Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Græstrimmer test-oversigt:
Analyse og vurdering af top græstrimmere baseret på tests og anmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Havearbejde er en fryd om sommeren, men kan også tage meget lang tid, når du ikke har det rigtige udstyr til formålet. Der er selvfølgelig en charme ved at klippe græsset og træerne på den gammeldags facon, men hvis man kun har en weekend at gøre med, så bliver tiden hurtigt en faktor.

Du kan med fordel overveje at anskaffe dig en græstrimmer, så du slipper for mange timer på knæene i hækken og rundt om bygningen.

En græstrimmer er et uundværligt værktøj i haveskuret, og det er dejligt at kunne bevæge sig frit rundt i haven uden at tænke på en irriterende ledning.

Vi har samlet nogle af de bedste græstrimmere på markedet i denne oversigt, som er baseret på testresultater fra en lang række forbrugermagasiner. Du får de bedste forudsætninger for at vælge lige præcis den trimmer, der passer til dine behov i haven.

Vores favorit græstrimmer

Einhell GE-CT18 Li kanttrimmer
Ukendt Lager

Einhell GE-CT18 Li kanttrimmer

Gå til bedste pris
429 Kr. hos Homeshop.dk
Se vores anmeldelse
Ukendt Lager
Bosch Kantklipper AdvancedGrassCut 36
Lager

Bosch Kantklipper AdvancedGrassCut 36

Gå til bedste pris
899 Kr. hos BygXtra
Se vores anmeldelse
Lager
BOSCH Græstrimmer EASYGRASSCUT 18-230
Lager

BOSCH Græstrimmer EASYGRASSCUT 18-230

Gå til bedste pris
749 Kr. hos XL-BYG
Se vores anmeldelse
Lager
AL-KO GT 2025 EASY-FLEX TRIMMER
Lager

AL-KO GT 2025 EASY-FLEX TRIMMER

Gå til bedste pris
517 Kr. hos Homeshop.dk
Se vores anmeldelse
Lager
MAKITA Græstrimmer DUR368
Lager

MAKITA Græstrimmer DUR368

Gå til bedste pris
2.510 Kr. hos happii.dk
Se vores anmeldelse
Lager
MAKITA Græstrimmer 18V DUR181Z
Lager

MAKITA Græstrimmer 18V DUR181Z

Gå til bedste pris
642 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
MAKITA Græstrimmer DUR192LZ
Lager

MAKITA Græstrimmer DUR192LZ

Gå til bedste pris
1.066 Kr. hos Homeshop.dk
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket RYOBI ONE+ OLT1833 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

11. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Einhell GE-CT18 Li kanttrimmer - brugervenlig græstrimmer med blomsterbeskyttelse

 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Hvis du leder efter en kanttrimmer, der ikke bare er nem at bruge, men også er let og hurtig at skifte blade på, så er Einhell GE-CT18 Li et rigtig godt bud. Maskinen er en del af Einhells Power X-Change-familie og har en masse gode kvaliteter, der gør det nemmere for dig som haveejer at bruge den.

På Amazon har Einhell GE-CT18 Li fået 4,6 ud af 5 stjerner fra flere tusinde anmeldelser, og dét er ikke uden grund. Den er designet til at være nem at bruge, hvilket forbrugerne også skriver, når de anbefaler den til nybegyndere.

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell GE-CT18 Li kanttrimmer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Hurtigt bladskifte
 • God til uerfarne brugere
 • Justerbart skaft og støttegreb

Mere om Einhell GE-CT18 Li kanttrimmer

SPECIFIKATIONER

 • Inkluderer 20 plastknive
 • Klippebredde: 24 cm
 • Knivhastighed: 8.500 o/min
 • Batteri og oplader skal købes separat

Einhell GE-CT18 Li har et justerbart støttegreb og skaft, så du kan undgå dårlige arbejdsstillinger. Du kan rotere motordelen 90 grader og vinkle den i 5 forskellige positioner.

Einhell GE-CT18 Li er haveejerens ven, da den har en indbygget blomsterbeskytter, hvis du har flotte blomsterbede og lignende, du gerne vil beskytte.

Støttegrebet på Einhell GE-CT18 Li har et indbygget opbevaringsrum, hvor du kan opbevare op til 20 knive. Det er meget passende, da modellen bliver leveret med 20 plastknive.

Fordele og ulemper ved Einhell GE-CT18 Li kanttrimmer

Fordele

 • Super nem at bruge
 • Letvægt
 • Bladene er hurtigt skiftet

Ulemper

 • Intet bælte
 • Kniv kan sommetider falde af

Bosch Kantklipper AdvancedGrassCut 36 - Lydsvag græstrimmer med fin batteritid

 • 4.8 ud af 5 stjerner i kundeanmeldelser på Pricerunner
 • Bedst i test hos svenske Råd & Rön
 • 9,6 ud af 10 stjerner på Easylawnmowing.co.uk
 • 72 ud af 100% og ”bedste køb” på Which.co.uk

Denne græstrimmer fra Bosch har klaret sig meget godt i de forbrugertests, vi har kigget på og bliver især rost for at være både yderst effektiv og rigtig nem at bruge. Et rigtig godt valg for dig, som ønsker en rigtig god maskine, som er testet godt igennem, og står til en ganske fair pris. Vi har fundet nogle rigtig flotte resultater både her i Danmark, i Sverige og i England. De tabte point er oftest i forhold til pris og garanti, som man altid kan ønske en smule bedre.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch Kantklipper AdvancedGrassCut 36:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Fin batteritid
 • Nem at justere
 • Støjsvag

Mere om Bosch Kantklipper AdvancedGrassCut 36

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: Bosch
 • Totråds-skæresystem
 • Halvautomatisk trådfremføring
 • Klippediameter på 30 cm.
 • Inklusiv smart plantebeskyttelsesbøjle
 • Batterilevetid på ca. 70 minutter

For dig, der leder efter en simpel og ligetil græstrimmer, der stadigvæk kan det hele og giver dig en helt perfekt græstrimning, er Bosch Advanced Grasscut 36 græstrimmeren helt klart værd at kigge nærmere på. Denne trimmer er vurderet af forbrugerne til at være nem og ligetil og den giver dig samtidig et rigtig flot resultat uanset om du har mange års erfaring med græstrimmere eller er helt grøn.

Vægten på Advanced Grasscut 36 ligger på omkring 2,9 kilo, hvilket er en rigtig pæn vægt for så kraftig og effektiv en maskine. De fleste vil kunne bruge trimmeren i mange timer uden at få ondt i hverken arme eller skuldre.

Kanttrimmeren er udstyret med en soft-grip forlænger, der kan indstilles efter din højde, og hjælper dig med at finde en behagelig arbejdsposition, hvor du ikke belaster din ryg. På denne model kan det ekstra greb også justeres i position, så du kan arbejde effektivt i en hvilken som helst arbejdsvinkel. Dette er specielt godt for dig, som har en meget irregulær græsplæne med flere niveauer eller bakker.

Advanced Grasscut græstrimmeren fra Bosch har et godt totråds-skæresystem, som giver dig en yderst effektiv maskine. Samtidig har den halvautomatisk trådfremføring, så du kan arbejde helt uden afbrydelser. Du skal blot tænde maskinen og nyde det hyggelige havearbejde.

Denne græstrimmer har en klippediameter på 30 centimeter og passer sig fint både til den lille og den større have. Trimmeren har en smart platebeskyttelsesbøjle, som gør det muligt for dig at trimme helt op til blomster, buske og træer, uden at du skal bekymre dig om at tage for meget med.

Bosch Advanced Grasscut 36 græstrimmeren har indbygget Syneon-chop, som sørger for intelligent energstyring, så du får mest muligt ud af trimmeren mellem hver opladning. Det giver en batterilevetid på cirka 70 minutter, altså lidt over en times arbejde, førend du må tage en pause fra trimningen og lade maskinen op igen.

Denne trimmer skiller sig særligt positivt ud med sine flotte resultater i alle tests. Her er du sikker på at få en græstrimmer, der lever op til den almindelige brugers forventninger og samtidig også en virkelig effektiv maskine med alle funktionerne i orden. Du kan især nyde godt af de mange muligheder for at indstille trimmeren til netop din højde og vinkel, så du kan arbejde længe og effektivt uden at blive træt og øm i kroppen.

Prisen er helt fair og meget fornuftig i forhold til maskinens høje effektivitetsniveau, og det er absolut ikke penge som de fleste haveejere ikke kan finde. Du bliver i hvert fald ikke ked af at have en græstrimmer i dit arsenal, når havearbejdet virkelig går i gang.

Fordele og ulemper ved Bosch Kantklipper AdvancedGrassCut 36

Fordele

 • Effektiv og brugervenlig
 • Let og komfortabel
 • Justerbar til ergonomisk brug
 • Kontinuerlig trimning uden afbrydelser
 • Lang batteritid

Ulemper

 • En mere overkommelig pris ville gøre produktet endnu mere tiltalende
 • Måske ikke egnet til store haver
 • Begrænset batteritid

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bosch Kantklipper AdvancedGrassCut 36

BOSCH Græstrimmer EASYGRASSCUT 18-230 - Ledningsfri græstrimmer med justerbart håndtag

Bosch EasyGrassCut 18-230 er en batteridrevet græstrimmer, som er let at håndtere. Det komfortable og ergonomiske håndtag er justerbart, så du kan arbejde længe med den størst mulige komfort. Den hurtige opladetid lader dig tjept komme videre med arbejdet.

Bosch EasyGrassCut 18-230 har fået 4,5 ud af 5 stjerner fra over tusinde brugere på Amazon. Græstrimmeren vejer kun 2,1 kg, men har en skærebredde på 23 cm.

Dagens bedste priser og tilbud på BOSCH Græstrimmer EASYGRASSCUT 18-230:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om BOSCH Græstrimmer EASYGRASSCUT 18-230

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 2,1 kg
 • Skærebredde: 23 cm
 • Linjelængde: 4 m

På Easylawnmowing har den fået 9,5 ud af 10 stjerner, og det eneste, der trækker ned, er, at den kommer uden oplader og batteri. Det kan du købe ved siden af, der matcher resten af samme Bosch-serie. Easylawnmowing er begejstrede for Bosch EasyGrassCut 18-230s mange evner og imponerende holdbarhed. I forhold til praktik, er de særligt glade for den hurtige opladetid.

Bosch EasyGrassCut 18-230 har et 18 V Litiumion batteri og en kapacitet på 2 Ah. Den er elektrisk og ledningsfri, men batteri og oplader skal du købe separat. Det er meget almindeligt for den type maskiner, da batteriet passer til flere produkter fra samme serie.

Græstrimmeren er designet til at have en høj brugervenlighed og komfort, så du ikke bliver generet af at arbejde med den. Den er lavet med en lav, afbalanceret vægt, så du kan betjene den så nemt som muligt.

Bosch EasyGrassCut 18-230 er overskuelig også for begyndere, og det er nemt at skifte de forskellige dele ud.

Fordele og ulemper ved BOSCH Græstrimmer EASYGRASSCUT 18-230

Fordele

 • Let vægt
 • Komfortable og ergonomiske justerbare håndtag
 • Hurtig opladetid

Ulemper

 • Solgt uden batteri og oplader

AL-KO GT 2025 EASY-FLEX TRIMMER - En let og håndterbar græstrimmer fra AL-KO

Letvægtstrimmeren fra AL-KO anmeldes med 4/5 stjerner i Pricerunners test af de bedste kanttrimmere på det danske marked. GT 2025 fremhæves blandt andet på grund af sit lette og håndterbare design samt den lange batteritid.

Dagens bedste priser og tilbud på AL-KO GT 2025 EASY-FLEX TRIMMER:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om AL-KO GT 2025 EASY-FLEX TRIMMER

SPECIFIKATIONER

 • Konkurrencedygtig pris
 • Batteridreven
 • Teleskopstang der kan indstilles efter forskellige højder
 • Lav vægt og minimalt støjniveau
 • Drejeligt trimmerhoved
 • Fremstillet med praktisk plantebeskyttelsesbøjle
 • Ergonomisk håndtag

Har du brug for en pålidelig, god og effektiv buskrydder, kan GT 2025 være det rette valg. Den batteridrevne maskine er designet til at imødekomme dine behov i forhold til anvendelse, opbevaring og indstillinger.

Som noget særligt og betydningsfuldt er AL-KO GT 2025 Easy Flex opbygget af letvægtskomponenter, så det bliver nemmere for dig at kontrollere kantklipperen i og omkring din have. Brugervenligheden er sikret ved, at maskinen fungerer helt uden brug af ledning. Det vil genere dit arbejde og begrænse din fleksibilitet med maskinen, hvis den havde strømforsyning, som du hele tiden skulle tænke på.

Med en batteridreven buskrydder kan du arbejde, hvor i haven du vil. Det eneste du skal sørge for er at have batteriet ladet op, så du kan arbejde effektivt og sikkert.

Uanset om du har lige eller lodrette græsflader i din have, er GT 2025 Easy-Flex en god maskine. Den er udstyret med et roterbart trimmerhoved, så du ikke skal stå i ergonomisk forkerte stillinger for at få din have til at se smuk og velplejet ud.

Det drejelige hoved er en fordel for enhver haveejer. Du kan nemmere slå græsset på besværlige steder og arealer. Det handler både om arbejdsstilling og ikke mindst om sikkerhed i denne forbindelse.

Når du klipper græs på områder i buskadser og tæt på planter, gælder det om at arbejde med præcision. Du får stor hjælp fra AL-KO GT 2025, da den har plantebeskyttelsesbøjle rundt om hovedet. Bøjlen sikrer, at du ikke kommer til at skære i blomster og bede, når du slår dine mindre græsarealer.

Den velfungerende græstrimmer er lavet til at kunne bruges igennem mange år.

Med teleskopstangen kan du indstille højden på trimmeren, så den passer perfekt til dig. Det er vigtigt, at du forholder dig til indstillingerne på dine havemaskiner og undersøger muligheder for personlige tilpasninger. Over tid kan det føre til stivhed og smerter i skuldre, ryg og nakke, hvis du bruger en maskine, der ikke passer til dig.

AL-KO buskrydderen har et ergonomisk greb, der hjælper med til, at du får den korrekte og optimale arbejdsstilling gang efter gang.

Fordele og ulemper ved AL-KO GT 2025 EASY-FLEX TRIMMER

Fordele

 • Let og nem at håndtere
 • Lang batteritid til langvarig brug
 • Ledningsfrit design for øget fleksibilitet og bekvemmelighed
 • Roterende trimmerhoved til effektiv trimning
 • Planteværn, der forhindrer utilsigtede skader på blomster og bede

Ulemper

 • Ikke egnet til store græsarealer
 • Begrænset batteritid

MAKITA Græstrimmer DUR368 - God all-around kantklipper med hurtig opladning

Makita er kendt som et kvalitetsmærke, når det kommer til værktøj og haveudstyr, og er mange forbrugeres go to, når værktøjskassen skal opdateres eller værkstedet fyldes op.
DUR368 fra Makita er bestemt også en buskrydder i høj kvalitet. Det ses til dels på prisen, som er i den højere ende, men stadig meget rimelig i forhold til, hvad man får for pengene.

Dagens bedste priser og tilbud på MAKITA Græstrimmer DUR368:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om MAKITA Græstrimmer DUR368

SPECIFIKATIONER

 • Volt: 18 volt
 • Drivmiddel: Batteri
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Max omdrejninger pr. minut: 6500
 • Vægt: 4,7 kg.

Kantklipperen har en kraftig kulfri motor og fungerer rigtig godt til rydning af græs og kantklipning.

Den har tre hastigheder, du kan vælge imellem alt efter hvilken type arbejde, du skal udføre.

Den er også udstyret med et justerbart sidegreb i fire positioner, så du kan indstille den på den måde, der passer bedst til din højde.

DUR368 bliver rost meget, både af eksperter og forbrugere. Det britiske testmagasin Which.co.uk gav i juli 2020 buskrydderen en fremragende anmeldelse, og tildelte den mærkatet ’best buy’. Her blev det især fremhævet, at den fungerer godt til flere forskellige typer græs, samt at den er nem at bruge.

På amazon.de har mange tilfredse købere anmeldt DUR368 og den har opnået en flot rating på 4.8/5 stjerner.

Hvis du gerne vil træffe valg, der er skånsomme for miljøet, også når det kommer til maskiner, du bruger i haven, så er DUR368 måske den rette buskrydder for dig.
Motoren er kulfri og rydderen kører ikke på benzin, men derimod på et genopladeligt batteri. Det betyder selvfølgelig, at det kan være nødvendigt for dig at holde pauser undervejs, hvor batteriet skal oplades, hvis du har et større areal, der skal trimmes. Til gengæld oplader batteriet hurtigt, så det tager ikke nødvendigvis længere tid, end hvis du skulle fylde benzin på undervejs.
DUR368 er udstyret med et batteribeskyttelsessystem med en indikatorlampe. Når batteriniveauet er lavt, slukkes der automatisk for strømforsyningen.

Det er hovedsageligt det genopladelige batteri, der adskiller DUR368 fra andre buskryddere på markedet, som ofte kører på benzin. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du vil tage hensyn til miljøet. Mange bekymrer sig dog om, hvorvidt en buskrydder, der kører på batteri, er kraftfuld nok i forhold til en, der kører på benzin. Her imponerer DUR368 og flere tilfredse købere fortæller, at den fungerer ligeså godt som benzindrevne modeller, de tidligere har brugt.

Der er flere fordele ved DUR368 buskrydderen. Bl.a.:

 • Justerbar sidegreb i 4 positioner
 • Vibrationsdæmpning
 • Regulering af hastighed i 3 trin
 • Batteribeskyttelsessystem

 

Generelt er det en rigtig god all-round buskrydder, der fungerer godt til simpel græstrimning, men også kan klare større opgaver med kraftigere bevoksning.

Fordele og ulemper ved MAKITA Græstrimmer DUR368

Fordele

 • Konstruktion af høj kvalitet og pålidelig ydeevne
 • Alsidig ydeevne til forskellige opgaver
 • Ergonomisk design til komfortabel betjening
 • Batteridrevet og masser af mobilitet
 • Har et batteribeskyttelsessystem, der sikrer længere batteritid

Ulemper

 • Begrænset batteritid
 • Højere prisklasse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om MAKITA Græstrimmer DUR368

MAKITA Græstrimmer 18V DUR181Z - En Makita kanttrimmer til når græsslåmaskinen ikke kan

Vi kender godt alle det med, at kanterne på græsplænen bliver for høje, og at de bare er umulige at tage med græsslåmaskinen eller havetraktoren. Og når så man kan genkende sig selv i denne situation, er det smart med en græstrimmer. En græskantklipper trimmer nemlig græsset de steder, hvor græsslåmaskinen ikke lige kan komme til, eller de steder hvor græsslåmaskinen ganske enkelt bare er upraktisk at have med hen.

Græstrimmeren tager let kanterne på bedene, eller det høje græs under busken.

Dagens bedste priser og tilbud på MAKITA Græstrimmer 18V DUR181Z:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om MAKITA Græstrimmer 18V DUR181Z

En Makita græstrimmer er let, praktisk og bekvem at have med omkring. Den er rigtig nem at løfte også over længere tid, da den kun vejer 2,6 kg. Græstrimmeren er meget let at betjene, da der ikke er nogle indviklede funktioner derpå, og så har den et meget lavt støjniveau. Det lave støjniveau gør også, at man nemt kan gå ud og ordne kanterne, mens børnene sover, uden at de behøver at blive vækket af en konstant ubehagelig og høj lyd.

I og med at græstrimmeren er så let at betjene, er det også let for den ikke-øvede, at begive sig ud for at trimme kanter. Den er altså super nem at give sig i kast med.

Trimmeren har overbelastningssikkerhed, så ved overbelastning lyser der en lampe for at indikere, at der forekommer en overbelastning. Dette gør det rigtig let at vide, hvis der er noget i vejen, og derfor kan man sagtens benytte den uden at være professionel græstrimmer.

Græstrimmerens hoved er justerbart og kan justeres til 5 forskellige positioner for at gøre trimningen meget lettere. På denne måde kan man tage nogle lidt skæve kanter, eller andre forhindringer som kanterne måtte byde på. For at græstrimmeren kan fungere, skal den have tråd til at køre rundt til at trimme græsset med. Dette tråd skal være nylontråd.

Græstrimmeren har 7.800 omdrejninger i minuttet, hvilket gør den utroligt effektiv i sin trimning. Derudover har den en snitbredde på 26 cm. Derfor er det rigtig nemt at tage et større areal med trimmeren, uden at det bliver en kedelig og lang opgave.

Der medfølger intet batteri til græstrimmeren, når den købes, men batteriet, der kan gå i trimmeren, er et 18V Li-Ion. Batteriet er et ganske normalt værkstedsbatteri, som findes i langt de fleste husstande med en handyman eller -woman.

Fordele og ulemper ved MAKITA Græstrimmer 18V DUR181Z

Fordele

 • Let og praktisk at bære, vejer kun 2,6 kg
 • Lavt støjniveau, så man kan trimme, mens børnene sover
 • Overbelastningsbeskyttelse, der indikerer, når der er et problem
 • Alsidig trimning med justerbare hovedpositioner
 • Høj effektivitet med 7800 omdrejninger pr minut og en klippebredde på 26 cm

Ulemper

 • Begrænset kompatibilitet med andre Makita-værktøjer
 • Batteri medfølger ikke - skal tilkøbes

MAKITA Græstrimmer DUR192LZ - En Makita kanttrimmer med en lang batterilevetid

Hvis du er på udkig efter en græstrimmer, der er nem at bruge, men stadig er ret så kraftfuld, så er DUR192LZ fra Makita måske den rette model for dig.

Forbrugerne på Amazon giver den 4,8 stjerner. Her fremhæver de især, at den fungerer godt til forskellige typer græs, har lang batterilevetid og er støjsvag.

Dagens bedste priser og tilbud på MAKITA Græstrimmer DUR192LZ:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om MAKITA Græstrimmer DUR192LZ

SPECIFIKATIONER

 • Volt: 18 volt
 • Drivmiddel: Batteri
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Klippebredde: 30 cm
 • Vægt: 3 kg

Trimmeren tilpasser selv hastigheden til opgaven ud fra belastningen. Det gør den rigtig nem at bruge, selv hvis du ikke er så erfaren. Den har også et batteribeskyttelsessystem med en indikatorlampe. Der slukkes automatisk for strømforsyningen, når batteriniveauet er lavt. På den måde bliver der slidt mindst muligt på batteriet og det holder i længere tid.

Det er ingen hemmelighed at mange motordrevne haveredskaber kan være skadelige for miljøet.

Denne model er et mere miljøvenligt valg, når det kommer til græstrimmere, da den ikke kører på benzin, men derimod på et genopladeligt batteri.

Batteri og oplader skal købes ved siden af, og du skal være indstillet på, at det kan blive nødvendigt at oplade batteriet undervejs, hvis du skal trimme græs på et meget stort område. Det har dog fået en længere levetid end den forgående model, da den nu bruger de lidt større batterier fra Makita LXT-serien. Derfor har du muligvis allerede et brugbart batteri, hvis du har andet værktøj og haveredskaber fra Makita.

Havearbejde kan være hårdt for din ryg og dine skuldre. Derfor er DUR192LZ designet med fokus på god ergonomi.
Den har en lav vibration, som gør den nemmere og mere behagelig at styre. Det justerbare skaft gør det også muligt at indstille højden, så den passer præcis til dig.

Græstrimmeren et smart loop håndtag foran, der gør den let at have fuld kontrol over. Den er blevet lettere end tidligere modeller, så den vejer 3 kg i stedet for 3,3 kg. Det gør det mere behageligt for kroppen at bruge den i længere tid ad gangen.

En af de smarte funktioner ved DUR192LZ , der adskiller den fra andre græstrimmere på markedet er, at den automatisk indstiller hastigheden i overensstemmelse med belastningen, så den passer til opgaven.
Ved mange græstrimmere er der mulighed for selv at indstille hastigheden i forskellige trin, men det, at det foregår helt automatisk, gør DUR192LZ lidt mere brugervenlig.

Fordele og ulemper ved MAKITA Græstrimmer DUR192LZ

Fordele

 • Lang batteritid til langvarig brug
 • Fungerer godt med forskellige typer græs
 • Støjsvag drift giver en fredelig trimmeoplevelse
 • Automatisk hastighedsjustering baseret på den aktuelle opgave
 • Ergonomisk design med justerbar højde og behageligt håndtag

Ulemper

 • Ikke lang nok batteritid til større opgaver

Hvad skal du overveje, før du køber græstrimmer

 • Type: Skal det være en batteridrevet eller eldrevet græstrimmer?
 • Batteri: Batterilevetiden pr. opladning kan variere en del. Nogle græstrimmere kan du arbejde med i omkring 15 minutter, hvor andre kan køre op til halvanden time.
 • Formål: Du kan få græstrimmere, der både kan fungere som kantklippere, trimmere og buskryddere. Det er en smagssag, men tænk grundigt over de behov, du har lige præcis i din have.
 • Funktioner: Hvilke ekstrafunktioner har du brug for i din nye græstrimmer? Det kan være et roterende hoved, teleskoprør, håndtag eller en sele til maskinen.
 • Pris: Du kan med fordel overveje dit budget, før du handler. Græstrimmere varierer i pris, men du kan få gode trimmere i stort selv alle prisklasser.

arrow-more

Find den rette græstrimmer til dig og din haves behov

Som du har læst dig frem til i vores test, så kan græstrimmere generelt opdeles ind i to kategorier. Derfor skal du vælge den type der er bedst egnet til opgaverne i din have. De to typer af skæremekanismer er henholdsvis plastknive og nylontråd.

Udover dette kan du også læse dig frem til at begge disse typer af skæremekanismer, har hver sine fordele og ulemper, hvilket gør valget af græstrimmer meget vigtigt. Sørg derfor at undersøge dine behov og krav grundigt, inden du investerer i en græstrimmer. Alt for mange forbrugere, klikker blot ind på en webshop, og finder frem til den mest solgte model, eller blot den dyreste. Dette kan være en fejl, hvis den ikke er ideel til din haves behov.

Hvis dette er tilfældet, og resultatet bliver at målet er den dyreste græstrimmer du kan finde på markedet, så får du selvfølgelig en utrolig effektiv græstrimmer. Igen kan det dog sagtens være at denne dyre græstrimmer, ikke matcher de behov og krav som din græsplæne har. Ydermere vil en så dyr en græstrimmer, have et utal af funktioner, som slet ikke er nødvendig for din have, og så er pengene på en måde spildt.

Derfor er det virkelig smart, at først og fremmest sætte dig ind i hvilke behov du har, og hvad du kræver af en græstrimmer. Er det til at blot trimme kanterne af plænen? Eller er det store arealer der skal ryddes? Hvis du bøvler med blade og løv, så kan du også overveje at tjekke vores guide ud til de bedste løvsugere, som er en hurtig måde at komme problemet til livs på.

Er det et krav at græstrimmeren skal være drevet af et batteri, og hvor stor en kapacitet skal batteriet have? Eller kan du nøjes med en græstrimmer der er tilsluttet en stikkontakt?

Som du kan læse, er der utrolig mange aspekter der skal tages op til overvejning, i forbindelse med at finde den rigtige græstrimmer til din have. Du kan også overveje at investere i en robotplæneklipper, om er en nem og smart måde at holde græsset nede i din have, uden du behøver at løfte en finger selv.

Alt i alt, er disse overvejelser med til at sikre dig mod at investere for mange penge i en græstrimmer, som har flere funktioner end hvad du og din have egentlig har behov for.

Hvis du har en hæk eller flere hække i din have, så burde du også investere i en ordentlig hækkeklipper, så du hurtigt og nemt kan få klippet den til.

Benzin, ledning eller akku - Hvilken type er egentlig bedst?

Med flere forskellige behov, kræver dette også flere forskellige maskiner. Dette er selvfølgelig også gældende for dit valg af græstrimmer, som kan findes i en billigere version med en ledning. De lidt dyrere modeller, er ofte drevet af batteri, eller de helt store som er drevet af benzin. Men hvilken type er egentlig bedst, og hvad er dine egentlige behov?

Vi vil lige herunder hurtigt opridse, hvilke tydelige ulemper og fordele, som der er ved disse forskellige typer af græstrimmere:

Benzindreven græstrimmer – Kraftfuld og tung

De græstrimmere der er dreven af benzin er faktisk et ret sjældent syn hos private husstande, men er vidt benytte af fagfolk i for eksempel anlægsbranchen. Det er ofte benyttet, når der arbejdes på forskellige lokationer, som muligvis ikke har mulighed for at trække strøm ud i haven. I dette profesionelle tilfælde kommer de lettere akku græstrimmere, bare til kort. Benzindrevne græstrimmere har nærmest uanede kræfter, og har mulighed for at rydde og bearbejde større arealer ad gangen, og på meget kort tid. Den enorme støj som disse trimmere udsender, er dog en af de store ulemper, og osen der produceres kan være ubehagelig at arbejde i. Selve blanding af benzin og olie, er samtidig en af de trælse nødvendige opgaver.

Batteridreven græstrimmer – Dyrt og fleksibelt

En græstrimmer der er akkudrevet er generelt dyrere end tilsvarende modeller med ledning, eftersom lithium-ion batterierne stadigvæk er forholdsvis dyre. Derudover kræver disse maskiner et batteri, med en forholdsvis høj kapacitet. Dette er igen med til at gøre disse græstrimmere dyrere. Til gengæld skal du ikke tænke på at trække forlængerledninger, når der skal arbejdes i haven. Derved kan det hele nemt klares, og det kan gøres meget hurtigere.

Ledningsdreven græstrimmer – Besværligt og billigt

 Med et køb af en græstrimmer som har en ledning som drivkraft, så er der en åbenlys ulempe ved at der skal trækkes strøm via kabel, ud i haven hvor arbejdet skal klares. Det betyder så at du ville være tvunget til at skulle investere i lange forlængerledninger. Disse skal være af en speciel art, som er decideret godkendt til udendørs brug. Derudover udgør de lange forlængerledninger også en sikkerhedsrisiko, da der er mulighed for at enten skære dem over, eller snuble over selve ledningen. Disse græstrimmere er dog blandt de billigste i kategorien, i forhold til selve anskaffelsesprisen, og derudover sparer du selvfølgelig tid på at ikke skulle oplade batterier.

BESKRIVELSE AF KILDER OG TESTS

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

IDENYT

Hos Idenyt.dk kan du dykke ned i spændende gør-det-selv artikler, guides og produktanmeldelser. Alle og enhver kan gøre brug af bolig- og livsstilssitet, der opdateres hver måned med nye artikler og indlæg.

Vi har brugt Idenyt til vurdering af Bosch ART 26Li, der kåres som den samlede testvinder sammenholdt med 5 andre græstrimmere. Bosch ART 26Li roses på grund af sin arbejdskraft og effektive opladningstiden. Den kan klare at beskære tæt ukrudt, og desuden dén fordel at være både lille, ergonomisk og praktisk.

Testen er udarbejdet den: 5. september 2011
Du kan se testen her

WHICH.CO.UK

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Vi har brugt Which.com til bedømmelse af Bosch Advanced GrassCut 36, der modtager en samlet anmeldelse på 72/100%. Græstrimmeren anbefales til dig, der har brug for at kunne beskære tæt og langt græs. Det er den høje skærekapacitet og store brugervenlighed, testpanelet hæfter sig ved i bedømmelsen.

Testen er udarbejdet: august 2018
Du kan se testen her

RÅD & RÖN

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige.

Vi har anvendt det svenske forbruger- og testmagasin til bedømmelse af Gardena

Model Easy Cut Li 18-23R og Bosch Model AdvancedGrassCut 36Li.

Hos Råd & Rön bliver Gardena Easy Cut Li 18-23R fremhævet på grund af den lave vægt. Den anbefales til dig, der ikke har brugt græstrimmer før og dig, der ofte bruger redskabet til beskæring af buske og ukrudt.

Den kåres som ?testvinder? hos det svenske magasin.

AdvancedGrassCut 36Li fra Bosch kåres som ?bedst i test? på grund af sit stærke design og den pålidelige skærekapacitet.

Testen er udarbejdet den: 16. maj 2018
Du kan se testen her

EASYLAWNMOWING

Easylawnmowing er siden med info til dig, der vil lære mere om de bedste måder at slå din plæne på. På siden kan du læse artikler og anmeldelser.
Easylawnmowing har anmeldt Bosch EasyGrassCut 18-230.
Anmeldelsen er udgivet den: 17. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

AMAZON

Amazon er verdens største handelsplatform, og med flere millioner af brugere hver eneste dag, er den uudfordret. Firmaet har over 20 års erfaring og en enorm indflydelse, og her kan du høre erfaringer fra brugere over hele verden, når de anmelder produkter på en almindelig 5-stjerneskala.
På Amazon er både Einhell GE-CT18 Li og Bosch EasyGrassCut 18-230 blevet anmeldt af henholdsvis over 6.000 og 1.200 forbrugere.
Du kan se anmeldelserne af Einhell GE-CT18 Li her
Du kan se anmeldelserne af Bosch EasyGrassCut 18-230 her

FAQ

Hvilke græstrimmere er de bedste?
Pricerunner.dk udnævnte i juni 2020 Husqvarna 115iL som bedst i test. Det gjorde de især pga. dens brugervenlighed og fordi den er meget kraftfuld. I samme test udnævnte de Stiga SGT 500 AE som det bedste lavprisvalg. Mærker som Bosch, Makita og Ryobi laver også gode græstrimmere
Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber en græstrimmer?
Der er flere ting at overveje ifht. græstrimmere. Har du f.eks. en stor have, er det vigtigt, at trimmeren har en lang levetid. Skal du bruge den til kraftig bevoksning, bør du vælge en kraftig trimmer. Derudover findes trimmere i mange prisklasser, så du bør også overveje dit budget.
Hvad er forskellen på en græstrimmer og en strimmer?
Der findes mange forskellige ord for græstrimmere, som i virkeligheden betyder det samme. Strimmer er faktisk bare et andet ord for græstrimmer. Det er en sammentrækning af ordene “string” og “trimmer”, da maskinen bruger en nylonstreng til at trimme kanter m.m.
Hvad er bedst, benzin- eller batteridrevne trimmere?
En benzindrevet trimmer er et godt valg, hvis du skal bruge den ofte og på store områder. Du får en kraftig motor, der ikke skal lades op undervejs som en batteridrevet trimmer. Har du to batterier, kan du dog bare skifte det undervejs. En batteridrevet trimmer er også mere støjsvag.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme