Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste elevationsseng?
Vores bud på de bedste elevationssenge baseret på test og anmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Elevationssenge er blandt de bedste og mest luksuriøse senge på markedet. Det skyldes, at de ofte er mere komfortable og tilbyder flere funktioner end traditionelle senge. En elevationsseng er ikke den billigste løsning, men det er for mange en investering i god søvn. Den populære sengemodel er særligt velegnet til at imødekomme belastede muskler og led, eller give en afslappende søvn til en aktiv krop.

En af de helt særlige kendetegn ved sengen er, at du har mulighed for at justere din liggeposition – du kan både hæve og sænke din hoved- og fodende. Af samme grund er sengen levedygtig i mange år, fordi den tager højde for, at kroppen kan ændre behov med alderen.

I denne oversigt har vores research-team samlet elevationssenge i alle prisklasser, så du nemt kan finde lige netop den seng, der passer bedst til dig og dine behov. Vi har udvalgt sengene på baggrund af parametre som pris, komfort, kvalitet og design.

Vores favorit elevationssenge

Bedste elevationsseng til prisen

Bedre Nætter Venus Elevationsseng

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Blandt de bedste elevationsmuligheder

Ragna Nordlys

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
God mulighed for forskellige sovepositioner

Bedre Naetter’s Senses Elevationsseng

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Bedst til personer under 85 kg

Living & More Basis Solo

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Bedste værdi for pengene

Dunlopillo Pure Boksmadras

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Bedste moderne valg

Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse

Seneste ændring:

Vi har opdateret vores liste over de bedste elevationssenge og har tilføjet en meget tilpasningsdygtig mulighed, der er god til en række forskellige sovende. Den skilte sig ud for os på grund af dens generelle kvalitet og værdi. Det tilføjede produkt er: Bedre Naetter Senses Elevationsseng

Tidligere ændringer:

7. februar 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

2. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte elevationssenge

Bedste elevationsseng til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Venus Elevationsseng - elevationsseng med allergivenlig topmadras

 • 4,5 ud af 5 stjerner baseret på 365 brugeranmeldelser

Mangler du en elevationsseng i luksusklassen, som skal være gennemtestet gennem flere år? Så bør du overveje Venus Elevationsseng, der er Bedre Nætters mest solgte sengeserie. Over 10.000 kunder sover allerede i en Venus – skal du være den næste?

 

 

Bedre Nætter Venus Elevationsseng
Bedste elevationsseng til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus Elevationsseng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 25 års garanti på fjeder og rammebrud
 • 7 komfortzoner og justerbar madras-fasthed
 • Svanemærket og allergivenlig topmadras

Anmeldelse og analyse

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • anti-skrid
 • type topmadras: Naturlig latex
 • topmadras tykkelse: 6 cm
 • garanti: 25 (5 på motor) år
 • gratis prøveperiode: 100 dage
 • øko-certifikat: ?

Prisen på Bedre Nætter Venus Elevationsseng er måske højere end hos konkurrenterne, men til gengæld får du også en model, der er fri for fejl og mangler, og som både slår et slag for din sundhed og din komfort.

Denne komplette pakke giver dig masser af tryghed med en 100 dages prøveperiode, hvor du kan finde ud af, om I er et godt match. Hvis ikke, kan du bytte produktet igen. Med så høj en investering som Venus er, skal du selvfølgelig have garanti for kvaliteten, og hos Venus får du 25 år på fjedre og rammebrud samt fem år på motoren. Det er rigtig meget i forhold til, hvad konkurrenterne tilbyder, og det er din sikkerhed for, at du køber et kvalitetsprodukt.

Luksus i særklasse

Bedre Nætter Venus Elevationsseng giver dig masser af valgmuligheder, så du kan skræddersy den efter dine præferencer. Hvad æstetik angår, kan du vælge mellem fire farvenuancer og fem ben. Farverne er alle moderne og tidløse, og benene er kronen under værket. Du kan gå med de træfarvede, der medfølger, eller du kan tilkøbe skinnende sorte, gyldne, kobberfarvede eller sølvfarvede. Her er tale om en lille detalje, der kan gøre en stor forskel.

Du får også mulighed for at tilkøbe en gavl for et mere luksuriøst og helt royalt udtryk. Endelig får du valgfrihed i fastheden, så du kan få den hårdhed, der passer til dig. Er I to, der skal dele sengen, kan I glæde jer over, at I kan vælge hver jeres fasthed.

Linak-motor for mindre støj

Bedre Nætter Venus Elevationsseng er født med en motor, der kan hejse og sænke de bevægelige dele. Motoren er en dansk Linak, som bliver anvendt af selv de dyreste konkurrenter. Linak giver en stillegående og gnidningsfri betjening, som holder år efter år, og du styrer den med den ledningsfrie fjernbetjening.

Selve sengen består af tre dele. Først er der bunden med motoren, der er placeret i en 20 centimeters tyk træramme for at skabe et solidt fundament. Dernæst finder du springmadrassen, som er et af højdepunkterne hos Venus.

Springmadrassen er her, komforten ydes til kroppen, og med syv komfortzoner er der kræset for legemet. Hver zone bidrager med en krops-specifik aflastning, så hver legemsdel får den optimale støtte. For dig et det lig med den mest fuldendte afstresning af trykpunkterne.

Særlig allergivenlig topmadras

Toppen af kransekagen udgøres af topmadrassen, og hos Venus er her tale om en ganske særlig type. Den er skabt af latex, som er et naturligt, allergivenligt, ventilerende og fugtledende materiale. Det betyder, at nattesveden bliver ledt bort, så du får det mest optimale klima.

Latex’en er skabt med SonoCore, som øger elasticiteten, åndbarheden og levetiden, så du som forbruger får smæk for skillingen. Ydermere er topmadrassen Svanemærket for at være helt fri for skadelig kemi, og et særligt Rönd-betræk omkranser den. Dette betræk er antibakterielt, hvilket betyder, at støvmider og andre mikroorganismer ikke kan leve i sengen. Perfekt, når du gerne vil undgå at udvikle allergi eller andre sygdomme.

 

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Venus Elevationsseng?

Der hersker bred tilfredshed blandt kunderne angående både Venus Elevationsseng og Bedre Nætter som forhandler.

Over 350 købere har anmeldt Venus med en gennemsnitlig score på 4,5 ud af 5 stjerner, og flere nævner, at modellen har gjort en markant forskel for deres nattesøvn – det vil sige den højeste ros, en seng kan modtage. Også design og brugervenlighed (den er let at samle) bliver fremhævet.

Dog kommenterer nogle brugere, at topmadrassen føles lidt tynd, og så savner enkelte at kunne vælge en topmadras af skum og ikke latex. Skum har den fordel, at det giver et lunt klima, hvor latex giver et køligt.

Knap 3000 brugere på Trustpilot tildeler Bedre Nætter 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit, så kunderne er også meget begejstrede for forhandleren. Her bliver især servicen, den lange prøveperiode, den gode behandling af medarbejderne og de mange garantier fremhævet.

Mere om Bedre Nætter Venus Elevationsseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 centimeter
 • 90 x 200 centimeter
 • 120 x 200 centimeter
 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter
 • 210 x 210 centimeter

 

Bedste 10's vurdering

På redaktionen deler vi købernes entusiasme, og vi kan se, at med over 10.000 Venus-brugere, så er her tale om et populært valg.

Det kan vi godt forstå, for vi er glade for kombinationen af komforten og sundheden. De syv komfortzoner kan uden tvivl gøre underværker for din krop og give dig en god nattesøvn, mens den allergivenlige profil er klart i tråd med omverdenens trends. Her skal vi både fremhæve den Svanemærkede topmadras, men også at hele sengen er OEKO-TEX certificeret – det er din garanti for, at produktet overhovedet ikke indeholder skadelig kemi.

Alt i alt er Bedre Nætter Venus Elevationsseng det bedste valg til forbrugeren med det større budget, der ønsker det ypperste fra en elevationsseng – og lidt til. I sammenligning med konkurrenterne er kvaliteten høj, garantierne lange, servicen omfattende og sundheden vigtig. Samtidig ser vi det også som en fordel, at du både kan få denne elevationsseng i 140×200, 180×200 og mange flere størrelse.

 

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Venus Elevationsseng

Fordele

 • Sengen er individuelt vurderet til 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit af brugerne
 • Bedre Nætters mest solgte sengeserie siden 2014, så gennemtestet for fejl og mangler
 • Svanemærket, allergivenlig og OEKO-TEX certificeret topmadras
 • 7 komfortzoner, 25 års garanti på fjedre og rammebrud samt 5 års garanti på motoren

Ulemper

 • Enkelte kunder ønsker, at topmadrassen havde været lidt tykkere
 • Ingen mulighed for at vælge anden type topmadras end latex
Blandt de bedste elevationsmuligheder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ragna Nordlys - danskproduceret elevationsseng

Ragna er en danskproduceret elevationsseng i topkvalitet. Sengen har et strømlinet skandinavisk look, og den er fremstillet af kvalitetsmaterialer. Danske håndværkere har bygget sengen, som er udviklet af Nordic Dream i samarbejde med eksperter på området.

Ragna Nordlys
Blandt de bedste elevationsmuligheder

Dagens bedste priser og tilbud på Ragna Nordlys:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Danskproduceret
 • Ergonomisk madras
 • Dobbeltsidet topmadras

Mere om Ragna Nordlys

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 68 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • anti-skrid
 • type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse: 7 cm
 • øko-certifikat: Oeko-tex 100-certificeret
 • garanti: 5 år
 • gratis prøveperiode: 100 dage

Du får både spring- og boxmadras med Ragna. Springmadrassen er sengens midte og er fremstillet med danskproducerede pocketfjedre. Den er udstyret med en særlig Cooltex-skum, der giver ekstra elasticitet til pocketfjedrene, så du opnår en endnu bedre komfort.

Boxmadrassen i denne seng er med 7 komfortzoner, der sikrer god støtte til hele din krop under hvile og søvn. Indvendig sørger pocketfjedre for den bedste støtte.

Kroppens vægt er centreret omkring midten, så der er ekstra støtte til dette område – du undgår at synke for langt ned i madrassen.

Den nederste del af Ragna er selve elevationsbunden, der udgør sengens fundament. Lamellerne og rammen er fremstillet i solidt svensk fyrretræ, og Ragna har en integreret kvalitet elevationsmotor. Motoren er yderst støjsvag, og elevationen kan kontrolleres enten med den medfølgende fjernbetjening.

Nordlys topmadras – god støtte til en fornuftig pris 

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

 

Fordele og ulemper ved Ragna Nordlys

Fordele

 • Danskproduceret elevationsseng
 • Udviklet af førende eksperter på området
 • Kvalitets elevationsmotor
 • Ergonomisk madras med pocketfjedre
 • Dobbeltsidet topmadras

Ulemper

 • Høj prisklasse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ragna Nordlys
God mulighed for forskellige sovepositioner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Naetter’s Senses Elevationsseng - masser af tilpasningsmuligheder med gode materialer

Hvis du og din partner har forskellige sove præferencer, så er en seng med mere fleksibilitet stort set en nødvendighed. Senses fra Bedre Nætter tilbyder en seng med et bredt udvalg fastheder og specialdesignede madrasser med komfortzoner, der gør det nemt for jer begge at få den helt rette seng – uanset om I har forskellige sovepositioner, behov eller kroppe.

Bedre Naetter’s Senses Elevationsseng
God mulighed for forskellige sovepositioner

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Naetter’s Senses Elevationsseng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 Better™ Comfort-zoner
 • Forskellige fastheder på madrasser og topmadrasser
 • OKIN-motorer med 5 års garanti

Anmeldelse: Produktanalyse af Bedre Nætters Senses Elevationsseng

SPECIFIKATIONER

 • Madras: Springmadras
 • type topmadras: Naturlatex
 • topmadras tykkelse: 7 cm
 • Madrasfasthed: Medium, Fast, Ekstra fast
 • Antal komfortzoner: 7
 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 54 cm
 • Rammemateriale: Polyesterbetrukken; Massivt fyrretræ
 • gratis prøveperiode: 100 dage
 • øko-certifikat: FSC-certificeret træ, Standard 100 af OEKO-TEX®
 • garanti: 15 år
 • anti-skrid

Forbedret komfort og tilpasning

Bedre Nætter bruger ikke kun fjedre med forskellig styrke, men også forskellige tykkelser i deres fjedre – specielt i de zoner som støtter dine hofter og skuldre, hvilket adskiller dem fra resten af branchen. Ved at bruge tykkere fjedre får du mere støtte og mindre affjedring, hvilket øger trykfordelingen i forhold til din krop – især din ryg. Det betyder, at din komfort hele natten er i højsædet, mens ryggen er i en mere naturlig stilling. At du samtidig kan tilpasse komfortzonerne, gør sengen ideel til dig, der har en specifik stilling, du gerne vil have, at din madras er designet til – uanset om du sover på maven, ryggen eller siden.

Med Bedre Nætter får du et stort udvalg af fastheder, så du kan finde lige præcis den seng, der passer til dig. Du kan vælge mellem medium, fast og ekstra fast, både til din primære madras og topmadras, så du på den måde kan skræddersy din seng, præcis som du vil have den. Bedre Nætter kommer også med forslag til, hvilke vægte de mener passer bedst til de enkelte fastheder – du får altså hjælp til det hele. Derudover tilbyder de også en prøveperiode på 100 dage, så du kan nå at ombestemme dig, hvis du nu alligevel ikke er helt tilfreds.

Robust og holdbar

Sengens ramme og justerbare lameller er konstrueret i robust, fugtbestandig svensk fyrretræ, og derfor meget holdbare. Overordnet set er det vigtigt for enhver seng med bevægelige dele, at den er af god kvalitet – og det gælder også Senses. Værdien af sengen forstærkes yderligere med inklusionen af OKIN-motorer, der er produceret i Japan, som er kendt for deres kvalitet og holdbarhed. Motorerne fungerer meget lydløst, og du får endda en 5 års garanti på dem hos Bedre Nætter.

Mere om Bedre Naetter’s Senses Elevationsseng

SPECIFIKATIONER

 • Madras: Springmadras
 • type topmadras: Naturlatex
 • topmadras tykkelse: 7 cm
 • Madrasfasthed: Medium, Fast, Ekstra fast
 • Antal komfortzoner: 7
 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 54 cm
 • Rammemateriale: Polyesterbetrukken; Massivt fyrretræ
 • gratis prøveperiode: 100 dage
 • øko-certifikat: FSC-certificeret træ, Standard 100 af OEKO-TEX®
 • garanti: 15 år
 • anti-skrid

Bedste 10's vurdering

Efter at have kigget på Senses elevationsseng fra Bedre Nætter mener vi, at den repræsenterer et betydeligt fremskridt inden for komfort og søvn. Med en behagelig og tilpasningsdygtig springmadras, der fås i 3 forskellige fastheder, er du sikret et sovemiljø, der passer til netop dine behov. Du får en topmadras, der er designet til at holde dig ved en tilpas temperatur hele natten, samt sengens støjsvage og holdbare motorer, som sammen viser, at der virkelig er fokuseret på design og komfort – lige fra valg af materialer og teknologi til de små, men vigtige detaljer.

Selvom vi bemærkede, at der var en risiko for, at topmadrassen kunne glide af, når sengen blev justeret, mener vi samlet set, at den generelle kvalitet af sengen opvejer for det. Kombineret med gratis levering og en prøveperiode på 100 dage får du en elevationsseng, som er et oplagt valg, hvis du søger en kombination af luksus, tilpasning og komfort.

Det er uden tvivl vores opfattelse, at fordelene langt opvejer de få ulemper, og at sengen derfor er en oplagt mulighed, hvis du ønsker at få en bedre nattesøvn.

Fordele og ulemper ved Bedre Naetter’s Senses Elevationsseng

Fordele

 • Meget behagelig og tilpasningsdygtig springmadras
 • Tre forskellige niveauer af fastheder
 • Rond topmadras med afvisende egenskaber
 • Lydsvage og meget holdbare lameljusteringsmotorer
 • Konstrueret i holdbart svensk fyrretræ
 • Gratis fragt og 100 dages prøveperiode

Ulemper

 • Topmadrassen kan glide af under justering
Solidt, nordisk håndværk test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Yrla Fjäll - danskproduceret elevationsseng i god kvalitet

Sengen er produceret med nordiske materialer af danske specialister og håndværkere, så du er sikret det bedste og mest solide håndværk. Også på den moralsk konto, kan man stå inden for Nordic Dream’s produkter, da de planter et nyt træ, hver gang de sælger en seng.

Yrla Fjäll
Solidt, nordisk håndværk

Dagens bedste priser og tilbud på Yrla Fjäll:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Trådløs fjernbetjening
 • Kan løftes ved ben og hoved
 • 15 års garanti

Mere om Yrla Fjäll

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • type topmadras: Latex
 • øko-certifikat: Oeko-tex certificeret
 • garanti: 15 år
 • gratis prøveperiode: 100 dage
 • topmadras tykkelse: 7 cm
 • Højde: 55 cm

Til at betjene Yrla , kan du benytte den medfølgende trådløse fjernbetjening. Sengens indbyggede elevationsmotor er støjsvag men samtidig kraftig. Sengen kan både løftes ved hovedgærdet og ved benene, enten hver for sig eller samtidig. Har man brug for at ligge med benene højt hævet, kan man dermed vælge at løfte ben-sektionen. Har man brug for at ligge og læse i en næsten siddende position, kan man hæve hovedsektionen.

Sengen giver optimal støtte til kroppen, hvilket giver en god nattesøvn og en god kropsstilling, inden man falder i søvn. Hvis man døjer med fysiske lidelser som ondt i ryggen eller åreknuder anbefales det, at man hæver sengen ved benene. Dette kan have en lindrende effekt.

Fjäll topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Denne seng er for dig, der ønsker en elevationsseng til en yderst fornuftig pris, der er udført i solidt håndværk og har optimal ligge- og siddekomfort.

Selvom sengen er danskproduceret, er den bygget i solidt svensk fyrretræ, hvilket giver et nordisk præg til sengens kvalitet og look. Den har 5 komfortzoner, der giver optimal ligge – og siddestilling. Kombinationen af solidt nordisk håndværk og den optimale ligge – og siddekomfort til en fornuftig pris adskiller uden tvivl denne seng fra mange konkurrerende produkter.

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Yrla Fjäll

Fordele

 • Høj kvalitet
 • Høj liggekomfort
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Lavere indstigningshøjde end andre modeller

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Yrla Fjäll
Bedst til personer under 85 kg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Living & More Basis Solo - billig elevationsseng i god kvalitet

Den sidste seng vi har valgt at inddrage fra Living & More, er deres Basis model. Denne elevationsseng er den billigste blandt alle elevationssengene i denne guide. På trods af at denne model er super billig, får du en rigtig god elevationsseng for dine penge. Netop af denne årsag, indgår Basis i vores oversigt. Denne seng er lavet i god kvalitet, og har hele 5 komfortzoner.

Living & More Basis Solo
Bedst til personer under 85 kg

Dagens bedste priser og tilbud på Living & More Basis Solo:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Medium hårdhed
 • 5 komfortzoner
 • Oeko-Tex certificeret

Mere om Living & More Basis Solo

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 90x200 cm
 • Højde: 51 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • type topmadras: Polyskum
 • topmadras tykkelse: 3 cm
 • øko-certifikat: Oeko-tex certificeret
 • garanti: 10 (2,5 på motor) år
 • gratis prøveperiode: 14 dage

Elevationssengens 5 komfortzoner arbejder sammen om, at støtte din krop på bedst mulig vis. Hertil fungerer komfortzonerne fremragende til, at forebygger rygproblemer. Derudover har madrassen en medium hårdhed, hvorfor den er yderst ideel til personer, der vejer under 85 kg.

Ved køb af Basis elevationsseng er du garanteret, at der ikke er nogle skjulte tilkøb i købsprocessen. Med i købet medfølger der både topmadras og ben, hvorfor du er klar til at få opsat og brugt elevationssengen fra dag 1.

Denne elevationsseng har 20 centimeter høje ben, der er lavet af stål. Hertil kommer sengen i en flot sort farve. Denne kombination af en klassisk sort farve og sengeben af stål, giver sengen et rigtig flot udtryk. Ikke nok med det, så får du også plads under sengen som kan udnyttes med bed rollers eller andre opbevaringskasser. Hvis du vælger at placere bed rollers under sengen, vil du få plads til 2-3 stk.

Med denne elevationsseng fra Living & More, kan du justere elevationsniveauet præcis som du ønsker det. Hvis du er typen, der elsker at ligge og se fjernsyn eller Netflix vil du blive glad for denne model. Justeringen foregår super nemt via den tilhørende trådløse fjernbetjening. Du vil komme til at opleve, at du med få tryk kan finde den helt rette position, som akkurat passer dine behov.

Endvidere har Basis Solo en længde på 200 centimeter, en bredde på 90 centimeter og en højde på 51 centimeter. Sengen sælges som usamlet, men er heldigvis nem at samle. Når sengen er samlet rammer den en vægt på 50 kg.

Eftersom Basis Solo er en enkeltmandsseng, er der rigeligt med at plads til at boltre sig i det Oeko-Tex certificerede tekstiler. Endeligt er Basis Solo elevationsseng produceret i Danmark, hvorfor du er sikret et solidt stykke dansk håndværk i kanon kvalitet. Basis Solo fås i øvrigt kun i denne ene størrelse.

 • Størrelse: 200 cm x 90 cm
 • Oeko-Tex certificeret

Fordele og ulemper ved Living & More Basis Solo

Fordele

 • Billig elevationsseng
 • Høj kvalitet
 • Oeko-Tex certificeret

Ulemper

 • Leveres usamlet
Bedste værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dunlopillo Pure Boksmadras - sov naturligt og allergivenligt

Dunlopillo Pure Boksmadras er en af de bedste boksmadrasser til den forbruger, der ønsker et solidt fundament til sengen med en allergivenlig profil samt en høj komfort.

Dunlopillo Pure Boksmadras
Bedste værdi for pengene

Dagens bedste priser og tilbud på Dunlopillo Pure Boksmadras:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Dunlopillo Pure Boksmadras

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 80x200 cm
 • Højde: 48 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • type topmadras: Latex
 • topmadras tykkelse: 7 cm
 • øko-certifikat: Oeko-tex certificeret
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveperiode: 14 dage

Dunlopillo Pure Boksmadras er skabt af de verdenskendte senge- og madrasspecialister Dunlopillo, som er en af markedslederne inden for branchen. Derfor får du særdeles høj kvalitet, som du godt nok også kommer til at betale en relativt høj investeringssum for, når vi sammenligner med klassens øvrige konkurrenter. Enheden måler 90 x 200 centimeter, som er standard inden for enkeltsengs-mål, men anskaffer du to varianter, kan du nemt omdanne dem til en dobbeltseng. For at skabe en komplet seng skal du tilkøbe ben og sengegavl, som ikke følger med i prisen.

Produktet kommer med flere anvendelsesmuligheder, som gør den meget alsidig. For eksempel kan du bruge boksmadrassen som fundamentet i en kontinental- eller elevationsseng, men du kan også anvende den som en ”hel” seng. Med i prisen er der også en topmadras, og de to madrasser kan sagtens udgøre en kvalitetsseng. Når du foretager dit valg, får du tillige mulighed for selv at vælge den fasthed, der passer til dine behov. Oversat til almindeligt dansk betyder det, om du vil ligge hårdt eller blødt.

Modellens madras er skabt af latex, som er meget moderne. Latex er særligt ideelt til dig, som tit sveder om natten, da materialet har en afkølende effekt, der leder sveden og fugten væk. Det giver et sundere og rarere klima. Indvendigt består latex’en af en masse minimale luftbobler, der yder en særlig spændstighed og aflastning. Det betyder, at du vil komme til at ligge bedre og hurtigere kan slappe af i den spændte krop.

Dunlopillo Pure Boksmadras følger nøje den moderne trend med latex i deres produkter, som giver forbrugeren mange fordele med de naturlige, allergivenlige og fugtledende egenskaber. Som nævnt får du her en latex-topmadras, men også boksmadrassen er udformet af det samme materiale. Den har en 16 centimeters tyk latexkerne med syv integrerede komfortzoner. Hver enkelt zone yder en særlig trykaflastning af kroppens punkter, og det giver en hurtigere afslapning i områder som nakke, skuldre, ryg og lænd.

Som nævnt er latex allergivenligt, og det gør, at mikroorganismer som støvmider vil finde et andet sted at bo, da leveforholdene her ikke passer til deres behov. Perfekt, hvis du er allergiker eller gerne vil forebygge eventuelle gener. Med fem centimeters naturlatex i komfortlag nummer to får du en perfekt tilpasning, så madrassen altid former sig efter dine behov – så kan du ligge behageligt og sundt samtidig.

Modellen er betrukket med en eksklusiv fiber-padding, der rent visuelt giver et rasende stilfuldt og smukt udtryk. Du kan vælge imellem flere moderne farver, så du kan få den variant, som matcher med dine præferencer. En 12 centimeters træramme omkranser boksmadrassen, som i øvrigt er vendbar, og der er 25 års garanti mod ramme- og fjederbrud. Den vendbare profil betyder, at du kan forvente en længere levetid end ellers.

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Boksmadras, fordi her er tale om et luksusvalg, hvor du får rigtig meget for pengene. Du kommer også til at nyde godt af muligheden for at anvende den alene såvel som sammen med andre madrasser samt de syv dejlige komfortzoner og de behagelige, naturlige og allergivenlige materialer.

Fordele og ulemper ved Dunlopillo Pure Boksmadras

Fordele

 • Skabt af naturlige og allergivenlige materialer
 • Syv komfortzoner
 • Kommer med forskellige fastheder
 • Kommer i forskellige farver

Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat
Bedste moderne valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Viva Lux Ergozone Elevationsseng - nem styring af motor og syv komfortzoner

Viva Lux Ergozone Elevationsseng
Bedste moderne valg

Dagens bedste priser og tilbud på Viva Lux Ergozone Elevationsseng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Syv komfortzoner
 • Linak motor
 • Lys under sengen

Mere om Viva Lux Ergozone Elevationsseng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Antal komfortzoner: 9
 • type topmadras: Latex / Memory-foam
 • øko-certifikat: Oeko-tex standard 100-certificeret
 • garanti: 25 (5 på motor) år
 • gratis prøveperiode: 6 cm
 • Højde: ?
 • topmadras tykkelse: 8 cm

Moderne og let styring med app eller fjernbetjening

Viva Lux Ergozone Elevationsseng vil være det perfekte valg til dig, der har et større budget, og som ikke skeler så meget til, hvad den koster. Prisen er klart i den høje ende i forhold til konkurrenterne, men du får til gengæld masser af moderne features og høj luksus for dine investeringspenge. Bemærk, at modellen kommer i dobbeltsengsmål på 180 x 200 centimeter, så den vil optage en del plads i soveværelset.

Med i prisen får du blandt andet en meget stærk motor fra den førende danske producent Linak. Det betyder, at du kan være sikker på en lang levetid, så du får det maksimale ud af dit køb. Der findes endda to motorer fra Linak på varianten, som gør, at du kan ændre på sengekonstruktionen, hvis du ønsker det. Som en ekstra bonus får du 25 års garanti mod fjederbrud og fem års garanti på motorerne.

En af de helt store fordele ved en elevationsseng er, at du som nævnt kan justere din position, så du for eksempel kan sidde op og læse. Også benenden og hovedgærdet kan du hæve eller sænke efter behov, så du kan opnå en bedre blodcirkulation. Du styrer motorikken med den smarte fjernbetjening, som er trådløs. Så undgår du irriterende ledninger. Du kan også vælge at styre motorerne via den tilhørende app på din telefon. Smart, enkelt og moderne.

Komfort i fokus

En elevationsseng er mest kendt for, at du kan ændre på positionerne via motoren, men Viva Lux Ergozone Elevationsseng har tillige fokus på din komfort – endda i høj grad. Du får en ”hel” seng, ligesom du kender det fra kontinentalsengen, som både består af en boksmadras, springmadras og topmadras, men her får du også glæde af moderne lys under sengen. Perfekt, hvis du skal op i løbet af natten. Hvis du ønsker en komplet seng, skal du blot tilkøbe sengegavl og ben.

De tre madrasser arbejder sammen om at give dig den højest mulige komfort og aflastning, og som et ekstra plus kan du selv vælge fasthed. Fastheden bestemmes ud fra din kropstype og vægt, og hvis I er to, der skal dele sengen, kan I vælge hver jeres fasthed efter behov. I vil dog begge nyde godt af høj komfort via ét stort lag pocketfjedre, der former sig efter jeres kroppe og trykpunkter. Fjedrene er inddelt i de såkaldte komfortzoner, som hver især yder en specifik støtte til ét område af kroppen. Sengen kommer med i alt syv komfortzoner, der både inkluderer zoner til lænd, skuldre og hofter.

Øverst er topmadrassen, der er fremstillet i det naturlige materiale latex. Det har den store fordel, at det giver et køligt klima i sengen, så du slipper for at svede, og så er latex oven i købet antibakterielt. Derfor giver det også en høj hygiejne i sengen, så støvmider og andre mikroorganismer ikke kan trives. Du kan også vælge en topmadras af memory-skum, som sørger for et varmere klima og husker din krops trykpunkter. Begge topmadrasser er otte centimeter tykke, og det er meget sammenlignet med konkurrenterne. Endnu en fordel er betrækket på topmadrassen, som er aftageligt og kan vaskes ved 60 grader. Materialet består af bambusfibre, som har en særlig evne til at lede fugt og sved væk fra kroppen.

Derfor anbefaler vi Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Vi anbefaler Viva Lux Ergozone Elevationsseng, fordi det er den bedste elevationsseng til dig, der gerne vil have luksus i sengen, når det gælder komfort såvel som trykaflastning og moderne teknologi. Du vil også nyde godt af det smarte lys under sengen samt de stærke motorer fra Linak.

Fordele og ulemper ved Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Fordele

 • Syv komfortzoner
 • Lys under sengen
 • To motorer fra Linak
 • Motoren styres via en trådløs fjernbetjening eller en app på telefonen
 • Et lag med pocketfjedre

Ulemper

 • Høj pris
 • Sengegavl og ben skal købes separat

Hvad skal du overveje, før du køber elevationssenge

Størrelse
For at få det meste ud af dit soveværelse og nattesøvn, så er det vigtigt med den rette størrelse på din elevationsseng. Elevationssenge fås i forskellige størrelser, lige fra 80×200 til 210×210 cm. En enkeltmandsseng bør ideelt set være 80 cm bred, og den kan bruges som et nyttigt alternativ i små lejligheder eller på et kollegieværelse.

Elevationssenge til par bør være 160×200 eller 180×200 cm, da det giver nok plads til, at to personer kan sove uforstyrret af hinanden. Hvis du køber den helt store model på 210x210cm, så er der både plads til dig og din partner og et barn. Det kræver dog et relativt stort soveværrelse, da elevationssengen selvfølgelig vil fylder mere. Din sengelængde bør ca. svare til din højde plus 20 cm.

Madras
De mest almindelige madrasser til elevationssenge er madrasser af memoryskum, latex eller hybridmadrasser. Madrasser med memoryskum er kendt for deres unikke evne til at forme sig efter kroppen. Dette giver fremragende støtte og trykaflastning, hvilket gør dem til et godt valg for sidesovere og personer med rygsmerter eller andre kroniske smertelidelser.

Latexmadrasser minder om madrasser i memoryskum, og er velegnede til flere forskellige sovestillinger. De er også kendt for at være meget holdbare og modstandsdygtige overfor husstøvmider. Hybridmadrasser tilbyder det bedste fra begge verdener, idet de kombinerer støtten fra memoryskum med latexens spændstighed.

De er også normalt mere prisvenlige end både memoryskum- og latexmadrasser og er ideelle til rygsovere, der har brug for faste eller medium faste madrasser. Hybridmadrasser kan, for nogle, være varme at sove på, og de giver ikke samme effekt som memoryskum- og latexmadrasser. Hvis du er usikker på den optimale fasthed, anbefaler vi, at du investerer i en madras med to forskellige fastheder, samt finder en forhandler der tilbyder gratis ombytning.

Funktioner
De funktioner, der følger med en elevationsseng, kan have stor betydning for, hvor komfortabel du føler dig, når du bruger den. Nogle elevationssenge leveres f.eks. med en fjernbetjening, der gør det nemt at justere sengens position. Andre senge har trådløs betjening eller smartphone-betjening, hvilket kan være nyttigt, hvis du har tendens til at smide fjernbetjeningen væk.

Nogle af de lidt dyrere elevationssenge kan have funktioner som Bluetooth-tilslutning, indbygget nattelys og massagefunktioner. Belysning kan være belejligt, hvis du ofte skal på toilettet om natten, eller når du skal finde fjernbetjeningen i mørke. I sidste ende skal du finde en elevationsseng med de funktioner, som vil gøre livet bedre for dig.

Pris
Elevationssenge i de højere prisklasser koster omkring 50.000 kr. og tilbyder flere funktioner og en mere robust konstruktion og en madras i højere kvalitet. Det er vigtigt at belsutte, hvilke funktioner der er vigtigst for dig, før du foretager købet.

Mere overkommelige modeller koster omkring 10-15.000 kr. Disse billigere elevationssenge kommer typisk i et mere enkelt design, med færre funktioner og i en mindre størrelse.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Anmeldelser kan være en god måde at lære en masse om produkter, før du køber dem. Kundeanmeldelser kan give dig en idé om, hvordan sengen fungerer i daglig brug, mens ekspertanmeldelser kan give dig indsigt i sengens konstruktion og design.

Det anbefales at tjekke en butiks eller forhandlers Trustpilot, da den fortæller dig en hel del om kvaliteten af deres produkter, leveringstider, garantier og kundeservice. For at hjælpe dig med at træffe din endelige beslutning er anmeldelser medtaget nedenfor.

arrow-more

Hvilken madras skal du vælge til din elevationsseng?

Det kan være utrolig uoverskueligt og svært at beslutte sig for, hvilken madras der er den helt rigtige til din elevationsseng – og det er der absolut intet at sige til. Det kan ofte være som en jungle, at finde rundt i den bredde vifte af muligheder, der er blandt madrasser til elevationsseng. Men bare rolig, herunder kan du få et godt overblik over, hvilken madras der passer til din elevationsseng.

Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at der ikke findes én specifik madras, som er den bedste madras til din elevationsseng. Det handler helt basalt om, at finde en madras der passer bedst til dine behov og som du finder komfortabel.

Det er vigtigt, at du vælger en madras som giver din krop den mest optimale støtte. Støtten skal især være fokuseret omkring dit hoved, din nakke, dine skuldre, din hofte og din rygsøjle. I forlængelse af dette handler det især om, at finde en position hvor dine muskler kan slappe af.

Endvidere skal du have en madras, der passer til din position når du sover. Det vil altså sige, at hvis du ligger på ryggen og sover skal du have en type madras, hvorimod du skal have en anden type hvis du ligger på maven og sover.

Hertil skal du vælge fastheden af din madras. Fastheden er yderst vigtig for, hvordan din nattesøvn bliver. Der er heldigvis en tommelfingerregel for, hvordan beslutningen af fastheden tages. Som udgangspunkt bør du vælge en mellem, eller medium fasthed, hvis du vejer under 70 kg. Herefter bør du vælge en fast madras, hvis din vægt er mellem 70 kg. og 95 kg. Endelig anbefaler vi, at du vælger en ekstra fast madras, hvis din vægt er over 95 kg. til 100 kg.

Mange foretrækker også at tilføje en topmadras til deres seng. Her findes der mange forskellige, og vi har forsøgt at samle et bredt udvalg til dig, hvor vi fremhæver nogle af de bedste efter hvert behov.

Derudover skal du have i mente, hvorvidt du sover med en partner eller ej. Hvis du sover med et partner, og en af jer har en tendens til, at ligge uroligt eller vende sig i løbet af natten, kan du med fordel vælge en støjsvag madras. Dette kunne eksempelvis være en memory skum madras. Et alternativ vil naturligvis være, at anskaffe to individuelle madrasser.

Endvidere skal du overveje, hvorvidt du har en tendens til at svede eller have det varmt i løbet af natten. Hvis dette er tilfældet, kan du med fordel vælge en latex madras med god ventilation.

Endeligt er det vigtigt at understrege, at det kun er dig, der ved hvilken madras der passer dig bedst. Tag dig god tid, når du vælger hvilken madras du skal have.

Memory skum madras:

Du kender måske allerede til konceptet memory skum, hvis du ikke gør, kan det beskrives som en kombination af noget der bevæger sig langsomt ved tryk og elastiske bevægelser. Det fungerer således, at når du ligger dig på en memory skum madras, vil madrassen forme sig efter din krop.

Dette kan lade sig gøre fordi memory skum madrasser består af et materiale, der bevæger sig langsomt og modvilligt mod pres. Dette kombineres med madrassens elastikker, der strækker sig og ændrer form, men samtidig vender tilbage til den oprindelige form.

Fordele ved en memory skum madras:

 • Hjælper mod smerter
 • Har en levetid på op til 10 år
 • Tilpasser sig alle tænkelige sovestillinger
 • Finder den helt rette sovestilling ud fra din krop
 • God til personer med allergi – madrassens tætte opbygning gør det svært for støv, støvmider og hår, at gemme sig
 • Undgå at vække din partner når du vender og drejer dig – memory skum er uden fjedre, hvorfor det ikke larmer og ikke sender vibrationer ud i resten af sengen

Hvis du ønsker yderligere information om fordelene og ulemperne ved memory skum, kan du med fordel se videoen (engelsk) herunder:

Latex madras:

Latex kan fås i flere varianter og de mest almindelige er henholdsvis naturlatex og syntetisk latex. Naturlatex er fremstillet af gummitræer, hvorfor det også er yderst allergivenligt. Hertil er naturlatex utrolig elastisk, som virkelig kommer til udtryk i en naturlatex madras. Endvidere er naturlatex meget fleksibelt, og giver derfor din krop en rigtig god støtte når du sover.

På den anden side kan du vælge syntetisk latex, som til sammenligning med naturlatex, er mindre fleksibelt og mindre elastisk. Syntetisk latex er derimod mere langtidsholdbart end naturlatex. Med andre ord, hvis du vælger syntetisk latex, vil du med høj sandsynlighed sparre penge på det lange løb. Vi anbefaler dog ikke, at du går på kompromis med din nattesøvn, hvorfor vi anbefaler at vælge naturlatex.

Fordele ved en latex madras:

 • Ultimativ komfort
 • Blød oplevelse men samtidig med en vis støtte
 • Utrolig behagelig madras
 • Forebygger rygsmerter
 • Justerer og optimerer din rygsøjle

Er du interesseret i yderligere oplysninger om Latex madrasser? Se videoen (engelsk) herunder og bliv klogere

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Vi håber, at du har haft noget ud af at læse vores liste  over nogle af de bedste elevationssenge på markedet, og at du er blevet lidt klogere på valget af din næste elevationsseng. Vi kan desværre ikke vælge den seng, der passer til lige nøjagtig din krop og dine behov, men generelt er der to ting, som skal være med til at afgøre valget for dig:

 1. Størrelsen på din pengepung
 2. Komforten

 

Som med alt andet her i livet er det klart, at jo flere penge, du bruger på en elevationsseng, desto mere seng vil du få, men der er naturligvis grænser for, hvad dit budget kan klare. Derfor kan vi kun anbefale, at du sætter dig ned og bestemmer dig for, hvor mange penge du kan og vil sætte af til en ny seng. Hvis budgettet er stort, så kan du med fordel kigge på de mere eksklusive topmodeller i vores oversigt. Omvendt kan et mindre budget stadig godt kan give dig god valuta for pengene.

I forlængelse af komfort er valget af den rigtige dyne også meget vigtigt. Du kan prøve at læse vores artikel om nogle af de bedste tyngdedyner, som er blevet meget populære i de seneste år, og det er der gode grunde til. Læs vores artikel og bliv klogere på, hvordan de kan bidrage til en bedre søvnkvalitet.

Hvis du ikke helt er solgt på en elevationsseng, så kan du prøve at læse vores artikel, hvor vi har samlet en række senge med opbevaring. Denne slags seng er oplagt for dig, som gerne vil have mest muligt ud af din plads.

Komforten er generelt god, uanset hvilken af de udvalgte elevationssenge, du vælger at købe, men hvis du har en særlig kropsbygning eller nogle andre udfordringer, som kræver noget specielt, så er det værd at holde sig det for øje i valget af elevationsseng. Det kan godt være, at den perfekte model virker til at være lidt udenfor din økonomiske rækkevidde, men hvis det er den, der giver dig de optimale forudsætninger for en god nats søvn på den lange bane, så bør du måske overveje at bruge pengene alligevel. Vi minder dig blot om, at du sover 1/3 af dit liv – det er da synd, hvis du må ”tage til takke” med en billig model, hvis du i virkeligheden har brug for en lidt dyrere model med større komfort.

Ting som du skal overveje, inden du køber en elevationsseng

Når du skal købe en ny elevationsseng, så er der nogle ting, du bør overveje for at sikre dig, at du får den bedste seng til dine behov og dit budget.

 • Pris: Du skal lave et budget for dig selv. Husk på, at en seng er en investering, som skal holde i lang tid. Du behøver ikke at bruge alle dine penge for at få en god seng, men det er vigtigt at overveje materialerne og konstruktionen, når du skal købe en seng.
 • Anbefalinger: Spørg dine venner og familie om de har nogle gode erfaringer med nogle specifikke senge eller nogle gode forhandlere. Du kan også tjekke nettet for anbefalinger og anmeldelser, for at få en bedre idé om kvaliteten af de senge, som du overvejer.
 • Komfort: Dette er en personlig præference, så det er vigtigt, at du afprøver sengene, før du køber en. Læg dig ned på sengen og se, hvordan den føles – den skal give en ordentlig støtte til din ryg og nakke og være behagelig at sove på.
 • Service: Sørg for, at den forhandler, du vælger, yder god kundeservice. Dette kan omfatte ting som levering, opsætning og garantioplysninger. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om din seng, så er det vigtigt at have en god forhandler, som er klar til at hjælpe dig.

Hvis du tager disse faktorer i betragtning, er du godt på vej til at finde den perfekte seng til dig.

Hvis du ikke er helt sikker på, om en elevationsseng er noget for dig, og du gerne vil prøve at kigge andre veje, så har vi samlet nogle af de bedste kontinentalsenge i en artikel.

Vigtigheden af god søvn

Ifølge Mikael Rasmussen, så tilbringer man en tredjedel af ens liv i søvnens bevidsthedstilstand. Søvn kan ikke erstattes og er en essentiel anabolsk, opbyggende proces, hvor krop og hjerne gennemgår genopbygning og restitution. For at sikre optimal funktion af både krop og hjerne er søvn uundværlig. Den modsatte tilstand er en katabolsk, nedbrydende proces.

I modsætning til den vågne bevidsthedstilstand er søvn en betydeligt anderledes oplevelse. Under søvn blokeres vores sanseinput, og hjernen samt kroppen gennemgår forskellige stadier og processer. Disse processer involverer vores bevidsthedssystem, der bevæger sig gennem diverse søvnfaser, hver med deres egen amplitude og genopbyggende funktioner.

Hvorfor er søvn så vigtig, og hvad sker der i hjernen under søvn?

Når du falder i søvn, sænkes dit stofskifte, kropstemperatur og muskeltonus, hvilket nedsætter behovet for ydre stimuli.

Kort tid efter søvnens indtræden – omkring 15-20 minutter senere – befinder du dig i den dybe søvnfase. Denne fase prioriteres af hjernen, da den er essentiel for fysisk genopretning, frigivelse af væksthormoner og hjernens rensning via det glymfatiske system.

Under denne proces skrumper gliacellerne i hjernen med cirka 20 %, hvilket muliggør, at cerebrospinalvæsken under kraniet drænes ned gennem vandkanaler og fjerner 7 gram giftigt protein fra hjernen hver nat. Dette kan sammenlignes med en opvaskemaskines rengøringscyklus. Nogle forskere undersøger, om en mangelfuld funktion af dette system kan være årsagen til sygdomme såsom Parkinsons og Alzheimers, der er karakteriseret ved plakdannelse i hjernen. Søvnen er også vigtig for at fjerne overflødig information fra hjernen og skabe plads til den følelsesmæssige bearbejdning og indlæring, der finder sted den følgende dag.

Dyb søvn har også stor betydning for immunforsvaret, idet det styrkes i løbet af søvnen. Mindre søvn resulterer i færre antistoffer i blodet. Det er derfor særligt vigtigt under Covid-19-pandemien og for immunforsvarets generelle effektivitet at få tilstrækkelig søvn.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

I AEH Corporate Health Experts’ “The Good Night’s SleepLab” i Schweiz blev Nordic Dreams senge testet på forskellige aspekter, herunder hygiejne, sengeklima, ergonomi og holdbarhed.

 

Formålet med hygiejnetesten er at se, hvor effektivt sengesystemet er til at forhindre vækst og spredning af bakterier, mider, lugte og svamp. Derudover undersøger testcentret også, hvor godt sengen tilpasser sig den enkeltes krop. For at teste sengenes holdbarhed udsættes de for situationer med højt tryk og ændringer i temperatur og luftfugtighed.

 

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Testfakta bestræber sig på at give kunderne præcis feedback om de produkter, de er interesserede i at købe, ved at foretage videnskabelige tests af forskellige produkter på markedet. På denne måde undgår kunderne at bruge penge på noget, der ikke lever op til deres standarder. Testfakta er dog kommet i søgelyset af danske medier for angiveligt at have taget imod betaling fra virksomheder til gengæld for at inkludere deres produkter i deres tester.

Testfakta har sat senge fra forskellige mærker, herunder Bedre Nætter og Dunlopillo, igennem en række tests, der måler holdbarhed, elasticitet og åndbarhed.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

TrustPilot.com

Når du køber ting online, er anmeldelser vigtige. Folk vil gerne se, hvad andre har sagt, før de foretager et køb, og det er her, at Trustpilot kommer ind i billedet. Trustpilot er en af de største websteder, hvor du kan læse over 200 millioner kundeanmeldelser. De fortsætter også med at vokse, så de kan hjælpe endnu flere mennesker med at træffe informerede valg, når de handler online.

Tusindvis af kunder har baseret deres vurdering af sengforhandlere – både dem med fysiske butikker og onlinebutikker – på deres personlige erfaringer. De var kritiske over for forhandlerens produkter, serviceydelser, leveringstider, svar på kundehenvendelser og meget mere. Nogle af de vigtigste punkter, som kunderne overvejede, var madrassens fasthed og komfortniveauet i de forskellige typer madrasser.

Relevant feedback fra kunderne siger utroligt meget om det aktuelle produkt. Derfor lægger vi stor vægt i at inkludere og analysere kundeanmeldelser, når vi skal skrive vores vurderinger.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

FAQ

Hvilken elevationsseng er bedst?
Vi vurderer, at Bedre Nætter Venus Elevationsseng er den bedste elevationsseng. I den model får du et stilrent design og en stabil elevationsmotor til en skarp pris. Prisen er lav, men materialerne og de mange komfortzoner sørger for, at komforten stadig er høj
Hvordan vælger jeg en elevationsseng?
Når du skal vælge en elevationsseng, er det særligt vigtigt, at du overvejer, hvilke funktioner du har brug for. Skal den for eksempel kunne betjenes via en app? Herudover skal du tænke over dit budget i forhold til de ønskede funktioner.
Hvad skal jeg kigge efter i basen, når jeg køber en elevationsseng?
Når du skal vurdere motor og elevationsfunktioner i sengebasen, skal du særligt kigge efter, om den kører op og ned gnidningsfrit. Det kan du være sikker på, hvis du vælger en elevationsseng i god kvalitet. Herudover kan du bruge garantien på motoren som et pejlemærke på kvaliteten.
Kan jeg bruge min egen fod- og endegavl med en elevationsseng?
Du kan sagtens bruge dine egne sengegavle, hvis du køber en ny elevationsseng. Du skal dog sørge for, at den nye seng ikke bliver leveret inklusiv gavle. Ofte kan du fravælge en gavl på din nye seng og derfor også spare penge ved at beholde din gamle gavl.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme