Autostol test 2020 – Her er den bedste autostol

opdateret d. 12. february 2020

Flere autostole dumper på sikkerheden og er potentielt livsfarlige, hvis uheldet er ude. Det konkluderer de nyeste test, som er foretaget i et samarbejde mellem uafhængige forbrugerorganisationer fra blandt andet Danmark, Sverige og Tyskland. Det kan med andre ord være en rigtig god idé at se dig for, inden du vælger autostol til dit barn.

Bedste10 har sammenholdt de nyeste testresultater, og giver i denne artikel et overblik over de bedste autostole til forskellige alders- og vægtklasser. Du får også et indblik i hvordan stolene testes og hvilke regler der gælder ved kørsel med børn. Herunder går vi i dybden med de i alt 11 autostole, der klarer sig godt i nye test fra Danmark, Sverige og Tyskland.

Herefter har vi udvalgt de absolut bedste til vores top 9 liste over de bedste autostole 2019!

 

Bedste autostole Testvinder  Set hos
1) Cloud Z i-Size Bedst i test (Produktet er udgået) LÆS MERE
2) Pebble Pro i-Size Bedste køb Pinkorblue LÆS MERE
3) BeSafe iZi Go Modular x1 i-Size Bedst i test Jollyroom.dk LÆS MERE
4) Concord Reverso Plus FDM Pinkorblue LÆS MERE
5) Cybex Aton M i-Size Topscorer Jollyroom.dk LÆS MERE
6) Maxi-Cosi AxissFix Topscorer Jollyroom.dk LÆS MERE
7) Cybex Solution X2-Fix Ja Jollyroom.dk LÆS MERE
8) Cybex Juno 2-Fix Ja
9) Britax Römer ADAC

Vores ønske er, at listen kan give dig et nemt og hurtigt overblik over de bedste autostole på markedet, således at du kan finde en sikker stol, der passer til dit barn. Derfor gennemgår vi herunder, hvilke fordele der er ved de forskellige autostole, ligesom vi vil komme med referencer til de testorganisationer, der har haft autostolene under den skarpe lup! Vi har lavet alt det hårde arbejde for dig – du skal blot læne dig tilbage og beslutte dig for, hvilken stol der er den rette til dit barn.

Vi har endda også valgt at inkludere en række gode råd om, hvordan du aktivt kan øge sikkerheden for dit barn i bilen – ligesom vi vil stille skarpt på de sikkerhedsmæssige krav, som der bliver stillet til autostole. Du får med andre ord det store, forkromede overblik over de bedste autostole på markedet samtidig med, at du måske bliver lidt klogere på sikkerhed i bilen.

Bemærk venligst, at vi ikke selv tester produkterne her hos Bedste10, men udelukkende har samlet resultaterne fra en række uvildige og grundige tests. Dermed sparer vi dig for besværet med at læse mange forskellige testresultater igennem – og i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste autostole på markedet. 


1. Cloud Z i-Size – En autostol med fokus på komfort og sikkerhed

Cloud Z i-Size – En autostol med fokus på komfort og sikkerhed

Hvis du søger efter en sikker autostol til det nyfødte barn, så er Cloud Z i-Size et godt bud. Denne autostol har blandt andet fået gode anmeldelser fra madeformums.com og which.co.uk, som kårer autostolen til det bedste køb. 

Pricerunner fremhæver desuden at autostolen er nem at installere i bilen på en sikker og tryg måde. Farvefelterne på soklen viser tydeligt og visuelt, om den er monteret korrekt. Desuden kan den indstilles, så babyen kan ligge ned, når den ikke er i bilen. Dette er både praktisk og giver en god komfort.   

L.S.P-system mod sidekollision og Lie-Flat position for ekstra god komfort

Denne autostol er lavet med et L.S.P-system og en energiabsorberende stole-skal, som giver en øget sikkerhed til barnet, hvis bilen bliver ramt fra siden. 

Autostolen er desuden ergonomisk designet med en Lie-Flat position, som gør det muligt at indstille stolen, så barnet kan ligge fladt ned. Funktionen kan bruges når barnet er uden for bilen. Den fungerer særligt godt, hvis barnet er faldet i søvn i bilen og ikke skal vækkes. Barnet kan altså sove videre i en komfortabel stilling efter køreturen. Hovedgærdet kan desuden også indstilles i 11 forskellige højde-indstillinger, som sikrer en god komfort.   

Denne autostol anvendes sammen med en Z-base sokkel, som sikkert monteres i bilen. Z-basen kan dreje 180 grader, hvilket gør det nemt at installere barnet i stolen. Desuden er soklen udstyret med Driving Direction Control, som sørger for at stolen ikke kan indstilles til at vende fremad.

Derfor anbefaler vi denne model

 • L.S.P-system øger sikkerheden
 • Lie-Flat position som sikrer god komfort uden for bilen
 • Nem at montere
 • Gode anmeldelser 

Cloud Z i-Size vs. Markedet

Autostolen ligger i den dyre ende af autostole i denne oversigt. Den har dog fået gode anmeldelser i de forskellige autostoletests. Den har blandt andet fået gode anmeldelser fra pushchairexpert.com, som giver den 5 ud af 5 stjerner. Særligt funktionen lie-flat position bliver fremhævet, da det giver forældrene muligheden for at lade barnet sove videre efter køreturen. Desuden er stolen udstyret med beskyttelse mod sidekollision, som øger sikkerheden med barnet i bilen.  

Du får altså en autostol med gode funktioner som komfort og øget sikkerhed til prisen. 

Specifikationer 

 • Autostolegruppe 0 (0-13 kg.)
 • 11 højdeindstillinger som justeres efter barnet
 • L.S.P-system til beskyttelse mod sidekollision
 • Foldbar kaleche med solbeskyttelse UPF 50+

2. Pebble Pro i-Size – God komfort til den nyfødte 

Pebble Pro i-Size – God komfort til den nyfødte 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.852,00 DKK
1.999,00 DKK

En god autostol skal både sikre den gode komfort, så barnet sidder behageligt i bilen, men sikkerheden skal også være i top. Mumsnet.com har kåret Pebble Pro i-Size som det bedste køb, og de fremhæver særligt, at selen er nem at montere, og at sidernes memory foam skaber en god komfort for babyen. De lægger tydeligt vægt på at sikkerheden og komforten i denne stol er en vinder kombination. Desuden er stolen nem for forældrene at bruge. 

Hvis du vælger denne model, får du altså en autostol, som giver en god komfort og sikkerhed. 

Memory foam øger komforten og sikkerheden

Denne autostol er sikkerhedsgodkendt, hvilket ses på sikkerhedsklassifikationen i-Size. Det er altså en autostol, som giver en stor sikkerhed til den nyfødte baby, der er mellem 0 og 12 måneder.

Pebble Pro i-Size er udstyret med memory foam i siderne, som giver en høj beskyttelse i tilfælde af kollision. Der medfølger desuden et ekstra indlæg til babyen, som giver yderligere beskyttelse til den nyfødte. Indlægget i siderne giver også en god komfort, mens nakkestøtten giver en god støtte til hovedet under køreturen.

Autostolen er også nem at bruge og montere. Den kan nemt monteres i bilen ved at bruge bilens 3-punkts sikkerhedssele. Det er dog også muligt at tilkøbe en ISOFIX base, som autostolen kan monteres på. Desuden er stolen designet med en innovativ let-in-sele, som holder sig åben, så du både kan tage barnet ind og ud af bilen uden problemer med selen.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Juster nemt sikkerhedsselen
 • Ekstra polstring i sædet giver god komfort til babyen
 • Innovativ let-in sele er åben, så barnet nemt kan installeres i bilen
 • Sikkerhedsgodkendt autostole, i-Size

Pebble Pro i-Size vs. Markedet

Denne autostol er en af de dyrere autostole i oversigten. Selvom autostolen er dyrere end andre stole i denne oversigt, har den dog fået mange gode anmeldelser. Madeformums.com har blandt andet kåret denne autostol til det bedste køb i 2020. I testen scorer den topkarakterer i kategorierne installering, komfort, sikkerhed, stil og holdbarhed. 

Du får altså en holdbar og sikkerhedsgodkendt autostol med en god komfort til prisen.

Specifikationer 

 • Fra nyfødt til ca. 12 måneder (45-75 cm.)
 • Indbygget solskærm, som beskytter barnet mod solen
 • Memory foam giver ekstra beskyttelse mod kollision
 • Stolens retning: bagud vendt
 • Montering: sele  

3. BeSafe iZi Go Modular x1 i-Size – Sikkerheden er i top med denne autostol

BeSafe iZi Go Modular x1 i-Size – Sikkerheden er i top med denne autostol

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

iZi Go Modular x1 fra BeSafe er en ny og opdateret autostol i deres populære modular-system, som passer til den nyfødte baby på 0-12 måneder. Autostolen får gode anmeldelser fra which.co.uk og mumsnet.com, som kårer den til bedste køb i henholdsvis 2016 og 2019. 

Mumsnet.com fremhæver blandt andet, at sædet er nemt at installere, så der ikke opstår fejl under monteringen. Desuden er autostolen sikkerhedsgodkendt i overensstemmelse med kravene fra i-Size. Denne autostol giver derfor en større sikkerhed på køreturen, da autostolen øger sikkerheden i tilfælde af, at bilen bliver ramt fra siden.  

Dynamic Force Absorber og SIP+ for øget sikkerhed

Denne autostol fra BeSafe er opdateret med en innovativ beskyttelse der kaldes Dynamic Force Absorber. Den seneste innovation er placeret i sidevingerne på autostolen, som øger sikkerheden ved en sidekollision. Desuden er stolen designet med Side Impact Protection+, som absorberer belastningen ved en eventuel kollision. Det giver altså en ekstra god sikkerhed under køreturen. 

Autostolen kan nemt monteres i bilen med en trepunktssele, men det er også muligt at tilkøbe en ISOFIX base. Forældrene kan nemt montere stolen i bilen, da en indikator tydeligt indikerer, når stolen står korrekt. På den måde er der en mindsket risiko for at begå fejl under monteringen. 

Autostolen kan desuden justeres, så den passer til barnet. I takt med at barnet vokser, kan du nemt og hurtigt justere stolen, så den vokser med barnet. Der medfølger også en solskærm med ventilation, som beskytter barnet med en SPF 50. Solbeskyttelsen sikrer altså en behagelig rejse selv på varme dage.    

Derfor anbefaler vi denne model

 • Høj beskyttelse ved eventuel sidekollision
 • Indikator mindsker risikoen for fejlmontering
 • Autostolen kan justeres, så den vokser med barnet

iZi Go Modular x1 i-Size vs. Markedet

Denne autostol er dyrere end nogle af de andre autostole i denne oversigt. Madeformums.com fremhæver dog, at de ergonomiske håndtag på autostolen gør den behagelig at bære på. Desuden scorer den topkarakterer i kategorierne installering, komfort, sikkerhed og stil. 

Autostolen har altså mange gode funktioner, som sørger for at babyen sidder sikkert og behageligt i stolen. Du får altså en moderne og sikkerhedsgodkendt autostol til prisen.  

Specifikationer 

 • Autostol fra 0-12 måneder
 • Sikkerhedsgodkendt i overensstemmelse med i-Size
 • Side Impact Protection+ beskytter mod sidekollision
 • Solskærm beskytter barnet mod solens stråler. 

4. Concord Reverso Plus

Den bedste autostol til børn i alderen 1 – 4 år, fra 9 – 18 kg.

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Topscorer – Stiftung Warentest

Reverso Autostol i test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne autostol kan kun monteres med isofix og kun i bagudvendt position. Den kan derfor godt være en smule pladskrævende, men vurderes af Tænk at være meget brugervenlig. Den klarer sig generelt godt i de forskellige kollisionstest, hvor den vurderes at beskytte meget godt ved frontalkollision og godt ved sidekollision. Derudover er den fri for skadelige kemikalier.

Information: Concord Reverso Plus er en såkalt i-Size autostol, hvilket betyder at det er barnets højde, der er afgørende for om de kan passe den eller ej. Denne model passer til børn mellem 40 og 105 centimeter, men til de mindste kræves der en særlig babyindsats (medfølger) for at de kan sidde komfortabelt og godt i stolen. De fleste vil dog med al sandsynlighed vælge en mindre babystol med bærehank i barnets første leveår.

Der medfølger en isofix base til Concord Reverso Plus, og stolen monteres bagudvendt. Barnet fastspændes i denne model ved hjælp af en 3-punkts sele, som kan strammes ved at trække i en strop mellem barnets ben.

Autostolen kan justeres i sidde- og liggeposition, ligesom højde og hældning kan justeres ved hjælp af drejeknapper. På den måde kan du justere stolen til at passe nøjagtigt til bilens sæde og indretning, så barnet også kan få et godt udsyn under kørsel.

Denne autostol har en vægt på 10,9 kilo, og det aftagelige betræk kan maskinvaskes efter behov.

Specifikationer:

 • Egnet til børn mellem 1 og 4 år (mellem 9 og 18 kg.)
 • Isofix base medfølger for let og sikker montering
 • i-Size godkendt (læs mere hos FDM her)
 • Vægt: 10,9 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

5. Cybex Aton M i-Size

 • Anbefalet af eksperterne

Cybex autostol

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sikkerhedsniveauet er i top

Med Cybex Anton M i-Size sikre du dig at dit barns sikkerhed er i top. Netop denne model er designet så den overholder de nye regler og sikkerhedsteknologier der er i forbindelse autostole. Denne model kan anvendes med Isofix, så du ikke skal til at bøvle med en montering der tager lang tid.

Denne model er bedst egnet til det forholdsvis nyfødte barn, og kan sagtens bruges barnet der kun er et par dage gammelt. Dit barn bil komme til at ligge godt og trygt på hele køreturen.

I denne model er der sidekollisionsbeskyttelse, hvilket vil sige at dit barn har endnu mere støtte, hvis man skulle komme ud for et uheld.


6. Maxi-Cosi AxissFix

 • Sikker autostol
 • 360 grader roterbar

maxi-cose-autostol

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.517,00 DKK
3.199,00 DKK

Fleksibel autostol

Denne autostol fra Maxi-Cosi er både for – og bagudvendt. Du kan altså indstille stolen som det passer dig og dit barn – autostolen kan nemlig roteres 360 grader. Udover dette kan du bruge netop denne autostol i lang tid. Hvis dit barn vejer mellem 9-25 kg, kan du anvende denne model. Den monteres let ved hjælp af en 3 punktssele, hvilken er en fordel for sikkerheden og stabiliteten af autostolen.

Sikkerheden er i top

Hvis du vælger denne model sikre du at dit barn får det bedste udstyr, både komfort men også sikkerheden. I selve autostolen er der dyb polstret sidekollisionsbeskyttelse, hvilket betyder at dit barn vil være beskyttet hvis en bil eventuelt køre ind i siden på jeres bil. Derudover er der en 5- punktssele for at øge sikkerheden og fastspændelsen af barnet. For barnets komfort kan du også justere hældningen på autostolen, hvilket også er brugbart, hvis du skal tilpasse autostolen til forskellige biler.

Det er et aftageligt betræk som gør, at du kan tilpasse autostolen i takt med at dit barn vokser. Så du ikke behøver at investere i en ny autostol, før dit barn vejer over 25 kg.

Hvis du vil have en autostol som har fokus på sikkerheden fremfor alt, så vil denne model være lige noget for dig. Det eneste der kan være et minus ved denne er monteringen, hvor mange finder isofix meget lettere at anvende. Dette er dog ikke betydeligt for sikkerheden, da 3-punktsele monteringen er meget sikker. Det er vigtigt, altid at læse brugsanvisningen, hvis du er i tvivl om hvordan du skal montere autostolen rigtigt.

 • 9-25 kg
 • Monteres med 3-punktssele
 • Aftageligt betræk
 • Sidekollisionsbeskyttelse
 • justerbare i hældningen

7. Cybex Solution X2-Fix

Til børn mellem 4 og 10 år (15 – 36 kg.)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Anbefalet – FDM
 • Anbefalet – ADAC

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.399,00 DKK

Den sidste autostol på vores liste over de bedste autostole i test er endnu en fantastisk stol fra Cybex! Denne autostol følger lige i rækken af succesfulde og anmelderroste autostole fra Cybex, og denne modtager da også topkarakterer fra svenske Råd & Rön – ligesom både FDM og ADAC anbefaler denne stol!

Cybex Solution X2-Fix bliver rost for den store fokus på både sikkerhed og brugervenlighed, og der er ingen tvivl om, at denne autostol lever helt op til markedets strenge krav til sikkerhed ved kollisioner! Eneste minus, som man har kunne finde var, at det er en relativt bred autostol, der tager meget plads, ligesom FDM bemærkede, at bilens hovedstøtte må lade livet, hvis denne autostol skal stå stabilt!

Endnu en fantastisk Cybex autostol!

I virkeligheden er vi bare nødt til at gentage os selv, når det kommer til Cybex Solution X2-Fix: Den lever fuldt op til det ellers krævende navn! Du får en autostol med fantastiske muligheder for justering, og igen roses denne model for at have den bedste beskyttelse mod sidekollisioner, hvor alle stød bliver afbødet i de komfortable puder!

Cybex Solution X2-Fix kan justeres i 11 forskellige højdetrin, ligesom hovedstøtten kan vippes, hvis dit barn trænger til en lur i stolen! Brugervenligheden er helt i top, da det er nemt at fastgøre stolen med enten isofix eller ved brug af bilens 3-punkts sele – og med en vægt på respektable 7 kg får du ikke ondt i ryggen, hvis stolen skal flyttes til en anden bil!

Solution X2-Fix kan bruges til børn i alderen 4 til 10 år, hvor den er særdeles praktisk i forhold til både bevægelighed og ikke mindst sikkerhed. Herudover får du det, der er standard for alle Cybex autostole: Et holdbart, aftageligt betræk, der selvfølgelig kan maskinvaskes, hvis der skulle være kommet skidt på det i løbet af køreturen!

Alt i alt slutter vi vores autostol-test-guide af med manér med endnu en mageløs autostol fra Cybex! Anbefalingerne og de gode testresultater taler bestemt for sig selv, og dit barn vil føle sig komfortabelt tilpas og ikke mindst mere sikker, hvis dette er den næste autostol til jeres familie. En værdig afslutning på vores ihærdige søgen efter de bedste autostole på markedet!

Specifikationer:

 • Perfekt til børn mellem 4 og 10 år (15 til 36 kg.)
 • isofix base – kan også fastgøres med 3-punkts sele
 • Vægt: 7 kg
 • Holdbart og aftageligt betræk, der tåler maskinvask

8. Cybex Juno 2-Fix autostol

Passer til børn mellem 1 og 4 år (9 – 18 kg.)

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Cybex Juno autostol med isofix

Denne futuristisk og simple udseende autostol fra Cybex kan bryste sig af titlen som testvinder i kategorien ”Børn mellem 1 og 4 år” i 2014 hos bl.a. FDM og ADAC, og den lever stadig fuldt op til de flotte karakterer! Sikkerhed og komfort går hånd i hånd, og der er ingen tvivl om, at dit barn er fuldt ud beskyttet, så længe de sidder i denne Juno 2-Fix autostol!

Til forskel fra de tidligere nævnte autostole er dette en fremadvendt autostol, der dog bestemt ikke går på kompromis med sikkerheden af den grund! Cybex har nemlig udviklet en særlig og patenteret sikkerhedspude, der beskytter barnet mest muligt ved en frontalkollision – og dermed er dit barn i sikre hænder, når du har spændt det fast.

L.S.P.-system Plus sikrer perfekt mod sidekollisioner.

Cybex Juno 2-Fix er en letvægtsautostol, der vejer lige under 7 kilo, hvilket gør den ideel til dig, der ofte har brug for at flytte autostolen til en anden bil. Den er let at af- og påmontere, og det hele gøres hurtigt og nemt. Selen er blevet voldsomt forbedret fra den tidligere version af Juno, således at den nu både er ekstremt sikker og ekstremt brugervenlig.

Juno 2-Fix kommer med en patenteret sidekollisionsbeskyttelse, der kaldes for L.S.P.-system Plus. Dette system giver god støtte til både hoved og skuldre, hvis bilen skulle blive ramt fra siden.

Udover det fantastiske system mod sidekollisioner, så gør den førnævnte sikkerhedspude foran, at risikoen for alvorlige nakkeskader nedsættes markant. Dette skyldes, at kraften fra en kollision fordeles jævnt over hele puden, hvor de absorberende materialer tager hele skraldet i stedet for nakken. Dermed får dit barn de bedste forudsætninger for at klare sig helskindet igennem, hvis uheldet er ude!

Cybexs autostol kommer naturligvis med en Isofix Connect Base, der sikrer korrekt montering hver gang, således at sikkerheden altid er helt optimal! Herudover kan autostolens hovedstøtte justeres til hele 8 forskellige positioner, hvilket er med til at sikre barnets komfort – en funktion, der ifølge testresultaterne fungerer upåklageligt!

Testresultaterne taler helt for sig selv, når det kommer til Cybex Juno 2-Fix, og selvom det efterhånden er en autostol med et par år på bagen, så performer den stadig helt fantastisk den dag i dag! Du får en testvindende autostol med de bedste sikkerhedsforanstaltninger og den bedste mobilitet – en klar stjerne i de forskellige autostol tests.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Juno 2-Fix
 • Til børn mellem 1 og 4 år (eller fra 9 til 18 kg.)
 • Inkl. Isofix base
 • Vægt: 6,7 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

9. Britax Römer Kidfix SL SICT

Store børn (ca. 4-10 år) – 15 – 36 kg

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Britax Autostol model Romer i test

Er du på udkig efter en billig, men stadig sikker autostol til dine lidt ældre børn, der ikke er store nok til de normale sæder, så er Britax Römer Kidfix det perfekte bud! Her får du en prisbasker, der har vundet mange forskellige tests hos både, FDM og tyske ADAC – og du får det tydelige bevis på, at pris og kvalitet altså ikke altid hænger sammen!

Römer Kidfix udmærker sig bl.a., når det kommer til sidekollisioner, hvor stolen scorer topkarakterer over hele linjen! Dette skyldes især de dybe sidevinger og den solide nakkestøtte, der er med til at sikre barnet optimalt mod de farlige stød fra siden, og det er langtfra det eneste punkt, hvor Britaxs imponerende autostol brillerer i autostoltests!

SL Isofix for lettere montering og smart SICT-teknik for bedre sikkerhed!

Når man ser på mange af autostolene, så er fællesnævneren tit, at de har forskellige systemer, der er blevet kaldt forskellige ting. Dette gælder også for denne model fra Britax, der kommer med begreber som SL Isofix og SICT-teknik, der måske ikke lige ringer den største klokke lige med det første!

Britax Römer er blevet udstyret med det smarte SL Isofix system for endnu lettere montering. Dette gøres ved hjælp af Isofix ankre, der hænger i to seperate seler. Dette lyder måske forvirrende, men det er lettere end nogensinde at montere autostolen – en brugervenlighed, som denne autostol har fået rigtig meget ros for i test!

Herudover kan du benytte dig af den smarte SICT-teknik omkring de tykke og dybe sidevinger, hvilket nedsætter risikoen for alvorlige skader efter en sidekollision. Britax har bygget videre på de allerede eksisterende sikkerhedskrav, og det belønnes denne autostol bestemt også for, når man ser på forbrugerrådenes testresultater!

Autostolen fra Britax passer til børn, der vejer mellem 15 og 36 kg, og du har mulighed for at justere både bæltestyring, nakkestøtte og rygstøtten, således at stolen både passer perfekt til bilen og til barnet! Nakkestøtten er tilmed ergonomisk formet, hvilket nærmest indbyder dit barn til at tage en god, lang lur på den lange køretur!

Til sidst fremhæver Stiftung Warentest den lette vægt på kun 6,7 kg og det praktiske betræk, der kan maskinvaskes, hvilket gør vedligeholdelse let. Med andre ord får du sindssygt meget for dine penge, hvis du vælger Britax Römer Kidfix: Du får verdensklasse sikkerhed og god komfort til spotpris! Bestemt en anbefalelsesværdig autostol, der klarer sig fantastisk i autostol test!

Specifikationer:

 • Til store børn mellem 4 og 10 år (eller fra 15 til 36 kg.)
 • Smart SL Isofix fastgøringssystem
 • Ergonomisk formet nakkestøtte
 • Vægt: 6,7 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

Der er stor forskel på kvaliteten af autostole!

Vi vil gerne slutte denne autostol-test-guide af med nogle gode råd til valg af den rette autostol på et marked, hvor kvaliteten må siges at være meget varierende! I nyere tests er der fundet mange eksempler på autostole af meget dårlig kvalitet, og derfor vil vi gerne linke til og berette om nogle af de artikler, der går tæt ind på livet af autostolene på det danske marked. Dermed kan du selv være bedst muligt forberedt på at finde den rette autostol til dine børn!

Først, en smule fakta: I Danmark er det kun lovligt at forhandle autostole, der har enten ECE 44-03 eller ECE 44-04 godkendelserne. Dette betyder i daglig tale, at de danske autostole skal være sikkerhedsgodkendte for at kunne sælges i Danmark. Alle autostole i Danmark lever naturligvis op til disse godkendelser – men det er bare ikke ensbetydende med, at kvaliteten følger ordentligt med!

Der er efterhånden foretaget en del tests, der har stort fokus på kvaliteten af de danske autostole, og her har bl.a. Barnetsunivers.dk undersøgt markedet, ligesom de er kommet frem til disse gode råd, som vi gerne vil viderebringe til dig. Når du skal kigge efter autostol er det en god ide, at du har disse råd med i bagagen:

 • Du bør vælge en bagudvendt autostol så længe dette er muligt, da du simpelthen bare får mere sikkerhed for dine penge. Her anbefaler Barnetsunivers, at dette gerne skal gøres, indtil barnet vejer ca. 18 kilo.
 • Det er essentielt, at dit barn bruger en autostol, der passer til både barnets vægt, højde og alder. Dette skyldes, at det simpelthen ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis dit barn f.eks. vejer mere, end stolen egentlig er beregnet til – det er ikke værd at spare pengene og gamble med sikkerheden!

Andre artikler på nettet fremhæver også, hvor let det egentlig er at få sikkerhedsgodkendt en autostol i Danmark, hvorfor denne godkendelse ikke siger meget om stolens kvalitet. Dette har Dr.dk bl.a. haft fokus på i deres artikel, hvor de har haft forbrugerrådene i tale. Her har FDM lagt sig i selen for at have ekstra fokus på området, da det simpelthen er et alvorligt problem, at autostolene fejler gang på gang!

Til sidst har Jyllands Posten skrevet en artikel om den test, som FDM har foretaget af 30 helt nye autostole. I denne test har FDM presset stolene til det maksimale, og der måtte de konstatere, at flere af autostolene simpelthen gik i stykker i situationer, hvor de burde have holdt. Derfor konstaterer Jyllands Posten, at du ikke nødvendigvis kan forvente en høj kvalitet fra en autostol, der har et højt prismærke på sig!

Vi håber meget, at du har kunnet bruge vores autostol testoverblik til noget, og at du vil tage de gode råd og tanker til dig. Det har været en fornøjelse at finde de bedste autostole i test til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne autostole på kryds og tværs!


Læs også Autostole Test 2020 – Her er de bedste autostole ifølge eksperterne udgivet af forbrugsguiden.dk.

Denne side er anmeldt af: Benjamin J. Jepsen Rating 10/10