Bedste el løbehjul:
De 6 bedste el scootere i test-guiden til al transport

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De små og smarte el løbehjul er piblet frem over det hele, og er efterhånden at finde i alle større byer hele verden over.

Hvor løbehjul førhen blev betragtet som et stykke legetøj eller som led i en ekstremsport på samme måde som skateboard og rulleskøjter, så er der sket en revolution efter løbehjulet fik motor på. Selvom det stadig er relativt nyt, så er el løbehjulet langt mere alsidigt og henvender sig til en langt større målgruppe med løftet om en nemmere og langt sjovere hverdag.

Hvis du er på udkig efter et el løbehjul til dig selv, eller en du holder af, eller måske blot vil vide mere om det nye fænomen, så er du det helt rigtige sted. Vi guider dig gennem junglen af nye el-løbehjul, og fremhæver de modeller som klarer sig bedst i test. Læs med og bliv klogere på, hvad et el-løbehjul er og kan, hvilket løbehjul der er perfekt til dine behov samt hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Hvad skal du overveje, før du køber et el-løbehjul

Vægt
Du bør kigge efter et el-løbehjul, der er let og bærbart (maks. 20 kg), hvis du vil tage det med dig på rejser eller på arbejde. Men hvis du skal bruge det i et mere ujævnt terræn, bør du kigge efter et el-løbehjul, der er tungere og har et bedre batteri. El-løbehjul kan veje op til 50 kg, hvilket gør dem udfordrende at transportere, men de har også højere hastigheder og længere rækkevidde.

Du bør også se på, hvad den maksimale vægt er, som el-løbehjulet kan bære. Mens el-løbehjul til børn har en maksimal vægt på 50 kg, kan andre modeller bære op til 100 kg. Vægtkapaciteten på det el-løbehjul, du vælger, bør være mindst 10 kg mere end din egen vægt. Hvis du køber et el-løbehjul med en høj vægtkapacitet, kan det dog være, at det ikke er UL-certificeret, hvilket er den højest vurderede sikkerhedscertificering i verden.

Rækkevidde og hastighed
El-løbehjul har typisk en rækkevidde på 25 til 30 kilometer ved en hastighed på 25 kilometer i timen. Det er tilstrækkeligt til at pendle til arbejde og skole eller komme hurtigt rundt i byen. Der findes også el-løbehjul, der kan køre op til 60 eller endda 80 km ved en hastighed på 60 km/t, men de kan være meget svære at styre i ujævnt terræn.

Før du køber et elektrisk løbehjul, skal du være opmærksom på lovgivningen, da hastigheden er begrænset i nogle lande. El-løbehjulets vægt, din gennemsnitshastighed og motorkraften er andre faktorer, der er afgørende for rækkevidden. Den egentlige rækkevidde for et el-løbehjul påvirkes også af førerens vægt og vejrets temperatur. Men vigtigst af alt er batteriet, når det kommer til rækkevidde. Det typiske batteri på et el-løbehjul er på ca. 250Wh, hvilket kan give 15 km kørsel på en enkelt opladning.

Funktioner
Nogle el-løbehjul har et display, der giver data om hastighed, resterende batterilevetid og andre ting. Derudover tilbyder de ofte forskellige køretilstande, herunder en Eco-tilstand til batteribesparelse.

Tjek om el-løbehjulet har Bluetooth-tilslutning, da det kan være en fordel, fordi du kan se notifikationer fra din smartphone på el-løbehjulets display. Nogle modeller kan også foldes sammen, hvilket gør det nemt at bære eller opbevare dem. Du bør overveje bag- og frontlys for at sikre synlighed om natten samt en IP-godkendelse, hvis du skal køre i regnvejr.

Pris
Prisen for et el-løbehjul kan svinge fra 2.000 til 18.000 kr., afhængigt af dets funktioner og konstruktion. Hvis du vil bruge dit el-løbehjul hver dag, f.eks. frem og tilbage mellem arbejde, så anbefaler vi, at man køber en lidt dyrere model.

Hvis du derimod bare skal bruge det sporadisk eller for sjov, så kan du vælge en mere prisvenlig model. Husk, at billigere el-løbehjul har mindre batterier og langsommere opladningshastighed end dyrere el-løbehjul.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Hvis du finder et el-løbehjul, som du overvejer at købe, så kan det være en god ide at læse kunde- og ekspertanmeldelser. Kunderne kan dele oplysninger om et el-løbehjuls batterilevetid, opladningstid, samt hvor brugervenlig modellen er og hvor hurtigt el-løbehjulet blev leveret. Du kan også læse ekspertanmeldelser, da de ofte har øje for detaljerede oplysninger, som den almene forbruger ikke har.

Det kan være alt for hastighed, rækkevidde og andre funktioner, eller hvordan en given models specifikationer sammenligner sig med andre modeller på markedet. For at hjælpe dig med at vælge det el-løbehjul, der passer bedst til dine behov, har vi inddraget kunde- og ekspertanmeldelser i vores anmeldelser.

arrow-more

Bedste valg for pendlere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

E-Wheels E2S V2 (2022) - el-løbehjul 30 km/t med kraftig motor

El-løbehjulet har en kraftig 700 W-motor, der sørger for, at du kommer hurtigt omkring og let kan navigere gennem trange gader. Den er oplagt til alle, der ønsker en praktisk og sikker transportform, uanset om du pendler til arbejde eller tager dig en tur i weekenden.

E-Wheels E2S V2 (2022)
Bedste valg for pendlere

Dagens bedste priser og tilbud på E-Wheels E2S V2 (2022):

 • Kraftig 700 W-motor
 • Vandafvisende (IP56)
 • Let og brugervenlig

Anmeldelse: Produktanalyse af E-Wheels E2S V2 (2022)

SPECIFIKATIONER

 • Bredde: 43 cm
 • Længde: 108 cm
 • Højde: 114 cm
 • Vægt: 12,5 kg
 • Hjulstørrelse: 8,5"
 • Effekt: 700 W
 • Brugervægt (Max): 125 kg
 • Batterikapacitet: 7800 mAh
 • Max hastighed uden afgrænsning: 30 km/t
 • Maksimal hastighed med afgrænsning: 20 km/h

Kraftig motor til lange distancer
E-Wheels E2S V2 el-løbehjul er bygget i en IP56 vandafvisende konstruktion, hvilket betyder at den kan tåle let regn og stænk uden problemer. Dette gør den til et glimrende valg for dem, der ønsker at bruge deres el-scooter i danske vejrforhold. El-løbehjulet kan nemt opbevares, da den er let (12,5 kg) og sammenklappelig. Afhængigt af førerens vægt, tempo og terræn kan du forvente en rækkevidde på 25-35 km med dets 7800 mAh-batteri og den kraftige motor. Tophastigheden er 30 km/t, men man kan tilføje en 20 km/t-barriere for at gøre den lovlig og acceptabel for alle over 15 år, selvom tophastigheden er 30 km/t. Du kan nemt bruge hele motorens kraft op til 20 km/t, fordi barrieren ikke påvirkes af stejlt terræn.

Sikkerhedsfunktioner
Derudover har el-løbehjulet Bluetooth og en app, som du kan bruge til at låse den og ændre andre indstillinger på afstand. Modellen kommer med en sikkerhedsfunktion med “non-zero start”, der slukker den med det samme, hvis du falder eller står af. Dette er nyttigt, når du f.eks. skal vente ved et lyskryds eller en fodgængerovergang. De store hjul gør det også muligt at køre komfortabelt i ujævnt terræn.

Hvad siger eksperterne om E-Wheels E2S V2 (2022)?

El-løbehjulet er behageligt at køre på, og det let tilgængelige bremsesystem gør det nemt for dig at stoppe hurtigt, hvilket er afgørende for din sikkerhed.

Mere om E-Wheels E2S V2 (2022)

SPECIFIKATIONER

 • Bredde: 43 cm
 • Længde: 108 cm
 • Højde: 114 cm
 • Vægt: 12,5 kg
 • Hjulstørrelse: 8,5"
 • Effekt: 700 W
 • Brugervægt (Max): 125 kg
 • Batterikapacitet: 7800 mAh
 • Max hastighed uden afgrænsning: 30 km/t
 • Maksimal hastighed med afgrænsning: 20 km/h

Redaktionens vurdering

El-løbehjulet leveres med en Bluetooth- og app-funktion, der giver dig mulighed for at tilslutte din telefon til el-løbehjulet og styre forskellige funktioner som f.eks. at tænde forlygten, overvåge batteriets levetid og meget mere. Derudover sikrer “non-zero start”-funktionen en jævn start hver gang, mens store 8,5″ hjul giver en komfortabel og jævn kørsel. En potentiel ulempe ved denne model er dog, at app-understøttelsen kunne være bedre, men overordnet set betragter vi denne model som det “mest prisvenlige el-løbehjul”.

Prisvenlig

95

Kraft

100

Batteri

90

Holdbarhed

95

Funktioner

95

Fordele og ulemper ved E-Wheels E2S V2 (2022)

Fordele

 • Udstyret med Bluetooth og app
 • "Non-zero start"-funktion
 • Store hjul giver en komfortabel kørsel
 • Skivebremse bagtil + elektronisk E-ABS-antiblokering foran

Ulemper

 • App-understøttelse kunne være bedre
Bedste valg hele året rundt test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Xiaomi Mi Pro 2 El løbehjul - El scooter til alsidigt brug året rundt  

Har du ikke kørt på elektrisk løbehjul før, og vil du have en model, der skal kunne bruges til både transport, småture og afslapning? Xiaomi Mi Pro 2 er skabt i et robust og solidt design, og det er udstyret med alle de sikkerhedsfunktioner og kørselsegenskaber, som du har brug for til at få en god og behagelig transport.

Xiaomi Mi Pro 2 El løbehjul
Bedste valg hele året rundt

Dagens bedste priser og tilbud på Xiaomi Mi Pro 2 El løbehjul:

 • Kan køre op til 25km/t
 • Robust og solidt design
 • Låsesystem kan aktiveres via app

Mere om Xiaomi Mi Pro 2 El løbehjul

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 1130x430x1180mm
 • Skærm: LED med Speed/Battery/KM/Mode
 • Maks. hastighed: 25km/t
 • Klatrevinkel: 20%
 • Bremsestrækning: 11.43m
 • Kompatibel med: Android 4.3 eller iOS 9.0 og højere, Wi-Fi IEEE 802.11b / g / n 2,4 GHz
 • Trådløs forbindelse

Det moderne og veludstyrede løbehjul modtager 4,5/5 stjerner hos Amazon.de, og det får også en flot testanmeldelse hos Testsieger.de.

Det rustikke design og brugen af kvalitetsmaterialer giver dig mulighed for at køre på Xiaomi Mi Pro 2 både sommer og vinter. Der er dobbeltbremsesystem på løbehjulet, hvilket forhøjer din tryghed og sikkerhed i trafikken. Bremserne reagerer hurtigt og effektivt, så du kan bremse hårdt op, hvis der sker en uventet situation, når du kører afsted på cykelstien i bymæssigt område.

På én opladning kan du køre op til 45km, hvilket er med til at give dig masser af frihed med det veludstyrede og solide, el-løbehjul.

Du kan nemt holde styr på resttid på batteriet, distance og batteriniveau på den læsevenlige LED skærm, der sidder på fronten ved styret.

Det særlige ved Xiaomi Mi Pro 2 er de mange funktioner, som har betydning for både din komfort, din sikkerhed og levetiden omkring løbehjulet. Der er styrings- og låsesystem integreret i teknikken i el-løbehjulet, som kan programmeres via app. Du kan downloade appen til både Android og iOS, så du kan låse dit elektriske køretøj på afstand.

Prisvenlig

80

Kraft

95

Batteri

100

Holdbarhed

85

Funktioner

100

Fordele og ulemper ved Xiaomi Mi Pro 2 El løbehjul

Fordele

 • Kan køre op til 25km/t
 • Nemt at køre på
 • Låsesystem kan aktiveres via app
 • Dobbelt bremsesystem for øget sikkerhed

Ulemper

 • Ikke den billigste model på markedet
 • Kommer kun i én farve
Bedste løbehjul til voksne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

GoRunner Pro 10″ Sort V2 El Scooter - stærkere batteri og punkterfrit bagdæk 

 • Positiv anmeldelse på YouTube (anmeldt af Scootteria)
 • God feedback fra kunderne på Innoliving.dk – 4,2/5
 • 30 dages returret

Version 2 af det dansk producerede og testvindende løbehjul GoRunner Pro 10” i en smart sort finish tæller flere forbedringer i forhold til forgængeren – en model, der har været et stort hit på markedet. GoRunner har bl.a. valgt at fokusere på punkterfrie bagdæk samt en bedre rækkevidde og trækkraft.

GoRunner Pro 10″ Sort V2 El Scooter
Bedste løbehjul til voksne

Dagens bedste priser og tilbud på GoRunner Pro 10″ Sort V2 El Scooter:

 • Godt display
 • Kan klappes sammen på 2-3 sekunder
 • Super fart – med integreret speedometer

Mere om GoRunner Pro 10″ Sort V2 El Scooter

SPECIFIKATIONER

 • Dansk design fra GoRunner
 • Rækkevidde: Op til 20 km
 • Hastighed: 20 km/t
 • Maksimale brugervægt: 150 kg
 • Mål (foldet sammen): 118×55×43,5 cm
 • Mål (foldet ud): 118×55×117,5 cm
 • Kraft: 350 W
 • Vægt: 17 kg
 • Batteritype: Li-Ion
 • Batterikapacitet: 7800 mAh

Pro 10” V2 ser ud til at blive endnu en succes for GoRunner – kunderne på Innoliving har pt. vurderet det til gennemsnitskarakteren 4,2/5. YouTube-kanalen Scootteria er også begejstret for flere ting ved GoRunner Pro 10”, om end der er både fordele og ulemper ved el-løbehjulet. De positive sider tæller det minimalistiske display, den smarte samling af hjulene og farten, der er langt bedre end forventet. Manglerne går primært på det lidt billige look samt fraværet af en ringeklokke. Rækkevidden på op til 20 km er også set bedre hos andre konkurrerende el-løbehjul. Det er endvidere et stort minus, at det ikke er muligt at gøre brug af en app.

Én af de store forcer ved mange el-løbehjul er, at de kan klappes sammen, så de er lige til at bære under armen, når du er ankommet til din endelige destination.

Det sammenfoldelige design er naturligvis også en god bonus, hvis du gerne vil medbringe el-løbehjulet i bilen eller bussen. GoRunner Pro 10” kan foldes sammen på omkring 2-3 sekunder via brug af få mekanismer.

Vælger du GoRunner Pro 10”, får du et løbehjul, der er godkendt ifølge de danske regler. Det har en topfart på max. 20 km/t, som reglerne foreskriver. Det er et populært løbehjul hos både forbrugere og testpaneler – det er kåret som testvinder flere steder og anses for et meget komplet el-løbehjul, dog med få mangler, som også påpeget hos Scootteria.

Prisvenlig

85

Kraft

90

Batteri

80

Holdbarhed

100

Funktioner

95

Fordele og ulemper ved GoRunner Pro 10″ Sort V2 El Scooter

Fordele

 • God slidresistans
 • Kan klappes sammen på 2-3 sekunder
 • Super fart – med integreret speedometer
 • Har 2 gear
 • Nem at bruge og transportere
 • Ildsikker, sikkerhedsgodkendt batteri
 • Ekstrem effektiv discbremse

Ulemper

 • Der medfølger ikke en forlygte, og så har vi målt den til at køre mere end 20 km/t
 • Ingen ringeklokke
 • Det kan være besværligt at skifte forhjul
Indbygget fartpilot test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

GoRunner Connect 8.5" - El løbehjul med fartkontrol

 • 30 dages returret

GoRunner Connect 8.5″ el løbehjulet giver dig den power mellem hænderne, du skal bruge for at komme rundt i byen, hvor det ad egen kraft nemt kan køre enten 10, 15 eller 25 km/t.

GoRunner Connect 8.5
Indbygget fartpilot

Dagens bedste priser og tilbud på GoRunner Connect 8.5":

 • Tilhørende app
 • Kraftig LED-forlys
 • Foldbar

Mere om GoRunner Connect 8.5"

SPECIFIKATIONER

 • Indbygget fartpilot
 • Punkterfrie hjul med affjedring
 • Bremser: Både skive- og håndbetjent motorbremse
 • Km/t i gennemsnit: 12-24, 20 km/t efter gunstige forhold
 • Tåler personvægt på op til 120 kg
 • Kraft: 350 W
 • Vægt: 15 kg
 • Kraft: 350 W
 • Batteritype: Li-Ion

Løbehjulet lever op til lovgivningens krav for at kunne bruges på danske veje, så med dets features i forhold til brugerstyring af fart, LED-lygter for- og bagtil samt til siderne, og dets sammenklappelighed, har du et reelt alternativ til cyklen, når du kører til eller fra skole eller arbejde.

De digitale løsninger er prikken over i’et på el løbehjulet i stilrent skandinavisk design.

Med GoRunner Connect appen kan du i øvrigt være i trådløs kontakt med dit el løbehjul, hvor du får let ved at se, hvor langt du har kørt, og hvornår det brandsikre litiumbatteri skal lades op igen.

I øvrigt kan lysstyrken på mange lygter styres, og du kan let låse dit løbehjul digitalt.

For øget sikkerhed i trafikken følger også en analog ringeklokke med, så du hurtigt kan gøre bilister og forgængere opmærksom på, at her kommer du.

Det er kombinationen af disse talrige egenskaber, der gør GoRunner Connect 8.5″ til et bedst i test el løbehjul, der med en beskeden vægt på blot 12 kg i øvrigt er let at bære, når der ikke rulles.

Prisvenlig

80

Kraft

90

Batteri

80

Holdbarhed

95

Funktioner

95

Fordele og ulemper ved GoRunner Connect 8.5"

Fordele

 • Nemt og håndterbart at bruge foldesystemet
 • Sikker og komfortabel at køre på
 • Kraftig LED-forlys

Ulemper

 • I en højere prisklasse
Til pendleren test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gorunner Comfort 10” - el løbehjul til børn og voksne

 • 30 dages returret

Gorunner har med Gorunner Comfort 10”-løbehjulet skabt det perfekte el-løbehjul til pendleren. El-løbehjulet kan køre op til 45 km på én opladning, og det kan derfor nemt klare længere ture. El-løbehjulet har en godkendt tophastighed på 20 km/t, og det har store komforthjul, så du kan ræse hen ad cykelstien.

Gorunner Comfort 10”
Til pendleren

Dagens bedste priser og tilbud på Gorunner Comfort 10”:

 • Rækkevidde: 45 km
 • Brede dæk
 • Hurtig ladetid

Mere om Gorunner Comfort 10”

SPECIFIKATIONER

 • en klar kundefavorit
 • store hjul til ekstra komfort
 • op til 45 km på én opladning
 • et aftageligt batteri
 • både skive-, fod- og motorbremse
 • maks. belastning på 120 kg
 • Rigtig god kvalitet og høj sikkerhed.
 • Kraft: 350 W
 • Hjulstørrelse: 25,4 cm
 • Batteritype: Li-Ion

El-løbehjulet kan foldes sammen, når du ikke bruger det. Desuden har det et aftageligt batteri, så du nemt kan lade løbehjulet stå og nøjes med at tage batteriet med ind til genopladning.

Modellen har godkendte lys og bremser, som gør den helt lovlig at bruge. El-løbehjulet har en fartpilot, hvilket er en ekstra fordel på de lange, lige strækninger, så du bare kan slappe af og nyde turen.

Med løbehjulet får du en effektfuld motor og et kraftigt batteri, så du nemt kan komme hurtigt afsted. Samtidig får du et sikkert design med en høj komfort, som gør løbehjulet egnet til både børn og voksne, der har brug for dagligt at komme til og fra arbejde eller skole.

Du skal altså købe dette el-løbehjul fra Gorunner, hvis du vil have et særdeles kraftigt og komfortabelt design, som også er en god og miljørigtig erstatning for blandt andet bilen eller toget.

Prisvenlig

85

Kraft

90

Batteri

90

Holdbarhed

90

Funktioner

95

Fordele og ulemper ved Gorunner Comfort 10”

Fordele

 • Brede dæk, der er komfortable at stå på
 • Stærk discbremse
 • Hurtig ladetid
 • Kan håndtere voldsomt terræn

Ulemper

 • Acceleration kunne være bedre
Bedste valg til børn test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Razor E90 Power Core - kåret som bedst til børn

Razor har lavet et utroligt herligt løbehjul, som uden tvivl allerede står højt på mange børns ønskelister. Faktisk er det allerede udnævnt som bedst til børn. Designet er frisk og moderne i sorte og grønne aftegninger, og det egner sig perfekt til børn. Det kan klare en belastning på op til 54 kg, og har en maks. hastighed på 14-16 km/t.

Razor E90 Power Core
Bedste valg til børn

Dagens bedste priser og tilbud på Razor E90 Power Core:

 • Lang batterilevetid
 • Max hastighed: 16 km/t
 • Robust og vellavet

Mere om Razor E90 Power Core

SPECIFIKATIONER

 • Udnævnt som bedst til børn
 • Smart design og moderne farver
 • Topfart på 14 til 16 km/t
 • Skal løbes i gang
 • 40 minutter på én opladning
 • Let men samtidig robust
 • Kraft: 90 W
 • Hastighed: 26 km/t
 • Maksimale brugervægt: 54 kg
 • Vægt: 10 kg

Det vejer blot 12 kg, og er derfor helt ideelt til junior, som altså selv kan tage det med under armen. Dette løbehjul skal desuden løbes i gang, og motoren aktiveres først ved en hastighed på 5 km/t. Det kan være en beroligende sikkerhedsforanstaltning for de fleste forældre. Når løbehjulet når 5 km/t, kan motoren aktiveres ved tryk på en knap, der sidder på styret. Hastigheden kan nemt reguleres ved brug af håndbremsen på styret.

Løbehjulet kan køre op til 40 minutter på en opladning, og en opladning tager omkring 12 timer. Løbehjulet kan derfor ideelt benyttes til de kortere ture – eventuelt sammen med vennerne, eller hvis der ikke er langt i skole.

Prisvenlig

100

Kraft

80

Batteri

75

Holdbarhed

70

Funktioner

90

Fordele og ulemper ved Razor E90 Power Core

Fordele

 • Nem at sætte sammen
 • Lang batterilevetid
 • Robust og vellavet
 • God balance og trækkraft

Ulemper

 • Måske en smule tung for mindre børn

Hvad er et elektrisk løbehjul?

Et elektrisk løbehjul er et løbehjul, hvor der er installeret en elektrisk motor, som hjælper med fremdriften. Det betyder, at du modsat de konventionelle løbehjul nu får et ekstra skub fremad, når du bruger det.

De fleste el løbehjul vil være udstyret med en speeder og en bremse, som oftest vil være at finde på løbehjulets styr. Nogle løbehjul starter med det samme, når der trykkes på speederen, mens andre skal skubbes eller løbes i gang. Hvad man foretrækker, er en smagssag, selvom nogle vil mene, at det kan være en god sikkerhedsforanstaltning at skulle aktivere løbehjulet, inden motoren starter, og netop derfor er mange løbehjul til børn og unge også designet på denne måde.

Hvilke fordele er der ved et elektrisk løbehjul?

Der er mange herlige fordele ved et elektrisk løbehjul, som netop er med til at skabe den nye trend omkring dette transportmiddel.

Transport og sightseeing har aldrig været nemmere og sjovere

Transport er nemlig den primære fordel ved el løbehjul: Aldrig har det været nemmere og hurtigere at komme rundt særligt i storbyerne. Glem alt om tætpakkede buser og tog, eller om at skulle praje dyre taxaer. Med et el skateboard eller elektrisk løbehjul er det blevet både nemt og utroligt sjovt at være turist – enten i sin egen by eller et nyt sted. 

Gaven til alle pendlere

Desuden benytter mange de elektriske løbehjul til at komme lidt hurtigere frem end ved at gå. Det kan for eksempel gøre sig gældende, når du skal på arbejde eller i skole. Hvis du ikke har langt til arbejde eller uddannelsesstedet, og i øvrigt har gode trafikforhold, så kan du nemt tage dit el løbehjul hele vejen på arbejde. Tager du normalt tog eller bus, så er det ligeledes nemt at tage løbehjulet fra hjemmet til en af disse, og desuden benytte det igen de sidste hundrede meter til arbejdspladsen eller skolen. Langt de fleste el løbehjul kan foldes sammen, når de ikke bruges, og netop derfor er de ganske nemme at have med overalt eller at stille væk, når de ikke bruges. 

Nyd den friske luft 

Mange nyder at komme ud og få frisk luft i løbet af dagen, og med et el løbehjul er det blevet nemmere. Den underholdende og bekvemme tur på løbehjulet kan hurtigt gå hen og blive dagens højdepunkt. 

Nem og billig i drift samt desuden klimavenlig 

Den sidste primære fordel ved et elektrisk løbehjul er, at det er utroligt nemt og billigt i drift. Langt de fleste modeller inden for el løbehjul i dag tager blot 4 til 6 timer at lade op. Det betyder, at du nemt kan lade dem op i løbet af skole- eller arbejdsdagen, og desuden hurtigt kan lade dem op til næste dag, så du aldrig behøver undvære det ret længe ad gangen. Det samme gælder for de bedste elcykler. De kører du samme koncept som elektriske løbehjul og andre elektriske køretøjer.

Fordi motoren er eldrevet – frem for benzindrevet – så er det samtidig både billigere i drift og samtidig langt bedre for klimaet og for luftkvaliteten at bruge dette transportmiddel frem for f.eks. en motorcykel eller scooter.

En el løbehjul kan dog godt være lidt koldt at køre rundt på, når det kommer til vinteren. Hvis du til den tid synes, du har set alt, hvad der er værd at se på nettet, så burde overveje at købe et godt brætspil, som du og familien/vennerne kan underholde jer med. 

Hvad skal du overveje, inden du køber et el løbehjul? 

For at finde det allerbedste løbehjul, skal du ikke vælge det første du ser, som har klaret sig godt i el løbehjul tests rundt omkring. For forskellige el løbehjul passer godt til forskellige mennesker og behov. For at finde det rette løbehjul til dig, kan du derfor med fordel overveje følgende faktorer, inden du køber: 

 • Hvem skal bruge løbehjulet? Dig selv eller en anden (er det til en gave måske?). 
 • Hvor skal løbehjulet bruges? På stier, veje, cykelstier eller noget andet. 
 • Hvad skal løbehjulet anvendes til? Skal det være legetøj, bruges til de korte ture, eller anvendes til længere ture hver dag? 
 • Skal det have særlige funktioner? Vil du for eksempel gerne have en LCD-skærm, cruise-kontrol eller dobbeltbremsesystem? Vælg de features som er vigtigst for dig. 
 • Lever det op til lovgivningen? 
 • Hvad må det koste? 
 • Er en elcykel mere din stil?

Hvis du primært leder efter noget, som giver dig fart, så kan du også kigge på vores guide til speed pedelecs, som er nogle meget hurtige cykler med en topfart 45 km/t. Disse cykler er dog bedst på lange strækninger og ikke nødvendigvis særlig egnet til byer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Testsieger.de 

Testsieger.de er et tysk testmagasin, som hver måned opdateres med mange nye artikler og testoversigter. Du finder mere end 2.000 forskellige produkter til både hjem, have og fritid på sitet, som du frit kan dykke ned i, når du vil have viden om egenskaber, funktioner, brugervenlighed og slidstyrke.

Vi har anvendt Testsieger.de til beskrivelse af Xiaomi Mi Pro 2. Det er el-løbehjulets bremseegenskaber og slidstyrke, der fremhæves af testpanelet. Produktet anbefales til dig, der ønsker at køre trygt og sikkert i trafikken, og som vil have maksimal valuta for pengene.

Testen er udført i: Oktober 2020
Læs hele testen her

Testsieger.de er desuden anvendt til beskrivelse af Denver SCO-85351THOR. Her er den en større testoversigt, der er taget udgangspunkt i. Denver løbehjulet hører til i den høje ende af testen, og den roses på grund af sine mange funktionelle og betydningsfulde egenskaber. Egenskaber, som kommer dig som fører til gode, når du køber på blandet terræn og i ustadigt vejr.

Testen er udført i: April 2020
Læs hele testen her

Testberichte.de

Hos Testberichte.de kan du dykke ned i detaljerede testbeskrivelser af alt fra husholdningsprodukter over gadgets til elektriske køretøjer. Hver måned er der nye testoversigter- og anmeldelser at lade sig inspirere af, så du er klædt godt på til at købe de rette produkter og det bedste udstyr til dig selv eller familien.

Vi har anvendt testberichte.de til beskrivelse og testvurdering af Denver SCO-85351THOR. Denver løbehjulet kommer ind på en samlet 3. plads i en stor testanmeldelse over de bedste løbehjul anno 2020. Det er de stabile køreegenskaber og det store omfang af sikkerhedsfunktioner, der får Denver produktet til at befinde sig i top-3-

Testen er udført i: September 2020
Læs hele testen her

YouTube

YouTube er en gratis webtjeneste, der henvender sig til såvel private som virksomheder, der ønsker at uploade videoer på portalen. Websitet blev lanceret i 2005.

YouTube er benyttet som kilde for el-løbehjulet GoRunner Pro 10”. Vi har nærmere bestemt anvendt YouTube-kanalen Scootteria, der har postet en række anmeldelser af el-løbehjul, herunder Pro 10”. Løbehjulet fra danske GoRunner bliver nævnt som et godt og gedigent køb, bl.a. grundet den gode fart. Som forbruger kommer man dog til at savne ringeklokken og en tilhørende app. Konstruktionen kan også på flere punkter virke en smule billig.

Videoen er offentliggjort den: 5. januar 2021
Se videoen her

Kundeanmeldelser

Innoliving.dk

Danske Innoliving.dk bevæger sig primært inden for salg af nyskabende produkter, der foruden el-løbehjul tæller andre elektroniske gadgets til bl.a. biler samt fritidsaktiviteter såsom gaming.

Innoliving.dk forhandler el-løbehjulet GoRunner Pro 10” V2, og webshoppen giver derfor også mulighed for at aflæse kundernes feedback, bl.a. via en karakterskala, der går fra 1-5. Forbrugerne har vurderet løbehjulet til karakteren 4,2/5. Karakteren er en god indikator for den store popularitet, som GoRunners Pro 10-model har opnået på markedet.

Se brugeranmeldelserne for GoRunner Pro 10” her

Amazon

Amazon er den største online handelsplatform i verden, hvor købere af varer kan give en anmeldelser og en bedømmelse til fordel for dig.

Denver SCO-80130 er anmeldt af mere end 110 brugere af el løbehjulet, og den modtager 3,9 stjerner.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilket el løbehjul er bedst?
Der er meget at overveje, når du køber el løbehjul, og det bedste el løbehjul er ofte individuel. Alt efter dine behov kan løbehjulet variere, men E-Wheels E2S V2 (2022) er vores anbefaling.
Når du skal købe en el løbehjul, er det vigtigt at være bevidst om sine behov, og sikre sig kvaliteten: Anerkendte mærker har ofte styr på deres maskiner, men vær alligevel sikker på, at produktet er af god kvalitet. Køber du brugt, så tjek hjulene og motoren for en sikkerheds skyld.
Hvilket el løbehjul er det bedste til daglig brug?
Et godt el løbehjul, der kan bruges i hverdagen, er lille og nem at håndtere. Den skal kunne køre ordentligt og være nem at navigere. Bor du på landet, skal den gerne kunne køre langt, men er du bybo, så er det bedst, at den er nem.
Er det det værd at købe et el løbehjul?
Alt efter dit behov kan et el løbehjul være et godt køb. Det er en god måde for unge at blive trygge i trafikken, og ældre mennesker kan lettere komme rundt, uden at skulle bekymre sig om en bil eller offentlig transport. Værdien afhænger af den ønskede model.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Denver SCO-85351 THOR - foldbart el løbehjul til transport 

Denver SCO-80130 - let el løbehjul med flotte linjer

Cityway Sport el-løbehjul - en brugervenlig favorit

Xiaomi Mi M365 - god model til pendleren 

Rawlink ZX 1200 

Elektrisk løbehjul 12V Junior 

Ninebot Løbehjul by Segway MAX G30

GoFast GX5 El-løbehjul - lang rækkevidde og høj hastighed

GoFast Pro - powerfuld el-løbehjul med ekstremt god rækkevidde

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme