Skrevet d. 11. november 2018 af Lars Jespersen

Elevationsseng test – Købers guide til bedste elevationsseng

Elevationsseng test 2019 – Find den bedste seng

Noget af det vigtigste, for at kunne leve et normalt liv, er, at man får en god nats søvn. Dette kan dog kun lade sig gøre, hvis din krop har de bedste betingelser for at slappe af – og her er udstyret særdeles vigtigt! Du bruger 1/3 af dit liv på at sove, så derfor kan det kun anbefales at investere i en god seng, der kan garantere dig de bedste forudsætninger for en god nats søvn!

Det, at vælge seng, er lidt ligesom at vælge en dyr bil eller den rette lejlighed: Det skal gøres med den største omhu. Det lyder måske overdrevet, men din krop og dit helbred vil takke dig for det på den lange bane! Nogle af de bedste senge på markedet er uden tvivl elevationssenge, der simpelthen er smartere og mere komfortable end traditionelle senge – og det kan bestemt være det rigtige skridt på vejen mod bedre nattesøvn. Det er dog de færreste, der for alvor kan kende forskel på de mange forskellige elevationssenge på markedet, og af netop denne grund har vi udarbejdet denne utrolig grundige elevationsseng test!

Vi har testet elevationssenge i alle prisklasser for at finde frem til de absolut bedste senge, som du kan se på vores liste herunder. Dermed får du et let og overskueligt overblik, som gør det nemt for dig at vælge den rette seng, der kan give dig bedre søvn i fremtiden. Mange af elevationssengene kan findes hos Bedrenætter.dk, der giver dig de bedste senge til den bedste pris!

 

Elevationsseng modelTestvinderSet hos
1) Jupiter No. 1
JaBedrenætter.dkLÆS MERE
2) Venus MayanJaBedrenætter.dkLÆS MERE
3) Venus No. 1JaBedrenætter.dkLÆS MERE
4) Senses Lux ElevationssengJaBedrenætter.dkLÆS MERE
5) Senses NovaJaBedrenætter.dkLÆS MERE
6) Physio ElevationssengJaBedrenætter.dkLÆS MERE

I vores elevationsseng test har vi først og fremmest kigget på de senge, hvor du får en virkelig god kvalitet til en fornuftig pris. Vi har testet sengene ud fra mange forskellige parametre, som f.eks. komfort og brugervenlighed, og vi er ud fra disse tests kommet frem til nedenstående liste. Listen afspejler vores bud på de bedste elevationssenge på markedet – og der er helt sikkert sammenhæng mellem pris og kvalitet! Kvalitet koster nogle penge, men når du tænker på de mange år ud i fremtiden, hvor du er garanteret en fantastisk nattesøvn, så er det en særdeles god investering!

Udover den omfattende test af elevationssenge, så har vi også strikket en guide sammen, som fortæller dig noget om de ting, du særligt skal kigge efter, når du leder efter den rette elevationsseng. Her hos Bedste10 betyder det meget for os, at du får valgt den rigtige seng, og derfor har vi forsøgt at samle den mest brugbare viden, således at du kan træffe en velovervejet beslutning. En elevationsseng er en investering, og med vores store elevationsseng test er du sikker på, at det også bliver en god investering!


1. Jupiter No. 1 – Den bedste seng til prisen!

 • God komfort
 • Posefjedre
 • Super ventilation

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
15.999,00 15.999,00 Til butik →

Hvis du slet og ret leder efter den absolut bedste elevationsseng til pengene, så er Jupiter No. 1 den helt rette seng til dig! Du får alt det, man kan forvente af en seng i denne prisklasse og meget mere til – og så er det en danskproduceret seng, som helt sikkert vil tilfredsstille din trang til kvalitet, brugervenlighed og ikke mindst fantastisk komfort!

Jupiter No. 1 er virkelig en #1, når nattesøvnen skal være så rolig og komfortabel som muligt, da sengen er udstyret med individuelle posefjedre! De specielle posefjedre er med til at understøtte din krop på den helt rette måde hele natten, således at du opnår det mest optimale liggeleje, hvor din krop kan slappe mest muligt af – det er uvurderligt, når det kommer til god og stabil søvn!

God valgfrihed og avancerede topmadrasser!

Noget af det, der gør denne elevationsseng fra Jupiter til en god investering er, at du får en stor grad af valgfrihed, når det kommer til valg af madras! En madras skal ikke være standard – den skal være tilpasset til lige netop dine behov – og netop dette har folkene bag Jupiter forstået til fulde. Vi var meget imponerede over de forskellige madrastyper i vores store test, og der er helt sikkert en kombination, der passer til din kropstype!

Topmadrassen på Jupiter No. 1 kan være enten en Celsius/Memory Foam madras eller en latex topmadras. Latexmadrassen er den mest populære type, som passer til stort set alle vægttyper, og hvor kroppen er ventileret godt under søvnen. Celsius/Memory Foam madrassen er derimod mere eksperimentel, da den bruger din kropsvarme til at forme madrassen perfekt til din krop for den optimale komfort!

Begge topmadrasser er fantastiske på hver sin måde, men vi anbefaler dog bestemt latexmadrassen, hvis du har tendens til en varm søvn – den ventilerer simpelthen bedre! Omvendt sikrer Celsius/Memory Foam madrassen, at du ikke karter rundt i sengen som en vanvittig, da den smyger sig om din krop og holder den i den mest komfortable positur hele natten!

De to forskellige topmadrasser bakkes flot op af muligheden for at vælge en madras, der er enten fast eller medium. Denne opdeling vælges ud fra din vægt, og den gør en fantastisk forskel for din krop! Hvis du vejer mindre end 75 kilo kan vi klart anbefale en medium fasthed, mens du i højere grad bør vælge en fast madras, hvis du vejer mere end dette!

Støjsvag motor, der holder i mange år!

Når man vælger en dansk produceret elevationsseng, som denne fra Jupiter, så er man sikret et produkt, hvor der er tænkt over alle detaljerne. Dette bærer No. 1 også præg af, hvis man ser på den dansk producerede motor fra pålidelige Linak!

En elevationsseng er meget afhængig af en god og ikke mindst støjsvag motor, da man ofte skal regulere sengen, så den passer til den position, man ligger i. Derfor var det en fornøjelse at opleve den utrolig støjsvage og ikke mindst trådløst betjente motor, som Linak har produceret. Vi testede motoren igen og igen og igen – og den fungerede upåklageligt hver gang!

Når alt tages i betragtning, så finder du ikke en bedre elevationsseng til prisen end denne topmodel fra Jupiter! Du får en høj grad af komfort, valgfrihed og ikke mindst et dansk produceret kvalitetsprodukt, som mange andre konkurrenter slet ikke kan fremstille til prisen, og det er netop derfor, at Jupiter No. 1 er den klare nr. 1 i vores store elevationsseng test!

Den fantastiske elevationsseng fra Jupiter kan fås i følgende mål:

80 x 200             90 x 200             120 x 200           140 x 200           160 x 200           180 x 200           180 x 210


2. Venus Mayan elevationsseng med 100 % økologisk topmadras

 • Økologisk
 • Komfort model
 • Topscorer

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
32.999,00 32.999,00 Til butik →

Hvis du er meget miljøbevidst, eller hvis du er allergisk overfor ekstremt syntetiske materialer, så er denne elevationsseng fra Venus måske det perfekte match til dig! Her får du en fantastisk komfortabel seng, der har en topmadras i 100 % økologisk naturlatex, hvilket vidner om en kvalitet og en miljøbevidsthed, der mildest talt er imponerende!

Venus Mayan er den pæne dreng i serien af kvalitetselevationssenge fra Venus, der alle er utrolig velproducerede og ikke mindst komfortable. Du køber ikke bare en seng – du køber et statement, og der er ingen tvivl om, at du vil være en frontløber for miljøet, hvis denne model kommer til at stå i dit soveværelse!

Mageløse madrasser sikrer din nattesøvn!

Denne elevationsseng fra Venus er slet og ret ufatteligt komfortabel at ligge i, og der er da heller ingen tvivl om, at der er blevet brugt oceaner af tid på at gøre din nattesøvn helt perfekt! Du får bl.a. en madras med individuelle fjedre, der kan tilpasses med forskellige fasthedsgrad i hver side af sengen, således at både du og din partner ligger godt hele natten!

Den fantastiske topmadras på Venus Mayan anvender Mayan Green, økologisk naturlatex som dens kerne. Dette giver dig kort sagt en mageløs aflastning, når du ligger i sengen, da latexmadrassen simpelthen er meget tykkere end mange af konkurrenternes! Dermed tilpasser madrassen sig dine kropsformer til perfektion – og du kan tro, vi har sovet godt i netop denne elevationsseng!

Udover den forbedrede komfort, så får du en topmadras, der leder både varme og fugt langt bedre væk fra kroppen end tilsvarende latexmadrasser – ligesom den naturligvis er mere allergivenlig! Den primære madras er ligeledes i en klasse for sig med hele 250 pocket-fjedre pr. kvm., hvilket sikrer dig den perfekte nattesøvn gang på gang!

Temperaturfølsomt CoolTex-skum for bedre komfort og levetid!

Selvom de fantastiske madrasser i Venus Mayan sørger for en god og stabil nattesøvn, så har Venus taget et ekstra skridt i retningen mod nytænkning af komfort i deres elevationsseng – CoolTex-skum! CoolTex-skummet ligger omkring fjedrene, og det sikrer dig både bedre komfort og længere levetid på madrassen, hvilket bare forstærker vores stærke indtryk af denne mageløse seng!

Til sidst er det værd at nævne, at elevationssengene fra Venus alle sammen har motorer fra Linak, der er utrolig støjsvage og smarte! Du kan f.eks. styre din seng fra din smartphone, ligesom denne proces kan finjusteres ved hjælp af den tilhørende app. Med andre ord får du fremtidens motor i denne fornuftige elevationsseng!

Der er ingen tvivl om, at Venus Mayan elevationssengen er i en klasse for sig, når man ser på både miljøet og komforten! Du får en verdensklasse elevationsseng, der giver dig en god og allergivenlig nattesøvn, og hvis du sætter disse ting højt, så er dette bestemt den rette seng til dig! En stærk konkurrent til førstepladsen i vores store elevationsseng test!

Venus Mayan elevationsseng findes i følgende størrelser:

80 x 200             90 x 200             120 x 200           140 x 200           160 x 200           180 x 200           180 x 210


3. Venus No. 1 – Luksus elevationsseng for maksimal søvnkomfort!

 • Topscorer
 • Maksimal komfort
 • Memory skum

Antracit elevationsseng i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
14.299,00 14.299,00 Til butik →

På den flotte 3. plads finder vi Venus No. 1, der virkelig må siges at være en elevationsseng i den absolutte luksusklasse! Som navnet indikerer er dette én af de mest luksuriøse senge i det store repertoire fra Venus, og der er da heller ingen tvivl om, at den danskproducerede seng fortjener dens topplacering i vores test!

Venus No. 1 produceres af European House of Beds, der er beliggende i Hedensted. Dette betyder slet og ret, at du er garanteret en kvalitetsseng, der lever op til alle de høje krav, som vi danskere stiller til vores produkter. Du vil med garanti glæde dig til at hoppe i seng hver eneste aften, og vi kunne i hvert fald mærke på egen krop, at Venus No. 1 giver dig den optimale komfort!

Multipocket madras med frit valg af topmadras!

Når man taler om luksus, så forventer man naturligvis, at man får ekstra lir for pengene, og det er der da heller ingen tvivl om, at Venus No. 1 lever fuldt ud op til. Hvor Jupiter-serien er mere prisvenlig set i forhold til Venus-serien, så får du cremen af cremen med denne elevationsseng fra Venus, hvor der absolut ikke er gået på kompromis med din søvnkomfort!

Madrassen i Venus No. 1 er en såkaldt multipocket madras, der giver individuel og optimal støtte af kroppen gennem hele natten! Du vil ikke finde en meget mere luksuriøs madras på markedet, og madrassen er tilmed polstret med latex omkring fjedrene, hvilket giver endnu mere komfort og meget længere levetid. Alt i alt opskriften på den perfekte nattesøvn!

Venus No. 1 har også nogle af markedets mest komfortable topmadrassen, hvor du kan vælge frit mellem en med Celsius/Memory skum eller en latex topmadras. Begge er fuldstændig fantastiske at ligge på, og de har en kerne på 60 cm, hvilket er rigeligt til at omslutte din krop for den mest komfortable søvn! Celsius/Memory skummet er godt, hvis du har tendens til at bevæge dig meget under søvn, mens latexmadrassen er god, hvis du har behov for ekstra ventilation i løbet af natten!

Verdens bedste motor til elevationssenge!

Som med de andre topmodeller i vores store elevationsseng test får du kun det bedste af det bedste, når det kommer til elevationssengens hellige gral: Motoren. Denne er naturligvis produceret af det sønderjyske firma, Linak, som kan deres kram til perfektion! Der var ingen problemer med motoren i løbet af vores test, og den kørte næsten lydløst – en fryd for både ører og sjæl!

Udover en jævn oplevelse, så kommer motoren fra Linak med en app, der er udviklet til lige netop deres motorer. Med denne app i hånden kan du både kontrollere og finjustere de forskellige indstillinger, og det hele fungerer upåklageligt fra start til slut!

Vi var meget imponerede over den grad af næsten hysterisk komfort, som denne luksus elevationsseng fra Venus har med sig i bagagen! Dette er vitterlig den perfekte elevationsseng til dig, der vil have cremen af cremen og ikke har noget imod at investere en pæn pose penge i din fremtidige søvn – og når du tilbringer 1/3 af livet i sengen, så kan vi kun anbefale Venus No. 1. Den sikre 3. plads i den store elevationsseng test!

Venus No. 1 elevationsseng kan fås i følgende størrelser:

80 x 200             90 x 200             120 x 200           140 x 200           160 x 200           180 x 200           180 x 210


4. Senses Nova

 • God værdi for pengene
 • 5 komfortzoner
 • Madrasbremse

elevationsseng

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
42.299,00 42.299,00 Til butik →

Hvis du leder efter en seng, som alle dage har været en moderne klassiker, så vil du gøre klogt i at investere dine penge i Senses Nova! Der er ingen tvivl om, at dette er en populær elevationsseng, og dette vidner i sig selv om den kvalitet, du kan forvente – det er en super elevationsseng til pengene! Den har alt det, du har brug for – og mere til!

Senses har efterhånden mange år på bagen som firma, og de har virkelig stor erfaring med at producere elevationssenge af meget høj kvalitet. Dette viser sig overalt, når man ser på denne klassiker indenfor genren, der er helt igennem professionelt udført, og fremfor alt giver dig en god oplevelse og rolig nattesøvn!

Komfortmadras med 7 indbyggede komfortzoner!

En elevationsseng bliver kun populær, hvis den virkelig bringer en grad af komfort på banen, som er svær at matche for konkurrenterne til prisen – en egenskab, som Senses Nova naturligvis mestrer!

Som med topmodellerne i vores store elevationsseng test kan du vælge en Celsius/Memory skum topmadras eller en klassisk latex topmadras, således at sengen matcher dine behov til fulde! Vi syntes særligt godt om Memory-skummet i vores test, da det aflastede kroppen yderligere, hvilket bragte komforten til et helt nyt niveau!

Madrasbremse for den perfekte oplevelse

Senses har helt styr på de små detaljer, som gør din elevationsseng til en helt speciel oplevelse, og dette indebærer naturligvis en kvalitetsmotor fra verdenskendte Linak! Du får en motor med en standardgaranti på hele 5 år, som kan betjenes trådløst via fjernbetjening, og den passer sig selv og virker, når du har brug for det – og dette stort set lydløst!

Udover den mageløse motor, så får du tilmed en madrasbremse, som hele tiden sørger for, at din elevationsseng bliver på dens plads, når du er i gang med at justere den. Dette lyder måske basalt, men faktum er dog, at du får et meget mere jævnt skifte mellem indstillinger, hvilket virkelig indebærer en perfekt helhedsoplevelse fra start til slut!

Alt i alt må man sige, at Senses Nova sagtens kan forblive populær i mange år fremover – det er en kvalitets elevationsseng, som stadigvæk holder! Du får en virkelig god komfort for pengene, og der er ingen tvivl om, at populariteten alene taler for, at dette er den perfekte elevationsseng til dig i fremtiden! En velfortjent 4. plads i vores store elevationsseng test!


5. Senses Lux Elevationsseng

 • Klassisk look
 • Topscorer

elevationsseng

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
42.299,00 42.299,00 Til butik →

Denne elevationsseng fra Senses er en fantastisk elevationsseng, med ikke mange andre der tilbyder det samme til prisen. Den giver brugeren en fantastisk komfort og støtte, som hjælper utroligt meget på fx rygproblemer og lignende.

Elevationsmotoren

Vi har testet utrolig mange elevationssenge for at finde de bedste på markedet, og dette er helt bestemt én af de mest unikke på markedet! Du får alt det, man kan forvente af en elevationsseng, men det hele er presset ned i et skelet, der simpelthen udstråler den danske hygge fra inderst til yderst. Med Senses køber du dig ikke blot til en god nattesøvn – du køber en designmæssig perle!

Elevationsmotoren er kernen i denne elevationsseng, og er produceret i Danmark.

Vi var i det store hele utrolig tilfreds med denne gennemtænkte elevationsseng fra Senses i hele vores test, og der er ingen tvivl om, at denne elevationsseng skiller sig positivt ud fra mængden. Vi er helt tossede med det klassiske design, og det er én af de bedste grunde til, at netop denne seng kommer med på vores liste!

Alt i alt får du en komfortabel elevationsseng, der ligger godt prismæssigt og excellerer, når det kommer til klassisk, dansk design! Du sover fantastisk hele natten, og derudover har du noget smukt at kigge på, når du står op om morgenen. En fortjent 6. plads i vores store elevationsseng test!

Kort om Senses Lux elevationsseng:

 • Størrelse: 180 x 200
 • Mærke: Senses
 • Combimat madrasser med skum og latex
 • Godt køb til prisen!

6. Physio Elevationsseng

 • Designet af ortopædiske eksperter
 • Tilpasser sig din vægt
 • God åndbarhed

elevationsseng

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
42.299,00 42.299,00 Til butik →

Som rosinen i den velkendte pølseende slutter vi af med en elevationsseng i absolut topklasse: Physio Elevationsseng! Den er funktions- og komfortmæssigt i den absolutte verdensklasse, men prisen har gjort, at vi har valgt at placere den som den sidste på listen over de bedste elevationssenge i den store elevationsseng test!

Hele 7 komfortzoner i en selvventilerende madras!

Der er ingen tvivl om, at du vil sove som en konge i denne elevationsseng fra Ophelia, og dette skyldes i høj grad det fokus på komfort, der gennemsyrer hele designet af sengen! Vi har sjældent oplevet et så fokuseret design, og der er klasse over alle de løsninger, som teamet bag sengen har valgt!

Modsat andre elevationssenge får du hele 500 anatomic pocketfjedre pr. kvadratmeter, hvilket altså støtter kroppen, hvor du har mest brug for det under søvn. Du er dermed sikret den perfekte søvn, uanset hvordan du vender og drejer dig om natten! Herudover er madrassen vendbar, hvilket sikrer, at madrassen kan holde i mange, mange år!

Lækre detaljer, som gør prisen fair!

Når man betaler ekstra for en elevationsseng, så forventer man naturligvis også, at der er styr på selv de mindste detaljer – og det kan vi også love dig for, at der er med denne mageløse seng! Physio har skruet op for detaljerne og brugt de bedste komponenter, der holder i mange år ud i fremtiden.

Til sidst følger der, naturligvis, fristes man til at sige, en trådløs fjernbetjening med til hver seng, så du ikke skal bakse med irriterende ledninger. Alle disse detaljer er velovervejede og lækkert udført, og vi var mildest talt målløse, da vi så dem alle i aktion!

Der er ingen tvivl om, at dette er en af de bedste elevationssenge på markedet, som naturligt nok også kommer med et fornuftigt prismærke på sig. Når det er sagt, så kan vi kun anbefale at investere i denne elevationsseng, hvis du har pengene til det – kvaliteten, detaljerne og ikke mindst komforten er bare i en klasse for sig! En luksus elevationsseng til at slutte en fantastisk elevationsseng test af med!

Kort om Physios mesterværk:

 • Designet af ortopædiske eksperter
 • Tilpasser sig din vægt
 • God åndbarhed
 • Stabilt fundament i træ
 • Højeste komfort

Hvilken af de fantastiske elevationssenge skal du vælge?

Vi håber, at du har haft noget ud af at læse vores top 8 liste over de bedste elevationssenge på markedet ud fra den store elevationsseng test, og at du er blevet lidt klogere på valget af din næste elevationsseng. Vi kan desværre ikke vælge den seng, der passer til lige nøjagtig din krop og dine behov, men generelt er der to ting, som skal være med til at afgøre valget for dig:

 1. Størrelsen på din pengepung
 2. Komforten

Som med alt andet her i livet er det klart, at jo flere penge, du bruger på en elevationsseng, desto mere seng vil du få, men der er naturligvis grænser for, hvad dit budget kan klare. Derfor kan vi kun anbefale, at du sætter dig ned og bestemmer dig for, hvor mange penge du kan og vil sætte af til en ny seng. Hvis budgettet er stort, så kan du med fordel kigge på de mere eksklusive topmodeller i vores test, som f.eks. kunne være Venus No. 1, som du finder på vores 3. plads. Omvendt kan et mindre budget stadig godt kan give dig god valuta for pengene, hvis du f.eks. vælger modellen fra Hamilton, som du finder på vores 7. plads!

Komforten er generelt god, uanset hvilken af vores elevationssenge du vælger at købe, men hvis du har en særlig kropsbygning eller nogle andre udfordringer, som kræver noget specielt, så er det værd at holde sig det for øje i valget af elevationsseng! Det kan godt være, at den perfekte model virker til at være lidt udenfor din økonomiske rækkevidde, men hvis det er den, der giver dig de optimale forudsætninger for en god nats søvn på den lange bane, så bør du måske overveje at bruge pengene alligevel! Vi minder dig blot om, at du sover 1/3 af dit liv – det er da synd, hvis du må ”tage til takke” med en billig model, hvis du i virkeligheden har brug for en lidt dyrere model med større komfort!

Det er altid en svær balancegang mellem pris og komfort, men vi håber virkelig, at vores omfattende elevationsseng test har været med til at hjælpe dig godt på vej mod en bedre nattesøvn! Det har i hvert fald været en absolut fornøjelse at teste sengene for dig, og vi sidder altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have yderligere spørgsmål!