Elevationsseng test – din guide til de bedste elevationssenge

Indholdsfortegnelse

Et ofte overset område, når man taler generel sundhed, er vigtigheden af god søvn. Det er først inden for de senere år, eksperterne er ved at finde sandhederne bag dette ekstraordinært vigtige fænomen – søvnen.

Studier fra verdens største universiteter, så som Harvard University i USA, har fundet evidens for sammenhæng mellem dårlig søvn og indlæringsbesvær, samt forhøjet risiko for et hav af sygdomme.

Du bruger 1/3 af dit liv på at sove, så derfor kan det kun anbefales at investere i en god seng, der kan garantere dig de bedste forudsætninger for en god nats søvn.

Det at vælge den rette seng, kan godt være lidt at et mysterium. Hvad har man brug for, hvor mange zoner, skal det være en latex eller memory foam topmadras? Det hele lader til at være vigtigt, og det er det også. Det gælder om at finde den seng, der passer bedst til dine behov.

Elevationssengene er klart blandt de bedste og mest luksuøse senge på markedet. Dette skyldes ganske enkelt, at de er smartere og mere komfortable end traditionelle senge. Det er dog de færreste, der for alvor kan kende forskel på de mange forskellige elevationssenge på markedet, og det er netop af denne grund, vi har udarbejdet denne utrolig grundige elevationsseng test-guide!

I denne artikel finder du elevationssenge i alle prisklasser, så du nemt kan finde lige netop den seng, der passer bedst til dig og dine behov.

Udover den omfattende test-oversigt af elevationssenge, finder du også en guide, som fortæller dig noget om de ting, du særligt skal kigge efter, når du leder efter den rette elevationsseng.

Her hos Bedste10 betyder det meget for os, at du får valgt den rigtige seng, og derfor har vi forsøgt at samle den mest brugbare viden, således at du kan træffe en velovervejet beslutning.

En elevationsseng er en investering, og med vores store elevationsseng test er du sikker på, at det også bliver en god investering! I vores elevationsseng test har vi først og fremmest kigget på de senge, hvor du får en virkelig god kvalitet til en fornuftig pris.

De særligt fremhævede senge er udvalgt på baggrund af mange forskellige parametre, som f.eks. komfort og brugervenlighed. Test-guiden afspejler derved vores bud på de bedste elevationssenge på markedet – og vi har fundet en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet.


1. Ragna Nordlys – Lækker elevationsseng fra Nordic Dream

Ragna Nordlys - 180x200

Bemærk: Ragna Nordlys elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 35.995 kr. til 15.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Ragna

 • Danskproduceret elevationsseng
 • Udviklet af førende eksperter på området
 • Kvalitets elevationsmotor
 • Ergonomisk madras med pocketfjedre
 • Dobbeltsidet topmadras

Danskproduceret topkvalitet

Ragna er en danskproduceret elevationsseng i topkvalitet. Sengen har et strømlinet skandinavisk look, og den er fremstillet af kvalitetsmaterialer. Danske håndværkere har bygget sengen, der er udviklet af Nordic Dream i samarbejde med eksperter på området. 

Du får både spring- og boxmadras med Ragna. Springmadrassen er sengens midte og er fremstillet med danskproducerede pocketfjedre. Den er udstyret med en særlig Cooltex-skum, der giver ekstra elasticitet til pocketfjedrene, så du opnår en endnu bedre komfort.

Boxmadrassen i denne seng er med 7 komfortzoner, der sikrer god støtte til hele din krop under hvile og søvn. Indvendigt sørger pocketfjedre for den bedste støtte. Kroppens vægt er centreret omkring midten, hvorfor der er ekstra støtte til dette område, så du ikke synker for langt ned i madrassen.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Kraftig danskproduceret motor

Den nederste del af Ragna er selve elevationsbunden, der udgør sengens fundament. Lamellerne og rammen er fremstillet i solidt svensk fyrretræ, og Ragna har en integreret kvalitet elevationsmotor. Motoren er yderst støjsvag, og elevationen kan kontrolleres enten med den medfølgende fjernbetjening.

Ragna elevationsseng kan købes i 8 forskellige størrelser:

Ragna vs. markedet

Ragna er en seng i topklassen. Materialerne er omhyggeligt udvalgt, og sengen er fremstillet af danske håndværkere.

Elevationssenge er en større investering, og Ragna er ingen undtagelse. Prisen er i den høje ende, men du får også uovertruffen kvalitet, der kan sikre god nattesøvn mange år ud i fremtiden.

Med sengen fra Nordic Dream får du hele 25 års garanti på både rammen og fjedre. Du kan derfor nyde godt af din seng med sikkerheden om, at den kan blive ordnet, hvis der skulle opstå problemer.

Flere detaljer:

 • Størrelse: 180 cm x 200 cm
 • Mærke: Nordic Dream
 • 25 års garanti på ramme og fjedre og 5 års garanti på motor


2. Norhland Prestige Eksklusiv Elevation – nordisk design med fleksible fjedre

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Prestige Eksklusiv Elevation

 • Dansk produktion
 • To ergonomiske nakkevip
 • Lydsvag motor
 • Styring via fjernbetjening, smartphone og tablet
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Holdbart design med luksuriøs madras

Med Prestige Eksklusiv Elevation får du en velkendt opbygning, der er fremstillet af holdbare materialer. Sengen har et stærkt stel i 20 cm træ med en bund af 42 lameller. To nakkevip giver støtte til nakken.  

Springmadrassen har indbyggede pocketfjedre i små, slidstærke stofposer. Fjedrene er uafhængige af hinanden, og de arbejder hurtigt, når du skifter soveposition. På den måde får din krop hele tiden korrekt støtte på de områder, hvor den er tungest. Ligger du for eksempel på siden, vil din skulder og hofte synke mere ned i madrassen.

Der ligger 25 mm cooltex-skum, som omgiver fjedrene for beskyttelse. Skummet medvirker også til den gode komfort. Du får 25 års garanti på sengerammen og fjedrene, hvis der mod forventning skulle ske brud.

Komfortabel elevation

Komforten er også tænkt ind i sengens elevation. Du kan gøre brug af elevationen fra afstand ved at bruge en trådløs fjernbetjening. En anden mulighed er at forbinde designet til din smartphone eller tablet og kontrollere funktionerne via en app. 

Sengens motor larmer ikke som ved andre modeller. Det er også én af de mere strømbesparende og energirigtige motorer på markedet. Den er produceret af danske Linak, som er førende inden for elektronikverdenen.

Dansk håndværk i fem farver

Modellen har et stilfuldt kvalitetsdesign med rene linjer, og du kan vælge mellem fem farver. Sengen bliver fremstillet i både lyse og mørke nuancer, så der er en variant til ethvert hjem. Det er danske håndværkere, der står bag det gennemtænkte design.  

Prestige Eksklusiv Elevation fås i følgende størrelser:

Prestige Eksklusiv Elevation vs. markedet

Prestige Eksklusiv Elevation er skabt med fokus på kvaltiet, funktionalitet og komfort, og det afspejler sig i designet. Sengen klarer sig bedre end de fleste på de punkter. Det gælder lige fra sengens ergonomiske madras til den trådløse elevation. Madrassen har pocketfjedre, der støtter kroppen. Motoren er lydsvag, og elevationen kan styres via smartphone, tablet og fjernbetjening.

Ved at investere i sengen fra Norhland, får du en holdbar seng i solide materialer. Sengen er nem at vedligeholde, da materialerne er solide og har gode egenskaber. Motoren er vedligeholdelsesfri, og polstring med cooltex-skum beskytter madrassens stærke pocketfjedre. Som ekstra bonus får du 25 års brudgaranti på fjedre og ramme, og motoren kommer med 5 års garanti.


3. Yrla Fjäll – Danskproduceret kvalitet

Derfor anbefaler vi denne seng

 • Høj kvalitet
 • Høj liggekomfort 
 • 15 års garanti

Yrla Fjäll 180 x 200

Bemærk: Elevationssengen Yrla Fjäll er danskproduceret af firma Nordic Dreams, der har høje ambitioner omkring deres senge. Denne seng er for dig, der ønsker tårnhøj liggekomfort og kvalitetsmaterialer, der forenes på skønneste vis – Og så er den endda nedsat i øjeblikket fra 26.995 kr. til 11.995 kr.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sengen er produceret med nordiske materialer af danske specialister og håndværkere, så du er sikret det bedste og mest solide håndværk. Også på den moralsk konto, kan man stå inden for Nordic Dream’s produkter, da de planter et nyt træ, hver gang de sælger en seng. 

Til at betjene Yrla Fjäll, kan du benytte den medfølgende trådløse fjernbetjening. Sengens indbyggede elevationsmotor er støjsvag men samtidig kraftig. Sengen kan både løftes ved hovedgærdet og ved benene, enten hver for sig eller samtidig. Har man brug for at ligge med benene højt hævet, kan man dermed vælge at løfte ben-sektionen. Har man brug for at ligge og læse i en næsten siddende position, kan man hæve hovedsektionen.

Sengen giver optimal støtte til kroppen, hvilket giver en god nattesøvn og en god kropsstilling, inden man falder i søvn. Hvis man døjer med fysiske lidelser som ondt i ryggen eller åreknuder anbefales det, at man hæver sengen ved benene. Dette kan have en lindrende effekt.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.
Yrla Fjäll – 180×200 vs. markedet

Denne seng er for dig, der ønsker en elevationsseng til en yderst fornuftig pris, der er udført i solidt håndværk og har optimal ligge- og siddekomfort. 

Selvom sengen er danskproduceret, er den bygget i solidt svensk fyrretræ, hvilket giver et nordisk præg til sengens kvalitet og look. Den har 5 komfortzoner, der giver optimal ligge – og siddestilling. Kombinationen af solidt nordisk håndværk og den optimale ligge – og siddekomfort til en fornuftig pris adskiller uden tvivl denne seng fra mange konkurrerende produkter.

Yrla Fjäll kan fås i følgende størrelser

Her kan du se en video af Yrla elevationssengen:


4. Norhland Prestige Natur Elevation – Seng i natur latex

 • Natur latex
 • 504 fjedre per kvadratmeter

Prestige Natur Elevation

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det er blevet tid til endnu en model fra Norhland i denne elevationsseng test. Denne gang har vi valgt at fokusere på deres model, Norhland Prestige Natur Elevation. Det der gør denne elevationsseng helt speciel, er Norhlands valg af topmadras. Norhland har valgt at integrere denne model med en topmadras lavet af natur latex, som er et lækkert naturprodukt.

Her er årsagerne til, hvorfor du skal vælge en topmadras af natur latex!

Der er flere glimrende grunde til, hvorfor du netop skal vælge en topmadras i natur latex. Når du vælger en topmadras lavet af natur latex er du med til, at promovere den grønne profil. Som udgangspunkt er natur latex producenterne altid forpligtet til, at plante et nyt træ efter et træ er tappet for latex.

Derudover er natur latex enormt fleksibelt, det er altså noget materiale der kan strække og give så rigtig meget. Af denne årsag, er natur latex også meget åndbart og ventilerende. Det vil sige du ikke skal være bange for, at din krop ikke kan udskille varme, hvorfor sved opstår. Derfor reducerer du også risikoen for, at vågne hver morgen fuldkommen gennemblødt af sved.

Hertil er natur latex allergivenligt, hvorfor du ikke skal tænker over, hvorvidt topmadrassen kan give dig allergi. I forlængelse af dette, egner topmadrasser af natur latex sig også vældig godt til børn. Endeligt har natur latex en lang holdbarhed. Dette er et kæmpe plus fordi du bliver fri for, at skulle udskifte din topmadras i ny og næ. Natur latex er særdeles slidstærkt og utrolig god kvalitet.

Ikke nok med det, så er der en indbygget antiskrid funktion i topmadrassen der gør, at den forbliver på madrassen. Vi har alle prøvet at vågne en morgen, hvor madrassen ligger super akavet fordi vi har bevæget os eller sovet utroligt i løbet af natten. Med denne antiskrid funktion undgår du dette.

Norhland Prestige Natur Elevation kan fås i 2 farver, mørk grå og lys grå.

Ekstra plads under sengen!

Norhland Prestige Natur Elevation elevationsseng kommer med en standard højde på sine sengeben på 19 centimeter. Der kan dog tilkøbes ekstra sengeben, som gør sengen 4 centimeter højere. Disse kan fås i henholdsvis egetræ og champagnefarvet aluminium. Hvad end du vælger, er du garanteret god plads under sengen til opbevaring. Der kan blandt andet sagtens være op til flere bed rollers eller andre mindre kasser.

Denne luksuriøse elevationsseng fås som enkeltmandsseng og dobbeltseng. Norhland Prestige Natur Elevation er tilgængelig i følgende størrelser:

Flere detaljer:

 • Størrelse: 140 cm x 200 cm
 • Plads til opbevaring under sengen

5. Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D – Ergonomisk dansk design

Derfor anbefaler vi Prestige Luksus Boxelevation 2D

 • Dansk håndværk
 • Dobbeltfjedret boxmadras
 • Slideback-teknologi
 • Trådløs motor med 5 års garanti 
 • 25 års garanti på stel og fjedre

Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Elegant design med behagelig elevation

Du kan optimere din søvn med Prestige Luksus Boxelevation 2D en danskproduceret seng til en god pris. For ekstra komfort har designet en dobbeltfjedret boxmadras, der sammen med topmadrassen giver ergonomisk støtte.

Sengen har et minimalistisk udtryk og bliver produceret i fem stilsikre farver. Du kan vælge benene i eg eller metal, alt efter om du vil give sengen et nordisk og naturligt præg eller et mere industrielt udtryk. 

Du kan betjene elevationen via fjernbetjening eller via en brugervenlig app på din smartphone eller tablet. Motoren er støjsvag og den bruger mindre strøm end sædvanligt. 

Sengen har slideback-funktion, så du har lige nem adgang til dit sengebord, uanset om du ligger eller sidder i sengen. Funktionen betyder, at hovedenden ikke bliver rykket frem, når du hæver sengeryggen. 

Ergonomiske madrasser

Et 13 cm stel i træ danner ramme om sengens madrasser, som er designet til at aflaste din krop bedst muligt. Sengen har en boxmadras på 32 cm og en topmadras på 10 cm.

Boxmadrassen har pocketfjedre fordelt på fem zoner, så du ubesværet kan vende dig rundt i sengen. Pocketfjedrene stabiliserer din ryg, da du synker mere ned i madrassen ved områder med større vægt. For ekstra komfort er madrassen polstret med 25 mm Cooltex-skum, som styrker madrassens holdbarhed og bidrager til en antibakteriel overflade.

Topmadrassen har et vaskbart betræk af bambusstof, som er slidstærkt og behageligt at røre ved. Skummaterialet er enten fremstillet i latex eller memory skum. Materialerne har to forskellige virkninger, men begge topmadrasser støtter kroppen, så du vågner op uden ømhed i muskler og led.

Topmadrassen i latex har en ventilerende og kølende effekt, og skummet mindsker trykket på skuldre, nakke og hofte. Topmadrassen i memory skum hjælper omvendt med at holde på varmen, fordi du synker længere ned i skummet, som støtter din krop ved at forme sig efter den. 

Prestige Luksus Boxelevation 2D vs. markedet

Prestige Luksus Boxelevation 2D er en luksusudgave af en klassisk elevationsseng. Elementerne er afstemt, så sengen har en ergonomisk evne til at tilpasse sig kroppens bevægelser og vægt. Som noget unikt er boxmadrassen fjedret med et dobbelt lag pocketfjedre, og topmadrassen fås i to varianter, der efterlever forskellige behov. 

Sengens motor bruger minimal strøm og er mere støjsvag end mange andre elevationsmotorer på markedet. 

Prestige Luksus Boxelevation 2D fås i følgende størrelser:


6. De Lux Superior elevationssengen fra Living&more er den ideelle seng til en god nats søvn 

De Lux Superior elevationssengen fra Living&more

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

For mange kan det være en kamp at falde i søvn. Der går let flere timer, med at man bare ligger og vender og drejer sig i sengen, uden at det hjælper. Det er som om, at sengen ikke passer helt rigtigt, når man skal til at sove. Med en elevationsseng kan man let komme af med alle de trælse problemer og besværet med at ligge ordentlig. De Lux Superior elevationssengen kan indstilles præcis som ønsket, og gør det meget mere komfortabelt og let at finde en god måde at ligge på.

Elevationssengen De Lux Superior fra Living&more er perfekt, hvis man gerne nyder at læse en god bog, inden man skal sove, eller holder af at have fødderne hævet en smule. Elevationssengen er med trådløs betjening, og på denne måde kan man justere sengen i ryggen og i fodenden, præcis som man har lyst til.

Vær herre over egne sengetider med den smarte elevationsseng De Lux Superior

Ved selv at være herre over, hvordan sengen er indstillet, kan man roligt få en dejlig nats søvn. For at gøre oplevelsen endnu bedre er sengen lavet på et solidt fundament af en kraftig træramme og 27 fleksible lameller.

Madrassen, man ligger på, består af pocketfjedre, hvori der er fem forskellige komfortzoner. Det øverste af madrassen, hvor man ligger, er lavet af polyester med antiskrid. Antiskrid er med til at gøre sådan, at madrassen holder sin plads, således behøver man altså ikke skubbe sin madras på plads hver morgen.

Når man køber en De Lux Superior elevationsseng fra Living&more, får man en utrolig lækker topmadras med i købet. Topmadrassen er lavet af åndbar latex med betræk af naturlige bambusfibre. Dette er med til at gøre topmadrassen utrolig blød og meget komfortabel.

Betrækket har et net på kanten, som fungerer ventilerende. Dette gør, at topmadrassen er meget slidstærk og kan holde i lang tid, og at den er ekstremt åndbar. Derudover får man også ben på 16 cm, lavet i egetræ med til sengen.

Elevationssengen er 60 cm høj, 90 cm bred og 200 cm lang. Dette vil altså sige, at sengen er meget standard. Den kan derfor fungere både som enkeltseng, men også som dobbeltseng, ved køb af to ens De Lux Superior elevationssenge.

Sengen vejer 75 kilo i alt, men kommer usamlet, så den er let at få ind ad døren.


7. Living & More De Lux Natural Elevationsseng – Oeko-Tex certificeret

 • Oeko-Tex certificeret tekstiler
 • Produceret i Danmark

livingmore-de-lux-natural-elevationsseng

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vi bruger 1/3 af vores liv i en seng, hvorfor så ikke sove i en ordentlig seng, der kan give os den bedst mulige nattesøvn? I jagten på den optimale nattesøvn kan du med fordel vælge denne De Lux Natural elevationsseng.

Tilpas De Lux Natural efter dine behov!

Du kan måske nikke genkendende til, at du sover bedst på en bestemt måde, hvorimod din partner måske sover bedst på en helt anden måde. Med denne elevationsseng i vores elevationsseng test får du mulighed for, at sove med benene en smule i vejret hvis det er den sovestilling, der passer dig bedst. Samtidig kan din partner ligge fladt, hvis denne sovestilling passer din partner bedst.

I forlængelse af dette, er madrassen sikret med en antiskrid funktion, som sikrer at madrassen ingen steder går. Med andre ord vil du blive fri for, at skubbe madrassen på plads hver gang du har haft elevationssengen hævet. Det er kæmpe fordel og vil sparre dig for meget tid og energi.

Du skal ikke bekymre dig om ekstra tilkøb!

Vi kender alle til at købe et produkt og pludselig finde ud af, at det kræver en masse ekstra tilkøb, hvorfor regningen pludselig bliver højere end forventet. Ved køb af De Lux Natural elevationsseng medfølger der en topmadras i 55 mm. Topmadrassen er lavet i åndbar latex, hvorfor du stort set bliver fri for støvmider og støv generelt. Endvidere får du et sæt yderst stilrene sengeben med, som er lavet af egetræ.

Kommer usamlet men er utrolig nem at samle!

De Lux Natural fås kun i en usamlet udgave. Denne model er dog utrolig nem at samle, og kræver ikke det meget værktøj. Når sengen er samlet og de forskellige madrasser er lagt oveni sengen, rammer De Lux Natural en vægt på 160 kg. På baggrund af sengens vægt anbefaler vi, at du først samler sengen når du har fundet dette sted, hvor De Lux Natural skal placeres.

Ved køb af De Lux Natural er du også garantisikret i den forstand, at hvis uheldet skulle være ude ved eksempelvis rammebrud eller fjedrebrud, kan du benytte dig af din garanti i op til 15 år. På den anden, hvis motor skulle risikere at bryde sammen – mod al forventning – har du en garanti på op til 5 år.

Når man vælger at investere i en elevationsseng, er der ofte et støre beløb involveret, hvorfor en garanti som ovenstående er betryggende at have i baghånden.

Living & More De Lux Natural elevationsseng er tilgængelig som enkeltmandsseng og dobbeltseng. Modellen kan fås i nedenstående størrelser:

90 x 200             140 x 200          180 x 200

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 centimeter x 180 centimeter
 • 15 års garanti på ramme og fjedre brud – 5 års garanti på motorsammenbrud

8. Living & More Comfort Solo Elevationsseng – Value for money

 • Virkelig velegnet til studerende
 • God værdi for dine penge

livingmore-comfort-solo-elevationsseng

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vi har valgt at inddrage endnu en elevationsseng fra Living & More i denne elevationsseng test. Denne gang drejer det sig om deres Comfort solo model. Den dansk produceret elevationsseng sørger for, at du vågner frisk og veludhvilet hver morgen.

Super velegnet til studerende!

En af hovedårsagerne til at vi har valgt at inddrage denne elevationsseng, er at den er enormt velegnet til studerende.

Ved køb af Comfort Solo elevationsseng får du virkelig værdi for dine penge. Elevationssengen er i den lave prisklasse, men der er ikke sparet på noget! Comfort Solo er lavet med 5 komfortzoner, hvor hver af de 5 komfortzoner tilpasser sig efter din krop. Det fungerer således, at komfortzonerne tilpasser sig for at fordele trykket fra din krop. Dette forebygger blandt andet rygsmerter og andre lidelser.

God plads til at brede sig!

Denne elevationsseng købes usamlet men er heldigvis super nem at samle. Det kræver ingen særlige tekniske kundskaber, og bør være nem at samle for de fleste. Når Comfort Solo er samlet har den en højde på 58 centimeter, en bredde på 140 centimeter og en længde på 200 centimeter. Sagt med andre ord, her får du altså en seng, hvor der er rigtig god plads til én person! Når sengen er samlet vejer den 79 kg.

Hertil har Comfort Solo sengeben lavet af stål, som måler hele 22 centimeter. Af denne årsag får du rigtig gode opbevaringsmuligheder under elevationssengen til at opbevare diverse ting såsom sengetøj, bøger mm.

Hvis sengen skulle risikere at blive ramt sengebrud, er du sikret en garanti på op til 15 år. Hvis motoren derimod siger fra og bryder sammen, er du garantisikret i op til 5 år.

Madrassen er Oeko-Tex certificeret og den består af 70% polyester og 30% bomuld. Hertil er madrassens betræk syet af naturlige bambusfibre. Det gør madrassen utrolig åndbar og yderst slidstærk. Madrassen, og alt hvad den indeholder, er blevet produceret i Danmark. I forlængelse af dette er madrassen vendbar, hvilket giver dig mulighed for at sove og bruge begge sider af madrassen.

Som udgangspunkt sælges Comfort Solo elevationsseng uden sengegavl, men hvis du ønsker at pifte elevationssengens look lidt op, anbefaler vi at du tilkøbe en sengegavl. Uden en sengegavl kan elevationssengen nemt komme til at se nøgen ud.

Denne elevationsseng fås i 2 størrelser, henholdsvis som enkeltmandsseng og dobbeltseng:

90 x 200             140 x 200

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 centimeter x 140 centimeter
 • Produceret i Danmark – solidt dansk håndværk

9. Living & More Basis Solo Elevationsseng – Billig seng i god kvalitet

 • Billig elevationsseng
 • Høj kvalitet

livingmore-basis-elevationsseng

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Den sidste seng vi har valgt at inddrage fra Living & More i denneelevationsseng test, er deres Basis model. Denne elevationsseng er den billigste blandt alle elevationssengene i denne elevationsseng test. På trods af at denne model er super billig, får du en rigtig god elevationsseng for dine penge. Netop af denne årsag, indgår Basis i vores elevationsseng test. Denne seng er lavet i god kvalitet, og har hele 5 komfortzoner.

Elevationssengens 5 komfortzoner arbejder sammen om, at støtte din krop på bedst mulig vis. Hertil fungerer komfortzonerne fremragende til, at forebygger rygproblemer. Derudover har madrassen en medium hårdhed, hvorfor den er yderst ideel til personer, der vejer under 85 kg.

Du skal ikke tænke på ekstra tilkøb – her får du præcis, hvad du mangler!

Ved køb af Basis elevationsseng er du garanteret, at der ikke er nogle skjulte tilkøb i købsprocessen. Med i købet medfølger der både topmadras og ben, hvorfor du er klar til at få opsat og brugt elevationssengen fra dag 1!

Denne elevationsseng har 20 centimeter høje ben, der er lavet af stål. Hertil kommer sengen i en flot sort farve. Denne kombination af en klassisk sort farve og sengeben af stål, giver sengen et rigtig flot udtryk. Ikke nok med det, så får du også plads under sengen som kan udnyttes med bed rollers eller andre opbevaringskasser. Hvis du vælger at placere bed rollers under sengen, vil du få plads til 2-3 stk.

Juster Basis Solos elevationsniveau efter dine ønsker!

Med denne elevationsseng fra Living & More, kan du justere elevationsniveauet præcis som du ønsker det. Hvis du er typen, der elsker at ligge og se fjernsyn eller Netflix vil du blive glad for denne model. Justeringen foregår super nemt via den tilhørende trådløse fjernbetjening. Du vil komme til at opleve, at du med få tryk kan finde den helt rette position, som akkurat passer dine behov.

Endvidere har Basis Solo en længde på 200 centimeter, en bredde på 90 centimeter og en højde på 51 centimeter. Sengen sælges som usamlet, men er heldigvis nem at samle. Når sengen er samlet rammer den en vægt på 50 kg.

Eftersom Basis Solo er en enkeltmandsseng, er der rigeligt med at plads til at boltre sig i det Oeko-Tex certificerede tekstiler. Endeligt er Basis Solo elevationsseng produceret i Danmark, hvorfor du er sikret et solidt stykke dansk håndværk i kanon kvalitet. Basis Solo fås i øvrigt kun i denne ene størrelse.

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 cm x 90 cm
 • Oeko-Tex certificeret

10. Tempur Spring Box Adjustable Elevationsseng – All in one elevationsseng

 • Luksuriøs elevationsseng
 • All in one elevationsseng

Tempur Spring Box Adjustable Elevationsseng All in one elevationsseng

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nu skal vi til et helt nyt mærke i vores elevationsseng test. Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng befinder sig i en klasse, hvor blot få andre elevationssenge kan være med. Denne klasse er en klasse af elevationssenge i vores elevationsseng test af højeste kvalitet. Af denne årsag befinder Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng sig også i den øvre klasse, hvad angår pris.

All in one elevationsseng – det hele er samlet i én enhed!

Med Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng er det hele samlet i én enhed. Det skal forstås på den måde, at modellens sengebund og rammer er fusioneret i én bund, hvor der både medfølger fjedre og elevations funktion.

Tempur Spring Box Adjustable gør det muligt at bruge elevationsfunktionen i begge ender af sengen, det vil sige at du både kan hæve fødderne og hovedet. Du kan altså frit vælge mellem en række justeringer, der giver dig de bedste forudsætninger for at læse din favorit bog i god stilling, eller se din yndlingsserie på Netflix i en super behagelig stilling.

Elevationssengen har længde på 200 centimeter og en bredde på 180 centimeter, hvilket giver dig frit slag til ligger nøjagtigt, som det passer dig. Endvidere er det muligt for dig og din partner, at i hver især kan justere Tempur Spring Box Adjustable elevationshøjde således, at I begge to præcis ligger i den stilling I har lyst til.

Tempur Spring Box Adjustable kan betjenes via en trådløs fjernbetjening og gennem en app!

Justeringen af elevationshøjden klares nemt ved hjælp af den tilhørende trådløse fjernbetjening, og ikke nok med det, kan Tempur Spring Box Adjustable motor styres gennem en app. På den måde kan du eksempelvis betjene sengen ved hjælp af den trådløse fjernbetjening, hvorimod din partner kan betjene elevationsniveauet gennem appen, som tilsluttes via Bluetooth.

Tempur Spring Box Adjustables motors har 5 års garanti på motorsammenbrud fra den dato, hvor elevationssengen bliver leveret. Du har derfor en garanti for, at denne seng er monteret med en motor i rigtig god kvalitet!

Endeligt garanterer forhandleren, at de både leverer og opstiller Tempur Spring Box Adjustable på din adresse. Du bliver altså fri for, at selv skulle finde dit værktøj frem eller sågar ud at købe nyt værktøj. Endvidere forsikrer forhandleren, at tager alt affald og pap med sig tilbage, hvorfor du også bliver fri for at rydde op efter opstillingen af din nye elevationsseng. Til sidst skal det nævnes, at denne elevationsseng blot fås i denne størrelse.

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 cm x 180 cm
 • 5 års garanti på motor
 • Tilhørende app, der tilsluttes via Bluetooth

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Norland Luksus EL Elevationsseng

 • Enmandsseng til fornuftige penge
 • 25 års garanti

norland-luksus-el-elevationsseng

Vi har endnu en gang valgt, at fokusere på en enkeltmandsseng i vores elevationsseng test. Denne gang er det denne Norland Luksus EL elevationsseng. Denne model er en af de modeller, som du aldrig går galt med. Et kig på prisen viser, at den er i det billigere prisniveau sammenlignet med størstedelen af de resterende elevationssenge i denne artikel. Det skal dog på ingen måde skræmme dig væk, da kvaliteten og komforten i Norland Luksus EL elevationsseng er kanon god.

Find den rette topmadras med udgangspunkt i dine behov!

22.1-norland-luksus-el-elevationssengNår det kommer til valg af topmadras, er det helt store spørgsmål ofte, hvilken topmadras skal jeg vælge? Det kan være en svær og kompliceret beslutning da det tit kan virke uoverskueligt grundet de mangler muligheder, som markedet tilbyder.

Hvad angår den rette topmadras til Norland Luksus EL bør du tænke over, om du eksempelvis er typen der sveder meget i løbet af natten. Hvis dette er tilfældet, vil vi helt klart anbefale dig, at du topmadrassen med Latex skum. Når du sover på Latex skum sørger skummet for, at der opstår en god og kontinuerlig ventilation af madrassen. På den måde mindsker topmadrassen risikoen for, at vågne i løbet af natten i en drivvåd seng. Dette er et kæmpe plus.

Hvis du derimod er typen, som ikke sveder i løbet af natten, kan du med fordel vælge Wonderpur topmadrassen. Denne topmadras former sig efter din krop og de steder, hvor du har brug for ekstra støtte, gør Wonderpur virkelig underværker.

I forlængelse af dette, medfølger der er et 3D betræk i bambus til topmadrassen. Dette betræk giver topmadrassen en yderligere ventilerende effekt, og så kan det ligeledes komme i vaskemaskinen – nemt og bekvemmeligt!

Passer perfekt til den studerende, som ønsker en luksus seng til en god pris!

Som tidligere nævnt, er dette virkelig en elevationsseng fordi du får fremragende værdi for dine penge. Derfor mener vi, at sengen er særligt velegnet til studerende, som ønsker at opgradere deres almindelige seng til en elevationsseng. Mange har den forestilling om, at en elevationsseng er i en prislag, hvor de færreste kan være med. Dette er ikke tilfældet med Norland Luksus EL elevationsseng.

Hvis du ønsker at se en videopræsentation af denne elevationsseng, kan du med fordel se videoen herunder. Denne giver dig et glimrende indblik i, hvad du får såfremt du vælger at erhverve dig denne lækre seng.

Gennemgang af Norland Luksus EL elevationsseng:

Norland Luksus EL fås ikke kun som enkeltmandsseng. Modellen kan også købes som dobbeltseng og fås i følgende størrelser:

80 x 200             90 x 200             90 x 210             120 x 200          160 x 200          180 x 200          180 x 210          210 x 200                             210 x 210

Flere detaljer:

 • Størrelse: 90 cm x 210 cm
 • Trådløs fjernbetjening med tilhørende app

Krone Signatur Elevation Cloud Elevationsseng

 • Velegnet til studerende
 • 15 års garanti

krone-elevation-plus-elevationssengDen næste elevationsseng i vores elevationsseng test er endnu en elevationsseng i høj kvalitet! Sengen har en længde på 210 centimeter og en bredde på 90 centimeter. Hertil har en Krone Signatur Elevation Cloud en højde på 58 centimeter, hvor selve benene har en standard højde på 19 centimeter.

Med denne højde er der god plads til opbevaring af genstande. Du kan eksempelvis, uden problemer, have en række bed rollers eller kasser stående under din seng. Hvis du har brug for mere plads end hvad de 19 centimeter tillader, kan du med fordel tilkøbe ikke ekstra lange sengeben, som forlænger benene fra 19 centimeter til 23 centimeter.

Yderst velegnet til studerende – høj kvalitet og en fornuftig pris!

Vi anbefaler at især studerende bør læse om denne model. For det første er sengen produceret i Krones eget ”Plus” møbelstof, som tilfører sengen en rigtig kraftig og god kvalitet. Dette er altså en elevationsseng, som kan være med dig gennem hele din studietid.

For det andet er Krone Signatur Elevation Cloud en model, hvor du virkelig får en fremragende værdi for dine penge. Prisen på denne model er utrolig billig for en elevationsseng, og det er et prisleje hvor de fleste kan være med. Man skal jo huske på, at når man erhverver sig en elevationsseng skal det anses som en genstand, som skal være en del af ens liv i mange år frem.

Såfremt du oplever at du har valgt den forkerte fasthed i din elevationsseng eller du måske ikke synes, at denne models fasthed ikke lever helt op til dine forventninger, kan du helt gratis ombytte sengen i op til 101 nætter. Det giver dig som en kunde, en god tryghed. Hvad angår elevationssenge er denne tryghed virkelig god at have fordi en elevationsseng for de fleste, er en større investering i seng, som forhåbentlig skal være ved din side i mange år fremadrettet.

Nem at samle – kræver ingen værktøj eller teknisk snilde!

Når du modtager denne Krone Signatur Elevation Cloud leveres den uden at være samlet. Dette skal du dog ikke være bange for, da denne elevationsseng er super nem at samle. For det første kræver det ingen værktøj, hvilket er en kæmpe plus da du undgår at skulle købe nyt værktøj udelukkende til dette formål.

I forlængelse af dette, kræver det absolut ingen tekniske færdigheder for at samle Krone Signatur Elevation Cloud. Ved køb af denne seng medfølger der en meget nøje og detaljeret samleguide, som gør det utrolig nemt og overskueligt for dig.

Krone Signatur Elevation er en af de senge i vores elevationsseng test, der fås i hele 8 størrelser:

80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Flere detaljer:

 • Størrelse: 90 cm x 210 cm
 • Nem og simpel at samle – kræver ingen værktøj

Krone Elevation Plus Elevationsseng

 • Produceret i Danmark
 • En mands elevationsseng i høj klasse

krone-elevation-plus-elevationssengLigesom den forrige elevationsseng i denne artikel, har vi her en elevationsseng, som er velegnet til en enkelt person. Sammenlignet med den forrige model, er Krone Elevation Plus en anelse dyrere men sengen befinder sig stadig på et niveau, hvor prisen er ganske fornuftig for en elevationsseng.

Ved køb af Krone Elevation Plus er du sikker på, at få en seng i en alletiders kvalitet, som kan holde i mange år. Dertil får du også en elevationsseng, hvor elektronikken virkelig spiller. Med andre ord, ved køb af Krone Elevation Plus får du en ny elevationsseng, hvor der ikke bliver gået på kompromis med nogle ting, hverken kvalitet eller elektronik!

Krone Elevation Plus har 5 komfortzoner, og hver enkel af disse 5 komfortzoner er designet specifikt til, at tage sig af din krop og forebygger fremtidige problemer med ryggen, hoften, lænden og så videre.

Fleksibilitet for alle pengene!

Hvis du er typen der eksempelvis nyder at få morgenmaden serveret i sengen, er der absolut ingen undtagelser ved Krone Elevation Plus. Med den tilhørende trådløse fjernbetjening kan du super nemt rette sengen op således, at du sidder i den perfekte stilling til at spise morgenmad i sengen.

Er du personen der ligeledes nyder at se fjernsyn fra sengen eller læse en god bog i sengen, er der en række af muligheder for at justere elevationssengen således, at du finder den mest komfortable og ergonomiske stilling, der passer præcis dine behov og ønsker.

Enkeltseng med masser af plads til udstrækning!

På trods af, at Krone Elevation Plus er designet til at passe en person, får du alligevel rigtig god plads til, at ligge og strække dig ud, uden at skulle tænke på at genere andre. Hvis du ønsker en sengegavl på din nye seng, er dette bestemt også en mulighed. Du kan tilkøbe en plan gavl med en højde på 108 centimeter, som giver Krone Elevation Plus et frisk pust. Derudover undgår du blandt andet, at sengen ikke kommer til at fremstå som nøgen og kedelig.

Endvidere har du naturligvis mulighed for, at vælge madrassens fasthed ud fra dine ønsker. Det er rigtig vigtigt, at du finder den fasthed der passer lige præcis til dig. På denne måde bliver du sikker på, at udnytte det fulde potentiale af din nye elevationsseng.

Krone Elevation Plus er tilgængelig i en række af størrelser, både som enkeltseng og dobbeltseng:

90 x 200             90 x 210             120 x 200          140 x 200          160 x 200          180 x 200          180 x 210

Flere detaljer:

 • Størrelse: 120 cm x 200 cm
 • Springmadras med pocketfjedre

Krone Deluxe Elevation Elevationsseng

 • 504 fjedre per kvadratmeter
 • God ind- og udstigningshøjde

krone-deluxe-elevation-elevationssengVi fortsætter vores elevationsseng test med endnu en elevationsseng fra det danske mærke, Krone. Denne seng er ligeledes produceret af fantastisk materiale, hvorfor denne seng er i yderst stærkt kvalitet.

Forlæng elevationssengens sengeben og få ekstra plads til opbevaring!

Ved køb af Krone Deluxe Elevation får du valget mellem 3 sengeben. Du kan blandt andet vælge de klassiske runde sorte sengeben i malet stål, der har en højde på 19 centimeter. Derudover kan du vælge runde sengeben i børstet stål, der også har en højde på 19 centimeter. Disse tilfører Krone Deluxe Elevation en ekstra flot detalje.

Endeligt kan du vælge sengeben i børstet, som har en højde på 23 centimeter, hvorfor senges hæves med 4 centimeter som giver dig 4 centimeter ekstra til opbevaring. Med en højde på 23 centimeter har du god mulighed for, at opbevare og stille ting og genstande under din seng. Du får eksempelvis fint med plads til et par bed rollers, hvis du ønsker dette.

Krone Deluxe Elevation elevationsseng kan fås i en elegant sort farve, der uden tvivl passer ind i indretningen i de fleste soveværelser.

Gratis levering hjem til dig – ingen besværligheder!

Endvidere skal du ikke tænke på, hvordan mon skal få fragtet denne elevationsseng hjem i din private bolig. Såfremt du køber denne model, har du fri mulighed for, at få leveret Krone Deluxe Elevation helt gratis hjem til dig. Denne service gør hele købsprocessen en smule mere overskueligt for dig. Derudover skal sengen ikke samles, det eneste du skal gøre, er blot at skrue benene beslag på, og så står din nye elevationsseng klar til brug!

Når Krone Deluxe Elevation står klar til brug, kan du gå i gang med at bruge den med det samme og styre den ved hjælp af den tilhørende trådløse fjernbetjening. Krone Deluxe Elevations trådløse fjernbetjening og motor er begge designet af den danske virksomhed, Linak. Du kan derfor være sikker på, at denne elevationsseng og dets tilbehør er dansk håndværk når det er bedst.

Derudover er det vigtigt at understrege, at i og med, at Krone Deluxe Elevation er en dobbeltseng, er det yderst vigtigt at hver madras tilpasses efter dig og din partners krop. Dette kan gøres ved at tilpasse de 2 madrassers fasthed efter jeres kropsvægt.

Krone Deluxe Elevation kan købes i 2 forskellige størrelser:

90 x 200             180 x 200

Flere detaljer:

 • Størrelse: 180 cm x 200 cm
 • 15 års garanti

Prestige Luksus Elevation Prestige Luksus Elevation – Lydsvag elevationsseng i dansk design

Derfor anbefaler vi Prestige Luksus Elevation

 • Gennemført dansk design og kvalitetshåndværk
 • Med motor fra danske Linak
 • Lydsvag og trinløs indstilling
 • 25 års garanti på både rammebrud og fjedre

Kvalitetsseng med ekstra god komfort

Vil du gerne have en elevationsseng af høj kvalitet, så kan du kigge nærmere på denne model fra Sengetid.dk. Prestige Luksus Elevation er en gennemført elevationsseng, der både er udviklet, designet og produceret i Danmark.

Designet af sengen gør den nem at indrette soveværelset med, og indvendigt gemmer sengen på en ekstra god liggekomfort. Madrasserne er udstyret med 11 komfortzoner, så din krop bliver trykaflastet hele natten igennem.

Elevationsmotor fra danske Linak

En elevationsseng gør det nemt at finde den helt rigtige position, om du sidder, ligger eller slænger dig. Med Prestige Luksus Elevationer det en leg helt trinløst at finde din optimale stilling.

Du kan justere elevationsmotoren med den medfølgende fjernbetjening eller den smarte app. App’en kan hentes ned til både din tablet og smartphone, så du altid kan indstille sengen efter behov.

Du vækker ikke en partner ved siden af, hvis du midt nat ønsker at skifte liggeposition. Elevationsmotoren er lydsvag, så den ikke generer en sovende.

Du kan også tænde et hjælpsomt gulvlys i bunden af sengen med fjernbetjeningen.

Gør en god handel med mange kundefordele

Du kan føle dig tryg ved at handle din næste elevationsseng hos Sengetid.dk. Udover at deres senge alle er produceret i Danmark, så giver de dig som forbruger en række gode fordele. Du kan nemlig med en Prestige Luksus Elevations nyde godt af:

 • Gratis finansiering
 • Gratis levering
 • Gratis ombytning inden for den risikofri prøveperiode på 101 dage

Der er derfor mange fordele ved at handle hos den danske sengeforhandler, hvis du drømmer om at have Prestige Luksus Elevation stående i soveværelset.

Luksus med god samvittighed

Du kan også med god samvittighed vælge den danskproducerede seng. Ved at holde produktionen i Danmark, er der nemlig væsentligt mindre miljøbelastning, end hvis sengen skulle fragtes til Danmark fra et andet produktionsland.

Samtidig går virksomheden Sengetid.dk op i, at deres senge pakkes både forsvarligt og bæredygtigt, når de skal fragtes. De anvender derfor genbrugsemballage og skærer ned på overforbruget af emballage.

Prestige Luksus vs. markedet

Med Prestige Luksus Elevation er tonen slået an. Har du først prøvet en luksuselevationsseng, så er det svært at gå ned i kvalitet.

Selvom sengen Prestige Luksus Elevation er én af de mere luksuriøse modeller i oversigten, så får du den til den bedste pris. Sengetid.dk køber deres senge direkte hos en dansk sengeproducent, så de fordyrende mellemled er sparet væk.

Du kan derfor få den høje kvalitet til en særlig god pris, hvis du sammenligner med andre senge i samme kvalitet. Prisen er dog stadig i den høje ende, så hold øje med gode tilbud og kampagner, hvis du gerne vil spare penge på din næste seng.

Flere detaljer:

 • Størrelse: 180 cm x 200 cm
 • Mærke: Sengetid.dk
 • 25 års garanti på brud på ramme og fjedre og 5 års garanti på motor

 

 


Athena Elevation Elevationsseng

 • Billig elevationsseng i høj kvalitet
 • Rigtig god værdi for pengene

athena-elevation-elevationsseng

Den næste model i vores elevationsseng test, er denne stilfulde Athena Elevation elevationsseng. Ligesom de fleste af vores andre senge i denne artikel, er denne seng produceret i Danmark. Denne model er en dobbeltseng med 5 komfortzoner.

Athena Elevation har en længde på 200 centimeter og en bredde på 180 centimeter, hvorfor der er god plads til at strække sig uden at tænke på, at man kommer til at fylde for meget på trods af, at det er en dobbeltseng. I forlængelse af dette, har denne elevationsseng sengeben på 19 centimeter. For at få mest ud af din plads, kan du med fordel placere op til 4 bed rollers under denne elevationsseng.

Hvis du bor i et mindre parcelhus eller en lejlighed, hvor pladsen til tider kan knibe, passer Athena Elevation perfekt. Ikke nok med at du kan udnytte den ekstra plads, som sengen giver grundet højden på sengebenene, er denne dobbeltseng ideel som din første elevationsseng.

Er dig og din partner på udkig efter jeres første elevationsseng? Her får i værdi for pengene!

Et kig på elevationssengens pris viser, at den er yderst billig sammenlignet med andre elevationssenge. Af denne årsag er den super velegnet til det yngre par, som måske skal ud og investere penge i deres første elevationsseng. Elevationssenge er ofte en rigtig dyr investering, men med Athena Elevation er du garanteret en elevationsseng i høj kvalitet til en rigtig god pris.

Athena Elevation kan fås i 2 farver. Du kan blandt andet vælge en klassisk og elegant sort, som der er et billede af ovenfor. Hvis den sorte farver ikke passer ind i din indretning, kan du vælge en mere minimalistisk og neutral grå. Såfremt du vælger den grå farve, er du sikret en farve, som er nem at dekorere med og som passer ind i de fleste soveværelser.

Forebyg smerter i ryggen og kolde nætter!

Denne elevationsseng har en topmadras med celcius kerne, som er super god til dig, som enten døjer med smerter i ryggen eller har en tendens til, at fryse i løbet af natten. Med denne celcius topmadras vil du opleve, at du synker ned i sengen. Dette sker fordi topmadrassen tilpasser sig efter din krop, hvorfor varmen holdes rigtig godt i madrassen og ikke siver ud i løbet af natten. Endvidere er topmadrasen blandt de få i denne elevationsseng test, som kan vaskes.

Endeligt kan denne elevationsseng fås i en række størrelser, både som enkeltmandsseng og dobbeltseng:

80 x 200             90 x 200             90 x 210             120 x 200          140 x 200          160 x 200          180 x 200          180 x 210

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 cm x 180 cm
 • Støjsvag motor med trådløs fjernbetjening

Wonderland Harmony 412 Elevationsseng

 • Elevationsseng i højeste kvalitet
 • Yderst klassisk design

wonderland-harmony-412-elevationsseng

Wonderland Harmony 412 er en af de elevationssenge, som sender dig et klart signal ved første øjekast. Her har vi en elevationsseng, som virkelig udstråler luksus og elegance. Elevationssengen er lavet af Wonderland, som er et norsk sengemærke, hvorfor denne model er den eneste norske model i vores elevationsseng test.

Vi har nok alle tænkt over, hvad gør man lige hvis der pludselig opstår strømsvigt og sengen er hævet? Dette irritationsmoment bliver du fri for med Wonderland Harmony 412 elevationsseng. Denne model er indbygget med en funktion der gør, at såfremt der sker et strømsvigt sænker sengen sig til den normale horisontale position.

Gem dine favoritindstillinger til senere brug!

33.1-wonderland-harmony-412-elevationssengNår du er kommet godt i gang med Wonderland Harmony 412, vil du hurtigt finde stillinger, som du synes utrolig godt om. Med denne elevationsseng kan du gemme op til 3 stillinger som Wonderland Harmony 412 husker, hvorfor du hurtigt og nemt kan komme tilbage til disse.

Hertil har Wonderland Harmony 412 hele 2 motorer ved henholdsvis benene og ryggen. Motorerne er produceret af danske Linak, som har hovedsæde i Sønderjylland. Ikke nok med motorerne, har Linak også fremstillet den medfølgende trådløse fjernbetjening. Udover at anvende en fjernbetjening, kan du tilslutte dine smartphone eller tablet via Bluetooth, og på den måde styre sengens elevationsniveau via Bluetooth – nemt og smart!

Du får rigtig god plads til at boltre dig på!

Wonderland Harmony 412 er en dobbeltseng, hvor du får rigtig god plads til at bevæge dig. Denne model har en længde på 200 centimeter og en bredde på 180 centimeter. Denne model kan dog fås i en række forskellige størrelser, alt fra 90 centimeter x 200 centimeter til 210 centimeter x 210 centimeter. Du kan altså få Wonderland Harmony 412 elevationsseng i præcis den størrelse som du ønsker.

Endvidere kan Wonderland Harmony 412 dele skilles ad, og sengens dele kan på den måde vaskes ved 60 grader.

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 cm x 180 cm
 • Fås kun i mørkeblå

Nocturne Solid K1M Elevationsseng

 • Utrolig fornuftig pris
 • Perfekt som enkeltseng

nocturne-solid-k1m-elevationsseng

Den næste model i vores store elevationsseng test, er denne flotte Nocturne Solid K1M elevationsseng. Denne mode er endnu en utrolig studentervenlig seng, men også super ideel for dig, som bor alene. Nocturne Solid K1M er ideel for dig, som ikke vil gå på kompromis med sin nattesøvn.

Flot elevationsseng i høj kvalitet til en god pris!

Med sin relative billige pris, kan du her anskaffe dig en elevationsseng i super kvalitet til rigtig få penge. Af denne årsag, som tidligere nævnt, er den eksempelvis virkelig velegnet til studerende. Det kan eksempelvis være til den studerende, som altid har ønsket sig en elevationsseng men aldrig har haft midlerne til at købe en.

Hvis du har haft en elevationsseng før, ved du med sikkerhed hvor irriterende det er, hvis madrassen pludselig skrider af sengen. Det sker heldigvis ikke med denne model. Nocturne Solid K1M har anti-skrid i fodenden af madrassen som gør, at du undgår at sengens madras pludselig skrider ned, når elevationssengen er hævet.

Forebyg ryg- og skuldresmerter med Nocturne Solid K1Ms madras!

Endvidere har Nocturne Solid K1M en længde på 200 centimeter og en bredde på 90 centimeter, hvorfor der er rigtig god plads til en enkelt person. Hertil kommer Nocturne Solid K1M elevationsseng med et lag fjedre og 5 komfortzoner. Det giver dig som bruger, en rigtig behagelig oplevelse. I forlængelse af dette, hjælper madrassens fjedre din ryg og skuldre med, at aflaste og forebygge mulige fremtidige gener.

Nocturne Solid K1M har elevation i både fod- og hovedende, som betjenes ved hjælp af el gennem den tilhørende trådløse fjernbetjening. Elevation fordeler sig ud på hele 28 lameller. Nocturne Solid K1Ms motor er en Okin motor. Elevationssengens konstruktion er lavet af træ.

Sengen har en belastning på max 130 kg. Endvidere skal det nævnes, at Nocturne Solid K1M sælges eksklusiv ben og eksklusiv gavl. Hertil fås sengen kun i 1 farve, den minimalistiske sorte farve, men du har mulighed for at vælge mellem en række af forskellige madrasser. Og vi stopper ikke her, du kan ligeledes vælge mellem et hav af forskellige sengeben og støtteben. På den måde kan du selv personliggøre, hvilket udtryk Nocturne Solid K1M skal give i dit hjem. Endeligt skal det påpeges, at denne model blot fås i denne ene størrelse.

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 cm x 90 cm
 • God opbevaringsplads under sengen

Nocturne Silver Elevationsseng

 • Yderst minimalistisk og elegant design
 • 5 komfortzoner

nocturne-silver-elevationsseng

Et kig videre i vores store elevationsseng test, finder vi endnu en model fra Nocturne-serien. Denne gang skal vi have fat i Nocturne Silver.

Nocturne Silver har en længde på 200 centimeter og en bredde på 140 centimeter, hvorfor den passer glimrende et parret, som gerne vil have god plads at sove på.

Utrolig nem at indrette dit soveværelse med!

Endvidere kommer Nocturne Silver i en meget behagelig grå farve med et strejf af sølv. Netop denne farve gør det utrolig nemt, at indrette sit soveværelse med denne elevationsseng. Farven gør, at Nocturne Silver fremstår rolig og naturlig uden at være en trækplaster for opmærksomhed.

Et hav af muligheder for at personliggøre denne elevationsseng!

Til at starte med, kan du passende vælge et par sengeben, som passer til din stil og smag. Du kan vælge mellem 3 slags sengeben, heriblandt sengeben i egetræ, som giver sengen et yderligere naturrigt touch. Hertil kan du også vælge de elegante sengeben i stål, som virkelig tilfører Nocturne Silver et flot og elegant udtryk. Endeligt kan du vælge helt sorte sengeben, der giver elevationssengen et moderne look.

Sengebenenes højde varierer fra 18 centimeter til 20 centimeter, hvilket gør at du uden problemer får plads til opbevaring under Nocturne Silver. Det kan eksempelvis være til nogle bed rollers eller andre former for opbevaringskasser.

Derudover skal det nævnes, at de passende madrasser til Nocturne Silver ikke kan vaskes på traditionelvis, som eksempelvis andre madrasser i denne elevationsseng test. Du kan derimod tilkøbe det passende Nocturne vaskemiddel, som nemt står for rengøring af hovedpude og dyne.

Dertil kan der købes et par forskellige topmadrasser, som passer specifikt til Nocturne-serien. Disse topmadrasser er udarbejdet nøje efter Nocturne-serien for at gøre oplevelsen så fuldført og god som muligt. I forlængelse af dette, kan der tilkøbes fiber dyner, som er lavet lige præcis til Nocturne-serien.

Hvad angår topmadrasser skal det nævnes, at Nocturne Silver ikke er kompatibel med en splitmadras. Det skal forstås på den måde, at når elevationssengen hæves er det begge sider der hæves. Med andre modeller kan de 2 sider hæves uafhængigt af hinanden. Det er ikke en mulighed med denne elevationsseng.

Endeligt har du mulighed for at tilkøbe en sengegavl. Alt afhængig af, hvordan du ønsker at indrette dit soveværelse med Nocturne Silver, anbefaler vi at du tilkøber en sengegavl. Denne elevationsseng kan godt få et nøgent udtryk, såfremt den kommer til at stå uden en sengegavl.

Nocturne Silver kan i øvrigt fås i 3 forskellige størrelser:

90 x 200             120 x 200          140 x 200

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 cm x 140 cm
 • Mulighed for tilkøb af sengegavl og sengeben

Nocturne Gold 3310 Elevationsseng

 • Et hav af tilpasningsmuligheder
 • 5 komfortzoner

nocturne-gold-3310-elevationsseng

Det er blevet tid til den sidste elevationsseng fra Nocturne-serien i vores store elevationsseng test. Denne gang skal vi have fat i Nocturne Gold 3310. Denne elevationsseng har 5 komfortzoner, som hver især arbejder tæt sammen for at du opnår den bedst mulige nattesøvn.

Nocturne Gold 3310 kommer med en topmadras, som er fra Nocturne-serien. Denne elevationsseng er udstyret med en Nocturne-Cool topmadras, som med sin indbyggede funktioner sørger for, at holde dig nedkølet gennem hele din nattesøvn. På den måde undgår du, at vågne op i nattens løb gennemblødt af sved – dette er en rigtig god funktion!

I forlængelse af dette har Nocturne-Cool topmadrassen en aftageligt betræk, der gør det super bekvemmeligt for dig at vaske topmadrassens betræk. Topmadrassens betræk kan vaskes ved 60 grader. På den måde sikrer du, at din topmadras altid er ren som leder til en generel bedre nattesøvn.

Design Nocturne Gold 3310 efter dine ønsker!

Når du modtager Nocturne Gold 3310 elevationsseng, leveres sengen uden sengegavl og uden sengeben. Nocturne Gold 3310 kan dog tilkøbes med sengeben, som varierer i højde og farve. Sengebenene kan eksempelvis fås i flere forskellige varianter af stål, herunder almindelig blankt pudset stål og børstet stål.

Hvis du bedre kan lide at indrette med træsorter, der giver et naturligt look, frem for eksempelvis det moderne design i stål, er dette bestemt en mulighed. Du kan vælge mellem flere egetræstyper, både ubehandlet og behandlet eg.

Høje sengeben med plads til op til 4 bed rollers under Nocturne Gold 3310!

Hertil varierer sengebenenes højde fra 10 centimeter til 23 centimeter, hvilket bestemt spiller en rolle i, hvorvidt og hvordan Nocturne Gold 3310 kommer til at se ud i dit hjem rent indretningsmæssigt. Ikke nok med at sengebenes højde spiller en væsentlig rolle udseendemæssigt, så spiller sengebenene også en rolle i, hvor meget plads du kommer til at få under sengen.

Med de lave sengeben på 10 centimeter, får du ikke meget plads til opbevaring under sengen. Hvis du derimod vælger de højeste sengeben på hele 23 centimeter, vil du opleve at du virkelig får ekstra plads i hjemmet. Med sin længde på 200 centimeter og en bredde på 90 centimeter, kan du uden problemer, få plads til op til 4 bed rollers under Nocturne Gold 3310 såfremt du vælger de høje sengeben på 23 centimeter. Med andre ord er Nocturne Gold 3310 blandt de senge i vores elevationsseng test, hvor du får mest opbevaringsplads under sengen.

Denne elevationsseng kan købes i følgende størrelser:

90 x 200             90 x 210             140 x 200          140 x 210

Flere detaljer:

 • Størrelse: 200 cm x 90 cm
 • Styres ved hjælp af en trådløs fjernbetjening

Nordisk Fjer kontinentalseng 180 x 200 cm 

Billig kvalitetsseng til par og enkeltpersoner. Hvis du er på udkig efter en god, billig seng, så har du fundet den her, da alt følger med til den.

Den har en bund, springmadras, topmadras, og så følger sengegavlen også med.

Den er 180 cm bred og 200 cm lang. Hele sengen er 54 fra gulvet uden sengegavl og 89 cm med. Siderne på sengen er grå, hvor topmadrassen er hvid, men det er kun den grå farve, som man ser, når du har redt sengen. Så det er den, du skal fokusere på.

Bunden af sengen består af nonwoven polyester med 3 cm purskum. Ovenpå her har du springmadrassen, som består af quiltet polyester og Bonell fjedring. I yderkanten er der purskum. I topmadrassen er quiltning 150 g/m2 polyester og bolstermaterialet er 100 % polyester.  Du kan tage betrækket af den og vaske det i vaskemaskinen på 60 grader. 

Den kommer ikke med en lang garanti, da du der er tale om en billig kvalitetsseng. Hvis du skal starte med en seng, er den et godt bud pga. prisen, og hvad du får for pengene. 

Især fordi alt følger med, når du køber den, så du har hele sengen samlet. Ofte skal du købe flere dele, og dermed ender du med at bruge markant flere penge. Her får du det hele med fra starten af.

Det gør den til en perfekt seng for unge, da pris og kvalitet følger hinanden perfekt.

Outlet section for .dk


Hvilken madras skal du vælge til din elevationsseng?

Det kan være utrolig uoverskueligt og svært at beslutte sig for, hvilken madras der er den helt rigtige til din elevationsseng – og det er der absolut intet at sige til. Det kan ofte være virke som en jungle, at finde rundt i den bredde vifte af muligheder, der er blandt madrasser til elevationsseng. Men bare rolig, herunder kan du få et godt overblik over, hvilken madras der passer til din elevationsseng.

Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at der ikke findes én specifik madras, som er den bedste madras til din elevationsseng. Det handler helt basalt om, at finde en madras der passer bedst til dine behov og som du finder komfortabel.

Det er vigtigt, at du vælger en madras som giver din krop den mest optimale støtte. Støtten skal især være fokuseret omkring dit hoved, din nakke, dine skuldre, din hofte og din rygsøjle. I forlængelse af dette handler det især om, at finde en position hvor dine muskler kan slappe af.

Endvidere skal du have en madras, der passer til din position når du sover. Det vil altså sige, at hvis du ligger på ryggen og sover skal du have en type madras, hvorimod du skal have en anden type hvis du ligger på maven og sover.

Hertil skal du vælge fastheden af din madras. Fastheden er yderst vigtig for, hvordan din nattesøvn bliver. Der er heldigvis en tommelfingerregel for, hvordan beslutningen af fastheden tages. Som udgangspunkt bør du vælge en mellem, eller medium fasthed, hvis du vejer under 70 kg. Herefter bør du vælge en fast madras, hvis din vægt er mellem 70 kg. og 95 kg. Endelig anbefaler vi, at du vælger en ekstra fast madras, hvis din vægt er over 95 kg. til 100 kg.

Derudover skal du have i mente, hvorvidt du sover med en partner eller ej. Hvis du sover med et partner, og en af jer har en tendens til, at ligge uroligt eller vende sig i løbet af natten, kan du med fordel vælge en støjsvag madras. Dette kunne eksempelvis være en memory skum madras. Et alternativ vil naturligvis være, at anskaffe to individuelle madrasser.

Endvidere skal du overveje, hvorvidt du har en tendens til at svede eller have det varmt i løbet af natten. Hvis dette er tilfældet, kan du med fordel vælge en latex madras med god ventilation.

Endeligt er det vigtigt at understrege, at det kun er dig, der ved hvilken madras der passer dig bedst. Tag dig god tid, når du vælger hvilken madras du skal have.

Memory skum madras:

Du kender måske allerede til konceptet memory skum, hvis du ikke gør, kan det beskrives som en kombination af noget der bevæger sig langsomt ved tryk og elastiske bevægelser. Det fungerer således, at når du ligger dig på en memory skum madras, vil madrassen forme sig efter din krop.

Dette kan lade sig gøre fordi memory skum madrasser består af et materiale, der bevæger sig langsomt og modvilligt mod pres. Dette kombineres med madrassens elastikker, der strækker sig og ændrer form, men samtidig vender tilbage til den oprindelige form.

Fordele ved en memory skum madras:

 • Hjælper mod smerter
 • Har en levetid på op til 10 år
 • Tilpasser sig alle tænkelige sovestillinger
 • Finder den helt rette sovestilling ud fra din krop
 • God til personer med allergi – madrassens tætte opbygning gør det svært for støv, støvmider og hår, at gemme sig
 • Undgå at vække din partner når du vender og drejer dig – memory skum er uden fjedre, hvorfor det ikke larmer og ikke sender vibrationer ud i resten af sengen

Hvis du ønsker yderligere information om fordelene og ulemperne ved memory skum, kan du med fordel se videoen (engelsk) herunder:

Latex madras:

Latex kan fås i flere varianter og de mest almindelige er henholdsvis naturlatex og syntetisk latex. Naturlatex er fremstillet af gummitræer, hvorfor det også er yderst allergivenligt. Hertil er naturlatex utrolig elastisk, som virkelig kommer til udtryk i en naturlatex madras. Endvidere er naturlatex meget fleksibelt, og giver derfor din krop en rigtig god støtte når du sover.

På den anden side kan du vælge syntetisk latex, som til sammenligning med naturlatex, er mindre fleksibelt og mindre elastisk. Syntetisk latex er derimod mere langtidsholdbart end naturlatex. Med andre ord, hvis du vælger syntetisk latex, vil du med høj sandsynlighed sparre penge på det lange løb. Vi anbefaler dog ikke, at du går på kompromis med din nattesøvn, hvorfor vi anbefaler at vælge naturlatex.

Fordele ved en latex madras:

 • Ultimativ komfort
 • Blød oplevelse men samtidig med en vis støtte
 • Utrolig behagelig madras
 • Forebygger rygsmerter
 • Justerer og optimerer din rygsøjle

Er du interesseret i yderligere oplysninger om Latex madrasser? Se videoen (engelsk) herunder og bliv klogere:

Hvilken af de fantastiske elevationssenge skal du vælge?

Vi håber, at du har haft noget ud af at læse vores top 41 liste over de bedste elevationssenge på markedet ud fra den store elevationsseng test, og at du er blevet lidt klogere på valget af din næste elevationsseng. Vi kan desværre ikke vælge den seng, der passer til lige nøjagtig din krop og dine behov, men generelt er der to ting, som skal være med til at afgøre valget for dig:

 1. Størrelsen på din pengepung
 2. Komforten

Som med alt andet her i livet er det klart, at jo flere penge, du bruger på en elevationsseng, desto mere seng vil du få, men der er naturligvis grænser for, hvad dit budget kan klare. Derfor kan vi kun anbefale, at du sætter dig ned og bestemmer dig for, hvor mange penge du kan og vil sætte af til en ny seng. Hvis budgettet er stort, så kan du med fordel kigge på de mere eksklusive topmodeller i vores test. Omvendt kan et mindre budget stadig godt kan give dig god valuta for pengene, hvis du f.eks. vælger modellen fra Living & More, som du finder på vores 30. plads!

Komforten er generelt god, uanset hvilken af vores elevationssenge i vores elevationsseng test du vælger at købe, men hvis du har en særlig kropsbygning eller nogle andre udfordringer, som kræver noget specielt, så er det værd at holde sig det for øje i valget af elevationsseng! Det kan godt være, at den perfekte model virker til at være lidt udenfor din økonomiske rækkevidde, men hvis det er den, der giver dig de optimale forudsætninger for en god nats søvn på den lange bane, så bør du måske overveje at bruge pengene alligevel! Vi minder dig blot om, at du sover 1/3 af dit liv – det er da synd, hvis du må ”tage til takke” med en billig model, hvis du i virkeligheden har brug for en lidt dyrere model med større komfort!

Det er altid en svær balancegang mellem pris og komfort, men vi håber virkelig, at vores omfattende elevationsseng test har været med til at hjælpe dig godt på vej mod en bedre nattesøvn! Det har i hvert fald været en absolut fornøjelse at gennemgå sengene for dig, og vi sidder altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have yderligere spørgsmål!

Se vores artikel om: Seng med opbevaring test – her får du overblikket over de 12 bedste

FAQ

🤩 Hvilke Elevationssenge er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Elevationssenge på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Kan du læse mere på selve artiklen.

🧐 Hvordan testes Elevationssenge?

Elevationssenge vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny Elevationssenge?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Elevationssenge til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Cecilie A. Petersen Rating 5/5