Eltandbørste test 2021 – Her er den bedste eltandbørste

Sidst opdateret: 28. juli 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Indholdsfortegnelse

Flere og flere danskere har fået åbnet øjnene op for brug af eltandbørster samt alle de gevinster, der er at vinde frem for brug af en almindelig tandbørste.

Eltandbørster er selvfølgelig derfor naturligt vokset i brug og efterspørgsel den seneste tid, og forståeligt nok, da de ekstra penge er en god investering, hvis målet er at opnå flottere tænder og en bedre mundhygiejne.

Som førnævnt er der derfor mange fordele ved brug af en eltandbørste. Dog skal man også være opmærksom på, at der også kan være nogle ulemper ved at benytte en eltandbørste fremfor en helt traditionel tandbørste.

Et eksempel på dette kan for eksempel være, at der er en økonomisk besparing på kort sigt, men også på lang sigt ved brug af en almindelig tandbørste.

Dog, hvis den finansielle faktor ikke er altafgørende for dig, er der ingen tvivl om, at du skal kigge med her og læse vores nye og aktuelle test af eltandbørster på markedet.

I denne eltandbørste test giver vi dig:

 • et overskueligt indblik i nogle af markedets bedste eltandbørster
 • en grundig gennemgang af eltandbørsterne med fokus på egenskaber og testresultater
 • en guide, til hvad du skal være opmærksom på ift. din tandbørstning.

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv haft de forskellige eltandbørster i test – vi har baseret vores top 10 liste på testresultater fra en lang række testfirmaer. Dette giver dig det bedst mulige overblik over markedets bedste eltandbørster, uden at du skal gennemlæse en masse test på nettet – det er nemt og bekvemt at træffe en kvalificeret beslutning ud fra eltandbørste test.


1. TONY eltandbørste – Bedst til prisen

1. TONY eltandbørste – Bedst til prisen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Med eltandbørsten fra TONY får du én af de bedste tandbørster til prisen. De kvaliteter, som eltandbørsten har, er nogle du typisk finder ved en dyrere tandbørste. Du går derfor langt fra galt i byen med en eltandbørste fra TONY.

TONYs kvaliteter

TONY er et forholdsvis nyt mærke i Danmark, men de har formået at lave en god og effektiv tandbørste, som renser dine tænder og passer på dit tandkød. eltandbørsten har et ergonomisk design, der gør den behagelig at holde ved. Du kan få TONY eltandbørste i hvid og sort, så der er tale om et neutralt udseende, som passer ind på de fleste badeværelser. 

TONY eltandbørste har fire forskellige funktioner: 

 • Clean
 • Whitening
 • Polish
 • Gum Care

Du kan vælge din favorit og opnå det resultat, du ønsker. Med Gum Care-funktionen får du for eksempel en roligere børstning, så du skåner dit tandkød bedst muligt. eltandbørsten kører med 38.000 rotationer i minuttet, mens en almindelig tandbørste kører med 300-600 rotationer i minuttet. De mange rotationer sikrer en dyb rensning af dine tænder.

Indbygget timer

eltandbørsten har en indbygget timer, så den kører 2 minutter på det valgte program for derefter at slukke. Tandlæger anbefaler, at du børster dine tænder 2 minutter to gange om dagen, og med timeren er det nemt at holde styr på tiden. Du skal ikke længere tælle sekunder eller holde øje med klokken.

Efter 30 sekunder minder TONY eltandbørste dig om, at du skal skifte område i munden. Derfor er du sikker på at komme godt omkring, og det betyder en grundigere tandbørstning. Du ved, at alle dine tænder får den opmærksomhed, de fortjener.

Vandtæt og med lang batterilevetid

eltandbørsten er bygget til at være under vand. Derfor kan du trygt skylle den eller tage den med i bad, uden den går i stykker. Er du typen, der foretrækker at børste tænder under den varme bruser, er det altså ikke noget problem. Tandbørsten kan med fordel skylles i lunkent vand, da der er en del steder på en eltandbørste, hvor tandpasta kan sætte sig fast. Det er vigtigt at skylle den grundigt, inden tandpastaen størkner. Er tandpastaen først størknet, kan den være svær at fjerne igen. 

TONY eltandbørste har lang batteritid. Med en enkelt opladning har du til 20 dages børstning og rensning to gange om dagen. Du kan oplade TONY med USB. I gennemsnit er det altså kun 1-2 gange om måneden, du skal huske at sætte tandbørsten til opladning.

Bedre mundhygiejne med TONY

De fleste bruger stadig en almindelig tandbørste, men gennem de seneste år har flere skiftet den ud med en elektrisk udgave. Der er mange grunde til at skifte den almindelig tandbørste ud med en elektrisk. En eltandbørste kan blandt andet:

 • Fjerne op til 100% mere plak end en almindelig
 • Mindske risikoen for huller
 • Give bedre mundhygiejne og ånde
 • Give sundere og hvidere tænder

TONY eltandbørste vs. markedet

Overordnet set vil enhver elektrisk tandbørste være bedre end den almindelige tandbørste, men med TONY får du mange gode egenskaber til en pris, hvor alle kan være med. En enkelt ulempe ved TONY er, at den ikke har en tryksensor. Det vil sige, at tandbørsten ikke giver besked – eksempelvis ved hjælp af vibrationer – hvis du børster for hårdt. Du kan børste for hårdt med både en almindelig tandbørste og en eltandbørste, men hvis du finder en eltandbørste med tryksensor, kan du undgå det. Har du en tendens til at børste for hårdt, er TONY derfor ikke nødvendigvis det bedste valg.

TONY har dog alt andet, du kan ønske dig, når du er på jagt efter en god eltandbørste. Desuden er der 5 års garanti, så du kan prøve den ganske risikofrit. Med TONY får du, ifølge virksomheden selv, en tandbørste for livet. 

Der er én service, der får tandbørsten til at skille sig ud fra markedet. Du har mulighed for at oprette dig som medlem hos TONY, så du kan få fast levering af børstehoveder til din eltandbørste – direkte i postkassen. På den måde får du udskiftet børstehovedet, når det trænger, og det er ikke noget, du skal tænke videre over i en travl hverdag. 

Specifikationer

 • 38.000 rotationer i minuttet
 • 4 børstefunktioner
 • Intervaltimer
 • 2 min. timer
 • IPX7 vandtæt
 • Lang batteritid

Fordele

 • Egenskaber og kvalitet, der svarer til en højere prisklasse
 • Største værdi for pengene
 • 5 års garanti
 • Fri fragt
 • Ergonomisk design
 • 4 børstefunktioner
 • Lang batteritid

Ulemper

 • Ingen trykcensor

Startpakken indeholder

 • Elektrisk tandbørste
 • Børstehoved
 • USB opladerstation
 • Brugsanvisning

2. Oral-B Genius 10000N – Premiumvalg hos Pricerunner

Oral-B Genius 10000N

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.099,00 DKK
1.269,00 DKK

Funktioner

Med Oral-B Genius ved hånden vil du føle, at du har været til tandlægen hver eneste dag. Der er et væld af funktioner og tilbehør, som gør tandbørstningen let som en leg, og som sikrer dig en sublim tandhygiejne. 

Eltandbørsten kommer med 4 forskellige børstehoveder, og du kan nemt se, når det er tid til at udskifte et børstehoved. De blå hår på børstehovedet bliver nemlig bleget med tiden, og de er mere hvide end blå, er det tid til at skifte børstehovedet ud.

Endelig fortæller tandbørsten dig også, hvis du trykker for hårdt, idet en hvid lampe, der tændes under brug, vil lyse rødt, hvis du er for voldsom. Desuden fortæller eltandbørsten dig også, når det er på tide at skifte side ved at blinke og komme med lydsignaler.

Der er 6 forskellige programmer for tandbørstningen, der hver især kan hjælpe dig på forskellige områder. Således er der den helt almindelige daglige rengøring, som du kan bruge på dine (mindst) to daglige tandbørstninger. Der er imidlertid også programmer, der særligt fokuserer på for eksempel sensitive gummer eller tænder, blegning og massage af gummerne. Og så er der et program, som fokuserer på rengøring af tungen – noget de fleste overser i deres daglige tandbørstning.

Smart app

Med til eltandbørsten følger en app, så du kan få det optimale ud af tandbørstningen. Du kan sætte din smartphone i et medfølgende etui på væggen, og her kan du følge med i, hvordan din tandbørstning går. App’en registrerer nemlig tandbørstens bevægelser og gør dig opmærksom på, hvis du trykker for hårdt, eller hvis du har overset enkelte områder i munden.

Oral-B Genius 10000N vs de øvrige eltandbørster på markedet

Denne eltandbørste udmærker sig særligt ved at have et hav af forskellige muligheder og programmer sammenlignet med mange andre eltandbørster. Den er desuden også utroligt brugervenlig og kommer med et arsenal af tilbehør. Der er desuden en app tilknyttet eltandbørsten, så du kan følge med i, om du børster for hårdt, har børstet længe nok, og om tandbørstningen er gjort godt.

Prisen ligger i den høje ende sammenlignet med andre eltandbørster, men med de mange ekstra funktioner, programmer og tilbehør er prisen ingenlunde for høj.

Derfor anbefaler vi denne eltandbørste

Oral-B Genius 10000N har vundet adskillige test – både danske og internationale. Således scorer den prisen som ”Bedste Premiumvalg” hos Pricerunner med 4.5 ud af 5 ”thumbs up”, ligesom Forbrugerrådet Tænk kårer den som ”Bedst i Test” med 77 % ud af 100 %.

Amazons brugere er også mere end tilfredse med eltandbørsten. Køberne giver den nemlig 4.7 ud af 5 stjerner – resultatet er baseret på mere end 1600 anmeldelser.

Specifikationer

 • Producent: Braun
 • Antal børstehoveder: 4 stk
 • Rejseetui og oplader medfølger
 • Medfølgende app
 • Tandbørstningsfunktioner: Daglig rengøring, Pro Clean, Whitening, Sensitive, Gum Massage og Tungerengøring
 • Børstehastighed: 10.500 rotationer og 48.000 pulseringer i minuttet

3. Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort – Overraskende behagelig og stilfuld

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort har scoret 4,6 stjerner ud af 5 stjerner hos Elgiganten.

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

7 børstetilstande

Denne Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort er en fleksibel tandbørste, der hjælper dig til en renere og friskere mund. Med syv forskellige børstetilstande er tandbørsten ikke kun ideel til det daglige behov, men også til de dage, hvor tænderne trænger til lidt ekstra kærlighed. 

De syv forskellige børstetilstande inkluderer daglig rensning, sensitiv rensning, intens rensning, tandkødspleje, hvidtning, tungerens og super sensitiv rensning, hvilke sammen giver en kombination af tilstande, der dækker alle dine behov. 

Smart trykstyringsprogram

Tandbørsten er yderligere ideel til dig, der ønsker en skånsom tandbørstning, da den har et trykstyringsprogram, der via den LED-lys viser dig, hvornår du er for hård ved dine tænder. Trykker du for hårdt mod dine tænder med tandbøsten, vil tandbørsten lyse rød, mens den vil lyse grøn, hvis du pålægger det rette tryk. 

Andre smarte funktioner

Yderligere har tandbørsten også en indbygget timer, hvilket ikke blot sikrer, at du børster dine tænder i de anbefalede minutter, men også at du når alle fire hjørner i munden. Denne giver dig en advarsel hver gang, der er gået 30 sekunder, så du kan dele munden op i fire og tildele alle områderne lige meget kærlighed og opmærksomhed.

Derudover har tandbørsten også en farverig LED-skærm, der gør din tandbørste interaktiv. Denne giver dig hjælp fra kunstig intelligens til at sikre en blid og effektiv tandpleje.

Tandbørsten kan bruges i op til 40 minutter på en enkelt opladning, hvilket svarer til lidt mere end en uge, hvis det kun er en person, der bruges tandbørstens håndtag. Hver opladning kræver 3 timer, men hvis du bruger opladeren som en holder, vil du være sikker på, at den aldrig går tør for strøm.

Foruden iO8 tandbørstehåndtaget medfølger yderligere ét Ultimate Clean børstehoved, ét rejseetui med en indbygget oplader, så du kan lade tandbørsten på farten, én oplader og én genopfyldningsbeholder.

Udvalgte specifikationer:

 • 4,6/5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Elgiganten. 
 • Behagelig i brug
 • Stilfuldt design
 • Tryksensor, timer og LED-skærm sikrer skånsom tandbørstning

 


4. ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT eltandbørste

ORAL-B PRO 2000 WHITE SUT eltandbørste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Endnu en eltandbørste fra Oral-B når det på oversigten her. Det er måske ikke så underligt, når nu det er tandpleje, der er deres professionelle beskæftigelse. I hvert fald synes vi, det er værd at have deres Pro 2000 White SUT tandbørste med, så du får mulighed for at kigge lidt nærmere på den.

Generelt får eltandbørsten store roser og gode anmeldelser med på vejen af forbrugere, der har købt den. Blandt Coops forbrugere scorer tandbørsten fire ud af fem mulige stjerner, og så får den kun positive anmærkninger med på vejen. Særligt batteriets levetid er fremhævet, og du får da også 60 minutters brugstid i en fuld opladning.

Tryksensor og to børsteindstillinger

Oral-B gør tandbørstningen til en smal sag med forskellige assistentfunktioner, der lader dig slå hjernen fra og blot føre hånden. Pro 2000 kommer med en smart timer funktion, som hjælper dig til at overholde en børstning på to minutter. Desuden giver den besked hvert 30. sekund, så du kan omdirigere opmærksomheden til et nyt område, og børstetiden fordeles ligeligt. 

Desuden har tandbørsten en særlig tryksensor, som hjælper dig til at bevare det rigtige tryk under hele tandbørstningen. Hvis du trykker for hårdt, giver tandbørsten selv besked. Tryksensoren er en rigtig god smutvej til at undgå unødvendige skader på tandkødet. For at passe endnu mere på tandkødet, kan du ovenikøbet vælge mellem to indstillinger, som er daglig rengøring eller tandkødspleje.

Den elektriske tandbørste fjerner misfarvninger på tænderne, og så lover Oral-B, at den fjerner helt op til dobbelt så meget plak som en helt almindelig tandbørste. Tandbørsten ligger i den midterste del af prisskalaen for sin slags, og det er en rigtig god pris for et sundt smil.

Specifikationer:

 • To minutters timer med 30 sekunders interval
 • Tryksensor
 • To indstillinger: daglig rens og tandkødspleje
 • Fjerne misfarvninger fra tænderne

5. Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition – bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk

Oral-B GeniusX 20000 Luxe Edition

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Funktioner

Denne eltandbørste har et utal af avancerede indstillinger og programmer, der gør denne eltandbørste til en sand vinder i kapløbet om den bedste eltandbørste. 

Den har både pulserende og roterende bevægelser, ligesom den i øvrigt har 6 forskellige rengøringsprogrammer at byde på. Således har den særlige programmer, der kan håndtere sensitive tænder og tandkød, ligesom den har et særligt blegningsprogram. Der er også et program til særlig rengøring af din tunge, ligesom der naturligvis også er et helt almindeligt hverdags-rengørings program. 

Tandbørsten har én hastighed, og der er både trykstyring og professionel timer i tandbørsten. Desuden har den kunstig intelligens, som genkender din børstestil og dermed kan hjælpe dig bedst muligt med at få det optimale ud af din tandbørstning.

Hvis du trykker for hårdt, vil tandbørsten straks advare dig, og selve børstehovedet er designet til at passe godt på dit tandkød og forebygge problemer. Der medfølger desuden 4 ekstra børstehoveder samt opladningsstander og et rejseetui, så du nemt kan have den med på farten.

Endelig har tandbørsten timer på, så du bruger den nødvendige tid til at børste dine tænder.

App’en holder øje med dig

Med tandbørsten følger en app, som du kan installere på din smartphone. App’en holder øje med den måde, du børster tænder på, ligesom den fortæller dig, hvis der er områder i munden, som du har overset ved tandbørstningen.

App’en advarer dig også, hvis du trykker for hårdt under børstningen. Undervejs i børstningen vil app’en fortælle dig, hvilke områder du har børstet, og hvilke områder du fortsat mangler at komme omkring. Den tager desuden også tid på din børstning, så du ikke gør det alt for hurtigt.

Oral-B eltandbørste GeniusX 20000 Luxe Edition Titanium Grey vs andre eltandbørster på markedet

Eltandbørsten ligger i den lidt dyre ende af skalaen, men så snart du får den i hænderne, vil du opdage, at det er en rigtigt god investering. Således har Electricteeth.com vurderet den til at være én af de bedste på markedet og roser den blandt andet for at bruge avanceret teknologi til at sørge for sublim tandbørstning.

Derfor anbefaler vi Oral-B eltandbørste GeniusX 20000 Luxe Edition Titanium Grey

Når Electricticteeth.com vurderer denne eltandbørste som værende den tandbørste, der yder absolut bedst i markedet i øjeblikket, og når Tænk samtidig giver den en score på 77% ud af 100, så er der absolut grund til at lytte efter. Når samtidig henses til, at også de private kunder er mere end tilfredse – mere end 600 anmeldelser på Amazon giver tandbørsten 4.5 stjerner ud af 5 – viser det med al tydelighed, at denne tandbørste er værd at kaste sine penge efter.

Specifikationer

 • Producent: Braun
 • Antal hastighedsindstillinger: 1 stk
 • Rejseetui og oplader medfølger
 • Medfølgende app
 • Tandbørstningsfunktioner: Daglig rengøring, Pro Clean, Whitening, Sensitive, Gum Massage og Tungerengøring
 • 4 ekstra tandbørstehoveder

6. Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830 – bedst til prisen 

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Funktioner

Med Philips Sonicare ProtectiveClean tandbørsten får du effektiv tandrengøring til en absolut rimelig pris. 

Tandbørsten benytter sig af en sonisk børstemetode, som giver en noget mere kildrende fornemmelse af børsten end de fleste andre eltandbørster. Andre eltandbørster har tendens til at være mere brummende og vibrerende, hvor denne altså har en noget mere kildende fornemmelse.

Designmæssigt er tandbørsten en klar vinder med sine slanke former og minimalistiske udtryk. 

Derudover har den en vægt, der gør den ergonomisk behagelig at have i hånden uden at føles hverken for tung eller for let. 

Tandbørsten har to forskellige rengøringsprogrammer, hvor det ene er til den daglige rengøring af tænderne, og det andet er til opnåelse af hvidere tænder. Du kan holde styr på tandbørstningen med den indbyggede timer, som sikrer, at du ikke børster dine tænder for hurtigt. Desuden fortæller timeren dig, hvornår det er på tide at gå videre til andre dele af munden. 

Tandbørsten minder dig ligeledes om, hvornår det er ved at være på tide at skifte børstehoved. Det er således ikke noget, du selv skal tænke på eller holde øje med. 

Børsten er desuden udstyret med en såkaldt BrushSync funktion. Børsten synkroniserer således med det tandbørstehoved, du har isat, hvorefter den vælger det korrekte program at rengøre efter.

Du kan desuden vælge mellem flere forskellige farver og dermed selv vurdere, hvad der passer bedst til dig.

Derfor anbefaler vi denne eltandbørste

Tænk har kåret denne eltandbørste som Bedst i Test, med et resultat på 76 % ud af 100 ligesom Pricerunner placerer tandbørsten i top 5 i en større test af eltandbørster. Amazons brugere vurderer desuden tandbørsten til 4.6 ud af 5 stjerner baseret på mere end 1100 køb

Således skriver en kunde for eksempel: ”The cleaning performance is madness” i hans 5 stjernede anmeldelse af eltandbørsten.

I Tænks test af tandbørsten scorer ”god” og ”meget god” på stort set samtlige parametre i testen, og det er dermed en ganske effektiv eltandbørste, der holder, hvad den lover.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830 vs andre eltandbørster i markedet

Denne eltandbørste ligger prismæssigt i den virkeligt fornuftige ende, hvor alle kan være med. Selvom både tests og brugeranmeldelser lader os forstå, at der virkelig er tale om en god eltandbørste her, så har kunderne dog alligevel en tendens til at foretrække Oral B tandbørsterne. Om end det altså ikke har grobund i kvaliteten, hvor der ikke er noget at komme efter hos Philips’ udgave.

Specifikationer

 • Producent: Philips
 • Type: sonisk tandbørste
 • Frekvens: 31000 omdrejninger i minuttet
 • Børstehastighed: 62000 børstebevægelser i minuttet
 • Oplader medfølger
 • Timer indbygget
 • Tandbørstningsfunktioner: Daglig rengøring og blegning
 • 1 ekstra tandbørstehoveder

7. Oral-B Smart 4 4000N

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Oral B Smart 4 4000N har af danske eksperter fået en god bedømmelse. Modellen er blevet testet inden for rengøringsevne, batteri, funktioner, design og anvendelighed.

Med denne eltandbørste kan du fjerne op til 100 % mere plak sammenlignet med en almindelig tandbørste. Oral B Smart 4 4000N er skabt til både at fjerne almindeligt snavs fra tænderne, men også den plak, som bliver siddende. Det er netop den plak, som kan skabe problemer for tænder og tandkød.

Oral B Smart 4 4000N med tryksensor

Feedbacken sker i form af en tryksensor, der selv registrerer, hvis man eksempelvis børster for hårdt. For hård børstning kan medvirke til irriteret tandkød, hvilket kan medføre ubehagelige smerter. Registrering af for hård børstning sker også gennem en lyssensor, der får tandbørsten til at lyse op. Derfor er der altså ingen tvivl.

Med til tandbørsten medfølger 2 børstehoveder. Modellen henvender sig til den brede målgruppe, og derfor er den altså ikke bedre til unge end ældre.

Batteriets levetid er med en gennemsnitlig børstning morgen og aften på mere end 14 dage.

Fremhævede funktioner

Der foretages altid en tilpasset børstning, der sikrer, at den er egnet til dit individuelle behov. Denne kan man også indstille via indstillingerne, hvor der er flere gode funktioner. Blandt andet kan man vælge sensitiv børstning eller hvidgørende børstning, hvis man ønsker at have fokus på at få sine tænder til at fremstå mere hvide.

Hvis du vil undgå irritation og have en tandbørste, der tager højde for dine behov, så er Oral B Smart 4 4000N måske dit foretrukne valg.

Oral B Smart 4 4000N i punktform

 • Hvidgørende funktion
 • Personlig tilpasning i form af sensitiv børstning
 • Kan holde helt op til 14 dage på 1 opladning
 • Innovativ tryksensor, der gør dig opmærksom på for hård børstning
 • Op til 100 % forbedring i forhold til fjernelse af plak sammenlignet med en alm. tandbørste  


8. Oral B 8000 Genius

Oral b Genious eltandborste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.199,00 DKK
1.499,00 DKK
1.499,00 DKK

På en flot tredje plads er vi igen tilbage ved et Braun Oral-B produkt. Herunder nærmere modellen Pro 8000, som er en elektrisk tandbørste med nogle fantastiske features. Som med mange af Oral B modellerne, så kan denne tandbørste også parres med din smartphone, hvor du som tidligere nævnt har nogle spændende muligheder. En af de helt unikke muligheder er video funktionen, som kan holde øje med at du børster i hele munden, sådan at der ikke er områder der bliver glemt. En virkelig smart funktion. Udover dette får du selvfølgelig også besked om hvis du børste for hårdt mm.

Bevægelsessensor og video genkendelse

De innovative sensorer og videogodkendelsen som vi lige var inde på, gør at du kan tage din tandbørstning til et nyt niveau, og derved spare en tur eller to forbi den dyre tandlæge, hvor ingen af os vel er vilde med at komme. Du kommer med disse funktioner rundt i hele munden, hvilket du ikke kan undvære når du først er kommet i gang.

Yderligere information

Denne model fra Braun er udstyret med et nyt lithium batteri, hvilket har en utrolig lang batterilevetid. Typisk op til to uger, hvis du bruger du helt normalt. Du har en lille smart feature, hvor du med 12 forskellige indstillingsmuligheder selv kan bestemme farven på din elektriske tandbørste.

Anmeldelder af Oral B Pro 8000 Genius på Amazon

For at holde stilen, så tager vi igen udgang i anmeldelserne som denne Oral B 8000 har fået på Amazon. Her har 465 brugere været inde at give deres mening tilkende om produktet, og der må siges at være en bred enighed om produktet. Pro 8000 scorer en rigtig flot brugerscore på 4.7 ud af 5.0, hvilket er i den høje høje ende! Konklusionen må være, at brugerne af denne tandbørste er super godt tilfredse med produktet.

 • 4,7/5 stjerner – brugeranmeldelser
 • Gode egenskaber
 • Moderne design
 • Testvinder – SVT Sveriges Television           
 • Testvinder – nrk.no

 


9. Oral-B Eltandbørste Pro 690

Topscorer – Tænk Topscorer – Test.de Derfor anbefaler vi Oral-B Professional Care: Eltandbørsten er af den helt klassiske type, og den er meget enkel at bruge. Den fås til en utroligt lav pris, og får en rigtig god bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön, ligesom den i skrivende stund har mange positive anmeldelser hos Amazon. Det er en rigtig god eltandbørste til førstegangskøberen, der vil teste om en elektrisk tandbørste er sagen. Om: Oral-B Professional Care er en simpel og billig eltandbørste. Den er topscorer hos Tænk og Test.de, da den giver et godt resultat, og så er den nem at bruge. Børstehovedet er af den runde CrossAction type, og hovedet pulserer 20.000 gange i minuttet og roterer 8.800 gange i minuttet. Til denne elektriske tandbørste medfølger der en ladesokkel og et ekstra håndtag, så to personer kan børste samtidig. Håndtaget er vandtæt og kan skylles under vand, og du får ca. 30 minutters tandbørstning per opladning ifølge Tænks test af elektriske tandbørster. Specifikationer: 34 minutters børstetid pr. opladning Advarselslampe til lavt batteri 8.800 roterende bevægelser 20.000 pulserende bevægelser Inkl. 2 børstehoveder

i samarbejde med PriceRunner

Oral-B Eltandbørste Pro 690 er ligeledes en elektrisk tandbørste, som er af den klassiske type, og derfor utrolig nem at benytte. Prisen på denne eltandbørste er helt i bund, men det gør ikke kvaliteten dårlig. Den får gode bedømmelser hos blandt andet Tænk samt det svenske Råd & Rön, ligesom at den har mange gode anmeldelser af brugere. Så hvis du skal have en rigtig fin eltandbørste til prisen, så bør du i hvert fald læse med her – en rigtig fin ‘førstegangs-eltandbørste’.

Oral-B Eltandbørste Pro 690 er som nævnt simpel og relativ billig. Børstehovedet på modellen er den runde CrossAction model, som er rigtig fin. Den pulserer 20.000 gange i minuttet, hvilket du måske bemærker er lidt mindre en de dyrere modeller ovenfor, men til prisen er dette virkelig flot. Den roterer 8.800 i minuttet, hvilket er meget almindeligt, så her går den ikke på kompromis med kvaliteten. Cirka 30 minutter er batterilevetiden på, hvilke er ganske fint, det kræver blot opladning lidt oftere.

Til Oral-B Eltandbørste Pro 690 følger der en ladesokkel, samt et ekstra håndtag. Håndtaget er vandtæt, hvilket gør at du kan skylde det hele under rindende vand uden frygt for at Oral-B Eltandbørste Pro 690 går i stykker. En ganske fin eltandbørste, som kvag prisen fortjener en plads i vores eltandbørste test.

Specifikationer:

 • 34 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • 8.800 roterende bevægelser
 • 20.000 pulserende bevægelser
 • Inkl. 2 børstehoveder
 • Topscorer – Test.de

Ting du skal være opmærksom på, ved udvælgelse af en elektrisk tandbørste

Det er utrolig vigtigt lige at pointere at der ikke vil ske mirakler, hvis du vælger at købe den første eltandbørste, du bliver præsenteret for online eller i din lokale butik.

Det er dog tilgengæld flere parametre, du kan vælge at analysere og sætte op mod hinanden, før du definitivt vælger lige den eltandbørste der passer dig bedst.

Pris
Til at starte med er det vigtigt at fastligge og prioritere, hvilken pris du er villig til at bruge for din nye eltandbørste.

Det er klart en mulighed at finde en model der koster mindre en 1.000 kr. Det er dog værd at bemærke, at der selvfølgelig er en sammenhæng mellem kvalitetet af eltandbørsten og prisen på denne, og noget der virkelig er værd at tænke over før endeligt køb.

Børsteevne
Noget der er vigtigt at prioritere, er selvfølgelig selve børsteevnen på eltandbørsten.

Det kan dog virkeligt være svært, at se dette på selve tandbørsten og det er derfor vigtigt at notere bl.a. antallet af pulseringer, hvilket rengøringssystem den respektive eltandbørste indeholder, samt antallet af oscilleringer/rotationer pr. Minut.

Batteritid
Endeligt på listen er et parameter, som er værd prioritere. I hverdagens travlhed kan det godt være mindre spændende, at skulle fokusere på at holde eltandbørsten opladt og det kan være en stor irritation, hvis den er uden strøm, når den skal anvendes. Din besparing heraf kan hurtigt også blive sekundær, da besparelsen hurtigt kan komme til udtryk i en større elregning pga. den konstant har brug for opladning.

En anbefaling herfra er derfor at finde og prioritere en eltandbørste med fornuftig batteritid og hurtig opladningstid. Vi håber at du har kunne bruge denne eltandbørste test til noget brugbart. Tak fordi du læste vores eltandbørste test.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Oral-B Genius og Genius X 20000 Luxe Edition får begge 77 % i en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Philips Sonicare Protective Clean scorer også 77 %, og Oral-B Pro 690 får lige under med 75 % i bedømmelse. De er alle kåret som ”bedst i test” og bliver rost af panelet. Luxe Edition scorer godt på rengøring af tænderne og brugervenlighed. 

Testen er opdateret den: 20. maj 2020
Du kan se testen her

NRK.no

NRK er den norske pendant til DR (Danmarks Radio). Det er det nationale TV og medie. Her kan du blandt andet læse artikler, og i dette tilfælde en artikel om de bedste el-tandbørster.

Vitality Precision Clean fra Oral B er den billigste, men også den bedste tandbørste, lyder det i en anmeldelse fra NRK.no. Tandbørsten har ikke ekstra funktioner eller den bedste batteritid, men den er rigtig god til at rengøre dine tænder. 

Anmeldelsen er udført den: 28. februar 2014
Du kan se anmeldelsen her

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Elektrisk tandbørste test 2020 – find de bedste el-tandbørster her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Oral B 9000 Genius

Den første og bedste eltandbørste, vi har valgt, er modellen Oral B Pro 9000. Eltandbørsten har en række spændende funktioner, herunder 3D-teknik, 40000 pulseringer samt 10500 rotationer i minuttet, hvilket gør, at vi her har med en tandbørste af højeste kvalitet at gøre. Oral B Pro 9000 har 6 forskellige børsteindstillinger, hvilket giver dig muligheden for hele tiden at indstille efter dine ønsker og behov for tandbørstningen. Du kan vælge mellem tandkødspleje, hvidning eller noget helt andet – dette gøres for netop at finde den indstilling, som passer dig bedst. En indbygget timer giver dig muligheden for konstant at holde øje med, at du opnår den anbefalede børstetid på 2 minutter. En indbygget tryksensor registrerer også, hvorvidt du børster for hårdt på dine tænder – en funktion, der er super anvendelig.

Bluetooth og batteri

Oral B er eksperter i funktioner, som gør oplevelsen bedre. Denne tandbørste er ingen undtagelse, her får du nemlig en smart og anvendelig Bluetooth-funktion, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din smartphone. Oral B har en smart applikation, som har en masse gode features, som kan hjælpe til med at gøre tandbørstningen lidt mere effektiv.
Et fuldt opladet batteri kan børste i omkring 60 minutter. Du kan nemt holde øje med batteritilstanden, da der på tandbørsten sidder en smart ladeindikator, hvor du kan følge med i batteriniveauet.

Anmeldelser af Oral B Pro 9000 Genius

Vi skal selvfølgelig også se på, hvorvidt denne tandbørste scorer gode karakterer blandt forbrugerne, så vi har været på Amazon, hvilket er webstedet, hvor flest har anmeldt denne model. Her får Oral B Pro 9000 en flot score på 4.6 ud af 5, hvilket dækker over hele 820 anmeldelser, hvilket man må antage betyder, at rigtig mange brugere er godt tilfredse med produktet!

 • 4.6/5 stjerner – Baseret på brugeranmeldelser
 • Elegant design
 • Testvinder
 • Gode bedømmelser af eksperter
 • Innovativ tryksensor

Oral-B Vitality Precision Clean

Oral-B Vitality Precision Clean

Modellen Vitality Precision Clean fra Oral-B har fået fine anmeldelser med på sin vej, i mange eltandbørste tests. Det er en meget simpel el-tandbørste, som er ret prisvenlig. Der er ingen særlige effekter ved denne el-tandbørste, du får blot en tandbørste som børster virkelig effektivt og fjerner det overskydende plak.

Ifølge det norske nrk.no så er modellen hos dem blevet kåret som testvinder i deres eltandbørste test. Et er de punkter der høster mange roser er at man får meget for pengene. Derudover er den ekstremt effektiv og let at benytte.
De personer som deltog i NRK’s eltandbørste test, havde 75% mindre bakteriebelægning i munden end da de børstede med en almindelig tandbørste.

Oral-Bs innovative børstehovede

Det innovative børstehovede som følger med denne el-tandbørste, er et såkaldt Precision Clean børstehovede som Oral B har patent på. Ifølge Braun, som er producenten af dette, fjerner børstehovedet plak mere effektivt end noget andet børstehovede.

Flere eltandbørste tests har vist, at denne el-tandbørste kan fjerne plak og belægning af bakterier i munde, mindst lige så effektivt som mange af de noget dyrere el-tandbørster.

Indbygget timer, som sikrer dig en effektiv børstning

Denne model fra Oral-B har en indbygget timer, som begynder at bippe, når du har nået at børste de to minutter, som er den anbefalede tid. Udover dette kan maskinen også fortælle dig, når det er ved at være tid til at skifte børstehovedet ud. Levetiden på batteriet er cirka 30 minutter, så den vil kræve at skulle oplade noget oftere end de lidt dyrere modeller, hvilket er cirka en gang om ugen.

Specifikationer:

 • En meget simpel og prisvenlig el-tandbørste, som kan få renset tænderne effektivt og er derudover nem at benytte
 • Smart indbygget timer, som begynder at bippe når de 2 anbefalede minutter er gået
 • Timer som fortæller når det er tid til at udskifte børstehovedet
 • Både ladestation og børstehovedet følger med ved køb af denne tandbørste

FAQ

Hvilke er de bedste elektriske tandbørster?
Der findes mange forskellige elektriske tandbørster på markedet. Når du skal vælge den elektriske tandbørste, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt. En af de mest populære elektriske tandbørster på markedet er blandt andet Oral B Genius 10000N. Oral B tandbørsten har hele n4 forskellige børstehoveder!
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en elektrisk tandbørste?
Du skal kigge efter flere forskellige ting, når du køber en tandbørste. Du skal blandt andet kigge efter batteriets levetid, tandbørstehovedets blødhed og hårdhed og tandbørstens design. Det er bare med at kigge grundigt efter, når du skal vælge en tandbørste! Du vil ikke komme hjem med den forkerte.
Anbefaler tandlæger elektriske tandbørster?
Rigtigt mange tandlæger anbefaler elektriske tandbørster – og med god grund. Grunden til det er, at en elektrisk tandbørste ofte kan komme ind mellem tænderne på en helt anden måde, end en almindelig håndholdt tandbørste kan. Det er altså bare med at få fat i den smarte elektriske tandbørste!
Er det det værd at købe en elektrisk tandbørste?
Er du en af dem, der går meget op i tandhygiejne, er en elektrisk tandbørste med sikkerhed det værd. Med en elektrisk tandbørste opnår du en dybdegående og grundig tandrensning, uden at du skal gøre andet end at holde tandbørsten og lade den gøre alt arbejdet for dig.

Denne side er anmeldt af: Alberte E. Mogensen Rating 10/10