Græstrimmer Test 2021 – Her er de bedste!

Sidst opdateret: 16. september 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Græstrimmer Test 2020 - Her er de bedste!

Mange mennesker bruger haven som deres meditative sted, hvor kreativiteten og ikke mindst aggressionerne får frit løb. Havearbejde er en fryd om sommeren, men kan dog også tage meget lang tid, når man ikke har det rigtige udstyr til formålet. Der er selvfølgelig en charme ved at klippe græsset og træerne på den gammeldags facon, men hvis man kun har en weekend at gøre med, så bliver tiden hurtigt en faktor. Netop her kommer en akku græstrimmer ind i billedet, da du slipper for mange timer på knæene i hækken og rundt om bygningen!

En akku græstrimmer er et uundværligt værktøj i haveskuret, og det er en fryd at kunne bevæge sig frit rundt i haven uden at tænke på en irriterende ledning. Akku græstrimmerne udmærker sig netop ved, at de kører på batteri, hvilket gør havearbejdet let som en leg. Hvad der dog langt fra er let som en leg er at finde frem til den model, der gør sig bedst i virkelighedens verden. Der er ofte gode tilbud på middelmådige akku græstrimmere, men hvis man ikke får undersøgt sagen ordentligt, så kan man meget hurtigt blive skuffet. Derfor kan du bruge denne akku græstrimmer test til at blive klogere på markedets bedste græstrimmere!

Vi har lavet en liste over de bedste akku græstrimmere på markedet, der er baseret på testresultater fra en lang række forbrugermagasiner. Dermed får du det bedst mulige overblik uden at skulle røre en finger; vi har med andre ord klaret det hårde arbejde, således at du kan træffe et fornuftigt valg. Vores liste tager udgangspunkt i alt fra batterilevetid til rå power, og de mest relevante testresultater er alle blevet målt og vejet for at give dig det bedst mulige overblik over markedets mange akku græstrimmere. Står du og mangler en ny græstrimmer, kan du med andre ord blive meget klogere ud fra vores top 10 liste!

   Bedste græstrimmere Testvinder  Set hos Pris
Stiga SGT 500 AE Græstrimmer

1.) Stiga SGT 500 AE Græstrimmer


Testvinder Coop.dk 1.399,00

LÆS MERE

Bosch Advanced Grasscut 36 2.) Bosch Advanced Grasscut 36
Testvinder Skiftselv.dk 1,00

LÆS MERE

AL-KO GT 2025 Easy-Flex Trimmer 3.) AL-KO GT 2025 Easy-Flex Trimmer Testvinder (Produktet er udgået) (Produktet er udgået)

LÆS MERE

Makita DUR368 4.) Makita DUR368 Topscorer Proshop.dk 2.244,00

LÆS MERE

Makita Græstrimmer 18V DUR181Z 5.) Makita Græstrimmer 18V DUR181Z Topscorer Proshop.dk 556,00

LÆS MERE

Ryobi OLT1833 6.) Ryobi One+ OLT1833 Topscorer (Produktet er udgået) (Produktet er udgået)

LÆS MERE

Bosch ART35 Bosch ART35 Topscorer    

 

Black & Decker GLC 3630 Black & Decker GLC 3630 Testvinder    

 

Stiga SGT 48 AE Stiga SGT 48 AE Topscorer    

 

Gardena EasyCut Li-18_23 Gardena EasyCut Li-18/23 Testvinder    

 

I denne test af græstrimmere finder du:

 • En grundig gennemgang af de absolut bedste græstrimmere på markedets, som er vurderet ud fra deres evner i uvildige tests
 • En overskuelig liste, der gør det nemt for dig at udvælge lige netop den græstrimmer, der passer til dine behov
 • En række gode råd til, hvordan du kan få et bedre resultat, når du klipper græskanter hjemme i haven

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv haft græstrimmerne i hænderne – vi har i stedet valgt at samle testresultaterne hos anerkendte forbrugermagasiner i én overskuelig liste. Dermed får du et let og ikke mindst overskueligt overblik over de bedste græstrimmere på markedet, således at du slipper for besværet med at læse tonsvis af forbrugertests igennem på egen hånd!


1. Stiga SGT 500 AE Græstrimmer – Bedste lavprisvalg hos Pricerunner

Stiga SGT 500 AE Græstrimmer

 

Se priser og tilbud på Stiga SGT 500 AE her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

Den kompakte, effektive og støjsvage græstrimmer Stiga er det miljøvenlige valg. Den anmeldes med 4/5 stjerner i Pricerunners test. Her roses den i særdeleshed for sin brugervenlighed og letanvendelige design. 

Om Stiga SGT 500 AE buskrydder

Til dig med en lille eller mellemstor have er Stiga modellen det perfekte valg.  Den har en klippebredde på 25-30cm, og den gør det smidigt og effektivt for dig at få alle skråninger og kanter til at stå skarpt. 

Har du ikke de store erfaringer med at bruge havemaskiner, skal du gå efter de mest brugervenlige græstrimmere. Det gælder både i forhold til omfang af indstillinger, og hvor let det er for dig at håndtere maskinen – og her er Stiga SGT 500 AE en god kandidat.

Stiga SGT 500 AE er skabt til at give dig præcise og kontrollere klipninger af græskanter. 

Du kan indstille 90-graders hovedet på trimmeren, så du ikke kommer til at stå i skæve og forkerte stillinger, når du arbejder i haven. Mens du kan stå på et vandret areal, kan din maskine klare lodrette og nøjagtige klipninger. 

Den slidstærke og kompakte buskrydder er let at opbevare i garagen eller i et skur. Den optager kun minimal plads, så du slipper for at rydde et mindre areal for at få plads til dine maskiner og dit udstyr. 

En stor del af brugervenligheden er skabt i kraft af det simple, intuitive og lettilgængelige tastatur. 

Tastaturet er lavet med ergonomiske knapper, der gør betjeningen let og enkel.

På de ældre modeller af buskryddere skal du være erfaren med at bruge maskinen. Her foregår indstillingerne manuelt og samtidig med klipning. Dette stiller store krav til din kontrol og håndtering af maskinen.

Med Stiga SGT 500 AE skal du ikke bekymre dig om besværligheder med at indstille maskinen. 

Den klarer det primære arbejde for dig, så du slipper for at havne i ubehagelige situationer, hvor du mister kontrollen over din græstrimmer.

Med 48V får du en højtydende maskine, der kommer til at skabe glæde og gavn i mange år frem. Stiga græstrimmeren sælges til en favorabel pris, så du kan få kvalitetsudstyr uden at skulle spare op.

Udvalgte specifikationer

 • God pris
 • Godt valg for dig der vil have en brugervenlig buskrydder
 • 48V
 • Udstyret med 90 graders justerbart ’hoved’
 • Intuitivt tastatur med ergonomiske knapper

2. Bosch Advanced Grasscut 36 – nem og behagelig trimmer, der giver et rigtig flot resultat

Bosch Advanced Grasscut 36

Se priser og tilbud på Bosch Advanced Grasscut 36 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

Denne græstrimmer fra Bosch har klaret sig meget godt i de forbrugertests, vi har kigget på og bliver især rost for at være både yderst effektiv og rigtig nem at bruge. Et rigtig godt valg for dig, som ønsker en rigtig god maskine, som er testet godt igennem, og står til en ganske fair pris. Vi har fundet nogle rigtig flotte resultater både her i Danmark, i Sverige og i England. De tabte point er oftest i forhold til pris og garanti, som man altid kan ønske en smule bedre.  

Hos britiske Which.co.uk bliver Bosch græstrimmeren særligt rost for sin effektivitet og lette anvendelighed. 

 • 4.8 ud af 5 stjerner i kundeanmeldelser på Pricerunner
 • Bedst i test hos svenske Råd & Rön
 • 9,6 ud af 10 stjerner på Easylawnmowing.co.uk
 • 72 ud af 100% og ”bedste køb” på Which.co.uk 

Om Bosch Advanced Grasscut 36 græstrimmer

For dig, der leder efter en simpel og ligetil græstrimmer, der stadigvæk kan det hele og giver dig en helt perfekt græstrimning, er Bosch Advanced Grasscut 36 græstrimmeren helt klart værd at kigge nærmere på. Denne trimmer er vurderet af forbrugerne til at være nem og ligetil og den giver dig samtidig et rigtig flot resultat uanset om du har mange års erfaring med græstrimmere eller er helt grøn. 

Vægten på Advanced Grasscut 36 ligger på omkring 2,9 kilo, hvilket er en rigtig pæn vægt for så kraftig og effektiv en maskine. De fleste vil kunne bruge trimmeren i mange timer uden at få ondt i hverken arme eller skuldre. Trimmeren er udstyret med en soft-grip forlænger, der kan indstilles efter din højde, og hjælper dig med at finde en behagelig arbejdsposition, hvor du ikke belaster din ryg. På denne model kan det ekstra greb også justeres i position, så du kan arbejde effektivt i en hvilken som helst arbejdsvinkel. Dette er specielt godt for dig, som har en meget irregulær græsplæne med flere niveauer eller bakker. 

Smarte funktioner og effektivitet

Advanced Grasscut græstrimmeren fra Bosch har et godt totråds-skæresystem, som giver dig en yderst effektiv maskine. Samtidig har den halvautomatisk trådfremføring, så du kan arbejde helt uden afbrydelser. Du skal blot tænde maskinen og nyde det hyggelige havearbejde.

Denne græstrimmer har en klippediameter på 30 centimeter og passer sig fint både til den lille og den større have. Trimmeren har en smart platebeskyttelsesbøjle, som gør det muligt for dig at trimme helt op til blomster, buske og træer, uden at du skal bekymre dig om at tage for meget med. 

Bosch Advanced Grasscut 36 græstrimmeren har indbygget Syneon-chop, som sørger for intelligent energstyring, så du får mest muligt ud af trimmeren mellem hver opladning. Det giver en batterilevetid på cirka 70 minutter, altså lidt over en times arbejde, førend du må tage en pause fra trimningen og lade maskinen op igen. 

Bosch Advanced Grasscut 36 græstrimmer vs. markedet

Denne trimmer skiller sig særligt positivt ud med sine flotte resultater i alle tests. Her er du sikker på at få en græstrimmer, der lever op til den almindelige brugers forventninger og samtidig også en virkelig effektiv maskine med alle funktionerne i orden. Du kan især nyde godt af de mange muligheder for at indstille trimmeren til netop din højde og vinkel, så du kan arbejde længe og effektivt uden at blive træt og øm i kroppen. 

Prisen er helt fair og meget fornuftig i forhold til maskinens høje effektivitetsniveau, og det er absolut ikke penge som de fleste haveejere ikke kan finde. Du bliver i hvert fald ikke ked af at have en græstrimmer i dit arsenal, når havearbejdet virkelig går i gang. 

Specifikationer

 • Mærke: Bosch
 • Totråds-skæresystem 
 • Halvautomatisk trådfremføring
 • Klippediameter på 30 cm.
 • Inklusiv smart plantebeskyttelsesbøjle
 • Batterilevetid på ca. 70 minutter

 


3. AL-KO GT 2025 Easy-Flex Trimmer – Lang batteritid og let at anvende

AL-KO GT 2025 Easy-Flex Trimmer

Se priser og tilbud på AL-KO GT 2025 her:

 

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater 

Letvægtstrimmeren fra AL-KO anmeldes med 4/5 stjerner i Pricerunners test af de bedste græstrimmere på det danske marked. GT 2025 fremhæves blandt andet på grund af sit lette og håndterbare design samt den lange batteritid.

Om GT 2025 trimmeren fra AL-KO

Har du brug for en pålidelig, god og effektiv buskrydder, kan GT 2025 være det rette valg. 

Den batteridrevne maskine er designet til at imødekomme dine behov i forhold til anvendelse, opbevaring og indstillinger. 

Som noget særligt og betydningsfuldt er AL-KO GT 2025 Easy Flex opbygget af letvægtskomponenter, så det bliver nemmere for dig at kontrollere maskinen i og omkring din have. Brugervenligheden er sikret ved, at maskinen fungerer helt uden brug af ledning. Det vil genere dit arbejde og begrænse din fleksibilitet med maskinen, hvis den havde strømforsyning, som du hele tiden skulle tænke på. 

Med en batteridreven buskrydder kan du arbejde, hvor i haven du vil. Det eneste du skal sørge for er at have batteriet ladet op, så du kan arbejde effektivt og sikkert. 

Uanset om du har lige eller lodrette græsflader i din have, er GT 2025 Easy-Flex en god maskine. Den er udstyret med et roterbart trimmerhoved, så du ikke skal stå i ergonomisk forkerte stillinger for at få din have til at se smuk og velplejet ud.

Det drejelige hoved er en fordel for enhver haveejer. Du kan nemmere slå græsset på besværlige steder og arealer. Det handler både om arbejdsstilling og ikke mindst om sikkerhed i denne forbindelse. 

Når du klipper græs på områder i buskadser og tæt på planter, gælder det om at arbejde med præcision. Du får stor hjælp fra AL-KO GT 2025, da den har plantebeskyttelsesbøjle rundt om hovedet. Bøjlen sikrer, at du ikke kommer til at skære i blomster og bede, når du slår dine mindre græsarealer. 

Den velfungerende græstrimmer er lavet til at kunne bruges igennem mange år. 

Med teleskopstangen kan du indstille højden på trimmeren, så den passer perfekt til dig. Det er vigtigt, at du forholder dig til indstillingerne på dine havemaskiner og undersøger muligheder for personlige tilpasninger. Over tid kan det føre til stivhed og smerter i skuldre, ryg og nakke, hvis du bruger en maskine, der ikke passer til dig. 

AL-KO buskrydderen har et ergonomisk greb, der hjælper med til, at du får den korrekte og optimale arbejdsstilling gang efter gang. 

Udvalgte specifikationer

 • Konkurrencedygtig pris
 • Batteridreven 
 • Teleskopstang der kan indstilles efter forskellige højder
 • Lav vægt og minimalt støjniveau 
 • Drejeligt trimmerhoved
 • Fremstillet med praktisk plantebeskyttelsesbøjle 
 • Ergonomisk håndtag

4. Makita DUR368 – god all-round buskrydder med hurtig opladningMakita DUR368

Se priser og tilbud på Makita DUR368 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Makita er kendt som et kvalitetsmærke, når det kommer til værktøj og haveudstyr, og er mange forbrugeres go to, når værktøjskassen skal opdateres eller værkstedet fyldes op.
DUR368 fra Makita er bestemt også en buskrydder i høj kvalitet. Det ses til dels på prisen, som er i den højere ende, men stadig meget rimelig i forhold til, hvad man får for pengene.
Buskrydderen har en kraftig kulfri motor og fungerer rigtig godt til rydning af græs og kantklipning.
Den har tre hastigheder, du kan vælge imellem alt efter hvilken type arbejde, du skal udføre. Den er også udstyret med et justerbart sidegreb i fire positioner, så du kan indstille den på den måde, der passer bedst til din højde.

Gode anmeldelser

DUR368 bliver rost meget, både af eksperter og forbrugere. Det britiske testmagasin Which.co.uk gav i juli 2020 buskrydderen en fremragende anmeldelse, og tildelte den mærkatet ’best buy’. Her blev det især fremhævet, at den fungerer godt til flere forskellige typer græs, samt at den er nem at bruge.
amazon.de har mange tilfredse købere anmeldt DUR368 og den har opnået en flot rating på 4.8/5 stjerner.

Et miljøvenligt valg

Hvis du gerne vil træffe valg, der er skånsomme for miljøet, også når det kommer til maskiner, du bruger i haven, så er DUR368 måske den rette buskrydder for dig.
Motoren er kulfri og rydderen kører ikke på benzin, men derimod på et genopladeligt batteri. Det betyder selvfølgelig, at det kan være nødvendigt for dig at holde pauser undervejs, hvor batteriet skal oplades, hvis du har et større areal, der skal trimmes. Til gengæld oplader batteriet hurtigt, så det tager ikke nødvendigvis længere tid, end hvis du skulle fylde benzin på undervejs.
DUR368 er udstyret med et batteribeskyttelsessystem med en indikatorlampe. Når batteriniveauet er lavt, slukkes der automatisk for strømforsyningen.

DUR368 vs. markedet

Det er hovedsageligt det genopladelige batteri, der adskiller DUR368 fra andre buskryddere på markedet, som ofte kører på benzin. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du vil tage hensyn til miljøet. Mange bekymrer sig dog om, hvorvidt en buskrydder, der kører på batteri, er kraftfuld nok i forhold til en, der kører på benzin. Her imponerer DUR368 og flere tilfredse købere fortæller, at den fungerer ligeså godt som benzindrevne modeller, de tidligere har brugt.

Derfor anbefaler vi DUR368

Der er flere fordele ved DUR368 buskrydderen. Bl.a.:

 • Justerbar sidegreb i 4 positioner
 • Vibrationsdæmpning
 • Regulering af hastighed i 3 trin
 • Batteribeskyttelsessystem

Generelt er det en rigtig god all-round buskrydder, der fungerer godt til simpel græstrimning, men også kan klare større opgaver med kraftigere bevoksning.

Udvalgte specifikationer

 • Volt: 18 volt
 • Drivmiddel: Batteri
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Max omdrejninger pr. minut: 6500
 • Vægt: 4,7 kg.


5. Makita Græstrimmer 18V DUR181Z – trim græsset med Makita

Makita Græstrimmer

Se priser og tilbud på Makita DUR181Z her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vi kender godt alle det med, at kanterne på græsplænen bliver for høje, og at de bare er umulige at tage med græsslåmaskinen eller havetraktoren. Og når så man kan genkende sig selv i denne situation, er det smart med en græstrimmer. En græstrimmer trimmer nemlig græsset de steder, hvor græsslåmaskinen ikke lige kan komme til, eller de steder hvor græsslåmaskinen ganske enkelt bare er upraktisk at have med hen.

Græstrimmeren tager let kanterne på bedene, eller det høje græs under busken.

En Makita græstrimmer er let, praktisk og bekvem at have med omkring. Den er rigtig nem at løfte også over længere tid, da den kun vejer 2,6 kg. Græstrimmeren er meget let at betjene, da der ikke er nogle indviklede funktioner derpå, og så har den et meget lavt støjniveau. Det lave støjniveau gør også, at man nemt kan gå ud og ordne kanterne, mens børnene sover, uden at de behøver at blive vækket af en konstant ubehagelig og høj lyd.

Super smart græstrimmer – også til den uøvede

I og med at græstrimmeren er så let at betjene, er det også let for den ikke-øvede, at begive sig ud for at trimme kanter. Den er altså super nem at give sig i kast med.

Trimmeren har overbelastningssikkerhed, så ved overbelastning lyser der en lampe for at indikere, at der forekommer en overbelastning. Dette gør det rigtig let at vide, hvis der er noget i vejen, og derfor kan man sagtens benytte den uden at være professionel græstrimmer.

Græstrimmerens hoved er justerbart og kan justeres til 5 forskellige positioner for at gøre trimningen meget lettere. På denne måde kan man tage nogle lidt skæve kanter, eller andre forhindringer som kanterne måtte byde på. For at græstrimmeren kan fungere, skal den have tråd til at køre rundt til at trimme græsset med. Dette tråd skal være nylontråd.

Græstrimmeren har 7.800 omdrejninger i minuttet, hvilket gør den utroligt effektiv i sin trimning. Derudover har den en snitbredde på 26 cm. Derfor er det rigtig nemt at tage et større areal med trimmeren, uden at det bliver en kedelig og lang opgave.

Der medfølger intet batteri til græstrimmeren, når den købes, men batteriet, der kan gå i trimmeren, er et 18V Li-Ion. Batteriet er et ganske normalt værkstedsbatteri, som findes i langt de fleste husstande med en handyman eller -woman.


6. Ryobi One+ OLT1833 – letvægter med masser af power 

Ryobi OLT1833

 

 

 

Se priser og tilbud på Ryobi One+ OLT1833 her:

 

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater

Ryobi One+ OLT 1833 Græstrimmeren lille græstrimmer klarer sig rigtigt flot i forbrugernes anmeldelser. Forventer du en lille, effektiv og let græstrimmer til den mindre have, så er dette måske lige noget for dig og du kan roligt kigge nærmere på denne fine, lille sag. I testen, der er foretaget af Pricerunner, bliver den særligt rost for den lette vægt, kraftfuldhed og muligheden for at justere hastigheden.

 • Flotte resultater i test på Pricerunner.dk
 • 4.4 ud af 5 stjerner på Amazon.co.uk
 • 4 ud af 5 stjerner på tooled-up.com

Om Ryobi One+ OLT 1833 

Denne lille græstrimmer egner sig særligt til dig som har en genstridig græsplæne eller større arealer med ukrudt, som du gerne vil have bugt med uden at skulle slæbe rundt på en stor og tung buskrydder. Den er selvfølgelig også helt ideel til trimning af kanter langs buske og træer. Dog ikke i så høj grad til dig med mange bede og blomster tæt ved plænen, da denne græstrimmer ikke har en indbygget afstandsbøjle til beskyttelse af planter. 

Græstrimmeren har en effektiv, kulfri motor og et 18 volt batteri, som kan bruges ikke kun til græstrimmeren, men alle værktøjer i Ryobi One+ serien. Den klarer sig godt i svært terræn og det er sjældent nødvendigt at gå tilbage over samme areal flere gange. Du kan snildt tage selv de mest påtrængende brændenælder eller skvadderkål med denne trimmer og få græsset pænt på ganske kort tid. 

Det lille standard batteri sikrer en meget lav vægt, og trimmeren er i den grad til dig, der ikke kan eller har lyst til at bære rundt på en tung maskine. 3,3 kilo er en meget imponerende vægt for så kraftig en maskine. Et lille batteri betyder til gengæld også, at trimmeren ikke holder særlig længe ad gangen. Dette kan dog nemt klares ved at købe et lidt større batteri eller ved at have et ekstra batteri ved siden af, så du kan udskifte mens det første lader op igen. Trimmeren har også en øko-tilstand, som kun sænker omdrejningshastigheden en smule, men derimod også giver maskinen lidt mere tid at arbejde med. 

Bedst til flade arealer

Ryobi One+ OLT 1833 Græstrimmeren har et automatisk skæretrådssystem med dobbelt 1,6 mm tråd og en fin skærebredde på 33 cm, så du kan dække et ganske stort areal mens du arbejder. Den lave vægt samt det forholdsvis lange skaft, gør maskinen ganske nem og behagelig at arbejde med. Den kan dog ikke indstilles yderligere under arbejdet og egner sig derfor bedst til forholdsvis flade arealer uden forskellige niveauer eller bakker. Til den almindelige lille græsplæne er den til gengæld helt perfekt. 

Gør du brg af flere forskellige maskiner i haven, kan du med fordel så på, hvilke andre værktøjer du kan få i samme serie, da batterierne passer til de alle. Du kan således sagtens spare penge på at købe blot et eller to gode batterier og skifte rundt mellem de aktuelle værktøjer i stedet for at holde styr på mange forskellige. 

Ryobi One+ OLT 1833 Græstrimmer vs. Markedet

Græstrimmeren her er en lidt anden kategori end nogle af det andre græstrimmere og buskryddere vi har set på. Denne lille græstrimmer er yderst effektiv og nem at have med at gøre på grund af sin meget lave vægt. Du behøver hverken bære på en tung benzintank eller slæbe en ledning rundt i haven. Det lille batteri betyder dog også at trimmeren ikke holder særlig længe og den egner sig derfor bedst til at få bugt med udvalgte arealer eller til at trimme kanter. 

Udvalgte specifikationer

 • Fra det japanske mærke, Ryobi
 • Lille letvægter med høj effektivitet
 • Effektiv, kulfri motor
 • Langt og komfortabelt skaft
 • Totråd-skæresystem
 • Automatisk trådfremføring
 • Skærebredde på hele 33 cm. 


Find den rette græstrimmer til dig og din haves behov

Som du har læst dig frem til i vores test, så kan græstrimmere generelt opdeles ind i to kategorier. Derfor skal du vælge den type der er bedst egnet til opgaverne i din have. De to typer af skæremekanismer er henholdsvis plastknive og nylontråd.

Udover dette kan du også læse dig frem til at begge disse typer af skæremekanismer, har hver sine fordele og ulemper, hvilket gør valget af græstrimmer meget vigtigt. Sørg derfor at undersøge dine behov og krav grundigt, inden du investerer i en græstrimmer. Alt for mange forbrugere, klikker blot ind på en webshop, og finder frem til den mest solgte model, eller blot den dyreste. Dette kan være en fejl, hvis den ikke er ideel til din haves behov.

Hvis dette er tilfældet, og resultatet bliver at målet er den dyreste græstrimmer du kan finde på markedet, så får du selvfølgelig en utrolig effektiv græstrimmer. Igen kan det dog sagtens være at denne dyre græstrimmer, ikke matcher de behov og krav som din græsplæne har. Ydermere vil en så dyr en græstrimmer, have et utal af funktioner, som slet ikke er nødvendig for din have, og så er pengene på en måde spildt.

Derfor er det virkelig smart, at først og fremmest sætte dig ind i hvilke behov du har, og hvad du kræver af en græstrimmer. Er det til at blot trimme kanterne af plænen? Eller er det store arealer der skal ryddes?

Er det et krav at græstrimmeren skal være drevet af et batteri, og hvor stor en kapacitet skal batteriet have? Eller kan du nøjes med en græstrimmer der er tilsluttet en stikkontakt?

Som du kan læse, er der utrolig mange aspekter der skal tages op til overvejning, i forbindelse med at finde den rigtige græstrimmer til din have.

Alt i alt, er disse overvejelser med til at sikre dig mod at investere for mange penge i en græstrimmer, som har flere funktioner end hvad du og din have egentlig har behov for.

græstrimmer ved hæk

Benzin, ledning eller akku – hvilken type er egentlig bedst?

Med flere forskellige behov, kræver dette også flere forskellige maskiner. Dette er selvfølgelig også gældende for dit valg af græstrimmer, som kan findes i en billigere version med en ledning. De lidt dyrere modeller, er ofte drevet af batteri, eller de helt store som er drevet af benzin. Men hvilken type er egentlig bedst, og hvad er dine egentlige behov?

Vi vil lige herunder hurtigt opridse, hvilke tydelige ulemper og fordele, som der er ved disse forskellige typer af græstrimmere:

Benzindreven græstrimmer – Kraftfuld og tung

De græstrimmere der er dreven af benzin er faktisk et ret sjældent syn hos private husstande, men er vidt benytte af fagfolk i for eksempel anlægsbranchen. Det er ofte benyttet, når der arbejdes på forskellige lokationer, som muligvis ikke har mulighed for at trække strøm ud i haven. I dette profesionelle tilfælde kommer de lettere akku græstrimmere, bare til kort. Benzindrevne græstrimmere har nærmest uanede kræfter, og har mulighed for at rydde og bearbejde større arealer ad gangen, og på meget kort tid. Den enorme støj som disse trimmere udsender, er dog en af de store ulemper, og osen der produceres kan være ubehagelig at arbejde i. Selve blanding af benzin og olie, er samtidig en af de trælse nødvendige opgaver.

Batteridreven græstrimmer – Dyrt og fleksibelt

En græstrimmer der er akkudrevet er generelt dyrere end tilsvarende modeller med ledning, eftersom lithium-ion batterierne stadigvæk er forholdsvis dyre. Derudover kræver disse maskiner et batteri, med en forholdsvis høj kapacitet. Dette er igen med til at gøre disse græstrimmere dyrere. Til gengæld skal du ikke tænke på at trække forlængerledninger, når der skal arbejdes i haven. Derved kan det hele nemt klares, og det kan gøres meget hurtigere.

Ledningsdreven græstrimmer – Besværligt og billigt

 Med et køb af en græstrimmer som har en ledning som drivkraft, så er der en åbenlys ulempe ved at der skal trækkes strøm via kabel, ud i haven hvor arbejdet skal klares. Det betyder så at du ville være tvunget til at skulle investere i lange forlængerledninger. Disse skal være af en speciel art, som er decideret godkendt til udendørs brug. Derudover udgør de lange forlængerledninger også en sikkerhedsrisiko, da der er mulighed for at enten skære dem over, eller snuble over selve ledningen. Disse græstrimmere er dog blandt de billigste i kategorien, i forhold til selve anskaffelsesprisen, og derudover sparer du selvfølgelig tid på at ikke skulle oplade batterier.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Idenyt

Hos Idenyt.dk kan du dykke ned i spændende gør-det-selv artikler, guides og produktanmeldelser. Alle og enhver kan gøre brug af bolig- og livsstilssitet, der opdateres hver måned med nye artikler og indlæg. 

Vi har brugt Idenyt til vurdering af Bosch ART 26Li, der kåres som den samlede testvinder sammenholdt med 5 andre græstrimmere. Bosch ART 26Li roses på grund af sin arbejdskraft og effektive opladningstiden. Den kan klare at beskære tæt ukrudt, og desuden dén fordel at være både lille, ergonomisk og praktisk. 

Testen er udarbejdet den: 5. september 2011
Du kan se testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Vi har brugt Which.com til bedømmelse af Bosch Advanced GrassCut 36, der modtager en samlet anmeldelse på 72/100%. Græstrimmeren anbefales til dig, der har brug for at kunne beskære tæt og langt græs. Det er den høje skærekapacitet og store brugervenlighed, testpanelet hæfter sig ved i bedømmelsen. 

Testen er udarbejdet: august 2018
Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Vi har anvendt det svenske forbruger- og testmagasin til bedømmelse af Gardena

Model Easy Cut Li 18-23R og Bosch Model AdvancedGrassCut 36Li.

Hos Råd & Rön bliver Gardena Easy Cut Li 18-23R fremhævet på grund af den lave vægt. Den anbefales til dig, der ikke har brugt græstrimmer før og dig, der ofte bruger redskabet til beskæring af buske og ukrudt. 

Den kåres som ”testvinder” hos det svenske magasin. 

AdvancedGrassCut 36Li fra Bosch kåres som “bedst i test” på grund af sit stærke design og den pålidelige skærekapacitet. 

Testen er udarbejdet den: 16. maj 2018
Du kan se testen her

Se også artiklerne: Den bedste brændekløver – overblik over de 4 bedste i test og HER ER DE BEDSTE FEJEMASKINER PÅ MARKEDET


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bosch ART35 – god til langt græs

Bosch ART35

 

Står du med et stort vildnæs, der trænger til at blive trimmet? Så er ART35 et oplagt valg. Græstrimmeren fra Bosch har en særdeles høj motorydelse og derfor masser af kraft. Du kan nemt bruge den til områder med meget langt eller kraftigt græs og til større engarealer.
ART35 er meget hårdfør og slidstærk. Skaftet er robust og stabilt, og kan godt tåle at blive håndteret med en hård hånd. Taber du græstrimmeren på et hårdt underlag, går den heller ikke i stykker af det.

Topscorer i tests

ART35 fra Bosch har klaret sig rigtig godt i flere forskellige tests. Det britiske magasin Which.co.uk testede og anmeldte i 2014 66 forskellige græstrimmere. Her landede den på en 3. plads, og fik især ros for at være nem at bruge og god til at håndtere kraftig bevoksning. Derudover er den markeret som et ’best buy’ af Which.co.uk.
Forbrugerne er også vilde med ART35. På amazon.co.uk har trimmeren fået 4.4/5 stjerner, samt mange positive anmeldelser.

Ergonomisk design

Havearbejde kan være meget hårdt og opslidende for kroppen. Du har måske også prøvet at få ondt i skuldrene og ryggen efter en hel dag med græstrimning. Det holder ikke i længden, og derfor bør du også overveje ergonomien, når du kigger efter en græstrimmer.

ART35 er designet med fokus på at være skånsom for din krop. Den har en lav vægt, som er fordelt godt på hele trimmeren. Den er udstyret med skulderstrop og ergonomiske håndgreb, så du nemmere kan styre den.

Den lave vægt gør også græstrimmeren nem at flytte rundt fra sted til sted. Det er en fordel, hvis du skal bruge den på et større areal som f.eks. en eng eller en stor have.

ART35 vs. markedet

Det der hovedsageligt adskiller ART35 græsklipperen fra andre græsklippere på markedet, er dens meget høje motorydelse på 600 W. Selvom det er en letvægtstrimmer, som er brugervenlig og nem at gå til, får du altså en meget kraftfuld trimmer, der kan klare selv genstridigt ukrudt og langt græs.

Derfor er ART35 et godt køb

Græstrimmeren fra Bosch har flere fordele, der gør den til et godt køb. Bl.a.:

 • Let vægt
 • Høj motorydelse
 • Nem at betjene
 • Ergonomisk designet
 • Robust og hårdfør
 • Kan klare langt græs og kraftigt tilgroede områder 

Alt i alt er det en græstrimmer, der dækker langt de fleste behov for en almindelig haveejer. Derudover er den ideel til dig, der har brug for en græstrimmer, der kan bruges på større arealer eller til mere kraftig bevoksning. 

Udvalgte specifikationer

 • Drivmiddel: Strøm
 • Klippebredde: 35 cm
 • Watt: 600
 • Vægt: 4,6 kg
 • Skæresystem: Trådspole
 • Snithastighed: 8000 o/min

Makita DUR189LZ 

Makita DUR189Z18V

Hvis du er på udkig efter en græstrimmer, der er nem at bruge, men stadig er ret så kraftfuld, så er DUR189LZ fra Makita måske den rette model for dig.

Det britiske testmagasin Which.co.uk testede den i juni 2019 og gav den en 23. plads ud af 66, samt en flot anmeldelse. Her fremhævede de især, at den fungerer godt til forskellige typer græs og har lang batterilevetid.

DUR189LZ er også inkluderet i en top 10 over de bedste Makita græstrimmere som bestreviews.guide lavede i februar 2021.

Trimmeren tilpasser selv hastigheden til opgaven ud fra belastningen. Det gør den rigtig nem at bruge, selv hvis du ikke er så erfaren.

Den har også et batteribeskyttelsessystem med en indikatorlampe. Der slukkes automatisk for strømforsyningen, når batteriniveauet er lavt. På den måde bliver der slidt mindst muligt på batteriet, og det holder i længere tid.

Mere miljøvenlig end andre græstrimmere

Det er ingen hemmelighed at mange haveredskaber, der ikke blot fungerer ved håndkraft, kan være skadelige for miljøet. DUR189LZ er dog et mere miljøvenligt valg, når det kommer til græstrimmere, da den ikke kører på benzin, men derimod på et genopladeligt batteri.
Batteri og oplader skal købes ved siden af, og du skal selvfølgelig være indstillet på, at det kan blive nødvendigt at oplade batteriet undervejs, hvis du skal trimme græs på et meget stort område.
Mange tilfredse købere roser dog trimmeren for dens batterilevetid og er overraskede over, hvor kraftfuld den er på trods af, at den ikke kører på benzin.

God ergonomi

Havearbejde kan være hårdt for din ryg og dine skuldre. Derfor er DUR189LZ designet med fokus på god ergonomi.
Den har en lav vibration, som gør den nemmere og mere behagelig at styre. Det justerbare skaft gør det også muligt at indstille højden, så den passer præcis til dig. 

Derudover har græstrimmeren et smart loop håndtag foran, der gør den let at have fuld kontrol over.

DUR189LZ vs. markedet

En af de smarte funktioner ved DUR189LZ, der adskiller den fra andre græstrimmere på markedet er, at den automatisk indstiller hastigheden i overensstemmelse med belastningen, så den passer til opgaven.
Ved mange græstrimmere er der mulighed for selv at indstille hastigheden i forskellige trin, men det, at det foregår helt automatisk, gør DUR189LZ lidt mere brugervenlig.

Derfor bør du vælge DUR189LZ

Der er flere fordele ved græstrimmeren. Bl.a.:

 • Lav vibration og god ergonomi
 • Mere miljøvenlig
 • Batteribeskyttelsessystem
 • Automatisk indstilling af hastighed

Den er altså ideel til dig, der gerne vil kunne trimme dit græs på en effektiv og komfortabel måde. 

Udvalgte specifikationer

 • Volt: 18 volt
 • Drivmiddel: Batteri
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Klippebredde: 30 cm
 • Vægt: 3,3 kg


 MTD 1043 AVS 

MTD 1033 Avs Græstrimmer

Testresultater

Denne buskrydder er forholdsvis ny på det danske marked, men den er allerede populær får flotte anmeldelser fra forbrugerne.

 • Populær blandt forbrugere på Pricerunner.dk
 • 5 ud af 5 stjerner på Amazon.co.uk
 • 5 ud af 5 stjerner på thegreenreaper.co.uk

Om MTD 1043 AVS 

Med denne kraftige buskrydder fra MTD får du en effektiv totakts-buskrydder til såvel privat som professionel brug. Buskrydderen er ideel til dig, der skal have styr på den overgroede have, eller har en stor, vild have med masser af buske og tyk bundvegetation. MTD 1043 AVS Buskrydderen kan klare alt lige fra det høje, tætte græs og genstridige brændenælder, til kraftige buske eller mindre grene og nye skud på træerne. Nyd årets bedste dage i haven, når havearbejdet pludselig bliver meget lettere for dig, og du skal bruge langt mindre tid på at kæmpe med at få den have, som du ønsker dig. 

Høj kapacitet og pålidelig drift

Buskrydderen er benzindrevet og har en tankkapacitet på 1,2 liter. Den er udstyret med en effektiv og pålidelig 1,2 kW totakts-motor, som har to cylindere og ligger på flotte 11800 omdrejninger. Denne fine kombination sikrer dig lang arbejdstid uden mange pauser, når du skal igennem de genstridige buskadser nederst i haven, og helst ikke vil tilbage for at tanke. Vægten ligger på 7,6 kilo, hvilket er ganske flot for så god en maskine, og ganske overkommeligt selv i privat brug. 

Det gælder sig for de fleste maskiner til haven, at man skal vælge mellem de tungere, men også mere effektive, benzindrevne maskiner, eller de lettere batteri- eller eldrevne maskiner, der til gengæld ikke kan klare nær så meget. Denne maskine er til dig, der har brug for en maskine, der kan klare det hele, men den er stadig ikke tungere, end at du sagtens kan bære den hele vejen rundt i haven.

MTD 1043 AVS Buskrydderen har automatisk skæretrådssystem med 2,4 mm nylonline og en arbejdsbredde på hele 42 centimeter, når tråden er i brug. Skæretrådens længde kan nemt justeres med et enkelt tryk på en knap og det er derfor nemt hele tiden at tilpasse maskinen så den passer til det, du er i gang med. Skifter du til bladet i stedet for tråden, har du en arbejdsbredde på 25,5 cm i stedet. Med det smarte Trimmer Plus-system kan du nemt forvandle din buskrydder til en hækkeklipper, en kultivator eller en mindre motorsav!

Buskrydderen er nem og behagelig at arbejde med, blandt andet takket være den lave vægt, de hornformede håndtag og de medfølgende dobbeltseler til at holde maskinen oppe med skuldrene. Husk at anvende udstyret korrekt, så du skåner arme, skuldre og ryg under arbejdet. Nem opstart og reducerede vibrationer gør desuden maskinen ekstra nem at arbejde med.

MTD 1043 AVS Buskrydder vs. Markedet

Denne buskrydder skiller sig særligt ud og udmærker sig ved at være en god og effektiv buskrydder i professionel kvalitet, der alligevel er nem og simpel at arbejde med for den vedholdende haveejer. Den er ideel til dig, som ikke har nok i en græstrimmer, men heller ikke vil hyre en professionel havemand til at klare de mere krævende opgaver. Med denne buskrydder kan du klare opgaverne selv og ovenikøbet få en rigtig lækker maskine, der er alle pengene værd.

Udvalgte specifikationer

 • Måler 182 x 28 x 27 cm.
 • Har en fin vægt på 7,6 kg.
 • Fremstillet i aluminium og polypropylen
 • Totaktsmotor med 11800 omdrejninger og 2 cylindere
 • Effekt på 1.200 Watt
 • Tankkapacitet på 1,2 liter
 • Skærebredde med tråd på 42 cm.
 • Skærebredde med blad på 25,5 cm.
 • Hiv – AST (Avanceret Starte Teknologi)  
 • Anti-vibrationssystem


Bosch ART 26-18 LI

Bosch græstrimmer i test

Hvis du leder efter en af de mest roste og populære akku græstrimmere på markedet, så kommer du simpelthen ikke udenom Bosch ART 26-16 LI! Her får du en stærk og ikke mindst komfortabel græstrimmer, der let klarer alskens strabadser i haven, og man kan bestemt ikke klage over den fornuftige pris. Her får man et stykke udstyr, som forandrer havearbejdet for altid!

Bosch ART 26-16 LI er en utrolig anmelderrost græstrimmer, der bl.a. er kåret til testvinder i græstrimmer tst hos Klikk.no og danske Idényt. Herudover høster den topkarakterer på stribe i test hos stort set alle, der har haft fingrene i den. Udover den åbenlyse styrke, så er det særligt den hurtige opladning, som anmelderne fremhæver – du får med andre ord masser af frihed til at give den gas i haven.

Kompakt græstrimmer med masser af power!

Bosch har alle dage leveret seriøst udstyr til hus og have, og denne model fortsætter i netop denne boldgade. Alt det lette klippearbejde klares så let som en leg, og det kompakte design er virkelig noget, man kommer til at sætte pris på. Skærene er udformet som dobbelte plastknive, der giver et meget effektivt skær, og med en klippediameter på 26 cm kan du komme vidt omkring uden at arbejde for det.

ART 26-26 LI roses også i test for at kunne indstilles i højden – fra 80 – 115 cm. Dette giver perfekte forudsætninger for ergonomiske arbejdsforhold, hvilket letter havearbejdet betragteligt. Noget andet, der også letter arbejdet, er den lave vægt, der er holdt på kun 2,5 kilo. Dermed er denne græstrimmer lettere end mange af konkurrenterne, hvilket bestemt kan mærkes i det daglige!

Til sidst fremhæves det i testresultaterne, at Bosch ART 26-16 LI benytter et stærkt lithium-ion batteri på 18 volt. Dette batteri holder længe, lader hurtigt op og kan tilmed bruges til mange af de andre stykker værktøj i Power4All-serien. Med andre ord har du masser af power til alle de projekter, du måtte gå i gang med – inde som ude.

Alt i alt er der i virkeligheden ikke meget andet at gøre end at klappe i hænderne over denne græstrimmer fra Bosch. Den er let, den er effektiv, og den har et batteri af høj kvalitet, hvilket samlet set gør den til en klar testvinder hos diverse forbrugermagasiner. Bosch ART 26-16 LI får dermed en fortjent 1. plads på vores liste over markedets bedste græstrimmere!

Specifikationer:

 • Klippediameter: 26 cm
 • Skæremetode: Effektive, dobbelte plastknive
 • Batteri: Lithium-ion på 18 V
 • Mulighed for højdeindstilling: 80 – 115 cm
 • Vægt: 2,5 kilo
 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – Idényt
 • Topscorer – Politiken
 • Topscorer – Gør Det Selv
 • Topscorer – Råd & Rön


Black & Decker GLC 3630

Black Decker GLC 3630 græstrimmer

 

Hvis du går det mindste op i havearbejde, så vil du med garanti allerede have stødt på navnet Black & Decker! En af de største spillere på markedet leverer sjældent dårlige produkter, og GLC 3630 græstrimmeren skuffer da heller ikke i test. Her er tale om en robust, kraftfuld og præcis græstrimmer, der kan tilpasses til din ryg, og alt i alt er der bare kvalitet for alle pengene hos Black & Decker!

Black & Decker GLC 3630 roses til skyerne i test hos svenske Aftonbladet, hvor trimmeren præsterede så godt, at den blevet kåret som testvinder. I testen blev særligt evnen til at kunne klippe både effektivt og præcist på én og samme tid fremhævet, ligesom den rene råstyrke er helt i særklasse. Testpanelet var ikke i tvivl om, at dette var en model i topklasse!

Imponerende styrke og TURBO/ECO mode

Græstrimmere er ikke altid så nemme at kontrollere, og det kan være en skuffende oplevelse, når trimmeren pludselig løber tør for strøm. Dette har Black & Decker tænkt over, og modellen roses for henholdsvis TURBO og ECO indstillingen, der enten har fokus på høj effektivitet eller lang driftstid. Dermed får du fuld kontrol over det solide batteri, der har en kapacitet på 36 volt.

I testen hos Aftonbladet var der stor overraskelse over, hvor kraftfuld GLC 3630 er i forhold til, at den udelukkende kører på batteri. Græstrimmeren viser imponerende styrke, og den præsterer næsten ligeså godt som de benzindrevne modeller. Du har mulighed for at klippe op til 3750 meter på én opladning, og den smarte beskyttelsesbøjle kan bruges og slås op, når du skal tæt på sarte planter i haven – smart!

Der er tænkt over detaljerne hos Black & Decker, der naturligvis har inkluderet et justerbart skaft, der giver god komfort ved længere tids brug. Klippediameteren kan man heller ikke klage over, da 30 cm er langt rigeligt til de flestes behov. Eneste lille ridse i lakken er den lidt højere vægt på 3,5 kilo, hvilket ikke gør denne trimmer til den letteste dreng i klassen.

Black & Decker skuffer sjældent, og dette er heller ikke tilfældet med netop denne græstrimmer. Du får masser af kvalitet og power for pengene, og der er kælet for detaljerne, hvilket også afspejles i de flotte testresultater. Der er med andre ord ikke meget ondt at sige om denne model, der får en fortjent 3. plads på vores liste!

Specifikationer:

 • Klippediameter: 30 cm/300 mm
 • Batteri: Lithium-ion 36 V
 • Højdeindstilling med teleskophåndtag
 • Skæresystem: Enkelttrådsføring
 • Vægt: 3,5 kilo
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Testfakta

Stiga SGT 48 AE

Stiga græstrimmer'

Hos Aftonbladet kæmper modellen SGT 48 AE fra Stiga, sig hele vejen til toppen i deres test af 6 græstrimmere. Modellen her er både effektiv, ekstremt kraftfuld og samtidig utrolig let at håndtere når haven skal trimmes.

Disse elementer er nogle af grundstene, i Stiga’s vej til toppen i denne test, og den bliver anbefalet til både havens grove samt lidt finere arbejde. Enhvert form for opgave i haven, er en let sag for denne græstrimmer, som er et virkelig fint køb, og især hvis du eventuelt i forvejen har havemaskiner fra Stiga som er batteridrevne. Modellen her kan nemlig får enten uden eller med et batteri, og derfor kan du med fordel købe den uden, såfremt du allerede er ejer af batterier som passer til Stigas havemaskiner.

Let græstrimmer til alle havens opgaver

Stiga SGT 48 AE er en græstrimmer der kategoriseres som en mellemstor maskine i klassen, med en vægt på 3,1 kilo. Dette er dog uden batteriet. Modellen her fra Stiga er ideel til det grovere arbejde i haven, som for eksempel kan være, at komme det tætte ukrudt til livs. Trimmeren er dog ekstremt funktionel, og kan vinkles til at beskære kanterne af plænen og andet arbejde som kræver lidt mere præcision.

Klippebredden er forholdsvis fornuftig, på de fine 30 centimeter. Når dette så kombineres med en effektiv og hurtig klipning, så kan alle havens opgaver klares nemt. I maskinen bruges der dobbelt nylontråd som automatisk fremføres i takt med at den benyttes.

Som nævnt tidligere så medfølger det forholdsvis kraftige 48 Volt batteri, med en fin kapacitet på helt op til 2,0 Ah. Dette kan dog fravælges, hvis du allerede ligger inde med et passende Stiga-batteri i hjemmet.

Specifikationer:

 • Klippediameter: 30 cm.
 • Batteri: Lithium-ion 48V 2,0 Ah
 • Skæresystem: Dobbelt trådsystem
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Vægt: 3,1 kg. (uden batteri)

Gardena EasyCut Li-18/23

Gardena EasyCut Li-18/23

 

Når det kommer til test af havemaskiner, så klarer Gardena sig ofte ret godt. Modellen EasyCut Li-18/23, er bestemt ingen undtagelse hertil. Hos Råd & Röns, klarer græstrimmeren her sig især godt, med et stort fokus på maskinens lethed i brug.

Udover dette er denne model ekstremt effektiv til at klippe langs kanterne på din græsplæne. Havens forfærdelige ukrudt kan maskinen her også let klare, dog vil vi anbefale denne model fra Gardena til havens lettere opgaver. Denne græstrimmer har et større batteri end modellen ART 26-18 LI fra Bosch, men på trods af dette så vejer Gardenas fantastiske maskine kun 2,8 kilo. Til havens mindre arbejde, som klipning af kanterne og lettere rydning af havens ukrudt, er denne græstrimmer det helt ideelle valg til dig.

Letvægter perfekt til havens lettere opgaver

Som nævnt ovenover, så er modellen EasyCut Li-18/23 fra Gardena, en letvægter i den kategori, med en vægt på blot 2,8 kilo. Med den lette vægt er den nem at håndtere, når haven skal klippes til. Især klippearbejdet af havens græsplæne er den særdeles velegnet til. Derudover får du en maskine med en klippediameter på hele 23 centimeter.

For at sikre du har den bedste arbejdsstilling, når havearbejdet skal klares, så har modellen her et justerbart teleskophåndtag, som er meget lig modellen ART 26-18 Li fra Bosch. Med dette håndtag kan du let indstille højden, som arbejdet foretages i, og du kan få den mest optimale arbejdsposition.

Selve skæresystemet på maskinen, er bestående af en enkelt plastkniv, som ifølge Gardena selv, er ekstremt støjsvag og under arbejdet slipper du for de voldsomme vibrationer. Alle disse fine oplysninger bliver bekræftet af de flotte testresultater hos Råd & Rön, hvor Gardenas maskine scorer høje karakterer i forhold til støj- og vibrationsniveauet.

Fra producentens side af bliver modellen EasyCut Li-18/23 leveret, med et lithium-ion batteri på 18 volt med helt 2,0 Amperetimer, som er aftageligt. I forhold til konkurrenten ART 26-18 LI fra Bosch, så er Gardenas fremragende trimmer altså udstyret med et batteri, som er en smule større. Som Boschs’ model, så er modellen her også udstyret med en bøjle siddende foran skæret, som er muligt at klappe ud, hvis havens planter og andre havedekorationer mod skæremærker fra trimmerens plastkniv.

Specifikationer:

 • Klippediameter: 23 cm.
 • Batteri: Lithium-ion 18V 2,0 Ah
 • Skæresystem: Plastkniv
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Vægt: 2,8 kg.
 • Testvinder – Aftonbladet

FAQ

🤩 Hvilke græstrimmere er de bedste?

Pricerunner.dk udnævnte i juni 2020 Husqvarna 115iL som bedst i test. Det gjorde de især pga. dens brugervenlighed og fordi den er meget kraftfuld. I samme test udnævnte de Stiga SGT 500 AE som det bedste lavprisvalg. Mærker som Bosch, Makita og Ryobi laver også gode græstrimmere

🤓Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber en græstrimmer?

Der er flere ting at overveje ifht. græstrimmere. Har du f.eks. en stor have, er det vigtigt, at trimmeren har en lang levetid. Skal du bruge den til kraftig bevoksning, bør du vælge en kraftig trimmer. Derudover findes trimmere i mange prisklasser, så du bør også overveje dit budget.

🤔 Hvad er forskellen på en græstrimmer og en strimmer?

Der findes mange forskellige ord for græstrimmere, som i virkeligheden betyder det samme. Strimmer er faktisk bare et andet ord for græstrimmer. Det er en sammentrækning af ordene “string” og “trimmer”, da maskinen bruger en nylonstreng til at trimme kanter m.m.

🔥 Hvad er bedst, benzin- eller batteridrevne trimmere?

En benzindrevet trimmer er et godt valg, hvis du skal bruge den ofte og på store områder. Du får en kraftig motor, der ikke skal lades op undervejs som en batteridrevet trimmer. Har du to batterier, kan du dog bare skifte det undervejs. En batteridrevet trimmer er også mere støjsvag.

Denne side er anmeldt af: Noah J. Hansen Rating 5/5