De bedste lamineringsmaskiner ifølge eksperterne – stor guide og testoverblik

Lamineringsmaskinen er en stor hjælp både på kontoret, i hobbyrummet og hjemme i privaten. Du kan let beskytte dokumenter, billeder og andre vigtige papirer med et lag plastik. Lamineringen sikrer, at dokumenterne ikke kan bukkes, gå i stykker eller få vandskader, fordi plastikken ligger som et ekstra styrkende lag.

Mangler du en god og effektiv lamineringsmaskine, så er du havnet det helt rigtige sted. Hos Bedste10.dk har vi samlet nogle af de bedste lamineringsmaskiner ifølge både eksperter og forbrugere, så du nemt finder den helt rigtige model til dine behov.

Det skal du overveje, før du køber en ny lamineringsmaskine:

 • Hvor store dokumenter skal du laminere? Nogle maskiner kan laminere op til A3-størrelse, mens andre kun kan laminere A5 og A4-ark, så det er en vigtig faktor i dit valg af lamineringsmaskine.
 • Hvor ofte skal du bruge din lamineringsmaskine? Skal din lamineringsmaskine bruges hver eneste dag, så kan du med fordel vælge en kvalitetsmodel. Den kan bedre modstå intensiv brug end en billigere udgave.
 • Hvad er dit budget? Inden du farer vild i alle mulighederne, så bør du sætte et fast budget for dit køb af lamineringsmaskine. Kan du finde en lamineringsmaskine på tilbud, kan du spare mange penge.

 

Fellowes-Jupiter-2-A3

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 • 4,4 ud af 5 stjerner på Amazon
 • 9,3 ud af 10 point hos Laminiergeraet-tests.de

Introduktion

Vores udvalgte testvinder er lamineringsmaskinen Fellowes Jupiter 2 A3. Modellen er en af de bedste lamineringsmaskiner perfekt både på kontoret og i hjemmet, hvis du drømmer om at kunne laminere både koldt og varmt i A3-størrelse. Hos tyske Laminiergeraet-tests.de får modellen fra Fellowes en flot bedømmelse med 9,3 point ud af 10 mulige. Det er særligt på lamineringshastighed, opvarmningstid og kvalitet, at modellen klarer sig flot. Den er derfor hurtig og effektiv og gør det nemt at laminere efter behov. En tilfreds kunde skriver i en anmeldelse på Amazon: ”Super easy to use, very fast heating period and great results”.

Om Fellowes Jupiter 2 A3

Fellowes Jupiter 2 A3 laminerer i høj kvalitet, og du kan bruge den både til at laminere med varme og uden, alt efter dine behov. InstaHeat-teknologi sikrer at du ikke skal vente længe, når maskinen varmer op, for det tager kun et lille minut, før den er klar. Du behøver ikke tænke på tykkelser og hastighed, for det klarer maskinen selv med AutoSense. På en dag kan du klare op til 75 lamineringer, og den laminerer 30 cm pr. minut. Efter en halv times inaktivitet slår maskinen automatisk selv fra. Med til din Fellowes Jupiter 2 A3 får du en startpakke, men den indeholder 10 lamineringslommer. Det kan derfor anbefales, at du køber flere, der passer til maskinen, så du ikke løber tør.

Fordele

 • InstaHeat-teknologi for kort opvarmningstid
 • Opdager papirstop og bakker automatisk
 • Resultater i høj kvalitet
Ulemper

 • Kun 10 lamineringslommer medfølger


Fellowes Saturn 3i A4 – Bedst til prisen

Fellowes-Saturn-3i-A4

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 • 8,9 point ud af 10 hos Laminiergeraet-tests.de
 • 4,4 stjerner ud af 5 på Amazon

Introduktion

Betyder prisen noget for dit valg? Fellowes Saturn 3i A4 er vores udvalgte ”bedst til prisen”, fordi du får en rigtig effektiv maskine uden at tømme kontoen. Fellowes Saturn 3i A4 scorer også rigtig flotte bedømmelser i tests hos Laminiergeraet-tests.de, hvor den får ros for at varme hurtigt op, være effektiv, robust og levere laminering af høj kvalitet. Du kan derfor vælge Fellowes Saturn 3i A4, hvis du skal bruge en effektiv lamineringsmaskine, der ikke vælter budgettet.

Om Fellowes Saturn 3i A4

Med Fellowes Saturn 3i A4 kan du både laminere med varme og uden. Du kan derfor selv vurdere, hvad der passer bedst til dine dokumenter eller billeder. Dog skal du være opmærksom på, at du maksimalt kan laminere papir med en tykkelse på 125 mikrometer. Med en indbygget InstaHeat-teknologi varmer maskinen lynhurtigt op, så du kan komme i gang med dine projekter. Det er også fremhævet hos forbrugerne på Amazon, der generelt er tilfredse med produktet til prisen. De skriver blandt andet, at den hverken lugter, laver papirstop eller mærkelige bobler under lamineringen. Designet af Fellowes Saturn 3i A4 er en stor fordel, hvis den skal stå fremme. Med et moderne design vil den tage sig flot ud både i kopirummet på arbejde eller på hjemmekontoret.

Fordele

 • InstaHeat-teknologi
 • Automatisk slukfunktion
 • Moderne design
Ulemper

 • Kan ikke laminere papir tykkere end 125 mikrometer

GBC-HeatSeal-ProSeries-4000LM

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 • 9,4 ud af 10 point hos Laminiergeraet-tests.de
 • 4,6 ud af 5 stjerner på Amazon

Introduktion

Når kun det bedste er godt nok, kan du gå med GBC HeatSeal ProSeries 4000LM. Det er vores absolutte premiumvalg, så du skal også have den store check frem for at købe den. Pengene er dog givet godt ud. Modellen får flotte resultater i test hos Laminiergeraet-tests.de, hvor den scorer højt i både kvalitet, lamineringshastighed, opvarmningshastighed og lamineringens holdbarhed. Samlet giver Laminiergeraet-tests.de GBC HeatSeal ProSeries 4000LM 9,4 point ud af 10 mulige. Forbrugerne skriver også godt om GBC HeatSeal ProSeries 4000LM, der får 4,6 stjerner ud af 5 på Amazon. En forbruger skriver: ”Great product, really easy to use and set up”.

Om GBC HeatSeal ProSeries 4000LM

Med rigelig plads til A2-størrelser, kan du laminere både små og store projekter med GBC HeatSeal ProSeries 4000LM. Det er en klar fordel, hvis du er på jagt efter en af de mest alsidige modeller på markedet. Det tager 2 minutter for maskinen at varme op, men du kan bruge en lang række forskellige filmtykkelser, så du nemt kommer gennem alle dine små opgaver uden besvær. GBC HeatSeal ProSeries 4000LM er en større maskine, så du skal have pladsen til den, men har du først investeret i modellen, er det svært at vende tilbage til de små A4-modeller igen.

Fordele

 • 2 minutters opvarmningstid
 • 4 ruller
 • Kan laminere med tykkere film
Ulemper

 • Dyrere produkt


Leitz iLAM touch turboProA3

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.836,00 DKK
2.938,00 DKK

 • 8,9 ud af 10 point hos Laminiergeraet-tests.de
 • 3,9 ud af 5 stjerner på Amazon

Introduktion

Skal du klare meget laminering på kort tid, så har Leitz iLAM touch turboProA3 ekstra meget fart på. Det er den oplagte maskine i vores oversigt, hvis du stort set dagligt skal bruge lamineringsmaskinen på arbejde eller derhjemme. Leitz iLAM touch turboProA3 er en lamineringsmaskine bedst i test hos den tyske testside Laminiergeraet-tests.de. Her får modellen fra Leitz 8,9 point ud af 10 mulige. Den får flotte resultater på hastighed og kvalitet, men den kommer til kort i forhold til opvarmningstiden, der kun får en middel bedømmelse. Forbrugerne er grundlæggende tilfredse med lamineringsmaskinen, men på Amazon påpeger de, at den tager ekstra tid om at varme op. Dog klarer maskinen let de daglige udfordringer uden problemer, for en skolelærer skriver: ”I have laminated 150+ pages and not had a single jam”.

Om Leitz iLAM touch turboProA3

Når du skal have lamineret en ordentlig bunke, så skal det helst foregå hurtigt og uden forstyrrelser. Leitz iLAM touch turboProA3 er en lamineringsmaskine med en særligt høj lamineringshastighed, så du hurtigt tygger dig gennem arbejdet. Med en smart sensor registrerer maskinen selv, hvor tykke dokumenterne er, og tilpasser højden automatisk. Du undgår derfor papirstop og ødelagte lamineringslommer og dokumenter. Har du ikke brugt maskinen i 30 minutter, slukker den automatisk for at spare på energi og eliminere risikoen for uheld. Maskinen kommer med en startpakke med lamineringslommer, så du nemt og bekvemt kan komme i gang.

Fordele

 • Høj lamineringshastighed
 • Sensor registrerer automatisk dokumenters tykkelse
 • Lavt energiforbrug
Ulemper

 • Kontroller ikke temperaturen

 


Leitz-iLAM-Home-A4

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 • 4,4 stjerner ud af 5 på Amazon
 • 7,8 ud af 10 point hos Laminiergeraet-tests.de
 • God anmeldelse på Youtube

Introduktion

Hos Bedste10.dk har vi udvalgt Leitz iLAM Home A4 som vores testoversigts bedste lamineringsmaskine til prisen. Den klarer det også generelt godt i tests og anmeldelser, hvor den får en score på 7,8 hos den tyske side Laminiergeraet-tests.de og en god anmeldelse på Youtube. Enkelte forbrugere klager på Amazon over, at den ikke fungerer effektivt nok, men det kan skyldes utålmodighed. En tilfreds forbruger skriver i sin anmeldelse, at du skal lade den varme helt op – gerne i 3-4 minutter, for: ”Used carefully this Leitz machine gives excellent results”.

Om Leitz iLAM Home A4

Den kompakte Leitz iLAM Home A4 er en god lamineringsmaskine til hobbyister og hjemmet. Den bliver ikke varm på overfladen, så du kan trygt bruge den i selskab med børn. En klar fordel ved Leitz iLAM Home A4 er både lys- og lydalarm, der indikerer, når maskinen er klar til brug. Du skal derfor ikke gå og mærke efter, om maskinen er klar, men kan bruge tiden på andre ting. Du kan dog ikke selv justere temperaturen på maskinen, hvilket kan være nødvendigt, hvis du ofte laminerer mere sarte dokumenter. Laminerings-hastigheden er fin, for det tager cirka et minut at laminere et 80 mikrometer A4-ark. Det anbefales, at du bruger Leitz UDT lamineringslommer med Leitz iLAM Home A4 for det bedste resultat.

Fordele

 • Brugervenlig
 • LED-lys og alarm når varm
 • Lav overflade temperatur
Ulemper

 • Ingen manuel temperaturindstilling


Xyron-Creative-Station-A4-A6

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 • 4,7 stjerner ud af 5 på Amazon
 • God anmeldelse på Youtube

Introduktion

Med Xyron Creative Station A4/A6 får du ikke bare en lamineringsmaskine, men derimod en alt-i-en maskine. Modellen kan nemlig ud over at laminere også lave labels og magneter. Og det foregår helt uden varme eller elektricitet. Forbrugerne er meget tilfredse med Xyron Creative Station A4/A6, hvor den får 4,7 stjerner ud af 5 på Amazon. En forbruger skriver blandt andet: ”I would totally buy this again and recommend it often”. Lamineringsmaskinen har også fået en positiv anmeldelse på video-platformen Youtube, hvor den anbefales. Den lever derfor fuldt op til forventningerne om en praktisk alt-i-en lamineringsmaskine, der ikke anvender elektricitet.

Om Xyron Creative Station A4/A6

Når du bruger Xyron Creative Station A4/A6, vil det helt sikkert først slå dig, at den ikke kører på elektricitet. I stedet er Xyron Creative Station A4/A6 en maskine, der kold-laminerer, så du ikke skal spilde tid på at vente på, at den varmer op før brug. Samtidigt kan du tage maskinen med dig overalt, fordi du ikke skal være indenfor rækkevidde af en stikkontakt. Udover at kunne laminere dokumenter og fotos, så kan du også med Xyron Creative Station A4/A6 lave smarte labels og magneter. Det er derfor en god model til den kreative sjæl, der gerne kommer på nye projekter hele tiden. Når du får maskinen, er der allerede installeret en række lamineringslommer i A4-størrelse, så du er helt klar til at komme i gang. Du kan bruge enten A6 eller A4-størrelser med Xyron Creative Station A4/A6, når den er løbet tør for lommer.

Fordele

 • Nem drop-in patron
 • Miljøvenlig
 • Mange muligheder
Ulemper

 • Lavet i plastik

 


Sådan vælger du den bedste lamineringsmaskine

Når du skal bruge en god lamineringsmaskine, så afhænger den rigtige model helt af dine behov. Derfor har vi lavet en lille oversigt over de overvejelser, du skal gøre dig, før du klikker en af de smarte lamineringsmaskiner hjem.

Hvilken størrelse dokumenter skal du laminere?

Der findes forskellige lamineringsmaskiner, der kan tage forskellige størrelser dokumenter. Har du eksempelvis brug for at kunne laminere i A3 og A2, skal du ofte købe en mere avanceret model. Har du derimod mest brug for at laminere kort og mindre dokumenter, kan du måske fint nøjes med en maskine til A4.

Hvor mange dokumenter skal du laminere?

Hvis du skal laminere stort set hver eneste dag, så kan det godt betale sig at kaste flere penge efter en kvalitetsmaskine. Bruger du derimod kun din lamineringsmaskine en sjælden gang imellem, kan du måske nøjes med en mindre dyr model.

Hvilken tykkelse på lamineringen?

Jo tykkere lamineringsfolie, jo mere stærk og fast bliver overfladen af lamineringen. Har du brug for at kunne laminere tykke dokumenter eller med tykkere folie, så bør du vælge en maskine, der er lavet til det. Ellers kan du risikere at få papirstop og ødelagte dokumenter ud af det.

Hvilket budget har du?

En sidste og afgørende ting er dit eget budget. Ofte sætter budgettet naturligt nogle begrænsninger, så du kan fokusere på det udvalg, der er tilgængeligt. Bruger du din lamineringsmaskine meget, kan det kun anbefales at give lidt ekstra, da kvalitet og pris ofte følges ad.

Kan man laminere fotos?

Drømmer du om at beskytte dine fotos, så kan du let og bekvemt laminere dem. Det forlænger både billedernes holdbarhed, og det beskytter samtidigt mod skidt, snavs og solskader. Det vigtigste, når du skal laminere fotos, er, at dine billeder er af god kvalitet. Du kan selvfølgelig gå ned til en fotohandler og få dine fotos fremkaldt, men du kan også bare bruge din printer. Brug gerne en god printer, der laver print i høj kvalitet, og tilkøb gerne toner eller blækpatroner specifikt til fotos. Det gør kvaliteten af printet meget højere, så det kan betale sig at laminere efterfølgende. Har du en storformatprinter, skal du være opmærksom på, at du printer i en størrelse, der kan gå gennem din lamineringsmaskine. Det er kun udvalgte modeller, der kan lave op til A3-størrelser, så husk at holde det for øje, hvis du printer i stort format.

Hvordan virker en lamineringsmaskine?

En lamineringsmaskine kan fungere på 2 forskellige måder: enten med varme eller uden elektricitet. Lamineringsmaskiner med varme skal have tid til at varme op, før den er klar til brug. Når maskinen er helt varm, skal du bruge en lamineringslomme til dine dokumenter eller fotos, som du kører gennem maskinen. Varmen får plastiklommen til at smelte sammen og danne en lukket og fast overflade omkring dine papirer. Kold laminering foregår på en anden måde, og den er særligt effektiv til mere sarte papirer og ting, der ikke kan tåle høj varme. I stedet for at anvende varme, bruger den kolde lamineringsmaskine tryk og vægt til at klemme de to sider af plastiklommen sammen.

FAQ

🤩Hvilken lamineringsmaskine er bedst i test?

Du kan med fordel tage et kig på vores 3 udvalgte testvindere indenfor kategorierne: testvinder, bedst til prisen og premiumvalg. Det er 3 gode maskiner, der passer til 3 forskellige behov og budgetter.

🧐Hvordan virker en lamineringsmaskine?

En lamineringsmaskine virker ved enten at varme plastiklommen op, så den smelter sammen, eller ved at trykke plastiklommen sammen uden brug af varme. Koldlaminering er bedst til sarte dokumenter.

🧐Kan man laminere sine gamle billeder?

Ja, du kan sagtens laminere dine gamle billeder med en lamineringsmaskine. Sørg for at du får de rigtige lommer til din maskine, så selve lamineringen foregår så gnidningsfrit som muligt.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon

Amazon er en af verdens største webshops på nettet, hvor du kan købe et væld af forskellige produkter fra hele verden. Hovedkvarteret ligger i Seattle, USA, men det er i dag et verdensomspændende brand. Fra Amazon har vi medtaget forskellige forbrugeranmeldelser. Amazon tilbyder forbrugerne, at de kan give produkterne på siden bedømmelser ud af 5 stjerner og knytte en kommentar til deres vurdering. Anmelderne opdateres løbende, som flere forbrugere giver deres mening til kende. På Amazon er alle produkterne i oversigten anmeldt. Leitz iLAM Home A4 får 4,4 ud af 5 stjerner, Fellowes Jupiter 2 A3 scorer 4,4, GBC HeatSeal ProSeries 4000LM får 4,6, Fellowes Saturn 3i A4 kommer op på 4,4, Leitz iLAM touch turboProA3 når 3,9, mens Xyron Creative Station A4/A6 får 4,7 ud af 5 stjerner.   Du kan se anmeldelserne af Leitz iLAM Home A4 her Du kan se anmeldelserne af Fellowes Jupiter 2 A3 her Du kan se anmeldelserne af GBC HeatSeal ProSeries 4000LM her Du kan se anmeldelserne af Fellowes Saturn 3i A4 her Du kan se anmeldelserne af Leitz iLAM touch turboProA3 her Du kan se anmeldelserne af Xyron Creative Station A4/A6 her

Laminiergeraet-tests.de

Den tyske side Laminiergeraet-tests.de fokuserer på at give forbrugerne et godt indblik i markedet af lamineringsmaskiner. En del af lamineringsmaskinerne i vores testoversigt er anmeldt på den tyske hjemmeside Laminiergeraet-tests.de. Modellerne vurderes alle på baggrund af en række testparametre, der inkluderer blandt andet: opvarmningstid, formater, lamineringsstyrke, lamineringshastighed og vægt. Alle modellerne er grundigt testede, og de vurderes på en pointskala fra 0 til 10 point. Leitz iLAM Home A4 får en mellem vurdering med 7,8 point. Anmeldelsen er opdateret: juni 2020   Du kan se anmeldelsen her Fellowes Jupiter 2 A3 får en flot samlet vurdering på 9,3 ud af 10 mulige point.   Anmeldelsen er opdateret: august 2020 Du kan se anmeldelsen her   GBC HeatSeal ProSeries 4000LM er en af topscorerne hos den tyske sammenligningsside, der giver den 9,4 ud af 10 point.   Anmeldelsen er opdateret: juli 2020 Du kan se anmeldelsen her Fellowes Saturn 3i A4 når op på en samlet vurdering på 8,9 ud af 10 point.   Anmeldelsen er opdateret: juni 2020 Du kan se anmeldelsen her Leitz iLAM touch turboProA3 klarer sig godt i de forskellige tests og får 8,9 ud af 10 mulige point.   Anmeldelsen er opdateret: februar 2021 Du kan se anmeldelsen her

Youtube

På Youtube kan du se og selv uploade videoindhold til platformen. Der er en lang række eksperter, der laver deres egne omhyggelige videoanmeldelser af forbrugerprodukter. Leitz iLAM Home A4 er anmeldt af KLW’s product reviews, der fokuserer på forbrugerprodukter. Modellen er både beskrevet, testet i praksis og slutteligt anmeldt samlet. Modellen får ros for at være robust og af høj kvalitet, mens lamineringen foregår gnidningsfrit. Anmelderen har anvendt maskinen over en længere periode for at teste den helt i bund.   Anmeldelsen er udført den: 12. juni 2018 Du kan se anmeldelsen her   Gabriela Sims har lavet en youtube-anmeldelse af Xyron Creative Station, som hun sammenligner med en tidligere model af samme brand. Med stor erfaring med lignende maskiner går hun igennem alle Xyron Creative Station’s funktioner og vurderer, at den er meget brugervenlig og bestemt pengene værd.   Anmeldelsen er udført den: 10. juni 2016 Du kan se anmeldelsen her

Andre kilder

Mybinding.com

Mybinding.com er en af USA’s største forhandlere af laminering. De har mere end 30 års erfaring, og de skriver gode artikler om alt indenfor laminering på deres hjemmeside. Vi har brugt artiklen “What should I look for in a Laminator?”. Den kommer omkring de væsentligste ting, når du skal købe en ny laminator, og vi har læst den som del af vores research.   Artiklen er udgivet den: 30. juni 2015 Du kan se artiklen her   Vi har også brugt artiklen ”How to Laminate Photographs” i vores oversigt. Den går i dyben med de vigtigste ting, når du vil laminere fotos.   Artiklen er udgivet den: 27. april 2016 Du kan se artiklen her

Gbc.com

GBC som Gbc.com er en del af, har eksisteret siden 1947. Deres mål er at sikre velfungerende printere og andet udstyr, når behovet opstår. Derfor skriver de også gode guides og vejledninger til deres læsere. Fra Gbc.com har vi læst og anvendt ”Factors to Consider When Choosing a Laminator” til vores egen guide til valg af lamineringsmaskine.   Du kan se artiklen her

Avxperten.dk

Avxperten.dk er en dansk forhandler af alt til tv, computer og kontor, og de skriver også grundige guides til, hvordan du bruger deres produkter. Vi har anvendt artiklen ”Hvordan Laminerer man Papir? » Den Bedste Lamineringsguide”. Den kommer gennem de mest basale behov, når du skal laminere, og vi har brugt den til vores egen guide.   Du kan se artiklen her

Writetheworld.com

Writetheworld.com skriver om alt mellem himmel og jord, og der er derfor også indhold om lamineringsmaskiner på siden. Deres redaktion består af mange forskellige skribenter, der træner deres skrivefærdigheder og deler indholdet på den internationale platform. Fra Writetheworld.com har vi brugt artiklen “How Does a Laminating Machine Work?”. Den gennemgår de mest basale ting omkring en lamineringsmaskines funktioner, som vi har brugt i vores egen beskrivelse.   Artiklen er udgivet den: 17. august 2018 Du kan se artiklen her

Denne side er anmeldt af: Thea O. Kruse Rating 5/5