Havebænk: Flotte og praktiske bænke til din have

En havebænk kan være en god løsning til dig, der mangler et sted at sidde i haven eller på terrassen. En havebænk giver dig nemlig mulighed for at nyde en hyggelig eftermiddagsstund i solen, uanset om det er i haven, på altan eller på terrassen. En havebænk kan også være med til at sætte sit præg på din indretning, for de fås i et utal af forskellige udgaver.

Måske du mest til romantiske og elegante bænke? Eller også er du på jagt efter en stor og praktisk bænk med plads til flere personer? Uanset dine krav, så kan du få den fornødne hjælp lige her. Du får nemlig en gennemgang af en lang række produkter på markedet, så du har nemmere ved at vælge den helt rette havebænk til netop dit hjem.

Melrose Havebænk

Set på ilva.dk.

Melrose er navnet på denne flotte, hvide havebænk. Denne bænk har et meget simpelt og funktionelt design, og Melrose er minimalistisk i udtrykket. Denne lyse havebænk består meget simpelt af 4 skråtstillede ben, der samles om et rillet sæde. Den rillede overflade sikrer, at regnvand ikke sætter sig og laver mærker eller pletter på bænken, og du kan derfor sagtens stille den i både haven eller på terrassen.

Melrose er fremstillet i FSC-mærket eukalyptus, og du kan derfor være sikker på, at bænken har en god holdbarhed. Derudover vil den kunne stå solidt og stabilt, uanset om den står på et underlag af græs eller sten. Melrose har sågar små fødder under benene, så du undgår, at den hvide maling skaller af eller bliver ridset.

Melrose havebænk er en kortere én af slagsen, og med sine 99 cm i længden, er der plads til ca. to personer på denne bænk, hvis I sidder tæt. Siddehøjden måler 43 cm, og den vil derfor fint kunne anvendes i kombination med et havebord. Bænken er let, og du kan derfor sagtens flytte rundt på den efter behov.

 • Materiale: FSC-mærket eukalyptus
 • Farver: Hvid
 • Mål: 99 x 43,15 x 38 cm

Se pris på Melrose Havebænk hos Ilva

Halong Havebænk

Set på ILVA

Halong havebænk er næste produkt på listen, og her skal det handle om en flot og orientalsk udseende bænk. Denne flotte bænk er nemlig fremstillet i bambus, og det giver bænken et anderledes udtryk, end man er vant til at se herhjemme. Bænken er udformet i et rustikt design, som udnytter det smukke og bæredygtige materiale. Denne bænk kræver ikke vedligeholdelse, og det skyldes hovedsageligt bambustræet. Bambus er nemlig en utroligt slidstærk type træ, og du skal derfor ikke bekymre dig om slitage gennem årene.

Halong havebænk er del af en serie havemøbler, og du har derfor muligheden for at anvende det samlede sæt. Halong havebænk kan anvendes både som dekoration eller som funktionelt havemøbel, og med sine 132 centimeter lange overflade, kan der sidde 2-3 personer på bænken ad gangen. Bænken kan også bruges som afsats til planter og krukker, hvis du ønsker at sætte fokus på de naturlige elementer i indretningen på terrassen. Sædet er nemlig opbygget af en lang række tætsiddende bambusplader, der gør bænkens overflade helt jævn.

 • Materiale: Bambus
 • Farver: Bambus
 • Mål: 132 x 38 x 45 cm

Se pris på Halong Havebænk hos ILVA

Iowa Havebænk

Set på (AFP: Error loading reseller from price table)

Nu skal det handle om Iowa. Vi taler selvfølgelig ikke om den amerikanske delstat, men tværtimod den smarte og moderne havebænk af samme navn. Iowa havebænk har et atypisk udseende, og den er udført i et moderne og nordisk design. Bænken har et tungt udseende, og dette skyldes hovedsageligt de store fibercementblokke, som udgør bænkens ender. Disse blokke sikrer både bænken god stabilitet, og er med til at give bænken et råt udtryk. Cementblokkene holder også sædet oppe, og her er tale om et sæde i FSC-mærket akacietræ.

Akacietræ er et lækkert og naturligt materiale, der er kendt for sin flotte naturlige farve. Iowa fås da også i to forskellige udgaver, og du har mulighed for at vælge bænken med sort eller naturligt akaciefarvet sæde. Sædet er rillet, og regnvand vil derfor passere igennem, frem for at hobe sig op. Iowa er en stor bænk, der måler hele 200 cm i længden. Du skal dog være opmærksom på, at siddepladsen ikke måler 200 cm i længden, og Iowa har derfor også kun plads til 2 ½ personer.

Iowa er en tung havebænk, og du bør derfor ikke flytte rundt på de 52 kg. Du bør i stedet finde den helt rigtige plads, hvor Iowa havebænk kan stå og gøre gavn. Iowa er derfor også bedst placeret på en terrasse eller andet solidt underlag, da cementblokkene ellers risikerer at sætte sig i en blød græsplæne.

 • Materiale: FSC-mærket akacie og fibercement
 • Farver: Sort eller akacie sæde
 • Mål: 200 x 46 x 40 cm

Se pris på Iowa Havebænk hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Ventura Havebænk

Ventura er navnet på denne smarte og billige havebænk, som uden tvivl vil pryde din have eller din terrasse. Ventura er en flot havebænk i et moderne og tidløst design, der vil glæde dig i mange år. Ventura er udformet i sort eukalyptustræ, og den har derfor god holdbarhed og stabilitet. Sædet er formet af en lang række lameller, der sikrer, at regnvand løber gennem sædet frem for at hobe sig op. De fire tykke ben samles af træplanker, der samtidig går ind og støtter sædet.

Under benene sidder der små fødder, som sikrer, at Ventura kan stå godt, uanset om den er placeret på altanen, terrassen eller i haven. Bænken er desuden utroligt lang, og med sine 192 centimeter i længden, har du let plads til 2-3 personer på denne bænk. Ventura har en siddehøjde på 43 centimeter, hvilket er normalt højde for stole. Du kan derfor sagtens anvende den i kombination med et havebord, hvis du skal have gæster til eftermiddagskaffe på en solrig sommerdag i haven.

 • Materiale: FSC-mærket eukalyptus
 • Farver: Sort
 • Mål: 192 x 43 x 38 cm

Se pris på Ventura Havebænk  hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Vigo Havebænk

Set på ilva.dk.

Vigo er en havebænk, der er særligt egnet til en morderne, nordisk indretning. Denne havebænk er nemlig udformet i cement, og den har derfor et råt look, der passer godt ind i en idnretning med fokus på naturlige og rå elementer. Du kan med fordel anvende Vigo havebænk både som møbel eller til opbevaring af planter og krukker. Vigo havebænk har nemlig en solid og jævn overflade, der gør den god til opbevaring af dekorative elementer.

Vigo havebænk har et simpelt og firkantet design, og den minder derfor meget om en cementblok. Denne tungt udseende havebænk er fremstillet i fibercement, og den er derfor også tung. Du bør derfor ikke forsøge at flytte rundt på denne havebænk, men i stedet skal du finde netop dét sted eller hjørne på terrassen eller i haven, hvor Vigo tager sig bedst ud.

Vigo er udstyret med håndtag i siderne, så du har lettere ved at flytte den, hvis det bliver absolut nødvendigt. Disse håndtag er i øvrigt forskellige fra model til model, og du får derfor en helt unik havebænk, når du anskaffer dig denne model. Vigo havebænk måler 120 centimeter i længden, og der er derfor plads til ca. 2-3 personer på bænken ad gangen.

 • Materiale: Fibercement
 • Farver: Grå
 • Mål: 120 x 46 x 35 cm

Se pris på Vigo Havebænk hos Ilva

Sammen M10 Havebænk

Set på Unoliving

M10 havebænk udspringer af serien ”Sammen”, som er designet af Thomas Alken fra FDB Møbler. M10 havebænken såvel som resten af sættet er udformet i et naturligt og tidløst design, som uden tvivl vil tage sig flot ud på enhver terrasse eller have. Denne havebænk består af en rillet overflade, der lader regnvand sive igennem. De solide og massive ben formår at give bænken god stabilitet, og den kan derfor sagtens så på hårde og bløde underlag. M10 havebænken er fremstillet i teaktræ, der giver bænken sit flotte, naturlige udseende. Teaktræet er FSC-certificeret, så du kan derfor have samvittigheden i god behold.

M10 havebænken er stor i størrelsen, og med sine 185 centimeter lange overflade har den let plads til tre personer. M10 havebænken kan med fordel anvendes med resten af ”Sammen”-sættet, og du kan også bruge den i kombination med andre haveborde. Siddehøjden måler 45 centimeter, og der er derfor ingen forskel på, om du sidder på denne smarte bænk eller i en havestol. Bænken kan sågar pyntes med hynder eller skind, hvis du gerne vil have ekstra komfort eller tilføje flotte elementer til det klassiske look.

 • Materiale: FSC-certificeret teaktræ
 • Farver: Teak
 • Mål: 185 x 45 x 50 cm

Se pris på Sammen M10 Havebænk hos Unoliving

Sammen M11 Havebænk

Set på Shooping.coop.dk

Vi bliver ved Thomas Alkens havemøbler fra Sammen-sættet, og nu skal det handle om modellen M11. Denne havebænk minder meget om sin navnebror M10, men M11 har yderligere praktiske funktioner i kraft i sine armlæn og det høje ryglæn. M11 er havebænken, der både egner sig til at brug i kombination med havebord eller som solo-møbel. Denne bænk kan nemlig være anledning til mange hyggelige stunder, hvor du kan sidde og nyde eftermiddagssolen. Læn dig tilbage i denne klassisk designede bænk, og nyd en kop kaffe og en god sludder med en af dine gode venner.

M11 har et rillet sæde samt ryglæn, og den har derfor et luftigt udseende. Det rillede sæde sørger desuden for, at regnvand ikke hober sig op og laver grimme pletter. Du kan med fordel tørre bænken af med en fugtig klud, så holder bænken sig pæn i længere tid. M11 er, i samme stil som resten af Sammen-møblerne, udformet i flot og FSC-certificeret teaktræ. Dette giver bænken sit naturlige look, og du kan også være sikker på, at dette havemøbel er særligt holdbart. Bænken pyntes let med hynder eller puder, som også kan give dig ekstra komfort efter behov.

 • Materiale: FSC-certificeret teaktræ
 • Farver: Teak
 • Mål: 162 x 86 x 64 cm

Se pris på Sammen M11 Havebænk hos Shooping.coop.dk

Coop Rosenbænk

Set på Shooping.coop.dk

Rosenbænken fra Coop er en økonomisk venlig og utroligt flot udseende havebænk med flotte detaljer. Denne havebænk er udformet i et klassisk design, og der er kælet for detaljerne i form af en smuk og udskåret rose på rygstykket. Rosenbænken har fået sit navn efter denne rose, og der findes flere havemøbler i samme serie, som bærer dette flotte mærke.

Rosenbænken har komfortable og praktiske funktioner i kraft af et højt ryglæn og armlæn, som giver dig mulighed for at læne dig tilbage og nyde en hyggelig stund i solen. Bænkens solide ben sørger for, at du sidder solidt og stabilt, og Rosenbænken kan derfor sagtens anvendes både i haven eller på terrassen i kombination med andre møbler. Rosenbænken tåler også gerne ekstra dekoration eller komfortable elementer i form af hynder eller puder. Disse kan med fordel give dig ekstra støtte, når du skal sidde længe på bænken.

Rosenbænken er fremstillet i FSC-mærket akacietræ, og du skal derfor ikke bekymre dig om moralske tømmermænd ved køb af denne bænk. Rosenbænken fås i en flot hvid farve, som matcher resten af Rose-sættet. Rosenbænken måler 130 centimeter i længden, og den har derfor plads til ca. to personer ad gangen.

 • Materiale: FSC-certificeret akacietræ
 • Farver: Hvid
 • Mål: 130 x 79 x 50 cm

Se pris på Coop Rosenbænk hos Shooping.coop.dk

HAY Palissade Havebænk

Set på TrendyLiving

Palissade er navnet på denne kontrastfyldte havebænk fra HAY. Palissade er en bænk, hvor rene linjer og flotte kurver mødes og danner rammen om et komfortabelt og smart møbel til haven. Palissade er opbygget af et slankt stel, der støtter op om et rillet sæde og ryglæn. Bænken er en del af et samlet sæt, hvor det unikke look går igen. Sættet består af en havebænk, stole og et havebord.

Palissade er fremstillet i pulverlakeret stål, og den er derfor utroligt holdbar og tåler også vind og vejr. Du kan dog med fordel vedligeholde bænken ved at tørre den af med en fugtig klud fra tid til anden. På denne måde undgår du, at bænken ruster tidligt. Palissade vil tage sig godt ud i både haven og på terrassen, og du kan sagtens anvende den i kombination med et havebord, f.eks. fra samme sæt. Bænken har en længde på 128 centimeter, og der er derfor plads til to personer på den ad gangen.

Palissade fås i tre forskellige farver, så du har mulighed for at vælge netop den udgave, der bedst passer ind på din terrasse eller i din have. Bænken fås i grøn, lysegrå eller antracitgrå.

 • Materiale: Stål
 • Farver: Grøn, lysegrå eller antracitgrå
 • Mål: 128 x 80 x 70 cm

Se pris på HAY Palissade Havebænk hos TrendyLiving

Cane-line Edge Havebænk

Set på TrendyLiving

Edge er navnet på denne smarte havebænk fra Cane-line. Edge havebænk er faktisk en del af en samlet serie havemøbler fra Cane-line, som alle er udformet i lette og luftige designs, hvor der er fokus på komfort. Edge havebænk er utroligt smart at have stående i haven eller på terrassen, da den ikke kræver vedligeholdelse. Den er nemlig fremstillet i smarte Rope-fibre, som tåler skiftende vejrforhold, og som er elastiske og bløde. Du kommer derfor til at sidde behageligt på denne smarte og unikt udseende havebænk.

Edge havebænk har et stel fremstillet i aluminium, som sikrer bænken god stabilitet på selv mere ujævne underlag såsom græs. Edge har en længde på 117 centimeter, og der er derfor kun plads til ca. to personer på bænken ad gangen.

 • Materiale: Rope-fibre og sortlakeret aluminium
 • Farver: Sort og antracitgrå
 • Mål: 117 x 47 x 45 cm

Se pris på Cane-line Edge Havebænk hos TrendyLiving

Muubs Brooklyn Havebænk

Set på TrendyLiving

Brooklyn er navnet på denne rå og rustikke betonbænk fra Muubs. Brooklyn er en havebænk, der er designet i rene linier og med fokus på nordisk indretning. Denne bænk får sit rå og rustikke look fra det materiale, som den er fremstillet i; nemlig fiberbeton. Brooklyn er en solid og flot bænk, der vil tage sig godt ud på en terrasse. Fordi Brooklyn er fremstillet i beton, er den derfor også tung. Den egner sig derfor bedre til at stå på en terrasse frem for en have, hvor du vil kunne risikere, at bænken synker med tiden.

Brooklyn er en smart og praktisk bænk, der kan fås i flere forskellige størrelser. På denne måde har du mulighed for at tilpasse bænken til netop dit hjem. Bænken kan fås i størrelserne 140, 200 og 220 centimeters længde. Dette betyder, at du kan få en bænk, der har plads til helt op til fire personer ad gangen. Betonbænken kræver ingen vedligeholdelse, og du skal heller ikke bekymre dig om ridser eller skrammer på bænken, da materialet er utroligt holdbart.

 • Materiale: Fiberbeton
 • Farver: Grå
 • Mål: 140, 200 eller 220 x 45 x 40 cm

Se pris på Muubs Brooklyn Havebænk hos TrendyLiving

Hillerstorp Havebænk

Hillerstorp havebænk er ikke bare pæn at se på, den er også utroligt behagelig. Hillerstorp er en flot og praktisk havebænk, som er udformet i et moderne og elegant design. Bænkens kurver giver dig utroligt god komfort, når ud skal sidde på bænken, eftersom ryglæn og sæde tilpasser sig kroppens former. Hillerstorp havebænk har et ryglæn og sæde, som er udformet i en række træplader. Det rillede design lader regnvand løbe af bænken, så der ikke danner sig pletter eller andre grimme mærker efter vind og vejr. Bænken kan således stå i både have eller på terrassen.

Hillerstorp havebænk er fremstillet i FSC-mærket fyrretræ, og du kan derfor have samvittigheden i orden, når du køber denne bænk. FSC-mærket betyder nemlig, at træet kommer fra en bæredygtig skov. Fyrretræ er i øvrigt en utroligt holdbar type træ, og bænken vil derfor give dig mange hyggelige stunder i lang tid. Du bør dog altid sørge vedligeholdelse ved træprodukter, og Hillerstorp havebænk vil også kunne holde længere, hvis du sørger for at vedligeholde den.

Hillerstorp havebænk fås i en flot lakeret hvid farve. Bænken vejer 21 kg, og den kan derfor sagtens flyttes rundt, hvis du har behov for dette. Med sine 139 centimeter i længden, kan du være sikker på, at du har rigeligt med plads til to personer på Hillerstorp havebænk.

 • Materiale: FSC-mærket fyrretræ
 • Farver: Hvid
 • Mål: 139 x 87 x 77 cm

Fiona Havebænk

Fiona er navnet på denne havebænk, der har lånt inspiration fra 70’ernes havebænke i jernrør og plasticsnører. Fiona er et moderne bud på nyfortolket klassiker, og her er tale om en bænk, som virkelig udstråler minimalisme. Fiona er fremstillet i en lang række slanke metalstænger, der udgør både stel, ryglæn, armlæn samt sæde. Fiona havebænk er fremstillet i metal, hvilket gør, at bænken med tiden vil ruste. Dette kan ikke undgås, men du kan forlænge levetiden på bænken ved jævnligt at tørre den af med en opvredet klud.

Fiona havebænk er ikke bare flot at se på, den er også praktisk. De smarte armlæn og det høje ryglæn giver dig nemlig mulighed for god hvilepositur. Du kan med fordel benytte hynder eller puder på denne havebænk, og du kan derved forandre bænkens udseende, så det passer ind i netop din indretning i haven eller på terrassen. Du kan med fordel have flere Fiona havebænke, for bænken kan nemlig stables. Dette gør det let at opbevare bænken, hvilket kan være en fordel, når havemøblerne skal ind i vintermånederne. Du kan derved spare plads på opbevaring, og du kan i stedet bruge denne til andre møbler. Fiona fås i sort pulverlakeret metal, og den vejer sølle 9,5 kg, så den er let at flytte rundt på.

Fiona måler 123 centimeter i længden, og der er derfor god plads til ca. to personer på bænken.

 • Materiale: Pulverlakeret metal
 • Farver: Sort
 • Mål: 123 x 85 x 57 cm

Coop Sammenklappelig Havebænk

Sidste bænk på listen kommer også fra Coop. Her er tale om den sammenklappelige havebænk, som både er flot og praktisk at have i haven eller på terrassen derhjemme. Denne smarte bænk har et klassisk og tidløst design, der uden tvivl vil stå flot i enhver indretning. Denne smarte havebænk har flere gode praktiske funktioner. Den har nemlig både armlæn og ryglæn, hvilket giver dig øget komfort, når du vil nyde en stille stund i haven eller på terrassen. Derudover har den også den smarte funktion, at den kan klappes sammen. Dette gør det let at opbevare havebænken, når havemøblerne skal tages ind i vintermånederne.

Du kan derfor både nyde godt af havebænken, både i og uden for sæson. Havebænken er fremstillet i FSC-mærket akacietræ, og du kan derfor sagtens købe bænken med god samvittighed. Akacietræet giver også bænken sin flotte naturlige farve, og du kan sagtens forvente, at farven holder sig flot i mange år. Du kan med fordel behandle havebænken 1-2 gange årligt, hvis du ønsker at beholde den flotte farve så længe som muligt. Havebænken har en længde på 122 centimeter, og den egner sig derfor godt til to personer. Tag din bedre halvdel med og nyd en privat og intim stund med hinanden på denne flotte bænk.

 • Materiale: FSC-certificeret akacietræ
 • Farver: Akacie
 • Mål: 122 x 91,5 x 58 cm

Bananformet Kerneteak Havebænk

Denne næste havebænk har et flot og unikt design. Denne bananformede havebænk har nemlig et mere kurvet design, end vi er vant til at se hos havebænke. Ryglænet på denne havebænk omslutter nemlig hele bænken, og du vil derfor hurtigt opdage, at bænkens dybde varierer langs ryglænet. Havebænken egner sig derfor godt til et hyggeligt hjørne i haven eller på terrassen, hvor du kan sidde og nyde udsigten eller en hyggelige eftermiddagsstund under solens stråler.

Den bananformede havebænk er fremstillet i teaktræ. Denne variant af teaktræ hedder kerneteak, og det er en hårdere og mere solid type teaktræ end almindeligt teaktræ. Denne art teaktræ er også mere olieholdig end almindeligt teak, og du vil derfor opleve, at bænken får en gylden, naturlig farve efter behandling. Hvis denne type teaktræ ikke behandles, vil den med tiden få en sølvgrå farve.

Denne havebænk har et meget naturligt look i kraft af kerneteaktræet, og den vil derfor tage sig bedst ud, når den er omringet af andre naturlige elementer. Bænken står solidt på 6 massive ben, der støtter op om det brede sæde og ryglæn, som er lavet af en lang række kerneteak-plader. Dette holder regnvand fra at hobe sig op på sædet og efterlade grimme pletter. Bænken er 147 centimeter lang, og der er derfor plads til 2-3 personer på bænken.

 • Materiale: Kerneteak
 • Farver: Teak
 • Mål: 147 x 78 x 55 cm

Softcross Havebænk

Softcross er navnet på den første havebænk, som vi skal kaste os over. Denne bænk er lavet i et romantisk og elegant design, og du lægger hurtigt mærke til det smukke mønster, som er skåret ind i ryglænet af bænken. Denne bænk vil derfor uden tvivl være blikfang i enten haven eller på terrassen, og du kan godt forvente dig mange samtaler på denne smukke bænk.

Softcross havebænk er fremstillet i FSC-mærket eukalyptustræ. Eukalyptus er en særligt holdbar art træ, og du skal derfor ikke bekymre dig om at finde ny bænk i mange år. Bænken har derudover en god stabilitet, så den står problemfrit på både terrassen, altanen eller i haven.

Softcross havebænk fås uden hynder, men du kan med fordel tilkøbe disse selv, så du får skabt et mere detaljeret og unikt udtryk. Bænken kan suppleres både med puder og hynder. Softcross havebænk fås i både en sort eller hvid udgave, og du har derfor mulighed for at vælge mellem to vidt forskellige bænke. Den sorte bænk vil dog som udgangspunkt altid absorbere mere varme, og det kan være værd at huske på, når du skal bestemme dig for farven på denne bænk.

 • Materiale: FSC-mærket eukalyptus
 • Farver: Sort eller hvid
 • Mål: 146,4 x 87,5 x 63 cm

 

Se vores artikel om: Byd gæsterne velkommen med en flot entrébænk

Læs også: Find dig godt til rette i en af disse lækre lænestole

Se også artiklerne: De 10 bedste bud på liggestole

 

Denne side er anmeldt af: Katrine M. Kristoffersen 10/10