Hækkeklipper Test 2021 – Find den bedste model

Det er helt tydeligt, for enhver der ejer hus og have, at med en hæk skal man bare egen en hækkeklipper. Det er de fleste danskere udemærket bevidst om, men deres viden om hækkeklippere slipper måske også op her. Fordi det er ikke bare en selvfølge at kunne gå ud og købe en hækkeklipper, som kan bruges effektivt derhjemme.

Det kræver faktisk, tværtimod, en del viden omkring netop dette område, samt en del omtanke. Mange danskere ender ud med at investere i en hækkeklipper, som bare ikke er ideel til netop ens hæk og de krav man har til hækkeklipperens ydeevne.

Når de hækkeklippere der er at finde på det danske marked, skal sammenlignes, kan de deles op i tre simple kategorier. Dette er med til at gøre det meget lettere at finde den rette model til din hæk.

På det danske marked i dag, så kan der vælges mellem de følgende typer, akku-, el- og benzinhækkeklippere. Det er derfor utrolig vigtigt at vide hvilken type, du har behov for.

 

Bedste hækkeklipper Testvinder  Set hos
1) Black & Decker GTC1850LB
5/5 stjerner (Produktet er udgået)

LÆS MERE

2) Bosch AHS 55-20 Li Topscorer Homeshop

LÆS MERE

3) Makita DUH523Z Testvinder Computersalg DK

LÆS MERE

4) Bosch AHS 65-34 Testvinder Homeshop

LÆS MERE

5) Gardena Easycut Topscorer Proshop.dk

LÆS MERE

6) Bosch AHS 480-24 Topscorer (Produktet er udgået)

LÆS MERE

7) Makita UH4570 Topscorer Proshop.dk

LÆS MERE

I denne test af hækkeklippere får du:

 • En grundig gennemgang af markedets bedste hækkeklippere, der alle har klaret sig godt i diverse, uvildige tests.
 • En overskuelig liste over de bedste hækkeklippere på markedet, hvor du let kan finde din favorit.
 • En række gode råd til, hvordan du kan få et bedre resultat når du klipper hækken.

Bemærk venligst: I denne hækkeklipper test har vi ikke selv testet de forskellige produkter her på Bedste10.dk – vi har i stedet samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Ud fra disse har vi samlet et overskueligt overblik over de bedste hækkeklippere på markedet, således at du ikke selv behøver, at gennemlæse alle testresultaterne på egen hånd – valget må du dog selv tage!


1. Bosch AHS 55-20 Li

 • 5/5 stjerner – Gør Det Selv
 • Akku-hækkeklipper

Bosch AHS 55-20 Li hækkeklipper i test

Se priser og tilbud på Bosch AHS. 55-20 Li her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.622,00 DKK

Modellen AHS. 55-20 Li fra Bosch, er det helt ideelle valg til dig, hvis du ønsker en hækkeklipper der er alsidig med mange gode egenskaber og en lav vægt. Modellen her kommer med en meget funktionel kniv, som indeholder en savefunktion i maskinens forreste område. Dette gør at hækkeklipperen fra Bosch, kan klare sig igennem grene med en tykkelse på helt op til 25 millimeter. Hos Gør Det Selv, har maskinen her fået 5 ud af 5 stjerner, og de har ingen negative kommentarer til denne fremragende maskine.

På trods af at Bosch AHS 55-20 Li er en forhold stor og kraftfuld maskine, så er den samtidig lettere end mange af de andre medbragte modeller. For batteridrevne hækkeklippere er netop denne model et godt stykke under gennemsnittet i vægt, med dens lette 2,6 kilo.

I forhold til strøm, så benytter maskinen her et 18 Volt batteri, som dog ikke følger med når den købes.
Men skulle du i forvejen have et 18 Volt batteri fra Bosch’ grønne serie, så kan det bruges i netop denne model. Som alternativ kunne du købe et seperat. Bosch har både en grøn og en blå serie. Derfor kan batterierne til den grønne serie benyttes til alle maskinerne i denne serie, og omvendt.

Sikker men effektiv

For at sikre både dit hegn og rækværk mod skæret på klipperen, så modellen fra Bosch bygget med en knivbeskytter. Derudover så har maskinen her også et antiblokeringssystem. Dette system sørger for at skæret ikke skal kunne sætte sig fast, når du er igang med at klippe din hæk. For at hækkeklipperen her kan klare sig igennem grene på helt op til 25 millimeter, så er den produceret med en række specialtænder. Disse fungere lidt ligesom en helt almindelig sav, og sørger for at du kan skære godt ind i din hæk eller busk.

Med maskinens runde håndtag, kan du sikkert klippe din hæk, da grebet giver dig et sikkert greb ligegyldigt hvilken vinkel der beskæres i. Bosch har introduceret en ny Syneonchip i maskinen her, som gør at motoren i hækkeklipperen helt automatisk sørger for at modificere kraften i forhold til netop hvad der skal klippes. Når krafterne bliver proportioneret således, medfører dette også en længere driftstid.

Du kan med fordel se præsentationsvideoen nedenunder, som er med til at give et fint indblik i mange af de lækre funktioner som modellen AHS 55-20 Li fra Bosch kan tilbyde.

Få utrolig meget for pengene

Til den mellemstore have er denne model en af de allerbedste. Med denne model er hækkeklipperen ikke længere blot et haveredskab, men et hjælpemiddel til haven som er utrolig højteknologisk. Maskine gør det meget let at holde din hæk ved lige. I forhold til de andre modeller af denne type og størrelse, er den meget let. Derudover kan du med fordel bruge batterier fra de andre maskiner i Bosch’ grønne serie.

Specifikationer:

 • Snitlængde: 55 cm.
 • Knivafstand: 20 mm. (snitstyrke op til 25 mm. forrest)
 • Batteri: 18 Volt, 2,5 Ah (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 2.600 slag/min.
 • Driftstid: Op til 200 kvm.
 • Vægt: 2,6 kg.

Læs blandt andet også: Robotplæneklipper test – find de bedste robotplæneklippere. 


2. Makita DUH523Z

 • Topscorer – Gør Det Selv
 • Testvinder – Testfakta

Makita DUH523Z

Se priser og tilbud på Makita DUH523Z her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hos Gør Det Selv klarer denne klipper sig ret godt i test. Makitas tilsvarende hækkeklipper, modellen DUH523SY, scorer bedst i test hos Testfakta.
Men Makita DUH523Z er en meget let hækkeklipper som har et sikkert greb, der gør arbejdet lettere. Helt uden problemer kan den skære igennem grene med en tykkelse på helt op til 15 millimeter. Derfor er den helt ideel til beskæring af havens hækplanter.

Modellen her opererer med en vægt på kun 3,4 kilo, og størrelse taget i betragtning så er den meget lettere end andre med samme størrelse. Makita sælger normalt deres hækkeklippere uden lader og batteri. Men Makita benytter samme system til alle deres batteridrevne redskaber med 18 Volt batteriet. Derfor kan du som forbruger med fordel tjekke om du i hjemmet allerede har et passende batteri.

Skæret på denne hækkeklipper er på hele 52 centimer. Motoren har en rimelig blød opstart, som er med til at sikre mod en utilsigtet start hvis der skulle ske strømafbrydelser. Ved overbelastning er der desuden indbygget et beskyttelsessystem mod dette. Hvis maskinen er ved at overbelastes vil en lampe blinke.

Håndtaget på maskinen er formet, så du er sikker på at have et godt og solidt overhåndsgreb, ligegyldigt hvilken vinkel du arbejder i. Derudover er grebet belagt med gummi.

Testens vurdering:

Hækkeklipperen fra Makita er en solid og let model, til at klare den almindelige beskæring af hjemmets hække. I tests klarer den sig rigtig godt, og får især roser for at udsende meget lidt støj ved arbejde. Derudover kan den klare meget robuste grene på op til 15 millimeter, og derfor er den klart egnet bedst til nogle mindre hækplanter som for eksempel buksbom og liguster.

Specifikationer:

 • Snitlængde: 52 cm.
 • Knivafstand: 15 mm.
 • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 1.350 slag/min.
 • Vægt: 3,5 kg.

3. Bosch AHS 65-34

 • Testvinder – Gør Det Selv
 • Brugevenlig & effektiv

Bosch AHS 65-34 hækkeklipper

Se priser og tilbud på Bosch AHS 65-34 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.949,00 DKK

Til de store og krævende haver, så er modellen fra Bosch her ekstremt velegnet. Dens kraftfulde ydeevne kan klare haver som akku hækkeklippere ikke kan. Hos Gør Det Selv høster den mange roser, og især for dens ydeevne og brugervenlighed.

Modellen AHS 65-34 er en ekstremt kraftfuld maskine som opererer med en ledning. Den kan tilbyde en snitlængde på helt op til 65 centimeter. Med denne hækkeklipper kan du altså klippe hækken virkelig hurtigt. Derudover er knivafstanden på hele 34 millimeter, så tykkere grene klarer denne super maskine meget let.

Skæret er sikret med en monteret knivbeskytter for enden, og derudover kan den stoppe såfremt den skulle blive blokeret. Funktioner som disse er med til at forøge denne hækkeklippers holdbarhed, og samtidig sikre mod at der ikke kommer nogle bagslag.

Håndtaget på hækkeklipperen her er tredelt med separate sikkerhedsknapper, hvilket har den betydning at maskinen SKAL benyttes med to hænder. Derudover er maskinen AGR-certificeret, som betyder at arbejdet med denne hækkeklipper er skånsom mod ryggen og chancen for at få smerter der.

AHS 65-34 fra Bosch er det perfekte valg af hækkeklipper, hvis du ønsker at få en masse styrke og høj kapacitet. Maskinens skærs længde giver dig mulighed for at arbejde på meget både store og brede hække hurtigt og effektivt. Bosch har sænket vægten på maskinen fra tidligere modeller, men denne model er stadig i den tungere ende. Dette er dog forventeligt med en så kraftfuld maskine.

Specifikationer for Bosch AHS 65-34:

 • Snitlængde: 65 cm.
 • Knivafstand: 34 mm.
 • Effekt: 700 Watt
 • Slagantal: 3.400 slag/min.
 • Vægt: 3,8 kg.

4. Gardena EasyCut 450/50

 • Købsanbefalet – Gør Det Selv

haekkeklipper-Gardena-easycut

Se priser og tilbud på Gardena EasyCut 450/50 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gardena har tidligere haft modeller af denne lette, elektriske hækkeklipper. Men nu er den blevet optimeret og lettere end nogensinde før. EasyCut 450/50 vejer kun 2,76 kilo, og den lave vægt har ikke forringet ydeevnen. Til det lettere havearbejde er denne hækkeklipper altså helt perfekt. Hos magasinet Gør Det Selv, får maskinen masser af roser med på vejen, for selvom dens motor kun er på 450 Watt, så yder den på højeste niveau.

Med en snitlængde på 45 centimeter og en knivafstand på helt op til 18 millimeter, så har den lille hækkeklipper fra Gardena nogle fine kvaliteter. På håndtaget finder du en stor startknap helt oppe på toppen. Med denne kan du arbejde effektivt med maskinen i langt flere vinkler.

For enden af denne hækkeklipper er der en knivbeskytter, som sikrer dig mod eventuelle bagslag og for at maskinen ikke tager skade.

Testens vurdering:

Denne mindre elektriske klipper høster postive kommentarer i tests hos blandt andet magasinet Gør Det Selv. Maskinen er forholdsvis billig og fås til en pris på lige over 500 kroner. Det må bare konkluderes at denne maskine er en rigtig god investering til den lille have.

Specifikationer:

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Effekt: 450 Watt
 • Vægt: 2,76 kg.

5. Bosch AHS 480-24 T

 • Bedst i test
 • Topscorer – Råd & Rön

Bosch AHS 480-24 haekkeklipper

Se priser og tilbud på Bosch AHS 480-24 her:

Modellen AHS 480-24 fra Bosch er en eminent hækkeklipper til en retfærdig pris. Hos både Tænk og Råd & Rön, scorer denne hækkeklipper topkarakterer. Den roses især for at have en helt suveræn ydeevne. I følge flere medier er klipperen har velegnet til både små som store grene, som den klarer med et pænt resultat. Snitlængden er på hele 48 centimeter, og derudover kan maskinen betjenes ligegyldigt om du er højre- eller venstrehåndet.

Modellen her fra Bosch kan tilbyde en snitlængde på hele 48 centimeter. En så lang snitlængde er nok for langt de fleste. I forhold til maskinens størrelse, kan den tilbyde en ret imponerende knivafstand på hele 24 millimeter.

Arbejde med denne hækkeklipper bliver gjort let, for både højre- og venstrehåndede, med modellens helt særlige greb. Ligegyldigt hvilken position maskinen benyttes i, så er alle sikkerhedskriterierne opfyldt takket være de 4 kontaktpositioner.

Modellen AHS 480-24 T fra Bosch kommer med en knivbeskyttelse, som sikrer dig mod eventuelle bagslag eller skader ved klipningen.

Testens vurdering:

Denne valgte model er et rigtigt godt køb til en relativt lav pris. Dens ydeevne er rigtig fin, og den skærer præcist og fint igennem grene af varierende størrelse. Derudover har flere testpaneler rost den for at især være solid, robust og holdbar. Den er dog en lidt tungere maskine i forhold til andre i samme kategori, med dens vægt på 3,9 kilo, hvilket gør den en smule uegnet til arbejde i længere tid og i forskellige højder, da det ofte kan give problemer med ryggen. Til den mindre villahave er den dog utrolig kompetent.

Specifikationer:

 • Snitlængde: 48 cm.
 • Knivafstand: 24 mm.
 • Effekt: 550 Watt
 • Slagantal: 2.800 slag/min.
 • Vægt: 3,9 kg.

6. Makita UH4570

 • Gode anmeldelser
 • Gode testresultater

Makita-UH4570-Haekkeklipper

Se priser og tilbud på Makita UH4570 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.138,00 DKK
1.785,00 DKK

Mærket Makita er ret populært blandt både semiprofessionelle samt professionelle. Med produkternes mange funktioner og fine vurderinger i anderkendte tests, er modellen UH4570 et sikkert valg til den der ønsker god kvalitet til rimelige priser.

Modellen her fra Makita har en fremragende snitlængde på helt op til 45 centimeter, og derudover en kraftig motor der kan yde hele 550 Watt. Maskinen er derved helt ideel til smallere hække, hvor grene på helt op til 18 millimeter let kan klares.

På denne hækkeklipper fra Makita er grebet tredelt. Det betyder at du kan arbejde i flere forskellige positioner og vinkler, og stadig have et sikkert greb på maskinen.

Blandt hækkeklipperens sikkerhedsfunktioner, bør der nævnes maskinens kvikstop og skridkobling, som at er med til at sikre maskinen såfremt du skulle tabe den, eller hvis den skulle give bagslag.

Testens vurdering:

Modellen UH4570 fra Makita er en fremragende maskine med en høj ydeevne. Den passer helt perfekt til både den fine hæk samt den lidt grovere. Arbejdet giver et meget præcist resultat, og derudover sørger grebet for at skabe balance og den helt perfekte føling med hækkeklipperen. Generelt er det en fin og alsidig maskine til den lidt mindre have.

Specifikationer:

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Effekt: 550 Watt
 • Slagantal: 1.600 slag/min.
 • Vægt: 3,6 kg.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet section

 

Black & Decker GTC1850LB

 • Utrolig effektiv
 • Gode effekter ved klipningen af hækken

Black & Decker hækkeklipper

Modellen GTC1820LB fra Black & Decker, er en meget solig og prisvenlig klipper. Modellen her bliver leveret helt uden batteri og lader. Denne model kan altså spare pengene fra batteri og lader, hvis du har batteri og lader, fra andre maskiner i samme serie. En model som er tilsvarende til denne, blev testet hos Testfakta, og fik meget ros for især den fremragende klippeegenskaber og dens lange levetid på batteriet.

Modellen her er meget let, og vejer kun 2,6 kilo. Serien som denne model er en del af, benytter sig af samme batteri og lader, som de andre batteridrevne maskiner i serien. Derfor kan både lader og batteri benyttes på tværs af maskinerne. Derfor slipper du for at skulle købe nye batterier, såfremt du i forvejen har maskiner fra fabrikanten Black & Decker.

Denne hækkeklippers design er meget simpelt i form af en rund bøjle, som er med til at give et godt overhåndsgreb på maskinen, uanset hvilken vinkel den benyttes i. For at sikre mod en utilsigtet start, så er der en smart indbygget 2-håndsafbryder.

På grund af den rette lette maskine her, kan den benyttes uden man skal bekymre sig om vægtens belastning på kroppen.
I forhold til ydeevnen, så kan maskinen her klare grene op til en tykkelse på 18 millimeter.

Med denne hækkeklipper får du:

Modellen her fra Black & Decker er en solid og meget funktionel maskine, som er specialiseret i klipning af lette hækplanter. Designet er meget let og håndterbart, som sikrer at grebet på hækkeklipperen er solidt, ligegyldigt hvilken vinkel der klippes i. Dog følger der ikke batteri eller lader med, men dette kan ses i den meget fornuftige pris. Til den mindre have vil vi anbefale denne hækkeklipper, og især hvis du i forvejen har maskiner fra Black & Decker.

Specifikationer:

 • Snitlængde: 50 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Slagantal: 1.300 slag/min.
 • Vægt: 2,6 kg.
 • Batteri: 18 Volt (Medfølger ikke)

 

Find den perfekte hækkeklipper til dig

Når du skal finde den perfekte hækkeklipper til dig og dine behov, kan det godt være ret vanskeligt. Netop derfor har vi testet en række hækkeklippere.

Der er en række ting du skal tage stilling til, når du går igang med at finde den rette hækkeklipper til dig. Disse ting kan være med til at gøre det meget nemmere i din søgen.

Vi vil her liste nogle ting op som du bør overveje:

 • Størrelsen af hækken – Er det en større eller mindre hæk der skal beskæres?
 • Er hækken besværlig at beskære eller er den let at komme til?
 • Hvor tyk er grenene generelt på hækken?
 • Er det en meget bred hæk? Kender du cirka den præcis bredde?

Teknisk set så kan de fleste hækkeklippere klare næsten alle typer af hække, men det hele afhænger lidt af hvor meget du vil anstrenge dig for at få arbejdet gjort. De større benzindrevne maskiner kan for eksempel meget nemmere klare hækkene, i forhold til de mindre hækkeklippere, som ofte kører på enten batteri eller el.

Den store forskel kommer især frem ved prisen. Ved at vælge en mindre hækkeklipper drevet af el eller batteri, så kan der spares penge. Det er tydeligt at se på markedet, at de dyreste hækkeklippere er de benzindrevne. Men har du en mellemstor have, så kan de større benzindrevne maskiner, helt klart være pengene værd, for de kan spare dig for meget tid og besvær.

Når du leder efter den rette hækkeklipper, så skal du være opmærksom på vægten af maskinen. Den skal trods alt bæres af dig, når du beskærer hækken. De store benzindrevne er noget tungere at gå rundt og arbejde med. Der findes også nogle stativer, som kan hjælpe dig med den tunge maskine, så det ikke kun er kroppen der skal bære al vægten.

Et andet aspekt der skal tages højde for er hvor stor en hæk du har. Hvis du har en meget stor hæk, bør du måske undgå hækkeklippere som har en ledning, da du så kan undgå at skulle forlængerledninger tilkoblet m.m.

Derudover bør du holde dig væk fra de mindre modeller, såfremt du har en hæk der er meget krævende og med nogle store grene.


Få den perfekte hæk efter hver klipning

Som en privat boligejer, er der efter en hæk omkring huset. Hvis dette er tilfældet hvis du nok kunne forstå, at den kedelige hækklipning godt kunne være lidt nemmere at komme igennem.

Vi vil derfor her tage et kig på hvad du kan gøre, for at få et pænt resultat af din beskæring af hækken.

Herunder er der en lille film, som er udarbejdet af Bolius. Filmen viser hvordan du kan få en pæn og holdbar hæk efter klipning. Vi håber den lille film kan hjælpe dig med at finde frem til hvilke ting du skal være opmærksom på, når hækken skal klippes.

Hvornår er det tid til at hækken skal klippes?

Der er en del grundejerforeninger i Danmark, som har regler om at hækken skal klippes 1 gang årligt, hvor det oftest skal være før Sankt Hans. Mange danskere vælger dog, at beskære hækken 2 gange om året og dermed vente til juli med første omgang, og så tage anden runde i september.

Alt afhængigt af hvilken type hæk du har, så er der mange anbefalinger:

Gran, bøg, cypres, thuja, buskbom og taks: 1 gange om året april eller sensommer
Navr, lærk og spirea: 1- 2 gange om året (mange vælger 2 gange)
Liguster og tjørn: 2 gange om året


Redskaber til arbejdet

I 1959 kom Black & Decker med den første hækkeklipper som var automatiseret, og den var med til at revolutionere markedet.

I dag på markedet er der mange valgmuligheder og du kan nemt vælge mellem en elektrisk maskine, som oftest er karaktiseret ved en lav vægt, men der er ulempen klart at der skal tilkobles en ledning.

Når det kommer til de benzindrevne hækkeklippere så er de meget larmende og ret tunge, men de er samtidig meget kraftfulde og du slipper for bøvlet med ledningen.

Når det kommer til valget om man skal vælge den store hækkeklipper med benzinmotor, kan det godt være lidt svært. Men ofte vil det være bedst at undgå den store hækkeklipper, medmindre du har en hæk som er meget stor eller lang. En elektrisk hækkeklipper vil oftest kunne fås for det halve.

Derudover kan du med fordel anskaffe dig en grenskaks til at klare de aller tykkeste grene og andet småklip. Ellers kan en el-saks også være fordelagtig til at hjælpe.


Hækkens højde og bredde – reglerne

I den her henseende så er alt relativt, men umiddelbart vil det blot være fordelagtigt at klippe din hæk bredest forneden. Hvis hækken har samme tykkelse hele vejen, så kan du desværre opleve at en stærk storm vil kunne få hækken til at knække. En kogleform vil også kunne være fordelagtig.

Når det kommer til højden af hækken, kan man ofte opleve stridigheder mellem naboer. I forhold til max højde, så vil de fleste grundejerforeninger have en max højde.

Derfor vil det ofte være mellem naboer der bliver aftalt en højde.

Tips til hækklipningen

 1. Benyt en snor
  Hvis det er lidt nyt for dig med en hæk der skal plejes, så kan en klippesnor eller et laser kompas, være med til at hjælpe meget for at få den rette højde på din hæk.
 2. Plej dit sværd
  Ved beskæring bliver maskinens sværd smurt ind i alt muligt forskelligt, derfor er det vigtigt at rengøre hækkeklipperens sværd efter arbejdet. Når den skal stå stille i et helt år, er det vigtigt den er i samme stand igen når den findes frem.
 3. Presenninger
  Det kan være besværligt at få samlet alle de løse grene sammen igen efter arbejdet. Derfor kan du med fordel ligge noget presenning ud før du klipper. Dette gør opsamling af de løse grene meget lettere.

Vi håber, at du ved at læse denne hækkeklipper test er blevet klogere på hvilken model du skal vælge. I så fald er vi glade for at kunne have hjulpet. Tak fordi at du læste med.

Se også Test af de 12 bedste Hækkeklippere skrevet af forbruger-test.dk.

Se vores artikel om: Den bedste brændekløver – overblik over de 4 bedste i test

Denne side er anmeldt af: Mike E. Clausen Rating 5/5