Den bedste solcreme til din hud – beskyt dig mod solen med eksperternes valg

Sidst opdateret: 20. september 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Solen står højt på himlen, og du vil ud at nyde solskinnet – men husk endelig solcremen.

Solcremen beskytter dig ikke kun mod solskoldning, der kan være meget generende og smertefuldt. En solcreme beskytter dig også mod UVA-stråler, der trænger ind i huden og ældes den. Derfor er en god solcreme med UVA- og UVB-beskyttelse det helt rigtige valg, når du skal nyde det danske eller udenlandske solskinsvejr.

Hos Bedste10.dk har vi fundet 10 af de bedste solcremer ifølge eksperter og forbrugere, så du kan finde den helt rigtige til din krop. Beskyt dig selv og brug en solcreme for din egen skyld.

Det skal du overveje, før du køber en solcreme:

 • Solfaktor: Du kan få solcremer med en solfaktor fra 5 og op til 50+. Jo lysere hud, du har, jo mere beskyttelse har du brug for. Til børn og sart hud anbefales en høj solfaktor, men selv mørke hudtoner skal beskytte huden mod solens skadelige UVA-stråler.
 • Creme eller spray: Du kan få både solcremer og solcreme spray. Solcreme spray er nemt at påføre, og du slipper for at skulle smøre cremen ind med hænderne. Dog skal du ofte supplere med mere spray i løbet af dagen, så du konstant er beskyttet.
 • Vandresistent eller ej: Hvis du skal en tur i havet eller poolen og svømme, er en vandresistent solcreme vigtig – særligt når du er sydpå på hyggetur med kæresten. Genskæret fra vandet forstærker solens stråler, så vælg gerne en vandresistent model, der kan bruges til vandhunde.

 

1. Derma Sollotion SPF 30 solcreme

Testvinder

Derma Sollotion SPF 30 solcrem

Se priser og tilbud på Derma Sollotion SPF 30 solcreme her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vi har udvalgt Derma Sollotion SPF 30 som vores testvinder over nogle af de bedste solcremer på markedet. Det er en vandfast solcreme, der kan bruges, når du tager til stranden eller på ferie. Med en høj solbeskyttelse på faktor 30, er den fin til rigtig mange hudtyper.

Fra forbrugerne på Google shopping modtager Derma Sollotion SPF 30 4,6 stjerner ud af 5 mulige. Det er særligt den milde formel fri for parfume og 100% veganske ingredienser, som forbrugerne roser. En forbruger skriver: ”Lever fuldt op til min forventning omkring indholdet. Er både svanemærket og har allergi mærket”. Den klistrer ifølge forbrugerne ikke på huden, og den har ingen generende duft, fordi den er fri for parfume.

Du skal dog være opmærksom på, at solcremen kan smitte lidt af på tøj, som en forbruger skriver i sin anmeldelse: ”Det er ærgerligt at det smitter af på tøj, når det kan så mange andre gode ting”. Som med deodoranter til mænd og deodoranter til kvinder, kan solcremen efterlade hvide mærker på hud og tøj.

Om Derma Sollotion SPF 30
Har du brug for en god vandresistent solcreme, så anbefaler vi Derma Sollotion SPF 30. Den har en høj beskyttelsesfaktor, mens den indeholder milde og skånsomme ingredienser. Den beskytter huden mod både UVA- og UVB-stråler, og den indeholder glycerin E-vitamin og olier, der fugter huden og gør den blød.

Ingredienslisten er fri for parfume, parabener og farvestoffer, produktet har fået Svanemærket, og den er 100% vegansk. Når du smører den ind, vil huden hurtigt absorbere produktet, så det ikke klistrer. Den kan efterlade hvide mærker på tøj, men din hud er fri for det hvidlige skær, som nogle solcremer kan resultere i.

Fordele

 • Giver ikke huden et hvidt skær
 • Fri for parfume
 • Vandsikker
 • 100% vegansk
Ulemper

 • Tager lang tid om at tørre
 • Kan efterlade mærker på tøj

 


2. Nivea Sun Protect and Moisture Sun Spray SPF solcreme

Bedst til prisen 

Nivea Sun Protect and Moisture Sun Spray SPF solcreme

Se priser og tilbud på Nivea Sun Protect and Moisture Sun Spray SPF solcreme her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Der skal meget solcreme til, hvis du skal smøre hele kroppen ind og være sikker på den bedste beskyttelse. Du kan vælge vores udvalgte Nivea Sun Protect and Moisture Sun Spray SPF, som er det bedste valg i oversigten til prisen. Med 200 ml i en smart solcreme spray, har du rigeligt med solcreme til hele sommeren – og du kan købe en ny til en god pris, når du løber tør.

Forbrugerne på Google Shopping roser produktet for at være god til alle hudtyper og ikke efterlade en klistret hinde på huden. I en af anmeldelserne skriver en forbruger: ”This product works well on all skin types and it doesn’t leave you with a greasy feeling like most suncreams”. Den har en kølende effekt, og den efterlader huden med en flot glød.

På Hometesterclub.com Får solsprayen med faktor 30 en bedømmelse på 4,8 stjerner ud af 5. En forbruger skriver: Spray looked quite thin when sprayed, but when on the skin and rubbed in, it was lovely and absorbed well”.

Om Nivea Sun Protect and Moisture Sun Spray SPF
Skal det være nemt at tage solcreme på, er en spray smart. Den fordeler jævnt produktet over kroppen, uden du behøve bruge hænderne til at gnide den ind. Med ekstra fugtgivende ingredienser nærer og fugter solcremen huden, så du også plejer din hud, mens du beskytter den mod UVA- og UVB-stråler.

Med en vandfast formel kan du have solcremen på, når du skal bade i hav eller sø, hvor genskinnet fra vandet gør det lettere at blive skoldet.

Solcremen har en mild duft, og den kan bruges over hele kroppen undtagen ansigtet. Husk at ryste den før brug.

Fordele

 • Vandsikker
 • Smart solcreme spray
 • Høj beskyttelse
 • Til alle hudtyper
 • Behagelig duft
Ulemper

 • Kan give irritation af sensitive hud

 


3. Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50 solcreme

Bedste premiumvalg

Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50 solcreme

Se priser og tilbud på Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50 solcreme her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Elsker du lækre og dyre produkter, så er Biotherm sikkert en producent, du er kendt med. Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50 er en solcreme med en god konsistens, der giver beskyttelse mod solen med solfaktor 50. Det er vores premiumvalg, da den har en høj pris, men også leverer varen.

Hos Google Shopping giver forbrugerne produktet en samlet bedømmelse på 4,5 stjerner ud af 5. En tilfreds forbruger skriver: ”Solcreme med en konsistens som er meget let at fordele og som ikke efterlader min hud hvid eller klisteret”. Produktet har en mild duft, som forbrugerne kan lide: ”Fin duft. Generer ikke. Jeg kan ellers ikke klare dufte i cremer”.

Hos Easyparapharmacie.co.uk får produktet også finde anmeldelser fra forbrugerne, der blandt andet skriver: ”It smells super good, it spreads well and especially no white trace so I even put it on my husband and my children who adore it”. Samlet får Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50 en bedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner på Easyparapharmacie.co.uk.

Om Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50
Du kan bruge Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50 til at beskytte både dit ansigt og din krop mod solens skadelige stråler. Den er meget let på huden og er bedst til kroppen.

Ingredienserne er udvalgt, så de er milde og plejende. Produktet har fået Svanemærket, og den er udviklet med opmærksomhed på havmiljøet og bæredygtighed.

Produktet har en høj solfaktor 50, der indeholder miljøtestede solfiltre, der skader vores natur mindst muligt. Det giver en effektiv beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler, og en egner sig særligt godt til lys hud, der let bliver skoldet.

Du kan tage en dukkert med Biotherm Solaire Waterlover Sun Milk SPF 50, da den er vandresistent, og den er hurtig at påføre og tørrer hurtigt ind, så du kan komme i vandet en solrig dag. Solcremen efterlader ingen hvide mærker på huden, så den ser gennemfugtet og glødende ud.

Fordele

 • Dejlig duft
 • Let på huden
 • God beskyttelse
 • Ingen hvide mærker
Ulemper

 • Ikke egnet som solcreme til ansigtet

 


4. Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30 solcreme – mild solcreme med god værdi til pengene

Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30 solcreme

Se priser og tilbud på Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30 solcreme her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER