Guide:
De 1 bedste robotplæneklippere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

1 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Robotplæneklippere er mere populære end nogensinde før, og med god grund. Den fuldautomatiske robothjælper er nemlig blevet bedre og billigere med årene, og så behøver du ikke selv at klippe græsset. Det er især batteriet og motorkraften der er forbedret med tiden, så de nye robotplæneklippere er mere effektive end tidligere, hvilket blandt andet er noget du kan blive meget klogere på i denne robotplæneklipper test. 

Selvom robotplæneklipperne med tiden er blevet billigere, er nogle af topmodellerne med de fleste funktioner, til priser på op over 10.000 kr. Dog har vi en del fine modeller med i vores test, som kan købes til blot det halve. Så for blot cirka 5.000 kr. kan du have en flot og nyslået græsplæne året rundt, uden at røre en finger.

Vi har derfor samlet nogle af de bedste robotplæneklippere på markedet til jer, baseret på testresultater fra en lang række af anderkendte forbrugsmagasiner. Så hvis du er træt af at skubbe plæneklipperen rundt i haven, så kan du blive meget klogere ved at kigge på vores liste med de 8 bedste robotplæneklippere på markedet.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Vores anbefaling

Einhell Freelexo 600 BT - praktisk robotplæneklipper med styring via app

 • Amazon roser Einhell Freelexo 600 BT samlet score på 4.1 ud af 5 stjerner.

Testsiden giver modellen en høj rating og skriver ”Meget god” om den. Blandt fordelene fremhæver redaktionen, at maskinen er nem at betjene via app, og at den også kan klippe fugtige græsplæner.

Einhell Freelexo 600 BT
Vores anbefaling
 • Styring via app
 • God til ujævne overflader
 • Udstyret med advarelsessignal

Mere om Einhell Freelexo 600 BT

SPECIFIKATIONER

 • Styring via app
 • Bærehåndtag
 • Udstyret med pinkode
 • Intuitivt betjeningspanel

Robotplæneklipperen fra Einhell er kendetegnet ved, at den er rigtig nem for dig at styre via en app.

Samtidig kommer modellen med den klare fordel, at den kan overkomme ujævne overflader på din plæne. Maskinen kan operere på skråninger, der hælder op til 35%.

 

Modellen kommer med et nyttigt system, der skal sikre den mod tyveri. Det vil sige, at den er udstyret med pinkode og et advarselssignal.

Anbefalingen er, at du bruger maskinen på græsplæner, der er op til 600 kvadratmeter.

Einhell Freelexo 600 BT skiller sig ud på markedet, fordi den kan klare store hældninger. Du kan samtidig betjene den via en app.

Du får en smart robotplæneklipper, der har en praktisk multizoneindstilling. Det betyder, at du kan bruge den i haver, der har en afgrænsning af plænen, der ikke er ensartet.

Derudover er et stort plus ved Einhell Freelexo 600 BT, at du kan indstille klippehøjden fra 20 til 60 mm.

Fordele og ulemper ved Einhell Freelexo 600 BT

Fordele

 • Kan klare ujævne overflader
 • Programmerbare zoner
 • Regnsensor

Ulemper

 • Batteri og ladestation skal købes separat

Således sikrer du at du finder den bedste robotplæneklipper

Enhver husejer med tilhørende have ønsker at have en konstant præsentabel græsplæne, og for blot få år siden ville dette kræve at plænen skulle slås op til flere gange om ugen. Dette kræver utrolig meget tid og energi. Med nutidens teknologi er det muligt at kunne have en flot og nyslået plæne hele tiden, hvilket kan klares uden at selv skulle løfte en finger. Det er selvfølgelig de geniale robotplæneklippere, der gør dette muligt. En robotplæneklipper kan altså give dig en noget lettere hverdag, hvor tiden ikke skal bruges på at slå græs, imens du stadig kan nyde at have en nyslået, og flot græsplæne hele tiden. Med dens smarte klippeteknologi er knivene udviklet til at kunne klare klipningen af græsset utrolig effektivt, og samtidig ikke efterlade nogle streger på grund af den lave vægt. Når du vælger en robotplæneklipper så kommer der en masse fordele med:

 • En flot klipning af græsset
 • En græsplæne der altid er nyslået
 • Du behøver ikke selv bekymre dig om græsslåningen
 • Der kommer ingen spor efter robotplæneklipperen
 • Robotplæneklipperen er næsten lydløs i drift
 • Robotplæneklipperen er billig i drift
 • Næsten ingen vedligeholdelse kræves

Kapaciteten på robotplæneklipperen spiller ind

De smarte robotplæneklippere kan finde i mange forskellige størrelser og former, og samtidig derfor med varierende kapacitet. Når der tales om robotplæneklipperens kapacitet, er det omkring den størrelse af græsplæne som den anbefales til at kunne håndtere. De fleste producenter af robotplæneklippere vil decideret oplyse om disse anbefalinger, omkring hvor stor en have den gældende maskine kan klare. Dette er vigtigt, for hvis du vælger en robotplæneklipper, der har en for lille kapacitet i forhold til din haves græsareal, vil robotten ikke kunne holde hele din græsplæne nyslået konstant. Hvis din robotplæneklippers kapacitet derimod overskrider græsarealet, vil du højst sandsynligt have betalt for meget, i forhold til hvad din have kræver.

Hvis du derimod får valgt en robotplæneklipper med den rette kapacitet, vil du have en græsplæne der altid er nyslået. Du har samtidig sikret dig at du ikke har betalt for meget for maskinen. Kapaciteten på robotplæneklipperen kan blandt andet afhænge af klippebredden. Derudover kan det også afhænge af batterispecifikationerne.

Græsplænens opbygning

Det er ikke kun vigtigt at have øje for havens størrelse og opbygning. Hvis du har en mere kompleks have med en del smalle stier, træer, beder m.m. så vil de ofte agere som en forhindring for robotplæneklipperens færden. Nogle modeller er nemlig bedre egnet til de mere komplekser haver, hvorimod andre bedre egner sig til de mere klassiske firkantede haver.

Udover disse sædvanlige udfordringer er det relevant at have øje for om der er nogle hældninger eller højdeforskelle, som også kan være en mindre udfordring i forbindelse med hvilken robotplæneklipper du bør vælge. Der er nogle modeller som vil passe bedre end andre til områder med nogle hældninger, hvorimod andre ikke er i stand til at klare sådan en forhindring. Nogle modeller vil nærmest vælte om på siden, hvis de mødte en for skarp stigning eller skråning, hvor andre modeller måske ikke har kraften til at komme op over. Derfor er det ekstremt vigtigt at vide hvilken type have du har, og hvilken model der passer bedst til dine behov.

Opladningstid, brugstid og lydniveau

Brugstiden vil naturligt variere alt afhængigt af hvilken model det er. Nogle vil naturligt være i stand til at køre i drift i længere tid end andre. Igen bør man her tage sine behov i betragtning. Dette er med til at sørge for det er en effektiv græsslåning, så robotten kan klare så meget plæne så muligt, uden at skulle tilbage til ladestationen. Derfor bør der findes en perfekt balance mellem opladningstid og brugstid.

Et andet bekymringspunkt er naturligvis hvor meget robotplæneklipperen larmer. Da robotten kører jævnligt og sikre en nyslået græsplæne, så skal den ikke larme for meget og genere naboerne. De fleste maskiner er nede omkring et niveau på 60 dB, hvilket svarer til en normal samtale. Hvis dette sammenlignes med en almindelig græsslåmaskine, så ligger de ofte oppe omkring de 90 dB.

Varierende priser

Robotplæneklipperne kan variere utrolig meget i pris. Der kan findes glimrende robotplæneklippere til omkring 3-4.000 kroner, som er de klart billigste modeller, hvorimod nogle af de allerdyreste modeller på det danske marked kan koste op til 25-30.000 kroner. Med de dyrere modeller får du selvfølgelig også nogle flere funktioner, og samtidig en større kapacitet. Derudover kan de lidt dyrere modeller også være lidt mere kraftfulde, og kan klare flere af havens forhindringer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests.

Ekspert- og testkilder

Testberichte.de

Testberichte er en tysk hjemmeside, som står bag anmeldelser af over samlet set 500.000 produkter. I grove træk baserer deres eksperter bedømmelserne på testresultater, meningerne hos forbrugere og tekniske data.

Vi har valgt at citere den tyske testside, fordi deres eksperter har bragt en test af Einhell Freelexo 600 BT, som vi omtaler.

Testberichte.de vurderer modellen til en høj rating og kalder den ”Meget god”. Som fordele fremhæver redaktionen, at plæneklipperen er nem at betjene via en app, og at den samtidig kan klippe fugtige græsplæner.

Testen er udført i juli 2020
Du kan se testen her

Wolf-Garten LOOPO S300 er også blevet testet og vurderet af Testberichte.de, der roser robotplæneklipperen. Eksperterne skriver, at den er ”Meget god” og kommer ind på flere fordele.

Her lyder det blandt andet, at du kun kan starte maskinen med en nøgle, ligesom det er tilfældet med trådløse modeller.

Testen er udført i april 2019
Du kan se testen her

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Bosch Indego 400 S bliver anmeldt af Forbrugerrådet Tænk. Den er kåret som bedst i test efter grundige tests, hvilket er et godt kvalitetstempel. Den roses, da den har nemt ved at komme omkring havemøbler og andet, der kan stå i vejen. Den sørger oveni selv for at lade batteriet op, hvilket er smart ifølge anmeldelsen.

Anmeldelsen er opdateret den: 11. maj 2020
Du kan se anmeldelsen her

M3

M3 er et online magasin, der tester og skriver artikler om forskellige produkter. Emnerne er hovedsagligt teknologi, gaming, elektronik og lignende, der kunne interessere den almindelige forbruger.

Gardena SILENO Life 1000 er topscorer hos M3. Den roses for at egne sig godt til komplicerede græsplæner og at være ekstrem lydsvag. Testen er bygget op med en sammenligning af 6 græsplæneklippere, hvor Gardena Sileno er én af dem. Den klarer selv de sværeste opgaver og klipper også en kompliceret græsplæne uden problemer.

Anmeldelsen er udført den: 23. april 2018
Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Der er flere rigtig gode modeller af robotplæneklippere på markedet, men nogle af de absolut bedste er blandt andet modellerne Bosch Indego 400 S+ robotplæneklipper, Gardens Sileno og Einhell Freelexo 600 BT. Robotplæneklipperne har alle fået nogle super gode anmeldelser i en række tests på grund af deres gode egenskaber.
Hvis du vil købe en nu robotplæneklipper, så skal du regne med, at den mindst vil komme til at koste dig et sted mellem 8.000 – 10.000 kr. Dog findes der også langt dyrere modeller. Robotplæneklippere er dermed væsentligt dyrere end de mere traditionelle, manuelle motorplæneklippere.
Er det pengene værd at købe en robotplæneklipper?
Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe en robotplæneklipper. Hvis du er kommet op i årene, eller bare ikke har tiden til at slå dit græs, så kan en robotplæneklipper gøre det for dig. Det er super praktisk, da du dermed slipper for at bruge tid og kræfter.
Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?
Robotplæneklippere bliver generelt bygget til, at de kan holde i ca. 10 år, førend de trænger til at blive skiftet ud. Dermed har maskinerne altså en relativ lang levetid, men holdbarheden bliver selvfølgelig påvirket af, hvor ofte maskinen er i brug, såvel som hvordan du sørger for at vedligeholde den.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Gardena Sileno

Wolf-Garten LOOPO S300

Robomow RS615U

Robomow RC304U

Worx Landroid M

Robomow RC308U

Bosch Indego 400 S+ robotplæneklipp

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme