Skrevet d. 18. november 2018 af Lars Jespersen

Vinduesvasker test – Sådan får du rene vinduer

Rene vinduer med den bedste vinduesvasker

Vi kender det alle sammen den sure tjans, når vinduerne skal vaskes. Det tager lang tid og kræver en helt speciel teknik, for at resultatet bliver helt perfekt. Men det er faktisk slet ikke så svært, og det behøver i princippet heller ikke at tage lang tid. I indlægget i dag har vi fokus på markedets bedste vinduespudsere, der gør dit arbejde langt nemmere og effektivt.

Hvis man på forhånd har opgivet vinduespudsning, men alligevel går i gang er det et forfærdeligt stykke arbejde. Netop den attitude håber vi at kunne vende, blot ved at man anskaffer sig det rette udstyr. Udstyret har en vigtig rolle i forhold til resultatet, og hele oplevelsen af at vaske vinduer.

I denne test på Bedste10 vil vi se nærmere på nogle af markedets bedste vinduesvaskere. Til vurderingen har vi gennemgået en række ekspertudtalelser og tests, der danner baggrund for data vi har indsamlet på hver enkelt vinduesvasker. Vi har især bidt mærke en række essentielle funktioner, såsom greb, design, pris og materiale.

Det er vigtigt at den udvalgte vindusvasker model ikke blot har et pænt design, men den skal også have en produktiv egenskab. Det nytter heller ikke noget, at man køber en billig vinduesvasker fordi man ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Gør man det, risikerer man dels et dårligere resultat, dels at man inden for en kort periode igen skal ud på markedet og købe en ny vinduesvasker, eftersom den gamle ikke holdt i tilstrækkelig lang nok tid.

Vi håber at indlægget kan være med til at gøre beslutningen nemmere for dig- og ikke mindst bidrage positivt til at et ellers meget standardiseret arbejde.

For at opsummere ovenstående indledende tekst, vil du i denne artikel finde følgende.

 • Vi giver dig nemt og hurtigt et overblik over de bedste vinduesvaskere på markedet.
 • Vi giver dig relevante tips og råd du kan bruge i forhold til en bedre vinduespudsning.
 • Brugervenlig gennemgang af indsamlet data og tests, der sikrer en god og valid analyse.

Du bedes bemærke, at den test ikke er testet in-house på Bedste10, men der er samlet en række testresultater fra en seriøse og uvildige tests på markedets – herunder både danske og udenlandske forbrugertests.

Bedste10 sparer dig for alt besværet ved at gå ud at undersøge markedet. Det har vi gjort for dig. Vi giver dig en overskuelig oversigt over de bedste vinduesvaskere på markedet.


1. Kärcher WV 2 Plus

 • Anbefalet hos norske klikk.no
 • Testvinder hos norske dinside.no
 • Testvinder hos portalen goerdetselv.dk

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
599,00 599,00 Til butik →

Den første model er en Kärcher WV 2 Plus. Vi ligger rigtig godt ud med denne model, sm har fået meget anerkendelse på markedet. Ovenstående anbefalinger og testvinder priser taler for sig selv, i forhold til troværdighed og prestige.

Modellen er altså testet af både det norske forbrugersite klikk.no, samt gør-det-selv-portalen www.goerdetselv.dk.

Når man tester en vinduesvasker er der fokus på flere elementer. Jævnfør indlæggets indledning, er det blandt andet vægten og letheden på den enkelte model der er ret vigtig. Det kommer helt an på hvilke materialer den er lavet af.

Letheden er vigtig, da en vinduespudsning som oftest også tager lidt tid. Skal man stå med en meget tung, og ikke særlig handy model kan man opleve at blive helt træt, inden man overhovedet er gået i gang.

Husk dog at selvom modellen er praktisk god, er det også vigtigt at kigge på en eventuel medfølgende sprayflaske i forhold til det vaskemiddel der gives med – samt hvor lang en batteritid den udvalgte model har.

Super godt resultat

Husk altid at selv en god vinduesvasker ikke alene kan gøre arbejdet for dig. Der er flere ting som spiller ind, som du selvfølgelig skal være opmærksom på.

Sådan fungerer det: Du sprayer vaskemidlet jævnt ud over vinduet, for dernæst at klargøre din Kärcher WV2 Plus for at fjerne vaskemidlet. Den medfølgende spray ved denne model, er meget fornuftig i forhold til væske. Dette er en fordel, eftersom det sikrer dig at du IKKE behøver at gå at investere i en ny spray.

Inden du reelt går i gang med at bruge dine Kärcher, vrides der en vaskeklud i rent vand, og vinduet bliver vasket. Efterfølgende skal vandet naturligvis skrabes væk, som WV2 Plus sørger for. Dette gør den med et rigtig godt resultat.

Vi vil især fremhæve sugeevnen, som er yderst effektiv. Dette er en stor fordel, da det mindsker tiden man skal bruge på hvert vindue. På den måde kan man altså komme videre til næste vindue, osv., osv.

Undgå at komme i for tæt kontakt med kantlisterne, da det gør man mister grebet på vinduet.

Et fantastisk greb

Grebet er utrolig vigtig, og en af vigtigste- hvis ikke den vigtigste funktion på en vinduesvasker. Det er essentielt at den er tilpasset i forhold til håndens anatomi, sådan at arbejdet bliver lettere og mere effektivt.

Derudover er en Kärcher WV2 Plus en lettere model. Noget man i første omgang, måske ikke giver en så stor værdi – men har man arbejdet med vinduesvaskeren i længere tid, er det ekstremt vigtigt. Prøver man at sammenligne det med en tungere model, vil man hurtigt kunne mærke den store forskel.

Fornuftig batteritid

Batteriet er en af de kriterier, som godt kunne være bedre på Kärcher VW 2 Plus modellen. Den holder i omkring 25 minutter, før batteriet skal lades op. Det er meget standard i forhold til de vinduesvaskere, man ellers ser på markedet.

Arbejder man ud fra de retmæssige forhold, vil man i gennemsnit kunne nå at gøre 9-10 medium-store vinduer rene, hvor den skal oplades igen.

Opladningstiden er til gengæld meget acceptabel på WV2 Plus vaskeren. Det tager 108 minutter, som for nogle vil lyde af meget, men faktisk er det helt op til en halv time korter sammenlignet med andre modeller der findes på markedet.

Specifikationer:

 • Suger vandet grundigt op
 • Sprayflaske til vaskemiddel medfølger
 • Ligger godt i hånden
 • Let model
 • Kort opladningstid til batteri

2. Nilfisk Smart

Produkt nummer to er en Nilfisk Smart som også er en vinduesvasker af høj kvalitet. Den er blandt andet testet af både det norske forbrugersite dinside.no og gør-det-selv portalen goerdetselv.dk.

Vinduesvaskeren er testet på flere parametre, ligesom vi så det med model nummer 1, hvilket gør at den er stand til at komme i dette indlæg omhandlende bedste vinduesvaskere på bedste10.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 Til butik →

Godt resultatet

Nilfisk leverer et godt vaskeresultatet hver gang. Generelt er det en vinduesvasker med en god sugeevne. Dette gør arbejdet dejlig nemt, eftersom man er sikker på at Smart-modellen altid får alle rester med. Ligesom med de øvrige modeller i denne test, er fremgangsmåden den samme.

Du bruger den medfølgende sprayflaske, tager en fugtig klud, og fjerne der overskydende med Nilfisk vinduesvaskeren.

Fleksibel Smart-model

Fleksibiliteten er i top på en Nilfisk Smart. Den er med sin vægt på kun 585 gram, snart hundrede gram lettere end dens konkurrenter på markedet.

Det giver en masse fleksibilitet, og letheden gør at den ikke bliver belastende at arbejde med i længere perioder. Du kan blive ved og ved. Ligeledes er det nemmere at række ud i alle hjørner og kroge. På fleksibilitet giver vi en topkarakter.

Brugbare ekstra-funktioner og udstyr

Når man anskaffer sig en Nilfisk Smart gives der en masse ekstra-funktioner og udstyr med i købet. Alt sammen noget der gør arbejdet lettere.

Blandt kommer der en medfølgende ophængsklips, som gør at man kan hænge vinduesvaskeren op når man ikke bruger den. Ligeledes også hvis man blot skal have en pause. Det smarte er, at klipsen også kan sættes fast i bukserne mens man vasker ruderne.

Batteritiden er på ca. 23 minutter, før den skal oplades.

Udvalgte fordele ved Nilfisk Smart:

 • God sugeevne
 • Vejer kun 585 gram
 • Fleksibel og smidig at arbejde med
 • Kommer helt ud i hjørnerne
 • Smart ophængsfunktion

3. Kärcher WV 5 Plus

Vinduesvaskeren her fra Kärcher, som går under modelnavnet WV 5 Plus er en fantastisk vinduesvasker. Det kendte tyske håndværkermagasin Heimwerker Praxis, har nemlig haft et dybdegående kig på netop denne vinduesvasker, hvor magasinet er så begejstret for produktet, at de varmt anbefaler et køb af WV 5 Plus. Derfor fortjener den selvfølgelig også en plads i denne dybdegående vinduesvasker test.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
489,00 518,00 Til butik →
569,00 569,00 Til butik →

Den eminente sugeevene

Vinduesvaskeres primære formål er at rengøre vinduerne maksimalt, men en vinduesvasker anden opgave er ligeledes at suge vand og sæberester op, sådan at de ikke efterlades på vinduerne og derved trækker disse knap så pæne streger. Kärcher WV 5 Plus er en vinduesvasker i topklasse til netop dette formål, hvor den virkelig imponerer og efterlader næsten intet snavset vand og sæbe. I stedet efterlader den nogle fantastisk rene vinduer uden pletter og striber.

Kärcher WV 5 Plus er faktisk en multifunktionel maskine, da den kan anvendes på glatte overflader udover dine vinduer, herunder spejle, brusekabiner og glasborde.

Stille og med lang levetid

Hvis man ejer et større hus, så kan det nemt tage sin tid at få vasket alle vinduerne. Derfor er det selvfølgelig ønskværdigt, at den nyerhvervede vinduesvasker ikke larmer, men også har en lang batterilevetid som muligt, sådan at man kan få alle vinduerne vasket af én gang. Kärcher WV 5 Plus kommer i denne plus model i en bedre og fornyet udgave, som har et markant lavere lydniveau end hidtil. Værd at bemærke er også at batterilevetiden er forbedret med op mod 40%. I tid, vil denne vinduesvasker kunne køre i 35 minutter ad gangen, før at der er brug for en genopladning, hvilket den indbyggede batteriindikator undervejs kan fortælle dig.

Design og komfort

Kärcher WV 5 Plus har et flot design. Man kan altid diskutere hvorvidt at det er nødvendigt med en pæn vinduesvasker eller ej, men det betyder selvfølgelig også noget for bekvemmeligheden, at der er gjort nogle tanker omkring design. Et soft-touch håndtag gør oplevelsen behagelig, men også muligt at holde vinduesvaskeren vinkelret på ruden, hvilket giver det bedste resultat.

Specifikationer:

 • Velfungerende sugeevne så striber og pletter undgås
 • Kan bruges på alle glatte overflader
 • Lydløs model
 • Batterilevetid på 35 minutter inden opladning
 • Flot model med godt greb

Vinduesvasker-på-doer

Her er den fornødne viden om vinduesvaskere

Hvis du vælger at investere i en vinduesvasker, så er der nogle forskellige parametre og faktorer, som du bliver nødt til at tage højde for i din beslutning. En vinduesvasker er et super vigtigt redskab, når vinduerne engang i mellem skal vaskes. Uden at være ekspert, kan man efter at have arbejdet med ordenligt grej godt konkludere, at de mange skrøner omkring vinduesvask næppe holder vand. Blandt andet skrønen om at benytte avispapir til vinduesvask er måske en af de mest kendte, men dog langt fra en optimal løsning, da disse aviser indeholder noget sværte, som ikke minder om det man brugte i gamle dage, så undgå at benytte en avis til at vaske dine vinduer med.

En anden skrøne, som ren logisk burde fungere hvis man lagde to og to sammen er sprinklervæske. Dog har denne skrøne næppe meget hold heller, da den ingen direkte rensende effekt har på dine vinduer, hvorfor du bør lade bilen om at benytte sprinklervæske fremover. Så det med skrønerne, er umildbart ikke noget du bør forholde dig til, men nærmere det at vælge det bedste værktøj og derved også den bedste vinduesvasker til formålet.

Husk ikke at glemme hele vinduet i sin helhed.
Når der pudses vinduer landet over, så har man en trist tendens til at glemme at vaske de tilhørende vinduesrammer og karme, hvilket kan betyde at skidtet nærmest gror fast, og at resultatet heraf bliver misfarvede vindueskarme, hvilket vi selvfølgelig ingen interesse har i.

Grunden til misfarvningen er ofte det sæbevand, som man flittigt hælder på karmen. Hvis du vil undgå disse misfarvede vindueskarme, så bør du altid huske at lægge nogle aviser eller andet papir ud for at beskytte disse karme, når du er flittigt i gang med at pudse vinduerne.

Når du vasker vinduerne, så bør du også have i tankerne, at der er andre metoder som er bedre end andre. Uanset hvilken metode du er vokset op med, eller har læst dig frem til på internettet, så er det mest essentielle at du husker at overlappe, dette er uddybet under dette afsnit. En anden vigtig faktor er vejret.. Hvis vejret er godt, så er det meget vigtigt at du husker at bevæge vinduesvaskeren hurtigt, da vandet ellers kan fordampe og efterlade grimme kalkpletter på vinduet.

Sidst og ikke mindst, så er udstyret selvfølgelig en magtfaktor. Vi har ovenfor gennemgået de fire mest interessante og bedste vinduesvaskere på markedet, hvilket vi håber at du kan bruge i din beslutning. Det er nemlig næppe nogen hemmelighed, at ordenligt udstyr i mange år er lig med det halve arbejde, noget som især er vigtigt inden for vinduesvask.


Sådan undgår du striber, når du vasker vinduer!

Stort set alle, som har stiftet bekendtskab med vinduespudsning kender til det: Det ser helt perfekt ud, lige indtil at solen begynder at skinne, hvorefter de fine striber og pletter fra sæben stille og roligt viser sig selv frem. Noget som er rigtig frustrerende hvis man gerne vil have skinnede vinduer.

Det er egentlig forholdsvis simpelt at slippe af med disse dumme striber. Udover de almindelige redskaber til vinduespudsning, så skal du benytte svamp, viskestykke og skraber. Måden hvorpå du undgår disse striber er ved at sæbe vinduet grundigt ind, vask dem så, hvorefter du skylder af med rent vand.

Så finder du skraberen frem og her er teknik afgørende for resultatet! Start altid oppe i det ene hjørne og skrab mod den modsatte side af vinduet. Så vender du 180 grader og skraber den modsatte retning igen, her er det specielt vigtigt at du husker at overlappe, så alt vand og sæbe fjernes. Gør dette hele vejen til bunden af vinduet, og afslut ved at tøre over med et viskestykke. Så er du næsten garanteret ingen striber på vinduet.

Held og lykke med vinduespudsningen – vi håber at du har kunne bruge denne vinduesvasker test!