Bedst i test: Her er de 11 bedste trampoliner til nedgravning

Overvejer du at få en trampolin, og er det underordnet, om den kan flyttes rundt i haven, er en nedgravningstrampolin værd at overveje. I stedet for at stå over græsset på et sæt ben graver du til en trampolin in ground et hul, du så monterer en kant omkring, som du via fjedre forbinder til hoppedugen. Udover at være lettere at stige på optager en nedgravet trampolin også mindre plads. Her kan du se forskellige slags og finde den bedste nedgravningstrampolin fra tests.  

BERG Favorit 330 InGround sikker trampolin

BERG Favorit 330 InGround sikker trampolin

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.099,00 DKK

Vi vender for en stund tilbage til BERG, denne gang med en lidt større trampolin til nedgravning. Diameteren 3,3 m giver god plads at hoppe omkring på. Den skal placeres over et hul med 290 cm diameter og mindst 75 cm dybde i midten. Den er et godt valg, når det kommer til at finde trampoliner, der giver masser af plads, uden at skalaen virker industriel.

BERG Favorit kan bruges af børn over 6 år og er en sikker trampolin, der qua sit design holder hårde metalliske dele og bløde plastikdele adskilt, så børn kun har kontakt med plastikken.

Net blokerer mod ting under springdugen

Også ved denne trampolin finder du en løsning, der forhindrer de små i at få fingrene i klemme i fjedrene eller dyr og legetøj i at ryge under springdugen. Her kommer beskyttelsen i form af et net til undersiden, der opfanger alle større ting og dyr, der kommer udefra. Det skåner dig også fra at behøve lede under trampolinen, når drengens bold er blevet væk, for dér ryger den ikke ned. Sikkerheden er i højsædet ved BERG Favorit her som ved en masse trampoliner.

Tips: Sådan bruger dit barn trampolinen

Når det kommer til at bruge en trampolin, findes der en masse forsvarlige måder at springe og opføre sig, og der findes endnu flere uforsvarlige måder. Ved køb af BERG Favorit får du tips, du kan dele med dit barn, til sikker brug af ikke blot denne, men faktisk alle trampoliner:

 • Spis ikke, mens du springer. Mad er helt naturligt ikke en god kombination med at hoppe rundt, da det giver risiko for kvælning. Så få barnet til at spise isen færdig først.
 • Forlad ikke trampolinen på et hop. Barnet bør stå stille på trampolinen (eller sidde eller knæle), før det forlader springdugen. Det afværger fald og eventuel svimmelhed.
 • Ønsker dit barn at dyrke springgymnastik med vilde kolbøttespring, skal det ikke ske på denne trampolin. Alle spring, hvor barnet kan risikere at lande på hovedet eller nakken, kan give skader, selv hvis det lander midt på springdugen, så lad være med dette.

BERG Grand Favorit 520 Inground til gymnastisk

BERG Grand Favorit 520 Inground til gymnastisk

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Så hvad kan dit barn (evt. teenager) i stedet prøve sig af med mere ambitiøse spring på? Det kunne for eksempel være denne trampolin fra BERG Grand Favorit, der giver en betydeligt større flade at hoppe på. Som noget andet interessant ved denne trampolin, der gør den egnet til idræt, har den firkantet form. Om en trampolin er rund eller firkantet gør en forskel:

 • Runde trampoliner trækker springeren ind mod midten, hvilket giver øget sikkerhed for børn. For voksne er det runde design en fordel ved mindre trampoliner til træning af kondition, da de ikke behøver spekulere over, om de bevæger sig ned ad overfladen.
 • Firkantede trampoliner er til professionelle udøvere eller alle, der kerer sig for at føle kontrol over egne spring. Her trækkes springeren ikke i anden retning, end de hopper.

Du kan altså med fordel overveje, hvad trampolinen rent faktisk skal bruges til. Ønsker du en trampolin, som teknikken kan trænes på, er BERG Grand Favorit en investering, der svarer sig.

Avancerede fjedre giver bedre spring

De galvaniserede Goldspring solofjedre på denne trampolin har mere længde end fjedrene på Talent trampoliner. Mere længde betyder bedre spring, da fjedrenes kapacitet for tryk øges. Fjedrenes galvanisering består i en zinkcoating, der beskytter mod dannelsen af rust.

Basale færdigheder på en firkantet trampolin

Hvordan kommer dit barn så i gang med at træne spring på Grand Favorit fra BERG? Denne trampolin, der brillerer i trampolin til nedgravning test, byder som andre BERG trampoliner på grundige instrukser i korrekt brug. Uden selv at blive springgymnast kan du lære dit barn:

 • Altid at hoppe midt på dugen. Det her er især aktuelt ved firkantede trampoliner, hvor den, der springer, selv har fuld kontrol over, hvor de lander. Hop ikke ude fra siden.
 • For at stoppe med at hoppe skal knæene bøjes og spændes, når fødderne rører måtten.
 • Den rette position til at hoppe er den tidligere nævnte med at holde ryggen rank, hovedet ret og med øjnene mod springdugen. Så ved springeren altid, hvor han står. 

BERG Champion 270 InGround med AirFlow hoppedug

BERG Champion 270 InGround med AirFlow hoppedug

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

64 fjedre holder hoppedugen på denne BERG trampolin oppe. Som ved så mange andre trampoliner til nedgravning rækker kanten blot 20 cm op over jorden, mens selve dugen ligger nogenlunde i plan med græsplænen. Champion 270 tåler en maksimal belastning på 70 kg personvægt, så den er ikke forundt voksne at bruge, men kan give meget glæde til dit barn.

Solidt bygget rustfri trampolin

Champion er en spydfører inden for BERG, da det faktisk var producentens første trampolin til nedgravning. De kom godt fra start, hvilket den solide konstruktion vidner om. Både fjedre og rammen er varmegalvaniserede, så trampolinen frit kan stå i haven i årevis, uden de metalliske dele ruster. Det er et meget kærkomment træk ved enhver trampolin, og især nedgravningstrampoliner, der ligger i plan med jorden. Det giver Champion 270 lang levetid.

AirFlow hopperdug giver ekstra høje hop

Du kan springe ekstra højt med hoppedugen på Champion trampolinen. Den er nemlig lavet ud fra AirFlow princippet, hvor der sikres let adgang af luft gennem dugen. For en nedgravet trampolin hjælper det til at modvirke iltfattighed i hullet, da den ikke på samme måde som en trampolin på ben får nogen luft ind fra siderne. Med AirFlow får du den ilt, du skal bruge.

Trampolinen er let at sætte op

Som ved de fleste andre trampoliner til børn er det ikke nogen stor kunst hverken at grave hullet til Champion 270 eller at sætte den sammen. Hullet skal have en diameter på 230 cm, og dybden skal være mindst 75 cm. Med de mål er du sikker på, trampolinen kan sættes op og bruges uden problem. Ved montering starter du med kanten, hvor nettet sættes på sidst.

BERG FlatGround Champion 430 bred trampolin

BERG FlatGround Champion 430 bred trampolin

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Trampolinerne i BERGs FlatGround serie byder på det allerbedste inden for trampoliner til voksne, BERG har til rådighed. Denne FlatGround trampolin har 430 cm diameter og tåler op til 120 kg vægt. Selv vejer den 108,8 kg, men da du bare lader den blive i jorden, skal du alligevel aldrig flytte rammen. Er den ikke i brug, kan du bare afmontere hoppedugen og lægge et cover på trampolinen. Med sin gode plads kan du træne din kondition uden problemer.

Lydsvag trampolin til haven

Ligesom ved andre BERG trampoliner kommer FlatGround Champion 430 med en AirFlow hoppedug, som lader luft trænge igennem. Det giver dig så bedre hop, og sammen med stropperne under kantens polstring bidrager dugen til at reducere støjniveauet under spring.

Så hvis du er typen, der er meget selvbevidst omkring ikke at udbasunere lyden af metalfjedre i hele nabolaget, kan du ånde lettet op, for FlatGround har i sit design taget højde for det hele.

Guide: Så meget plads skal FlatGround 430 have

Denne FlatGround trampolin kommer med 3 cm tyk kantpolstring, der har bredde på 41 cm, hvilket selvfølgelig skal trækkes fra diameteren ad to omgange for at få springarealet. Med så stor en trampolin er du sikker på at få mange gode stunder, hvis du bare husker at placere trampolinen rigtigt. Gode råd til placering af alle trampoliner generelt tæller blandet andet:

 • Sørg for, at der er mindst 2 m mellem trampolinen og forhindringer, der ligger over græsset. Det kunne være træer, buske, stakit eller springvand. Med 2 m er du sikker.
 • Over jordens overflade skal der være mindst 7 m afstand til noget andet. Ikke at du nogensinde kommer 7 m eller bare ca. 5,2 m op (hvis vi fratrækker en voksens højde), men så er du sikret. Monterer du trampolinen indendørs, skal der være højt til loftet.

BERG Ultim Champion 330 Inground

BERG Ultim Champion 330 Inground

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det er ved BERGs Ultim trampoliner, at det begynder at blive fancy. Denne firkantede trampolin med målene 330x220x20 cm (når højden på sikkerhedsnettet ikke regnes med) tåler 100 kg personvægt og er med sin form og kapacitet ideel til den voksne, der vil føle kontrollen over sine egne spring og træne forskellige teknikker modsat konditionstræning.

Trampolin med høj sikkerhed

Ultim Champion 330 sætter rammen for seje spring ved at benytte sig af TwinSpring fjedre, der giver dig lidt ekstra power at gøre godt med. Menneskelig kontakt med fjedrene bliver ikke et problem, for den tykke kantpolstring på 30 mm dækker både kant og fjedre. Resultatet er en trampolin, der er sikker at bruge. Med sikkerhedsnettet sat på får du et ekstra lag af forebyggelse mod uheld. Du kan så bruge trampolinen uden den mindste bekymring for fald.

Det bedste af begge verdener

Nichen ved Ultim Champion ligger i, at dens design tiltaler den aspirerende udøver af springgymnastik. Samtidig gør dens størrelse og kapacitet trampolinen populær blandt børn, der sagtens kan lege på trampolinen, selvom den ikke er rund, da dens status af nedgravet trampolin og det høje sikkerhedsnet alligevel gør den meget sikker for et barn at hoppe på.

Trampolinen bliver altså det bedste af begge verdener. Ønsker du at gå lidt op i pris for at få en trampolin, der er ideel til professionelle gymnaster, skal du i stedet skele til en BERG Elite.

BERG Ultim Elite FlatGround 500 med Aerowall

BERG Ultim Elite FlatGround 500 med Aerowall

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her finder du det ypperste, BERG har at byde på, hvilket prisen også afspejler. FlatGround 500 er en trampolin bedst i trampolin til nedgravning test, der dækker et areal på 5×3 meter og er perfekt til dig, der vil have god plads til at træne teknikker, som andre trampoliner ikke levner plads til. Med sin firkantede form får du fuld kontrol over dine spring og kan hoppe lidt højere.

Fjedre og polstring i topkvalitet

Elite FlatGround trampolinen er en gestalt, der trækker på styrken fra sine mange dele. Alt det bedste inden for BERG trampoliner går her sammen om at skabe en unik springoplevelse:

 • TwinSpring fjedre booster dit opspring. Dette fjederdesign udgør en gylden middelvej mellem fjedre målrettet brug ved høj hastighed, men med lav tolerance for fejljustering i grader, og så langsomme fjedre med større tolerance for fejljustering.
 • Elitepolstringen er langt mere robust end den, der bruges på Champion trampoliner fra BERG. Faktisk er holdbarheden mere end den dobbelte. Polstringen har en jævn overflade selv efter lang tids brug og består af den robuste plastsort PVC. UV-coating på trampolinens bløde dele sikrer mod skade forårsaget af UV-strålerne fra solen.

Aerowall giver dig mulighed for unikke spring

At hoppe på en vandret flade er én ting, men med Elite FlatGround Aerowall får du også en lodret flade at træne springteknikker på. Pludselig kan du altså øve spring i en vinkel over 90 grader, for du kan gå fra at have benene på springmåtten til at hoppe mod Aerowall’en. Det kræver lidt gåpåmod i starten at teste nye spring af på trampolinen, men afhængigt af vilje får du hurtigt lært at lande på fødderne og kan så give dig i kast med mere ambitiøse spring.

Du kan sagtens tage den medfølgende Aerowall af og lægge den af vejen, hvis du ikke ønsker at bruge den. Muligheden for at fjerne Aerowall giver Elite Flatground lidt fleksibilitet i højden.

Salta Excellent Ground 213×305 cm til teenagere

Salta Excellent Ground 213x305 cm til teenagere

Vi vender for en stund tilbage til mindre trampoliner. Denne 213×305 cm rektangulære trampolin til nedgravning byder på et 146×237 cm springareal, hvilket er rigeligt med plads til en teenager, der nyder godt af kapaciteten på 150 kg. Kanten ligger i 25 m højde, så der er lige lagt en halv decimeter oven i den typiske højde. Ikke at den beskedne ekstra højde gør anden forskel end at lade Excellent Ground være lidt lettere at få øje på ude på græsplænen.

Sikkerhedscertificeret trampolin til nedgravning

Salta Excellents fjedre i galvaniseret stål holder springmåtten oppe og giver din teenager masser af plads at boltre sig på. Den lever selvfølgelig op til de krav til sikkerhed og kvalitet, der gælder for trampoliner, der sælges europæisk. Vi taler her TÜV, CE og EN 71-14 mærkning:

 • TÜV-mærkningsordningen er blevet til som svar på et stærkt stigende udbud af varer på det europæiske marked, hvor det ikke er åbenlyst for lægmænd, om de har acceptabel kvalitet. Et TÜV-mærket produkts kvalitet er garanteret af en uvildig ekspert.
 • CE-mærkning er garanten for, at et produkt overholder alle krav i forhold til at kunne handles inden for EU’s område. Det er bl.a. kravene i samtlige direktiver på området.
 • EN 71-14 fokuserer fuldt ud på produktsikkerhed, altså om det er ansvarligt for børn at bruge dem. For trampoliners vedkommende gælder det bl.a. ting som let tilgængelighed.

Vandafvisende springmåtte i kvalitetsplastik

At Salta Excellent er designet med kvaliteten for øje skinner også igennem ved valget af polypropylen som springmåttens materiale. Plastsorten er hånd, og fibrene er vandafvisende, hvilket gør det let at tørre springmåtten over efter en nat i regnvejr. Med et håndklæde absorberes noget af vandet, mens andet skubbes ned i hullet og så bliver opslugt af jorden.

Salta Royal Baseground 366 cm med ekstra tilbehør

Salta Royal Baseground 366 cm med ekstra tilbehør

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

”Air Performance System” er den betegnelse, Salta vælger til at beskrive deres springmåtters håndtering af luftstrømmen gennem trampolinen, hvilket giver bedre spring. 72 fjedre forbinder rammen i dobbeltgalvaniseret metal med springdugen. Rammen har en usædvanlig højde på 21 cm og byder på et springareal på 2,9 m. Alt dette gør Salta Royal Baseground til en robust trampolin, der har rigelig med plads og kapacitet til en enkelt teenager eller voksen.

Masser af ekstraudstyr kan tilkøbes

Til Royal Baseground kan du købe en række tilbehør, der enten gør trampolinen mere sikker, skåner den for vejrets luner eller kan ”tage den ud af funktion”, uden hullet behøver fyldes:

 • Sikkerhedsnet kan du let finde, hvis du er angst for, at springeren falder ud på jorden. Det er selvfølgelig ikke så stort et problem at falde fra en nedgravet trampolin som fra én, der er løftet over jorden, men afhængigt af om der er græs eller grus omkring trampolinen, kan det selvfølgelig alligevel give mening lige at få stillet et stabilt net op.
 • Med stormankre kan du, som navnet kløgtigt antyder, ankre trampolinen i tilfælde af storm. Tornadoer har vi ikke i Danmark, men det ville være en skam, om en kraftig blæst rev trampolinen op. Stormankre vil typisk ligne små spyd lidt a la teltpæle, og de sørger for at give trampolinen ydre beskyttelse, vejret skal kløve sig igennem først.
 • Endelig kan nævnes covers eller ”dæksler”, hvad de egentlig er. Selv når du fjerner springdugen, vil hullet til trampolinen stadigvæk være der. Ved at lægge et cover over hullet, når trampolinen ikke er i brug, undgår du fald over kanten og ned i et tomt hul.

Jumpking Inground Ø430 trampolin med ekstra stærk ramme

Jumpking Inground Ø430 trampolin med ekstra stærk ramme

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her til sidst kan du overveje Inground Ø430 trampolinen fra Jumpking, der på flere fronten forsøger at skille sig ud fra konkurrenter. For eksempel har de tidligere eksperimenteret med sikkerhedsnet i sfærisk design, og her med Ø430 er det rammens styrke, de lader træde i fokus.

”Rammen” består nemlig af to forskellige rammer, nemlig en over- og en underramme. Det betyder, at dobbelt så meget stål er i brug, hvilket giver trampolinen ekstra styrke. Det er frarådet, at du prøver at teste styrken ved at køre ind i rammen med græsslåmaskinen – mest fordi det ville være synd for græsslåmaskinen. Men den holder til flere somres hoppen omkring med sporadiske spark rettet mod rammen, uden konstruktionen giver efter for slag.

Få gode spring med fleksible fjedre

De 90 fjedre på Inground Ø430 er hver 18 cm i længden, hvilket giver meget fleksibilitet at gøre godt med, hvilket så atter giver dig bedre spring. Vejer du under de 120 kg, der er trampolinens maksimale belastning, kommer du godt afsted med at bruge den og vil få mange fornøjelige stunder med den. Rammen i 44 mm galvanisk stål tåler lang tids kraftige spring.

God til fitness i det fri eller børnenes leg

At trampolinen er rund giver dig den fordel, at den let kan bruges til træning af kondition, da du trækkes ind mod midten. Men selvfølgelig kun, hvis du er ene om at bruge den. Trampolinen kan du let overlade til dine børn og deres venner, for med springmåttens betragtelige størrelse er der god plads til leg. Inground Ø430 sætter rammen for en fantastisk delt fornøjelse mellem dig og dine børn.

JumpMaster 365 InGround let at montere

JumpMaster 365 InGround let at montere

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne JumpMaster trampolin, der kommer med grøn kantpolstring, sætter rammen for mange timers fornøjelige spring under solen. Diameteren på 365 cm er delt mellem kanterne og så selve springdugen, men tæt på 3 m er helliget sidstnævnte. Hvis du ønsker en trampolin til dit barn, der er tryg, i en fornuftig prisklasse og går i ét med græsplænen, er denne til dig.

Trampolinens fjedre er lette at sætte i

Hullet til trampolinen bør have en diameter på 325 cm og være 75 cm dybt. Trampolinens kanter er hævet 20 cm over græsplænen, så trods den ikke optager så meget af plænen og lægger beslag på udsigten som ved en trampolin med ben, er JumpMaster 365 alligevel synlig.

72 fjedre holder springdugen oppe, og selvom det lyder af meget at montere, er hele processen med at opsætte trampolinen faktisk let. Dugens omkreds er prydet med triangler, som fjedrenes kroge sættes i. Krogen i den anden ende af fjederen sættes så i hovedrammen.

Kantpolstring forhindrer uheld med fjedrene

Apropos fjedrene kan det vække til bange tanker, at de findes så talrigt under trampolinen, for at få tæerne i klemme i fjedre er ikke sjovt. Det er så her, at den tykke kantpolstring på 38 cm træder til. Den forhindrer nemlig, at dit barn får kontakt med dem, eller at katten kravler under trampolinen. Polstringen monterer du nemt, så den ikke er lige til at få fingrene under.

Galvaniseret stålramme beskytter mod rust

Rammen består af galvaniseret stål. Ordet ”galvaniseret” går igen ved rigtig mange af trampolinerne på denne liste og hentyder til, at stålet har fået en særlig behandling, så det er i stand til at modstå oxidation af metallet, der fører til rust. Trampoliner til nedgravning er særligt udsatte for rust, da nærmest intet tærer så hurtigt igennem metal som en fugtig jordbund, der omgiver det. Derfor bliver det så meget desto vigtigere, at der er styr på stålet.

BERG Talent 180 InGround til børn

BERG Talent 180 InGround til børn

 

BERG er blandt de tunge drenge inden for trampoliner, og deres udvalg spænder fra store FlatGround trampoliner til idrætsudøvere og så helt ned til dit barns første trampolin. Denne trampolin til nedgravning med diameter 180 cm kan maksimalt tåle en belastning på 50 kg, og af den grund skal far med sit bildæk selvfølgelig ikke hoppe rundt omkring på hoppedugen.

Nedgravningstrampoliner lette at stille an

Som med andre nedgravningstrampoliner er det ikke nogen stor kunst at sætte dem op. Du starter med at grave et skålformet hul, hvis diameter selvfølgelig er mindre end trampolinens, så rammen vil kunne hvile på jorden i niveau med plænen. For netop denne trampolin skal hullet blot være mindst 55 cm dybt, hvor det ved trampoliner til voksne kommer til at være 1 m minimum dybde, der er nødvendig. Med hullet gravet monterer du rammen og så dugen.

Trampolinspringstyper til børn

Trampolinspring har stor helbredsmæssig effekt på både voksne og børn. Stress sænkes, kondition og blodomløb styrkes. For børn er det en ekstra positiv ting, at de kan brænde noget af energien af ved at hoppe rundt. Men hvordan skal de så hoppe? BERG Talent 180’s manual byder på forslag til de forskellige typer spring, som barnet forsigtigt kan prøve sig frem med:

 • Det basale spring består i, at barnet med hovedet rettet ligeud og øjnene ned mod springmåtten svinger armene fremad i cirkelbevægelser, mens tæerne peger nedad. Fødderne samles ved spring, og når barnet lander igen, er de skilt 40 cm fra hinanden.
 • Spring med koordinering af hånd og knæ er den næste type. Hovedet og øjnene holdes på samme måde som før. Armene fremad som før, når barnet springer, og det sørger for at lande på hænder og knæ i kravlestilling. Metoden er god til barnet, der ikke er helt sikker på sine fødder og lige skal have indledende erfaring med trampolinspring.
 • En tredje metode er back drop, hvor barnet presser hagen mod brystet før hop og lander på ryggen. Efter det sparker barnet skråt med benene for at rejse sig op igen.

Afhængigt af hvor dit barn befinder sig motorisk, kan det være en god idé at se på, hvad der er den optimale måde at springe på. Med BERG Talent 180 trampolinen kommer I godt i gang.

 

Se vores artikel om: TEST AF TRAMPOLINER FRA BERG – EN OVERSIGT OVER DE BEDSTE BERG TRAMPOLINER

Læs også: TESTANMELDELSE AF BERG TRAMPOLINER – DE 10 BEDSTE HAVETRAMPOLINER FRA BERG

Se vores artikel om: VIL DU HOPPE? HER ER DE 17 BEDSTE TRAMPOLINER FRA TEST

Læs også: Find en firkantet trampolin til haven.

FAQ

🏆 Hvilke Trampoliner er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Trampoliner på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Trampoliner?

Trampoliner vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange Trampoliner?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Trampoliner til flere forskellige prisklasser.

Se også denne artikel på forbruger-test.dk: Test af trampoliner til nedgravning – Testanmeldelse af de bedste nedgravede trampoliner 2020

Denne side er anmeldt af: Philip N. Mortensen 10/10