Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Cykelhjelme tesstoversigt:
10 topvalg baseret på tests og anmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

9 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Cykelhjelmen. Meningerne om den er mange, men der er ingen tvivl om, at den er med til at gøre vores hverdag meget mere sikker. Nogen kan mene, at en cykelhjelm er grim og umoderne; andre mener, at de er så gode cyklister, at de ikke behøver én. Der er dog ingen tvivl om, at det er en god ide at bruge en cykelhjelm hver gang, du er på farten – og de moderne cykelhjelme er hverken grimme eller irriterende.

Men. En cykelhjelm er ikke bare en cykelhjelm. Der er stor forskel på, hvor godt de mange forskellige cykelhjelme beskytter dig, når du vælter på din cykel. Her er en høj pris ikke altid ensbetydende med en god sikkerhed, hvilket både danske og udenlandske tests har kunnet konkludere. Af netop denne grund har vi ikke nødvendigvis valgt de dyreste cykelhjelme til vindere i den store cykelhjelm test – vi har haft fokus på alt fra sikkerhed og pris til design og ype.

Herunder finder du de bedste cykelhjelme til både voksne og børn ud fra vores omfattende research. Dermed får du et overskueligt overblik over de bedste cykelhjelme i vores test – og du kan med garanti finde din næste cykelhjelm blandt vores udvalgte testvindere!

Vores favorit cykelhjelme

GIRO EMBER MIPS I MAT SORT
Lager
Bedste cykelhjelm til kvinder

GIRO EMBER MIPS I MAT SORT

Gå til bedste pris
1.299 Kr. hos Cykelexperten
Se vores anmeldelse
Lager
LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm
Lager
Bedste budgetvenlige cykelhjelm

LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm

Gå til bedste pris
849 Kr. hos Jensen Cykler
Se vores anmeldelse
Lager
SPECIALIZED ALIGN MIPS CYKELHJELM
Lager
Bedste cykelhjelm til prisen

SPECIALIZED ALIGN MIPS CYKELHJELM

Gå til bedste pris
295 Kr. hos Jensen Cykler
Se vores anmeldelse
Lager
SPECIALIZED CHAMONIX ANGI MIPS
Lager

SPECIALIZED CHAMONIX ANGI MIPS

Gå til bedste pris
390 Kr. hos Jensen Cykler
Se vores anmeldelse
Lager
ABUS ANUKY Cykelhjelm
Lager

ABUS ANUKY Cykelhjelm

Gå til bedste pris
378 Kr. hos Fri BikeShop
Se vores anmeldelse
Lager
BELL SIDETRACK JUNIOR CYKELHJELM
Lager

BELL SIDETRACK JUNIOR CYKELHJELM

Gå til bedste pris
249 Kr. hos eCykelhjelm.dk
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

CYKELHJELME TIL VOKSNE

Cykelhjelm i brug

Vi ved udmærket, at voksne ikke er lige så gode til at huske cykelhjelmen, som børnene er, men det er virkelig en god ide at anskaffe dig en ordentlig hjelm uanset hvad! Det er vigtigt, at vi voksne viser os som gode forbilleder overfor vores børn, og derfor skal du helt sikkert anskaffe dig en cykelhjelm. Børn gider ikke at bære hjelm, hvis deres forældre ikke gør – derfor skal du være dit ansvar voksent og købe dig en lækker cykelhjelm!

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 Bedste Cykelhjelme I Test-Guiden 2024:

Se resten nedenfor

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste cykelhjelm til kvinder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

GIRO EMBER MIPS I MAT SORT - god komfort cykelhjelm til kvinder

Skal du bruge en letvægts cykelhjelm til de lange ture, så er Giro Ember MIPS et godt og sikkert valg. Hjelmen er certificeret efter de europæiske krav til sikkerhed, miljø og sundhed, EN 1078.

På Google Shopping har hjelmen fået 4,5 stjerner ud af 5 af kunderne. I deres anmeldelser roser brugerne særligt den komfortable hjelms mange muligheder for at justering, så den sidder godt til.

GIRO EMBER MIPS I MAT SORT
Bedste cykelhjelm til kvinder

Dagens bedste priser og tilbud på GIRO EMBER MIPS I MAT SORT:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Komfortabel hagerem
 • Mange justeringsmuligheder
 • Aerodynamisk design

Mere om GIRO EMBER MIPS I MAT SORT

SPECIFIKATIONER

 • Cykelhjelm til kvinder udstyret med MIPS
 • Fås i 2 størrelser: 51-55 cm eller 55-59 cm
 • Air-FX-puder for ekstra komfort
 • Smart Roc Loc-system til justering af størrelsen
 • 26 ventilationshuller
 • Vægt: 295 gram

Skal du bruge en ekstra sikker hjelm, så er Giro Ember MIPS et af de bedste bud, der samtidigt sidder sikkert og komfortabelt under cykelturen. Udviklet med de ekstra lange cykelture på landevejen in mente, er den både let og behagelig, selv når du er afsted mange timer i streg. Den er dog også perfekt til de korte hverdagsture, da den giver god beskyttelse og er nem at få til at sidde perfekt.

Hjelmen er udstyret med det særlige MIPS-system, hvor MIPS står for Multi-directional Impact Protection System. Dette system beskytter dit hoved under styrt, lige meget hvordan du måtte lande.

Hjelmen fås i 2 hovedstørrelser fra 51-55 cm eller 55-59 cm i omkreds. Du kan let justere hjelmen til kvinder med det smarte Roc Loc-system, så du får den helt rigtige komfort. Indvendigt er hjelmen udstyret med Air-FX-puder, der er bløde mod hovedbunden.

På de varme dage er der god ventilation med de 26 velplacerede ventilationshuller, så det aldrig bliver for varmt under hjelmen.

Det er derfor en superkomfortabel hjelm, der samtidigt giver dig optimal mulighed for at justere den til dit hoved.

Fordele og ulemper ved GIRO EMBER MIPS I MAT SORT

Fordele

 • Fantastisk pasform og kvalitet
 • Komfortabel hagerem
 • Aerodynamisk design
 • Nem at tilpasse i størrelsen

Ulemper

 • I et højere prisleje
Bedste budgetvenlige cykelhjelm test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm - klassisk og stilren cykelhjelm til mænd og kvinder

 • 6. plads på liste over de bedste cykelhjelme hos T3.com
 • 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon

Lazer Blade+ MIPS bliver kåret hos det engelske testmagasin T3 til den bedste budgetvenlige cykelhjelm. Den får en 6. plads på deres liste over de bedste cykelhjelme i 2021, men til prisen er placeringen ganske udmærket. De anbefaler den både for den gode pris og det flotte design, men også for den indbyggede sikkerhed i cykelhjelmen.

LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm
Bedste budgetvenlige cykelhjelm

Dagens bedste priser og tilbud på LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 22 ventilationshuller
 • Justerbar pasform
 • Let i vægt

Mere om LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: Small, Medium og Large
 • Design: Med 22 ventilationshuller
 • Vægt: Ca. 240 gram
 • Særdeles god til: Cykelture engang imellem

T3 skriver blandt andet, at hjelmen fra Lazer Blade+ er: “an excellent, no-frills, affordable-yet-acceptably-stylish helmet that does everything it’s meant to for a pocket money price”. Hvis du skal bruge en cykelhjelm nu og her og ikke har det største budget, kan du derfor sagtens vælge modellen MIPS fra Lazer Blade+.

Cykelhjelmen Lazer Blade+ MIPS har god ventilation, så du ikke overopheder på dine cykelture.

Der er i alt 22 ventilationshuller fordelt over hjelmens overflade, uden at det ødelægger sikkerheden. Du får derfor god komfort og behagelig luft til hovedet, når du cykler selv i varmt vejr.

Det anbefales, at du sørger for at tjekke størrelsesguiden, da størrelserne varierer i forhold til andre cykelhjelme.

Får du den rigtige størrelse hjem, kan du dog justere den meget, så du får den bedste pasform til netop dit hoved. En tilfreds kunde fra Amazon skriver: ”With all of the adjustments it fits my head very well. Don’t even remember I’m wearing it sometimes”. Selv kunder med større hoveder anbefaler hjelmen på Amazon, fordi den kan tilpasses.

Modellen er meget let, så du ikke mærker den, og den ekstra ventilation gør den effektiv til de varme dage om sommeren.

I forhold til resten af markedet er Lazer Blade+ MIPS en fin cykelhjelm med god sikkerhed, men den ligger i den lave ende af prisskalaen. Der er derfor også begrænsninger for, hvad du kan forvente dig af ekstra sikkerhed og indbyggede funktioner.

Vi tilslutter os T3’s kommentar, når det kommer til, hvem der kan få glæde af Lazer Blade+ MIPS : “If you’re after a solid, good-value helmet for occasional use, this Lazer should be your weapon of choice”. Bruger du din cykel – og derfor selvfølgelig cykelhjelm – hver eneste dag, kan du med fordel kigge på de dyrere og mere stødabsorberende modeller i vores oversigt. Så er du bedre dækket ind i alle former for situationer og ved risiko for uheld, når du dagligt bruger jernhesten.

Til prisen er Lazer Blade+ MIPS et godt valg til dig, der ikke er cykelentusiast, men skal bruge en cykelhjelm engang imellem. Den har et godt design, god ventilation og beskytter dit hoved mod slag fra styrt.

Med en let vægt og mulighed for at justere pasformen vil Lazer Blade+ MIPS både være en behagelig og sikker ven, når du vil ud at cykle en tur engang imellem.

Fordele og ulemper ved LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm

Fordele

 • Prisvenlig model
 • Stilet design
 • Let vægt
 • Komfortabel

Ulemper

 • Anderledes størrelser

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om LAZER BLADE + MIPS cykelhjelm
Bedste cykelhjelm til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

SPECIALIZED ALIGN MIPS CYKELHJELM - Brugervenligt justeringssystem

På den næstsidste plads har vi denne klassiske cykelhjelm fra Specialized. Ved køb af denne cykelhjelm er du garanteret en rigtig god deal, hvor du får super god value for money.

Når vi snakker om pasform, har Specialized virkelig ramt plet. Cykelhjelmen har et brugervenligt justeringssystem, som gør det nemt at justere cykelhjelmen således, at du finder den perfekte pasform. Dette justeringssystem er lige til og du vil opleve, at hjelmen sidder behageligt og tilpas ved få småjusteringer.

SPECIALIZED ALIGN MIPS CYKELHJELM
Bedste cykelhjelm til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på SPECIALIZED ALIGN MIPS CYKELHJELM:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Indbygget SOS-system ved ulykker
 • Fremragende ventilationssystem
 • Mange farver

Mere om SPECIALIZED ALIGN MIPS CYKELHJELM

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 339g
 • ANGi sensor
 • Mange farver
 • Sikkert MIPS system

Vi er alle klar over, hvordan cykelturen kan give en svedig hovedbund, men med denne cykelhjelm er du sikker på at undgå dette. Det skyldes, at hjelmens lufthuller skaber et 4-dimensionelt ventilationssystem som sikrer en god nødkøling af hovedbunden.

Endvidere har Specialized integreret deres innovative ANGi system i hjelmet, der kan tilsluttes din smartphone således en alarm udsendes til udvalgte kontakter i din telefonbog, såfremt du skulle styrte eller ende i en trafikulykke.

Denne funktion skal tilkøbes men vi anbefaler bestemt, at den vælges. Det er en super betryggende funktion, hvorfor vi mener, at Specialized Align MIPS cykelhjelm fortjener en plads på vores liste.

Hjelmen kommer i et flot og minimalistisk design, med mulighed for at tage visiret af og på. Derudover kan cykelhjelmen fås i flere forskellige farver der passer efter dine ønsker.

Fordele og ulemper ved SPECIALIZED ALIGN MIPS CYKELHJELM

Fordele

 • Komfortabel og sikker pasform
 • Højteknologisk beskyttelse
 • Nem at tilpasse på farten
 • Mange reflekterende detaljer

Ulemper

 • Til den tunge side
 • Kan blive varm i solen om sommeren

CASCO ACTIV 2 - DEN BEDSTE HVERDAGSCYKELHJELM

Voksne skal også køre med cykelhjelm, og hvis du bruger cyklen som transportmiddel til hverdag, så er Casco Activ 2 det perfekte match! Cascos hjelm er blevet rost til skyerne i cykelhjelm tests fra både ind- og udland, og her fremhæves særligt hjelmens fantastiske beskyttelse. Dette er en hjelm, som passer på dig fra A til B, og netop derfor er den også at finde på vores liste!

Dagens bedste priser og tilbud på CASCO ACTIV 2:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Testvinder – ADAC
 • Fås i flere forskellige farver
 • Vægt: Ca. 294 gram

Mere om CASCO ACTIV 2

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: Small (52-56 cm), Medium (56-58 cm) og Large (58-62 cm)
 • Design: Modellen fås i mange forskellige farver
 • Vægt: Ca. 294 gram
 • Særdeles god til: Hverdagskørsel i byerne

Casco Activ 2 blev kåret til testvinder i den store cykelhjelm test hos ADAC i Tyskland, hvor hjelmen også er produceret. Tysk kvalitet fornægter sig sjældent, og denne voksenhjelm beskrives som den perfekte kombination af godt design og god sikkerhed. Med andre ord kan du roligt stole på Casco, hvis du cykler meget til dagligt!

Masser af ventilation og universel pasform!

Mange cykelhjelme er designet til at passe på specifikke hoveder, hvilket for mange kan være en stor forhindring, når de skal vælge en ny cykelhjelm.

Her glæder det anmelderne, at Casco Activ 2 har en universel pasform – ligesom hjelmen kan fås i 3 størrelser. Hjelmen justeres let, når du er undervejs, og konstruktionen er robust og tryghedsskabende.

Når man cykler får man hurtigt varmen, og derfor får denne hjelm store roser med på vejen, når det kommer til de hele 26 ventilationshuller, som hjelmen er udstyret med. En cykelhjelm behøver ikke være lig med en svedig oplevelse, og Casco Activ 2 klarer denne disciplin til UG. Herudover kan du få Activ 2 i flere forskellige farver, hvilket kan give dig et individuelt udseende på cykelstierne!

Alt i alt får du en perfekt cykelhjelm til hverdagsbrug, hvis du vælger netop denne model, og du er dermed meget bedre stillet, hvis uheldet skulle være ude. Tyskerne laver meget sjældent fejl, og kvaliteten er høj fra inderst til yderst – dette er en solid cykelhjelm, hvorfor vi med ro i sindet kan anbefale den til alle voksne cyklister!

Fordele og ulemper ved CASCO ACTIV 2

Fordele

 • Godt beskyttet nakkeområde
 • Intet pres i panden
 • God luftledningsevne
 • Tilpasser sig godt til hovedformen

Ulemper

 • Lukningen kræver noget tilvænning
 • Hagebeskytteren kunne være en smule brede

SMITH TRACE MIPSCYKELHJELM - maksimal sikkerhed og åndbarhed

 • 3. plads på liste over de bedste cykelhjelme hos T3.com
 • 4,7 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon

Er du på jagt efter en cykelhjelm af højeste kvalitet, så finder du Smith Trace MIPS. Det er en opgraderet version af det anerkendte brands tidligere populære Overtake-cykelhjelm, hvor der er kræset ekstra for både sikkerhed og komfort.

Designet af Smith Trace MIPS er optimeret, så det er afrundet og giver god aerodynamik. Med ekstra store ventilationshuller i midten og et særligt lag af Aerocore, får du god ventilation til toppen af hovedet. Selvom der er hul og ekstra åndbarhed i hjelmen, er det ikke på kompromis med sikkerheden.

Dagens bedste priser og tilbud på SMITH TRACE MIPSCYKELHJELM:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God aerodynamik
 • God ventilation
 • Holder dine solbriller fri for dug

Mere om SMITH TRACE MIPSCYKELHJELM

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: Small til Large (52-62 cm)
 • Design: Med Aerocore-lag og 18 ventilationshuller
 • Vægt: Ca. 280 gram
 • Særdeles god til: Lange distancer

T3.com har anmeldt en række af de bedste cykelhjelme i 2021, hvor Smith Trace MIPS ligger på en 3. plads. Modellen fra Smith Trace fremhæves for den ekstra gode åndbarhed og sikkerhed, men det kommer også med en høj pris.

Smith Trace bruger et særligt Aerocore-lag under det mere almindeligt brugte og traditionelle EPS-skumlag. Der er derfor ekstra beskyttelse i hjelmen, som samtidigt bidrager til ventilationsevnen.

Aerocore har en struktur, der minder om bikubens konstruktion med små aflange rør i materialet Koroyd. Hos T3.com fremhæver anmelderen den særlige konstruktion og sammenligner den med sugerør tæt samlet sammen på indersiden af hjelmen. Når rørene udsættes for slag eller tryk, vil de absorbere en stor del af energien.

Aerocore er 30% bedre til at absorbere stød end EPS-skum er. Dit hoved er derfor ekstra beskyttet med Smith Trace MIPS, fordi Aerocore-laget er ekstra stødabsorberende.

Navnet Smith Trace MIPS kommer fra den ekstra sikkerhedsfunktion, der forkortes til MIPS, men består af: Multi-directional Impact System. Hjelmen fra Smith Trace er lavet til at beskytte dig uanset, hvordan du skulle styrte eller vælte på cykel. Falder du med et vinklet styrt, passer Smith Trace MIPS stadig på dit hoved.

Har du pengene til en dyr og eksklusiv cykelhjelm, så er Smith Trace MIPS et godt bud. Når du skal beskytte hovedet, skal sikkerheden være helt i top. Med et ekstra lag af Aerocore og MIPS er du ekstra beskyttet mod stød fra både helt almindelige styrt, men også de mere risikofyldte vinklede styrt.

Hjelmen har et godt design, hvor der er tænkt både over aerodynamik, sikkerhed og komfort, så du får en behagelig hjelm, der ikke bliver varm at bære på de længere cykelture. Det er en god hjelm til de lange distancer, hvor både komfort og aerodynamik betyder noget for din oplevelse. Bruger du solbriller under dine cykelture, vil den store åndbarhed sikre, at de ikke dugger til. Du slipper for at overophede under hjelmen, når du drøner afsted på de danske landeveje.

Fordele og ulemper ved SMITH TRACE MIPSCYKELHJELM

Fordele

 • Unikt system til beskyttelse af hovedet
 • Ekstra god ventilation
 • Holder dine solbriller fri for dug

Ulemper

 • Dyrere produkt

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om SMITH TRACE MIPSCYKELHJELM

SPECIALIZED CHAMONIX ANGI MIPS - Behagelig og justerbar cykelhjelm

Den næste cykelhjelm vi har valgt at inkludere, er denne flotte og elegante cykelhjelm fra Specialized.

Cykelhjelmen kommer i én størrelse, som er designet til at passe alle hovedformer. Der kan foretages småjusteringer ved hjælp af Specializeds tilpasningssystem, som befinder sig bagerst på hjelmen. Visiret på Chamonix ANGi MIPS kan tages af og på, efter dine behov.

Dagens bedste priser og tilbud på SPECIALIZED CHAMONIX ANGI MIPS:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • One size fits all hjelm
 • Undgå svedig hovedbund
 • Utrolig let og sikker

Mere om SPECIALIZED CHAMONIX ANGI MIPS

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 235g
 • Testvinder i 2018
 • Utrolig let og sikker

Hjelmen er monteret med indvendige puder, hvilket giver en utrolig behagelig oplevelse når du er på farten. Derudover er cykelhjelmen opbygget således, at der automatisk skabes et velfungerende ventilationssystem, hvilket har en dejlig og kølig effekt på hovedbunden, så du undgår at komme i skole eller på arbejde med en svedig hovedbund.

Fordele og ulemper ved SPECIALIZED CHAMONIX ANGI MIPS

Fordele

 • God beskyttelse af nakken
 • God ventilation
 • Aftageligt visit med klip-på system
 • Mulighed for montering af ANGi sensor

Ulemper

 • Højden på visiret kan ikke justeres

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om SPECIALIZED CHAMONIX ANGI MIPS

ABUS ANUKY Cykelhjelm - topscorer indenfor holdbarhed og sikkerhed

Dagens bedste priser og tilbud på ABUS ANUKY Cykelhjelm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Drejehjul i nakken
 • Topscorer – ADAC
 • Fås i flere forskellige farver

Mere om ABUS ANUKY Cykelhjelm

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: Småbørnsmodel (46-52 cm) og juniormodel (52-57 cm)
 • Design: Mange forskellige mønstre og farver
 • Vægt: 219 / 225 g. afhængigt af modellen
 • Særligt god til: Bykørsel og cykelstol

ABUS Anuky har været i test hos tyske ADAC, og de belønner den med en titel som topscorer. I testen bliver det særligt fremhævet, at hjelmen leverer en ekstraordinær god pasform, der sikrer god komfort under kørsel, og herudover fremhæves den lave pris som en stor styrke. Kvaliteten lider dog ikke under prisen, og derfor kan du trygt lade dit barn cykle afsted med denne hjelm!

ABUS leverer altid gode cykelhjelme, og denne hjelm er da også helt i top, når det drejer sig om brugervenligheden, der er helt i særklasse. Cykelhjelmen er designet til at være let at bruge med gode remme, der holder den godt fast, ligesom den kan tilpasses på farten med det brugbare drejehjul i nakken. Dermed er dit barn sikret god beskyttelse uanset hovedform og -størrelse.

Anuky klarer sig rigtig godt ved faldulykker, og den kan holde til hverdagens strabadser pga. den høje slidstyrke – denne hjelm kan sagtens bruges, selvom den bliver tabt på gulvet flere gange. Hjelmen fås både i en junior- og småbørnsstørrelse, og med en vægt på henholdsvis 225 og 219 gram er det en yderst let hjelm, som ikke giver nakkesmerter ved daglig brug.

Til sidst kan det nævnes, at denne model kommer med en indbygget LED-lygte i nakken for bedre synlighed i trafikken, og den flade nakke på hjelmen gør, at den egner sig rigtig godt til brug i cykelstole af enhver art.

ABUS har leveret en fornuftig børnecykelhjelm, som er veldesignet og ikke mindst sikrer effektivt mod hovedskader, hvis uheldet skulle være ude, og af denne grund er den at finde på vores liste. ADAC var ikke i tvivl i deres test, og derfor kan vi også roligt anbefale denne hjelm til dine små purke!

Fordele og ulemper ved ABUS ANUKY Cykelhjelm

Fordele

 • Non-slip justeringssystem
 • God all-around beskyttelse
 • Polstring på spændet under hagen
 • Polstring kan fjernes og vaskes

Ulemper

 • Lampens batterilevetid kunne være længere

BELL SIDETRACK JUNIOR CYKELHJELM - En god og effektiv cykelhjelm til børn

 • Bestil inden kl. 19 (hverdag) og ordren sendes samme dag
 • Prismatch
 • 365 dages returret

Dagens bedste priser og tilbud på BELL SIDETRACK JUNIOR CYKELHJELM:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God dækning af side- og baghoved
 • Aftageligt visir
 • Åndbar og ventilerende

Mere om BELL SIDETRACK JUNIOR CYKELHJELM

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: 47-54 cm.
 • Farver: Mange forskellige muligheder – tjek hos din forhandler!
 • Vægt: 291 g.
 • 15 ventilationshuller
 • Særligt velegnet til: Bykørsel/cykelstol

Hvis der er noget, som Bell er kendt for, så er det cykeludstyr af høj kvalitet til de brede masser! Du ser mange cykelryttere med cykelhjelme fra Bell på de danske landeveje, og det afspejler bare den kvalitet, som man ofte forbinder med den tyske producent!

Sidetrack Junior er en sej cykelhjelm til dine børn, som virkelig har fokus på komforten! Den sidder godt på hovedet og kan justeres med ErgoDial-spændet, således at dit barn oplever den perfekte pasform og bedste komfort. Herudover gør den flade bagende, at dit barn har fuld bevægelighed i en cykelstol; en smart detalje, som dit barn vil sætte pris på!

Bell Sidetrack Junior fås i flere forskellige farver, og der er ingen tvivl om, at der virkelig er tænkt over et design, der skal gøre det attraktivt for børnene at have hjelmen på! Den er aerodynamisk og fræk, og dit barn vil helt sikkert føle sig som den smarteste i hele skolen, når de kommer flyvende med denne hjelm på hovedet!

Sidetrack Junior får en værdig 3. plads i vores store cykelhjelm test, hvor den særligt gør det godt i forhold til design og komfort. Du får en bundsolid hjelm, som sikrer dit barn optimalt, og der er ingen tvivl om, at en cykelhjelm fra Bell altid er et godt køb!

Fordele og ulemper ved BELL SIDETRACK JUNIOR CYKELHJELM

Fordele

 • Tilbyder god dækning af side- og baghoved
 • Fjernbart visir
 • Åndbart design

Ulemper

 • Kvaliteten på spændet kunne være bedre

CYKELHJELM ABUS URBAN-I SIGNAL V.3 - Tysk kvalitets cykelhjelm

.

Dagens bedste priser og tilbud på CYKELHJELM ABUS URBAN-I SIGNAL V.3:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Indvendig polstring
 • Letvægtsdesign
 • God baghovedbeskyttelse

Mere om CYKELHJELM ABUS URBAN-I SIGNAL V.3

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: 51-57 + 56-65 cm
 • Vægt: 250 gram

Abus Urban-I Signal v.3 er det nyeste skud på stammen fra den populære og prisvindende Urban-I serie, der har sat en helt ny standard for sikkerhed i trafikken! Du får en cykelhjelm, der er gennemtestet og afprøvet i mange forskellige situationer, og den er både CE-mærket og TÜV-testet, hvilket vidner om en holdbar og sikker hjelm i alle former for styrt!

Abus Urban-I Signal er udstyret med et smart LED-lys bag på hjelmen, der lyser i en 180 graders vinkel. Dette sikrer, at du bliver set i både mørke, regn og tåge, og giver dig de bedste forudsætninger for at undgå farlige situationer! Herudover får du et praktisk magnetisk hagespænde, så du ikke skal bekymre dig om at få huden i klemme under haget – en lækker detalje, som vi satte stor pris på i vores test!

Sikkerheden er altså helt på plads med en Abus cykelhjelm, men det må man også sige, at komforten er! Du får en utrolig komfortabel cykelhjelm, der har hele 21 ventilationshuller, hvilket giver god køling under hjelmen på en varm sommerdag. Herudover er hjelmen virkelig behagelig at have på, da den føles let og luftig med de rare puder på indersiden!

Abus har tænkt over de små detaljer med denne smarte cykelhjelm, der giver dig en all-round oplevelse, som du med garanti vil sætte pris på! Du kan f.eks. skifte puderne i hjelmen ud, ligesom du kan tilkøbe varme puder til vinterens kolde dage. Puderne kan også vaskes, hvis de er blevet svedige eller beskidte, så din cykelhjelm altid står knivskarpt og klar!

Herudover kommer Abus Urban-I Signal med en skygge, der er aftagelig, og derfor kan tilpasses til de forhold, du skal cykle i. Det er en smart detalje, som ligeledes har scoret denne hjelm nogle ekstra point i vores store cykelhjelm test!

Alt i alt er dette den absolut bedste cykelhjelm til voksne på markedet lige nu. Vi kan slet ikke beskrive den kvalitet, som cykelhjelmen er lavet i, og der er ingen tvivl om, at dette er den perfekte cykelhjelm til dig, der vil have én af de bedste hjelme på markedet! En sikker testvinder i vores store cykelhjelm test!

Fordele og ulemper ved CYKELHJELM ABUS URBAN-I SIGNAL V.3

Fordele

 • God indvendig polstring
 • Robust dog letvægtsdesign
 • Baglygter med omskifteligt blink
 • God baghovedbeskyttelse

Ulemper

 • Kan ikke justeres lodret

Hvad skal du overveje, før du køber cykelhjelme

Design og type: Cykelhjelme kommer i mange former, typer og farver, og der findes helt sikkert en, der passer til dine ønsker. Gå ikke på kompromis med udseendet, bare fordi det er en cykelhjelm, du skal have fat i. Hvis du er mest til neutrale farver, vil en sort hjelm ofte være et godt valg. Frygter du ikke for lidt ekstra farve i hverdagen, kommer de også i mange smukke farver og nuancer.

Funktioner: Du kan både få hjelm med ekstra støtte ved nakken samt lys bag på. Tag en vurdering af, hvad du har brug for i din hverdag. Hvis du har planer om at dyrke motionscykling eller cykle på et højere plan, er flere funktioner ofte et godt valg. Er hjelmen mest til sporadiske ture, er mange funktioner ikke en lige så stor nødvendighed.

Pris: Hjelme kommer i mange forskellige prislejer. Ofte hænger det sammen med, hvor mange funktioner den enkelte hjelm har, samt hvem der har produceret den. Tag et kig på dit budget, inden du finder en cykelhjelm.

Hvad siger forbrugere og eksperter: Det er essentielt for din sikkerhed på cyklen, at du vælger den rette cykelhjelm. Derfor er det en god ide at kigge på, hvad forbrugere og eksperter siger i anmeldelser af cykelhjelme. 

arrow-more

HVORFOR BØR DU KØRE MED CYKELHJELM?

Der er utrolig mange mennesker, der stiller sig selv netop dette spørgsmål hver eneste dag, men i virkeligheden er der næsten udelukkende fordele ved at køre med cykelhjelm! Selvfølgelig kan den være irriterende at have på hovedet, ligesom den kan få dig til at svede eller ødelægge dit hår, men der er dog ingen vej udenom cykelhjelmen – den beskytter dit hoved mod forfærdelige skader, hvis du skulle styrte! Mange voksne undlader hjelmen af netop disse grunde, men de løber en stor og kalkuleret risiko hver gang de kører uden hjelm.

Cykelhjelme har gang på gang vist sig at være den eneste forskel mellem liv og død i forskellige færdselsuheld og styrt. Hvis du falder på din cykel og falder direkte ned på dit hoved, så kommer du meget slemt til skade, hvis ikke du har hjelmen på hovedet. Dermed ikke sagt, at cykelhjelmen beskytter dig mod alle skader, hvis du styrter, men den reducerer skaderne på hovedet markant! Dette har vi f.eks. også haft stort fokus på i vores store cykelhjelm test, hvor vi kun har testet hjelme, der er sikkerhedgodkendte.

Mange danskere kommer til skade ved cykelstyrt hver eneste dag, og de danske skadestuer har mange patienter, der har slået både krop og ikke mindst hoved ved styrt på de danske veje. Hvis du er født under en heldig stjerne, så kan du slippe med skrækken, men følgerne ved et styrt på hovedet kan være uoverskuelige og katastrofale! Hvorfor leve med denne risiko hele tiden, når du kan tage en hjelm på et kort stykke tid og undgå det helt?

Med det sagt, så er Danmark naturligvis ikke det værste land at cykle i, da vi generelt er et af de lande i Europa, der har de sikreste cykelstier – og vi har mange af dem! Cykelstierne er med til at forhindre uheld, da de adskiller os cyklister fra biler, lastbiler og busser, hvilket er med til at højne sikkerheden på vejene. Du skal dog stadig seriøst overveje en cykelhjelm – så er du sikker i trafikken!

Der har gentagne gange været snak om at indføre et påbud om at køre med cykelhjelm, hvilket altid splitter befolkningen i to. Der er dog endnu ikke foretaget nogle lovændringer indenfor dette område, hvorfor du egentlig ikke er forpligtet til at have en cykelhjelm på hovedet, medmindre du er på køretøjer som elektriske skateboards, el løbehjul eller -cykler, der kan kører en bestemt hastighed af sig selv. Der er dog ingen tvivl om, at du bør bære cykelhjelm for din egen sikkerheds skyld.

Lige så vigtigt det er at have en ordentlig cykelhjelm, lige så vigtigt er det at have en ordentlig cykel. Vi har der samlet nogle af de bedste el-cykler, som kun er blevet mere og mere populære her i danmark. Herunder skal du overveje om du skal have en elektrisk cykel til herre eller dame. Hvis du tilgengæld er helt pjattet med fart, så kan du også se vores oversigt af speed pedelecs, som har en tophastighed på 45 km/t.

Hvis du ofte skal transportere noget, eller hvis du har børn, så kan det også være smart at investere i en el ladcykel, som er en smart og praktisk måde at komme rundt.

MIPS SYSTEMET – EN GENIAL, SVENSK OPFINDELSE!

Kort sagt er MIPS en forkortelse for Multi-Directional Impact System, og det er en sikkerhedsanordning til cykelhjelme, der er opfundet af nogle geniale svenskere. Systemet sidder inde i hjelmen, og du næsten ikke mærke, at det faktisk beskytter dig hele tiden!

Selve teknologien er inspireret af kraniet og hjernen og den smarte sikkerhed, som kroppen har. Inde i kraniet ligger hjernen og flyder rundt i en væske, der netop er der for at beskytte hjernen, hvis kraniet skulle få stød udefra. Dermed kan man sige, at hjernen faktisk har sin egen indbyggede støddæmper, der er med til at absorbere slag eller stød, der kommer udefra. Denne geniale, naturlige sikkerhedsanordning har været inspirationskilden, og faktisk fungerer MIPS systemet på stort set samme måde!

Hvis du vender en cykelhjelm med MIPS system på hovedet, så vil du se, at hjelmen faktisk har både en indre og en ydre skal. Her er den ydre skal den såkaldte ”klassiske cykelhjelm”, som er designet til at beskytte dit hoved mod direkte slag som følge af et styrt. Den sikrer dig f.eks. mod kraniebrud ved et hårdt møde med asfalten, men den gør faktisk ikke meget mere end det – og det er her at den indre skal kommer ind i billedet! MIPS systemet sikrer dig mod kraftige rystelser eller rotationer, der delvist absorberes inde i selve hjelmen. Dermed opnår din hjerne en bedre beskyttelse, hvis du skulle styrte, ligesom kraften nedsættes markant. Du er derfor med til at forebygge svære hjerneskader, hvis du skulle komme i et voldsom trafikuheld.

MIPS teknologien blev opfundet i 2016, og den er siden blevet udbredt til mange forskellige slags cykelhjelme over hele verden. Den koster generelt set omkring 200 kroner ekstra, men det er en særdeles god investering for især sportsudøvere, der oftest træner i høj fart, der kan være ekstra skadelig ved et styrt.

Vi håber, at du har fået noget ud af vores store cykelhjelm test til både voksne og børn, og at du er blevet klædt godt på til at købe den perfekte cykelhjelm. Vores grundige tests har været udgangspunktet for det hele, og vi håber, at vores gode råd og vejledning har hjulpet dig godt på vej. Mange tak, fordi du læste med!

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

ADAC

ADAC står for Allgemeiner Deutscher Automobil Club og svarer til det danske FDM. Der er tale om Tysklands største forening for bilejere. Adac.de er det officielle online magasin for foreningen og beskæftiger sig f.eks. med trafikspørgsmål, herunder testartikler.

ADAC har testet flere cykelhjelme på vores liste. I voksenkategorien løb Casco Activ 2 med titlen som testvinder, mens nogle af topscorerne i børnekategorien blev ABUS Anuky og Limar 242. Hjelmene er bl.a. blevet testet i forhold til komfort, sikkerhed og vægt. De bedste får en bedømmelse i intervallet 0,6-1,5, der betegnes som ?sehr gut?.

Du kan se testen her og her

Stanford University

Stanford University er et af USA?s mest kendte universiteter, og det hører hjemme i Californien. Det har pt. omkring 15.000 studerende.

Stanford University står bag en række videnskabelige testundersøgelser og har bl.a. testet airbag-hjelmen, Hövding Airbag 3.0. Den kaldes ?nærmest perfekt? i rapporten, hvilket er noget af et kvalitetsstempel. Researchteamet har undersøgt hjelmen over et år, bl.a. i forhold til sikkerhed. Rapporten blev offentliggjort i videnskabsmagasinet Annals of Biomedical Engineering.

Testen er opdateret: 2016
Du kan se testen her

Videnskabsmagasinet DR

Videnskabsmagasinet sendes på DR?s kanal, DR3. Præmissen for programmet er at forbinde underholdning med tankevækkende hverdagsvidenskab. Det sker ved at teste videnskaben på programmets værter, og et af forsøgene går på, hvor godt airbag-cykelhjelme virker i praksis.

Hos Videnskabsmagasinet DR har de testet Hövdings airbag cykelhjelm i praksis. De tester blandt andet forskellige typer styrt, hvor airbag-hjelmen viser sig særdeles effektiv. Hjelmen folder sig let ud og beskytter dig effektivt, men det kræver du også styrter på den rigtige måde ifølge Videnskabsmagasinet DR?s tests.

Testen er udført den: 16. februar 2015

Du kan se testen her

Folksam

Ét af de største svenske forsikringsselskaber er Folksam, og som navnet antyder, er det ejet af kunderne, der får del i overskuddet. Forsikringsselskabet blev etableret tilbage i 1908 og består i dag af en lang række datterselskaber, herunder KPA Pension.

Folksam har lavet en grundig undersøgelse og test af 18 forskellige cykelhjelme. De 18 hjelme blev blandt andet testet i praksis, hvor der er simuleret styrt med slag mod hovedet. Modellen Hövding klarer sig flot i tests, hvor den blandt andet viser sig at beskytte 3 gange så godt mod stød som en almindelig klassisk cykelhjelm. Samlet set klarer Hövding sig flot og vurderes til at beskytte 8 gange bedre mod hovedskader, så derfor vinder den testen.

Anmeldelsen er udført: 2020
Du kan se anmeldelsen her

T3

Engelske T3 er et både fysisk og online forbrugermagasin, der særligt fokuserer på elektronik og andet, der gør livet lidt lettere. De deler både nyheder, laver anmeldelser og tests og skriver guides til forbrugere fra hele verden.

T3 har lavet en større sammenlignende test over de bedste cykelhjelme i 2021. Testen inkluderer

Smith Trace MIPS og Lazer Blade+ MIPS, der kommer på henholdsvis 3. og 6. pladsen i oversigten. Smith Trace MIPS roses for den gode sikkerhed og særlige brug af Aerocore-lag i konstruktionen, men den er i den dyre ende af prisskalaen. Til en lavere pris anbefales dog Lazer Blade+ MIPS, da det er oversigtens mest budgetvenlige cykelhjelm.

Anmeldelsen er udgivet: Maj 2021
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en af verdens allerstørste handelsplatforme, hvor mennesker fra hele verden sælger og køber forskellige produkter. De har hovedkontor I Seattle, men er verdensomspændende med deres online tilstedeværelse.

Hos Amazon kan forbrugerne anmelde deres køb ved at give et antal stjerner ud af 5 og evt. skrive en kommentar om deres erfaringer med og vurdering af produktet. Smith Trace MIPS er anmeldt af over 500 forbrugere, hvor den får en samlet score på 4,7 stjerner ud af 5 mulige.

Du kan se anmeldelserne her

Lazer Blade+ MIPS er også bedømt af over 500 forbrugere, men den får en lidt lavere vurdering med 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Alle bedømmelser af produkterne på Amazon opdateres, når der kommer nye forbrugeranmeldelser til.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilke cykelhjelme er de bedste?
Hos Bedste 10 er testvinderen og den bedste cykelhjelm i 2021 ABUS URBAN-I SIGNAL V.2 til voksne. Til børn var den bedste cykelhjelm, ifølge vildmedboern.dk, Lazer Nut´z Mips, som er god til mindre børn, der endnu ikke kan bære voksencykelhjelm.
Ved køb af cykelhjelm SKAL der være lys og reflekser – de kan ikke erstattes af cykellygter. Køb aldrig en cykelhjelm brugt, da du ikke kan vide, om den har været udsat for styrt. Selvom en cykelhjelm ser pæn ud, kan den nemlig godt være ødelagt indeni.
Hvor meget koster en god cykelhjelm?
En god cykelhjelm koster et par hundrede kroner alt efter, hvad definitionen af er – en racerhjelm er typisk dyrere, mens en hjelm med primært fokus på sikkerhed kan koste 200-500 DKK eller mere. Cykelhjelme til børn koster også mindre end hjelme til voksne.
Er det lovpligtigt at bære cykelhjelm?
Det er ikke lovpligtigt at køre med cykelhjelm i trafikken, hverken for børn eller voksne. Men en cykelhjelm kan bogstaveligt talt rede liv, og hvis du vil være en ansvarlig cyklist, bør du altid køre med en god cykelhjelm. Cykelhjelm kan desuden forhindre hjerneskader.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme