Havebænk: Flotte og praktiske bænke til din have

Sidst opdateret: 12. november 2020 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

En havebænk kan være en god løsning til dig, der mangler et sted at sidde i haven eller på terrassen. En havebænk giver dig nemlig mulighed for at nyde en hyggelig eftermiddagsstund i solen, uanset om det er i haven, på altan eller på terrassen. En havebænk kan også være med til at sætte sit præg på din indretning, for de fås i et utal af forskellige udgaver.

Måske du mest til romantiske og elegante bænke? Eller også er du på jagt efter en stor og praktisk bænk med plads til flere personer? Uanset dine krav, så kan du få den fornødne hjælp lige her. Du får nemlig en gennemgang af en lang række produkter på markedet, så du har nemmere ved at vælge den helt rette havebænk til netop dit hjem.

Plus Plankebænk Nostalgi – anbefalet af Frishop.dk

Set på Frishop

Plus Plankebænk Nostalgi – anbefalet af Frishop.dkDenne bænk hører til de meget alsidige varianter. Den kan nemlig bruges på mange måder i haven, hvad enten man ønsker et møbel til hyggekrogen i den grønne oase eller til mere praktiske formål ved at samle bord og bænke.

Designmæssigt er denne model meget enkel, og den består kun af tre planker som siddeareal oven på fundamentet. Rammen er udformet af træ i et krydsmønster for at skabe både høj robusthed og en god stabilitet. Samtidig giver det et fint touch af detaljer til den ellers utroligt enkle havebænk.

Høj alsidighed

Produktet består som nævnt af tre træplanker, der ligger plant side om side. Her findes siddearealet, og der er intet ryglæn. Det kan selvfølgelig give mindre komfort, men det gør den også mere fleksibel – man kan nemlig dermed lettere flytte rundt på den, og så fylder den ikke så meget som konkurrenterne med støtte til ryggen. Det gør den for eksempel perfekt til altanen eller den lille terrasse. Den kan med fordel stå op ad en væg også.

Denne havebænk har flere tiltænkte brugsmuligheder – nemlig tillige som en del af et flytbart borde-bænkesæt. Dermed kan man nemmere finde en plads til at spise ude. Bænken passer dertil sammen med Plus Plankebord, som du kan læse mere om nedenfor.

Modellens materiale er trykimprægneret træ, der er skabt til at kunne modstå både sol, regn, sne, fugt og blæst.

Plus Plankebænk Nostalgi har opnået høj popularitet hos Frishop.dk’s eksperter, idet den hører til blandt de produkter, som de anbefaler til kunderne.

 • Materiale: Trykimprægneret træ
 • Farver: Træ
 • Mål: 177 x 38 x 44 cm

Set hos Frishop.dk 

Plus Plankebord – anbefalet af Frishop.dk

Plus Plankebord – anbefalet af Frishop.dkSet på Frishop

Dette bord passer sammen med Plus Plankebænk, hvis man ønsker et mere fleksibelt borde-bænkesæt i haven. Dermed er bord og bænke skilt ad, hvilket gør det lettere at flytte rundt på dem i haven.

Selve Plus Plankebord kommer i et stilfuldt og let råt design skabt af brede planker for et enkelt og lidt maskulint udtryk. Designet er simpelt med 6 planker side om side, der danner selve bordarealet, og der findes et ben i hvert hjørne, som er sammensvejset forneden for bedre stabilitet.

Møblet kan som nævnt både anvendes som en del af et bordebænkesæt, men det kan også stå alene, hvis man ønsker det. I haven kan man bruge bordet som en flot opsats til blomster eller grønt, og designet vil gøre, at det bibeholder havens naturlige udtryk.

Modstandsdygtigt bord med mange anvendelsesmuligheder

Træplankerne er skabt af trykimprægneret træ, der er meget modstandsdygtigt over for alle typer af vejrforhold, og benene er galvaniserede. Benene vil med tiden skifte udseende, da de vil få flot grå patina, som matcher træplankerne.

Det er både perfekt i større og mindre haver, og for en bedre fleksibilitet kan seriens stole let skubbes ind under bordet, når de ikke anvendes. Dermed spares der plads. Der findes en god størrelse med de 186 centimeter, hvor hele familien eller gæsterne kan samles til for eksempel grill-hygge de lune sommeraftener eller til kaffe og lagkage til fødselsdagsfesten.

Plus Plankebord har opnået høj popularitet hos Frishop.dk’s eksperter, idet den hører til blandt de produkter, som de anbefaler til kunderne.

 • Materiale: Trykimprægneret træ og galvaniserede ben
 • Farver: Træ/grå
 • Mål: 186 x 72 x 77 cm

Set hos Frishop.dk

Plus Plankebænk med Ryglæn – bestseller hos Homeshop.dk

Set på Homeshop

Plus Plankebænk med Ryglæn – bestseller hos Homeshop.dkHer er der tale om en flot og maskulin havebænk, der virkelig sætter et markant præg på haven eller terrassen.

Plus Plankebænk med Ryglæn kommer i en flot sort farve, der adskiller den fra de almindelige træfarvede varianter. Den sorte farve gør den fremtrædende og maskulin og skinner meget igennem – både på terrassen som en pendant til blomsterkrukker og lyse fliser, men også i havens hyggekroge som modspil til det grønne græs og farverige blomsterbede. Dog kan man kombinere modellen med puder eller tæpper i kontrastfarver, der gør den mere blød i udtrykket.

Til både hverdag og fest

Den er designet således, at siddearealet er skabt af enkle trykimprægnerede træplanker, der matcher ryglænet i både materiale og stil. Disse elementer er bundet sammen af kraftige metalkonstruktioner i galvaniseret stål, der både bidrager til den maskuline stil og en solid holdbarhed.

Produktet vil være det perfekte samlingssted i haven – både til grillfester og hyggestunder – men børnene kan også sagtens anvende bænken til leg. Det trykimprægnerede træ er særdeles solidt og hårdført og har ingen problemer med strenge vejrforhold eller vild leg. Som en fleksibel og pladsbesparende bonus kan denne havebænk skubbes ind under bordet i samme serie.

Ønsker du maksimal holdbarhed, så bør du behandle den med træbeskyttelse først. 

Plus Plankebænk med Ryglæn har opnået høj popularitet hos Homeshop.dk’s kunder, idet den hører til blandt bestsellerne.

 • Materiale: Trykimprægneret træ og galvaniseret stål
 • Farver: Sort
 • Mål: 176 x 38 x 44 cm

Set hos Homeshop.dk

Plus Fungis Bænk – bestseller hos Homeshop.dk

Set på Homeshop

Plus Fungis Bænk – bestseller hos Homeshop.dkLeder du efter en mindre, men flot havebænk til for eksempel altanen, den lille terrasse eller hyggekrogen i baghaven mellem blomsterbede og lavthængende blade, så vil Plus Fungis Bænk være et rigtig godt valg.

Denne model er skabt i en nydelig gråbrun farve, der bliver en virkelig fin kontrast til den blomstrende sommerhave. I ydersæsonerne vil den være meget neutral og passe ind i den enten spirende eller falmende sæson.

Selve designet er til den meget enkle side, og det afspejles også i prisen, som er overkommelig og til at betale. Bænken kommer uden ryglæn, men udgøres blot af to solide træplanker, hvor siddearealet findes. For en stærk holdbarhed er fundamentet skabt af en kraftig stålkonstruktion med et ben i hvert hjørne. Disse ben er to og to forbundet via endnu en konstruktion, og en tredje foranstaltning sikrer god holdbarhed mellem ben og midten af siddearealet.

Enkel med flotte detaljer

Disse konstruktioner er både skabt for stabiliteten skyld, men også for designets, idet de giver et markant touch til en ellers utrolig simpel bænk.

Produktet er skabt af særdeles holdbare materialer – nemlig fyr og gran – der sikrer mange års brug uden at gå i forfald. Træplankerne er dermed meget solide og resistente over for vind- og vejrforholdene. Den leveres grundmalet, men ønsker du en højere modstandskraft, bør du behandle træet yderligere med træbeskyttelse.

Plus Fungis Bænk har opnået høj popularitet hos Homeshop.dk’s kunder, idet den hører til blandt bestsellerne.

 • Materiale: Fyr/gran
 • Farver: Gråbrun
 • Mål: 103 x 37 x 45 cm

Set hos Homeshop.dk

Skagerak Cutter Bænk – luksusvariant, der skriger på opmærksomhed

Set på Luxoliving.dk

Skagerak Cutter Bænk – luksusvariant, der skriger på opmærksomhedSkal det være luksus og eksklusivitet, der præger havebilledet, så bør valget falde på Skagerak Cutter Bænk. Her er tale om en model, der er noget for sig – selvfølgelig er prisen også derefter.

Men har man plads i budgettet, vil man få et produkt, der emmer af kvalitet og fantastisk dansk design. Udtryksmæssigt er den både minimalistisk og opmærksomhedssøgende og er udformet uden ryglæn. Fundamentet er opbygget af en enkel og simpel træramme, der ikke har nogen afbrydelser, og oven på denne findes siddearealet, som består af en række mindre modsatgående træbjælker.

Til både ude og inde

Her får man en virkelig god komfort og pasform, og selve bænken er nærmest en skulptur i sig selv. Den vil få en flot placering som midtpunkt på terrassen til de afslappende eftermiddags-stunder, men stilmæssigt passer den også godt ind i baghaven mellem blomstrende roser og grønne buske, hvor dens træfarve giver både modspil og en naturlig sammensmeltning.

Hvis man ønsker det, kan man finde flere møbler i samme serie, således at det øvrige udtryk vil matche Skagerak Cutter Bænks flotte skandinaviske stil. Denne variant vil tillige kunne finde sig tilrette inde i huset.

Den kommer i flere versioner, nemlig både eg og teak. Læg mærke til at træ skifter farve over tid, hvor den vil få en smuk patina. Vælger man egetræs-modellen, vil man få den fordel, at egetræ indeholder naturlige stoffer, der beskytter mod bakterievækst.

 • Materiale: Teak eller eg
 • Farver: Træ
 • Mål: 121 x 40 x 43,5 cm

Set hos Luxoliving.dk 

Plus Siesta Bænk / Bord – stilfuld tilføjelse til haven

Set på Trendyliving.dk

Plus Siesta Bænk / Bord – stilfuld tilføjelse til havenPlus Siesta Bænk / Bord er et smart havemøbel, der kommer med mange anvendelsesmuligheder. Denne variant er nemlig så kløgtigt designet, at den både kan blive brugt som en havebænk og et havebord. Dermed får man to møbler i ét.

Derudover vil denne model være et godt valg for den kvalitetsbevidste forbruger, der ønsker kvalitet i både materiale og design. Udtrykket er enkelt men råt, rustikt og stilfuldt, og det tager den minimalistiske og skandinaviske stil til sig. Enkeltheden kommer til udtryk flere steder – blandt andet fordi der ikke findes et ryglæn.

Flot og praktisk

Intet ryglæn kan slække lidt på komforten, men til gengæld giver det både praktiske og stilmæssige fordel – praktisk, da bænken så er let at flytte (og også kan stå op ad en væg, hvis det kniber med pladsen), og stilmæssigt, idet produktet så lettere vil smelte sammen med omgivelserne i haven. Det er især godt, hvis man vil have fokus på det naturskabte snarere end det menneskeskabte.

Herudover er Plus Siesta Bænk / Bords fundament i galvaniseret stål, og rammen giver stabilitet i skarpe linjer, men fylder ellers ikke så meget. Siddearealet er skabt af trætraller i en flot naturlige træfarve, der ligger side om side.

Ønsker man et helt sæt i denne stil med både borde og bænke, så findes der flere varianter i serien. Dermed kan man enten lade denne kombinerede bænk/bord stå alene eller dekorere terrassen med matchende møbler.

 • Materiale: Trætraller, varmgalvaniseret stel
 • Farver: Drivtømmer
 • Mål: 177 x 38 x 44 cm

Set hos Trendyliving.dk

Plus Siesta Sofa – sofaen til haven

Set på Trendyliving.dk

Plus Siesta Sofa – sofaen til havenDenne flotte havebænk i sofa-stil leder tankerne hen på varme, dasende sommerdage under de grønne blade og dejlige minder fra terrassefesten.

Modellen er i samme serie som Plus Siesta Bænk / Bord og kan med fordel anvendes som bænk, mens Plus Siesta Bænk / Bord udgør bordet, der er fyldt med kølige drinks, appetitlige snacks, bløde tæpper og spændende bøger.

Stilen er nemlig den samme med et design af et råt men minimalistisk udtryk og en ramme i et varmgalvaniseret stel. Rammen er kun minimalt i fokus, således at man i højere grad lader øjnene falde på det smukke siddeareal i trætraller.

Dejlig både at sidde og se på

Denne flade giver både en behagelig komfort men tillige en høj æstetik. Sofaens flade hælder skråt bagud, hvilket øger komforten, idet siddestillingen vil blive mere ergonomisk for ben og ryg. Siddestillingen gør det også mere rart for ryggen, idet den ikke skal spænde så meget, og vinklen giver en mere naturlig krumning. Yderligere så gør vinklen, at regn ikke lægger sig og danner pletter.

Farven er det neutrale drivtømmer, der giver en skarp kontrast til stellet, men den naturlige farve har den fordel, at den passer til alle typer af haver. Man lægger en del mærke til havebænken, men den smelter også sammen med havens øvrige elementer i en harmonisk synergi. 

Perfekt som del af et helt havesæt på terrassen til eftermiddagshygge eller fest, men passer tillige til den fjerne del af haven, hvor der drømmes og tænkes.

 • Materiale: Trætraller, varmgalvaniseret stel
 • Farver: Drivtømmer
 • Mål: 140 x 35 x 43 cm

Set hos Trendyliving.dk

Plus Plankebænk med Ryglæn – populær model hos Homeshop.dk

Set på Homeshop

Plus Plankebænk med Ryglæn – populær model hos Homeshop.dkForny den traditionelle havebænk med Plus Plankebænk med Ryglæn. Her er tale om en moderne klassiker, der både favner den gamle stil og kombinerer den med en moderne tankegang. Perfekt til haven, hvor der både er fokus på æstetik og kvalitet.

Modellen er skabt af kun få dele, der skal give et enkelt udtryk. Det drejer sig om en ramme af galvaniseret stål, der udgør en markant men dog samtidig minimal del af bænken. Ryglæn og siddeflade er yderligere bundet sammen af få, men stærke stålkomponenter, og både siddeflade og ryglæn er af lærketræ. Begge udgøres af brede og massive planker, der ligger plant side om side for et neutralt udtryk.

Stærk i lærk

Lærk er et meget moderne materiale til havemøbler, idet det er meget holdbart og massivt. Det kan anvendes uden imprægnering og er derfor et miljøvenligt alternativ til de trætyper, der skal imprægneres inden brug. Herudover er materialet rart at sidde på og yder en dejlig komfort.

Plus Plankebænk med Ryglæn kan enten stå alene eller sammen med andre havemøbler, og der findes flere varianter i serien, der vil være kompatible med dette produkt i stil og design. Modellen vil se rigtig flot ud på terrassen som et samlet sæt, men passer tillige godt til stedet i haven med den bedste udsigt – for eksempel på højen, foran markerne under de skyggende træer eller for foden af de blomstrende bede.

Plus Plankebænk med Ryglæn har opnået høj popularitet hos Homeshop.dk’s kunder, idet den hører til blandt bestsellerne.

 • Materiale: Lærketræ, galvaniseret stål
 • Farver: Træ
 • Mål: 176 x 38 x 44 cm

Set hos Homeshop.dk

Melrose Havebænk

Set på ilva.dk

Melrose er navnet på denne flotte, hvide havebænk. Denne bænk har et meget simpelt og funktionelt design, og Melrose er minimalistisk i udtrykket. Denne lyse havebænk består meget simpelt af 4 skråtstillede ben, der samles om et rillet sæde. Den rillede overflade sikrer, at regnvand ikke sætter sig og laver mærker eller pletter på bænken, og du kan derfor sagtens stille den i både haven eller på terrassen.

Melrose er fremstillet i FSC-mærket eukalyptus, og du kan derfor være sikker på, at bænken har en god holdbarhed. Derudover vil den kunne stå solidt og stabilt, uanset om den står på et underlag af græs eller sten. Melrose har sågar små fødder under benene, så du undgår, at den hvide maling skaller af eller bliver ridset.

Melrose havebænk er en kortere én af slagsen, og med sine 99 cm i længden, er der plads til ca. to personer på denne bænk, hvis I sidder tæt. Siddehøjden måler 43 cm, og den vil derfor fint kunne anvendes i kombination med et havebord. Bænken er let, og du kan derfor sagtens flytte rundt på den efter behov.

 • Materiale: FSC-mærket eukalyptus
 • Farver: Hvid
 • Mål: 99 x 43,15 x 38 cm

Se pris på Melrose Havebænk hos Ilva

Halong Havebænk

Set på ILVA

Halong havebænk er næste produkt på listen, og her skal det handle om en flot og orientalsk udseende bænk. Denne flotte bænk er nemlig fremstillet i bambus, og det giver bænken et anderledes udtryk, end man er vant til at se herhjemme. Bænken er udformet i et rustikt design, som udnytter det smukke og bæredygtige materiale. Denne bænk kræver ikke vedligeholdelse, og det skyldes hovedsageligt bambustræet. Bambus er nemlig en utroligt slidstærk type træ, og du skal derfor ikke bekymre dig om slitage gennem årene.

Halong havebænk er del af en serie havemøbler, og du har derfor muligheden for at anvende det samlede sæt. Halong havebænk kan anvendes både som dekoration eller som funktionelt havemøbel, og med sine 132 centimeter lange overflade, kan der sidde 2-3 personer på bænken ad gangen. Bænken kan også bruges som afsats til planter og krukker, hvis du ønsker at sætte fokus på de naturlige elementer i indretningen på terrassen. Sædet er nemlig opbygget af en lang række tætsiddende bambusplader, der gør bænkens overflade helt jævn.

 • Materiale: Bambus
 • Farver: Bambus
 • Mål: 132 x 38 x 45 cm

Se pris på Halong Havebænk hos ILVA

Vigo Havebænk

Set på ilva.dk.

Vigo er en havebænk, der er særligt egnet til en morderne, nordisk indretning. Denne havebænk er nemlig udformet i cement, og den har derfor et råt look, der passer godt ind i en idnretning med fokus på naturlige og rå elementer. Du kan med fordel anvende Vigo havebænk både som møbel eller til opbevaring af planter og krukker. Vigo havebænk har nemlig en solid og jævn overflade, der gør den god til opbevaring af dekorative elementer.

Vigo havebænk har et simpelt og firkantet design, og den minder derfor meget om en cementblok. Denne tungt udseende havebænk er fremstillet i fibercement, og den er derfor også tung. Du bør derfor ikke forsøge at flytte rundt på denne havebænk, men i stedet skal du finde netop dét sted eller hjørne på terrassen eller i haven, hvor Vigo tager sig bedst ud.

Vigo er udstyret med håndtag i siderne, så du har lettere ved at flytte den, hvis det bliver absolut nødvendigt. Disse håndtag er i øvrigt forskellige fra model til model, og du får derfor en helt unik havebænk, når du anskaffer dig denne model. Vigo havebænk måler 120 centimeter i længden, og der er derfor plads til ca. 2-3 personer på bænken ad gangen.

 • Materiale: Fibercement
 • Farver: Grå
 • Mål: 120 x 46 x 35 cm

Se pris på Vigo Havebænk hos Ilva

Sammen M10 Havebænk

Set på Unoliving

M10 havebænk udspringer af serien ”Sammen”, som er designet af Thomas Alken fra FDB Møbler. M10 havebænken såvel som resten af sættet er udformet i et naturligt og tidløst design, som uden tvivl vil tage sig flot ud på enhver terrasse eller have. Denne havebænk består af en rillet overflade, der lader regnvand sive igennem. De solide og massive ben formår at give bænken god stabilitet, og den kan derfor sagtens så på hårde og bløde underlag. M10 havebænken er fremstillet i teaktræ, der giver bænken sit flotte, naturlige udseende. Teaktræet er FSC-certificeret, så du kan derfor have samvittigheden i god behold.

M10 havebænken er stor i størrelsen, og med sine 185 centimeter lange overflade har den let plads til tre personer. M10 havebænken kan med fordel anvendes med resten af ”Sammen”-sættet, og du kan også bruge den i kombination med andre haveborde. Siddehøjden måler 45 centimeter, og der er derfor ingen forskel på, om du sidder på denne smarte bænk eller i en havestol. Bænken kan sågar pyntes med hynder eller skind, hvis du gerne vil have ekstra komfort eller tilføje flotte elementer til det klassiske look.

 • Materiale: FSC-certificeret teaktræ
 • Farver: Teak
 • Mål: 185 x 45 x 50 cm

Se pris på Sammen M10 Havebænk hos Unoliving

Sammen M11 Havebænk

Set på (Produktet er udgået)

Vi bliver ved Thomas Alkens havemøbler fra Sammen-sættet, og nu skal det handle om modellen M11. Denne havebænk minder meget om sin navnebror M10, men M11 har yderligere praktiske funktioner i kraft i sine armlæn og det høje ryglæn. M11 er havebænken, der både egner sig til at brug i kombination med havebord eller som solo-møbel. Denne bænk kan nemlig være anledning til mange hyggelige stunder, hvor du kan sidde og nyde eftermiddagssolen. Læn dig tilbage i denne klassisk designede bænk, og nyd en kop kaffe og en god sludder med en af dine gode venner.

M11 har et rillet sæde samt ryglæn, og den har derfor et luftigt udseende. Det rillede sæde sørger desuden for, at regnvand ikke hober sig op og laver grimme pletter. Du kan med fordel tørre bænken af med en fugtig klud, så holder bænken sig pæn i længere tid. M11 er, i samme stil som resten af Sammen-møblerne, udformet i flot og FSC-certificeret teaktræ. Dette giver bænken sit naturlige look, og du kan også være sikker på, at dette havemøbel er særligt holdbart. Bænken pyntes let med hynder eller puder, som også kan give dig ekstra komfort efter behov.

 • Materiale: FSC-certificeret teaktræ
 • Farver: Teak
 • Mål: 162 x 86 x 64 cm

Se pris på Sammen M11 Havebænk hos (Produktet er udgået)

HAY Palissade Havebænk

Set på TrendyLiving

Palissade er navnet på denne kontrastfyldte havebænk fra HAY. Palissade er en bænk, hvor rene linjer og flotte kurver mødes og danner rammen om et komfortabelt og smart møbel til haven. Palissade er opbygget af et slankt stel, der støtter op om et rillet sæde og ryglæn. Bænken er en del af et samlet sæt, hvor det unikke look går igen. Sættet består af en havebænk, stole og et havebord.

Palissade er fremstillet i pulverlakeret stål, og den er derfor utroligt holdbar og tåler også vind og vejr. Du kan dog med fordel vedligeholde bænken ved at tørre den af med en fugtig klud fra tid til anden. På denne måde undgår du, at bænken ruster tidligt. Palissade vil tage sig godt ud i både haven og på terrassen, og du kan sagtens anvende den i kombination med et havebord, f.eks. fra samme sæt. Bænken har en længde på 128 centimeter, og der er derfor plads til to personer på den ad gangen.

Palissade fås i tre forskellige farver, så du har mulighed for at vælge netop den udgave, der bedst passer ind på din terrasse eller i din have. Bænken fås i grøn, lysegrå eller antracitgrå.

 • Materiale: Stål
 • Farver: Grøn, lysegrå eller antracitgrå
 • Mål: 128 x 80 x 70 cm

Se pris på HAY Palissade Havebænk hos TrendyLiving

Cane-line Edge Havebænk

Set på (Produktet er udgået)

Edge er navnet på denne smarte havebænk fra Cane-line. Edge havebænk er faktisk en del af en samlet serie havemøbler fra Cane-line, som alle er udformet i lette og luftige designs, hvor der er fokus på komfort. Edge havebænk er utroligt smart at have stående i haven eller på terrassen, da den ikke kræver vedligeholdelse. Den er nemlig fremstillet i smarte Rope-fibre, som tåler skiftende vejrforhold, og som er elastiske og bløde. Du kommer derfor til at sidde behageligt på denne smarte og unikt udseende havebænk.

Edge havebænk har et stel fremstillet i aluminium, som sikrer bænken god stabilitet på selv mere ujævne underlag såsom græs. Edge har en længde på 117 centimeter, og der er derfor kun plads til ca. to personer på bænken ad gangen.

 • Materiale: Rope-fibre og sortlakeret aluminium
 • Farver: Sort og antracitgrå
 • Mål: 117 x 47 x 45 cm

Se pris på Cane-line Edge Havebænk hos (Produktet er udgået)

Muubs Brooklyn Havebænk

Set på (Produktet er udgået)

Brooklyn er navnet på denne rå og rustikke betonbænk fra Muubs. Brooklyn er en havebænk, der er designet i rene linier og med fokus på nordisk indretning. Denne bænk får sit rå og rustikke look fra det materiale, som den er fremstillet i; nemlig fiberbeton. Brooklyn er en solid og flot bænk, der vil tage sig godt ud på en terrasse. Fordi Brooklyn er fremstillet i beton, er den derfor også tung. Den egner sig derfor bedre til at stå på en terrasse frem for en have, hvor du vil kunne risikere, at bænken synker med tiden.

Brooklyn er en smart og praktisk bænk, der kan fås i flere forskellige størrelser. På denne måde har du mulighed for at tilpasse bænken til netop dit hjem. Bænken kan fås i størrelserne 140, 200 og 220 centimeters længde. Dette betyder, at du kan få en bænk, der har plads til helt op til fire personer ad gangen. Betonbænken kræver ingen vedligeholdelse, og du skal heller ikke bekymre dig om ridser eller skrammer på bænken, da materialet er utroligt holdbart.

 • Materiale: Fiberbeton
 • Farver: Grå
 • Mål: 140, 200 eller 220 x 45 x 40 cm

Se pris på Muubs Brooklyn Havebænk hos (Produktet er udgået)

Coop Rosenbænk

Rosenbænken fra Coop er en økonomisk venlig og utroligt flot udseende havebænk med flotte detaljer. Denne havebænk er udformet i et klassisk design, og der er kælet for detaljerne i form af en smuk og udskåret rose på rygstykket. Rosenbænken har fået sit navn efter denne rose, og der findes flere havemøbler i samme serie, som bærer dette flotte mærke.

Rosenbænken har komfortable og praktiske funktioner i kraft af et højt ryglæn og armlæn, som giver dig mulighed for at læne dig tilbage og nyde en hyggelig stund i solen. Bænkens solide ben sørger for, at du sidder solidt og stabilt, og Rosenbænken kan derfor sagtens anvendes både i haven eller på terrassen i kombination med andre møbler. Rosenbænken tåler også gerne ekstra dekoration eller komfortable elementer i form af hynder eller puder. Disse kan med fordel give dig ekstra støtte, når du skal sidde længe på bænken.

Rosenbænken er fremstillet i FSC-mærket akacietræ, og du skal derfor ikke bekymre dig om moralske tømmermænd ved køb af denne bænk. Rosenbænken fås i en flot hvid farve, som matcher resten af Rose-sættet. Rosenbænken måler 130 centimeter i længden, og den har derfor plads til ca. to personer ad gangen.

 • Materiale: FSC-certificeret akacietræ
 • Farver: Hvid
 • Mål: 130 x 79 x 50 cm

Iowa Havebænk

Nu skal det handle om Iowa. Vi taler selvfølgelig ikke om den amerikanske delstat, men tværtimod den smarte og moderne havebænk af samme navn. Iowa havebænk har et atypisk udseende, og den er udført i et moderne og nordisk design. Bænken har et tungt udseende, og dette skyldes hovedsageligt de store fibercementblokke, som udgør bænkens ender. Disse blokke sikrer både bænken god stabilitet, og er med til at give bænken et råt udtryk. Cementblokkene holder også sædet oppe, og her er tale om et sæde i FSC-mærket akacietræ.

Akacietræ er et lækkert og naturligt materiale, der er kendt for sin flotte naturlige farve. Iowa fås da også i to forskellige udgaver, og du har mulighed for at vælge bænken med sort eller naturligt akaciefarvet sæde. Sædet er rillet, og regnvand vil derfor passere igennem, frem for at hobe sig op. Iowa er en stor bænk, der måler hele 200 cm i længden. Du skal dog være opmærksom på, at siddepladsen ikke måler 200 cm i længden, og Iowa har derfor også kun plads til 2 ½ personer.

Iowa er en tung havebænk, og du bør derfor ikke flytte rundt på de 52 kg. Du bør i stedet finde den helt rigtige plads, hvor Iowa havebænk kan stå og gøre gavn. Iowa er derfor også bedst placeret på en terrasse eller andet solidt underlag, da cementblokkene ellers risikerer at sætte sig i en blød græsplæne.

 • Materiale: FSC-mærket akacie og fibercement
 • Farver: Sort eller akacie sæde
 • Mål: 200 x 46 x 40 cm

Ventura Havebænk

Ventura er navnet på denne smarte og billige havebænk, som uden tvivl vil pryde din have eller din terrasse. Ventura er en flot havebænk i et moderne og tidløst design, der vil glæde dig i mange år. Ventura er udformet i sort eukalyptustræ, og den har derfor god holdbarhed og stabilitet. Sædet er formet af en lang række lameller, der sikrer, at regnvand løber gennem sædet frem for at hobe sig op. De fire tykke ben samles af træplanker, der samtidig går ind og støtter sædet.

Under benene sidder der små fødder, som sikrer, at Ventura kan stå godt, uanset om den er placeret på altanen, terrassen eller i haven. Bænken er desuden utroligt lang, og med sine 192 centimeter i længden, har du let plads til 2-3 personer på denne bænk. Ventura har en siddehøjde på 43 centimeter, hvilket er normalt højde for stole. Du kan derfor sagtens anvende den i kombination med et havebord, hvis du skal have gæster til eftermiddagskaffe på en solrig sommerdag i haven.

 • Materiale: FSC-mærket eukalyptus
 • Farver: Sort
 • Mål: 192 x 43 x 38 cm

Hillerstorp Havebænk

Hillerstorp havebænk er ikke bare pæn at se på, den er også utroligt behagelig. Hillerstorp er en flot og praktisk havebænk, som er udformet i et moderne og elegant design. Bænkens kurver giver dig utroligt god komfort, når ud skal sidde på bænken, eftersom ryglæn og sæde tilpasser sig kroppens former. Hillerstorp havebænk har et ryglæn og sæde, som er udformet i en række træplader. Det rillede design lader regnvand løbe af bænken, så der ikke danner sig pletter eller andre grimme mærker efter vind og vejr. Bænken kan således stå i både have eller på terrassen.

Hillerstorp havebænk er fremstillet i FSC-mærket fyrretræ, og du kan derfor have samvittigheden i orden, når du køber denne bænk. FSC-mærket betyder nemlig, at træet kommer fra en bæredygtig skov. Fyrretræ er i øvrigt en utroligt holdbar type træ, og bænken vil derfor give dig mange hyggelige stunder i lang tid. Du bør dog altid sørge vedligeholdelse ved træprodukter, og Hillerstorp havebænk vil også kunne holde længere, hvis du sørger for at vedligeholde den.

Hillerstorp havebænk fås i en flot lakeret hvid farve. Bænken vejer 21 kg, og den kan derfor sagtens flyttes rundt, hvis du har behov for dette. Med sine 139 centimeter i længden, kan du være sikker på, at du har rigeligt med plads til to personer på Hillerstorp havebænk.

 • Materiale: FSC-mærket fyrretræ
 • Farver: Hvid
 • Mål: 139 x 87 x 77 cm

Fiona Havebænk

Fiona er navnet på denne havebænk, der har lånt inspiration fra 70’ernes havebænke i jernrør og plasticsnører. Fiona er et moderne bud på nyfortolket klassiker, og her er tale om en bænk, som virkelig udstråler minimalisme. Fiona er fremstillet i en lang række slanke metalstænger, der udgør både stel, ryglæn, armlæn samt sæde. Fiona havebænk er fremstillet i metal, hvilket gør, at bænken med tiden vil ruste. Dette kan ikke undgås, men du kan forlænge levetiden på bænken ved jævnligt at tørre den af med en opvredet klud.

Fiona havebænk er ikke bare flot at se på, den er også praktisk. De smarte armlæn og det høje ryglæn giver dig nemlig mulighed for god hvilepositur. Du kan med fordel benytte hynder eller puder på denne havebænk, og du kan derved forandre bænkens udseende, så det passer ind i netop din indretning i haven eller på terrassen. Du kan med fordel have flere Fiona havebænke, for bænken kan nemlig stables. Dette gør det let at opbevare bænken, hvilket kan være en fordel, når havemøblerne skal ind i vintermånederne. Du kan derved spare plads på opbevaring, og du kan i stedet bruge denne til andre møbler. Fiona fås i sort pulverlakeret metal, og den vejer sølle 9,5 kg, så den er let at flytte rundt på.

Fiona måler 123 centimeter i længden, og der er derfor god plads til ca. to personer på bænken.

 • Materiale: Pulverlakeret metal
 • Farver: Sort
 • Mål: 123 x 85 x 57 cm

Coop Sammenklappelig Havebænk

Sidste bænk på listen kommer også fra Coop. Her er tale om den sammenklappelige havebænk, som både er flot og praktisk at have i haven eller på terrassen derhjemme. Denne smarte bænk har et klassisk og tidløst design, der uden tvivl vil stå flot i enhver indretning. Denne smarte havebænk har flere gode praktiske funktioner. Den har nemlig både armlæn og ryglæn, hvilket giver dig øget komfort, når du vil nyde en stille stund i haven eller på terrassen. Derudover har den også den smarte funktion, at den kan klappes sammen. Dette gør det let at opbevare havebænken, når havemøblerne skal tages ind i vintermånederne.

Du kan derfor både nyde godt af havebænken, både i og uden for sæson. Havebænken er fremstillet i FSC-mærket akacietræ, og du kan derfor sagtens købe bænken med god samvittighed. Akacietræet giver også bænken sin flotte naturlige farve, og du kan sagtens forvente, at farven holder sig flot i mange år. Du kan med fordel behandle havebænken 1-2 gange årligt, hvis du ønsker at beholde den flotte farve så længe som muligt. Havebænken har en længde på 122 centimeter, og den egner sig derfor godt til to personer. Tag din bedre halvdel med og nyd en privat og intim stund med hinanden på denne flotte bænk.

 • Materiale: FSC-certificeret akacietræ
 • Farver: Akacie
 • Mål: 122 x 91,5 x 58 cm

Bananformet Kerneteak Havebænk

Denne næste havebænk har et flot og unikt design. Denne bananformede havebænk har nemlig et mere kurvet design, end vi er vant til at se hos havebænke. Ryglænet på denne havebænk omslutter nemlig hele bænken, og du vil derfor hurtigt opdage, at bænkens dybde varierer langs ryglænet. Havebænken egner sig derfor godt til et hyggeligt hjørne i haven eller på terrassen, hvor du kan sidde og nyde udsigten eller en hyggelige eftermiddagsstund under solens stråler.

Den bananformede havebænk er fremstillet i teaktræ. Denne variant af teaktræ hedder kerneteak, og det er en hårdere og mere solid type teaktræ end almindeligt teaktræ. Denne art teaktræ er også mere olieholdig end almindeligt teak, og du vil derfor opleve, at bænken får en gylden, naturlig farve efter behandling. Hvis denne type teaktræ ikke behandles, vil den med tiden få en sølvgrå farve.

Denne havebænk har et meget naturligt look i kraft af kerneteaktræet, og den vil derfor tage sig bedst ud, når den er omringet af andre naturlige elementer. Bænken står solidt på 6 massive ben, der støtter op om det brede sæde og ryglæn, som er lavet af en lang række kerneteak-plader. Dette holder regnvand fra at hobe sig op på sædet og efterlade grimme pletter. Bænken er 147 centimeter lang, og der er derfor plads til 2-3 personer på bænken.

 • Materiale: Kerneteak
 • Farver: Teak
 • Mål: 147 x 78 x 55 cm

Softcross Havebænk

Softcross er navnet på den første havebænk, som vi skal kaste os over. Denne bænk er lavet i et romantisk og elegant design, og du lægger hurtigt mærke til det smukke mønster, som er skåret ind i ryglænet af bænken. Denne bænk vil derfor uden tvivl være blikfang i enten haven eller på terrassen, og du kan godt forvente dig mange samtaler på denne smukke bænk.

Softcross havebænk er fremstillet i FSC-mærket eukalyptustræ. Eukalyptus er en særligt holdbar art træ, og du skal derfor ikke bekymre dig om at finde ny bænk i mange år. Bænken har derudover en god stabilitet, så den står problemfrit på både terrassen, altanen eller i haven.

Softcross havebænk fås uden hynder, men du kan med fordel tilkøbe disse selv, så du får skabt et mere detaljeret og unikt udtryk. Bænken kan suppleres både med puder og hynder. Softcross havebænk fås i både en sort eller hvid udgave, og du har derfor mulighed for at vælge mellem to vidt forskellige bænke. Den sorte bænk vil dog som udgangspunkt altid absorbere mere varme, og det kan være værd at huske på, når du skal bestemme dig for farven på denne bænk.

 • Materiale: FSC-mærket eukalyptus
 • Farver: Sort eller hvid
 • Mål: 146,4 x 87,5 x 63 cm

 

Se vores artikel om: Byd gæsterne velkommen med en flot entrébænk

Læs også: Find dig godt til rette i en af disse lækre lænestole

Se også artiklerne: De 10 bedste bud på liggestole

 

Denne side er anmeldt af: Katrine M. Kristoffersen 10/10