Den bedste hårkur: Testoversigt

Sidst opdateret: 11. marts 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Hver dag bliver dit hår sat på en prøve. Om vinteren er kulden og de lave temperaturer en hård prøvelse for dit hår, og om sommeren er solens skarpe stråler ekstremt barske ved håret. Det er derfor vigtigt at beskytte og plejet håret, så det er stærkt og er i stand til at stå imod de daglige udfordringer.

Hårkur er én af de måder, hvorpå du kan beskytte dit hår på en nærende og sund måde. Brug hårkur 1-2 gange om ugen og du vil hurtigt kunne se en forskel. Men der findes rigtigt mange forskellige producenter og produkter på markedet, og alle reklamerer med at kunne gøre en stor forskel for dit hår. Nogle er dog helt afgjort bedre end andre, men det kan være svært at gennemskue, hvis ikke du selv har prøvet det enkelte produkt.

Vi har derfor gennemgået flere tests og artikler for at finde ud af, hvilke hårkure der er de allerbedste på markedet. På den måde kan du nemt og hurtigt finde frem til, hvad du skal købe næste gang.

HairLust Hair Growth & Protection Mask – Bedst i test

Hair Growth and Protection Mask Set

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

HairLust har på alle måder fået en god modtagelse hos forbrugerne, og både bloggere og magasiner anbefaler produktet. På HairLusts egen hjemmeside kan man se, at produktet har fået 24 anmeldelser, der alle ligger på 5 ud af 5 stjerner. På Trustpilot ligger brugernes bedømmelser af produkterne generelt på 4,7 stjerner ud af 5, og der er hele 1634 anmeldelser.

Om HairLust Hair Growth & Protection Mask

Denne hårkur er både økologisk og vegansk certificeret, og den giver en reparerende behandling ødelagt, tyndt eller tørt hår samtidig med, at den er fugtgivende. Den indeholder en lang række af effektive økologiske planteekstrakter fra acai, aloe vera og havre, og disse naturlige produkter går ind og virker både styrkende og nærende, men de er også antioxidante, så dit hår kan modstå lidt af hvert.

Desuden går en række mikroproteiner ind og gendanner det ødelagte hår indefra, hvorved du kan få forlænget hårets levetid. Deraf kommer også navnet, idet håret herved har bedre mulighed for at vokse sig langt uden at knække undervejs.

Udvalgte specifikationer

 • 200 ml
 • Vegansk og økologisk
 • Indeholder planteekstrakter fra Aloe Vera, Acai og havre
 • Aktive mikroproteiner gendanner håret indefra
 • Forebygger spaltede lokker med op til 20 %
 • Uden parabener, sulfat og ftalater
 • Silikonefri
 • Velegnet til henholdsvis tyndt, ødelagt eller tørt hår

Orofluido Mask – Bedst til prisen

Orofluido Mask

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

Forbrugerne på NiceHair bedømmer denne hårkur med 5 ud af 5 stjerner.

Om Orofluido Mask

Denne hårkur indeholder tre naturlige olier, som efterlader dit hår silkeblødt og behageligt. For det første indeholder den arganolie, der er kendt for at styrke håret og gøre det glansfuldt og blødt. Derudover indeholder det Cyperus olie, der beskytter håret mod fri radikaler og giver volumen i håret. Og endelig indeholder hårkuren linolie, der lukker og blødgør hårstrået, så håret bliver glat og ensartet.

Denne hårkur giver således en masse fugt til håret og hovedbunden samtidig med, at den går ind og genopretter og gendanner ødelagte hårstrå. Og så dufter den fantastisk af amber og vanilje.

Udvalgte specifikationer

 • 250 ml
 • Indeholder 3 naturlige olier
 • Dufter af amber og vanilje
 • Styrker håret, beskytter mod frie radikaler og lukker og blødgør hårstrået
 • Giver både fugt til hår og hovedbund og genopretter hårstrået

John Masters Hair Mask – Premium valg

John Masters Hair Mask

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

Luxplus.dk har ved frisør Simone Keller anbefalet denne hårkur som det bedste produkt til at undgå vintertørt hår.

Om John Masters Hair Mask

Her er en hårkur, der er ekstremt velegnet til det fine, skandinaviske hår, hvis du gerne vil undgå, at det bliver vintertørt og trist. Hårkuren fedter ikke og indeholder kun organiske ingredienser, såsom abrikoskerneolie, avokado, aloe vera og rosenvand. Disse naturlige ingredienser er med til at fugte hovedbunden, så den ikke bliver for tør i vinterkulden, samtidig med at den reparerer spaltede spidser og giver dig blankt og luftigt hår.

Du vil kunne se en tydelig forandring ganske hurtigt, og den er derfor også god i den akutte situation

Udvalgte specifikationer

 • 148 ml
 • God til spaltede spidser og tør hovedbund
 • Reparerer og beskytter mod vinterkulden
 • Anvendes i normalt og fint hår
 • Indeholder naturlige ingredienser
 • Giver blankt og luftigt hår

Olaplex Hair Perfector – til hverdagsluksusbehov

Olaplex Hair Perfector

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Testresultater

SteveWynder har testet denne hårkur og bedømmer den som et af de allerbedste hårprodukter, han har brugt siden opstarten af hans salon i 1980. Olaplex har ligeledes opnået gode anmeldelser af forbrugerne med 4 ud af 5 stjerne på NiceHair samt 4,3 stjerner ud af 5 på Amazon.

Om Olaplex Hair Perfector

Med denne hårkur får du fornemmelsen af en frisørbehandling, selvom du selv foretager den derhjemme. Du kan både bruge den som en videreførsel af en Olaplex behandling hos din frisør, men du kan også bruge den uden at have fået salonbehandling først.

Kuren fungerer godt til alle hårtyper, men den er særligt velegnet til hår, der i forvejen er skadet eller slidt – for eksempel efter farvning, varmestyling eller kemiske behandlinger. Desuden anbefales den også, hvis du bruger extensions.

Den er fugtgivende og medvirker rigtigt godt til genopbygningen og behandlingen af skadet hår.

Udvalgte specifikationer

 • 100 ml
 • Vedligeholder Olaplex salonbehandling, men kan sagtens bruges uden frisørbehandling
 • Anvendes til alle hårtyper
 • Særligt velegnet til skadet eller slidt hår
 • Velegnet til extensions
 • Genopbygger og behandler skadet hår

Derfor skal du bruge hårkur

Hårkur går både ind og reparerer håret samtidig med, at det beskytter, fugter og nærer dit hår. Shampoo derimod åbner håret, så det kan blive rengjort, hvorefter balsam lukker håret og forsejler det. Men hverken shampoo eller balsam reparerer på håret. Det er her, du har brug får hårkur.

Hvert enkelt hårstrå består af svovlbroer, der gør dit hår sundt og stærkt. Disse svovlbroer kan imidlertid blive ødelagt ved brug af føntørrer, glattejern, krøllejern eller noget så simpelt som at bruge den forkerte shampoo. Dit hår bliver også ødelagt af hårfarve og kemiske produkter til at style håret med.

Når du bruger hårkur, går du ind og reparerer svovlbroerne, så dit hår bliver stærkt og sundt på ny. Dermed kan regelmæssig brug af hårkur og forebygge spaltede spidser, ligeså det kan være med til at sikre, at dit ikke knækker.

Sådan bruger du hårkur

Hvert produkt er naturligvis forskelligt, og du bør altid henhold dig til det, der står på produktet. Generelt set bør du bruge hårkur 1-2 gange om ugen på følgende måde:

 1. Vask dit hår rent med shampoo. Vask det gerne et par gange, så du er sikker på, at det er helt rent – særligt hvis du bruger diverse stylingprodukter.
 2. Put hårkur i håret og lad det sidde så længe, som vejledningen på produktet siger – det vil typisk være 5-10 minutter.
 3. Herefter skylles hårkuren ud.
 4. Afslut din behandling med at putte balsam i håret. Det er helt afgørende, idet balsam lukker de åbne hårstrå. Bruger du ikke balsam, vil hårstråene være helt åbne, og dermed fuldstændigt ubeskyttede. Og så er du lige vidt, for så vil håret tage imod alle former for skadende produkter, varme og så videre uden at være beskyttet imod dem.
 5. Hvis du gerne vil beskytte ekstra eller tilføre endnu mere fugt, bør du bruge hårolie. Denne skal kommes i håret, mens det stadig er håndklædetørt. Hårolien går ind og tilfører ekstra pleje og beskyttelse og gør dit hår super glansfuldt.

Hvilken hårkur skal du vælge?

Du skal altid gå efter den hårkur, som er målrettet den type hår, du har. Alle mennesker har nogle specifikke udfordringer med håret, for eksempel at det fedter, at det er for tørt, at det er for tyndt, eller at det er skadet på den ene eller den anden måde.

Alle hårkure beskytter og fugtgiver, men de er alle målrettet en specifik hårtype. Du får således meget mere ud af hårkuren, hvis du vælger én, der er målrettet netop det problem, du gerne vil have løst.

Testkilder

Vi har i denne test særligt gennemgået forbrugernes anmeldelser med henblik på at finde de bedste hårkure på markedet. Vi har i den forbindelse set på anmeldelser af det enkelte produkt på hjemmesiden, idet forbrugernes bedømmelser er den absolut bedste måde at vurdere, hvorvidt et produkt virker eller ej. Desuden har vi gennemgået producenternes profiler på Trustpilot for at vurdere den generelle kundetilfredshed.

Stevewynder.com

Steve Wynder er en amerikansk frisør, der blandt andet har testet Olaplex Hair Perfector og klassificerer den som ét af de bedste produkter, han har brugt, siden han startede som frisør i 1980.

Luxplus.dk

Frisør Simone Keller har på Luxplus.dk skrevet om John Masters Hair Mask, der af hende anbefales som det absolut bedste produkt til at undgå vintertørt hår. Artiklen er fra januar 2020.

Se også Hjemmelavet hårkur – 10 naturlige kur tips til håret skrevet af chleopatra.dk

Denne side er anmeldt af: Victor R. Lauritsen 10/10