Her er de bedste fejemaskiner på markedet

Sidst opdateret: 4. juni 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Det er de færreste af os, der virkelig nyder at svinge rundt med kosten eller riven, men det ændrer ikke på det faktum, at det skal gøres. Heldigvis er der ikke det problem, der ikke kan blive markant sjovere at løse, når man først har fået fingrene i et ordentligt stykke værktøj.

En fejemaskine kan hjælpe dig med både at feje støv, sand, grene og kviste væk fra terrassen, og de helt store modeller kan sågar ordne sne og nedfaldne blade i både indkørslen, på fortovet og endda i haven eller andre store områder.

Men det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilken fejemaskine du skal investere i. Derfor har vi gjort det tunge arbejde og gennemgået en lang række af de muligheder, der er på markedet lige nu. Så behøver du ikke gøre andet end at vælge, hvilken en der passer bedst til lige netop din situation.

Stiga SWP 475 – Testvinder og vores anbefaling

Stiga SWP 475

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

 • Bedst i test hos bygghemma.se
 • God anmeldelse i det tyske testmagasin Haus & Garten Test

Denne fejemaskine er velegnet til dig, der skal feje hårde overflader både udendørs og indendørs. Det kan f.eks. være blade og snavs, der skal fjernes fra terrassen eller støv, der skal fjernes fra større områder med betongulv.

Stiga SWP 475 er let at vedligeholde, og den er designet til at håndtere medium-tungt arbejde.

Fordele ved Stiga SWP 475

 • Støjfri
 • Kræver et minimum af vedligeholdelse
 • Nem at bruge
 • Justerbart skubhåndtag, der kan indstilles efter din højde

Om Stiga SWP 475

Denne fejemaskine fra Stiga er ideel, hvis du skal have fejet moderat udfordrende snavs væk. Den klarer nemt støv og blade, men den kan også håndtere større ting såsom papir og dåser.
Den kan rengøre et areal på helt op til 2900 m2, så den kan sagtens anvendes på store områder.

Stiga SWP 475 er udstyret med to børster, der hver har en diameter på 41 centimeter. Børsterne roterer mod hinanden, så snavset bliver opsamlet på en effektiv måde.
Børsterne kan justeres ved hjælp af en knap øverst på maskinen og indstilles i otte forskellige højder. Det gør det nemt at justere dem til en højde, der passer til netop det, du skal gøre rent.

Da denne fejemaskine er manuel, skal der slet ikke anvendes nogen motorkraft. Mekanikken i maskinen er lavet på en smart måde, så børsterne foran begynder at rotere, så snart man skubber til enheden. Snavs, blade, dåser osv. bliver opsamlet i beholderen, der har en kapacitet på 50 liter. Den kan altså rumme ret meget, før den skal tømmes. En mindre børste fanger de små partikler, så selv fine støvkorn bliver fejet op.
Det at maskinen ikke har en motor, gør den meget brugervenlig. Man skal ikke sætte sig ind i, hvordan man starter den op, fylder brændstof på osv. Alt man skal gøre, er blot at skubbe til den.

Desuden er en manuel fejemaskine både en mere miljøvenlig og støjsvag løsning end en mekanisk fejemaskine.
Fejning og rengøring er hårdt fysisk arbejde, der nemt kan belaste skuldre og ryd. Stiga SWP 475 er udstyret med et justerbart skubhåndtag, der gør det muligt at indstille højden, så den passer perfekt til dig. Derved kan du udføre arbejdet på en mere ergonomisk korrekt måde og undgå skader.

Fejemaskinen har en relativt lav vægt, hvilket gør det nemt at skubbe den over et fast underlag.

Stiga SWP 475 vs. markedet

Det, der gør denne fejemaskine særligt velegnet i forhold til andre på markedet er, at den er enormt let at betjene, men samtidig kraftfuld og med høj ydeevne.
Den fungerer både til fortov, gårdsplads og større indendørs arealer. Det er altså en fejemaskine, der dækker langt de flestes behov, og samtidig er til at betale.

Specifikationer

 • 25 cm gummihjul
 • Stor rulle på undersiden
 • To roterende børster med en diameter på 41 cm
 • Arbejdsbredde: 75 cm
 • Drivmiddel: manuel
 • Beholderkapacitet: 50 liter

STIGA SWS 800 G – Topscorer i brugeranmeldelser

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

Man kan let komme til at stirre sig blind på ekspertanmeldelser, der anbefaler den ene dyre løsning efter den anden. Problemet med mange ekspertanmeldelser er dog, at de sjældent tager højde for forbrugernes meget specifikke krav og behov. Derfor er det altid en god idé at kigge nærmere på brugeranmeldelser, og her skinner STIGA SWS 800 G virkelig igennem. Således har fejemaskinen opnået en samlet score på 4,4 ud af 5 mulige stjerner på Google, hvor den særligt får ros for sin enorme effektivitet, og netop derfor ender den som bedst i test.

Om STIGA SWS 800 G

Det første der skal siges om STIGA SWS 800 G er, at det er en selvkørende fejemaskine, hvilket betyder, at den til trods for sin høje vægt, faktisk er helt nem at komme omkring med. Den kører på en meget kraftfuld 212 cc motor, der er med til at give dig en brugervenlig oplevelse.

Dertil skal man tillægge at STIGA SWS 800 G har en enormt stor arbejdsbredde, hvilket betyder, at du får arbejdet overstået markant hurtigere end med mange andre maskiner i samme prisleje, og så kan kosten endda indstilles i tre forskellige positioner, så du selv kan vælge om den skal feje blade, støv, sand eller sne til højre eller til venstre.

STIGA SWS 800 G er den ideelle fejemaskine til mindre boligområder, hvor der skal fejes i indkørsel eller fortov, og så har STIGA tillige udviklet en del forskelligt tilbehør, hvilket betyder, at du også kan tilkøbe ting som opsamlerkasse, hvilket gør dit arbejde endnu nemmere.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 80 cm
 • Drivmiddel: Benzin
 • Antal gear: 8 (6 fremad og 2 bagud)
 • Vægt: 70 kg
 • Størrelse (længde x bredde x højde): 144 x 80 x 113 cm
 • Indstilleligt fejehoved i 15, 0 og -15 grader.

Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0 – bedst til prisen

Testresultater

Det er ikke mange tests og anmeldelser som Ryobi One+ R18SW3 indgår i, hvilket nok hænger sammen med, at den er i så lav en prisklasse, at nogle anser den for at være et seriøst bud på en fejemaskine. Det betyder dog ikke, at der ikke er tale om en yderst velfungerende fejemaskine, og de brugeranmeldelser den har fået, roser den især for at være en meget robust maskine.

Om Ryobi One+ R18SW3-0

Ryobi One+ R18SW3-0 er designet med tanke på lethed og agilitet, hvilket betyder, at du får ekstremt let ved at samle snavs i værksted eller garage, og da der er tale om en enormt smidig fejemaskine, er den det ideelle valg til især rigtig mange arbejdspladser.

Der er tale om en fejemaskine til brug på plane overflader, hvilket betyder, at den primært er tiltænkt brug i værksteder og garager, og med den store indbyggede støvbeholder på 17 liter, kan den være bevendt på ret store værksteder, men fordi den er ret lille og kan opbevares med håndtaget nedad, er den også nem at få plads til i en privat garage.

Den helt store fordel ved Ryobi One+ R18SW3-0 er, at den fungerer med Ryobi’s One+ serie, hvilket betyder, at du kun behøver et batteri til alle din One+ apparater. Dette gør fejemaskinen til det oplagte valg, hvis du allerede er i besiddelse af eksempelvis en havefræser eller andet værktøj fra Ryobi.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 53 cm
 • Drivmiddel: El (batteri)
 • Spænding 18 volt
 • Beholderkapacitet: 17 liter.

Texas Smart Sweep 800 – premium valg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Det handler om aldrig at gå ned på udstyr. Hvis du har det sådan, så bør du bestemt se nærmere på Texas Smart Sweep 800, der bestemt er blandt de lækreste fejemaskiner på markedet. Denne Texas fejemaskine findes i flere størrelser, hvoraf 800 er en af de mindste, men det ændrer ikke på, at der er tale om en Texas fejemaskine til den professionelle gadefejer eller den pertentlige grundejer.

Om Texas Smart Sweep 800

Texas Smart Sweep 800 er en ekstremt kraftig fejemaskine udstyret med store, oppustede gummihjul, der giver maskinen et godt greb i underlaget, uanset hvor den kører. Det betyder, at den er det ideelle valg, hvis du både skal feje sne og blade på asfalt, fliser, grus og græs. Den er endda glimrende på brosten, hvor traditionelle fejemaskine ofte kan have svært ved at komme ordentligt i bund.

Texas Smart Sweep 800 er udstyret med et justerbart styr og kosten kan ligeledes vinkles i 22 grader til både højre og venstre. Derudover har den tre fremadgående og et bagudrettede gear, og som noget særligt kan børstehastigheden varieres afhængigt af underlag, hvilket er ideelt, da du eksempelvis skal bruge en lavere børstehastighed, hvis du skal feje sand eller grus end hvis der skal fejes mudder eller blade.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 80 cm
 • Drivmiddel: Benzin
 • Antal gear: 5 (3 fremad og 1 bagud)
 • Vægt: 76 kg
 • Indstilleligt fejehoved i 22, 0 og -22 grader.

Green>It Fejemaskine – en rigtig god all-round maskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Hvis du er på jagt efter en god, solid fejemaskine, der med allerstørste sandsynlighed kan holde rigtig mange år frem i tid, så bør du bestemt se nærmere på Green>it fejemaskinen fra Millarco, for her er der tale om en solid maskine, der kan bruges til lidt af hvert.

Om Green>it Fejemaskine

Til trods for sin ret lille størrelse og en arbejdsbredde på bare 60 centimeter, så er Green>it en fantastisk fejemaskine på større arealer, og der er bestemt tale om en fejemaskine, der kan klare alle opgaver fra bladfejning i efteråret til snerydning om vinteren.

Green>it fra Millarco er udstyret med en svingbar kost, der kan variere op til 22 grader og ligeledes er fejemaskinen udstyret med 5 fremadgående gear og to bakgear, hvilket betyder, at den er rigtig let at komme omkring med, og samtidig opnår du stor kontrol over, hvor du fejer blade, sne, støv og sand hen.

Der er tale om en 4-takters benzinmotor med en ydelse på helt op til 5,5 hestekræfter, hvilket betyder, at den lille maskine, der er enormt let at komme omkring med, også er ideel til de helt store opgaver, og netop derfor er der tale om en ideel all-round fejemaskine.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 60 cm
 • Drivmiddel: Benzin
 • Antal gear: 7 (5 fremad og 2 bagud)
 • Børstediameter: 36 cm
 • Indstilleligt fejehoved op til 22 grader.

STIGA SWP 355 – den mest brugervenlige

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

Alting behøver ikke være så besværligt, i hvert fald ikke hvis man overlader det til STIGA. Med deres SWP 355 har de nemlig formået at lave en af de mest brugervenlige fejemaskiner på markedet, især hvis man spørger de mange tilfredse ejere af en STIGA SWP 355. Således har fejemaskinen opnået en samlet score på 4,3 ud af 5 mulige stjerner på Google, hvor den især høster ros for netop brugervenligheden.

Om STIGA SWP 355

Det første man lægger mærke til ved STIGA SWP 355 er, at prisskiltet er markant lavere end på de fleste andre fejemaskiner. Det hænger sammen med, at der er tale om en håndskubet fejemaskine, hvilket betyder, at den ikke hjælper dig med fremdriften. Det bliver der dog hurtigt vejet op for, da den vejer omkring en tiendedel af de fleste dyrere fejemaskiner.

STIGA SWP 355 er, til trods for at der er tale om en ret lille fejemaskine til udendørs såvel som indendørs brug. Det eneste du skal være opmærksom på, er at den fungere langt bedste på faste overflader, hvilket vil sige, at den ikke er ideel, hvis du skal feje på blødere underlag.

Der er i høj grad tale om den perfekte fejemaskine til en lang række forskellige rengøringsopgaver i mindre områder, men med det ergonomisk udviklede, justerbare styr vil det ikke være et stort problem at bruge maskinen på større områder, selvom det dog ville tage længere end med en større maskine.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 55 cm
 • Drivmiddel: Håndskubbet
 • Størrelse (længde x bredde x højde): 58 x 55 x 120 cm
 • Vægt: 7,2 kilo.

Hvilken fejemaskine bør du vælge?

Ligesom med så mange andre produkter, er det svært at give et specifikt svar på præcis hvilken fejemaskine, der er den bedste. Hvis du eksempelvis bare skal bruge fejemaskinen indendørs, kan du snildt slippe afsted med at anskaffe dig en billigere fejemaskine, men hvis du primært skal bruge den til tungere udendørs opgaver, bliver du nok nødt til at tage et kig på de lidt større, dyrere modeller.

Det kan dog anbefales at afsøge brugtmarkedet inden du beslutter dig. Du kan nemlig ofte ende med at gøre en god handel, især hvis du er ude efter en af de lidt dyrere modeller.
Det største problem ved at købe en brugt fejemaskine er ofte, at du ikke får nogen service, og du sjældent har mulighed for at blive vejledt og afprøve produktet. Det kan derfor anbefales eksempelvis at kigge på en fejemaskine i Jem og Fix, hvor du kan få vejledning i de forskellige muligheder du har, også selvom du har planer om at købe brugt.

Hvad skal du bruge en fejemaskine til?

Når man tænker på at feje, tænker de fleste nok på det man foretager sig indendørs med en kost, eller de gammeldags gadefejere, der fjerner skidt og snavs fra de danske gader, men der er faktisk enormt mange forskellige muligheder i en fejemaskine.

Mindre fejemaskiner bruges typisk indendørs i værksteder eller store arbejdsområder, hvor det vil tage alt for langt tid at gøre brug af en almindelig kost eller støvsuger. Blandt de mindre fejemaskiner findes der dog også udendørs modeller. De er designet specifikt til mindre fejeopgaver på plane overflader som terrasser og private gangstier.

Med de større fejemaskiner opstår der dog en lang række muligheder. De store stærkere fejemaskiner egner sig nemlig både eminent til at feje jord, støv og snavs fra store områder, men du kan også med fordel bruge dem til eksempelvis at feje blade fra store gårdspladser eller andre udendørsområder, ligesom de også egner sig godt til snerydning på både privat og offentlig vej.

Kort sagt er der rigtig mange forskellige opgaver, der kan løses med en fejemaskine lige fra den daglige drift af privat og offentlig ejendom til oprydning efter større renovationsopgaver. Hvis du står og skal bruge en fejemaskine privat, fordi du eksempelvis skal rydde op efter en renovationsopgave, kan det være en fordel at se på muligheden for at leje en fejemaskine. Da priserne på leje ofte er lidt høje, kan det, hvis du regner med at skulle bruge den flere gange, hurtigt betale sig at købe en maskine i stedet.

Testkilder

For at udarbejde denne liste, har vi gennemgået en række tests og brugeranmeldelser af forskellige fejemaskiner, da vi på den måde har kunnet overskue et større udvalg af fejemaskiner, end hvis vi skulle have testet hver enkelt maskine selv. Nedenfor kan du se et uddrag af de tests og brugeranmeldelser, der har indgået i udarbejdelsen af denne liste.

Bygghemma.se

Til at vurdere produktet Stiga SWP 475, som vi anbefaler som den bedste fejemaskine i denne oversigt, da har vi anvendt testanmedelser lavet af en af Sveriges største forbrugermagasiner, bygghemma.se.

Haus & Garten Test

Haus & Garten Test er et tysk testmagasin, som hyppigt tester forbrugergoder og bedømmer dem. Vi har anvendt deres gode anmeldelse af Stiga SWP 475 i vores oversigt.

Brugeranmeldelser

Et af de bedste steder at kigge hen, når det kommer til at vurdere produkter, er de anmeldelser som er skrevet direkte af forbrugere. Det hænger sammen med, at forbrugeres oplevelser med et produkt strækker sig over en meget længere periode, end hvad der er gældende for ekspert- og testpaneler. Derfor har vi haft et stort fokus på netop brugeranmeldelser i udarbejdelsen af denne liste.

Se også Her er de 6 bedste fejemaskiner i test skrevet af forbruger-test.dk.

Denne side er anmeldt af: Maja M. Bach Rating 5/5