Skrevet d. 10. april 2018 af Markus Tornefeldt

Router test 2018 - Her er den bedste router

Router test 2018 – Her er den bedste router
4.3 (85.22%) 23 votes

Router test 2018 – sådan får du det bedste signal i din bolig!

Opdateret 5. oktober

Jeg håber, at du er enig med mig når jeg siger:

At man kan næppe undvære en god router – fordi dårligt internet er forfærdeligt.

Det største problem er desværre at finde den bedste router, hvilket ikke er nemt. Dette er grunden til at vi har gennemgået alle testresultater og derved sammensat en komplet test af routere, som giver dig et godt overblik.

Internettet er og bliver en stor del af vores hverdag, hvor vi f.eks. ofte starter morgenen med at tjekke Facebook og nyheder, inden vi tager på arbejde. Når vi kommer hjem står den på afslapning med serier på Netflix og hygge i sofaen – også takket være internettets fantastiske muligheder. Det betyder med andre ord meget, hvorvidt du har det bedst mulige signal fra dit trådløse netværk i hjemmet, og her kommer vores store router test ind i billedet!

Efterhånden som vi kobler flere og flere enheder på det trådløse netværk, så bliver de gamle routere meget belastede – og dette medfører ofte en langsom forbindelse, der slet ikke lever op til den pris, du betaler for forbindelsen. Derfor kan langt de fleste hjem have gavn af en ny router, der kan levere en stabil og, fremfor alt, hurtig forbindelse, der giver mulighed for at streame lige så meget Netflix, som du har lyst til!

Men hvilke ting skal du holde dig for øje, når du shopper ny router? Og hvordan kommer den nye ”AC” standard din forbindelse til gode – en standard, som din gamle, støvede router ikke har? Dette har vi testet for dig, hvorfor du herunder finder de 8 bedste routere i vores router test!

Router modelTestvinder?Set hos: 
Linksys EA7500 PC for alläProshop.dk Læs mere
TP-Link Archer C9 Dual-Band KomputerWupti.com Læs mere
 ASUS RT-AC68UTopscorer Proshop.dk Læs mere
 TP-Link Archer C7 Alt om data Wupti.com Læs mere
 D-Link DIR 868LTopscorer Wupti.com Læs mere

TP-Link Archer C2600 Alt om dataDustin.dk Læs mere
 TP-Link Archer C3200Komputer For Alle Proshop.dk Læs mere
D-Link DIR-810L PC För Alla Dustin.dk Læs mere

Vi ved selv, hvor irriterende det kan være, når du har købt en, på papiret, god og hurtig internetforbindelse, men simpelthen bliver kørt i sænk af en langsom og gammel router. Selv en router der er 2 år gammel lever ikke op til de krav, som der stilles til den i dag, og derfor har vi lavet den store og omfattende router test 2018 – tag din internethastighed tilbage! Vi har gennemgået routerne fra inderst til yderst og testet dem indenfor alle de parametre, der virkelig betyder noget, således at du trygt kan læne dig tilbage og vælge den bedste router til dit hjem.


1. Linksys EA7500 Max-Stream

 • Testvinder – PC För Alla
 • Editors’ Choice –  PCMag.com
 • Topscorer – Alt om Data

Testvindende rouer - Linksys EA7500 Max-Stream router

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
898,00 1.054,00 Til butik →
1.212,00 1.099,00 Til butik →

Leder du efter den perfekte router til den bredtfavnende familie, så er Linksys EA7500 Max-Stream et rigtigt godt bud! Her får du en stabil router, der udnytter dens kapacitet til UG, således at du får lige nøjagtig den internethastighed, som du betaler for. Den har naturligvis den nyeste internetteknologi, som er tilpasset de moderne forhold, og det er all-round et rigtig godt køb!

Routeren fra Linksys router er bl.a. blevet kåret som testvinder i test hos PC För Alla, ligesom den er blevet rost i test hos både PCMag.com og Alt om Data. Her roses den især for at have god rækkevidde, ligesom den distribuerer internettet effektivt ud til alle brugerne i huset. Hertil kommer den til en fornuftig pris, der gør, at den appellerer til den almindelige husstand.

MU-MIMO teknologien gør dig i stand til at fordele ressourcerne i huset!

Linksys har skabt en utrolig moderne router, der naturligvis lever op til den nyeste standard 802.11ac. Dette er din garanti for understøttelse af højere hastigheder, end din gamle router nogensinde vil kunne opnå. Du kan bruge både 2,4 GHz og 5 GHz frekvenserne, hvilket passer til både nye og gamle enheder, og i testresultaterne viser det sig, at rækkevidden er perfekt til selv lidt større boliger.

Denne router indeholder den smarte MU-MIMO teknologi, som gør dig i stand til at fordele internetforbindelsen ud til de forskellige enheder i hjemmet. Her kan du f.eks. tildele flere ressourcer til dit tv, der skal streame Netflix, mens din arbejdscomputer kan få et minimum af hastighed – en smart løsning, der passer til en almindelig families blandede forbrug!

Routeren fra Linksys kan opnå hastigheder op til 600 Mbps på 2,4 GHz båndet, mens hastigheder på op til 1.300 Mbps kan opnås på 5 GHz båndet. Der er altså rigelig saft og kraft til selv de hurtigste forbindelser! Herudover får du alle de indgange, som du har behov for med en USB 3.0 port, en USB 2.0 port og hele 3 eksterne antenner, der kan bruges til at forstærke forbindelsen i huset.

Til sidst er det værd at tilføje, at du kan styre den smarte router direkte fra Linksys Smart Wi-Fi appen, der gør dig i stand til at lave ændringer på signalet fra din smartphone i stedet for at skulle igennem en bøvlet opsætningsproces hver gang.

Alt i alt er Linksys EA7500 Max-Stream et kanon køb, hvis du trænger til en ny router, der kan sætte lidt skub i din ellers hurtige internetforbindelse. Du får de nyeste standarder i en moderne pakke, og testresultaterne taler bestemt for, at du bør investere i netop denne router. Velkommen til en verden af hurtigere internet!

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: 2,4 Ghz: 600 Mbps / 5 GHz: 1.300 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1.000 Mbps
 • USB-porte: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

2. TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit trådløs router

Hvis du ønsker én af de mest kraftfulde og bedste routere på markedet, så er TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit et andet rigtig godt bud, som lige nøjagtig manglede det sidste for at blive nr. 1 i vores router test! Den har fået meget medieomtale, og det er da også med god grund: Det er en særdeles god router til pengene!

TP-Link Archer C9 Dual-Band

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,00 158,00 Til butik →
699,00 699,00 Til butik →
899,00 928,00 Til butik →
944,00 1.003,00 Til butik →

Når man ser på store medier som Komputer og Tweak, så har denne router fra TP-Link fået særdeles god omtale, og vi er da også blevet voldsomt imponerede her hos Bedste10, hvor vi erklærer routeren fra TP-Link som én af testvinderne i den store router test 2018.

Kvalitet på alle leder og kanter – en fremragende router

Vi anbefaler routeren fordi: Hvis du er typen, der har utrolig mange enheder i dit hjem og bare gerne vil have smæk for skillingen på forbindelsen til dem alle, så får du i den grad noget for pengene med dette ’powerhouse’ af en trådløs router fra TP-Link!

Det er en intelligent AC1900 router, der har DualBand, som er den nyeste teknologi på markedet. Dette resulterer i et virkelig stabilt og bredt netværk, uanset hvordan dit hjem måtte være indrettet! Du kan koble utallige enheder til routeren uden problemer, og vi er imponerede over hele oplevelsen, der er upåklagelig – du vil aldrig opleve udfald, når du gamer eller ser serier på din iPad!

Kraftfuldt og pålideligt netværk med fantastisk rækkevidde!
Det, som TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit virkelig gør godt, er, at den kombinerer en fantastisk rækkevidde med et stærkt signal, der giver dig en perfekt oplevelse. Med den særlige Beamforming teknologi og stærke antenner får du et stærkt signal i hele huset, og du vil opleve en bedre og mere pålidelig forbindelse i alle rum!

TP-Links router er intelligent, og det betyder bl.a., at den kan koncentrere dit WiFi-signal til de områder af huset, hvor routeren opfanger forbindelser fra computere, smartphones og tablets. Dermed har du hele tiden den bedste forbindelse i de områder af huset, hvor du reelt set skal bruge den!

TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit har imponeret os voldsomt i den store router test, og det må virkelig siges at være en kombattant til den bedste router 2018! Den er virkelig effektiv, hurtig og stabil, og den har oceaner af muligheder og funktioner, der gør den særdeles velegnet til den store familie. En utrolig lækker router, der er alle pengene værd!

Specifikationer:

 • Dataoverførselshastighed: 1900 Mbps
 • LAN-porte: 4
 • Dual-Band: Ja
 • Mål: 221 x 168 x 86 mm.

3. ASUS RT-AC68U trådløs router

Når man siger ASUS, så tænker man normalt altid på elektronik af høj kvalitet, som bl.a. mange gamere sætter deres lid til – og denne router er bestemt ingen undtagelse! ASUS RT-AC68U er en fantastisk router, der er strøget direkte ind på vores 3. plads i den store router test 2018, og med den hastighed, som routeren leverer, så er det da bestemt også fortjent!

Denne ASUS router leverer alt det, som du har brug for i dit trådløse hjem, og den kommer med flere nytænkte funktioner, der leverer fantastisk i vores test. Der er med andre ord her fokus på en router af meget høj kvalitet, som helt sikkert vil kunne stille selv de mest kræsne brugere tilfredse!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,00 269,00 Til butik →
1.025,00 1.028,00 Til butik →
1.149,00 1.149,00 Til butik →
1.152,00 1.177,00 Til butik →

Fantastisk hastighed og imponerende rækkevidde!

Der er ingen tvivl om, at ASUS har imponeret os voldsomt med deres RT-AC68U router, som vi ikke er sen til at udråbe som én af verdens hurtigeste og bedste routere! Dette er naturligvis store ord, men der er ingen tvivl om, at også du vil blive imponeret over den overførselshastighed, som ASUS RT-AC68U kan præstere!

ASUS’ nyeste router har fået selskab af den fantastiske tekonologi fra ASUS AirRader, der giver dig 3 store fordele, som andre producenter har svært ved at følge med på! AirRader sørger bl.a. for det, man med et fint ord kalder for ’dynamisk hastighedsforøgelse’, som betyder, at den koncentrerer netværkssignalet til de dele af huset, hvor dine enheder befinder sig! Ekstremt smart, når du vil have det maksimale ud af dit netværk!

Udover denne smarte funktion, så giver denne ASUS router dig også muligheden for at få større rækkevidde og en meget mere stabil forbindelse, end du allerede har. Dermed driver du din internetopkobling til sit maksimale, hvilket vi på Bedste10 bestemt tager hatten af for!

Ekstremt simpel opsætning – kun 30 sekunder fra tilslutning til netværk!

Hvis vi nu fortalte dig, at du kunne klare opsætningen af din nye router i løbet af 30 sekunder, hvad ville du så tænke? At vi var tossede? Faktum er dog, at ASUS RT-AC68U er så nem at sætte op, at 30 sekunder er rigeligt til det!

Selve opsætningen gøres gennem 3 helt simple trin, som du blot skal klikke dig igennem, og det er en virkelig hurtig, effektiv og brugervenlig løsning, som andre producenter burde have mere fokus på – en rar detalje, der scorer ekstra point i vores store router test 2018!

Udover den nemme opsætning, så klarer ASUS’ router sig særdeles godt, når det drejer sig om stabiliteten, når der er mange enheder på dit netværk. Du vil aldrig opleve afbrydelser af din streaming eller filoverførsel, og vi har sjældent set SÅ stabil en forbindelse!

ASUS RT-AC68U er en router for dig, der har behov for en af verdens bedste hastigheder på dit trådløse netværk, og som ikke har noget imod at betale lidt ekstra for det. Du får smarte funktioner og nyskabende tiltag, som du med garanti vil sætte pris på, og dette er fortjent en af de bedste routere i vores store router test 2018!

Specifikationer:

 • Dataoverførselshastighed: 1900 Mbps
 • LAN-porte: 4
 • Dual-Band: Ja
 • Mål: 220 x 160 x 83,3 mm.

4. TP-Link Archer C7 – fornuftig lavprisrouter

Hvis du leder efter en særdeles fornuftig lavprisrouter, der giver dig et sikkert og solidt signal ud at slå bunden ud af dit budget, så er 4. pladsen i vores test af routere helt sikkert den rette til dig! Med TP-Link Archer C7 får du de nyeste Wi-Fi standarder til den bedste pris.

TP-Link Archer C7 router

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,00 269,00 Til butik →
659,00 659,00 Til butik →
655,00 714,00 Til butik →
699,00 728,00 Til butik →

Med internet og router kan man meget hurtigt komme til at give mange penge for en hurtig router, men denne router har en rigtig fornuftig balance mellem både ydeevne, kvalitet og pris. Du får meget router for pengene, og den klarer sig godt på de fleste parametre i vores omfattende test!

En billig router med alle de nyeste standarder!

Denne router fra TP-Link scorer særdeles højt, når det handler om brugervenlighed og hastighed, og den understøtter den nyeste standard, der kaldes 802.11ac-standarden. Dermed kan du opnå meget højere hastigheder på dit hjemmenetværk end med en gammel router, og hastigheden er virkelig helt i top med denne budget-venlige router!

TP-Link Archer C7 har alle de nyeste standarder indenfor WiFi med adgang til både 5 GHz og 2,4 GHz båndene. Dermed kan du opnå hastigheder på op til 1.750 Mbps, hvis du bruger begge de fantastiske frekvensbånd. Dette giver dig alt i alt meget mere hastighed, end du i virkeligheden nogensinde har brug for – og det til en fantastisk pris!

Denne router fra TP-Link har de samme indgange som dens dyrere storebrødre, hvilket betyder, at du får hele 4 LAN-porte, en WAN-port og 2 USB-porte, hvor du kan slutte henholdsvis en printer og en netværksharddisk til. Med andre ord løber du ikke tør for indgange i denne mageløse router!

Archer C7 sættes op og betjenes via. et betjeningspanel i din browser, som guider dig igennem en helt simpel opsætning af routeren. Dermed er du hurtigt og sikkert på nettet med en hastighed, der vil imponere dig! Herudover kan du forlænge rækkevidden på routeren med de tre antenner, der kan sættes på, hvis dette er nødvendigt i dit hus!

Alt i alt får TP-Link Archer C7 en fortjent 4. plads i vores store router test 2018, da den simpelthen kommer med så meget kvalitet til en særdeles god pris. Den perfekte router til den travle familie i det mindre hjem, der måske godt kunne bruge pengene anderledes, men stadigvæk gerne vil have en god og solid forbindelse til en af de bedste routere!

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: Op til 1.750 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1000 Mbps
 • USB-porte: 2 x USB 2.0

5. D-Link DIR 868L – Wifi router

Dette er en virkelig utraditionel router, der i den grad skiller sig positivt ud fra mængden I vores store router test 2018! D-Link har formået at lave en anderledes router, der er både stærk og flot designet, og det er da også derfor, at den har fået en flot og fortjent 5. plads i vores test!

D-Link DIR 868L

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
699,00 699,00 Til butik →
899,00 951,00 Til butik →
1.002,00 1.061,00 Til butik →

D-Link DIR 868L er en virkelig elegant løsning til dit trådløse netværk i hjemmet, og den ligger i mellemprisklassen for routere, hvilket gør det ekstra imponerende, at D-Link har lagt så meget gejst og energi i det mageløse design, som denne router må siges at have!

En elegant og kraftfuld router, der ikke skal gemmes væk!

Langt de fleste routere på markedet er nogle firkantede klodser, som med antenner og mange lysende lamper ikke ligefrem pynter i en moderne stue, og her adskiller D-Link’s router sig virkelig positivt fra de andre. Det er en ekstremt elegant og futuristisk router, der med sin runde form næsten ligner en moderne skulptur, og det vejer da bestemt også højt i vores store router test 2018!

Der er absolut ingen grund til at gemme din router væk, og det gør bare det hele meget mere overskueligt, når routeren ikke står gemt i et skab, hvor den er svær at komme til. Herudover er det en stor fordel, at den er designet vertikalt i stedet for horisontalt, da den nemmere kan stå i et hjørne uden alt for meget plads!

Udover de designmæssige kvaliteter, så er D-Link DIR 868L en moderne router, der giver dig det nyeste og bedste trådløse signal, hvilket sikrer dig stor stabilitet og høj hastighed hele tiden! Du kan let streame film og tv på mange enheder samtidig, og den hurtige forbindelse fordeles ud i hele hjemmet, så alle kan få glæde af den gode hastighed!

Let opsætning og nem adgang til fildeling på tværs af netværket!

Det er lettere end nogensinde før at dele filer på tværs af enheder på et netværk, og med D-Link DIR 868L kan du nemt tilslutte en netværksharddisk til routeren ved hjælp af USB. Dermed kan alle familiens medlemmer få adgang til film, billeder og filer, som ligger på harddisken, ligesom det er nemt at lave backups af de vigtigste filer!

Det var meget tydeligt for os i vores store router test 2018, at D-Link har tænkt meget over, at det skal være let at tilgå og opsætte routeren – selv hvis du ikke er en stor ørn til det med opsætning af internet! Du kan sætte den op på få minutter, og dette kan ske fra både computer og den gratis app til smartphone. Det kræver ganske få trin, og så er du straks i sving!

Denne router har imponeret os meget i forhold til dens pris, men den kan dog ikke måle sig helt med de store drenge i klassen på 1. og 2. pladsen. D-Link DIR 868L er en god og stabil router til dig, der gerne vil kunne have routeren stående fremme, og den klarer sig godt i forhold til hastighed og rækkevidde. En solid 5. plads i vores store router test 2018!

Specifikationer:

 • Dataoverførselshastighed: 1750 Mbps
 • LAN-porte: 4
 • Dual-Band: Ja

6. TP-Link Archer C2600

Hvis du leder efter det bedste af det bedste på markedet lige nu, der tilmed ligger i et relativt godt prisleje, så går du bestemt ikke galt i byen med vores testvinder: TP-Link Archer C2600! Det er en hurtig og stabil router, der tilmed ser godt ud, og vi kan slet ikke få armene ned igen: Dette er én af de bedste routere på markedet!TP-Link Archer C2600

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.299,00 1.358,00 Til butik →

Når vi dykker lidt længere ned i detaljerne omkring TP-Link Archer C2600, så er der ingen tvivl om, at dette er en virkelig moderne og futuristisk router, der virkelig spiller på alle parametre. Den ligner noget fra fremtiden, og den bringer en hastighed til dit trådløse netværk, som du bare er nødt til at opleve!

Vi anbefaler routeren fordi: Hvis du, som så mange andre, ikke forstår ret meget af det tekniske sprog, som routere ofte bærer med sig, så frygt ej: Vi skal nok gøre dig lidt klogere på det hele! TP-Link Archer C2600 er en såkaldt 802.11 AC-router, hvilket kort sagt betyder, at den har mulighed for at give dig den nyeste netværksstandard, så du får den hurtigst mulige hastighed. Kort og godt: Din forbindelse er i gode og stabile hænder med denne router!

Med TP-Link Archer C2600 får du muligheden for at benytte dig af det frekvensbånd, der hedder 5 GHz. Dette lyder meget teknisk, men i praksis betyder det, at du med TP-Link Archer C2600 kan opnå højere hastigheder på et bånd, der ikke har helt så mange enheder på sig. Dette giver alt i alt den højest mulige hastighed fra en router, der er i en klasse for sig!

Routeren fra TP-Link er udstyret fra top til tå med smarte porte, der gør dit liv lettere! Den har hele 4 LAN-porte og en WAN-port, hvor du kan tilslutte en internethastighed på op til 1000 Mbps. Herudover får du også 2 USB-porte, hvor du f.eks. kan tilslutte en printer eller en harddisk, så du hele tiden har adgang til disse på dit netværk – det er fremtiden!

God rækkevidde med mulighed for justering!

TP-Link Archer C2600 har en virkelig imponerende rækkevidde, der kan justeres ved at skrue de 4 antenner af og på efter behov. Hvis du f.eks. har en lille lejlighed, så behøver du måske kun én eller to antenner, hvilket giver visse designmæssige og fysiske fordele. Omvendt kan du skrue alle 4 antenner på og få stabil og hurtig forbindelse i selv det største hus!

Den fantastiske router fra TP-Link understøtter 802.11ac/n/a på 5 GHz frekvensbåndet, samt 802.11b/g/n på 2,4 GHz frekvensbåndet, hvilket er alt, hvad du nogensinde behøver. Herudover kan TP-Link betjenes ved hjælp af den smarte TP-Link Tether App, som kan bruges på din iPhone eller Android telefon.

Alt i alt en helt klar testvinder i vores store router test 2018, som du med garanti vil blive glad for med tiden. Du får lynhurtig forbindelse med den nyeste teknologi, og du får en router, der sagtens kan stå i stuen uden at virke malplaceret. TP-Link Archer er med andre ord den bedste router på markedet lige pt!

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11b/g/n/a/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: Op til 2.533 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100/1000 Mbps
 • USB-porte: 2 x USB 3.0

7. TP-Link Archer C3200 Tri-Band

TP-Link Archer C3200 Tri-Band er en virklige anmelderrost router. Dette er en router der er blevet omtalt i virkelig mange medier, og har høstet topkarakterer verden over.

Du får her en router, som kan klare næsten alt. Den er virkelig en topmodel når det kommer til mange brugere på et netværk, da den har er yderst stabil og mere kraftig end de fleste modeller.

TP-Link Archer C3200

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.277,00 1.277,00 Til butik →

 

Den perfekte router til den kræsne

TP-Link Archer C3200 Tri-Band er en router der afgjort opfylder de fleste forbrugeres krav til hvad en router skal kunne præstere. Hvis du betragter dig selv som en kræsen internetbruger, som bliver irriteret hvis der er huller i forbindelsen, så er dette en router lige til dig! Stabil og kraftig er nøgleordene ved denne TP-Link Archer C3200 Tri-Band.

Det super moderne Smart Connect er med til at sikre at der altid bliver valgt den mest stabile forbindelse, mens den smarte Tri-band funktion sikrer den hurtigste forbindelse. Et mix der gør oplevelsen unik.

TP-Link Archer C3200 Tri-Band er en af de mest populære routere både til private og erhverv. Den fungere nemlig super godt til kontormiljøer, hvor du har flere brugere på samme tid, da den som nævnt ovenfor er ekspert i at stabilisere en forbindelse. TP-link er et af de mest kendte mærker indenfor produktion af routere i høj kvalitet, hvilket denne TP-Link Archer C3200 Tri-Band er et super godt eksempel på.

Det er næsten ligegyldigt hvad du bruger internettet til. Om det er gaming, arbejde eller at streame, så vil du være godt dækket ind med en router som denne TP-Link Archer C3200 Tri-Band, der ALDRIG svigter dig. Hvis du endnu ikke er overbevist om at denne router kan dække dine behov, så kan du søge videre eller læse nogle flere anmeldelser af routeren. Der er super solid.

TP-Link Archer C3200 Tri-Band overfører data med en hastighed på hele 1300 Mbps, hvilket er dækker alle behov til fulde.

Specifikationer

 • Dataoverførselshastighed: 1300 Mbps
 • LAN-porte: 4
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.277,00 1.277,00 Til butik →

8. D-Link DIR-810L – billig testvinder

 • Testvinder – PC För Alla

Så kom vi til den sidste router i vores dybdegående test her på bedste10. Denne router er helt fantastisk og vi har måske gemt et af de bedste produkter her til sidst – hvis du altså er på udkig efter en router til markedets bedste pris. Det er den testvindende router fra D-Link Dir 810. Vi kan ligeså godt være ærlige, det er ikke den bedste router målt på kvaliteter, men sammenligner man pris og produktet her, så får man som forbruger rigtig meget værdi for pengene. Netop derfor vil vi klart anbefale dig, at have lige netop denne model med i dine overvejelser, når du skal udvælge din nye router.

D-Link DIR-810L

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
59,00 118,00 Til butik →

Derfor anbefaler vi D-Link DIR-810L: Routeren er absolut den billigste man kan få på markedet og kan det, som de fleste efterspørger når de er på udkig efter en router. Det er altså ikke routeren med den bedste ydeevne, men på prisen så går den forrest. Så mangler du en router, som kan mere end de banale behov, men samtidig inden for et budget, hvor de fleste kan være med, så tag et nærmere kig på D-Link DIR 810L modellen.

Den understøtter det nyeste 802.11ac-standard teknologi, som man foretrækker i de nyeste routere i dag. Stilmæssigt så er modellen her også rigtig fin – den fylder ikke meget og har et design, som ikke er dominerende på noget måde. Derfor kan du altså også nemt finde en placering til routeren i dit hjem, uden du behøver være bekymret for at den vil tage for meget æstetisk opmærksomhed. Godt køb til prisen.

Routeren måler 16×12 centimeter. Endvidere er det muligt at hente en app – både til iOS og Android, som hjælper med konfigurationen af routeren. Derudover er det også nemt for dig at holde den opdateret, som er et af vores fem tips, som du læser nederst i dette indlæg. Alt i alt et rigtigt godt køb, hvis du ønsker et godt og stabilt trådløst netværk i det lille hjem.

Om: D-Link DIR-810L er en billig trådløs router, som har fået rigtig mange flotte testpriser. Udover de funktioner som allerede er nævnt, så omfatter modellen også en Dual-band funktion, så både 2,4 GHz og 5GH nettene kan bruges samtidigt. Det betyder altså at hastighedsfølsomme enheder sendes videre til 2,4 GHz frekvensbåndet, mens computeren og fladskærmen så kan benytte sig af 5 GHz. Her vil man typisk opleve en mere stabil forbindelse.

I alt har routeren 4 LAN porte og enkelt WAN-port. Du kan nemt opnå hastigheder på op til 100 Mbps. På det trådløse netværk kan du nå helt op til 733 Mbps, der fordeler sig med 300 Mbps på 2,4 GHz nettet, samt 433 Mbps på 5 GHz-nettet.

Med routeren medfølger der selvfølgelig en instruktionsbog. DU kan opsætte den via en browser med en dansk installationsguide, eller du kan downloade den app, som både fås til Android eller iPhones, som vi nævnte indledningsvist i denne produktbeskrivelse.

Specifikationer:

 • WiFi standard: 802.11 b/g/n/ac
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz
 • Hastighed: Op til 733 Mbps
 • LAN-porte: 4 x 10/100 Mbps
 • USB-porte: Ingen

Sådan finder du den bedste router til hjemmet

Efter at være nået til vejs ende i vores store router test, hvor vi har fået vist dig nogle af de klart bedste modeller på markedet, så håber vi at du er blevet klogere på hvilken model du skal vælge. Dog vil vi gerne afslutningsvis give dig nogle tips til hvad du skal kigge efter, hvis du stadig er lidt i tvivl. Der er nogle faktorer du bør overveje inden du bestiller din næste router, vi har kigget lidt på dem nedenfor.

Hastigheden er afgjort noget du bør overveje nøje, da det kan være svært irriterende at skulle døje med langsomt internet i dagligdagen. Derfor skal du selvfølgelig have en router der kan opretholde en høj hastighed. Bemærk dog – routeren i sig selv, har ingen direkte indflydelse på din internethastighed, men nærmere hvor stabilt dit internet kører. Har du 30 Mbit internetforbindelse, så kan selv en god router ikke give dig mere. Routerens hastighed bliver selvstændigt målt i det vi kalder Mbps. Her får du typisk 3 forskellige at vælge mellem. 150 Mbps, 300 Mbps og 450 Mbps. Du bør som udgangspunkt gå efter en router der kan tilfredsstille dit behov i hjemmet.

Mærket på routeren har også en betydning. Dermed ikke sagt at knap så kendte mærker ikke kan levere et ordenligt produkt – du er blot sikker på hvad du får, hvis du vælger at købe fra et af de mere kendte mærker. Her er det typisk mærker som D-link, ASUS, ZyXel og TP-link som er virkelig langt fremme. Vælg en af disse – så er du godt sikret!

USB tilslutning er noget du bør overveje hvis du gør i at tilkoble eksterne harddiske m.m. til din router. Hvis du eksempelvis vil uploade film eller filer til et fællesdrev. Blot vær opmærksom på at den router du vælger har denne integration, da ikke alle har dette.

Sikkerheden har også en meget væsentlig betydning. Sikkerhed er en vigtig faktor, da vi ikke ønsker ubudne gæster på vores netværk. Det er vigtigt at du bruger en router der har kryptering, da du ellers udsætter sig selv for muligheden for virus og hacking. Det er nemlig rigtig svært at trænge ind på et krypteret netværk! Husk dette.

LAN-porte kan også have en vis betydning for dit valg af router. Det afhænger igen af behov. Hvis du gerne vil have en MEGET stabil forbindelse, som ikke tillader små drop i forbindelsen, dette er typisk hvis du gamer meget. Til almindeligt forbrug, så vil en router med 4 porte være rigeligt. Dermed er der også mulighed for at koble 4 computere på med hver deres LAN kabel. Kabel kan også være anvendeligt til større downloads, eller uploads af filer.

Dækning og rækkevidden er klart noget som også har betydning. Under dette afsnit kan du se mere omkring den ideelle placering af routeren. Du bør som udgangspunkt placere din router i hjemmet sådan at den kan nås fra de fleste steder i hjemmet. Alternativt kan man købe forlængere, men hvis du køber en router i en vis kvalitet, så bør dette ikke være nødvendigt, med mindre du har et virkelig stort hus med mange tunge vægge!

Rækkevidden kan svinge fra router til router, men man bør som udgangspunkt gå efter den router med bedst rækkevidde samt dækning!

Opsætning og styring af trådløs internet er ikke altid nemt. Så derfor vil det uanset hvor teknisk anlagt man være en stor hjælp at opsætningen er nem og overskuelig. En nem opsætning vil du kunne klare med samtlige routere der er blevet nævnt i vores router test ovenfor.

Det kan variere om der følger en dansk guide med til den enkelte router, men som udgangspunkt er alle modellerne super nemme at sætte op. Det skal også være muligt at blokere for hjemmesider eller services hvis man ønsker dette, måske hvis man har børn hvor man ikke ønsker at de tilgår bestemte sider. Det bør også være nemt at skifte adgangskode, så derfor vælg en router hvor dette er nemt også. Som sagt er alle routere ovenfor et super godt bud.

Prisen har selvfølgelig også en væsentlig betydning. Du er i router testen ovenfor blevet præsenteret for nogle af de klart bedste routere på markedet lige nu, og disse kommer naturligvis i forskellige prisklasser. Dog kan du som tommelfingerregel altid regne med at en god router ligger i prisklassen 800-1.600 kroner som minimum alt efter behov. Der findes også klart billigere routere, men hvis du ønsker en model med god rækkevidde, så bør du gå efter en af disse modeller ovenfor.


Placering af din router – her er 5 tips til at undgå langsomt internet

Testen af de otte routere, er blot  en guide til dig som forbruger, således du finder den bedste på markedet, som matcher pris og behov. Har du ikke læst testen endnu, så vil vi anbefale dig at læse denne, før du læser vores 5 tips til at undgå langsomt internet. Har du derimod besluttet dig om hvilken router, som du skal vælge, så bliv klogere på hvordan du før, samt løbende kan holde den opdateret med disse råd.

Din nye router er garanteret super god, men den kan altså ikke gøre arbejdet alene. Herunder har vi opsat fem tips, som vi vil anbefale du er opmærksom på før opsætning af din nye router, men også som løbende kvalitetssikring af routeren. Læs med.

 • Placer din nye router centralt, højt og frit

Placeringen af routeren har en stor effekt i forhold til dens effekt. Det er ikke blot en skrøne, at hvis routeren står gemt væk, at signalet forringes. For at sikre routerens kapacitet mest hensigtsmæssig, er det en god idé, at finde en central placering i rummet, således signalet er klart i hele hjemmet. Jo bedre router du har købt, jo bedre signal vil du også opleve i alle rum.

En god tommelfingerregel er altid, at montere routeren højt – enten på én væg, eller et lille bord, hvor den kommer væg fra gulvet. En meters penge plejer at være nok, og er et godt udgangspunkt, når du skal finde en god placering. Man skal nemlig vide, at signalet fra routeren sendes i alle retninger – dermed også skråt nedad. Dermed får du altså også en bedre dækning, hvis du placerer routeren centralt og højt. Ligesom der også blev beskrevet indledningsvist – find en placering, hvor den kan stå isoleret, med god afstand til møbler og andre ting, der kan forhindre signalet i at passere frit i rummet. God fornøjelse med monteringen. Hvis du vil vide hvilken antennerne på din router skal pege, så læs step to lige nedenunder her.

 • Sådan skal antennes retning pege

Har du købt en router med eksterne antenner, så kan du opnå et bedre signal ved at pege dem i den retning, hvor du bruger netværket mest fra. Altså sidder du oftest i sofaen med din bærbar PC, så vil vi klart anbefale at føre antennerne i samme retning, da den dermed lettere kan opsnappe signalet. Ligeledes er det også noget du bør tjekke, som kvalitetssikring. Du vil opleve en hurtigere og mere stabil forbindelse. Tænk engang – mere behøver der faktisk ikke til. Det næste tip tager udgangspunkt i forstyrrende elektronik, og hvordan det kan påvirke signalet negativt. Læs hvordan i step 3.

 • Undgå forstyrrende elektronik

Har du gang i mange forskellige teknologiske apparater i stuen eksempelvis, så undgå at det forstyrrer signalet på din router. Dog er det naturligvis enkelte syndere, som påvirker signalet mere end andre. Du skal være opmærksom på følgende: trådløse fastnettelefoner, mikrobølgeovne, bluetooth-enheder og halogenlamper. Den mest typiske er Bluetooth højtalere, som står placeret lige ved routeren. Her er det vigtigt at du enten finder en ny placering til din router, eller til din højtaler, for at undgå en teknologisk konflikt her. Hvis du nu bor i et større hjem, med mange forskellige rum, hvor routeren i sig selv ikke kan nå alle rum, så kan det vær en god idé at anskaffe en signalforstærker. Læs med i step 4, hvordan det kan øge din radius og forbedre det trådløse netværk i hjemmet, eller på kontoret.

 • Anskaf en signalforstærker til store arealer

Som beskrevet i ovenstående tip. Bor du i et stort hus, hvor det er nødvendigt at få signalet ud i alle rum, så kan det være en god idé at anskaffe en signalforstærker til store arealer. Ligeledes også, hvis hjemmet har flere etager, så er det et typisk problem, at få signalet op på første sal eksempelvis. Med en signalforstærker, undgår du dette problem, da forstærkeren styrker signalet mellem etagerne.

Er du på udkig på internettet, så skal du være opmærksom på, at de også kaldes for Wi-Fi repeater, eller extender. I bund og grund er det dét helt samme, men kan forvirre den uerfarne forbruger.

Betydningen i ovenstående engelske udtryk, er blot at kunne dække et større areal end routeren selv er i stand til. Det var de fire første tips. Læs med for lige at få nummer fem med.

 • Opdater routeren med nyeste firmware

Tænk din router på samme måde som du tænker din smartphone, eller pc. Altså den har også brug for software for at fungere retmæssig. Software skal som regel opdateres, hvorfor det altså også gør sig gældende på en router. Det er vigtigt at få gjort, da det kan svække routerens signal helt, eller delvist. Softwaren i en router kaldes for firmware, da det er producenten bag, som specifikt har produceret hvordan denne omtalte firmware skal fungere, til den enkelte model.

Hvis routeren understøtter apps kan man opdatere firmware sin smartphone. Gør den ikke det, så skal det gøres gennem dens betjeningspanel. Betjeningspanelet står beskrevet i alle manualer, som typisk medfølger i et køb af en ny router.

Fungerer det ikke, så kan det altid være en idé at kontakte udbyder, eller producent af routeren for at få svar på de mest gængse spørgsmål.

Tip: Hvis din computer er en model af ældre dato, så kan du også opleve at dit netkort ikke lever helt op til den hurtige standard indenfor trådløs teknologi. Så hvis du døjer med en dårlig internetforbindelse, mens du samtidig har en ældre computer, så bør du teste hastigheden med en nyere computer.

På Bedste10 håber vi at det har givet en indikation på hvilken router der skal vælges. Har du yderligere spørgsmål, så anvend vores chat, eller vores kontaktformular. Vi svarer på din henvendelse hurtigst muligt. Endvidere husk altid på disse fem gængse råd, som vi har givet her til sidst i indlægget. I sidste ende er det måske dét, som gør forskellen på om du har en god, eller dårlig router.

Tak fordi du læste med.

hvis ens netkort i ens computer ikke også lever op til den hurtige standart indenfor den trådløse teknolog