Cykelhjelm test 2021 – Her er markedets bedste cykelhjelm

Sidst opdateret: 9. august 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Cykelhjelmen. Meningerne om den er mange, men der er ingen tvivl om, at den er med til at gøre vores hverdag meget mere sikker. Nogen kan mene, at en cykelhjelm er grim og umoderne; andre mener, at de er så gode cyklister, at de ikke behøver én. Der er dog ingen tvivl om, at det er en god ide at bruge en cykelhjelm hver gang, du er på farten – og de moderne cykelhjelme er hverken grimme eller irriterende!

Markedet for cykelhjelme er utrolig omfattende, og vi forstår dig udmærket godt, hvis du er en smule forvirret over alle de mange muligheder, priser og udformninger, som møder dig overalt. Du kan købe cykelhjelme i alt fra cykelbutikker til Bilka og internettet, men hvad gør dem egentlig forskellige? Og hvilken cykelhjelm skal du vælge at købe? Det vil vi gerne hjælpe dig med her!

Her hos Bedste10 kører vi altid med cykelhjelm, og det har inspireret os til at lave en omfattende og særdeles grundig cykelhjelm test-guide, således at både voksne og børn kan komme sikkert fra A til B! Vi har fundet en række forskellige cykelhjelme, der alle udmærker sig særligt i vores cykelhjelm test og samlet dem i en overskuelig liste herunder. Du vil med garanti kunne finde din næste cykelhjelm blandt vores favoritter og være en trendsætter, der passer på dig selv og udviser et godt eksempel!

En cykelhjelm er selvsagt ikke bare en cykelhjelm, og der er kæmpe stor forskel på, hvor godt de mange forskellige cykelhjelme beskytter dig, når du vælter på din cykel. Her er en høj pris ikke altid ensbetydende med en god sikkerhed, hvilket både danske og udenlandske tests har kunnet konkludere. Af netop denne grund har vi ikke nødvendigvis valgt de dyreste cykelhjelme til vindere i den store cykelhjelm test – vi har haft størst fokus på kvalitet, sikkerhed og komfort!

Herunder finder du de 8 bedste cykelhjelme til voksne og de 4 bedste cykelhjelme til børn ud fra vores omfattende cykelhjelm test 2020! Vi har lavet grundige tests af samtlige cykelhjelme, og derefter sammenlignet deres priser hos de mest populære forhandlere på nettet. Dermed får du et overskueligt overblik over de bedste cykelhjelme i vores test – og du kan med garanti finde din næste cykelhjelm blandt vores udvalgte testvindere!


Cykelhjelme til voksne – Bedst i test resultater!

Vi ved udmærket, at voksne ikke er lige så gode til at huske cykelhjelmen, som børnene er, men det er virkelig en god ide at anskaffe dig en ordentlig hjelm uanset hvad! Det er vigtigt, at vi voksne viser os som gode forbilleder overfor vores børn, og derfor skal du helt sikkert anskaffe dig en cykelhjelm. Børn gider ikke at bære hjelm, hvis deres forældre ikke gør – derfor skal du være dit ansvar voksent og købe dig en lækker cykelhjelm!

Cykelhjelm i naturen


1. Casco Activ 2 – Den bedste hverdagscykelhjelm

 • Testvinder – ADAC
 • Fås i flere forskellige farver

Se priser og tilbud på Casco Activ 2 her:

i samarbejde med PriceRunner

Voksne skal også køre med cykelhjelm, og hvis du bruger cyklen som transportmiddel til hverdag, så er Casco Activ 2 det perfekte match! Cascos hjelm er blevet rost til skyerne i cykelhjelm tests fra både ind- og udland, og her fremhæves særligt hjelmens fantastiske beskyttelse. Dette er en hjelm, som passer på dig fra A til B, og netop derfor er den også at finde på vores liste!

Casco Activ 2 blev kåret til testvinder i den store cykelhjelm test hos ADAC i Tyskland, hvor hjelmen også er produceret. Tysk kvalitet fornægter sig sjældent, og denne voksenhjelm beskrives som den perfekte kombination af godt design og god sikkerhed. Med andre ord kan du roligt stole på Casco, hvis du cykler meget til dagligt!

Masser af ventilation og universel pasform!

Mange cykelhjelme er designet til at passe på specifikke hoveder, hvilket for mange kan være en stor forhindring, når de skal vælge en ny cykelhjelm. Her glæder det anmelderne, at Casco Activ 2 har en universel pasform – ligesom hjelmen kan fås i 3 størrelser. Hjelmen justeres let, når du er undervejs, og konstruktionen er robust og tryghedsskabende.

Når man cykler får man hurtigt varmen, og derfor får denne hjelm store roser med på vejen, når det kommer til de hele 26 ventilationshuller, som hjelmen er udstyret med. En cykelhjelm behøver ikke være lig med en svedig oplevelse, og Casco Activ 2 klarer denne disciplin til UG. Herudover kan du få Activ 2 i flere forskellige farver, hvilket kan give dig et individuelt udseende på cykelstierne!

Alt i alt får du en perfekt cykelhjelm til hverdagsbrug, hvis du vælger netop denne model, og du er dermed meget bedre stillet, hvis uheldet skulle være ude. Tyskerne laver meget sjældent fejl, og kvaliteten er høj fra inderst til yderst – dette er en solid cykelhjelm, hvorfor vi med ro i sindet kan anbefale den til alle voksne cyklister!

Specifikationer:

 •         Størrelser: Small (52-56 cm), Medium (56-58 cm) og Large (58-62 cm)
 •         Design: Modellen fås i mange forskellige farver
 •         Vægt: Ca. 294 gram
 •         Særdeles god til: Hverdagskørsel i byerne

2. Giro Ember MIPS i mat sort – Sikker letvægtshjelm med god komfort til kvinder

Giro Ember MIPS i mat sort

 

Se priser og tilbud på Giro Ember MIPS her:

i samarbejde med PriceRunner

Skal du bruge en letvægts cykelhjelm til de lange ture, så er Giro Ember MIPS et godt og sikkert valg. Hjelmen er certificeret efter de europæiske krav til sikkerhed, bæredygtighed og sundhed, EN 1078.

På Google Shopping har hjelmen fået 4,5 stjerner ud af 5 af kunderne. I deres anmeldelser roser brugerne særligt den komfortable hjelms mange muligheder for at justering, så den sidder godt til.

Om Giro Ember MIPS

Skal du bruge en ekstra sikker hjelm, så er Giro Ember MIPS et af de bedste bud, der samtidigt sidder sikkert og komfortabelt under cykelturen. Udviklet med de ekstra lange cykelture på landevejen in mente, er den både let og behagelig, selv når du er afsted mange timer i streg. Den er dog også perfekt til de korte hverdagsture, da den giver god beskyttelse og er nem at få til at sidde perfekt.

Hjelmen er udstyret med det særlige MIPS-system, hvor MIPS står for Multi-directional Impact Protection System. Dette system beskytter dit hoved under styrt, lige meget hvordan du måtte lande.

Let justering og god komfort

Hjelmen fås i 2 hovedstørrelser fra 51-55 cm eller 55-59 cm i omkreds. Du kan let justere hjelmen til kvinder med det smarte Roc Loc-system, så du får den helt rigtige komfort. Indvendigt er hjelmen udstyret med Air-FX-puder, der er bløde mod hovedbunden.

På de varme dage er der god ventilation med de 26 velplacerede ventilationshuller, så det aldrig bliver for varmt under hjelmen.

Det er derfor en superkomfortabel hjelm, der samtidigt giver dig optimal mulighed for at justere den til dit hoved.

Specifikationer:

 • Cykelhjelm til kvinder udstyret med MIPS
 • Fås i 2 størrelser: 51-55 cm eller 55-59 cm
 • Air-FX-puder for ekstra komfort
 • Smart Roc Loc-system til justering af størrelsen
 • 26 ventilationshuller
 • Vægt: 295 gram

3. Limar 555 – Den perfekte cykelhjelm til racercyklisten

Limar 555 cykelhjelm

 

Se priser og tilbud på Limar 555 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne Limar 555 racerhjelm er også blevet vurderet på Tænk.dk, som har givet hjelmen en score på 75 %, hvilket er et super fint resultat, som faktisk sikrer hjelmen en anden plads i deres test. Som gode fordele ved denne specifikke hjelm fremhæver Tænk, at hjelmen giver en god beskyttelse, såvel som at den kan fås til en rimelig pris, som meget godt afspejler hjelmens egenskaber. 

Derfor anbefaler vi Limar 555

 • Kommer med 15 ventilationshuller 
 • Indbygget insektnet 
 • Nem at vedligeholde 
 • Antibakteriel skumpolstring

Det italienske mærke Limar er kendt for deres kvalitetshjelme, hvilket da også reflekteres i denne Limar 555 hjelm. Netop denne hjelm er lavet med fokus på racercyklisten – mere specifikt til racercyklisten som kører på landeveje -, hvilket da også afspejles i hjelmens strømlinede design, som endda er udstyret med den skarpe, friske farve rød, hvilket tilføjer lidt ekstra følelse af fart til hjelmen. 

Hjelmen er dog ikke kun smart at se på; den er nemlig også sikker at bruge. Hjelmen er lavet med en særlig in-mold teknologi, som giver hjelmen en ekstra robusthed uden, at det tilføjer noget til hjelmens vægt. Selvom hjelmen er lavet til at være let og blive brugt til fart, så kan du også sagtens bruge den til hverdag. 

Dertil er hjelmen super behagelig at have på, specielt da den er udstyret med hele 15 ventilationshuller, hvilket er super rart på de varmere dage. Derudover er hjelmen udstyret med insektnet, sådan at du undgår kryb og kravl i dit hår. 

Når det kommer til vedligeholdelse af denne cykelhjelm, så skal du ikke investere særlig meget tid i dette, da den nemlig er super nem at holde ved lige. Alt, du behøver at gøre, er at tørre hjelmen over med en fugtig klud fra tid til anden. Ønsker du at vaske skumpolstringen inde i hjelmen, så er det også muligt at fjerne dem og vaske dem. 

Netop skumpolstringen indeholder endnu en lækker detalje, da disse netop er antibakterielle. Dermed skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt din hjelm bliver til en bakteriebombe, når den nu netop egner sig rigtig godt til racerkørsel. Dog kan det stadig være en gode ide at huske at vaske dem fra tid til anden.

Limar 555 vs. markedet

Et minus ved denne hjelm, sammenlignet med så mange andre cykelhjelme på markedet, er, at den kun fås i to forskellige størrelsesforhold, hvilket kan være ret ærgerligt for nogle forbrugere. Det er selvfølgelig muligt at indstille cykelhjelmen, men hvis man bruger mere en 62 cm, så er dette desværre ikke cykelhjelmen for dig. 

Dog gør prisen på denne hjelm det op for de evt.  mangler, som hjelmen har i forhold til størrelsen, da den kommer til en super attraktiv pris. Denne hjelm er nemlig blandt de billigere modeller på markedet, hvormed man altså ikke tømmer hele kontoen, hvis man vælger at investere i denne cykelhjelm.

Detaljer om hjelmen:

 • Størrelser: 52 – 57 cm eller 57 – 62 cm 
 • Vægt: 260 eller 285 gram 
 • Monoshell in-mold
 • Konkurrence og Comfort Fit-justeringssystem

4. Smith Trace MIPS – cykelhjelm med maksimal sikkerhed og åndbarhed

 • 3. plads på liste over de bedste cykelhjelme hos T3.com
 • 4,7 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon

Smith Trace MIPS

Se priser og tilbud på Smith Trace MIPS her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Er du på jagt efter en cykelhjelm af højeste kvalitet, så finder du Smith Trace MIPS. Det er en opgraderet version af det anerkendte brands tidligere populære Overtake-cykelhjelm, hvor der er kræset ekstra for både sikkerhed og komfort.

Designet af Smith Trace MIPS er optimeret, så det er afrundet og giver god aerodynamik. Med ekstra store ventilationshuller i midten og et særligt lag af Aerocore, får du god ventilation til toppen af hovedet. Selvom der er hul og ekstra åndbarhed i hjelmen, er det ikke på kompromis med sikkerheden.

T3.com har anmeldt en række af de bedste cykelhjelme i 2021, hvor Smith Trace MIPS ligger på en 3. plads. Modellen fra Smith Trace fremhæves for den ekstra gode åndbarhed og sikkerhed, men det kommer også med en høj pris.

Ekstra beskyttelse med Aerocore-lag

Smith Trace bruger et særligt Aerocore-lag under det mere almindeligt brugte og traditionelle EPS-skumlag. Der er derfor ekstra beskyttelse i hjelmen, som samtidigt bidrager til ventilationsevnen.

Aerocore har en struktur, der minder om bikubens konstruktion med små aflange rør i materialet Koroyd. Hos T3.com fremhæver anmelderen den særlige konstruktion og sammenligner den med sugerør tæt samlet sammen på indersiden af hjelmen. Når rørene udsættes for slag eller tryk, vil de absorbere en stor del af energien.

Aerocore er 30% bedre til at absorbere stød end EPS-skum er. Dit hoved er derfor ekstra beskyttet med Smith Trace MIPS, fordi Aerocore-laget er ekstra stødabsorberende.

Navnet Smith Trace MIPS kommer fra den ekstra sikkerhedsfunktion, der forkortes til MIPS, men består af: Multi-directional Impact System. Hjelmen fra Smith Trace er lavet til at beskytte dig uanset, hvordan du skulle styrte eller vælte på cykel. Falder du med et vinklet styrt, passer Smith Trace MIPS stadig på dit hoved.

Smith Trace MIPS vs. markedet

Har du pengene til en dyr og eksklusiv cykelhjelm, så er Smith Trace MIPS et godt bud. Når du skal beskytte hovedet, skal sikkerheden være helt i top. Med et ekstra lag af Aerocore og MIPS er du ekstra beskyttet mod stød fra både helt almindelige styrt, men også de mere risikofyldte vinklede styrt.

Hjelmen har et godt design, hvor der er tænkt både over aerodynamik, sikkerhed og komfort, så du får en behagelig hjelm, der ikke bliver varm at bære på de længere cykelture. Det er en god hjelm til de lange distancer, hvor både komfort og aerodynamik betyder noget for din oplevelse. Bruger du solbriller under dine cykelture, vil den store åndbarhed sikre, at de ikke dugger til. Du slipper for at overophede under hjelmen, når du drøner afsted på de danske landeveje.

Fordele

 • Unikt system til beskyttelse af hovedet
 • Ekstra god ventilation
 • Holder dine solbriller fri for dug
Ulemper

 • Dyrere produkt

Specifikationer:

 • Størrelser: Small til Large (52-62 cm)
 • Design: Med Aerocore-lag og 18 ventilationshuller
 • Vægt: Ca. 280 gram
 • Særdeles god til: Lange distancer


5. Lazer Blade+ MIPS – Bedste prisvenlige cykelhjelm

 • 6. plads på liste over de bedste cykelhjelme hos T3.com
 • 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon

Lazer Blade+MIPS

Se priser og tilbud på Lazer Blade+ MIPS her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Lazer Blade+ MIPS bliver kåret hos det engelske testmagasin T3 til den bedste budgetvenlige cykelhjelm. Den får en 6. plads på deres liste over de bedste cykelhjelme i 2021, men til prisen er placeringen ganske udmærket. De anbefaler den både for den gode pris og det flotte design, men også for den indbyggede sikkerhed i cykelhjelmen.

T3 skriver blandt andet, at hjelmen fra Lazer Blade+ er: “an excellent, no-frills, affordable-yet-acceptably-stylish helmet that does everything it’s meant to for a pocket money price”. Hvis du skal bruge en cykelhjelm nu og her og ikke har det største budget, kan du derfor sagtens vælge modellen MIPS fra Lazer Blade+.

Behagelig ventilation med 22 ventilationshuller

Cykelhjelmen Lazer Blade+ MIPS har god ventilation, så du ikke overopheder på dine cykelture. Der er i alt 22 ventilationshuller fordelt over hjelmens overflade, uden at det ødelægger sikkerheden. Du får derfor god komfort og behagelig luft til hovedet, når du cykler selv i varmt vejr.

Det anbefales, at du sørger for at tjekke størrelsesguiden, da størrelserne varierer i forhold til andre cykelhjelme.

Får du den rigtige størrelse hjem, kan du dog justere den meget, så du får den bedste pasform til netop dit hoved. En tilfreds kunde fra Amazon skriver: ”With all of the adjustments it fits my head very well. Don’t even remember I’m wearing it sometimes”. Selv kunder med større hoveder anbefaler hjelmen på Amazon, fordi den kan tilpasses.

Modellen er meget let, så du ikke mærker den, og den ekstra ventilation gør den effektiv til de varme dage om sommeren.

Lazer Blade+ MIPS vs. markedet

I forhold til resten af markedet er Lazer Blade+ MIPS en fin cykelhjelm med god sikkerhed, men den ligger i den lave ende af prisskalaen. Der er derfor også begrænsninger for, hvad du kan forvente dig af ekstra sikkerhed og indbyggede funktioner.

Vi tilslutter os T3’s kommentar, når det kommer til, hvem der kan få glæde af Lazer Blade+ MIPS : “If you’re after a solid, good-value helmet for occasional use, this Lazer should be your weapon of choice”. Bruger du din cykel – og derfor selvfølgelig cykelhjelm – hver eneste dag, kan du med fordel kigge på de dyrere og mere stødabsorberende modeller i vores oversigt. Så er du bedre dækket ind i alle former for situationer og ved risiko for uheld, når du dagligt bruger jernhesten.

Til prisen er Lazer Blade+ MIPS et godt valg til dig, der ikke er cykelentusiast, men skal bruge en cykelhjelm engang imellem. Den har et godt design, god ventilation og beskytter dit hoved mod slag fra styrt.

Med en let vægt og mulighed for at justere pasformen vil Lazer Blade+ MIPS både være en behagelig og sikker ven, når du vil ud at cykle en tur engang imellem.

Fordele

 • Prisvenlig model
 • Stilet design
 • Let vægt
 • Komfortabel
Ulemper

 • Anderledes størrelser

Specifikationer:

 • Størrelser: Small, Medium og Large
 • Design: Med 22 ventilationshuller
 • Vægt: Ca. 240 gram
 • Særdeles god til: Cykelture engang imellem


6. Bontrager Starvos MIPS – Indbygget system som beskytter imod hjernerystelse

Bontrager Starvos MIPS

 

Se priser og tilbud på Bontrager Starvos MIPS her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne Bontrager Starvos MIPS er blevet anbefalet af Tænk.dk, som har givet hjelmen en score på 71 %. Tænk roser bl.a. denne hjelm for at være udviklet med MIPS systemet, som er med til at beskytte brugeren imod hjernerystelser, hvis uheldet skulle være ude. Dertil fremhæver de, at det er den billigste MIPS hjelm, hvilket også er en god fordel. 

Derfor anbefaler vi Bontrager Starvos MIPS 

 • Indbygget MIPS system 
 • Ekstra holdbarhed 
 • God ventilation

Denne Bontrager Starvos er en enorm let og super komfortabel hjelm, som du sagtens vil kunne bruge i dagligdagen, såvel som til de mere motionsprægede cykelture. Dette skyldes, at hjelmen har et super effektivt ventilationssystem, som skaber en god luftgennemgang under hjelmen, hvilket er en super rar egenskab ved den.

Designmæssigt er dette en ganske enkel og stilren hjelm, som kan bruges både af mænd og kvinder. Hjelmen kommer nemlig i en helt sort farve, hvilket kan være en stor fordel for nogle forbrugere, hvis man foretrækker et mere anonymt og stilrent design. Hjelmen har et mat finish, hvilket er en lækker, æstetisk detalje. 

Som nævnt ovenfor så er hjelmen udstyret med MIPS systemet, som er en teknologi, som er med til at beskytte cyklistens hoved og nakke ekstra meget ved potentielle styrt. Denne teknologi er bl.a. udviklet i samarbejde med hjernekirurger og videnskabsfolk, hvor der er blevet fokuseret på at formindske de rotationskræfter, som netop rammer hjernen, når den modtager skrå stød udefra. Dette er dermed en af de helt store fordele ved lige netop denne hjelm. 

Dertil er det en super holdbar cykelhjelm, som du sagtens vil kunne komme til at bruge mange år ud i fremtiden. Den er nemlig lavet med en indstøbt kompositionsstruktur, hvilket øger konstruktionsstyrken i hjelmen. Derudover er hjelmen super nem at indstille i størrelsen, da det blot gøres bag på hjelmen. På den måde kan du altid lige nemt og hurtigt indstille hjelmen, hvis du f.eks. en kold morgen har en hue inden under den. 

Bontrager Starvos MIPS vs. markedet 

Sammenlignet med mange af de andre cykelhjelme, som er på markedet lige nu, så klarer Bontrager Starvos MIPS sig rigtig fint. Hjelmen skiller sig nemlig betydeligt ud fra mængden på grund af det indbyggede MIPS system, som netop er med til at beskytte cyklisten imod hjernerystelser, hvis de skulle være ude for et styrt. Dette er en super praktisk sikkerhedsforanstaltning, som man helt sikkert vil være glad for, hvis uheldet skulle være ude. 

Dertil er denne Bontrager Starvos MIPS den billigste MIPS system cykelhjelm, hvilket kan være en stor fordel for nogle forbrugere. Sammenligner man hjelmens pris med det generelle marked, så placerer den sig ganske fint i midten – om end måske en anelse til den dyrere ende, men når man tager MIPS systemet i betragtning, så er den klart prisen værd.

Detaljer om hjelmen: 

 • Størrelser: 51 – 57, 54 – 60, 58 – 63 og 60 – 66 
 • Vægt: 265 – 340 gram 
 • Justering: Headmaster fit
 • Anvendelse: Urban


7. Hövding Airbag 3.0 cykelhjelm

 • Testvinder – Stanford University
 • Undgå uglet og svedigt hår

hövding-airbag3

Se priser og tilbud på Hövding Airbag 3.0 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.295,00 DKK

Det svenske cykelhjelmmærke, Hövding, er blevet utrolig populær på ganske kort tid. Med deres nærmest revolutionerende teknologi, er dette fuldt fortjent og ganske forståeligt. Du har måske allerede set den i trafikken, hvis ikke, kan vi garantere at det kommer du til!

Vi kender alle det traditionelle airbag system i vores biler, det har Hövding formået at integrere ind i deres cykelhjelm, som reelt set ikke er en cykelhjelm som vi kender den. Hövding Airbag 3.0 ligner en kombination af en halskrave og en halsvarmer – det lyder måske ikke så sexet men det er super effektivt, og det fungerer!

I 2016 gennemførte det anerkendte universitet, Stanford University, en række tests, der viser at Hövdings unikke design og airbag-system der udvides i ulykker, både har en kraftigere og blødere skal ved ulykker end en traditionel cykelhjelm. Testene viser, at en kombination af disse reducerer risikoen for hjernerystelse med op til 8 gange og eliminerer stort set risikoen for kraniebrud.

Selve kraven er lavet af vandtæt stof, der giver den bedst mulige beskyttelse af airbag systemet. Du kan ikke vaske kraven, men den er lavet af et slidstærkt stof, som holder sved og snavs ude. Derudover er kraven ergonomisk designet med jævn vægtfordeling over skuldrene.

Kraven er dog en smule tungere bagpå end foran. Det betyder, at når du cykler vil du kunne mærke, at vægten hviler på ryggen. Dette er dog af sikkerhedsmæssige årsager såfremt du skulle styrte, vil du naturligt vælte bagover og minimere risikoen for hovedskader.

Specifikationer:

 • Vægt: 800g
 • Smart og sikker
 • Undgå uglet hår

I testvideoen herunder, foretaget af Videnskabsmagasinet på DR, kan du se hvordan Hövdings airbag cykelhjelm fungerer i praksis. Videoen giver et glimrende indblik i, hvor effektiv og sikker Airbag 3.0 er.


8. Specialized Chamonix ANGI MIPS cykelhjelm

 • One size fits all hjelm
 • Undgå svedig hovedbund

specialized-chamonix-cykelhjelm

Se priser og tilbud på Specialized Chamonix ANGI MIPS her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den næste cykelhjelm vi har valgt at inkludere, er denne flotte og elegante cykelhjelm fra Specialized.

Cykelhjelmen kommer i én størrelse, som er designet til at passe alle hovedformer. Der kan foretages småjusteringer ved hjælp af Specializeds tilpasningssystem, som befinder sig bagerst på hjelmen. Visiret på Chamonix ANGi MIPS kan tages af og på, efter dine behov.

Hjelmen er monteret med indvendige puder, hvilket giver en utrolig behagelig oplevelse når du er på farten. Derudover er cykelhjelmen opbygget således, at der automatisk skabes et velfungerende ventilationssystem, hvilket har en dejlig og kølig effekt på hovedbunden, så du undgår at komme i skole eller på arbejde med en svedig hovedbund.

Specifikationer:

 • Vægt: 235g
 • Testvinder i 2018
 • Utrolig let og sikker


9. Specialized Align MIPS cykelhjelm

 • Indbygget SOS-system ved ulykker
 • Fremragende ventilationssystem

specalized-align-mips-cykelhjelm

Se priser og tilbud på Specialized Align MIPS her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

På den næstsidste plads har vi denne klassiske cykelhjelm fra Specialized. Ved køb af denne cykelhjelm er du garanteret en rigtig god deal, hvor du får super god value for money.

Når vi snakker om pasform, har Specialized virkelig ramt plet. Cykelhjelmen har et brugervenligt justeringssystem, som gør det nemt at justere cykelhjelmen således, at du finder den perfekte pasform. Dette justeringssystem er lige til og du vil opleve, at hjelmen sidder behageligt og tilpas ved få småjusteringer.

Vi er alle klar over, hvordan cykelturen kan give en svedig hovedbund, men med denne cykelhjelm er du sikker på at undgå dette. Det skyldes, at hjelmens lufthuller skaber et 4-dimensionelt ventilationssystem som sikrer en god nødkøling af hovedbunden.

Endvidere har Specialized integreret deres innovative ANGi system i hjelmet, der kan tilsluttes din smartphone således en alarm udsendes til udvalgte kontakter i din telefonbog, såfremt du skulle styrte eller ende i en trafikulykke. Denne funktion skal tilkøbes men vi anbefaler bestemt, at den vælges. Det er en super betryggende funktion, hvorfor vi mener, at Specialized Align MIPS cykelhjelm fortjener en plads på vores liste.

Hjelmen kommer i et flot og minimalistisk design, med mulighed for at tage visiret af og på. Derudover kan cykelhjelmen fås i flere forskellige farver der passer efter dine ønsker.

Specifikationer:

 • Vægt: 339g
 • ANGi sensor
 • Mange farver
 • Sikkert MIPS system

10. Scott ARX Road Hjelm, Sort (TESTVINDER I TÆNK ’18)

Se priser og tilbud på Scott ARX Road Hjelm her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den sidste cykelhjelm er ret unik.

Forbrugerrådet TÆNK har netop udnævnt netop lige denne model til den bedste cykelhjelm i 2019.

Denne fine hjelm fra Scott kommer i et eksemplarisk design. Den har både stil, performance og justbarhed til en overkommelig pris. I testen som forbrugerrådet TÆNK for nylig offentliggjorte, vandt Scott ARX modellen mod hele 25 andre testerede cykelhjelme. Undersøgelsen og selve testen er baseret på en innovativ undersøgelse, der har taget højde for de roterende belastninger af hjernen, der kan være med til at forårsage hjernerystelser. Selve testmetoden er baseret på data fra virkeligheden, for at gøre resultatet og testen så valid som overhovedet muligt.

Hjelmen fås i flere forskellige farver. Herunder Sort, Grå/ Grøn og Hvid.


Cykelhjelme til børn – Disse er de mest sikre!

Børn skal køre med cykelhjelm – og sådan er det! Som forældre har I ansvar for jeres børns sikkerhed, når de begår sig i trafikken, og netop derfor er en sikker cykelhjelm et must. Børn cykler ofte om kap på deres cykler eller leger med dem på andre måder, og hvis de ikke har hjelm på, så kan et styrt hurtigt blive katastrofalt! Derfor siger det næsten sig selv, at du bør slå hånden i bordet og lade dine børn vide, at cykelhjelmen er deres bedste ven på cykelturen.

Alt dette ved du naturligvis godt, men hvilken cykelhjelm er den bedste og mest sikre til dit barn? Dette har vi testet i den store cykelhjelm test! Herunder finder du de 4 bedste cykelhjelme til børn, som ser seje ud, men samtidig beskytter optimalt mod varige skader – der er helt sikkert en cykelhjelm til dit barn blandt vores favoritter!

Cykelhjelm test til børn

1. ABUS Anuky – Topscorer med solide remme

 • Topscorer – ADAC
 • Fås i flere forskellige farver

Se priser og tilbud på ABUS Anuky her:

i samarbejde med PriceRunner

Dine børn skal have den bedste beskyttelse, når de cykler alene eller sammen med dig, og denne beskyttelse leverer ABUS Anuky i den grad! Hjelmen kommer i mange forskellige farver, hvilket gør den mere hip at have på, og når man ser på de forskellige cykelhjelm tests, så er dette en topscorer indenfor holdbarhed og sikkerhed.

ABUS Anuky har været i test hos tyske ADAC, og de belønner den med en titel som topscorer. I testen bliver det særligt fremhævet, at hjelmen leverer en ekstraordinær god pasform, der sikrer god komfort under kørsel, og herudover fremhæves den lave pris som en stor styrke. Kvaliteten lider dog ikke under prisen, og derfor kan du trygt lade dit barn cykle afsted med denne hjelm!

Brugervenlig og let hjelm med høj slidstyrke!

ABUS leverer altid gode cykelhjelme, og denne hjelm er da også helt i top, når det drejer sig om brugervenligheden, der er helt i særklasse. Cykelhjelmen er designet til at være let at bruge med gode remme, der holder den godt fast, ligesom den kan tilpasses på farten med det brugbare drejehjul i nakken. Dermed er dit barn sikret god beskyttelse uanset hovedform og -størrelse.

Anuky klarer sig rigtig godt ved faldulykker, og den kan holde til hverdagens strabadser pga. den høje slidstyrke – denne hjelm kan sagtens bruges, selvom den bliver tabt på gulvet flere gange. Hjelmen fås både i en junior- og småbørnsstørrelse, og med en vægt på henholdsvis 225 og 219 gram er det en yderst let hjelm, som ikke giver nakkesmerter ved daglig brug.

Til sidst kan det nævnes, at denne model kommer med en indbygget LED-lygte i nakken for bedre synlighed i trafikken, og den flade nakke på hjelmen gør, at den egner sig rigtig godt til brug i cykelstole af enhver art.

ABUS har leveret en fornuftig børnecykelhjelm, som er veldesignet og ikke mindst sikrer effektivt mod hovedskader, hvis uheldet skulle være ude, og af denne grund er den at finde på vores liste. ADAC var ikke i tvivl i deres test, og derfor kan vi også roligt anbefale denne hjelm til dine små purke!

Specifikationer:

 •         Størrelser: Småbørnsmodel (46-52 cm) og juniormodel (52-57 cm)
 •         Design: Mange forskellige mønstre og farver
 •         Vægt: 219 / 225 g. afhængigt af modellen
 •         Særligt god til: Bykørsel og cykelstol

2. Bell Sidetrack Junior cykelhjelm

Bell Sidetrack Junior

Se priser og tilbud på Bell Sidetrack Junior her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

En anden af de ganske gode cykelhjelme til dit barn er denne topmodel fra den tyske cykelproducent, Bell! Bell Sidetrack Junior har et futuristisk og lækkert design, der signalerer fart over feltet og professionel cykelrytter, hvilket helt sikkert kunne blive et hit hos dit barn – ligesom sikkerheden bliver et hit hos mor og far!

Bell Sidetrack har klaret sig godt i vores test, ligesom den i flere tyske tests har opnået titlen som testvinder. Dette skyldes især, at den effektivt afbøder slag og rystelser, hvilket langt overstiger forventningerne til en cykelhjelm af denne type! Du får dermed en god og effektiv cykelhjelm til dit barn, som tilmed ser smart ud – det perfekte match!

Høj grad af komfort og mulighed for flere farver

Hvis der er noget, som Bell er kendt for, så er det cykeludstyr af høj kvalitet til de brede masser! Du ser mange cykelryttere med cykelhjelme fra Bell på de danske landeveje, og det afspejler bare den kvalitet, som man ofte forbinder med den tyske producent!

Sidetrack Junior er en sej cykelhjelm til dine børn, som virkelig har fokus på komforten! Den sidder godt på hovedet og kan justeres med ErgoDial-spændet, således at dit barn oplever den perfekte pasform og bedste komfort. Herudover gør den flade bagende, at dit barn har fuld bevægelighed i en cykelstol; en smart detalje, som dit barn vil sætte pris på!

Bell Sidetrack Junior fås i flere forskellige farver, og der er ingen tvivl om, at der virkelig er tænkt over et design, der skal gøre det attraktivt for børnene at have hjelmen på! Den er aerodynamisk og fræk, og dit barn vil helt sikkert føle sig som den smarteste i hele skolen, når de kommer flyvende med denne hjelm på hovedet!

Sidetrack Junior får en værdig 3. plads i vores store cykelhjelm test, hvor den særligt gør det godt i forhold til design og komfort. Du får en bundsolid hjelm, som sikrer dit barn optimalt, og der er ingen tvivl om, at en cykelhjelm fra Bell altid er et godt køb!

Egenskaber:

 • Størrelser: 47-54 cm.
 • Farver: Mange forskellige muligheder – tjek hos din forhandler!
 • Vægt: 291 g.
 • 15 ventilationshuller
 • Særligt velegnet til: Bykørsel/cykelstol

3. Limar 242 cykelhjelm

Limar 242 cykelhjelm

Se priser og tilbud på Limar 242 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Som rosinen i den verdenskendte pølseende finder du denne geniale cykelhjelm fra Limar, som helt sikkert fortjener en plads på vores liste! Den har et utrolig let design, der gør sig særligt godt hos mindre børn, og med de mange muligheder for motiver til både piger og drenge er Limar 242 et sikkert hit hos de mindre børn!

Limar 242 har klaret sig langt over middel i vores store cykelhjelm test, og den har bl.a. også opnået titlen som ’Bedst i test’ hos tyske ADAC. Vi har at gøre med et kvalitetsprodukt, der endda har indbygget lys for endnu bedre sikkerhed på de mørke, danske veje. En særpræget og lækker hjelm til dine mindste familiemedlemmer!

Mange forskellige motiver i et let og luftigt design

Når man ser efter en cykelhjelm, så skal den naturligvis være sikker, men dette gælder naturligvis for denne hjelm fra Limar! Der er bestemt ikke gået på kompromis med den velkendte, høje sikkerhedsstandard, og dit barn vil være sikret mod diverse møder med asfalten, hvis du vælger denne hjelm sammen med barnet!

Det unikke ved Limar 242 er de mange forskellige motiver, som bl.a. inkluderer billeder af kendte Disney-figurer, forskellige blomstrede mønstre og smarte motiver af f.eks. blæksprutter. Der er utallige muligheder for personlige designs, og der er ingen tvivl om, at dit barn vil føle sig helt speciel og sej med et fantastisk design fra Limar!

ADAC har vurderet denne hjelm til at være både komfortabel og god i forhold til pasform, og det lette design gør, at det ikke bliver en byrde for barnet at bære hjelmen. Den vejer kun 190 – 210 gram, og der er 11 lufthuller, som alt i alt sørger for en god oplevelse hver gang barnet sætter sig i sadlen eller cykelstolen! Du kan justere hjelmen efter barnets hoved, og det indbyggede LED-lys lyser kraftigt og tydeligt i en rød farve – der dog ikke kan erstatte brugen af cykellygter!

Alt i alt må vi sige, at vi slutter den store cykelhjelm test til børn af med et brag af en finale med den fantastiske Limar 242! De mange forskellige motiver og den høje korfort og sikkerhed gør, at dette er den perfekte hjelm til mindre børn, og du går ikke galt i byen med denne mageløse cykelhjelm!

Egenskaber:

 • Størrelser: 46-51 / 51-56 cm.
 • Farver, motiver og mønstre: Mange forskellige muligheder – tjek hos din forhandler!
 • Vægt: 190 / 210 g.
 • 11 ventilationshuller
 • Særligt velegnet til: Bykørsel/barnets første, egen cykel

Limar 242 cykelhjelme


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


1. Cykelhjelm Abus Urban-I Signal v.2

testvinder cykelhjelm

Hvis du vil køre rundt med den absolut bedste cykelhjelm på markedet, så er du simpelthen nødt til at anskaffe dig en Abus Urban-I Signal v.2 cykelhjelm! Denne cykelhjelm udstråler tysk kvalitet fra inderst til yderst, og du får en utrolig sikker cykelhjelm, der redder dit hoved fra de mest voldsomme styrt. Vores klare testvinder i den store cykelhjelm test 2020!

Abus er et tysk firma, der har vundet stort indpas i Danmark over de seneste par år – og man forstår godt hvorfor! Deres cykelhjelme er veldesignede, utrolig sikre og særdeles komfortable, og de gør alt det, som man kan forvente af cykelhjelme af højeste kvalitet. Tysk power og effektivitet, som har efterladt os med tabt kæbe i den store cykelhjelm test!

Sikkerhed og komfort har højeste prioritet!

Abus Urban-I Signal v.2 er det nyeste skud på stammen fra den populære og prisvindende Urban-I serie, der har sat en helt ny standard for sikkerhed i trafikken! Du får en cykelhjelm, der er gennemtestet og afprøvet i mange forskellige situationer, og den er både CE-mærket og TÜV-testet, hvilket vidner om en holdbar og sikker hjelm i alle former for styrt!

Abus Urban-I Signal er udstyret med et smart LED-lys bag på hjelmen, der lyser i en 180 graders vinkel. Dette sikrer, at du bliver set i både mørke, regn og tåge, og giver dig de bedste forudsætninger for at undgå farlige situationer! Herudover får du et praktisk magnetisk hagespænde, så du ikke skal bekymre dig om at få huden i klemme under haget – en lækker detalje, som vi satte stor pris på i vores test!

Sikkerheden er altså helt på plads med en Abus cykelhjelm, men det må man også sige, at komforten er! Du får en utrolig komfortabel cykelhjelm, der har hele 21 ventilationshuller, hvilket giver god køling under hjelmen på en varm sommerdag. Herudover er hjelmen virkelig behagelig at have på, da den føles let og luftig med de rare puder på indersiden!

Udskiftelige puder og aftagelig skygge!

Abus har tænkt over de små detaljer med denne smarte cykelhjelm, der giver dig en all-round oplevelse, som du med garanti vil sætte pris på! Du kan f.eks. skifte puderne i hjelmen ud, ligesom du kan tilkøbe varme puder til vinterens kolde dage. Puderne kan også vaskes, hvis de er blevet svedige eller beskidte, så din cykelhjelm altid står knivskarpt og klar!

Herudover kommer Abus Urban-I Signal med en skygge, der er aftagelig, og derfor kan tilpasses til de forhold, du skal cykle i. Det er en smart detalje, som ligeledes har scoret denne hjelm nogle ekstra point i vores store cykelhjelm test!

Alt i alt er dette den absolut bedste cykelhjelm til voksne på markedet lige nu. Vi kan slet ikke beskrive den kvalitet, som cykelhjelmen er lavet i, og der er ingen tvivl om, at dette er den perfekte cykelhjelm til dig, der vil have én af de bedste hjelme på markedet! En sikker testvinder i vores store cykelhjelm test!

Detaljer omkring hjelmen:

Størrelser: 52-57 + 56-62 cm.

Vægt: 250 gram


2. Hövding Airbag 2.0

På vores 3. plads i den store cykelhjelm test finder vi et genialt alternativ til en klassisk cykelhjelm – nemlig Hövding Airbag 2.0! Denne geniale opfindelse kombinerer den klassiske airbag fra en bil med din cykeltur, således at du er godt beskyttet, hvis du skulle styrte på din cykel – den beskytter ligeså godt, og du slipper for den irriterende fornemmelse af en hjelm på dit hoved!

Hövding Airbag 2.0 har høstet megen skepsis på sin vej, fordi den er så anderledes og ny, men al denne skepsis er dog fejet af banen i diverse crash-tests udført af det svenske forsikringsselskab, Folksam! Airbaggen fungerer nøjagtig lige så godt som en cykelhjelm, og den lever fuldt op til de krav, der er stillet til cykelhjelme på det danske marked. Et genialt alternativ, som vi har været utrolig imponerede over!

Slip for uglet hår med en beskyttende airbag!

Noget af det, der bl.a. afholder mange voksne fra ikke at bruge en cykelhjelm er, at de enten sveder meget under den, eller at de synes, at den ugler deres hår, når de er på vej til et vigtigt møde. Dette er dog langt fra en god undskyldning længere med den fantastiske cykel-airbag fra Hövding!

Hövding Airbag 2.0 fungerer ligesom en airbag i din bil: Kraven pustes op til en beskyttende pude rundt om dit hoved, hvis uheldet skulle være ude! Det hele fungerer via præcise sensorer, der udløser puden indenfor 0,1 sekund, og du er dermed beskyttet mod både slag og rystelser fra dit møde med asfalten! Du slipper for et grimt hovedbrud – og du bevarer dit flotte hår på vej i byen!

Når du sætter dig på cyklen, svinger du bare Hövding Airbag 2.0 rundt om halsen og lyner den fast. Herefter er du godt beskyttet i tilfælde af styrt! Den vejer 635 gram, og den kan gøres personlig med en række forskellige overtræk – nøjagtig som en cykelhjelm kan have forskellige farver. Den fungerer ved hjælp af genopladelige batterier, der holder i op til 10 timer, og du kan trygt stole på airbaggen!

Det eneste minus ved denne type cykelhjelm er, at den kun kan puste sig op én gang. Herefter skal du således anskaffe dig en ny airbag – igen, ligesom du skal i en bil. Du skal dog ikke være bekymret for, om hjelmen nu puster sig op i tide og utide: Den er designet til kun at puste sig op ved en reel ulykke!

Du skal vælge denne type ”cykelhjelm”, hvis du ikke gider at køre rundt med en grim hjelm på hovedet, der er irriterende og umoderne. Hövding Airbag 2.0 er det perfekte alternativ til en almindelig cykelhjelm, og der er ikke længere nogen undskyldning for at køre på cykel uden at beskytte hovedet! En nævneværdig og utrolig god løsning, der bestemt fortjener en 3. plads i vores store cykelhjelm test!

Hvis du stadig er skeptisk overfor, hvorvidt Hövding Airbag 2.0 virker, så tjek endelig denne artikel skrevet af Politiken, hvor én af deres journalister overlevede et grimt styrt pga. den fantastiske airbag!

Egenskaber:

 • Størrelser: Small / Medium / Large
 • Farver: Sort – andre farver for et mere personligt udtryk kan tilkøbes
 • Vægt: 635 g.
 • Særligt velegnet til: Hverdag/bykørsel

3. Nutcase Little Nutty Bi 

 • Testvinder – Stiftung Warentest
 • Fås med flere motiver

Hvis du leder efter én af de absolut bedste cykelhjelme til børn, så går du bestemt ikke galt i byen med denne hjelm fra Nutcase! Her kan børnene glæde sig over et sejt design, der fås i mange forskellige varianter, og herudover er det en sikker hjelm, der tilmed er kåret som testvinder. Nutcase er kendt for flotte og sikre cykelhjelme, og dette er endnu én i rækken!

Nutcase Little Nutty Bi blev kåret som testvinder i test hos tyske Stiftung Warentest, og her blev særligt hjelmens brugervenlighed fremhævet. Cykelhjelmen er utrolig nem at indstille, og herudover blev komforten også nævnt som én af hjelmens helt store forcer. Der er med andre ord intet at sige til, at netop denne hjelm topper vores liste over cykelhjelme til børn!

God beskyttelse og ekstra skumindlæg!

En cykelhjelm er ikke meget værd, hvis den ikke kan beskytte mod slag og stød, men her leverer Nutcase en god beskyttelse, som du trygt kan lade dit barn cykle rundt med. De medfølgende, ekstra skumindlæg gør hjelmen super komfortabel for barnet at have på, og den afrundede bagende gør, at barnet sidder bedre i cykelstolen og kan bevæge sig friere.

Herudover kommer Nutcase-hjelmen med et smart magnetspænde til at justere remmen med, ligesom skruespændet i nakken er perfekt til at indstille hjelmen i en fart. Herudover er der tænkt over en pude på hageremmen, således at barnet ikke bliver klemt sammen med lukningen af hjelmen.

Little Nutty er den perfekte første cykelhjelm til dit barn, da de selv kan være med i beslutningsprocessen og få en hjelm, som de vil elske at få på hovedet. Beskyttelsen er god, og den er let at bruge i en travl hverdag – og netop derfor har den en stor stjerne i vores cykelhjelm test!

Specifikationer:

 •         Størrelser: 48-52 cm
 •         Design: Mange forskellige muligheder
 •         Vægt: 388 g.
 •         Særdeles god til: Bykørsel/cykelstol/BMX

4. Bell Stoker MIPS cykelhjelm

Bell Stoker MIPS cykelhjelmDen cykelhjelm, som vi særligt anbefaler til voksne efter vores store cykelhjelm test, er den fantastiske cykelhjelm fra Bell! Hvis du er den aktive type, der godt kan lide at køre på mountainbike i skoven, eller hvis du bare påskønner en let og åndbar cykelhjelm, så er dette måske din næste cykelhjelm. Vi er i hvert fald ikke i tvivl: Denne cykelhjelm er et godt køb!

Bell Stoker MIPS har, som navnet antyder, også valgt at inkorporere det fantastiske MIPS system, der forebygger hjerneskader og sikrer dig den bedst mulige sikkerhed overalt på din færd! Det er bestemt ikke for sjov, at denne cykelhjelm har fået gode karakterer i flere forskellige tests verden over – det er en seriøs hjelm til den seriøse sportsmand!

Bedre sikkerhed end lovgivningen dikterer!

Med denne cykelhjelm fra Bell køber du ikke bare et standard produkt, der kun lige nøjagtig klarer det cut, som lovgivningen foreskriver – du køber en sikkerhedsløsning, der beskytter langt mere, end loven foreskriver! Dette er ikke mindst takket være det revolutionerende MIPS system, der virkelig bare er pengene værd!

Det revolutionerende Multi-Directional Impact System (MIPS) sikrer dig mod hjerneskader, hvis du rammer genstande i høj fart og aktion. Du får en sikkerhed mod rystelser og rotationer, der ellers kunne skade din hjerne alvorligt, hvilket er perfekt, hvis du kører mountainbike i en dansk skov! Det sidder inde i hjelmen, og det fungerer bare til UG – noget, som vi virkelig satte pris på i vores store cykelhjelm test!

Det er nemt at indstille Bell Stoker MIPS ved hjælp af det indbyggede SpeedDialFit system, som let justeres med den smarte skive bag på hjelmen. Dermed kan du justere hjelmen, så den passer perfekt til lige netop dig: Dermed får du den optimale sikkerhed!

Perfekt pasform med Blade Visir

Når du farter afsted gennem hårdt terræn i en skov, så skal din hjelm gerne være komfortabel at have på – og det må man i den grad sige, at Bell Stoker er! Den vejer ikke mere end 316 gram, og den har 13 ventilationshuller for og bag, som giver dig en god luftgennemstrømning. Dermed kan du klare mange timer med cykelhjelmen på hovedet uden at holde pause!

Udover den gode komfort, så får du glæde af et smart Blade Visir, der sidder foran på hjelmen. Dette visir beskytter dine øjne mod mudder og andet skidt, og det kan justeres op til 15 grader. Dermed bliver turen gennem skoven en smule mere overskuelig!

Alt i alt er Bell Stoker en fantastisk cykelhjelm til fysisk udfoldelse – eller hvis du bare har behov for en solid og sikker cykelhjelm til byens farlige terræn. Du får meget cykelhjelm for pengene, og den ser moderne ud – derfor fortjener Bell Stoker også den sidste plads på vores liste over de bedste cykelhjelme til voksne i den store cykelhjelm test!

Egenskaber:

 • Størrelser: 52-56 / 55-59 / 58-62 cm
 • Utrolig sikkert MIPS system
 • Farver: Flere forskellige muligheder (Tjek dem hos din lokale forhandler)
 • Vægt: 316 g
 • Særligt velegnet til: MTB/offroad

 


Det rigtige valg af cykelhjelm…

Som altid her i livet er der nogle særlige ting, som du skal holde dig for øje, når du enten køber cykelhjelm til dig selv eller til dine børn. Det kan være noget af en jungle, men generelt er du godt klædt på, hvis du vælger at følge nedenstående krav, som vi også har haft taget udgangspunkt i under vores store cykelhjelm test:

 • Sikkerheden – Er den valgte cykelhjelm blevet godkendt til det danske marked, og hvis den har fået anmærkninger, hvad har de så af betydning? Du bør kun vælge cykelhjelme, der er blevet grundigt testet og godkendt af de anerkendte testfirmaer som f.eks. Tænk eller FDM!
 • Komforten – Hvordan føles det, når du har cykelhjelmen på hovedet? Sidder den evt. for løst eller for stramt? Oplever du, at den kradser eller generer dig, når du har den på? Alle disse ting bør du tjekke, inden du køber en cykelhjelm, da de ellers tager opmærksomheden fra vejen. Generelt bør du vælge en cykelhjelm med puder, og fremfor alt en cykelhjelm i den rette størrelse. Det er altid bedst at prøve forskellige cykelhjelme, inden du træffer din beslutning, og det kan være en god ide at smutte forbi din lokale cykelhandler, inden du køber din favorithjelm!
 • Brugervenligheden – Brugervenligheden er en vigtig del af det at køre med cykelhjelm. Det skal helst være let at tage hjelmen af og på, ligesom den skal kunne spændes ind eller ud, hvis der er behov for dette.

Hvorfor bør du køre med cykelhjelm?

Der er utrolig mange mennesker, der stiller sig selv netop dette spørgsmål hver eneste dag, men i virkeligheden er der næsten udelukkende fordele ved at køre med cykelhjelm! Selvfølgelig kan den være irriterende at have på hovedet, ligesom den kan få dig til at svede eller ødelægge dit hår, men der er dog ingen vej udenom cykelhjelmen – den beskytter dit hoved mod forfærdelige skader, hvis du skulle styrte! Mange voksne undlader hjelmen af netop disse grunde, men de løber en stor og kalkuleret risiko hver gang de kører uden hjelm.

Cykelhjelme har gang på gang vist sig at være den eneste forskel mellem liv og død i forskellige færdselsuheld og styrt. Hvis du falder på din cykel og falder direkte ned på dit hoved, så kommer du meget slemt til skade, hvis ikke du har hjelmen på hovedet. Dermed ikke sagt, at cykelhjelmen beskytter dig mod alle skader, hvis du styrter, men den reducerer skaderne på hovedet markant! Dette har vi f.eks. også haft stort fokus på i vores store cykelhjelm test, hvor vi kun har testet hjelme, der er sikkerhedgodkendte.

Mange danskere kommer til skade ved cykelstyrt hver eneste dag, og de danske skadestuer har mange patienter, der har slået både krop og ikke mindst hoved ved styrt på de danske veje. Hvis du er født under en heldig stjerne, så kan du slippe med skrækken, men følgerne ved et styrt på hovedet kan være uoverskuelige og katastrofale! Hvorfor leve med denne risiko hele tiden, når du kan tage en hjelm på et kort stykke tid og undgå det helt?

Med det sagt, så er Danmark naturligvis ikke det værste land at cykle i, da vi generelt er et af de lande i Europa, der har de sikreste cykelstier – og vi har mange af dem! Cykelstierne er med til at forhindre uheld, da de adskiller os cyklister fra biler, lastbiler og busser, hvilket er med til at højne sikkerheden på vejene. Du skal dog stadig seriøst overveje en cykelhjelm – så er du sikker i trafikken!

Der har gentagne gange været snak om at indføre et påbud om at køre med cykelhjelm, hvilket altid splitter befolkningen i to. Der er dog endnu ikke foretaget nogle lovændringer indenfor dette område, hvorfor du egentlig ikke er forpligtet til at have en cykelhjelm på hovedet. Der er dog ingen tvivl om, at du bør bære cykelhjelm for din egen sikkerheds skyld!


MIPS systemet – en genial, svensk opfindelse!

Kort sagt er MIPS en forkortelse for Multi-Directional Impact System, og det er en sikkerhedsanordning til cykelhjelme, der er opfundet af nogle geniale svenskere. Systemet sidder inde i hjelmen, og du næsten ikke mærke, at det faktisk beskytter dig hele tiden!

Selve teknologien er inspireret af kraniet og hjernen og den smarte sikkerhed, som kroppen har. Inde i kraniet ligger hjernen og flyder rundt i en væske, der netop er der for at beskytte hjernen, hvis kraniet skulle få stød udefra. Dermed kan man sige, at hjernen faktisk har sin egen indbyggede støddæmper, der er med til at absorbere slag eller stød, der kommer udefra. Denne geniale, naturlige sikkerhedsanordning har været inspirationskilden, og faktisk fungerer MIPS systemet på stort set samme måde!

Hvis du vender en cykelhjelm med MIPS system på hovedet, så vil du se, at hjelmen faktisk har både en indre og en ydre skal. Her er den ydre skal den såkaldte ”klassiske cykelhjelm”, som er designet til at beskytte dit hoved mod direkte slag som følge af et styrt. Den sikrer dig f.eks. mod kraniebrud ved et hårdt møde med asfalten, men den gør faktisk ikke meget mere end det – og det er her at den indre skal kommer ind i billedet! MIPS systemet sikrer dig mod kraftige rystelser eller rotationer, der delvist absorberes inde i selve hjelmen. Dermed opnår din hjerne en bedre beskyttelse, hvis du skulle styrte, ligesom kraften nedsættes markant. Du er derfor med til at forebygge svære hjerneskader, hvis du skulle komme i et voldsom trafikuheld.

MIPS teknologien blev opfundet i 2016, og den er siden blevet udbredt til mange forskellige slags cykelhjelme over hele verden. Den koster generelt set omkring 200 kroner ekstra, men det er en særdeles god investering for især sportsudøvere, der oftest træner i høj fart, der kan være ekstra skadelig ved et styrt.

Vi håber, at du har fået noget ud af vores store cykelhjelm test til både voksne og børn, og at du er blevet klædt godt på til at købe den perfekte cykelhjelm. Vores grundige tests har været udgangspunktet for det hele, og vi håber, at vores gode råd og vejledning har hjulpet dig godt på vej. Mange tak, fordi du læste med!


Læs også: Cykelhjelm test 2020

Se vores artikel om: FIND EN CYKEL PÅ AFBETALING, OG GØR DIN HVERDAG LETTERE

Se vores artikel om: ELBILER TIL BØRN

Læs også: Cykelcomputer test 2020 – Se de bedste modeller her.

FAQ

🤔Hvilke cykelhjelme er de bedste??

Hos Bedste 10 er testvinderen og den bedste cykelhjelm i 2021 ABUS URBAN-I SIGNAL V.2 til voksne. Til børn var den bedste cykelhjelm, ifølge vildmedboern.dk, Lazer Nut´z Mips, som er god til mindre børn, der endnu ikke kan bære voksencykelhjelm.

🧐 Hvad skal jeg se efter, når jeg køber cykelhjelm?

Ved køb af cykelhjelm SKAL der være lys og reflekser – de kan ikke erstattes af cykellygter. Køb aldrig en cykelhjelm brugt, da du ikke kan vide, om den har været udsat for styrt. Selvom en cykelhjelm ser pæn ud, kan den nemlig godt være ødelagt indeni.

💰 Hvor meget koster en god cykelhjelm?

En god cykelhjelm koster et par hundrede kroner alt efter, hvad definitionen af “god” er – en racerhjelm er typisk dyrere, mens en hjelm med primært fokus på sikkerhed kan koste 200-500 DKK eller mere. Cykelhjelme til børn koster også mindre end hjelme til voksne.ž

🤓 Er det lovpligtigt at bære cykelhjelm?

Det er ikke lovpligtigt at køre med cykelhjelm i trafikken, hverken for børn eller voksne. Men en cykelhjelm kan bogstaveligt talt rede liv, og hvis du vil være en ansvarlig cyklist, bør du altid køre med en god cykelhjelm. Cykelhjelm kan desuden forhindre hjerneskader.


Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

ADAC

ADAC står for Allgemeiner Deutscher Automobil Club og svarer til det danske FDM. Der er tale om Tysklands største forening for bilejere. Adac.de er det officielle online magasin for foreningen og beskæftiger sig f.eks. med trafikspørgsmål, herunder testartikler.

ADAC har testet flere cykelhjelme på vores liste. I voksenkategorien løb Casco Activ 2 med titlen som testvinder, mens nogle af topscorerne i børnekategorien blev ABUS Anuky og Limar 242. Hjelmene er bl.a. blevet testet i forhold til komfort, sikkerhed og vægt. De bedste får en bedømmelse i intervallet 0,6-1,5, der betegnes som ”sehr gut”.

Du kan se testen her og her

Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Tænks test af cykelhjelme er blevet opdateret siden artiklens offentliggørelse, men Scott Arx, Limar 555 og Bontrager Starvos MIPS topper stadig testen. Scott Arx er testvinder, idet det er den hjelm, der giver brugeren den bedste beskyttelse mod hjernerystelse. Hjelmene er bl.a. testet i henhold til seks forskellige faldtyper, der simulerer virkelige styrt.

Testen er opdateret den: 7. august 2020
Du kan se testen her

Stanford University

Stanford University er et af USA’s mest kendte universiteter, og det hører hjemme i Californien. Det har pt. omkring 15.000 studerende.

Stanford University står bag en række videnskabelige testundersøgelser og har bl.a. testet airbag-hjelmen, Hövding Airbag 3.0. Den kaldes ”nærmest perfekt” i rapporten, hvilket er noget af et kvalitetsstempel. Researchteamet har undersøgt hjelmen over et år, bl.a. i forhold til sikkerhed. Rapporten blev offentliggjort i videnskabsmagasinet Annals of Biomedical Engineering. 

Testen er opdateret: 2016
Du kan se testen her 

Videnskabsmagasinet DR

Videnskabsmagasinet sendes på DR’s kanal, DR3. Præmissen for programmet er at forbinde underholdning med tankevækkende hverdagsvidenskab. Det sker ved at teste videnskaben på programmets værter, og et af forsøgene går på, hvor godt airbag-cykelhjelme virker i praksis.

Hos Videnskabsmagasinet DR har de testet Hövdings airbag cykelhjelm i praksis. De tester blandt andet forskellige typer styrt, hvor airbag-hjelmen viser sig særdeles effektiv. Hjelmen folder sig let ud og beskytter dig effektivt, men det kræver du også styrter på den rigtige måde ifølge Videnskabsmagasinet DR’s tests. 

Testen er udført den: 16. februar 2015

Du kan se testen her

Folksam

Ét af de største svenske forsikringsselskaber er Folksam, og som navnet antyder, er det ejet af kunderne, der får del i overskuddet. Forsikringsselskabet blev etableret tilbage i 1908 og består i dag af en lang række datterselskaber, herunder KPA Pension.

Folksam har lavet en grundig undersøgelse og test af 18 forskellige cykelhjelme. De 18 hjelme blev blandt andet testet i praksis, hvor der er simuleret styrt med slag mod hovedet. Modellen Hövding klarer sig flot i tests, hvor den blandt andet viser sig at beskytte 3 gange så godt mod stød som en almindelig klassisk cykelhjelm. Samlet set klarer Hövding sig flot og vurderes til at beskytte 8 gange bedre mod hovedskader, så derfor vinder den testen.

Anmeldelsen er udført: 2020

Du kan se anmeldelsen her

T3

Engelske T3 er et både fysisk og online forbrugermagasin, der særligt fokuserer på elektronik og andet, der gør livet lidt lettere. De deler både nyheder, laver anmeldelser og tests og skriver guides til forbrugere fra hele verden.

T3 har lavet en større sammenlignende test over de bedste cykelhjelme i 2021. Testen inkluderer

Smith Trace MIPS og Lazer Blade+ MIPS, der kommer på henholdsvis 3. og 6. pladsen i oversigten. Smith Trace MIPS roses for den gode sikkerhed og særlige brug af Aerocore-lag i konstruktionen, men den er i den dyre ende af prisskalaen. Til en lavere pris anbefales dog Lazer Blade+ MIPS, da det er oversigtens mest budgetvenlige cykelhjelm.

Anmeldelsen er udgivet: Maj 2021

Du kan se anmeldelsen her

Amazon

Amazon er en af verdens allerstørste handelsplatforme, hvor mennesker fra hele verden sælger og køber forskellige produkter. De har hovedkontor I Seattle, men er verdensomspændende med deres online tilstedeværelse.

Hos Amazon kan forbrugerne anmelde deres køb ved at give et antal stjerner ud af 5 og evt. skrive en kommentar om deres erfaringer med og vurdering af produktet. Smith Trace MIPS er anmeldt af over 500 forbrugere, hvor den får en samlet score på 4,7 stjerner ud af 5 mulige.

Du kan se anmeldelserne her

Lazer Blade+ MIPS er også bedømt af over 500 forbrugere, men den får en lidt lavere vurdering med 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Alle bedømmelser af produkterne på Amazon opdateres, når der kommer nye forbrugeranmeldelser til.

Du kan se anmeldelserne her

Denne side er anmeldt af: Frederik F. Overgaard Rating 10/10