Test-guide:
De 10 bedste strygejern

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

10 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvis du ikke gider at gå i krøllet tøj, er strygning ikke til at komme udenom. Det er lidt en hadeopgave for rigtig mange mennesker, som desværre ikke er til at undgå. Heldigvis kan du lette arbejdsbyrden for dig selv betydeligt, hvis bare du har et ordentligt strygejern.

For et strygejern er nemlig ikke bare et strygejern, selvom det kan se sådan ud for det utrænede øje. Der er meget forskel på strygejerns forskellige funktioner, hvor godt de udfører dem og hvor langtidsholdbart et resultat, strygejernet vil give dig.

Af netop denne grund har vi herunder samlet de bedste strygejern fra 2022, som alle kan hjælpe dig til at gøre det kedelige arbejde noget hurtigere og nemmere. Vi har kigget på alle de forskellige funktioner og på kvaliteten af strygejernene, så du er sikret de bedste forudsætninger for et godt resultat – det hårde arbejde skal jo helst ikke være spildt.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Tefal har her lavet et dampstrygejern, hvor både funktionalitet og design er gået op i en højere enhed. Det er normalt ikke noget, der sker tit med et strygejern. Farven er ifølge producenten, Rødmen d’été.

Mere om Tefal Dampstrygejern Ultimate

Men det er især alle de smarte funktioner, som gør Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure Rosé til en drøm at bruge.

Det har en belastningsevne på 3200 W. Det gør dit tøj pænt hver eneste gang, da det konstant damper dit tøj, og dermed gør det lettere for dit at stryge det pænt. Det har en dampning på 60 g/min.

Bunden er Durilium AirGlide Autoclean, hvilket har den fordel, at det gør dit tøj pænt hver eneste gang. Samtidig risikerer du ikke, at det gør dit tøj beskidt efter noget tid, som man kan risikere med et billigt strygejern.

Det har en anti-kalk samler, så du risikerer heller ikke, at den begynder at kalke til. Især herhjemme er det vigtigt, for ellers kalker dit dampstrygejern til, og du kan ikke længere bruge det.

Der er rigeligt med vand til de fleste strygninger, da der kan være 350 ml vand i beholderen til den.

Ved mange gamle strygejern skulle du være bange for at glemme at slukke, for ellers kunne du brænde hele dit hjem ned. Det kan du ikke her, da det har en auto-sluk funktion, hvis det ikke bliver brugt længere og dermed bliver for varmt på en overflade.

Samtidig har det også anti-drypsystem, så du får ikke pludselig vand udover det hele.

Et rigtig godt strygejern fra Braun. Dette er modellen Braun SI9188, som klarer sig rigtig godt i de diverse test. På netop denne model fremhæves dens robusthed, høj modstandsdygtighed overfor ridser og kalk samt det meget lave vandforbrug.

 • Godt strygejern
 • Brugervenlig

Mere om BRAUN SI9188

SPECIFIKATIONER

 • 2.800 Watt
 • 230 gram dampskud
 • 50 gram konstant damp/min.
 • Automatisk sluk
 • 2,5 meter lang ledning
 • Anti-kalk system

Vi har her fat i et rigtig godt strygejern. Stryger du ofte tøj af sart tekstil, giver det rigtig god mening at tage et nærmere kig på Braun SI9188. Udover den innovative strygeflade, der netop sikrer denne høje modstandsdygtighed overfor ridser og kal, har den også et rigtig højt damptryk, som sikrer en effektiv strygning.

Brugervenligheden er i top på dette dampstrygejern. Et meget behageligt greb og den 2 meter lange ledning, gør at man nemt og fleksibelt kan bevæge sig frit.

Naturligvis er Braun SI9188 også udstyret med den automatiske sluk-funktion. Det er en nødvendighed, hvis man nu skulle glemme at slukke for maskinen. Den slukkes automatisk efter 30 sekunder i vandret position, og efter 8 minutter i lodret position.

TEFAL FV9845E0 Ultimate Pure Rosé - 3200W med højt damptryk

Nummer 11 på listen er et effektivt strygejern fra Tefal. Ikke nok med, at det har en masse funktioner, der gør det til et rigtigt godt strygejern, så har det også et elegant udseende. Blandingen af den rosa og sorte farve gør, at det er et af de pænere strygejern på markedet.

Mere om TEFAL FV9845E0 Ultimate Pure Rosé

SPECIFIKATIONER

 • 3200 W
 • Durilium AirGlide teknologi fra Tefal
 • Konstant damp: 60 g./min
 • Dampskud: 260 g./min
 • Kalkfiltreringssystem

Det kan være svært at få alle krøllerne ud af sit tøj på en hurtig og effektiv måde, men med Tefal’s Ultimate Pure strygejern, behøver du ikke længere bekymre dig. Med 3200 Watt og et højt damptryk kan man være sikker på, at ens tøj, gardiner eller lignende altid kan stryges hurtigt, og derefter er lige til at hoppe i eller sætte op igen.

Tefal har i denne model gjort sig umage med at designe et strygejern, der leverer et perfekt resultat og som samtidig holder i lang tid. Det perfekte resultat skyldes dels det høje damptryk, men også Durilium AirGlide teknologien, der sørger for et godt resultat. Durilium AirGlide sørger for, at strygeoverfladen er så glat som muligt, hvilket gør det nemmere for dig at stryge dit tøj. Herudover har Tefal opfundet en Autoclean belægning, der holder strygeovefladen fri fra diverse pletter, og derfor også bidrager til, hvorfor strygejernet er langtidsholdbart.

Ved hjælp af Micro-Calc Filter-teknologien forebygges kalkmærker på tøjet bedre end nogensinde før. Med vertikal damp kan man også stryge tøjet, selvom det hænger på en bøjle.

Strygejernet ligger på den dyrere side, men det har som sagt et smart og moderne look, og gode funktioner, der gør det nemmere at stryge sit tøj. Alt i alt vil vi mene, at det er køb, der er alle pengene værd.

Vores anbefaling

Philips Azur SGC4901/10 - dampstrygejern i robust design

 • 78/100 procent i test hos Forbrugerrådet Tænk

Et strygejern er på mange måder den pålidelige ven, som vi har brug for, når vi står med hovedet i skabet og enten har utrolig travlt eller ikke har et eneste stykke strøget tøj tilbage. Det er dermed også vigtigt, at vi får et godt forhold til vores strygejern, for det handler alligevel om vores tøj og behandlingen heraf.

Philips Azur SGC4901/10
Vores anbefaling
 • Nem at betjene
 • Robust design
 • Godt damptryk

Mere om Philips Azur SGC4901/10

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 3000 watt
 • Volumen i vandtank: 300 ml
 • Koncentreret dampning: 220 g/min
 • Kontinuerlig damp: 50 g/min
 • Automatisk sluk
 • Anti-dryp system
 • Ledningslængde: 2,5 m
 • Vægt: 1,8 kg

Dette er med garanti et strygejern, der får høje karakterer hos eksperterne for sine robusthed og høje damptryk, hvilket kan ses i testen af Forbrugerrådet Tænk. Dette er en medhjælper til dig, der har brug for at vide, at det ikke bare lige går i stykker eller får ridser.

Hos Forbrugerrådet Tænk har eksperterne undersøgt parametre såsom damptryk, strygning, brugervenlighed, ridsetest og holdbarhed. Her har den samlet set fået gode vurderinger, som ligger på en pointscore på 78%, hvor damptrykket, ridsetesten og holdbarheden især scorer højt på tilfredsheden.

Dette dampstrygejern kan på kort tid varmes op til den ønskede temperatur, hvilket betyder, at der er en stor chance for, at du alligevel når ud af døren i tide, samtidig med at du ser skarp ud.

Dette Phillips dampstrygejern bliver også vurderet af eksperterne som utroligt brugervenligt i forhold til at påfylde vandet og vurdere, hvornår den har brug for noget nyt. Vandstandens indikation er tydelig, samt er påfyldningsrummet også utrolig let at komme til.

Eksperterne vurderer også dette robuste dampstrygejern til at have en ekseptionel god holdbarhed i forhold til både vandforbruget men også i det generelle brug af strygejernet. De vurderer nemlig, at den kan modstå ridser rigtig godt, hvilket de har afprøvet i en ridsetest.

Dette strygejern får høje karakterer i eksperternes vurderinger, og det er da ingen overraskelse, at det også ligger godt i forhold til de tekniske parametre.

Det er i testen fra Forbrugerrådet Tænk, at det får en god vurdering i forhold til strygningen af polyester, mens de vurderede strygningen som middel til bomuld og denimstof. Dette betyder, at Phillips dampstrygejern er ekstremt god til at stryge de stykker tøj, som du bruger mest af.

Du har måske også prøvet at være taget hjemmefra og så opleve, at den lille tanke dukker op, om du nu har fået slukket strygejernet, og dette kan nage en i løbet af hele dagen. Dette skal du ikke bekymre dig om med dette strygejern, da det har en autosluk funktion. Strygejernet slukker således efter 8 minutter stående på hælen, hvor den endda slukker allerede efter 30 sek, hvis du glemmer den stående på sålen.

Dette strygejern er i forhold til andre af sin slags på markedet et utrolig praktisk og robust strygejern, der altid tager sig af dig, hvis du har travlt. Det er et hurtigt opstartende strygejern, der kan blive varmt på meget kort tid. Derudover er der heller ikke nogen grund til bekymring for brændte skjorter, da denne er udstyret med en autosluk funktion.

Bedste lille model

BRAUN SI3030PU - lille og effektivt dampstrygejern

 • 77/100 procent i test på Forbrugerrådet Tænk

Det kan godt være, at dette strygejern er forholdsvist lille, men det klarer sig utrolig godt i den test, som Forbrugerrådet Tænk har lavet. Det har fået en samlet vurdering på 77 %, og det er på baggrund af dens evne til at stryge og dens nemme håndtering.

BRAUN SI3030PU
Bedste lille model
 • Holdbart og letanvendeligt
 • Lille størrelse
 • Gode funktioner

Mere om BRAUN SI3030PU

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 2300 watt
 • Volumen i vandtank: 270 ml
 • Koncentreret dampning: 140 g/min
 • Kontinuerlig damp: 45 g/min
 • Kontinuerlig damp: 45 g/min
 • Ledningslængde: 2 m
 • Vægt: 1,2 kg

Overordnet set er eksperterne glade for dette strygejern, fordi det med sin lille størrelse, stadig har en utrolig høj effekt og en rigtig god evne til at stryge de fleste typer af stof. Dette strygejerns funktioner fungerer utrolig godt, og kan klare de mest almindelige opgaver i forhold til strygningen, som du har brug for at blive gjort.

Braun har skabt et fantastisk stykke værktøj, der bare fungerer, som det skal. Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er enormt imponeret over denne lille hjælper til ethvert hjem, for her skal du ikke blive snydt af dens umiddelbare lille størrelse.

Denne assistent i hjemmet stryger sig nemt igennem eksperternes strygetest, hvor det både klarer bomuld og polyester til rigtig høje karakterer. Strygejernet har justerbare dampmængder, som netop kan reguleres efter, hvor krøllet dit tøj er. Her er der ikke nogen krøllede skjorter, der bliver glemt, for det klarer Braun strygejern til perfektion.

Det er altid utrolig irriterende, når man skal vente på, som noget der føles som flere timer, at ens strygejern varmer op. Dette er netop en anden ting, som også er blevet testet under denne strygejernstest, hvor eksperterne hurtigt kunne vurdere, at denne model bestod hastighedstesten med bravour. Her behøver du ikke vente for lang tid på, at strygejernet bliver varmt.

Et dampstrygejern er noget, der samler utrolig meget kalk, fordi det netop hele tiden bliver fyldt op med vand og bliver tømt igen. Her er der brug for en let måde at få fjernet kalken på, og det er også noget, som Braun strygejernet også sørger for, da det er udstyret med et anti-kalk system, som netop er selvrensende.

Eksperternes test tydeliggør også, at dette lille strygejern også er utrolig kampdygtig, fordi den klarer deres ridsetest exceptionel godt. Denne assistent i hjemmet og til dit krøllede tøj har derfor en god holdbarhed, som kan klare lidt af hvert.

I forhold til andre strygejern på markedet er dette et lille et af slagsen, men dette gør det ikke dårligere af den grund – tværtimod. Det klarer eksperternes test næsten til perfektion, og det imponerer med sin kraftfulde effekt.

Bedst til prisen

Philips Azur GC4532/20 - dampstrygejern med holdbart resultat

 • ”Bedste køb” hos eksperterne fra det britiske magasin which.co.uk
 • Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Dette dampstrygejern er utrolig effektivt. Det er det, der imponerer eksperterne i testmagasinet which.co.uk. De er meget glade og begejstret for, hvordan den netop ikke efterlader nogle krøller tilbage i tøjet, og at man ikke engang behøver at presse hårdt ned for at få et godt resultat.

Philips Azur GC4532/20
Bedst til prisen
 • Effektiv udglatning
 • Særligt effektiv på polyester
 • Holdbart resultat

Mere om Philips Azur GC4532/20

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 2400 watt
 • Volumen i vandtank: 327 ml
 • Koncentreret dampning: 180 g/min
 • Kontinuerlig damp: 45 g/min
 • Anti-kalk system
 • Ledningslængde: 2,43 m
 • Vægt: 2 kg
 • Opvarmningstid: 2 min

Dette Phillips dampstrygejern er ud fra testresultaterne utrolig anbefalelsesværdigt og tilfredsstillende. Det er på parametre som strygejernets strygeevner, dets dampholdbarhed, dets selvrensning og dets bekvemmelighed, at de vurderer denne høje karakter ud fra.

Eksperterne hos Forbrugerrådet Tænk giver også denne model en god score (76%). De opsummerer Philips Azur GC4532/20 således: ”Philips GC4532/20 Azur har et godt damptryk og er god til at stryge polyester, men lidt svagere til bomuld og jeans. Til gengæld er det holdbart”.

Du kender måske at stå ved strygebrættet og køre 20 gange over det samme hjørne, og så bliver skjorten alligevel krøllet så snart, du tager den væk fra brættet. Det er netop et kriterium, som dette strygejern klarer til perfektion, da det holder glatheden utrolig godt.

Phillips har lavet et rigtig godt strygejern, hvor du får en utrolig kraftig damp samtidig med, at det let og hurtigt gør dit krøllede tøj glat og pænt. Testeksperterne har testet strygeeffekten på bomuldsskjorter, en nederdel af polyester og bukser af hør, og her har den scoret 5 stjerner. Dette betyder, at de på ingen måde havde problemer med at stryge disse beklædningsstykker.

Dette dampstrygejern er derfor ikke noget, der skuffer på de forhold, som den skal være god til – tværtimod, det præsterer langt over forventelige evner, hvilket er noget, der er utrolig tilfredsstillende og en sikker anbefaling.

Derudover har strygejernet også et anti-kalk system, som betyder, at når kalken dukker op, samler det sig i en lille beholder, som er nem at tømme. Dette var eksperterne også utrolig imponeret over.

Dette strygejern er varmet op til den ønsket temperatur allerede efter 2 minutter, og dampningen er klar samtidig, hvilket betyder, at du ikke behøver at stå og vente i lang tid på strygejernet. Du kan hurtigt komme i gang.

I forhold til andre strygejern med damp så er dette ifølge eksperterne et utroligt effektivt og hurtigt valg, som du ikke vil fortryde. De er selv meget imponeret over, hvor effektiv den er til at stryge. De nævner dog, at strygejernet er til den tunge side, som derfor godt kan gøre, at den er lidt svær at have med at gøre.

Det er på den anden side det værd at have et tungt strygejern, hvis den ingen problemer er med noget af det tøj, som eksperterne har testet den på. Det er et strygejern, der lever op til dets forventninger og samtidig op til den gode pris.

PHILIPS STEAM&GO GC362 - Få glatte tekstiler med en damper

Hvis du er træt af krøllede skjorter eller folder i kjolerne, men ikke lige brænder for at opbevare et stort strygebræt og -jern derhjemme, så har vi et godt forslag til dig her! Philips’ Steam&Go GC362 er kommet med på listen som et godt alternativ til et strygejern. Modellen her er håndholdt, og du slipper altså for at rode med strygebrættet, hvis du skal opfriske dit tøj.

Mere om PHILIPS STEAM&GO GC362

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 1300W
 • 70 ml vandtank
 • 24 gram damp i minuttet
 • Vægt: 0,984 kg
 • Temperaturspænd mellem 20 og 180 grader for skånsom behandling af mere delikate tekstiler

Steam&Go GC362 kan både bruges lodret og vandret. Hvis du er på farten, kan du let hænge tøjet på en bøjle og dampe det vandret. Har du nogle mere genstridige folder, kan du bruge damperen vandret i stedet. En stor fordel ved en damper er, at den ikke brænder tøjet, samtidig med den fjerner lugt og bakterier, der sidder i stoffet.

Den håndholdte damper kommer med en kraft på 1300W. Desuden sørger den lille maskine for at opretholde en konstant dampsky på 24 gram i minuttet, og du bestemmer ovenikøbet selv, hvor varm dampen skal være, når den rammer dit tøj.

Du kan indstille den på et spænd mellem 20 og 180 grader. På den måde er du sikker på, du altid kan behandle selv dit skrøbelige tøj med stor forsigtighed.

Damperen kommer med en aftagelig vandtank på 70 milliliter, og hele apparatet vejer lige knap et kilo. Det er altså den oplagte rejsemakker, hvis du vil være sikker på, at dit tøj ser helt frisk ud efter at have ligget i bagagen. Den medfølgende opbevaringstaske er varmebestandig og gør det endnu mere bekvemt at have damperen med ud ad døren.

De danske eksperter fra det anerkendte testmagasin Forbrugerrådet Tænk, har testet Braun TexStyle 7 TS745A i en meget omfattende test.

 • Elegant design
 • Topscorer
 • Gode anmeldelser

Mere om Braun TexStyle 7 TS745A

SPECIFIKATIONER

 • Klassisk og effektivt dampstrygejern
 • Effekt på hele 2400 watt
 • Kraftfuld konstant dampmængde på hele 50 gram i minuttet
 • Mulighed for et ekstra skud af damp
 • Præcisions-spids til de yderste krøller
 • Meget energibesparende strygejern
 • Hele 2 auto-sluk funktioner

Modellen her fra Braun får mange roser med på vejen, og eksperterne er meget begejstrede for dette strygejern, som alt i alt får en flot bedømmelse med på vejen.

Modellen TexStyle 7 TS745A er en forholdsvis klassisk version af dampstrygejernet, med et stilrent design. Alt omkring dette produkt oser af kvalitet. Mærket Braun er et velkendt mærke, som der altid forventes meget af. Denne model skuffer dog heller ikke her, med dens meget kraftfulde effekt på hele 2400 watt.

Braun har skabt et strygejern som er blevet sat på markedet for at yde et fremragende resultat, hvor ingen krøller bliver efterladt. Modellen har kan derfor stryge med en konstant dampmængde på hele 50 gram i minuttet. Hvis der er behov for det, kan det dog også gå hurtigere, og tykkere tekstiler kan klares let, ved at give et ekstra skud af damp, med hele 3 gange så høj en dampmængde.

TexStyle 7 TS745A fra Braun giver dig muligheden for at enten stryge tøjet hurtigt og effektivt, eller at få et helt perfekt resultat. Da modellen her er en del af den anerkendte Braun TexStyle 7-serie, så er du sikker på det er et produkt af den allerhøjeste kvalitet.

Det er ikke blot en imponerende dampmængde du får med denne model, men også en særlig innovativ strygesål. Denne kombination er med til at sikre dig, at modellen kan klare enhver form for tekstil.

Den fremragende strygesål kan tilbyde hele 3 forskellige dampintensive områder, der er med til at sikre dig en effektiv strygning, som giver et jævnt og pænt resultat. Til at klare de yderste krøller på tøjet, er der tilføjet en smart præcisions-spids.

Selvom det er et ekstremt kraftfuld dampstrygejern, så er den samtidig forholdsvis energibesparende. Derudover kan den rumme helt op til 400 milliliter i vandtanken.

Som altid med et strygejern, så bliver der arbejdet med ekstremt høje temperaturer. Derfor er sikkerheden særligt i fokus hos Braun. Der er hele to auto-sluk funktioner installeret.

Den ene funktion, træder i kraft når strygejernet er i lodret position, og slukker helt for strygejernet når der er gået 8 minutter. Den anden funktion er lidt hurtigere til at slå til, og slukker for jernet, hvis det er har været ubenyttet i 30 sekunder, i den almindelige vandrette position.

Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5648 - undgå at gå rundt i krøllet tøj

Alle kender problemet med en krøllet skjorte eller en krøllet kjole. Det ser bare ikke flot ud, og det er bestemt ikke et look, man har lyst til at have på, når man skal fint i byen eller på arbejde. Det er bestemt heller ikke mange, som med god vilje ville sende deres børn i skole med en krøllet trøje. Krøllet tøj ser hverken professionelt ud, indbydende ud eller er specielt flatterende på nogen som helst. Derfor skal der da gøres noget ved det problem.

Mere om Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5648

Strygejernet Turbo Pro Anti-Calc FV5648 fra Tefal er et rigtig godt strygejern, som klarer alle krøllerne og folderne på tøjet helt uden problemer. Det bliver ikke nemmere at stryge sit tøj, end med dette fantastiske strygejern.

Strygejernet fra Tefal er et dampstrygejern. Strygejernet er udstyret med en lille tank til vand, det er her, man hælder vand i til strygningen af tøjet. Opvarmningen af strygejernet er ekstremt effektiv, og der går derfor ikke mange sekunder, før strygejernet er klar til brug. Det er derfor utrolig nemt hurtigt at klare en strygning, hvis man pludselig opdager en krølning på skjorten på vej ud ad døren.

Dampstrygejernet fra Tefal er udstyret med en såleplade i modellen Durilium AirGlide Autoclean. Dette er altså strygejernets bundplade, den plade som er i kontakt med tøjet og stryger det. Derudover er dampstrygejernet også med automatisk afbrydelse, så strygejernet selv går ud når det er tid. Dette sikrer, at man ikke kommer til at efterlade et grimt mærke på sit tøj, hvis man skulle glemme at slukke strygejernet. Derfor fungerer den automatiske afbrydelse både som en smart funktion, men også som en ekstra sikkerhed.

Ud over det smarte system med automatisk afbrydelse, er dampstrygejernet også udstyret med et smart afkalkningshindrende system. Dette betyder ganske simpelt, at det er et anti kalk system, hvilket gør, at der ikke kommer kalk på tøjet.

Det flotte dampstrygejern fra Tefal har en maks. belastningsevne på 2600 W. Hvilket er en relativ høj belastningsevne, og som derfor gør, at strygejernet er ret holdbart.

Strygejernet Turbo Pro Anti-Calc FV5648 fra Turbo kommer i farven dark grey and violet blue, hvilket er en flot farvekombination af en mørk grå og en violet blå. Farverne giver strygejernet et eksklusivt og rent look, som får det til at fremstå meget morderne og flot.

Denne model fra Braun har fået gode anmeldelser, og hører derfor til på listen præcis ligesom de andre jern. TS745A er en model i et klassisk design, men med funktioner, der gør det lettere at stryge sit tøj.

Mere om BRAUN TS745A med autosluk

SPECIFIKATIONER

 • 2400 W
 • Ledningslængde på 2,5 meter
 • Auto-sluk funktion
 • Vedvarende damp: 50 g/min
 • Dampskud: 150 g/min

Braun er et mærke, der sikkert får mange til at nikke genkendende. Derfor har du som forbruger sikkert også nogle forventninger til kvaliteten, når du hører om dette strygejern. Det kan siges, at kvaliteten er i topform i denne model, og at de følgende funktioner helt sikkert er noget, de fleste gerne vil have deres strygejern til at kunne.

Først og fremmest er det fordelagtigt at nævne strygesålen, der er unik og smart. Braun har lavet en strygesål med eloxalbelægning, hvilket gør, at jernet glider utroligt nemt over tøjet, og at det derfor også tager kortere tid at stryge et stykke tøj, end det ville med et strygejern uden denne belægning.

Med præcisionstippen kan man nemt fjerne større krøl i områder, der er svære at komme til – så f.eks. i kanter på trøjer eller bukser. Dampen kan faktisk også øges så meget, at strygejernet også bliver ideelt til brug på gardiner eller løstsiddende tøj i en lodret position.

Autosluk-funktionen sørger for, at jernet automatisk slukker efter 8 minutter i lodret position eller 30 sekunder i vandret position. Det er en ideel funktion til dem, der ofte bliver distraheret af andre pligter i hjemmet og helt glemmer, at de var ved at stryge tøj.

Vi vil mene, at det er et forholdsvis billigt strygejern i forhold til, at det er et Braun strygejern, og at det generelt har en masse funktioner, der gør dit liv i hjemmet meget nemmere.

Det endelige valg...

Vi håber, at denne liste har hjulpet dig til en bedre forståelse af, hvilket af de 8 bedste strygejern, der passer bedst til dig og dine behov. Igen er det vigtigt at slå fast, at strygning ikke er raketvidenskab, men det er altid rart at have noget grej i hånden, som er godt at bruge til formålet. Det handler dermed om, at du fastsætter dit prisleje, og derefter finder det strygejern, som ligger højest på vores liste. Vi kan ikke bestemme, hvilket strygejern der er det bedste for dig, men med denne liste i hånden er du bedre klædt på til at træffe den endelige beslutning omkring dit næste strygejern!

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Strygejern test 2020 – Her er de bedste dampstrygejern – Testvinder guide

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Hos Forbrugerrådet Tænk har de testet PHILIPS AZUR SGC4901/10 på baggrund af en strygetest af forskellige materialer, holdbarhed, brugervenlighed og specifikationer. Generelt klarer strygejernet fra Philips opgaverne, og den anbefales særligt til polyester og materialer såsom bomuld og jeansstof. PHILIPS AZUR SGC4901/10 scorer I alt 78% point i test hos Forbrugerrådet Tænk.

Testen er udført: september 2019

Du kan se testen her

BRAUN SI3030PU er også testet hos det danske Forbrugerrådet Tænk. Modellen er mere kompakt end tilsvarende på markedet, men den klarer test af strygeevne, holdbarhed og brugervenlighed med flotte resultater hele vejen rundt. BRAUN SI3030PU anbefales, hvis du skal bruge et robust og praktisk mindre strygejern. Strygejernet modtager en samlet score på 77%.

Anmeldelsen er udført: september 2019

Du kan se anmeldelsen her

PHILIPS AZUR GC4532/20 er topscorer hos Forbrugerrådet Tænk med en samlet bedømmelse på 78%. Det er som med de andre testede produkter bedømt på strygejernets strygeevne, holdbarhed og brugervenlighed. Strygejernet er blandt de bedste til at stryge bomuld og polyester, og det klarer en ridsetest uden skader, så det kan holde længe.

Anmeldelsen er udført: september 2019

Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Braun TexStyle 7 TS745A er vurderet på baggrund af en række tests af forskellige funktioner og få en samlet score på 78%. Blandt andet har Which.co.uk testet strygejernets strygeevnen, modstand overfor kalkaflejringer, rengøring, hvor ridsefast jernet er og brugervenlighed. Generelt klarer strygejernet de forskellige test med næsten topkarakter hele vejen rundt, og det eneste minus er den høje vægt, der kommer op på omkring 2 kg.

Anmeldelsen er udført: oktober 2018

Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Et strygejern er det perfekte redskab til at gøre dine skjorter, trøjer og bukser glatte, når de er meget krøllede. De bedste strygejern på markedet lige nu, er blandt andet Philips Azur SGC4901/10, Braun Sl3030 og Philips Azur GC4532/20. De er kåret som testvindere og bedst i test.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber et strygejern?
Når du køber et strygejern, er det altid vigtigt, at du kigger på dens mange forskellige funktioner – herunder især varmefunktionen. Du tror det måske ikke, men et strygejern kan både være for varmt eller for koldt til dit tøj. Så vær påpasselig og undersøg markedet for strygejern grundigt!
Hvor meget watt i strygejernet er godt til hjemmebrug?
Skal du bruge et strygejern, der kan stryge det meste og fjerne diverse rynker på tøjet, skal du investere i et almindeligt strygejern med en effekt på cirka 2400 watt. På den måde bliver dit strygejern varmt nok til at glatte ud, men ikke varmt nok til at brænde.
Hvor længe bør et strygejern holde?
Holdbarheden af et strygejern kommer an på, hvor meget det bliver brugt, og hvor godt det bliver vedligeholdt. Nogle vælger at udskifte deres strygejern med få års mellemrum, mens andre først vælger at skifte dem efter 10 år. Det er helt op til dig!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

ELECTROLUX EDBT800

OBH 2124 URBN HEAT MONTE CARLO

Philips Azur Performer Plus

Philips GC3672/20

BRAUN TS525A til hurtig strygning

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme