Græstrimmer Test 2020 - Her er de bedste!

Mange mennesker bruger haven som deres meditative sted, hvor kreativiteten og ikke mindst aggressionerne får frit løb. Havearbejde er en fryd om sommeren, men kan dog også tage meget lang tid, når man ikke har det rigtige udstyr til formålet. Der er selvfølgelig en charme ved at klippe græsset og træerne på den gammeldags facon, men hvis man kun har en weekend at gøre med, så bliver tiden hurtigt en faktor. Netop her kommer en akku græstrimmer ind i billedet, da du slipper for mange timer på knæene i hækken og rundt om bygningen!

En akku græstrimmer er et uundværligt værktøj i haveskuret, og det er en fryd at kunne bevæge sig frit rundt i haven uden at tænke på en irriterende ledning. Akku græstrimmerne udmærker sig netop ved, at de kører på batteri, hvilket gør havearbejdet let som en leg. Hvad der dog langt fra er let som en leg er at finde frem til den model, der gør sig bedst i virkelighedens verden. Der er ofte gode tilbud på middelmådige akku græstrimmere, men hvis man ikke får undersøgt sagen ordentligt, så kan man meget hurtigt blive skuffet. Derfor kan du bruge denne akku græstrimmer test til at blive klogere på markedets bedste græstrimmere!

Vi har lavet en liste over de bedste akku græstrimmere på markedet, der er baseret på testresultater fra en lang række forbrugermagasiner. Dermed får du det bedst mulige overblik uden at skulle røre en finger; vi har med andre ord klaret det hårde arbejde, således at du kan træffe et fornuftigt valg. Vores liste tager udgangspunkt i alt fra batterilevetid til rå power, og de mest relevante testresultater er alle blevet målt og vejet for at give dig det bedst mulige overblik over markedets mange akku græstrimmere. Står du og mangler en ny græstrimmer, kan du med andre ord blive meget klogere ud fra vores top 7 liste!

   Bedste græstrimmere Testvinder  Set hos Pris
Bosch ART 26-18LI 1) Bosch ART 26-18LI
Testvinder Computersalg DK 677,40

LÆS MERE

Makita Græstrimmer 18V DUR181Z 2) Makita Græstrimmer 18V DUR181Z Topscorer 10-4.dk 696,50

LÆS MERE

Gardena EasyCut Li-18_23 3) Gardena EasyCut Li-18/23 Testvinder Frishop 569,00

LÆS MERE

Stiga SGT 48 AE 4) Stiga SGT 48 AE Topscorer (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table)

LÆS MERE

Black & Decker GLC 3630 5) Black & Decker GLC 3630 Testvinder (AFP: Error loading reseller from price table) (AFP: Error loading price from price table)

LÆS MERE

I denne test af græstrimmere finder du:

 • En grundig gennemgang af de absolut bedste græstrimmere på markedets, som er vurderet ud fra deres evner i uvildige tests
 • En overskuelig liste, der gør det nemt for dig at udvælge lige netop den græstrimmer, der passer til dine behov
 • En række gode råd til, hvordan du kan få et bedre resultat, når du klipper græskanter hjemme i haven

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv haft græstrimmerne i hænderne – vi har i stedet valgt at samle testresultaterne hos anerkendte forbrugermagasiner i én overskuelig liste. Dermed får du et let og ikke mindst overskueligt overblik over de bedste græstrimmere på markedet, således at du slipper for besværet med at læse tonsvis af forbrugertests igennem på egen hånd!


1. Bosch ART 26-18 LI – Den ultimative testvinder!

Bosch græstrimmer i test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du leder efter en af de mest roste og populære akku græstrimmere på markedet, så kommer du simpelthen ikke udenom Bosch ART 26-16 LI! Her får du en stærk og ikke mindst komfortabel græstrimmer, der let klarer alskens strabadser i haven, og man kan bestemt ikke klage over den fornuftige pris. Her får man et stykke udstyr, som forandrer havearbejdet for altid!

Bosch ART 26-16 LI er en utrolig anmelderrost græstrimmer, der bl.a. er kåret til testvinder i græstrimmer tst hos Klikk.no og danske Idényt. Herudover høster den topkarakterer på stribe i test hos stort set alle, der har haft fingrene i den. Udover den åbenlyse styrke, så er det særligt den hurtige opladning, som anmelderne fremhæver – du får med andre ord masser af frihed til at give den gas i haven.

Kompakt græstrimmer med masser af power!

Bosch har alle dage leveret seriøst udstyr til hus og have, og denne model fortsætter i netop denne boldgade. Alt det lette klippearbejde klares så let som en leg, og det kompakte design er virkelig noget, man kommer til at sætte pris på. Skærene er udformet som dobbelte plastknive, der giver et meget effektivt skær, og med en klippediameter på 26 cm kan du komme vidt omkring uden at arbejde for det.

ART 26-26 LI roses også i test for at kunne indstilles i højden – fra 80 – 115 cm. Dette giver perfekte forudsætninger for ergonomiske arbejdsforhold, hvilket letter havearbejdet betragteligt. Noget andet, der også letter arbejdet, er den lave vægt, der er holdt på kun 2,5 kilo. Dermed er denne græstrimmer lettere end mange af konkurrenterne, hvilket bestemt kan mærkes i det daglige!

Til sidst fremhæves det i testresultaterne, at Bosch ART 26-16 LI benytter et stærkt lithium-ion batteri på 18 volt. Dette batteri holder længe, lader hurtigt op og kan tilmed bruges til mange af de andre stykker værktøj i Power4All-serien. Med andre ord har du masser af power til alle de projekter, du måtte gå i gang med – inde som ude.

Alt i alt er der i virkeligheden ikke meget andet at gøre end at klappe i hænderne over denne græstrimmer fra Bosch. Den er let, den er effektiv, og den har et batteri af høj kvalitet, hvilket samlet set gør den til en klar testvinder hos diverse forbrugermagasiner. Bosch ART 26-16 LI får dermed en fortjent 1. plads på vores liste over markedets bedste græstrimmere!

Specifikationer:

 • Klippediameter: 26 cm
 • Skæremetode: Effektive, dobbelte plastknive
 • Batteri: Lithium-ion på 18 V
 • Mulighed for højdeindstilling: 80 – 115 cm
 • Vægt: 2,5 kilo
 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – Idényt
 • Topscorer – Politiken
 • Topscorer – Gør Det Selv
 • Topscorer – Råd & Rön


2. Makita Græstrimmer 18V DUR181Z – trim græsset med Makita

Makita Græstrimmer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vi kender godt alle det med, at kanterne på græsplænen bliver for høje, og at de bare er umulige at tage med græsslåmaskinen eller havetraktoren. Og når så man kan genkende sig selv i denne situation, er det smart med en græstrimmer. En græstrimmer trimmer nemlig græsset de steder, hvor græsslåmaskinen ikke lige kan komme til, eller de steder hvor græsslåmaskinen ganske enkelt bare er upraktisk at have med hen.

Græstrimmeren tager let kanterne på bedene, eller det høje græs under busken.

En Makita græstrimmer er let, praktisk og bekvem at have med omkring. Den er rigtig nem at løfte også over længere tid, da den kun vejer 2,6 kg. Græstrimmeren er meget let at betjene, da der ikke er nogle indviklede funktioner derpå, og så har den et meget lavt støjniveau. Det lave støjniveau gør også, at man nemt kan gå ud og ordne kanterne, mens børnene sover, uden at de behøver at blive vækket af en konstant ubehagelig og høj lyd.

Super smart græstrimmer – også til den uøvede

I og med at græstrimmeren er så let at betjene, er det også let for den ikke-øvede, at begive sig ud for at trimme kanter. Den er altså super nem at give sig i kast med.

Trimmeren har overbelastningssikkerhed, så ved overbelastning lyser der en lampe for at indikere, at der forekommer en overbelastning. Dette gør det rigtig let at vide, hvis der er noget i vejen, og derfor kan man sagtens benytte den uden at være professionel græstrimmer.

Græstrimmerens hoved er justerbart og kan justeres til 5 forskellige positioner for at gøre trimningen meget lettere. På denne måde kan man tage nogle lidt skæve kanter, eller andre forhindringer som kanterne måtte byde på. For at græstrimmeren kan fungere, skal den have tråd til at køre rundt til at trimme græsset med. Dette tråd skal være nylontråd.

Græstrimmeren har 7.800 omdrejninger i minuttet, hvilket gør den utroligt effektiv i sin trimning. Derudover har den en snitbredde på 26 cm. Derfor er det rigtig nemt at tage et større areal med trimmeren, uden at det bliver en kedelig og lang opgave.

Der medfølger intet batteri til græstrimmeren, når den købes, men batteriet, der kan gå i trimmeren, er et 18V Li-Ion. Batteriet er et ganske normalt værkstedsbatteri, som findes i langt de fleste husstande med en handyman eller -woman.


3. Gardena EasyCut Li-18/23

Gardena EasyCut Li-18/23

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Når det kommer til test af havemaskiner, så klarer Gardena sig ofte ret godt. Modellen EasyCut Li-18/23, er bestemt ingen undtagelse hertil. Hos Råd & Röns, klarer græstrimmeren her sig især godt, med et stort fokus på maskinens lethed i brug.

Udover dette er denne model ekstremt effektiv til at klippe langs kanterne på din græsplæne. Havens forfærdelige ukrudt kan maskinen her også let klare, dog vil vi anbefale denne model fra Gardena til havens lettere opgaver. Denne græstrimmer har et større batteri end modellen ART 26-18 LI fra Bosch, men på trods af dette så vejer Gardenas fantastiske maskine kun 2,8 kilo. Til havens mindre arbejde, som klipning af kanterne og lettere rydning af havens ukrudt, er denne græstrimmer det helt ideelle valg til dig.

Letvægter perfekt til havens lettere opgaver

Som nævnt ovenover, så er modellen EasyCut Li-18/23 fra Gardena, en letvægter i den kategori, med en vægt på blot 2,8 kilo. Med den lette vægt er den nem at håndtere, når haven skal klippes til. Især klippearbejdet af havens græsplæne er den særdeles velegnet til. Derudover får du en maskine med en klippediameter på hele 23 centimeter.

For at sikre du har den bedste arbejdsstilling, når havearbejdet skal klares, så har modellen her et justerbart teleskophåndtag, som er meget lig modellen ART 26-18 Li fra Bosch. Med dette håndtag kan du let indstille højden, som arbejdet foretages i, og du kan få den mest optimale arbejdsposition.

Selve skæresystemet på maskinen, er bestående af en enkelt plastkniv, som ifølge Gardena selv, er ekstremt støjsvag og under arbejdet slipper du for de voldsomme vibrationer. Alle disse fine oplysninger bliver bekræftet af de flotte testresultater hos Råd & Rön, hvor Gardenas maskine scorer høje karakterer i forhold til støj- og vibrationsniveauet.

Fra producentens side af bliver modellen EasyCut Li-18/23 leveret, med et lithium-ion batteri på 18 volt med helt 2,0 Amperetimer, som er aftageligt. I forhold til konkurrenten ART 26-18 LI fra Bosch, så er Gardenas fremragende trimmer altså udstyret med et batteri, som er en smule større. Som Boschs’ model, så er modellen her også udstyret med en bøjle siddende foran skæret, som er muligt at klappe ud, hvis havens planter og andre havedekorationer mod skæremærker fra trimmerens plastkniv.

Specifikationer:

 • Klippediameter: 23 cm.
 • Batteri: Lithium-ion 18V 2,0 Ah
 • Skæresystem: Plastkniv
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Vægt: 2,8 kg.
 • Testvinder – Aftonbladet

4. Stiga SGT 48 AE

Stiga græstrimmer'

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hos Aftonbladet kæmper modellen SGT 48 AE fra Stiga, sig hele vejen til toppen i deres test af 6 græstrimmere. Modellen her er både effektiv, ekstremt kraftfuld og samtidig utrolig let at håndtere når haven skal trimmes.

Disse elementer er nogle af grundstene, i Stiga’s vej til toppen i denne test, og den bliver anbefalet til både havens grove samt lidt finere arbejde. Enhvert form for opgave i haven, er en let sag for denne græstrimmer, som er et virkelig fint køb, og især hvis du eventuelt i forvejen har havemaskiner fra Stiga som er batteridrevne. Modellen her kan nemlig får enten uden eller med et batteri, og derfor kan du med fordel købe den uden, såfremt du allerede er ejer af batterier som passer til Stigas havemaskiner.

Let græstrimmer til alle havens opgaver

Stiga SGT 48 AE er en græstrimmer der kategoriseres som en mellemstor maskine i klassen, med en vægt på 3,1 kilo. Dette er dog uden batteriet. Modellen her fra Stiga er ideel til det grovere arbejde i haven, som for eksempel kan være, at komme det tætte ukrudt til livs. Trimmeren er dog ekstremt funktionel, og kan vinkles til at beskære kanterne af plænen og andet arbejde som kræver lidt mere præcision.

Klippebredden er forholdsvis fornuftig, på de fine 30 centimeter. Når dette så kombineres med en effektiv og hurtig klipning, så kan alle havens opgaver klares nemt. I maskinen bruges der dobbelt nylontråd som automatisk fremføres i takt med at den benyttes.

Som nævnt tidligere så medfølger det forholdsvis kraftige 48 Volt batteri, med en fin kapacitet på helt op til 2,0 Ah. Dette kan dog fravælges, hvis du allerede ligger inde med et passende Stiga-batteri i hjemmet.

Specifikationer:

 • Klippediameter: 30 cm.
 • Batteri: Lithium-ion 48V 2,0 Ah
 • Skæresystem: Dobbelt trådsystem
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Vægt: 3,1 kg. (uden batteri)

5. Black & Decker GLC 3630

Black Decker GLC 3630 græstrimmer

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du går det mindste op i havearbejde, så vil du med garanti allerede have stødt på navnet Black & Decker! En af de største spillere på markedet leverer sjældent dårlige produkter, og GLC 3630 græstrimmeren skuffer da heller ikke i test. Her er tale om en robust, kraftfuld og præcis græstrimmer, der kan tilpasses til din ryg, og alt i alt er der bare kvalitet for alle pengene hos Black & Decker!

Black & Decker GLC 3630 roses til skyerne i test hos svenske Aftonbladet, hvor trimmeren præsterede så godt, at den blevet kåret som testvinder. I testen blev særligt evnen til at kunne klippe både effektivt og præcist på én og samme tid fremhævet, ligesom den rene råstyrke er helt i særklasse. Testpanelet var ikke i tvivl om, at dette var en model i topklasse!

Imponerende styrke og TURBO/ECO mode

Græstrimmere er ikke altid så nemme at kontrollere, og det kan være en skuffende oplevelse, når trimmeren pludselig løber tør for strøm. Dette har Black & Decker tænkt over, og modellen roses for henholdsvis TURBO og ECO indstillingen, der enten har fokus på høj effektivitet eller lang driftstid. Dermed får du fuld kontrol over det solide batteri, der har en kapacitet på 36 volt.

I testen hos Aftonbladet var der stor overraskelse over, hvor kraftfuld GLC 3630 er i forhold til, at den udelukkende kører på batteri. Græstrimmeren viser imponerende styrke, og den præsterer næsten ligeså godt som de benzindrevne modeller. Du har mulighed for at klippe op til 3750 meter på én opladning, og den smarte beskyttelsesbøjle kan bruges og slås op, når du skal tæt på sarte planter i haven – smart!

Der er tænkt over detaljerne hos Black & Decker, der naturligvis har inkluderet et justerbart skaft, der giver god komfort ved længere tids brug. Klippediameteren kan man heller ikke klage over, da 30 cm er langt rigeligt til de flestes behov. Eneste lille ridse i lakken er den lidt højere vægt på 3,5 kilo, hvilket ikke gør denne trimmer til den letteste dreng i klassen.

Black & Decker skuffer sjældent, og dette er heller ikke tilfældet med netop denne græstrimmer. Du får masser af kvalitet og power for pengene, og der er kælet for detaljerne, hvilket også afspejles i de flotte testresultater. Der er med andre ord ikke meget ondt at sige om denne model, der får en fortjent 3. plads på vores liste!

Specifikationer:

 • Klippediameter: 30 cm/300 mm
 • Batteri: Lithium-ion 36 V
 • Højdeindstilling med teleskophåndtag
 • Skæresystem: Enkelttrådsføring
 • Vægt: 3,5 kilo
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Testfakta

Find den rette græstrimmer til dig og din haves behov

Som du har læst dig frem til i vores test, så kan græstrimmere generelt opdeles ind i to kategorier. Derfor skal du vælge den type der er bedst egnet til opgaverne i din have. De to typer af skæremekanismer er henholdsvis plastknive og nylontråd.

Udover dette kan du også læse dig frem til at begge disse typer af skæremekanismer, har hver sine fordele og ulemper, hvilket gør valget af græstrimmer meget vigtigt. Sørg derfor at undersøge dine behov og krav grundigt, inden du investerer i en græstrimmer. Alt for mange forbrugere, klikker blot ind på en webshop, og finder frem til den mest solgte model, eller blot den dyreste. Dette kan være en fejl, hvis den ikke er ideel til din haves behov.

Hvis dette er tilfældet, og resultatet bliver at målet er den dyreste græstrimmer du kan finde på markedet, så får du selvfølgelig en utrolig effektiv græstrimmer. Igen kan det dog sagtens være at denne dyre græstrimmer, ikke matcher de behov og krav som din græsplæne har. Ydermere vil en så dyr en græstrimmer, have et utal af funktioner, som slet ikke er nødvendig for din have, og så er pengene på en måde spildt.

Derfor er det virkelig smart, at først og fremmest sætte dig ind i hvilke behov du har, og hvad du kræver af en græstrimmer. Er det til at blot trimme kanterne af plænen? Eller er det store arealer der skal ryddes?

Er det et krav at græstrimmeren skal være drevet af et batteri, og hvor stor en kapacitet skal batteriet have? Eller kan du nøjes med en græstrimmer der er tilsluttet en stikkontakt?

Som du kan læse, er der utrolig mange aspekter der skal tages op til overvejning, i forbindelse med at finde den rigtige græstrimmer til din have.

Alt i alt, er disse overvejelser med til at sikre dig mod at investere for mange penge i en græstrimmer, som har flere funktioner end hvad du og din have egentlig har behov for.

græstrimmer ved hæk

Benzin, ledning eller akku – hvilken type er egentlig bedst?

Med flere forskellige behov, kræver dette også flere forskellige maskiner. Dette er selvfølgelig også gældende for dit valg af græstrimmer, som kan findes i en billigere version med en ledning. De lidt dyrere modeller, er ofte drevet af batteri, eller de helt store som er drevet af benzin. Men hvilken type er egentlig bedst, og hvad er dine egentlige behov?

Vi vil lige herunder hurtigt opridse, hvilke tydelige ulemper og fordele, som der er ved disse forskellige typer af græstrimmere:

Benzindreven græstrimmer – Kraftfuld og tung

De græstrimmere der er dreven af benzin er faktisk et ret sjældent syn hos private husstande, men er vidt benytte af fagfolk i for eksempel anlægsbranchen. Det er ofte benyttet, når der arbejdes på forskellige lokationer, som muligvis ikke har mulighed for at trække strøm ud i haven. I dette profesionelle tilfælde kommer de lettere akku græstrimmere, bare til kort. Benzindrevne græstrimmere har nærmest uanede kræfter, og har mulighed for at rydde og bearbejde større arealer ad gangen, og på meget kort tid. Den enorme støj som disse trimmere udsender, er dog en af de store ulemper, og osen der produceres kan være ubehagelig at arbejde i. Selve blanding af benzin og olie, er samtidig en af de trælse nødvendige opgaver.

Batteridreven græstrimmer – Dyrt og fleksibelt

En græstrimmer der er akkudrevet er generelt dyrere end tilsvarende modeller med ledning, eftersom lithium-ion batterierne stadigvæk er forholdsvis dyre. Derudover kræver disse maskiner et batteri, med en forholdsvis høj kapacitet. Dette er igen med til at gøre disse græstrimmere dyrere. Til gengæld skal du ikke tænke på at trække forlængerledninger, når der skal arbejdes i haven. Derved kan det hele nemt klares, og det kan gøres meget hurtigere.

Ledningsdreven græstrimmer – Besværligt og billigt

 Med et køb af en græstrimmer som har en ledning som drivkraft, så er der en åbenlys ulempe ved at der skal trækkes strøm via kabel, ud i haven hvor arbejdet skal klares. Det betyder så at du ville være tvunget til at skulle investere i lange forlængerledninger. Disse skal være af en speciel art, som er decideret godkendt til udendørs brug. Derudover udgør de lange forlængerledninger også en sikkerhedsrisiko, da der er mulighed for at enten skære dem over, eller snuble over selve ledningen. Disse græstrimmere er dog blandt de billigste i kategorien, i forhold til selve anskaffelsesprisen, og derudover sparer du selvfølgelig tid på at ikke skulle oplade batterier.

Se også artiklerne: Den bedste brændekløver – overblik over de 4 bedste i test og HER ER DE BEDSTE FEJEMASKINER PÅ MARKEDET

FAQ

🏆 Hvilke Græstrimmer er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Græstrimmer på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Kan du læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Græstrimmer?

Græstrimmer vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny Græstrimmer?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Græstrimmer til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Noah J. Hansen Rating 5/5