Test-oversigt: Havebænk
De 11 flotteste og praktiske bænke til din have

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

11 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

En havebænk kan være en god løsning til dig, der mangler et sted at sidde i haven eller på terrassen. En havebænk giver dig nemlig mulighed for at nyde en hyggelig eftermiddagsstund i solen, uanset om det er i haven, på altan eller på terrassen. En havebænk kan også være med til at sætte sit præg på din indretning, for de fås i et utal af forskellige udgaver.

Måske du mest til romantiske og elegante bænke? Eller også er du på jagt efter en stor og praktisk bænk med plads til flere personer? Uanset dine krav, så kan du få den fornødne hjælp lige her. Du får nemlig en gennemgang af en lang række produkter på markedet, så du har nemmere ved at vælge den helt rette havebænk til netop dit hjem.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Plus Plankebænk Nostalgi - havebænk i træ

Denne bænk hører til de meget alsidige varianter. Den kan nemlig bruges på mange måder i haven, hvad enten man ønsker et møbel til hyggekrogen i den grønne oase eller til mere praktiske formål ved at samle bord og bænke.

Dagens bedste priser og tilbud på Plus Plankebænk Nostalgi:

 • Robust og solidt håndværk
 • Kile i hver ende for ekstra stabilitet
 • Fremstillet af trykimprægnerede planker

Mere om Plus Plankebænk Nostalgi

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Trykimprægneret træ
 • Farver: Træ
 • Mål: 177 x 38 x 44 cm

Designmæssigt er denne model meget enkel, og den består kun af tre planker som siddeareal oven på fundamentet. Rammen er udformet af træ i et krydsmønster for at skabe både høj robusthed og en god stabilitet. Samtidig giver det et fint touch af detaljer til den ellers utroligt enkle havebænk.

Produktet består som nævnt af tre træplanker, der ligger plant side om side. Her findes siddearealet, og der er intet ryglæn. Det kan selvfølgelig give mindre komfort, men det gør den også mere fleksibel – man kan nemlig dermed lettere flytte rundt på den, og så fylder den ikke så meget som konkurrenterne med støtte til ryggen. Det gør den for eksempel perfekt til altanen eller den lille terrasse. Den kan med fordel stå op ad en væg også.

Denne havebænk har flere tiltænkte brugsmuligheder – nemlig tillige som en del af et flytbart borde-bænkesæt. Dermed kan man nemmere finde en plads til at spise ude. Bænken passer dertil sammen med Plus Plankebord, som du kan læse mere om nedenfor.

Modellens materiale er trykimprægneret træ, der er skabt til at kunne modstå både sol, regn, sne, fugt og blæst.

Plus Plankebænk Nostalgi har opnået høj popularitet hos Frishop.dk’s eksperter, idet den hører til blandt de produkter, som de anbefaler til kunderne.

Plus Plankebord - langt bord til bænk

Dette bord passer sammen med Plus Plankebænk, hvis man ønsker et mere fleksibelt borde-bænkesæt i haven. Dermed er bord og bænke skilt ad, hvilket gør det lettere at flytte rundt på dem i haven.

Dagens bedste priser og tilbud på Plus Plankebord:

 • Naturligt nåletræ
 • Nem vedligeholdelse og justering
 • Skandinavisk design

Mere om Plus Plankebord

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Trykimprægneret træ og galvaniserede ben
 • Farver: Træ/grå
 • Mål: 186 x 72 x 77 cm

Selve Plus Plankebord kommer i et stilfuldt og let råt design skabt af brede planker for et enkelt og lidt maskulint udtryk. Designet er simpelt med 6 planker side om side, der danner selve bordarealet, og der findes et ben i hvert hjørne, som er sammensvejset forneden for bedre stabilitet.

Møblet kan som nævnt både anvendes som en del af et bordebænkesæt, men det kan også stå alene, hvis man ønsker det. I haven kan man bruge bordet som en flot opsats til blomster eller grønt, og designet vil gøre, at det bibeholder havens naturlige udtryk.

Træplankerne er skabt af trykimprægneret træ, der er meget modstandsdygtigt over for alle typer af vejrforhold, og benene er galvaniserede. Benene vil med tiden skifte udseende, da de vil få flot grå patina, som matcher træplankerne.

Det er både perfekt i større og mindre haver, og for en bedre fleksibilitet kan seriens stole let skubbes ind under bordet, når de ikke anvendes. Dermed spares der plads. Der findes en god størrelse med de 186 centimeter, hvor hele familien eller gæsterne kan samles til for eksempel grill-hygge de lune sommeraftener eller til kaffe og lagkage til fødselsdagsfesten.

Plus Plankebord har opnået høj popularitet hos Frishop.dk’s eksperter, idet den hører til blandt de produkter, som de anbefaler til kunderne.

Plus Plankebænk med Ryglæn - sort havebænk med ryglæn

Her er der tale om en flot og maskulin havebænk, der virkelig sætter et markant præg på haven eller terrassen.

Dagens bedste priser og tilbud på Plus Plankebænk med Ryglæn:

 • Fremstillet af nåletræ af høj kvalitet
 • Ben af galvaniseret stål
 • Komfortabelt ryglæn

Mere om Plus Plankebænk med Ryglæn

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Trykimprægneret træ og galvaniseret stål
 • Farver: Sort
 • Mål: 176 x 38 x 44 cm

Plus Plankebænk med Ryglæn kommer i en flot sort farve, der adskiller den fra de almindelige træfarvede varianter. Den sorte farve gør den fremtrædende og maskulin og skinner meget igennem – både på terrassen som en pendant til blomsterkrukker og lyse fliser, men også i havens hyggekroge som modspil til det grønne græs og farverige blomsterbede. Dog kan man kombinere modellen med puder eller tæpper i kontrastfarver, der gør den mere blød i udtrykket.

Den er designet således, at siddearealet er skabt af enkle trykimprægnerede træplanker, der matcher ryglænet i både materiale og stil. Disse elementer er bundet sammen af kraftige metalkonstruktioner i galvaniseret stål, der både bidrager til den maskuline stil og en solid holdbarhed.

Produktet vil være det perfekte samlingssted i haven – både til grillfester og hyggestunder – men børnene kan også sagtens anvende bænken til leg. Det trykimprægnerede træ er særdeles solidt og hårdført og har ingen problemer med strenge vejrforhold eller vild leg. Som en fleksibel og pladsbesparende bonus kan denne havebænk skubbes ind under bordet i samme serie.

Ønsker du maksimal holdbarhed, så bør du behandle den med træbeskyttelse først.

Plus Plankebænk med Ryglæn har opnået høj popularitet hos Homeshop.dk’s kunder, idet den hører til blandt bestsellerne.

Plus Fungis Bænk - lille bænk til altanen

Leder du efter en mindre, men flot havebænk til for eksempel altanen, den lille terrasse eller hyggekrogen i baghaven mellem blomsterbede og lavthængende blade, så vil Plus Fungis Bænk være et rigtig godt valg.

Dagens bedste priser og tilbud på Plus Fungis Bænk:

Mere om Plus Fungis Bænk

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Fyr/gran
 • Farver: Gråbrun
 • Mål: 103 x 37 x 45 cm

Denne model er skabt i en nydelig gråbrun farve, der bliver en virkelig fin kontrast til den blomstrende sommerhave. I ydersæsonerne vil den være meget neutral og passe ind i den enten spirende eller falmende sæson.

Selve designet er til den meget enkle side, og det afspejles også i prisen, som er overkommelig og til at betale. Bænken kommer uden ryglæn, men udgøres blot af to solide træplanker, hvor siddearealet findes.

For en stærk holdbarhed er fundamentet skabt af en kraftig stålkonstruktion med et ben i hvert hjørne. Disse ben er to og to forbundet via endnu en konstruktion, og en tredje foranstaltning sikrer god holdbarhed mellem ben og midten af siddearealet.

Disse konstruktioner er både skabt for stabiliteten skyld, men også for designets, idet de giver et markant touch til en ellers utrolig simpel bænk.

Produktet er skabt af særdeles holdbare materialer – nemlig fyr og gran – der sikrer mange års brug uden at gå i forfald. Træplankerne er dermed meget solide og resistente over for vind- og vejrforholdene. Den leveres grundmalet, men ønsker du en højere modstandskraft, bør du behandle træet yderligere med træbeskyttelse.

Plus Fungis Bænk har opnået høj popularitet hos Homeshop.dk’s kunder, idet den hører til blandt bestsellerne.

Skagerak Cutter Bænk - luksusvariant, der skriger på opmærksomhed

Skal det være luksus og eksklusivitet, der præger havebilledet, så bør valget falde på Skagerak Cutter Bænk. Her er tale om en model, der er noget for sig – selvfølgelig er prisen også derefter.

Dagens bedste priser og tilbud på Skagerak Cutter Bænk:

Mere om Skagerak Cutter Bænk

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Teak eller eg
 • Farver: Træ
 • Mål: 121 x 40 x 43,5 cm

Men har man plads i budgettet, vil man få et produkt, der emmer af kvalitet og fantastisk dansk design. Udtryksmæssigt er den både minimalistisk og opmærksomhedssøgende og er udformet uden ryglæn. Fundamentet er opbygget af en enkel og simpel træramme, der ikke har nogen afbrydelser, og oven på denne findes siddearealet, som består af en række mindre modsatgående træbjælker.

Her får man en virkelig god komfort og pasform, og selve bænken er nærmest en skulptur i sig selv. Den vil få en flot placering som midtpunkt på terrassen til de afslappende eftermiddags-stunder, men stilmæssigt passer den også godt ind i baghaven mellem blomstrende roser og grønne buske, hvor dens træfarve giver både modspil og en naturlig sammensmeltning.

Hvis man ønsker det, kan man finde flere møbler i samme serie, således at det øvrige udtryk vil matche Skagerak Cutter Bænks flotte skandinaviske stil. Denne variant vil tillige kunne finde sig tilrette inde i huset.

Den kommer i flere versioner, nemlig både eg og teak. Læg mærke til at træ skifter farve over tid, hvor den vil få en smuk patina. Vælger man egetræs-modellen, vil man få den fordel, at egetræ indeholder naturlige stoffer, der beskytter mod bakterievækst.

Plus Siesta Bænk / Bord - stilfuld havebænk

Plus Siesta Bænk / Bord er et smart havemøbel, der kommer med mange anvendelsesmuligheder. Denne variant er nemlig så kløgtigt designet, at den både kan blive brugt som en havebænk og et havebord. Dermed får man to møbler i ét.

Dagens bedste priser og tilbud på Plus Siesta Bænk / Bord:

Mere om Plus Siesta Bænk / Bord

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Trætraller, varmgalvaniseret stel
 • Farver: Drivtømmer
 • Mål: 177 x 38 x 44 cm

Derudover vil denne model være et godt valg for den kvalitetsbevidste forbruger, der ønsker kvalitet i både materiale og design. Udtrykket er enkelt men råt, rustikt og stilfuldt, og det tager den minimalistiske og skandinaviske stil til sig. Enkeltheden kommer til udtryk flere steder – blandt andet fordi der ikke findes et ryglæn.

Intet ryglæn kan slække lidt på komforten, men til gengæld giver det både praktiske og stilmæssige fordel – praktisk, da bænken så er let at flytte (og også kan stå op ad en væg, hvis det kniber med pladsen), og stilmæssigt, idet produktet så lettere vil smelte sammen med omgivelserne i haven. Det er især godt, hvis man vil have fokus på det naturskabte snarere end det menneskeskabte.

Herudover er Plus Siesta Bænk / Bords fundament i galvaniseret stål, og rammen giver stabilitet i skarpe linjer, men fylder ellers ikke så meget. Siddearealet er skabt af trætraller i en flot naturlige træfarve, der ligger side om side.

Ønsker man et helt sæt i denne stil med både borde og bænke, så findes der flere varianter i serien. Dermed kan man enten lade denne kombinerede bænk/bord stå alene eller dekorere terrassen med matchende møbler.

Plus Siesta Sofa - havebænk i sofa-stil

Denne flotte havebænk i sofa-stil leder tankerne hen på varme, dasende sommerdage under de grønne blade og dejlige minder fra terrassefesten.

Dagens bedste priser og tilbud på Plus Siesta Sofa:

Mere om Plus Siesta Sofa

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Trætraller, varmgalvaniseret stel
 • Farver: Drivtømmer
 • Mål: 140 x 35 x 43 cm

Modellen er i samme serie som Plus Siesta Bænk / Bord og kan med fordel anvendes som bænk, mens Plus Siesta Bænk / Bord udgør bordet, der er fyldt med kølige drinks, appetitlige snacks, bløde tæpper og spændende bøger.

Stilen er nemlig den samme med et design af et råt men minimalistisk udtryk og en ramme i et varmgalvaniseret stel. Rammen er kun minimalt i fokus, således at man i højere grad lader øjnene falde på det smukke siddeareal i trætraller.

Denne flade giver både en behagelig komfort men tillige en høj æstetik. Sofaens flade hælder skråt bagud, hvilket øger komforten, idet siddestillingen vil blive mere ergonomisk for ben og ryg. Siddestillingen gør det også mere rart for ryggen, idet den ikke skal spænde så meget, og vinklen giver en mere naturlig krumning. Yderligere så gør vinklen, at regn ikke lægger sig og danner pletter.

Farven er det neutrale drivtømmer, der giver en skarp kontrast til stellet, men den naturlige farve har den fordel, at den passer til alle typer af haver. Man lægger en del mærke til havebænken, men den smelter også sammen med havens øvrige elementer i en harmonisk synergi.

Perfekt som del af et helt havesæt på terrassen til eftermiddagshygge eller fest, men passer tillige til den fjerne del af haven, hvor der drømmes og tænkes.

Plus Plankebænk med Ryglæn - traditionel havebænk

Forny den traditionelle havebænk med Plus Plankebænk med Ryglæn. Her er tale om en moderne klassiker, der både favner den gamle stil og kombinerer den med en moderne tankegang. Perfekt til haven, hvor der både er fokus på æstetik og kvalitet.

Dagens bedste priser og tilbud på Plus Plankebænk med Ryglæn:

Mere om Plus Plankebænk med Ryglæn

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Lærketræ, galvaniseret stål
 • Farver: Træ
 • Mål: 176 x 38 x 44 cm

Modellen er skabt af kun få dele, der skal give et enkelt udtryk. Det drejer sig om en ramme af galvaniseret stål, der udgør en markant men dog samtidig minimal del af bænken. Ryglæn og siddeflade er yderligere bundet sammen af få, men stærke stålkomponenter, og både siddeflade og ryglæn er af lærketræ. Begge udgøres af brede og massive planker, der ligger plant side om side for et neutralt udtryk.

Lærk er et meget moderne materiale til havemøbler, idet det er meget holdbart og massivt. Det kan anvendes uden imprægnering og er derfor et miljøvenligt alternativ til de trætyper, der skal imprægneres inden brug. Herudover er materialet rart at sidde på og yder en dejlig komfort.

Plus Plankebænk med Ryglæn kan enten stå alene eller sammen med andre havemøbler, og der findes flere varianter i serien, der vil være kompatible med dette produkt i stil og design. Modellen vil se rigtig flot ud på terrassen som et samlet sæt, men passer tillige godt til stedet i haven med den bedste udsigt – for eksempel på højen, foran markerne under de skyggende træer eller for foden af de blomstrende bede.

Plus Plankebænk med Ryglæn har opnået høj popularitet hos Homeshop.dk’s kunder, idet den hører til blandt bestsellerne.

Sammen M10 Havebænk - udendørsbænk i teaktræ

M10 havebænk udspringer af serien ”Sammen”, som er designet af Thomas Alken fra FDB Møbler.

Dagens bedste priser og tilbud på Sammen M10 Havebænk:

Mere om Sammen M10 Havebænk

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: FSC-certificeret teaktræ
 • Farver: Teak
 • Mål: 185 x 45 x 50 cm

M10 havebænken såvel som resten af sættet er udformet i et naturligt og tidløst design, som uden tvivl vil tage sig flot ud på enhver terrasse eller have. Denne havebænk består af en rillet overflade, der lader regnvand sive igennem.

De solide og massive ben formår at give bænken god stabilitet, og den kan derfor sagtens så på hårde og bløde underlag. M10 havebænken er fremstillet i teaktræ, der giver bænken sit flotte, naturlige udseende. Teaktræet er FSC-certificeret, så du kan derfor have samvittigheden i god behold.

M10 havebænken er stor i størrelsen, og med sine 185 centimeter lange overflade har den let plads til tre personer. M10 havebænken kan med fordel anvendes med resten af ”Sammen”-sættet, og du kan også bruge den i kombination med andre haveborde. Siddehøjden måler 45 centimeter, og der er derfor ingen forskel på, om du sidder på denne smarte bænk eller i en havestol. Bænken kan sågar pyntes med hynder eller skind, hvis du gerne vil have ekstra komfort eller tilføje flotte elementer til det klassiske look.

Sammen M11 Havebænk - havebænk med arm- og ryglæn

Vi bliver ved Thomas Alkens havemøbler fra Sammen-sættet, og nu skal det handle om modellen M11. Denne havebænk minder meget om sin navnebror M10, men M11 har yderligere praktiske funktioner i kraft i sine armlæn og det høje ryglæn.

Dagens bedste priser og tilbud på Sammen M11 Havebænk:

Mere om Sammen M11 Havebænk

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: FSC-certificeret teaktræ
 • Farver: Teak
 • Mål: 162 x 86 x 64 cm

M11 er havebænken, der både egner sig til at brug i kombination med havebord eller som solo-møbel. Denne bænk kan nemlig være anledning til mange hyggelige stunder, hvor du kan sidde og nyde eftermiddagssolen. Læn dig tilbage i denne klassisk designede bænk, og nyd en kop kaffe og en god sludder med en af dine gode venner.

M11 har et rillet sæde samt ryglæn, og den har derfor et luftigt udseende. Det rillede sæde sørger desuden for, at regnvand ikke hober sig op og laver grimme pletter. Du kan med fordel tørre bænken af med en fugtig klud, så holder bænken sig pæn i længere tid. M11 er, i samme stil som resten af Sammen-møblerne, udformet i flot og FSC-certificeret teaktræ. Dette giver bænken sit naturlige look, og du kan også være sikker på, at dette havemøbel er særligt holdbart. Bænken pyntes let med hynder eller puder, som også kan give dig ekstra komfort efter behov.

HAY Palissade Havebænk - rillede havebænk i pulverlakeret stål

Palissade er navnet på denne kontrastfyldte havebænk fra HAY. Palissade er en bænk, hvor rene linjer og flotte kurver mødes og danner rammen om et komfortabelt og smart møbel til haven.

Dagens bedste priser og tilbud på HAY Palissade Havebænk:

Mere om HAY Palissade Havebænk

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Stål
 • Farver: Grøn, lysegrå eller antracitgrå
 • Mål: 128 x 80 x 70 cm

Palissade er opbygget af et slankt stel, der støtter op om et rillet sæde og ryglæn. Bænken er en del af et samlet sæt, hvor det unikke look går igen. Sættet består af en havebænk, stole og et havebord.

Palissade er fremstillet i pulverlakeret stål, og den er derfor utroligt holdbar og tåler også vind og vejr. Du kan dog med fordel vedligeholde bænken ved at tørre den af med en fugtig klud fra tid til anden. På denne måde undgår du, at bænken ruster tidligt. Palissade vil tage sig godt ud i både haven og på terrassen, og du kan sagtens anvende den i kombination med et havebord, f.eks. fra samme sæt. Bænken har en længde på 128 centimeter, og der er derfor plads til to personer på den ad gangen.

Palissade fås i tre forskellige farver, så du har mulighed for at vælge netop den udgave, der bedst passer ind på din terrasse eller i din have. Bænken fås i grøn, lysegrå eller antracitgrå.

Sådan vælger du den rigtige havebænk til dig

Klima: Tag hensyn til klimaet i dit område, når du vælger materiale til din havebænk. Hvis du bor i et område med meget regn eller sne, skal du måske vælge et materiale, der er mere modstandsdygtigt over for fugt. Hvis du bor i et område med meget sollys, skal du måske vælge et materiale, der er mindre tilbøjeligt til at falme eller revne af udsættelse for UV-stråler.

Vedligeholdelse:
Forskellige materialer kræver forskellige niveauer af vedligeholdelse. For eksempel kan træ kræve regelmæssig farvning eller forsegling for at beskytte det mod vejrliget, mens metal kan kræve lejlighedsvis rengøring for at forhindre rust. Overvej hvor meget tid og kræfter du er villig til at bruge på at vedligeholde din havebænk, når du vælger et materiale.

Holdbarhed:
Holdbarheden af et materiale er en vigtig faktor at overveje, når du vælger en havebænk. Materialer, der er mere holdbare, vil sandsynligvis holde længere og kræve mindre vedligeholdelse med tiden. Overvej styrken og holdbarheden af hvert materiale, når du træffer dit valg.

Æstetisk appel:
Udseendet af din havebænk er også en vigtig faktor. Vælg et materiale, der passer til stilen og æstetikken i din have, uanset om det er en rustik træbænk eller et elegant metaldesign. Overvej farverne, teksturerne og det overordnede udseende af hvert materiale, når du træffer dit valg.

Her er nogle af de mest almindelige materialer, der anvendes til havebænke, og deres respektive fordele og ulemper:

 • Træ: Træ er et populært materiale til havebænke på grund af dets naturlige udseende og holdbarhed. Det kan dog kræve regelmæssig vedligeholdelse for at beskytte det mod, f.eks. farvning eller forsegling. Hårde træsorter som teak og cedertræ er modstandsdygtige over for råd og forfald, hvilket gør dem til et godt valg til udendørs brug. Hvis du vil sætte din havebænk i et drivhus eller garage, skal du passe på at der ikke bliver for fugtigt, at træet vil rådne. For undgå fugtigheden kan du bruge en solcelle ventilator til at fjerne fugten. Derudover kører den på grøn energi, og den kan gemme på strømmen.
 • Metal: Havebænke af metal er holdbare og modstandsdygtige over for vejret. De fås i forskellige designs og stilarter, fra udsmykket smedejern til elegant aluminium. Metal kan dog blive varmt i solen eller koldt om vinteren, og det kan kræve lejlighedsvis vedligeholdelse for at forhindre rust.
 • Plast: Havebænke af plast er lette og kræver kun lidt vedligeholdelse. De fås i forskellige farver og stilarter, og de kan nemt rengøres med vand og sæbe. Plastik kan dog være mindre holdbart end andre materialer og har måske ikke den samme æstetiske appel som træ eller metal.
 • Beton: Havebænke af beton er robuste og holdbare, hvilket gør dem ideelle til udendørs brug. De fås i forskellige designs og kan males eller bejdses, så de passer til den omgivende indretning. Beton er dog tungt og svært at flytte, og det er måske ikke så komfortabelt som andre materialer.
 • Kurveflet: Havebænke af flet er lette og komfortable, og de giver et klassisk look til udendørsarealer. De kan dog kræve vedligeholdelse for at forhindre, at materialet går i stykker eller bliver opløst, og de er måske ikke så holdbare som andre materialer.

Men næsten uanset hvilket materiale du kunne tænke dig, kan de stadig bruges til normalt brug. Du kan kan placere den ved siden af bålfadet i sommeraftenerne. havebænken kan også blive brugt til at lægge håndklæder og tøj ved siden af en oppustelige spabad.

FAQ

Hvad er de mest almindelige materialer, som havebænke er lavet af?
Havbænke er ofte lavet af træ, metal, sten eller en kombination af disse materialer.
Hvordan vedligeholder jeg min havebænk?
Vedligeholdelse af din havebænk afhænger af materialet. Træ skal males eller olieres regelmæssigt. Metal skal rengøres for rust og plastik kan tørres med en fugtig klud.
Kan jeg efterlade min havebænk udenfor året rundt?
Ja, mange havebænke er designet til at modstå årstiderne skiftende vejrforhold og kan efterlades udenfor hele året rundt. Men det er altid en god idé at tjekke producenternes anbefalinger.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Halong Havebænk

Vigo Havebænk GGG

Coop Rosenbænk

Cane-line Edge Havebænk

Muubs Brooklyn Havebænk

Melrose Havebænk

Iowa Havebænk

Ventura Havebænk

Hillerstorp Havebænk

Fiona Havebænk

Coop Sammenklappelig Havebænk

Bananformet Kerneteak Havebænk

Softcross Havebænk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme