Test-oversigt:
Her er de 8 bedste parasolfode i sommervarmen

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

45 Produkter analyseret
8 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Når det gælder parasolfode, er det sjældent noget, du ligger meget vægt i. Men det er langt fra det billige valg, der er det bedste. Mange parasolfode kan nemlig give gode fordele, så længe du går efter at vælge de rigtige. Der er både praktiske fordele, som hjul og håndtag til at flytte dem, men der er også designfordele, der gør, at parasolfoden kan give et flot, ekstra pust til hele din terrasse eller gårdsplads. Vi har derfor samlet nogle rigtig gode bud på, hvilke parasolfødder der kan give din have ekstra liv.

Redaktionens anbefalinger

Bedste valg til baghaven

Krydsfod Parasolfod i plast 60L - få fastgjort den tunge parasol i baghaven

Det du skal være opmærksom på, når du køber parasolfod er, at de kan fastholde din parasol. Da fødderne varierer i kilo, er det vigtigt, at du ved, hvor meget der skal til.

Krydsfod Parasolfod i plast 60L
Bedste valg til baghaven
 • Lavet af holdbart HDPE-plast
 • Påmonterede hjul for nem bevægelse
 • Kapacitet på 60l giver fremragende stabilitet

Mere om Krydsfod Parasolfod i plast 60L

SPECIFIKATIONER

 • Bløde kanter
 • Plads til 60 L
 • Billig løsning til tunge parasoller

Med en parasolfod med krydsfod er du dog helt sikker på, at din parasol ingen steder flyver.

Foden er dannet af fire felter, der alle har plads til 15 L – altså 60 L totalt. Desuden er kanterne bløde, sådan at de små ikke slår fødderne, hvis de rammer den.

Bedste valg til små rum

Parasolfod ø 38-48 14L - en god løsning til børnefamilier

Hvis din terrasse ofte har et par legesyge børn løbende, er det nødvendigt med en parasolfod, der ikke volder dem skader, hvis de rammer den.

Parasolfod ø 38-48 14L
Bedste valg til små rum
 • Dekoreret med et flot rebdesign
 • Stålkonstruktion sikrer optimal stabilitet
 • Uden skarpe kanter

Mere om Parasolfod ø 38-48 14L

SPECIFIKATIONER

 • Rundt ydre, der beskytter børn mod skader
 • Passer godt til altan
 • Holdbar plastik

Denne parasolfod er netop sådan en. Du får nemlig et rundt ydre, uden skarpe kanter, samt en høj rammer, sådan at børnene lægger mærke til foden, når de leger.

Med 14 L kan den ikke tage de største parasoller, men den kan nemt tage dem, der er på altanen eller de mindre modeller.

Bedste minimalistiske design

Fatboy (taupe) - Enkel og funktionel parasol

 • Anbefalet af den danske forhandler Frishop.dk

De fleste kender mærket Fatboy for deres store sækkestole, der blev enormt populære for nogle år tilbage. Fatboy begrænser sig dog ikke til at lave komfortable sækkestole, men laver også flotte parasolfødder, som denne flotte model fra det verdenskendte brand.

Fatboy (taupe)
Bedste minimalistiske design
 • Kompakt design
 • Elegant fod med lav profil
 • Passer til alle Fatboy-parasoller

Mere om Fatboy (taupe)

SPECIFIKATIONER

 • Enkelt og minimalistisk design
 • Vejer i alt 25 kg
 • Kommer i 3 forskellige farver

Der er ingen grund til at frygte de farvestrålende designs, for med denne parasolfod har Fatboy designet et enkelt og funktionelt produkt, der er meget minimalistisk og diskret.

Parasolfoden anbefales af Frishop.dk, der er en dansk forhandler af den flotte parasolfod.

Denne parasolfod fra Fatboy er designet med en flad og rund bund i stål. Designet er enkelt og minimalistisk, så parasolfoden følger den gennemgående stil fra Fatboy. Deres designs er nemlig gennemførte og ofte med glade farver

Du kan få denne parasolfod i flere farver. Udover den flotte og moderigtige taupe, så kommer foden også i antracit-grå og lysegrå. Det giver mulighed for at sætte dit eget personlige touch på din indretning i haven, på terrassen eller altanen, hvor du ønsker dig lidt ekstra svalende skygge.

Selve parasolfoden vejer i alt 25 kg, og der er to steder, hvor selve parasollen skrues fast i den 44 mm bredde åbning. Der er ikke noget integreret håndtag, men selve foden er relativt let at flytte rundt på, når der ikke sidder en parasol skruet i foden.

Parasolfoden passer til parasoller fra Stripesol, Parasolasido og Bouqetteketet.

Outfit - Fyldes med sand eller vand

 • Anbefalet af den danske forhandler Frishop.dk

Har du en lækker hængeparasol fra mærket Outfit, så er denne parasolfod helt perfekt. Den er designet med øje for hængeparasollens vægt og facon, så den støttes bedst muligt. Du kan dog også bruge denne parasolfod til alle mærkets andre parasoller samt andre parasoller, der bruger den samme form for fod med kryds.

Mere om Outfit

SPECIFIKATIONER

 • Parasolfod i 4 dele
 • Kan fyldes med vand eller sand
 • Passer til alle Outfits parasoller

Denne parasolfod er anderledes end andre modeller på markedet, fordi den består af 4 sorte plastikdele. Disse dele klikkes sammen og låses med en smart låsefunktion, så de ikke glider fra hinanden.

Hver enkelt del kan fyldes op med enten fint sand eller vand, hvilket giver stabiliteten til din parasol.

Hvis du vælger at fylde denne parasolfod fra Outfit med vand, så kommer den op at veje 52 kg. Vandet skal skiftes med jævne mellemrum, så det ikke bliver råddent og lugter. Derudover skal du huske at tømme den inden vinter, da frostvejr kan få vandet til at fryse og udvide sig, så foden springer.

Fylder du derimod sand i din parasolfod, så kan den stå ude hele året rundt uden nogen egentlig vedligeholdelse. Du får også ekstra vægt med sand, der får foden til at veje hele 72 kg. Det sikrer derfor din parasol med ekstra vægt, men er også sværere at tømme ud af foden, hvis du skal flytte foden eller opbevare den indendørs.

Brafab Mito - Blank granitfod til parasollen

 • Nummer #3 i kategorien “Parasolfødder” på den danske hjemmeside Pricerunner.dk

Med denne parasolfod fra Brafab kommer parasollen til at stå sikkert hele sommeren igennem. Selve foden er fremstillet I den flotteste blanke granit, der glinser smukt i sollyset med dens mørke overflade.

Mere om Brafab Mito

SPECIFIKATIONER

 • Passer til parasoller med en diamater fra 35 til 54 cm
 • Med integreret håndtag og 3 små hjul
 • Flot blank granit

Røret til parasollen er lavet i rustfrit stål. Kombinationen af stål og granit gør denne parasolfod helt perfekt til udendørs brug. Det rustfri stål og granitten er meget hårdfør og vejrbestandigt, så du behøver ikke sætte parasolfoden indenfor, når efteråret og vinteren melder sin ankomst.

I stedet kan denne parasolfod stå ude året rundt, så du ikke skal forslæbe dig med de i alt 50 kg, som foden vejer.

Foden er formet som et kvadrat, og der er diskret integreret smarte funktioner i fodens design. I alt måler selve foden 50 x 50 cm, og højden er 5,4 cm. Selve hullet til parasolstængerne passer til parasoller med en diameter på mellem 35 og 54 cm.

Når du skal flytte med denne fod, kan du trække et praktisk håndtag frem fra siden af foden. Håndtaget sidder skjult i selve designet af foden, men kan trækkes ud og bliver til et behageligt og ergonomisk håndtag.

Derudover er der skjult to små hjul under bunden, så du kan vippe og trille en tunge fod derhen, hvor du skal bruge ekstra skygge på de varme sommerdage.

Skagerak Capri - Dansk design i beton og stål

 • Nummer #5 i kategorien “Parasolfødder” på den danske hjemmeside Pricerunner.dk

Fra danske Skagerak kommer den smukke parasolfod kaldet Capri. Denne model er rund og har to meget praktiske håndtag, der gør det let at flytte denne parasolfod derhen, hvor du har behov for lidt ekstra skygge på en varm og solrig dag.

Mere om Skagerak Capri

SPECIFIKATIONER

 • Vejer 50 kg
 • Fremstillet I beton og rustfrit stål
 • Har to praktiske håndtag

Modellen passer til alle de flotte parasoller som Skagerak selv producerer, så du kan få et helt gennemført og komplet sæt til din have, terrasse eller altan.

Capri parasolfod er femstillet i rustfrit stål og beton, der både er vind- og vandbestandigt, men også holder sig flot og tidsløst moderne.

Du får dermed en meget hårdfør og vejrbestandig parasolfod på hele 50 kg. Det er med til at sikre din parasol den bedste og mest sikre plads, så den bliver, hvor den skal.

Det meget hårdføre materiale har gjort det muligt at give denne parasolfod et tyndt og gennemført design. Selve foden er rund og relativt lav med en lille forhøjning mod midten.

I midten står selve holderen, hvori parasollen står sikkert og stabilt. Du skruer parasollen fast med to skruer, som låser den i foden. Selve hullet til parasollen måler i alt 5 cm i diameter, så der er god plads til Skageraks parasoller.

Denne parasolfod kræver ingen særlig vedligeholdelse, og du kan rengøre den med vand og sæbe, hvis behovet skulle opstå.

Parasolfod sort beton 50kg - god løsning til dig, der vil have ordentligt design

Med denne parasolfod får du et rigtigt lækkert design, der kan give mulighed for lidt ekstra ude på terrassen.

Mere om Parasolfod sort beton 50kg

SPECIFIKATIONER

 • Design af sort beton
 • Flot, rundt ydre
 • Ingen påfyldning af vand eller sand

Den sorte, prikkede overflade er lavet af beton, hvorfor du ikke behøver at fylde vand eller sand på, som du har været tvunget til i mange af de andre parasolfødder her i test-guiden.

Denne parasolfod kan også sagtens bruges til dig med børn, men den kan god være hård at løbe imod. Dog ses den let, både af de små og af dine imponerede gæster.

Baser Parasolfod m. sandposer 30-50 kg - innovativ løsning med mange formål

Hvis du ikke er på udkig efter en traditionel parasolfod, kan Baser være en mulighed. Her får du nemlig en parasolfod, hvor der er tilhørende sandposer.

Mere om Baser Parasolfod m. sandposer 30-50 kg

SPECIFIKATIONER

 • Sandposer i tre forskellige vægtklasser
 • Let at rykke og fastholde
 • Innovativt design

På den måde kan du selv vælge, hvor tung foden skal være, altså om den skal være 30kg, 40kg eller 50kg. Poserne kan tages af, sådan at du let kan rykke foden, når du har brug for det. Her har du løsningen til dig, der vil have lidt mere.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Parasolfod 35 kg i grå granit

Parasolfod i plast 13kg

Koopman parasolfod i plast 20kg

Koopman parasolfod 40 kg

Coop Firkantet parasolfod

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme