Skrevet d. 21. januar 2019 af Lars Jespersen

Strygejern test 2019 – Her er de 8 bedste strygejern

Strygejern test 2019 – Her er de bedste!

Mange hader at gøre det, men alle skal gøre det indimellem, hvis man ikke vil have en krøllet skjorte på for tredje dag i træk. Her taler vi naturligvis om strygning, der nok aldrig bliver rigtig sexet, og som er og bliver en hadeopgave for rigtig mange mennesker.

Der er dog ingen vej udenom opgaven, men i det mindste kan du trøste dig med, at hele processen kan gøres meget nemmere. Det handler nemlig om at have det bedste strygejern, der letter arbejdet mest muligt; og herudover kan strygejernene i dag gøre meget mere end bare det at stryge skjorter. For et strygejern er ikke bare et strygejern, selvom det kan se sådan ud for det utrænede øje, hvilket er grunden til at vi nu præsenterer dig for denne strygejern test.

Af netop denne grund har vi herunder samlet de 8 bedste strygejern fra 2019, som alle kan hjælpe dig til en bedre oplevelse med det kedelige job. Vi har kigget på alle de forskellige funktioner og på kvaliteten af strygejernene, så du er sikret de bedste forudsætninger for et godt resultat – det hårde arbejde skal jo helst ikke være spildt!

Strygejern modelTestvinderSet Hos
1) Tefal GC4527-07JaSkousen.dkLÆS MERE
2) Tefal FV9740E0JaProshop.dkLÆS MERE
3) Philips Azur Performer PlusJaProshop.dkLÆS MERE
4) Braun TexStyle 7JaProshop.dkLÆS MERE
5) OBH 2113 URBN Heat JaHW-HomewareLÆS MERE
6) Tefal FV9640JaWupti.comLÆS MERE
7) Braun SI9188JaSkousen.dkLÆS MERE
8) Morphy Richards Redefine VapoCareJaWhiteaway DKLÆS MERE

I denne strygejerns test får du:

 • En grundig gennemgang af markedets bedste strygejern, der alle har klaret sig godt i diverse, uvildige tests.
 • En overskuelig liste over de bedste strygejern på markedet, hvor du let kan finde din favorit.
 • En række gode råd

Bemærk venligst: I denne strygejern test har vi ikke selv testet de forskellige produkter her på Bedste10.dk – vi har i stedet samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Ud fra disse har vi samlet et overskueligt overblik over de bedste strygejern på markedet, således at du ikke selv behøver, at gennemlæse alle testresultaterne på egen hånd – valget må du dog selv tage!


1. Tefal GC4527-07 – Testvinder

 • Testvinder

strygejern

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
599,00 599,00 Til butik →
599,00 599,00 Til butik →

 

Det bedste strygejern fra 2019 er dette fantastiske strygejern fra Tefal! Strygejernet med det mundrette GC4527-07-navn har vundet forbrugertests, og dette kvalitetsstempel kan man godt forstå, når man får strygejernet i hånden.

Tefal GC4527-07 er udstyret med et integreret Ultracord-system, der giver dig et meget mere behageligt greb, når du bruger strygejernet, og som ikke krøller tøjet med en ledning, der er ude af kontrol. Dette er utrolig rart, hvis du stryger meget – du vil kunne mærke forskellen med det samme!

Udover komforten, så stryger Tefals mageløse strygejern, som man kunne forvente, helt fantastisk. Det er udstyret med en ’Ultragliss Diffusion’ strygestål, der har den perfekte form, og som giver dig den bedst mulige glideevne, så du ikke skal bruge så mange kræfter på strygningen. Herudover får du også den optimale dampdistribution, der giver en fuldstændig jævn strygning over hele jernet.

Sikkerheden er som forventet også helt i top med Tefal GC4527-07! Jernet har en automatisk slukfunktion, som slukker jernet efter 30 sek., hvis den er sat vandret på en overflade og slukker det efter 8 min, hvis det er efterladt i lodret position. Derfor skal du ikke længere bekymre dig om, hvorvidt du huskede at slukke dit strygejern – og det brænder heller ikke huller i tøjet!

Til sidst er det værd at nævne, at hælen på Tefals strygejern er lavet ekstra stabil, hvilket også bidrager til øget sikkerhed.

Et fantastisk strygejern, der stryger til UG, og som får et kæmpe 12-tal i både komfort og sikkerhed – en sikker testvinder!

Specifikationer:

 • ECO-indstilling: 20% energibesparelse
 • Integreret anti-kalk system
 • 2400 watt
 • Konstants damp: 45 g/min
 • Dampskud: 210 g/min
 • Lodret damp
 • Spray
 • Ledningslængde på 2 meter
 • Vægt: 1,5 kg

2. Tefal FV9740E

 • Kraftfuld
 • Brugervenlig

strygejern

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
554,00 583,00 Til butik →

Leder du efter den perfekte løsning på glat og friskt tøj, så er et strygejern som Tefals FV9740Eo et rigtig solidt svar på tiltale. Strygejernet har en maksimal effekt på hele 2600 W, hvilket gør det mere kraftfuldt end mange af dens konkurrenter i det prisleje. Dermed får du mere kraft for pengene – bestemt en tiltalende handel.

Tefal FV9740Eo er på listen over de 8 bedste strygejern 2019, fordi det kommer med så mange funktioner og gode egenskaber til prisen. Du får bl.a. automatisk sluk funktion, hvis du pludselig glemmer, at du havde tændt det, og du får anti-dryp, der sikrer dig mod pletter på tøjet. Herudover er Tefal FV9740Eo det første strygejern, der har en udtagelig kalkopsamler – dette medvirker til, at strygejernet holder længere!

Tefals strygejern stryger tøjet pænt og glat, og det klarer sig godt på langt de fleste stoftyper. Det har en variabel damp på 0-50 g/min, og et særdeles kraftigt dampskud på hele 200 g! Dette gør det til et særdeles kraftfuldt strygejern, der sagtens kan klare selv dybe folder i tøjet!

Tefal FV9740Eo vinder næppe nogen designpris, men med alle de funktioner og den særdeles kraftfulde præstation hører den bestemt hjemme på denne liste.

Specifikationer:

 • Strygejernstype: Dampstrygejern
 • Max effektforbrug: 2800Watt
 • Variabel damp: 0-50 g/min
 • Dampskud: 200 g
 • Vægt: 2 kg
 • Vandtank: 350 ml
 • Design: Cord

3. Philips Azur Performer Plus

 • Fleksibel
 • Innovativ

Philips Azur Performer Plus

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
472,00 501,00 Til butik →
599,00 599,00 Til butik →
599,00 599,00 Til butik →

Fleksibel og innovativ dampstrygejern fra Phillips. Modellen her er testvinder. Den scorer højt i forhold til dens ydeevne, og klarer nemt tøj med genstridige folder. Philips Azur Performer Plus er med sine 2.400 Watt en super god maskine.  

Philips Azur Performer Plus har ikke kun en god ydeevne. Faktisk får den en rigtig fin overall karakter i nationale og internationale test. Det er netop også derfor vi har den med i testen her på Bedste10.

Det er et strygejern der både er effektiv og brugervenlig. Modellen her er egnet til den flittige bruger af et strygejern. Det er en “Performer Plus” model, som netop også understreger at der er tale om et kvalitetsprodukt.

Ydermere har strygejernet en god og holdbar konstruktion, der sikrer dig et stabilt udgangspunkt.   

Philips Azur Performer Plus: Et kraftigt strygejern med en variabel dampindstilling, der gør at du nemt kan tilpasse din strygning til dit behov. Strygejernet kan give op til 45 gram damp i minuttet, eller et dampskud på 210 gram. Sådan klarer du selv de mest vanskelige folder.

Eftersom det er en Performer Plus model, er den naturligvis også udstyret med Phillips’ Quick Calc Release. Det er super smart, da det automatisk opsamler kalk i en lille beholder bagtil på maskinen. Denne tømmes blot regelmæssigt, hvilket gør den daglige rengøring og vedligeholdelse af strygejernet nem.

Sidst men ikke mindst har Philips Azur Performer Plus også anti-dryp funktion, som gør at strygejernet slukkes ved inaktivitet. Det sker efter 8 minutter på højkant og efter 30 sekunder hvis den står i vandret position.

Specifikationer:

 • 2.400 Watt
 • 210 gram dampskud
 • 45 gram kontant damp/min.
 • Automatisk sluk
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system

4. Braun TexStyle 7 TS745A

 • Elegant design
 • Gode anmeldelser
 • Topscorer

Braun strygejern i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
383,00 412,00 Til butik →
486,00 486,00 Til butik →
486,00 486,00 Til butik →
514,00 514,00 Til butik →

De danske eksperter fra det anerkendte testmagasin Forbrugerrådet Tænk, har testet Braun TexStyle 7 TS745A i en meget omfattende test.

Modellen her fra Braun får mange roser med på vejen, og eksperterne er meget begejstrede for dette strygejern, som alt i alt får en flot bedømmelse med på vejen.

Elegant og klassisk strygejern

Modellen TexStyle 7 TS745A er en forholdsvis klassisk version af dampstrygejernet, med et stilrent design. Alt omkring dette produkt oser af kvalitet. Mærket Braun er et velkendt mærke, som der altid forventes meget af. Denne model skuffer dog heller ikke her, med dens meget kraftfulde effekt på hele 2400 watt.

Braun har skabt et strygejern som er blevet sat på markedet for at yde et fremragende resultat, hvor ingen krøller bliver efterladt. Modellen har kan derfor stryge med en konstant dampmængde på hele 50 gram i minuttet. Hvis der er behov for det, kan det dog også gå hurtigere, og tykkere tekstiler kan klares let, ved at give et ekstra skud af damp, med hele 3 gange så høj en dampmængde.

Medlem af TexStyle 7 familien

TexStyle 7 TS745A fra Braun giver dig muligheden for at enten stryge tøjet hurtigt og effektivt, eller at få et helt perfekt resultat. Da modellen her er en del af den anerkendte Braun TexStyle 7-serie, så er du sikker på det er et produkt af den allerhøjeste kvalitet.

Det er ikke blot en imponerende dampmængde du får med denne model, men også en særlig innovativ strygesål. Denne kombination er med til at sikre dig, at modellen kan klare enhver form for tekstil.

Den fremragende strygesål kan tilbyde hele 3 forskellige dampintensive områder, der er med til at sikre dig en effektiv strygning, som giver et jævnt og pænt resultat. Til at klare de yderste krøller på tøjet, er der tilføjet en smart præcisions-spids.

Selvom det er et ekstremt kraftfuld dampstrygejern, så er den samtidig forholdsvis energibesparende. Derudover kan den rumme helt op til 400 milliliter i vandtanken.

Sikkerheden er i fokus

Som altid med et strygejern, så bliver der arbejdet med ekstremt høje temperaturer. Derfor er sikkerheden særligt i fokus hos Braun. Der er hele to auto-sluk funktioner installeret.

Den ene funktion, træder i kraft når strygejernet er i lodret position, og slukker helt for strygejernet når der er gået 8 minutter. Den anden funktion er lidt hurtigere til at slå til, og slukker for jernet, hvis det er har været ubenyttet i 30 sekunder, i den almindelige vandrette position.

Specifikationer:

 • Klassisk og effektivt dampstrygejern
 • Effekt på hele 2400 watt
 • Kraftfuld konstant dampmængde på hele 50 gram i minuttet
 • Mulighed for et ekstra skud af damp
 • Præcisions-spids til de yderste krøller
 • Meget energibesparende strygejern
 • Hele 2 auto-sluk funktioner

5. OBH 2113 URBN Heat Los Angeles strygejern

 • Retro-design
  OBH organge Los Angeles strygejern

URBN Heat Los Angeles er et perfekt strygejern til dig, der gerne vil have et klassisk design fra 80’erne blandet med strygeegenskaber fra nutidens teknologiske tidsalder. Du får et perfekt resultat hver eneste gang – og er det ikke det, du ønsker dig mest?

URBN Heat Los Angeles hører helt sikkert hjemme på listen over de 8 bedste strygejern 2019 med dets fantastiske retro-design, der giver et fantastisk præg til netop dit hjem. Dette, kombineret med den ekstra lange 3 meters ledning, gør dette OBH-strygejern uundværligt i hjemmet!

Udover det mageløse, orange design, så stryger URBN LA også fantastisk. Du får bl.a. dampskud på op til 90 g/min og en konstant dampmængde på 35 g/min, hvilket er mere end nok til at klare alle dagligdagens gøremål. Du får ikke den samme power, som de dyrere strygejern på listen, men det er også de færreste, der har brug for den power til at stryge en skjorte.

Ligesom Heat Rio-strygejernet er URBN Los Angeles udstyret med automatisk afbryderfunktion, anti-drypsystem og anti-kalkfilter, der samlet set giver dig en solid funktionspakke, der næsten kan måle sig med de dyrere kombattanter!

Alt i alt får du med OBH 2113 URBN Heat Los Angeles strygejern et fantastisk strygejern, der med dets design hører hjemme i enhver chick dagligstue!

Specifikationer og funktioner:

 • Dampskud 90g/min.
 • Konstant dampmængde på 35g/min.
 • Automatisk afbryderfunktion i tre positioner, når strygejernet ikke er i brug – vandret, sidelæns og i opretstående position.
 • Anti-drypsystem, indbygget anti-kalkfilter.
 • Ekstra lang ledning på 3 meter.
 • 2400 W
 • Konstant damp: 35 g./min
 • Dampskud: 90 g./min
 • Autosluk / Orange
 • Ledningslængde: 300 cm
 • AntiKalk

6. Tefal Ultimate Anti-calc FV9740

 • Topscorer – Råd & Rön

Tefal-Ultimate-Anti-calc-

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
558,00 558,00 Til butik →
554,00 583,00 Til butik →

Det er egentlig oprindeligt forgængeren til Tefal Ultimate Anti-calc FV9740, som er blevet testet af det anerkendte svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Og den forrige model, har fået mange begejstrede kommentarer med på vejen i tests, og får endda en imponerende topplacering.

I beskrivelsen her er det dog den nye model, som der er fokus på, da den ældre model nu er udgået af markedet. Modellerne minder dog forholdsvis meget om hinanden, hvor de begge har en meget høj kvalitet.

Kraftigt strygejern

Modellen Ultimate Anti-calc FV9740 fra Tefal er et forholdsvis klassisk strygejern, som er produceret med hensigt til at kunne klare enhver form for krøller i ethvert stykke tøj. Modellen her er designet med en vandtank, som kan indeholde hele 350 milliliter, og kan yde en effekt på hele 2800 watt.

Den kraftige effekt bliver kombineret med en imponerende dampmængde på hele 55 gram i minuttet. Derfor sikres det at strygejernet her kan føres med hurtige bevægelser over tøjet, og alligevel få klaret krøllerne.

Hvis det skal gå rimelig hurtigt, eller det blot er lidt tykkere tekstiler der skal stryget, så er det muligt at benytte et ekstra skud af damp, som kan komme igennem selv de mest vanskelige opgaver. Der er her tale om et dampskud på hele 230 gram i minuttet.

Strygejern til alle hjemmets opgaver

Modellen her fra Tefal er blevet skabt til at kunne klare enhver af forbrugerens behov, når det kommer til at skulle stryge tøjet. Modellen kan benyttes på traditionel vis ovenpå et almindeligt strygebræt, hvor modellens strygesål uden problemer kan klare alle typer tøj, med den særlige Tefal Durillium teknologi. Dog kan modellen også anvendes i en lodret position.

Den lodrette arbejdsposition kommer til udtryk ved, at det er muligt at stryge tøjet i mens det hænger på en bøjle. Det er ofte skjorter og kjoler der er tale om her. Dog kan dette alsidige strygejern også benyttes på gardiner.

Auto-sluk funktion

Som så mange andre strygejern, bliver modellen her fra Tefal også meget varmt, og derfor skal der være nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger. Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 har derfor en auto-sluk funktion, som slukker strygejernet efter kort tid, hvor jernet ikke er blevet brugt.

Med den store vandtank, er det klart at strygejernet ofte vil være i kontakt med vand. For at den ikke skal gå hen og få kalkaflejringer og ende med at kalke til, så er der designet en anti-kalk opsamler, som er med til at fjerne kalken.

Tefal Ultimate Anti-calc FV9740’s mange fordele

 • Effektivt strygejern med en effekt på hele 2800 watt
 • Konstant dampmængde på hele 55 gram i minuttet
 • Mulighed for et ekstra skud af kraftfuld damp
 • Kan benyttes både lodret og vandret
 • Innovativ Tefal Durilium strygesål
 • Smart indbygget Auto-sluk funktion
 • Anti-kalk-strygejern, som er med til at bekæmpe kalk undervejs


7. BRAUN SI9188

 • Godt strygejern
 • Brugervenlig

strygejern

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
832,00 832,00 Til butik →
832,00 832,00 Til butik →

Brugervenligt strygejern perfekt til sart tekstil: Et rigtig godt strygejern fra Braun. Dette er modellen Braun SI9188, som klarer sig rigtig godt i de diverse test. På netop denne model fremhæves dens robusthed, høj modstandsdygtighed overfor ridser og kalk samt det meget lave vandforbrug.

Braun SI9188: Vi har her fat i et rigtig godt strygejern. Stryger du ofte tøj af sart tekstil, giver det rigtig god mening at tage et nærmere kig på Braun SI9188. Udover den innovative strygeflade, der netop sikrer denne høje modstandsdygtighed overfor ridser og kal, har den også et rigtig højt damptryk, som sikrer en effektiv strygning.

Brugervenlighed: Brugervenligheden er i top på dette dampstrygejern. Et meget behageligt greb og den 2 meter lange ledning, gør at man nemt og fleksibelt kan bevæge sig frit.

Naturligvis er Braun SI9188 også udstyret med den automatiske sluk-funktion. Det er en nødvendighed, hvis man nu skulle glemme at slukke for maskinen. Den slukkes automatisk efter 30 sekunder i vandret position, og efter 8 minutter i lodret position.

Specifikationer:

 • 2.800 Watt
 • 230 gram dampskud
 • 50 gram konstant damp/min.
 • Automatisk sluk
 • 2,5 meter lang ledning
 • Anti-kalk system


8. Morphy Richards Redefine VapoCare

 • 4/5 stjerner – Trustedreviews.com
 • Gode anmeldelser –  Goodhousekeeping.co.uk

Morphy Richards Redefine VapoCare

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.840,00 1.840,00 Til butik →
2.469,00 2.469,00 Til butik →
2.569,00 2.569,00 Til butik →

Morphy Richards Redefine VapoCare er et rigtig godt strygejern til almindeligt brug. Den har ligeledes været testet af flere uafhængige ekspertkilder, hvor det tydelige mønster er høj kvalitet. Blandt andet er Morphy Richards Redefine VapoCare blevet testet af en række internationale testkilder, så som Trustedreviews.com, samt britiske Goodhousekeeping.co.uk.

Morphy Richards Redefine VapoCare er designmæssigt meget anderledes end hvad du ellers finder på markedet, samt i denne test af strygejern, men du skal endelig ikke lade dig snyde af designet. Morphy Richards har her valgt at skabe et design, som er meget innovativt. Så hvis du er til mere moderne teknik, så er denne perfekt til dig.

Morphy Richards Redefine VapoCare har et helt bestemt varemærke, som eksperterne gerne fremhæver, netop evnen til at dampe/vand. Morphy Richards Redefine VapoCare benytter nemlig ikke damp, som vi kender det fra andre modeller. Istedet sprøjtes der en smule vandstøv på tøjet, som du blot herefter bevæger strygejernet henover, hvilket giver en rigtig glat overflade. Denne funktion er helt eminent til at få bugt med krøller.

Gode egenskaber og super effektivt strygejern

Morphy Richards Redefine VapoCare har en underside, hvilket vi kender som strygesålen, som er fremstillet i glas. Dog skal du ikke lade dig snyde af glasset, da dette er super effektivt til at eliminere krøller og andre ujævnheder.

Redefine VapoCare er ikke blot god til sit arbejde, men er også meget brugervenlig målt på hvor behageligt det er at holde. Håndtaget har en lille pude, som gør længerevarende brug meget behageligt.

Stor vandtank på Redefine VapoCare

Morphy Richards Redefine VapoCare har en relativ stor vandbeholder, hvilket gør at den kan klare op til 2 timers kontinuerligt brug før at du skal skifte vand i den. Dog anbefaler vi, at hvis du ikke bruger det så ofte, at du nogle gange skifter vandet, sådan at du ikke har fx. 6 måneder gammelt vand i beholderen.

Strygejern kan være slemme til at skabe farlige situationer ift. konstant varme, men denne model har en automatisk sluk funktion, som træder i kraft hvis strygejernet ikke benyttes i 10 minutter.

Specifikationer

 • Anvender vandsprøjt i stedet for damp
 • Effektiv strygesål i glas
 • Glas-strygesålen giver bedre overblik
 • Vandtank – 600 milliliter
 • Auto-sluk

Det endelige valg…

Vi håber, at denne liste har hjulpet dig til en bedre forståelse af, hvilket af de 8 bedste strygejern, der passer bedst til dig og dine behov. Igen er det vigtigt at slå fast, at strygning ikke er raketvidenskab, men det er altid rart at have noget grej i hånden, som er godt at bruge til formålet. Det handler dermed om, at du fastsætter dit prisleje, og derefter finder det strygejern, som ligger højest på vores liste. Vi kan ikke bestemme, hvilket strygejern der er det bedste for dig, men med denne liste i hånden er du bedre klædt på til at træffe den endelige beslutning omkring dit næste strygejern!

Strygejern test 2019 – Her er de 8 bedste strygejern
4.1 (82.22%) 9 vote[s]