Skrevet d. 15. april 2018 af Andreas Thomsen

Håndstøvsuger test 2018 – Her er den bedste

Håndstøvsuger test 2018 – Her er den bedste
4.4 (88.89%) 9 votes

Håndstøvsuger test 2018 – Her er den bedste

Et fantastisk værktøj, der er særdeles brugbart i husholdningen, er håndstøvsugeren. Den er praktisk til mange formål, herunder rengøring af bil, sofa, campingvogn og mange andre steder, hvor en almindelig støvsuger ikke er super anvendelig – enten på grund af trang plads eller mangel på stikkontakter. Udover at være super effektiv, så er det også et genialt produkt til hurtig og nem støvsugning. Af netop denne grund har vi udarbejdet denne håndstøvsuger test, der giver dig det bedste overblik over markedets bedste håndstøvsugere!

Der er garanteret bred enighed om, at en håndstøvsuger er super praktisk, men hvilken håndstøvsuger er bedst? Vi har i denne artikel kigget på en lang række testresultater, som vi har forsøgt at samle på en overskuelig måde, således at du let kan finde frem til lige netop den håndstøvsuger, der passer bedst til dine behov. 

HåndstøvsugerTestvinder Set hos
1) Bosch BBH22041JaProshop.dk Læs mere
2) Dyson V8 AbsoluteJaWupti.com Læs mere
3) Bosch Athlet BBH52550JaProshop.dk Læs mere
4) Philips PowerPro DuoJaWupti.com Læs mere
5) Nilfisk Handy SticvacJaWupti.com Læs mere
6) Dyson V6 AnimalproJaProshop.dk Læs mere
7) Electrolux ZB5022JaWupti.com Læs mere

I denne test gennemgår vi de håndstøvsugere – og stangstøvsugere – der klarer sig bedst i omfattende, uafhængige tests. Hvis du allerede nu ved, hvad du er på udkig efter, så vil denne guide være super anvendelig for dig. Vores guide giver dig et godt overblik over de forskellige modeller, som alle fungerer godt til forskellige formål og alle typer af overflader.

Vi håber, at du finder denne håndstøvsuger test anvendelig, da vores mission er at gøre det nemmere og mere gennemskueligt for dig at købe produkter online. Derfor vil du også hurtigt se, at vi hele tiden forholder os kritiske overfor alle produkter, hvor vi bl.a. også nævner de funktioner, som ikke er ideel ved støvsugerne.


1. Bosch BBH22041 håndstøvsuger

 • Topscorer
 • Høj kvalitet
 • God til prisen

 

Bosch BBH22041 håndstøvsuger

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.115,00 1.105,00 Til butik →
1.105,00 1.105,00 Til butik →
1.105,00 1.105,00 Til butik →
1.105,00 1.105,00 Til butik →

Den håndstøvsuger som vi har valgt at give førstepladsen i vores test er Bosch BBH22041 håndstøvsugeren, som er den perfekte rengøringsassistent til det private hjem!

Det som taler for at du skal vælge denne håndstøvsuger er anvendeligheden af den. Den er både super nem at vedligeholde, men tilmed også nem at opbevare, hvilket ikke bliver ringere af at den både er let og elegant og kommer med det populære EasyClean system.

Bosch BBH22041 er en klassisk 2 i 1 støvsuger. Grunden til at den kategorieses som en 2 i 1 støvsuger er at den både fungerer som stangstøvsuger, men også som almindelig håndstøvsuger, hvilket netop gør at du kan nøjes med at købe én støvsuger. Normalt med disse støvsugere, så har de deres stærke og svage sider når det kommer til overfladen, men denne Bosch BBH22041 er både ideel til trægulve, tæpper, fliser mm.

Batterilevetiden på Bosch BBH22041 er også rigtig fin. Det skyldes det pålidelige NiMH batteri, hvis karaktertræk netop er den lange levetid.

Som tidligere nævnt, så er anvendelsen af Bosch BBH22041 super nem. Den er nem at tømme for støv, hvor betjeningen af alt disse er rigtig brugervenligt. Der medfølger ligeledes et fleksibelt forrør, hvilket gør at du kan støvsuge mange områder hvor en almindelig støvsuger ikke kan komme. 

Bosch yder som altid 100 dages tilfredshedsgaranti, hvilket gør at du kan være helt tryg ved at købe denne støvsuger.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 20,4 V
 • Opladningstid: 16 timer
 • Køretid: 44 minutter
 • Vægt: 3 kg.

Funktionaliteten:
Kapaciteten er ret stor ved Bosch BBH52550, da den rummer hele 0,9 liter og er udstyret med en longlife motor, som giver lang levetid og ydeevne. Indstillingerne ved støvsugere foregår på tre forskellige niveauer, hvor batterilevetiden selvfølgelig afhænger af hvilket niveau du benytter.

Niveau 1 er egnet til let rengøring
Niveau 2 er til normal rengøring
Niveau 3 er til turbo rengøring

Bosch BBH52550 har sensorstyret kontrol af forbrug og ydeevne. Du kan vha. en indikator får indblik i batteriet. De små detaljer med softtouch håndtag gør kun støvsugeren endnu mere bekvemt.


2. Dyson V8 Absolute håndstøvsuger

 • 5 stjerner ud af 5 amerikanske T3.com
 • 5 stjerner ud af 5 hos britiske Mirror.co.uk
 • 5 stjerner ud af 6 hos norske Klikk.no
 • Kåret som ”støvsugernes Rolls Royce” hos britiske Gizmodo

 

Dyson V8 Absolute håndstøvsuger

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.799,00 2.799,00 Til butik →
2.889,00 2.889,00 Til butik →
2.799,00 2.895,00 Til butik →
2.969,00 2.969,00 Til butik →

Dyson V8 er en støvsuger som næsten også fortjener første pladsen. Dyson V8 har imponeret i stort set samtlige test hvori den har indgået. Eksperterne er faktisk så imponeret over støvsugeren, at der intet negativt er at nævne omkring selve håndstøvsugeren og dets ydeevne. Eneste rigtige negative punkt ved Dyson V8 som flere gange er blevet påpeget er prisen, som måske ligger i den lidt dyre ende.

Prisen forsvares dog en smule ved at du absolut får hvad du betaler for. Der er ikke en finger at sætte på støvsugeren, hverken funktionalitetmæssigt eller sugeevne. Dyson V8 er en videreudvikling af den tidligere V6 model, som også er en super støvsuger.

Dyson V8 fungerer i følge eksperterne overvældende godt. 2-i-1 funktionen gør støvsugeren endnu mere attraktiv, da du ikke har brug for to seperate støvsugere, da denne model kan begge dele. Ydermere medfølger der en smart støvsugertank, sådan at du kan benytte støvsugeren som en helt almindelig.

Funktionaliteten er helt i top!
Brugervenligheden er i klasse for sig selv. Med flere forskellige mundstykker, så bliver håndstøvsugeren til det ultimative rengøringsværktøj, da den klarer alle overfalder til UG. Dyson V8 er afgjort den håndstøvsuger på markedet hvor der medfølger klart flest mundstykker. Ét af mundstykkerne som medfølger er f.eks. Direct Drive Mundstykket, som f.eks. tillader at man kan presse børstene dybt ned i tæpper for derved at fjerne genstridigt snavs. Se det er smart!

Du får selvfølgelig to forskellige støvsugerhoveder, sådan at du har et til gulvtæpper, samt til glatte overfalder. Ifølge diverse tests, så klarer Dyson V8 alle overflader super godt. Du kan ligeledes være sikker på ikke at få ridser på overfladerne, da støvsugerhovedet er rigtig blødt grundet fornem teknologi.

Bejteningen ved Dyson V8 er ligesom alle andre aspekter helt i top. Den nemme betjening kan tilskrives modellens lave vægt, hvilket har stor betydning for brugervenligheden. Selv i den tungeste sammensætning af alle komponenter, så kan du maksimalt få håndstøvsugeren til at veje 2,6 kilo! Du kan få en vægt ned til 1,5 kilo, det varierer selvfølgelig efter sammensætningen.

Sidst og ikke mindst, så bør du kende til det populære HEPA filter, som kun gør støvsugeren til en endnu større vinder. HEPA filteret er velegnet til hjem hvor der bor allergikere. Dette filter fjerner nemlig allergener og andre mikroskopiske partikler, som siges at fremme allergi hos visse mennesker.

Hvis du har budgettet til det, så får du her en støvsuger hvor kvaliteten næppe findes bedre!


3. Bosch Athlet BBH52550

 • Testvinder – Teknisk Ukeblad (TU.no)

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.688,00 1.688,00 Til butik →
1.691,00 1.720,00 Til butik →
1.799,00 1.720,00 Til butik →
2.899,00 2.899,00 Til butik →

Den tredje håndstøvsuger i denne test kommer fra Bosch. Det er modellen Athlet BBH52550, som har vundet en test i det norske onlinemedie Teknisk Ukeblad (TU.no). Denne fine pris, har naturligvis givet håndstøvsugeren en masse opmærksomhed – også på det danske marked. Når man kigger nærmere på modellen, forstår man ganske vidst også godt hvorfor den netop er en prisvinder. Kigger man på internettet, er den mest typiske kommentar også: Meget god kvalitet. Netop hvad Bosch også er kendt for igennem deres stærke varemærke – altså god kvalitet.

Modellen er tiltænkt som et alternativ til den traditionelle støvsuger, eller som støvsuger som nummer to. Det er altså derfor også kun mulighed for at anvende den støvsuger, som den ser ud på billedet. Dette er altså ulempen ved denne model, da den ikke kan anvendes som en lille og handy håndstøvsuger, men udelukkende som en kraftig stangstøvsuger.

Men som producent bag disse smarte støvsugere, er det endnu ikke muligt for leverandørerne bag at producere en støvsuger, der både er kraftig og kan anvendes som en 2-i-1 model. Man bliver som forbruger nødt til at gå på kompromis, og dermed prioritere i sin udvælgelsesproces i forhold til hvad der er vigtigst for én.

Med en Bosch Athlet BBH52550 model får du en støvsuger der er meget kraftig. Det er muligt at montere et rigtig godt støvfilter, der rengør udblæsningsluften fra støvsugeren. Dette foregår næsten ligeså effektivt, som man kender fra allergivenlige HEPA-filtre. Dette er oftest et filter de traditionelle støvsugere er udstyret med.

Batterilevetiden på modellen er i og for sig også ganske fornuftig. Den rækker til 50 minutters støvsugning, hvilket burde være nok til at kunne komme rundt i alle hjørner og kanter. Dog forekommer der endnu en ulempe her, som man skal tage med i sin overvejelser omkring hvilken håndstøvsuger, der bedst egner sig til dit hjem – nemlig, at modellen tager hele 6 timer om at lade fuldt op igen.

Bosch Athlet BBH52550 er god hvis…

Denne model er god til dig, hvis du har et større areal der skal dækkes. Den kan støvsuge hele 50 minutter, og yder i hele processen her yderst effektiv. Den er kraftig og kan næsten helt erstatte den traditionelle støvsuger kvag sin ydeevne. Du skal ikke vælge støvsugeren, hvis du har brug for at skaftet skal kunne tages ud, men dette giver dig altså nogle andre fordele. Blandt får du en støvbeholder på hele 0,9 liter, da det har været muligt for Bosch at finde lidt plads her.

Modellen kan nemt stå fremme, eller gemmes væk i et lille skab. Den fylder ikke meget og har også æstetisk et pænt design.

Alt i alt en god model til personen, der mangler en kraftig stangstøvsuger med god plads i støvbeholderen.


4.  Philips PowerPro Duo FC6172

 • Anbefalet – Testberichte
 • Topscorer – Tek.no

På fjerdepladsen i vores håndstøvsuger test finder vi denne eminente PowerPro Duo fra Philips. Denne støvsuger leverer grundige rengøringsresultater, hvilket flere tests uafhænginge af hinanden også kan bekræfte.

Philips PowerPro Duo FC6172

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.199,00 2.199,00 Til butik →

Philips PowerPro Duo er udstyret med Philips egen innovative PowerCyclone teknologi, hvilket gør at den er lidt anderledes fra de andre modeller du finder på markedet. PowerCyclone er en særlig teknik, som sørger for at støv og luft adskilles hurtigere end normalt, hvorved støvet nemmere bliver opsamlet i de gode filter.

Det er selvfølgelig ikke kun PowerCyclone teknologi, som gør at denne model til en fantastisk støvsuger. Du får også den praktiske 2-i-1 løsning, som ofte er at foretrække fremfor almindelige håndholdte håndstøvsugere. Modsat den lille model håndstøvsuger, som du selvfølgelig også kan bruge til mindre overflader og hjørner, så får du altså også den store stangstøvsuger model, som er anvendelig til større overflader. Dette kunne nemt være en campingvogn, hvor du måske er uden stikkontakt til den almindelige støvsuger.

Du får selvfølgelig forskellige mundstykker med til Philips PowerPro Duo. Heriblandt TriActive Turbo mundstykket, som er super effektivt til at opfange støvpartikler og fnug på samme tid. Der medfølger også en mini-turbobøste, som er særlig udviklet til bløde overflader, hvor du normalt ikke ville komme med din almindelige støvsuger.

Håndstøvsugeren er selvfølgelig ledningsfri, hvilket har været en af de elementer vi har kigget en del efter, da det giver en helt anden bevægelsesfrihed, som vi mener er vigtigt når det netop er en håndstøvsuger der er tale om! Støvsugerposen er også afskaffet i denne model, hvorfor alt støv og andet samlet i en mindre gennemsigtig beholder, som er rigtig nem at tømme efter endt rengøring. Dette sker selvfølgelig uden at du selv kommer i kontakt med støvet, da det blot gøres ved et enkelt klik.

Batterilevetiden hos Philips PowerPro Duo er også rigtig god! Du kan på fuld styrke støvsuge cirka 19 minutter uafbrudt, hvor du straks får mere hvis du kan holde den på standardstyrken, hvilket giver omkring 65 minutters støvsugetid. Disse tal er rigtig gode for en batteridrevet håndstøvsuger.

Brugervenligheden og betjeningen af håndstøvsugeren er helt i top, hvor man virkelig kan mærke at der er tænkt over detaljerne. Den har en rigtig smart “parkeringsfunktion” om man vil, som gør at når den anvendes som stangstøvsuger, at du kan parkeret den lodret uden støtte.


5. Nilfisk Handy Sticvac – rummelig 2-i-1 håndstøvsuger 

Så kom vi til testens 5. model – nemlig den rummelige fra Nilfisk, der går under navnet Handy Sticvac. Det er en 2-i-1 model, som betyder at du får en batteridrevet støvsuger med en lille aftagelig bordstøvsuger.

Nilfisk Handy Sticvac

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Denne funktion fungerer rigtig fint på Nilfisks model. I takt med det er en 2-i-1 model, vil du altid kunne klare de mindre overflader, såsom køkkenborde, kommodeoverflader, sengekanter mv., med den lille aftagelige del. Disse områder kan ofte være svære at håndtere med den traditionelle støvsugere, men faktisk med en stangstøvsuger. Dette er faktisk her de fleste oplever en problemstilling, da man impulsivt måske kommer til at vælge en ny stangstøvsuger med det formål, at kunne klare netop mindre overflader, som eksempelvis køkkenbordet. Problemet er blot, at der også er stor forskel på stangstøvsugere, da mange af dem ikke har 2-i-1 funktionen, hvor det netop bliver muligt at få den aftagelige bordstøvsuger funktion. Husk at vær opmærksom på dette forinden du træffer din beslutning.

Vi har valgt at tage denne model med i testen, da brugerne ganske enkelt elsker den. Kigger man på internettet, forekommer der masser af positive anmeldelser lige netop omkring Nilfisk Handy Sticvac. Vi er ret sikre på, at det er grundet dens fleksibilitet.  Endvidere besidder modellen også et stærkt Li-lon batteri på 18 volt.

Med en relativ kort opladningstid på 240 minutter og en arbejdstid på hele 35 minutter, mener vi faktisk at man får rigtig meget værdi for pengene her. Ligeledes er det også relativ meget i forhold til de andre støvsugere vi har testet her på bedste10.

Specifikationer:

  • 2-i-1 model: Støvsuger og bordstøvsuger i én
  • 18 volt Li-Ion batteri
  • Fleksibel 2-i-1 model
  • Inkl. ladestander
  • 2 sugestyrker
  • Lys i mundstykket

Vi vil anbefale dig at se nedenstående film, for at få et indblik i hvor fleksibel og handy denne Nilfisk model i princippet er. God fornøjelse.


6. Dyson V6 Animalpro

 • 5/5 stjerner – Expertreviews.co.uk
 • 4,5/5 stjerner – Trustedreviews.com
 • Topscorer – Testberichte

Dyson V6 Animalpro

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.599,00 2.599,00 Til butik →

Så er vi kommet til testens næstsidste model, der består af en flot Dyson V6 Animalpro håndstøvsuger. Vi tillader os at skrive, at dette er ENDNU en lækker model fra Dyson. Den har et særklasse design, men bedst af alt er dens gode funktioner og meget nemme betjening.

Blandt diverse tests bliver Dyson V6 Animalpro især fremhævet som en fleksibel håndstøvsuger. Når man anvender støvsugeren, oplever man en meget nem styring, der gør at man let kommer ud i alle kroge. Endvidere også til de mere vanskelige områder, såsom under sofaen, kommoder eller sengen. Vi vil anbefale håndstøvsugeren, som et supplement til den almindelige støvsuger, som kan klare større arealer hurtigere og mere effektivt end håndstøvsugeren kan. Dog er det langt lettere, at anvende denne fleksible størrelse på mere besværlige områder.

Denne model er ligeledes også en 2-i-1 model, der består af en almindelig håndstøvsuger og skaft, der tilsammen naturligvis udgør en almindelig støvsuger.

I vores test har vi både testet modellen to forskellige støvsugerhoveder. Den kommer både med et hoved velegnet til tæpper og et velegnet til gulve. Begge støvsugerhoveder klarer sig i testen rigtig godt. Men skal man fremhæve én af de to, så er det klart hovedet velegnet til tæpper der gør det bedst. Den er supper effektiv i forhold til at få fjernet dyrehård i tæpper, puder, dyner mv.

Dyson V6 Animalpro er god hvis…

Er du på udkig efter en handy og fleksibel støvsuger, der har en 2-i-1 funktion er Dyson modellen værd at tage med i din betragtning. Den vejer næsten ingenting med sine 2,1 kilo, der gør at støvsugningen bliver en leg for hele husholdningen. Som vi var inde på lidt tidligere i denne beskrivelse, medfølger der flere forskellige mundstykker. Dermed har du lige hvad du skal bruge til enhver lejlighed.

Der er to forskellige indstillinger på V6 modellen. Standard og Max, men vi vil til enhver en tid anbefale blot at køre på Max indstillingen. Der er ikke meget værdi i standard. Håndstøvsugeren har ikke helt ligeså lang batteritid, som den sidste model fra Bosch har. På en god dag, når vi desværre kun 20 minutters støvsugning, men til gengæld tager det ikke mere end 210 minutter før den er fuldt opladet igen. Man skal se Dyson V6 som en håndstøvsuger, der kan klare de mindre opgaver der måtte opstå, såsom fjerne hundehår, eller kattehår i stuen.

Alt i alt en let og brugervenlig støvsuger, der er rig på fleksibilitet som sikrer alle i hele hjemmet kan give et nap med i forhold til rengøringen.


7. Electrolux ZB5022 håndstøvsuger

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Testvinder – Icakuriren.se

 Electrolux ZB5022 håndstøvsugerElectrolux ZB5022 er en yderst kraftfuld håndstøvsuger, som vi har valgt at give en plads i vores støvsuger test.
Betegnelsen er nok nærmere en stangstøvsuger, da dette ikke er en 2-i-1 model, som de tidligere omtalte modeller har været, men dette gør ikke støvsugerens evne ringere, til trods for at det “blot” er en støvsuger der er batteridrevet.

Den manglende 2-i-1 funktion gør dog også at den får knap så gode karakterer sammenlignet med andre 2-i-1 modeller, netop på grund af dette, samtidig med at den synes at være lidt tungere end andre modeller.

Til gengæld! Så har den diverse tests bedste sugeevne hvilket gør at vi måtte have den med i vores testresultat. Den er super nem at betjene, og har en tilfredsstillende batterilevetid på op til 60 minutter, hvilket ligger i den høje ende for håndstøvsugere/stangstøvsugere.

Electrolux ZB5022 klarer sig fænomenalt med støvsugning på hårdt gulv, hvilket giver den topkarakterer hos svenske Råd & Rön, mens den nøjes med lidt over middel for støvsugning på gulvtæpper.

Electrolux ZB5022 kommer med tre forskellige indstillinger når det omhandler sugeevnen. Ligeledes har den en batteripakke, som nemt kan tages af og skiftes ud hvis nødvendigt. Dog kan støvsugeren ofte klare at komme hele huset rundt uden at løbe tør for strøm, velvidende at den kører på en fuldopladning.

Det er næppe en overraskelse, at Electrolux ZB5022 er bedst egnet til hårde overflader så som parketgulv og andre glatte overflader, da den som tidligere nævnt har markant svære ved gulvtæpper. Dog skal det nævnes at den er super god til at opfange dyrehår, dette på hårdt gulve såvel som blødt. Så hvis du er hunde- eller katteejer, så er denne håndstøvsuger helt ideel!

Specifikationer:

 • 25,2 Volt Lithium-ion batteri
 • Lys i mundstykke
 • Inkl. ladestander
 • 3 sugestyrker
 • Aftagelig batteripakke

 


Håndstøvsuger med skaft

Skal man ud at vælge en ny håndstøvsuger, er det rigtig vigtigt at man gør sig forarbejde grundigt. Ligeledes også afgøre på forhånd hvilke kvaliteter, der er vigtige i forhold til at kunne træffe den retmæssige beslutning. For mange handler det om at vælge en håndstøvsuger, der er fleksibel. Den umiddelbare funktion skal være, et alternativ til husets allerede traditionelle støvsuger. På bedste10 vil vi heller ikke anbefale at man erhverver sig håndstøvsugeren, som den primære støvsuger i hjemmet, da den ganske enkelt ikke har den samme ydeevne, som de traditionelle. Dette er en anbefaling til alle husejere, men situationen kan i princippet godt være lidt anderledes, hvis man eksempelvis bor i lejlighed. Her kan håndstøvsugeren faktisk være et rigtig godt køb – også som boligens eneste støvsuger, da håndstøvsugere kvag teknologien er langt bedre i dag, end de bare var for fem år siden. Man skal derfor heller ikke undervurdere håndstøvsugerens kvaliteter. De kan være super effektive til at komme rundt omkring de små hjørner og kroge, som man aldrig ville komme med en almindelig støvsuger.

Køber man en håndstøvsuger med skaft, er det netop nemmere at få en håndstøvsuger der i princippet kan håndtere alt støvsugning i hjemmet. Både de små overflader, men også de lidt større arealer: såsom typisk stuen eller soveværelset.

Man oplever også flere og flere forbrugere, at anskaffe sig en robotstøvsuger i kombination med håndstøvsugeren. De supplerer hinanden rigtig godt og man dermed blive fri for at skulle have de store traditionelle støvsugere opbevaret i hjemmet. Ligeledes kan der også være noget tid at hente, da robotstøvsugeren sikrer at hjemmet generelt er pænt og nydeligt, mens man med håndstøvsugeren lige kan tage de værste overflader, før man eksempelvis får gæster, eller lignende.

Det kan spare dig for rigtig meget tid, som i dag fylder mere og mere i vores hverdag.

Håndstøvsuger uden skaft 

Anskaffer du en håndstøvsuger uden skaft, vil du naturligt opleve en støvsuger med en meget kort køretid – målt i et gennemsnit. Denne type støvsugere har kun en køretid på mellem 10-15 minutter, hvilket reducerer dine muligheder væsentligt. Fordelen er så at de ingenting fylder, og nemt kan opbevares i hjemmet. Ligeledes oplades de også hurtigt igen.

Alle modeller har sine fordele og ulemper, men i sidste ende er det din beslutning hvilken model som bedst egner sig til dit behov. I denne test har vi samarbejdet med forskellige leverandører, som du finder øverst i denne test. Har du nogle yderligere spørgsmål til nogle af modellerne, anbefaler vi at du hiver fat i en af dem. De vil naturligvis kunne guide dig videre i dine overvejelser omkring hvilken håndstøvsuger, der bedst passer til dig og dit hjem.

Tak fordi du læste med.