Tyngdedyne Test-Guide:
De bedste tyngdedyner lige nu

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

9 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Der er mange fordele ved en tyngdedyne, men hvordan ved du, du får den bedste? Og hvad er forskellen på en tyngdedyne og en tyngdedyne?

Hos os finder du nogle af de bedste tyngdedyner på markedet. Uanset om der skal findes en tyngdedyne til børn eller voksne, kan du læse om tyngdedyne tests og finde den, der passer til dig. Nederst på siden kan du desuden også finde en FAQ, og du kan læse om forskellen på en tyngdedyne og en tyngdedyne.

Seneste ændring: 16. august 2023

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

31. januar 2023

Vi har rykket Tyngdedynen til outlet sektionen.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste tyngdedyner i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Hvad skal du overveje, før du køber et

Størrelse
De fleste tyngdedyner fås i forskellige størrelser, som er henholdsvis enkelt-/tvillingedyner (90×200 cm), enkeltdyner (140×200 cm), dobbeltdyner (200×200 cm), queen-size dyner (240×220 cm) og super-king dyner (260×240 cm). Det er dog også muligt at købe tyngdedyner i specialmål. Vores råd vil være at vælge en tyngdedyne, der er lidt større end din madras. Du vil nemlig således sikre, at tyngdedynen hænger jævnt på alle sider af sengen og ikke glider af i løbet af natten. Det er også vigtigt at huske på, at tyngdedyner typisk er fyldt med dun eller anden isolering, så de er tungere end traditionelle dyner. 

Fyld og vægt
En god tommelfingerregel er, at du skal vælge en dyne, der vejer 10 % af din kropsvægt. Vejer du eksempelvis 70 kg, bør du købe en dyne på 7 kg. Fyldet i tyngdedyner udgør en stor del af deres vægt, hvor plastikpolykugler, mikroglaskugler og stålskudskugler er de mest populære valg. Plastikpolykugler er billige, men vejer ikke så meget som andet fyld. Mikroglaskugler er mere miljøvenlige og stålkugler er tunge, men begge alternativer er dyre.

Materiale
Hvis du bor i et varmt miljø, er det en god ide at vælge materialer som bomuld eller dun. Hvis du bor i et koldt miljø, skal du bruge et tungere fyld som uld eller polyester. Den anden ting, du skal overveje, inden du køber en tyngdedyne, er dine personlige præferencer. Nogle personer foretrækker letheden ved bomuld, mens andre foretrækker varmen ved uld. Dun er ofte det dyreste valg efterfulgt af uld, polyester og bomuld. 

Pris
Dyrere tyngdedyner koster omkring 2.000 kr., mens billigere alternativer koster omkring 500 kr. Jo større tyngdedynen er, jo dyrere bliver den. Desuden koster tungere dyner mere end lette. Tyngdedyner af bomuld og polyester er derfor billigere end tyngdedyner af uld. 

Bruger- og ekspertanmeldelser
Brugeranmeldelser kan give et indblik i, hvordan tyngdedynen påvirker søvnkvaliteten og stressniveauet samt udpege eventuelle fordele og ulemper ved produktet. Ekspertanmeldelser kan også være nyttige, da de objektivt vurderer tyngdedynens funktioner. Bruger- og ekspertanmeldelser er  derfor inkluderet nedenfor for at hjælpe dig med at træffe en velovervejet beslutning om hvilken dyne, der er den rigtige for dig.

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Se hele tabellen

Bedste bomuld tyngdedyne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hugged hvid tyngdedyne - komfortabel tyngdedyne for en god nats søvn

 • Topscorer på Pricerunner

Hugged er ikke bare en fin tyngdedyne, der reducerer uro i din krop. Dynen kan fås i tre forskellige variationer; dobbeltdyne, babydyne og vægt tæppe. Lavet af 100% bomuld anbefales den af erhvervsmæssige terapeuter, så du kan få en god nats søvn.

Bedste bomuld tyngdedyne
Hugged hvid tyngdedyne

Dagens bedste priser og tilbud på Hugged hvid tyngdedyne:

 • Reducerer uro i kroppen
 • Anbefalet af erhvervsmæssige terapeuter
 • Lavet af 100% bomuld

Det skal du vide, før du køber Hugged

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Størrelse: 140x200 cm
 • Fyld: Glasgranulat
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 30 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Dynefyld
Hugged er fyldt op med glaskugler i små rum, så de ikke alle falder til én side og vejer hele dynen i ét hjørne. Så får du en jævn og lige fordeling af vægten, hvilket giver et konsekvent pres over hele kroppen. På den måde får du en roligere og mere komfortabel søvn hver nat.

Rengøring og pleje
Det er nemt at rengøre Hugged, for den komfortable tyngdedyne kan let komme i vaskemaskinen. Det er altid en god idé at have et dynebetræk til din tyngdedyne, men bruges den til børn, skal du ikke bekymre dig om rengøring eller besværlig oprydning.

Størrelse
Hugged er en tyngdedyne på 5000 gram, altså 5 kg, til voksne. Der findes modeller egnet til børn. Den måler 140×200 cm, så den passer til de fleste kroppe. Hugged er forholdsvis let for sin størrelse, og er derfor velegnet til dig, der har brug for en mere komfortabel søvn, men ikke vil føle dig mast eller fastholdt.

Hvad siger eksperterne om Hugged hvid tyngdedyne?

På PriceRunner har Hugged tyngdedyne fået en flot andenplads i test, og er dermed én af de bedste siden har testet.

Mere om Hugged hvid tyngdedyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Størrelse: 140x200 cm
 • Fyld: Glasgranulat
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 30 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Bedste10s vurdering

Vi mener, at Hugged er velegnet til dem, der leder efter en komfortabel tyngdedyne, der kan afhjælpe søvnproblemer, og give dig den ro og komfort, du har savnet. Dynen øger produktionen af melatonin og er nem at vedligeholde, så du får et både lindrende og problemfrit produkt i én. Giv dig selv bedre søvn med Hugged tyngdedyne.

Fordele og ulemper ved Hugged hvid tyngdedyne

Fordele

 • Øger produktionen af melatonin
 • Kan vaskes i maskine
 • Komfortabel
 • Giver bedre søvn

Ulemper

 • Kan være for varm om sommeren
Bedste tyngdedyne til børn test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hugged Tyngdedyne barn - dejlig og komfortabel tyngdedyne til børn

 • God anmeldelse fra Testfamilien.dk

Nogle børn har brug for lidt ekstra hjælp til at sove, og det er her, at Hugged tyngdedyne kommer i spil. Tyngdedynen er lavet af 100% OEKO-TEX bomuld, og 7-lagsdynen er fyldt med glaskugler i et tyndt lag, som fordeler vægten ligeligt. Så kan dit barn sove trygt hver nat.

Hugged Tyngdedyne barn
Bedste tyngdedyne til børn

Dagens bedste priser og tilbud på Hugged Tyngdedyne barn:

 • Ydrestoffet er 100% OEKO-TEX bomuld
 • Fyldt med glaskugler i et tyndt lag
 • Dynen er lavet af 7 lag

Det skal du vide, før du køber Hugged tyngdedyne til børn

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Glasgranulat
 • Størrelse: 100x140 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 30 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Dynefyld
Glaskugler og glasgranulat ligger i et tyndt lag i Hugged tyngdedynen, så dit barn får et blidt og jævnt fordelt pres på sig. Det giver en søvnfremmende effekt, som kan gavne urolige og energiske børn ved sengetid. Det gør dog ikke dynen besværlig at vaske. I alt vejer Hugged 2 kg.

Rengøring og pleje
Børn spilder, roder og sviner, også på tøj og dyner. Dét er heldigvis ikke et problem med Hugged tyngdedynen til børn, der let kan komme i vaskemaskinen, så du ikke skal døje med besværlige pletter eller håndvaskning.

Størrelse
Mange tyngdedyner til børn har samme størrelse, og Hugged er ikke anderledes. Med målene 100×140, er der tale om en dyne i basismål, som ikke bliver for stor eller tung for børn. Så kan de sove trygt, uden at føle sig maste eller sammenpressede.

Hvad siger eksperterne om Hugged Tyngdedyne barn?

Hugged tyngdedyne til børn har fået en god anmeldelse af Testfamilien.dk, hvis børn har afprøvet dynen.

Mere om Hugged Tyngdedyne barn

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Glasgranulat
 • Størrelse: 100x140 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 30 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Bedste10s vurdering

Redaktionen hos Bedste10 synes, at den her tyngdedynen er velegnet til børn, der har brug for fred, ro og komfort. Den søvnfremmende effekt kan være en fordel for børn med søvnproblemer eller opmærksomhedsforstyrrelser, men kan også være en fordel for børn, der bare er urolige ved sengetid. Hos Bedste10 er vi også særligt begejstrede for, at dynen kan maskinvaskes.

Fordele og ulemper ved Hugged Tyngdedyne barn

Fordele

 • Søvnfremmende effekt
 • Kan maskinvaskes
 • Holdbar
 • Lavet af materialer i lækker kvalitet

Ulemper

 • Tilvendelsestid er muligvis nødvendigt
Kugledyne til sensitiv hud test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Goodnights Ball dyne - Voksen - med økologisk bambusstof

Den primære fordel ved kugledynen fra Goodnights er, at den skaber en beroligende effekt ved at bruge små, cirkulære kugler til at massere og berolige kroppen. Som et resultat heraf fremmer dynen en mere afslappende søvnoplevelse, hvilket potentielt kan reducere symptomer forbundet med angst, stress og ADHD. Herunder har vi selv haft mulighed for at teste dynen og kan dermed bekræfte, at den generelt er behagelig og er med til at forbedre søvnen.

Goodnights Ball dyne - Voksen
Kugledyne til sensitiv hud

Dagens bedste priser og tilbud på Goodnights Ball dyne - Voksen:

 • Hjælper mod angst, stress og ADHD
 • 100% bambusstof
 • "Deep Touch Pressure"-terapi

Anmeldelse og analyse af Goodnights kugledyne

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Materiale: ?
 • Fyld: Bolde
 • 4205: ?
 • Gratis prøveversion: 30 dage
 • Certificeringer: ?

Naturligt og allergivenligt materiale
Kugledynen er fremstillet af økologisk bambus, som er af høj kvalitet og giver en beroligende fornemmelse samt garanterer en behagelig søvn med sine naturlige allergivenlige materialer, der er velegnede til dig med følsom hud eller allergier. Derudover sikrer bambusstoffets fugttransporterende evne, at dynens temperatur regulerer sig selv, så du holdes kølig hele natten, og hertil erfarede vi også efter egen test, at bambusstoffet holder dynen varm uden at stoffet klistrer til kroppen i løbet af natten. Derudover kan kugledynen maskinvaskes, hvilket gør den nem at vedligeholde. Den bør dog vaskes ved maks. 30 grader for at undgå at beskadige det sarte fyld indeni, og det anbefales at vaske dynen separat for at forhindre, at fyldet bliver viklet ind i eller beskadiget af andre stoffer.

Tre forskellige vægtmuligheder
Med flere forskellige vægtmuligheder på henholdsvis 5, 7 og 9 kg giver kugledynen fleksibilitet til at tilpasse vægten til dine specifikke behov. Herunder er modellen desuden et godt valg til “Deep touch pressure”-terapi på grund af dens design, der former sig efter kroppen og fordeler trykket jævnt. Dermed skaber dynens kuglefyld et blidt og jævnt tryk, der minder om en beroligende omfavnelse, og hertil oplevede vores egen testperson også, at kugledynen giver en jævnt fordelt tyngde på kroppen. Derudover erfarede vores egen testperson også, at det glatte bambusstof har tendens til at medføre, at dynen glider en smule rundt i betrækket, hvortil dynens løkker dog løser det, så længe at dynebetrækket har snore, som kan bindes fast i. Ellers erfarede vi også, at dynens tyngde gør, at dynen langt det meste af tiden bliver i facon.

Hvad siger brugerne om Goodnights kugledyne?

GoodNights.dk er et anerkendt sengetøjsmærke med en høj score på 4,6 stjerner hos Trustpilot, hvilket indikerer deres høje kundetilfredshed, og anmeldelserne fremhæver, at Goodnights’ sengetøjsprodukter, herunder især deres dyner, har forbedret søvnkvaliteten betydeligt. Herunder har modellen ifølge brugerfeedback resulteret i en bemærkelsesværdig forskel, hvor en forbruger fremhæver, at deres femårige barn er blevet mere afslappet og veludhvilet.

Mere om Goodnights Ball dyne - Voksen

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 140x200 cm
 • Materiale: ?
 • Fyld: Bolde
 • 4205: ?
 • Gratis prøveversion: 30 dage
 • Certificeringer: ?

Redaktionens vurdering

Kugledynen fra Goodnights Ball afhjælper effektivt stress og angst takket være den ekstra vægt, der giver en beroligende fornemmelse, og herunder er dynen fremstillet af økologisk bambus, som garanterer dig en komfortabel søvn. Selvom der ikke medfølger et betræk, vurderer vi, at dynen er en god investering for dig, der ønsker at forbedre din søvnkvalitet og generelle velbefindende, og vores testperson vurderer desuden, at dynens egenskaber klart opvejer den lille ulempe.

Fordele og ulemper ved Goodnights Ball dyne - Voksen

Fordele

 • Dynens kuglefibre er jævnt fordelt
 • Temperaturregulerende materiale
 • Dynen er åndbar
 • Giver stor komfort

Ulemper

 • Kan have tendens til at glide rundt i dynebetrækket
Bedste tyngdedyne til allergikere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Reecover tyngdedyne - tyngdedyne for voksne

Reecover tyngdedyne fra Den Intelligente Krop er en tyngdedyne for voksne af forskellige størrelser og vægtklasser. Hvis du har problemer med at sove, kan tyngdedynen af 100% OEKO-TEX certificeret organisk bomuld hjælpe dig med at falde til ro, så du kan få den søvn, du kræver.

Reecover tyngdedyne
Bedste tyngdedyne til allergikere

Dagens bedste priser og tilbud på Reecover tyngdedyne:

 • Tyngdedyne med målene 220x150
 • 100% OEKO-TEX certificeret organisk bomuld
 • Tilgængelig i 3 forskellige vægtklasser

Det skal du vide, før du køber Reecover tyngdedyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Glaskugler
 • Størrelse: 150x200 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 90 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Vægt
Reecover tyngdedynen kan fås i 3 forskellige vægtklasser, 6 kg, 8 kg og 10 kg. Det vil altså sige, at den her tyngdedyne også egner sig til dig, der vejer omkring de 120 kg, uden at du mister noget af den tiltænkte effekt.

Størrelse
Mange voksendyner har standardmål, men Reecover tyngdedyne måler 220×150 cm, så selv høje og brede voksne kan ligge behageligt under dynen og få den hvile, de har brug for. Her er du inkluderet, så du kan sove godt og trygt hver eneste nat, og du er selv i kontrol over, hvor meget dynen skal veje, når du køber den.

Stofmateriale
Reecover er lavet af 100% OEKO-TEX certificeret organisk bomuld, så du ved, du får det bedste materiale på markedet. Dynen er lækker at sove med og kan bruges året rundt, og når den trænger, kan den let komme i vaskemaskinen. Du slipper for besvær og får god nattesøvn til gengæld, når du vælger Reecover tyngdedynen.

Mere om Reecover tyngdedyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Glaskugler
 • Størrelse: 150x200 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 90 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Bedste10s vurdering

Den her tyngdedyne er til alle, der vil have en tyngdedyne med en beroligende effekt. Hos Bedste10 synes vi, der er tale om en ganske udmærket tyngdedyne til voksne, der sover uroligt eller har svært ved at falde til ro om aftenen. Dynen kan fås i 3 forskellige vægtklasser og har store mål, så den kan passe til alle, uanset højde eller vægt.

Fordele og ulemper ved Reecover tyngdedyne

Fordele

 • Komfortabel og blød
 • Kan maskinvaskes
 • Hjælper med søvnforstyrrelser
 • Kan bruges hele året

Ulemper

 • Høj prisklasse
Blandt de mest lydløse kugledyner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ella Vægtdyne - med syv lag betrukket med certificeret bomuld

Med syv lag af materialer af høj kvalitet giver kugledynen “Ella” dig optimal komfort og varme, og designet giver en åndbar fornemmelse, hvilket gør den til et godt valg for dig, der ønsker at forbedre din søvnkvalitet.

Ella Vægtdyne
Blandt de mest lydløse kugledyner

Dagens bedste priser og tilbud på Ella Vægtdyne:

 • Består af syv lag
 • Støjfri glasperler
 • Allergivenlig

Anmeldelse og analyse af Ella

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Fyld: Glasperler
 • Størrelse: 140x200 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 101 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX-certificeret

Afslappende sovemiljø
Ella er designet til at give optimal komfort og afslapning ved hjælp af støjfrie glasperler, der giver en behagelig soveoplevelse, og designet garanterer også åndbarhed, hvilket gør den velegnet til dig, der har tendens til at svede om natten. En af dynens vigtige fordele er dens evne til at øge produktionen af serotonin, som er et hormon der regulerer dit humør, appetit og søvn, hvilket hjælper med at fremme en afslappende søvn, så du føler dig frisk og energisk den følgende dag.

Allergivenlige materialer
Personer med allergi eller følsom hud kan trygt vælge Ella, da den er allergivenlig, og herunder har dynen to yderlag af 100% OEKO-TEX-certificeret bomuld, hvilket garanterer, at den er sikker og uden skadelige materialer. For at bevare dynens kvalitet og holdbarhed anbefales det dog ikke at tørretumble eller stryge den, men i stedet hænge dynen til tørre umiddelbart efter vask. Desuden tilbydes dynen i tre forskellige vægte på henholdsvis 5, 7 og 9 kg, så du kan vælge den optimale vægt til dine behov.

101 nætters tilfredshedsgaranti
Endelig kommer kugledynen med en risikofri prøveperiode på 101 nætter, så hvis du er utilfreds med dit køb, kan du returnere det og få pengene tilbage. Dermed giver garantien dig mulighed for at sove godt velvidende om, at du investerer i et produkt, der forbedrer din velvære. 

Hvad siger brugere om Ella?

AnewSleep.dk har en score på 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot baseret på brugerbedømmelser, hvilket indikerer, at de fleste brugere er tilfredse med produktet. Yderligere fremkommer det også af brugernes erfaringer, at Ella er en god mulighed for forældre, der leder efter en dyne af høj kvalitet til deres børn. Herunder fortæller en bruger også, at de købte dynen til deres søn, og hertil fik hurtig og nyttig vejledning til at vælge den mest optimale dyne til deres behov, og at leveringen var hurtig, samt at emballagen var god. 

Mere om Ella Vægtdyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Fyld: Glasperler
 • Størrelse: 140x200 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 101 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX-certificeret

Redaktionens vurdering

Sammenfattende har Ella til formål at give en behagelig og afslappende søvn. Dertil sikrer dynens støjfrie glasperler samt to yderlag af 100% OEKO-TEX-certificeret bomuld dig både komfort og tryghed, og herunder kan dynen også maskinvaskes ved 30 grader, hvilket gør den til et praktisk valg til hverdagsbrug. Det er dog vigtigt at bemærke, at der ikke medfølger et dynebetræk, som derfor skal købes separat, men på trods af den lille ulempe gør dynens høje kvalitet og komfort den til en god investering for dig, der ønsker at forbedre din søvn.

Fordele og ulemper ved Ella Vægtdyne

Fordele

 • Beroligende effekt
 • Kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader
 • 100 % vegansk
 • Risikofri i 101 nætter

Ulemper

 • Dynebetræk skal købes separat
Bedste tyngdedyne med beroligende effekt test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Duermo tyngdedyne - tyngdedyne med beroligende effekt

Hvis du ofte ligger og vender og drejer dig, når du skal sove, kan det være, du skal overveje at anskaffe dig Duermo tyngdedynen, som har en beroligende effekt. Kuglequiltet er lavet af 100% bomuld og vejer 4 kg, og er du i tvivl, kan du prøve dynen i 31 dage med fuld returpolitik, før du beslutter dig endeligt.

Duermo tyngdedyne
Bedste tyngdedyne med beroligende effekt

Dagens bedste priser og tilbud på Duermo tyngdedyne:

 • Duermo kuglequilt er lavet af 100% bomuld
 • Vejer 4 kg
 • Prøv i 31 dage med fuld returpolitik

Det skal du vide, før du køber en Duermo tyngdedyne

SPECIFIKATIONER

 • Gratis prøveversion: 14 dage
 • Certificeringer: ?
 • Materiale: 100% bomuld
 • 4171: 140x200 cm
 • Fyld: Små antibakterielle glaskugler

Dynefyld
Duermo tyngdedynen er fyldt med små, antibakterielle glaskugler i separate ”kassetter”, som sørger for, at du altid får en jævn og god fordeling. I alt vejer dynen 4 kg, hvilket kan være lidt i underkanten for nogen, hvis den fulde effekt ønskes.

Rengøring og vedligeholdelse
Betræk er ikke inkluderet ved køb af Duermo tyngdedynen , og det er vigtigt, at du husker at give den et dynebetræk på, så du nemt kan vaske og vedligeholde dynen. Hygiejne er vigtigt, også når det kommer til tyngdedynen, og også selvom du bruger den ovenpå din egen dyne eller et tæppe.

Størrelse
Duermo tyngdedynen vejer 4 kg og har målene 140×200 cm, hvilket er en fin størrelse til mange voksne. Vær dog opmærksom på, at den fulde effekt af en tyngdedyne har nogle krav til dine vægtforhold, og at du bør finde en tyngdedynen, der vejer omkring 8-12% af din kropsvægt.

Mere om Duermo tyngdedyne

SPECIFIKATIONER

 • Gratis prøveversion: 14 dage
 • Certificeringer: ?
 • Materiale: 100% bomuld
 • 4171: 140x200 cm
 • Fyld: Små antibakterielle glaskugler

Bedste10s vurdering

Den her tyngdedyne er ifølge redaktionen hos Bedste10 velegnet til både børn og voksne, der ønsker at lindre søvnproblemer. Dynen er lavet af materialer af den højeste kvalitet, og vægten kan være med til at reducere stress og angst. Den varme og blide tyngdedyne er egnet til både børn og voksne – vær dog opmærksom på, at betrækket ikke er inkluderet.

Fordele og ulemper ved Duermo tyngdedyne

Fordele

 • Lavet af højkvalitetsmaterialer
 • Reducerer stress og angst
 • Varm og blid

Ulemper

 • Betræk ikke inkluderet
Bedste tyngdedyne til børn fra Duermo test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Duermo tyngdedyne børn - tyngdedyne lavet til børn

Hvis dit barn ofte sover uroligt, eller har svært ved at finde ro om natten, kan det være, I kan finde hjælp med Duermo tyngdedynen. Den hypoallergeniske og vaskbare dyne er særlig praktisk til børn med særlige behov, og øger produktionen af melatonin, mens den forbedrer de generelle søvresultater.

Duermo tyngdedyne børn
Bedste tyngdedyne til børn fra Duermo

Dagens bedste priser og tilbud på Duermo tyngdedyne børn:

 • Hypoallergenisk og vaskbar
 • Giver bedre søvnresultater
 • Øger produktionen af melatonin

Det skal du vide, før du køber Duermo tyngdedyne

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Glaskugler
 • Størrelse: 100x140 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 14 dage
 • Certificeringer: ?

Dynefyld
Duermo tyngdedyne til børn er lavet af bomuld og har et fyld af glaskugler. Glaskuglerne er fordelt i små rum, så vægten bliver ligeligt fordelt, og al vægten ikke havner ét sted. På den måde giver dynen en komfortabel søvn, uden en følelse af at blive klemt eller mast.

Rengøring og pleje
Det er nemt at gøre Duermo tyngdedynen ren, for den kan nemlig let komme i vaskemaskinen. Børn kan nemt rode og svine, men her er det intet problem. Husk altid at putte tyngdedynen i et betræk, så den er så beskyttet som mulig, og for at opnå den bedste hygiejne.

Størrelse
Duermo tyngdedyne har målene 140×100 cm, hvilket gør den til en børnedyne. Dynen fordeler sine 2 kg ligeligt, så dit barn hverken føler sig klemt, mast eller fastholdt, men kan få en god søvn med et kærligt tryk, som lindrer stress og ubehagelige tanker.

Mere om Duermo tyngdedyne børn

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Glaskugler
 • Størrelse: 100x140 cm
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 14 dage
 • Certificeringer: ?

Bedste10s vurdering

Duermo tyngdedyne er velegnet til enhver, der leder efter en tyngdedyne med fremragende komfort til en god nats søvn. Ud over, at dynen er prisvenlig, mener redaktionen hos Bedste10, at der er tale om en velskabt og praktisk dyne, der afhjælper stress og bedre kan få børn til ro. Selvom betræk ikke er inkluderet, er den prisen værd for de små.

Fordele og ulemper ved Duermo tyngdedyne børn

Fordele

 • Afhjælper stress
 • Prisvenlig
 • Komfortabel og blød
 • Veldistribueret vægt

Ulemper

 • Betræk er ikke inkluderet
Bedste tyngdetæppe til børn og voksne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Reecover tyngdetæppe - tyngdetæppe for børn og voksne

Det her tyngdetæppe fra Reecover kan fås i to vægtklasser, og passer både til børn og voksne. Med målene 150×100 cm, er tæppet lidt større end et almindeligt børnetæppe, men egner sig også godt som ekstratæppe til voksne. Ydrestoffet er af 100% OEKO-TEX certificeret organisk bomuld.

Reecover tyngdetæppe
Bedste tyngdetæppe til børn og voksne

Dagens bedste priser og tilbud på Reecover tyngdetæppe:

 • Tyngdetæppe med målene 150x100
 • 100% OEKO-TEX certificeret organisk bomuld
 • Tilgængelig i to vægtklasser – for voksne og

Det skal du vide, før du køber Reecover tyngdetæppe

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Størrelse: 100x150 cm
 • Fyld: Glaskugler
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 90 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Vægt
Reecover tyngdetæppe findes i to forskellige prisklasser, nemlig 2 kg og 4 kg. Det gør tæppet egnet til både større børn og voksne, og dit barn kan bruge tæppet i lang tid. Den beroligende vægt har en afslappende effekt på kroppens nervesystem, der er blevet bevist til at kunne reducere stress og hjælpe med en bedre søvn.

Størrelse
Med målene 150×100 er Reecover tyngetæppe en smule større end andre tyngdetæpper til børn, og derfor egner det sig til ældre børn og de voksne, der har brug for lidt ekstra vægt. Tæppet kan gavne flere aldre og spænder bredt, så det kan benyttes i lang tid af flere medlemmer af husholdningen.

Stof
Tyngdetæppet fra Reecover er lavet af organisk bomuld, der er 100% OEKO-TEX certificeret. Så ved du, du får den mest behagelige søvnoplevelse, og du kan trække vejret frit velvidende, at du hviler med sundt og etisk materiale.

Mere om Reecover tyngdetæppe

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Størrelse: 100x150 cm
 • Fyld: Glaskugler
 • 4205
 • Gratis prøveversion: 90 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret

Bedste10s vurdering

Hos Bedste10s redaktion vurderes Reecover tyngdetæppet til at være et godt valg til dem, der vil have et varmt og komfortabelt tyngdetæppe til børn og voksne. Tæppet har en beroligende effekt på nervesystemet og kan reducere stress, så du eller dit barn kan sove tryggere og mere komfortabelt. Tæppet kan desuden maskinvaskes, så du ikke skal bekymre dig om snavs og spild.

Fordele og ulemper ved Reecover tyngdetæppe

Fordele

 • Beroligende effekt på nervesystemet
 • Reducerer stress
 • Super komfortabelt
 • Kan maskinvaskes

Ulemper

 • Høj prisklasse
Bedste tyngdedyne til helt små børn test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Duermo tyngdedynen Kids - den bedste tyngdedyne til børn

Duermo tyngdedynen Kids
Bedste tyngdedyne til helt små børn

Dagens bedste priser og tilbud på Duermo tyngdedynen Kids:

 • Afhjælper søvnproblemer, stress, angst og ADH
 • Dynen er fyldt med antibakterielle glaskugler
 • Er lavet af utrolig holdbar 100% bomuld

Det skal du vide, før du køber Duermo tyngdedyne kids

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% bomuld
 • Fyld: Antibakterielle glaskugler
 • Certificeringer: ?
 • Størrelse: 100x140 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: Oeko-tex certificeret

Dynefyld
Duermo tyngdedyne Kids er fyldt med antibakterielle glaskugler, som giver dit barn en jævnt fordelt vægt, der kan afhjælpe søvnproblemer og opmærksomhedsforstyrrelser. På den måde kan de få den bedst mulige søvn hver nat, og ængstelige børn kan i større grad opnå en følelse af sikkerhed under det blide tryk, som minder om et kram.

Rengøring og pleje
Du skal ikke bekymre dig om spild og snavs, når du vælger Duermo tyngdedyne kids. Dynen kan nemlig maskinvaskes. Selvom du altid bør have dynen i et betræk, når den bruges, kan ekstra rengøring også ordnes af en vaskemaskine, hvis noget skulle trænge igennem. Sådan tager du bedst hånd og hygiejne.

Størrelse
Tyngdedynen har de almindelige mål for en børnedyne, nemlig 100×140 cm, og vejer 4 kg. Vær opmærksom på, at dynen ikke er egnet for helt små børn, da dynens vægt gerne skulle udgøre 8-12% af barnets samlede vægt. Det kan kræve lidt tilvænning at sove med tyngdedyne.

Mere om Duermo tyngdedynen Kids

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% bomuld
 • Fyld: Antibakterielle glaskugler
 • Certificeringer: ?
 • Størrelse: 100x140 cm
 • Tåler maskinvask
 • Gratis prøveversion: Oeko-tex certificeret

Bedste10s vurdering

Hos Bedste10 er vi ikke i tvivl om, at det her er en perfekt dyne til børn. Selvom den kan kræve en smule tilvænning, kan dit barn opnå en afslappende effekt og få følelsen af sikkerhed gennem hele natten. Dynen afhjælper søvnproblemer og er komfortabel at sove med, og ud over at kunne bruges hele året rundt, er den også maskinvaskbar.

Fordele og ulemper ved Duermo tyngdedynen Kids

Fordele

 • Giver en afslappende effekt og følelsen af sikkerhed
 • Hjælper med søvnproblemer
 • Komfortabel
 • Kan bruges hele året rundt

Ulemper

 • Kræver muligvis lidt tilvænningstid

Hvorfor bruge en tyngdedyne?

En tyngdedyne bruges til at få kroppen til ro. Du kan bruge den, når du ligger og vender og drejer dig og ikke kan finde ro, men behøver ikke sove med den hver nat. Hvis du har en seng med opbevaring, kan du gemme den tæt på din soveplads og finde den frem på hvileløse nætter.

Tyngdedyner bruges også af personer med angst, ADHD og andre udfordringer, der kan gøre søvnen svær, for bedre at kunne finde hvile. Dynerne er ikke begrænsede til særlige behov.

Hvis du overvejer at købe en til dit barn også, så har vi forsøgt at samle alt, hvad du skal vide, før du køber en tyngdedyne til dit barn.

Selvom en tyngdedyne kan hjælpe på søvnen, så bliver du også nød til at investere i en ordentlig seng. Vi har samlet nogle af de bedste elevationssenge, så du kan blive klogere på, hvilke fordele og ulemper den slags seng har. Det samme gælder også for kontinentalsenge.

En ordentlig topmadras kan også være afgørende for, om du sover godt eller ej.

Hvordan skal tyngedyner vaskes?

Du kan vaske de fleste tyngdedyner i vaskemaskinen, men gør det ikke for ofte, og vask dem helst for sig selv, for ikke at belaste maskinen. Du bør altid have din tyngdedyne i et dynebetræk, ligesom du ville med en almindelig dyne.

Hvis du ikke sover med din tyngdedyne hver nat, kan du med fordel opbevare det tæt ved dit natbord eller i en kurv under sengen, så det ikke bliver unødigt beskidt. Vask betrækket på din tyngdedyne med jævne mellemrum, så du kan vedligeholde en god hygiejne i og omkring din seng. Vask det oftere, hvis du sover med din tyngdedyne hver nat, og i varme perioder, hvor du sveder meget.

Vigtige ting du skal overveje, før du køber en tyngdedyne

Hvis du overvejer at købe en tyngdedyne, så er der nogle faktorer, som du bør tage i betragtning for at sikre, at du får det bedst mulige produkt til dig, og dermed også mest mulige glæde af din investering.

 • Størrelse og vægt: Tyngdedynens størrelse og vægt er afgørende for, om den passer til din seng og hvor bekvemt det er at bruge den. Vær opmærksom på målene på produktet og dermed sørg for, at du har plads til den i din seng.
 • Materiale og kvalitet: Tyngdedyner er lavet af en række forskellige materialer, såsom bomuld, polyester eller mikrofiber. Vælg et materiale, der passer til dit budget og dine personlige præferencer. Kvaliteten af materialet påvirker selvfølgelig også varigheden af din tyngdedyne.
 • Fylde: Tyngdedynes fylde kan variere, så sørg for at vælge en, der passer til dine behov, når det kommer til  støtte og komfort. Hvis du har tendens til at have det varmt i løbet af natten, så kan du overveje en tyngdedyne med en lavere fylde eller en, der er lavet af et åndbart materiale.
 • Pris: Tyngdedyner kan variere meget i pris, så det er vigtigt at fastlægge et realistisk budget og vælge en tyngdedyne, der passer der til. Bemærk, at dyrere tyngdedynes ikke nødvendigvis er bedre end billigere alternativer, så vær opmærksom på andre faktorer som materiale og kvalitet.
 • Garanti og returnering: Før du køber en tyngdedyne, skal du undersøge hvilke garantier der følger, og hvilke returneringsregler forhandleren har. Det er godt at have muligheden for at returnere produktet, hvis det ikke lever op til dine forventninger.

Med disse faktorer i overvejelserne vil du være bedre rustet på til at træffe et informeret valg, når du køber en tyngdedyne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Pricerunner

Pricerunner sammenligner priser på forskellige varer på tværs af samtlige platforme, så du kan finde den bedste pris hver gang. Her kan du også læse anmeldelser af diverse produkter, både fra forbrugere og PriceRunner-teamet selv.

Hugged tyngdedyne er topscorer på PriceRunner, hvor dynen har fået en andenplads i test på siden.

Anmeldelsen er fra den: 13. marts 2022

Du kan se anmeldelsen her

Testfamilien.dk

Testfamilien er, som navnet antyder, en helt almindelig familie, der tester ting til dagligdagen, så du får råd og anbefalinger fra almindelige mennesker. Produkterne testes af den tiltænkte del af familien, hvis ikke dem alle sammen.

Testfamiliens børn har afprøvet Hugged tyngdedynen til børn, og de har givet dynen en god anmeldelse.

Anmeldelsen er opdateret den: 23. november 2021

Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvilken tyngdedyne er bedst?
Vi har hos Bedste10 valgt Hugged hvid tyngdedyne som det bedste valg for voksne, mens Duermo tyngdedyne kids er vurderet som den bedste tyngdedyne til børn.
Hvad skal man overveje, inden man køber en tyngdedyne?
Inden du køber en tyngdedyne, skal du huske, at din tyngdedyne maksimalt skal veje 12% af din samlede kropsvægt. Find ud af med dig selv, om dét er for tungt, inden du køber.
Din tyngdedyne skal veje mellem 8 og 12% af din samlede kropsvægt. Vejer du for eksempel 64 kg, skal du finde en tyngdedyne på mellem 7 og 8 kg.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

ScandinavianRest Tyngdedyne 5kg - tyngedyne bambus af høj kvalitet

SooSleep Tyngdedyne - tyngdedyne med lugt- og giftfri glaskugler

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme