Gode bud til parasolfode i sommervarmen

Sidst opdateret: 13. maj 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Når det gælder parasolfode, er det sjældent noget, du ligger meget vægt i. Men det er langt fra det billige valg, der er det bedste. Mange parasolfode kan nemlig give gode fordele, så længe du går efter at vælge de rigtige. Der er både praktiske fordele, som hjul og håndtag til at flytte dem, men der er også designfordele, der gør, at parasolfoden kan give et flot, ekstra pust til hele din terrasse eller gårdsplads. Vi har derfor samlet nogle rigtig gode bud på, hvilke parasolfødder der kan give din have ekstra liv. 

Krydsfod Parasolfod i plast 60L – få fastgjort den tunge parasol i baghaven

KRYDSFOD PARASOLFOD I PLAST 60L

Det du skal være opmærksom på, når du køber parasolfod er, at de kan fastholde din parasol. Da fødderne varierer i kilo, er det vigtigt, at du ved, hvor meget der skal til. Med en parasolfod med krydsfod er du dog helt sikker på, at din parasol ingen steder flyver. 

Foden er dannet af fire felter, der alle har plads til 15 L – altså 60 L totalt. Desuden er kanterne bløde, sådan at de små ikke slår fødderne, hvis de rammer den. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • Bløde kanter 
 • Plads til 60 L 
 • Billig løsning til tunge parasoller 

Se pris på Krydsfod Parasolfod i plast 60L hos Moreland.dk

Parasolfod ø 38-48 14L – en god løsning til børnefamilier 

Parasolfod ø 38-48 14L

Hvis din terrasse ofte har et par legesyge børn løbende, er det nødvendigt med en parasolfod, der ikke volder dem skader, hvis de rammer den. Denne parasolfod er netop sådan en. Du får nemlig et rundt ydre, uden skarpe kanter, samt en høj rammer, sådan at børnene lægger mærke til foden, når de leger.

Med 14 L kan den ikke tage de største parasoller, men den kan nemt tage dem, der er på altanen eller de mindre modeller. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • Rundt ydre, der beskytter børn mod skader 
 • Passer godt til altan 
 • Holdbar plastik 

Se pris på Parasolfod ø 38-48 14L hos Moreland.dk

Fatboy (taupe) – Minimalistisk parasolfod

Fatboy (taupe)

De fleste kender mærket Fatboy for deres store sækkestole, der blev enormt populære for nogle år tilbage. Fatboy begrænser sig dog ikke til at lave komfortable sækkestole, men laver også flotte parasolfødder, som denne flotte model fra det verdenskendte brand.

Der er ingen grund til at frygte de farvestrålende designs, for med denne parasolfod har Fatboy designet et enkelt og funktionelt produkt, der er meget minimalistisk og diskret.

Parasolfoden anbefales af Frishop.dk, der er en dansk forhandler af den flotte parasolfod.

Enkelt og gennemført design

Denne parasolfod fra Fatboy er designet med en flad og rund bund i stål. Designet er enkelt og minimalistisk, så parasolfoden følger den gennemgående stil fra Fatboy. Deres designs er nemlig gennemførte og ofte med glade farver

Du kan få denne parasolfod i flere farver. Udover den flotte og moderigtige taupe, så kommer foden også i antracit-grå og lysegrå. Det giver mulighed for at sætte dit eget personlige touch på din indretning i haven, på terrassen eller altanen, hvor du ønsker dig lidt ekstra svalende skygge.

Selve parasolfoden vejer i alt 25 kg, og der er to steder, hvor selve parasollen skrues fast i den 44 mm bredde åbning. Der er ikke noget integreret håndtag, men selve foden er relativt let at flytte rundt på, når der ikke sidder en parasol skruet i foden.

Parasolfoden passer til parasoller fra Stripesol, Parasolasido og Bouqetteketet.

Parasolfodens egenskaber:

 • Enkelt og minimalistisk design
 • Vejer i alt 25 kg
 • Kommer i 3 forskellige farver

Se pris på Fatboy (taupe) hos (Produktet er udgået)

Fatboy (antracit) – Letvægtsfod i strømlinet design

Fatboy (antracit)

 • Anbefalet af den danske forhandler Frishop.dk
 • Nummer #6 i kategorien “Parasolfødder” på den danske hjemmeside Pricerunner.dk

Elsker du det minimalistiske udtryk, så er denne parasolfod fra det kendte mærke Fatboy et stensikkert valg. Stilen er gennemført enkel og strømlinet med en rund og meget tynd bund, der er fremstillet i rustfrit stål og dækket med en flot antracit grå nuance.

Denne model er yderst populær blandt forbrugerne på Pricerunner, hvor den ligger som nummer 6 i kategorien ”Parasolfødder”.

Du kan også få foden i 3 andre nuancer, henholdsvis lysegrå og taupe. Dog er alle tre farver meget naturlige og diskrete, så de passer flot ind til de fleste haver, terrasser eller altaner, hvor en parasol vil gøre glæde.

Selve designet måler i alt 77 cm i diameter, og pladen er så tynd, at den næsten går i et med underlaget.

Passer til mange parasoller

Med en vægt på 25 kg er denne parasolfod i den lave ende vægtmæssigt sammenlignet med andre parasolfødder i denne oversigt. Det er dog en meget passende vægt til Fatboys egne parasoller og lignende modeller fra Stripesol, Parasolasido og Bouqetteketet.

Selve holderen til parasollen har en diameter på 44 mm, hvorfor alle parasoller med en diameter under kan passe ned i holderen i denne parasolfod.

Det kan være en fordel, at du tager parasollen ned, når det blæser op, fordi vægten ikke vil kunne holde parasollen på plads under heftig vind.

Parasolfodens egenskaber:

 • Minimalistisk tyndt design
 • Vægt på 25 kg
 • Passer til parasoller fra Fatboy, Stripesol, Parasolasido og Bouqetteketet

Se pris på Fatboy (antracit) hos (Produktet er udgået)

Outfit – Fyldes med sand eller vand

Outfit

Har du en lækker hængeparasol fra mærket Outfit, så er denne parasolfod helt perfekt. Den er designet med øje for hængeparasollens vægt og facon, så den støttes bedst muligt. Du kan dog også bruge denne parasolfod til alle mærkets andre parasoller samt andre parasoller, der bruger den samme form for fod med kryds.

Denne parasolfod er anderledes end andre modeller på markedet, fordi den består af 4 sorte plastikdele. Disse dele klikkes sammen og låses med en smart låsefunktion, så de ikke glider fra hinanden.

Fyldes med vand eller sand

Hver enkelt del kan fyldes op med enten fint sand eller vand, hvilket giver stabiliteten til din parasol.

Hvis du vælger at fylde denne parasolfod fra Outfit med vand, så kommer den op at veje 52 kg. Vandet skal skiftes med jævne mellemrum, så det ikke bliver råddent og lugter. Derudover skal du huske at tømme den inden vinter, da frostvejr kan få vandet til at fryse og udvide sig, så foden springer.

Fylder du derimod sand i din parasolfod, så kan den stå ude hele året rundt uden nogen egentlig vedligeholdelse. Du får også ekstra vægt med sand, der får foden til at veje hele 72 kg. Det sikrer derfor din parasol med ekstra vægt, men er også sværere at tømme ud af foden, hvis du skal flytte foden eller opbevare den indendørs.

Parasolfodens egenskaber:

 • Parasolfod i 4 dele
 • Kan fyldes med vand eller sand
 • Passer til alle Outfits parasoller

Se pris på Outfit hos (Produktet er udgået)

Brafab Mito – Blank granitfod til parasollen

Brafab Mito

 • Nummer #3 i kategorien “Parasolfødder” på den danske hjemmeside Pricerunner.dk

Med denne parasolfod fra Brafab kommer parasollen til at stå sikkert hele sommeren igennem. Selve foden er fremstillet I den flotteste blanke granit, der glinser smukt i sollyset med dens mørke overflade.

Røret til parasollen er lavet i rustfrit stål. Kombinationen af stål og granit gør denne parasolfod helt perfekt til udendørs brug. Det rustfri stål og granitten er meget hårdfør og vejrbestandigt, så du behøver ikke sætte parasolfoden indenfor, når efteråret og vinteren melder sin ankomst.

I stedet kan denne parasolfod stå ude året rundt, så du ikke skal forslæbe dig med de i alt 50 kg, som foden vejer.

Mange smarte detaljer

Foden er formet som et kvadrat, og der er diskret integreret smarte funktioner i fodens design. I alt måler selve foden 50 x 50 cm, og højden er 5,4 cm. Selve hullet til parasolstængerne passer til parasoller med en diameter på mellem 35 og 54 cm.

Når du skal flytte med denne fod, kan du trække et praktisk håndtag frem fra siden af foden. Håndtaget sidder skjult i selve designet af foden, men kan trækkes ud og bliver til et behageligt og ergonomisk håndtag.

Derudover er der skjult to små hjul under bunden, så du kan vippe og trille en tunge fod derhen, hvor du skal bruge ekstra skygge på de varme sommerdage.

Parasolfodens egenskaber:

 • Passer til parasoller med en diamater fra 35 til 54 cm
 • Med integreret håndtag og 3 små hjul
 • Flot blank granit

Se pris på Brafab Mito hos Unoliving

Skagerak Capri – Dansk design i beton og stål

Skagerak Capri

 • Nummer #5 i kategorien “Parasolfødder” på den danske hjemmeside Pricerunner.dk

Fra danske Skagerak kommer den smukke parasolfod kaldet Capri. Denne model er rund og har to meget praktiske håndtag, der gør det let at flytte denne parasolfod derhen, hvor du har behov for lidt ekstra skygge på en varm og solrig dag.

Modellen passer til alle de flotte parasoller som Skagerak selv producerer, så du kan få et helt gennemført og komplet sæt til din have, terrasse eller altan.

Meget hårdfør og vejrbestandig

Capri parasolfod er femstillet i rustfrit stål og beton, der både er vind- og vandbestandigt, men også holder sig flot og tidsløst moderne. Du får dermed en meget hårdfør og vejrbestandig parasolfod på hele 50 kg. Det er med til at sikre din parasol den bedste og mest sikre plads, så den bliver, hvor den skal.

Det meget hårdføre materiale har gjort det muligt at give denne parasolfod et tyndt og gennemført design. Selve foden er rund og relativt lav med en lille forhøjning mod midten.

I midten står selve holderen, hvori parasollen står sikkert og stabilt. Du skruer parasollen fast med to skruer, som låser den i foden. Selve hullet til parasollen måler i alt 5 cm i diameter, så der er god plads til Skageraks parasoller.

Denne parasolfod kræver ingen særlig vedligeholdelse, og du kan rengøre den med vand og sæbe, hvis behovet skulle opstå.

Parasolfodens egenskaber:

 • Vejer 50 kg
 • Fremstillet I beton og rustfrit stål
 • Har to praktiske håndtag

Se pris på Skagerak Capri hos Luxoliving

Parasolfod sort beton 50kg – god løsning til dig, der vil have ordentligt design Parasolfod ø 38-48 14L

Med denne parasolfod får du et rigtigt lækkert design, der kan give mulighed for lidt ekstra ude på terrassen. Den sorte, prikkede overflade er lavet af beton, hvorfor du ikke behøver at fylde vand eller sand på, som du har været tvunget til i mange af de andre parasolfødder her i test-guiden.

Denne parasolfod kan også sagtens bruges til dig med børn, men den kan god være hård at løbe imod. Dog ses den let, både af de små og af dine imponerede gæster. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • Design af sort beton 
 • Flot, rundt ydre 
 • Ingen påfyldning af vand eller sand 

Se pris på Parasolfod sort beton 50kg hos (Produktet er udgået)

Se også denne artikel på Parasolfod: Den bedste altanparasol?

Baser Parasolfod m. sandposer 30-50 kg – innovativ løsning med mange formål

Baser Parasolfod m. sandposer 30-50 kg

Hvis du ikke er på udkig efter en traditionel parasolfod, kan Baser være en mulighed. Her får du nemlig en parasolfod, hvor der er tilhørende sandposer. På den måde kan du selv vælge, hvor tung foden skal være, altså om den skal være 30kg, 40kg eller 50kg. Poserne kan tages af, sådan at du let kan rykke foden, når du har brug for det. Her har du løsningen til dig, der vil have lidt mere. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • Sandposer i tre forskellige vægtklasser 
 • Let at rykke og fastholde 
 • Innovativt design 

Se pris på Baser Parasolfod m. sandposer 30-50 kg hos (Produktet er udgået)

Parasolfod 35 kg i grå granit – en revurderet klassiker 

Parasolfod 35 kg i grå granit

Der er selvfølgelig også mulighed for at vælge det klassiske design, men med lidt ekstra egenskaber, der gør, at det hele bliver lidt mere innovativt. Den velkendte parasolfod kan fås som en rund cirkel, i stedet for den måske lidt for brugte firkantede facon. Du får selvfølgelig stadig det flotte grå og hvide design, der er forbundet med granit. 

Med denne parasolfod får du desuden også to hjul og et håndtag, præcis ligesom med den tidligere model. Det gør den let at have med at gøre, uden at du skal være nervøs for at støde hjørnerne ind i noget – for foden har ingen. 

 Parasolfodens egenskaber: 

 • Flot rund form 
 • Hjul og håndtag 
 • Holdbar granit 

Se pris på Parasolfod 35 kg i grå granit hos Havemøbelland

Parasolfod i plast 13kg – Billig løsning til parasollen der ikke skal flyttes 

Parasolfod i plast 13kg

Hvis du har en parasol, der aldrig skal flyttes, giver det selvfølgelig sig selv, at det ikke er nødvendigt med hjul. Typisk bliver foden dyrere, hvis du både ønsker hjul og håndtag. Med en plastisk parasolfod får du kun det vigtigste. 

Foden har plads til op til 13kg, og du kan vælge at fylde både vand eller sand i den. Det giver sig selv, at uden hjul og håndtag er den svær at rykke, men i og med at den kun vejer 13 kg er det bestemt muligt. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • God pris 
 • Holdbart plast 
 • Modstandsdygtig mod vind og vejr

Se pris på Parasolfod i plast 13kg hos Havemøbelland

Koopman parasolfod i plast 20kg – nem løsning, der ikke tager meget plads 

Koopman parasolfod i plast 20kg

Koopman parasolfod har et design, der ikke tager for meget plads. Det gør den god til altanen, hvor du kan have den til at stå helt over mod siden, da designet er et aflangt rektangel. Desuden får du den i holdbart plast, hvilket gør, at det er en billig løsning. 

Med denne parasolfod har du det oplagt valg til en altan, hvor det ikke er nødvendigt at rykke parasollen. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • Billig løsning 
 • Plads til sand eller vand (eller begge dele) 
 • Kan veje op til 20 kg 

Se pris på Koopman parasolfod i plast 20kg hos Nordisk CampingGudstyr

Koopman parasolfod 40 kg – holdbar løsning med mange egenskaber 

Koopman parasolfod 40 kg

Vi har tidligere gennemgået en Koopman parasolfod, og her kommer endnu en. De er nemlig meget holdbare, og er typisk gode til parasoller, der har brug for en større fod. Denne parasolfod kommer ovenikøbet med hjul, sådan at du kan flytte den rundt, selvom den er tung. 

Med sand eller vand kan du få op til 40 kg ved hjælp af denne parasolfod, hvilket betyder, at den passer til rigtig mange af de større modeller. Desuden kan du let tage toppen af, sådan at du kan fylde foden op. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • Plads til mange kilo 
 • Hjul til let håndtering 
 • Holdbart ydre 

Se pris på Koopman parasolfod 40 kg hos Moreland

Coop Firkantet parasolfod – det lette valg 

Coop Firkantet parasolfod

Hvis du vil have det valg, der længe har været et klassisk valg, når det gælder parasolfødder, burde du overveje en parasolfod i skåret granit. Det er et godt valg, fordi det ikke er for tungt, sådan at du kan rykke parasollen, når du har brug for det. Desuden er det holdbart, hvilket yderligere er et plus, når det kommer til en god pris. 

Du får to hjul i bunden sammen med et praktisk håndtag, sådan at du kan få rykket parasollen på en let og praktisk måde.

Parasolfodens egenskaber: 

 • Klassisk design 
 • Holdbar sten 
 • Håndtag og hjul 

Se pris på Coop Firkantet parasolfod hos VidaXL.dk

Skagerak Catania Parasolfod 30kg – designperlen til dig, der ikke vil nøjes 

Skagerak Catania Parasolfod 30kg

Hvis du leder efter en parasolfod, der kan holde i rigtig mange år, er dette en god løsning til dig. Du får nemlig en fod af beton, der ikke forgår, samt dele i stålfrit stål. På den måde kræver parasolfoden meget lidt vedligeholdelse, og du kan faktisk have den stående ude hele året uden problemer. 

De praktiske fordele er én ting, men denne fod har også en flot, lys farve, hvor mange parasolfødder typisk er mørke. Dette er derfor en unik model. 

Parasolfodens egenskaber: 

 • Flot design
 • Meget nem at vedligeholde 
 • Rustfrit stål og beton 

Se pris på Skagerak Catania Parasolfod 30kg hos TrendyLiving

Se vores artikel om: Cafesæt: Flotte cafesæt til altanen eller terrassen

Se også artiklerne: Hængeparasol: Smarte hængeparasoller til haven og terrassen

 

Denne side er anmeldt af: Hjalte S. Møller 10/10