Løbeur test – Find de bedste løbeure her!

Uanset om du foretrækker at kalde det for et løbeur, et pulsur eller bare et træningsur, så er der ingen tvivl om, at netop denne lille gadget kan betyde rigtig meget for effektiviteten i din træning. Urene har grundlæggende funktioner, der giver mulighed for en skarpere træning – og du kan dermed hurtigere opnå de resultater, som du ønsker! De mest moderne løbeure giver dig direkte respons på dit træningsforløb via din smartphone, og du kan tracke din rute nøjagtigt med den indbyggede GPS. Der er mange muligheder og kun få begrænsninger ved et nyt løbeur; hvis du vil optimere din træning, så er dette det helt rette sted at sætte ind først!

Løb har alle dage været en af de mest populære motionsformer af den simple grund, at det ikke kræver andet end et par gode løbesko. Du kan løbe når som helst og hvor som helst, og du bestemmer helt selv omfanget og tempoet. Af denne grund har der i mange år været et bugnende fuldt marked af løbeure, og der er med garanti et løbeur, der passer til dig; uanset om du har stort fokus på pris, kvalitet, funktioner eller design. Det er dog nemt at miste overblikket, når du søger efter løbeure på nettet, og derfor har vi lavet denne løbeur test, hvor vi har fundet de 13 bedste løbeure i test, så du ikke behøver at lede efter dem selv!

Vores løbeur test tager udgangspunkt i en række testresultater fra de mest anerkendte testorganisationer i hele Skandinavien. Vi har gennemgået de omfattende testresultater og skabt en overskuelig liste over de absolut bedste løbeure i test, således at du er godt klædt på til at vælge dit nye løbeur. Der er med garanti et perfekt løbeur til din træningsaktivitet herunder – vi har haft fokus på alt fra kvalitet til funktioner og fra pris til slidstyrke og fundet de 13 bedste kombattanter på markedet!

Artiklen herunder giver dig et overskueligt overblik over de bedste løbeure i forskellige prisklasser, og vi beskriver nogle af de funktioner, der gør dem til testvindende modeller. Vi har fundet 13 skarpe bud på dit næste løbeur frem, og det er bare med at se godt efter – de er alle rigtig solide og brugbare løbeure til stort set alle behov!

I denne artikel giver vi dig:

 • Det mest overskuelige overblik over de 13 bedste løbeure i test
 • Gode råd til, hvad du bør fokusere på, når du køber løbeur
 • Et overblik over de forskellige testorganisationer, hvor testresultaterne stammer fra

Bemærk venligst: Bedste10 tester ikke selv nedenstående produkter – i stedet har vi indsamlet testresultater fra en række grundige og uvildige testfirmaer fra hele Skandinavien. Dermed giver vi dig det bedste samlede overblik over markedets bedste løbeure, uden at du selv behøver at lave research på internettet – det er da smart!


1. Huawei Watch GT 2e – Et løbeur med fokus på træningsfunktionerne

 • 4.5/5 brugeranmeldelse hos pricerunner.dk
 • 4/5 stjerner hos androidauthority.com
 • 4/5 stjerner hos trustedreviews.com
 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Huawei Watch GT2e er en ny og forbedret version af Huaweis Gt-ur, som primært fokuserer på træningsdelen. GT2e bygger videre på dette koncept, hvor det er blevet muligt at registrere mere end 80 forskellige former for træningsaktiviteter på uret.

Pocket-lint.com har blandt andet testet uret, og her fremhæver de at uret er god til at tracke de mange forskellige træningsaktiviteter, som blandt andet tæller styrke, HIIT og mavedans. De fremhæver desuden, at uret har en fantastisk batterilevetid, som gør det muligt at træne i lang tid uden at skulle lade uret op.

GT2e bliver også rost af Forbrugerrådet Tænk, som har kåret uret som testvinder i juli 2020. De fremhæver særligt at uret har en meget præcis aktivitetsmåler, som måler skridt, puls og distance meget nøjagtigt.

Huawei Watch GT 2e

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Et sportsur med mange funktioner

Huawei Watch GT2e er særligt fokuseret omkring sportsdelen af uret. Du kan derfor bruge uret til at måle både tid, distance og hastighed. Hvis du ønsker at måle din aktivitet i løbet af dagen, kan dette smartwatch altså meget præcist spore din data. På den måde kan du nemt og enkelt holde styr på din træning. Uret er også udstyret med en GPS, så du nemt kan finde rundt på løbeturen.

Uret kan også vise, hvor mange kalorier, du forbrænder ved en given træningsaktivitet. Dette kan særligt være brugbart, hvis du ønsker at tabe dig. Du kan nemt holde styr på, hvor mange kalorier du har forbrændt, og dermed kan du danne dig et overblik over, hvor mange kalorier du bør indtage i løbet af dagen.

Du kan desuden bruge uret til at måle din søvnaktivitet, hvis du sover med uret om natten. Når du vågner, kan du altså følge med i dine søvnstadier. På den måde kan du også nemmere forbedre din søvnkvalitet.

Tilkobling til smartphone

Uret kan både tilkobles til iPhone og Android, så du kan modtage notifikationer på uret, når du får en sms, e-mail eller et opkald. På den måde kan du altid holde dig opdateret, hvis der sker noget vigtigt i løbet af dagen. Du kan desuden modtage notifikationer når du modtager sociale app-beskeder eller kalenderbeskeder. Uret kan dog ikke bruges til at svare på beskeder og opkald. Den kan blot gøre dig opmærksom med notifikationer.

Du kan også uploade sange til uret. Det er muligt at uploade op til 500 sange på uret. Dette kan blandt andet gøres via en af Huaweis apps. På den måde kan du høre musik, når du løbetræner.

Derfor anbefaler vi denne model

 • Batterilevetid op til 14 dage
 • Registrer mere end 80 træningsformer
 • God pulsmåler og GPS
 • Måler søvnstadier og stressniveau
 • Et enkelt og ligefremt design

Huawei Watch GT 2e vs. Markedet

Sammenlignet med de andre løbeure i denne oversigt, er Huawei Watch GT2e i den billige ende af løbeure. Du får dog mange gode træningsfunktioner for pengene. Pricerunner.dk fremhæver blandt andet, at det er et godt træningsur, der nemt holder styr på de forskellige træningsaktiviteter. Desuden har uret en fantastisk batteritid, som sikrer måling af træningsdata i mange timer. De fremhæver dog også, at uret ikke er et fuldt smartwatch, da det ikke kan bruges til at svare på opkald og beskeder.
Huawei Watch GT2e er altså et billigt ur, hvor du får mange træningsfunktioner for pengene. Uret passer altså særligt godt til dig, der vil bruge uret til at måle din træning.

Specifikationer:

 • Tilkobling til smartphone: Ja
 • Barometisk højdemåler: Ja
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Ja
 • Tilslutninger: Bluetooth
 • Tykkelse/vægt: 10,8 mm/43 g.

2. Polar M430 løbeur

 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – Aktiv Træning
 • Topscorer – Tweak

Hvis du leder efter ét af markedets absolut bedste løbeure, så bør du tage et ekstra godt kig på Polar M430! Du skal ikke lade dig narre af det lidt simple, klassiske design med den sort-hvide skærm – dette er et testvindende løbeur, der er utrolig brugervenligt og præcist. Uret har vundet flere løbeur tests, og der er ingen tvivl i vores øjne: Dette er et fabelagtigt træningsur!

Polar M430 er kåret til testvinder hos norske Klikk.no, ligesom det danske magasin Aktiv Træning også har belønnet dette mageløse løbeur med selvsamme titel. Det roses især for at have en let aflæselig skærm, der bl.a. bakkes op af en utrolig nøjagtig pulsmåler, der er med til at gøre dette til en fantastisk træningsmakker – både til løb, cykling og styrketræning!

Testvindende løbeur -  Polar M430 løbeur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.090,00 DKK
1.504,00 DKK

Smart løbeur med indbygget konditionstest

Polar M430 er den længe ventede efterfølger til den utrolig populære og succesfulde M400-model, og der er ingen tvivl om, at M430 også vil blive en stor succes hos rigtig mange løbere! Dette skyldes først og fremmest de fantastiske funktioner, der f.eks. inkluderer tilkobling til smartphone via Bluetooth og måling af hastighed, distance og højde ved hjælp af de nøjagtige GPS-satellitforbindelser.

Alle disse målinger bliver bakket op af det indbyggede accelerometer, der hjælper med at måle din hastighed endnu mere nøjagtigt gennem dine håndledsbevægelser – du får altså en 2-i-1 løsning, der leverer et utrolig nøjagtigt resultat!

Herudover kan du glæde dig over den indbyggede konditionstest, som kan hjælpe dig med at prøve din form af løbende. Dette skaber en motivationsfaktor i din træning, hvor du er nødt til at forbedre dig hver eneste gang, og via din smartphone kan du hele tiden holde styr på dine træningsresultater. Du kan desuden også bruge Sleep Plus-funktionen til at omlægge dit søvnmønster; dermed kan du sove bedre om natten, og få meget mere ud af din træning!

Tilrettelæg dit eget løbeprogram

Polar M430 giver dig også mulighed for at målrette din træning frem mod en større udfordring, da du let kan tilrettelægge dit eget løbeprogram. Løbeprogrammet laves ud fra en langsigtet træningsplan, og du kan hele tiden følge med i processen ved hjælp af løberesultaterne på din smartphone. Dermed får du masser af hjælp til at opnå lige det, du træner op til i fremtiden!

Der er ingen tvivl om, at Polar skaber løbeprodukter i en klasse for sig selv, og Polar M430 er et perfekt eksempel på dette! Her får du rigtig meget løbeur for pengene, og dette testvindende løbeur er en kanon træningsmakker til de fleste – uanset om du løber 10, 20 eller 42,195 km. Vi kan varmt anbefale Polar M430, og dette løbeur stryger helt til tops i vores store løbeur test!

Specifikationer:

 • Tilkobling til smartphone: Ja
 • Barometrisk højdemåler: Nej
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Løbekadencemåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Nej
 • Tilslutninger: Bluetooth og USB
 • Tykkelse/vægt: 12 mm/51 gram

3. Samsung Galaxy Watch Active 2 – Sæt personlige mål for træningen

 • 4.3/5 brugeranmeldelse hos Pricerunner.dk
 • 4/5 årets produkt 2019 hos techradar.com
 • 4/5 bedste android smartwatch hos theguardian.com
 • 8,3/10 hos cnet.com
 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Dette løbeur fra Samsung Galaxy har generelt modtaget gode anmeldelser fra forskellige tests. Forbrugerrådet Tænk har kåret uret som testvinder i 2020 med en bedømmelse på 80/100. De fremhæver blandt andet at aktivitetsmålingerne fungerer godt med den indbyggede skridttæller, GPS og accelerometer. Det passer derfor godt til at måle aktiviteterne på løbeturen.
Techradar.com har også kåret uret som årets produkt i 2019. Her fremhæver de blandt andet, at uret har en god batterilevetid på op til to dage. Der er derfor ingen grund til bekymring, når du begiver dig ud på løbeturen. Uret holder strøm i mange timer, så den kan spore hver en bevægelse.

Samsung Galaxy Watch Active 2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.699,00 DKK

Et ur der holder styr på data

Dette ur er designet i et flot og minimalistisk design, som gør den ideel at bære hele dagen. Den kan måle din aktivitet med skridttæller, kalorieforbrænding og pulsmåler. På den måde kan du bruge uret i din løbetræning, så du danner dig et overblik over din aktivitet. Du kan altså bruge uret til at forbedre din tid eller kondition.
Der er også indbygget en GPS i uret. Dette er praktisk, da det nemt kan spore, hvor du har løbet. Desuden kan du få vist et kort på uret, så du ikke farer vild på løbeturen.

Uret er desuden vandtæt og stænktæt, hvilket er praktisk, når du er ude at løbe. Det er ikke altid nemt at forudsige, hvordan vejret bliver på løbeturen. Med Samsung Galaxy Watch Active 2 kan du roligt løbe videre, hvis du bliver fanget i en regnbyge på turen. Du kan også bruge uret til svømning, hvilket kan være en fordel, hvis du træner op til en triatlon.

Personlige mål

Dette ur giver dig også muligheden for at sætte personlige mål. Det kan være brugbart, hvis du er ved at træne op til et løb. Du kan også bruge funktionen, hvis du ønsker at få mere motion i hverdagen. Du kan altså sætte personlige mål for dit aktivitetsniveau indenfor forskellige træningsaktiviteter. Når du har indtastet dine mål, vil uret sende motiverende beskeder til dig, som hjælper dig med at nå dine mål. Du kan også både koble uret op med en iPhone eller en Android telefon. Det gør det muligt for dig at modtage notifikationer om opkald og beskeder i løbet af dagen.

Du kan desuden uploade musik til uret, som du kan høre på løbeturen. Mange mennesker finder det motiverende med musik til træningen. Med dette ur får du muligheden for at løbe til musikken.

Derfor anbefaler vi denne model

 • Gode aktivitetsmålinger
 • Sæt personlige mål
 • 2 dages batterilevetid
 • Minimalistisk og flot design

Samsung Galaxy Watch Active 2 vs. Markedet

Dette løbeur er i den dyre ende på markedet, men du får dog et træningsur, hvor du kan sætte personlige mål for din træning. Uret hjælper dig med at nå dine måle ved at motivere dig og give et godt overblik over dine træningsaktiviteter. Uret er blandt de absolut bedste på markedet, og theguardian.com har blandt andet kåret dette ur til det
bedste Android smartwatch i 2020. De fremhæver særligt at uret har en god skærm, og at den er god til at måle træningsaktiviteter.
Hvis du mangler et godt træningsur til at nå dine personlige mål for træningen, kan Samsung Galaxy Watch Active 2 altså være en god investering.

Specifikationer:

 • Tilkobling til smartphone: Ja
 • Barometisk højdemåler: Ja
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Ja
 • Tilslutninger: Bluetooth, Wi-Fi, NFC
 • Tykkelse/vægt: 10.9 mm./30 g.

4. Garmin Vivoactive 3

 • Testvinder – Expertreviews.com
 • Topscorer – Techradar.com
 • Topscorer – Wearable.com
 • Topscorer – Digitaltrends.com
 • Topscorer – Mobilsiden.dk

Hvis du ikke har noget imod at bruge lidt flere sparepenge på et løbeur, så er Garmin Vivoactive 3 et populært og solidt valg! Garmin producerer stort set aldrig et dårligt produkt, og dette løbeur er også i den absolutte verdenstop, hvis man spørger eksperterne i branchen. Den scorer gode karakterer i stort set alle kategorier, og dette er et testvindende løbeur til den entusiastiske løber!

Garmin Vivoactive 3 er blevet testet på kryds og tværs af utallige testorganisationer, og den er bl.a. kåret til testvinder hos britiske Expertreviews.com. Denne titel er forbeholdt de absolut bedste produkter på markedet, og roserne fortsætter med topkarakterer i løbeur test hos f.eks. Mobilsiden.dk og Techradar.com. Dermed kan man roligt sige, at Vivoactive 3 lever op til de høje forventninger; Garmin har gjort det endnu engang!

Anmelderrost smart løbeur - Garmin Vivoactive 3

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.399,00 DKK
1.524,00 DKK

Praktisk og personligt løbeur

Garmin Vivoactive 3 leverer på alle parametre, og testorganisationerne er enige om, at dette både er et ambitiøst løbeur og et praktisk hverdagsur på én og samme tid. Du kan tilpasse urskiven efter dine personlige præferencer, og det stærke Corning Gorilla Glas gør uret utrolig robust til en aktiv livsstil. Vand og skidt er heller ikke noget problem, og uret roses for at være utrolig brugervenligt og let at anvende.

Vivoactive 3 er et sofistikeret stykke udstyr, som holder styr på dig hele tiden. Det kommer bl.a. med pulsmåler, indbygget GPS og akvitets-tracker, der er designet til at give dig nøjagtige data, som er lette at analysere. Pulsmåleren bruger pulsen i dit håndled, og dermed kan Garmins vidunder give dig oplysninger om dit helbred – også når du ligger og sover. Dette giver mulighed for at tilpasse – og passe – din træning til perfektion!

Garmin Connect-app giver dig det bedste overblik

Garmins løbeur får store roser i test for at være velfungerende og nøjagtigt, og de 15 (!) præinstallerede funktioner giver mulighed for præcise målinger af alt fra træning med høj intensitet til f.eks. yoga. Alle resultaterne kan overføres direkte til din smartphone, hvor den smarte Garmin Connect-app automatisk holder styr på din data, når telefonen er indenfor rækkevidde.

Herudover kan du bruge dit løbeur som notifikationscenter, hvor f.eks. beskeder og e-mails kan læses direkte på uret, hvis du ikke lige kan tage din smartphone frem. Dette gør uret universelt og relevant i dagligdagen – Garmin Vivoactive 3 er et smartwatch og et smart løbeur i én og samme pakke!

Garmin Vivoactive 3 er et fantastisk og testvindende løbeur, som leverer den ultimative oplevelse – både under træning og i dagligdagen. Uret er i den dyre ende, men hvis du går meget op i din træning og har brug for præcise data, der er lettilgængelige, så er det en solid investering. Testorganisationerne er ikke i tvivl: Garmins løbeur er blandt markedets bedste!

Udvalgte specifikationer

 • Tilkobling til smartphone: Ja, via Garmin Connect
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Løbekadencemåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Ja
 • Vandtæt og støvresistent

5. Garmin Forerunner 235

 • Testvinder – Aktiv Træning
 • Testvinder – Berlingske
 • Topscorer – iFORM
 • Topscorer – Klikk.no
 • Topscorer – Tech-Test
 • Anbefalet – Grejguide

På 3. pladsen i vores løbeur test finder vi endnu et løbeur fra Garmin: Garmin Forerunner 235! Dette løbeur klarer sig fabelagtigt i test hos de uvildige testfirmaer, og her fremhæves det bl.a., at du får en god og brugervenlig skærm. Dermed kan du hurtigt komme i gang med en mere sofistikeret og målrettet træning – også selvom du ikke har stor erfaring med løbeure!

Garmin Forerunner 235 er bl.a. blevet kåret til testvinder i løbeur test hos magasinet Aktiv Træning og Berlingske, ligesom den kan bryste sig af topkarakterer hos f.eks. løbemagasinet iForm. Testresultaterne taler sit helt eget sprog, og hvis du søger efter et solidt og robust løbeur, der klarer alle de grundlæggende funktioner til UG, så går du ikke galt i byen med Forerunner 235!

Løbeur testvinder - Garmin Forerunner 235

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.417,00 DKK

Ingen overflødige indstillinger – kom til bunds i din træning!

Forerunner 235 er et løbeur uden de helt store dikkedarer: Du får de mest almindelige funktioner, der virker lige fra starten af. Her taler vi naturligvis om essentiel måling af distance og hastighed ved hjælp af både GPS og accelerometer, hvis forbindelsen til satellitterne er dårlig. Dette giver dig det bedste indblik i din kondition, så du hele tiden kan optimere din træning mest muligt.

Herudover får urets design rosende ord med på vejen i Berlingske, der fremhæver urskivens perfekte størrelse til træningsbrug. Dette kombineres med den præcise pulsmåler, der måler direkte på håndleddet, hvilket fjerner den irriterende pulsrem rundt om livet. Den direkte måling giver også mulighed for at bruge Forerunner 235 som aktivitetsmåler, så du hele tiden kan følge din træningsudvikling – en funktion, der fungerer perfekt!

Følg din træning i den smarte Garmin Connect-app

Som med alle de andre, smarte løbeure fra Garmin kan du tilslutte Forerunner 235 direkte til din smartphone, hvilket giver dig det bedste overblik over din træning. I appen kan du se statistikker over dine træningspas, ligesom du kan følge din personlige udvikling helt tæt – en smart app, der kan være med til at gøre din træning mere effektiv!

Alt i alt er Garmin Forerunner 235 et all-round fantastisk løbeur, der roses til skyerne i løbetur test og performer på alle parametre. Det er måske ikke et billigt løbeur, men kvaliteten fornægter sig ikke – Garmin viser dig vejen til den mest effektive træning. Testresultaterne placerer dette løbeur blandt de bedste på markedet, hvorfor det også hører til på 3. pladsen i vores store løbeur test!

Specifikationer:

 • Tilkobling til smartphone: Ja, via Garmin Connect
 • Barometrisk højdemåler: Nej
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Løbekadencemåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Nej
 • Tilslutninger: Bluetooth, og USB
 • Tykkelse/vægt: 11,7 mm/42 gram

6. Garmin Fēnix 5 løbeur

 • Testvinder – Aktiv Træning
 • Testvinder – Outdoorgearlab.com
 • Topscorer – Tweak

Hvis du vil have et af de mest luksuriøse løbeure på markedet, der kan måle stort set ALT, så er Garmin Fēnix 5 det perfekte ur til dig! Prisen er sikkert nok til at afskrække de fleste, men hvis træning er et og alt for dig, og du vil have det bedste udstyr, så er testorganisationerne fuldstændig enige: Dette er et løbeur i absolut verdensklasse!

Garmin Fēnix 5 er kåret til testvinder hos Aktiv Træning og Outdoorgearlab.com, hvor det særligt roses for den store alsidighed og det mageløse design. Uret er perfekt til den aktive hverdag, hvor det faktisk fungerer meget som et smartwatch med apps fra Garmins IQ-store, og det er uovertruffet til træning, hvor der ikke er grænser for den data, du får ud af det. Et smart ur for et smart træningsoverblik!

Eksklusivt løbeur smartwatch - Garmin Fēnix 5 løbeur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.499,00 DKK
3.499,00 DKK
3.890,00 DKK
5.170,00 DKK

Avancerede funktioner, der kan tilpasses din træning

Garmin Fēnix 5 er et løbeur i særklasse med en lang række af avancerede funktioner, som giver præcise målinger indenfor bl.a. løb, cykling og svømning. Dette lyder måske som et kompliceret løbeur, som kan være svært at finde rundt i, men du kan tilpasse uret til din træning ved at frasortere de træningsformer, du ikke bruger. Dermed kan du let løbe en tur eller svømme en masse baner i bassinet med omfattende data til følge!

Fēnix 5 tilbyder eksklusive og velfungerende funktioner, som i den grad afspejler den dyre prisklasse. Det roses især for den indbyggede barometriske højdemåler, som med meget stor nøjagtighed kan måle stigninger på din løbe- eller cykeltur. Denne data kan du – sammen med pulsmåleren på håndleddet – bruge til at se, hvilke dele af din træning, som du særligt skal forbedre dig indenfor.

Du kan, ligesom med de andre Garmin ure, tilslutte dit Fēnix 5 ur til din smartphone, hvor du i den avancerede Garmin Connect-app kan se omfattende statistikker over din træning. Her bruges data fra urets GPS, accelerometer og gyroskop til at give dig et detaljeret billede, som er uovertruffet og essentielt for et godt overblik over træningen.

Stilfuldt ur til hverdagsbrug

Det er langt de færreste løbeure, som man har lyst til at vise frem i hverdagen, men Fēnix 5 er et stilfuldt smartwatch, som egner sig godt til hverdagsbrug. Her kan du bl.a. få notifikationer fra din telefon og smarte apps, der gør dit liv meget nemmere. Garmin IQ-store er en guldgrube for smarte apps, og du kan dermed skabe dit eget, personlige ur fyldt med relevante og brugbare funktioner. Apps kan hentes direkte til uret via den indbyggede WiFi forbindelse.

Garmin Fēnix 5 er ikke et aktivitetsur til masserne, og det prøver det heller ikke at lægge skjul på! Dette er løbeuret til dig, der sætter pris på en eksklusiv oplevelse, og som gerne vil betale mange penge for at løfte din træning og hverdag til nye højder. Fēnix 5 er i en klasse for sig selv, og vi kan derfor ikke undgå at fremhæve dette testvindende løbeur i vores løbeur test!

Specifikationer:

 • Tilkobling til smartphone: Ja, via Garmin Connect
 • Barometrisk højdemåler: Ja
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Løbekadencemåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Nej
 • Tilslutninger: Bluetooth, USB og Wifi
 • Tykkelse/vægt: 15,5 mm/85 gram

7. Amazfit Bip – Et godt løbeur til prisen

 • 4.4/5 brugeranmeldelser hos pricerunner.dk
 • 5/5 hos expertreviews.co.uk
 • 4/5 hos techradar.com
 • Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk

Amazfit Bip har fået mange gode anmeldelser i de forskellige tests. Expertreviews.co.uk giver blandt andet dette ur topkarakter med 5 ud af 5 stjerner. De fremhæver særligt at uret er billigt i forhold til den gode batterilevetid og den gode puls- og søvnmåler. Techradar.com er også enige i at brugeren får meget værdi for pengene, og desuden fremhæver de, at uret er flot designet.
Det er ikke kun testorganisationer, der har anmeldt uret. Over 800 brugere har anmeldt uret på Pricerunner.dk. Brugerne er glade for produktet, og de giver det sammenlagt 4,4 ud af 5 stjerner. Faktisk har hele 71% af brugerne givet dette løbeur 5 stjerner. Der er altså ingen tvivl om, at uret er god til prisen.

Amazfit Bip

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Måler distance, tid og hastighed under træningsaktiviteterne

Dette ur har mange gode funktioner, som er relevante i forhold til løbetræningen. Uret kan spore, hvor langt du løber. På den måde kan det hjælpe dig med at træne op til et løb. Uret kan desuden også måle, hvor hurtigt du løber ruten. Du kan derfor hurtigt danne dig et overblik over dine aktiviteter og på den måde forbedre dine tider.
Det er også muligt at måle, hvor mange kalorier du forbrænder under træningen. Dette kan være en fordel, hvis du har et mål om at tabe dig. Uret giver dig vigtige informationer om din kalorieforbrænding, som du kan bruge under vægttabet.
Du kan også bruge uret til at måle din søvnaktivitet. Du kan altså holde øje med, hvordan du har sovet i løbet af natten. Hvis du føler dig træt i løbet af dagen, kan du bruge urets data om din søvnaktivitet til at forbedre din søvn. Det kan være med til at give dig mere energi og motivation til træningen. Uret er desuden også vandafvisende, hvilket kan være en fordel, når du dyrker udendørsaktiviteter. Du skal altså ikke tage hensyn til regnfulde dage, når du begiver dig ud på løbeturen.

Hold dig opdateret i løbet af dagen

Dette ur kan bruges hele dagen, hvor du kan spore din aktivitet i løbet af dagen. På den måde kan du også finde ud af, om der er tidspunkter på dagen, hvor du har mulighed for at klemme mere motion ind. Desuden kan du koble uret sammen med din iPhone eller Android mobil. På den måde kan du holde dig opdateret i løbet af dagen. Du kan både modtage notifikationer om opkald, missede opkald, sms-beskeder og beskeder på de sociale medier. Dette gør, at du ikke behøver at have din smartphone på dig hele tiden. Uret kan give dig notifikationer, hvis du modtager vigtige beskeder.

Derfor anbefaler vi denne model

 • God til prisen
 • God batterilevetid
 • Måler distance, puls, skridt og søvnaktivitet
 • Stilfuldt design

Amazfit Bip vs. Markedet

Amazfit Bip er et af de absolut billigste ure i denne oversigt. Selvom prisen er lav, betyder det ikke, at du skal gå på kompromis med de mange gode funktioner i løbeuret. Expertreview.co.uk er særligt begejstrede for uret, og de har derfor kåret uret til det bedste til prisen. De nævner dog, at det ikke er muligt at høre musik på uret, men den er god til at måle dit aktivitetsniveau i løbet af dagen. Du behøver altså ikke at give en formue for at få et godt løbeur, som kan måle både puls, distance, hastighed og søvnaktivitet. Alle disse funktioner finder du i dette løbeur.

Specifikationer:

 • Tilkobling til smartphone: Ja
 • Barometisk højdemåler: Ja
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Ja
 • Tilslutninger: Bluetooth, NFC
 • Tykkelse/vægt: 8 mm./31 g.

8. Garmin Forerunner 35

 • Godt køb – Aktiv Træning
 • Topscorer – Tweak

Har du endnu ikke så meget erfaring med træning, eller har du aldrig haft et løbeur til at hjælpe dig, så er Garmin Forerunner 35 et perfekt begynder-løbeur! Det lille, men utrolig brugervenlige løbeur har alle de essentielle funktioner, der kan løfte din træningsoplevelse til nye højder – og så er det tilmed relativt budgetvenligt, hvorfor det passer til mange motionister!

Garmin Forerunner 35 har generelt opnået gode karakterer i test hos de forskellige testorganisationer, og det er bl.a. blevet kåret til ”Godt køb” hos Aktiv Træning. Dette siger bestemt noget om urets kvaliteter, og der er ingen tvivl om, at Forerunner 35 giver dig en god oplevelse til en lavere pris end mange af de mere avancerede løbeure!

Garmin Forerunner 35 i løbeur test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fantastiske funktioner til prisen!

Garmin Forerunner 35 indeholder alle de vigtigste funktioner til både løbe- og cykelture. Dette involverer naturligvis både GPS og pulsmåler på håndleddet, der tracker god og brugbar data omkring din træning og dit helbred generelt. Den indbyggede aktivitetsmåler holder øje med, hvor meget du bevæger dig i løbet af dagen, og den kan tilmed hjælpe dig til en bedre nattesøvn; Forerunner 35 har nogle fantastiske funktioner til prisen!

Forerunner 35 kan også med fordel bruges indendørs, hvor det præcise accelerometer giver data omkring din træning, når satellitterne ikke kan nås. Herudover kan du løbende få målt din løbekadence, så du kan optimere din træning mest muligt.

Gode tilslutningsmuligheder og imponerende batteri

Selvom dette løbeur ligger i den billige ende, så får du naturligvis stadigvæk mulighed for tilslutning til din smartphone med den smarte Garmin Connect-app. Her kan du uploade dine træningsdata og se detaljerede grafer over dine præstationer, og du får dermed det ultimative overblik over din træning og dine aktiviteter. Uret kan hjælpe dig til et mere aktivt liv!

Til sidst fremhæver testresultaterne også det imponerende batteri, der kan holde i op til 11 timer ved brug af GPS eller op til 9 dage uden brug af GPS. Dette er særdeles flot for et løbeur i denne prisklasse!

Alt i alt er dette den perfekte løbeurs pakke til dig, der er begyndt at tage din træning mere seriøst. Garmin Forerunner 35 giver dig mange af de funktioner og muligheder, som de dyrere alternativer også tilbyder, og dermed er det et rigtig fornuftigt løbeur til prisen. Ud fra testresultaterne kan vi altså roligt anbefale Forerunner 35, der i den grad hører til på vores liste!

Specifikationer:

 • Tilkobling til smartphone: Ja, via Garmin Connect
 • Barometrisk højdemåler: Nej
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Løbekadencemåler: Ja
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Nej
 • Tilslutninger: Bluetooth og USB
 • Tykkelse/vægt: 13,3 mm/37,3 gram

9. Garmin Forerunner 735XT

 • 10/10 stjerner – Aftenposten.no
 • 10/10 stjerner – Tek.no
 • 5/6 stjerner – Aktiv Træning
 • 4,5/5 stjerner – Techradar.com

Det sidste løbeur på vores liste er Garmin Forerunner 735XT, der følger i rækken af ure, der er designet med triatleter for øje! Testresultaterne taler deres eget tydelige sprog, og selv hvis du kun dyrker 2 ud af 3 discipliner, så vil dette løbeur være en stærk træningsmakker. Det er ikke et billigt ur, men kvaliteten er ikke til at sætte en finger på!

Garmin Forerunner 735XTXT har fået perfekte 10 ud af 10 stjerner hos norske Aftenposten.no og Tek.no, og herudover høster dette løbeur flotte kommentarer på stribe.

i samarbejde med PriceRunner

Mange funktioner – nemt at bruge

Garmin Forerunner 735XTXT kan ALT det, som et moderne løbeur skal kunne, og det eneste, norske Tek.no var en smule utilfredse med, var, at løbeuret ikke også kunne lave en tår kaffe på farten! Avanceret teknologi som måler og vurderer din løbeteknik, ligesom du kan indstille uret til lige netop den aktivitet, du ønsker.

Som med de andre løbeure fra Garmins hånd, så kan Forerunner 735XTXT tilsluttes din smartphone via Bluetooth, hvilket giver dig adgang til den fantastiske Garmin Connect-app. Her kan du følge dine træningsresultater i detaljer, og data bliver automatisk overført – du skal ikke røre en finger! Derudover overvåger løbeuret også din livsstil og giver dig data om din aktivitet, dit kalorieforbrug, din søvn og meget mere.

Forerunner 735XTXT har et praktisk display, og du kan personalisere dit ur med forskellige urskiver, som kan downloades direkte til uret via WiFi. Dette gør uret velegnet som hverdagsur, og du kan dermed benytte de smarte funktioner, uanset hvilket selskab du befinder dig i. Her spiller forbindelsen til din smartphone også ind: Uret kan fungere som et smartwatch, hvor du kan se både opkald og sms’er direkte på uret!

Alt i alt slutter Garmin Forerunner 735XTXT vores liste over markedets bedste løbeure flot af – og hvis du dyrker triatlon eller sport på et nogenlunde niveau, så er dette et kanon løbeur at have om armen! Funktionaliteten er i top, og testresultaterne vidner om en kvalitet, der i bund og grund taler for sig selv; vi slutter med andre ord af med et løbeur i verdensklasse!

Udvalgte specifikationer

 • Tilslutning til smartphone: Ja, via Garmin Connect
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Tilslutninger: Bluetooth, USB og WiFi
 • Vægt: 44 gram

10. Garmin Forerunner 30 med indbygget tracking udstyr

 • 4,5/5 stjerner – Argos.com
 • 4/5 stjerner – Techradar.com
 • 4/5 stjerner – Stuff.tv

Det næste ur på listen er Garmin Forerunner 30, som udspringer sig af Forerunner 35. Forerunner 30 er en simplificeret udgave Forerunner 35, hvor Garmin har valgt at fjerne de mere avancerede funktioner. Dette betyder også, at Forerunner 30 er blevet til et ur, som udelukkende fokuserer på løb. Uret har derfor en række funktioner, som kan hjælpe dig med at effektivisere dit løb.

Garmin Forerunner 30 har fået gode anmeldelser og bliver omtalt som værende et af de bedste løbeure på markedet. Den nye og mere simple tilgang til urets funktioner betyder, at du kan få gavn af uret, uanset om du har løbet i mange år, eller om du lige er startet.

Uret har et tidløst, slankt og let design, så du altid kan bære det både under din løbetur og i din hverdag. Remmen er lavet af silikone og sidder derfor behageligt på dit håndled.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tilknyt din Smartphone og følg din aktivitet

Ved at tilknytte dit Garmin Forerunner 30 ur kan du følge aktiviteten under din løbetur samt aktiviteten fra din hverdag. Der er således indbygget en skridt- og kalorietæller i uret, vis data overføres til Garmin Connect appen, så du kan følge dine fremskridt. Uret indeholder desuden også muligheden for at oprette brugergrupper, hvor du kan konkurrere med venner og familie om, hvem der har løbet længst, eller hvem der har taget flest skridt.

Hvis uret ønsker at oplyse dig om noget vedrørende kalorier, pulszoner, løbedistance, puls, søvn etc. er det udstyret med en vibrationsalarm, som går i gang, når du skal kigge på uret. Det samme vil du opleve, hvis du på din smartphone modtager en SMS eller et opkald, som kan vises på uret.

Men uret følger ikke kun din fysiske aktivitet, der er nemlig også indbygget monitorer, som måler din hjertefrekvens. Disse monitorer måler både din nuværende hjertefrekvens i slag pr. minut men også din gennemsnitlige hjertefrekvens på en uge. Garmin Forerunner 30 er på denne måde også med til at understøtte og overvåge dit helbred.

Track din løbetur og del den med familie og venner

Med den indbyggede GPS funktion kan du følge hele din løbetur. Uret vil oplyse dig om din rute, distance, tempo, tid og meget mere. Alle disse data gemmes i din Garmin Connect app, så du altid vil have muligheden for at kunne se tilbage på tidligere løb og dermed sammenligne dine fremskridt.

Garmin Forerunner 30 har også et indbygget live tracking system, som gør det muligt for dine venner og familie at følge med i din løbetur. Det eneste du skal gøre er at medbringe din smartphone på løbeturen, denne vil nemlig modtage position, hastighed, puls etc. og herefter videresende dataene til dem, der kigger med. På denne måde kan din familie også følge med i dit helbred under din løbetur.

Udvalgte specifikationer

 • Indbygget GPS og tracking funktion
 • Udstyret med aktivitetsmåler
 • Garmin Connect forbindelse til smartphone
 • Tilslutninger: Bluetooth og USB

11. Garmin Forerunner 35 + HRM GPS med pulsur

 • 5/5 stjerner – Expertreviews.com
 • 4,5/5 stjerner – Digitaltrends.com
 • 8/10 stjerner – Runnerclick.com
 • 4/5 stjerner – Outdoorgearlab.com

Garmin Forerunner 35 er et løbeur, som er designet til at følge dine aktiviteter indenfor løb. Men dette ur kan meget mere end det. Forerunner 35 er nemlig designet til at lave sportsprofiler indenfor løb, indendørs løb, kardio og cykling. Hvis du kobler Garmin Connect appen på din smartphone til dit ur, overføres alle dataene fra uret, så du kan følge med i din udvikling på din smartphone. Men sammenkoblingen mellem uret og dit smartphone giver dig også mulighed for at modtage Smart Notifications som opkald og SMS gennem dit ur.

Garmin Forerunner 35 egner sig specielt godt til dig, der kan lide at være aktiv i din fritid. Uret har mange funktioner, som kan hjælpe dig med at skabe et overblik over din fysiske form, sundhed og søvn. Forerunner 35 tracker din aktivitet hele dagen men også om natten, så du kan holde dig opdateret om din sundhed hele døgnet rundt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Lad Garmin Forerunner 35 hjælpe dig med din træning

Dette ur har en indbygget GPS funktion, som gør det muligt for dig at spore din rute samt måle din distance, intervaller og tempo. Desuden består uret af en pulsmålerfunktion om håndleddet, så du nemt og hurtigt kan aflæse din puls og dermed også se, om din fysiske form forbedrer sig. I din profil i Garmin Connect appen kan du nemlig følge med i, alle de fremskridt du gør og se tilbage på dine tidligere resultater.

I appen kan du også følge med i udviklingen i din hjertefrekvens. På denne måde slipper du for at skulle løbe med en frekvensmåler over brystet. Men dette giver dig også muligheden for, at du og dine venner og familie kan følge med i dit helbred gennem urets live tracking funktion. På denne måde kan dine venner og familie se, hvor du befinder dig på din løberute.

Hvorfor skal du ikke tage Garmin Forerunner 35 af?

Urets omfattende aktivitetstracker-funktioner holder konstant øje med din krop, når du bruger det. Uret måler således aktiviteter som kalorier, intensitetsminutter, skridt, pulsmåling, distance og inaktivitet i alle døgnets timer. Men uret er også udstyret med vibrationsalarmer, som fortæller dig, hvornår det er ved at være tid til, at du skal bevæge dig igen. Garmin Forerunner 35 fungerer på denne måde også som en kalender og reminder for din krop.

Hvis du har svært ved at komme i gang, så kan du lade dette ur hjælpe dig med at finde motivationen. Hvis motivationen for løb er lav, så kan du prøve at udforske nogle af urets andre funktioner til f.eks. cykling eller kardio. Det er op til dig, hvordan du vælger at benytte uret, men uanset hvad, er det der for at støtte dig og give dig et visuelt svar på, hvordan din krop reagerer, når du dyrker motion.

Udvalgte specifikationer

 • GPS- og pulsmålingsfunktioner
 • Hjertefrekvensmonitorer
 • Indbygget Aktivitetsmåler
 • Tilkobling til smartphone via Garmin Connect

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet-section-for-.dk


 Garmin Forerunner 735XT multisportsur med optisk pulsmåling

 • 4,5/5 stjerner – Techradar.com
 • 4,5/5 stjerner – Wareable.com
 • Best Buy – Which.co.uk
 • Anbefalet – Dcrainmaker.com

Forerunner 735XT er det letteste GPS løbeur fra Garmin. Uret består af en blanding af funktioner fra løbeurene Forerunner 630 HRM og Garmin Fenix 3 Sapphire HR. Dette er derfor ikke bare et løbeur men et letvægtsmultisportsur, som også henvender sig til Triatleter. Uret kommer i seks forskellige versioner, hvor det er muligt at foretage tilkøb i form af HRM-Run pulsbælter til løb, triatlon og svømning.

Udover de allerede kendte funktioner indeholder uret også nogle helt nye HRM Running Dynamics i form af jordkontakt-tid på hvert ben, skridtlængde og vertikal ratio, som viser forholdet mellem den vertikale stigning i hvert skridt og skridtlængden. Disse data kan hjælpe dig med at forbedre din løbestil, så du får mere energi.

Få pulsen op med et sports- og hverdagsur

Forerunner 735XT er funktionelt designet til sport, men udadtil kan uret også bruges i hverdagen grundet dets forholdsvis klassiske urdesign. Teknisk er dette dog meget mere end bare et ur. Med et indbygget GPS- og pulsmålingssystem kan uret være med til at forbedre din løbeoplevelse. Hvis du downloader Garmin Connect appen til din smartphone, kan du overføre dataene som dit ur registrerer til din smartphone og på denne måde følge med i dine fremskridt.

Ved at sammenkoble dit ur og din smartphone får du også Smart Notifications i form af SMS, mail og opkald på dit ur. Men dit ur laver også profiler omkring dine aktiviteter, både når du dyrker motion og i det daglige. Dette kan være data som kalorieforbrug, distance, skridt og søvnovervågning, som uret sender til din Garmin Connect app. Alt dette er med til, at uret også bliver til et hverdagsur, da det i alle ugens døgn overvåger din krop.

Desuden kan du også benytte dig af live tracking, så din familie og venner kan følge dig på din løbetur. På denne måde ved de, hvornår du kommer hjem, samt om dit helbred er, hvor det skal være, da de også kan følge med i dine resultater. Hvis du skulle komme ud for at fare vild, kan de på denne måde også finde dig, eller du kan benytte dig af den nye tilbage-til-start-funktion. Med denne funktion viser uret vejen med pile og fortæller dig, hvor langt du har hjem.

Hvad hvis du vil mere end cykel, løb og svømning?

Garmin Forerunner 735XT har mange nye funktioner, som ikke udelukkende henvender sig til den klassiske hverdagsmotion. Blandt de nye aktivitetsprofiler finder du langrend, styrketræning, Hiking, Cardiotræning, Paddleboard og roning. Uret er designet til at kunne klare i vandsport og har derfor også indbyggede svømmefunktioner med programlægning. Men uanset hvilken form for motion du dyrker i hverdagen, så har uret en funktion, der måler intensitetsminutter. I din Garmin Connect app kan du derfor holde øje med, hvor aktiv du er i løbet af ugen.

Udvalgte specifikationer

 • Tilsluttet: Wi-Fi og Bluetooth
 • Vægt: 42 gram
 • Aktivitetsmåler
 • Tilsluttet Garmin Connect appen

Polar V800 løbeur

 • 9/10 stjerner – Aftenposten.no
 • 5/6 stjerner – Aktiv Træning
 • 5/6 stjerner – Loeberne.dk

Efter en lang række Garmin løbeure her på listen vender vi nu snuden tilbage mod det finske Polar V800 løbeur! Her er der tale om en rost topmodel, der både spiller på funktionaliteten og på designet, der kan bæres både under træning og i hverdagen. Det vandtætte løbeur er ekstremt velegnet til triatlon, og Polar er ét af de førende mærker på markedet!

Polar V800 har fået mange rosende ord med på vejen i diverse løbeur tests, hvor bl.a. Aktiv Træning og den danske internetside Loeberne.dk har scoret uret 5 ud af de maksimale 6 stjerner. Dette vidner om et løbeur af høj kvalitet – og herudover roses Polar V800 for de mere ydmyge dimensioner, der er med til at gøre uret mere velegnet til daglig brug!

Polar V800 løbeur

 

 

 

.

Lynhurtig GPS, der kan huske dine faste løberuter

Denne topmodel fra Polar flyver direkte til tops i mange løbeur tests, fordi den har én af markedets bedste GPS-forbindelser. V800 bidrager med præcise GPS-signaler i selv de mest øde områder, og den finder signalet på blot få sekunder. Dette skyldes i særdeleshed den velfungerende hukommelsesfunktion, hvor GPS’en hurtigere får forbindelse de steder, hvor du typisk har brugt uret!

Polar er kendt for meget robuste løbeure, og V800 er også utrolig velbygget og vandtæt, så du kan dyrke lige de aktiviteter, som du har lyst til. Uret holder øje med din aktivitet hele tiden, og du kan få gode råd til den optimale restitution i forhold til din søvn og søvnkvalitet. Dette registreres automatisk, når du sover, og det kan være med til at optimere din træning markant!

Polar V800 kan tilsluttes din computer, hvor du kan se avancerede data omkring din træning på den smarte platform på Polars hjemmeside. Der arbejdes konstant på nye opdateringer til løbeuret, og i fremtiden bliver det også muligt at gøre løbeuret i stand til at snakke sammen med f.eks. Endomondo. Dermed får du konstant nye og flere muligheder med et ur fra Polar!

Til sidst fremhæves Bluetooth Smart-muligheden også særligt i testresultaterne, da du herved kan tilslutte eksterne pulsmålere, Watt-målere osv. for endnu mere træningsdata. Dette er bl.a. med til at gøre uret velegnet til triatlon og cykling, hvor denne ekstra data siger meget om træningens intensitet.

Polar V800 er et ydmygt løbeur med tonsvis af funktioner, og hvis du dyrker triatlon eller andre sammensatte sportsgrene, så er dette et godt løbeur til pengene. Testresultaterne peger alle sammen på, at dette løbeur kan klare selv de største udfordringer, og netop derfor får uret også en respektabel 6. plads på vores liste!

Udvalgte specifikationer

 • Lynhurtig GPS – signal på få sekunder
 • Aktivitetsmåler: Ja
 • Touchskærm: Nej
 • Tilslutninger: Bluetooth Smart og USB
 • Vandtæt og velbygget

Outlet-section-for-.dk


Gode råd til det rette valg af løbeur 🏃

Som allerede nævnt, så har vi i ovenstående løbeur test gennemgået markedets bedste løbeure, hvorfor du er i særdeles kyndige hænder, hvis du vælger et af de ovenstående ure som din nye træningsmakker. Det er klart, at prisen spiller en stor rolle for rigtig mange motionister, og hvis du ikke har råd til én af topmodellerne, så er der stadig et godt løbeur til dig: Vi kan f.eks. anbefale Garmin Forerunner 35 fra vores test, der leverer fantastiske resultater til en lav pris!

Hvis du stadig er lidt i tvivl omkring valget af dit nye løbeur, så kommer vi her med nogle gode råd til, hvad du bør kigge på og overveje, når du skal til at købe et nyt løbeur:

Pulsmåling

Hvis du ønsker at træne mere seriøst og blive klogere på dig selv og din krop, så er pulsmåling absolut essentiel! Alle de modeller, som vi har valgt at fremhæve på listen, understøtter naturligvis denne mulighed. Pulsmåling kan være mere eller mindre nøjagtig, og den mest præcise måling får du med et pulsbælte. Dette er dog i mange tilfælde meget upraktisk, hvorfor den lidt mere upræcise pulsmåling direkte på armen måske er at foretrække. Langt de fleste, moderne løbeure bruger netop pulsmåling på armen, hvilket muliggør pulsmåling, selv når du sover.

GPS

GPS’en er alfa og omega for kvaliteten af dit løbeur, da det er her, at langt det meste data kommer fra. Alle løbeure har indbygget GPS – det er sådan de fungerer – men det er langt fra alle ure, der benytter den hurtigste GPS-teknologi. Dette kan give uønsket ventetid, inden du kan komme i gang med din løbetur, hvorfor GPS’en bør være i dine tanker inden et køb!

Hvis funktionaliteten af GPS’en er meget vigtig for dig, så kan du f.eks. med fordel vælge enten Polar V800 eller Garmin Forerunner 920XT fra vores test – her får du lynhurtigt GPS-signal, hvilket prisen også afspejler.

Behandling af data

Der er himmelvid forskel på de forskellige løbeure, når det kommer til databehandlingen efter et endt træningsforløb. Mange modeller fungerer bedst, hvis du bruger producentens hjemmeside, og den software, der følger med denne – nogle modeller kan dog også understøtte software fra tredjeparter, der kan gøre uret endnu smartere. Fælles for de fleste platforme er dog, at du kan få et overskueligt overblik over dine træningsresultater. Mange motionister foretrækker Garmins smarte Connect-app, der automatisk indsamler og analyserer dine resultater for dig.

Størrelse, design og vægt

Hvis du primært har tænkt dig at bruge dit løbeur, når du rent faktisk laver aktiviteter, så er vægt, design og størrelsen på uret som regel ikke det store problem. Mange løbeure er dog blevet til såkaldte 24/7 ure, hvor man også bærer uret i fritiden. Her er det naturligvis vigtigt, at du vælger et løbeur, der er relativt let og veldesignet, da det ellers kan blive mere en pligt end en lyst at have løbeuret omkring armen.

Forbindelse

Mange af de moderne løbeure er fuldt funktionelle smart-ure, der kommer med vide muligheder for opkobling til smartphones via Bluetooth eller WiFi. Derfor bør du tænke over, om du gerne vil bruge dit ur som forlænget arm i hverdagen – i dette tilfælde bør du vælge en dyrere model, der giver mulighed for apps, opkald og sms direkte på urskiven!

Det vigtigste råd!

Vores sidste og vigtigste råd er, at du ikke må blive en slave af dit nye, smarte løbeur! Du skal nyde dine aktiviteter, når du udøver dem, og uret er der KUN som et hjælpemiddel – du skal f.eks. ikke hele tiden tjekke din hastighed osv., da det kan ødelægge glæden ved det, du egentlig laver. Et godt løbeur kan give dig detaljerede oplysninger, som kan være med til at forbedre din træning, men hvis du tjekker det hele tiden, så kan det også ødelægge din træning helt og aldeles. Derfor: Bevar jordforbindelsen og brug uret som det, det er – et smart hjælpemiddel!

Folkene bag Bedste10 håber, at løbeur testen har gjort dig klogere på dit endelige valg – det har været en stor fornøjelse at udfolde testresultaterne for dig! Et løbeur er essentielt for den mest effektive træning, og hvis du vælger et af vores gennemtestede og testvindende løbeure, så er du rigtig godt på vej. God træning!

Se vores artikel om: BEDSTE PADELTENNIS BAT

Se også denne lignende artikel på vores side: SÅDAN FINDER DU DET SMARTE APPLE WATCH PÅ AFBETALING

Denne side er anmeldt af: Ditte N. Nørgaard Rating 10/10