Storformatprintere

Arbejder du i en arkitekt-, reklamebureau eller grafisk virksomhed, så kender du vigtigheden af at eje en storformatprinter til print af alt det grafiske materiale. Det er ikke nok med en normal printer, da det grafiske materiale oftest skal bruges i større formater. Ligeledes giver det mening hvis du arbejder i en konstruktions-, bygge- eller entreprenørvirksomhed, da disse bruger storformatprintere til byggetegninger, grundtegninger osv.

Der er altså penge at spare ved at eje sin egen storformatprinter, kontra kontakte en trykvirksomhed, som forresten er utroligt dyre.

Derfor har vi udarbejdet en test-guide af de bedste storformatprintere på markedet, for at du kan finde lige præcis den der passer dig og din virksomhed. De kommer i mange forskellige prisklasser og med mange forskellige funktioner. Læs blot med her for at finde lige præcis den storformatprinter du søger. Denne test-guide er udarbejdet på baggrund en række andre tests.


Canon imagePROGRAF TM-200

Canon imagePROGRAF TM-200 storformatprinter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Canon indtager den første printer i denne test-guide med sin billige, dog ekstremt gode imagePROGRAM TM-200. Med en pris på omkring 10.000, får du utroligt høj værdi for pengene.

Printeren en er utroligt avanceret inkjet-storformatprinter (inkjet=blæk). Blækprintere er som regel bedre, end lasertoner printere, til grafisk materiale og andre papirtyper. Lasertoner virker primært kun på papir.

Som noget helt unikt og innovativt kan Canon imagePROGRAF TM-200 nu printe med næsten 60% lydreduktion samt printe utroligt skarpe linjer og en ekstrem høj farveintensitet med det nye pigmentblæksystem ved navn Lucia TD.

Ydermere kan du også printe ekstremt hurtigt med et printoutput 6 kanals printhoved.  Hvilket resulterer i helt op til 24 ark i minuttet. Oveni dette kommer der så en utrolig printopløsning på 2400 x 1200dpi, hvorfor du er sikret skarpe og rene billeder/blueprints.

Canon TM-200 er også en meget lille storformatprinter. Udseendet er meget kompakt, hvorfor den er anonym i kontorbilledet, lige præcis sådan en printer skal være. Dette optimerer selvfølgelig også den ekstremt vigtige kontorplads.

Betjeningspanelet består af en 3,0” LCD-touchskærm i farver. Denne er utroligt intuitiv og nem at betjene.

Det dertilhørende software er noget af det bedste ved denne storformatprinter. Direct Print & Share, PosterArtist, Free Layout Plus og meget mere. Se meget mere om de utroligt smarte løsninger der fås med softwaren i nedenstående video.

Specifikationer:

 • 5 farver 24”/610mm
 • Printopløsning 2400 x 1200 dpi
 • Hukommelse på 2gb
 • Højde: 106 cm
 • Bredde: 128,9 cm
 • Dybde: 75,7 cm
 • Vægt: 60 kg
 • Type: Storformat blækprinter

Canon imagePROGRAF TM-300

Canon imagePROGRAF TM-300 storformatprintere

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Denne model er i samme serie som ovenstående printer, bare større og bedre – men også dyrere. Der er en grund til, at vi tilføjer endnu et produkt fra samme serie til denne test-guide. Den minder meget om ovenstående printer, og derfor er der ingen grund til at formulere det basale igen. Dog vil der blive formuleret en tekst omkring tilføjelserne.

Canon oplyser, at denne model printer 40 sekunder hurtigere end andre printere i samme klasse, så hvis du søger en ekstremt hurtig printer, er denne bestemt noget for dig, så slipper du også for irriterende ventetid.

Igen er printeren meget støjsvag og fylder ikke særligt meget på kontoret grundet det robuste og kompakte look. Altså forstyrrer den hverken øregangen eller dit udsyn.

Modellen er også 12” større end TM-200 (produktet ovenstående) – dette betyder selvfølgelig, at du kan printe i endnu større format. Og derfor plads til endnu flere detaljer på papiret.

Yderligere er den tilhørende software ekstremt intuitiv og behjælpelig med alle former for print. Der er mulighed for blot at trække dine dokumenter over i et program som selv sørger for, at optimere dokumenterne til printeren, så det passer i format og andre vigtige detaljer.

Betjeningspanelet er, ligesom ovenstående model, et 3,0” LCD-touchskærm, der er ekstremt brugervenlig, og mindsker tiden du skal bruge på så meget andet.

Bedømmelsen af denne printer, er at det er en super lækker printer der virkelig klarer det den skal. Lydløs, detaljeret og skarpt print for alle pengene.

Specifikationer:

 • 5 farver 36”/914mm
 • Printopløsning 2400 x 1200 dpi
 • Hukommelse på 2gb
 • Højde: 106 cm
 • Bredde: 98.2 cm
 • Dybde: 75.7 cm
 • Vægt: 52 kg
 • Type: Storformat blækprinter

Epson SureColor SC-T3100

Epson SureColor SC-T3100 storformatprintere

 

Med denne printer er du sikret print i høj kvalitet, med hurtig hastighed og i helt op til 24-tommers størrelse. Det er ikke lige så stort som ovenstående 2 printere, det er dog derop af. Og kan være lige præcis det du har behov for, derfor skal du ikke snydes for denne helt udmærkede printer.

Printeren er fra det anmelderroste Epson, som har mange års erfaring på både storformatprinter markedet, men også det mere almindelig printermarked. De udtaler selv at ovenstående printer er designet til personer, der har brug for en professionel, teknisk printer med lave ejeromkostninger.

Printeren er utroligt elegant og fylder ikke meget i landskabet. Med sit lyse/hvide strømlinede design, passer den ind på de fleste kontorer og de fleste hjem.

Som noget unikt har Epson udviklet en teknologi ved navn dyseverifikationsteknologi. Denne giver dig ro i sindet ved print, da den sikrer at du undgår fejludskrifter.

Og til slut er det vigtigt at pointere, at printeren printer med blæk der ikke løber. Pigmentbaseret UltraChrome XD2-blæk, som sørger for vandafvisende udskrifter.

Alt i alt en super fin printer, som ikke helt er på niveau med ovenstående 2. Dog derop af.

Specifikationer:

 • 4 farver 24”/610mm
 • Printopløsning 2400 x 1200 dpi
 • Højde: 91,6 cm
 • Bredde: 97 cm
 • Dybde: 69,6 cm
 • Vægt: 38 kg
 • Type: Storformat blækprinter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HP DesignJet T1600

 

HP DesignJet T1600 storformatprintere

 

Som den sidste af 4 produkter, har vi gemt en lille overraskelse til jer. Overraskelsen kommer i form af en utroligt rost og ekstrem god storformatprinter som denne.

Modellen er fra HP, som er markedsleder på danske marked indenfor storformatprintere og almindelige printere. Modellen er en af de bedst sælgende storformatprintere på det danske marked – og med god grund. Med en pris på den forkerte side af 30.000 kræver det også en god printer. Det er den også. Den er faktisk alle pengene værd.

HP oplyser at denne printer er af de hurtigst printende printere på markedet, kombineret med at den også er en af de mest lydsvage. Dette er alfa omega for en printer på denne størrelse – den skal printe hurtigt og helst også stille, så den ikke ”fylder og larmer” for meget i kontorbilledet.

Hewlett Packard aka HP har altid været kendt for udvikling af deres utroligt intuitive software. I dette tilfælde skuffer de heller ikke. Med HP Secure Boot og HP Click software får du den bedste nuværende software på markedet som skaber en yderst dynamisk cocktail kombineret med printeren.

Som noget unikt er det muligt at redigere direkte til printeren i Adobe PDF Print Engine. Dette skaber et utroligt personligt touch på dine print, som ikke er muligt med andre storformatprintere. HP har også vægtet sikkerheden højt. Med HP Secure Boot, er det kun tilegnede personer der kan få adgang til printeren og de sikre dokumenter.

Alt i alt en vanvittig god storformatprinter – hvor der er høj værdi for pengene! Igen brillerer HP’s Software og skaber et utroligt samarbejde med selve printeren.

Specifikationer:

 • 6 farver 36”/914mm
 • Printopløsning 2400 x 1200 dpi
 • Højde: 108 cm
 • Bredde: 139 cm
 • Dybde: 76 cm
 • Vægt: 81 kg
 • Type: Storformat blækprinter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Plotter

En storformatprinter bliver ofte også kaldt en plotter. Den eneste forskel på disse er, at plottere tegner kontinuerlige linjer til at skabe billeder. Storformatprintere simulerer linjerne ved at udskrive en række prikker.

På dagens marked er det ikke muligt at se forskel på en plotter og en storformatprinter da disse bruges til det samme og ligner hinanden. Derfor er begrebet smeltet sammen til samme enhed. Kald det hvad du vil. Men det er det samme.

Bredformatprinter

Det samme gælder i bredformatprintere som med en plotter. En storformatprinter er sammenslutning af alle 3 navne. Bliv ikke forvirret – det eneste du skal vide er, at en storformatprinter kan det samme som alle nævnte printere.

Leasing af storformatprinter

Det er selvfølgelig muligt at lease en storformatprinter, især grundet at disse er dyre at købe. Så hvis du er arbejder i en mindre virksomhed, der har brug for en storformatprinter til f.eks. 30.000kr, så kan i blot lease den. Der er mange udbydere af leasingaftaler.

Afrundning på storformatprintere

Tak fordi du ville læse med – jeg håber, at du fandt den storformatprinter der passer dig og dine behov. Artiklen består, som du nok ved, kun af 4 storformatprintere. Og der findes mange flere ude på markedet i dag.  Disse 4 er dog nøje udvalgt, hvor der har været fokus på at finde den bedste printer indenfor hvert prissegment.

Apropos print, kan du læse meget mere om vores printere, blækpatroner og toner her!

Læs også: Printer test 2020 – Bedste printer til pengene.

Denne side er anmeldt af: Silke E. Madsen 10/10