Skrevet d. 8. januar 2019 af Lars Jespersen

Eltandbørste test 2019 – Her er den bedste eltandbørste

Eltandbørste test – her er de bedste eltandbørster 2019

Flere og flere danskere har fået åbnet øjnene op for brug af eltandbørster samt alle de gevinster, der er at vinde frem for brug af en almindelig tandbørste.

Eltandbørster er selvfølgelig derfor naturligt vokset i brug og efterspørgsel den seneste tid, og forståeligt nok, da de ekstra penge er en god investering, hvis målet er at opnå flottere tænder og en bedre mundhygiejne.

Som førnævnt er der derfor mange fordele ved brug af en eltandbørste. Dog skal man også være opmærksom på, at der også kan være nogle ulemper ved at benytte en eltandbørste fremfor en helt traditionel tandbørste.

Et eksempel på dette kan for eksempel være, at der er en økonomisk besparing på kort sigt, men også på lang sigt ved brug af en almindelig tandbørste.

Dog, hvis den finansielle faktor ikke er altafgørende for dig, er der ingen tvivl om, at du skal kigge med her og læse vores nye og aktuelle test af eltandbørster på markedet.

Eltandbørste modelTestvinder Set hos
1) Oral B 9000 Genius
JaProshop.dk

LÆS MERE

2) Oral-B Smart 4 4000NJaSkousen.dk

LÆS MERE

3) Oral B 8000 GeniusJaProshop.dk

LÆS MERE

4) Oral-B Vitality Precision CleanJaSkousen.dk

LÆS MERE

5) Philips Sonicare HealthyWhiteJaSkousen.dk

LÆS MERE

6) Oral-B Professional CareJaProshop.dk

LÆS MERE

I denne eltandbørste test giver vi dig:

 • et overskueligt indblik i nogle af markedets bedste eltandbørster
 • en grundig gennemgang af eltandbørsterne med fokus på egenskaber og testresultater
 • en guide, til hvad du skal være opmærksom på ift. din tandbørstning.

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv haft de forskellige eltandbørster i test – vi har baseret vores top 6 liste på testresultater fra en lang række testfirmaer. Dette giver dig det bedst mulige overblik over markedets bedste eltandbørster, uden at du skal gennemlæse en masse test på nettet – det er nemt og bekvemt at træffe en kvalificeret beslutning ud fra vores test.


1. Oral B 9000 Genius

 • 4.6/5 stjerner – Baseret på brugeranmeldelser
 • Elegant design

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
844,00 966,00 Til butik →

Den første og bedste eltandbørste, vi har valgt, er modellen Oral B Pro 9000. Eltandbørsten har en række spændende funktioner, herunder 3D-teknik, 40000 pulseringer samt 10500 rotationer i minuttet, hvilket gør, at vi her har med en tandbørste af højeste kvalitet at gøre. Oral B Pro 9000 har 6 forskellige børsteindstillinger, hvilket giver dig muligheden for hele tiden at indstille efter dine ønsker og behov for tandbørstningen. Du kan vælge mellem tandkødspleje, hvidning eller noget helt andet – dette gøres for netop at finde den indstilling, som passer dig bedst. En indbygget timer giver dig muligheden for konstant at holde øje med, at du opnår den anbefalede børstetid på 2 minutter. En indbygget tryksensor registrerer også, hvorvidt du børster for hårdt på dine tænder – en funktion, der er super anvendelig.

Bluetooth og batteri

Oral B er eksperter i funktioner, som gør oplevelsen bedre. Denne tandbørste er ingen undtagelse, her får du nemlig en smart og anvendelig Bluetooth-funktion, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din smartphone. Oral B har en smart applikation, som har en masse gode features, som kan hjælpe til med at gøre tandbørstningen lidt mere effektiv.
Et fuldt opladet batteri kan børste i omkring 60 minutter. Du kan nemt holde øje med batteritilstanden, da der på tandbørsten sidder en smart ladeindikator, hvor du kan følge med i batteriniveauet.

Anmeldelser af Oral B Pro 9000 Genius

Vi skal selvfølgelig også se på, hvorvidt denne tandbørste scorer gode karakterer blandt forbrugerne, så vi har været på Amazon, hvilket er webstedet, hvor flest har anmeldt denne model. Her får Oral B Pro 9000 en flot score på 4.6 ud af 5, hvilket dækker over hele 820 anmeldelser, hvilket man må antage betyder, at rigtig mange brugere er godt tilfredse med produktet!


2. Oral-B Smart 4 4000N

 • Gode bedømmelser af eksperter
 • Innovativ tryksensor

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
520,00 520,00 Til butik →
520,00 524,00 Til butik →
799,95 799,95 Til butik →

Oral B Smart 4 4000N har af danske eksperter fået en god bedømmelse. Modellen er blevet testet inden for rengøringsevne, batteri, funktioner, design og anvendelighed.

Med denne eltandbørste kan du fjerne op til 100 % mere plak sammenlignet med en almindelig tandbørste. Oral B Smart 4 4000N er skabt til både at fjerne almindeligt snavs fra tænderne, men også den plak, som bliver siddende. Det er netop den plak, som kan skabe problemer for tænder og tandkød.

Oral B Smart 4 4000N med tryksensor

Feedbacken sker i form af en tryksensor, der selv registrerer, hvis man eksempelvis børster for hårdt. For hård børstning kan medvirke til irriteret tandkød, hvilket kan medføre ubehagelige smerter. Registrering af for hård børstning sker også gennem en lyssensor, der får tandbørsten til at lyse op. Derfor er der altså ingen tvivl.

Med til tandbørsten medfølger 2 børstehoveder. Modellen henvender sig til den brede målgruppe, og derfor er den altså ikke bedre til unge end ældre.

Batteriets levetid er med en gennemsnitlig børstning morgen og aften på mere end 14 dage.

Fremhævede funktioner

Der foretages altid en tilpasset børstning, der sikrer, at den er egnet til dit individuelle behov. Denne kan man også indstille via indstillingerne, hvor der er flere gode funktioner. Blandt andet kan man vælge sensitiv børstning eller hvidgørende børstning, hvis man ønsker at have fokus på at få sine tænder til at fremstå mere hvide.

Hvis du vil undgå irritation og have en tandbørste, der tager højde for dine behov, så er Oral B Smart 4 4000N måske dit foretrukne valg.

Oral B Smart 4 4000N i punktform

 • Hvidgørende funktion
 • Personlig tilpasning i form af sensitiv børstning
 • Kan holde helt op til 14 dage på 1 opladning
 • Innovativ tryksensor, der gør dig opmærksom på for hård børstning
 • Op til 100 % forbedring i forhold til fjernelse af plak sammenlignet med en alm. tandbørste  


3. Oral B 8000 Genius

 • 4,7/5 stjerner – brugeranmeldelser
 • Gode egenskaber
 • Moderne design

Oral b Genious eltandborste

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
906,00 782,00 Til butik →
899,00 813,00 Til butik →
899,00 899,00 Til butik →
1.199,00 1.199,00 Til butik →

På en flot tredje plads er vi igen tilbage ved et Braun Oral-B produkt. Herunder nærmere modellen Pro 8000, som er en elektrisk tandbørste med nogle fantastiske features. Som med mange af Oral B modellerne, så kan denne tandbørste også parres med din smartphone, hvor du som tidligere nævnt har nogle spændende muligheder. En af de helt unikke muligheder er video funktionen, som kan holde øje med at du børster i hele munden, sådan at der ikke er områder der bliver glemt. En virkelig smart funktion. Udover dette får du selvfølgelig også besked om hvis du børste for hårdt mm.

Bevægelsessensor og video genkendelse

De innovative sensorer og videogodkendelsen som vi lige var inde på, gør at du kan tage din tandbørstning til et nyt niveau, og derved spare en tur eller to forbi den dyre tandlæge, hvor ingen af os vel er vilde med at komme. Du kommer med disse funktioner rundt i hele munden, hvilket du ikke kan undvære når du først er kommet i gang.

Yderligere information

Denne model fra Braun er udstyret med et nyt lithium batteri, hvilket har en utrolig lang batterilevetid. Typisk op til to uger, hvis du bruger du helt normalt. Du har en lille smart feature, hvor du med 12 forskellige indstillingsmuligheder selv kan bestemme farven på din elektriske tandbørste.

Anmeldelder af Oral B Pro 8000 Genius på Amazon

For at holde stilen, så tager vi igen udgang i anmeldelserne som denne Oral B 8000 har fået på Amazon. Her har 465 brugere været inde at give deres mening tilkende om produktet, og der må siges at være en bred enighed om produktet. Pro 8000 scorer en rigtig flot brugerscore på 4.7 ud af 5.0, hvilket er i den høje høje ende! Konklusionen må være, at brugerne af denne tandbørste er super godt tilfredse med produktet.


4. Oral-B Vitality Precision Clean

 • Testvinder – SVT Sveriges Television           
 • Testvinder – nrk.no

Oral-B Vitality Precision Clean

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
189,00 189,00 Til butik →
189,00 218,00 Til butik →
189,00 239,00 Til butik →
351,00 351,00 Til butik →

Modellen Vitality Precision Clean fra Oral-B har fået fine anmeldelser med på sin vej, i mange tests. Det er en meget simpel el-tandbørste, som er ret prisvenlig. Der er ingen særlige effekter ved denne el-tandbørste, du får blot en tandbørste som børster virkelig effektivt og fjerner det overskydende plak.

Ifølge det norske nrk.no så er modellen hos dem blevet kåret som testvinder i deres test. Et er de punkter der høster mange roser er at man får meget for pengene. Derudover er den ekstremt effektiv og let at benytte.
De personer som deltog i testen, havde 75% mindre bakteriebelægning i munden end da de børstede med en almindelig tandbørste.

Oral-Bs innovative børstehovede

Det innovative børstehovede som følger med denne el-tandbørste, er et såkaldt Precision Clean børstehovede som Oral B har patent på. Ifølge Braun, som er producenten af dette, fjerner børstehovedet plak mere effektivt end noget andet børstehovede.

Flere tests har vist, at denne el-tandbørste kan fjerne plak og belægning af bakterier i munde, mindst lige så effektivt som mange af de noget dyrere el-tandbørster.

Indbygget timer, som sikrer dig en effektiv børstning

Denne model fra Oral-B har en indbygget timer, som begynder at bippe, når du har nået at børste de to minutter, som er den anbefalede tid. Udover dette kan maskinen også fortælle dig, når det er ved at være tid til at skifte børstehovedet ud. Levetiden på batteriet er cirka 30 minutter, så den vil kræve at skulle oplade noget oftere end de lidt dyrere modeller, hvilket er cirka en gang om ugen.

Specifikationer:

 • En meget simpel og prisvenlig el-tandbørste, som kan få renset tænderne effektivt og er derudover nem at benytte
 • Smart indbygget timer, som begynder at bippe når de 2 anbefalede minutter er gået
 • Timer som fortæller når det er tid til at udskifte børstehovedet
 • Både ladestation og børstehovedet følger med ved køb af denne tandbørste

5. Philips Sonicare HealthyWhite

 • Gode egenskaber
 • Flot design
 • Høj kvalitet

Philips Sonicare HealthyWhite eltandboerste-300x300

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
438,00 438,00 Til butik →
438,00 438,00 Til butik →
438,00 438,00 Til butik →

Nummer 5 på vores liste over de bedste eltandbørster er denne testvindende model fra Philips. Denne model er perfekt til dig, der leder efter en billig eltandbørste, der kan holde i mange timer, og som samtidig ikke vil gå på kompromis med renheden af dine tænder. Philips har alle dage skabt fantastiske produkter til hjemmet, og denne eltandbørste er ingen undtagelse.

Grundig eltandbørste, der kan holde til det meste!

Philips Sonicare HealthyWhite er en særdeles robust eltandbørste, der trods det simple design klarer sig fantastisk i test. Du skal sjældent bekymre dig om, hvorvidt batteriet er fladt eller ej, da det kan holde i op til 3 ugers brug, og med den smarte intervaltimer kan du effektivisere din tandbørstning. Det er nemlig muligt at få vibrationer ved intervaller af 30 sekunder, ligesom du med det samme kan mærke, når du har ramt de 2 minutter, som tandbørstningen kræver.

Udover en fantastisk batterilevetid, så sørger den velfungerende Sonicare-teknologi for, at tænderne bliver skinnende rene hver gang. Du får en dybdegående rengøring mellem tænder og ved tandkødet, og de 62.000 bevægelser i minuttet sikrer, at tandbørstningen er så effektiv som mulig. Dette roses modellen også for på Philips hjemmeside, hvor hele 86 % af forbrugerne anbefaler Sonicare HealthyWhite.

Philips er heller ikke bange for at tage dig i hånden, hvis du ikke allerede har prøvet at børste tænder med en elektrisk tandbørste. Det kan være en hård oplevelse for mange, og derfor er det smarte Easy-start program en lækker detalje, der lader dig starte stille og roligt op. Dermed vænner man sig hurtigt til denne eltandbørste.

Alt i alt klarer Philips Sonicare HealthyWhite sig utrolig godt i test, ligesom den har vundet mange forbrugeres gunst. Du får en solid, veldesignet eltandbørste, der børster effektivt, og dette til en fornuftig pris som slet ikke afspejler den kvalitet, man får. Eneste kritikpunkt er i virkeligheden, at modellen måske er lidt for simpel, hvilket dog ikke påvirker vores samlede indtryk af denne model.

Specifikationer:

 •         Op til 3 ugers brug (84 minutters børstetid) pr. opladning
 •         2-minutters timerfunktion, der også kan deles op i 30 sekunder
 •         Advarselslampe ved lavt batteriniveau
 •         Op til 62.000 rotationer/min.
 •         1 børstehoved medfølger

6. Oral-B Eltandbørste Pro 690

 • Topscorer – Test.de

Topscorer – Tænk Topscorer – Test.de Derfor anbefaler vi Oral-B Professional Care: Eltandbørsten er af den helt klassiske type, og den er meget enkel at bruge. Den fås til en utroligt lav pris, og får en rigtig god bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön, ligesom den i skrivende stund har mange positive anmeldelser hos Amazon. Det er en rigtig god eltandbørste til førstegangskøberen, der vil teste om en elektrisk tandbørste er sagen. Om: Oral-B Professional Care er en simpel og billig eltandbørste. Den er topscorer hos Tænk og Test.de, da den giver et godt resultat, og så er den nem at bruge. Børstehovedet er af den runde CrossAction type, og hovedet pulserer 20.000 gange i minuttet og roterer 8.800 gange i minuttet. Til denne elektriske tandbørste medfølger der en ladesokkel og et ekstra håndtag, så to personer kan børste samtidig. Håndtaget er vandtæt og kan skylles under vand, og du får ca. 30 minutters tandbørstning per opladning ifølge Tænks test af elektriske tandbørster. Specifikationer: 34 minutters børstetid pr. opladning Advarselslampe til lavt batteri 8.800 roterende bevægelser 20.000 pulserende bevægelser Inkl. 2 børstehoveder

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
340,00 330,00 Til butik →
369,00 369,00 Til butik →
399,00 428,00 Til butik →
369,00 429,00 Til butik →
514,00 514,00 Til butik →
699,00 699,00 Til butik →

Oral-B Eltandbørste Pro 690 er ligeledes en elektrisk tandbørste, som er af den klassiske type, og derfor utrolig nem at benytte. Prisen på denne eltandbørste er helt i bund, men det gør ikke kvaliteten dårlig. Den får gode bedømmelser hos blandt andet Tænk samt det svenske Råd & Rön, ligesom at den har mange gode anmeldelser af brugere. Så hvis du skal have en rigtig fin eltandbørste til prisen, så bør du i hvert fald læse med her – en rigtig fin ‘førstegangs-eltandbørste’.

Oral-B Eltandbørste Pro 690 er som nævnt simpel og relativ billig. Børstehovedet på modellen er den runde CrossAction model, som er rigtig fin. Den pulserer 20.000 gange i minuttet, hvilket du måske bemærker er lidt mindre en de dyrere modeller ovenfor, men til prisen er dette virkelig flot. Den roterer 8.800 i minuttet, hvilket er meget almindeligt, så her går den ikke på kompromis med kvaliteten. Cirka 30 minutter er batterilevetiden på, hvilke er ganske fint, det kræver blot opladning lidt oftere.

Til Oral-B Eltandbørste Pro 690 følger der en ladesokkel, samt et ekstra håndtag. Håndtaget er vandtæt, hvilket gør at du kan skylde det hele under rindende vand uden frygt for at Oral-B Eltandbørste Pro 690 går i stykker. En ganske fin eltandbørste, som kvag prisen fortjener en plads på vores eltandbørste test.

Specifikationer:

 • 34 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • 8.800 roterende bevægelser
 • 20.000 pulserende bevægelser
 • Inkl. 2 børstehoveder

Ting du skal være opmærksom på, ved udvælgelse af en elektrisk tandbørste

Det er utrolig vigtigt lige at pointere at der ikke vil ske mirakler, hvis du vælger at købe den første eltandbørste, du bliver præsenteret for online eller i din lokale butik.

Det er dog tilgengæld flere parametre, du kan vælge at analysere og sætte op mod hinanden, før du definitivt vælger lige den eltandbørste der passer dig bedst.

Pris
Til at starte med er det vigtigt at fastligge og prioritere, hvilken pris du er villig til at bruge for din nye eltandbørste.

Det er klart en mulighed at finde en model der koster mindre en 1.000 kr. Det er dog værd at bemærke, at der selvfølgelig er en sammenhæng mellem kvalitetet af eltandbørsten og prisen på denne, og noget der virkelig er værd at tænke over før endeligt køb.

Børsteevne
Noget der er vigtigt at prioritere, er selvfølgelig selve børsteevnen på eltandbørsten.

Det kan dog virkeligt være svært, at se dette på selve tandbørsten og det er derfor vigtigt at notere bl.a. antallet af pulseringer, hvilket rengøringssystem den respektive eltandbørste indeholder, samt antallet af oscilleringer/rotationer pr. Minut.

Batteritid
Endeligt på listen er et parameter, som er værd prioritere. I hverdagens travlhed kan det godt være mindre spændende, at skulle fokusere på at holde eltandbørsten opladt og det kan være en stor irritation, hvis den er uden strøm, når den skal anvendes. Din besparing heraf kan hurtigt også blive sekundær, da besparelsen hurtigt kan komme til udtryk i en større elregning pga. den konstant har brug for opladning.

En anbefaling herfra er derfor at finde og prioritere en eltandbørste med fornuftig batteritid og hurtig opladningstid. Vi håber at du har kunne bruge denne eltandbørste test til noget brugbart. Tak fordi du læste med.