Cykelcomputer test 2021 – Se de bedste modeller her

Sidst opdateret: 4. oktober 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Indholdsfortegnelse

GPS-teknologi er virkelig fremtiden, når det kommer til alle de accessories, der handler om at bevæge sig rundt. Vi har set den store udvikling med løbeure, og nu er det i høj grad også tilfældet med cykelcomputere, der i højere grad får GPS-signalerne til at hjælpe med indsamling af data. Den store fordel ved en cykelcomputer med GPS er, at du efter din cykeltur kan sammenligne din præstation med andres og se, nøjagtigt hvor hurtigt du har kørt hvornår. Herudover kan de moderne cykelcomputere vise vej på ruten, hvis du pludselig ikke kan finde hjem igen.

Den nyeste generation af cykelcomputere er utrolige. De er fyldt med fantastiske features, hvilket bl.a. inkluderer: Puls, gennemsnitsfart, antal watt du træder, højdemeter og mange andre brugbare informationer. De er blevet utrolig avancerede, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at du ser dig godt for, når du skal købe en cykelcomputer. Det er nemlig ikke alle de moderne cykelcomputere, der håndterer funktionerne lige godt. Derfor har vi lavet denne omfattende cykelcomputer test, som forhåbentlig kan hjælpe dig i retningen af den perfekte cykelcomputer til dine behov!

Her er de 18 bedste cykelcomputere 2021 – Købers guide

 

Cykelcomputer model GPS Testvinder  Set hos
1) Garmin Edge 130 Ja Nej Proshop.dk LÆS MERE
2) Cateye Computer Padrone Ja Nej Ecykelhjelm.dk LÆS MERE
3) Garmin Edge 1030 Plus Ja Nej (Produktet er udgået) LÆS MERE
4) Garmin Edge 530 Ja Nej Proshop.dk LÆS MERE
5) Mio Cyclo 210 Ja Nej Proshop.dk LÆS MERE
6) ROX 12.0 Sport Ja Nej (Produktet er udgået) LÆS MERE
7) Sigma Sport BC Cykelcomputer Nej Nej Cykelpartner.dk LÆS MERE
8) Wahoo ELEMNT Bolt 2 Nej Nej Cykelexperten LÆS MERE
9) Wahoo ELEMNT Roam Nej Nej Cykelexperten LÆS MERE
10) Cateye Velo 9 CC-VL820 Ja Nej Cykelexperten LÆS MERE
11) CatEye Quick CC-RS100W Ja Nej Cykelexperten
12) Sigma ROX 7.0  Ja Nej Checkfrank.dk
13) Sigma BC 9.16 Ats Trådløs Ja Ja Cykelpartner.dk

En af de mest avancerede cykelcomputere i vores cykelcomputer test kan ikke kun fortælle dig din hastighed og din distance – nej, den viser dig også, hvor du skal køre hen, og hvilken energi du ligger i pedalerne. Dermed kan du hele tiden følge med i din træning – og hanke op i dig selv, hvis det ikke går hurtigt nok. Herunder følger en top 11 liste over de bedste cykelcomputere i vores omfattende cykelcomputer test!


1. Garmin Edge 1030 Plus – Bedste cykelcomputer + premium valg

 • Massere af unikke features
 • Forslag til workouts baseret på formniveau
Edge 1030 Plus

Se priser og tilbud på Garmin Edge 1030 Plus her:

i samarbejde med PriceRunner

 

Testresultater

Garmin Edge 1030 Plus er en cykelcomputer af rigtig høj kvalitet, som har klaret sig godt i en test foretaget af cyclingnews.com. I testen giver eksperterne modellen en samlet rating på 4.5/5 stjerner og en førsteplads blandt 12 modeller. 

Anmelderne lægger blandt andet vægt på, at cykelcomputeren kommer med et væld af funktioner, mens den samtidig giver dig gode råd: 

”Den tilbudte analyse rækker langt ud over, hvad nogen anden tilbyder. Den giver et blik ind i hver cykeltur for at fortælle dig, hvornår din træning er effektiv, og hvordan, samt hvornår det er tid til at tage en pause”. 

Det er ikke kun eksperterne hos cyclingnews.com, der anerkender kvaliteten af Garmin Edge 1030 Plus. 

Også forbrugerne hos Amazon roser cykelcomputeren, der på baggrund af mere end 160 anmeldelser scorer 4.7/5 stjerner. 

En glad køber giver produktet 5/5 stjerner og skriver: ”Prisen er høj, men efter min mening er dette det bedste, du kan få, og jeg er tilfreds med investeringen”. 

En anden kunde lægger særlig vægt på, at Garmin Edge 1030 Plus er nem for dig at bruge. 

Om Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus er efterfølgeren til den populære cykelcomputer Garmin Edge 1030. Modellen er derfor en opgradering af det foregående produkt, som kommer med en række plusser.

Produktet er først og fremmest kendetegnet ved sine mange smarte funktioner, som gør brugervenligheden rigtig god. 

For eksempel kommer cykelcomputeren med et touch-display, der er mere følsomt end den foregående models display. På den måde kan du nemmere bruge skærmen, mens du cykler. 

Garmin Edge 1030 Plus har desuden en længere batterilevetid på 24 timer. Det betyder, at du ikke altid skal huske at lade produktet op, når du har været ude og træne. 

Modellen kommer også med en stor hukommelse på 32 GB samt en hurtigere processor. Det sidste betyder i praksis, at cykelcomputeren kan beregne din rute dobbelt så hurtigt som Garmin Edge 1030. 

En smart feature er, at du har mulighed for at pause navigationen, hvis du pludselig får brug for det. 

Med Garmin Edge 1030 Plus får du mulighed for at få træningsråd, mens du er i gang på cyklen. Det vil sige, at computeren automatisk kommer med forslag til workouts, som den baserer på dit formniveau. 

Garmin Edge 1030 Plus vs. markedet

Garmin Edge 1030 Plus skiller sig ud på markedet ved at være en cykelcomputer med mange gode funktioner. 

Det er en klar opgradering af den populære Garmin Edge 1030, hvilket vidner om produktets kvalitet. 

Modellen har den særligt smarte funktion, at den giver dig træningsråd, mens du er aktiv. I praksis vil det sige, at den kommer med forslag til workouts, som den baserer på dit formniveau.

Derudover har cykelcomputeren en lang batterilevetid på 24 timer. Det er praktisk, fordi du ikke hele tiden skal huske at lade den op efter brug. 

Fordele

 • Ekstra lang batterilevetid
 • Uovertrufne funktioner
 • Træningsråd

Ulemper

 • Lidt større end andre modeller


2. Wahoo ELEMNT Roam – Bedste cykelcomputer til prisen + Vores anbefaling

 • Opgraderet udgave med smart app
 • Bedste værdi for pengene – Premium cykelcomputer
 • Bedste “ikke Garmin”cykelcomputer
Wahoo ELEMNT Roam

Se priser og tilbud på Wahoo ELEMNT Roam her:

 

i samarbejde med PriceRunner

Wahoo er gennem de seneste år blevet særligt anerkendte i cykelverdenen for deres effektive og brugervenlige cykelcomputere. De kan let konkurrere med Garmins modeller, der ellers tidligere har domineret. ELEMNT Roam fra Wahoo er ingen undtagelse; du får én af de bedste cykelcomputere med indbygget GPS på markedet. 

Om Wahoo ELEMNT Roam

ELEMNT Roam er storebroren til udgaven kaldet Bolt, og du får opgraderet design af skærmen, funktionerne og overskuelig hjælp til navigation. Den er både oplagt til dig, der kører ræs på vejene, eller dig der gerne vil kunne navigere let på ture ud i det blå.

Roam har en god farveskærm, der er let at aflæse selv i solskin med en antireflekterende overflade. 

Du vælger selv, hvilke data du vil holde styr på, når du træner. Du kan blandt andet holde styr på antal kilometer, stigningsprocenter undervejs og højdemeter, hvis du kører i kuperet terræn. Derudover er det let at overskue din puls, watt og kalorieforbrug hvis du kombinerer cykelcomputeren med et pulsbælte under træningen.

Med ELEMNT Roam fra Wahoo får du:

 • Mulighed for selv at lade computeren finde den bedste rute
 • En computer, der selv kan finde tilbage til startstedet
 • Automatisk kalkulation af ny rute ved afvigelser

Nem montering og dataindsamling

Du kan let montere denne cykelcomputer på dit styr i den medfølgende holder. Denne kan skrues fast på styr eller stang med en unbrakonøgle, hvor du kan tage computeren ud af holderen, hvis du skal parkere offentlige steder.

Det er let at opsætte Roam, som du får rigtig meget ud af ved at kombinere med Wahoo’s smarte app. Her kan du tracke, både live og efterfølgende, din træning og udvikling.

Specifikationer:

 • Aerodynamisk designet cykelcomputer
 • Antireflekterende display
 • Indbygget GPS over hele verden
 • Smarte navigationsfunktioner
 • Nem at opsætte og brugervenlig
 • Vægt: 93 gram
 • Batterilevetid: 17 timer
 • Opladning med USB-oplader
 • Hukommelse: 180 timers træning

3. Garmin Edge 530 – Billigste Garmin cykelcomputer

 • Overskueligt kort og god praktik

Garmin Edge 530

Se priser og tilbud på Garmin Edge 530 her:

i samarbejde med PriceRunner

 

Testresultater

Garmin Edge 530 er en hurtig og praktisk cykelcomputer, der præsterer godt i en test foretaget af cyclingnews.com. Her scorer modellen en rating på 4/5 stjerner og en andenplads i en test af 12 produkter. 

Garmin Edge 530 er en opfølger til den populære Edge 520, og eksperterne hos cyclingnews.com anerkender kvaliteten. 

Her skriver de blandt andet: ”Opfølgningen på den meget succesrige Edge 520, den helt nye Garmin Edge 530 udvider den rige træningssuite og tilføjer en hurtigere processor, som forbedrer kortlægningen massivt”. 

Eksperterne fremhæver blandt fordelene, at kortlægningen er tydelig og simpel, og at der er målinger af dine præstationer. 

Det er dog ikke kun eksperter, men også forbrugere, der roser Garmin Edge 530. Mere end 820 forbrugere hos Amazon har vurderet cykelcomputeren, der scorer en samlet rating på 4.6/5 stjerner. 

En glad køber giver produktet 5/5 stjerner og skriver blandt andet: 

”Jeg er en temmelig hardcore weekendkriger-cyklist og ELSKER denne enhed. Den er meget responderende og skarp. Batteriets levetid er fremragende”. 

Andre forbrugere fremhæver, at de har været rigtig glade for Edge 520, men at Garmin Edge 530 er endnu bedre. 

Om Garmin Edge 530

Garmin Edge 530 er en god og effektiv cykelcomputer, der er kendetegnet ved det meget tydelige kort. Det er en klar fordel for dig i praksis, fordi du ikke skal bruge unødigt fokus på at aflæse kortet, når du træner. 

Modellen kommer med den smarte funktion, at den laver målinger af dine præstationer. Det er især et plus for dig, der godt kan lide at tracke dig selv og bliver motiveret af at se konkrete fremskridt. 

Når du er ude og træne på cyklen, kan Garmin Edge 530 rådgive dig om, hvornår du skal indtage væske og føde. Du får også information om de bjergstigninger, du kører op ad. 

Modellen kommer med det indbyggede og smarte TrailForks. Det vil sige, at du får adgang til mere end 130.000 MTB-bjergruter i hele verden, der alle er inddelt efter niveau. 

Med Garmin Edge 530 får du desuden cykelspecifikke powerkurver, træningsplaner og meget mere. 

Du skal dog bemærke, at produktet ikke er med touch-skærm, men stadig er brugervenligt og praktisk. 

Cykelcomputeren er naturligvis vandtæt, og du kan derfor godt tørre den af med en fugtig klud efter behov. 

Garmin Edge 530 vs. markedet

Garmin Edge 530 adskiller sig fra andre cykelcomputere ved det meget overskuelige kort og den gode praktik.

Med modellen kan du få adgang til målinger af dine præstationer, som du kan analysere og blive motiveret af. 

Du får desuden en superhurtig processor, der gør cykelcomputeren mere effektiv end mange andre modeller. 

Fordi Garmin Edge 530 kommer med TrailForks, er produktet særligt velegnet til dig, der godt kan lide at køre på mountainbike. Med TrailForks får du adgang til over 130.000 bjergruter verden over. 

Produktet giver dig desuden mulighed for at se hvor mange og hvor lange hop, du foretager på din MTB, når du træner. 

Fordele

 • Præstationsmålinger
 • Hurtigere processor
 • Kortlægningen er klar og simpel

Ulemper

 • Batteritiden kunne være bedre
 • 2


4. Wahoo ELEMNT Bolt 2 – Kompakt cykelcomputer

Wahoo ELEMNT Bolt 2

Se priser og tilbud på Wahoo ELEMNT Bolt 2 her:

 

i samarbejde med PriceRunner

Den smarte cykelcomputer fra Wahoo kaldet ELEMNT Bolt 2 er en sand vinder. Denne cykelcomputer fra Wahoo er en af de mest aerodynamiske modeller på markedet. Den lille cykelcomputer er kompakt, og den er udstyret med et væld af spændende og brugbare funktioner til dine cykelture.

Om Wahoo ELEMNT Bolt 2

Computeren fra Wahoo vejer kun 62 gram og monteres let med den medfølgende holder på dit cykelstyr. Når computeren er fuldt opladet, er der strøm til hele 15 timers brugstid. Du oplader let computeren med den medfølgende USB-oplader.

Den effektive GPS viser dig vej, lige meget hvor i verden du befinder dig. Den kompakte sag indeholder kort af hele verden. Du kan let navigere rundt på cyklen, når GPS’en viser dig ruten løbende.

Derudover lagrer computeren dine tidligere ruter, såvel som du kan planlægge dine ruter i forvejen. Den kan sågar lave rundture til dig, hvis du ønsker at cykle en bestemt distance, men ikke selv har en god rute. 

Med til ELEMNT Bolt får du:

 • Den kompakte cykelcomputer
 • Opladerkapel
 • Smart holder til montering på cykelstyret
 • Hurtig startguide

Let og trådløs opsætning

Med den smarte cykelcomputer fra Wahoo er det hurtigt og nemt at komme i gang. Med den specielt udviklede app er det en leg at få både cykelcomputeren opsat efter dine behov og få adgang til data fra dine cykelture.

Du kan koble ELEMNT Bolt 2 til din smartphone med bluetooth, så datadelingen foregår helt trådløst.

Specifikationer:

 • Kompakt aerodynamisk cykelcomputer
 • Nem at opsætte og brugervenlig
 • Smart kobling til app på smartphone
 • Vægt: 62 gram
 • Batterilevetid: 15 timer
 • Opladning med USB-oplader
 • Hukommelse: 180 timers træning

5. Cateye Computer Padrone – Billig cykelcomputer

 • Score på 9 ud af 10 hos road.cc
 • “This is a good product if you need a basic speedometer/odometer” hos momentummag.com

Cateye Computer Padrone – Stor skærm med 7 funktioner

Se priser og tilbud på Cateye Computer Padrone her:

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du leder efter en cykelcomputer med basisfunktioner og ikke har krav til den som en topatlet, er den trådløse Cateye Computer Padrone med den største skærm på markedet, lige noget for dig. Den får gode anmeldelser på diverse cykelsites, og i en anmeldelse på sitet momentummag.com udtaler anmelderen følgende: As a recreational road rider, I appreciate that the functions of the Padrone allow me to compare my riding performance from one ride to the next.  However, as a commuter, I find it interesting to know how fast I am going, but not essential. Overall, this is a good product if you need a basic speedometer/odometer.” På websitet road.cc giver de den en score på 9 ud af 10 og udtaler: ”It’s not a GPS unit but it does everything else you’d expect and does it very well.”

     Stor skærm med 7 funktioner 

Leder du efter en cykelcomputer, der har alle basisfunktionerne, er denne Cateye trådløse cykelcomputer et oplagt valg. Den har den største skærm på markedet med et letlæseligt display, der gør det nemt at se dens målinger og resultater. Den har et analogt signal og den er meget nem at montere. 

Modsat andre cykelcomputere er den trådløs og skal ikke forbindes til cyklen med et kabel, hvilket flere anmeldere siger bevirker, at de selv kan montere cykelcomputeren nemt og uden at skulle betale en cykelhandler for det. Den har ydermere en simpel opsætning, hvilket gør den særligt ideel til dig, der er nybegynder indenfor brug af cykelcomputere. Når du køber Cateye Padrone cykelcomputeren, får du et styrbeslag og en fartsensor med, så du kan starte at montere den med det samme.

Lige meget hvilken type cykel du har, passer denne cykelcomputer dertil. Dette gælder også størrelsen på dine cykelhjul. Den er utroligt nem at montere og en anmelder nævner, at det tog cirka 30 minutter. Du skal ikke engang bruge noget værktøj til monteringen. Det er en meget driftsikker cykelcomputer med høj teknologi, hvilket gør, at den matcher fint andre modeller på markedet. En stor fordel ved denne cykelcomputer er, at den har et lavt batteriforbrug, hvilket er godt for både pengepungen og miljøet. Det anbefales, at du har opladt cykelcomputeren helt inden brug for optimalt brug under køreturen. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Høj driftssikkerhed 
 • Højteknologisk 
 • Kan monteres på alle typer cykler
 • Stor skærm med letlæseligt display
 • Lavt batteriforbrug 

Cateye Computer Padrone vs. markedet

Cateye Computer Padrone adskiller sig fra lignende modeller på markedet ved at have den største skærm med et letlæseligt display. Dette gør, at man let kan se dens målinger uden problemer, når man er på farten. Den er desuden højteknologisk med mange innovative funktioner, hvilket placerer den i top, hvad teknologi angår. Den kan monteres på alle typer cykler, og den er dermed brugbar for alle cyklister. Den har et lavt batteriforbrug og er dermed både billig og miljøvenlig i drift. 

Specifikationer:

 • Cateye model CC-PA100W
 • Visning af aktuel hastighed.
 • Visning af total distance
 • Visning af trip distance, som kan nulstilles når du ønsker det ved at holde knappen inde i få sekunder
 • Stopur
 • Visning af gennemsnitsfart
 • Visning af maksimum hastighed
 • Trådløs sendesignal 20 – 70 cm.
 • 12/24 timers ur
 • Automatisk strømbesparelse
 • Passer til alle cykelhjul størrelser
 • Trådløs transmission uden tab af data
 • Batteritype: Computer 1 x CR2032 – Sensor 1 x CR2032
 • Batterilevetid: Ca. 1 år
 • Leveres inklusiv universalbeslag til styr og sensor
 • Dimension: 67,5 x 43 x 14,5 mm.
 • Vægt: Ca. 31,5 gram

6. Mio Cyclo 210 – velegnet til cykelferie i Europa

Mio Cyclo 210

Se priser og tilbud på Mio Cyclo 210 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.470,00 DKK

 

Testresultater

Mio Cyclo 210 er en praktisk cykelcomputer, som har klaret sig fornuftigt i flere tests. 

Britiske cycling.co.uk har testet og vurderet produktet, der får en samlet set meget positiv vurdering. Her skriver eksperterne blandt andet: ”Ideelt egnet til cykelturister eller dem, der er på langdistancerejser, kommer Mio med hele Europa i bagagen og klar til at cykle”. 

Eksperterne fremhæver også den sjove ”Overrask mig”-funktion, som Mio Cyclo 210 kommer med. Funktionen giver dig en tilfældigt sammensat rute på lige præcis den distance, du ønsker. 

Også road.cc har testet cykelcomputeren, som får ros i anmeldelsen, hvor den scorer en rating på 4/5 stjerner. Her bliver det fremhævet som fordele, at modellen er nem at bruge, og at batteriet har en fin levetid.

Konklusionen lyder blandt andet: ”En fantastisk GPS-enhed til registrering af cykeldata og rute”. 

Det er ikke kun eksperterne, men også brugerne, der roser Mio Cyclo 210. Over 55 af Amazons kunder har anmeldt produktet, som bliver vurderet til en rating på 4/5 stjerner. En tilfreds forbruger skriver: ”God til at planlægge tilfældige ruter”. 

Om Mio Cyclo 210

Mio Cyclo 210 er en cykelcomputer af fornuftig kvalitet, som er kendetegnet ved den fremragende kortlægning i hele Europa. 

Det gode kort betyder i praksis, at modellen er særligt velegnet til dig, der skal på cykelferie i Europa. 

Produktet har samtidig en rigtig god batterilevetid, hvilket også er virkelig praktisk, hvis du skal på længere ture. 

Med Mio Cyclo 210 får du en cykelcomputer, der er rigtig nem for dig at bruge. I praksis er det smart, fordi du ikke skal spilde unødig tid eller energi på at betjene enheden, men kan fokusere på at cykle. 

Produktet vil guide dig klart og tydeligt, når du cykler, så du ikke er i tvivl om, hvordan du skal følge ruten. Det er én af de vigtigste egenskaber for en cykelcomputer og en stor gevinst for dig i praksis.

Derudover er produktet vandtæt, så du kan tage det med dig, selvom det regner eller sner, når du skal cykle. 

En særlig funktion, som du får med Mio Cyclo 210, er ”Overrask mig”-funktionen. Med den funktion kan cykelcomputeren give dig nogle ukendte ruter, som du kan udforske. 

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan etablere en Bluetooth-forbindelse til Mio Cyclo 210, men til gengæld bruge USB-kabel. 

Mio Cyclo 210 vs. markedet

Cykelcomputeren fra Mio adskiller sig fra andre produkter på markedet ved det exceptionelle kort over Europa. 

Det gør modellen særligt velegnet til dig, der skal på cykelferie i Europa, eller som godt kan lide de længere distancer. Cykelcomputeren guider dig klart og tydeligt i den retning, din rute angiver. 

Du får Mio Cyclo 210 til en ganske lav pris, som giver produktet en rigtig fin værdi for pengene. 

Cykelcomputeren har derudover et godt batteri til prisen. Med Mio Cyclo 210 får du en batterilevetid på op til 10 timer, så du ikke skal bekymre dig om strøm, når du er ude og cykle. 

Fordele

 • Fremragende kortlægning i hele Europa
 • Rigtig godt batteri

Ulemper

 • Skærmen reflekterer meget
 • Ingen mulighed farveindstilling til kontrast


7. Garmin Edge 130 – Toptunet cykelcomputer med GPS og Bluetooth

 • 5 ud af 5 stjerner hos expertreviews.co.uk
 • 90, 6 % i score blandt 10 anmeldelser på testseek.com
 • Editor’s Choice 2018 hos cyclingweekly.com

Garmin Edge 130 – Toptunet cykelcomputer med GPS og Bluetooth

Se priser og tilbud på Garmin Edge 130 her:

i samarbejde med PriceRunner

Denne Garmin Edge 130 er til dig, der søger en lille og kompakt GPS cykelcomputer i letvægt til at spore dine præstationer på cykel eller til fitness. Cykelcomputeren med indbygget GPS og Bluetooth får mange positive anmeldelser blandt anmelderne og forbrugerne.

Den scorer flotte 5 ud af 5 stjerner hos expertreviews.co.uk, mens en udtalelse fra websitet cykelstart.dk lyder sådan her: ”Garmin EDGE 130 er for mig en lille øjenåbner. Jeg er altid gået efter at skulle have de GPS’er, der kunne mest, men denne lille sag har gjort stort indtryk på mig”. På det engelske website cyclingweekly.com har de også kun rosende ord til overs for denne lille, kompakte cykelcomputer: “Garmin has nailed its software, increased the usability and made a product that’s well deserving of a spot on our Editor’s Choice list.”

Om Garmin Edge 130 

Garmin Edge 130 er en lille kompakt cykelcomputer, som du kan bruge som navigation til din tur, monitorere dine resultater og være i kontakt med dit netværk. Den vejer næsten ingenting, nærmere bestemt 33 gram og er dermed ideel at have med, hvor end du tager hen.
Den måler din hastighed, din distance og tid og har ydermere nye egenskaber sammenlignet med tidligere modeller såsom “Strava Live Segments”. Denne funktion gør, at du kan konkurrere mod dig selv og dine venner i realtid, hvilket skaber øget motivation til din daglige træning, når du kan sammenligne dine resultater med og mod andre.

Den har også indbygget Bluetooth samt ANT+ sensor kompabilitet, der måler din hjerterytme, hastighed og kadence. Den kan måle din acceleration, så du løbende kan se dine resultater indenfor dette og dermed forbedre din accelerationstid. Dette kan især være afgørende, hvis du deltager i cykelløb, hvor det tit er et spørgsmål om sekunder, der afgør hele løbet. Den har også en højdemåler, der viser, hvor du befinder dig højdemæssigt. Dette kan især være brugbart i landskaber med stigninger, og hvis du bruger den til at køre i bjerge med. 

Hvis du vælger denne model, får du dermed en letvægts GPS cykelcomputer, der har alle nye topfunktioner som Bluetooth, Strava Live Segments og ANT + sensor kompabilitet. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Gode anmeldelser blandt anmelderne og forbrugerne 
 • Bluetooth 
 • Strava Live Segments  
 • Stor brugervenlighed  
 • Letvægt 
 • ANT+ Sensor kompabilitet 

Garmin Edge 130 vs. markedet

Hvis man sammenligner Garmin Edge 130 med dens forgænger, der hedder Garmin 1030, er de i hver deres ende af størrelsesspektret. Mens Garmin 1030 er en af de største cykelcomputere, er Garmin Edge 130 en af de mindste. Som vi har set i anmeldernes udtalelser, er de meget begejstrede for denne lille cykelcomputer og netop dens lette vægt, der bare kan tages med overalt og puttes i lommen før og efter brug, er absolut noget, der adskiller den fra mange af de større modeller på markedet. Dette gør dog ikke, at der er gået på kompromis med dens funktioner, tværtimod. Dens brugervenlighed, funktioner og design fremhæves meget positivt af brugerne og anmelderne. Faktisk bliver det også nævnt som en fordel, at den modsat andre modeller, ikke har touchscreen. Dette øger dens brugervenlighed, fordi knapperne er nemme at anvende. 

Hvis du har brug for en letvægtscykelcomputer med alle de nyeste teknologiske funktioner, der har en høj brugervenlighed og roses højt af anmeldere og brugere, er denne cykel- computer værd at investere i. 

Specifikationer        

 • AutoLap
 • AutoPause
 • Virtual Partner
 • Garmin Connect kompatibel
 • Auto Scroll
 • Galileo-support
 • ANT+ sensor
 • Smarte notifikationer
 • automatisk synk.
 • VO2 Max
 • Connect IQ
 • Vejrmeddelelser
 • Strava Live Segments
 • Garmin Varia-kompatibel
 • Efemeride satellitforudsigelser
 • Bipper
 • LiveTrack, accelerationsmåler
 • Barometrisk højdemåler

8. ROX 12.0 Sport – Med GPS og smart kortnavigation 

 • 4, 1 ud af 5 stjerner blandt 84 anmeldere hos Pricerunner
 • Score på 9 ud af 10 hos road.cc
 • 4 ud af 5 stjerner hos cyclingnews.com

ROX 12.0 Sport – Med GPS og smart kortnavigation 

Se priser og tilbud på ROX 12.0 Sport her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne Rox 12.0 Sport fra Sigma er en cykelcomputer med indbygget GPS, der er nem at bruge, og som har et unikt kortsystem, hvor du indtegner de to punkter, hvor du starter og slutter ruten. Herefter kommer den op med potentielle ruter til dig både off road og på landevejen. Den får generelt rigtigt gode anmeldelser, og på Pricerunner får den 4,1 stjerner ud af 5 mulige blandt 84 anmeldere. På websitet road.cc ligger den også i top med en flot score på 9 ud af 10. Her siger anmelderen følgende om den: ”The Sigma Rox 12.0 Sport Set GPS is an impressive bundle, including an easy to use head unit with fast mapping plus the addition of cadence, speed and heart rate monitors. Maps are included and you get all the possible connectivity you could need.” På cyclingnews.com får den 4 ud af 5 stjerner med følgende flotte konklusion: “The best touch screen of any head unit we´ve used to date, the Sigma Rox 12 is the computer we´d pick for exploring new roads”. 

Cykelcomputer med GPS, smart kortsystem og overførsel af data via WIFI  

Denne ROX 12.0 Sport er fra Sigma og er med GPS. Den har alle de funktioner, som du har brug for til måling og navigation under cykelturen, og heriblandt kommer den med en lang række træningsfunktioner.

Den har et helt nyt, kortbaseret navigationssystem, som du kan bruge til at finde de bedste ruter til dig både på landevejen, og når du cykler off road. Dette navigationssystem fungerer på den måde, at du bruger funktionen ”Draw My Route”. Her kan du markere en linje mellem to punkter på kortet og derefter giver systemet dig forskellige forslag til, hvilke ruter der er mellem punkterne. Dette gælder både ruter på landevej og ruter off road. Når du skal læse på dens skærm, er det utroligt nemt at læse, fordi den har en stor tre tommer skærm.

Når du er ude på længere cykelture, kan du nyde, at dens batteritid holder op til 16 timer. Der er derfor ingen chance for, at cykelcomputeren løber tør for batteri under turen. Det er en top teknologisk cykelcomputer, som er kompatibel med portalerne Komoot, Strava og Training Peak. Det er muligt at overføre dine data vedrørende dine resultater og ruter til Sigmas Cloud system. Det går hurtigt med overførslen via WIFI.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Stor tre tommer skærm 
 • Gode anmeldelser
 • Overførsel af data via WIFI
 • Kompatibel med Komoot, Strava og Training Peak
 • Lang batteritid på op til 16 timer
 • Laver ruteforslag mellem to punkter på kortet
 • GPS funktion

ROX 12.0 Sport vs. markedet 

Denne ROX 12.0 Sport adskiller sig fra andre lignende cykelcomputere ved, at du kan overføre dine data via WIFI. Dermed går dine resultater aldrig tabt, og de er altid tilgængelige via Sigmas Cloud system. Derudover har den en stor tre tommer skærm, der gør det nemt og let at læse kortet og målingerne. Når man cykler både off road og på landevej, kan det være rart at variere ruterne, og dette sørger dens ”Draw My Route” system for. Her adskiller den sig også fra andre modeller på markedet. Alt i alt er det en top tunet cykelcomputer til dig, der både cykler på landevej og off road, og ønsker et godt navigationssystem og opbevaring af dine resultater over Cloud systemet. Har du brug for en cykelcomputer, der leverer på alle parametre hvad angår funktioner og de nyeste systemer, er ROX 12.0 Sport et oplagt valg. 

Specifikationer:  

 • 1 ROX 12.0 cykel-data
 • GPS-holder
 • GPS-butler
 • Micro USB-kabel
 • Monteringsbeslag
 • Instruktionsguide

9. Sigma Sport BC – Cykelcomputer til en god pris

 • Gode anmeldelser

Se priser og tilbud på Sigma Sport BC Cykelcomputer her:

i samarbejde med PriceRunner

Som mange af de normale vindere i tests, så har Sigma Sport BC ikke en GPS. Dog er det stadig en virkelig fornuftigt cykelcomputer til prisen. Modellen Sport BC fra Sigma er nemlig en del billigere end de bedste fra Garmin til omkring 600-700 kroner. Sigma Sport BC er en fremragende cykelcomputer med en håndfuld nyttefulde funktioner. I alt kan den bringe 24 forskellige funktioner, som bliver beskrevet længere nede.

Med denne fine cykelcomputer, kommer den med et rimeligt simpelt display, som kan indstilles lige efter dine ønsker. Til at tracke din præcise hastighed og distance, medfølger der magneter til at sætte på både på forhjulet og baghjulet. For at få det bedste resultat skal de monteres på både bag- og forhjul. Sport BC fra Sigma er udover dette også vandtæt, så du kan hoppe på cyklen i alt slags vejr.

Sigma Sport BC – Prisvenlig cykelcomputer med nyttige funktioner

Med Sigma Sport BC får du en fin cykelcomputer, med hele 24 funktioner. Inde på forhandlerens hjemmeside kan du læse om alle funktionerne. Herunder vil vi dog komme ind på nogle af de mest vigtige funktioner ved Sigma Sport BC:

 • Hvor lang tid du har kørt
 • Hvad din nuværende hastighed er og den gennemsnitlige hastighed
 • Sammenligner den nuværende hastighed og gennemsnitstiden
 • Trip distance
 • Hvad den nuværende stigning er i procent
 • Antal kalorier der forbrændes
 • Højdeforskel

Hvis du ønsker at købe Sigma Sport BC eller blot læse lidt mere om denne cykelcomputer, så kan du gøre det inde på forhandlerens hjemmeside.

Specifikationer

GPS: Nej
Livetrack: Ja


10. Cateye Velo 9 CC-VL820 – Cykelcomputer Med Ledning

Endnu en fantastisk cykelcomputer fra Cateye er at finde på tredjepladsen i vores store cykelcomputer test! Velo 9 CC-VL820 er den perfekte computer til dig, der lige er startet med at dyrke cykling som motionsform, og den giver dig al den data, du behøver!

Se priser og tilbud på Cateye Velo 9 CC-VL820 Cykelcomputer her:

i samarbejde med PriceRunner

Cateye Velo 9 CC-VL820 har et ret kompliceret navn, men selve cykelcomputeren er alt andet end kompliceret! Velo 9 er nemlig udstyret med alle de 9 mest basale funktioner, der bl.a. inkluderer hastighed, distance, tid, kalorieforbrug og gennemsnitshastighed. Herudover kan du se klokkeslættet, så du ikke kommer for sent hjem, og det er gjort helt enkelt at skifte mellem dataene på displayet – også mens du er på cyklen!

Få overblik over din data mens du cykler! 

Cateye Velo 9 er udstyret med et stort display, der gør det nemt at se dataene, mens du er på farten, og derudover udmærker cykelcomputeren sig ved at have et meget lavt strømforbrug – den går automatisk i batterisparende tilstand, når der ikke har været aktivitet i et stykke tid! Dermed skal du sjældent tænke på, om du nu havde husket at lade din computer op – et kæmpe plus i vores bog!

Cateye Velo 9 CC-VL820 er herudover 100% vandtæt, så den kan holde til det danske vejr, og den fortæller dig, hvis batteriniveauet er lavt. Herudover er den utrolig let at montere og tage med, hvis du skal holde en pause på din rute – alt følger med, der er ingen smalle sider!

Alt i alt må Cateye Velo 9 CC-VL820 siges at være den bedste begyndercomputer i vores cykelcomputer test! Den er perfekt til de basale funktioner, og det hele fungerer gnidningsfrit og enkelt – en sikker tredjeplads på vores liste!


11. CatEye Quick CC-RS100W – Trådløs Cykelcomputer

Se priser og tilbud på CatEye Quick CC-RS100W her:

i samarbejde med PriceRunner

Med den populære Quick CC-RS100W fra CatEye, får du en fremragende cykelcomputer, som er trådløs. I forhold til designet er modellen yderst stilfuld. Med det smarte out-front beslag, som er integreret, får du en cykelcomputer med et meget kompakt produceret design. Den er så kompakt, at hele cykelcomputeren, med beslag, er på samme størrelse som et Garmin out-front beslag. Modellens dimensioner er 93,5 x 54 x 36 mm, og vejer blot 24 g.

På denne smarte cykelcomputer, er der et ret letlæseligt negativ display, som bruger ekstremt lidt strøm. Batteriet som medfølger, kan holde cirka et helt år, ved en gennemsnitligt brug af en time om dagen. På selve beslaget finder du en knap, hvor man let kan bladre gennem computerens mange funktioner.

Modellen her både tænder og slukker automatisk alt efter, om cyklen benyttes eller ej. For at holde strøm under hele cykelturen, så er der et indbygget strømbesparelses system, som selv slår til såfremt det bliver nødvendigt. Derudover er regnvejr ingen undskyldning da modellen her er vandtæt.

Nogle af CatEye Quick CC-RS100W’s funktioner er måling af hastighed både nuværende, den gennemsnitlige og den maksimale. En trip måler, som måler hvor stor en afstand der er blevet tilbagelagt. Køretid, et ur og en batteri indikator.


12. Sigma BC 9.16 Ats– Trådløs Cykelcomputer

Se priser og tilbud på Sigma BC 9.16 Ats trådløs Cykelcomputer her:

i samarbejde med PriceRunner

Med en smart Sigma BC 9.16 ATS bliver cykelturen bare sjovere.

Cykelcomputeren har hele 9 indbyggede funktioner og et stort display så du nemt kan følge med i for eksempel fart, puls, kørt kilometer osv.

Desuden har cykelcomputeren en batteribesparende funktion så batteriets levetid øges.

Husker du at få din cykel til sevice? ellers kan du indstille din cykelcomputer til at minde dig om at nu er det tid til service. Du bestemmer selv hvor mange kilometer du vil køre før næste service.

Cykelcomputeren monteres på cyklens styr eller frempind gennem den medfølgende holder. Medfølgende magnet og sensor monteres på cyklens forhjul.

Du får:
Automatisk start/stop.
Fuld tekstdisplay (7 sprog)
Backup-funktion.
Lavt batterforbrug.
Vandtæt.
Holder, magnet og sensor medfølger.
Installation uden værktøj.
Størrelse: 50 x 35,5 x 10,2 mm.


GPS eller ikke GPS på din nye cykelcomputer?

Hvis det er blevet tid til at udskifte din eksisterende cykelcomputer eller optimere din træning yderligere ved at købe en sådan computer, så er det vigtigt at gøre sig overvejelser om, hvorvidt den skal være med eller uden GPS. GPS-modellerne er selvsagt noget anderledes end de normale cykelcomputere, og derfor har vi herunder listet fordele og ulemper ved netop cykelcomputere med GPS!

Fordele ved cykelcomputere med GPS:

·         Fantastisk til at planlægge nye og interessante cykelruter

·         God at have med på en længere og mere planlagt tur

·         Du får oceaner af data og forskellige ting at måle på

Ulemper ved cykelcomputere med GPS:

·         Du betaler en højere pris

·         Du får ikke altid et stabilt signal, hvilket kan medføre ventetid på cyklen

·         Begrænset udvalg i forhold til udbydere – Garmin sidder solidt på markedet

Find din cykelcomputer her, hvis ovenstående test ikke indfriede dine forventninger. 

 

Se også denne lignende artikel på vores side: DE 9 BEDSTE EL LØBEHJUL TIL BØRN

Se vores artikel om: BEDSTE PADELTENNIS BAT

Se vores artikel om: FIND EN CYKEL PÅ AFBETALING, OG GØR DIN HVERDAG LETTERE

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Cycling News

Cycling News er, som navnet antyder, en hjemmeside, der leverer forskellige former for nyheder, der har med cykling at gøre. På deres webside kan du finde løbsresultater, tests af relevante produkter og meget mere. 

Vi har citeret Cycling News, fordi deres eksperter har testet og vurderet Garmin Edge 1030 Plus og Garmin Edge 530. Begge modeller klarer sig godt i bedømmelsen, hvor Garmin Edge 1030 Plus scorer en førsteplads. Her lægger anmelderne vægt på, at cykelcomputeren kommer med en lang række smarte funktioner. 

Garmin Edge 530 får en andenplads i testen, og her skriver eksperterne blandt andet, at modellen sammenlignet med forgængeren ”tilføjer en hurtigere processor, som forbedrer kortlægningen massivt”. 

Testen er udført den: 25. februar 2021

Læs hele testen her

ROX 12.0 SPORT bliver anmeldt hos Cyclingnews.com, hvor den får en grundig beskrivelse. De nævner blandt andet, hvordan den har et innovativt kort, en brugervenlig touch screen og god forbindelse. Det er en af de absolut top cykelcomputere, skriver de, da det er Sigmas mest avancerede cykelcomputer nogensinde. 

Du kan se testen her

Cyclist.co.uk

Cyclist er en britisk hjemmeside, der grundlæggende beskæftiger sig med cykler og cykling. På websiden kan du finde tips, tests af produkter, cykelnyheder, guides og meget mere. 

Vi har valgt at citere Cyclist, fordi eksperterne bag websiden har testet og bedømt Mio Cyclo 210, som vi anbefaler. Modellen klarer sig fornuftigt og får en positiv vurdering. 

Om cykelcomputeren skriver eksperterne blandt andet: ”Ideelt egnet til cykelturister eller dem, der er på langdistancerejser, kommer Mio med hele Europa i baggagen og klar til at cykle”.

Testen er udført den: 1. marts 2021

Læs hele testen her

road.cc

road.cc er en hjemmeside, der handler om cykling på flere måder. På deres webside kan du finde relevante nyheder, tests af udvalgte produkter og meget mere, der har med cykling og cykler at gøre. 

Vi har taget road.cc med, fordi eksperterne har udført en grundig test og anmeldelse af vores anbefalede Mio Cyclo 210. Her scorer cykelcomputeren en rating på 4/5 stjerner og får ros på flere områder. 

Eksperterne nævner som fordele, at produktet er let at bruge, og at batteriet har en fornuftig levetid. I konklusionen fra anmelderne lyder det blandt andet: ”En fantastisk GPS-enhed til registrering af cykeldata og rute”. 

Testen er opdateret den: 17. oktober 2018

Læs hele testen her

I testen af Road.cc bliver Cateye Computer Padrone anmeldt. De kommer godt omkring cykelcomputerens funktioner, og du kan nemt finde den information, du skal bruge. Det er en simpel cykelcomputer med den data, du har brug for. Vil de anbefale produktet? Ja, skriver de. Produkter får også 4,5/5 stjerner.

Testen er udført den: 15.oktober 2015

Du kan se testen her

Road.cc anmelder ROX 12.0 SPORT fra Sigma. Den får 4,5/5 stjerner. Den er nem at bruge og uploader nemt dit data. Du får en meget gennemgående gennemgang af produktet. De beskriver det funktioner og alle dets specifikationer i dybden. De skriver, at du får ”good value”. Anmelderen skriver, at der aldrig har været problemer med computeren. 

Testen er udført den: 28. juni 2019

Du kan se testen her

Expertreviews.co.uk

Det anerkendte, britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet.

Garmin Edge 130 bliver anmeldt og rost hos Expertreviews.co.uk. De giver den 5/5 stjerner på grund af dens høje værdi, en fantastisk skærm, og at den er kompatibel med ANT+ og Bluetooth. De kommer godt omkring alle aspekter af cykelcomputeren; design, funktioner, navigation, app og prisen. Ved designet roser de den for at være meget lille, men samtidig har en høj opløsning. 

Testen er udført den: 12. oktober 2018

Du kan se testen her

Momentummag.com

Momentummag er et nordamerikansk magasin, som fokuserer på transport, der ikke er biler. Offentlig transport, at vandre, cykle. De skriver til kvinder, mænd og familier. Deres passion er en mere urban måde at transportere sig på.

I testen anmelder Mommentummag Cateye Computer Padrone. De skriver, at det overordnet set er et godt produkt, hvis du skal bruge en basal speedometer/odometer. Det er en simpel model, så der er ikke nogen vilde funktioner, og du kan ikke uploade data. Hvis du blot vil have de basale funktioner, er det en god cykelcomputer. 

Testen er udført den: 1. juni 2015

Du kan se testen her

 

FAQ

🤩 Hvilke cykelcomputere er de bedste?

Hvis du søger en af de bedste cykelcomputere på markedet, så bør du overveje at tage et nærmere kig på blandt andet Garmin Edge 130, Cateye Computer Padrone og Garmin Edge 1030 Plus. Disse cykelcomputere har scoret gode resultater i en række test pga. deres mange fantastiske egenskaber.

🧐 Hvad bør jeg kigge efter ved en cykelcomputer?

Nogle af de ting, som kan være gode at gå efter, når du skal købe en ny cykelcomputer, det er blandt andet de vigtigste egenskaber såsom målingen af fart, distance osv. Dertil er det også en god ide at tage et ekstra kig på de mere avancerede indstillinger.

👍 Er en cykelcomputer pengene værd?

Hvorvidt en cykelcomputer er pengene værd eller ej, det kommer i høj grad an på, hvor meget du vil få den brugt, såvel som hvor meget du går op i din cykling. En cykelcomputer kan hjælpe dig med at holde et overblik over din træning, hvilket kan være praktisk.

🤔 Hvad kan cykelcomputere?

En cykelcomputer kan tracke forskellige parametre ved din cykling som blandt andet farten, distancen osv. På den måde er den altså med til at kunne give dig et overblik over din træning. Dertil kan en cykelcomputer også være med til at motivere dig, da det gør din træning mere effektiv.Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Sigma ROX 7.0 – God Cykelcomputer

sigma-rox-cykelcomputer

Sigma ROX serien har eksisteret i en længere årrække. Sigma er generelt kendt for, at lave cykelcomputere på mere traditionelvis end eksempelvis Garmin. Af denne årsag er Sigma ROX 7.0 er ideel for dig, som har brug for en cykelcomputer, der måler de mest banale ting.

Med sin kompakte skærm på 27 x 37 mm kan Sigma ROX 7.0 måle din hastighed i form af mindste, højeste og gennemsnitlige hastighed. Hertil måler den dine forbrændte kalorier og din distance.

En række tests fremhæver, at hvis du ikke har brug for yderligere funktioner end ovenstående er denne cykelcomputer blandt de bedste på markedet.

Cykelcomputerens batteri er genopladeligt og der medfølger et USB-kabel til opladning. Når batteriet er fuldt opladt, har cykelcomputeren en levetid på 13 timer, hvorfor der er rig mulighed for, at have en god og lang dag på cyklen.

Endvidere er Sigma ROX 7.0 vandtæt, hvorfor den kan klare alle slags vejrforhold det danske vejr kan byde på. Sigmas høje kvalitet gør også, at denne cykelcomputer ikke kræver nogen særlig vedligeholdelse.

Endeligt vejer Sigma ROX 7.0 blot 61 g, hvilket gør at den stort set ikke tilføjer yderligere vægt til din cykel. Hertil er cykelcomputeren nem at montere, og ved køb af Sigma ROX 7.0 medfølger der et beslag til monteringen af cykelcomputeren.


Garmin Edge 520 – Cykelcomputer Med Lang Batterilevetid

En anden fremragende GPS-cykelcomputer er Garmin Edge 520, der giver dig et fantastisk overblik over dine data – mens du er på farten og hjemme i din stue! Den har en imponerende batterilevetid og er i det hele taget en værdig kombattant i vores cykelcomputer test!

Edge 1030 Plus

Garmin Edge 520 kan alt det, som du forventer af en cykelcomputer: Den kan vise alle dine relevante data, som er utrolig nøjagtige ved brugen af stabile GPS-signaler! Du får et væld af gode metoder til analyse af henholdsvis tilbagelagt distance, hastighed og tid, og desuden har Garmin Edge 520 en funktion, som adskiller den fra de fleste andre cykelcomputere på markedet…

Garmin Edge 520 er udstyret med en trykhøjdemåler, således at du kan se intensiteten af din rute ud fra det antal højdemeter, som du har passeret. Du får dermed et helt nyt aspekt ind i din træningsdata, som er særdeles brugbart, når du skal finde den helt rigtige rute!

Du får de bedste muligheder for at have overblik over din data på farten med den 2,3” store skærm, som Garmin Edge 520 er udstyret med. Denne skærm er særdeles imponerende, når man samtidig hører, at batterilevetiden er på hele 15 (!) timer for denne Garmin-model! Du behøver med andre ord sjældent at bekymre dig om strøm – så er der mere tid til at nyde dine cykelture!

Betjeningen af Garmin Edge 520 er simpel og intuitiv med knapper på top, bund og i siderne. Menuerne er nemme at navigere, og der medfølger en vejledning, hvis du alligevel ikke skulle kunne finde det, som du leder efter. Herudover er Garmin Edge 520 vandafvisende til det drilske, danske vejr, og du kan tilslutte ekstraudstyr i form af ANT+ sensorer, som f.eks. kunne være en pulsmåler eller et kamera!

Alt i alt er dette en solid tilføjelse til enhver ambitiøs rytter, der har brug for mere end bare det basale til at analysere deres træning med. Et stabilt og godt produkt, der bestemt hører hjemme på denne liste i vores cykelcomputer test!


VDO M6 – Trådløs Cykelcomputer

På en solid fjerdeplads kommer denne genialt simple trådløse cykelcomputer fra VDO. En præcis og enkel cykelcomputer, der bestemt fortjener en plads i vores cykelcomputer test!

vdo-m6-cykelcomputer

VDO M6 cykelcomputer tilfører dig al den basale data, som du kunne ønske dig på din cykeltur. Du kan se din hastighed i real time, og du kan hele tiden følge med i, hvor lang tid du har været undervejs. Der er ingen større motivation end at slå sine tidligere hastighedsrekorder, og du får fuldt overblik over dette med VDO M6!

Alt i en model – stort udvalg af funktioner!

Du får alle de basale funktioner som f.eks. hastighedsmåling, temperaturen omkring dig og din samlede køretid, men du får også en avanceret højdemåling, der undervejs registrerer, hvor mange højdemeter du kører. Herudover kan du se den nuværende stigning og mange andre informationer, der er utrolig brugbare. Dette kan hjælpe dig til at optimere din træning gevaldigt, hvilket også vurderes særdeles højt i vores test!

Udover de brugbare funktioner i VDO M6, så får du et stort og let læseligt display, der fylder lidt, men giver dig et bedre overblik, og du får også både en advarsel, hvis batteriet er tæt på at være fladt. Herudover er der mulighed for at registrere data fra to forskellige cykler, så dig og kæresten kan dele den samme cykelcomputer!

Oplyst display – følg med selv i mørket.

Til sidst får du naturligvis et oplyst display, der let kan ses i mørket, og cykelcomputeren er vandtæt, så den kan holde til vind og vejr!

Alt i alt er VDO M6 en cykelcomputer, der henvender sig lidt mere til den erfarne rytter, der ønsker at udvide sin træningsdata med højdemeterne på turen til en overkommelig pris. En særdeles god cykelcomputer til prisen der da også fortjener at blive nævnt i vores cykelcomputer test!


Garmin Edge 820 – Cykelcomputer med navigationssystem

Den sidste cykelcomputer i vores store cykelcomputer test er Garmin Edge 820 – en fantastisk cykelcomputer til prisen! Du får et unikt navigationssystem udtænkt af Garmins kloge hoveder, og du bliver med garanti klædt godt på til bedre træning med denne cykelcomputer på styret!

garmin-edge-820-gps-cykelcomputer

Garmin Edge 820 kan selvfølgelig alle de basale ting, som du kan forvente af alle cykelcomputere på markedet – vise hastighed, distance og tid i real tid. Men her stopper sammenligningen så også, da Garmin Edge 820 har meget mere at tilbyde! F.eks. får du måling af højdemeter og mulighed for at konkurrere med tidligere tider, som du selv har sat på den samme rute. Det bidrager til ekstra motivation – og dermed mere effektiv træning!

Det unikke navigationssystem i Garmin Edge 820 gør, at du kan oprette nye ruter ud fra din personlige profil, længden på den rute, du vil køre, og hvorvidt du har behov for pause undervejs. Herefter laver cykelcomputeren selv en rute til dig, som er ny og anderledes – du behøver ikke køre de samme dødssyge ruter igen og igen og igen…

Naturlig integreret Garmin Connect funktion

Garmin Edge 820 har naturligvis adgang til Garmin Connect – Garmins geniale system til analyser, sammenligninger og konkurrencer med andre brugere af tjenesten. Det giver dig unikke muligheder, hvilket bl.a. inkluderer at hente nye ruter fra din Garmin Connect app til din cykelcomputer og samtidig konkurrere med andre, der har kørt samme distance!

Brugervenligheden er virkelig i top (som altid) med denne Garmin cykelcomputer! Al navigation foretages via touchskærmen og de 2 trykknapper, hvilket gør det helt simpelt at navigere de forskellige menuer. Der medfølger selvfølgelig en udførlig vejledning, hvis du skulle blive helt fortabt i de mange menuer!

Til sidst kommer Garmin Edge 820 med beslag til montering, og med et batterilevetid på op til 15 timer er der lagt i kakkelovnen til mange gode timers cykling! Selvfølgelig er computeren også kompatibel med ANT+, hvorved du kan tilkøbe en pulsmåler, der spiller perfekt sammen med den!

Alt i alt en solid og omfangsrig cykelcomputer, som helt sikkert kan opfylde behovene hos de fleste ryttere, der går meget op i deres træning. Intuitivt og nemt, og bestemt en fantastisk cykelcomputer at runde denne cykelcomputer test af med!


Wahoo ELEMNT Mini – Kompakt Cykelcomputer

wahoo-element-mini-cykelcomputer

Wahoo er lige i hælende på Garmin. Det kommer også klart til udtryk med deres kompakte ELEMNT Mini cykelcomputer. Denne cykelcomputer er ideel for dig, der ikke kræver en bred vifte af avanceret data, men blot ønsker at vide hvor langt og hurtigt du har cyklet på en given rute. Af denne årsag er ELEMNT Mini ligeledes super nem at navigere da funktionerne er få, men konkrete og basale.

Modellen er vandtæt og du skal derfor ikke være bange for, at f.eks. det danske eftersårs- og vintervejr kommer til at gøre skade på din cykelcomputer. Hertil har cykelcomputeren en batterilevetid på 1 år, hvilket svarer til omtrent 300 timers aktivt brug.

Wahoo ELEMNT Minis dimensioner er 41 x 52,4 x 17 mm og har en vægt på blot 31 gram. Det betyder at cykelcomputeren tilføjer minimal vægt til din cykel, og tager samtidig stort set ingen plads på din cykel.

Wahoo ELEMNT Mini har en skærmstørrelse på 45,7 mm, hvor du nemt kan tilpasse skærmens oplysninger efter dine behov og ønsker. Dette kunne eksempelvis være km/t, distance og højdemeter.

Derudover er cykelcomputeren kompatibel med langt de fleste fitness apps, som kan holde styr på dine resulter. Såfremt du forbinder cykelcomputeren med din smartphone, vil cykelcomputeren vise dig notifikationer mens du cykler. Notifikationerne indebærer tekstbeskeder og opkald.


Garmin Edge 1030 – Garmin Cykelcomputer

Den ultimative cykelcomputer til dig, der vil tage din træning til de mest professionelle højder er denne topmodel fra Garmin, der sjældent er set mere avanceret! Du får alt fra en intuitiv 3” touchskærm til et væld af funktioner, og Garmin Edge 1030 er virkelig en cykelcomputer, der lever op til den høje pris, som den er sat til!

Det første, du møder ved Garmin Edge 1030 er den 3” store touchskærm, som bare er i en klasse for sig selv, når vi snakker cykelcomputere. Du får det bedste overblik over al din data på samme tid, og du har den ultimative brugeroplevelse samtidig. Herudover har Garmin implementeret den fantastiske ruteplanner-funktion, så computeren automatisk kan finde en rute på f.eks. 20 km, uden du selv skal planlægge den først!

Yderst godt GPS-system – ikke set mere nøjagtigt!

Med Garmin Edge 1030 får du den videreudviklede GPS-funktion, der er mere nøjagtig end nogensinde før. Der er fuldt Europa-kort integreret, så du kan cykle overalt i Europa uden at skulle anskaffe dig nye kort til din cykelcomputer. Herudover kan Garmin Edge 1030 huske hvilke satellitter, du har brugt indenfor de sidste 7 dage, hvilket giver dig hurtigt signal, så du ikke skal vente i evigheder på at cykle ud i det blå!

Udover de nye tilføjelse, så holder Garmin Edge 1030 fast i Garmin Connect – den fantastiske tjeneste til at analysere, sammenligne og forbedre din træning – tur for tur! Det er den mest omfattende, elegante og sociale løsning på markedet, og den virker perfekt sammen med Garmins nyeste model! Hvis du har brug for udfordringer, MENS du cykler, så kan du sammenligne tider mellem venner og bekendte med ”Garmin Segment Real-Time Challenges”. Du kan dermed se, om du ligger bagefter deres tider og derfor skal træde LIDT hårdere i pedalerne!

Forbindelsesmæssigt er Garmin Edge 1030 også helt i top! Du kan forbinde til alt fra din computer til din iPhone med enten Bluetooth eller WiFi, og dette kan gøres helt automatisk, når du kommer indenfor rækkevidde. Du kan få notifikationer fra telefonen, mens du kører, så du lige kan svare konen, hvis hun er blevet utålmodig – hvilket i den grad er en livredder!

Til sidst er det værd at nævne, at den flotte 3” touchskærm selvfølgelig er 100% vandtæt, så du ikke skal bekymre dig om pludselige byger, og i pakken medfølger der alt det udstyr, du skal bruge til en sikker montering.

Alt i alt er dette den ultimative cykelcomputer i vores store cykelcomputer test! Du får de nyeste og mest innovative funktioner blandet med en skærm, der er i verdensklasse i forhold til cykelcomputere. Det er en dyr, men særdeles professionel løsning til den cykelrytter, der vil tage træningen til et helt nyt niveau!

 

Denne side er anmeldt af: Patrick L. Lind Rating 10/10