Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Hækkeklipper test-oversigt:
Analyse og vurdering af førende hækkeklippere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Det er helt tydeligt, for enhver der ejer hus og have, at med en hæk skal man bare egen en hækkeklipper. Det er de fleste danskere udemærket bevidst om, men deres viden om hækkeklippere slipper måske også op her. Fordi det er ikke bare en selvfølge at kunne gå ud og købe en hækkeklipper, som kan bruges effektivt derhjemme.

Det kræver faktisk, tværtimod, en del viden omkring netop dette område, samt en del omtanke. Mange danskere ender ud med at investere i en hækkeklipper, som bare ikke er ideel til netop ens hæk og de krav man har til hækkeklipperens ydeevne.

Når de hækkeklippere der er at finde på det danske marked, skal sammenlignes, kan de deles op i tre simple kategorier. Dette er med til at gøre det meget lettere at finde den rette model til din hæk.

På det danske marked i dag, så kan der vælges mellem de følgende typer, akku-, el- og benzinhækkeklippere. Det er derfor utrolig vigtigt at vide hvilken type, du har behov for.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit hækkeklippere

Makita DUH523Z
Lager

Makita DUH523Z

Gå til bedste pris
719 Kr. hos XL-BYG
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

    1
  • Kunders anmeldelser af produktet
  • 2
  • Produkternes specifikationer og features
  • 3
  • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
  • 4
  • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
  • 5
  • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Makita DUH523Z - bedste hækkeklipper i test

  • Topscorer - Gør Det Selv
  • Testvinder - Testfakta
  • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Hos Gør Det Selv klarer denne klipper sig ret godt i test. Makitas tilsvarende hækkeklipper, modellen DUH523SY, scorer bedst i test hos Testfakta.

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUH523Z:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Vibrationsdæmpende struktur
  • Pletfri overflade af skærebladet
  • Letvægtsdesign, der er let at flytte

Mere om Makita DUH523Z

SPECIFIKATIONER

  • Snitlængde: 52 cm.
  • Knivafstand: 15 mm.
  • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
  • Slagantal: 1.350 slag/min.
  • Vægt: 3,5 kg.

Men Makita DUH523Z er en meget let hækkeklipper som har et sikkert greb, der gør arbejdet lettere. Helt uden problemer kan den skære igennem grene med en tykkelse på helt op til 15 millimeter. Derfor er den helt ideel til beskæring af havens hækplanter.

Modellen her opererer med en vægt på kun 3,4 kilo, og størrelse taget i betragtning så er den meget lettere end andre med samme størrelse. Makita sælger normalt deres hækkeklippere uden lader og batteri.

Men Makita benytter samme system til alle deres batteridrevne redskaber med 18 Volt batteriet. Derfor kan du som forbruger med fordel tjekke om du i hjemmet allerede har et passende batteri.

Skæret på denne hækkeklipper er på hele 52 centimer. Motoren har en rimelig blød opstart, som er med til at sikre mod en utilsigtet start hvis der skulle ske strømafbrydelser. Ved overbelastning er der desuden indbygget et beskyttelsessystem mod dette. Hvis maskinen er ved at overbelastes vil en lampe blinke.

Håndtaget på maskinen er formet, så du er sikker på at have et godt og solidt overhåndsgreb, ligegyldigt hvilken vinkel du arbejder i. Derudover er grebet belagt med gummi.

Hækkeklipperen fra Makita er en solid og let model, til at klare den almindelige beskæring af hjemmets hække. I tests klarer den sig rigtig godt, og får især roser for at udsende meget lidt støj ved arbejde. Derudover kan den klare meget robuste grene på op til 15 millimeter, og derfor er den klart egnet bedst til nogle mindre hækplanter som for eksempel buksbom og liguster.

Fordele og ulemper ved Makita DUH523Z

Fordele

  • Letvægt og nem at håndtere med kun 3,4 kg
  • Sikkert greb for nemmere og sikrere brug
  • Kan skære grene med en tykkelse på op til 15 mm
  • Kompatibel med Makitas 18 volt batterisystem
  • Slidstærk og robust konstruktion til langvarig brug

Ulemper

  • Begrænset tilgængelighed af batterier og opladere
  • Begrænset skærekapacitet
  • Leveres ikke med ekstra tilbehør

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Makita DUH523Z

Find den perfekte hækkeklipper til dig

Når du skal finde den perfekte hækkeklipper til dig og dine behov, kan det godt være ret vanskeligt. Netop derfor har vi testet en række hækkeklippere.

Der er en række ting du skal tage stilling til, når du går igang med at finde den rette hækkeklipper til dig. Disse ting kan være med til at gøre det meget nemmere i din søgen.

Vi vil her liste nogle ting op som du bør overveje:

  • Størrelsen af hækken – Er det en større eller mindre hæk der skal beskæres?
  • Er hækken besværlig at beskære eller er den let at komme til?
  • Hvor tyk er grenene generelt på hækken?
  • Er det en meget bred hæk? Kender du cirka den præcis bredde?

 

Teknisk set så kan de fleste hækkeklippere klare næsten alle typer af hække, men det hele afhænger lidt af hvor meget du vil anstrenge dig for at få arbejdet gjort. De større benzindrevne maskiner kan for eksempel meget nemmere klare hækkene, i forhold til de mindre hækkeklippere, som ofte kører på enten batteri eller el.

Den store forskel kommer især frem ved prisen. Ved at vælge en mindre hækkeklipper drevet af el eller batteri, så kan der spares penge. Det er tydeligt at se på markedet, at de dyreste hækkeklippere er de benzindrevne. Men har du en mellemstor have, så kan de større benzindrevne maskiner, helt klart være pengene værd, for de kan spare dig for meget tid og besvær.

Når du leder efter den rette hækkeklipper, så skal du være opmærksom på vægten af maskinen. Den skal trods alt bæres af dig, når du beskærer hækken. De store benzindrevne er noget tungere at gå rundt og arbejde med. Der findes også nogle stativer, som kan hjælpe dig med den tunge maskine, så det ikke kun er kroppen der skal bære al vægten.

Et andet aspekt der skal tages højde for er hvor stor en hæk du har. Hvis du har en meget stor hæk, bør du måske undgå hækkeklippere som har en ledning, da du så kan undgå at skulle have forlængerledninger tilkoblet m.m.

Derudover bør du holde dig væk fra de mindre modeller, såfremt du har en hæk der er meget krævende og med nogle store grene.

Få den perfekte hæk efter hver klipning

Som en privat boligejer, er der efter en hæk omkring huset. Hvis dette er tilfældet hvis du nok kunne forstå, at den kedelige hækklipning godt kunne være lidt nemmere at komme igennem.

Vi vil derfor her tage et kig på hvad du kan gøre, for at få et pænt resultat af din beskæring af hækken.

Herunder er der en lille film, som er udarbejdet af Bolius. Filmen viser hvordan du kan få en pæn og holdbar hæk efter klipning. Vi håber den lille film kan hjælpe dig med at finde frem til hvilke ting du skal være opmærksom på, når hækken skal klippes.

Hvornår er det tid til at hækken skal klippes?

Der er en del grundejerforeninger i Danmark, som har regler om at hækken skal klippes 1 gang årligt, hvor det oftest skal være før Sankt Hans. Mange danskere vælger dog, at beskære hækken 2 gange om året og dermed vente til juli med første omgang, og så tage anden runde i september.

Alt afhængigt af hvilken type hæk du har, så er der mange anbefalinger:

Gran, bøg, cypres, thuja, buskbom og taks: 1 gange om året april eller sensommer
Navr, lærk og spirea: 1- 2 gange om året (mange vælger 2 gange)
Liguster og tjørn: 2 gange om året

Redskaber til arbejdet

I 1959 kom Black & Decker med den første hækkeklipper som var automatiseret, og den var med til at revolutionere markedet.

I dag på markedet er der mange valgmuligheder og du kan nemt vælge mellem en elektrisk maskine, som oftest er karakteriseret ved en lav vægt, men der er ulempen klart at der skal tilkobles en ledning.

Når det kommer til de benzindrevne hækkeklippere så er de meget larmende og ret tunge, men de er samtidig meget kraftfulde og du slipper for bøvlet med ledningen.

Når det kommer til valget om man skal vælge den store hækkeklipper med benzinmotor, kan det godt være lidt svært. Men ofte vil det være bedst at undgå den store hækkeklipper, medmindre du har en hæk som er meget stor eller lang. En elektrisk hækkeklipper vil oftest kunne fås for det halve.

Derudover kan du med fordel anskaffe dig en grenskaks til at klare de tykkeste grene og andet småklip. Ellers kan en el-saks også være fordelagtig til at hjælpe.

Hækkens højde og bredde – reglerne

I den her henseende så er alt relativt, men umiddelbart vil det blot være fordelagtigt at klippe din hæk bredest forneden. Hvis hækken har samme tykkelse hele vejen, så kan du desværre opleve at en stærk storm vil kunne få hækken til at knække. En kogleform vil også kunne være fordelagtig.

Når det kommer til højden af hækken, kan man ofte opleve stridigheder mellem naboer. I forhold til max højde, så vil de fleste grundejerforeninger have en max højde.

Derfor vil det ofte være mellem naboer der bliver aftalt en højde.

TIPS TIL HÆKKLIPNINGEN

  1. Benyt en snor
    Hvis det er lidt nyt for dig med en hæk der skal plejes, så kan en klippesnor eller et laser kompas, være med til at hjælpe meget for at få den rette højde på din hæk.
  2. Plej dit sværd
    Ved beskæring bliver maskinens sværd smurt ind i alt muligt forskelligt, derfor er det vigtigt at rengøre hækkeklipperens sværd efter arbejdet. Når den skal stå stille i et helt år, er det vigtigt den er i samme stand igen når den findes frem.
  3. Presenninger
    Det kan være besværligt at få samlet alle de løse grene sammen igen efter arbejdet. Derfor kan du med fordel ligge noget presenning ud før du klipper. Dette gør opsamling af de løse grene meget lettere, ellers kan du bruge en fejemaskine til at gøre arbejdet nemmere. Hvis du ikke har en fejemaskine, kan du bruge en løvsuger til at blæse grenene væk.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Gør Det Selv

Som det eneste magasin i Norden er Gør Det Selv specifikt rettet mod dem, der gerne vil bygge og reparere i hjemmet, og andre gør-det-selv entusiaster. Magasinet laver udførlige instruktioner og vejledninger og skriver anmeldelser.

Gør Det selv har testet og anmeldt BOSCH AHS 55-20 LI, og de er meget begejstrede. De har vurderet fordele og ulemper ved hækkeklipperen og har ikke kunne nævne nogen ulemper. Til gengæld bliver BOSCH AHS 55-20 LI rost meget for at være både let og effektiv.

Anmeldelsen er udgivet den: 30. juni 2016
Du kan se anmeldelsen her

Derudover har Gør Det Selv lavet flere tests af hækkeklippere. I en test blev syv forskellige hækkeklippere med ledning målt på parametrene: styrke, balance, betjening og vægt. Gardena Easycut 450/50 har klaret sig rigtig godt, og Gør Det Selv anbefaler den som et godt køb.

Testen er udgivet den: 29. maj 2019
Du kan se testen her

I en anden test har Gør Det Selv vurderet 6 forskellige hækkeklippere på batteri ud fra: styrke, ergonomi, udholdenhed og støj. I testen har BOSCH AHS 55-20 LI klaret sig godt.

Testen er udgivet den: 24. august 2020
Du kan se testen her

Testfakta

Svenske Testfakta har eksisteret siden 2001. De laver uafhængige tests, guides og andet indhold, der har til formål at gøre købsbeslutninger nemmere for forbrugerne.

Testfakta har lavet en test af hækkeklippere, hvor de har vurderet dem ud fra kriterier som: effektivitet, brugervenlighed, vibration og batterilevetid. De har bl.a. testet Makita DUH523SY og de er imponerede. Hækkeklipperen scorer højt på alle parametrene og er udpeget som bedst i test.

Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige.

Råd & Rön har lavet en stor test af 20 forskellige hækkeklippere. I testen har de bl.a. vurderet, hvor lang tid det tager at skære toppen og siden af en hæk, batterilevetid og brugervenlighed.

BOSCH AHS 480-24 T indgår i testen. Den roses for den suveræne ydeevne og udpeges som topscorer.

Testen er udgivet den: 15. juni 2020
Du kan se testen her

FAQ

Hvilke hækketrimmere er bedst?
Bosch AHS 65-34 og Gardena Easycut 450/50 er begge testvindere. Vælg Bosch modellen, hvis du vil have en kraftfuld, brugervenlig og effektiv hækkeklipper. Vælg derimod den smarte Gardena model, hvis du vil have en god hækkeklipper til en yderst skarp pris.
Først og fremmest bør du overveje hækkens størrelse og grenenes tykkelse. Omfanget af klipningsarbejdet har en stor indvirkning på, hvor stor en model, du bør investere i. Du bør også overveje, om du vil have en benzindrevet eller en batteridrevet hækkeklipper. Vælg gerne en trådløs model for den højeste fleksibilitet.
Hvad er forskellen på et hækketrimmer og en hækkeklippe?
De fleste forhandlere bruger begreberne ”trimmer” og ”klipper” om de samme produkter. Nogle adskiller dog de to ved at omtale modeller med længere klinger som ”hækketrimmere”, da de er bedre til at trimme store arealer, men ikke nær så effektive til at klippe store grene over.
Er hækketrimmere pengene værd?
De fleste hække skal enten klippes eller trimmes. Derfor er det nødvendigt at betale andre eller at købe en hækkeklipper selv. Du kan få nogle ret effektive modeller til en lav pris, så det behøves ikke at være en stor investering – især ikke, hvis du har en lille hæk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme