Test-oversigt: Computer
Computer på afbetaling – hvor og hvordan?

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

0 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

OBS: Dette er en oversigt over, hvilke computere du kan købe på afbetaling, men det er ikke en anbefaling til at købe ting på afbetaling. Vi anbefaler altid, at du får et fuldt overblik over din økonomi inden du køber produkter på afbetaling, da det reelt er et lån. Vi anbefaler ligeledes, at du snakker med din bank eller anden økonomiske kyndig person inden du køber produkter på afbetaling.

En ny computer kan være en stor udgift, og trække gevaldigt i det månedlige budget. Men er det alligevel på tide at skifte den gamle computer ud med en ny? Så er du kommet til det rette sted. Her guides du igennem junglen af køb af ny computer – endda med mulighed for rentefri finansiering på afbetaling. Bliver det nemmere og bedre?

Hvor kan jeg købe en computer på afbetaling?

En lang række forhandlere tilbyder køb af computere på afbetaling. Nogle af buddene kan finansieres rentefri, hvilket er vigtigt at være opmærksom på, når du overvejer at købe produkter på afbetaling.

Hvis ikke, risikerer du at komme af med langt flere penge, og meget større beløber, end dét produktet reelt set koster i butikken, hvis man i stedet for afbetaling betaler med det samme.

Nedenfor guides du igennem tre forskellige virksomheders bud på forskelige former for afbetaling.

arrow-more

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Proshop – Afbetaling og mulighed for finansiering

Hos Proshop har du også mulighed for at købe computere på afbetaling. Hos Proshop kan du endda få finansiering.

Det vil sige, at du kan låne mellem 2.000 og 25.000 kr. med en løbetid på enten 12 eller 24 måneder. Her er desuden nogle forskellige kriterier, som spiller ind på hvor meget gebyr, der er på den enkelte finansiering.

Først og fremmest er der et oprettelsesgebyr på 10% af dit lån. Altså, hvis du låner 10000,- kommer der et gebyr oveni på 1.000,- Så ledes skal du af med 11.000,-

Hvis du vælger at betale over PBS, har du et månedligt gebyr på samlet 15 kr.

Hvis du vælger at betale via Giro, har du et månedligt gebyr på samlet 35 kr.

Her ser du et eksempel på en computer på afbetaling, som du naturligvis kan købe hos Proshop:

En jungle af muligheder

I verdenen af computere på afbetaling, er der altså et væld af muligheder. Særligt bør fokus være på følgende ting, så du hverken bliver snydt eller overser noget:

 • Er det ønskede produkt muligt at få på afbetaling?
 • Er afbetalingen rentefri?
 • Hvor lang er afdragsperioden?
 • Hvad er det fulde beløb?
 • Hvor meget dyre er det i sidste ende at afbetale, fremfor at betale kontant fra starten?
 • Har jeg mulighed for at spare op inden købet, så jeg kan betale alt ud fra starten?
 • Vil jeg være afhængig af en månedlig udgift i mange måneder, måske flere år?

Der kan altså være ganske meget at tage stilling til i forbindelse med afbetaling. Så er det mon noget for dig, eller er du mere til den gammeldags metode med at betale ud fra starten?

Vi håber, under alle omstændigheder, at du er blevet klogere på emnet, og måske nu tør kaste dig ud i at købe din næste computer på afbetaling.

Fordelene ved afbetaling

 1. Hvis du ikke har råd til en ny computer, men at det er en nødvendighed, såsom at din gamle computer er gået i stykker, så slipper du for at komme af med flere tusinde kroner i en omgang. Således slipper du altså for at spare lige så grundigt sammen.
 2. Selvom du ikke betaler produktet af fra dag ét af, så får du produktet i hænderne med det samme. Det betyder altså, at du kan benytte produktet, som havde du betalte det hele fra starten. Dermed får du længe glæde af produktet.
 3.  Når du køber et produkt på afbetaling, er det samme princip fra forhandleren, som hvis du havde betalt det fulde beløb. Med det menes der, at du hverken skal tænke på installation eller andet – helt ligesom hvis du havde betalt alt fra starten af. Hvis produktet går i stykker i mellemtiden, eller at du oplever andre komplikationer, så plejer virksomheden at være behjælpelig med at assistere. Også på lige fod med dem, der har betalt ud fra start.

Ulemperne ved afbetaling

 1. Hvis du eksempelvis er halvvejs i din afbetaling, og har fået flere penge på hånden i mellemtiden, så kan det være svært at få lov til at betale alt af – i hvert fald hos nogle virksomheder. Altså vil det være en månedlig udgift i en længere periode, selvom du pludseligt får råd.
 2. Hvis afbetalingen IKKE er rentefri, så risikerer du at komme til at betale væsentligt mere for computeren, end hvad den egentlige pris er på den.

Eksempel: Hvis din kommende computer koster 5.000, -, men at du på afbetaling har en rente på 10 procent, så ender computeren med at koste 5.500, – i sidste ende.

 1. Når du starter på en afbetalingsperiode, må du huske, at du er bundet til udgiften månedligt i et x antal måneder fremadrettet. Hvis du eksempelvis bliver træt af computeren, eller at den i længden ikke falder i din smag, så er du stadig bundet af udgiften, og kan ikke bare sælge den fra ende til anden.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme