Strygejern Test-Guide:
De 6 bedste strygejern i test

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvis du ikke gider at gå i krøllet tøj, er strygning ikke til at komme udenom. Det er lidt en hadeopgave for rigtig mange mennesker, som desværre ikke er til at undgå. Heldigvis kan du lette arbejdsbyrden for dig selv betydeligt, hvis bare du har et ordentligt strygejern.

For et strygejern er nemlig ikke bare et strygejern, selvom det kan se sådan ud for det utrænede øje. Der er meget forskel på strygejerns forskellige funktioner, hvor godt de udfører dem og hvor langtidsholdbart et resultat, strygejernet vil give dig.

Af netop denne grund har vi herunder samlet de bedste strygejern fra 2022, som alle kan hjælpe dig til at gøre det kedelige arbejde noget hurtigere og nemmere. Vi har kigget på alle de forskellige funktioner og på kvaliteten af strygejernene, så du er sikret de bedste forudsætninger for et godt resultat – det hårde arbejde skal jo helst ikke være spildt.

De 6 bedste strygejern i test-guiden 2023:

Ting du skal overveje, før du køber et strygejern

 • Strøm: En vigtig faktorer at overveje er strygejernets styrke. Effekten måles i watt, og en højere effekt betyder normalt, at strygejernet kan producere mere damp og varme hurtigere op. Hvis du har meget tøj at stryge eller arbejder med tykkere stoffer, skal du have et strygejern med mindst 2200 watt. Hvis du ikke har brug for meget damp, er det nok med et strygejern med lavere wattstyrke.
 • Sålplade: Sålepladen er strygejernets flade metaloverflade, som kommer i direkte kontakt med dit tøj. Sålpladens materiale kan påvirke strygejernets ydeevne. Sålplader i rustfrit stål og keramik er gode valg, fordi de fordeler varmen jævnt og glider glat hen over stoffet. Non-stick-belægninger kan også være nyttige, men kan slides med tiden.
 • Dampydelse: Damp output er en anden vigtig faktor at overveje, når du køber et strygejern. Et højere damp output gør strygningen hurtigere og nemmere, især når det gælder tykkere tekstiler. Damp outputtet måles i gram pr. minut (g/min). Sigt efter et strygejern med en dampydelse på mindst 35 g/min.
 • Vandbeholderens kapacitet: Vandtankens kapacitet er også vigtig, da den bestemmer, hvor længe du kan bruge strygejernet, før du skal fylde det op igen. En større vandbeholderkapacitet kan være nyttig, hvis du skal stryge meget. Kig efter et strygejern med en kapacitet på mindst 300 ml.

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Et funktionelt og flot strygejern

Tefal Strygejern Dampstrygejern Ultimate - Et yderst funktionelt strygejern med et flot design

Tefal har her lavet et dampstrygejern, hvor både funktionalitet og design er gået op i en højere enhed. Det er normalt ikke noget, der sker tit med et strygejern. Farven er ifølge producenten, Rødmen d’été.

Tefal Strygejern Dampstrygejern Ultimate
Et funktionelt og flot strygejern

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Strygejern Dampstrygejern Ultimate:

Mere om Tefal Strygejern Dampstrygejern Ultimate

Men det er især alle de smarte funktioner, som gør Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure Rosé til en drøm at bruge.

Det har en belastningsevne på 3200 W. Det gør dit tøj pænt hver eneste gang, da det konstant damper dit tøj, og dermed gør det lettere for dit at stryge det pænt. Det har en dampning på 60 g/min.

Bunden er Durilium AirGlide Autoclean, hvilket har den fordel, at det gør dit tøj pænt hver eneste gang. Samtidig risikerer du ikke, at det gør dit tøj beskidt efter noget tid, som man kan risikere med et billigt strygejern.

Det har en anti-kalk samler, så du risikerer heller ikke, at den begynder at kalke til. Især herhjemme er det vigtigt, for ellers kalker dit dampstrygejern til, og du kan ikke længere bruge det.

Der er rigeligt med vand til de fleste strygninger, da der kan være 350 ml vand i beholderen til den.

Ved mange gamle strygejern skulle du være bange for at glemme at slukke, for ellers kunne du brænde hele dit hjem ned. Det kan du ikke her, da det har en auto-sluk funktion, hvis det ikke bliver brugt længere og dermed bliver for varmt på en overflade.

Samtidig har det også anti-drypsystem, så du får ikke pludselig vand udover det hele.

Bedste strygejern til prisen

Philips Azur GC4532/20 - Et philips dampstrygejern med holdbart resultat

 • ”Bedste køb” hos eksperterne fra det britiske magasin which.co.uk

Dette dampstrygejern er utrolig effektivt. Det er det, der imponerer eksperterne i testmagasinet which.co.uk. De er meget glade og begejstret for, hvordan den netop ikke efterlader nogle krøller tilbage i tøjet, og at man ikke engang behøver at presse hårdt ned for at få et godt resultat.

Philips Azur GC4532/20
Bedste strygejern til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Azur GC4532/20:

 • Effektiv udglatning
 • Særligt effektiv på polyester
 • Holdbart resultat

Mere om Philips Azur GC4532/20

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 2400 watt
 • Volumen i vandtank: 327 ml
 • Koncentreret dampning: 180 g/min
 • Kontinuerlig damp: 45 g/min
 • Anti-kalk system
 • Ledningslængde: 2,43 m
 • Vægt: 2 kg
 • Opvarmningstid: 2 min

Dette Phillips dampstrygejern er ud fra testresultaterne utrolig anbefalelsesværdigt og tilfredsstillende. Det er på parametre som strygejernets strygeevner, dets dampholdbarhed, dets selvrensning og dets bekvemmelighed, at de vurderer denne høje karakter ud fra.

Du kender måske at stå ved strygebrættet og køre 20 gange over det samme hjørne, og så bliver skjorten alligevel krøllet så snart, du tager den væk fra brættet. Det er netop et kriterium, som dette strygejern klarer til perfektion, da det holder glatheden utrolig godt.

Phillips har lavet et rigtig godt strygejern, hvor du får en utrolig kraftig damp samtidig med, at det let og hurtigt gør dit krøllede tøj glat og pænt. Testeksperterne har testet strygeeffekten på bomuldsskjorter, en nederdel af polyester og bukser af hør, og her har den scoret 5 stjerner. Dette betyder, at de på ingen måde havde problemer med at stryge disse beklædningsstykker.

Dette dampstrygejern er derfor ikke noget, der skuffer på de forhold, som den skal være god til – tværtimod, det præsterer langt over forventelige evner, hvilket er noget, der er utrolig tilfredsstillende og en sikker anbefaling.

Derudover har strygejernet også et anti-kalk system, som betyder, at når kalken dukker op, samler det sig i en lille beholder, som er nem at tømme. Dette var eksperterne også utrolig imponeret over.

Dette strygejern er varmet op til den ønsket temperatur allerede efter 2 minutter, og dampningen er klar samtidig, hvilket betyder, at du ikke behøver at stå og vente i lang tid på strygejernet. Du kan hurtigt komme i gang.

I forhold til andre strygejern med damp så er dette ifølge eksperterne et utroligt effektivt og hurtigt valg, som du ikke vil fortryde. De er selv meget imponeret over, hvor effektiv den er til at stryge. De nævner dog, at strygejernet er til den tunge side, som derfor godt kan gøre, at den er lidt svær at have med at gøre.

Det er på den anden side det værd at have et tungt strygejern, hvis den ingen problemer er med noget af det tøj, som eksperterne har testet den på. Det er et strygejern, der lever op til dets forventninger og samtidig op til den gode pris.

Strygejern med et højt damptryk

TEFAL Strygejern FV9845E0 Ultimate Pure Rosé - 3200W med et højt damptryk

På listen har vi også et effektivt strygejern fra Tefal. Ikke nok med, at det har en masse funktioner, der gør det til et rigtigt godt strygejern, så har det også et elegant udseende. Blandingen af den rosa og sorte farve gør, at det er et af de pænere strygejern på markedet.

TEFAL Strygejern FV9845E0 Ultimate Pure Rosé
Strygejern med et højt damptryk

Dagens bedste priser og tilbud på TEFAL Strygejern FV9845E0 Ultimate Pure Rosé:

Mere om TEFAL Strygejern FV9845E0 Ultimate Pure Rosé

SPECIFIKATIONER

 • 3200 W
 • Durilium AirGlide teknologi fra Tefal
 • Konstant damp: 60 g./min
 • Dampskud: 260 g./min
 • Kalkfiltreringssystem

Det kan være svært at få alle krøllerne ud af sit tøj på en hurtig og effektiv måde, men med Tefal’s Ultimate Pure strygejern, behøver du ikke længere bekymre dig. Med 3200 Watt og et højt damptryk kan man være sikker på, at ens tøj, gardiner eller lignende altid kan stryges hurtigt, og derefter er lige til at hoppe i eller sætte op igen.

Tefal har i denne model gjort sig umage med at designe et strygejern, der leverer et perfekt resultat og som samtidig holder i lang tid. Det perfekte resultat skyldes dels det høje damptryk, men også Durilium AirGlide teknologien, der sørger for et godt resultat. Durilium AirGlide sørger for, at strygeoverfladen er så glat som muligt, hvilket gør det nemmere for dig at stryge dit tøj. Herudover har Tefal opfundet en Autoclean belægning, der holder strygeovefladen fri fra diverse pletter, og derfor også bidrager til, hvorfor strygejernet er langtidsholdbart.

Ved hjælp af Micro-Calc Filter-teknologien forebygges kalkmærker på tøjet bedre end nogensinde før. Med vertikal damp kan man også stryge tøjet, selvom det hænger på en bøjle.

Strygejernet ligger på den dyrere side, men det har som sagt et smart og moderne look, og gode funktioner, der gør det nemmere at stryge sit tøj. Alt i alt vil vi mene, at det er køb, der er alle pengene værd.

Et strygejern i et solidt design

Philips Strygejern Azur SGC4901/10 - dampstrygejern i et robust design

Et strygejern er på mange måder den pålidelige ven, som vi har brug for, når vi står med hovedet i skabet og enten har utrolig travlt eller ikke har et eneste stykke strøget tøj tilbage. Det er dermed også vigtigt, at vi får et godt forhold til vores strygejern, for det handler alligevel om vores tøj og behandlingen heraf.

Philips Strygejern Azur SGC4901/10
Et strygejern i et solidt design

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Strygejern Azur SGC4901/10:

 • Nem at betjene
 • Robust design
 • Godt damptryk

Mere om Philips Strygejern Azur SGC4901/10

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 3000 watt
 • Volumen i vandtank: 300 ml
 • Koncentreret dampning: 220 g/min
 • Kontinuerlig damp: 50 g/min
 • Automatisk sluk
 • Anti-dryp system
 • Ledningslængde: 2,5 m
 • Vægt: 1,8 kg

Dette dampstrygejern kan på kort tid varmes op til den ønskede temperatur, hvilket betyder, at der er en stor chance for, at du alligevel når ud af døren i tide, samtidig med at du ser skarp ud.

Dette Phillips dampstrygejern bliver også vurderet af eksperterne som utroligt brugervenligt i forhold til at påfylde vandet og vurdere, hvornår den har brug for noget nyt. Vandstandens indikation er tydelig, samt er påfyldningsrummet også utrolig let at komme til.

Eksperterne vurderer også dette robuste dampstrygejern til at have en ekseptionel god holdbarhed i forhold til både vandforbruget men også i det generelle brug af strygejernet. De vurderer nemlig, at den kan modstå ridser rigtig godt, hvilket de har afprøvet i en ridsetest.

Dette strygejern får høje karakterer i eksperternes vurderinger, og det er da ingen overraskelse, at det også ligger godt i forhold til de tekniske parametre.

Du har måske også prøvet at være taget hjemmefra og så opleve, at den lille tanke dukker op, om du nu har fået slukket strygejernet, og dette kan nage en i løbet af hele dagen. Dette skal du ikke bekymre dig om med dette strygejern, da det har en autosluk funktion. Strygejernet slukker således efter 8 minutter stående på hælen, hvor den endda slukker allerede efter 30 sek, hvis du glemmer den stående på sålen.

Dette strygejern er i forhold til andre af sin slags på markedet et utrolig praktisk og robust strygejern, der altid tager sig af dig, hvis du har travlt. Det er et hurtigt opstartende strygejern, der kan blive varmt på meget kort tid. Derudover er der heller ikke nogen grund til bekymring for brændte skjorter, da denne er udstyret med en autosluk funktion.

PHILIPS STEAM&GO GC362 - Få glatte tekstiler med en Philips damper

Hvis du er træt af krøllede skjorter eller folder i kjolerne, men ikke lige brænder for at opbevare et stort strygebræt og -jern derhjemme, så har vi et godt forslag til dig her! Philips’ Steam&Go GC362 er kommet med på listen som et godt alternativ til et strygejern. Modellen her er håndholdt, og du slipper altså for at rode med strygebrættet, hvis du skal opfriske dit tøj.

Dagens bedste priser og tilbud på PHILIPS STEAM&GO GC362:

Mere om PHILIPS STEAM&GO GC362

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 1300W
 • 70 ml vandtank
 • 24 gram damp i minuttet
 • Vægt: 0,984 kg
 • Temperaturspænd mellem 20 og 180 grader for skånsom behandling af mere delikate tekstiler

Steam&Go GC362 kan både bruges lodret og vandret. Hvis du er på farten, kan du let hænge tøjet på en bøjle og dampe det vandret. Har du nogle mere genstridige folder, kan du bruge damperen vandret i stedet. En stor fordel ved en damper er, at den ikke brænder tøjet, samtidig med den fjerner lugt og bakterier, der sidder i stoffet.

Den håndholdte damper kommer med en kraft på 1300W. Desuden sørger den lille maskine for at opretholde en konstant dampsky på 24 gram i minuttet, og du bestemmer ovenikøbet selv, hvor varm dampen skal være, når den rammer dit tøj.

Du kan indstille den på et spænd mellem 20 og 180 grader. På den måde er du sikker på, du altid kan behandle selv dit skrøbelige tøj med stor forsigtighed.

Damperen kommer med en aftagelig vandtank på 70 milliliter, og hele apparatet vejer lige knap et kilo. Det er altså den oplagte rejsemakker, hvis du vil være sikker på, at dit tøj ser helt frisk ud efter at have ligget i bagagen. Den medfølgende opbevaringstaske er varmebestandig og gør det endnu mere bekvemt at have damperen med ud ad døren.

BRAUN TS745A med autosluk - Et strygejern med et klassisk design fra Braun

Denne model fra Braun har fået gode anmeldelser, og hører derfor til på listen præcis ligesom de andre jern. TS745A er en model i et klassisk design, men med funktioner, der gør det lettere at stryge sit tøj.

Dagens bedste priser og tilbud på BRAUN TS745A med autosluk:

Mere om BRAUN TS745A med autosluk

SPECIFIKATIONER

 • 2400 W
 • Ledningslængde på 2,5 meter
 • Auto-sluk funktion
 • Vedvarende damp: 50 g/min
 • Dampskud: 150 g/min

Braun er et mærke, der sikkert får mange til at nikke genkendende. Derfor har du som forbruger sikkert også nogle forventninger til kvaliteten, når du hører om dette strygejern. Det kan siges, at kvaliteten er i topform i denne model, og at de følgende funktioner helt sikkert er noget, de fleste gerne vil have deres strygejern til at kunne.

Først og fremmest er det fordelagtigt at nævne strygesålen, der er unik og smart. Braun har lavet en strygesål med eloxalbelægning, hvilket gør, at jernet glider utroligt nemt over tøjet, og at det derfor også tager kortere tid at stryge et stykke tøj, end det ville med et strygejern uden denne belægning.

Med præcisionstippen kan man nemt fjerne større krøl i områder, der er svære at komme til – så f.eks. i kanter på trøjer eller bukser. Dampen kan faktisk også øges så meget, at strygejernet også bliver ideelt til brug på gardiner eller løstsiddende tøj i en lodret position.

Autosluk-funktionen sørger for, at jernet automatisk slukker efter 8 minutter i lodret position eller 30 sekunder i vandret position. Det er en ideel funktion til dem, der ofte bliver distraheret af andre pligter i hjemmet og helt glemmer, at de var ved at stryge tøj.

Vi vil mene, at det er et forholdsvis billigt strygejern i forhold til, at det er et Braun strygejern, og at det generelt har en masse funktioner, der gør dit liv i hjemmet meget nemmere.

Fordele ved at bruge et strygejern

En af de mest åbenlyse fordele ved at bruge et strygejern er, at det selvfølgelig hjælper med at fjerne rynker og folder fra tøjet, så det får en glat og sprød finish. Ved at anvende varme og et tryk på stoffet hjælper strygejernet med at afspænde fibrene og udglatte eventuelle rynker, hvilket resulterer i et rent og pænt udseende.

En anden fordel ved at bruge et strygejern er, at det kan hjælpe med at desinficere dit tøj ved at dræbe bakterier, der eventuelt kunne være til stede. Hvis du stryger dit tøj med et varmt strygejern, kan det være med til at fjerne eventuelle allergener eller irriterende stoffer, der kan forårsage hudirritation eller andre sundhedsproblemer.

Strygning er også med til at forlænge tøjets levetid ved at forebygge slitage. Strygning er med til at holde trøjet i nyt udseende ved at forebygge folder og rynker, som på længere sigt kan føre til beskadigelse af stoffet med tiden.

Desuden kan du ved hjælp af et strygejern kontrollere temperaturen og trykket på dit tøj, så du kan sikre, at det får den rette mængde varme og tryk for at opnå det ønskede resultat. Denne præcision giver dig mulighed for at skræddersy strygeprocessen til forskellige typer stof, f.eks. suitpants, som kan bestå af sarte materialer, eller mere robuste stoffer som bomuld eller linned. Dette kan være en god ide at gøre med sit tøj, inden man f.eks. skal rejse og pakke sit tøj ned i en kuffert.

Endelig kan strygning være en terapeutisk og beroligende aktivitet, der kan bidrage til at reducere stress og angst. Den gentagne bevægelse ved strygning kan være en meditativ praksis, der giver dig mulighed for at fokusere dit sind og slappe af i kroppen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Braun TexStyle 7 TS745A er vurderet på baggrund af en række tests af forskellige funktioner og få en samlet score på 78%. Blandt andet har Which.co.uk testet strygejernets strygeevnen, modstand overfor kalkaflejringer, rengøring, hvor ridsefast jernet er og brugervenlighed. Generelt klarer strygejernet de forskellige test med næsten topkarakter hele vejen rundt, og det eneste minus er den høje vægt, der kommer op på omkring 2 kg.

Anmeldelsen er udført: oktober 2018

Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Et strygejern er det perfekte redskab til at gøre dine skjorter, trøjer og bukser glatte, når de er meget krøllede. De bedste strygejern på markedet lige nu, er blandt andet Philips Azur SGC4901/10, Braun Sl3030 og Philips Azur GC4532/20. De er kåret som testvindere og bedst i test.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber et strygejern?
Når du køber et strygejern, er det altid vigtigt, at du kigger på dens mange forskellige funktioner – herunder især varmefunktionen. Du tror det måske ikke, men et strygejern kan både være for varmt eller for koldt til dit tøj. Så vær påpasselig og undersøg markedet for strygejern grundigt!
Hvor meget watt i strygejernet er godt til hjemmebrug?
Skal du bruge et strygejern, der kan stryge det meste og fjerne diverse rynker på tøjet, skal du investere i et almindeligt strygejern med en effekt på cirka 2400 watt. På den måde bliver dit strygejern varmt nok til at glatte ud, men ikke varmt nok til at brænde.
Hvor længe bør et strygejern holde?
Holdbarheden af et strygejern kommer an på, hvor meget det bliver brugt, og hvor godt det bliver vedligeholdt. Nogle vælger at udskifte deres strygejern med få års mellemrum, mens andre først vælger at skifte dem efter 10 år. Det er helt op til dig!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

BRAUN Strygejern SI3030PU - Et lille og effektivt dampstrygejern

BRAUN SI9188

Braun TexStyle 7 TS745A

Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5648 - undgå at gå rundt i krøllet tøj

ELECTROLUX EDBT800 - kompakt og smart

OBH 2124 URBN HEAT MONTE CARLO - kraftfuldt dampstrygejern

Philips Azur Performer Plus

Philips GC3672/20 - Slip for bøvl med ledningen

BRAUN TS525A til hurtig strygning

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme