Skrevet d. 12. august 2019 af Simon Rasmussen
Reklame

Test af de bedste el løbehjul – find det perfekte til dig

De små og smarte el løbehjul er piblet frem over det hele, og er efterhånden at finde i alle større byer hele verden over. Hvor løbehjul førhen blev betragtet som et stykke legetøj eller som led i en ekstremsport på samme måde som skateboard og rulleskøjter, så er der sket en revolution efter løbehjulet fik motor på. Selvom det stadig er relativt nyt, så er el løbehjulet langt mere alsidigt og henvender sig til en langt større målgruppe med løftet om en nemmere og langt sjovere hverdag.

Hvis du er på udkig efter et el løbehjul til dig selv, eller en du holder af, eller måske blot vil vide mere om det nye fænomen, så er du havnet det rette sted. Vi guider dig gennem junglen af nye el løbehjul, og fremhæver de modeller som klarer sig allerbedst i test. Læs med her og bliv klogere på, hvad et el løbehjul er og kan, hvilket løbehjul der er perfekt til dine behov, samt hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Hvad er et elektrisk løbehjul?

Et elektrisk løbehjul er et løbehjul, hvor der er installeret en elektrisk motor, som hjælper med fremdriften. Det betyder, at du modsat de konventionelle løbehjul nu får et ekstra skub fremad, når du bruger det.

De fleste el løbehjul vil være udstyret med en speeder og en bremse, som oftest vil være at finde på løbehjulets styr. Nogle løbehjul starter med det samme, når der trykkes på speederen, mens andre skal skubbes eller løbes i gang. Hvad man foretrækker, er en smagssag, selvom nogle vil mene, at det kan være en god sikkerhedsforanstaltning at skulle aktivere løbehjulet, inden motoren starter, og netop derfor er mange løbehjul til børn og unge også designet på denne måde. 

Det bedste lovlige løbehjul

På grund af den relativt nye lovgivning på området, er det faktisk ikke alle løbehjul som sælges i dag, der er lovlige alle steder i trafikken i Danmark. For at gøre det nemt og gennemskueligt, har vi udvalgt det det bedste lovlige el løbehjul på markedet i dag. 

Kilder: Denne artikel er inspireret af eRiders.dks forbrugertest af elektriske løbehjul

GoFast el løbehjul – kør sikkert og kør lovligt

Klik på billedet for at se mere

GoFast har fremstillet et løbehjul, som allerede har gjort et enormt antal danskere intet mindre end begejstrede. Det er både prisvenligt, flot at se på og fremstillet i en høj kvalitet.

Det er et sikkert løbehjul, som er nemt og intuitivt at styre. Det kan køre op til 20 km/t, og har speedometer og ringeklokke på styret, så du kan være ekstra sikker i trafikken. Det er udstyret med solide dæk, som ikke kan punktere og desuden er stødabsorberende. Løbehjulet kan i øvrigt nemt køre i regnvejr. Dette løbehjul har en rækkevidde på op til 25 km på én opladning, og kan desuden nemt oplades igen i en almindelig stikkontakt.

Du folder nemt løbehjulet sammen, når det ikke bruges, og det er nemt at have med overalt – blandt andet på grund af sin lave vægt på blot 12 kg.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Bedste lovlige løbehjul i Danmark til dato
 • Nemt og sikkert at køre på i trafikken
 • Topfart på 20 km/t
 • Rækkevidde på 25 km
 • Nem opladning i alm. Stikkontakt
 • Nemt at folde sammen og lav vægt (12 kg)

Læs mere på Gofast.dk

 

Kvalitet og funktionalitet – GoRunner el-løbehjul 10″

Elektrisk løbehjul
Klik på billedet for at se mere

Dette løbehjul fra GoRunner er et elektrisk løbehjul i den særdeles topklasse. GoRunner kan kører helt op til 18 km på en fuld ladning, hvilket er praktisk i en travl hverdag hvor du skal fra A-B. Løbehjulet er lavet i et slidstærkt og holdbart materiale hvilket egner sig perfekt til de skandinaviske vejrforhold. 

Dette el-løbehjul er patenteret med et smart foldesystem, der gør det nemt og overskueligt at folde løbehjulet sammen, så du uden problemer kan have det med i bil eller offentlig transport ved længere ture. GoRunner er udviklet med speeder og speedometer, så du nemt kan se din hastighed under kørsel. Derudover er dette elektriske løbehjul produceret med 2 forskellige gear, som egner sig til forskellig kørsel. Løbehjulet kommer samlet så du hurtigt kan komme ud på de danske cykelstier. 

GoRunner er lavet med store og robuste 10 tommers hjul, der er udstyret med luftslanger. Dette giver en mere behagelig køreropleveles, ved kørsel på slidte veje, samt er stødabsorberende over for småsten eller hårdt tærren. Læbehjulet er konstrueret med skivebremser, der sikre en god og solid opbremsning ved tæt trafik eller uheld. 

Derfor skal du købe netop dette løbehjul: 

 • Tofart 20 km/t 
 • Solide og robuste 10 tommers hjul
 • Lovlig på danske cykelstier 
 • Holder til 150 kg. max. 
 • God affjedring
 • Miljøbevidst kørsel
 • Produceret i kvalitets materialer

Det bedste el løbehjul i budgetklassen

Rawlink ZX 1200 – kåret som bedst til prisen

Klik på billedet for at se mere
Her er der tale om et elektrisk løbehjul, hvor du får noget sjov for billige penge. Netop derfor er det også udvalgt som bedste elektriske løbehjul i den billigste prisklasse. Rawlink er et dansk mærke, som producerer utroligt lækre løbehjul, hvor der ikke er sparret på flot design – mens kvaliten halter en smule. 

Det kan køre op til 20 km/t, har lys, reflekser og ringeklokke, og er derfor lovligt på de danske cykelstier, hvilket er en kæmpe fordel for dig, som gerne vil benytte netop disse transportveje. Du har op til hele fire timers kørsel (eller omkring 12 km), hvilket gør dette løbehjul tilstrækkeligt til de fleste pendlerture. Du får 6,5 tommers punkterfrie gummidæk, som sikrer dig god komfort, mens du er på vej.

Dette elektriske løbehjul er ideelt for dig, som stiller høje krav til dit løbehjul, men samtidig ikke vil betale en svimlende formue for det.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Kåret som bedst til i den billigste prisklasse (under 2.000) 
 • Ekstrem valuta for pengene
 • Dansk design og høj kvalitet
 • Maks. hastighed på 20 km/t
 • Har lys, reflekser og ringeklokke (og er derfor helt lovligt)
 • Kan køre op til ca. 12 km på én opladning
 • Punkterfrie gummidæk for nemt vedligehold og stor komfort

OBS: Du generelt er det vores anbefaling at investere i et elløbehjul til mindst 3.000 kr. da mange ofte bliver skuffet over kvaliten hos de billigste modeller. Husk, du får hvad du betaler for. 

Her er de to bedste el løbehjul til børn

Løbehjul hører stadig til i børnenes verden – også selvom der er motor på. Yngre og ældre børn kan have stor glæde ved et el løbehjul som enten legetøj, transportmiddel eller begge dele. Her bringer vi to favoritter, som er de bedste bud på el løbehjul til børn lige nu.

Razor E90 Power Core – kåret som bedst til børn

Klik på billedet for at se mere

Razor har lavet et utroligt herligt løbehjul, som uden tvivl allerede står højt på mange børns ønskelister. Faktisk er det allerede udnævnt som bedst til børn. Designet er frisk og moderne i sorte og grønne aftegninger, og det egner sig perfekt til børn. Det kan klare en belastning på op til 54 kg, og har en maks. hastighed på 14-16 km/t.

Det vejer blot 12 kg, og er derfor helt ideelt til junior, som altså selv kan tage det med under armen. Dette løbehjul skal desuden løbes i gang, og motoren aktiveres først ved en hastighed på 5 km/t. Det kan være en beroligende sikkerhedsforanstaltning for de fleste forældre. Når løbehjulet når 5 km/t, kan motoren aktiveres ved tryk på en knap, der sidder på styret. Hastigheden kan nemt reguleres ved brug af håndbremsen på styret.

Løbehjulet kan køre op til 40 minutter på en opladning, og en opladning tager omkring 12 timer. Løbehjulet kan derfor ideelt benyttes til de kortere ture – eventuelt sammen med vennerne, eller hvis der ikke er langt i skole.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Udnævnt som bedst til børn
 • Smart design og moderne farver
 • Topfart på 14 til 16 km/t
 • Skal løbes i gang
 • 40 minutter på én opladning
 • Let men samtidig robust

Læs vores guide om elektriske løbehjul til børn 

Det bedste løbehjul til teenagere

Også til de lidt ældre børn – teenagerne – findes der mange fortrinlige elektriske løbehjul, som kan give anledning til både sjov og ballade, men også er et virkelig lækkert transportmiddel til at komme i skole eller gymnasiet på. Her har vi valgt at fremhæve det bedste el løbehjul til teenagere, som findes på markedet nu.

NineBot Kickscooter ES2 fra Segway – Testvinder og helt ideel til teenageren

Klik på billedet for at se mere

Dette el løbehjul skal nærmest opleves, før det rigtig kan værdsættes. Det kan nemt tage dig fra A til B, og er det ideelle transportmiddel for dig, som gerne vil frem lidt hurtigere og lidt mere komfortabelt.

Det er stødabsorberende, og derfor utroligt behageligt at køre på. Desuden har det et system med ECO-funktion, som er strømbesparende mens det kører. Det vejer kun 12 kg, og er derfor nemt og smart at have med på farten.

Løbehjulet skal skubbes i gang, og kan herefter køre op til 25 km/t og op til 25 km strækning på én opladning. Du kan desuden tilkøbe et ekstra batteri, og på den måde få en rækkevidde på op til 45 km. Du opnår en fuld opladning på blot 3 timer, og det kan enhver teenager (trods mulig utålmodighed) formentlig holde ud at vente på.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Testvinder
 • Bedst til teenagere
 • Ideelt til både sjov og transport
 • Vejer kun 12 kg
 • 25 km rækkevidde
 • Topfart på 25 km/t
 • Hurtig opladning (3 timer)

Det tre bedste løbehjul til pendleren

Xiaomi Mi M365 – super allround model til pendleren

Xiaomi Mi M365 godt allround elektrisk løbehjul
Klik på billedet for at se mere

Her er et sandt pletskud fra den kinesiske elektronikgigant, som altså ikke kun producerer mobiltelefoner. Xiaomi Mi er et perfekt løbehjul for dig, som ønsker en fornøjelig tur på et elektrisk løbehjul, som er både komfortabelt, nemt og intuitivt at køre på.

Dette løbehjul har allerede vundet fine priser – for eksempel Red Dot Best of the Best og iF Design Award 2017. Du har en effekt på 250 watt, og topfarten ligger på imponerende 25 km/t. Dette løbehjul kommer også med cruise-kontrol, hvilket gør turen bekvem og ligetil. Med denne funktion ligger topfarten på 18 km/t.

Når batteriet er ladt helt op, kan du suse afsted helt op til 30 km. Løbehjulet er nemt at styre og har dobbelt bremsefunktion, som gør det nemt at kontrollere farten hele tiden.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Har vundet adskillige priser
 • Super allround og ideelt til pendleren
 • Nemt at komme fra a til b
 • Rækkevidde på op til 30 km
 • Topfart på 25 km/t
 • Cruise-kontrol for behagelig kørsel

Centurion El løbehjul – lækkert at se på, lækkert at køre på

Klik på billedet for at se mere

Tiden er forbi for dengang, hvor Centurion kun lavede cykler. Nu er de nemlig begyndt at brillere inden for elektriske løbehjul også – og det slipper de utroligt godt fra.

Dette el løbehjul fra Centurion er utroligt smukt at se på og komfortabelt at køre på, og det skyldes blandt andet de skønne, brede otte tommers dæk af luftgummi. Løbehjulet kan nemt foldes sammen og tages med, og er derfor let at have med i bilen, bussen eller toget. Der er LED-lys både for og bag, så du nemt kan ses af andre trafikanter i trafikken, og maks. hastigheden er 20 km/t. Disse faktorer gør løbehjulet helt lovligt at køre på i Danmark.

Rækkevidden på dette løbehjul er op til 20 km, men det afhænger af vind og vejr.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Fantastisk komfort
 • Skønt og moderne design
 • 8 tommers dæk for behagelig kørsel
 • Foldbart
 • LED-lys for og bag
 • Maks. fart på 20 km/t
 • Rækkevidde op til 20 km

Elektrisk scooter SXT Scooters Light Plus V – utroligt let, utroligt hurtig

Elektrisk Scooter SXT - utrolig let og hurtig
Klik på billedet for at se mere

Med dette løbehjul kan du træde ind i en helt ny æra. Barren for el løbehjul er officielt hævet med denne skønne model, som gør pendlerturen til arbejdet lidt sjovere.

El løbehjulet vejer blot 11,2 kg og er således blandt de letteste modeller på markedet i dag. Det er let at folde sammen, så det næsten ikke fylder noget, og disse to faktorer gør det utroligt anvendeligt for pendleren. I øvrigt får du med dette el løbehjul også cruise-kontrol for en ekstra bekvem pendlertur.

Det har en topfart på helt op til 37 km/t, men du kan faktisk selv sætte din hastighedsgrænse direkte på løbehjulet, så du for eksempel kun kører maks 20 km/t. Desuden får du her et genialt dobbeltbremsesystem, hvor den elektromagnetiske forreste bremse virker uden mekanisk friktion og derfor opstår der ingen slitage. Desuden er der LED baglygte og bremselys, samt en lækker LCD-skærm for god kontrol over hvor hurtigt og langt, der køres.

Der er her tale om et absolut ideelt el løbehjul til voksne, som gerne vil have både fart, komfort og intuitiv bekvemmelighed undervejs.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Utroligt let løbehjul på blot 11,2 kg
 • Hurtigt (topfart op til 37 km/t)
 • Cruise-kontrol
 • LED-lygte og bremselys
 • Dobbeltbremsesystem
 • Let at folde sammen

Testens største taber – dårligste elløbehjul

De populære løbehjul er stadig et nyt fænomen, og derfor kan det være svært at vide, hvad det er du præcis er på udkig efter. Derfor har vi også kigge på, hvilke løbehjul du IKKE skal købe. Denne Kina-model blev aldrig nogen succes og er faktisk lukket i dag på grund af, at leverandøren svigtede på leveringerne. 

Cityway Sport 

Klik på billedet for at se mere

Cityways elektriske løbehjul er ganske let (kun 12kg), så du nemt kan tage det med dig overalt. Desuden kan det nemt foldes sammen, når du ikke bruger det. Det har en lovlig maks. hastighed på 20 km/t, som altså betyder at du kan suse afsted henad cykelstien mod din destination. 

Løbehjulet har 2 gear indbygget, hvoraf det ene er en ECO-funktion, som er strømbesparende, hvor el løbehjulet højst kører 14 km/t.

Med dette elektriske løbehjul kan du ifølge leverandøren køre op til 25 km på én opladning, men det passer absolut ikke. Kører du i højeste gear er distancen nærmere 5-8 km, hvilket ganske enkelt er ALT for lidt. .

Elløbehjulet er generelt plaget af børnefejl, problemer med mekanik og holdbarhed. Blandt andet falder gummiet nemt af, og klappesammenfunktionen gik i stykker efter blot 14 dage ved mig, da den lille tab på baghjulet faldt af ud af ingenting. 

Slutteligt er accelerationen utrolig langsomt og køreoplevelsen generelt ikke god med sløje bremser og ekstremt dårlig affjedring – eller bare ingen affjedring overhovedet. 

Jeg kan ikke komme med nogen gode grunde til, at du skal købe dette løbehjul udover, hvis du får det til 75 % af prisen.

Et stort nej-tak herfra. 

Det bedste performance løbehjul

Hvis du allerede har noget erfaring med elektriske løbehjul, så kan det være, at du er på udkig efter et, der giver dig lidt ekstra performance, når du suser afsted. Vi bringer her det bedste performance løbehjul, du kan købe for penge lige nu.

Wide Wheel Extreme Suspension – forlang mere og få vild performance

Klik på billedet for at se mere

Det er ingen hemmelighed, at netop denne model ligger i den lidt tunge ende af prisskalaen inden for el løbehjul. Til gengæld får du utroligt meget valuta for prisen. Det er det ideelle løbehjul for dig, som værdsætter høj kvalitet, flot æstetik og vanvittig effektivitet og performance.

Det bedste ved netop denne model er, at det har virkelig brede hjul med god affjedring, som sikrer dig maksimal komfort på dine køreture. Løbehjulet har en topfart på 25 km/t, og har samtidig en rækkevidde på op til 35 km per opladning. Dette el løbehjul er også hurtigt at lade op, og tager oftest kun 2 til 3 timer. Det er lidt bedre performance end mange andre gode løbehjul.

Se også: Må man køre på fortovet: Kender du reglerne for el-løbehjul? skrevet af tv2fyn.dk.

Dette løbehjul er ikke et legetøj, men derimod den perfekte investering for dig, som ønsker robust håndværk, og et lækkert transportmiddel som holder længe. Det kan klare en maks. belastning på 120 kg. Stellet er fremstillet i aluminium, så selvom du får maksimal performance, vejer selve løbehjulet kun 17 kg.

Med dette lækre løbehjul får du selvfølgelig to års reklamation, men desuden også suveræn god service og dedikeret værksted, hvis du nogensinde skulle opleve problemer.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:

 • Brede hjul med god affjedring
 • Topfart på 25 km/t
 • Op til 35 km på én opladning
 • Hurtig opladning på 2-3 timer
 • Super robust
 • Aluminiumsstel (vægt 17 kg)
 • Maks. belastning 120 kg.
 • Tårnhøj kvalitet og lækkert design

Se også denne lignende artikel på vores side:
TEST: HER ER 6 GODE BUD PÅ DEN HELT RIGTIGE EL LADCYKEL

Hvad skal du overveje, inden du køber et el løbehjul?

For at finde det allerbedste løbehjul, skal du ikke vælge det første du ser, som har klaret sig godt i el løbehjul tests rundt omkring. For forskellige el løbehjul passer godt til forskellige mennesker og behov. For at finde det rette løbehjul til dig, kan du derfor med fordel overveje følgende faktorer, inden du køber:

 • Hvem skal bruge løbehjulet? Dig selv eller en anden (er det til en gave måske?).
 • Hvor skal løbehjulet bruges? På stier, veje, cykelstier eller noget andet.
 • Hvad skal løbehjulet anvendes til? Skal det være legetøj, bruges til de korte ture, eller anvendes til længere ture hver dag?
 • Skal det have særlige funktioner? Vil du for eksempel gerne have en LCD-skærm, cruise-kontrol eller dobbeltbremsesystem? Vælg de features som er vigtigst for dig.
 • Lever det op til lovgivningen?
 • Hvad må det koste?

Vi håber, at du med denne guide er blevet lidt klogere på, hvilken testvinder inden for el løbehjul, som vil være allerbedst til netop dig og dine ønsker.

Denne side er anmeldt af: Celina D. Svendsen Rating 10/10

Hvilke fordele er der ved et elektrisk løbehjul?

Der er mange herlige fordele ved et elektrisk løbehjul, som netop er med til at skabe den nye trend omkring dette transportmiddel.

Transport og sightseeing har aldrig været nemmere og sjovere

Transport er nemlig den primære fordel ved el løbehjul: Aldrig har det været nemmere og hurtigere at komme rundt særligt i storbyerne. Glem alt om tætpakkede buser og tog, eller om at skulle praje dyre taxaer. Med et elektrisk løbehjul er det blevet både nemt og utroligt sjovt at være turist – enten i sin egen by eller et nyt sted.

Gaven til alle pendlere

Desuden benytter mange de elektriske løbehjul til at komme lidt hurtigere frem end ved at gå. Det kan for eksempel gøre sig gældende, når du skal på arbejde eller i skole. Hvis du ikke har langt til arbejde eller uddannelsesstedet, og i øvrigt har gode trafikforhold, så kan du nemt tage dit el løbehjul hele vejen på arbejde. Tager du normalt tog eller bus, så er det ligeledes nemt at tage løbehjulet fra hjemmet til en af disse, og desuden benytte det igen de sidste hundrede meter til arbejdspladsen eller skolen. Langt de fleste el løbehjul kan foldes sammen, når de ikke bruges, og netop derfor er de ganske nemme at have med overalt eller at stille væk, når de ikke bruges.

Nyd den friske luft

Mange nyder at komme ud og få frisk luft i løbet af dagen, og med et el løbehjul er det blevet nemmere. Den underholdende og bekvemme tur på løbehjulet kan hurtigt gå hen og blive dagens højdepunkt.

Nem og billig i drift samt desuden klimavenlig

Den sidste primære fordel ved et elektrisk løbehjul er, at det er utroligt nemt og billigt i drift. Langt de fleste modeller inden for el løbehjul i dag tager blot 4 til 6 timer at lade op. Det betyder, at du nemt kan lade dem op i løbet af skole- eller arbejdsdagen, og desuden hurtigt kan lade dem op til næste dag, så du aldrig behøver undvære det ret længe ad gangen.

Fordi motoren er eldrevet – frem for benzindrevet – så er det samtidig både billigere i drift og samtidig langt bedre for klimaet og for luftkvaliteten at bruge dette transportmiddel frem for f.eks. en motorcykel eller scooter.