Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Elektrisk tandbørste test-oversigt:
Vores vurdering af el-tandbørster med de bedste anmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Med en el tandbørste er du sikker på, at dine tænder bliver børstet grundigt hver gang, da vibrationerne fjerner plak mere effektivt end en manuel tandbørste.
Når det så er sagt, så kan der være stor forskel på el tandbørsterne, så det er værd at undersøge markedet for at finde den rigtige.

Vi har samlet en række gode bud på din nye el tandbørste her på listen. Du kan finde tandbørster af forskellige type, fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser. Fælles for dem alle er, at de er populære blandt forbrugere og eksperter, så du er sikker på at gøre et godt køb.

Vores favorit tandbørster

Oral B Elektrisk Tandbørste iO Series 8S IO8BK i sort
Lager
God premium elektrisk tandbørste

Oral B Elektrisk Tandbørste iO Series 8S IO8BK i sort

Gå til bedste pris
1.301 Kr. hos Batteribyen.dk
Se vores anmeldelse
Lager
ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT
Lager
El tandbørste med god batterilevetid

ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT

Gå til bedste pris
399 Kr. hos GrydeGuru.dk
Se vores anmeldelse
Lager
Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition
Lager
Elektrisk tandbørste til sensitive tænder

Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition

Gå til bedste pris
1.099 Kr. hos Kop&Kande
Se vores anmeldelse
Lager
Philips Sonicare 4500 HX6830
Lager
En god el tandbørste til prisen

Philips Sonicare 4500 HX6830

Gå til bedste pris
620 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
Oral B Elektrisk tandbørste Smart 4 4000N
Lager

Oral B Elektrisk tandbørste Smart 4 4000N

Gå til bedste pris
554 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
Oral B 8000 Genius
Lager

Oral B 8000 Genius

Gå til bedste pris
2.574 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af tandbørster, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

11. februar 2023

Vi har rykket Oral B 9000 Genius til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogle forhandlere.

7. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 6 bedste elektriske tandbørste i test-guiden 2024:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte tandbørster

God premium elektrisk tandbørste test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Oral B Elektrisk Tandbørste iO Series 8S IO8BK i sort - behagelig og stilfuld elektrisk tandbørste

 • 4,6/5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Elgiganten.
 • Testvindende serie

Denne Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort er en fleksibel tandbørste, der hjælper dig til en renere og friskere mund. Med syv forskellige børstetilstande er tandbørsten ikke kun ideel til det daglige behov, men også til de dage, hvor tænderne trænger til lidt ekstra kærlighed.

Oral B Elektrisk Tandbørste iO Series 8S IO8BK i sort
God premium elektrisk tandbørste

Dagens bedste priser og tilbud på Oral B Elektrisk Tandbørste iO Series 8S IO8BK i sort:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Brugervenlig
 • Syv forskellige børstetilstande
 • Gode, balancerede vibrationer

Mere om Oral B Elektrisk Tandbørste iO Series 8S IO8BK i sort

SPECIFIKATIONER

 • Teknik: Oscillerende
 • Antal funktioner: 6
 • Batteritid: 14 dage
 • Opladningstid: 180 min
 • Børstehoveder: 1
 • App-styring
 • indbygget timer
 • indbygget tryksensor

De syv forskellige børstetilstande inkluderer daglig rensning, sensitiv rensning, intens rensning, tandkødspleje, hvidtning, tungerens og super sensitiv rensning, hvilke sammen giver en kombination af tilstande, der dækker alle dine behov.

Tandbørsten er yderligere ideel til dig, der ønsker en skånsom tandbørstning, da den har et trykstyringsprogram, der via den LED-lys viser dig, hvornår du er for hård ved dine tænder. Trykker du for hårdt mod dine tænder med tandbøsten, vil tandbørsten lyse rød, mens den vil lyse grøn, hvis du pålægger det rette tryk.

Yderligere har tandbørsten også en indbygget timer, hvilket ikke blot sikrer, at du børster dine tænder i de anbefalede minutter, men også at du når alle fire hjørner i munden. Denne giver dig en advarsel hver gang, der er gået 30 sekunder, så du kan dele munden op i fire og tildele alle områderne lige meget kærlighed og opmærksomhed.

Derudover har tandbørsten også en farverig LED-skærm, der gør din tandbørste interaktiv. Denne giver dig hjælp fra kunstig intelligens til at sikre en blid og effektiv tandpleje.

Tandbørsten kan bruges i op til 40 minutter på en enkelt opladning, hvilket svarer til lidt mere end en uge, hvis det kun er en person, der bruges tandbørstens håndtag. Hver opladning kræver 3 timer, men hvis du bruger opladeren som en holder, vil du være sikker på, at den aldrig går tør for strøm.

Foruden iO8 tandbørstehåndtaget medfølger yderligere ét Ultimate Clean børstehoved, ét rejseetui med en indbygget oplader, så du kan lade tandbørsten på farten, én oplader og én genopfyldningsbeholder.

Denne eltandbørste er anbefalingsværdig, da den har fået gode brugeranmeldelser. Det vidner dens 4,6/5 stjerner af brugeranmeldelser hos Elgiganten om. Samtidig har den et stilfuldt design, og så er den behagelig at bruge. Den har mange gode funktioner til at gøre tandbørstningen lettere, som indbefatter tryksensor, timer og en LED-skærm.

Prisvenlig

85

Tilbehør

95

Batteri

95

Funktioner

95

Alsidighed

100

Fordele og ulemper ved Oral B Elektrisk Tandbørste iO Series 8S IO8BK i sort

Fordele

 • Præcis rensning
 • Nem at bruge
 • Gode, balancerede vibrationer
 • God batterilevetid

Ulemper

 • Børstehovederne er en smule tykke
 • Appen opfanger ikke altid børstestederne korrekt
El tandbørste med god batterilevetid test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT - flere forskellige assistentfunktioner

Endnu en eltandbørste fra Oral-B når det på oversigten her. Det er måske ikke så underligt, når nu det er tandpleje, der er deres professionelle beskæftigelse. I hvert fald synes vi, det er værd at have deres Pro 2000 White SUT tandbørste med, så du får mulighed for at kigge lidt nærmere på den.

Generelt får eltandbørsten store roser og gode anmeldelser med på vejen af forbrugere, der har købt den. Blandt Coops forbrugere scorer tandbørsten fire ud af fem mulige stjerner, og så får den kun positive anmærkninger med på vejen. Særligt batteriets levetid er fremhævet, og du får da også 60 minutters brugstid i en fuld opladning.

ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT
El tandbørste med god batterilevetid

Dagens bedste priser og tilbud på ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 60 minutters brugstid
 • Indbygget timer
 • Kraftig motor

Mere om ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT

SPECIFIKATIONER

 • Antal funktioner: 2
 • Opladningstid: 720 min
 • Antal penselstrøg/min: 8800
 • Antal pulsering/min: 666
 • Børstehoveder: 1
 • indbygget timer
 • indbygget tryksensor
 • Teknik: Oscillerende, pulserende, roterende
 • Batteritid: 14 dage

Oral-B gør tandbørstningen til en smal sag med forskellige assistentfunktioner, der lader dig slå hjernen fra og blot føre hånden. Pro 2000 kommer med en smart timer funktion, som hjælper dig til at overholde en børstning på to minutter. Desuden giver den besked hvert 30. sekund, så du kan omdirigere opmærksomheden til et nyt område, og børstetiden fordeles ligeligt. 

Desuden har tandbørsten en særlig tryksensor, som hjælper dig til at bevare det rigtige tryk under hele tandbørstningen. Hvis du trykker for hårdt, giver tandbørsten selv besked. Tryksensoren er en rigtig god smutvej til at undgå unødvendige skader på tandkødet. For at passe endnu mere på tandkødet, kan du ovenikøbet vælge mellem to indstillinger, som er daglig rengøring eller tandkødspleje.

Den elektriske tandbørste fjerner misfarvninger på tænderne, og så lover Oral-B, at den fjerner helt op til dobbelt så meget plak som en helt almindelig tandbørste. Tandbørsten ligger i den midterste del af prisskalaen for sin slags, og det er en rigtig god pris for et sundt smil.

Prisvenlig

100

Tilbehør

80

Batteri

95

Funktioner

90

Alsidighed

90

Fordele og ulemper ved ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT

Fordele

 • Indbygget timer
 • Fjerner overfladisk misfarvning
 • Kraftig motor
 • Komfortabelt håndtag

Ulemper

 • Ingen appsupport
Elektrisk tandbørste til sensitive tænder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition - godt bedømt af forbrugere

enne eltandbørste har et utal af avancerede indstillinger og programmer, der gør denne eltandbørste til en sand vinder i kapløbet om den bedste eltandbørste. 

Den har både pulserende og roterende bevægelser, ligesom den i øvrigt har 6 forskellige rengøringsprogrammer at byde på. Således har den særlige programmer, der kan håndtere sensitive tænder og tandkød, ligesom den har et særligt blegningsprogram. Der er også et program til særlig rengøring af din tunge, ligesom der naturligvis også er et helt almindeligt hverdags-rengørings program. 

Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition
Elektrisk tandbørste til sensitive tænder

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Tilhørende app
 • Efterlader munden frisk og ren
 • Behageligt håndtag

Mere om Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition

SPECIFIKATIONER

 • Teknik: Roterende
 • Antal funktioner: 6
 • Batteritid: 14 dage
 • Opladningstid: 750 min
 • Antal pulseringer/min.: 175
 • Børstehoveder: 4
 • App-styring
 • indbygget timer
 • indbygget tryksensor
 • Antal penselstrøg/min.: ?

Tandbørsten har én hastighed, og der er både trykstyring og professionel timer i tandbørsten. Desuden har den kunstig intelligens, som genkender din børstestil og dermed kan hjælpe dig bedst muligt med at få det optimale ud af din tandbørstning.

Hvis du trykker for hårdt, vil tandbørsten straks advare dig, og selve børstehovedet er designet til at passe godt på dit tandkød og forebygge problemer. Der medfølger desuden 4 ekstra børstehoveder samt opladningsstander og et rejseetui, så du nemt kan have den med på farten.

Endelig har tandbørsten timer på, så du bruger den nødvendige tid til at børste dine tænder.
Med tandbørsten følger en app, som du kan installere på din smartphone. App’en holder øje med den måde, du børster tænder på, ligesom den fortæller dig, hvis der er områder i munden, som du har overset ved tandbørstningen.

App’en advarer dig også, hvis du trykker for hårdt under børstningen. Undervejs i børstningen vil app’en fortælle dig, hvilke områder du har børstet, og hvilke områder du fortsat mangler at komme omkring. Den tager desuden også tid på din børstning, så du ikke gør det alt for hurtigt.

Eltandbørsten ligger i den lidt dyre ende af skalaen, men så snart du får den i hænderne, vil du opdage, at det er en rigtigt god investering. Således har Electricteeth.com vurderet den til at være én af de bedste på markedet og roser den blandt andet for at bruge avanceret teknologi til at sørge for sublim tandbørstning.

Når Electricticteeth.com vurderer denne eltandbørste som værende den tandbørste, der yder absolut bedst i markedet i øjeblikket, og samtidig henses til, at også de private kunder er mere end tilfredse – mere end 600 anmeldelser på Amazon giver tandbørsten 4.5 stjerner ud af 5 – viser det med al tydelighed, at denne tandbørste er værd at kaste sine penge efter.

Prisvenlig

85

Tilbehør

100

Batteri

90

Funktioner

95

Alsidighed

100

Fordele og ulemper ved Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition

Fordele

 • Efterlader munden frisk og ren
 • Præcis børstesporing via app
 • Ingen ru eller hårde kanter på håndtaget
 • Velbygget design

Ulemper

 • Ingen notifikation efter 2 minutter
En god el tandbørste til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Philips Sonicare 4500 HX6830 - Philips elektrisk tandbørste med sonisk børsteteknologi

 • Får 4 ud af 5 ”thumbs up” i Pricerunners test

Med Philips Sonicare ProtectiveClean tandbørsten får du effektiv tandrengøring til en absolut rimelig pris. 

Tandbørsten benytter sig af en sonisk børstemetode, som giver en noget mere kildrende fornemmelse af børsten end de fleste andre eltandbørster. Andre eltandbørster har tendens til at være mere brummende og vibrerende, hvor denne altså har en noget mere kildende fornemmelse.

Philips Sonicare 4500 HX6830
En god el tandbørste til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Sonicare 4500 HX6830:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Sonisk børstemetode
 • Elegant design med mange funktioner
 • Simpel at bruge

Mere om Philips Sonicare 4500 HX6830

SPECIFIKATIONER

 • Teknik: Pulserende
 • Antal funktioner: 2
 • Batteritid: 14 dage
 • Opladningstid: 1440 min
 • Antal penselstrøg/min: 1033
 • Antal pulsering/min: 533
 • Børstehoveder: 1
 • App-styring
 • indbygget timer
 • indbygget tryksensor

Designmæssigt er tandbørsten en klar vinder med sine slanke former og minimalistiske udtryk. 

Derudover har den en vægt, der gør den ergonomisk behagelig at have i hånden uden at føles hverken for tung eller for let. 

Tandbørsten har to forskellige rengøringsprogrammer, hvor det ene er til den daglige rengøring af tænderne, og det andet er til opnåelse af hvidere tænder. Du kan holde styr på tandbørstningen med den indbyggede timer, som sikrer, at du ikke børster dine tænder for hurtigt. Desuden fortæller timeren dig, hvornår det er på tide at gå videre til andre dele af munden. 

Tandbørsten minder dig ligeledes om, hvornår det er ved at være på tide at skifte børstehoved. Det er således ikke noget, du selv skal tænke på eller holde øje med. 

Børsten er desuden udstyret med en såkaldt BrushSync funktion. Børsten synkroniserer således med det tandbørstehoved, du har isat, hvorefter den vælger det korrekte program at rengøre efter.

Du kan desuden vælge mellem flere forskellige farver og dermed selv vurdere, hvad der passer bedst til dig.

Pricerunner placerer tandbørsten i top 5 i en større test af eltandbørster. Amazons brugere vurderer desuden tandbørsten til 4.6 ud af 5 stjerner baseret på mere end 1100 køb

Således skriver en kunde for eksempel: ”The cleaning performance is madness” i hans 5 stjernede anmeldelse af eltandbørsten.

Denne eltandbørste ligger prismæssigt i den virkeligt fornuftige ende, hvor alle kan være med. Selvom både tests og brugeranmeldelser lader os forstå, at der virkelig er tale om en god eltandbørste her, så har kunderne dog alligevel en tendens til at foretrække Oral B tandbørsterne. Om end det altså ikke har grobund i kvaliteten, hvor der ikke er noget at komme efter hos Philips’ udgave.

Prisvenlig

90

Tilbehør

80

Batteri

90

Funktioner

95

Alsidighed

95

Fordele og ulemper ved Philips Sonicare 4500 HX6830

Fordele

 • Bløde børster
 • Elegant design med mange funktioner
 • Simpel at bruge
 • Lang batterilevetid

Ulemper

 • En smule støjende

Oral B Smart 4 4000N har af danske eksperter fået en god bedømmelse. Modellen er blevet testet inden for rengøringsevne, batteri, funktioner, design og anvendelighed.

Med denne eltandbørste kan du fjerne op til 100 % mere plak sammenlignet med en almindelig tandbørste. Oral B Smart 4 4000N er skabt til både at fjerne almindeligt snavs fra tænderne, men også den plak, som bliver siddende. Det er netop den plak, som kan skabe problemer for tænder og tandkød.

Dagens bedste priser og tilbud på Oral B Elektrisk tandbørste Smart 4 4000N:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nemt skift af børstehoved
 • Tryksensor
 • 14 dages batterilevetid

Mere om Oral B Elektrisk tandbørste Smart 4 4000N

SPECIFIKATIONER

 • Teknik: Oscillerende, Pulserende, Roterende
 • Antal funktioner: 3
 • Batteritid: 14 dage
 • Opladningstid: 720 min
 • Antal penselstrøg/min: 32500
 • Antal pulsering/min: 666
 • Børstehoveder: 2
 • App-styring
 • indbygget timer
 • indbygget tryksensor

Feedbacken sker i form af en tryksensor, der selv registrerer, hvis man eksempelvis børster for hårdt. For hård børstning kan medvirke til irriteret tandkød, hvilket kan medføre ubehagelige smerter. Registrering af for hård børstning sker også gennem en lyssensor, der får tandbørsten til at lyse op. Derfor er der altså ingen tvivl.

Med til tandbørsten medfølger 2 børstehoveder. Modellen henvender sig til den brede målgruppe, og derfor er den altså ikke bedre til unge end ældre.
Batteriets levetid er med en gennemsnitlig børstning morgen og aften på mere end 14 dage.

Der foretages altid en tilpasset børstning, der sikrer, at den er egnet til dit individuelle behov. Denne kan man også indstille via indstillingerne, hvor der er flere gode funktioner. Blandt andet kan man vælge sensitiv børstning eller hvidgørende børstning, hvis man ønsker at have fokus på at få sine tænder til at fremstå mere hvide.

Hvis du vil undgå irritation og have en tandbørste, der tager højde for dine behov, så er Oral B Smart 4 4000N måske dit foretrukne valg.

Prisvenlig

95

Tilbehør

80

Batteri

95

Funktioner

90

Alsidighed

90

Fordele og ulemper ved Oral B Elektrisk tandbørste Smart 4 4000N

Fordele

 • Fremragende tandrensningsresultat
 • Nem at aftage/påføre børstehoved
 • God børsteinstruks
 • Letvægt

Ulemper

 • Batteriet tager lang tid om at genoplade

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Oral B Elektrisk tandbørste Smart 4 4000N

Oral B 8000 Genius - elektrisk tandbørste med tilkobling til smartphone

 • 4,7/5 stjerner - brugeranmeldelser
 • Testvinder - nrk.no

Modellen Pro 8000 er en elektrisk tandbørste med nogle fantastiske features. Som med mange af Oral B modellerne, så kan denne tandbørste også parres med din smartphone, hvor du som tidligere nævnt har nogle spændende muligheder. En af de helt unikke muligheder er video funktionen, som kan holde øje med at du børster i hele munden, sådan at der ikke er områder der bliver glemt. En virkelig smart funktion. Udover dette får du selvfølgelig også besked om hvis du børste for hårdt mm.

Dagens bedste priser og tilbud på Oral B 8000 Genius:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Videofunktion
 • Moderne design
 • Testvinder - SVT Sveriges Television         

Mere om Oral B 8000 Genius

SPECIFIKATIONER

 • Teknik: Oscillerende, roterende, pulserende
 • Antal funktioner: 6
 • Batteritid: 14 dage
 • Opladningstid: 180 min
 • Antal pulseringer/min.: 175
 • Børstehoveder: 3
 • App-styring
 • indbygget timer
 • indbygget tryksensor
 • Antal penselstrøg/min.: ?

De innovative sensorer og videogodkendelsen som vi lige var inde på, gør at du kan tage din tandbørstning til et nyt niveau, og derved spare en tur eller to forbi den dyre tandlæge, hvor ingen af os vel er vilde med at komme. Du kommer med disse funktioner rundt i hele munden, hvilket du ikke kan undvære når du først er kommet i gang.

Denne model fra Braun er udstyret med et nyt lithium batteri, hvilket har en utrolig lang batterilevetid. Typisk op til to uger, hvis du bruger du helt normalt.

Du har en lille smart feature, hvor du med 12 forskellige indstillingsmuligheder selv kan bestemme farven på din elektriske tandbørste.

For at holde stilen, så tager vi igen udgang i anmeldelserne som denne Oral B 8000 har fået på Amazon. Her har 465 brugere været inde at give deres mening tilkende om produktet, og der må siges at være en bred enighed om produktet. Pro 8000 scorer en rigtig flot brugerscore på 4.7 ud af 5.0, hvilket er i den høje høje ende! Konklusionen må være, at brugerne af denne tandbørste er super godt tilfredse med produktet.

Prisvenlig

85

Tilbehør

100

Batteri

95

Funktioner

100

Alsidighed

95

Fordele og ulemper ved Oral B 8000 Genius

Fordele

 • Omfanget for rengøringsmodeller og børstehoved
 • Effektiv til at fjerne tandsten
 • Super glat tandoverflade efter brug

Ulemper

 • Appens funktionalitet kunne være bedre

Hvad skal du overveje, før du køber tandbørster

 • Rensefunktioner – Forskellige eltandbørster tilbyder forskellige rensefunktioner, herunder “daglig rengøring”, “polering”, “sensitiv rengøring”, “dybderensning” og “massagefunktion”. Daglig rengøring er eksempelvis en god funktion til at fjerne plak, hvorimod polering kan hjælpe med at blege tænderne gradvist over tid. Har du følsomme tænder og tandkød, kan du med fordel vælge en model, der enten tilbyder sensitiv rengøring eller massage, da begge funktioner er velegnet til dem med ømt eller betændt tandkød. Med funktionen dybderensning bruges der længere tid for at sikre, at alle de svært tilgængelige områder i munden renses. De nævnte funktioner er blandt de mest almindelige og findes hos næsten alle elektriske tandbørster i dag. En anden ting, der har indflydelse på, hvor effektiv din tandbørstning er, er rotationer pr. minut, hvor et højere tal betyder mere effektiv rengøring. De fleste oscillerende tandbørster har omkring 1.300-8.800 rotationer i minuttet, mens soniske tandbørster normalvis har 24.000-30.000 eller mere.
 • Batteriets levetid – Nogle elektriske tandbørster har batterier, der kan holde i op til seks uger, mens andre kun kan holde i en uge. Hertil er det også relevant at overveje, hvor lang tid det tager at genoplade batteriet. Nogle modeller genoplades nemlig på mindre end 10 timer, mens andre bruger over et døgn for en fuld opladning. Derudover er det en god idé at tænke over, om du vil have en tandbørste, der kører på almindelige batterier eller genopladelige batterier. Elektriske tandbørster, der kører på almindelige batterier, er mindre kraftige og rengører derfor også mindre effektivt.
 • Yderligere funktioner – Nogle elektriske tandbørster er vandtætte, så du kan børste tænder i badet. Andre har USB-opladningsport eller en opladningsstation. Nogle har tryksensorer, der hjælper med at beskytte dit tandkød. Der findes også tandbørster med en tilhørende smartphone-app, der kan holde styr på dine børstevaner. Derudover leveres nogle med en opbevaringsboks eller rejsebeholder, som kan være praktisk, hvis du planlægger at tage den med på ferie. Endelig har nogle modeller udskiftelige børstehoveder, hvilket betyder, at du kun behøver at købe et nyt børstehoved engang imellem i stedet for at udskifte hele tandbørsten. 
 • Pris – De dyreste løsninger, der har den bedste batteritid, Bluetooth-tilslutning og en timer, koster omkring 1.500 kr., hvorimod de billigere alternativer koster omkring 100 kr. Billigere modeller er kan være tilstrækkelige for dem, der ikke stiller de største krav til tandbørstningen. 
 • Bruger- og ekspertanmeldelser – Brugeranmeldelser kan informere dig om, hvor let en given tandbørste er at bruge, og hvor godt den renser tænderne. Ekspertanmeldelser kan derimod give dig dybere teknisk indsigt i de forskellige funktioner og hjælpe dig med at finde ud af, hvilken tandbørste, der bedst passer til dine behov. Vores guide indeholder både bruger- og ekspertanmeldelser, så du nemmere kan danne dig et overblik og træffe en informeret beslutning.

arrow-more

Ting du skal være opmærksom på, ved udvælgelse af en elektrisk tandbørste

Det er utrolig vigtigt lige at pointere at der ikke vil ske mirakler, hvis du vælger at købe den første eltandbørste, du bliver præsenteret for online eller i din lokale butik.

Der er dog til gengæld flere parametre, du kan vælge at analysere og sætte op mod hinanden, før du definitivt vælger lige den eltandbørste der passer dig bedst.

Pris

Til at starte med er det vigtigt at fastligge og prioritere, hvilken pris du er villig til at bruge for din nye eltandbørste.

Det er klart en mulighed at finde en model der koster mindre en 1.000 kr. Det er dog værd at bemærke, at der selvfølgelig er en sammenhæng mellem kvaliteten af eltandbørsten og prisen på denne, og noget der virkelig er værd at tænke over før endeligt køb.

Børsteevne

Noget der er vigtigt at prioritere, er selvfølgelig selve børste evnen på eltandbørsten.

Det kan dog virkeligt være svært, at se dette på selve tandbørsten og det er derfor vigtigt at notere bl.a. antallet af pulseringer, hvilket rengøringssystem den respektive eltandbørste indeholder, samt antallet af oscilleringer/rotationer pr. Minut.

Batteritid

Endeligt på listen er et parameter, som er værd prioritere. I hverdagens travlhed kan det godt være mindre spændende, at skulle fokusere på at holde eltandbørsten opladt, og det kan være en stor irritation, hvis den er uden strøm, når den skal anvendes. Din besparing heraf kan hurtigt også blive sekundær, da besparelsen hurtigt kan komme til udtryk i en større elregning pga. den konstant har brug for opladning.

En anbefaling herfra er derfor at finde og prioritere en eltandbørste med fornuftig batteritid og hurtig opladningstid. Vi håber at du har kunne bruge denne eltandbørste test til noget brugbart. Tak fordi du læste vores eltandbørste test.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

NRK.no

NRK er den norske pendant til DR (Danmarks Radio). Det er det nationale TV og medie. Her kan du blandt andet læse artikler, og i dette tilfælde en artikel om de bedste el-tandbørster.

Vitality Precision Clean fra Oral B er den billigste, men også den bedste tandbørste, lyder det i en anmeldelse fra NRK.no. Tandbørsten har ikke ekstra funktioner eller den bedste batteritid, men den er rigtig god til at rengøre dine tænder.

Anmeldelsen er udført den: 28. februar 2014
Du kan se anmeldelsen her

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Elektrisk tandbørste test 2020 ? find de bedste el-tandbørster her

Electricticteeth.com

Electricteeth.com drives af Jon Love, som er en førende stemme indenfor elektriske tandbørster og handel deraf. På siden ses resultater af tests af forskellige produkter i form af anmeldelser.

Electricteeth roser Oral-B iO Series 8 for sit gode look og performance og udtrykker sig positivt over tandbørstens grundighed og tavse motor.

Anmeldelsen er opdateret den: 20. august, 2021
Du kan se hele anmeldelsen her

Electricteeth har også anmeldt Oral-B Genius X Luxe Edition 20000.
Anmeldelsen er opdateret den: 23. februar, 2021
Du kan se hele anmeldelsen her

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830 er endnu en tandbørste, der er blevet anmeldt af Electricteeth. 

Anmeldelsen er opdateret den: 7. oktober, 2021
Du kan se hele anmeldelsen her

PriceRunner

PriceRunner er siden, hvor forbrugere verden over kan lære om et produkt og skrive anmeldelser til gode for andre. 

På PriceRunner er Oral-B Pro 2 2000N CrossAction blevet kåret som testvinder.

Anmeldelsen er opdateret den: 12. marts, 2022

Vogue

Magasinet Vogue er ikke bare mode, men livsstil og information. Det internationale magasin startede helt tilbage i 1892, og dækker i dag 18 lande kloden rundt.

Vogue har anmeldt Oral-B Genius X Luxe Edition 20000. De har kåret tandbørsten som testvinder.

Testen er opdateret den: 2. februar, 2022
Du kan se hele testen her

Dentistryblogger.com

På Dentistryblogger.com kan du læse om alt, der er værd at vide, når det kommer til mundhygiejne. 

Dentistryblogger.com har anmeldt Oral-B Smart 4 4000N med rosende ord. 

Anmeldelsen er udgivet den: 19. november, 2017
Du kan se hele anmeldelsen her

Techadvisor

Siden starten som PC Advisor i 1995 rebrandede siden i 2017 som Tech Advisor. Magasinets primære fokus er på mobiler og computere, men huslige apparater og sikkerhed.

Techadvisor har anmeldt Oral-B Genius 8000N. Det erfarne team er imponerede over meget ved tandbørste, deriblandt den rene og komfortable børstning og det behagelige håndtag.

Anmeldelsen er udgivet den: 12. juli, 2019
Du kan se hele anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største handelsplatform, og her anmelder kunder fra hele verden hver dag flere millioner varer. Her kan du finde alt fra tandbørster til natborde ? samt tusindvis af kundeanmeldelser.

På Amazon har mere end 3.000 forbrugere givet Oral-B Genius 10000N en score på 4,6/5 anmeldelser.
Du kan se alle anmeldelser her

Oral-B iO Series 8 har fået mere end 700 anmeldelser på Amazon, som til sammen giver en score på 4,7/5.
Du kan se alle anmeldelser her

Tusindvis af forbrugere på Amazon har givet Oral-B Pro 2 2000N CrossAction en samlet score på 4,7/5.
Du kan se alle anmeldelser her

På Amazon har mere end 700 forbrugere samlet givet Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 en score på 4,4/5.
Du kan se alle anmeldelser her

Også Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830 er blevet anmeldt på Amazon, hvor forbrugere har bedømt tandbørsten til 4,6/5 stjerner.
Du kan se alle anmeldelser her

Med over 6.000 forbrugeranmeldelser har Oral-B Smart 4 4000N fået 4,6/5 stjerner på Amazon.
Du kan se alle anmeldelser her

Oral-B Genius 8000N kan også findes på Amazon, hvor tandbørsten fra anmeldelser har fået en score på 4,6.
Du kan se alle anmeldelser her

FAQ

Hvilke er de bedste elektriske tandbørster?
Der findes mange forskellige elektriske tandbørster på markedet. Når du skal vælge den elektriske tandbørste, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt. En af de mest populære elektriske tandbørster på markedet er blandt andet Oral B Genius 10000N. Oral B tandbørsten har hele n4 forskellige børstehoveder!
Du skal kigge efter flere forskellige ting, når du køber en tandbørste. Du skal blandt andet kigge efter batteriets levetid, tandbørstehovedets blødhed og hårdhed og tandbørstens design. Det er bare med at kigge grundigt efter, når du skal vælge en tandbørste! Du vil ikke komme hjem med den forkerte.
Anbefaler tandlæger elektriske tandbørster?
Rigtigt mange tandlæger anbefaler elektriske tandbørster – og med god grund. Grunden til det er, at en elektrisk tandbørste ofte kan komme ind mellem tænderne på en helt anden måde, end en almindelig håndholdt tandbørste kan. Det er altså bare med at få fat i den smarte elektriske tandbørste!
Er det det værd at købe en elektrisk tandbørste?
Er du en af dem, der går meget op i tandhygiejne, er en elektrisk tandbørste med sikkerhed det værd. Med en elektrisk tandbørste opnår du en dybdegående og grundig tandrensning, uden at du skal gøre andet end at holde tandbørsten og lade den gøre alt arbejdet for dig.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme