Komplet Guide:
De 19 bedste elevationssenge

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

66 Produkter analyseret
19 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Elevationssenge er blandt de bedste og mest luksuriøse senge på markedet. Det skyldes, at de ofte er mere komfortable og tilbyder flere funktioner end traditionelle senge. En elevationsseng er ikke den billigste løsning, men det er for mange en investering i god søvn. Den populære sengemodel er særligt velegnet til at imødekomme belastede muskler og led, eller give en afslappende søvn til en aktiv krop.

En af de helt særlige kendetegn ved sengen er, at du har mulighed for at justere din liggeposition – du kan både hæve og sænke din hoved- og fodende. Af samme grund er sengen levedygtig i mange år, fordi den tager højde for, at kroppen kan ændre behov med alderen.

I denne oversigt har vores research-team samlet elevationssenge i alle prisklasser, så du nemt kan finde lige netop den seng, der passer bedst til dig og dine behov. Vi har udvalgt sengene på baggrund af parametre som pris, komfort, kvalitet og design.

HVAD SKAL DU OVERVEJE, FØR DU KØBER EN ELEVATIONSSENG:

 • Sengebundens komponenter: En stor fordel er, hvis sengebunden er udstyret med en madrasbremse. En madrasbremse giver dig garanti for, at madrassen automatisk bliver holdt på plads og ikke glider ud af position. Du skal også lægge mærke til kvaliteten af lamellerne, og så skal de helst være justerbare. På den måde kan du finjustere sengen i både hoved- og fodenden efter behov.
 • Valg af fjedre: Vi anbefaler også, at du kigger efter en seng med enten posefjedre, pocketfjedre eller multipocket-fjedre. De giver god støtte til din krop i løbet af natten. Hvis du har en lidt tung krop, anbefaler vi en seng med multipocketfjedre, fordi den indeholder flere fjedre pr. kvadratmeter, som kan aflaste.
 • En stabil motor: Det er også vigtigt, at sengen er udstyret med en god og stabil motor, så du trygt kan justere på din sidde- og liggeposition. Danske Linak og tyske Okin er to af de producenter, der er kendt for deres høje kvalitet.

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Vores anbefaling

RAGNA NORDLYS ELEVATIONSSENG - danskproduceret seng

Ragna er en danskproduceret elevationsseng i topkvalitet. Sengen har et strømlinet skandinavisk look, og den er fremstillet af kvalitetsmaterialer. Danske håndværkere har bygget sengen, som er udviklet af Nordic Dream i samarbejde med eksperter på området.

RAGNA NORDLYS ELEVATIONSSENG
Vores anbefaling
 • Danskproduceret
 • Ergonomisk madras
 • Dobbeltsidet topmadras

Mere om RAGNA NORDLYS ELEVATIONSSENG

Du får både spring- og boxmadras med Ragna. Springmadrassen er sengens midte og er fremstillet med danskproducerede pocketfjedre. Den er udstyret med en særlig Cooltex-skum, der giver ekstra elasticitet til pocketfjedrene, så du opnår en endnu bedre komfort.

Boxmadrassen i denne seng er med 7 komfortzoner, der sikrer god støtte til hele din krop under hvile og søvn. Indvendig sørger pocketfjedre for den bedste støtte.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne light gray, deep blue, antracit og sand
 • Mål: 180x200 cm
 • Tykkelse på madras: 7 cm
 • Højde på ben: 20 cm

Kroppens vægt er centreret omkring midten, så der er ekstra støtte til dette område – du undgår at synke for langt ned i madrassen.

Den nederste del af Ragna er selve elevationsbunden, der udgør sengens fundament. Lamellerne og rammen er fremstillet i solidt svensk fyrretræ, og Ragna har en integreret kvalitet elevationsmotor. Motoren er yderst støjsvag, og elevationen kan kontrolleres enten med den medfølgende fjernbetjening.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte. 

 

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

 

 

 

 

Ragna er en seng i topklassen. Materialerne er omhyggeligt udvalgt, og sengen er fremstillet af danske håndværkere.

Med sengen fra Nordic Dream får du hele 25 års garanti på både rammen og fjedre og 5 års garanti på motoren. Du kan derfor nyde godt af din seng med sikkerheden om, at den kan blive ordnet, hvis der skulle opstå problemer. Derudover kan du afprøve sengen i 100 dage og levere den tilbage, hvis den ikke er som ønsket. Så kommer Nordic Dream og henter sengen igen.

Når vi vurderer en seng, er kundernes bedømmelse helt afgørende. Derfor er kundernes gode modtagelse af Nordic Dreams senge et kvalitetsstempel. De scorer hele 4,9 ud af 5 på Trustpilot, som er den højeste vurdering i sengebranchen, hvilket bekræfter os i, at de har et af markedets absolut bedste produkter.

 

Fordele og ulemper ved RAGNA NORDLYS ELEVATIONSSENG

Fordele

 • Danskproduceret elevationsseng
 • Udviklet af førende eksperter på området
 • Kvalitets elevationsmotor
 • Ergonomisk madras med pocketfjedre
 • Dobbeltsidet topmadras

Ulemper

 • Høj prisklasse

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om RAGNA NORDLYS ELEVATIONSSENG
Bedst elevationsseng til prisen hos Sengetid

NORHLAND PRESTIGE EKSKLUSIV - ergonomisk elevationsseng

Med Prestige HOLDBART Delux Elevation får du en velkendt opbygning, der er fremstillet af holdbare materialer. Sengen har et stærkt stel i 20 cm træ med en bund af 42 lameller. To nakkevip giver støtte til nakken.
Springmadrassen har indbyggede pocketfjedre i små, slidstærke stofposer.

NORHLAND PRESTIGE EKSKLUSIV
Bedst elevationsseng til prisen hos Sengetid
 • To nakkevip
 • 25 års garanti
 • Lydsvag motor

Mere om NORHLAND PRESTIGE EKSKLUSIV

Fjedrene er uafhængige af hinanden, og de arbejder hurtigt, når du skifter soveposition. På den måde får din krop hele tiden korrekt støtte på de områder, hvor den er tungest. Ligger du for eksempel på siden, vil din skulder og hofte synke mere ned i madrassen.

Der ligger 25 mm cooltex-skum, som omgiver fjedrene for beskyttelse. Skummet medvirker også til den gode komfort. Du får 25 års garanti på sengerammen og fjedrene, hvis der mod forventning skulle ske brud.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne light gray, dark gray, sort, blå og sand
 • Mål: 180x200 cm
 • Tykkelse på madras: 9 cm
 • Højde på ben: 19 cm

Komforten er også tænkt ind i sengens elevation. Du kan gøre brug af elevationen fra afstand ved at bruge en trådløs fjernbetjening. En anden mulighed er at forbinde designet til din smartphone eller tablet og kontrollere funktionerne via en app.
Sengens motor larmer ikke som ved andre modeller. Det er også én af de mere strømbesparende og energirigtige motorer på markedet. Den er produceret af danske Linak, som er førende inden for elektronikverdenen.

Modellen har et stilfuldt kvalitetsdesign med rene linjer, og du kan vælge mellem fem farver. Sengen bliver fremstillet i både lyse og mørke nuancer, så der er en variant til ethvert hjem. Det er danske håndværkere, der står bag det gennemtænkte design.

Prestige Elevation er skabt med fokus på kvaltiet, funktionalitet og komfort, og det afspejler sig i designet. Sengen klarer sig bedre end de fleste på de punkter. Det gælder lige fra sengens ergonomiske madras til den trådløse elevation. Madrassen har pocketfjedre, der støtter kroppen. Motoren er lydsvag, og elevationen kan styres via smartphone, tablet og fjernbetjening.

Ved at investere i sengen fra Norhland, får du en holdbar seng i solide materialer. Sengen er nem at vedligeholde, da materialerne er solide og har gode egenskaber. Motoren er vedligeholdelsesfri, og polstring med cooltex-skum beskytter madrassens stærke pocketfjedre.

Som ekstra bonus får du 25 års brudgaranti på fjedre og ramme, og motoren kommer med 5 års garanti. Derudover giver Sengetid dig mulighed for at prøve sengen i 101 dage, hvor du kan ombestemme dig og sende den tilbage. Så er du sikker på at sove godt.

Prestige Elevation fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Fordele og ulemper ved NORHLAND PRESTIGE EKSKLUSIV

Fordele

 • Dansk produktion
 • To ergonomiske nakkevip
 • Lydsvag motor
 • Styring via fjernbetjening, smartphone og tablet
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Ulemper

 • Leveres usamlet
Billigste elevationsseng
 • Grå
 • Sort

Hvis du har et lidt stramt budget, men ikke vil gå på kompromis med komfort, så er Bruxelles fra BedWorld et oplagt valg. Her er de grundlæggende kvaliteter fra BedWorld beholdt, men prisen er alligevel holdt nede på et niveau, der er til at have med at gøre for det fleste.

BEDWORLD BRUXELLES ELEVATIONSSENG
Billigste elevationsseng
 • Fem komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøvetid

Mere om BEDWORLD BRUXELLES ELEVATIONSSENG

Ved produktionen af Bruxelles er der hele vejen rundt benyttet kvalitetsmaterialer, hvilket du både kan se og mærke. Alle tekstiler er økotex certificeret og udviklet med henvisning til den seneste viden omkring god sovekomfort.
Du får et sundt og godt indeklima med Bruxelles, og dermed får du mulighed for at forbedre din søvn. Selve rammen er lavet i holdbare og solide materialer. Også elevationsmotoren er af dansk kvalitet. Du har alle muligheder for at få det optimale ud af elevations funktionen.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne grå og sort
 • Mål: 189x200 cm
 • Tykkelse på madras: 4 cm
 • Højde på ben: 10 cm

Selve madrassen er lavet med en pocketfjeder kerne. Det giver trykfordelende egenskaber, der er gode for din krop. Selve pocketfjederne er indpakket i poser. En metode der bliver anvendt for at lave flere komfortzoner i madrassen, så den tilpasser formen præcis til din krop.

I både topmadrassen og i selve madrassen er der benyttet latex materialer. Det giver kroppen bedre muligheder for at ånde, og varmen fra din krop bliver ledt væk. Du får bare en bedre søvnoplevelse. Polstringen der er lavet omkring hver enkelt fjeder, er noget, du kan mærke. Det bidrager også til at holde støvmider og andre parasitter væk.
Topmadrassen er tættest på kroppen og har derfor fået ekstra fokus. Kernen af topmadrassen har ekstra trykfordelende egenskaber, så du får en høj liggekomfort.

Du får med Bruxelles elevationssengen fra BedWorld en god seng, der holder et højt niveau på trods af den forholdsvis lave pris. Det er en meget allergivenlig seng, så den er oplagt til allergikeren.

Du får 101 nætter til at afprøve sengen og er du ikke tilfreds, kan du returnere den og bytte til en anden. Derudover får du en seng i god, dansk kvalitet, hvor du får 15 års garanti sengerammen og 5 års garanti på motoren.

Fordele og ulemper ved BEDWORLD BRUXELLES ELEVATIONSSENG

Fordele

 • Du får høj kvalitet til lav pris
 • Fem komfortzoner giver god sovekomfort
 • Meget allergivenlig
 • 101 nætters prøvetid
 • Danskproduceret kvalitet
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Der findes billigere senge på markedet
Solidt, nordisk håndværk

YRLA FJÄLL ELEVATIONSSENG - danskproduceret i god kvalitet

Sengen er produceret med nordiske materialer af danske specialister og håndværkere, så du er sikret det bedste og mest solide håndværk. Også på den moralsk konto, kan man stå inden for Nordic Dream’s produkter, da de planter et nyt træ, hver gang de sælger en seng.

YRLA FJÄLL ELEVATIONSSENG
Solidt, nordisk håndværk
 • Trådløs fjernbetjening
 • Kan løftes ved ben og hoved
 • 15 års garanti

Mere om YRLA FJÄLL ELEVATIONSSENG

Til at betjene Yrla , kan du benytte den medfølgende trådløse fjernbetjening. Sengens indbyggede elevationsmotor er støjsvag men samtidig kraftig. Sengen kan både løftes ved hovedgærdet og ved benene, enten hver for sig eller samtidig. Har man brug for at ligge med benene højt hævet, kan man dermed vælge at løfte ben-sektionen. Har man brug for at ligge og læse i en næsten siddende position, kan man hæve hovedsektionen.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne grå og sort
 • Mål: 180x200 cm
 • Tykkelse på madras: 7 cm
 • Højde på ben: 20 cm

Sengen giver optimal støtte til kroppen, hvilket giver en god nattesøvn og en god kropsstilling, inden man falder i søvn. Hvis man døjer med fysiske lidelser som ondt i ryggen eller åreknuder anbefales det, at man hæver sengen ved benene. Dette kan have en lindrende effekt.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum. 

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten. 

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

 

 

 

 

 

 

Denne seng er for dig, der ønsker en elevationsseng til en yderst fornuftig pris, der er udført i solidt håndværk og har optimal ligge- og siddekomfort.

Selvom sengen er danskproduceret, er den bygget i solidt svensk fyrretræ, hvilket giver et nordisk præg til sengens kvalitet og look. Den har 5 komfortzoner, der giver optimal ligge – og siddestilling. Kombinationen af solidt nordisk håndværk og den optimale ligge – og siddekomfort til en fornuftig pris adskiller uden tvivl denne seng fra mange konkurrerende produkter.

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved YRLA FJÄLL ELEVATIONSSENG

Fordele

 • Høj kvalitet
 • Høj liggekomfort
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Lavere indstigningshøjde end andre modeller

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om YRLA FJÄLL ELEVATIONSSENG
Ergonomisk, dansk design

DREAMLINE LUKSUS BOXELEVATION - dobbeltfjedret boksmadras

Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen er som skabt til det moderne skandinaviske soveværelse. Sengen har et dansk design med et minimalistisk udtryk og fås i fem farver.

DREAMLINE LUKSUS BOXELEVATION
Ergonomisk, dansk design
 • Dobbeltfjedret boksmadras
 • Minimalistisk udtryk
 • 25 års produktgaranti

Mere om DREAMLINE LUKSUS BOXELEVATION

I sengen er der indbygget en ekstra dimension af komfort, da den har en dobbeltfjedret boksmadras. Sengen er nem at gå til og fra med en totalhøjde på 66 cm. Benene til sengen er eksklusive runde egetræsben.

Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen er skabt i holdbare materialer og har en solid konstruktion. Boksmadrassen er udstyret med tre zoners fleksible pocketfjedre og springmadrassen har fem zoner.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne dark gray, light gray, sort, sand og dark blue
 • Mål: 180x200 cm
 • Tykkelse på madras: 8 cm
 • Højde på ben: 12 cm

Din krop synker ned i madrassen, hvor den er tungest, så du får støtte af nakke, hofte og andre områder, der kan være mere udsatte i liggende position.

Polstring i latex giver en ekstra god liggeoplevelse og er samtidig med til at beskytte fjedrene.

Du får 25 års garanti på ramme og fjedre.

Topmadrassen til Norhland Dreamline Supreme Boxelevation fås i højkvalitets hyper-foam eller wonderpur kerne.

Oplever du at have det varmt om natten og ønsker en madras, som afleder fugt fra kroppen, kan du med fordel vælge hyper-foam-modellen. Her får du også gavn af en trykaflastende madras, der støtter din nakke og ryg.  Wonderpur-modellen er et godt bud til dig, der omvendt har det køligt om natten. Her synker du mere ned i skummadrassen, som tilpasser sig dine former og holder dig varm. Samtidig støtter skummet din krop, så dine led bliver skånet.

For at gøre designet ekstra behageligt har det en lydsvag og strømbesparende motor. Motoren er trådløs, og du kan betjene sengens funktioner via fjernbetjening eller en app på din tablet eller smartphone. Når du hæver sengeryggen, vil du forblive i samme afstand til soveværelsets andre møbler og enheder takket være sengens slide-back-funktion.

Hvis du er på udkig efter en langsigtet løsning, er Norhland Dreamline Supreme Boxelevation elevationssengen et godt bud. Sengens materialer bidrager til holdbarhed, stabilitet og komfort. Oplev designet tilpasse sig din krop takket være fem zoners pocketfjedre og en topmadras i enten hyper-foam eller wonderpur-skum.

Elevationssengen har et brugervenligt design, som kan betjenes med fjernbetjening eller app. Det er et af de mere støjsvage og strømbesparende produkter på markedet.

90 x 200 cm
180 x 200 cm

Fordele og ulemper ved DREAMLINE LUKSUS BOXELEVATION

Fordele

 • 25 års produktgaranti
 • Dansk produktion
 • Boksmadras med tre lag pocketfjedre
 • 5 års garanti på trådløs motor
 • Betjening via app eller fjernbetjening
 • Leveringstid: 12-25 dage

Ulemper

 • Findes kun i 5 forskellige farver
Bedste moderne valg

Viva Lux Ergozone Elevationsseng - nem styring af motor og syv komfortzoner

Viva Lux Ergozone Elevationsseng er den bedste elevationsseng til dig, der sætter pris på høj kvalitet samt masser af moderne features og teknologi.

Viva Lux Ergozone Elevationsseng
Bedste moderne valg
 • Syv komfortzoner
 • Linak motor
 • Lys under sengen

Mere om Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Moderne og let styring med app eller fjernbetjening

Viva Lux Ergozone Elevationsseng vil være det perfekte valg til dig, der har et større budget, og som ikke skeler så meget til, hvad den koster. Prisen er klart i den høje ende i forhold til konkurrenterne, men du får til gengæld masser af moderne features og høj luksus for dine investeringspenge. Bemærk, at modellen kommer i dobbeltsengsmål på 180 x 200 centimeter, så den vil optage en del plads i soveværelset.

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Viva
 • Type: Elevationsseng
 • Består af: Boksmadras, springmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 180 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Med i prisen får du blandt andet en meget stærk motor fra den førende danske producent Linak. Det betyder, at du kan være sikker på en lang levetid, så du får det maksimale ud af dit køb. Der findes endda to motorer fra Linak på varianten, som gør, at du kan ændre på sengekonstruktionen, hvis du ønsker det. Som en ekstra bonus får du 25 års garanti mod fjederbrud og fem års garanti på motorerne.

En af de helt store fordele ved en elevationsseng er, at du som nævnt kan justere din position, så du for eksempel kan sidde op og læse. Også benenden og hovedgærdet kan du hæve eller sænke efter behov, så du kan opnå en bedre blodcirkulation. Du styrer motorikken med den smarte fjernbetjening, som er trådløs. Så undgår du irriterende ledninger. Du kan også vælge at styre motorerne via den tilhørende app på din telefon. Smart, enkelt og moderne.

Komfort i fokus

En elevationsseng er mest kendt for, at du kan ændre på positionerne via motoren, men Viva Lux Ergozone Elevationsseng har tillige fokus på din komfort – endda i høj grad. Du får en ”hel” seng, ligesom du kender det fra kontinentalsengen, som både består af en boksmadras, springmadras og topmadras, men her får du også glæde af moderne lys under sengen. Perfekt, hvis du skal op i løbet af natten. Hvis du ønsker en komplet seng, skal du blot tilkøbe sengegavl og ben.

De tre madrasser arbejder sammen om at give dig den højest mulige komfort og aflastning, og som et ekstra plus kan du selv vælge fasthed. Fastheden bestemmes ud fra din kropstype og vægt, og hvis I er to, der skal dele sengen, kan I vælge hver jeres fasthed efter behov. I vil dog begge nyde godt af høj komfort via ét stort lag pocketfjedre, der former sig efter jeres kroppe og trykpunkter. Fjedrene er inddelt i de såkaldte komfortzoner, som hver især yder en specifik støtte til ét område af kroppen. Sengen kommer med i alt syv komfortzoner, der både inkluderer zoner til lænd, skuldre og hofter.

Øverst er topmadrassen, der er fremstillet i det naturlige materiale latex. Det har den store fordel, at det giver et køligt klima i sengen, så du slipper for at svede, og så er latex oven i købet antibakterielt. Derfor giver det også en høj hygiejne i sengen, så støvmider og andre mikroorganismer ikke kan trives. Du kan også vælge en topmadras af memory-skum, som sørger for et varmere klima og husker din krops trykpunkter. Begge topmadrasser er otte centimeter tykke, og det er meget sammenlignet med konkurrenterne. Endnu en fordel er betrækket på topmadrassen, som er aftageligt og kan vaskes ved 60 grader. Materialet består af bambusfibre, som har en særlig evne til at lede fugt og sved væk fra kroppen.

Derfor anbefaler vi Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Vi anbefaler Viva Lux Ergozone Elevationsseng, fordi det er den bedste elevationsseng til dig, der gerne vil have luksus i sengen, når det gælder komfort såvel som trykaflastning og moderne teknologi. Du vil også nyde godt af det smarte lys under sengen samt de stærke motorer fra Linak.

Fordele og ulemper ved Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Fordele

 • Syv komfortzoner
 • Lys under sengen
 • To motorer fra Linak
 • Motoren styres via en trådløs fjernbetjening eller en app på telefonen
 • Et lag med pocketfjedre

Ulemper

 • Høj pris
 • Sengegavl og ben skal købes separat
Allergivenlig
 • Grå
 • Antracit
 • Sort
 • Beige

Copenhagen er en kvalitetsseng, hvor du får en mulighed for at opnå en god søvn, så du bliver mere klar til de udfordringer, dagen byder på. Copenhagen er i dansk kvalitet og et oplagt valg, hvis du vil investere i et god indeklima. Alt i sengen er lavet i økotex certificerede produkter.

BEDWORLD COPENHAGEN ELEVATIONSSENG
Allergivenlig
 • Oekotex certificeret
 • 15 års garanti
 • Syv komfortzoner

Mere om BEDWORLD COPENHAGEN ELEVATIONSSENG

Rammen til Copenhagen er fremstillet i de bedste materialer. Det gør den solid og holdbar. Uden problemer kan du boltre dig i din Copenhagen. Du kan stort set ikke ødelægge sengen – og så får du 15 års garanti på rammen.

Motor i super kvalitet

Motoren til elevationen er i høj kvalitet og kører stabilt og gnidningsfrit. Der er 5 års garanti på motoren.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne grå, sort, beige og antracit
 • Mål: 180x200 cm
 • Tykkelse på madras: 4 cm
 • Højde på ben: 10 cm

Rammen til Copenhagen er fremstillet i de bedste materialer. Det gør den solid og holdbar. Uden problemer kan du boltre dig i din Copenhagen. Du kan stort set ikke ødelægge sengen – og så får du 15 års garanti på rammen.

Motor i super kvalitet

Motoren til elevationen er i høj kvalitet og kører stabilt og gnidningsfrit. Der er 5 års garanti på motoren.

Madrassen i Copenhagen har syv komfortzoner, som giver kroppen støtte på de helt rigtige steder. Derudover bidrager madrassen også til, at din krop kan ånde og varmen bliver ledt væk.
Luksusoplevelsen ved Copenhagen bliver yderligere understreget af topmadrassen, der er vigtig for din følelse af komfort. Du får en 40 mm topmadras med en kerne i latex, som er et åndbart naturmateriale.

Det hele, madrasserne, motoren og rammen er bare i kvalitet på Copenhagen. Der er virkelig tale om en kvalitetsløsning.
Når du lægger dig på topmadrassen, kan du mærke forskel i forhold til andre topmadrasser. En oplevelse af komfort, som bliver understreget af de naturlige træfibre, som sikrer åndbarhed og varmeledning.

Fordele og ulemper ved BEDWORLD COPENHAGEN ELEVATIONSSENG

Fordele

 • Syv komfortzoner
 • Meget allergivenlig
 • 101 nætters prøvetid
 • Danskproduceret kvalitet
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Høj pris
God værdi for pengene

Dunlopillo Pure Boksmadras - elegant boksmadras med fantastisk komfort

Dunlopillo Pure Boksmadras vil være den bedste boksmadras til dig, der ønsker et solidt fundament til din seng, som samtidig giver en høj komfort.

Dunlopillo Pure Boksmadras
God værdi for pengene
 • Allergivenlig
 • Syv komfortzoner
 • Flere fastheder

Mere om Dunlopillo Pure Boksmadras

Som hel seng eller fundament

Dunlopillo Pure Boksmadras er fremstillet af Dunlopillo, som er blandt de førende senge-, madras- og pudespecialister på markedet. Derfor er du garanteret en særdeles høj kvalitet, som også afspejler sig i prisen, når vi sammenligner med konkurrenterne på markedet. Modellen måler 90 x 200 centimeter, hvilket svarer til standard enkeltsengs-mål, men hvis du anskaffer to af slagsen, kan du snildt omdanne dem til en dobbeltseng. Bemærk dog, at ben og sengegavl ikke følger med – dem skal du tilkøbe separat.

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Dunlopillo
 • Type: Boksmadras
 • Består af: Boksmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 90 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Du kan bruge produktet på mange måder: For eksempel kan du anvende boksmadrassen som fundament i enten en kontinentalseng eller en elevationsseng. Alternativt kan du anvende den som en ”hel” seng. Du får en topmadras med i prisen, og tilsammen kan de to madrasser let udgøre det for en kvalitetsseng. Fastheden på boksmadrassen kan du selv vælge alt efter din kropstype og vægt, og topmadrassen er en latex-variant.

En topmadras af latex er perfekt til dig, der ofte har det meget varmt om natten. Latex’en har en afkølende effekt, som leder fugt og sved væk, og indvendigt består det af en masse små luftbobler, som giver en høj spændstighed og aflastning. Det betyder, at du kommer til at ligge godt og komfortabelt.

Latex i både boks- og topmadras

Det gennemgående materiale i begge madrasser hos Dunlopillo Pure Boksmadras er latex, og det unikke ved materialet er, at det både er kølende, naturligt, allergivenligt og fugtledende. Boksmadrassen kommer med en 16 centimeters tyk latexkerne, hvor du får hele syv komfortzoner. Hver zone bidrager med en unik trykaflastning af kroppens trykpunkter, og det resulterer i en bedre aflastning af din nakke, skuldre, lænd og ryg.

Med endnu et komfortlag bestående af fem centimeters naturlatex får du en perfekt tilpasning, som altid former sig efter din krops behov. Da latex tillige er allergivenligt, vil mikroorganismer såsom støvmider foretrække et andet sted at bo. Det er ideelt, hvis du er allergiker, eller hvis du ønsker at forebygge. 

Madrassens betræk er af eksklusiv fiber-padding, som giver et utroligt flot og stilfuldt udtryk. Du kan vælge mellem flere moderne farver, så du kan finde den variant, der passer til dine præferencer. Boksmadrassen befinder sig i en 12 centimeters træramme, og du får hele 25 års garanti mod ramme- og fjederbrud. Madrassen er vendbar.

Derfor anbefaler vi Dunlopillo Pure Boksmadras

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Boksmadras til dig, der gerne vil have et luksusvalg, som kan anvendes alene eller sammen med andre madrasser. Du vil blandt andet få glæde af de naturlige og allergivenlige materialer samt de mange komfortzoner.

Fordele og ulemper ved Dunlopillo Pure Boksmadras

Fordele

 • Skabt af naturlige og allergivenlige materialer
 • Syv komfortzoner
 • Kommer med forskellige fastheder
 • Kommer i forskellige farver

Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat
Plads til opbevaring

NORHLAND PRESTIGE NATUR - elevationsseng i natur latex

Det der gør Norhland Prestige Natur Elevation helt speciel, er Norhlands valg af topmadras. Norhland har valgt at integrere denne model med en topmadras lavet af natur latex, som er et lækkert naturprodukt.

NORHLAND PRESTIGE NATUR
Plads til opbevaring
 • Åndbar og ventilerende
 • Allergivenlig
 • Opbevaringsplads

Mere om NORHLAND PRESTIGE NATUR

Der er flere glimrende grunde til, hvorfor du netop skal vælge en topmadras i natur latex. Når du vælger en topmadras lavet af natur latex er du med til, at promovere den grønne profil. Som udgangspunkt er natur latex producenterne altid forpligtet til at plante et nyt træ efter et træ er tappet for latex.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne light gray, dark gray, sort, blå, sand
 • Mål: 180x200 cm
 • Tykkelse på madras: 10 cm
 • Højde på ben: 19 cm

Derudover er natur latex enormt fleksibelt, det er altså noget materiale der kan strække og give så rigtig meget. Af denne årsag, er natur latex også meget åndbart og ventilerende. Det vil sige du ikke skal være bange for, at din krop ikke kan udskille varme, hvorfor sved opstår. Derfor reducerer du også risikoen for, at vågne hver morgen fuldkommen gennemblødt af sved.

Hertil er natur latex allergivenligt, hvorfor du ikke skal tænker over, hvorvidt topmadrassen kan give dig allergi. I forlængelse af dette, egner topmadrasser af natur latex sig også vældig godt til børn. Endeligt har natur latex en lang holdbarhed. Dette er et kæmpe plus fordi du bliver fri for, at skulle udskifte din topmadras i ny og næ. Natur latex er særdeles slidstærkt og utrolig god kvalitet.

Ikke nok med det, så er der en indbygget antiskrid funktion i topmadrassen der gør, at den forbliver på madrassen. Vi har alle prøvet at vågne en morgen, hvor madrassen ligger super akavet fordi vi har bevæget os eller sovet utroligt i løbet af natten. Med denne antiskrid funktion undgår du dette.

Norhland Prestige Natur Elevation kan fås i 2 farver, mørk grå og lys grå.

Norhland Prestige Natur Elevation elevationsseng kommer med en standard højde på sine sengeben på 19 centimeter. Der kan dog tilkøbes ekstra sengeben, som gør sengen 4 centimeter højere. Disse kan fås i henholdsvis egetræ og champagnefarvet aluminium. Hvad end du vælger, er du garanteret god plads under sengen til opbevaring. Der kan blandt andet sagtens være op til flere bed rollers eller andre mindre kasser.

 • Størrelse: 140 cm x 200 cm
 • Plads til opbevaring under sengen

Denne luksuriøse elevationsseng fås som enkeltmandsseng og dobbeltseng. Norhland Prestige Natur Elevation er tilgængelig i følgende størrelser:

Fordele og ulemper ved NORHLAND PRESTIGE NATUR

Fordele

 • Natur latex
 • 504 fjedre per kvadratmeter
 • Plads til opbevaring under sengen

Ulemper

 • Kun 2 forskellige farver
anti-skrid madras

LIVING&MORE DE LUX SUPERIOR - trådløs betjening

For mange kan det være en kamp at falde i søvn. Der går let flere timer, med at man bare ligger og vender og drejer sig i sengen, uden at det hjælper. Det er som om, at sengen ikke passer helt rigtigt, når man skal til at sove. Med en elevationsseng kan man let komme af med alle de trælse problemer og besværet med at ligge ordentlig. De Lux Superior elevationssengen kan indstilles præcis som ønsket, og gør det meget mere komfortabelt og let at finde en god måde at ligge på.

LIVING&MORE DE LUX SUPERIOR
anti-skrid madras
 • Anti-skrid madras
 • 5 komfortzoner
 • 27 fleksible lameller

Mere om LIVING&MORE DE LUX SUPERIOR

Elevationssengen De Lux Superior fra Living&more er perfekt, hvis man gerne nyder at læse en god bog, inden man skal sove, eller holder af at have fødderne hævet en smule. Elevationssengen er med trådløs betjening, og på denne måde kan man justere sengen i ryggen og i fodenden, præcis som man har lyst til.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farverne antracit og grå
 • Mål: 90x200 cm
 • Tykkelse på madras: 5 cm
 • Højde på ben: 16 cm

Ved selv at være herre over, hvordan sengen er indstillet, kan man roligt få en dejlig nats søvn. For at gøre oplevelsen endnu bedre er sengen lavet på et solidt fundament af en kraftig træramme og 27 fleksible lameller.

Madrassen, man ligger på, består af pocketfjedre, hvori der er fem forskellige komfortzoner. Det øverste af madrassen, hvor man ligger, er lavet af polyester med antiskrid. Antiskrid er med til at gøre sådan, at madrassen holder sin plads, således behøver man altså ikke skubbe sin madras på plads hver morgen.

Når man køber en De Lux Superior elevationsseng fra Living&more, får man en utrolig lækker topmadras med i købet. Topmadrassen er lavet af åndbar latex med betræk af naturlige bambusfibre. Dette er med til at gøre topmadrassen utrolig blød og meget komfortabel.

Betrækket har et net på kanten, som fungerer ventilerende. Dette gør, at topmadrassen er meget slidstærk og kan holde i lang tid, og at den er ekstremt åndbar. Derudover får man også ben på 16 cm, lavet i egetræ med til sengen.

Elevationssengen er 60 cm høj, 90 cm bred og 200 cm lang. Dette vil altså sige, at sengen er meget standard. Den kan derfor fungere både som enkeltseng, men også som dobbeltseng, ved køb af to ens De Lux Superior elevationssenge.

Sengen vejer 75 kilo i alt, men kommer usamlet, så den er let at få ind ad døren.

Fordele og ulemper ved LIVING&MORE DE LUX SUPERIOR

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • Anti-skrid på madrassen
 • Trådløs betjening

Ulemper

 • Leveres usamlet
Lydsvag elevationsmotor

NORHLAND PRESTIGE DELUX ELEVATION - gennemført dansk design og kvalitetshåndværk

Vil du gerne have en elevationsseng af høj kvalitet, så kan du kigge nærmere på denne model fra Sengetid.dk. Prestige Delux Elevation er en gennemført elevationsseng, der både er udviklet, designet og produceret i Danmark.

NORHLAND PRESTIGE DELUX ELEVATION
Lydsvag elevationsmotor
 • Motor fra danske Linak
 • 25 års garanti
 • Lydsvag og trinløs indstilling
Oeko-Tex tekstiler

LIVING & MORE DE LUX NATURAL - oeko-tex certificeret elevationsseng

Vi bruger 1/3 af vores liv i en seng, hvorfor så ikke sove i en ordentlig seng, der kan give os den bedst mulige nattesøvn? I jagten på den optimale nattesøvn kan du med fordel vælge denne De Lux Natural elevationsseng.

LIVING & MORE DE LUX NATURAL
Oeko-Tex tekstiler
 • Oeko-Tex certificeret
 • 15 års garanti
 • Anti-skrid madras

Fordele og ulemper ved LIVING & MORE DE LUX NATURAL

Fordele

 • Oeko-Tex certificeret tekstiler
 • Produceret i Danmark
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Skal samles ved levering
 • Tung
Komfortabel enkeltseng

LIVING & MORE COMFORT SOLO - velegnet elevationsseng til studerende

Vi har valgt at inddrage endnu en elevationsseng fra Living & More. Denne gang drejer det sig om deres Comfort solo model. Den dansk produceret elevationsseng sørger for, at du vågner frisk og veludhvilet hver morgen.

LIVING & MORE COMFORT SOLO
Komfortabel enkeltseng
 • 5 komfortzoner
 • Oeko-tex certificeret
 • Produceret i Danmark

Mere om LIVING & MORE COMFORT SOLO

En af hovedårsagerne til at vi har valgt at inddrage denne elevationsseng, er at den er enormt velegnet til studerende.

Ved køb af Comfort Solo elevationsseng får du virkelig værdi for dine penge. Elevationssengen er i den lave prisklasse, men der er ikke sparet på noget. Comfort Solo er lavet med 5 komfortzoner, hvor hver af de 5 komfortzoner tilpasser sig efter din krop. Det fungerer således, at komfortzonerne tilpasser sig for at fordele trykket fra din krop. Dette forebygger blandt andet rygsmerter og andre lidelser.

Denne elevationsseng købes usamlet men er heldigvis super nem at samle. Det kræver ingen særlige tekniske kundskaber, og bør være nem at samle for de fleste. Når Comfort Solo er samlet har den en højde på 58 centimeter, en bredde på 140 centimeter og en længde på 200 centimeter. Sagt med andre ord, her får du altså en seng, hvor der er rigtig god plads til én person Når sengen er samlet vejer den 79 kg.

Hertil har Comfort Solo sengeben lavet af stål, som måler hele 22 centimeter. Af denne årsag får du rigtig gode opbevaringsmuligheder under elevationssengen til at opbevare diverse ting såsom sengetøj, bøger mm.

Hvis sengen skulle risikere at blive ramt sengebrud, er du sikret en garanti på op til 15 år. Hvis motoren derimod siger fra og bryder sammen, er du garantisikret i op til 5 år.

Madrassen er Oeko-Tex certificeret og den består af 70% polyester og 30% bomuld. Hertil er madrassens betræk syet af naturlige bambusfibre. Det gør madrassen utrolig åndbar og yderst slidstærk. Madrassen, og alt hvad den indeholder, er blevet produceret i Danmark. I forlængelse af dette er madrassen vendbar, hvilket giver dig mulighed for at sove og bruge begge sider af madrassen.

Som udgangspunkt sælges Comfort Solo elevationsseng uden sengegavl, men hvis du ønsker at pifte elevationssengens look lidt op, anbefaler vi at du tilkøbe en sengegavl. Uden en sengegavl kan elevationssengen nemt komme til at se nøgen ud.

 • Størrelse: 200 centimeter x 140 centimeter
 • Produceret i Danmark – solidt dansk håndværk

Denne elevationsseng fås i 2 størrelser, henholdsvis som enkeltmandsseng og dobbeltseng:

 • 90 x 200
 • 140 x 200

Fordele og ulemper ved LIVING & MORE COMFORT SOLO

Fordele

 • Virkelig velegnet til studerende
 • God værdi for dine penge
 • Produceret i Danmark
 • Oeko-tex certificeret madras

Ulemper

 • Sengegavl skal tilkøbes
Til personer under 85 kg

LIVING & MORE BASIS SOLO - billig elevationsseng i god kvalitet

Den sidste seng vi har valgt at inddrage fra Living & More, er deres Basis model. Denne elevationsseng er den billigste blandt alle elevationssengene i denne guide. På trods af at denne model er super billig, får du en rigtig god elevationsseng for dine penge. Netop af denne årsag, indgår Basis i vores oversigt. Denne seng er lavet i god kvalitet, og har hele 5 komfortzoner.

LIVING & MORE BASIS SOLO
Til personer under 85 kg
 • Medium hårdhed
 • 5 komfortzoner
 • Oeko-Tex certificeret

Mere om LIVING & MORE BASIS SOLO

Elevationssengens 5 komfortzoner arbejder sammen om, at støtte din krop på bedst mulig vis. Hertil fungerer komfortzonerne fremragende til, at forebygger rygproblemer. Derudover har madrassen en medium hårdhed, hvorfor den er yderst ideel til personer, der vejer under 85 kg.

Ved køb af Basis elevationsseng er du garanteret, at der ikke er nogle skjulte tilkøb i købsprocessen. Med i købet medfølger der både topmadras og ben, hvorfor du er klar til at få opsat og brugt elevationssengen fra dag 1.

Denne elevationsseng har 20 centimeter høje ben, der er lavet af stål. Hertil kommer sengen i en flot sort farve. Denne kombination af en klassisk sort farve og sengeben af stål, giver sengen et rigtig flot udtryk. Ikke nok med det, så får du også plads under sengen som kan udnyttes med bed rollers eller andre opbevaringskasser. Hvis du vælger at placere bed rollers under sengen, vil du få plads til 2-3 stk.

Med denne elevationsseng fra Living & More, kan du justere elevationsniveauet præcis som du ønsker det. Hvis du er typen, der elsker at ligge og se fjernsyn eller Netflix vil du blive glad for denne model. Justeringen foregår super nemt via den tilhørende trådløse fjernbetjening. Du vil komme til at opleve, at du med få tryk kan finde den helt rette position, som akkurat passer dine behov.

Endvidere har Basis Solo en længde på 200 centimeter, en bredde på 90 centimeter og en højde på 51 centimeter. Sengen sælges som usamlet, men er heldigvis nem at samle. Når sengen er samlet rammer den en vægt på 50 kg.

Eftersom Basis Solo er en enkeltmandsseng, er der rigeligt med at plads til at boltre sig i det Oeko-Tex certificerede tekstiler. Endeligt er Basis Solo elevationsseng produceret i Danmark, hvorfor du er sikret et solidt stykke dansk håndværk i kanon kvalitet. Basis Solo fås i øvrigt kun i denne ene størrelse.

 • Størrelse: 200 cm x 90 cm
 • Oeko-Tex certificeret

Fordele og ulemper ved LIVING & MORE BASIS SOLO

Fordele

 • Billig elevationsseng
 • Høj kvalitet
 • Oeko-Tex certificeret

Ulemper

 • Leveres usamlet
ALL-IN-ONE ELEVATIONSSENG

TEMPUR SPRING BOX ADJUSTABLE - luksuriøs elevationsseng

Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng befinder sig i en klasse, hvor blot få andre elevationssenge kan være med.

TEMPUR SPRING BOX ADJUSTABLE
ALL-IN-ONE ELEVATIONSSENG
 • Fusioneret sengebund og ramme
 • Tilhørende app
 • 5 års garanti på motor

Mere om TEMPUR SPRING BOX ADJUSTABLE

Med Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng er det hele samlet i én enhed. Det skal forstås på den måde, at modellens sengebund og rammer er fusioneret i én bund, hvor der både medfølger fjedre og elevations funktion.

Tempur Spring Box Adjustable gør det muligt at bruge elevationsfunktionen i begge ender af sengen, det vil sige at du både kan hæve fødderne og hovedet. Du kan altså frit vælge mellem en række justeringer, der giver dig de bedste forudsætninger for at læse din favorit bog i god stilling, eller se din yndlingsserie på Netflix i en super behagelig stilling.

SPECIFIKATIONER

 • Fås i farven grå
 • Mål: 180x200 cm
 • Tykkelse på madras: 25 cm

Elevationssengen har længde på 200 centimeter og en bredde på 180 centimeter, hvilket giver dig frit slag til ligger nøjagtigt, som det passer dig. Endvidere er det muligt for dig og din partner, at I hver især kan justere Tempur Spring Box Adjustable elevationshøjde således, at I begge to præcis ligger i den stilling I har lyst til.

Justeringen af elevationshøjden klares nemt ved hjælp af den tilhørende trådløse fjernbetjening, og ikke nok med det, kan Tempur Spring Box Adjustable motor styres gennem en app. På den måde kan du eksempelvis betjene sengen ved hjælp af den trådløse fjernbetjening, hvorimod din partner kan betjene elevationsniveauet gennem appen, som tilsluttes via Bluetooth.

Tempur Spring Box Adjustables motors har 5 års garanti på motorsammenbrud fra den dato, hvor elevationssengen bliver leveret. Du har derfor en garanti for, at denne seng er monteret med en motor i rigtig god kvalitet.

Derudover garanterer forhandleren, at de både leverer og opstiller Tempur Spring Box Adjustable på din adresse. Du bliver altså fri for, at selv skulle finde dit værktøj frem eller sågar ud at købe nyt værktøj. Forhandleren tager alt affald og pap med sig tilbage, hvorfor du også bliver fri for at rydde op efter opstillingen af din nye elevationsseng.

 • Størrelse: 200 cm x 180 cm
 • 5 års garanti på motor
 • Tilhørende app, der tilsluttes via Bluetooth

Fordele og ulemper ved TEMPUR SPRING BOX ADJUSTABLE

Fordele

 • Luksuriøs elevationsseng
 • All-in-one elevationsseng
 • Tilhørende app, der tilsluttes via Bluetooth

Ulemper

 • Høj prisklasse

HVILKEN MADRAS SKAL DU VÆLGE TIL DIN ELEVATIONSSENG?

Det kan være utrolig uoverskueligt og svært at beslutte sig for, hvilken madras der er den helt rigtige til din elevationsseng – og det er der absolut intet at sige til. Det kan ofte være virke som en jungle, at finde rundt i den bredde vifte af muligheder, der er blandt madrasser til elevationsseng. Men bare rolig, herunder kan du få et godt overblik over, hvilken madras der passer til din elevationsseng.

Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at der ikke findes én specifik madras, som er den bedste madras til din elevationsseng. Det handler helt basalt om, at finde en madras der passer bedst til dine behov og som du finder komfortabel.

Det er vigtigt, at du vælger en madras som giver din krop den mest optimale støtte. Støtten skal især være fokuseret omkring dit hoved, din nakke, dine skuldre, din hofte og din rygsøjle. I forlængelse af dette handler det især om, at finde en position hvor dine muskler kan slappe af.

Endvidere skal du have en madras, der passer til din position når du sover. Det vil altså sige, at hvis du ligger på ryggen og sover skal du have en type madras, hvorimod du skal have en anden type hvis du ligger på maven og sover.

Hertil skal du vælge fastheden af din madras. Fastheden er yderst vigtig for, hvordan din nattesøvn bliver. Der er heldigvis en tommelfingerregel for, hvordan beslutningen af fastheden tages. Som udgangspunkt bør du vælge en mellem, eller medium fasthed, hvis du vejer under 70 kg. Herefter bør du vælge en fast madras, hvis din vægt er mellem 70 kg. og 95 kg. Endelig anbefaler vi, at du vælger en ekstra fast madras, hvis din vægt er over 95 kg. til 100 kg.

Derudover skal du have i mente, hvorvidt du sover med en partner eller ej. Hvis du sover med et partner, og en af jer har en tendens til, at ligge uroligt eller vende sig i løbet af natten, kan du med fordel vælge en støjsvag madras. Dette kunne eksempelvis være en memory skum madras. Et alternativ vil naturligvis være, at anskaffe to individuelle madrasser.

Endvidere skal du overveje, hvorvidt du har en tendens til at svede eller have det varmt i løbet af natten. Hvis dette er tilfældet, kan du med fordel vælge en latex madras med god ventilation.

Endeligt er det vigtigt at understrege, at det kun er dig, der ved hvilken madras der passer dig bedst. Tag dig god tid, når du vælger hvilken madras du skal have.

Memory skum madras:

Du kender måske allerede til konceptet memory skum, hvis du ikke gør, kan det beskrives som en kombination af noget der bevæger sig langsomt ved tryk og elastiske bevægelser. Det fungerer således, at når du ligger dig på en memory skum madras, vil madrassen forme sig efter din krop.

Dette kan lade sig gøre fordi memory skum madrasser består af et materiale, der bevæger sig langsomt og modvilligt mod pres. Dette kombineres med madrassens elastikker, der strækker sig og ændrer form, men samtidig vender tilbage til den oprindelige form.

Fordele ved en memory skum madras:

 • Hjælper mod smerter
 • Har en levetid på op til 10 år
 • Tilpasser sig alle tænkelige sovestillinger
 • Finder den helt rette sovestilling ud fra din krop
 • God til personer med allergi – madrassens tætte opbygning gør det svært for støv, støvmider og hår, at gemme sig
 • Undgå at vække din partner når du vender og drejer dig – memory skum er uden fjedre, hvorfor det ikke larmer og ikke sender vibrationer ud i resten af sengen

Hvis du ønsker yderligere information om fordelene og ulemperne ved memory skum, kan du med fordel se videoen (engelsk) herunder:

Latex madras:

Latex kan fås i flere varianter og de mest almindelige er henholdsvis naturlatex og syntetisk latex. Naturlatex er fremstillet af gummitræer, hvorfor det også er yderst allergivenligt. Hertil er naturlatex utrolig elastisk, som virkelig kommer til udtryk i en naturlatex madras. Endvidere er naturlatex meget fleksibelt, og giver derfor din krop en rigtig god støtte når du sover.

På den anden side kan du vælge syntetisk latex, som til sammenligning med naturlatex, er mindre fleksibelt og mindre elastisk. Syntetisk latex er derimod mere langtidsholdbart end naturlatex. Med andre ord, hvis du vælger syntetisk latex, vil du med høj sandsynlighed sparre penge på det lange løb. Vi anbefaler dog ikke, at du går på kompromis med din nattesøvn, hvorfor vi anbefaler at vælge naturlatex.

Fordele ved en latex madras:

 • Ultimativ komfort
 • Blød oplevelse men samtidig med en vis støtte
 • Utrolig behagelig madras
 • Forebygger rygsmerter
 • Justerer og optimerer din rygsøjle

Er du interesseret i yderligere oplysninger om Latex madrasser? Se videoen (engelsk) herunder og bliv klogere

HVILKEN ELEVATIONSSENGE SKAL JEG VÆLGE?

Vi håber, at du har haft noget ud af at læse vores liste  over nogle af de bedste elevationssenge på markedet, og at du er blevet lidt klogere på valget af din næste elevationsseng. Vi kan desværre ikke vælge den seng, der passer til lige nøjagtig din krop og dine behov, men generelt er der to ting, som skal være med til at afgøre valget for dig:

 1. Størrelsen på din pengepung
 2. Komforten

Som med alt andet her i livet er det klart, at jo flere penge, du bruger på en elevationsseng, desto mere seng vil du få, men der er naturligvis grænser for, hvad dit budget kan klare. Derfor kan vi kun anbefale, at du sætter dig ned og bestemmer dig for, hvor mange penge du kan og vil sætte af til en ny seng. Hvis budgettet er stort, så kan du med fordel kigge på de mere eksklusive topmodeller i vores oversigt. Omvendt kan et mindre budget stadig godt kan give dig god valuta for pengene, hvis du f.eks. vælger modellen fra Living & More, som du finder på vores 30. plads

Komforten er generelt god, uanset hvilken af de udvalgte elevationssenge, du vælger at købe, men hvis du har en særlig kropsbygning eller nogle andre udfordringer, som kræver noget specielt, så er det værd at holde sig det for øje i valget af elevationsseng. Det kan godt være, at den perfekte model virker til at være lidt udenfor din økonomiske rækkevidde, men hvis det er den, der giver dig de optimale forudsætninger for en god nats søvn på den lange bane, så bør du måske overveje at bruge pengene alligevel. Vi minder dig blot om, at du sover 1/3 af dit liv – det er da synd, hvis du må ”tage til takke” med en billig model, hvis du i virkeligheden har brug for en lidt dyrere model med større komfort.

Se vores artikel om: Seng med opbevaring – her får du overblikket over de 12 bedste

FAQ

Hvordan vælger jeg en elevationsseng?
Når du skal vælge en elevationsseng, er det særligt vigtigt, at du overvejer, hvilke funktioner du har brug for. Skal den for eksempel kunne betjenes via en app? Herudover skal du tænke over dit budget i forhold til de ønskede funktioner.
Hvilken elevationsseng er bedst til prisen?
Vi vurderer, at Bruxelles fra Bedworld er den bedste elevationsseng til prisen. I den model får du et stilrent design og en stabil elevationsmotor til en skarp pris. Prisen er lav, men materialerne og de fem komfortzoner sørger for, at komforten stadig er høj
Hvad skal jeg kigge efter i basen, når jeg køber en elevationsseng?
Når du skal vurdere motor og elevationsfunktioner i sengebasen, skal du særligt kigge efter, om den kører op og ned gnidningsfrit. Det kan du være sikker på, hvis du vælger en elevationsseng i god kvalitet. Herudover kan du bruge garantien på motoren som et pejlemærke på kvaliteten.
Kan jeg bruge min egen fod- og endegavl med en elevationsseng?
Du kan sagtens bruge dine egne sengegavle, hvis du køber en ny elevationsseng. Du skal dog sørge for, at den nye seng ikke bliver leveret inklusiv gavle. Ofte kan du fravælge en gavl på din nye seng og derfor også spare penge ved at beholde din gamle gavl.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

NORLAND LUKSUS EL ELEVATIONSSENG

KRONE SIGNATUR ELEVATION CLOUD

KRONE ELEVATION PLUS ELEVATIONSSENG

KRONE DELUXE ELEVATION

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme