Test-oversigt:
Her er de 11 bedste vinduesvasker og hvordan du får rene vinduer

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

38 Produkter analyseret
11 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Vi kender det alle sammen den sure tjans, når vinduerne skal vaskes. Det tager lang tid og kræver en helt speciel teknik, for at resultatet bliver helt perfekt. Men det er faktisk slet ikke så svært, og det behøver i princippet heller ikke at tage lang tid. I indlægget i dag har vi fokus på markedets bedste vinduespudsere, der gør dit arbejde langt nemmere og effektivt.

Hvis man på forhånd har opgivet vinduespudsning, men alligevel går i gang er det et forfærdeligt stykke arbejde. Netop den attitude håber vi at kunne vende, blot ved at man anskaffer sig det rette udstyr. Udstyret har en vigtig rolle i forhold til resultatet, og hele oplevelsen af at vaske vinduer.

I denne test på Bedste10 vil vi se nærmere på nogle af markedets bedste vinduesvaskere. Til vurderingen har vi gennemgået en række ekspertudtalelser og tests, der danner baggrund for data vi har indsamlet på hver enkelt vinduesvasker. Vi har især bidt mærke en række essentielle funktioner, såsom greb, design, pris og materiale.

Det er vigtigt at den udvalgte vindusvasker model ikke blot har et pænt design, men den skal også have en produktiv egenskab. Det nytter heller ikke noget, at man køber en billig vinduesvasker fordi man ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Gør man det, risikerer man dels et dårligere resultat, dels at man inden for en kort periode igen skal ud på markedet og købe en ny vinduesvasker, eftersom den gamle ikke holdt i tilstrækkelig lang nok tid.

Vi håber at indlægget kan være med til at gøre beslutningen nemmere for dig- og ikke mindst bidrage positivt til at et ellers meget standardiseret arbejde.

For at opsummere ovenstående indledende tekst, vil du i denne artikel finde følgende.

 • Vi giver dig nemt og hurtigt et overblik over de bedste vinduesvaskere på markedet.
 • Vi giver dig relevante tips og råd du kan bruge i forhold til en bedre vinduespudsning.
 • Brugervenlig gennemgang af indsamlet data og tests, der sikrer en god og valid analyse.

Du bedes bemærke, at den test ikke er testet in-house på Bedste10, men der er samlet en række testresultater fra en seriøse og uvildige tests på markedets – herunder både danske og udenlandske forbrugertests.

Bedste10 sparer dig for alt besværet ved at gå ud at undersøge markedet. Det har vi gjort for dig. Vi giver dig en overskuelig oversigt over de bedste vinduesvaskere på markedet.

Redaktionens anbefalinger

Bedste alsidige valg

Kärcher WV 2 Plus

 • Anbefalet hos norske klikk.no
 • Testvinder hos norske dinside.no
 • Testvinder hos portalen goerdetselv.dk
 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon

Den første model er en Kärcher WV 2 Plus. Vi ligger rigtig godt ud med denne model, sm har fået meget anerkendelse på markedet. Ovenstående anbefalinger og testvinder priser taler for sig selv, i forhold til troværdighed og prestige.

 • Egnet til alle glatte overflader
 • EasyFix-tilslutning til hygiejnisk rengøring
 • Ekstraordinært støjsvag

Bedste pris: 482,00 hos Proshop.dk

Gå til forhandler

Mere om Kärcher WV 2 Plus

Modellen er altså testet af både det norske forbrugersite klikk.no, samt gør-det-selv-portalen www.goerdetselv.dk.

Når man tester en vinduesvasker er der fokus på flere elementer. Jævnfør indlæggets indledning, er det blandt andet vægten og letheden på den enkelte model der er ret vigtig. Det kommer helt an på hvilke materialer den er lavet af.

SPECIFIKATIONER

 • Specifik overflade : Glas, fliser
 • Højde : 32,0 cm
 • Bredde : 28,0 cm

Letheden er vigtig, da en vinduespudsning som oftest også tager lidt tid. Skal man stå med en meget tung, og ikke særlig handy model kan man opleve at blive helt træt, inden man overhovedet er gået i gang.

Husk dog at selvom modellen er praktisk god, er det også vigtigt at kigge på en eventuel medfølgende sprayflaske i forhold til det vaskemiddel der gives med – samt hvor lang en batteritid den udvalgte model har.

Husk altid at selv en god vinduesvasker ikke alene kan gøre arbejdet for dig. Der er flere ting som spiller ind, som du selvfølgelig skal være opmærksom på.

Du sprayer vaskemidlet jævnt ud over vinduet, for dernæst at klargøre din Kärcher WV2 Plus for at fjerne vaskemidlet. Den medfølgende spray ved denne model, er meget fornuftig i forhold til væske. Dette er en fordel, eftersom det sikrer dig at du IKKE behøver at gå at investere i en ny spray.

Inden du reelt går i gang med at bruge dine Kärcher, vrides der en vaskeklud i rent vand, og vinduet bliver vasket. Efterfølgende skal vandet naturligvis skrabes væk, som WV2 Plus sørger for. Dette gør den med et rigtig godt resultat.

Vi vil især fremhæve sugeevnen, som er yderst effektiv. Dette er en stor fordel, da det mindsker tiden man skal bruge på hvert vindue. På den måde kan man altså komme videre til næste vindue, osv., osv.

Undgå at komme i for tæt kontakt med kantlisterne, da det gør man mister grebet på vinduet.

Grebet er utrolig vigtig, og en af vigtigste- hvis ikke den vigtigste funktion på en vinduesvasker. Det er essentielt at den er tilpasset i forhold til håndens anatomi, sådan at arbejdet bliver lettere og mere effektivt.

Derudover er en Kärcher WV2 Plus en lettere model. Noget man i første omgang, måske ikke giver en så stor værdi – men har man arbejdet med vinduesvaskeren i længere tid, er det ekstremt vigtigt. Prøver man at sammenligne det med en tungere model, vil man hurtigt kunne mærke den store forskel.

Batteriet er en af de kriterier, som godt kunne være bedre på Kärcher VW 2 Plus modellen. Den holder i omkring 25 minutter, før batteriet skal lades op. Det er meget standard i forhold til de vinduesvaskere, man ellers ser på markedet.

Arbejder man ud fra de retmæssige forhold, vil man i gennemsnit kunne nå at gøre 9-10 medium-store vinduer rene, hvor den skal oplades igen.

Opladningstiden er til gengæld meget acceptabel på WV2 Plus vaskeren. Det tager 108 minutter, som for nogle vil lyde af meget, men faktisk er det helt op til en halv time korter sammenlignet med andre modeller der findes på markedet.

Se priser og tilbud på Kärcher WV 2 Plus


Den bedste brugervenlige rengøringsmaskine

Nilfisk Smart

Produkt nummer to er en Nilfisk Smart som også er en vinduesvasker af høj kvalitet. Den er blandt andet testet af både det norske forbrugersite dinside.no og gør-det-selv portalen goerdetselv.dk.

 • Smart funktion til opsamling af væske
 • Letvægtsdesign
 • Vandbeholder med hurtigskylning

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Fordele og ulemper ved Nilfisk Smart

Fordele

 • God sugeevne
 • Vejer kun 585 gram
 • Fleksibel og smidig at arbejde med
 • Kommer helt ud i hjørnerne
 • Smart ophængsfunktion

Mere om Nilfisk Smart

Vinduesvaskeren er testet på flere parametre, ligesom vi så det med model nummer 1, hvilket gør at den er stand til at komme i dette indlæg omhandlende bedste vinduesvaskere på bedste10.

Nilfisk leverer et godt vaskeresultatet hver gang. Generelt er det en vinduesvasker med en god sugeevne. Dette gør arbejdet dejlig nemt, eftersom man er sikker på at Smart-modellen altid får alle rester med. Ligesom med de øvrige modeller i denne test, er fremgangsmåden den samme.

SPECIFIKATIONER

 • Længde : 31 cm
 • Bredde : 12 cm
 • Højde : 12 cm
 • Vægt 0,58 kg

Du bruger den medfølgende sprayflaske, tager en fugtig klud, og fjerne der overskydende med Nilfisk vinduesvaskeren.

Fleksibiliteten er i top på en Nilfisk Smart. Den er med sin vægt på kun 585 gram, snart hundrede gram lettere end dens konkurrenter på markedet.

Det giver en masse fleksibilitet, og letheden gør at den ikke bliver belastende at arbejde med i længere perioder. Du kan blive ved og ved. Ligeledes er det nemmere at række ud i alle hjørner og kroge. På fleksibilitet giver vi en topkarakter.

Når man anskaffer sig en Nilfisk Smart gives der en masse ekstra-funktioner og udstyr med i købet. Alt sammen noget der gør arbejdet lettere.

Blandt kommer der en medfølgende ophængsklips, som gør at man kan hænge vinduesvaskeren op når man ikke bruger den. Ligeledes også hvis man blot skal have en pause. Det smarte er, at klipsen også kan sættes fast i bukserne mens man vasker ruderne.

Batteritiden er på ca. 23 minutter, før den skal oplades.

Se priser og tilbud på Nilfisk Smart


Bedste valg for hurtige og effektive rengøringsresultater

Kärcher WV 1 Plus - Lav vægt og pris

 • 4,4 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Kärcher WV 1 Plus er den ældste model i WV Plus serien fra den tyske producent Kärcher, men det betyder ikke, at den blegner i forhold til de senere testvindende modeller.

 • Forskellige anvendelsesmuligheder
 • Kompakt design
 • Fungerer godt med forskellige vinkler

Bedste pris: 370 Kr. hos happii.dk

Gå til forhandler

Mere om Kärcher WV 1 Plus

Du får stadig samme pletfrie resultat, det praktiske design og ikke mindst den lave vægt, der kendetegner Kärchers modeller og gør dem så nemme at betjene. Og så er der tale om en pris, der er blandt de absolut laveste på markedet, hvilket gør WV 1 Plus til et oplagt valg for dig, der vil lette vinduespudsningen uden at bruge alt for mange penge.

Der hvor WV 1 Plus ikke helt kan måle sig med sine senere revisioner, er når det kommer til batterilevetid. Du får tyve minutters brug per opladning, hvilket er en smule mindre end de dyrere modeller.

SPECIFIKATIONER

 • Beholderens volumen : 100 ml
 • Sugemundstykke bredde : 250 mm
 • Driftstid : 20 min
 • Opladningstid : 100 min

Til gængæld gør vinduesvaskerens store effektivitet, at du på de 20 minutter vil kunne nå at vaske 55 kvadratmeter, hvilket er mere end rigeligt i de fleste private hjem. Så det er kun, hvis du har rigtigt mange vinduer at komme igennem, du bør bekymre dig om batterilevetiden.

Det energivenlige batteri tager heller ikke lang tid at lade op og når sin fulde kapacitet på omkring 3 timer. På vinduesvaskeren er der et lille LED-display, hvor det fremgår, hvornår der er brug for en opladning.

Sugemundsstykket er på 25 cm, hvilket giver en god bred flade, der på ganske kort tid kan få rengjort selv relativt store vinduer. Tankkapaciteten er på 100 ml, hvilket ikke er blandt de største tanke på markedet. Til gengæld er det med til at holde vægten på denne vinduesvasker nede på blot et halvt kilo, hvilket både er lavere end de senere versioner af samme model og de fleste konkurrerende vinduesvaskere. Bliver du ofte træt i armene, når du vasker vinduer, er denne model helt oplagt.

Kärcher WV 1 Plus udmærker sig ikke kun med sine lave vægt, men da det er en ældre model, også med sin lave pris. Prisen kommer til at fremstå endnu mere tillokkende, når man ser på, hvad der følger med vinduesvaskeren. Udover den obligatoriske batterioplader, får du en sprayflaske med en mikrofiberklud samt 20 ml vindueskoncentrat.

Se priser og tilbud på Kärcher WV 1 Plus


Kärcher WV 5 Plus

 • 4,6 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Vinduesvaskeren her fra Kärcher, som går under modelnavnet WV 5 Plus er en fantastisk vinduesvasker. Det kendte tyske håndværkermagasin Heimwerker Praxis, har nemlig haft et dybdegående kig på netop denne vinduesvasker, hvor magasinet er så begejstret for produktet, at de varmt anbefaler et køb af WV 5 Plus. Derfor fortjener den selvfølgelig også en plads i denne dybdegående vinduesvasker test.

Bedste pris: 460 Kr. hos CompuMail

Gå til forhandler

Mere om Kärcher WV 5 Plus

Vinduesvaskeres primære formål er at rengøre vinduerne maksimalt, men en vinduesvasker anden opgave er ligeledes at suge vand og sæberester op, sådan at de ikke efterlades på vinduerne og derved trækker disse knap så pæne streger. Kärcher WV 5 Plus er en vinduesvasker i topklasse til netop dette formål, hvor den virkelig imponerer og efterlader næsten intet snavset vand og sæbe. I stedet efterlader den nogle fantastisk rene vinduer uden pletter og striber.

SPECIFIKATIONER

 • Tilgængelige farver : Gul, Sort
 • Volumen : 0.1 L
 • Højde : 32.5 cm
 • Bredde : 28.0 cm
 • Længde : 12.5 cm
 • Vægt : 0.7 kg

Kärcher WV 5 Plus er faktisk en multifunktionel maskine, da den kan anvendes på glatte overflader udover dine vinduer, herunder spejle, brusekabiner og glasborde.

Hvis man ejer et større hus, så kan det nemt tage sin tid at få vasket alle vinduerne. Derfor er det selvfølgelig ønskværdigt, at den nyerhvervede vinduesvasker ikke larmer, men også har en lang batterilevetid som muligt, sådan at man kan få alle vinduerne vasket af én gang. Kärcher WV 5 Plus kommer i denne plus model i en bedre og fornyet udgave, som har et markant lavere lydniveau end hidtil. Værd at bemærke er også at batterilevetiden er forbedret med op mod 40%. I tid, vil denne vinduesvasker kunne køre i 35 minutter ad gangen, før at der er brug for en genopladning, hvilket den indbyggede batteriindikator undervejs kan fortælle dig.

Kärcher WV 5 Plus har et flot design. Man kan altid diskutere hvorvidt at det er nødvendigt med en pæn vinduesvasker eller ej, men det betyder selvfølgelig også noget for bekvemmeligheden, at der er gjort nogle tanker omkring design. Et soft-touch håndtag gør oplevelsen behagelig, men også muligt at holde vinduesvaskeren vinkelret på ruden, hvilket giver det bedste resultat.

Se priser og tilbud på Kärcher WV 5 Plus


LEIFHEIT DRY & CLEAN 4 PCS. med ekstraudstyr

 • 4,4 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6 ud af 5 stjerner på Amazon

Vinduesvaskeren ’Dry & Clean’ fra Leifheit er smart og nem at bruge. Desuden er den testvinder hos Plus X Award og har fået rigtigt gode anmeldelser.

Bedste pris: 599 Kr. hos PostMe

Gå til forhandler

Mere om LEIFHEIT DRY & CLEAN 4 PCS. med ekstraudstyr

Batterilevetiden er på 35 minutter ved fuld styrke, hvilket dels skyldes Stand-By funktionen, der gør, at apparatet kun kører med halv styrke, når den ikke rører ved en rude.

I sig selv er vinduesvaskeren god til at vaske de vinduer, man umiddelbart selv kan nå, men hvad så med de vinduer, der sidder steder, man ikke kan nå?

SPECIFIKATIONER

 • Batterilevetid på 35 minutter
 • Ekstraudstyr er inkluderet
 • Stangen sørger for, at du også kan nå de helt høje vinduer
 • Stand-By funktion, der sparer på batteriet

Den overvejelse har Leifheit haft, og har derfor sørget for ekstraudstyr, der netop hjælper med dette. I pakken er der fire dele: vinduesvaskeren, en vinduestørrer, en forlængerstang og et mundstykke på 17 cm. Det mindre mundstykke er godt at bruge til mindre vinduer, som det større mundstykke på 28 cm ikke passer til.

Forlængerstangen, der følger med, er hele 43 cm lang, og kan sættes på både vaskeren og tørreren, så det intet problem er at nå de højere siddende vinduer. Vinduesvaskeren virker desuden over alt, da den har et 360 graders brug, der også gør det nemt at vaske eventuelle vinduer i loft eller gulv.

Vinduesvaskeren er en del af Click systemet fra Leifheit, hvilket betyder, at man har gode muligheder for at købe andet tilbehør, der passer til stangen på 43 cm.

Det kan godt være, at vinduesvaskeren umiddelbart virker til at være lidt halvdyr, men med mængden af smart ekstraudstyr, der følger med, og mulighed for at købe yderligere ekstraudstyr, kan det klart antages, at den også er pengene værd.

Se priser og tilbud på LEIFHEIT DRY & CLEAN 4 PCS. med ekstraudstyr


Vileda Windowmatic POWER - Let og kraftfuld

 • 4,4 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,3 ud af 5 stjerner på Amazon

Har du et stort hjem med mange vinduer, der ofte skal vaskes, er denne lette og fleksible vinduesvasker med en kraftig sugeevne den rette til jobbet.

Bedste pris: 354,00 hos Proshop.dk

Gå til forhandler

Mere om Vileda Windowmatic POWER

Den lette vægt gør, at du kan vaske vinduer dagen lang uden at blive træt i armene. Og den kraftige sugeevne medfører, at du på rekordtid kan få selv de mest beskidte ruder til at skinne igen.

Vinduesvaskeren har et hoved på 27 cm og giver 40 minutters arbejdstid på en opladning. Det vil sige, at du efter producentens beregninger kan rense hele 120 kvadratmeter på en opladning, hvilket gør denne vinduesvasker til et særdeles effektivt værktøj.

SPECIFIKATIONER

 • Vandtank: 100 ml
 • Batterilevetid: 40 min.
 • Bredde på arbejdshoved: 27 cm
 • Vægt: 640 gram
 • Nemt aftagelige dele

Denne vinduesvasker fra Vileda bærer navnet POWER, og det er der ikke noget at sige til. Den har nemlig en kraftige sugeevne, der kan øges yderligere ved at skifte til et højere strømniveau. Powerfunktionen aktiveres let med et tryk på en knap, så du kan øge sugeevnen, hvis du kommer til en særlig drilsk plet på ruden. Når du har fået bugt med skidtet, kan du med det samme skifte tilbage til det normale strømniveau, så du ikke belaster batteriet mere end nødvendigt. Den kraftige sugeevne sikrer, at der ikke efterlades streger og rester efter sæbevand på dine vinduer.

I det hele tager er der tale om en meget fleksibel vinduesvasker. Vandbeholderen er utroligt nem at pille af, det kræver blot et enkelt blødt tryk, så der er ikke noget med at rive vinduesvaskeren fra hinanden, fordi delene ikke vil skille ad. Når du skal rense vandbeholderen, kan du blot smide den i opvaskemaskinen, da den er egnet til dette.

Den samme fleksibilitet gælder også selve rensehovedet, der nemt kan afmonteres og renses. Hovedet bøjer sig automatiske en smule, når du lægger tryk på, hvilket er ideelt til at komme ind i drilske kroge på vinduer eller andre glatte overflader.

Der findes vinduesvaskere med højere batterilevetid og større sugeevne, men medmindre du bor i en glaskuppel, vil denne model sagtens kunne levere den fornødne ydelse. Kombineret med sin lave vægt og en tilsvarende lav pris, får du her en vinduesvasker, du vil kunne have glæde af mange år fremover. Og med det fleksible rensehoved, er den også velegnet til at rense andre glatte overflader, som f.eks. i køkkenet eller på bilen.

Se priser og tilbud på Vileda Windowmatic POWER


For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Vileda Windowmatic POWER

LEIFHEIT AQUANTA CLICK til alle glatte overflader

 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon

Som nummer 5 på listen er der endnu en Leifheit model, der også hører under den smarte Click-serie. Aquanta Click er en vinduesvasker med god sugeevne, så man slipper for diverse irriterende linjer eller drypmærker på ruden, efter man har vasket den.

Bedste pris: 299 Kr. hos avXperten

Gå til forhandler

Mere om LEIFHEIT AQUANTA CLICK til alle glatte overflader

Effektivitet er højt på Leifheit’s liste over værdier i deres produkter. Derfor kan Aquanta Click også bruges i 360 grader, hvilket vil sige, at man både kan vaske ruder, der sidder i loftet, og andre glatte overflade, der findes nær gulvet.

Aquanta Click er den optimale model for huset, der har vinduer i en højde, der nemt kan nås. Skulle dette ikke være tilfældet kan man også købe ekstraudstyr i form af produkterne i Leifheit’s ’Click’-serie.

SPECIFIKATIONER

 • Batterilevetid på 30 minutter
 • 360 graders funktionalitet
 • Undgå irriterende dryp og linjer på ruderne
 • Stor tankåbning til nem rengøring

Denne linje består bl.a. af en stang, man kan sætte til vinduesvaskeren, så man kan nå længere med apparatet, og et mindre mundstykke, der passer perfekt til vinduer, der er smallere end mundstykket, der hører med til Aquanta Click modellen.

På grund af den gode suge-funktion, er modellen også god til rengøring af andre glatte overflader, som f.eks. væggene i bruseren eller glasbordet i stuen.

Med en vægt på 850 gram ligger denne model i den tungere ende,  og er derfor god at bruge i kortere tid ad gangen. Det stemmer selvfølgelig også godt overens med batterilevetiden på 30 minutter.

Aquanta Click fra Leifheit skal altså ikke bruges i længere tid ad gangen, da den hverken har batterilevetiden eller vægten til det, men tag dog ikke fejl af maskinens kvalitet, der er fremragende og sørger for, at man ikke får grimme striber på sine ruder, men at man i stedet får pæne, rene overflader.

Se priser og tilbud på LEIFHEIT AQUANTA CLICK til alle glatte overflader


KÄRCHER WV 6 PLUS - ANBEFALET AF FORBRUGERNE

 • Anbefalet hos belgiske Coolbleu.be med en score på 9/10
 • 93% ud af 100% på very.co.uk ville anbefale produktet
 • Gode anmeldelser på amazon.co.uk og Elgiganten.dk

Kärchers vinduesvaskere har indtaget markedet i sikker stil siden 2008, og de originale modeller bliver fra tid til anden opdateret. Den tyske familievirksomhed er nu klar med endnu en opdatering, der har fået betegnelsen Kärcher WV 6 Plus.

Bedste pris: 540 Kr. hos CompuMail

Gå til forhandler

Mere om KÄRCHER WV 6 PLUS

Traditionen tro er det en vinduesvasker, der allerede har vundet adskillige fans verden over. Vinduesvaskeren har bl.a. scoret topkarakterer på flere engelske sider som Amazon.co.uk, costco.co.uk og argos.co.uk. Det er bl.a. en model, der især vinder terræn grundet sin lange batteritid.

Den batteridrevne WV 6 Plus har en optimeret driftstid på hele 100 minutter, og det skulle gerne give dig rigtig god tid til at komme rundt til alle vinduerne i hjemmet.

SPECIFIKATIONER

 • 100 minutters driftstid
 • Sprayflaske og mikrofiberklud medfølger
 • Stor vandtank på 150 ml
 • Længere greb
 • Lydsvag model

Måske når du tilmed også en tur forbi badeværelset. Det er værd at bemærke, at du her får en vinduesvasker, der fungerer optimalt til alle glatte overflader, så du kan roligt gå i gang med både spejlet, fliser og bruservæggen i badeværelset – du kan tilmed suge vand op fra gulvet. Faktisk kan du bruge vinduesvaskeren over hele huset. Er du usikker på, om batteriet er ved at løbe tør, tager du blot et hurtigt kig på LED-displayet, der minut for minut viser dig, hvor mange minutter der er tilbage. Når du kommer til at skulle oplade din WV 6 Plus, kan det ske med den tilhørende hurtigoplader. Batteriet kan oplades på lige under 3 timer.

Én af de mest frustrerende ting ved vinduesvask er helt sikkert, hvis der efterlades striber på glasset. WV 6 Plus svigter dig dog ikke på dette punkt takket være Liquid Silicone Technology, der sørger for, at du kan føre vinduesvaskeren fra ét punkt til et andet uden slip, så du netop undgår striber på fladen. Du kan endda skifte mellem forskellige mundstykker på henholdsvis 170 mm og 280 mm, så du kan tilpasse rengøringen.

Den nye WV6 Plus har ligeledes fået tilføjet en større vandtank til det snavsede vand. Hele 150 ml vand kan der være i tanken, så du ikke skal løbe frem og tilbage for at tømme vandet. Ét andet plus er, at du kan klare tømningen med én hånd, hvilket er langt mere hygiejnisk.

WV6 Plus er designet med et længere blad, så det bliver nemmere at komme rundt i de forskellige kroge. Den leveres desuden med kombinationen af sprøjteflaske og mikrofiberklud, der er med til at lette rengøringsprocessen. Du skal dog være opmærksom på vægten, da WV6 Plus vejer hele 800 gram, så den hører til blandt de tungere modeller. Det er nærmest det eneste kritikpunkt, der har været af denne Kärcher-model i de forskellige test.

WV6 Plus kommer med en række forbedringer i forhold til de tidligere modeller, og man kan her især fremhæve batteritiden på 100 minutter, der er en væsentlig forbedring i forhold til f.eks.WV2 Plus-modellen med en batteritid på 35 minutter. De 100 minutter menes at svare til et arbejdsareal på op til 300 m2/tank. Du får endvidere et holdbart produkt i et elegant design fra en virksomhed, der står som en af de førende udbydere inden for rengøringsteknologi. Det eneste, der reelt set trækker ned i det samlede regnskab, er vægten på 800 gram. Du skal derfor overveje med dig selv, om du ønsker en model, der har en lidt mindre vandtank, men derimod er lettere.

Se priser og tilbud på KÄRCHER WV 6 PLUS


BOSCH GLASSVAC SOLO - ANBEFALET AF EKSPERTERNE

 • Anbefalet produkt hos trustedreviews.com
 • Amazons valg af vinduesvasker
 • Scorer høje karakterer i forbrugertest, bl.a. på amazon.com.au

Mens Kärcher gennem en årrække har siddet solidt på tronen som den førende producent af vinduesvaskere, begynder flere og flere virksomheder at gøre dem rangen stridig. Én af disse virksomheder er tyske Bosch, der har valgt deres ekspertise inden for bilsektoren som udgangspunkt for udviklingen af vinduesvaskeren Bosch Glassvac Solo.

Bedste pris: 472 Kr. hos Homeshop.dk

Gå til forhandler

Mere om BOSCH GLASSVAC SOLO

Den har det klassiske batteridrevne vinduesvaskerdesign, mens gummibelægningen Bosch Automotive sikrer, at du får de optimale resultater, når svaberen glider ned over fladen. Desuden er det muligt at købe en række tilbehørsdele, så man kan få endnu mere ud af sin nye vinduesvasker. Det er netop én af de ting, som flere testpaneler har fremhævet ved Bosch Glassvac Solo sammen med dens store effektivitet. På det australske og engelske Amazon har maskinen f.eks. scoret henholdsvis 4,4 ud af 5 stjerner samt 4,5 ud af 5 stjerner i testbedømmelsen, hvilket vidner om, at du her får et kvalitetsprodukt, der sagtens kan byde de andre kendte mærker op til dans.

SPECIFIKATIONER

 • 30 minutters driftstid
 • Vægt på 700 gram
 • Mulighed for at tilvælge flere tilbehørsdele
 • Vandtank på 100 ml
 • Patenteret Bosch Automotive-gummibelægning

Man kan måske have en tendens til at glemme, hvor alsidig en vinduesvasker egentlig er i hverdagen. Hvorfor kun bruge den til dine vinduer? Du kan snildt gå i gang med at afvaske både fliser, bruservægge og spejle med din vinduesvasker, og den kan også blive din ven i nøden, når der skal tørres væske op fra gulvet. Det kompakte design på Bosch Glassvac Solo sikrer, at du kan nå ind i alle de svært tilgængelige kroge, selv på bilen. Du får her et yderst alsidigt produkt, der har et utal af anvendelsesområder.

35 vinduer. Det er det antal vinduer, du ifølge de tekniske data burde kunne nå på en fuld opladning, svarende til 105m2. Bosch Glassvac Solo har en batteritid på 30 minutter, hvilket giver dig god tid til at komme rundt til de forskellige steder i hjemmet. Vinduesvaskeren kan oplades på godt 130 minutter.

Vinduesvaskeren fra Bosch gør bl.a. brug af gummibelægningen Bosch Automotive, der har hentet inspiration fra bilsektoren. Denne gummibelægning sikrer et nemmere glid over den pågældende flade, ligesom du undgår de klassiske hvide striber. Du undgår desuden de pibelyde, som man forbinder med vinduesvask, og som kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Ét af de eneste kritikpunkter af Bosch Glassvac Solo vedrører vandtanken. Denne kritik fremføres bl.a. på trustedreviews.com, hvor det noteres, at det kan være en smule bøvlet at få tømt vandtanken, der kan rumme 100 ml. På flere andre vinduesvaskere er det muligt at tage vandtanken ud og tømme den – til tider med én hånd – men det er ikke tilfældet med Bosch Glassvac Solo. Vandtanken tømmes ved, at man fjerner en lille gummimekanisme og tømmer tanken, mens den stadig sidder i maskinen.

Der findes flere vinduesvaskere, hvor du får alt det nødvendige tilbehør med i købet. Med Bosch Glassvac Solo skal du være OBS på, at der kun medfølger selve vinduesvaskeren, oplader samt et større mundstykke. Du skal således ud at købe de andre dele, f.eks. sprayflasken. Det vil naturligvis være en smagssag, hvor meget ekstraudstyr man ønsker sig. Mange påpeger dog, at især kombinationen af en sprayflaske og mikrofiberklud gør brugen af Bosch Glassvac Solo endnu mere effektiv. Vinduesvaskeren kan fås til en fornuftig pris, og den er derfor et godt alternativ til de dyrere og måske også mere kendte mærker.

Se priser og tilbud på BOSCH GLASSVAC SOLO


TOPPRODUKT

KÄRCHER PROFESSIONAL WVP 10 ADV

 • Har scoret 4,7/5 i produktanmeldelserne på kaercher.com
 • Topprodukt fra velrenommeret brand
 • Velegnet til professionel brug

Der er ingen tvivl om, at det tyske brand Kärcher dominerer markedet, når det kommer til vinduesvaskere. Siden den første model tilbage i 2008 har denne førende producent inden for rengøringsteknologi lanceret en lang række topprodukter, der giver forbrugerne adskillige fordele i den daglige udfordring med at holde glasflader rene og pæne.

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Mere om KÄRCHER PROFESSIONAL WVP 10 ADV

Denne gang skal vi runde modellen Kärcher Professional WVP 10 Adv, der vedvarende får høje karakterer af forbrugerne på kaercher.com. Ergonomi, effektivitet og det brugervenlige design er nogle af de faktorer, der gør det værd at investere i dette Kärcher-produkt. Det er desuden et produkt, der kan anvendes til professionel brug.

Noget af det, der tæller op for Kärcher Professional WVP 10 Adv, er dens evne til at begå sig alle steder i hjemmet. Du kan vaske dine vinduer i et snuptag, helt uden striber, men du kan også tage din Kärcher med i bad og lade den rense alt fra fliser til bruservægge og spejle.

SPECIFIKATIONER

 • 35 minutters driftstid
 • Vægt på 1 kg
 • Egnet til professionel brug
 • Vandtank på 200 ml
 • Kan anvendes i alle retninger

Skulle en i husstanden have spildt væsker ned på gulvet, er Kärcher Professional WVP 10 Adv også her klar til at gøre sin entré. Denne batteridrevne maskine kan bruges på alle glatte overflader, og den kan anvendes både i en lodret og vandret position, helt uden at den drypper. Det giver flere anvendelsesmuligheder – f.eks. hvis du ønsker at bruge din vinduesvasker på bordflader og lignende. Du skal være OBS på, at denne vinduesvasker nok ligger godt i hånden takket være gummigrebet, men også er lidt tung. Den vejer godt 1 kg med batteri, så bruger du den i længere tid ad gangen, vil du muligvis også godt mærke det i håndleddet. Ergonomien er dog veludviklet.

Sikkert en del. Kärcher Professional WVP 10 Adv er en batteridreven maskine og skal derfor lades op i ny og næ. Til gengæld slipper du så helt for ledningen, der gerne er i vejen. Driftstiden for denne model ligger på 35 minutter, og du kan hele tiden følge med i opladningstilstanden via de 3 lysdioder, der er placeret over ON/OFF-kontakten. Du har derfor fuldt ud styr på, om der er batteri nok til at nå de sidste vinduer på listen. Kärcher Professional WVP 10 Adv er, som navnet også antyder, ganske velegnet til professionel brug, herunder restauranter, butikker, tankstationer, hoteller og offentlige steder.

Det er naturligvis forstyrrende, hvis du skal tømme vandtanken for snavset vand i tide og utide. Med Kärcher Professional WVP 10 Adv får du en stor vandtank på 200 ml. Den er desuden super nem at tage ud af vinduesvaskeren, og den kan sågar ryge en tur i opvaskemaskinen, hvis der er behov for dette.

Du får her en gedigen vinduesvasker fra topbrandet Kärcher, der har mestret kunsten at forene ergonomi med brugervenlige designs. Har du brug for mere batteritid end de 35 minutter, kan du f.eks. se i retning af modeller som Kärcher WV 6 Plus, der har en batteritid på hele 100 minutter. Du får dog rigtigt meget for pengene med denne model, der f.eks. også har en større vandtank til det beskidte vand. Vær særligt opmærksom på, at der findes to udgaver af dette produkt. Der følger ikke lige så meget udstyr med grundmodellen. Med Advanced-modellen får du desuden glæde af et udskifteligt batteri og en hurtigoplader.

Se priser og tilbud på KÄRCHER PROFESSIONAL WVP 10 ADV


WINROBOT SMART ROBOT VINDUESPUDSER 870 5035 til automatisk vinduesrengøring

Winrobot’s Smart Robot er lidt af en afstikker fra de andre modeller på listen. Det er en automatisk vinduespudser, der, ved hjælp af kunstig intelligens og en fjernbetjening med forskellige indstillinger, gør det meget nemmere at vaske sine vinduer og andre glatte overflader.

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Mere om WINROBOT SMART ROBOT VINDUESPUDSER 870 5035 til automatisk vinduesrengøring

Det er den idéelle vinduespudser for personen, der er træt af at have ømme muskler, hver gang vinduerne skal vaskes.

Grundet det lave lydniveau, skal man heller ikke være bekymret for et blive generet af maskinen, mens den kører.

Ikke nok med, at man kan indstille og styre apparatet med en fjernbetjening, har den også AI teknologi, der gør, at man sagtens kan forlade rummet og give sig til at gøre andre ting i huset, mens maskinen selv sørger for at pudse vinduerne lige så godt, som man selv ville være nødt til at gøre det normalt.

SPECIFIKATIONER

 • AI teknologi
 • Lavt lydniveau
 • Håndfri
 • 20 minutters batteriliv
 • Opadsningstid: 90 minutter
 • Mål: 28 x 12 x 14 cm

Den har tilmed et anti-fald system, der gør, at den selv registrerer forhindringer og rammer, og derfor sørger for, at den ikke falder ned fra ruden.

Der medfølger 12 genbrugelige og miljøvenlige mikrofiberklude, så man gang på gang kan holde sine overflade skinnende rene uden at skulle bruge alt sin tid på selv at rengøre dem.

Selvom Smart Robot vinduespudseren fra Winrobot ligger i den dyrere ende af skalaen, sparer man alligevel en masse ved at investere sine penge i den. Det er nemt at forstå, hvorfor denne smarte vinduesvasker har fået en plads på listen, og derfor kan den også anbefales til den travle familie, der ikke altid har tid til at vaske vinduerne manuelt.

Se priser og tilbud på WINROBOT SMART ROBOT VINDUESPUDSER 870 5035 til automatisk vinduesrengøring


Her er den fornødne viden om vinduesvaskere

Hvis du vælger at investere i en vinduesvasker, så er der nogle forskellige parametre og faktorer, som du bliver nødt til at tage højde for i din beslutning. En vinduesvasker er et super vigtigt redskab, når vinduerne engang i mellem skal vaskes. Uden at være ekspert, kan man efter at have arbejdet med ordenligt grej godt konkludere, at de mange skrøner omkring vinduesvask næppe holder vand.

Blandt andet skrønen om at benytte avispapir til vinduesvask er måske en af de mest kendte, men dog langt fra en optimal løsning, da disse aviser indeholder noget sværte, som ikke minder om det man brugte i gamle dage, så undgå at benytte en avis til at vaske dine vinduer med.

En anden skrøne, som ren logisk burde fungere hvis man lagde to og to sammen er sprinklervæske. Dog har denne skrøne næppe meget hold heller, da den ingen direkte rensende effekt har på dine vinduer, hvorfor du bør lade bilen om at benytte sprinklervæske fremover. Så det med skrønerne, er umildbart ikke noget du bør forholde dig til, men nærmere det at vælge det bedste værktøj og derved også den bedste vinduesvasker til formålet.

Husk ikke at glemme hele vinduet i sin helhed.
Når der pudses vinduer landet over, så har man en trist tendens til at glemme at vaske de tilhørende vinduesrammer og karme, hvilket kan betyde at skidtet nærmest gror fast, og at resultatet heraf bliver misfarvede vindueskarme, hvilket vi selvfølgelig ingen interesse har i.

Grunden til misfarvningen er ofte det sæbevand, som man flittigt hælder på karmen. Hvis du vil undgå disse misfarvede vindueskarme, så bør du altid huske at lægge nogle aviser eller andet papir ud for at beskytte disse karme, når du er flittigt i gang med at pudse vinduerne.

Når du vasker vinduerne, så bør du også have i tankerne, at der er andre metoder som er bedre end andre. Uanset hvilken metode du er vokset op med, eller har læst dig frem til på internettet, så er det mest essentielle at du husker at overlappe, dette er uddybet under dette afsnit. En anden vigtig faktor er vejret.. Hvis vejret er godt, så er det meget vigtigt at du husker at bevæge vinduesvaskeren hurtigt, da vandet ellers kan fordampe og efterlade grimme kalkpletter på vinduet.

Sidst og ikke mindst, så er udstyret selvfølgelig en magtfaktor. Vi har ovenfor gennemgået de fire mest interessante og bedste vinduesvaskere på markedet, hvilket vi håber at du kan bruge i din beslutning. Det er nemlig næppe nogen hemmelighed, at ordenligt udstyr i mange år er lig med det halve arbejde, noget som især er vigtigt inden for vinduesvask.

Sådan undgår du striber, når du vasker vinduer!

Stort set alle, som har stiftet bekendtskab med vinduespudsning kender til det: Det ser helt perfekt ud, lige indtil at solen begynder at skinne, hvorefter de fine striber og pletter fra sæben stille og roligt viser sig selv frem. Noget som er rigtig frustrerende hvis man gerne vil have skinnede vinduer.

Det er egentlig forholdsvis simpelt at slippe af med disse dumme striber. Udover de almindelige redskaber til vinduespudsning, så skal du benytte svamp, viskestykke og skraber. Måden hvorpå du undgår disse striber er ved at sæbe vinduet grundigt ind, vask dem så, hvorefter du skylder af med rent vand.

Så finder du skraberen frem og her er teknik afgørende for resultatet! Start altid oppe i det ene hjørne og skrab mod den modsatte side af vinduet. Så vender du 180 grader og skraber den modsatte retning igen, her er det specielt vigtigt at du husker at overlappe, så alt vand og sæbe fjernes. Gør dette hele vejen til bunden af vinduet, og afslut ved at tøre over med et viskestykke. Så er du næsten garanteret ingen striber på vinduet.

Held og lykke med vinduespudsningen – vi håber at du har kunne bruge denne vinduesvasker test!

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme