

Gazelle er kendt for deres eminente elcykler. Denne er endnu én. Hos Cykelexperten scorede netop denne model den bedste scorer i deres elcykel test 2019. Den er også ganske unik, hvor både kvalitet og pris går op i en højere enhed.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Imponerende rækkevidde og klassisk design

Arroyo C7+ HMB giver en rigtig fin cykeloplevelse. Helt ubesværet kan den klare bakket tærren, hård modvind, eller øvrige udfordringer det kan opstå på en cykeltur. Stellet er aluminium, med et forgaffel som indeholder teleskopaffjedring. Dette er med til at gøre oplevelsen endnu mere komfortabel.

Arroya C7 er udstyret med Shimany Nexus gear, og har i alt 7 indvendige. Motoren er fra Bosch Active Line Center, som har et yderst godt omdømme når det kommer til produktion af elcykel motorer. Det er muligt at tilkøbe et platin batteri til denne model, der gør at din rækkevidde bliver endnu længere. Med et standard sølv batteri kører cyklen op til 110 km, mens med plantin batteriet kan du forvente en rækkevidde på 180 km.

Af bremse er elcyklen udstyret med en fodbremse og Magura HS11 hydraulisk fælgbremse.

Fremhævede specifikationer

 • God pris
 • Enestående motor
 • Klassisk og stilrent design
 • Anmelderost i flere danske anerkendte forbrugermagasiner
 • 6 års garanti hos Cykelexperten – Leveres 100% samlet – Topscorer 2019

5. Kildemoes City Retro Dame

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Vi fortsætter listen over de bedste elcykler 2019 med endnu en fantastisk elcykel fra Kildemoes. Igen er der tale om en cykel i en kvalitet, som er svær for konkurrenterne at matche, og der er god fidus i at vælge netop denne model: Du får en hamrende god bycykel til en noget lavere pris, end de nyeste modeller!

Kildemoes City Retro er en damecykel, der gør sig mageløst i enhver sammenhæng, hvor du skal køre kortere ture med et ekstra boost på bagsmækken! Du får en veldesignet cykel, der har centermotor for god ydeevne med et batteri, der ligesom de dyrere modeller er langt foran alle konkurrenternes. Med andre ord kan du ikke blive andet end tilfreds, hvis du vælger denne cykel fra Kildemoes!

Kraftfuld centermotor og solid rækkevidde!

Kildemoes har alle dage været kendt for at fremstille cykler af meget høj kvalitet, som giver en herlig oplevelse at køre på, men også har den power, som du har brug for. Dette gælder bestemt også for City retro-modellen, der er udstyret med en kraftfuld motor, som er centralt placeret ved pedalerne. Dette giver god balance i cyklen, ligesom du får en mere flydende oplevelse, når du kører ud i det blå!

Ligesom de nyeste modeller fra Kildemoes får du et fantastisk batteri, hvis du vælger at købe netop City Retro-modellen! Batteriet har en rækkevidde på op til 80 km, hvilket burde kunne tilfredsstille de flestes behov for nem transport til og fra arbejde – og efter vores test må vi bare konkludere, at Kildemoes virkelig har fat i den lange ende i forhold til holdbare og effektive batterier!

Den kraftfulde motor er naturligvis intet værd, hvis du skal op i meget høj fart for, at den sætter i gang, men dette skal du heldigvis ikke tænke på med denne fantastiske model fra Kildemoes! Her får du nemlig walk-assistent, som gør, at du kan sætte motoren i gang ved en fart på blot 5-6 km/t – virkelig smart, hvis der er kort distance mellem lyskryds, og du har behov for motorens hjælp hele tiden!

Alt udstyr inkluderet – og et velkendt, dansk design!

Det man får, når man køber en cykel fra Kildemoes, er et færdigt produkt, hvor du ikke skal tænke på, om det ene eller det andet er inkluderet i pakken fra starten. Dette betyder, at du hurtigt kan komme ud på de danske veje, hvor elcyklen virkelig kan komme til sin ret! Du får bl.a. rullebremser, batterilygte, cykellås og kurv foran på cyklen med i købet, ligesom du kan tilkøbe et væld af accessoires direkte ved Kildemoes – dét er simpelthen god service!

Herudover blev vi meget betagede af det helt klassiske, danske design med udgangspunkt i ”bedstemorcyklen”, som Kildemoes City Bosch har taget inspirationen fra. Der er ingen dikkedarer i et meget minimalistisk design, som passer perfekt til storbyens mange indtryk! Vi var i hvert fald ikke i tvivl om de designmæssige kvalitet – og vi er sikker på, at du heller ikke vil blive skuffet!

Til sidst er det værd at nævne, at denne elcykel kommer med et utrolig let og slidstærkt aluminiumsstel, som gør cyklen lettere at håndtere. Så gør det mindre, at prisen er lidt i den høje ende – du får en kvalitet og en pålidelighed, som mange af de andre elcykelproducenter ikke har kunnet præstere i vores store elcykel test!

Kildemoes City Bosch fortjener dens placering på 5. pladsen på listen over de bedste elcykler til dato, og den er perfekt til dig, der både går op i god stil og effektivitet, når du cykler derudaf! Du kan tilmed spare op til 20 % på cyklen i øjeblikket, hvilket gør den til et særdeles solidt køb, der vil glæde dig i mange år fremover!

Vigtigste specifikationer

 • Årgang: 2019
 • Bremser: V-bremse og fodbremse
 • Gear: Nexus 7 (indvendige gear)
 • Batteri: 250W (du får op til 80 km. på en opladning!)

6. Focus Jarifa2 EX Active 9g 2018 – sølv

Focus er kendt for deres meget fine el-mountainbikes. Denne Jarifa 2018 model er endnu en af slagsen. Det er en meget kraftfuld MTB som fås i både 27,5″ og 29″. Holder man meget af mountainbiking, men er på udkig efter model udsyret med en elmotor, er det bestemt værd at tage et kig nærmere Jarifa cyklen.

Ikke nok med cyklens ekstreme power,  så står den også til en meget fair pris.

Bosch motor og batteri giver dig power til hele dagen!

Noget af det, der gør denne elcykel fra Focus meget populær, er dens fantastiske Bosch Active Plus motor, der er særdeles pålidelig. Motoren er designet til daglig brug, og du vil på intet tidspunkt opleve, at mangle hverken kraft eller strøm, når du cruiser afsted. Og det er netop her, at denne cykel excellerer: Du kan cruise ubesværet afsted overalt!

Cyklen har et meget sporty udtryk, og er for dig som vil have masser af saft og kraft i MTB’en. Teknologien på cyklen er i top, og lever op til de kriterier der sættes for en sublim el-mountainbike anno 2019. Kombinationen af den nyeste teknologi inden for motor, design og udstyr giver dig nogle markante fordele på landevejen. Disse vil du kunne mærke allerede på din første cykeltur.

At vælge en elcykel vil give dig mere energi på dine ture, sådan du kan yde endnu mere i det mest bakkede terræn. Få nogle gode cykeloplevelser på Jarifa2 Active model fra Focus.  

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Shimano M315, 180 mm / 160 mm
 • Gear: Shimano Altus 2000 9-speed
 • Motor: Bosch Active Plus – god og flydende ydeevne
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh – solidt og holdbart batteri (removeable)
 • Cyklen leveres 100% samlet.

7. Gazelle Cityzen S10 Dame 2018

 • Pedelec elcykel
 • 45 km/t
pedelec elcykel
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
32.999,00 32.999,00 Til butik →

Pedelec elcykel op til 45 km/t

Du har nok hørt om de nye elcykler, der er kommet til her i 2019. Der er andre forholdsregler, men man kan ikke komme udenom at disse nye pedelec’s virker spændende og ikke mindst sjove. Du kan med denne model komme helt op på 45 km/t hvilket må siges at være meget på en cykel. Du har måske været oppe på disse hastigheder, men så lyder mit gæt på, at det har været ved hjælp af en racercykel.

Gazelle Cityzen S10 er en flot elcykel som er lavet af de bedste materialer på markedet. Gazelle er generelt kendt for deres design og kvaliteten af det de producere, hvilket giver dig en slags garanti for at du bliver glad for den cykel du køber fra netop Gazelle.

I denne model befinder der sig en stærk Bosch centermotor som sikre at du kommer hurtigt og effektivt frem. Batteriet er placeret sådan, at den nærmest er skjult i stellet, det ligner altså ikke en elcykel, som kan få dig op på hele 45 km/t

Pas på farten

Pedelec elcykler er tilladt på cykelstierne i Danmark, hvis du køre efter forholdene. Dog skal man være opmærksom på, at det er nødvendigt med en ansvarsforsikring ved køb af en elcykel som denne. Det er også lovpligtigt at anvende en hjelm, når du cykler rundt på denne elcykel.

Der er både for og bagbremse tilknyttet denne model, så du hurtigt kan komme ned i fart. Det er hastigheder som man ikke er vant til på cykel, så vi anbefaler at man har en tilvænningsperiode, hvor man vænner sig til farten uden at tage alt for store chancer.

Vigtigste Specifikationer

 • Tophastighed på 45 km/t
 • Bosch centermotor
 • LED for og baglygte

8. Kildemoes elcykler – få ekspertviden hos Cykelexperten!

Du kan finde et stort udvalg af de populære Kildemoes cykler hos CYKELEXPERTEN.DK, de er ét af landets førende, samt rådgiver gerne.

Der er ingen tvivl om, at en elcykel er en investering i sig selv, og pris og kvalitet må unægtelig siges at hænge sammen. Ung eller gammel, tyk eller tynd – der kan altid være et behov for en elcykel; uanset om det er et kendt eller ukendt behov. Der er mange udnyttelsesmuligheder med en elcykel: Om du er gammel og har gigtplagede knæ eller har behov for at trække et par børn rundt i en cykeltrailer – en elcykel er helt sikkert den bedste løsning i mange tilfælde!

Kildemoes producerer nogle af Danmarks bedste elcykler, og netop disse cykler har fået en særlig plads i butikken hos Cykelexperten.dk! Vi har alle de forskellige EGOING-modeller på udstilling, og vi står klar med råd og vejledning til, hvilken model der passer til dine behov. Skal du f.eks. helst have en frontmotor eller centermotor? Og hvilken størrelse batteri passer til dine kørselsvaner? Spørgsmålene er mange, og vi kan svare på dem alle i vores butik!


Hvilke muligheder giver en elcykel egentlig?

Det giver jo naturligvis sig selv, at en elcykel er en cykel, der er blevet udstyret med en elmotor, som kan være med til at hjælpe dig med at træde i pedalerne, når du har brug for lige det ekstra, der kan få dig over den højeste bakke på vej til arbejde. Men hvilke døre åbner en elcykel egentlig for dig? Det skal vi fortælle dig!

Først og fremmest bruges en elcykel primært som transportmiddel til kortere ture i hverdagen, der f.eks. kan være turen til og fra arbejde eller daginstitutioner forskellige steder i byen. Dette skyldes den realtivt begrænsede batterilevetid, der ikke muliggør deciderede langture uden en opladning undervejs. Med det sagt, så er der også mange, der er begyndt at bruge deres elcykel som en form for bil nr. 2, da den trods alt kan tage dig meget længere og hurtigere omkring, end en almindelig cykel vil gøre dig i stand til!

Bedste10 bedste el-cykel

Elcyklen kan være et godt og motiverende redskab til at få dig ud på cyklen og afsted på arbejde – selvom vejen måske er meget kuperet eller har stykker med meget modvind! Den er perfekt til at hjælpe dig op af de mest krævende bakker, der normalt tager pusten fra de fleste, og den passer rigtig godt til dig, der gerne vil kunne komme til og fra arbejde uden at blive alt for svedig! Alt det, som normalt afholder dig fra at cykle, er intet problem med en elcykel – naturligvis undtaget vejret, der altid er meget lunefuldt i vores herlige, lille land.

Det giver lidt sig selv, at en elcykel er noget tungere end en normal cykel, da den har et stort batteri og en motor, der selvfølgelig bidrager med en del vægt. Dette betyder dog stort set ingenting, da cyklen jo hjælper dig fremad, hvilket gør, at du ikke mærker den ekstra vægt! Selvom elcyklerne er tungere, så er det dog værd at bemærke, at de faktisk er blevet lettere og lettere med årene, ligesom batteriet er blevet bedre og bedre. Batteriet holder meget længere, end det gjorde før i tiden – og udviklingen fører kun bedre og bedre batterier med sig!

Hold dig fra de billige elcykler!

I forbindelse med vores grundige elcykel test fik vi også muligheden for at teste en række af de billigere elcykler, som har fundet vej til det danske marked – og vores resultater var ikke overvældende! Naturligvis er der aldrig nogen garanti for, at et dyrere produkt er bedre end et billigere produkt, men ud fra vores erfaring hænger pris og kvalitet i den grad sammen for elcykler. F.eks. havde mange af de billigere cykler et relativt ringe batteri, som ikke kunne holde så længe, hvilket gjorde rækkevidden meget skuffende!

I Danmark har du altid 2 års reklamationsret på et produkt, men du skal dog ikke forvente, at batteriets levetid følger denne 2-årige tidsramme! Normalt ser vi, at batterierne på de billigere elcykler oftest kun holder i omkring ét år, hvilket naturligvis er meget skuffende, når man anskaffer sig en relativt dyr cykel. Dette faktum bakkes også op af Politiken.dk. Derfor kan du ikke forvente guld og grønne skove, når du køber en billigere elcykel! Det skal dog nævnes, at mange forhandlere har mellem 2 og 3 års garanti på batteriet, som de selvfølgelig skal skifte, hvis det skulle blive dårligt i mellemtiden.

Der er dog ingen tvivl om, at et dårligt batteri på en billig elcykel er en rigtig dårlig ide, da et nyt batteri nemt kan løbe op i 3000 – 4000 kr. Det slår nemt bunden ud af enhver god økonomi, hvorfor det ikke kan anbefales at købe en elcykel for billigt! Generelt behøver du ikke bruge 15.000 – 20.000 kr. på en elcykel af god kvalitet, men vi anbefaler at købe en elcykel i prisklassen 10.000 – 13.000 kr., da du får utrolig meget kvalitet for pengene i denne prisklasse!

Hvilke ulemper er der ved en elcykel?

Langt de fleste ting har både fordele og ulemper, og dette gælder naturligvis også for elcykler. Generelt må elcyklen dog siges at være et fantastisk valg til pensionister, fritidscyklister osv., da det mageløse batteri virkelig kan få dig langt ud på landet! Der er dog også nogle ulemper, som vi ikke er bange for at nævne her – de må siges at være i bagatel kategorien.

Læs mere om de bedste elcykler til ældre her

Beddste elcykel

For det første har du et batteri, der selvfølgelig skal have noget strøm indimellem. Dette kan, alt afhængig af modellen, tage mellem 5 og 6 timer, hvor du således ikke får den motorhjælp, som du egentlig køber cyklen for. Dette er dog til at leve med, da du kan sætte batteriet til opladning om natten, hvorefter det er klar til en ny cykeltur fra morgenstunden af.

Den anden store ulempe ved elcyklen er, at den er relativt tung. Typisk ligger den gennemsnitlige vægt på mellem 20 og 25 kilo, hvilket kan gøre det særdeles tungt at cykle en tur, hvis du ikke lige har husket at lade batteriet op om natten. Det begrænser selvfølgelig din frihed en smule, men igen kan dette afhjælpes ved, at du husker at lade batteriet op om natten. Vægten kan dog mærkes, hvis du transporterer din cykel op i din lejlighed hver dag, og lige netop i denne situation kan elcyklen være lidt af en hæmsko.

Lovgivningen for elcykler i Danmark

Selvom Danmark er et land for cyklister, så er der dog nogle særlige regler, der gælder for elcykler. Dette er sat i verden for at gøre cykelstierne mere sikre, ligesom det skal beskytte dig, når du kører afsted på din nye elcykel. Generelt ser reglerne således ud:

 • På de danske veje må elcyklernes motor max have en effekt på 250 W
 • Motoren må kun give effekt ved hastigheder på maksimalt 25 km/t
 • Motoren må kun virke, hvis der samtidig blive trådt i pedalerne
Bedste elcykel 2017

Modeller fra El-cykel testen 2019 forhandles her: 

 1. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 2. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 3. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  8.854,00 8.854,00 Til butik →
 4. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 5. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  199,00 238,00 Til butik →
 6. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  32.999,00 32.999,00 Til butik →

Andre cykel-relaterede indlæg: