Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Robotplæneklipper test-guide:
Vores bud på de 2 bedste robotplæneklippere til haven

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Robotplæneklippere er mere populære end nogensinde før, og med god grund. Den fuldautomatiske robothjælper er nemlig blevet bedre og billigere med årene, og så behøver du ikke selv at klippe græsset. Det er især batteriet og motorkraften der er forbedret med tiden, så de nye robotplæneklippere er mere effektive end tidligere, hvilket blandt andet er noget du kan blive meget klogere på i denne robotplæneklipper test. 

Vi har derfor samlet nogle af de bedste robotplæneklippere til jer, baseret på testresultater fra en lang række af anderkendte forbrugsmagasiner. Så hvis du er træt af at skubbe plæneklipperen rundt i haven, så kan du blive meget klogere ved at kigge på vores liste med de 8 bedste robotplæneklippere på markedet.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit

Einhell Freelexo 600 BT
Lager

Einhell Freelexo 600 BT

Gå til bedste pris
4.511 Kr. hos ComputerSalg A/S
Se vores anmeldelse
Lager
Bosch Indego S+ 500 robotplæneklipp

Bosch Indego S+ 500 robotplæneklipp

Se vores anmeldelse

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Einhell Freelexo 600 BT - praktisk robotplæneklipper med styring via app

 • Amazon roser Einhell Freelexo 600 BT samlet score på 4.1 ud af 5 stjerner.

Testsiden giver modellen en høj rating og skriver ”Meget god” om den. Blandt fordelene fremhæver redaktionen, at maskinen er nem at betjene via app, og at den også kan klippe fugtige græsplæner.

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell Freelexo 600 BT:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Styring via app
 • God til ujævne overflader
 • Udstyret med advarelsessignal

Mere om Einhell Freelexo 600 BT

SPECIFIKATIONER

 • Styring via app
 • Bærehåndtag
 • Udstyret med pinkode
 • Intuitivt betjeningspanel

Robotplæneklipperen fra Einhell er kendetegnet ved, at den er rigtig nem for dig at styre via en app.

Samtidig kommer modellen med den klare fordel, at den kan overkomme ujævne overflader på din plæne. Maskinen kan operere på skråninger, der hælder op til 35%.

 

Modellen kommer med et nyttigt system, der skal sikre den mod tyveri. Det vil sige, at den er udstyret med pinkode og et advarselssignal.

Anbefalingen er, at du bruger maskinen på græsplæner, der er op til 600 kvadratmeter.

Einhell Freelexo 600 BT skiller sig ud på markedet, fordi den kan klare store hældninger. Du kan samtidig betjene den via en app.

Du får en smart robotplæneklipper, der har en praktisk multizoneindstilling. Det betyder, at du kan bruge den i haver, der har en afgrænsning af plænen, der ikke er ensartet.

Derudover er et stort plus ved Einhell Freelexo 600 BT, at du kan indstille klippehøjden fra 20 til 60 mm.

Fordele og ulemper ved Einhell Freelexo 600 BT

Fordele

 • Kan klare ujævne overflader
 • Programmerbare zoner
 • Regnsensor

Ulemper

 • Batteri og ladestation skal købes separat

Bosch Indego S+ 500 robotplæneklipp

 • 5/5 ExpertReviews.co.uk

Her har du en ny model fra Bosch, som er velegnet til at slå græsset på en plæne, der er op til 500 m2. Den er både meget effektiv og teknisk set ret avanceret.

Bosch Indego S+ 500 robotplæneklipp

Mere om Bosch Indego S+ 500 robotplæneklipp

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Bosch
 • Vægt: 7,7 kg
 • Klippehøjde: imellem 30 og 50 mm
 • Klippebredde: 19 cm
 • Maks. klippeareal: 500 m2
 • Med bioklip
 • 18 Volt
 • Batteri: Lithium-lon

Den kan selv lægge den smarteste rute inden for sit afmålte areal, og det integrerede batteri er strømsparende. Det gør plæneklipperen til en energivenlige model, som bruger meget lidt strøm, og som dermed kan være medvirkende til at skåne miljøet.

Desuden er plæneklipperen i stand til at tage bestik af vejret, inden den går i gang. Den har en hukommelse, der kan kortlægge og huske områderne i op til tre haver, så længe hver have er under 400 m2. Det kan enten være i din egen have, hvis du har en forhave og måske en større have, der kan deles op i zoner.

Du kan styre din Bosch Indego S+ 500 via en app og tilmed med stemmestyring via Amazon Alexa. Indego kan forbindes med andre Smart-Home-enheder.

Det er således en super moderne robotplæneklipper, du får i denne Bosch Indego S+ 500. Du behøver ikke at tænke på at slå græs, for denne lille robot klarer det hele selv. Indstil den, så den slår græsset regelmæssigt, og den sørger selv for at gøre det, når vejret er godt at slå græs i.

Den er udstyret med SpotMow, der gør den i stand til at klippe under for eksempel havemøbler eller lignende forhindringer, som den kan komme ind under.

Batteriet er en integreret del af plæneklipperen, og det er 60 minutter om at lade op, og herefter kan maskinen køre i 60 minutter. Den sørger selv for at lade batteriet op, og maskineriet er indrettet til at spare på batteriet. Derfor har det en lang levetid. Det understreget robotplæneklipperens miljøvenlige og effektive kørsel. Vælg også gerne denne Bosch Indego S+ 500 ud fra nogle miljømæssige hensyn.

Fordele og ulemper ved Bosch Indego S+ 500 robotplæneklipp

Fordele

 • Smart og effektiv græsklipning
 • Energibesparende med integreret batteri
 • Vejrbevidst teknologi
 • Mulighed for app- og stemmestyring
 • SpotMow-funktion til præcis trimning

Ulemper

 • Dyr sammenlignet med traditionelle plæneklippere
 • Potentielle begrænsninger hvis du har en stor plæne

Hvad skal du overveje, før du køber

Størrelsen af græsplæne: Størrelsen af din græsplæne er den vigtigste faktor at overveje, når du køber en robotplæneklipper. Du skal sikre dig, at den robotplæneklipper, du køber, kan dække hele din græsplæne uden at efterlade nogen områder. Robotplæneklipperens klippekapacitet måles i kvadratmeter, så du skal måle størrelsen af din græsplæne for at bestemme, hvilken model du skal købe. Det er vigtigt at bemærke, at jo større plænen er, jo dyrere vil robotplæneklipperen sandsynligvis være.

Terræn og forhindringer: Terrænet i din græsplæne er en anden vigtig faktor at tage hensyn til. Nogle robotplæneklippere er bedre egnet til flade overflader, mens andre kan klare stejle stigninger. Hvis din græsplæne har ujævnt terræn eller stejle skråninger, skal du kigge efter en model, der har stærke motorer og store hjul for bedre trækkraft. Hvis din græsplæne desuden har forhindringer som f.eks. træer, blomsterbede eller andre objekter, skal du kigge efter en model, der har forhindringssensorer og kan navigere udenom dem.

Egenskaber og funktioner: En robotplæneklipper kan have mange forskellige egenskaber og funktioner. Kig efter en model der tilbyder funktioner, der passer til dine behov, f.eks. GPS-sporing, smartphone-app-styring og programmerbare klippeskemaer. Nogle modeller tilbyder endda regnsensorer, der kan registrere, når det regner, og automatisk vende tilbage til ladestationen. Overvej, hvilke funktioner der er vigtige for dig, og vælg en model, der opfylder disse behov.

Budget: Robotplæneklippere kan variere meget i pris, så det er vigtigt at fastsætte et budget, før du foretager et køb. Husk at modeller i den højere ende med flere funktioner og muligheder typisk vil koste mere. Derudover bør du overveje eventuelle ekstraomkostninger som f.eks. installation, tilbehør og vedligeholdelse. Husk, at en robotplæneklipper er en investering, og det er værd at bruge mere for at få en model af højere kvalitet, der holder i mange år.

arrow-more

Således sikrer du at du finder den bedste robotplæneklipper

Enhver husejer med tilhørende have ønsker at have en konstant præsentabel græsplæne, og for blot få år siden ville dette kræve at plænen skulle slås op til flere gange om ugen. Dette kræver utrolig meget tid og energi. Den kan manøvrer omkring fodboldmålet i haven og andre møbler.

Med nutidens teknologi er det muligt at kunne have en flot og nyslået plæne hele tiden, hvilket kan klares uden at selv skulle løfte en finger. Det er selvfølgelig de geniale robotplæneklippere, der gør dette muligt. En robotplæneklipper kan altså give dig en noget lettere hverdag, hvor tiden ikke skal bruges på at slå græs, imens du stadig kan nyde at have en nyslået, og flot græsplæne hele tiden. Du behøver altså ikke selv at bruge en græstrimmer eller plæneklipper.

Med dens smarte klippeteknologi er knivene udviklet til at kunne klare klipningen af græsset utrolig effektivt, og samtidig ikke efterlade nogle streger på grund af den lave vægt. Når du vælger en robotplæneklipper så kommer der en masse fordele med:

 • En flot klipning af græsset
 • En græsplæne der altid er nyslået
 • Du behøver ikke selv bekymre dig om græsslåningen
 • Der kommer ingen spor efter robotplæneklipperen
 • Robotplæneklipperen er næsten lydløs i drift
 • Robotplæneklipperen er billig i drift
 • Næsten ingen vedligeholdelse kræves

Kapaciteten på robotplæneklipperen spiller ind

De smarte robotplæneklippere kan finde i mange forskellige størrelser og former, og samtidig derfor med varierende kapacitet. Når der tales om robotplæneklipperens kapacitet, er det omkring den størrelse af græsplæne som den anbefales til at kunne håndtere. De fleste producenter af robotplæneklippere vil decideret oplyse om disse anbefalinger, omkring hvor stor en have den gældende maskine kan klare. Dette er vigtigt, for hvis du vælger en robotplæneklipper, der har en for lille kapacitet i forhold til din haves græsareal, vil robotten ikke kunne holde hele din græsplæne nyslået konstant. Hvis din robotplæneklippers kapacitet derimod overskrider græsarealet, vil du højst sandsynligt have betalt for meget, i forhold til hvad din have kræver.

Hvis du derimod får valgt en robotplæneklipper med den rette kapacitet, vil du have en græsplæne der altid er nyslået. Du har samtidig sikret dig at du ikke har betalt for meget for maskinen. Kapaciteten på robotplæneklipperen kan blandt andet afhænge af klippebredden. Derudover kan det også afhænge af batterispecifikationerne.

Græsplænens opbygning

Det er ikke kun vigtigt at have øje for havens størrelse og opbygning. Hvis du har en mere kompleks have med en del smalle stier, træer, beder m.m. så vil de ofte agere som en forhindring for robotplæneklipperens færden. Nogle modeller er nemlig bedre egnet til de mere komplekser haver, hvorimod andre bedre egner sig til de mere klassiske firkantede haver.

Udover disse sædvanlige udfordringer er det relevant at have øje for om der er nogle hældninger eller højdeforskelle, som også kan være en mindre udfordring i forbindelse med hvilken robotplæneklipper du bør vælge. Der er nogle modeller som vil passe bedre end andre til områder med nogle hældninger, hvorimod andre ikke er i stand til at klare sådan en forhindring. Nogle modeller vil nærmest vælte om på siden, hvis de mødte en for skarp stigning eller skråning, hvor andre modeller måske ikke har kraften til at komme op over. Derfor er det ekstremt vigtigt at vide hvilken type have du har, og hvilken model der passer bedst til dine behov.

Opladningstid, brugstid og lydniveau

Brugstiden vil naturligt variere alt afhængigt af hvilken model det er. Nogle vil naturligt være i stand til at køre i drift i længere tid end andre. Igen bør man her tage sine behov i betragtning. Dette er med til at sørge for det er en effektiv græsslåning, så robotten kan klare så meget plæne så muligt, uden at skulle tilbage til ladestationen. Derfor bør der findes en perfekt balance mellem opladningstid og brugstid.

Et andet bekymringspunkt er naturligvis hvor meget robotplæneklipperen larmer. Da robotten kører jævnligt og sikre en nyslået græsplæne, så skal den ikke larme for meget og genere naboerne. De fleste maskiner er nede omkring et niveau på 60 dB, hvilket svarer til en normal samtale. Hvis dette sammenlignes med en almindelig græsslåmaskine, så ligger de ofte oppe omkring de 90 dB.

Varierende priser

Robotplæneklipperne kan variere utrolig meget i pris. Der kan findes glimrende robotplæneklippere til omkring 3-4.000 kroner, som er de klart billigste modeller, hvorimod nogle af de allerdyreste modeller på det danske marked kan koste op til 25-30.000 kroner. Med de dyrere modeller får du selvfølgelig også nogle flere funktioner, og samtidig en større kapacitet. Derudover kan de lidt dyrere modeller også være lidt mere kraftfulde, og kan klare flere af havens forhindringer.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests.

Ekspert- og testkilder

Testberichte.de

Testberichte er en tysk hjemmeside, som står bag anmeldelser af over samlet set 500.000 produkter. I grove træk baserer deres eksperter bedømmelserne på testresultater, meningerne hos forbrugere og tekniske data.

Vi har valgt at citere den tyske testside, fordi deres eksperter har bragt en test af Einhell Freelexo 600 BT, som vi omtaler.

Testberichte.de vurderer modellen til en høj rating og kalder den ?Meget god?. Som fordele fremhæver redaktionen, at plæneklipperen er nem at betjene via en app, og at den samtidig kan klippe fugtige græsplæner.

Testen er udført i juli 2020
Du kan se testen her

Wolf-Garten LOOPO S300 er også blevet testet og vurderet af Testberichte.de, der roser robotplæneklipperen. Eksperterne skriver, at den er ?Meget god? og kommer ind på flere fordele.

Her lyder det blandt andet, at du kun kan starte maskinen med en nøgle, ligesom det er tilfældet med trådløse modeller.

Testen er udført i april 2019
Du kan se testen her

M3

M3 er et online magasin, der tester og skriver artikler om forskellige produkter. Emnerne er hovedsagligt teknologi, gaming, elektronik og lignende, der kunne interessere den almindelige forbruger.

Gardena SILENO Life 1000 er topscorer hos M3. Den roses for at egne sig godt til komplicerede græsplæner og at være ekstrem lydsvag. Testen er bygget op med en sammenligning af 6 græsplæneklippere, hvor Gardena Sileno er én af dem. Den klarer selv de sværeste opgaver og klipper også en kompliceret græsplæne uden problemer.

Anmeldelsen er udført den: 23. april 2018
Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Der er flere rigtig gode modeller af robotplæneklippere på markedet, men nogle af de absolut bedste er blandt andet modellerne Bosch Indego 400 S+ robotplæneklipper, Gardens Sileno og Einhell Freelexo 600 BT. Robotplæneklipperne har alle fået nogle super gode anmeldelser i en række tests på grund af deres gode egenskaber.
Hvis du vil købe en nu robotplæneklipper, så skal du regne med, at den mindst vil komme til at koste dig et sted mellem 8.000 – 10.000 kr. Dog findes der også langt dyrere modeller. Robotplæneklippere er dermed væsentligt dyrere end de mere traditionelle, manuelle motorplæneklippere.
Er det pengene værd at købe en robotplæneklipper?
Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe en robotplæneklipper. Hvis du er kommet op i årene, eller bare ikke har tiden til at slå dit græs, så kan en robotplæneklipper gøre det for dig. Det er super praktisk, da du dermed slipper for at bruge tid og kræfter.
Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?
Robotplæneklippere bliver generelt bygget til, at de kan holde i ca. 10 år, førend de trænger til at blive skiftet ud. Dermed har maskinerne altså en relativ lang levetid, men holdbarheden bliver selvfølgelig påvirket af, hvor ofte maskinen er i brug, såvel som hvordan du sørger for at vedligeholde den.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme