Autostol test 2021 – Her er den bedste autostol

Sidst opdateret: 13. august 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Indholdsfortegnelse

opdateret d. 12. february 2021

Flere autostole dumper på sikkerheden og er potentielt livsfarlige, hvis uheldet er ude. Det konkluderer de nyeste test, som er foretaget i et samarbejde mellem uafhængige forbrugerorganisationer fra blandt andet Danmark, Sverige og Tyskland. Det kan med andre ord være en rigtig god idé at se dig for, inden du vælger autostol til dit barn.

Bedste10 har sammenholdt de nyeste testresultater, og giver i denne artikel et overblik over de bedste autostole til forskellige alders- og vægtklasser. Du får også et indblik i hvordan stolene testes og hvilke regler der gælder ved kørsel med børn. Herunder går vi i dybden med de i alt 11 autostole, der klarer sig godt i nye test fra Danmark, Sverige og Tyskland.

Vores ønske er, at listen kan give dig et nemt og hurtigt overblik over de bedste autostole på markedet, således at du kan finde en sikker stol, der passer til dit barn. Derfor gennemgår vi herunder, hvilke fordele der er ved de forskellige autostole, ligesom vi vil komme med referencer til de testorganisationer, der har haft autostolene under den skarpe lup! Vi har lavet alt det hårde arbejde for dig – du skal blot læne dig tilbage og beslutte dig for, hvilken stol der er den rette til dit barn.

Vi har endda også valgt at inkludere en række gode råd om, hvordan du aktivt kan øge sikkerheden for dit barn i bilen – ligesom vi vil stille skarpt på de sikkerhedsmæssige krav, som der bliver stillet til autostole. Du får med andre ord det store, forkromede overblik over de bedste autostole på markedet samtidig med, at du måske bliver lidt klogere på sikkerhed i bilen.

Bemærk venligst, at vi ikke selv tester produkterne her hos Bedste10, men udelukkende har samlet resultaterne fra en række uvildige og grundige tests. Dermed sparer vi dig for besværet med at læse mange forskellige testresultater igennem – og i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste autostole på markedet. 


1. Pearl – kåret som testvinder af to anerkendte magasiner

 • Testvinder hos Auto Bild
 • Testvinder hos Auto Test
 • 4,7/5 hos amazon.de

Pearl – kåret som testvinder af to anerkendte magasiner

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Hvis du er på udkig efter en fleksibel autostol, hvor sikkerheden er i top, så er Pearl fra Maxi-Cosi et rigtig godt bud.

I autostolen kan dit barn både sidde bagudvendt og fremadvendt, så den kan bruges i flere år. Brugervenligheden er høj, og det er nemt for enhver at skifte mellem siddepositionerne.

Nakkestøtte og seler kan indstilles efter dit barns størrelse, efterhånden som han eller hun vokser.
Bæltesystemet popper op, når du åbner det, og gør det nemt for dig at få barnet i og ud af autostolen.

Der er tale om en autostol i topkvalitet, hvilket også er grunden til, at den er kåret som testvinder af to meget anerkendte magasiner, nemlig Auto Bild og Auto Test. 

Nem installation

Pearl autostolen skal bruges i kombination med FamilyFix One i-Size-basen, som sælges separat. Basen installeres i din bils isofix-forankring, hvilket både er en nem og sikker måde at installere en autostol.
Basen er udstyret med et smart Click & Go system, der gør, at du tydeligt kan høre, når autostolen er korrekt monteret. Advarselslys forebygger også ukorrekt installering af Pearl autostolen. 

Pearl vs. markedet

Rent prismæssigt ligger Pearl fra Maxi-Cosi hverken i den høje eller den lave ende. Til gengæld scorer den højt både på komfort og sikkerhed.
Det er også nogle af grundene til, at den har høstet flere priser og gode anmeldelser fra tilfredse købere. På amazon.de, hvor den har en rating på 4,7/5, er det også brugervenligheden, der især bliver rost.

Fordele

 • Både fremadvendt og bagudvendt
 • Kan bruges af dit barn i flere år
 • Kan justeres i fire komfortable positioner
 • Integreret 5-punktssele
 • Aftageligt og vaskbart betræk

Ulemper

 • Kun kompatibel med Family Fix Station

Specifikationer

 • Kan anvendes fra 6 måneder til 4 år
 • Maksimal vægt: 18,5 kg
 • Kan bruges af børn ml. 67-105 cm
 • Vægt: 6,9 kg
 • Udvendige mål: H 50 x B 47,5 x D 61 cm
 • Indvendige mål: H 52 x B 27 x D 31 cm

2. Cloud Z i-Size – En autostol med fokus på komfort og sikkerhed

 • Bedst i test hos sammenligningstjenesten Pricerunner
 • Bedste køb hos britiske which.co.uk
 • 8.6/10 hos siden reboarder.online
 • 4.4/5 hos madeformums.com
 • 5/5 hos pushchairexpert.com

Cloud Z i-Size – En autostol med fokus på komfort og sikkerhed

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.299,00 DKK

Hvis du søger efter en sikker autostol til det nyfødte barn, så er Cloud Z i-Size et godt bud. Denne autostol har blandt andet fået gode anmeldelser fra madeformums.com og which.co.uk, som kårer autostolen til det bedste køb. 

Pricerunner fremhæver desuden at autostolen er nem at installere i bilen på en sikker og tryg måde. Farvefelterne på soklen viser tydeligt og visuelt, om den er monteret korrekt. Desuden kan den indstilles, så babyen kan ligge ned, når den ikke er i bilen. Dette er både praktisk og giver en god komfort.   

L.S.P-system mod sidekollision og Lie-Flat position for ekstra god komfort

Denne autostol er lavet med et L.S.P-system og en energiabsorberende stole-skal, som giver en øget sikkerhed til barnet, hvis bilen bliver ramt fra siden. 

Autostolen er desuden ergonomisk designet med en Lie-Flat position, som gør det muligt at indstille stolen, så barnet kan ligge fladt ned. Funktionen kan bruges når barnet er uden for bilen. Den fungerer særligt godt, hvis barnet er faldet i søvn i bilen og ikke skal vækkes. Barnet kan altså sove videre i en komfortabel stilling efter køreturen. Hovedgærdet kan desuden også indstilles i 11 forskellige højde-indstillinger, som sikrer en god komfort.   

Denne autostol anvendes sammen med en Z-base sokkel, som sikkert monteres i bilen. Z-basen kan dreje 180 grader, hvilket gør det nemt at installere barnet i stolen. Desuden er soklen udstyret med Driving Direction Control, som sørger for at stolen ikke kan indstilles til at vende fremad.

Derfor anbefaler vi denne model

 • L.S.P-system øger sikkerheden
 • Lie-Flat position som sikrer god komfort uden for bilen
 • Nem at montere
 • Gode anmeldelser 

Cloud Z i-Size vs. Markedet

Autostolen ligger i den dyre ende af autostole i denne oversigt. Den har dog fået gode anmeldelser i de forskellige autostoletests. Den har blandt andet fået gode anmeldelser fra pushchairexpert.com, som giver den 5 ud af 5 stjerner. Særligt funktionen lie-flat position bliver fremhævet, da det giver forældrene muligheden for at lade barnet sove videre efter køreturen. Desuden er stolen udstyret med beskyttelse mod sidekollision, som øger sikkerheden med barnet i bilen.  

Du får altså en autostol med gode funktioner som komfort og øget sikkerhed til prisen. 

Specifikationer 

 • Autostolegruppe 0 (0-13 kg.)
 • 11 højdeindstillinger som justeres efter barnet
 • L.S.P-system til beskyttelse mod sidekollision
 • Foldbar kaleche med solbeskyttelse UPF 50+

3. Pebble Pro i-Size – God komfort til den nyfødte 

 • Bedst i test hos Pricerunner
 • Bedste køb hos which.co.uk
 • Bedste køb hos mumsnet.com
 • 4.9/5 hos madeformums.com

Pebble Pro i-Size – God komfort til den nyfødte 

Se priser og tilbud på Pebble Pro i-Size her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

En god autostol skal både sikre den gode komfort, så barnet sidder behageligt i bilen, men sikkerheden skal også være i top. Mumsnet.com har kåret Pebble Pro i-Size som det bedste køb, og de fremhæver særligt, at selen er nem at montere, og at sidernes memory foam skaber en god komfort for babyen. De lægger tydeligt vægt på at sikkerheden og komforten i denne stol er en vinder kombination. Desuden er stolen nem for forældrene at bruge. 

Hvis du vælger denne model, får du altså en autostol, som giver en god komfort og sikkerhed. 

Memory foam øger komforten og sikkerheden

Denne autostol er sikkerhedsgodkendt, hvilket ses på sikkerhedsklassifikationen i-Size. Det er altså en autostol, som giver en stor sikkerhed til den nyfødte baby, der er mellem 0 og 12 måneder.

Pebble Pro i-Size er udstyret med memory foam i siderne, som giver en høj beskyttelse i tilfælde af kollision. Der medfølger desuden et ekstra indlæg til babyen, som giver yderligere beskyttelse til den nyfødte. Indlægget i siderne giver også en god komfort, mens nakkestøtten giver en god støtte til hovedet under køreturen.

Autostolen er også nem at bruge og montere. Den kan nemt monteres i bilen ved at bruge bilens 3-punkts sikkerhedssele. Det er dog også muligt at tilkøbe en ISOFIX base, som autostolen kan monteres på. Desuden er stolen designet med en innovativ let-in-sele, som holder sig åben, så du både kan tage barnet ind og ud af bilen uden problemer med selen.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Juster nemt sikkerhedsselen
 • Ekstra polstring i sædet giver god komfort til babyen
 • Innovativ let-in sele er åben, så barnet nemt kan installeres i bilen
 • Sikkerhedsgodkendt autostole, i-Size

Pebble Pro i-Size vs. Markedet

Denne autostol er en af de dyrere autostole i oversigten. Selvom autostolen er dyrere end andre stole i denne oversigt, har den dog fået mange gode anmeldelser. Madeformums.com har blandt andet kåret denne autostol til det bedste køb i 2020. I testen scorer den topkarakterer i kategorierne installering, komfort, sikkerhed, stil og holdbarhed. 

Du får altså en holdbar og sikkerhedsgodkendt autostol med en god komfort til prisen.

Specifikationer 

 • Fra nyfødt til ca. 12 måneder (45-75 cm.)
 • Indbygget solskærm, som beskytter barnet mod solen
 • Memory foam giver ekstra beskyttelse mod kollision
 • Stolens retning: bagud vendt
 • Montering: sele  

4. BeSafe iZi Go Modular x1 i-Size – Sikkerheden er i top med denne autostol

 • Bedst i test hos pricerunner.dk
 • Bedste køb hos which.co.uk
 • Bedste køb hos mumsnet.com
 • 4.7/5 hos madeformums.com

BeSafe iZi Go Modular x1 i-Size – Sikkerheden er i top med denne autostol

Se priser og tilbud på BeSafe iZi Go Modular x1 i-Size her:

i samarbejde med PriceRunner

iZi Go Modular x1 fra BeSafe er en ny og opdateret autostol i deres populære modular-system, som passer til den nyfødte baby på 0-12 måneder. Autostolen får gode anmeldelser fra which.co.uk og mumsnet.com, som kårer den til bedste køb i henholdsvis 2016 og 2019. 

Mumsnet.com fremhæver blandt andet, at sædet er nemt at installere, så der ikke opstår fejl under monteringen. Desuden er autostolen sikkerhedsgodkendt i overensstemmelse med kravene fra i-Size. Denne autostol giver derfor en større sikkerhed på køreturen, da autostolen øger sikkerheden i tilfælde af, at bilen bliver ramt fra siden.  

Dynamic Force Absorber og SIP+ for øget sikkerhed

Denne autostol fra BeSafe er opdateret med en innovativ beskyttelse der kaldes Dynamic Force Absorber. Den seneste innovation er placeret i sidevingerne på autostolen, som øger sikkerheden ved en sidekollision. Desuden er stolen designet med Side Impact Protection+, som absorberer belastningen ved en eventuel kollision. Det giver altså en ekstra god sikkerhed under køreturen. 

Autostolen kan nemt monteres i bilen med en trepunktssele, men det er også muligt at tilkøbe en ISOFIX base. Forældrene kan nemt montere stolen i bilen, da en indikator tydeligt indikerer, når stolen står korrekt. På den måde er der en mindsket risiko for at begå fejl under monteringen. 

Autostolen kan desuden justeres, så den passer til barnet. I takt med at barnet vokser, kan du nemt og hurtigt justere stolen, så den vokser med barnet. Der medfølger også en solskærm med ventilation, som beskytter barnet med en SPF 50. Solbeskyttelsen sikrer altså en behagelig rejse selv på varme dage.    

Derfor anbefaler vi denne model

 • Høj beskyttelse ved eventuel sidekollision
 • Indikator mindsker risikoen for fejlmontering
 • Autostolen kan justeres, så den vokser med barnet

iZi Go Modular x1 i-Size vs. Markedet

Denne autostol er dyrere end nogle af de andre autostole i denne oversigt. Madeformums.com fremhæver dog, at de ergonomiske håndtag på autostolen gør den behagelig at bære på. Desuden scorer den topkarakterer i kategorierne installering, komfort, sikkerhed og stil. 

Autostolen har altså mange gode funktioner, som sørger for at babyen sidder sikkert og behageligt i stolen. Du får altså en moderne og sikkerhedsgodkendt autostol til prisen.  

Specifikationer 

 • Autostol fra 0-12 måneder
 • Sikkerhedsgodkendt i overensstemmelse med i-Size
 • Side Impact Protection+ beskytter mod sidekollision
 • Solskærm beskytter barnet mod solens stråler. 

5. Concord Reverso Plus

Den bedste autostol til børn i alderen 1 – 4 år, fra 9 – 18 kg.

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Topscorer – Stiftung Warentest

Reverso Autostol i test

Se priser og tilbud på Concord Reverso Plus her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne autostol kan kun monteres med isofix og kun i bagudvendt position. Den kan derfor godt være en smule pladskrævende, men vurderes af Tænk at være meget brugervenlig. Den klarer sig generelt godt i de forskellige kollisionstest, hvor den vurderes at beskytte meget godt ved frontalkollision og godt ved sidekollision. Derudover er den fri for skadelige kemikalier.

Information: Concord Reverso Plus er en såkalt i-Size autostol, hvilket betyder at det er barnets højde, der er afgørende for om de kan passe den eller ej. Denne model passer til børn mellem 40 og 105 centimeter, men til de mindste kræves der en særlig babyindsats (medfølger) for at de kan sidde komfortabelt og godt i stolen. De fleste vil dog med al sandsynlighed vælge en mindre babystol med bærehank i barnets første leveår.

Der medfølger en isofix base til Concord Reverso Plus, og stolen monteres bagudvendt. Barnet fastspændes i denne model ved hjælp af en 3-punkts sele, som kan strammes ved at trække i en strop mellem barnets ben.

Autostolen kan justeres i sidde- og liggeposition, ligesom højde og hældning kan justeres ved hjælp af drejeknapper. På den måde kan du justere stolen til at passe nøjagtigt til bilens sæde og indretning, så barnet også kan få et godt udsyn under kørsel.

Denne autostol har en vægt på 10,9 kilo, og det aftagelige betræk kan maskinvaskes efter behov.

Specifikationer:

 • Egnet til børn mellem 1 og 4 år (mellem 9 og 18 kg.)
 • Isofix base medfølger for let og sikker montering
 • i-Size godkendt (læs mere hos FDM her)
 • Vægt: 10,9 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

6. Cybex Aton M i-Size

 • Anbefalet af eksperterne

Cybex autostol

 

Se priser og tilbud på Cybex Aton M i-Size her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.499,00 DKK

Sikkerhedsniveauet er i top

Med Cybex Anton M i-Size sikre du dig at dit barns sikkerhed er i top. Netop denne model er designet så den overholder de nye regler og sikkerhedsteknologier der er i forbindelse autostole. Denne model kan anvendes med Isofix, så du ikke skal til at bøvle med en montering der tager lang tid.

Denne model er bedst egnet til det forholdsvis nyfødte barn, og kan sagtens bruges barnet der kun er et par dage gammelt. Dit barn bil komme til at ligge godt og trygt på hele køreturen.

I denne model er der sidekollisionsbeskyttelse, hvilket vil sige at dit barn har endnu mere støtte, hvis man skulle komme ud for et uheld.


7. Maxi-Cosi AxissFix

 • Sikker autostol
 • 360 grader roterbar

maxi-cose-autostol

Se priser og tilbud på Maxi-Cosi AxissFix her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fleksibel autostol

Denne autostol fra Maxi-Cosi er både for – og bagudvendt. Du kan altså indstille stolen som det passer dig og dit barn – autostolen kan nemlig roteres 360 grader. Udover dette kan du bruge netop denne autostol i lang tid. Hvis dit barn vejer mellem 9-25 kg, kan du anvende denne model. Den monteres let ved hjælp af en 3 punktssele, hvilken er en fordel for sikkerheden og stabiliteten af autostolen.

Sikkerheden er i top

Hvis du vælger denne model sikre du at dit barn får det bedste udstyr, både komfort men også sikkerheden. I selve autostolen er der dyb polstret sidekollisionsbeskyttelse, hvilket betyder at dit barn vil være beskyttet hvis en bil eventuelt køre ind i siden på jeres bil. Derudover er der en 5- punktssele for at øge sikkerheden og fastspændelsen af barnet. For barnets komfort kan du også justere hældningen på autostolen, hvilket også er brugbart, hvis du skal tilpasse autostolen til forskellige biler.

Det er et aftageligt betræk som gør, at du kan tilpasse autostolen i takt med at dit barn vokser. Så du ikke behøver at investere i en ny autostol, før dit barn vejer over 25 kg.

Hvis du vil have en autostol som har fokus på sikkerheden fremfor alt, så vil denne model være lige noget for dig. Det eneste der kan være et minus ved denne er monteringen, hvor mange finder isofix meget lettere at anvende. Dette er dog ikke betydeligt for sikkerheden, da 3-punktsele monteringen er meget sikker. Det er vigtigt, altid at læse brugsanvisningen, hvis du er i tvivl om hvordan du skal montere autostolen rigtigt.

 • 9-25 kg
 • Monteres med 3-punktssele
 • Aftageligt betræk
 • Sidekollisionsbeskyttelse
 • justerbare i hældningen

8. Cybex Solution X2-Fix

Til børn mellem 4 og 10 år (15 – 36 kg.)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Anbefalet – FDM
 • Anbefalet – ADAC

Se priser og tilbud på Cybex Solution X2-Fix her:

i samarbejde med PriceRunner

Den sidste autostol på vores liste over de bedste autostole i test er endnu en fantastisk stol fra Cybex! Denne autostol følger lige i rækken af succesfulde og anmelderroste autostole fra Cybex, og denne modtager da også topkarakterer fra svenske Råd & Rön – ligesom både FDM og ADAC anbefaler denne stol!

Cybex Solution X2-Fix bliver rost for den store fokus på både sikkerhed og brugervenlighed, og der er ingen tvivl om, at denne autostol lever helt op til markedets strenge krav til sikkerhed ved kollisioner! Eneste minus, som man har kunne finde var, at det er en relativt bred autostol, der tager meget plads, ligesom FDM bemærkede, at bilens hovedstøtte må lade livet, hvis denne autostol skal stå stabilt!

Endnu en fantastisk Cybex autostol!

I virkeligheden er vi bare nødt til at gentage os selv, når det kommer til Cybex Solution X2-Fix: Den lever fuldt op til det ellers krævende navn! Du får en autostol med fantastiske muligheder for justering, og igen roses denne model for at have den bedste beskyttelse mod sidekollisioner, hvor alle stød bliver afbødet i de komfortable puder!

Cybex Solution X2-Fix kan justeres i 11 forskellige højdetrin, ligesom hovedstøtten kan vippes, hvis dit barn trænger til en lur i stolen! Brugervenligheden er helt i top, da det er nemt at fastgøre stolen med enten isofix eller ved brug af bilens 3-punkts sele – og med en vægt på respektable 7 kg får du ikke ondt i ryggen, hvis stolen skal flyttes til en anden bil!

Solution X2-Fix kan bruges til børn i alderen 4 til 10 år, hvor den er særdeles praktisk i forhold til både bevægelighed og ikke mindst sikkerhed. Herudover får du det, der er standard for alle Cybex autostole: Et holdbart, aftageligt betræk, der selvfølgelig kan maskinvaskes, hvis der skulle være kommet skidt på det i løbet af køreturen!

Alt i alt slutter vi vores autostol-test-guide af med manér med endnu en mageløs autostol fra Cybex! Anbefalingerne og de gode testresultater taler bestemt for sig selv, og dit barn vil føle sig komfortabelt tilpas og ikke mindst mere sikker, hvis dette er den næste autostol til jeres familie. En værdig afslutning på vores ihærdige søgen efter de bedste autostole på markedet!

Specifikationer:

 • Perfekt til børn mellem 4 og 10 år (15 til 36 kg.)
 • isofix base – kan også fastgøres med 3-punkts sele
 • Vægt: 7 kg
 • Holdbart og aftageligt betræk, der tåler maskinvask

 


9. Britax Römer Kidfix SL SICT

Store børn (ca. 4-10 år) – 15 – 36 kg

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Britax Autostol model Romer i test

Se priser og tilbud på Britax Römer Kidfix SL SICT her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Er du på udkig efter en billig, men stadig sikker autostol til dine lidt ældre børn, der ikke er store nok til de normale sæder, så er Britax Römer Kidfix det perfekte bud! Her får du en prisbasker, der har vundet mange forskellige tests hos både, FDM og tyske ADAC – og du får det tydelige bevis på, at pris og kvalitet altså ikke altid hænger sammen!

Römer Kidfix udmærker sig bl.a., når det kommer til sidekollisioner, hvor stolen scorer topkarakterer over hele linjen! Dette skyldes især de dybe sidevinger og den solide nakkestøtte, der er med til at sikre barnet optimalt mod de farlige stød fra siden, og det er langtfra det eneste punkt, hvor Britaxs imponerende autostol brillerer i autostoltests!

SL Isofix for lettere montering og smart SICT-teknik for bedre sikkerhed!

Når man ser på mange af autostolene, så er fællesnævneren tit, at de har forskellige systemer, der er blevet kaldt forskellige ting. Dette gælder også for denne model fra Britax, der kommer med begreber som SL Isofix og SICT-teknik, der måske ikke lige ringer den største klokke lige med det første!

Britax Römer er blevet udstyret med det smarte SL Isofix system for endnu lettere montering. Dette gøres ved hjælp af Isofix ankre, der hænger i to seperate seler. Dette lyder måske forvirrende, men det er lettere end nogensinde at montere autostolen – en brugervenlighed, som denne autostol har fået rigtig meget ros for i test!

Herudover kan du benytte dig af den smarte SICT-teknik omkring de tykke og dybe sidevinger, hvilket nedsætter risikoen for alvorlige skader efter en sidekollision. Britax har bygget videre på de allerede eksisterende sikkerhedskrav, og det belønnes denne autostol bestemt også for, når man ser på forbrugerrådenes testresultater!

Autostolen fra Britax passer til børn, der vejer mellem 15 og 36 kg, og du har mulighed for at justere både bæltestyring, nakkestøtte og rygstøtten, således at stolen både passer perfekt til bilen og til barnet! Nakkestøtten er tilmed ergonomisk formet, hvilket nærmest indbyder dit barn til at tage en god, lang lur på den lange køretur!

Til sidst fremhæver Stiftung Warentest den lette vægt på kun 6,7 kg og det praktiske betræk, der kan maskinvaskes, hvilket gør vedligeholdelse let. Med andre ord får du sindssygt meget for dine penge, hvis du vælger Britax Römer Kidfix: Du får verdensklasse sikkerhed og god komfort til spotpris! Bestemt en anbefalelsesværdig autostol, der klarer sig fantastisk i autostol test!

Specifikationer:

 • Til store børn mellem 4 og 10 år (eller fra 15 til 36 kg.)
 • Smart SL Isofix fastgøringssystem
 • Ergonomisk formet nakkestøtte
 • Vægt: 6,7 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testberichte.de 

Er Tysklands største uafhængige forbrugerportal. De har omkring 60 ansatte, der hver dag sørger for at give forbrugerne mulighed for at træffe gode købsbeslutninger ved at præsentere og udarbejde tests og sammenligninger af produkter.

Testberichte.de har præsenteret to tests af Pearl fra Maxi-Cosi. Autostolen roses og er blevet kåret som testvinder i begge tests.

Testen er udført: april 2010

Læs hele testen af Pearl her

Testen er udført: marts 2010

Du kan se testen af Pearl her 

De har også præsenteret en test af Swingfix M i-Size, hvor den kåres som testvinder.

Testen er udført: august 2018

Du kan se testen af Swingfix M i-Size her

ADAC

Er Tysklands og Europas største billistforening, og har hovedkontor i München. På deres onlinemagasin deler de artikler, tests og anmeldelser af bil-relaterede produkter.

ADAC har anmeldt autostolen Swingfix M i-Size fra Britax Römer, og de giver den en høj rating. De har anmeldt den ud fra kriterier som sikkerhed, ergonomi, behandling og rengøring, og den scorer højt på dem alle.

Du kan se anmeldelsen her 

Which.co.uk

Ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har anmeldt Swingfix M i-Size fra Britax Römer, og de er vilde med den. Det er især den smarte drejefunktion, de er begejstrede over.

Du kan se anmeldelsen her


Der er stor forskel på kvaliteten af autostole!

Vi vil gerne slutte denne autostol-test-guide af med nogle gode råd til valg af den rette autostol på et marked, hvor kvaliteten må siges at være meget varierende! I nyere tests er der fundet mange eksempler på autostole af meget dårlig kvalitet, og derfor vil vi gerne linke til og berette om nogle af de artikler, der går tæt ind på livet af autostolene på det danske marked. Dermed kan du selv være bedst muligt forberedt på at finde den rette autostol til dine børn!

Først, en smule fakta: I Danmark er det kun lovligt at forhandle autostole, der har enten ECE 44-03 eller ECE 44-04 godkendelserne. Dette betyder i daglig tale, at de danske autostole skal være sikkerhedsgodkendte for at kunne sælges i Danmark. Alle autostole i Danmark lever naturligvis op til disse godkendelser – men det er bare ikke ensbetydende med, at kvaliteten følger ordentligt med!

Der er efterhånden foretaget en del tests, der har stort fokus på kvaliteten af de danske autostole, og her har bl.a. Barnetsunivers.dk undersøgt markedet, ligesom de er kommet frem til disse gode råd, som vi gerne vil viderebringe til dig. Når du skal kigge efter autostol er det en god ide, at du har disse råd med i bagagen:

 • Du bør vælge en bagudvendt autostol så længe dette er muligt, da du simpelthen bare får mere sikkerhed for dine penge. Her anbefaler Barnetsunivers, at dette gerne skal gøres, indtil barnet vejer ca. 18 kilo.
 • Det er essentielt, at dit barn bruger en autostol, der passer til både barnets vægt, højde og alder. Dette skyldes, at det simpelthen ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis dit barn f.eks. vejer mere, end stolen egentlig er beregnet til – det er ikke værd at spare pengene og gamble med sikkerheden!

Andre artikler på nettet fremhæver også, hvor let det egentlig er at få sikkerhedsgodkendt en autostol i Danmark, hvorfor denne godkendelse ikke siger meget om stolens kvalitet. Dette har Dr.dk bl.a. haft fokus på i deres artikel, hvor de har haft forbrugerrådene i tale. Her har FDM lagt sig i selen for at have ekstra fokus på området, da det simpelthen er et alvorligt problem, at autostolene fejler gang på gang!

Til sidst har Jyllands Posten skrevet en artikel om den test, som FDM har foretaget af 30 helt nye autostole. I denne test har FDM presset stolene til det maksimale, og der måtte de konstatere, at flere af autostolene simpelthen gik i stykker i situationer, hvor de burde have holdt. Derfor konstaterer Jyllands Posten, at du ikke nødvendigvis kan forvente en høj kvalitet fra en autostol, der har et højt prismærke på sig!

Vi håber meget, at du har kunnet bruge vores autostol testoverblik til noget, og at du vil tage de gode råd og tanker til dig. Det har været en fornøjelse at finde de bedste autostole i test til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne autostole på kryds og tværs!


Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Det engelske magasin har testet produkterne Cloud Z i-Size, Pebble Pro i-Size og BeSafe IZI Go Modular X1 I-Size, der alle klarer sig flot på listen. Cloud Z i-Size og Pebble Pro i-Size er to af de produkter, der tilmed får betegnelsen ”Best Buy”. Autostolene er blevet testet i henhold til crash tests, men også sikkerhedsfunktioner m.m.

Du kan se testen her

Reboarder.online

Det tyske website har udelukkende fokus på tests af babyudstyr. Testkategorierne omfatter bl.a. barnevogne og autostole, og målet er at give læserne et grundigt indblik i de bedste produkter på dagens marked.

Autostolen Cloud Z i-Size er én af de mange stole, der er blevet anmeldt på Reboarder.online, og den har opnået en flot testkarakter på 8,6 ud af 10 mulige point. Den er blevet vurderet ud fra punkterne montering, komfort, sikkerhed, holdbarhed og pris. Karakteren understreger, at stolen er et godt køb.

Du kan se anmeldelsen her

Madeformums.com

Som navnet antyder er websitet dedikeret til mødresegmentet – og artiklerne på siden bliver skrevet af en lille gruppe journalister, hvoraf flere selv er mødre. Omdrejningspunktet er testartikler, men også artikler om dét at være gravid eller nybagt mor. 

Websitet Madeformums.com indeholder en lang række testartikler, både separate og samlede tests. Nogle af de produkter, der indgår i forskellige testanmeldelser er Cloud Z i-Size, Pebble Pro i-Size og BeSafe IZI Go Modular X1 I-Size, der alle har fået flotte vurderinger. Testparametrene omfatter bl.a. komfort, sikkerhed, pris, montering og design.

Du kan se anmeldelsen for Cloud Z i-Size her
Du kan se anmeldelsen for Pebble Pro i-Size her
Du kan se anmeldelsen for BeSafe IZI Go Modular X1 I-Size her

Pushchairexpert.com

Pushchairexpert.com er et engelsk website, hvor nyhedsartiklerne og de forskellige tests af babyudstyr bliver udarbejdet af topprofessionelle journalister, og flere af dem er selv forældre. Emnerne tæller alt fra klapvogne til autostole. 

Én af de autostole, der er blevet anmeldt på hjemmesiden, er Cloud Z i-Size. Den er vurderet med karakteren 5 ud af 5. Stolen har været gennem en grundig test, lige fra udpakning af stolen til brug i bilen. Den brillerer på en række punkter og er tilmed forbedret i forhold til de tidligere modeller, ifølge testpanelet. 

Anmeldelsen er udført den: 19. juli 2019
Du kan se testen her

Mumsnet.com

Websitet tester flere forskellige former for babyudstyr, og målet er at finde de bedste produkter gennem grundige tests. De enkelte tests tager både højde for pris og kvalitet. 

Mumsnet.com har testet autostole både gennem anmeldelser og tests, og to af de stole, der ofte bliver fremhævet er Pebble Pro i-Size og BeSafe iZi Go Modular x1 i-Size. Den samlede test af autostole har haft to forløb – først et grundigt udvælgelsesforløb af de bedste produkter på markedet og dernæst en uges praktisk brug af autostolene – alt sammen i en hverdagsramme. 

Du kan se testen her

FDM

FDM står for Forenede Danske Motorejere, og der er her tale om Danmarks største interesseorganisation for bilejere. FDM’s ansvarsområder tæller bl.a. vejhjælp, juridiske problemstillinger og ledelse af synshaller. Magasinet Motor bliver udgivet af FDM.

FDM har i årenes løb udarbejdet flere forskellige tests af autostole, og en autostol som Concord Reverso Plus blev f.eks. en af de stole, der var bedst i test tilbage i 2016. FDM har også givet gode anmeldelser for Cybex-autostolene på vores liste samt Britax Römer Kidfix. Autostolene i FDM’s tests bliver altid aldersopdelt og tager herudfra højde for barnets behov på dette alderstrin.  

Du kan se testen (2016) her

ADAC

ADAC er en forkortelse for Allgemeiner Deutscher Automobil Club, og den tyske organisation svarer til det, vi kender som FDM i Danmark. Begge organisationer har mange af de samme ansvarsområder og er begge nogle af de største interesseorganisationer for bilejere. 

ADAC har testet en lang række autostole og ligger sig meget på linje med danske FDM, hvad angår testresultaterne. De fremhæver i deres tests således mange af de samme autostole. Én af de bedre modeller i testen er Concord Reverso Plus, men også Britax Römer Kidfix og Cybex-modellerne klarer sig fint. De er bl.a. testet ud fra, hvor sikre de er i de pågældende trafiksituationer.

Du kan se testen her

Stiftung Warentest

Den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest kan på mange områder sammenlignes med Tænk her i Danmark. Organisationen er uafhængig og blev etableret i 1964 af det tyske parlament. Målet var her at give læserne adgang til saglige testresultater for diverse forbrugsvarer. 

Testen af autostole hos Stiftung Warentest er mildest talt omfattende, da den i skrivende stund indeholder mere end 300 autostole inden for de forskellige kategorier. Stolene er bl.a. blevet testet på sikkerhed og komfort – én af de vigtigste præmisser for autostole. Én af de autostole, der har klaret sig særligt godt i testen, er Concord Reverso Plus. Det er dog også værd at nævne stole som Cybex Juno 2-Fix og Britax Römer Kidfix. 

Testen er opdateret den: 20. oktober 2020
Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som en pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Råd & Rön har gennemført grundige tests af alle autostole på listen – det omfatter alt fra, hvor nemt det er at spænde bæltet, til hvordan stolene klarer sig i de såkaldte crash tests. Én af de modeller, der ligger højt på listen er Cybex Solution X2-Fix.   

Testen er udført i 2019
Du kan se testen her

Andre kilder

Barnets Univers

Barnets Univers er en dansk side, der henvender sig til børnefamilier. På hjemmesiden bliver der givet svar på mange af de spørgsmål, som nybagte forældre stiller sig selv i den første tid efter barnets fødsel. Siden drives af duoen Susanne Eriksen og Kim Sofia Sørensen.

DR

Den danske TV-kanal Danmarks Radio (DR) er en udløber af Statsradiofonien, der blev lanceret i 1925 og gav danskerne adgang til det første elektroniske massemedie. DR bliver statsligt finansieret gennem medielicens og skal derfor opfylde visse public service-krav. 

Jyllands-Posten

Den danske avis Jyllands-Posten er blevet udgivet siden 1871 og udkommer i dag både på tryk og online. Den var i sin tid et opgør mod det såkaldte københavneri og havde sin faste base i Aarhus. I dag har Jyllands-Posten dog en meget bred læserskare og et mindst lige så bredt indholdsområde.

Læs også Autostole Test 2020 – Her er de bedste autostole ifølge eksperterne udgivet af forbrugsguiden.dk.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Cybex Juno 2-Fix autostol

Passer til børn mellem 1 og 4 år (9 – 18 kg.)

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Cybex Juno autostol med isofix

 

Denne futuristisk og simple udseende autostol fra Cybex kan bryste sig af titlen som testvinder i kategorien ”Børn mellem 1 og 4 år” i 2014 hos bl.a. FDM og ADAC, og den lever stadig fuldt op til de flotte karakterer! Sikkerhed og komfort går hånd i hånd, og der er ingen tvivl om, at dit barn er fuldt ud beskyttet, så længe de sidder i denne Juno 2-Fix autostol!

Til forskel fra de tidligere nævnte autostole er dette en fremadvendt autostol, der dog bestemt ikke går på kompromis med sikkerheden af den grund! Cybex har nemlig udviklet en særlig og patenteret sikkerhedspude, der beskytter barnet mest muligt ved en frontalkollision – og dermed er dit barn i sikre hænder, når du har spændt det fast.

L.S.P.-system Plus sikrer perfekt mod sidekollisioner.

Cybex Juno 2-Fix er en letvægtsautostol, der vejer lige under 7 kilo, hvilket gør den ideel til dig, der ofte har brug for at flytte autostolen til en anden bil. Den er let at af- og påmontere, og det hele gøres hurtigt og nemt. Selen er blevet voldsomt forbedret fra den tidligere version af Juno, således at den nu både er ekstremt sikker og ekstremt brugervenlig.

Juno 2-Fix kommer med en patenteret sidekollisionsbeskyttelse, der kaldes for L.S.P.-system Plus. Dette system giver god støtte til både hoved og skuldre, hvis bilen skulle blive ramt fra siden.

Udover det fantastiske system mod sidekollisioner, så gør den førnævnte sikkerhedspude foran, at risikoen for alvorlige nakkeskader nedsættes markant. Dette skyldes, at kraften fra en kollision fordeles jævnt over hele puden, hvor de absorberende materialer tager hele skraldet i stedet for nakken. Dermed får dit barn de bedste forudsætninger for at klare sig helskindet igennem, hvis uheldet er ude!

Cybexs autostol kommer naturligvis med en Isofix Connect Base, der sikrer korrekt montering hver gang, således at sikkerheden altid er helt optimal! Herudover kan autostolens hovedstøtte justeres til hele 8 forskellige positioner, hvilket er med til at sikre barnets komfort – en funktion, der ifølge testresultaterne fungerer upåklageligt!

Testresultaterne taler helt for sig selv, når det kommer til Cybex Juno 2-Fix, og selvom det efterhånden er en autostol med et par år på bagen, så performer den stadig helt fantastisk den dag i dag! Du får en testvindende autostol med de bedste sikkerhedsforanstaltninger og den bedste mobilitet – en klar stjerne i de forskellige autostol tests.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Juno 2-Fix
 • Til børn mellem 1 og 4 år (eller fra 9 til 18 kg.)
 • Inkl. Isofix base
 • Vægt: 6,7 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

Swingfix M i-Size – sikkert og stabilt autosæde med i-size godkendelse

 • Testvinder hos Stiftung Warentest
 • Høj rating hos adac.de
 • Best Buy hos Which.co.uk

Swingfix M i-Size fra Britax Römer er en bagudrettet autostol. Bagudrettede autostole er dem, der giver bedst beskyttelse ved frontalkollisioner, som er den form for ulykke, der hyppigst sker på vejene.

Der er altså tale om en meget sikker autostol, hvilket også er en af de ting, Which.co.uk roser den for i deres test. De er også vilde med komforten. Autostolen kan nemlig indstilles i 12 forskellige positioner og den er foret godt, så dit barn kan sidde behageligt.

Autostolens hovedstøtte er V-formet og særligt designet til at kontrollere dit barns hovedbevægelser og give optimal beskyttelse i tilfælde af sidekollision.

Smart drejefunktion

Swingfix M i-Size har en smart 360 graders drejefunktion. Den gør, at du kan vende den mod bildøren, når du skal sætte dit barn i autostolen eller tage dem ud af den. Det er en lille detalje, der gør det meget nemmere for familien at komme ud ad døren.

Swingfix M i-Size vs. markedet

Swingfix M i-Size fra Britax Römer er en af de dyrere autostole i denne test. Til gengæld er der virkelig tænkt over både dit barns komfort og sikkerhed.

Drejefunktionen er noget af det, der hovedsageligt adskiller den fra andre autostole på markedet, og den kan i sig selv være alle pengene værd.

Fordele

 • Meget sikker bagudrettet autostol
 • Drejefunktion, der gør det nemt at få barnet i og ud af autostolen
 • Høj komfort
 • V-formet hovedstøtte

Ulemper

 • Ikke nok støtte til hovedet

Specifikationer

 • Kan bruges fra nyfødt op til 3,5-4 år
 • Kapacitet op til 18 kg
 • Vægt: 15 kg
 • Mål: H: 48 B: 44 D: 74 cm

FAQ

Hvordan vælger jeg en autostol?
Når du skal vælge en autostol, er der flere ting, som du bør overveje. For eksempel bør du vælge en autostol, som er testet og godkendt til formålet. Dertil bør du altid sørge for, at autostolen passer til dit barns alder og størrelse, så den er så sikker som muligt.
Skal et 7-årigt barn bruge en autostol?
Et syvårigt barn skal som udgangspunkt ikke sidde i en autostol, men kan i stedet have gavn af et autosæde. Generelt er det kun børn op til 4 -5 år, som har glæde af at sidde i en autostol, da stolene er designet til børn i de aldersgrupper.
Hvad er sikkerhedsreglerne for at bruge en autostol?
Sikkerhedsreglerne for at bruge en autostol varierer en smule fra model til model, da det er forskelligt, hvordan du spænder stolen korrekt i bilen, og hvordan du spænder barnet korrekt i stolen. Dog skal alle børn under 135 cm som udgangspunkt enten bruge autostol eller et autosæde i bilen.
Skal en autostol være placeret bag førersædet eller passagersædet?
Det sikreste sted at placere en autostol er hverken bag førersædet eller passagersædet, men på bagsædets midterste plads. Her er autostolen ikke i fare for at blive ramt af reaktionerne på airbagsene. Er det ikke muligt at spænde autostolen fast der, så er begge sider af bilen derudover lige gode.

Denne side er anmeldt af: Benjamin J. Jepsen Rating 10/10