Basketballkurv Test-oversigt:
Find de 4 bedste basketballkurve

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Er du begyndt at interesse dig for basketball? Eller er dine børn? Måske er du bare træt af, at I skal køre til den nærmeste bane for at spille. Ligegyldigt hvad grunden er, kan det løses ved at købe en basketball kurv, som du kan hænge op derhjemme.

Mange vælger en simpel udendørs basketball kurv, som blot skal hænges op. Der findes dog også den mere ”professionelle” løsning, hvor du køber en basketballstander. Herunder kan du få inspiration til begge typer.

Vi har udvalgt nogle af de mest populære basketball kurve i vores test-oversigt. Derved kan du være sikker på, at vi fremhæver gode produkter, som er blevet anmeldt positivt af forbrugerne.

De 4 bedste basketball kurve i test-guiden 2023:

De 5 største fordele ved at købe en basketball kurv

Er du stadig ikke helt overbevist om, at det er en god ide at købe en basketball kurv til hjemmet? Her bliver du introduceret for fem gode grunde til at købe en basketball kurv, som du kan have stående derhjemme:

 • 1. Du får motion
  Motion er altid godt. Men det kan godt være lidt kedeligt, og motivationen er ikke altid til stede. Hvis motion bliver gjort til en sjov leg, kan det være meget lettere.
  Hvis du har en basketball kurv derhjemme, bliver det uden tvivl sjovt at få noget fysisk aktivitet. Dette gælder både for børn og voksne. Sidst men ikke mindst er basketball faktisk en sport, der forbrænder utroligt mange kalorier, fordi du hele tiden skal løbe efter bolden. 
 • 2. Det er sjovt at spille
  Ikke nok med, at du får motion – du får det også supersjovt. At lave basketballkonkurrencer med sig selv, venner eller familiemedlemmer er meget underholdende.
  Der findes endda mange forskellige spil og lege, som I kan bruge kurven til. I kan prøve at spille ”kongens efterfølger”, som er en ret kendt basketball leg. Du skal blot lave det samme trickskud, som din modstander lige har gjort – hvis du rammer, så får du et point.
 • 3. Du behøves ikke at forlade dit hjem
  Mange ville ønske, at de havde tid og overskud til at dyrke motion i hverdagen. Men bare det at transportere sig selv op i træningscenteret eller ud til boldbanen kan være en kamp. Men hvis træningen ikke kræver, at du forlader dit eget hjem, er det ofte meget lettere at komme i gang.
 • 4. Du kan bruge tid med familien
  Det er sjovt at spille alene – men det er endnu sjovere at spille med sin familie. Kvalitetstid bliver ikke altid prioriteret så meget, som vi ønsker, men det kan en basketball kurv til hjemmebrug lave om på. 
 • 5. Du bliver bedre til at spille basketball
  Hvis du er en seriøs spiller, som gerne vil tage dit spil til det næste niveau, så er det et absolut must, at du har en god basketball kurv derhjemme. Du kan blive langt bedre til at spille basketball, hvis du giver dig selv mulighed for at træne hver eneste dag i din egen have.

arrow-more

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste premium valg

My Hood basketstander - Justerbar basketballstativ til børn

 • 4,5 ud af 5 stjerner hos Coop.
 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping

En af anmeldelser hos Coop lyder: ”Fungerer fint og efter hensigten. Rimelig nemt at sætte op. Virker umiddelbart holdbart til brug af mellemstore børn”.

My Hood basketstander
Bedste premium valg
 • Let justerbar i højden
 • Lavet af materialer, der tåler det Danske vej
 • Transporthjul

Mere om My Hood basketstander

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: My Hood
 • Højde: 200 – 260 centimeter
 • Aldersgruppe: 5+
 • Indendørs eller udendørs: Udendørs
 • Vægt: 18 kilo

Hvis du vil have en basketball stander med kurv til børn, som er i den højst mulige kvalitet – så er dette et godt bud. My hood basketballstanderen er det perfekte valg til børn og unge mennesker.

Det er en udendørs basketball kurv med et sejt backboard, som ungerne kan spille på i mange år. Den kan anvendes af børn over 5 år, og indtil de bliver 13-15 år.

My Hood basketballstanderen er fremstillet i holdbare materialer, og den kan justeres i højde helt op til 260 centimeter. Indstil højden til cirka 200 centimeter, hvis du har yngre børn. Herefter kan kurven gradvist justeres i højden, når de bliver bedre til at ramme kurven.
Hvis dine børn skal have den bedste introduktion til basketball, så er dette uden tvivl premium valget for dig.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om My Hood basketstander
Bedste kompakte valg

My Hood - mini basketball kurv til værelset

Hvis dukkehuset eller racerbilen er blevet lidt kedelige, og der er brug for ny underholdning på børneværelset, så er denne mini basketball kurv til døren helt perfekt.

My Hood
Bedste kompakte valg
 • Skumkanter for at undgå ridser
 • Passer perfekt på døre
 • Inkl. kugle og kuglepumpe

Mere om My Hood

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: My Hood
 • Højde: Valgfri
 • Aldersgruppe: Alle
 • Indendørs eller udendørs: Indendørs

Kurven monteres let på døren, og både kurv og bagplade er polstret med en skumkant, så der ikke laves ridser i døren.
Udover at få en sjov mini basketball kurv til værelset får du også en bold og en boldpumpe med i prisen. Så snart kurven kommer hjem kan spillet begynde.
Denne basketball kurv til børn kan naturligvis også hænges op på mandeværelset eller på kontoret, hvis der er brug for lidt sjov og spas.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om My Hood
Bedste valg til trampoliner

EXIT basketkurv - basketball kurv til trampolin

Hvis du gerne vil gøre trampolinen i haven lidt mere spændende, så er denne basketball kurv fra EXIT løsningen for dig.

EXIT basketkurv
Bedste valg til trampoliner
 • Egnet til trampoliner med sikkerhedsnet
 • Fleksibel PVC-plade
 • Inkluderer matchende skumbold

Mere om EXIT basketkurv

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: EXIT
 • Højde: Afhænger af trampolin
 • Aldersgruppe: 3 år+
 • Indendørs eller udendørs: Udendørs

Du sætter blot kurven fast på en af sikkerhedsnettets stolper, og så er I klar til at spille med den lille skumgummi bold, der følger med kurven.
Denne basketball kurv til trampolinen inviterer til sjove lege og intense kampe. Det er en meget sjov introduktion til basketball for børn i alle aldre. Herudover er det en sjov kombination af spring og basketball, som kan føre til nogle meget kreative hop og skud.

Kurven har en omkreds på 27 centimeter, så det kan godt kræve lidt øvelse, inden bolden går i. Heldigvis kan du hoppe helt op til kurven og lave nogle seje dunks – hvilket er mere udfordrende ved en traditionel basketball kurv.

Mest populære basket kurv i USA

Stanlord basketstander PRO - holdbar udendørs basketball kurv

Denne basketball kurv med stander er ifølge forhandleren én af de mest populære i USA.

Stanlord basketstander PRO
Mest populære basket kurv i USA

Mere om Stanlord basketstander PRO

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: Stanlord
 • Højde: 230 – 305 centimeter
 • Aldersgruppe: 7 år+
 • Indendørs eller udendørs: Udendørs
 • Vægt: 31 kilo

Hvis du gerne vil have en basketball kurv udendørs, som er lidt udover det sædvanlige, så er denne basketstander fra Stanlord et godt bud.
Basketballstanderen er en af de mest forhandlede på det store amerikanske marked, hvilket er et klart kvalitetsstempel. Den er ligeledes populær hos sportsforeninger herhjemme på grund af den høje kvalitet.

Højden på standeren kan justeres fra 230 – 305 centimeter. Det er ganske let at indstille højden, og du skal ikke bruge værktøj til dette. Derved er det let at skifte mellem højder, alt efter hvem der anvender kurven.

Både standeren og nettet er fremstillet i holdbare materialer. Backboardet er lavet i kraftig vejrbestandig PVC, hvilket sikrer, at denne basketball kurv vil holde i mange år.
Basen kan fyldes med enten 130 kilo vand eller 180 kilo sand. Dette sikrer, at kurven står stabilt fast til jorden og ikke vælter, når det blæser.

Sådan vælger du den rette basketball kurv

Er du i tvivl om, hvilken basketball kurv, du skal vælge? Så får du nogle råd her. Du kan træffe dit valg ud fra disse tre overvejelser:

 • Brand og kvalitet
  Spalding basketball kurve er meget populære i USA, men de er ikke særligt udbredte herhjemme. Så hvis du ikke kan vælge produkter fra det mest velkendte basketballbrand i verden, hvad bør du så vælge ud fra?
  Der findes faktisk mange gode og anerkendte mærker herhjemme, som producerer basketball kurve og andet udstyr – og du er blevet præsenteret for mange af dem i vores oversigt.
  Hvis du blot sørger for at vælge et populært produkt i høj kvalitet, så er du på den sikre side.
 • Pris og ambition
  Hvis du kun har tænkt dig at spille for sjov en gang imellem, behøves du ikke at købe den dyreste model. Men hvis du derimod har ambitioner om at spille på et højt plan, så hjælper det ikke noget, at du køber en lille basketball kurv til børn.
  Det handler om, at du skal finde en basketball kurv, der matcher dine ambitioner. Herudover skal du overveje prisen. Hvis du gerne vil have den bedst mulige basketball kurv til billige penge, kan du overveje at vente på, at der kommer et godt online tilbud.
 • Plads og praktik
  Sidst men ikke mindst skal du naturligvis købe en basketball kurv eller stander, som du har plads til. Det giver altid bedst mening at spille på asfalt eller fliser. Hvis du ikke har dette i din have, kan du overveje at sætte kurven op i indkørslen eller på siden af havetrampolinen, eller købe en basketballstander, der kan stå på fortovet eller i haven. Hvis den står i haven, kan du stille den ved siden af den nedgravede trampolin. Så kan du nemmere dunke bolden i kurven.

Overvej, om du også skal have dette basketballudstyr

Når du har købt en basketball kurv, skal du naturligvis have en god bold at spille med. Men er der andet basketballudstyr, du bør købe?

Det fede ved sporten er faktisk, at du ikke har brug for meget udstyr. Du kan dog overveje, om du skal købe noget basketballtøj. Du kan for eksempel købe en basketball jersey og repræsentere dit yndlings NBA-hold. Mange vælger også at købe en rygsæk, der er designet specifikt til, at du kan have en basketball i den. Men det er selvfølgeligt ikke nødvendigt, hvis du vælger at købe en kurv til din egen have.

Hvis du hellere er til fodbold, så kan du sagtens have fodboldmål i haven, som du kan have stående hele tiden, eller pakke sammen efter brug.

Testkilder

Når vi laver testoversigter, benytter vi normalt objektive tests fra troværdige kilder. Der findes dog ikke nogen tests af basketballkurve på det danske marked. Dette er dog ikke en undskyldning for at fremhæve produkter i blinde.
For at være sikre på, at vi kun fremhæver kvalitetsprodukter, som du vil blive glad for, har vi baseret denne oversigt på forbrugeranmeldelser.

Vi har både taget højde for skriftlige anmeldelser hos diverse forhandlere samt antallet af stjerner, som diverse basketball kurve er blevet givet.

I sidste ende er det forbrugere, som dig, der kender produkterne bedst, og derfor mener vi, at det er en troværdig og holdbar metode at basere en oversigt på disse anmeldelser.

FAQ

Hvor højt er en basketball kurv?
En rigtig basketball kurv er placeret 3,05 meter over jorden og er fastgjort til en bagplade.
Hvordan vedligeholder man en basketball kurv?
For at vedligeholde en basketball kurv bør man sørge for at rengøre den regelmæssigt og efterspænde bolte og møtrikker ved behov.
Kan man få forskellige størrelser på en basketball kurv?
Der findes forskellige størrelser på basketball kurve der er tilpasset til forskellige niveauer og aldre, fx junior kurve og professionelle kurve.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Swager basketballstander SK1

Basketball kurv 45 centimeter 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme