Skrevet d. 3. november 2018 af Sasa Kovacevic

Vakuumpakker test – Her er de bedste!

Vakuumpakker test – Her er de bedste!
4.4 (87.27%) 11 votes

Stor vakuumpakker test – Her er de bedste modeller

I denne test kigger vi nærmere på markedet for vakuumpakkere, som er det perfekte redskab til madelskeren. Brugsmulighederne er rigtig mange, om du laver sous vide eller blot vil sikre en længere holdbarhed er helt op til dig, men mulighederne er helt bestemt mange. Samtidigt er markedet for vakuumpakkere også stort, hvorfor at det kan være svært at finde den bedste vakuumpakker til netop dit formål.

Vi har samlet de bedste vakuumpakkemaskiner på markedet (6 forskellige modeller), så du let kan få et overblik over hvad de bedste muligheder er. Har du tid, så snup en kop kaffe og læs med, så kan du forhåbenligt finde lige præcis den vakuumpakker du mangler i denne vakuumpakker test.

Nedenfor her finder du vores liste over de 6 bedste vakuumpakkere på markedet, som er baseret ud fra anerkendte testresultater, samt brugeranbefalinger.

Bedste vakuumpakkerTestvinder?Set hos: 
1.) OBH SUPREMETopscorerKitchenone.dk Læs mere
TopscorerSkousen.dk Læs mere
3) Caso VC300 ProTestvinderKitchenone.dk
4) Caso VC 10TopscorerKitchentime.dk
5) FoodSaver V2860TestvinderWhiteaway.com Læs mere
6) FoodSaver V3840TopscorerSkousen.dk

I denne vakuumpakker test kan du:

 • Få en uvildig og ikke mindst grundig gennemgang af markedets bedste vakuumpakke-maskiner 
 • Få hjælp til at vælge den rette vakuumpakke ud fra vores overskuelige liste af testvindere og topscorere i test

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv testet de forskellige vakuumpakke maskine- vi har blot gennemlæst og samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Dermed giver vi dig et overskueligt overblik over markedets bedste vakuumpakkere, så du ikke behøver at læse forskellige testresultater igennem på egen hånd


1. OBH SUPREME

 • Testvinder – Testfakta
 • Topscorer – Råd & Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
125,00 125,00 Til butik →
739,00 819,00 Til butik →

Til førstegangs køberen
OBH Supreme klarer sig godt i alle testmagasiner, testfakta og Råd og Rön er især begejstret for den. Grunden til at den får så meget ros, er blandt andet fordi den er så brugervenlig som den er. Der er ikke de store behov, for at skulle læse en brugsanvisning inden du tager denne model i brug. Dette er også grunden til, at den har fået en førsteplads i vores Vakuumpakke test. Endvidere så har OBH faktisk en ganske fornuftig pris i forhold til dens kvalitet. Supreme sikre dig, at posen er lukket helt til, med en flot svejsning.

Hvis det ikke var nok til at overbevise dig om, hvor god en maskine dette er, så kan det være det følgende kan. Normalvis skal der ikke for meget væske i en vakuumpakket pose, men OBH siger selv at Supreme er god til både tørre og flydende madvarer. Derudover har den en helt speciel funktion, som nok kan begejstre grill-entusiasten. Nemlig en marineringsfunktion, som betyder du kan sikre dig at alt dit kød bliver marineret til perfektion.

Mange funktioner
Som skrevet ovenfor, så kan OBH Supreme mange ting. Men som om dette ikke var nok, så kan den mere endnu. Det er muligt med denne vakuumpakke-maskine at indstille selve vakuumstyrken, så den ikke er så hård ved det der skal pakkes ned. Det eneste man skal foretage sig er, at vælge ”Gentle” indstillingen, derved arbejder maskinen på lavere tryk en den normalt ville gøre.

Designet på Supreme er også meget stilren med dens sorte plast og sølv top. I selve pakken hvor maskinen er, inkluderer der en startpakke med emballage. Dette gør at du kan komme hurtig i gang med at anvende maskinen. Du kan med det samme vakuumpakke dit kød, så du kan sous vide din mad. Der kan efterfølgende købes poseruller, da Supreme også er integrerbar med disse.

Specifikationer:

 • Vakuumerer poser på op til 28 cm i bredden
 • Kompatibel med folierulle
 • “Gentle”-funktion

2.Gastroback Basic Plus 46007

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
586,00 539,00 Til butik →
586,00 586,00 Til butik →

Den simple maskine
Nogle gange er det ikke altid nødvendigt, at en maskine med basale løsninger, har alle mulige funktioner som i princippet kan virke unødvendige for nogens behov. Derfor er nr. 2 i vores Vakuumpakke maskine test denne fra Gastroback. Den klarer sig godt i de test den har været igennem, og får ros for hvad den kan. En anden grund til denne maskine befinder sig på 2. pladsen er, at den er ret billig. I visse tilfælde skal en maskine blot kunne dække de basale behov, og det kan Gastroblack Basic plus. Hvis du kun skal vakuumpakke fødevarer engang imellem, så er dette maskinen til dig, prisen er god og den kan det en vakuumpakke-maskine skal kunne.

God til marinering
Selvom det er en billig model, så roser forhandlerne Basic plus for dens evne til at marinere fødevarer. Selve maskine indeholder ikke et opbevaringsrum til rulleholderen, dog er der en poseskærer. En af de funktioner man kan benytte sig af, er muligheden for at stoppe vakuumeringen manuelt, hvis den ikke skal lukkes fuldstændig til. Det er også muligt bare at lukke posen til, uden at anvende vakuumering, dette anvendes bland andet ved marinering.

Specifikationer:

 • Vakuumerer poser på op til 30 cm i bredden
 • Kompatibel med folieruller.
 • Dækker basale behov
 • God pris

3. Caso VC300 Pro 

 • Testvinder – Politiken
 • Topscorer – Testfakta

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.079,00 979,00 Til butik →
1.069,00 1.069,00 Til butik →
1.069,00 1.069,00 Til butik →
1.299,00 1.139,00 Til butik →

Nr. 3 i vores vakuumpakker test er Caso VC300 pro. Denne model klarer sig rigtig godt hos flere eksperter, og er testvinder i Politikens test af vakuumpakker. Her bliver VC300 blandt andet rost for dens evne til at sørge for at posen bliver helt tæt om fødevarerne, så du sikre dig at alt luft er suget ud af posen. Derfor er den ekstrem god til madvarer, som man gerne vil fryse ned og gemme til et andet tidspunkt.

Det bedste ved Caso VC300 er at den er meget brugervenlig. Der skal ikke den helt store mekaniske forståelse til, før man kan finde ud af at håndtere denne vakuumpakke-maskine, som i øvrigt også har en fornuftig pris.

Tysk kvalitet
Caso er en mærke der stammer fra Tyskland, og som de fleste ved, så er tyske varer ofte af høj kvalitet. De har mange forskellige køkkenredskaber i deres portefølje, det er altså deres speciale at producere gode maskiner til køkkenet.

VC300 er af mellemstor størrelse som passer perfekt ind i det almindelige danske hjem. Det er automatiseret i den forstand, at du blot skal indsætte åbningen i maskinen, resten klarer Caso VC300.  Det er muligt at anvende poseruller i denne model, så du selv kan kontrollere længden på det der skal vakuumeres. Vær opmærksom på, at den maksimale bredde er 30 cm, men dette betyder ikke så meget, når du selv kan bestemme længden af posen.

Der medfølger 2 folieruller på 28 x 300 centimeter hver.

 • Specifikationer:
  • Variabel vakuumstyrke
  • God til sous vide
  • God sugeevne

4. Caso VC 10 – god lavprismodel til små behov

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
459,00 459,00 Til butik →
459,00 459,00 Til butik →
489,00 489,00 Til butik →
459,00 579,00 Til butik →
799,00 799,00 Til butik →

Nr. 4 i vores Vakuumpakke test er denne model fra Caso: VC 10. Endnu engang er denne tyske fabrikant, helt med fremme når det gælder gode resultater i test. Den er i en forholdsvis billig prisklasse, med du skal ikke lade dig narre af prisen, for kvaliteten er nemlig helt i top. Denne model er meget brugervenlig, det vil sige at den kan anvendes af stort set alle. Dens størrelse kan også være en fordel, den vejer nemlig kun 1.3 kg, så du kan let sætte den ind i køkkenskabet når den skal gemmes væk.

Simpelt design
En af fordelene ved Caso VC 10 er at dens design er simpelt og brugervenlig. Dens betjeningspanel, som befinder sig på toppen af maskinen, er let at finde ud af.

Dog har denne maskine ingen ekstra funktioner som nogle af de andre modeller i denne test, men dette er ikke en ulempe, for dens primære formål er at vakuumpakke fødevarer, og det klarer den til UG. Hvis du laver sous vide tilberedt mad, er der en funktion som fungerer rigtig godt til dette. Der er her tale om dens svejse knap, som gør at du kan give posen en ekstra svejsning så du sikre dig at posen er helt tæt, når du kommer posen i det varme vand.

Den har kapacitet til at optage poser, som har en bredde på 30 Cm. Derudover kan du benytte folieruller, så du selv kan bestemme længden på dine vakuumpakkede poser.

Specifikationer:

 • Kompatibel med folieruller
 • Op til 30 cm brede poser
 • Sublim til sous vide tilberedning.

5. FoodSaver V2860 – robust testvinder i høj kvaliten

 • Testvinder – Råd & Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.399,00 1.329,00 Til butik →
1.229,00 1.399,00 Til butik →
1.999,00 1.999,00 Til butik →

Nr. 5 i vores vakuumpakke test, er denne model fra Foodsaver. Hos det svenske testmagasin Råd og Rön er Foodsaver v2860 bedst i test. Den får ros for dens primære opgave, som er at vakuumpakke fødevarer i forskellige poser. Samtidig er den utrolig brugervenlig, hvilket gør oplevelsen med Foodsaver endnu bedre. Generelt er foodsaver anerkendt for den måde de er konstrueret på, fordi det er af ekstrem høj kvalitet. Holdbarheden og robustheden er meget høj, så du skal ikke være bange, hvis du lige kommer til at skubbe den på gulvet, det burde den sagtens kunne holde til.

Mange funktioner
Foodsaver v2860 gør det mulig, manuelt at styrer vakuumpakningen. Derudover kan der tilsluttes poserulle til maskinen, så du selv kan vælge størrelsen på dine poser. Drypbakken som findes i Foodsaver, kan sættes i opvaskemaskinen, hvilket kan sparer en masse tid. Hvis du ved, at du skal bruge en vakuummaskine forholdsvis ofte, så er denne model lige noget for dig. Den kan tåle at få nogle tæsk og blive brugt rigtig meget.

Hele kabinettet er i rustfrit stål, som blot understreger at den er lavet i kvalitetsmaterialer. Den manuelle vakuumering som er tilgængelig i foodsaver v2860, er især brugbar når du skal vakuumpakke skrøbelige fødevarer. Blandt andet hvis det blot skal marineres er det ekstremt brugbart. Funktionen ”Seal only” er tilgængelig hvis du blot ønsker at lukke posen til, uden at suge alt luften ud af den. En del af designet, gør det muligt at vende vakuumpakke-maskinen vandret, så du kan sparer en masse plads. Dette gør du ved at anvende en knap som vipper hele maskinen.

Specifikationer:

 • Brugervenlig
 • ”Vippe-knap”
 • Vakuumerer poser på maks 28 cm i bredden
 • Mange funktioner
 • Kvalitet

6. FoodSaver V3840

 •  Anbefalet hos den britiske avis The Guardian

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.399,00 1.329,00 Til butik →
1.399,00 1.399,00 Til butik →
1.999,00 1.999,00 Til butik →

Den sidste på vores liste er endnu en model fra Foodsaver, denne gang er der tale om modellen V3840. Denne model er særdeles robust og solid, den er lavet af kvalitetsråvarer. Den opfylder de krav, som du stiller til en vakuumpakke-maskine. Den klare opgaverne som den skal, på en utrolig effektiv måde.

Brugervenlig
Denne model har et såkaldt håndfrit system, som i alt sin enkelthed bare betyder, at maskinen selv klare pakningen. Der er 2 hastighedsfunktioner tilknyttet. Den er god til både tørre og våde fødevare, det vil altså sige du sagtens kan vakuumpakke andet end kød. Der findes 2 programmer til de forskellige typer, én til tørre vare og én til fugtige fødevarer. Hvis du ikke føler at posen er ordentligt lukket til, kan du tilføje en ekstra tætningsliste, plus en kraftig forsegling af posen. Tilbehøret som følger med i pakken, gør det lettere for dig at komme i gang med din nye vakuumpakke-maskine.

 • Effektiv
 • Brugervenlig
 • Vakuumpakker hurtigt
 • Mulighed for at pakke både fugtige og tørre fødevarer

 


Testkilder ved vores vakuumpakke test

Til udvælgelsen af vores top 6 liste over bedste vakuumpakkere har vi gennemgået en række uvildige testresultater, hvorefter vi har skabt vores egen liste, som bør ses som et sammendrag af de forskellige testkilder. Vi har valgt de bedste vakuumpakkere til vores test ud fra hvad vi mener er et godt køb til prisen, når man tager testresultaterne i betragtning.

Vi har blandt andet kigget nærmere på anerkendte tests, som har haft direkte indvirkning på vores liste:


Råd og Rön 

Råd og Rön er det svenske svar på forbrugerrådet. De har foretaget en rest af 10 forskellige vakuumpakke-maskiner

Vores nr 1 og nr 5 på listen er anbefalet af Råd og Rön som er et anerkendt forbrugermagasin

De har haft fokus på følgende:

 • Brugervenlighed
 • Sugeevne
 • Materialer
 • Pris sammenlignet med kvaliteten

The Guardian 

The Guardian er en af de allerstørste aviser i Storbritannien, sågar i hele verden. Avisen er mest kendt for almindelige nyheder, Sport, og Business. Dog har de inkluderet i deres avis en sektion om forbrugerlivet. Her har de testet mærkerne foodsaver, som befinder sig på nr. 5 og 6 i vores vakuumpakke test.

De har haft fokus på:

 • Sugeevne
 • kompatibilitet
 • Brugervenlighed

Politiken 

De fleste kender nok den danske avis Politiken. De har en bred vifte af sektioner i deres avis. Men de beskæftiger sig også med forbruger varer, hvor de blandt andet har testet vakuumpakke maskiner.

I deres test har de haft fokus på følgende:

 • Effektivitet
 • Kvalitet

Fordelene ved en vakuumpakke-maskine 

Hvis du har begrænset fryseplads, og ikke har plads til en masse forskelligt kød, så skal du måske vakuumpakke dit kød i stedet? Ved at gøre dette reducere du fyldepladsen, og får plads til meget mere end man lige regner med. Derudover er en vakuumpakke maskine perfekt, hvis du også laver mad i en sous vide-maskine. De to maskiner går nærmest hånd i hånd, men det er også muligt at vakuumpakke andre ting, hvis der har behov for det. En af de største fordele ved at vakuumpakke din mad, er at du mindsker risikoen for bakterier, fordi bakterier kræver ilt. Det vil sige, det er sundere at vakuumpakke sin mad inden du fryser det ned, fordi du dræber de bakterier der eventuelt skulle være. Derudover vil kvaliteten af det du fryser ned blive bibeholdt, især hvis man sammenligner med almindelige fryseposer.

Hvis du eksempelvis har en Rib-eye med en god fedtkant, og du vælger at anvende en almindelig frysepose, så vil fedtet begynde at blive harsk, og ikke ligeså lækkert at spise som hvis kødet er friskt. Derimod bibeholder du fedtkanten i, en vakuumpakket pose så du kan tage kødet op ad fryseren og nyde det, som om du lige havde været nede og købe det hos slagteren.

Hold din mad frisk i længere tid

Du kan vakuumpakke stort set hvad du har lyst til. Dog skal man sørge for at man håndtere fødevarerne korrekt. Når du skal fylde din pose med madvarer, så sørg for der ikke er for meget vækse i. Grunden til at man skal undgå dette er, at både ilt og væske forsvinder når man igangsætter vakuumeringen. Den gyldne regel er at du kun må fylde posen 2/3 op, så du undgår at posen sprækker. Lad maskinen gøre arbejdet for dig, så der ikke sker fejl, nogle modeller har manuel styring, men hvis du ikke er erfaren omkring dette emne, er det bedste at holde sig fra selv at kontrollerer maskinen. De fleste vakuumpakkere skal nok give besked når jobbet er klaret.

Når du har vakuumpakket dit kød eller lignende, bør du ligge det i fryseren hvis det skal gemmes til et andet tidspunkt. Er det blot er dagen eller et par dage efter, kan man også lægge det i køleskabet. Nogle modeller tillader endda at du kan tilberede maden i mikrobølgeovnen, dog er det klart mest gastronomisk, at tilberede maden i en sues vide-maskine.

Hvis du er nået helt herned, håber jeg at du har fået besvaret de eventuelle spørgsmål du havde inden du læste testen. Hvoraf mit største ønske er at du er blevet belyst med hvilken vakuumpakker der er bedst. Vi har gjort vores bedste for at finde de bedste maskiner, til den allerbedste pris.

Tests der har relevans til denne: 

Sous vide test 2019 – Find den bedste sous vide

Tak fordi du læste med, vi håber du fandt hvad du søgte.