Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Fejemaskine test-oversigt:
Vores analyse af de bedste fejemaskiner på markedet

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Det er de færreste af os, der virkelig nyder at svinge rundt med kosten eller riven, men det ændrer ikke på det faktum, at det skal gøres. Heldigvis er der ikke det problem, der ikke kan blive markant sjovere at løse, når man først har fået fingrene i et ordentligt stykke værktøj.

En fejemaskine kan hjælpe dig med både at feje støv, sand, grene og kviste væk fra terrassen, og de helt store modeller kan sågar ordne sne og nedfaldne blade i både indkørslen, på fortovet og endda i haven eller andre store områder.

Men det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilken fejemaskine du skal investere i. Derfor har vi gjort det tunge arbejde og gennemgået en lang række af de muligheder, der er på markedet lige nu. Så behøver du ikke gøre andet end at vælge, hvilken en der passer bedst til lige netop din situation.

Vores favorit

Stiga SWP 475
Lager

Stiga SWP 475

Gå til bedste pris
3.495 Kr. hos Bahn-Larsen
Se vores anmeldelse
Lager
Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0
Lager

Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0

Gå til bedste pris
1.999 Kr. hos XL-BYG
Se vores anmeldelse
Lager
STIGA SWP 355
Lager

STIGA SWP 355

Gå til bedste pris
2.395 Kr. hos Bahn-Larsen
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket STIGA SWS 800 G til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

12. maj 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Stiga SWP 475 - manuel fejemaskine til større områder

 • Bedst i test hos bygghemma.se
 • God anmeldelse i det tyske testmagasin Haus & Garten Test

Denne fejemaskine er velegnet til dig, der skal feje hårde overflader både udendørs og indendørs. Det kan f.eks. være blade og snavs, der skal fjernes fra terrassen eller støv, der skal fjernes fra større områder med betongulv.
Stiga SWP 475 er let at vedligeholde, og den er designet til at håndtere medium-tungt arbejde.

Dagens bedste priser og tilbud på Stiga SWP 475:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • To modsat roterende børster
 • Pladsbesparende justerbart styr
 • Hånddrevet

Mere om Stiga SWP 475

SPECIFIKATIONER

 • 25 cm gummihjul
 • Stor rulle på undersiden
 • To roterende børster med en diameter på 41 cm
 • Arbejdsbredde: 75 cm
 • Drivmiddel: manuel
 • Beholderkapacitet: 50 liter

Denne fejemaskine fra Stiga er ideel, hvis du skal have fejet moderat udfordrende snavs væk. Den klarer nemt støv og blade, men den kan også håndtere større ting såsom papir og dåser.
Den kan rengøre et areal på helt op til 2900 m2, så den kan sagtens anvendes på store områder.

Stiga SWP 475 er udstyret med to børster, der hver har en diameter på 41 centimeter. Børsterne roterer mod hinanden, så snavset bliver opsamlet på en effektiv måde.

Børsterne kan justeres ved hjælp af en knap øverst på maskinen og indstilles i otte forskellige højder. Det gør det nemt at justere dem til en højde, der passer til netop det, du skal gøre rent.

Da denne fejemaskine er manuel, skal der slet ikke anvendes nogen motorkraft. Mekanikken i maskinen er lavet på en smart måde, så børsterne foran begynder at rotere, så snart man skubber til enheden. Snavs, blade, dåser osv. bliver opsamlet i beholderen, der har en kapacitet på 50 liter. Den kan altså rumme ret meget, før den skal tømmes. En mindre børste fanger de små partikler, så selv fine støvkorn bliver fejet op.
Det at maskinen ikke har en motor, gør den meget brugervenlig. Man skal ikke sætte sig ind i, hvordan man starter den op, fylder brændstof på osv. Alt man skal gøre, er blot at skubbe til den.

Desuden er en manuel fejemaskine både en mere miljøvenlig og støjsvag løsning end en mekanisk fejemaskine.
Fejning og rengøring er hårdt fysisk arbejde, der nemt kan belaste skuldre og ryd. Stiga SWP 475 er udstyret med et justerbart skubhåndtag, der gør det muligt at indstille højden, så den passer perfekt til dig. Derved kan du udføre arbejdet på en mere ergonomisk korrekt måde og undgå skader.

Fejemaskinen har en relativt lav vægt, hvilket gør det nemt at skubbe den over et fast underlag.

Det, der gør denne fejemaskine særligt velegnet i forhold til andre på markedet er, at den er enormt let at betjene, men samtidig kraftfuld og med høj ydeevne.
Den fungerer både til fortov, gårdsplads og større indendørs arealer. Det er altså en fejemaskine, der dækker langt de flestes behov, og samtidig er til at betale.

Fordele og ulemper ved Stiga SWP 475

Fordele

 • Nem vedligeholdelse
 • Velegnet til forskellige overflader
 • Justerbart håndtag
 • Effektiv rengøring
 • Støjsvag løsning

Ulemper

 • Begrænset kapacitet til store områder
 • Manuel betjening
 • Begrænset alsidighed ved håndtering af forskellige typer affald

Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0 - elektrisk fejemaskine med god brugervenlighed

Det er ikke mange tests og anmeldelser som Ryobi One+ R18SW3 indgår i, hvilket nok hænger sammen med, at den er i så lav en prisklasse, at nogle anser den for at være et seriøst bud på en fejemaskine.

Dagens bedste priser og tilbud på Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Komfortable håndtag til nem styring
 • Letvægts design
 • Ubesværet fejning

Mere om Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdsbredde: 53 cm
 • Arbejdsbredde: 53 cm
 • Spænding 18 volt
 • Beholderkapacitet: 17 liter.

Det betyder dog ikke, at der ikke er tale om en yderst velfungerende fejemaskine, og de brugeranmeldelser den har fået, roser den især for at være en meget robust maskine.

Ryobi One+ R18SW3-0 er designet med tanke på lethed og agilitet, hvilket betyder, at du får ekstremt let ved at samle snavs i værksted eller garage, og da der er tale om en enormt smidig fejemaskine, er den det ideelle valg til især rigtig mange arbejdspladser.

Der er tale om en fejemaskine til brug på plane overflader, hvilket betyder, at den primært er tiltænkt brug i værksteder og garager, og med den store indbyggede støvbeholder på 17 liter, kan den være bevendt på ret store værksteder, men fordi den er ret lille og kan opbevares med håndtaget nedad, er den også nem at få plads til i en privat garage.

Den helt store fordel ved Ryobi One+ R18SW3-0 er, at den fungerer med Ryobi’s One+ serie, hvilket betyder, at du kun behøver et batteri til alle din One+ apparater. Dette gør fejemaskinen til det oplagte valg, hvis du allerede er i besiddelse af eksempelvis en havefræser eller andet værktøj fra Ryobi.

Fordele og ulemper ved Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0

Fordele

 • Brugervenligt design for nem betjening
 • Robust og holdbar konstruktion for langvarig ydeevne
 • Let og smidig til ubesværet fejning
 • Effektiv rengøring med stor støvbeholderkapacitet
 • Nemt at udskifte batterier med andre Ryobi-værktøjer

Ulemper

 • Kan ikke bruges med batterier fra andre mærker
 • Begrænset dækningsområde på grund af dens lille størrelse
 • Ikke egnet til krævende rengøringsopgaver

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0

Texas Smart Sweep 800 - Texas fejemaskine til professionelt brug

Det handler om aldrig at gå ned på udstyr. Hvis du har det sådan, så bør du bestemt se nærmere på Texas Smart Sweep 800, der bestemt er blandt de lækreste fejemaskiner på markedet. Denne Texas fejemaskine findes i flere størrelser, hvoraf 800 er en af de mindste, men det ændrer ikke på, at der er tale om en Texas fejemaskine til den professionelle gadefejer eller den pertentlige grundejer.

Dagens bedste priser og tilbud på Texas Smart Sweep 800:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Texas Smart Sweep 800

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdsbredde: 80 cm
 • Drivmiddel: Benzin
 • Antal gear: 5 (3 fremad og 1 bagud)
 • Vægt: 76 kg
 • Indstilleligt fejehoved i 22, 0 og -22 grader.

Texas Smart Sweep 800 er en ekstremt kraftig fejemaskine udstyret med store, oppustede gummihjul, der giver maskinen et godt greb i underlaget, uanset hvor den kører. Det betyder, at den er det ideelle valg, hvis du både skal feje sne og blade på asfalt, fliser, grus og græs.

Den er endda glimrende på brosten, hvor traditionelle fejemaskine ofte kan have svært ved at komme ordentligt i bund.

Texas Smart Sweep 800 er udstyret med et justerbart styr og kosten kan ligeledes vinkles i 22 grader til både højre og venstre. Derudover har den tre fremadgående og et bagudrettede gear, og som noget særligt kan børstehastigheden varieres afhængigt af underlag, hvilket er ideelt, da du eksempelvis skal bruge en lavere børstehastighed, hvis du skal feje sand eller grus end hvis der skal fejes mudder eller blade.

Fordele og ulemper ved Texas Smart Sweep 800

Fordele

 • Kraftfuld og effektiv fejeevne
 • Udstyret med store, gribevenlige gummihjul for overlegen trækkraft
 • Alsidig og velegnet til forskellige overflader som asfalt, fliser, grus og græs
 • Justerbart håndtag og vinklet børste for nem manøvrering
 • Variabel børstehastighed for optimal ydelse på forskellige typer snavs

Ulemper

 • Kræver vedligeholdelse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Texas Smart Sweep 800

STIGA SWP 355 - brugervenlige lille fejemaskine

Alting behøver ikke være så besværligt, i hvert fald ikke hvis man overlader det til STIGA. Med deres SWP 355 har de nemlig formået at lave en af de mest brugervenlige fejemaskiner på markedet, især hvis man spørger de mange tilfredse ejere af en STIGA SWP 355. Således har fejemaskinen opnået en samlet score på 4,3 ud af 5 mulige stjerner på Google, hvor den især høster ros for netop brugervenligheden.

Dagens bedste priser og tilbud på STIGA SWP 355:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om STIGA SWP 355

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdsbredde: 55 cm
 • Arbejdsbredde: 55 cm
 • Størrelse (længde x bredde x højde): 58 x 55 x 120 cm
 • Vægt: 7,2 kilo.

Det første man lægger mærke til ved STIGA SWP 355 er, at prisskiltet er markant lavere end på de fleste andre fejemaskiner. Det hænger sammen med, at der er tale om en håndskubet fejemaskine, hvilket betyder, at den ikke hjælper dig med fremdriften. Det bliver der dog hurtigt vejet op for, da den vejer omkring en tiendedel af de fleste dyrere fejemaskiner.

STIGA SWP 355 er, til trods for at der er tale om en ret lille fejemaskine til udendørs såvel som indendørs brug. Det eneste du skal være opmærksom på, er at den fungere langt bedste på faste overflader, hvilket vil sige, at den ikke er ideel, hvis du skal feje på blødere underlag.

Der er i høj grad tale om den perfekte fejemaskine til en lang række forskellige rengøringsopgaver i mindre områder, men med det ergonomisk udviklede, justerbare styr vil det ikke være et stort problem at bruge maskinen på større områder, selvom det dog ville tage længere end med en større maskine.

Fordele og ulemper ved STIGA SWP 355

Fordele

 • En af de mest brugervenlige fejemaskiner på markedet
 • En prisbillig løsning
 • Vejer kun en tiendedel af mange dyrere fejemaskiner
 • Velegnet til både udendørs og indendørs brug
 • Perfekt til mindre områder

Ulemper

 • Ikke egnet til fejning på blødere overflader
 • Kræver manuelt skub for at bevæge sig fremad

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om STIGA SWP 355

Hvilken fejemaskine bør du vælge?

Ligesom med så mange andre produkter, er det svært at give et specifikt svar på præcis hvilken fejemaskine, der er den bedste. Hvis du eksempelvis bare skal bruge fejemaskinen indendørs, kan du snildt slippe afsted med at anskaffe dig en billigere fejemaskine, men hvis du primært skal bruge den til tungere udendørs opgaver, bliver du nok nødt til at tage et kig på de lidt større, dyrere modeller. Derudover skal du også tænke over størrelsen. Større fejemaskiner er ikke lige så men at navigere rundt med omkring havemøbler og parasolfoden til parasollen. I dette tilfælde vil det være nemmere at bruge en mindre fejemaskine.

Det kan dog anbefales at afsøge brugt markedet inden du beslutter dig. Du kan nemlig ofte ende med at gøre en god handel, især hvis du er ude efter en af de lidt dyrere modeller.
Det største problem ved at købe en brugt fejemaskine er ofte, at du ikke får nogen service, og du sjældent har mulighed for at blive vejledt og afprøve produktet. Det kan derfor anbefales eksempelvis at kigge på en fejemaskine i Jem og Fix, hvor du kan få vejledning i de forskellige muligheder du har, også selvom du har planer om at købe brugt.

Hvad skal du bruge en fejemaskine til?

Når man tænker på at feje, tænker de fleste nok på det man foretager sig indendørs med en kost, eller de gammeldags gadefejere, der fjerner skidt og snavs fra de danske gader, men der er faktisk enormt mange forskellige muligheder i en fejemaskine. Når du er færdig med at bruge hækkeklipperen til hækken, så er en fejemaskine god at have ved sig, da det gør rengøringen lettere og hurtigere.

Mindre fejemaskiner bruges typisk indendørs i værksteder eller store arbejdsområder, hvor det vil tage alt for langt tid at gøre brug af en almindelig kost eller støvsuger. Blandt de mindre fejemaskiner findes der dog også udendørs modeller. De er designet specifikt til mindre fejeopgaver på overflader som terrasser, hvor der bliver brugt en brændekløver og private gangstier.

Med de større fejemaskiner opstår der dog en lang række muligheder. De store stærke fejemaskiner egner sig nemlig både eminent til at feje jord, støv og snavs fra store områder, men du kan også med fordel bruge dem til eksempelvis at feje blade fra store gårdspladser eller andre udendørsområder, ligesom de også egner sig godt til snerydning på både privat og offentlig vej.

Kort sagt er der rigtig mange forskellige opgaver, der kan løses med en fejemaskine lige fra den daglige drift af privat og offentlig ejendom til oprydning efter større renovationsopgaver. Hvis du står og skal bruge en fejemaskine privat, fordi du eksempelvis skal rydde op efter en renovationsopgave, kan det være en fordel at se på muligheden for at leje en fejemaskine. Da priserne på leje ofte er lidt høje, kan det, hvis du regner med at skulle bruge den flere gange, hurtigt betale sig at købe en maskine i stedet.

Brugeranmeldelser

Et af de bedste steder at kigge hen, når det kommer til at vurdere produkter, er de anmeldelser som er skrevet direkte af forbrugere. Det hænger sammen med, at forbrugeres oplevelser med et produkt strækker sig over en meget længere periode, end hvad der er gældende for ekspert- og testpaneler. Derfor har vi haft et stort fokus på netop brugeranmeldelser i udarbejdelsen af denne liste.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Bygghemma.se

Til at vurdere produktet Stiga SWP 475, som vi anbefaler som den bedste fejemaskine i denne oversigt, da har vi anvendt testanmedelser lavet af en af Sveriges største forbrugermagasiner, bygghemma.se.

Haus & Garten Test

Haus & Garten Test er et tysk testmagasin, som hyppigt tester forbrugergoder og bedømmer dem. Vi har anvendt deres gode anmeldelse af Stiga SWP 475 i vores oversigt.

FAQ

Hvad er en fejemaskine?
En fejemaskine er et redskab, der bruges til at feje og rense gulve og stier.
Der findes manuelle og elektriske fejemaskiner. Elektriske fejemaskiner kan yderligere opdeles i batteridrevne og ledningsdrevne modeller.
Kan en fejemaskine bruges på forskellige overflader?
Ja, en fejemaskine kan bruges på forskellige overflader, herunder asfalt, beton og brosten. Det er god vigtigt at vælge en fejemaskine, der er egnet til den specifikke overflade, der skal fejes.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme